View Full Version : Μετανάστευσις
Το λοιπόν, λείπει ένα τέτοιο θρέντ δε νομίζετε? Για πείτε λοιπόν. Το σκέπτεστε? Το προτείνετε? Ποιές χώρες θρυλλείται οτι είναι χότ σταφ? Ποιές χώρες γνωρίζετε φορ ε φακτ οτι όντως είναι?
Πόσο είναι το κόστος ζωής? Πόσο χαμηλά/ψηλά είναι τα ενοίκια? Πώς ψάχνουμε δουλειά έξω ενόσω βρισκόμαστε ελλάδα?
Για ποιά επαγγέλματα είναι καλά που? Θα μας πλακώνουν επειδή είμαστε σκούροι?
Έχει ξαναγίνει θρέντ? Όσοι είστε έξω, πώς τη βλέπετε?
Για πείτε.
Drumsick
03-11-2011, 23:20
Να μεταφερθεί στο πόλιτικς.
ikonoklast
03-11-2011, 23:20
http://www.youtube.com/watch?v=0MRuNiYv1X4
Amnesiac.
03-11-2011, 23:22
Μεταφέρθηκε.
freak brother
03-11-2011, 23:35
ζηλευω αυτους που το κανουν , αλλα εγω δεν θα το κανα με τπτ γιατι εχω ζησει εξω και δεν μου πολυαρεσε :P η φαση ειναι οταν σφιξει η θηλεια , εσωτερικη μεταναστευση στο νησι που θα τρωμε παξιμαδια ελιες και θα πινουμε αγνο τσιπρο και ουζο.
Τι δε σου άρεσε στην αγγλετέρρα φρίκ?
freak brother
03-11-2011, 23:48
δεν μπηκα ποτε στο κλιμα την ειχα δει την φαση και καπως περιεργα ημουν και πιτσιρικας, μπορει τωρα να ηταν αλλιως. βασικα ημουν πολυ αντικοινωνικος και σαπιος , τωρα σιγουρα θα ηταν αλλιως :p
Art In Haste
03-11-2011, 23:49
Λοιπόν, ζω στο εξωτερικό εδώ και 5-6 χρόνια με ένα συναυλιακό διάλειμμα ενός έτους πίσω στην Ελλάδα. Οι χωρές που νομίζω πως τραβάνε κόσμο στην Ευρώπη, λόγω γλώσσας, είναι Αγγλία/Μεγ.Βρετανία, Ιρλανδία, Μάλτα, Γιβραλτάρ (Ισπανία), Ολλανδία, Γερμανία. Από κει και πέρα τον τελευταίο χρόνο έχω παρατηρήσει αρκετές αγγελίες να ζητάνε Έλληνες σε Τσεχία/Ουγγαρία.
Για κόστος ζωής δεν είναι εύκολο να σου απαντήσω, εξαρτάται από ποια χώρα και από πολλούς άλλους παράγοντες. Και σίγουρα κάποιος θα διαφωνεί σε κάτι. Μπορώ όμως να πω πως το Δουβλίνο είναι για κάποιον αδιευκρίνηστο λόγο ΠΟΛΥ ακριβό.
Υπάρχουν διάφορα sites για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό, μπορείς να ψάχνεις ειδικά για αγγελίες που ζητάνε Έλληνες σε σελίδες όπως το Top Languages (www.toplanguagejobs.co.uk). Γενικά αν δεν ψάχνεις για κάτι συγκεκριμένο, γιατροί πχ που είναι γενικά περιζήτητοι στην Αγγλία, τότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε θέσεις εξυπηρέτησης πελατών και ειδικά από στοιχηματικές εταιρείες. Επίσης καλό είναι να κοιτάς στα Careers κάθε εταιρείας και να στέλνεις απευθείας βιογραφικό.
Έχω ζήσει Λονδίνο, Δουβλίνο, Μάλτα, Γιβραλτάρ. Ότι θέλετε ρωτάτε.
BURNIN AMBITION
04-11-2011, 00:59
se poia xwra zhtane kathigites fusikhs opou omws na paizoun polla mounia kai na ginontai kai polles metal sunaulies?
tsimpouklano
04-11-2011, 01:14
http://www.youtube.com/watch?v=0MRuNiYv1X4
Κ Α Υ Λ Α
αυτό και τίποτα άλλο.
katwrimos
04-11-2011, 01:17
Η μόνες χώρες που αξίζει κατα τη γνόμη μου η μετανάστευση (απο την άποψη οτι το κοστος ζωης και οι μισθοί σου επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση αν δουλέψεις 2-3 χρονια και γυρίσεις με αποταμιεύσεις) είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία. ΗΠΑ είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρεις πράσινη κάρτα, ενω ευρώπη ναι μεν οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι αλλα όχι τόσο ωστε να πας για δουλειά για μικρό διάστημα με σκοπό να γυρίσεις.
Δώστε και άλλα σαιτ σε φάση Top Languages, βοηθήστε τον λαό.
BURNIN AMBITION
04-11-2011, 01:49
siga tis gomenes pou xete kei panw.patrinies kaluteres kai xekola
SpiritCrusher
04-11-2011, 02:09
η Αυστραλία.
Afaik η Αυστραλία τα τελευταία ~2 χρονια έχει γίνει πανάκριβη. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις εχουν ανέβει οι τιμές όμως οι μισθοί παρέμειναν ίδιοι και το Συδνευ κατέληξε η 6η πιο ακριβή πόλη παγκοσμίως σε κόστος ζωής.
BibleBlackBird
04-11-2011, 02:36
η Αυστραλία.
Afaik η Αυστραλία τα τελευταία ~2 χρονια έχει γίνει πανάκριβη. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις εχουν ανέβει οι τιμές όμως οι μισθοί παρέμειναν ίδιοι και το Συδνευ κατέληξε η 6η πιο ακριβή πόλη παγκοσμίως σε κόστος ζωής.
ο πληθωρισμος ανεβηκε μονο σε 'καθημερινα' προιοντα, και (λογω αγγλικανικης νοοτροπιας) το αλκοολ. Κατα τ'αλλα επειδη εχω ζησει εκει, δεν εχει μεγαλη διαφορα στις τιμες, σε πολλα πραγματα ειναι πολυ πιο φθηνη. Απο θεματα βιοτικου επιπεδου αρκετα καλυτερα απο ελλαδα παντως. Απλα ειναι τοσο απομακρη και αστυνομοκρατουμενη η Αυστραλια που νιωθεις λοβοτομημενος ωρες ωρες.
katwrimos
04-11-2011, 04:01
η Αυστραλία.
Μην ακουω μαλακίες. Βαριέμαι να ποστέρνω διαγράμματα αλλα το παραπάνω δεν ισχύει. Το πραγματικό είσόδημα τόσο στον καναδά οσο και στην αυστραλία σε purchasing power parity, δηλαδή υπολογίζοντας και τις μεταβολές στις τιμές των προιόντων εχει αυξηθεί πολύ περισσότερο απο τα υπόλοιπα δυτικά κράτη, εκτός απο την Ελβετία, την οποία ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο ποστ.
Harbinger of Death
04-11-2011, 04:36
Εγώ θέλω να πάω Σουηδία. Να δω πότε. Θα πάω όμως.
phthoggon
04-11-2011, 11:10
Σκεφτόμουν να το κάνω και εγώ αυτό το θρεντ. Ένας φίλος έχει πάει ήδη ουγγαρία (είχε έτοιμη δουλειά εκεί όμως) ένας είναι έτοιμος να φύγει για καναδά (έχει συγγενείς όμως). Και φυσικά όλοι οι μπλακ μέταλ φίλοι μου θέλουν να πάνε νορβηγία και νομίζουν ότι θα τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες ο φένριζ στο ελμ στριτ καφέ ξέρω γω. Και όλοι οι ελληνάρες αυτό που τελικά φοβούνται είναι η εξίσωση με τους πακιστανούς (θα γίνουμε οι πακιστανοί της ευρώπης, θα φύγουν όλοι από εδώ και θα μείνουν μόνο οι πακιστανοί, etc)
freak brother
04-11-2011, 11:36
καλα θελει αρχιδια να πλενεις τζαμια με -30 στο Οσλο..
katwrimos
04-11-2011, 17:14
καλα θελει αρχιδια να πλενεις τζαμια με -30 στο Οσλο..
Μου θύμισες το γαμημένο χιονόνερο που έφαγα τις 3 τελευταίες φορές που είχα πάει νορβηγία (απο τότε το πήρα απόφαση και δεν ξαναπάω, προφανώς έχω κάνει κάτι που προσέβαλε τον Οντιν και δεν εγγρινει την παρουσία μου στην τιμημένη επίγεια βαλχάλα). Χίλιες φορές οι 30 πόντοι χίονι που πιάνουμε σουηδία.
enitharmon
04-11-2011, 17:23
στη νορβηγία έχει μόνο χιονόνερο λοιπόν και στη σουηδία μόνο χιόνι
rat_poison
04-11-2011, 17:26
τυπικό παράδειγμα συλλογιστικής οικονομολόγου
katwrimos
04-11-2011, 17:33
στη νορβηγία έχει μόνο χιονόνερο λοιπόν και στη σουηδία μόνο χιόνι
Σεβαστή άποψη αλλα εμμένω στην δική μου εκτίμηση οτι με έχει καταραστεί ο Οντιν.
Sotos_The_Tequiler
04-11-2011, 18:17
Μίλησα με Νορβηγό πρόσφατα σε μια έκθεση στη Γερμανία και μου είπε ότι έχουν ελάχιστη ανεργία, μάλιστα ο ίδιος έψαχνε προσωπικό για μια μικρή επιχείρηση που έχει και δύσκολα έβρισκε (μου φάνηκε υπερβολικό αλλά επέμενε).
Η Ολλανδία έχει πολύ πέραση τελευταία καθώς κάποιοι γνωστοί μου την έχουν κάνει για μεταπτυχιακά και δουλειά προς τα κει. Ένας φίλος το ψάχνει για Σινγκαπούρη και με πληροφορίες που έχει παίζουν πολλοί καλοί μισθοί για μηχανικούς (για κόστος ζωής δεν ξέρω).
Επίσης Γερμανία έχουν αρχίσει να γυρίζουν πολλοί που παλιότερα δούλευαν εκεί και είχαν έρθει τελευταία στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά μιλώντας με Έλληνα ταβερνιάρη στο Άουγκσμπουργκ μου είπε ότι ήξερε περιπτώσεις ακόμα και συνταξιούχων που ήρθαν Ελλάδα και ξαναγυρίζουν τώρα Γερμανία.
Δουλειά επίσης υπάρχει για την ώρα στην Τσεχία και μάλιστα κάποιες "αγορές" τους ίσως έχουν και άνοδο.
enitharmon
04-11-2011, 18:31
οι πληροφορικαριοι να κοιτανε και εσθονια
Θα πηγαίνατε για δουλειά σε χώρα της οποίας την γλώσσα δεν γνωρίζετε;
katwrimos
04-11-2011, 18:56
οι πληροφορικαριοι να κοιτανε και εσθονια
Αν ειναι διατεθημένοι να μεταναστεύσουν για μισθό 630 ευρώ σε μια χώρα με ανεργία 15%, να κοιτάξουν. Εκτος αν το παραπάνω είναι αστείο και δεν το έπιασα, οποτε δε τζοκ ιζ ον μι.
enitharmon
04-11-2011, 19:16
εκπληκτικέ κατωριμε, εχεις δικιο. θυμομουν απο αρθρο του 2008 οτι ανεργία εκει ήταν απ'τις χαμηλότερες στην ευρωπη
>Redeemer<
04-11-2011, 22:09
Εξαρταται. Μπορει να εισαι σε μια χωρα που δεν ξερεις τη γλωσσα(π.χ Ρωσσια) αλλα να δουλευεις για λογαριασμο π.χ μιας αγγλικης εταιριας,οποτε δεν ειναι αναγκη να μιλας τη γλωσσα φαρσι.Αυτο στην περιπτωση που εχεις "ετοιμη" δουλεια. Αν,ομως πας καπου ξαφνικα και απλα ψαχνεις για εργασια(που αρχικα σιγουρα θα ειναι χειρωνακτικη) τοτε τα πραγματα ειναι σκουρα! Προσωπικα,θα επελεγα το πρωτο.Φυσικα,αν τα πραγματα ερχονταν τοσο στριμοκωλα,θα εκανα την καρδια μου πετρα και θα πηγαινα οπουδηποτε θεωρουσα οτι ειναι καλυτερα... Αλλωστε,τοσοι και τοσοι το εχουν κανει.....
KoiliaSamprela
04-11-2011, 22:50
είσαι ποιητικός !
>Redeemer<
04-11-2011, 23:07
είσαι ποιητικός !
Τι σε κανει να το πιστευεις αυτο;
Εξαρταται. Μπορει να εισαι σε μια χωρα που δεν ξερεις τη γλωσσα(π.χ Ρωσσια) αλλα να δουλευεις για λογαριασμο π.χ μιας αγγλικης εταιριας,οποτε δεν ειναι αναγκη να μιλας τη γλωσσα φαρσι.
Γιατί άλλωστε η εντόπια γλώσσα σε ένα ξένο κράτος σου είναι απαραίτητη μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς. Στις μη εργάσιμες ώρες θα κάνεις τις υπόλοιπες δουλειές και τη ζωή σου στη νοηματική..
>Redeemer<
04-11-2011, 23:37
Εξαρταται. Μπορει να εισαι σε μια χωρα που δεν ξερεις τη γλωσσα(π.χ Ρωσσια) αλλα να δουλευεις για λογαριασμο π.χ μιας αγγλικης εταιριας,οποτε δεν ειναι αναγκη να μιλας τη γλωσσα φαρσι.
Γιατί άλλωστε η εντόπια γλώσσα σε ένα ξένο κράτος σου είναι απαραίτητη μόνο για επαγγελματικούς σκοπούς. Στις μη εργάσιμες ώρες θα κάνεις τις υπόλοιπες δουλειές και τη ζωή σου στη νοηματική..
Μπρρρρ! Παγωσα! Χαμηλωστε το air conditioner,το φελεκι μου!
Δεν έκανα καθόλου πλάκα, ελπίζω να κάνεις εσύ όμως απαξιώνοντας τόσο τη γνώση εντόπιας γλώσσας σε οποιοδήποτε κράτος σκοπεύεις να ζήσεις καιρό.
Επίσης το air conditioner μπορεί να κάνει τίποτα για τη φαλάκρα μου?
>Redeemer<
04-11-2011, 23:59
Δεν έκανα καθόλου πλάκα, ελπίζω να κάνεις εσύ όμως.
Το air conditioner μπορεί να κάνει τίποτα στη φαλάκρα μου?
Να παρασυρει το καπελο που φορας για να την καλυψεις και να την αποκαλυψει!!!:D
εισηγούμαι μπαν σε doomsayer, infernus kai redeemer.
Επίσης, αφού το ζήτησε ο πάνκης, ορισμένα sites για δουλειές εξωτερικού:
http://www.eurojobs.com/
http://www.xpatjobs.com/
http://www.expatnetwork.com/
www.experteer.com/
www.monster.uk (ανάλογα με τη χώρα που ψάχνουμε υπάρχει και το αντίστοιχο domain)
http://www.eurosciencejobs.com/
Και φυσικά europages καθώς και manpower και adecco.
>Redeemer<
05-11-2011, 00:04
εισηγούμαι μπαν σε doomsayer, infernus kai redeemer.
Αμαν,μωρε! Ουτε μια μαλακια δεν αφηνετε να πεσει κατω!! Αμεσως να εισηγηθειτε ban οταν δεν σας αρεσει κατι,μη χασετε!!!:lol::D
ε ναι, τη γλώσσα φαρσί είναι ανάγκη να τη μιλάς μόνο στο Ιράν.
freak brother
05-11-2011, 00:20
το χα σκεφτει και γω αυτο αλλα μου φανηκε κρυαδα :P
βλέπω ομιλία ΓΑΠ, μη με παρεξηγείτε, κάπου πρέπει να ξεσπάσω κι εγώ!
Harbinger of Death
05-11-2011, 01:37
Γενικά το να πας να ζήσεις σε μια χώρα και να μη μιλάς τη γλώσσα νομίζω σε απομονώνει σε όχι και τόσο ουσιώδεις σχέσεις, τις οποίες μπορείς να έχεις μέσω Αγγλικών. Θα μπορείς να επικοινωνήσεις, αλλά το να αναγκάζεις τους πάντες να μιλάνε Αγγλικά όταν είσαι παρών μόνο κουραστικό θα σε κάνει τελικά, και το να μάθεις λίγο τη γλώσσα επιτόπου από ό,τι πιάνεις, θα σου δώσει απλά τη δυνατότητα να αγοράζεις ψωμί και γάλα. Ο μόνος τρόπος να ζήσεις πλήρως σε μια χώρα είναι να μιλάς τη γλώσσα της αρκετά καλά, να μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου. Φυσικά παίζει ρόλο και πόσο καλά χειρίζεσαι εσύ και οι γύρω σου τα Εγγλέζικα, αλλά και πάλι, το να ζεις στα Εγγλέζικα είναι ημίμετρο.
SpiritCrusher
05-11-2011, 02:29
η Αυστραλία.
Μην ακουω μαλακίες. Βαριέμαι να ποστέρνω διαγράμματα αλλα το παραπάνω δεν ισχύει. Το πραγματικό είσόδημα τόσο στον καναδά οσο και στην αυστραλία σε purchasing power parity, δηλαδή υπολογίζοντας και τις μεταβολές στις τιμές των προιόντων εχει αυξηθεί πολύ περισσότερο απο τα υπόλοιπα δυτικά κράτη, εκτός απο την Ελβετία, την οποία ξέχασα να αναφέρω στο προηγούμενο ποστ.
E δώσε ρε κεφτέ, θα είναι χρήσιμο ινφο για κάποιον που διαβάζει το θρεντ και ενδιαφέρεται.
Εγώ πάντως, μιας και βρήκα τι είχα διαβάσει, βασιζόμουν σε αυτό το αυστραλονιουζ
http://www.theage.com.au/money/sydney-melbourne-among-worlds-priciest-cities-20110707-1h496.html
Τώρα το Economist Intelligent Unit δεν γνωρίζω πόσο αξιόπιστο είναι και επειδή τα stats του τα κάνει διαθέσιμα μόνο σαν pay-per-view στο site του, δε μπορώ να δω πως το έβγαλε (πέρα από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο)
ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΖΟΡΙΖΟΥΝ Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ
VsgczP1cYrw
asimoulis
05-11-2011, 04:35
είναι πολύ ακριβή η ζωή εδώ.
atom_smasher
05-11-2011, 04:43
Σορρυ ρε νταιθορ. συμπαθητικο το κομματι και ομορφα τα λεει ο λουκιανος, αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Τα πραγματα στην Δανιμαρκια εχουν ως εξης:
Μιλας δανεζικα; βρηκες δουλεια. Δεν μιλας δανεζικα, τοτε εξαρταται απο το τι θα κανεις εδω(σπουδες ή οχι), ποσα λεφτα εχεις(ακριβη χωρα/πολυ δυσκολο να βρεις σπιτι), ποσες αντοχες εχεις, ποσες γνωριμιες εχεις, τι ειδους γνωσεις και απο που καταγεσαι. Αφου μιλαμε για ελληνες μονο, τα πραγματα ειναι καπως ετσι: Αλβανοι στην Ελλαδα=Ελληνες στην Δανια. Και υπαρχουν και χειροτερα. τουλαχιστον σε πρωτη φαση εκτος αν σου κατσει. Ελληνικη κοινοτητα δεν υπαρχει συγκροτημενη. Καποιοι σκορπιοι. ταβερνιαρηδες ευχαριστως να σε εκμεταλλευτουν ελληνικα υπαρχουν, αν και εχουν ζορια και αυτοι. αυτα ηταν τα καλα. παμε στα ασχημα.
τα δανεζικα ειναι μια απο τις πιο σπασαρχιδικες γλωσσες στην Ευρωπη. Να γραφεις και να διαβαζεις ειναι ευκολο σχετικα. να μιλησεις με δανους καιι να σε καταλαβουν θα παρει χρονια. Ασε που στο γυρνανε οι ιδιοι κατευθειαν αγγλικα για πολλους και διαφορους λογους. το καλο ειναι οτι εχουν πολλες διεθνεις εταιριες. Αλλα σιγουρα αν ειναι να προσλαβουν καποιον θα προτιμησουν δανο. Αυτο 110% εκτος αν ειστε σουπερ αστερι στον τομεα σας.
Η πιο ευκολη μεθοδος εισοδου και νομιμοποιησης στην Δανια ειναι η εξης: Σπουδες.- και βλεπεις μετα. Εμενα μου πηρε σχεδον 2 χρονια να βρω καποια δουλεια. Με σουπερ οικονομια και καποια εξοδα να τα πληρωνει η κοπελα μου, ξοδεψα περιπου 12000 ευρω αυτα τα 2 χρονια. εν μεσω κρισεως, σπουδων, βαρεμαρας, επιλεκτικοτητας, υποχρεωσων κλπ βρηκα τον γεναρη. λεω ευχαριστω και καθαριζω παιδικους σταθμους. και εχει ο αλλαχ. Αλλοι βρηκαν πιο γρηγορα. Αλλες αμεσα. Αλλα πολλοι απογοητευονται και γυρνανε. Και δεν εχει να κανει τοσο με τις δουλειες, οσο με την μοναξια, τον καιρο, τον τροπο ζωης και τους ντοπιους.
απο site υπαρχει και το eures αν δεν εχει αναφερθει. βαζεις βιογραφικο και κοιτας και για δουλειες πανευρωπαικα. εμενα με εχουν προσεγγισει 1-2 φορες εργοδοτες.
εγω βρηκα σε ενα απαυτα τα site τον τομεα της google και εχει 1200 αγγελιες.. wtf??
Τι ωραία μωρέ τα λέει ο Κελαηδόνης? Παθητικό λέει είσαι για την χώρα σου μέχρι νε ενηλικιωθείς και μετά που πας να γίνεις ενεργητικό μεταναστεύεις. Και ρωτάω, ποιο ενεργητικό γίνεσαι όταν δεν δουλεύεις και συνεπώς δεν παράγεις για την αγορά της χώρας σου ενώ ταυτόχρονα δεν τις πληρώνεις ούτε φόρους ελλείψει εισοδήματος?
Για την Δανία στο μεταξύ έχω ακούσει από φίλο που έζησε εκεί εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά του κοινωνικού μινώταυρου, και προσωπικά ψήνομαι και ψάχνομαι για εκεί πιο πολύ κι από οποιαδήποτε ελληνική πόλη (πλην πατρίδας).
atom_smasher
05-11-2011, 13:51
Τι ωραία μωρέ τα λέει ο Κελαηδόνης? Παθητικό λέει είσαι για την χώρα σου μέχρι νε ενηλικιωθείς και μετά που πας να γίνεις ενεργητικό μεταναστεύεις. Και ρωτάω, ποιο ενεργητικό γίνεσαι όταν δεν δουλεύεις και συνεπώς δεν παράγεις για την αγορά της χώρας σου ενώ ταυτόχρονα δεν τις πληρώνεις ούτε φόρους ελλείψει εισοδήματος?
Για την Δανία στο μεταξύ έχω ακούσει από φίλο που έζησε εκεί εντελώς αντίθετα πράγματα από αυτά του κοινωνικού μινώταυρου, και προσωπικά ψήνομαι και ψάχνομαι για εκεί πιο πολύ κι από οποιαδήποτε ελληνική πόλη (πλην πατρίδας).
ποτε εζησε ο φιλος σου εδω; και τι αντιθετα σου ειπε; να το κουβεντιασουμε. αλλωστε η απαντηση μου ειναι υποκειμενικη.
Σορρυ ρε νταιθορ. συμπαθητικο το κομματι και ομορφα τα λεει ο λουκιανος, αλλα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Μαλάκα ήταν ειρωνικό ποστ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ, έγιναν πρόσφατα όλοι καθυστερημένοι εδώ μέσα ή ήταν από πάντα;
έγιναν πρόσφατα όλοι καθυστερημένοι εδώ μέσα ή ήταν από πάντα;
απο το δεκεμβρη του 08 το φορουμ ανεβηκε σε υψηλοτατα επιπεδα καθυστερησης
περα απο τις μιζερες καταθλιπτικες χωρες που αναφερατε
αν καποιος καβατζωθει κεντρικη ή λατινικη αμερικη να στειλει p.m.
ευχαριστω
MillionYearTrip
05-11-2011, 19:21
στον αποπανω.
σκεφτομαι μεξικο.
ακουω τα καλυτερα κ αν ξερεις κατι πες το.
στους υπολοιπους.
η ζωη έξω έχει λεφτα αλλα δεν εχει και πολυ ζωη.τουλαχιστον οπως την ξερουμε στην ελλαδα.
μπακαλικος κανονας που βλεπω να επιβεβαιωνεται τουλαχιστον για ευρώπη είναι : περισσοτερο κρυο περισσοτερα φραγκα
προφανως αμα έχεις κανα χαρτι έχεις μεγαλύτερες δυνατότητες απ ότι στην έλλαδα να βρεις κατι στο αντικειμενο σου. αν ξερεις την τοπικη γλωσσσα επισης προφανως έχεις ακομα μεγαλυτερες πιθανοτητες να γινεις εργαζομενος.κατα το ιδιο σκεπτικο αν ψαχνεις απλα να βρεις δουλεια χωρις κανενα είδος σπουδων μην περιμένεις οτι θα βγεις εξω και θα σε περιμενουν μ ανοιχτες αγκαλες για να σου δωσουν δουλεια επειδη πήρες τη μεγάλη απόφαση. οοοοοταν βρεις θα ζεις ψιλοκομπλε ενω στην ελλαδα θα ζουσες στον πατο.
σημαντικοτατο μαγκες το να ξέρεις την τοπική γλώσσα.από δουλειές μέχρι γκόμενες. χωρις να ξέρεις τη γλώσσα κατευθείαν δεν ανήκεις στο περιβάλλον σου.κ εκεί κάπου αρχίζει η κατάθλιψη.
η ζωη έξω έχει λεφτα αλλα δεν εχει και πολυ ζωη.τουλαχιστον οπως την ξερουμε στην ελλαδα.
Πώς τη ξέρουμε στην ελλάδα?
...δεν είναι ρητορική ερώτηση.
freak brother
05-11-2011, 19:41
πηγαινε στο κεντρο γκαζι , ψυρρη κλπ το Σαββατο κατα τις 4 το πρωι και θα δεις να υπαρχει τιγκα κοσμος σε ποια αλλη πρωτευουσα στην ευρωπη γινεται τοσο κακος χαμος?Η σε πια αλλη χωρα ξεκινας την εξοδο σου στις 2 :P
katwrimos
05-11-2011, 21:24
ποτε εζησε ο φιλος σου εδω; και τι αντιθετα σου ειπε; να το κουβεντιασουμε. αλλωστε η απαντηση μου ειναι υποκειμενικη.
Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Εχοντας δουλέψει 3 χρονια στη Δανία εχω να πώ οτι ο Ατομ σμάσερ τα περιγράφει καλά.
atom_smasher
05-11-2011, 23:07
πηγαινε στο κεντρο γκαζι , ψυρρη κλπ το Σαββατο κατα τις 4 το πρωι και θα δεις να υπαρχει τιγκα κοσμος σε ποια αλλη πρωτευουσα στην ευρωπη γινεται τοσο κακος χαμος?Η σε πια αλλη χωρα ξεκινας την εξοδο σου στις 2 :P
Βασικα στην Κοπενχαγη γινεται αρκετα. Αλλα τωρα οταν λες ζωη εννοεις την νυχτερινη διασκεδαση μονο; η γενικα την ποιοτητα ζωης που σου προσφερει καποια πολη και τα πραγματα που μπορεις να κανεις και να δεις; Γιατι και στο γκαζι κλπ πιτσιρικαδες και φοιτητες πανε. Ολοι οι υπολοιποι που ειναι; μηπως κανουν το σκατο τους παξιμαδι για κανα ταβερνακι ή μηπως πληρωνουν τα παιδια τους να πιουν κανα ποτακι στο γκαζι; χωρις να λεω οτι δεν εχουμε καποια πραγματα στην ελλαδα που δεν υπαρχουν αλλου 'η που αξιζουν, αλλα μην μου φερνεις σαν παραδειγμα το γκαζι για αυτο που λεμε ζωη. Και για να τελειωσουμε με αυτη την καραμελα: εξω απο την Ελλαδα εχει διαφορετικη ζωη. Σε ολα τα επιπεδα. Ναι σε καποιο επιπεδο η ανεμελεια και η ξεγνοιασια και το κωλοβαρεμα και οτι αλλο θες που διαθεταμε μεγαλωνοντας και διασκεδαζοντας οταν οι αγελαδες ηταν παχιες στην Ελλαδα δεν υπαρχουν στα κρατη της Δυτικης Ευρωπης ή της Δυσης γενικοτερα. Απο κει και περα ομως, εχουμε μια χωρα που συνεχως υποβαθμιζεται, οι ευκαιριες για τους νεους μειωνονται και τελικα φυτοζωεις.
GraveMiasma
05-11-2011, 23:22
se polles, agglia sugkekrimmena ginetai toy tsonou sta puboklabia , kai oxi mono prwteuouses. agglia as poume kentro londino den ginetai ka8olou o xabales pou ginetai opoudipote allou. oi wres einai 1900 me 0400 peripou (paraskeuh + sabbato brady ) enw ta me8usia,xerata stous dromous xekinane kata tis 2100
as sunopsisoume legontas oti ola ta ellinika merh pou exeis sto nou sou einai kati san monasthria kalogriwn
freak brother
05-11-2011, 23:22
οταν λεμε δεν εχει την ζωη που εχει εδω λεμε κυριως για την νυχτα , αυτο ειναι που καιει τον νεοελληνα και δεν ξερω στην κοπεγχαγη αν το καλοκαιρι εχει μποτιλιαρισμα ενας δρομος με 3 λωριδες 4 το πρωι και καθε σαββατο να υπαρχουν ανοιχτα μεχρι τις 5-6 καμια 2000 μπαρς ξερω γω , απιθανο μου φαινεται .
Αυτό συμβαίνει αυτή τη συγκεκριμένη εποχή ακόμα Φρικ? Αν ναι, μια χαρά είστε στην πρωτεύουσα, κουβέντα μην πείτε.
freak brother
05-11-2011, 23:35
ε τα σ/κ ναι παλια γινοταν καθε μερα ομως :P
freak brother
05-11-2011, 23:37
se polles, agglia sugkekrimmena ginetai toy tsonou sta puboklabia , kai oxi mono prwteuouses. agglia as poume kentro londino den ginetai ka8olou o xabales pou ginetai opoudipote allou. oi wres einai 1900 me 0400 peripou (paraskeuh + sabbato brady ) enw ta me8usia,xerata stous dromous xekinane kata tis 2100
as sunopsisoume legontas oti ola ta ellinika merh pou exeis sto nou sou einai kati san monasthria kalogriwn
και γω που νομιζα οτι οι παμπς κλεινουν στις 11 :P εχω ζησει και γω αγγλια 3 χρονια ξερω τι παιζει . Αλλα πηγαινε καθημερινη για ενα ποτακι μετα τις 12 να δουμε τι θα βρεις ανοιχτο.
και κάποτε θεσσαλονίκη γινόταν του Βύρων Κολάση κάθε βράδυ, σε κάθε περιοχή.
Τώρα ακόμα και η Κορομηλά φυτοζωεί τα σ/κ (και μιλάμε για πιάτσα με 32 χρόνια ιστορία), ενώ η Βαλαωρίτου (πέρα του ότι έγινε ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ), είναι σπασμένη τέρμα τις καθημερινές, και όταν έχει πολύ κόσμο πέφτουν αβέρτα φάπες για διάφορα θέματα (σαν Πανόρμου μία φάση). Για ποιότητα, διασκέδαση, μουσική κτλ, γελάω, πλέον οι περισσότεροι φίλοι μου την πέφτουν σπίτι ανεξαρτήτως εισοδήματος, και όχι λόγο ηλικίας, αλλά γιατί έχουν μπουρδελοποιήθει τα πάντα. Εγώ την βγάζω σε μπυραρίες, κάνα μποουλινγκ ξέρω γώ, ή καμία σοβαρή θεματική μουσική βραδυά.
Αυτό περί "ζωής" και "Ελλάδας" έχει πεθάνει εντελώς-μας το είχαν ποτίσει κάποτε, και νομίζαμε ότι πηγαίνοντας σε ένα βλαχομπαρ και μιλώντας σε 10 γκόμενες, ότι είχαμε τρελή νύχτα και ζωή. Αν ζείς π.χ στο Τορόντο, στο Βερολίνο, στην Ν.Υ, έχεις πολύ περισσότερες, πολύ ποιότικότερες, ανεξαρτήτου ώρας, επιλογές.
Ναι, βγαίναμε, κάθε μέρα, πολλά χρόνια, αλλά αυτό δεν σήμαινε πως ήταν και ότι το καλύτερο (ποιοτικά). Σκατομάγαζα και επειδή απλά θελαμε να βγούμε, βγαίναμε....
atom_smasher
05-11-2011, 23:44
και γω που νομιζα οτι οι παμπς κλεινουν στις 11 :P εχω ζησει και γω αγγλια 3 χρονια ξερω τι παιζει . Αλλα πηγαινε καθημερινη για ενα ποτακι μετα τις 12 να δουμε τι θα βρεις ανοιχτο.
Soorry που δεν θα απαντησω σοβαρα σε αυτο, αλλα για πες μας ποσες φορες την εβδομαδα πας εσυ για ποτακι μετα τις 12;! Δηλαδη αυτο ειναι το κριτηριο σου; Η δυνατοτητα να πας καθημερινες για ποτο; κατσε ρε αγορινα. Εγω και Ελλαδα πηγαινα το πολυ 1 φορα για κανα ποτο την εβδομαδα και νωρις πισω γιατι ειχε δουλεια το πρωι. Δηλαδη ευτυχως που δεν εχουμε δουλειες στην ελλαδα για να πηγαινουμε για ποτακι καθημερινες!! Ελεος.
freak brother
05-11-2011, 23:46
γιατι που ειπα οτι μιλαω για μενα?
βεβαίως, εδώ να πώ, πως αν είσαι χεβυμεταλλάς σαν τον Ρα, Θεσσαλονίκη θα περάσεις όνειρο....με ταχύρρυθμες εξόδους θα γίνεις φούλ μαιντανός.
freak brother
05-11-2011, 23:54
εκει που ημουν στην Αγγλια ηταν μια πολη 85.000 κατοικων και ειχε ενα κλαμπ το οποιο το Σαββατο εκλεινε στη 1 . Και παμπς που κλειναν στις 11... ναι εκει μου ελειψε η νυχτα της Ελλαδας :p
atom_smasher
06-11-2011, 00:02
γιατι που ειπα οτι μιλαω για μενα?
για ποιον μιλας; γενικα ετσι οτι εχουμε την δυνατοτητα; και τι να την κανεις αυτη την δυνατοτητα; αφορα τον πολυ κοσμο; τους εργαζομενους; ή μηπως ειναι και γαμω για τους εργαζομενους στα κλαμπ/μπαρ/παμπ να δουλευουν καθημερινες ως τις 5 το πρωι; Τελος παντων, αυτο που λες δεν εχει στα δικα μου αυτια καμια μα καμια σχεση με την ποιοτητα ζωης, εστω και της νυχτερινης. Να μου πεις για επιλογες διαφορετικου ειδους μαγαζιου, διαφορετικο στυλ με γουστο, με επιλογες στην μουσικη κλπ το καταλαβαινω. αλλα να μου λες οτι ολοι μποτιλιαρονται στις 5 το πρωι του σαββατου για να γυρισουν σπιτια τους απο την σουπερ διασκεδαση της βραδιας εμενα μιζερια μου βγαζει και οχι "ζωαρα" που και παλι λεω αφορα ενα κομματι αυτων των 5,5 εκκατομυριων ανθρωπων που ζουν στην Αττικη και 11 σε ολη την χωρα. Και που σαι. σε λιγο θα κοπουν και αυτα.
freak brother
06-11-2011, 00:07
μιλας σαν 40 χρονος που ψηφιζει λαος και ακουει θοδωρακη. Μιλαω για αυτους που πανε στα μαγαζια για αυτο τα μαγαζια ειναι ανοιχτα ΤΩΡΑ και ουτε για τους εργαζομενους , ουτε για το αν θα κλεισουν τα μαγαζια σε 1 βδομαδα απο τωρα λογω κρισης. Και ναι η Αθηνα εχει πληθωρα μαγαζιων για ολα τα γουστα , γκοθαδικα μεταλλαδικα ροκαδικα γκαραζαδικα μπλουζαδικα σκυλαδικα και ολα τα -αδικα.
GraveMiasma
06-11-2011, 00:20
εκει που ημουν στην Αγγλια ηταν μια πολη 85.000 κατοικων και ειχε ενα κλαμπ το οποιο το Σαββατο εκλεινε στη 1 . Και παμπς που κλειναν στις 11... ναι εκει μου ελειψε η νυχτα της Ελλαδας :p
flaming:
isws den eprepe na pas to hartfordshirestansire
atom_smasher
06-11-2011, 00:24
μιλας σαν 40 χρονος που ψηφιζει λαος και ακουει θοδωρακη. Μιλαω για αυτους που πανε στα μαγαζια για αυτο τα μαγαζια ειναι ανοιχτα ΤΩΡΑ και ουτε για τους εργαζομενους , ουτε για το αν θα κλεισουν τα μαγαζια σε 1 βδομαδα απο τωρα λογω κρισης. Και ναι η Αθηνα εχει πληθωρα μαγαζιων για ολα τα γουστα , γκοθαδικα μεταλλαδικα ροκαδικα γκαραζαδικα μπλουζαδικα σκυλαδικα και ολα τα -αδικα.
Ενταξει φιλος. ζουμε σε διαφορετικους κοσμους
GraveMiasma
06-11-2011, 00:26
Και ναι η Αθηνα εχει πληθωρα μαγαζιων για ολα τα γουστα , γκοθαδικα μεταλλαδικα ροκαδικα γκαραζαδικα μπλουζαδικα σκυλαδικα και ολα τα -αδικα.
ektos apo skyladika den exei panw apo 3-4 sta ypoloipa pou aneferes kai oute blepw poso ousiastiko einai ayto.
genika den exeis epiloges otan 8es na bgeis.
Ola ta alla mizeria kai xafnika h diaskedash einai foberh . oxi re ta idia skata einai kai ekei apo palia.
freak brother
06-11-2011, 00:30
καλα στα αρχιδια μου και ολας δεν θα γινω υπερασπιστης της νυχτας της Ελλαδος , απλα το καλοκαιρι ειναι καβλα να αραζεις σε καφενε μεχρι αργα να παιζουν κερασματα απο παπουδια και αυτοσχεδιες ρεμπετοκαταστασεις κλπ... η αραγμα στην παραλια ξερω γω με φωτιες και ιστοριες εστω και αμα δουλευεις που λεει ο ατομ σμασερ η αμα εχουν μπει οι Τουρκοι ενα Σαββατο μπορεις να παρεις το αμαξι να το κανεις . αυτα . Και ναι βγαινω μεσοβδομαδα μεχρι τις 3 και σηκωνομε και παω στην δουλεια στις 7:30 ειναι κολπα που εμαθα στον στρατο αυτα :P
freak brother
06-11-2011, 00:33
απλα δεν καταλαβαινεις ελληνικα , εγω ειπα με απλα ελληνικα οτι υπαρχουν μπαρς ανοιχτα τις καθημερινες στην Αθηνα πχ και εσυ μου ειπες ασχετα πραγματα, για τα παιδια που δουλευουν νυχτα για τα σκυλαδικα για το ετσι το αλλιως και κατεληξες οτι ΤΕΡΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ !! μπραβο , πες μας και ποσο θα παει η μπυρα τωρα που θα ρθει η δραχμη!!
atom_smasher
06-11-2011, 00:39
απλα δεν καταλαβαινεις ελληνικα , εγω ειπα με απλα ελληνικα οτι υπαρχουν μπαρς ανοιχτα τις καθημερινες στην Αθηνα πχ και εσυ μου ειπες ασχετα πραγματα, για τα παιδια που δουλευουν νυχτα για τα σκυλαδικα για το ετσι το αλλιως και κατεληξες οτι ΤΕΡΜΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ !! μπραβο , πες μας και ποσο θα παει η μπυρα τωρα που θα ρθει η δραχμη!!
δεν ξερω. ρωτα τον κατωριμο
Ναι, οκ, πείτε όμως και για (αλλες) πραγματικές διαφορές ανάμεσα στη ζωή στην ελλάδα και έξω.
Ούτεγω είχα κατα νου την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του να βγαίνεις μετα τα μεσανυκτά.
freak brother
06-11-2011, 01:51
κατι πιο γενικο? :p αλλες οι διαφορες της Ελλαδας απο την Ισπανια αλλες απο την Σιγκαπουρη αλλες απο το Ντουμπαι αλλες απο την Νορβηγια , απλα ας πει ο καθενας για το μερος που εχει ζησει-δουλεψει . Εγω σου πα εκει Αγγλια που ημουν δεν θα μενα ουτε 5000 ευρο τον μηνα να παιρνα... δεν ειχε πραγματα να κανεις που να ξεπερναν τα τετρημενα , 10 παμπ κλειναν στις 11, 1 κλαμπ που επαιζε ροκακια και κανα ρειτζ εγκεινστ δε μασιν που εκλεινε μια , ουτε καποιο κινημα ουτε καποια πολιτικοποιηση ουτε κατι πιο ψαγμενο απο τριμπιουτ ρεντ χοτ τσιλι πεππερς μπαντες , ειχε το Λονδινο σχετικα κοντα 1 ωρα αλλα για να πας και να γυριζεις σου φευγε ανετα ενα 50αρι και βαλε μονο για τις μεταφορες . Επισης οπως ειπαμε εχει να κανει και με τον καθε εναν ξεχωριστα , δλδ αμα εισαι μια μουναρα που παει να ζησει εξω θα κοινωνικοποιηθείς πολυ πιο ευκολα απο το αν εισαι ενας καιλας σαν και μενα που επρεπε να εκπεμσω σε αλλο μηκος κυμματος για να μπω σε παρεες και τετοια . αυτα
atom_smasher
06-11-2011, 04:37
Μαλάκα ήταν ειρωνικό ποστ ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ, έγιναν πρόσφατα όλοι καθυστερημένοι εδώ μέσα ή ήταν από πάντα;
Το οτι εσυ ποσταρεις γενικα ειρωνικα και εγω δεν επιασα την ειρωνεια δεν σημαινει αυτοματως οτι ειμαι καθυστερημενος.
katwrimos
06-11-2011, 04:50
δεν ξερω. ρωτα τον κατωριμο
Δεν θα ξαναδείτε καρλσμπεργκ και χάινεκεν ρε! (Αυτό είναι και το ολο νόημα της υποτίμησης, οτι θα είναι τόσο ακριβά τα ξένα προιόντα που θα προτιμάς να πίνεις ΦΙΞ και θα ανακάμψει η οικονομία)
Djerdjelesh
06-11-2011, 06:59
Μα και τώρα ΦΙΞ είμαστε, γιατί πατάει κάτω και heineken και carlsberg. Και δε βλέπουμε αποτέλεσμα.
ίσως αν πιούμε λίγο παραπάνω να δούμε κάποια αλλαγή ε;
KoiliaSamprela
06-11-2011, 09:12
Heinikin Αθηναική ζυθοποιία, και carlsberg αν δεν κάνω λάθος , αυτή που έχουμε Ελλάδα είναι παραγωγή ΚΕΟ.
ον τοπικ, Ίσως να πήγαινα Νέα Ζηλανδία. Γενικά ζητάνε εκεί κόσμο http://www.immigration.govt.nz/ .
Σίγουρα δεν θα πήγαινα κάπου με νόμισμα το ευρώ.
VidnaObmana
06-11-2011, 20:51
Κατω Χωρες ή Σκανδιναβια
Κατα προτιμηση Ολλανδια ή Σουηδια
Kaserinos
06-11-2011, 21:07
Ολλανδια..ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ.
katwrimos
06-11-2011, 21:40
Ολλανδια..ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ.
Σκασε ρε μην τον φορτωθούμε εμείς τελικα!
VidnaObmana
06-11-2011, 23:44
Ολλανδια..ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ.
Για διδακτορικο θα παω κασερι
Art In Haste
07-11-2011, 00:34
Η σε πια αλλη χωρα ξεκινας την εξοδο σου στις 2 :P
Στην Ισπανία φρηκ, και οι παμπ στην Αγγλία κλείνουν εδώ και χρόνια στις 12.
Αλλά ρε παιδιά εντάξει, όπως σωστά ειπώθηκε, αυτά θα κρίνουν την επιλογή για το που θα πάτε να δουλέψτε; Για δουλειά πάτε όχι διακοπές.
freak brother
07-11-2011, 00:52
στην Ισπανια παντως εχουν τα μποτιγιας που μαζευονται ολοι στις πλατιες και στα παρκα και πινουν σαγκριες και τετοια.Εγω οταν ειχα παει Βαρκελωνη και Σαν σεμπαστιαν (το 2002)τα μπαροκλαμπς κλειναν στις 2-3 .
enitharmon
07-11-2011, 12:47
φρηκ, οκ, αλλά όπως σου είπαν ένα σωρό ως τώρα, πόσοι μαζεύονται στις πλατείες και πού δεν είναι λόγος μετανάστευσις, σταμάτα να απαντάς
asimoulis
07-11-2011, 19:15
στην Ισπανια παντως εχουν τα μποτιγιας που μαζευονται ολοι στις πλατιες και στα παρκα και πινουν σαγκριες και τετοια
έχουν απαγορευτεί αυτά εδώ και χρόνια. διορθώστε με.
Art In Haste
07-11-2011, 19:35
Μια χαρά και κανονικά γίνονται, αλλά ξεκολλήστε.
freak brother
07-11-2011, 19:35
φρηκ, οκ, αλλά όπως σου είπαν ένα σωρό ως τώρα, πόσοι μαζεύονται στις πλατείες και πού δεν είναι λόγος μετανάστευσις, σταμάτα να απαντάς
sorry νομιζα οτι απανταγα σε ερωτησεις. Και το θεμα δεν ειναι που θα πατε για δουλεια αλλα που θα μεταναστευσετε που εχει μια διαφορα :p
Art In Haste
07-11-2011, 19:39
Πώς ψάχνουμε δουλειά έξω ενόσω βρισκόμαστε ελλάδα?
Για ποιά επαγγέλματα είναι καλά που?
freak brother
07-11-2011, 19:41
ΤΕΣΠΑ για καποιους απο μας που ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ η νυχτερινη ζωη ειναι σοβαρο θεμα :p δεν ξαναμιλαω χαχαχ
εχω 2 φιλους πολιτικομηχανικοαρχιτεκτονες και εναν που χει σπουδασει οικονομικαπου ειναι ΗΑΕ , παιρνουν γυρω στο 3000-4000 τον μηνα και εχουν τρελη ζητηση εκει οι μηχανικοι , το καλο ειναι οτι δεν χαλανε τπτ , γιατι ΔΕΝ εχει τπτ να κανεις , εκτος απο κατι τεραστια απεραντα εμπορικα κεντρα με ολες τις μαρκες και τετοια , οι γυναικες φορανε μπουρκα , για τις γυναικες που δουλευουν εκει τα πραγματα ειναι λιγο χειροτερα . Αλλα τα λεφτα γαμω και παιζουν ευκαιριες .
katwrimos
07-11-2011, 22:09
ΤΕΣΠΑ για καποιους απο μας που ΤΑ ΧΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ η νυχτερινη ζωη ειναι σοβαρο θεμα :p δεν ξαναμιλαω χαχαχ
εχω 2 φιλους πολιτικομηχανικοαρχιτεκτονες και εναν που χει σπουδασει οικονομικαπου ειναι ΗΑΕ , παιρνουν γυρω στο 3000-4000 τον μηνα και εχουν τρελη ζητηση εκει οι μηχανικοι , το καλο ειναι οτι δεν χαλανε τπτ , γιατι ΔΕΝ εχει τπτ να κανεις , εκτος απο κατι τεραστια απεραντα εμπορικα κεντρα με ολες τις μαρκες και τετοια , οι γυναικες φορανε μπουρκα , για τις γυναικες που δουλευουν εκει τα πραγματα ειναι λιγο χειροτερα . Αλλα τα λεφτα γαμω και παιζουν ευκαιριες .
Ε όχι, για 3-4 Κ ελάτε σουηδία που δεν θα σας εκτελέσουμε αν μας γαμήσετε τις γκόμενες.
Αυτό προϋποθέτει να καταφέρεις να γαμήσεις.
Ε όχι, για 3-4 Κ ελάτε σουηδία που δεν θα σας εκτελέσουμε αν μας γαμήσετε τις γκόμενες.
Ναι αλλά στα ΗΑΕ σε παίρνουν και χωρίς να πρέπει να ξέρεις τη ντόπια γλώσσα.
Εκτός αν είναι τόσο απλό να πας Σουηδία σαν πολιτικομηχανικοαρχιτεκτονας μόνο με καλά αγγλικά ξερωγω.
Φρηκ αν έχεις παραπάνω ινφο δώσε σε κανά πιεμ.
Harbinger of Death
08-11-2011, 14:42
Για πες μια άποψη για Σουηδία και γνώση γλώσσας Κατώριμε, ο λαός απαιτεί να μάθει.
MillionYearTrip
08-11-2011, 16:13
για να μην παρεξηγιομαστε αναφερομαι τοσο στο κατα ποσο ειναι ευκολο να βγεις εξω οτι ωρα γουσταρεις που στην ελλαδα ακομα κ αν δε βγαινεις καθε μερα γιατι δουλευεις το να ξερεις οτι τη μια μερα που θα σου σκασει να βγεις γιατι ετσι σου τη βαρεσε ακομα κ αν ειναι τεταρτη βραδυ θα εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε 10 μαγαζια και οταν θα πεινασεις στις 3 η ωρα το βραδυ η θα ψαχνεις τσιγαρα θα χει ενα ανοιχτο περιπτερο η εβερεστ η οτιδηποτε τελοσπαντων. Για το κομματι αυτο λοιπον και μονο το οτι ξερεις πως εχεις αυτη τη δυνατοτητα ειναι αρκετο.ασχετα με το τι ζωη κανεις στην τελικη.
η αλλη πτυχη της δηλωσης εχει να κανει με το ζητημα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (το οποιο αφορα και το παραπανω θεμα κατα καποιο τροπο). οταν γινεις international θα πρεπει να κανεις τα παντα με προγραμμα. ισως ακομα και το να πηδας τη γκομενα σου αν δεν ειστε στο ιδιο σπιτι. η δουλεια θα σου παιρνει συγκεκριμενο χρονο και περα απο τη δουλεια θα πρεπει να εχεις προγραμματισει ποτε θα μαγειρεψεις, ποτε θα κοιμηθεις, ποτε θα κλασεις, τι θα εχεις ετοιμο ποτε κλπ. δε λεω οτι ολα αυτα δε βοηθανε στο να εχεις μια "πετυχημένη" και "ευκολη" καθημερινότητα αλλα ξέρω πως για παρα πολλους, συμπεριλαμβναομενου και του εμου, δεν γινεται όλα να εχουν προγραμμα, ειναι απλα ξενερωτικο. Όταν λοιπον δεν θα χεις φαι η ποτο στο σπιτι σου γιατι δεν το προγραμματισες και τα σουπερμαρκετ εκλεισαν και τα φαγαδικα εκλεισαν τοτε ειναι που λες, τι κανω εγω εδω? δεν θα αναφερθω καν στο ζητημα του να παρεις ενα φιλο και να του πεις ψηνεσαι για καμια βολτα γιατι η απάντηση είναι προφανης.
για να ξεκαθαρίζουμε λοιπον, όλα εξαρτώνται όχι από τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν αλλα απο το ποσο είσαι προθυμος και ικανος να ακολουθήσεις ενα τετοιο τρόπο ζωης. μια ζωη ελευθερη αλλα προγραμματισμενη στα μετρα σου.κ οτι καταλαβες καταλαβες
atom_smasher
08-11-2011, 16:58
για να μην παρεξηγιομαστε αναφερομαι τοσο στο κατα ποσο ειναι ευκολο να βγεις εξω οτι ωρα γουσταρεις που στην ελλαδα ακομα κ αν δε βγαινεις καθε μερα γιατι δουλευεις το να ξερεις οτι τη μια μερα που θα σου σκασει να βγεις γιατι ετσι σου τη βαρεσε ακομα κ αν ειναι τεταρτη βραδυ θα εχεις να διαλεξεις αναμεσα σε 10 μαγαζια και οταν θα πεινασεις στις 3 η ωρα το βραδυ η θα ψαχνεις τσιγαρα θα χει ενα ανοιχτο περιπτερο η εβερεστ η οτιδηποτε τελοσπαντων. Για το κομματι αυτο λοιπον και μονο το οτι ξερεις πως εχεις αυτη τη δυνατοτητα ειναι αρκετο.ασχετα με το τι ζωη κανεις στην τελικη.
η αλλη πτυχη της δηλωσης εχει να κανει με το ζητημα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (το οποιο αφορα και το παραπανω θεμα κατα καποιο τροπο). οταν γινεις international θα πρεπει να κανεις τα παντα με προγραμμα. ισως ακομα και το να πηδας τη γκομενα σου αν δεν ειστε στο ιδιο σπιτι. η δουλεια θα σου παιρνει συγκεκριμενο χρονο και περα απο τη δουλεια θα πρεπει να εχεις προγραμματισει ποτε θα μαγειρεψεις, ποτε θα κοιμηθεις, ποτε θα κλασεις, τι θα εχεις ετοιμο ποτε κλπ. δε λεω οτι ολα αυτα δε βοηθανε στο να εχεις μια "πετυχημένη" και "ευκολη" καθημερινότητα αλλα ξέρω πως για παρα πολλους, συμπεριλαμβναομενου και του εμου, δεν γινεται όλα να εχουν προγραμμα, ειναι απλα ξενερωτικο. Όταν λοιπον δεν θα χεις φαι η ποτο στο σπιτι σου γιατι δεν το προγραμματισες και τα σουπερμαρκετ εκλεισαν και τα φαγαδικα εκλεισαν τοτε ειναι που λες, τι κανω εγω εδω? δεν θα αναφερθω καν στο ζητημα του να παρεις ενα φιλο και να του πεις ψηνεσαι για καμια βολτα γιατι η απάντηση είναι προφανης.
για να ξεκαθαρίζουμε λοιπον, όλα εξαρτώνται όχι από τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν αλλα απο το ποσο είσαι προθυμος και ικανος να ακολουθήσεις ενα τετοιο τρόπο ζωης. μια ζωη ελευθερη αλλα προγραμματισμενη στα μετρα σου.κ οτι καταλαβες καταλαβες
Θα συμφωνησω εν μερει μαζι σου, γιατι αυτα τα να φας, να ψωνισεις, κλπ που μπαινουν και μας βαζουν σε ενα προγραμμα δεν εχουν να κανουν με το αν ζεις στο λονδινο ή στην Πατρα...ειναι ξενερωτικες ολες αυτες οι υποχρεωσεις και καταναλωνουν πολυτιμο χρονο που θα μπορουσε να αφιερωθει στην μουσικη, στο κωλοβαρεμα και στα παιχνιδια ονλαιν πχ. αλλα τι να γινει. δεν εχουμε τις μαναδες μας να το κανουν. Εναλλακτικα μπορουμε να βρουμε κοπελα προθυμη να τα αναλαβει, αλλα....
Αυτο με το παιρνω τηλ τωρα φιλο και παμε για μπυρα ειναι λιγο πιο δυσκολο απ οτι στην Ελλαδα. Παντως αν δημιουργησεις εναν κυκλο Α "φιλων" θα υπαρχουν αυτες οι ευκαιριες. Σαφως η ζωη ειναι πιο προγραμματισμενη και οχι τοσο φλου οσο ειμασταν φοιτητες. Αλλα ειναι στο χερι σου να διατηρησεις οσο μπορεις καποια απο αυτα, αν τα θεωρεις σημαντικα. Γιατι το να πεινασω 3 τα χαραματα και να φαω μπισκοτακια πχ αντι για πιτογυρο επειδη δεν εχει τιποτα ανοιχτο, ειναι λιγοτερο ενοχλητικο απο το να γυρισω σπιτι απ την δουλεια και να μην εχω να φαω και να ξανατρεχω σουπερ μαρκετ, να ψωνισω κατι, να ετοιμασω και να φαω. και οκ, θα γινει 1-2-10 φορες καποια στιγμη θα βαλεις μια σειρα.
enitharmon
08-11-2011, 18:15
για να είσαι ανοιχτός σουβλατζής στις 3 το πρωι προυποθέτει ντελιβερά με 5 ευρώ την ώρα (που και να κάθεται δε στοιχίζει πολλα) χωρίς ασφάλεια συνήθως. Το ίδιο και για τα late market. Άμα θέλετε ανοιχτό σουπερμαρκετ μετά τα μεσάνυχτα (πού διάολο έχει τέτοια στην Ελλάδα και σας λείψανε; ) θα πληρώνετε και πολύ παραπάνω τιμές (υπερωρίες εργαζομένων κλπ).
Οπότε άμα στηρίζετε γενικά ανασφάλιστες δουλειές με μισθούς χαρτζηλικιού, ναι, είναι σκατά η ευρώπη, γιατί πρέπει να προγραμματίζεις
~ladykiller~
08-11-2011, 18:18
Άμα θέλετε ανοιχτό σουπερμαρκετ μετά τα μεσάνυχτα (πού διάολο έχει τέτοια στην Ελλάδα και σας λείψανε; )
στα Γκράβα αλλά δεν βολεύει.
Εγώ πάντως κατάλαβα ότι είσαι ο κλασσικός ανοργάνωτος χύμα Ελληναράς και οι καταστάσεις προγράμματος που περιγράφεις είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει εύρυθμα κράτος. Μακάρι να ήταν έτσι κι εδώ, ποτέ δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.
katwrimos
08-11-2011, 18:33
Για πες μια άποψη για Σουηδία και γνώση γλώσσας Κατώριμε, ο λαός απαιτεί να μάθει.
Σουηδικά είναι απολύτως απαραίτητα για να βρεις δουλειά και καθόλου απαραίτητα για να βρείς γκόμενες. Ο πιο σωστός τρόπος για μετανάστευση στη σουηδία λοιπόν είναι να βρείτε κάποια γκόμενα για να μάθετε τη γλώσσα!
Σουηδικά είναι απολύτως απαραίτητα για να βρεις δουλειά και καθόλου απαραίτητα για να βρείς γκόμενες. Ο πιο σωστός τρόπος για μετανάστευση στη σουηδία λοιπόν είναι να βρείτε κάποια γκόμενα για να μάθετε τη γλώσσα! ξεκιναω το ψαξιμο :D
Μπορείς ταυτόχρονα να ξεκινήσεις και το ψάξιμο για μια καινούργια υπογραφή?
atom_smasher
08-11-2011, 19:25
Σουηδικά είναι απολύτως απαραίτητα για να βρεις δουλειά και καθόλου απαραίτητα για να βρείς γκόμενες. Ο πιο σωστός τρόπος για μετανάστευση στη σουηδία λοιπόν είναι να βρείτε κάποια γκόμενα για να μάθετε τη γλώσσα!
Συμφωνω και στηριζω. Δανια ισως ειναι λιγο πιο δυσκολο η γκομενα να βρεθει και σαφως πιο δυσκολη η γλωσσα οπως προειπα.
freak brother
08-11-2011, 20:21
απο τι εμαθα απο πηγη στην Κοπεγχαγη και σιγουρεψα απο το φεισμπουκ παιζουν Κοπεγχαγη και πολλα καλα εγχωρια κοριτσουδια για τους λατρες του μουσακα!
freak brother
08-11-2011, 20:25
για να είσαι ανοιχτός σουβλατζής στις 3 το πρωι προυποθέτει ντελιβερά με 5 ευρώ την ώρα (που και να κάθεται δε στοιχίζει πολλα) χωρίς ασφάλεια συνήθως. Το ίδιο και για τα late market. Άμα θέλετε ανοιχτό σουπερμαρκετ μετά τα μεσάνυχτα (πού διάολο έχει τέτοια στην Ελλάδα και σας λείψανε; ) θα πληρώνετε και πολύ παραπάνω τιμές (υπερωρίες εργαζομένων κλπ).
Οπότε άμα στηρίζετε γενικά ανασφάλιστες δουλειές με μισθούς χαρτζηλικιού, ναι, είναι σκατά η ευρώπη, γιατί πρέπει να προγραμματίζεις
θα θελες οι ανασφαλιστοι τετοιου τυπου να παιρνουν 5 ευρο την ωρα.
Μπορείς ταυτόχρονα να ξεκινήσεις και το ψάξιμο για μια καινούργια υπογραφή? εχεις δει το τσιου?
Ναι, άλλαξε υπογραφή τώρα.
καποια στιγμη θα αλλαξω.. αλαλ γιατι το λες επειδη ειναι μεγαλη η εικονα?
Χμ, πόσοι απο σας που λέτε για προγράμματα, έχετε ζήσει μόνοι σας στην ελλάδα? Και πόσοι -επίσης μόνοι τους- στην επαρχία της ελλάδος?
Γιατι δεν έχει παντού τις άπειρες επιλογές μετα τις 12. Άντε κανα περίπτερο, που ίσως είναι πολύ μακρυά απο κει που μένεις.
Γενικά όσο μένεις μόνος σου, ώς ενήλιξ, θα χρειάζεσαι πρόγραμμα για κάποια πράγματα. Αλλιώς το ψυγείο σου θα είναι ψιλοάδειο + κάποια σάπια μαρούλια και ντομάτες, τίγκα στα άπλυτα ρούχα και πιάτα, και όλα τα μαγαζά θα είναι κλειστά. Όχι, δεν είναι έτσι το δικό μου σπίτι. Αλήθεια.
katwrimos
09-11-2011, 00:43
Συμφωνω και στηριζω. Δανια ισως ειναι λιγο πιο δυσκολο η γκομενα να βρεθει και σαφως πιο δυσκολη η γλωσσα οπως προειπα.
Οχι, ίσα ισα, δανέζες χαλαρά πιο εύκολες και πιο λυσάρες για μαυριδερούς εραστές (οι σουηδέζες εχουν παθει οβερντοους απο μεταναστες και όχι δεν ευθύνομαι εγω σας λεω!)
freak brother
09-11-2011, 00:58
α
μια απορια (δεν εχω διαβασει ολο το θρεντ) καλα ολα αυτα με τα φραγκα κλπ
αλλα εχετε σκεφτει αμα μπορειτε να ΖΗΣΕΤΕ εκει?
ή σας καλυπτει το μσν?
Αυτό είναι το μόνο που μας κρατάει ακόμα εδώ πέρα ΠΟΛΛΟΥΣ μινμιν. Μόλις η απραξία (μέσα στα καλύτερά μας χρόνια κιόλα) ξεπεράσει αυτή τη λεπτή ισορροπία με το ερώτημα που θέτεις, στα τραίνα.
ο μινμιν ννοαει οτι οκ καλη η ετοιμη δουλεια στην εσθονια ξερω γω...καλο το πακετο στην τΖεπη αλλα τι γινεται με την εκει κενωνια....
θα παει ο ανυποψιαστος χωρικος απο την νιγριτα ή την κυψελη, οκ τη θα βρει?
παλευεται η καταστασις? οκ η πουτσα επαγγελματικα τα πρωτα χρονια αλλα υπαρχει και η προσωπικη ζωη
προφανως ειναι αλλη η φασις με τους τετραποδους που παεναν Γερμανια σε μια μικρη σαλονικη και αλλο τωρα
Harbinger of Death
09-11-2011, 03:01
Εγώ είμαι εκκολαπτόμενος Σουηδός, βλέπω και Bergman και Roy Andersson, αμέ.
Το θέμα είναι, όσοι λέτε για μετανάστευσι, σκέφτεστε να πάτε να ριζώσετε, ή απλά θέλετε να ζήσετε λίγα χρόνια κάπου με καλύτερη κατάσταση και στην συνέχεια να επιστρέψετε Ελλαδάρα με τα λεφτά που βγάλατε και να κάνετε ντόλτσε βίτα ή όπως το λέγανε εκεί που πήγατε. Εγώ γενικά νομίζω ότι είναι βαρύ να πας να ξοδέψεις έστω και μερικά χρόνια σε ένα μέρος που απλά βρήκες δουλειά αλλά δεν έχεις και καμιά κάψα να ζήσεις, που μπορεί να αντιπαθείς γλώσσα, κουλτούρα κτλ. Στην ουσία χάνεις ένα μέρος από τη ζωή σου.
για αμερικη γτ δν εχει πει κανεις τιποτα?
katwrimos
09-11-2011, 03:24
Το θέμα είναι, όσοι λέτε για μετανάστευσι, σκέφτεστε να πάτε να ριζώσετε, ή απλά θέλετε να ζήσετε λίγα χρόνια κάπου με καλύτερη κατάσταση και στην συνέχεια να επιστρέψετε Ελλαδάρα με τα λεφτά που βγάλατε και να κάνετε ντόλτσε βίτα ή όπως το λέγανε εκεί που πήγατε. Εγώ γενικά νομίζω ότι είναι βαρύ να πας να ξοδέψεις έστω και μερικά χρόνια σε ένα μέρος που απλά βρήκες δουλειά αλλά δεν έχεις και καμιά κάψα να ζήσεις, που μπορεί να αντιπαθείς γλώσσα, κουλτούρα κτλ. Στην ουσία χάνεις ένα μέρος από τη ζωή σου.
προσωπικά ήρθα στο εξωτερικό το 2003 για να κάτσω, γιατι μου την έσπαγε η ζωή στην ελλάδα ακομα και τότε που παίζαν λεφτά. Ακόμα θυμάμαι ανελέητα φλέημς στο ΕΡ για το ποσο για τον πούτσο είναι η Ελλάδα, τότε οι αμνεζιακς και η κλίκα του δεν με πιστεύανε και με κοροιδεύανε αλλα τελικά όπως βλέπετε πίσω είχε η αχλάδα η ουρά γιατι τελικά τώρα με πιστέψανε και τα ζώα.
Επισης θελω να πω καρκινο στη δεξιά και στο πασόκ, ευχαριστώ.
Μινμιν, αυτό κουβεντιάζομε στις τελευταίες σελίδες.
Katwrimos για πες πως είναι η υπεργαμάτη ζωή στη σουηδία. Εννοώντας διαφορές_με_ελλάδα.
freak brother
09-11-2011, 10:21
το 99% των μεταναστων που ριζωσαν εκει που πηγαν αμα ρωταγες πριν πανε , θα σου λεγαν οτι σκεφτονται να μαζεψουν λεφτα και να γυρισουν.Λιγοι γυρναν στα 70 να φανε την συνταξη στο χωριο πλεον.
enitharmon
09-11-2011, 12:20
όποιος πάει να δουλέψει πάνω στον τομέα του, γιατί θέλει να ασχοληθεί με αυτό και να προχωρήσει, δε νομίζω να σκέφτεται να γυρίσει. Όποιος πάει για τα λεφτά μόνο, πάει "για λίγο"
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ. Ποια ζωή και ποια μπαράκια και "Τι θα κάνω στις 3 αν πεινάσω" και παπαριές. Λες και όλη μας τη ζωή είμαστε στο έξω.
Και σε ρωτάω εγώ τι θα κάνεις αν θέλεις να πάς μια βόλτα και είσαι στη Θεσσαλονίκη, παίρνεις το τρένο το λεωφορείο ή το αμάξι και πας που; Στο Σαντάνσκι; Αν είσαι στη Ζυρίχη μάλλον έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές.
Άντε και στη διασκέδαση ας πούμε είμαστε καλύτερα, που δεν είμαστε, ένα ARK μας έμεινε στη Θεσσαλονίκη, συγκρίνετε ομορφιά πόλεων,ασφάλεια, μισθούς, εκπαίδευση, περίθαλψη, με πόλεις (όχι και όλες φυσικά) του εξωτερικού.
Αν βρω δουλειά αύριο στη Βιέννη εγώ την κάνω παίδες με την πρώτη πρωινή, και έρχομαι κάθε καλοκαιράκι και απολαμβάνω το ελληνικό καλοκαίρι.
12 stars circle your brow
09-11-2011, 12:59
ωραίος! θυμίσου να μπαίνεις τότε και μόνο τότε στο φόρουμ.
(το καλοκαιράκι ντε!)
freak brother
09-11-2011, 13:06
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ. Ποια ζωή και ποια μπαράκια και "Τι θα κάνω στις 3 αν πεινάσω" και παπαριές. Λες και όλη μας τη ζωή είμαστε στο έξω.
Και σε ρωτάω εγώ τι θα κάνεις αν θέλεις να πάς μια βόλτα και είσαι στη Θεσσαλονίκη, παίρνεις το τρένο το λεωφορείο ή το αμάξι και πας που; Στο Σαντάνσκι; Αν είσαι στη Ζυρίχη μάλλον έχεις περισσότερες και καλύτερες επιλογές.
Άντε και στη διασκέδαση ας πούμε είμαστε καλύτερα, που δεν είμαστε, ένα ARK μας έμεινε στη Θεσσαλονίκη, συγκρίνετε ομορφιά πόλεων,ασφάλεια, μισθούς, εκπαίδευση, περίθαλψη, με πόλεις (όχι και όλες φυσικά) του εξωτερικού.
Αν βρω δουλειά αύριο στη Βιέννη εγώ την κάνω παίδες με την πρώτη πρωινή, και έρχομαι κάθε καλοκαιράκι και απολαμβάνω το ελληνικό καλοκαίρι.
υπαρχει και η ερωτικη μεταναστευση παντως ,εχω φιλη Ελβετιδα με σπιταρωνα στην Γενευη που ηρθε να μεινει φετος μονιμα Ελλαδα λογω ερωτα. ρισπεκτ :p
Harbinger of Death
09-11-2011, 13:12
Καλή επιλογή κάνανε. Και την κατάλληλη στιγμή.
atom_smasher
09-11-2011, 13:20
Καλή επιλογή κάνανε. Και την κατάλληλη στιγμή.
Μην ψαρωνεις. Οταν τα πραγματα ζορισουν πισω στην σπιταρωνα στην γενευη θα γυρισει, ειτε με το τεκνο, ειτε χωρις.
Θα πρέπει να είναι μεγάλος έρωτας για να κάνει τέτοια θυσία το γκομενάκι. Εκτός αν είναι λεφτάς και το πατριωτάκι.
Drumsick
09-11-2011, 14:14
Έχει πλάκα πάντως που φάγατε 5 σελίδες να μιλάτε για νυχτερινή ζωή και παπαριές, αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε σε στυλ ανθρώπων ανά χώρα (όσο τέλος πάντων μπορεί να γενικευτεί αυτό), ενδεχόμενη μοναξιά ή καιρικές συνθήκες ασούμε. Αυτά είναι άσχετα με την "ποιότητα ζωής" σα να λέμε.
Raven Lord
09-11-2011, 14:29
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ.
αν θεωρείς τα οικογένεια, φίλοι, κοινωνικός κύκλος, σπίτι, ιδιοκτησίες κτλ ασήμαντα μεγέθη, όντως δε σε κρατάει τίποτε άλλο.
Κοινωνικός κύκλος.... ρε τον σελέμπριτι.
Δε θα κάτσω να φάω στη μάπα τον κοινωνικό μου κύκλο για να κάθομαι στην Ελλαδίτσα να παίρνω 750 ευρώ και αν θέλω να κάνω μισό ράμμα να πρέπει να δώσω φακελάκι.
Και μια χαρά ανθρώποι είναι και οι άλλοι, και μια χαρά καιρό έχουν.
Ποια σπίτια και ποια ιδιοκτησία, ένα citroen C4. Για εμένα μόνο η οικογενεια θα με κρατούσε πίσω.
ikonoklast
09-11-2011, 14:50
Ούτε εμείς σε κρατάμε πάντως. Αν έχει γίνει κάποια παρεξήγηση.
Kaserinos
09-11-2011, 15:27
Εγω κραταω την φαση με το Citroen και δηλωνω παρεξηγημενος.
Μα, γαλλικο αμαξι?
Εγω κραταω την φαση με το Citroen και δηλωνω παρεξηγημενος.
Μα, γαλλικο αμαξι?
Λες να πάρω ένα καγιεν τώρα που τα σκοτώνουν;
Στις μηχανές είμαστε με τους Ιάπωνες όμως, μέχρι τώρα 3 Yamaha.
atom_smasher
09-11-2011, 15:59
αυτο το ταγκ με την αποχωρηση πλουσιοπαιδων ποιος καθυστerημενος το βαλε;...
ατροπε, για να παιζει σπιταρωνα στην γενευη, μαλλον παιζουν και μπολικα φραγκα. αλλωστε η ελλαδα μαλλον φτηνη θα της φαινεται. στο πλαισιο του εναλλακτικου κιολας. Ηρθε να ζησει το γκρικ ντριμ, γκρικ λοβ κλπ. Πολλες ψηνονται με κατι τετοια, ακομα. Ειδικα αν συγκρινεις τους ντοπιους και την ανταποκριση που εχει με αυτα που ακουει απο καποιον ελληνα, δεν θελει και πολυ για να νομιζει οτι ζει τον ερωτα της ζωης της.
Εμενα η δικια μου σχεδον 2 χρονια αντεξε Ελλαδα..μετα δεν ηθελε να βλεπει/ακουει/μιλαει για οτιδηποτε απο Ελλαδα. τωρα εχει αρχισει να συνερχεται. Αυτα που λεει ο ρειβεν λορντ ειναι πολυ σημαντικα πραγματα. Αλλα διαλεγεις και παιρνεις. Εξαρταται και τι εχεις να χασεις ε; Εγω ειχα δουλεια που δεν πληρωνομουν και οικογενεια που δεν εφερε καποια ιδιαιτερη αντιρρηση. Μου λειπει η οικογενεια μου, αλλα οκ δεν θα καθομαστε και να βυζαινουμε για να μην στεναχωρηθουν κιολας. Και στην τελικη, προτιμω να μετανιωσω για κατι που εκανα, παρα για κατι που δεν εκανα. Ε και ακολουθησα τον ερωτα...βλακας. ξερω. Καποιος θυμαμαι ειχε πει εδω μεσα οτι θα γυρισω μολις τελειωσουν τα λεφτα ή κατι τετοιο.Οσον αφορα στους φιλους κραταω επαφη, τους συνανταω οποτε κατεβαινω, ερχονται οποτε μπορουν και αν ειναι πραγματικοι φιλοι δεν θα χαθουν.
Ντραμσικ νομιζω εχω αναφερει καποια πραγματα για Δανια απο αυτα που ρωτας.
Καποιος ρωταγε και πως την βλεπουμε, μονιμα ή να μαζεψουμε κανα φραγκο και πισω. Εγω την βλεπω μονιμα με διακοπες Ελλαδα, κυριως. Αν στραβωσει το πραγμα εδω, φυσικα και θα γυρισω γιατι στην τελικη ενα πιατο φαι θα το χω σπιτι μου. αν και το κρατος προνοιας φροντιζει να παιρνεις επιδομα εδω οταν απολυεσαι που φτανει να ζησεις. Οποτε σε 1 χρονο απο τωρα οπως το βλεπω, ακομα και να απολυθω θα εχω μια βαση και δυσκολα θα φευγω. οι περισσοτεροι που τελικα επεστρεψαν ελλαδα το μετανιωνουν καποια στιγμη.
Το μονιμο αφορα το εκτος ελλαδος. Δεν αφορα τη Δανια. Αν καταφερω να κανω το διδακτορικο που θελω ή να βρω μια δουλεια που θα ειναι αυτο που θελω, ισως αφορα και την Δανια το μονιμα. Αλλα, εχω ενα θεμα με το ετερο ημισυ που δεν αντεχει την Δανια. Μενει λογω αναγκης, σπουδων, οικογενειας κλπ. Και οπως καταλαβαινεται η Λατινικη Αμερικη ή και η Ασια φανταζουν ελκυστικες ιδεες. Και ενα δευτερο το οποιο ομολογω οτι αφορα το μελλον "Σε τι κοσμο θα φερουμε τα παιδια μας;" Αν και δεν σκεφτομαι παιδια ακομα, η ιδεα να μεγαλωσουν και να αποκτησουν καποιες απο τις συνηθειες των ντοπιων καθως και η ολη ψυχοφθορα διαδικασια της ενηλικιωσης σε ενα τοσο ασφυκτικο περιβαλλον με συναισθηματικα καθυστερημενους να τα περιβαλλουν και τιγκα στα διαφορα κομπλεξ δεν νομιζω οτι θα βγουν υγιη. Τωρα να μου πεις οτι στην Ελλαδα θα βγαιναν καλυτερα; δεν το ξερω. Αλλα βλεπουμε στο μελλον.
Harbinger of Death
09-11-2011, 16:28
Ελλάδα δεν της αρέσει, Δανία δεν της αρέσει, τι στο διάολο θέλει πια από τη ζωή σου;
atom_smasher
09-11-2011, 16:50
Ελλάδα δεν της αρέσει, Δανία δεν της αρέσει, τι στο διάολο θέλει πια από τη ζωή σου;
χαχαχα! Τα Παντα! Περιμενες οτι θα ζηταγε μια γυναικα κατι λιγοτερο;
Για να απαντησω σοβαρα ομως χωρις να επεκταθω παρα πολυ: Ενα απο τα προβληματα του να εισαι προσφυγας σε εναν τοπο ειναι οτι δεν νιωθεις πουθενα να ανηκεις και να ειναι σπιτι σου.
enitharmon
09-11-2011, 17:38
μεγάλη αλήθεια το αποπάνω
Σέρβα δεν ήταν; τις ίδιες ανησυχίες δε θα έχει κι αυτή;
atom_smasher
09-11-2011, 17:46
μεγάλη αλήθεια το αποπάνω
Σέρβα δεν ήταν; τις ίδιες ανησυχίες δε θα έχει κι αυτή;
Σερβα που κατοικουσε στην Βοσνια - Ερζεγοβινη...
enitharmon
09-11-2011, 18:22
η ένσταση ελπίζω να είναι μόνο στη λέξη πρόσφυγας, που έχεις δίκιο, κι όχι στο γενικότερο προβληματισμό του φορουμ
atom_smasher
09-11-2011, 19:26
αναφερθηκα στους προσφυγες μονο λογω της κοπελας μου. κατα τ αλλα συζηταμε για μεταναστευση. γνωριζω την διαφορα στους ορους. ενι οταν ελεγες τις ιδιες ανησυχιες δεν θα εχει και αυτη; δεν απαντησα αλλα το προηγουμενο μου σχολιο ηταν αποκλειστικα για κεινη και οχι για μενα.
Raven Lord
09-11-2011, 20:07
Δε θα κάτσω να φάω στη μάπα τον κοινωνικό μου κύκλο για να κάθομαι στην Ελλαδίτσα να παίρνω 750 ευρώ και αν θέλω να κάνω μισό ράμμα να πρέπει να δώσω φακελάκι.
Ποια σπίτια και ποια ιδιοκτησία, ένα citroen C4. Για εμένα μόνο η οικογενεια θα με κρατούσε πίσω.
Προφανώς ακριβώς αυτό είπα, αλλά πετάγεσαι σαν πούτσα να πεις το δικό σου. ΑΝ ΓΙΑ 'ΣΕΝΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΜΕΤΡΑΝΕ, ΦΕΥΓΕΙΣ. για κάποιον άλλο όμως μπορεί να μετράνε περισσότερο και να μη θέλει να τα αφήσει πίσω.
επίσης, ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ο κοινωνικός κύκλος παίζει ένα ρόλο στις επαγγελματικές σου επιλογές και την παπαρίτσα να την πέταξες απλά για να φανείς αστείος.
Ενα απο τα προβληματα του να εισαι προσφυγας σε εναν τοπο ειναι οτι δεν νιωθεις πουθενα να ανηκεις και να ειναι σπιτι σου.
http://www.imdb.com/title/tt0088241/
http://www.imdb.com/title/tt0102439/
!!
atom_smasher
10-11-2011, 04:58
Εδω σε βρισκω λιγο οφσαιντ που λενε και στο χωριο μου. Το μια χαρα ανθρωποι ειναι σχετικο παντου, Ελλαδα ή εκτος. Επισης το μια χαρα καιρο εχει και τα ορια του. Ποσους μηνες αντεχεις πχ χωρις να δεις ηλιο; ποση βροχη; ποσο χιονι; ποσο υπο το μηδεν; και ο καιρος παιζει ρολο και στην διαθεση λιγο. Ειδικα εδω πανω παιζει πολυ. Οι δανοι πεφτουν σε "καταθλιψη" απο οκτωβρη ως μαρτη. Σπιτι εδω μιλαμε για ενα κουτι με τα απαραιτητα. Ειμαστε λιγο καλομαθημενοι στην Ελλαδα. Με τις μπαναρες μας, τις κουζιναρες μας, τις μπανιερες μας κλπ. Εγω περσι τον Δεκεμβρη, Γεναρη και Φεβρουαριο τον περασα σε σπιτι χωρις ντουζιερα. Μονο μια λεκανη. Ουτε νιπτηρα. Οι ντουζιερες ηταν εκτος κτηριου. Ο λογος φυσικα η αναγκη που βρεθηκαμε. Αλλα ημουν στο Κολωνακι της κοπενχαγης...Και το σπιτι το νοικιασαμε απο δανεζα, που ηταν διακοπες νεα ζηλανδια και εμενε εκει και κανενα προβλημα. Πετσετουλα, σαμπουαν κλπ και εξω για μπανακι. -10/-5 κελσιου κλπ. Και τετοια σπιτια εχει αρκετα εδω πανω ειδικα στο κεντρο. Για να βρεις καποιο εφαμιλλο μιας μεσης ελληνικης οικογενειας Π.Κ. (Προ Κρισεως) πας αρκετα πιο εξω, ή πληρωνεις πολλα περισσοτερα. Το αυτοκινητο εδω ειναι το μονο πολυ πιο ακριβο σε σχεση με Ελλαδα. Διπλασιες τιμες, χωρις να συγκρινουμε μισθους. Αν και ψιλοαχρηστο ειναι με τοσες συγκοινωνιες. (Γαμωτο και οι μοτοσυκλετες πανακριβες ειναι ακομα και 9 ετων!)
Κοίτα, δεν είπα οτι παντού είναι καλύτερα από εδώ. Προφανώς θα διαλέξω που θα πάω, και έδωσα ένα παράδειγμα, τη Βιέννη. Ούτε έβρισα ή κακοχαρακτήρισα κανένα, ο άλλος παρεξηγήθηκε, τι να κάνουμε.
Μου φαίνεται παράξενο όμως να λέμε οτι εδώ πια είναι ο παράδεισος του κόσμου, ειδικά σε βιοτικό επίπεδο. Στο παράδειγμα του σπιτιού που έδωσες έχεις δίκιο, αλλά δε νομίζω να είναι η πλειονότητα των σπιτιών έτσι. Αλλά και πάλι προτιμώ να μένω στη Στοκχόλμη στη Βιέννη ή στην Μελβούρνη.
Τέλος πάντων, ο καθένας κρίνει τι του είναι πιο απαραίτητο στη ζωή.
atom_smasher
10-11-2011, 16:20
Αυτο που λεω ειναι οτι ισως εχεις να αντιμετωπισεις στο εξωτερικο συνθηκες που σε φερνουν απο πολλες πλευρες στα ορια σου. Αλλος δεν εχει προβλημα, αλλος το παλευει και αλλος φρικαρει και γυρναει πισω. Οχι παραδεισος δεν ειναι η Ελλαδα, αν και απο φυσικη ομορφια δεν μπορω να πω οτι μας λειπει κατι. σαφως και ο καθενας κρινει τι του ειναι απαραιτητο και διαλεγει, ΠΑΝΤΑ με το αντιστοιχο κοστος. Αυτα που λεω εχουν να κανουν με την προσεγγιση του ζητηματος "μεταναστευω" για τα παιδια που ισως το σκεφτονται, περα απ το: ελλαδα ειναι σκατα, εξω εχει λεφτα. Υπαρχουν πολλα ζητηματα που θα πρεπει να αντιμετωπισουν και οσο πιο καλα εισαι προετοιμασμενος, τοσο πιο ευκολα θα γινει η μεταβαση. Ευκολη πραγματικα δεν θα ειναι ποτε. Ακομα και ετοιμη δουλεια να χεις.
Αυτά τα "πολλά ζητήματα" είναι η φράση που ακούω και από άλλους, κανείς όμως δε μπορεί να μου το προσδιορίσει ονομαστικά. Μπορείς να κάνεις μια αναφορά τύπου σε bullets, γιατί πραγματικά μπορώ μόνο να υποψιαστώ μόνο κάποια που θεωρούνται πολύ βασικά?
atom_smasher
14-11-2011, 03:28
Ρε συ η. Εχει να κανει με την ζωη που αφηνεις πισω σου. Με οσους αφηνεις πισω σου. Με τις εκκρεμοτητες που πρεπει να ξεκαθαρισεις πριν φυγεις απο την χωρα. Γραφειοκρατια κλπ. Με το αν εχεις παρει πραγματικα την αποφαση και ποσο θα δοκιμαστεις αν τελικα αυτο θες. Ποσο διατεθιμενος εισαι να αλλαξεις ζωη. Να αλλαξεις συνηθειες. Να ανοιξεις το μυαλο σου και να δεχθεις πραγματα διαφορετικα. Να σου πω και πιο πεζα πραγματα: Που θα μεινεις; ποσο θα μεινεις; νομιζεις οτι ειναι ευκολο να βρεις αν δεν εχεις καποιον γνωστο εκει; ποσο να σε φιλοξενησει. απο αποσταση να βρεις σπιτι; δεν παιζει και ισως και να σε πιασουν κοροιδο και να χασεις τα λεφτα σου. αυτο παιζει πολυ να σου φανε τα λεφτα που δινεις για ασφαλεια. ντεποζιτο. την αρνητικη συμπεριφορα και την καχυποψια που θα αντιμετωσεις πολλες φορες στην ξενη χωρα. τα λεφτα που θα εχεις και ποσο οικονομικα θα πρεπει να τα διαχειριστεις να περασεις οσο περισσοτερο μπορεις μεχρι να βρεθει κατι. Και αν οχι; πλαν μπι!υπαρχει; γυρναμε πισω με την ουρα στα σκελια και τα φτερα κομμενα; το οικονομικα μπορει να σημαινει τρωω μακαρονια ενα μηνα ή ενα εξαμηνο. αντε και πηγες στην χωρα. μονος. χωρις να ξερεις κανεναν. ωραια. απο που ξεκινας; κοιτας να βρεις τιποτα ελληνες να γνωριστεις, να πιεις καμια μπυρα. ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ απλα! τιποτα αλλο. απλα να μιλησεις. για προσπαθησε να κατσεις μια βδομαδα χωρις να εχεις με καποιον να συζητησεις. Νομιζεις το σκαιπ φτανει; α! πρεπει και ιντερνετ να χεις ε; και λαπτοπ. και ποσα ρουχα θα παρεις μαζι σου; 20 κιλα. ειπαμε οικονομικα. δεν πας διακοπες. διαλεγεις. και τι καιρο θα χει εκει. φυγε απο την φθινοπωρινη θεσσαλονικη για το ελσινκι με ζακετακι. αγορασε και τα αδιαβροχα σου. κι αλλα εξοδα.
και εφτασες εκει. και βρηκες κανα δωματιο να μεινεις. σουπερ μαρκετ. πως ρυθμιζεις την καθημερινοτητα σου; που ψαχνεις για δουλεια; τι κανεις ολη μερα; αγνωστος μεταξυ αγνωστων που λενε και καποιοι. που ζητας βοηθεια. που ζητας δουλεια. που πας να πιεις μια μπυρα. ετσι για ξεκαρφωμα πηγαινε ελλαδα σε ενα μερος που δεν εχεις ξαναπαει και μονος σου και κατσε να πιεις στο μπαρ μια μπυρα. ξεκινας να δημιουργεις εναν κοινωνικο περιγυρο. εσενα περιμεναν κιολας να ρθεις. και τα σπας και με καποιους. αλλοι χανονται. αλλοι ερχονται. μερες περνανε. στο κρατος εισαι επισκεπτης. καπως πρεπει να γινεις νομιμος. ναι. ειμαστε Ε.Ε. αλλα δεν σημαινει μπατε σκυλοι αλεστε.
Νο λιγκαλ, νο ντοκτορ, νο μπανκ, νο νομιμο ψαξιμο για δουλεια. Τελος παντων καποιος θα πρεπει να σε προσλαβει και να σου βγαλει τα νομιμα χαρτια. καποιοι βαριουνται να τρεχουν. Εξαρταται και την δουλεια. Δεν ξερω τι πτυχια εχεις κλπ. Μπορει να ψαχνεις να βρεις απλα κατι να επιβιωσεις. Με "μαυρα" ημερομισθια δουλευεις; εχεις και 350-500 ευρω το μηνα εξοδα. Αν δουλευεις με 5ευρω την ωρα ...
και αλλα ψυχοφθορα. θα ακουσεις και τα σχολια σου. θα σου κακοφανει και να σε βλεπουν σαν "αλβανο". θα δυσκολευτεις και με τα αγγλικα. δεν ξερω ποσο καλα τα μιλας, αλλα αντε συννενοησου για κατι ουσιαστικο. Α και αν δεν μιλανε αγγλικα; λεμε τωρα. (πχ εδω οταν παιρνεις τηλεφωνο για να νοικιασεις σπιτι με το που ακουν αγγλικα και ξενη προφορα πολλοι απλα λενε σορρυ νοικιαστηκε. αντιο.) Δεν λεμε τωρα να πιασεις κουβεντα με αλλους μεταναστες. Μπορει να τυχει. Εκει να δεις διαφορες στις προφορες. και αν παιζει και μουσικη χανεις την μπαλα. Γυναικες. Μονο προβλημα σταθερα ολων των μεταναστων. Ντοπιες ή οχι. Μονος ποσο καιρο χωρις σεξ; αλλη χωρα, αλλα εθιμα, αλλο πεσιμο. Μπορει να σε ομορφο αγορι και να το χεις. Μπορει και οχι. ΑΛΒΑΝΟ παραμενεις, μην ξεχνας. Χωρις ρατσιστικη προδιαθεση απεναντι στα παιδια απο την γειτονα, αλλα τους χρησιμοποιω για να δειξω λιγο τις προκαταληψεις και την αρνητικοτητα που θα αντιμετωπισεις. και παλι οχι με τον ιδιο τροπο. πχ δανια, προτιμουν να αποφευγουν να σε κοιτουν. να αγνοουν οτι υπαρχεις. Ω γιεα! ηδονη να μιλας σε καποιον και να στρεφει το κεφαλι αλλου και να κανει πως δεν υπαρχεις. Απορριψη. Αλλη μια χρησιμη λεξουλα.
Πληθος οι απορριψεις απο τις δουλειες. Ποση απογοητευση μαζευεις; τα χεις παρατησει ολα και εφυγες. πιεζει και η οικογενεια. τι σκατα κανεις εκει; αν εχεις και τιποτα δανεια σπιτι, και τα ζορια σφιγγουν θα σου πω εγω και αλλες λεξουλες. αγχος. απογοητευση χ2, απελπισια. μιζερια. διαχειρισου τες αυτες. επιβιωσε. εχε και τον καθε μαλακα να κανει κριτικη. φιλος, γνωστος, καλοθελητης. συγγενης. ποσο περιθωριο εχεις δωσει στον εαυτο σου; ποσο "κατω" θα πας για να επιβιωσεις; ή θα πεις σκασιλα μου, γυρναω. δεν θα γινω εγω λατζιερης. Παρεπιπτοντως, ειναι μια αρχη. Διαφορετικα μια αλλη ειναι να καθαριζεις σκαλες... Τωρα ενταξει, εχεις πτυχια, αλλα ερχεσαι απο μια τριτοκοσμικη χωρα σχεδον. Μην περιμενεις να σε δεχθουν και με ανοιχτες αγκαλες. εχεις προετοιμαστει για τις συνεντεξεις που μπορει να πας; τι εχεις να προσφερεις; ποια τα δυνατα σου χαρτια; η προυπηρεσια σου; με πιο τροπο γινονται εκει οι συνεντευξεις. ποιοι οι κανονες του παιχνιδιου. Ξεχνα τα ελληνικα τυπακια, στυλακια και χαλαροτητες. αργησες ενα λεπτο. Επομενος. Κυριολεκτικα. Ειδικα στην Δανια ουτε ενα πριν. ουτε ενα μετα.
Αυτο για το τριτοκοσμικη δεν ηταν αστειο. Πλεον καπως ετσι αντιμετωπιζομαστε εδω πανω. γραφικοι και λιγο ρεμαλια ειμασταν πριν. Τωρα γιναμε και αναξιοπιστοι, περιγελος της Ε.Ε. - αν δεν ειναι θυμωμενοι - και θα χεις να αντιμετωπισεις και αρνητικες κριτικες και ειρωνεια και κακογουστα σχολια, και θα προσπαθεις να υπερασπιστεις ή να δωσεις μια πιο ολοκληρωμενη αποψη και πολλες φορες θα βρισκεις τον εαυτο σου να υπερασπιζεται τους ελληνες. θελοντας και μη. Ακομα και αν απο μεσα σου βριζεις ολες τις προηγουμενες γενιες που φτασαμε εδω κατω.
Μηπως να σπουδασεις κατι ακομα; αντεχεις; ποιος θελει να ξανα γυρναει στα θρανια. Ειναι μια λυση παντως. Εν μερει, εγω αυτη ακολουθησα. Δεν μετανιωνω, αλλα δεν εχω πλεον αλλες αντοχες για σπουδες ειδικα προπτυχιακες. Νομιζω κορεστηκα.
Αλλη χωρα, αλλα εθιμα, αλλες συνηθειες, αλλα εξοδα. Πχ, εδω πληρωνεις κατι σαν την εισφορα στην ΔΕΗ για την ΕΡΤ, μονο που το πληρωνεις αν εχεις στην κατοχη σου κινητο, λαπτοπ, τηλεοραση, ραδιοφωνο, μπ3. Ενα απο αυτα αρκει. 20 ευρω το μηνα νομιζω.
Συγκοινωνια. Στην γλωσσα της χωρας. Ωχ συγνωμη εκανα λαθος στην καρτα που χτυπησα και δεν με καλυπτει γι αυτη την ζωνη. ΟΚ-90 ευρω προστιμο. καλημερα σας.
Πως παμε εκει; ολα στα δανεζικα ρε πουστηδες. Παιρνω τηλεφωνο εκει και δεν καταλαβαινω λεξη. Τι σημαινει αυτο το ολινενσε;;;!
παραδειγμα. Στην Δανια υπαρχει η πολη ODENSE. Μεταφραση στα ελληνικα ή και στα αγγλικα: οντένσε; Σωστα; λαθος! Στα δανεζικα λεγεται περιπου Ούλενσε.
Η καθημερινοτητα σου θα ειναι μια παλη με 2002 gr κομματια τα οποια πρεπει να αντιμετωπισεις και να βαλεις στην θεση τους σαν παζλ! Γραφειοκρατια, καθημερινοτητα, το παρελθον σου και το μελλον σου να σε κατατρεχουν και παραλληλα να φροντισεις για την επιβιωση σου με απλα πραγματα. Καλα μαλακες ειναι; δεν υπαρχουν φρυγανιες; τι σκατα ψωμι ειναι αυτο το μαυρο; και βαζουν και ψαρι πανω;!!
Να ξεκινησεις να μαθαινεις και την ντοπια γλωσσα. Ακομα και αγγλικα φανταζομαι οτι δεν θα συννενοησε ευκολα με ντοπιους στο Λονδινο. ή παραεξω. ας μας πουνε και οι παροικουντες εν λονδινουμ.
βεβαια μπορεις να το παρεις και τυχοδιωκτικα και βλεπεις. Δεν το συνιστω εκτος αν εισαι και τυχερος.
Τα παραπανω αποτελουν απλα προσωπικη εμπειρια σε συνδυασμο με εμπειριες αλλων στην συντριπτικη τους πλειονοτητα Ελληνων εν Δανιμαρκια. Οποιος εχει κατι αλλο να προσθεσει για αλλη χωρα ή Δανια ευπροσδεκτος. Παω να συνεχισω τωρα το γραψιμο. μειναν 11 ωρες να παραδωσω κατι για την σχολη που σαν τυπικος ελληνας ετοιμαζω τελευταια στιγμη. Πρωτα βγαινει η ψυχη και μετα το χουι, γαμημενο ελληνικο αιμα.
Drumsick
14-11-2011, 07:55
Eγώ πάντως πείστηκα :!:
http://www.teo-studios.gr/INDEX/%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%20%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91.gif
Η μόνες χώρες που αξίζει κατα τη γνόμη μου η μετανάστευση (απο την άποψη οτι το κοστος ζωης και οι μισθοί σου επιτρέπουν μια αξιοπρεπή διαβίωση αν δουλέψεις 2-3 χρονια και γυρίσεις με αποταμιεύσεις) είναι ο Καναδάς και η Αυστραλία. ΗΠΑ είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρεις πράσινη κάρτα, ενω ευρώπη ναι μεν οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι αλλα όχι τόσο ωστε να πας για δουλειά για μικρό διάστημα με σκοπό να γυρίσεις.
2-3 χρονια και να γυρισεις με αποταμιευσεις.
Να κατσω 5-6 να παρω και εξοχικο οταν γυρισω αν ειναι.
Έχει πλάκα πάντως που φάγατε 5 σελίδες να μιλάτε για νυχτερινή ζωή και παπαριές, αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε σε στυλ ανθρώπων ανά χώρα (όσο τέλος πάντων μπορεί να γενικευτεί αυτό), ενδεχόμενη μοναξιά ή καιρικές συνθήκες ασούμε. Αυτά είναι άσχετα με την "ποιότητα ζωής" σα να λέμε.
Επωνυμο πινκ. Αν και η Νεα Υορκη εχει ωραριο νυχτερινης ζωης αρκετα κοντινο με της Αθηνας, πλεον οταν σκεφτομαι οτι περιμεναμε να παει 12 για να βγουμε εξω αηδιαζω. Εδω βγαινω κατα τις 9 για ποτα αν γουσταρω και μεχρι τις 12 εχουμε γινει. Δε νομιζω πως εχω περασει χειροτερα απο οτι αν εβγαινα 3 ωρες μετα απο οτι τωρα. Ο καιρος επισης μετραει παρα πολυ, δε νομιζω θα μπορουσα να ζησω σε πολυ κρυο κλιμα, αν και αντεχω παρα πολυ στο κρυο. Το θεμα ειναι το συνεχες της καταστασης. Τρως μια μερα κρυο, δυο μερες, μετα βροχη, μετα παλι βροχη, ε στους 2 μηνες λες ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ. Αυτο βεβαια δε με ενοχλει εδω που ειμαι, γιατι 10/12 μηνες εχω τον ιδιο καιρο που θα ειχα και Ελλαδα, και ειναι γαματος. Αλλα Βοστωνη ή Αγγλια ή Σουηδια δε θα πηγαινα με τιποτα.
Η μοναξια ειναι ενα θεμα, αλλα αν δικτυωθεις και γνωρισεις ΚΑΛΟΥΣ ανθρωπους που μπορουν σε λιγα χρονια να ειναι κολλητοι σου, τοτε δεν εχεις προβλημα, αρκει να αντεξεις τις νυχτες που σου λειπουν οι πολυ δικοι σου και η οικογενεια σου. Οταν 8 στους 10 απο τους καλυτερους σου φιλους μενουν Σουηδια, Ιρλανδια, Ολλανδια, Αγγλια, Αμερικη και Γερμανια, δεν ειναι τοσο δυσκολο να παρεις την αποφαση. Γενικα καποια στιγμη στη ζωη ολοι πρεπει να κοψουν τον ομφαλιο λωρο, αυτο το πραγμα με τα σογια και την οικογενεια ολη την ωρα μεσα στη ζωη μας ειναι λιγο αφυσικο θεωρω. Δεν λεμε να πας και στο αλλο ακρο να σε πεταξουν απο το σπιτι μολις γινεις 18 και να τους βλεπεις 2 φορες το χρονο, αλλα και αυτο το συνεχεια ειναι λιγο αρρωστο.
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που σας κρατάει εδώ, αν εξαιρέσουμε οικογένεια κτλ.
αν θεωρείς τα οικογένεια, φίλοι, κοινωνικός κύκλος, σπίτι, ιδιοκτησίες κτλ ασήμαντα μεγέθη, όντως δε σε κρατάει τίποτε άλλο.
Δεν ειναι ασημαντα, αλλα αν τα εχεις ολα αυτα και σε καλο επιπεδο, τοτε φιλε μου εισαι καλα και γιατι να σκεφτεις εξαρχης την μεταναστευση? Νομιζεις υπαρχει εστω ΕΝΑΣ ανθρωπος που θα ηθελε να μεταναστευσει (μιλαμε για μονιμα) αν ειχε ολα τα παραπανω? Μονο για την εμπειρια του να ζησεις εξω το κανεις τοτε, περιπτωση κατα την οποια επιστρεφεις καποια στιγμη.
Γενικα μεχρι τωρα το να μενεις καπου εξω, ακομα και τοσο μακρια οσο ειμαι εγω (αν και για πρακτικους λογους προτιμαται η Ευρωπη), και να γυρνας Ελλαδα 1 φορα το χρονο ή και 1 φορα τα δυο χρονια, δε μου ακουγεται καθολου κακο. Προς το παρον εγω προσωπικα δεν εχω κανενα παραπονο, και οσον αφορα αυτο που ειπωθηκε πως δεν νιωθεις πουθενα σαν το σπιτι σου, αυτο ειναι ενα συναισθημα που κυριαρχει τον πρωτο καιρο, και κατα τη διαρκεια των ταξιδιων, στα οποια μπερδευεσαι λιγο και δεν ξερεις που ειναι καλυτερα και που ανηκεις. Αλλα τελικα προσαρμοζεσαι και μπορεις να νιωσεις σαν το σπιτι σου στο νεο μερος που διαμενεις, αλλα πρεπει και να το θελεις. Εγω προσωπικα αν βρω κατι σταθερο και σοβαρο στον ερωτικο τομεα, με βλεπω να δενομαι πολυ σταθερα εδω περα με οσα γινονται πισω στην ΠΑΤΡΙΔΑ (στο ντεκορ παιζει Στρατος Διονυσιου, Καζαντζιδης κτλ).
freak brother
14-11-2011, 10:55
το ποστ του ατομ σμασερ τα ειπε ολα παντως.
Raven Lord
14-11-2011, 11:21
Δεν ειναι ασημαντα, αλλα αν τα εχεις ολα αυτα και σε καλο επιπεδο, τοτε φιλε μου εισαι καλα και γιατι να σκεφτεις εξαρχης την μεταναστευση?
πίστεψέ με, τώρα πια έχουν αρχίσει να σκέφτονται τη μετανάστευση και αυτοί που τα έχουν όλα αυτά σε ένα καλό επίπεδο. ΕΤΑΚ, εισφορά "αλληλεγγύης", εισφορά ελεύθερου επιτηδεύματος ... γάμησέ τα.
Art In Haste
14-11-2011, 14:41
Σίγουρα είναι πολύ δύσκολα να πας κάπου που να μη γνωρίζεις κανέναν, και ακόμα πιο δύσκολα κάπου να μη γνωρίζεις την γλώσσα. Όταν έφυγα είχα κανονίσει από πριν να συγκατοικήσω με γνωστό μου που μόλις είχε φύγει ο συγκάτοικός του. Πήρα μαζί μου όσα λεφτά είχα μαζεμένα, δεν ήταν και πολλά, και με το που έφτασα Αγγλία ξεκίνησα την ανεύρεση εργασίας. Βιογραφικά όπου ναναι και τα μάτια ανοιχτά για 'ζητείται προσωπικό' σε όποια παμπ και μπαρ περνούσα απέξω. Μετά από 2 μήνες και αφού είχα πάει για συνέντευξη σε ένα σωρό άκυρες δουλειές, και ενώ τελειώναν τα λεφτά - βασικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το ενοίκιο αφού ο γνωστός έμενε σε σπιταρώνα - έκατσε μια μέρα ένα τηλεφώνημα για μια δουλειά που ζητούσαν Έλληνες. Αμέσως οι σκέψεις επιστροφής εξαφανίστηκαν και αποδείχτηκε μεγάλη τύχη αφού σε αυτόν τον χώρο συνεχίζω και εργάζομαι τόσα χρόνια μετά. Οπότε φυσικά και η τύχη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.
Σημείωση πως με την συμπλήρωση ενός χρόνου στο εξωτερικό είχα ''καταφέρει'' να ζήσω σε Αγγλία, Ιρλανδία, Μάλτα και ένα μήνα Ελλάδα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσων. Όποιος με έπαιρνε τηλέφωνο ρωτούσε πρώτα σε ποια χώρα βρίσκομαι....
Και χωρίς λαπ τοπ, έπρεπε να περάσω ώρες ολόκληρες με το ντεσκτοπ να του μιλάω και να προσπαθώ να το πείσω πως δεν είναι λαπ τοπ αφού πέρα από τις μεταφορές του με αυτοκίνητο, ταξί, λεωφορείο, μετρό, τραμ, τρένο, αεροπλάνο, πλοίο είχα και την τάση να το μεταφέρω ανά πάσα στιγμή στο σπίτι από το σαλόνι στο δωμάτιο κτλ κτλ. Και ακόμα κράζω τον βλάκα που από όλες τις άδειες κούτες διάλεξε να δανειστεί αυτή του υπολογιστή με κολλημένα ΟΛΑ τα εισιτήρια και αυτοκόλλητα πάνω από τις μετακινήσεις και μετά την πέταξε!
Harbinger of Death
14-11-2011, 16:09
Δες τα ΠΜ σου Φίξξξερ, γαμώ.
atom_smasher
15-11-2011, 06:28
Αγαπητη χ δεν ειναι ευκολη αποφαση να φυγεις. Εχει τα ρισκα του και το κοστος του. Αυτο που θελω ομως να διευκρινησω ειναι πως με μεθοδο μπορει να γινει πιο ευκολα η μεταβαση. Αν εχεις και λιγο τυχη ακομα καλυτερα. Οσον αφορα στο βγαινουμε νωρις ενω Ελλαδα περιμεναμε να παει 12. Ισχυει εν μερει, και νομιζω οτι ειναι λιγο ανοητο να περιμενεις να βγεις. Αυτο ομως φιξερ νομιζω εχει να κανει με εμας που μεγαλωσαμε και δεν παμε στο κλαμπ αφου τα πινουμε σπιτι με παρεα. Οποτε και πηγαιναμε οταν ανοιγε. Συν το οτι στο εξωτερικο πανε πιο πολυ σε παμπ κλπ σχετικα νωρις. Οταν εμεις πινουμε ακομα καφε (εγω δεν πινω, αλλα οκ). Η οικογενεια ειναι ασφυκτικος παραγοντας στην Ελλαδα, αλλα σε καμια περιπτωση δεν θελω την αλλη ακρη. 18 χρονων ή φευγεις απο το σπιτι, ή να πληρωνεις νοικι στους γονεις σου. Καταλαβαινω οτι το κανουν αρκετοι απο αυτους για να ωριμασουν τα παιδια και να στηριχθουν στις δικες τους δυναμεις συν το οτι παιρνουν και τα επιδοματακια εδω πανω οποτε ζουνε. βρισκουν και μαι παρτ ταιμ δουλεια και περνανε ζαχαρη. Με αυτο το σκεπτικο ειναι οκ, αν και λιιιιγο απομακρο για μενα. Και δεν ειμαι και ο πιο συναισθηματικος ανθρωπος γενικοτερα. Αλλα καποιοι το εκμεταλλευονται και φτανουν σε καφριλικια. Αυτο το θεμα με την συντροφο αν θα βρεις, ειναι οπως ανεφερα και προηγουμενως ενα τεραστιο αγκαθι σε παρα πολλους μεταναστες. Ανεξαρτητως φυλης και χωρας καταγωγης. Αυτο το συναισθημα για το δεν ανηκεις πουθενα αφορουσε την κοπελα μου που ειναι προσφυγας. Καθε φορα που ταξιδευει το παθαινει. Ειδικα οταν γυρναει Σερβια ή φευγει απο εκει. Τραυματικη εμπειρια. Εμενα το ιδιο μου κανει. Σαν να φευγω απο Αθηνα να παω Τρικαλα για ΠΣΚ. Απλα αεροπορικως.
GraveMiasma
15-11-2011, 07:31
η μονη λυση στην απομωνωση που εχω βρει ειναι μισανθρωπια και διαβασμα ολη μερα.με διαλειματα για ιντερνετ.μπυρες βολτες και φιλοι τα χω αποκυρηξει ως βαρετα και κυριως επειδη ολοι θα φυγουν σε μερικους μηνες οπως και εγω ισως. atom γερα ομως, παντα ετσι θα ειναι η ζωη.
11 σελιδες μαλακιαρες
και δεν μας αδειασε την γωνια ουτε ενας
atom_smasher
15-11-2011, 18:34
11 σελιδες μαλακιαρες
και δεν μας αδειασε την γωνια ουτε ενας
Σωστα! κανας μαλακας να ετοιμασει κατασταση για το καρντασι απο δω σε Λατινικη Αμερικη, να παει να βρει στρωμενη δουλεια και πουτανες να τον περιμενουν; Ελα ρε μαλακα! ξεφτιλες. ουτε ενας! Ασε ρε τζιτζι. Θα σε στειλω εγω σε εναν δικο μου κολομβια. ΑΑΑ κοκα. Κρατα ενα νεφρο παραπανω. Θα σου χρειαστει...
αγανακτηση ρε πουστη μου!
ατομ συμβιβαζομαι και με κεντρικη αμερικη αλλα μονο για εποχικη δουλεια
δεν μπορω να αφησω τα βαλκανια
οταν καβατζωθω ακομα καλυτερα θα ειμαι 4 μηνες πειραια 4 βελιγραδι και 4 μεξικο να δουλευω αφιλοκερδως για τους βαρονους
chris_boss
18-11-2011, 14:29
Θέλετε να εγκατασταθείτε στην ΕΕ; Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές με λίγα μόνο κλικ
Βρυξέλλες, 18 Νοεμβρίου 2011 – Πού μπορώ να κάνω αίτηση για άδεια εργασίας στη Γερμανία; Χρειάζεται άδεια διαμονής ένας πολίτης της Ινδίας προκειμένου να σπουδάσει στην Ισπανία; Ο εργοδότης μου με εκμεταλλεύεται – πού μπορώ να ζητήσω βοήθεια;
Η Επίτροπος Cecilia Malmström, αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις, εγκαινίασε σήμερα τη «Διαδικτυακή Πύλη της ΕΕ για τη Μετανάστευση», έναν ιστότοπο που παρέχει πρακτικές πληροφορίες για τους υπηκόους τρίτων χωρών που θα ήθελαν να εγκατασταθούν στην ΕΕ. Ο ιστότοπος αυτός, ec.europa.eu/immigration , απευθύνεται επίσης σε μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ΕΕ και θα ήθελαν να εγκατασταθούν σε κάποιο άλλο κράτος μέλος. Παρέχει εξειδικευμένες πληροφορίες για κάθε κατηγορία μεταναστών σχετικά με τις μεταναστευτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στα 27 κράτη μέλη.
Η Επίτροπος Malmström δήλωσε: «Πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν γνωρίζουν τι δυνατότητες υπάρχουν, πώς πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια διαμονής ή τους κινδύνους που συνεπάγεται η παράνομη μετανάστευση. Ακόμα και μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην ΕΕ δεν είναι πάντοτε ενημερωμένοι για τα δικαιώματά τους. Χρειάζεται να τους δώσουμε αξιόπιστες και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις διαδικασίες που ορισμένες φορές είναι περίπλοκες».
http://www.guardian.co.uk/money/2010/sep/22/happy-dont-live-uk
VidnaObmana
05-12-2011, 01:26
http://demelene.blogspot.com/2011_12_01_archive.html
antimusic
05-12-2011, 01:39
Καταρχήν υπάρχει ένας κανόνας εδώ ότι πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο δεξιά γίνεται αν δεν υπάρχει αυτοκινητο δεξιά σου.
κι εδώ, ζώον.
Αυτοκινητόδροιμοι τουλάχιστον επιπέδου Αττικής οδού
γιατί το σπράι νερου ήταν απλά απίστευτο, ενώ έριχνε λίγο θα έλεγα.
ο πεζός έχει πρωτεραιότητα σε σημείο που περνάς
επαναπροσδιόρισα την λέξη κίνηση και κυκλοφοριακό κόλημα
Πραγματικά πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη πρωτεραίοτητα και από τους πεζούς.
τα φώτα τους είναι πολύ δυνατά και αρίθμηστα
Προσωπικά, στην Ελλάδα οδήγαγα και με τον καθρέπτη
μια αίσθηση γερής τσιποσύνης από τους ιδιοκτήτες.
προς το παρών
Ο ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος του Chrome δεν βρήκε λάθη! Τι γίνεται; Έπρεπε να φύγω για να διορθωθώ;
Αναμφισβητητα χρησιμοποιεις πολυ πρωχοροιμαινο ωρθωγραφηκο ελαιγχο που εκτος απο ορθογραφικα, συγχωρει τυπογραφικα, αδοκιμες εκφρασεις και αργκο :!:
atom_smasher
05-12-2011, 08:33
εξαγουμε πολιτισμο!
GraveMiasma
05-12-2011, 12:48
μένουμελλάντα,εξκαγκουμε μαρμαρα+πολιτιζμο
ikonoklast
10-12-2011, 18:57
...
Fireknight
16-01-2012, 20:19
atom_smasher , pes kamia kali kouventa gia Kopegxagh , giati o Fevrouarios einai poly konta .
atom_smasher
17-01-2012, 04:16
δηλαδη; διαβασε λιγο τα ποστ μου και αν εχεις κατι συγκεκριμενο για ερωτημα περι Κοπενχαγης να σε απαντησω και ιδιαιτερως αμα λαχει. Τι θα κανεις τον φεβρουαριο;
Fireknight
17-01-2012, 12:10
Ksekinaw metaptyxiako ton Fevrouario . Ta diavasa ta post kai einai poly orea , apla eixes grapsei perissotero gia tis dyskolies giafto kai to "pes kamia kali kouventa" .
Kyriws me endiaferei to 8ema tis glwssas (8a kanw ma8imata sto panepistimio) kai posos kairos mporei na xreiastei gia na arxiso na milaw/katalavenw ta danezika .
freak brother
17-01-2012, 12:30
ε λιγοτερο απο 2-3 χρονια φανταζομαι αποκλειετε ,και αυτο με το να χεις φιλους Δανους ε :P αμα δεν εχεις , μπορει και ποτε 8)
Fireknight
17-01-2012, 12:30
:fear:
atom_smasher
17-01-2012, 13:56
Ksekinaw metaptyxiako ton Fevrouario . Ta diavasa ta post kai einai poly orea , apla eixes grapsei perissotero gia tis dyskolies giafto kai to "pes kamia kali kouventa" .
Kyriws me endiaferei to 8ema tis glwssas (8a kanw ma8imata sto panepistimio) kai posos kairos mporei na xreiastei gia na arxiso na milaw/katalavenw ta danezika .
Καλως να μας ερθεις! καλη κουβεντα ε; Η φοιτητικη ζωη εχει αιμα (θα φτυσεις αιμα στο μεταπτυχιακο. πιο ζοριλικι απο ελλαδα. αλλα εχει και την ομαδικη δουλεια που σε βοηθαει να ξεμπερδευεις πιο ευκολα), σπερμα (αν εισαι στρειτ, λιγο γκρικ χαντσαμ και μπλα μπλα οκ θα γαμεις λογικα ευκολα. ή και δυσκολα. Αν εισαι γκει ολα ειναι ευκολα.) και αλκοολ(θα εγκλιματιστεις στα μπαρακια και στα ξυδια ευκολα, αν πινεις. Αν οχι θα χεις μαλλον λιγες εξοδους. Αν "πινεις" η κριστιανια αποτελει τον παραδεισο σου) Που θα κανεις μεταπτυχιακο; ανανεωσιμες πηγες και συ; 250 ατομα εχετε ανεβει γι αυτο τα τελευταια 2-3 χρονια. Κυριως το θεμα της γλωσσας αν σε ενδιαφερει εχω ασχημα νεα. Προκειται για μια απο τις πιο γαμημενες γλωσσες της Γηραιας Ηπείρου, μαζι με τα ολλανδικα. Ο φρικ το θεσε σωστα. Οσο περισσοτερο τα μιλας και οσο περισσοτερο ασχοληθεις τοσο πιο συντομα. Την 3ετια εγω θα την ειχα για αρχη προκειμενου να πεις οτι μιλας (τωρα τι θα λες αλλο θεμα...εγω πχ σχεδον 3 χρονια και ενταξει το χω παρατησει εδω και κανα χρονο, μιλαω τα απλα καθημερινα. γεια. 1 κιλο ψωμι, ευχαριστω. οχι τιποτε αλλο. δεν θελω αποδειξη. ευχαριστω). Το ζητημα ειναι οτι οι δανοι οταν σε ακουν να αρθρωνεις τα κορακοδανεζικα που χεις κουτσομαθει, επειδη δεν ειναι αετοι να πιανουν το περιπου που λες εσυ (Το αντιθετο, θελουν ακριβεια και σωστα αλλιως ειπαμε δεν καταλαβαινουν), στο γυρνανε αμεσως στα αγγλικα. Οποτε πρεπει να βρεις δανεζα γκομενα/ο. Γενικως πιο ευκολα που ερχεσαι ως φοιτητης. Θα σου βγαλουν το ΑΜΚΑ σου, θα σε γυρισουν, θα χεις τσαμπα μαθηματα δανεζικα. Εχει πολλα συν. Σπιτι που; θα μεινεις!; Δεν πιστευω να μην εχεις ψαξει/κανονισει/βρει ηδη; σε βλεπω στα παγκακια με παγακια. Αυτο πες μου μονο. Αν σκοπευεις να μεινεις δανια, το να μαθεις την γλωσσα ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. οποτε ξεκινας ηδη τα μαθηματα. Δηλαδη επρεπε να χες ξεκινησει απο ελλαδα. ξερω.ποιος το κανει. ξερω ατομα που τα χαν ξεκινησει παντως πριν ερθουν. αλλιως ξεκινας μαθηματα με το που θα ερθεις. οποτε υπολογιζε 2 3ωρα την εβδομαδα απογευματα για δανεζικα. συν την σχολη κανα 6ωρο την μερα. οτι απομενει θα χει να κανει με καθημερινοτητα και διαβασμα. και μετα εξοδοι. καλως ηρθες, ζεστα ρουχα και βαλε βαζελινη.
αν θες βοηθεια με κατι παντως και μπορω πες μου. Αλλιως ευχαριστως να σου δειξω 2-3 τρυπες με φτηνη μπυρα και γυναικες εναλλακτικιες.
Fireknight
17-01-2012, 15:26
Poly orea , thanks . Spiti (domatio diladi , psiloakrivo alla ti na kaneis) mou edose to panepistimio opote pali kala . To metaptyxiako einai afto (http://diku.dk/english/Studyprogrammes/uddannelse03/) .
Harbinger of Death
17-01-2012, 23:37
Καθηγητής-λογοθεραπευτής-πολύγλωσσος με ειδίκευση στην προφορά και το φωνητικό αλφάβητο ισχυριζόταν ότι τέλεια Δανέζικα μπορείς να μιλήσεις μόνο αν γεννηθείς εκεί και αρχίσεις τους ήχους από νωρίς.
enitharmon
18-01-2012, 02:39
ουφ μωρέ, άμα τα λέει αυτά για τα δανέζικα για τα κινέζικα με τους τόσους διαφορετικούς τονισμούς τι θα λέει; γερμανική γλώσσα είναι, θα στρωθεί θα τη μάθει κι ας μην έχει τέλεια προφορά
atom_smasher
18-01-2012, 04:55
Poly orea , thanks . Spiti (domatio diladi , psiloakrivo alla ti na kaneis) mou edose to panepistimio opote pali kala . To metaptyxiako einai afto (http://diku.dk/english/Studyprogrammes/uddannelse03/) .
ku μαλιστα. ωραιος. ψιλοακριβο; δηλαδη ποσο; γιατι μαλλον δεν εχεις ιδεα απο τιμες εδω πανωθε. και να κανεις και την πενταλφα σου που σου βρηκε το πανεπιστημιο...
Χαρμπρινγκερ τελεια δανεζικα δεν μιλανε ουτε οι ιδιοι και ποσο μαλλον να τα γραφουν. ΤΑ Λαθη. Αν καποιος παντως εχει γεννηθει εδω κλπ μαλλον εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες απο μας που ρθαμε στα 30. Ωστοσο, δεν ειναι ασχετο πως τα δανεζακια μαθαινουν συγκριτικα με αλλα παιδακια αλλων χωρων, αργότερα να μιλανε - απ τα τελευταια για την ακριβεια. Ενι εχει τυχει να ακουσεις δανεζικα κλπ; γερμανικη γλωσσα που αλλο βλεπεις, αλλο διαβαζεις και αλλο δεν διαβαζεις. Εχω πετυχει και γερμανο κατοικο δανιας 20 χρονια ο οποιος ακομα και τωρα δεν πετυχαινει προφορα.αλλα το θεμα ειναι οτι αν δεν προφερεις σωστα τις λεξεις δεν σε καταλαβαινουν.δεν εχουν μαθει να καταλαβαινουν. τεσπα. ειναι πολυ ιδιαιτερη περιπτωση. Εδω μεταξυ τους και ολη την ωρα λενε "τι;","τι λες;", τι είπες;" Απ την αλλη βεβαια αρκει να μας καταλαβαινουν και ας μην μιλαμε σαν γηγενείς. Μεταξυ μας οι μεταναστες συννενοούμαστε πολύ πιο εύκολα παντως, στα δανεζικα.
πείτε λίγο, όσοι την έχετε ήδη κάνει, τι παίζει με τη δήλωση σε περίπτωση που έχεις στην Ελλάδα κάτι στο όνομα σου (πχ σπίτι) αλλά απο εισόδημα τίποτα?
freak brother
02-02-2012, 10:28
πιξις , ταξιδια , ακινητα... τι κανεις το βραδυ?
Marillion
02-02-2012, 10:44
είμαι gay. ξυγίζω τα μεταπτυχιακά τώρα και μάλλον καταλήγω Δανία αφού φαίνεται να υπερτερεί σε υποδομές τεχνογνωσία και πούτσα. είμαι το 53%
πιξις , ταξιδια , ακινητα... τι κανεις το βραδυ?
για φιλο που την εκανε για Βραζιλια και με αφησε να ψαχνω ρωταω :P
Πειτε τωρα τι δικαιολογητικα χρειαζεται για ναδηλωθείς μόνιμος κατοικος εξωτερικου.
Ειναι παντρεμενος και με Βραζιλιανα αν μετράει αλλα κανα χρονο εχει φυγει μονο.
enitharmon
02-02-2012, 13:19
τα κεπ ειναι φιλοι σου, καλυτερα θα στα πουνε εκει. Επίσης κάπου στο σύνταγμα (απεναντι απ τη βουλη προς σταδιου) εχει νομιζω υπηρεσια ελληνων εξωτερικου, ρωτα κι εκει
atom_smasher
02-02-2012, 18:17
είμαι gay. ξυγίζω τα μεταπτυχιακά τώρα και μάλλον καταλήγω Δανία αφού φαίνεται να υπερτερεί σε υποδομές τεχνογνωσία και πούτσα. είμαι το 53%
ελα να σε κερασουμε καμια μπυρα!
Art In Haste
12-02-2012, 01:40
Έχω φίλο κολλητό στο Εδιμβούργο, πες και ίσως να μπορέσω να βοηθήσω.
και γω αμα ειναι για το πολ ποτ!
VidnaObmana
12-02-2012, 18:02
pol_pot και εγω ειχα φιλο που ηταν Εδιμβουργο και τελειωσε εκει μαστερ, οποτε αν εχεις ερωτηση μπορω να του μεταφερω.
atom_smasher τι παιζει γενικα με τις εστιες (δανια μιας και εισαι αλλα και ευρωπη γενικοτερα)? Υποθετω δεν ειναι χυμα οπως εδω που μπορει να μπει οποιος να ναι, να τον φιλοξενησεις κλπ, ετσι ?
Drumsick
13-02-2012, 01:10
Ο rudie είναι σκωτία, στείλτου κανα πιεμ (στεγνό δώσιμο). Κι ο Λόκης ίσως μπορεί να σε βοηθήσει.
metamelia3
13-02-2012, 01:16
Ο rudie είναι σκωτία, στείλτου κανα πιεμ
a message to you ruuudieee
atom_smasher
13-02-2012, 03:55
pol_pot και εγω ειχα φιλο που ηταν Εδιμβουργο και τελειωσε εκει μαστερ, οποτε αν εχεις ερωτηση μπορω να του μεταφερω.
atom_smasher τι παιζει γενικα με τις εστιες (δανια μιας και εισαι αλλα και ευρωπη γενικοτερα)? Υποθετω δεν ειναι χυμα οπως εδω που μπορει να μπει οποιος να ναι, να τον φιλοξενησεις κλπ, ετσι ?
μπορείΣ να φιλοξενησεις κόσμο για κάποιο διάστημα. Δεν γνωρίζω πολλά γιατί δεν έχω μείνει ακόμα. Υπάρχουν αρκετές που περιμένεις καιρό. Εμείς είμαστε σε μια λίστα 1 χρόνο τώρα και δεν ξέρω αν θα πάμε. Δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνότερα συν ότι έχεις πολλά πιτσιρίκια. τριγύρω και αρκετές φορές όχι δική σου κουζίνα, πράγμα που δυσκολεύει τις γαστριμαργικες μου ανησυχίες. Σκωτία είχα έναν στο αμπερντιν πέρισυ και μια συμμαθήτρια από λύκειο που ναι 12 χρόνια εκεί.
Sotos_The_Tequiler
29-11-2013, 21:27
να μας πουν οι erίτες που έφυγαν πρόσφατα για έξω, πως τα βρήκαν εκεί, να γίνει μουχαμπέτι
enitharmon
29-11-2013, 22:48
η kuolema παιδευεται με το ιντερνετ για αρχη
Art In Haste
29-11-2013, 22:56
Δεν έφυγα πρόσφατα και έχει χρόνια που είμαι έξω με έναν χρόνο στο ενδιάμεσο στα πάτρια αλλά αν θέλει κάποιος να μάθει για Ισπανία/Γιβραλτάρ ας ρωτήσει. Δουλειές πάντως όσο πάει και δυσκολεύει το θέμα εδώ, ιδίως για τους Έλληνες μια και οι πιο πολλές στοιχηματικές είναι τώρα μπλοκαρισμένες.
Sotos_The_Tequiler
29-11-2013, 23:55
Προσωπικά δε θέλησα κι ούτε θέλω να φύγω από δω για πολλούς λόγους.
Κυρίως ενδιαφέρομαι να μαθαίνω για τη ζωή που κάνουν έξω αυτοί που φεύγουν. Πολλοί είναι αυτοί που ενώ μένουν 100% ικανοποιημένοι στο θέμα δουλειάς, "κλαίγονται" για την κακή καθημερινότητά τους κλπ κλπ. Ο καθένας προφανώς λέει τα δικά του ανάλογα το χαρακτήρα του κι ανάλογα το μέρος που διάλεξε να μείνει.
Avraam Mizan
30-11-2013, 00:16
Internet και ER να έχεις και είσαι καλά παντού.
Αν δουλεύεις και έχεις ελεύθερο χρόνο και την οικονομική δυνατότητα, έχεις επιλογές. Μπορεί απο καθημερινότητα να υπάρχει καμια φορά πρόβλημα, αλλά είναι λόγω του οτι δεν έχεις τον κύκλο που είχες στο σπίτι σου, στα μέρη που ήξερες, και αν έβγαινες ακόμα και χωρίς να έχεις κανονίσει κάτι, έβλεπες 2-3 γνωστούς.
Νομίζω το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στην αρχή, αλλά είτε είσαι Ελλάδα σε άλλη πόλη, είτε έξω, δεν έχει ουσιαστική διαφορά..
Εγώ είμαι σε χώρο με φοιτητές, οπότε ήταν σχετικά εύκολο να βρώ άτομα, είτε ήταν Έλληνες (που αντικείμενικά είναι πιο έυκολο να έχεις κάποια κοινά σημεία αναφοράς) είτε Άγγλους, είτε international (Αμερικάνοι, Κονγκολέζοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Κύπριοι). Και μια που σε κάθε χώρα μπορείς να μαζευτείς σε σπίτι να πιείς ρακή/ρετσίνα/κρασί/μπίρα, παντού καλά είναι. Και στο μπάσκετ/μπάλα θα πας, και σε Pub, και σε σπίτι, και ταξίδι στο δίπλα χωριό να δείς κάτι καινούριο αν έχεις όρεξη.
Βέβαια, πάλι δεν θα έχεις τους φίλους που μεγάλωσες μαζί.
http://youtu.be/Fb5S7cTBsho
Art In Haste
30-11-2013, 13:49
Η φάση με φοιτητές είναι τελείως διαφορετική. Προσωπικά προτιμώ να αποφεύγω τους Έλληνες και τα τελευταία χρόνια που δουλεύω στο εξωτερικό αλλά και όταν πρωτοέφυγα για σπουδές. Δε βρίσκω κανένα λόγο να κάνω παρέα με άτομα που δε θα έκανα παρέα στα πάτρια μόνο και μόνο επειδή είναι από την χώρα μου και γενικά όλα αυτά τα χρόνια έχω δέσει και κρατήσει επαφή με ελάχιστους Έλληνες που γνώρισα στο εξωτερικό. Ενδεικτικά με έναν από αυτούς δουλεύαμε μαζί σχεδόν ένα χρόνο μέχρι τελικά να ξεπέρασουμε το τυπικό καλημέρα στο γραφείο και να κάνουμε παρέα. Προτιμώ να κάνω παρέα με άτομα που γουστάρω από που και αν είναι αυτοί και χαίρομαι ιδιαίτερα που όλα αυτά τα χρόνια έχω κάνει καλές φιλίες με Άγγλους, Ισπανούς, Ιταλούς, Σουηδούς, Γάλλους κτλ.
Σώτο, βρίσκομαι σε ένα πολύ μικρό και περίεργο μέρος. Θα το έλεγα εμπειρία ζωής το να έχεις ζήσει εδώ από κάθε άποψη. Από τη μια έχεις το Γιβραλτάρ που είναι επαρχιακή Αγγλία με ήλιο, και ένα σύννεφο μόνιμα πάνω από τον βράχο που κάποιοι λένε πως είναι απλά μετεωρολογικό φαινόμενο εγώ λέω πως το έχουν φέρει οι Άγγλοι για να αισθάνονται σα το σπίτι τους. Burgers, fish and chips, ενοίκια Λονδίνου λόγω έλλειψης χώρου, κλείσιμο των μαγαζιών νωρίς και νέκρα στους δρόμους μετά τις 5-6 το απόγευμα χειμώνα-καλοκαίρι, και ίσως το μοναδικό καλό που έχει είναι τα φτηνά τσιγάρα και αλκοόλ.
Από την άλλη έχεις την διπλανή ισπανική πόλη που ζω, ενωμένα είναι σχεδόν με τα σύνορα και τον διάδρομο του αεροδρομίου να τα χωρίζουν. Μια πόλη που θεωρείται και είναι η χειρότερη στην Ισπανία και αυτή με την μεγαλύτερη ανεργία, πλασματική βέβαια καθώς πολλοί ασχολούνται με το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων από το Γιβραλτάρ. Αν και η πλειοψηφία τους είναι γύφτοι και μετανάστες από χώρες της ανατολικής ευρώπης. Μικρό μέρος όπως είπα που αν έπαιρνες τους ξένους που δουλεύουμε στο Γιβραλτάρ πραγματικά θα πέθαινε αφού εμείς το κρατάμε ζωντανό με τα ενοίκια που πληρώνουμε, τα καθημερινά ψώνια αλλά και τα λεφτά που ξοδεύουμε σε μπαρ και τάπας που από αυτά δόξα τον Αλλάχ έχουμε πολλά και καλά.
Από κει και πέρα έχει να προσφέρει άλλα πράγματα όπως καλός καιρός, σχεδόν ανύπαρκτος χειμώνας - τα σπίτια να φανταστείς δεν έχουν θέρμανση - θάλασσα και ένα σωρό μέρη να επισκεφτείς σε αποστάσεις ως και 3 ώρες. Και φυσικά την εμπειρία ζωής που ανέφερα. Καθώς παιρνάν όμως τα χρόνια τα μέρη αυτά τα έχεις επισκεφτεί και μια και δυό και τρεις φορές, άλλα μέρη για να επισκεφτείς βρίσκονται πιο μακρυά και απαιτούν πιο πολλές ελεύθερες μέρες και αρχίζεις να μπαίνεις σε μια ρουτίνα και βαρεμάρα.
Τους τελευταίους μήνες ψάχνομαι να φύγω για αλλού. Έχω κλείσει αρκετά χρόνια εδώ και έχω μπει στο στάδιο που ανέφερα, δεν έχει κάτι άλλο να μου προσφέρει και το τελευταίο διάστημα βγαίνω ελάχιστα και προτιμώ να αράζω σπίτι. Δεν έχει να κάνει με κλάψα και κακή καθημερινότητα απλά έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα που όμως προαπαιτεί να υπάρχει δουλειά. Με την δουλειά που έχω τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα, σχεδόν, και θα την έκανα όπου και να βρισκόμουν.
Όταν πρωτοήρθα εδώ το έβλεπα ως ένα προσωρινό στάδιο και είχα σαν στόχο το συντομότερο δυνατό να επιστρέψω στο Λονδίνο. Μετά τους πρώτους 6 μήνες πήγα στο Λονδίνο για μια βδομάδα και διαπίστωσα πως δεν μου είχε λείψει καθόλου ή τουλάχιστον αυτά που μου έλειπαν δε θα τα άλλαζα με αυτά που μου πρόσφερε η Ισπανία. Τώρα έχω αρχίσει να τα σκέφτομαι πάλι αλλά όπως είπα απλά θέλω μια αλλαγή και ένα διαφορετικό μέρος όποιο και αν είναι αυτό, με την εξαίρεση κάποιων που έχω απορρίψει.
Αυτά για την ώρα.
KiNKY KoNG
30-11-2013, 15:59
gia thn Brazilia theleis xartia apo ton ergodoti sou oti tha se apasxolei aytos.
Gia scotland emeina ekei 7 xronia, thn na leme..
Drumsick
24-11-2014, 21:00
Μιας και είστε αρκετοί, ψηθείτε να μοιραστείτε με το αγαπημένο μας φόρουμ, τις ιστορίες σας.
Που βρίσκεστε? Γιατί φύγατε? Φύγατε μόνοι? Είχατε γνωστούς εκεί? Είχατε έτοιμη δουλειά? Βρήκατε εκεί? Πως τα περνάτε? Τι δυσκολίες συναντήσατε? Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό?
Keeper Of The Seventh Son
24-11-2014, 21:09
den pisteuw na perimenes kati diaforetiko ap auto:
https://www.youtube.com/watch?v=K7RIALfjfEg
Θάνος Τζήμερος
24-11-2014, 21:28
^
Μέτριο προϊόν
GaJsnvTExbE
Art In Haste
24-11-2014, 21:38
Καλά θυμόμουν πως υπάρχει σχετικό θρεντ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26666-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82).
Κάντο μια επίσκεψη και για οτι θες, εδώ εκεί, είμαστε διαθέσιμοι.
1. Manchester
2. Για δουλειά και διδακτορικό (στο Punk).
3. Όχι
4. Ναι, είχα από πριν αρκετούς γνωστούς, αλλά μην φανταστείς ότι μπορείς/προλαβαίνεις να δείς κανέναν.
5. Ναι.
6. Ζόρικα είναι. Αρκετό κρύο, σκατόκοσμος (οι Άγγλοι) αλλά ψιλοαντέχεται, για 2-3 χρόνια ακόμα. Μόνιμα με τίποτα.
7. Δυσκολίες μόνο στην συνήθεια του τρόπου ζωής εδώ...Σκατένια μαγαζιά, ακριβά live, κακό φαγητό, πλαστικοποιημένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ.
8. Να φύγεις, να πας, μόνο και μόνο για την εμπειρία. Αξίζει.
Drumsick
24-11-2014, 22:07
Καλά θυμόμουν πως υπάρχει σχετικό θρεντ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26666-%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B9%CF%82).
Κι έχω ποστάρει κιολας. Φεηλ.
Με συγχωρείτε.
jack the ripper
24-11-2014, 23:16
Ας το κανει ενας merge.
Αγγλια ειμαι λιγο εξω απο κεντρο λονδινου. Για δουλεια εδω και 3 χρονια σχεδον. Ειχα κανει μεταπτυχιακο πριν 5 χρονια αλλα επεστρεψα. Πλεον περισσοτεροι γνωστοι μου ειναι εδω για δουλεια παρα Αθηνα οποτε υπαρχει λαος. Μεταφορες/ενοικια πανακριβα τα υπολοιπα ειναι ΟΚ. Ο καιρος γενικα ειναι σκατα και θα σου λειπει ο ηλιος αλλα κατα τα αλλα κομπλε ειναι και εχει απειρα πραγματα να κανεις. συναυλιες απειρες/μπαρ/παμπ κλπ. Δουλειες δεν ξερω τι παιζει τωρα αλλα γενικα οποιον γνωστο ειχα και ανεβαινε εστω και μετα απο 4-5 μηνες εβρισκε δουλεια και σιγα σιγα εστρωνε τη ζωη του. αν εχεις αποριες χτυπα
fromashesrise
24-11-2014, 23:39
εδω και 8 μηνες μενω θεσσαλονικη.. για δουλεια.. ο καιρος υγρος... με τη γλωσσα δε δυσκολευτηκα ιδιαιτερα.. ο κοσμος ειναι αρκετα φιλικος (προς τη χ.α.)
Avraam Mizan
25-11-2014, 00:26
Ας διατηρήσω μορφή πάνκη
Που βρίσκεστε? Γιατί φύγατε? Φύγατε μόνοι? Είχατε γνωστούς εκεί? Είχατε έτοιμη δουλειά? Βρήκατε εκεί? Πως τα περνάτε? Τι δυσκολίες συναντήσατε? Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό?
1. Portsmouth
2. Για δουλειά και διδακτορικό.
3. Όχι, αλλά ήρθαν στην πορεία.
4. Ναι, Απο αγγελίες σε site, skype συνέντευξη
5. Ν/Α.
6. Και ωραία, και άσχημα. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός. Εγω σχεδόν το προτιμώ απο Ελλάδα.
7. Πέρα απο τις συνηθισμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζεις όταν βγαίνεις απο το καβούκι σου, έχει και την διαφορά γλώσσας και κουλτούρας. Όσο καλά αγγλικα και να ξέρεις, πάντα θα βρεις έναν chav που δεν θα καταλαβαίνεις. Και αν οι άλλοι δεν έχουν δεί Thuntercats και το νεύμα στην μιμή, δεν συνενοείσαι!
8. Να φύγεις, να πας, μόνο και μόνο για την εμπειρία. Αξίζει.
Εδω στο νότο του νησιού δεν έχουμε τα προβλήματα του καιρού, δεν θα μπορούσα να περιμένω καλύτερο για μη Ελλάδα.
Εμένα προσωπικά περισσότερα πράγματα μου αρέσουν εδώ, παρά με ενοχλούν. Καταλαβαίνω οτι σε κάποιους μπορεί να λείπουν κάποιες συνήθειες, όπως καλά μαγαζιά για να βγείς, πιεις, φάς, ή δεν ξέρω τι, αλλά αν δεν έχεις δουλεία όσο καλά μαγαζιά και να υπάρχουν δεν μπορείς να πας.
Αυτό με τους γνωστούς/φίλους ισχύει, αλλά αν μπορείς να μεταναστεύσεις με κάποια σχέση/κολλητό είναι πολύ διαφορετικά.
Επίσης έχει σχέση και ο εργασιακός σου χώρος. Σε πανεπιστήμια είναι πολύ πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθείς απο οτι σε μια random δουλεία.
Οπου έχεις Internet, είναι πατρίδα.
Once_Emperor
25-11-2014, 02:32
1. Λονδίνο πλέον
2. Έλα ντε... Περιέργια κυρίως
3. Ναι. Αλεξιπτωτιστής που λέει και ο WoM
4. Όχι.
5. Ναι.
6. Ωραία πλέον. Αν βρεις παρέα το Λονδίνο γαμάει. Πολυ-πολιτισμικό και γεμάτο πράγματα να κάνεις οπότε δύσκολα βαριέσαι (και αν βαρεθείς εδώ θα βαρεθείς παντού). Εύκολο να γνωρίσεις κόσμο και να κάνεις παρέες από όλα τα πολιτικά/πολιτισμικά background. Βέβαια είναι μια μεγαλούπολη με όλα τα κακά που αυτό συνεπάγεται (πολύς κόσμος, μεγάλες αποστάσεις οπότε τρως τη ζωή σου σε μετρό/λεωφορεία, τα πάντα ακριβά ειδικά ενοίκιο/φαί/ποτό/τσιγάρα). Αν από την άλλη παίρνεις ένα μισθό που σου επιτρέπει να ζεις άνετα έχεις πάρα πολλές ευκαιρίες αν το ψάχνεις (events, φτηνά ταξίδια, νέες εμπειρίες)
7. Έζησα για 1,5-2 χρόνια στην αγγλική επαρχία και ήταν φουλ απαλεψιά. Δεν θα το ξαναέκανα για κανένα λόγο. Δύσκολο να κάνεις παρέες, άγγλοι γενικά ψιλοαχώνευτη φάρα και αρκετή μιζέρια (λίγο ο καιρός, λίγο το φαί, λίγο οι παρέες). Επίσης, χάνεις επαφή με πολλούς παλιούς φίλους, δεν βλέπεις οικογένεια πολύ συχνά και άλλα τέτοια που βέβαια ισχύουν όπου και να πας.
8. Αν έχεις γνωστούς κάπου, προτίμησε να πας εκεί. Αν μπορείς να πας κάπου που να μιλάς τη γλώσσα επίσης βοηθάει πολύ (ή τουλάχιστον να προτίθεσαι να τη μάθεις). Αν δεν καίγεσαι να φύγεις άμεσα, ψάξε να βρεις κάπου που θα σου αρέσει να ζήσεις γιατί όσο μεγάλη απόφαση είναι να φύγεις άλλο τόσο είναι και το να γυρίσεις οπότε μπορεί να κολλήσεις σε κάποιο μέρος που στην τελική να περνάς χειρότερα από τώρα. Από αγγλία όσο έχω δει, το μόνο μέρος εκτός Λονδίνου που θα έμενα εύκολα είναι το Brighton. Θάλασσα, ωραίος καιρός (για αγγλία) χαλαροί βιορυθμοί και αρκετός φοιτητόκοσμος.
stam and the witches
25-11-2014, 03:25
Οι απαντήσεις σας, βαλμένες στη σειρά χωρίς την αρχική ερώτηση, δε διαβάζονται, γιατί πρέπει να κάνουμε scroll up στο πρώτο ποστ. Ευχαριστώ.
Κωλαράκι Τορνευτό
25-11-2014, 08:36
Ρε αν και ηξερα πως υπηρχε τοπικ Μεταναστευσις, εδω και κανα χρονο εχω σκεφτει να κανω ενα τοπικ/πολλ για να δουμε ποιοι μενουν που, και πας και κανεις αυτο το τοπικ τωρα, οποτε δε λεει να φτιαξω και τριτο ρε γμτ. Αλλα θα επρεπε να υπαρχει κι ενα πολλ.
Μιας και είστε αρκετοί, ψηθείτε να μοιραστείτε με το αγαπημένο μας φόρουμ, τις ιστορίες σας.
1. Νεα Υορκη
2. Γιατι η ζωη στην Ελλαδα ηταν ανυποφορη, πριν καν ανακοινωθουν κρισεις και μετρα και αηδιες.
3. Οχι, ειχα/εχω κατι συγγενεις που με βοηθησαν αρκετα καπως στην αρχη, αλλα δεν επαιξε ρολο στην αποφαση μου
4. Ηρθα για διδακτορικο
5. Το παρατησα, αλλα ειχα ηδη κανει τα κοννεξιονς και εδω και 3 χρονια δουλευω
6. Τα περναω μια χαρα, γουσταρω παρα πολυ τη ζωη μου εδω περα
7. Η μονη σοβαρη δυσκολια ειναι η ελλειψη μεγαλου κοινωνικου κυκλου και κολλητων φιλων, αφου αναγκαζεσαι να συμβιβαστεις με πολλα πραγματα
8. Η μεταναστευση δεν ειναι για ολους, πρεπει να το θελεις πολυ για να το κανεις, και πρεπει να εισαι ετοιμος να κανεις πολλες θυσιες.
Fireknight
25-11-2014, 12:43
1.Που βρίσκεστε? 2.Γιατί φύγατε? 3.Φύγατε μόνοι? 4.Είχατε γνωστούς εκεί? 5.Είχατε έτοιμη δουλειά? 6.Βρήκατε εκεί? 7.Πως τα περνάτε? 8.Τι δυσκολίες συναντήσατε? 9.Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό?
1. Kopegxagh
2. I8ela na kanw metaptyxiako kai na dokimasw thn tyxh mou sta ekswterika. H ali8ia einai oti pera apo to programma spoudwn gia to metaptyxiako kai ta mhdenika didaktra, den iksera sxedon tipota gia th zwh sth Dania.
3. Nai
4. Oxi
5. Oxi
6. Prosfata teliwsa me tis spoudes kai twra psaxnw gia doulia.
7. Pernaw mia xara, eidika ton teleftaio kairo pou teleiwsa me tis spoudes kai vrika kanoniko dwmatio se kanoniko spiti. H polh einai poly an8rwpinh (isws perissotero apo ka8e allh pou exw episkef8ei) kai oxi idiaitera megalh.
8. Oi dyskolies exoun na kanoun perissotero me ton koinwniko kyklo opws eipan oi ypoloipoi. Genika den einai poly efkolo na gnwriseis kosmo, kai oi perissoteroi filoi/gnwstoi einai apo to panepistimio. Episis, ola einai panakriva, opote eidika sthn arxh 8elei megalh prosoxh me ta lefta.
9. Pragmatika eksartatai apo ton an8rwpo. Gnwrizw an8rwpous pou 8a tous en8arina kai allous pou 8a tous elega na min to skeftontai. Eksartatai poly apo to poso efkola mporei na prosarmostei kapoios se mia kainouria/diaforetikh katastash me diaforetiko tropo zwhs. An exeis ena kalo kinitro, opws doulia/spoudes, tote nomizw aksizei na to prospa8hseis.
Art In Haste
25-11-2014, 13:41
1.Που βρίσκεστε? 2.Γιατί φύγατε? 3.Φύγατε μόνοι? 4.Είχατε γνωστούς εκεί? 5.Είχατε έτοιμη δουλειά? 6.Βρήκατε εκεί? 7.Πως τα περνάτε? 8.Τι δυσκολίες συναντήσατε? 9.Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό?
1. Μακάρι να ξερα. Τώρα στον αέρα αλλά έχουν προηγηθεί Λονδίνο, Δουβλίνο, Μάλτα, Ισπανία/Γιβραλτάρ.
2. Δεν την πάλευα Ελλάδα και οι δουλειές που υπήρχαν Θεσσαλονίκη δε με ενδιάφεραν καθόλου. Έφυγα Αγγλία για να κυνηγήσω το όνειρο μου για δουλειά, δεν έκατσε αλλά έκατσε δουλειά σε έναν χώρο που άσχετα αν δε με ενδιαφέρει τουλάχιστον έχω βολευτεί και εξελιχτεί.
3. Ναι.
4. Στο Λονδίνο ναι, στο Δουβλίνο πήγα με την δουλειά, στη Μάλτα μόνος, στην Ισπανία/Γιβραλτάρ μόνος.
5/6. Όχι, εκείνη την εποχή μου πήρε 2 μήνες να βρω και πάνω που μου τελειώναν οι λιγοστές οικονομίες που είχα και πήρα μαζί μου.
7. Στο Λονδίνο πέρασα καταπληκτικά, αρκετοί φίλοι, όλες οι φυλές του Ισραήλ, πολλές πάρα πολλές συναυλίες. Ζωή που έχει τα θετικά και τα αρνητικά της αλλά άνετα την παλεύεις αν δεν είσαι κολλημένος στην ελληνική νοοτροπία. Και αν κάποτε λέγανε είναι ακριβό το Λονδίνο τώρα πια με την ακρίβεια στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο τρομερές οι διαφορές με κάποιες τρανταχτές εξαιρέσεις όπως το ενοίκιο.
Το Δουβλίνο δε μου άρεσε, πανάκριβο για λόγους που κανείς δε μπορεί να καταλάβει, περίμενα πως και πως να περάσει ο καιρός εκεί με την δουλειά ώστε να επιστρέψω Λονδίνο. Για την Μάλτα δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός, έπαιξε μαλακία με την δουλειά και έφυγα νύχτα. Αλλά ο ένας μήνας που έζησα εκεί δε με έψησε να μείνω μόνιμα πόσο μάλλον να περάσω χειμώνα εκεί αφού είναι καθαρά τουριστικό μέρος.
Την Ισπανία την λάτρεψα, οτι και να πω θα είναι λίγο.
8. Δε μπορώ να πω πως συνάντησα ιδιαίτερες δυσκολίες, ακόμα και η εύρεση σπιτιών αποδείχθηκε αρκετά εύκολη όπου και να ήμουν.
9. Αν δεν έχει κάποιον σοβαρό λόγο να μείνει Ελλάδα τότε δε βρίσκω κανένα λόγο να παραμένει εκεί.
atom_smasher
25-11-2014, 14:14
Που βρίσκεστε? Copenhagen για την ώρα...
Γιατί φύγατε? Έρωτας.
Φύγατε μόνοι? Όχι.μαζί της.
Είχατε γνωστούς εκεί? όχι, εκτός από 1 φίλο κάποιου γνωστού που δεν τον γνώριζα και είχε ανέβει για δουλειά, και μία φίλη γνωστής που είχε ανέβει επίσης για δουλειά και μία παλιά συγκάτοικο της κοπέλας μου. Τελικά ίσως έπρεπε να πω πως είχα γνωστούς.
Είχατε έτοιμη δουλειά? Όχι
Βρήκατε εκεί? Ναι
Πως τα περνάτε? Αρκετά καλά. Αν και τελευταιά έχουν σκατώσει αρκετά τα πράγματα. Για την φάση που ήμουν ήμουν ικανοποιημένος.
Τι δυσκολίες συναντήσατε? καιρός, γλώσσα, κοινωνικές επαφές, περιορισμένα χρήματα, διαφορετικές συμπεριφορές, εκμετάλλευση, ε τα κλασσικά.
Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε κάποιον που σκέφτεται να φύγει στο εξωτερικό? Νομίζω έχω γράψει αναλυτικά σε παλαιότερο ποστ γι αυτά που πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει, αν το ψάχνει σοβαρά.
Drumsick
25-11-2014, 17:23
Όσοι έχετε ζήσει/ζείτε Αγγλία, δε φάγατε τρελή ήττα με το θέμα του καιρού? Ακούω πως συνηθίζεται, αλλά δεν πείθομαι (είμαι αδιανόητα κρυουλιάρα, φάση με ζορίζει ο ελληνικός χειμώνας, και με την παραμικρή συννεφιά πέφτω σε κατάθλιψη). Επίσης, ποιες πόλεις εκτός Λονδίνου και Μπράιτον που αναφέρατε, θα συστήνατε? Τέλος, αν θεωρήσουμε πως με έναν μισθό 800ευ καθαρά στην Αθήνα ζεις οκ (βγαίνουν τα έξοδα, βγαίνει η διασκέδαση, χωρίς τρελές πολυτέλειες όμως), ποιος είναι ένας αντίστοιχος μισθός με τον οποίο μπορεί να την παλέψει κανείς στην Αγγλία? Καταλαβαίνω πως εξαρτάται πολύ από την περιοχή, οπότε πείτε με βάση τις περιοχές που ξέρετε.
Και μια τελείως υποκειμενική/φιλοσοφική ερώτηση: Είναι προτιμότερο να κάνεις μια δουλειά που σε ενδιαφέρει αρκετά, σε μέρος που δε την παλεύεις μια, ή να κάνεις μια δουλειά που δε την αντέχεις, σε μέρος που σου αρέσει, έχει ωραίο κλίμα κτλ?
freak brother
25-11-2014, 17:46
εγω μετα απο κανα διμηνο που χα να δω ηλιο , εβγαινα εξω και νομιζα οτι θα μου πεσει ο ουρανος στο κεφαλι , επισης θυμαμαι Ιουλιο βραδακι να εχω ανοιχτο καλοριφερ και ημουν και στον νοτο . Ειναι η μονη χωρα που χω παει (και που εχω ζησει ) που δε θελω ουτε με κυαλια να την ξαναδω . Γενικα απο αυτα που χω δει εξω και επειδης ειμαι φλωρος και θελω να μην εχει 29/30 βροχη , δε θα πηγαινα προς βορρα να ζησω χωρις να χω καβατζα παρεα - γκομενα - προταση απο καλη ομαδα της πρεμιερσιπ .
tsimpouklano
25-11-2014, 17:50
Αν σου δίναν pub στο μπέλφαστ να τη δουλεύεις εσύ; Και να κάνουμε εκεί τα er meetings και να μαζευόμαστε όλοι σε ένα δυο σπίτια, όπου θα μεθάμε παρέα με ντόπιες λαϊκές πανκ ροκ πιπίτσες;
Κωλαράκι Τορνευτό
25-11-2014, 17:57
Και μια τελείως υποκειμενική/φιλοσοφική ερώτηση: Είναι προτιμότερο να κάνεις μια δουλειά που σε ενδιαφέρει αρκετά, σε μέρος που δε την παλεύεις μια, ή να κάνεις μια δουλειά που δε την αντέχεις, σε μέρος που σου αρέσει, έχει ωραίο κλίμα κτλ?
Εγω εχω μια δουλεια 70% ικανοποιητικη και ζω σε ενα μερος που μου αρεσει κατα 70% ας πουμε.
Δε θα μου αρεσε κανενα απο τα δυο ενδεχομενα που παρουσιαζεις, αλλα ομολογω οτι ειμαι πολυ τυχερος σε αυτο το κομματι.
Απο την αλλη προσαρμοζομαι και ευκολα, οποτε η δευτερη παραμετρος ειναι καπως φλου.
Φανταζομαι αν ειχα να διαλεξω, θα διαλεγα το πρωτο, εκτος αν μιλαμε για Αγγλια.
freak brother
25-11-2014, 18:05
Αν σου δίναν pub στο μπέλφαστ να τη δουλεύεις εσύ; Και να κάνουμε εκεί τα er meetings και να μαζευόμαστε όλοι σε ένα δυο σπίτια, όπου θα μεθάμε παρέα με ντόπιες λαϊκές πανκ ροκ πιπίτσες;
φορτωνα 2 συκωτια σε ενα ψυγειο και εφευγα αυριο !
Art In Haste
25-11-2014, 18:19
Όσοι έχετε ζήσει/ζείτε Αγγλία, δε φάγατε τρελή ήττα με το θέμα του καιρού? Ακούω πως συνηθίζεται, αλλά δεν πείθομαι (είμαι αδιανόητα κρυουλιάρα, φάση με ζορίζει ο ελληνικός χειμώνας, και με την παραμικρή συννεφιά πέφτω σε κατάθλιψη). Επίσης, ποιες πόλεις εκτός Λονδίνου και Μπράιτον που αναφέρατε, θα συστήνατε? Τέλος, αν θεωρήσουμε πως με έναν μισθό 800ευ καθαρά στην Αθήνα ζεις οκ (βγαίνουν τα έξοδα, βγαίνει η διασκέδαση, χωρίς τρελές πολυτέλειες όμως), ποιος είναι ένας αντίστοιχος μισθός με τον οποίο μπορεί να την παλέψει κανείς στην Αγγλία? Καταλαβαίνω πως εξαρτάται πολύ από την περιοχή, οπότε πείτε με βάση τις περιοχές που ξέρετε.
Ο καιρός προσωπικά δε με χάλασε καθόλου. Αγγλία βέβαια έχω ζήσει σχετικά νότια, Λονδίνο/Μπρίστολ, αλλά τον χειμώνα δε θα τον χαρακτήριζα κρύο. Ίσως και καλύτερο από αυτόν της Θεσσαλονίκης. Εντάξει, το καλοκαίρι σου την βαράει λιγάκι όταν μιλάς με Ελλάδα και σου λένε για 40ρια και παραλίες. Η μεν βρόχη είναι κατά βάση ένα σπρέυ που σχεδόν σπάνια σε ενοχλεί.
Το Μπρίστολ, πέρα από Λονδίνο, είναι εξαιρετικό. Ωραία μουσική σκηνή, νεανική πόλη με 3 πανεπιστήμια, και ανηφόρες/κατηφόρες που θυμίζουν ευρωπαική πόλη. Το York επίσης είναι πολύ ωραίο αλλά βόρεια και πολύ πολύ μικρό.
Σε οτι αφορά τον μισθό σίγουρα παίζει ρόλο η πόλη που ζεις, τα ενοίκια κτλ κτλ. Δεν έχω ιδέα που κυμαίνονται τώρα αλλά προ 5ετιας νομίζω με έναν αρχικό μισθό της τάξης των 18 χιλιάδων λιρών τον χρόνο είσαι εντάξει. Πιο κάτω από 18 νομίζω δύσκολα υπάρχει μισθός εκτός αν μιλάμε για φάση mcdonalds ξέρω γω. Μεγάλο ρόλο είπαμε παίζει το ενοικίο αλλά ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, εγώ πχ στο τελευταίο σπίτι στο Λονδίνο έδινα 400 λιρες το μήνα με όλα μέσα και το σπίτι ήταν κεντρικά. Δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο αλλά ήταν παραπάνω από αξιοπρεπές. Γενικά πέρα από τους πρώτους μήνες που πέρασα στο Λονδίνο, με ενοίκιο ακριβό, όλους τους υπόλοιπους πάντα έβαζα στην άκρη χωρίς να μπορώ να πω πως μου έλειπε κάτι.
Για την τελευταία σου ερώτηση θα έλεγα πως θα προτιμούσα δουλειά που να μην με ενδιαφέρει σε μέρος που μου αρέσει. Αν μιλάμε για Αγγλία καθαρά νομίζω πως όσο και να γούσταρα μια δουλειά δε θα την πάλευα στην Αγγλική επαρχία, αναφερόμενος πάντα σε μικρές πόλεις/κωμοπόλεις.
atom_smasher
25-11-2014, 18:23
4 χρόνια σε δουλειά που δεν την παλευεις με αφεντικό έλληνα, απλά για να βγαίνουν τα έξοδα και να βελτιώσω την κατάστασή μου μέχρι να είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα - στο κενό - προκειμένου να βελτιώσω την θέση μου, σε μέρος με σκατά καιρό συνήθως..Ο καιρός δεν με εχει απασχολήσει τόσο πολύ όσο έχει απασχολήσει τους περισσότερους μη δανούς γνωστούς μου, ειδικά νοτιοευρωπαίους. Και παράτησα δουλεία στην ελλάδα στο αντικείμενο των σπουδών μου που γούσταρα, που πλήρωνε όποτε να ναι. Το ερώτημα που θέτεις έχει να κάνει και αμα το βλέπεις μακροχρόνια ή βραχυχρόνια. Έτσι όπως το περιγράφεις, μου φαίνεται για βραχυχρόνια φάση. Η δουλειά δεν είναι το μόνο κομμάτι της ζωής, ούτε ο καιρός. Επίσης, μπορείς να πεις ότι ξεκινάς με κάτι σκατά με σκοπό να εκμεταλλευτείς τις ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ή τις ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ που θα σου παρουσιαστούν στην χώρα χ. Δεν πρόκειται να μείνεις και μια ζωή σε μια δουλειά κατα πάσα πιθανότητα..εννοώ στον ίδιο εργοδότη. Αν το δεις λοιπόν μακροχρόνια το να κάνεις μια σκατά δουλειά σε ένα γαμάτο μέρος που δεν σου δίνει προοπτικές για κάτι καλύτερο, φαντάζει χειρότερο απ΄το να έχεις μια καλή δουλειά σε ένα σκατά μέρος που μπορεί να σε οδηγήσει κάποια στιγμή σε ένα καλύτερο μέρος...Αλλά αμα είσαι κρυουλιάρα κλπ άραξε ελλάδα ή πήγαινε κοίτα μόνο ζεστές χώρες για να μην ακούμε την γκρίνια σου μετά. Σιγά τον χειμώνα δηλαδή στην Νότια ηπειρωτική Ελλάδα.
Drumsick
25-11-2014, 18:36
Αλλά αμα είσαι κρυουλιάρα κλπ άραξε ελλάδα ή πήγαινε κοίτα μόνο ζεστές χώρες για να μην ακούμε την γκρίνια σου μετά.
Θενκς.. :-(
Raven Lord
25-11-2014, 19:49
ναι, βασικά άμα δεν παλεύεις τον καιρό της αθήνας, μην έρθεις για δουλειά ούτε βόρεια ελλάδα. :P
πάντως, δεν ξέρω αν το έχεις αναφέρει σε κάποιο άλλο τόπικ, αλλά μιας και εδώ πια το μόνο πράγμα που κινείται είναι ο τουρισμός και η διασκέδαση, έχεις ενδιαφερθεί να την ψάξεις σε τέτοια επαγγέλματα? δηλαδή σε τίποτα ξενοδοχεία, στην εστίαση, έστω να ξεκινήσεις από κανα μπαρ...
Καλά είναι οι Άγγλοι, ρώτα κι εμάς που είμαστε Σκωτία. Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια ζήτημα να στεγνώνουν για ένα δεκάωρο την περίοδο Οκτώβριο - Απρίλιο (δεν υπερβάλλω). Επίσης ο καιρός είναι εντελώς άστατος και σηκώνει αστεία τύπου: "Αν δεν σ'αρέσει ο καιρός περίμενε πέντε λεπτά" & "Έχασα το καλοκαίρι όσο ήμουν στο μπάνιο". Μπορεί να δεις ήλιο και φουλ καθαρό ουρανό και σε 15 λεπτά να βρέχει.
Κ έχω μάθει πως πιο βόρεια (κάτι Aberdeen) είναι χειρότερα από δώ που είμαι εγώ. Δεν μπορώ να φανταστώ τι σημαίνει αυτό καν.
Εγώ το συνήθισα πάντως. Αν και εννοείται τρώω φρίκες ανά διαστήματα.
Once_Emperor
25-11-2014, 21:50
Είναι και θέμα ανθρώπου αυτό αλλά όχι. Ο καιρός πιστεύω ότι είναι το λιγότερο. Βέβαια αν πας πιο βόρεια αλλάζει το πράγμα αλλά στη νότια αγγλία είναι γενικά καλά. Ο χειμώνας είναι σχετικά ήπιος (βαριά -5) και άνοιξη καλοκαίρι κομπλέ (15-30). Η βροχή επίσης είναι φλώρικη, ούτε που την καταλαβαίνεις μετά από λίγο, απλά είναι σχεδόν πάντα εκεί ή παραμονεύει. Άσε που όταν βγαίνει ο ήλιος τελικά το εκτιμάς περισσότερο :)
Εκτός λονδίνου, μπράιτον και γύρω περιοχές καλά είναι και στο μπρίστολ απλά είσαι μακρυά από το λονδίνο όπου πιθανότατα θα έχεις γνωστούς και θα θες να πας που και που για κανά εβεντ κλπ. Τώρα για μισθό και αυτό παίζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις σου αλλα νομίζω με ενα 1500άρι καθαρά είσαι οκ (~22k μεικτά το χρόνο) χωρίς βέβαια πολλές ανέσεις και πολυτέλειες (εννοείται μόνο συγκατοίκηση).
Αυτό για τη δουλειά πρέπει να το δεις εσύ. Αν είσαι σε φάση καριέρα, τρως τα σκατά όπου και να σαι γιατί ελπίζεις για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Αν δεν σε νοιάζει, καλύτερα σε ένα μέρος που σ'αρέσει και περνάς καλά...
atom_smasher
25-11-2014, 23:03
Αλλά αμα είσαι κρυουλιάρα κλπ άραξε ελλάδα ή πήγαινε κοίτα μόνο ζεστές χώρες για να μην ακούμε την γκρίνια σου μετά.
Θενκς.. :-(
έλα εντάξει, όλοι εδώ μέσα είμαστε έτοιμοι να σε στηρίξουμε ψυχολογικά για ό,τι απόφαση πάρεις..Δεν είναι εύκολο να φύγεις από έναν τόπο που έχεις μεγαλώσει..
τοιοιοιοιν
26-11-2014, 01:57
έλα Μάντσεστερ!
Με 1500άρι που λέει ο Once Emperor στη Γλασκώβη πάντως, αγοράζεις βίλα και τρώς αστακό φλαμπέ καθημερινά (δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό το πράγμα, έτσι το έγραψα).
Ψήστο, να γίνουμε τέσσερις οι ερ-ίτες εδώ.
wraithgr
26-11-2014, 02:56
1 ) Λονδίνο
2 ) Στην αρχή για μεταπτυχιακά, βρήκα δουλειά μετά το πανεπιστήμιο "για 1-2 χρόνια για εμπειρία και μετά πίσω Ελλάδα", μετά έσκασε η κρίση και τώρα δεν ξέρω αν θα μπορούσα να γυρίσω...
3 ) Περίπου ναι
4 ) Όταν πρωτοανέβηκα ήξερα 1 άτομο, τώρα πέρα από τις γνωριμίες που έκανα εδώ έχει ανέβει πολύς κόσμος...
5 ) Όχι
6 ) Ναι
7 ) Μια χαρά, κυρίως λείπουν οι φίλοι που είναι ακόμα Ελλάδα αλλά ok. Πλέον και εγώ δεν ξέρω αν θα μπορούσα να την παλέψω Ελλάδα, συνηθίζεις κάποια πράγματα να δουλεύουν με συγκεκριμένο τρόπο (ή απλά να δουλεύουν)... Όταν κατεβαίνω βλέπω συνέχεια πράγματα που μου λένε πως δεν θα μπορούσα εύκολα να γυρίσω.
8 ) Το βασικότερο για μένα ήταν το εξ αποστάσεως (ευτυχώς λύθηκε). Κατά τα άλλα θα δεις πολλά πράγματα που απλά δουλεύουν ενώ στην Ελλάδα είναι από δύσκολα ως αδύνατα.
9 ) Κάντο. Ακόμη και αν γυρίσεις αργότερα, νομίζω είναι πολύ καλή εμπειρία. Εννιά στα δέκα άτομα που ξέρω δεν το μετάνιωσαν.
Για τον καιρό στην Αγγλία συνηθίζεται μέχρι ένα σημείο... Το κρύο απλά από ένα σημείο και μετά το αγνοείς τελείως, η βροχή (μάλλον η έλλειψη λιακάδας) είναι λίγο λιγότερο ευκολοχώνευτη... Από την άλλη αν δεν έβρεχε συνέχεια δεν θα είχαν τόσο πράσινο στα πάρκα, που τη μέρα που θα βγάλει ήλιο είναι τόσο γαμάτα να πηγαίνεις βόλτα... Πάρε καμιά λάμπα που βγάζει (και καλά) "φυσικό φως", βοηθάει για το χειμώνα που νυχτώνει νωρίς...
Κατά τα άλλα, Λονδίνο για να μείνεις κοντά στο κέντρο ("κέντρο" εννοώ ζώνες 1 και 2 δηλαδή μια περιοχή περίπου όση η Αθήνα) μόνο συγκατοίκηση ή κανένα studio 20 τετραγωνικά σε σοφίτα (αν την παλεύεις, εγώ ένα χρόνο το έκανα ως φοιτητής και οκ, αλλά δεν το ξανάκανα). Να βρεις δουλειά είναι πάρα πολύ ευκολότερο αν δίνεις αγγλική διεύθυνση, οπότε δες αν έχεις κάποιον που να μπορείς να δίνεις τη διεύθυνσή του μέχρι να ανεβεις. Πολύς κόσμος πάντως μένει παραέξω, ειδικά αν δουλεύει 8ωρο.
Τέλος, το Λονδίνο είναι νομίζω πιο εύκολη πόλη να νιώσεις σπίτι σου σαν μετανάστης παρά οποιαδήποτε Ελληνική...
atom_smasher
06-12-2014, 14:03
ΤΟ newcastle τί λέει από ζωή κλπ;
τοιοιοιοιν
06-12-2014, 15:13
έχει ζωή, αλλά τίγκα στους chavs. λίγα καλά μέρη να βγεις. όμορφη πόλη όμως.
green_machine
06-12-2014, 15:19
μακρια απο νιουκασλ
stam and the witches
06-12-2014, 15:46
http://studentenkrant.org/wp-content/uploads/2013/03/Geordie-Shore.jpg
τοιοιοιοιν
06-12-2014, 15:50
άσε που δεν θα τους καταλαβαίνεις κιόλας
http://studentenkrant.org/wp-content/uploads/2013/03/Geordie-Shore.jpg
Τυφλώθηκα. Μετά μας πειράζουν οι κλαρινογαμπροί.
Για φαντάσου να έχεις δουλέψει σε ένα Αγγλικό κλαμπ όπου ΟΛΟΙ είναι έτσι.
green_machine
06-12-2014, 16:37
για φαντασου να εχεις συγκατοικους οπου ειναι ολοι ετσι. τρου στορι
εντιτ
καλα παιδια παντως, δεν ειχα παραπονο!
Jacknife
06-12-2014, 16:39
Τι ειναι το chavs ?
Aleister
06-12-2014, 16:56
καγκουρες
VidnaObmana
06-12-2014, 17:11
αγγλοι καγκουρες
τοιοιοιοιν
06-12-2014, 17:30
tiger tiger?
jack the ripper
07-12-2014, 04:10
tiger tiger?
:")
Panacea τοιοιοιοιν....Στο Tiger-Tiger είχα πάει για οντισιόν αλλά δεν άντεξα και πήγα μετά στα σκληρά του Panacea...
οι υπόλοιποι πάντε στις φωτό, και δακρύστε ελεύθερα (αλλά μεροκάματα δυνατά ε).
https://www.facebook.com/panaceamanchester?fref=ts
σαν να εισαι καθημερινα σε παρτυ της δαπ.
μιλαμε για πολυ γερο στομαχι
chavs νόμιζα ότι είναι κάτι σαν τους σκώτους neds αλλα της αγγλίας και όχι απλά κάγκουρες, εκτός αν υπάρχει διαφορά στην έννοια κάγκουρα θεσνικης, καγκουρα αθηνας και δεν σας πιάνω, ή όντως άλλο chav και άλλο ned. ,,Η απάντηση-μουτζες του βιντνα με μπέρδεψαν βασικά, αν και μάλλον τις πήρε επειδή βιντνα-μουτζα πάνε μαζί έτσι κ αλλιώς,,
όπου neds (non educated delinquents) αναφερόμαστε στους σκώτους troublemakers που συνήθως ζούνε πχ. σε υποβαθμισμένες περιοχές της Γλασκώβης και φοράνε φόρμες κόβοντας βόλτες και μιλώντας μια ακατανόητη γλώσσα μεθυσμένοι συνήθως. Μπορεί να τους πετύχεις σε ηλικία 15χρονου αλλα και σε ομάδες 40+αρηδων καμμένων. Μαχαιρώματα κλπ είναι στην κουλτούρα τους, τουλάχιστον μεταξύ τους. Δλδ δεν είναι απλά καγκουρες
γιατί καγκουρες στην θεσνικη ειναι οι καγκουρες με τα glx που σκάνε ακόμα κρήνη(λέμε τώρα) αλλα σε καμια περίπτωση δεν τους φοβάσαι, σε αντίθεση φυσικά με τους χαρακωμένους στην μάπα neds
Τώρα όλα αυτά που έγραψα επάνω για τους νεντς, τα άκουσα απο άλλους, μαζί με ένα κάρο άλλες μλκίες, γιατι στην πράξη δεν εμφανίστηκε ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα και ούτε έχω συναντήσει πολλές φορές μπροστά μου "φόρμες", απο την άλλη συγκάτοικος και φίλοι επιμένουν οτι έχει περιοχες που δεν πλησιάζεις κάν; east end, southside κλπ οποτε προφανως και όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να είναι απλά αρνητικές τυποποιημένες αντιλήψεις που δεν ισχύουν για τους νεδς
η απορία με τους chavs παραμένει, τελικά κάγκουρες ή neds?
KoiliaSamprela
08-12-2014, 09:34
Στο μυαλό μου και από την εμπειρία μου (στις ταινίες :P ) neds
freak brother
08-12-2014, 10:54
οι καγκουρες ειναι ορολογια που χει να κανει κυριως με ενδιαφεροντα και εμφανιση , οχι αλητεια.. οι τσαβς ειναι αληταμπουρες σωστοι .
Κέβιν Σόρμπο
08-12-2014, 12:10
chavs νόμιζα ότι είναι κάτι σαν τους σκώτους neds αλλα της αγγλίας και όχι απλά κάγκουρες, εκτός αν υπάρχει διαφορά στην έννοια κάγκουρα θεσνικης, καγκουρα αθηνας και δεν σας πιάνω, ή όντως άλλο chav και άλλο ned. ,,Η απάντηση-μουτζες του βιντνα με μπέρδεψαν βασικά, αν και μάλλον τις πήρε επειδή βιντνα-μουτζα πάνε μαζί έτσι κ αλλιώς,,
όπου neds (non educated delinquents) αναφερόμαστε στους σκώτους troublemakers που συνήθως ζούνε πχ. σε υποβαθμισμένες περιοχές της Γλασκώβης και φοράνε φόρμες κόβοντας βόλτες και μιλώντας μια ακατανόητη γλώσσα μεθυσμένοι συνήθως. Μπορεί να τους πετύχεις σε ηλικία 15χρονου αλλα και σε ομάδες 40+αρηδων καμμένων. Μαχαιρώματα κλπ είναι στην κουλτούρα τους, τουλάχιστον μεταξύ τους. Δλδ δεν είναι απλά καγκουρες
γιατί καγκουρες στην θεσνικη ειναι οι καγκουρες με τα glx που σκάνε ακόμα κρήνη(λέμε τώρα) αλλα σε καμια περίπτωση δεν τους φοβάσαι, σε αντίθεση φυσικά με τους χαρακωμένους στην μάπα neds
Τώρα όλα αυτά που έγραψα επάνω για τους νεντς, τα άκουσα απο άλλους, μαζί με ένα κάρο άλλες μλκίες, γιατι στην πράξη δεν εμφανίστηκε ποτέ πρόβλημα μέχρι τώρα και ούτε έχω συναντήσει πολλές φορές μπροστά μου "φόρμες", απο την άλλη συγκάτοικος και φίλοι επιμένουν οτι έχει περιοχες που δεν πλησιάζεις κάν; east end, southside κλπ οποτε προφανως και όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να είναι απλά αρνητικές τυποποιημένες αντιλήψεις που δεν ισχύουν για τους νεδς
τα περισσοτερα ισχυουν για τους neds, περα απο τα μαχαιρωματα και τετοια. Τουλαχιστον τωρα. Παλιοτερα σιγουρα. Πλεον εχει περασει στην κουλτουρα του subculture αυτου οτι ισουταν με μαγκια, τωρα απλα περασε στην κλανια.
Το οτι υπαρχουν "φορμες", λιωμενοι στο buckfast που δεν καταλαβαινεις τι λενε, υπαρχουν. Δε θα σου κανουν τιποτα ομως.
atom_smasher
08-12-2014, 13:30
αυτό με τις φόρμες και την μαγκιά κλανιά παίζει και εδώ πολύ ..ned οπως τους ειπατε τίγκα. ειδικά παρασκευοσαββατο. τα μαχαιρωματα πέφτουν ομως κυριως από μεταναστες δευτερης γενιάς σε σχέση και με τα ναρκωτικά. Αν και πολλοι απο αυτούς είναι περισσότερο κλανιά παρά μαγκιά είναι να μην τύχεις. Οι φωτο απο το κλαμπ μου θυμισαν καλοντυμενους μουρατους δανους σε μοδάτο κλαμπακι/μπαρακι. Ένα άλλο subgenre δυνατό όπως και αυτό των χιπστερ. Αν κάτσει η δουλειά θα πάω και ας είναι τίγκα σε ότι θέλει.
τοιοιοιοιν
09-12-2014, 00:59
panacea είναι όντως απτα πιό κυριλέ κλαμπ στην πόλη, καμία σχέση με chavs.
chavs ή scallies έχει να κάνει αρχικά με εμφάνιση - μπέρμπερι καπελάκια-κουκούλες κλπ αλλά συνδέεται κ με εγκληματικότητα.