View Full Version : [Documentary] CATASTROΪKA (2011)
ikonoklast
29-10-2011, 15:33
http://vimeo.com/31284514
http://www.catastroika.com
Πολύ ωραία μουσική και πολύ ωραίο animation.
χελιδόνι
29-10-2011, 23:59
να κανουμε μπαχαλα
katwrimos
30-10-2011, 02:01
http://vimeo.com/31284514
http://www.catastroika.com
Μου μυρίζει πολύ ΛΟΛ λαικατζοπροπαγάνδα, γιατι χρειάζεται μεγάλη τέχνη και μαεστρία για να υπερασπιστείς οτι ήταν κακό που έγιναν ιδιωτικοποιήσεις στη αν. γερμανία. Και το γεγονός είναι δις γαμάτο γιατι στις κουμουνοχώρες δεν θα μπορούσες καν να φτιάξεις ενα τετοιο ντοκυμαντερ για να κατακρίνεις ιδιωτικοποιήσεις, να τα χώσεις στην κυβέρνηση κλπ.
ikonoklast
30-10-2011, 02:24
Ούτε εδώ μπορείς. Συνήθως σε εκδιώχνουν από δημοσιογραφικά συγκροτήματα που δουλεύεις και στη συνέχεια επιτίθενται στη δουλειά σου με κάθε τρόπο.
katwrimos
30-10-2011, 02:37
Ούτε εδώ μπορείς. Συνήθως σε εκδιώχνουν από δημοσιογραφικά συγκροτήματα που δουλεύεις και στη συνέχεια επιτίθενται στη δουλειά σου με κάθε τρόπο.
Το μουνί της μάνας σε αυτούς που σε εκδιώχνουν αλλα εχμ, οταν για να τα χώσεις στον καπιταλισμο πας να υπερασπιστείς την ΣΕ των Αντροπωφ/Τσερνενκωφ/Γκορμπατσωφ και την ΣΤΑΖΙ, κατι μάλλον σου εξηγήσανε λάθος στην καθοδήγηση. Τελοσπαντων πολλά λέω χωρίς να εχω δει το νοκυμαντερ αλλα η εντύπωση του τρέιλερ είναι κακή.
ikonoklast
30-10-2011, 02:49
Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υπερασπιστείς την περεστρόικα ή τη στάζι για να βγεις να πείς ότι η Ρωσία του Γιέλτσιν και Αν. Γερμανία ήταν ένα απέραντο κωλοχανείο και ότι η ανεργία εκτοξεύτηκε στο διάστημα. Επίσης δε στέκεται μόνο εκεί, έχει και Θάτσερ και Καλιφόρνια και διάφορα, διάβασε το κονσεπτ πιο αναλυτικά:
http://www.catastroika.com/info.php
katwrimos
30-10-2011, 03:24
Δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να υπερασπιστείς την περεστρόικα ή τη στάζι για να βγεις να πείς ότι η Ρωσία του Γιέλτσιν και Αν. Γερμανία ήταν ένα απέραντο κωλοχανείο και ότι η ανεργία εκτοξεύτηκε στο διάστημα. Επίσης δε στέκεται μόνο εκεί, έχει και Θάτσερ και Καλιφόρνια και διάφορα, διάβασε το κονσεπτ πιο αναλυτικά:
http://www.catastroika.com/info.php
Κοίτα, μιλάω γενικά μεχρι να δώ το ντοκυμαντέρ αλλα ΓΕΝΙΚΑ η εντύπωση μου είναι οτι αν θες να περάσεις το εν λόγω μύνημα (με το προφανές subtext οτι θα την πιεί αντιστοίχως και η Ελλάδα αν ιδιωτικοποιήσει) πιάνεις παραδείγματα αποτυχημένων ιδιωτικοποιήσεων και όχι επιτυχημένα (Η Θάτσερ, σορρυ κιόλας, μεγάλη καργιόλα αλλα ίσως η μοναδική στο κωλονήσι που ηταν μεγαλύτερη καργιολα απο τους συνδικαλιστες, δηλαδή πραγματικά η Αγγλική αριστερά 1950-1980 ειναι τεξτμπουκ παράδειγμα του πως μπορείς να γαμήσεις μια οικονομία τοσο πολύ που ακόμα και ενα ζώο όπως η θάτσερ να μην μπορεί να την γαμήσει τοσο άσχημα), ούτε παραδείγματα που το γαμίσι δεν οφείλεται στις ιδιοτικοποιήσεις αλλα στους ολιγκαρχς. Και φυσικά προσπαθείς να μείνεις όσο μακρυά μπορείς απο το παράδειγμα της ανατολικής γερμανίας οπου οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν με τον πιο διαφανή τρόπο, γιατι τοτε μπορεί αυτός που βλέπει το βιντεάκι να ψάξει λίγο το πράγμα και να δεί οτι το να ιδιοτικοποιήσεις επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ είναι μάλον μια πολύ καλή ιδεα!
Για το οτι η αναργία εκτοξεύτηκε στο διάστημα, εχμ, οχι, το διάστημα είναι η ισπανία και η ελλάδα που μια ζωή είχαν τεράστιο δημόσιο και ανεργία 10-20% και όχι η αν. γερμανία και η αγγλία που οταν γαμήσαν τους συνδικαλιστές οι μεν και την στάζι οι δε πέρασαν μια προσωρινή φάση αυξημένης ανεργίας και μετά δεν ξαναείδαν διψήφιο νούμερο. Μπορεί να μην σου αρέσει αλλα η πραγματικότητα είναι οτι ο μεσος Ανατολικογερμανός/Αγγλος ευλογεί τη Θατσερ και το Ρηγκαν που τον απαλάξαν απο μιάσματα όπως οι ανθρακορύχοι συνδικαλιστές και οι γραφειοκράτες του δημοσίου που καναν κουμάντο στην ανατολική γερμανία. Επίσης οσον αφορά την Καλιφόρνια, ναι, γίναν όργια αλλα μετά μπήκαν φυλακή οι τύποι που ευθύνονταν, Θελω να πω, αν είναι να κάνεις το πόιντ ΠΡΑΙΒΑΤΙΖΕΙΣΟΝ ΜΠΑΝΤ καλύτερα να αναφερθείς σε περιπτώσεις που όντως απέτυχε (πχ Λατινική Αμερική) παρά να πιάσεις περιπτώσεις που πέτυχε.
... και να δεί οτι το να ιδιοτικοποιήσεις επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ είναι μάλον μια πολύ καλή ιδεα!
Κάπου εδώ σταμάτησα.
katwrimos
30-10-2011, 03:34
Πάρε τώρα και την απάντηση στο ντοκυμαντέρ προκαταβολικά:
http://www.youtube.com/watch?v=_Pjn5E6yOKo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=C-PSq2dy754
Σε ποιόν αναφέρεσαι?
edit: Tα κανα πουτάνα λίγο, μιας και δεν κατάλαβα ότι το κανα submit, το αρχικό ποστ είναι αυτό:
Φίλος, δεν απασχολεί καμία "επιστημονική" θεωρία για να σκεφτώ το στοιχειώδες ότι ΒΑΣΙΚΑ αγαθά όπως το νερό και το ρεύμα δεν είναι παιχνίδι ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Τώρα εσύ δεν πα να ποστάρεις εκατονοχτακόσιες χιλιάδες λινκ με οικονομολόγους και διάφορους άλλους μπακάλιδες, αυτό δεν το αλλάζεις.
edit 2: ...<- να κάνουνε παρέα
katwrimos
30-10-2011, 04:04
Φίλος, δεν απασχολεί καμία "επιστημονική" θεωρία για να σκεφτώ το στοιχειώδες ότι ΒΑΣΙΚΑ αγαθά όπως το νερό και το ρεύμα δεν είναι παιχνίδι ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Τώρα εσύ δεν πα να ποστάρεις εκατονοχτακόσιες χιλιάδες λινκ με οικονομολόγους και διάφορους άλλους μπακάλιδες, αυτό δεν το αλλάζεις.
δηλαδή το ψωμί ειναι βασικό αγαθό άρα να κρατικοποιήσουμε τους φούρνους?
Αν θες το θρεντ να μετονομαστεί από καταστρόικα σε "τι άποψη έχετε για την χειρότερη εφεύρεση του ανθρώπου: το χρήμα", τότε να σου απαντήσω.
KoiliaSamprela
30-10-2011, 09:54
προσπάθησε για λίγη ώρα να μην λες βλακείες (5-10 λεπτάκια)
Ακόμα και συ ο ίδιος ξέρεις το πόσο άστοχο είναι το παράδειγμά σου!
katwrimos
30-10-2011, 16:11
Που είναι η αστοχία, ο ανιμε είπε οτι τα βασικά αγαθά δεν πρέπει να είναι παιχνίδι ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το ψωμί είναι βασικό αγαθό και ο φούρνος της γειτονιάς είναι ιδιωτική επιχείρηση, άρα το ερώτημά μου είναι αν πιστεύει οτι πρέπει να εθνικοποιηθούν οι φούρνοι και να έχει ο φούρναρης εναν επίτροπο του κομουνιστικού κόμματος για αφεντικο. Νομιζω είναι λετζιτιμειτ απορία.
Οσον αφορά το αν το χρήμα είναι καλή ή κακή εφεύρεση, χμ, το πρόβλημα σου νομίζω δεν είναι τόσο με το χρήμα, όσο με την ανθρώπινη απληστεία. Δηλαδή πως να στο πω, το χρήμα είναι ένα κομμάτι χαρτί, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό.
Με αυτή τη λογική υπάρχει κάποιου είδους επιχείρηση που μπορεί να είναι δημόσια;
Θέλω να πω, αν μια επιχείρηση παράγει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που δεν είναι βασική για τους ανθρώπους ΟΚ ας πούμε πως αυτή μπορεί να είναι μια ιδιωτική επιχείρηση.
Αν μια επιχείρηση παράγει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που είναι βασική τότε... ούτε αυτή δε δικαιολογείται να έχει έναν δημόσιο χαρακτήρα;
Που είναι η αστοχία, ο ανιμε είπε οτι τα βασικά αγαθά δεν πρέπει να είναι παιχνίδι ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το ψωμί είναι βασικό αγαθό και ο φούρνος της γειτονιάς είναι ιδιωτική επιχείρηση, άρα το ερώτημά μου είναι αν πιστεύει οτι πρέπει να εθνικοποιηθούν οι φούρνοι και να έχει ο φούρναρης εναν επίτροπο του κομουνιστικού κόμματος για αφεντικο. Νομιζω είναι λετζιτιμειτ απορία.
Οσον αφορά το αν το χρήμα είναι καλή ή κακή εφεύρεση, χμ, το πρόβλημα σου νομίζω δεν είναι τόσο με το χρήμα, όσο με την ανθρώπινη απληστεία. Δηλαδή πως να στο πω, το χρήμα είναι ένα κομμάτι χαρτί, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό.
Ο Ανίμαε λοιπόν, είπε ακριβώς ότι δεν πρέπει να είναι παιχνίδι ιδιωτικών επιχειρήσεων, όχι ότι πρέπει να είναι τζάμπα. Αν τώρα εσύ θες να το μεταφράσεις έτσι, τότε δικό σου πρόβλημα, αλλά επίσης δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση έτσι. Επίσης αν θες να το πάμε εντελώς θεωρητικά, να αφήσουμε το γεγονός ότι ζούμε σε μια καπιταλιστική κοινωνία και να πούμε τα δικά μας, έτσι για να γουστάρουμε, τότε ναι το ψωμί θα έπρεπε να είναι τζάμπα. Για την ακρίβεια το γαλατικό χωριό μου κάνει μια χαρά.
Μιλάμε για ηλεκτρισμό, που μαζί με το νέρο είναι τα κύρια συστατικά που πρέπει να χει ενα σπίτι για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Αυτά λοιπόν πρέπει να είναι 2 πράγματα που δεν θα πρέπει να επιδεχθούν κερδοσκοπίας, γιατί με λίγα λόγια και χωρίς παραπάνω ανάλυση, την γαμήσαμε. Για να μπορέσεις να έχεις ρεύμα, πρέπει να χεις κάποιες εγκαταστάσεις, να κάνεις κάποια συντήρηση κ.ο.κ πράγματα που σημαίνει ότι αυτό το κόστος πρέπει κάπως να το καλύψεις. Σε μια ιδανική κοινωνία αυτά τα απαραίτητα θα ήταν καλυμμένα με άλλο τρόπο, επειδή όμως δεν είμαστε σε μια τέτοια, πρέπει να πληρώσουμε το κόστος. Και εκεί θα έπρεπε να μείνουμε. Αν εσύ τώρα θες να συνεχίσεις να μιλάς για ψωμιά και αγγούρια, τότε μπι μάι γκιέστ, ζήσε στο κόσμο της κουκουρούκου.
edit: Και η πυρηνική ενέργεια καλή είναι και ο ανθρωπος την χρησιμοποιησε λάθος :!:
Αν το πάμε έτσι πάντως, μια χαρά σε γαμάει ο κομμουνισμός κλπ.
KoiliaSamprela
30-10-2011, 21:22
κρατάω μόνο ότι σταμάτησες για πάνω από 10 λεπτά.
Τώρα αν θεωρείς ακόμα ότι το νερό και η ενέργεια είναι ίδια με το ψωμί , αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου!
katwrimos
31-10-2011, 23:57
Μιλάμε για ηλεκτρισμό, που μαζί με το νέρο είναι τα κύρια συστατικά που πρέπει να χει ενα σπίτι για να λειτουργήσει στοιχειωδώς. Αυτά λοιπόν πρέπει να είναι 2 πράγματα που δεν θα πρέπει να επιδεχθούν κερδοσκοπίας, γιατί με λίγα λόγια και χωρίς παραπάνω ανάλυση, την γαμήσαμε. Για να μπορέσεις να έχεις ρεύμα, πρέπει να χεις κάποιες εγκαταστάσεις, να κάνεις κάποια συντήρηση κ.ο.κ πράγματα που σημαίνει ότι αυτό το κόστος πρέπει κάπως να το καλύψεις.
Ανιμε, κοιταξε πως βλέπω εγώ το πράγμα. Αμα έχεις μια ιδιωτική ΔΕΗ, μπορεί να έχεις το κακό οτι κάποιος βγάζει κέρδος (το οποίο πληρώνει ο καταναλωτής) εχεις όμως το καλό του ανταγονισμού μεταξύ τους. Απο την άλλη, με τη δημόσια ΔΕΗ, μπορεί το κέρδος να μήν υπάρχει, αλλα τι να το κάνεις οταν οι υπάλληλοι της κλέβουν τα τρίδιπλα απο όσα θα κερδιζε ενας ιδιώτης? Δηλαδή σκέψου λίγο, είναι δυνατόν ενας ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ να έχει το τριπλάσιο συνταξιοδοτικό κεφάλαιο απο μια νοσοκόμα?
Θέλω να πω, οκ, καλά κανεις και το βλέπεις οτι να μην βάλουμε το κέρδος πάνω απο όλα, αλλα δυστυχώς στην πράξη οταν ο υπάλληλος της ΔΕΗ σε κλέβει εξίσου με τον καπιταλιστή, γιατί να το συνεχίσεις? Επειδή βγαίνει με μόστρα "υποστήριξε την εργατιά"? Οχι, για εμενα το σωστό είναι να εχεις το σύστημα το οποίο θα επιφέρει τις φτηνότερες τιμές.
Και όχι, δεν λεω οτι τα πάντα πρέπει να είναι ιδιωτικά, πχ η εκπαίδευση και η ασφάλιση πρέπει να παρέχονται απο το δημόσιο, αλλα εκεί αυτό συμβαίνει επειδή ενα ιδιοτικό σύστημα κάνει τις υπηρεσίες αυτές πιο ακριβές. Το σωστό είναι να έχεις το σύστημα που αποδίδει συνολικά χωρίς να τοποθετεί μια ομάδα σε θέση να παίζει με το σύστημα και να πλουτίζει, είτε η ομάδα αυτή είναι καπιταλιστές, είτε συνδικαλιστές.
Ανταγωνισμό στο δίκτυο παροχής ενέργειας; Πως; Η ενέργεια δεν είναι "υπηρεσία" που μπορείς να τη κάνεις καλύτερη. Ο ανταγωνισμός στις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είναι σε επίπεδο κόστους εργασίας, το οποίο νομίζω θα συμφωνήσεις πως είναι ηλίθιο και κτηνώδες.
Επίσης, επειδή υπάρχει η ΔΕΗ και όχι κάποιος ιδιώτης, εγώ στο κωλοχώρι μου, στη μέση του πουθενά, έχω ρεύμα. Ο ιδιώτης θα μου έλεγε "συγγνώμη, αλλά δε παρέχουμε κάλυψη στη περιοχή σας". Thumbdownzzzzz
ikonoklast
01-11-2011, 04:13
Όχι απαραίτητα, στο κωλοχώρι θα μπορούσε να σου παρέχει κάλυψη και το μονοπώλιο του άραβα που αγόρασε ολόκληρη την υποδομή της ΔΕΗ κοψοχρονιά. Με δεκαπλάσια τιμή απο πριν.
stam and the witches
01-11-2011, 05:17
Κάπου εδώ να τονίσω ότι διάβασα ότι ο Μέγας Φωτόπουλος έχει κάδρα Μαρξ και Τρότσκυ στο γραφείο του.
Ford Prefect
01-11-2011, 16:41
Ανιμε, κοιταξε πως βλέπω εγώ το πράγμα. Αμα έχεις μια ιδιωτική ΔΕΗ, μπορεί να έχεις το κακό οτι κάποιος βγάζει κέρδος (το οποίο πληρώνει ο καταναλωτής) εχεις όμως το καλό του ανταγονισμού μεταξύ τους. Απο την άλλη, με τη δημόσια ΔΕΗ, μπορεί το κέρδος να μήν υπάρχει, αλλα τι να το κάνεις οταν οι υπάλληλοι της κλέβουν τα τρίδιπλα απο όσα θα κερδιζε ενας ιδιώτης? Δηλαδή σκέψου λίγο, είναι δυνατόν ενας ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ να έχει το τριπλάσιο συνταξιοδοτικό κεφάλαιο απο μια νοσοκόμα?
Και δηλαδή γιατί να πουλήσεις όλη την εταιρεία αντί να κόψεις το τριπλάσιο συνταξιοδοτικό καφάλαιο και γενικώς να ξεσκατίσεις αυτά τα πράγματα; Δεν την κατάλαβα την λογική.
http://vimeo.com/36447961
http://img839.imageshack.us/img839/5287/tempqk.png
Drumsick
26-04-2012, 23:07
Συμπαθητικό, αλλά κάπου με κούρασε λίγο.
Επίσης
http://i43.photobucket.com/albums/e352/Dantalion138/2-3.jpg
=
http://theredshirtchrislehman.files.wordpress.com/2011/11/jack-black.jpg
+
http://seductionmadeeasy.com/wp-content/uploads/2012/02/how-to-be-an-alpha-male-3.jpg
Το είδα. Με συμπαραγωγό τον ubu, πώς να μη γαμάει.
atom_smasher
27-04-2012, 14:42
(Δεν το δα ακομα, αλλα ήθελα να πω την μαλακια μου. Για ενα διαστημα νομιζα οτι η Κιτιδη ηταν η Αλεξανδριδη που αλλαξε το επωνυμο της λογω γαμου...)
άργησα λίγο αλλά το είδα προεκλογικά. μπράβο ούμπου. κατώριμε καλό ήταν τελικά;
ikonoklast
16-06-2012, 14:03
http://www.guardian.co.uk/world/greek-election-blog-2012/video/2012/jun/15/greece-hospital-austerity-cuts-video
Δείτε και την καινούρια δουλειά Χατζηστεφάνου. Σύντομο ρεπορτάζ για το γενικό κρατικό Νίκαιας και τη δημόσια υγεία στη guardian.
http://www.dailymotion.com/video/xrjykn_greece-s-biggest-hospital-struggles-as-austerity-cuts-bite_news