PDA

View Full Version : MEGADETH-TH1RT3EN

INFERNUS
25-10-2011, 10:32
Ειμαι της αποψης οτι οι Megadeth επρεπε να ειχαν διαλυσει το τσαρδακι τους χρονια τωρα.
Παραταυτα,το συνεχιζουν (ανεπιτυχως ως προς το πλειστον) και καταληγουν να βγαζουν δισκακια σαν και τουτο 'δω.
Δε λεω,τους εχουμε ακουσει σε κλασεις χειροτερα (Risk) αλλα οκ ρε φιλο,μη γαμας ετσι τη φημη σου ως ενα riff-ατζη με @@!!!
Αρκετα μετριοτατη riffολογια και-καθολικα-αρκετα νεροβραστα κομματια.
Aς μας αφηνε με το A Τοut Le Monde μιας και που μας αφηνε με τις χαιρετουρες του οσο ακομα ειχε να πει κατι αυτη η μπαντα

http://rocking.gr/images/news/megadeth-thirteen.jpg

Leech
25-10-2011, 11:04
T1 +h1r+33n mWr3 m4L4k3c

INFERNUS
25-10-2011, 11:43
χαχαχα..!
Το λογοπαιγνιο τους ελειπε μονο...

namiroth
25-10-2011, 12:19
diskos katw tou metriou..

redeemer
25-10-2011, 14:39
Δε λεω,τους εχουμε ακουσει σε κλασεις χειροτερα (Risk)

Μόνο που το Ρισκ είναι καλύτερο από ό,τι έχουν βγάλει τη τελευταία δεκαετία,με εξαίρεση το System has failed.

Ford Prefect
25-10-2011, 14:55
^^^ Καλό.

Endgame > System > Cryptic> Abominations > Hero >> Risk.

To δεκατρία με πρώτο άκουσμα το βλέπω πάνω από το Cryptic, παίζει για το system. Είναι στο ίδιο μοτίβο αλλά έχει κάτι βασικά ριφ πολύ πιασάρικα, θα δω πόσο βαστάνε στο χρόνο. Το μεγάλο κακό είναι ότι η φωνή του Dave τα έχει παίξει για τα καλά.

redeemer
25-10-2011, 15:22
Ναι παιδιά,για τα μεταλοκριτήρια σας το Ρισκ δεν είναι καλό το καταλαβαίνω.Δεν μπαίνει σε σύγκριση με ό,τι άλλο βγάλανε στα 90ς αλλά οκ γίνεται αστεία πλέον η όλη φάση.

Α ,τώρα διάβασα για σύγκριση με το Cryptic.Καλά.

Art In Haste
25-10-2011, 15:30
Επώνυμη

carheart
25-10-2011, 15:36
Ναι παιδιά,για τα μεταλοκριτήρια σας το Ρισκ δεν είναι καλό το καταλαβαίνω

ενώ με εξωμεταλλικά κριτήρια σπέρνει ε, ογκόλιθος

chris_boss
25-10-2011, 15:37
Οκ θα κρίνουμε τους Megadeth πέρα από μεταλλοκριτήρια.

Πας καλά;

ΥΓ. Μια χαρά ήταν το Endgame

edit: αντε γαμήσου μαν, καρχαρτ

redeemer
25-10-2011, 15:42
Λέω απλά να το κρίνουμε ως ΜΟΥΣΙΚΗ ε.

Ογκόλιθος δεν είναι σε καμία περίπτωση,αλλά κουράζει η νοοτροπία "δεν ειναι ΘΡΑΣ στη πυρά".Πολύ.
Το Endgame μια χαρά μου φάνηκε και μένα,δε διαφωνούμε εδώ.

carheart
25-10-2011, 15:44
όχι, δεν λες αυτό, επικαλέστηκες "μεταλοκριτήρια"

Ford Prefect
25-10-2011, 16:18
Ως μουσική κρίνεται σαν επιτηδευμένη και αποτυχημένη προσπάθεια να πιάσουμε την καλή εμπορικά. Στην τελική είναι νερόβραστο, δεν άφησε ένα κομμάτι της προκοπής, βρωμάει από χιλιόμετρα ότι το σκέφτεται και μάλιστα δεν ξέρει πώς να το κάνει. Και στο τέλος κατηγόρησε και τον Friedman από πάνω. Πάτος. Μουσικός.

Επίσης, αυτό το ανέκδοτο με το thrash πρέπει να το ξεπεράσετε κάποτε. Ήμουν 13 όταν βγήκε το Black Album και το είχα καταλάβει αμέσως ότι πάπαλα το thrash και ήταν εξίσου εύκολο να το καταλάβεις με το Countdown.

Τα (ήπια) thrash του System και πέρα και αυτά ακούγονται επιτηδευμένα, εξού και όλα είναι κάτω από οτιδήποτε πριν το 94. Απλά σε μερικά σημεία δεν κρύβεται ότι το έχει ο άνθρωπος στην ριφολογία. Τι να κάνουμε.

animae
25-10-2011, 16:54
^^^ Καλό.

Endgame > System > Cryptic> Abominations > Hero >> Risk.

:shock:

Tον δίσκαρο??

scarecrow
25-10-2011, 16:57
http://www.fhm.com/imgs/307/409/0/original/Main201001041716280495303_wilde.jpgx

Ford Prefect
25-10-2011, 17:02
Ομολογώ ότι αντιλαμβάνομαι ότι είμαι μειοψηφία στις ηλικίες δυο χρόνια μικρότεροι από μένα (συνήθως) και κάτω, καθώς σε πολλούς αρέσει αυτός ο δίσκος, που βγήκε και σε εποχή αντίστοιχη των ηλικιών... Για μένα ήταν ένας αρκετά ποιοτικός δίσκος, ανησυχητικά ήπια ροκ (με την έννοια του μέηνστρημ cock sucking, όχι της φλωριάς) αλλά είχε δυο τρεις πολύ καλές στιγμές.

Σε αυτές δεν βάζω το trust που το σιχάθηκα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα και που οι μούντζες πάνω (και εδώ υποθέτω) φρονώ πηγάζουν από εκεί, το ρεφρέν του είναι σαν να μου βιάζουν το αυτί. Θεωρώ Σπουδαίο κομμάτι το Secret Place, το She-Wolf βγάζει Μαστεϊνίλα στο ριφ, μου άρεσε και το Use the Man. Και το FFF είναι μια Motorbreath απομίμηση με γαμάτο ρεφρέν. Αλλά είναι βήμα προς τα κάτω, όχι προς τα πάνω από το εκπληκτικό youthanasia.

Αυτός ο δίσκος ήταν που τον άκουσα και είπα, χμ. Την πουτσίσαμε. Πάει η μπάντα. Και νομίζω το ίδιο κατάλαβε και ο κόσμος.

carheart
25-10-2011, 17:06
με την έννοια του μέηνστρημ cock sucking, όχι της φλωριάς

δηλαδή;

INFERNUS
25-10-2011, 17:13
Κατ'αρχας,δεν γινεται να το κρινουμε με "εξωμεταλικα" κριτηρια μιας και προκειται για ενα μεταλ δισκο.
Το οτι το thrash στοιχειο εχει μειωθει,ειναι εμφανες εδω και χρονια και την αποψη του τυπου "για τους μεταλαδες αφου δεν ειναι thrash τοτε πεθανε" δε τη δεχομαι.
Καπου πηρε ο ματης μου για metallica και black album.To οτι το "γυρισαν" σε κατι πιο "catchy" και εγιναν πιο δημοφιλεις (ανεξαρτητως φυλου) δε σημαινει οτι οι "σκληροπυρηνικοι" το εκραξαν λογω μη thrash στοιχειων κι οσοι το εκαναν ειλικρινα λυπαμαι (μιλωντας για metallica)...
Αλλα αναποφευκτα θα συγκριθει με παλιοτερες κυκλοφοριες μιας και δεν ειναι ξεκουδουνος ουτε ντεπουτο για να το κρινουμε ξεχωρα

redeemer
25-10-2011, 17:29
Κατ'αρχας,δεν γινεται να το κρινουμε με "εξωμεταλικα" κριτηρια μιας και προκειται για ενα μεταλ δισκο.

Μιλούσα για το Ρισκ.Το οποίο μέταλ δίσκο δε το θεωρώ με τη καμία,εξού και τα "εξωμεταλικά" κριτήρια.

@FordPrefect:To "την πουτσίσαμε" τότε πως το συμπέρανες;Επειδή ο ήχος τους άλλαξε και κινείται σε πιο mainstream rock φόρμες;

Οσο για το Cryptic Writings μιλάμε για τον δίσκο με το ακόλουθο τρακλιστ:
Trust
Almost Honest
Use The Man
Mastermind
The Disintegrators
I'll Get Even
Sin
A Secret Place
Have Cool, Will Travel
She-Wolf
Vortex
FFF

Στη τελική γάμα το Τραστ,έχει άλλους 11 λόγους να το αποκαλέσεις "πολύ καλό δίσκο".

animae
25-10-2011, 17:57
Δεν έχει μισή περισσευούμενη νότα αυτός ο δίσκος.

Τώρα είναι ελαφρολαικά, είτε είναι ποπ, είτε είναι μεταλ, δεν με ενδιαφέρει. Οι ανθρωποι εδώ πέρα έδωσαν ρέστα, έγραψαν ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΕΣ.
Μπορεί να είναι πιο ελαφρύ από τα προηγούμενα, αλλά πραγματικά, so what?

edit: για το κρυπτικ ραιτινγκς λέω

Ford Prefect
25-10-2011, 19:16
Με την έννοια ότι πάμε ολοταχώς να γλύψουμε το παπάρι του μεηνστρήμ ραδιοφώνου. Με τους όρους του μέηνστρημ ραδιοφώνου. Διότι τα Train of Consequences ή το Reckoning Day είναι με τους όρους του Dave. Και το A Tout Le Monde επίσης.

To τρακλίστινγκ παιδιά τι μου το βάζετε; Για να θυμηθώ κάποιο έπος και να αλλάξω γνώμη; Τον έχω ακούσει πολύ τον δίσκο.

Την πουτσίσαμε διότι αυτό που εσάς σας φαίνεται μεγαλειώδες και μη περισσευούμενο (θεε μου, ειδικά αυτό) εμένα μου φαινόταν σαν half-arsed που λένε και στην αλλοδαπή, γυαλισμένο για να πάει ωραία στην βιτρίνα και επίσης το πρώτο δείγμα ότι η έμπνευση αρχίζει και στερεύει. Και όταν στερεύει όταν πας να γίνεις ποπ ροκ, γάμησέ μας.

FIXXXER
25-10-2011, 19:23
Μιλατε με Φορντ Πρεφεκτ για Megadeth, καλα να παθετε.

Endgame + United Abominations = σκουπιδια, με 2-3 καλα κομματια ο καθενας το πολυ. Για κατι Ford Prefect και αλλους μεταλλαδες που θελουν να ακουνε σολιδια και ωραια ριφφς και ειναι ευτυχισμενοι, μπορει και να ειναι καλοι δισκοι.

System Has Failed υπερδισκος, χωρις να φτανει τα κλασικα τους αλμπουμς, αλλα εννοειται καλυτερο απο οτιδηποτε εχουν βγαλει μετα το Cryptic.

Το Risk μια χαρα δισκος ειναι, απλα εχει μεσα 2-3 τραγουδια που χαλανε το κλιμα, οπως τα Ecstasy, Seven, κατα τα αλλα ο Mustaine εχει κανει εκπληκτικη δουλεια μαζι με τον αλλον τον τυπο στον τομεα της ενορχστρωσης και εχει γραψει και κομματαρες διαφορετικες απο το παρελθον του, οποτε respect για την αποπειρα κι ας μην ηταν πληρως επιτυχημενη.

Το The World Needs A Hero ειναι λιγο πιο κατω απο το System.

Ford Prefect
25-10-2011, 19:28
Εσύ είσαι περίεργα εμπαθής.

FIXXXER
25-10-2011, 19:36
Δεν ειμαι εμπαθης, απλα οταν βλεπω ποστ σου για συγκροτηματα που επαιζαν το μεταλ που γουσταρεις και πλεον δεν το παιζουν, :puke:
Καλα σας λεει ο redeemer για τη μεταλλονοοτροπια σας, οσο κι αν προσπαθειτε να την αποκηρυξετε λεγοντας εξυπναδες.

Ford Prefect
25-10-2011, 19:41
Καλά, μαλακιάρες λες διότι αν ίσχυε ότι είμαι ούγκα μπούγκα μεταλλάς θα είχα δεύτερο αγαπημένο δίσκο των Megadeth το Youthanasia, πάνω από το Peace Sells; Θα θεωρούσα καλύτερο δίσκο το Countdown από το So Far So Good So What?

Σταμάτα να σκέφτεσαι όπως σε βολεύει. Επειδή εσένα σου αρέσει αυτή η μαλακία που λέγεται Risk πρέπει ντε και καλά στους υπόλοιπους "μεταλλάδες" να φταίει η κλειστομυαλιά τους.

FIXXXER
25-10-2011, 19:46
Φοβερο το επιχειρημα σου, αλλα δε μιλαμε για το Risk αυτη τη στιγμη, και ειναι ο δισκος τον οποιον θα υπερασπιστω μονο αν δεν εχω κατι αλλο να κανω, καθως τον θεωρω απλα καλο και τιποτα το ιδιαιτερο, αλλα επ ουδενι κακο. Το θεμα ειναι οτι μου παραθετεις την ιεραρχια με την οποια βαζεις τα αλμπουμ των Μεγκαντεθ ως καποιο επιχειρημα λες και εγω μιλησα για ΘΡΑΣ. Τα Youthanasia, Countdown, εκτος απο δισκαρες, εχουν ΤΙΓΚΑ μεταλλικη νοοτροπια οπως ηταν το metal στα 90'ς, αρα δε μου κανει καμια εκπληξη το οτι σαρεσουν. Επισης το So Far So Good So What ειναι αρκετα μετριο, δεν ειναι περιεργο να σαρεσει οποιοδηποτε αλλο περισσοερο απο αυτο. Το θεμα με σενα, και με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μιλας, ειναι οτι εισαι απολυτα προβλεψιμος και απορριπτεις ΠΑΝΤΑ μα παντα οτιδηποτε δεν εχει μεταλλικη νοοτροπια. Αρα κι εγω :puke:

Ford Prefect
25-10-2011, 19:49
H μεταλλική νοοτροπία. Εξαιρετικό αντεπιχείρημα. Βρίσκεις αλήθεια πολύ μεταλλικής νοοτροπίας τα Train of consequences, Addicted to Chaos, Ι Thought I Knew it all;
Το βρίσκεις πιο "μεταλλικής νοοτροπίας" (whatever the fuck that is) από το Countdown;

Art In Haste
25-10-2011, 19:59
Λοιπόν, πότε δεν ήμουν κολλημένος Megadeth, τους λάτρεψα όμως στο Rockwave του 97 και είχα καραγουστάρει Cryptic - για το οποίο Hammer και Invader τότε είχαν τελείως διαφορετικές απόψεις. Το Cryptic παραμένει ψηλά, System και World ήταν πολύ ωραίοι δίσκοι, το Risk καλύτερα να μην υπήρχε ενώ οι 3 τελευταίες δουλειές έχουν κάποια καλά στοιχεία και μέχρι εκεί. Δε γίνεται να λέει οποιοσδήποτε πως το Risk ήταν καλός δίσκος και το Cryptic όχι, με ότι κριτήριο και αν τα δεις.

Ford Prefect
25-10-2011, 20:06
Χμ, κανείς δεν λέει κάτι τέτοιο νομίζω.

Art In Haste
25-10-2011, 20:10
Ο Redeemer μας έβγαλε το Risk καλύτερο από ότι έχουν βγάλει τα τελευταία 10 χρόνια και συ μας είπες χίλια δυο για το Cryptic.

FIXXXER
25-10-2011, 20:12
Και αυτοι οι δυο διαφωνουν μεταξυ τους.
Εγω ειμαι σε γενικες γραμμες με Art In Haste, απλα θεωρω οτι ειναι πολυ αυστηρος με τα System και Risk.
ΤΟ πρωτο το θεωρω δισκαρα, το δευτερο το θεωρω αξιοπρεπες. Κατα τα αλλα καλα τα λεει.
Αν ηταν καλυτερα να μην εχουν βγαλει καποιο δισκο, αυτο θα ηταν οι δυο τελευταιοι οι οποιοι δεν εχουν να προσφερουν ΤΙΠΟΤΑ, τα χουμε ξανακουσει 1000 φορες

Marillion
25-10-2011, 20:16
ντάξει οκ τα έχουμε ξανακούσει όλα αλλά τι σοι κριτήριο είναι και αυτό για να μην σου αρέσει κάτι; (αν αυτό είναι το κριτήριο σου δλδ).
μερικά πράγματα απ'το endgame ξεγελάνε πολύ και άνετα έμπαιναν σε προ εικοσαετίας δίσκους megadeth αφού στέκοντε ηχητικά και ποιοτικά (αμέ) εκεί. εμένα μάλλον τ'αγαπημένο μου απολα τα post-youthanasia albums τους είναι το ''the system...'' το οποίο γενικά με είχε κάνει να σκαλώσω όταν είχε βγει και ακόμα το ακούω συχνά πυκνά

FIXXXER
25-10-2011, 20:23
Ειναι δικο μου κριτηριο, αν δεν το εγκρινεις συγγνωμη κιολας.
Απο μπαντες οπως οι Motorhead δε με ενοχλει να ακουω το ιδιο πραγμα συνεχεια, ισα ισα που το γουσταρω κιολας.
Οπως και με AC/DC. Για μενα προσωπικα οι Megadeth ειχαν κανει μια αλφα προοδο μεχρι και το Cryptic Writings, την οποια θα ηθελα να συνεχισουν, αλλα δεν το εκαναν γιατι μαλακιστηκαν λιγο με τα δυο επομενα κατα τη γνωμη μου. Το System Has Failed ειναι μια σωστη επιστροφη στις ριζες, τα επομενα δυο τα θεωρω ψωλαρισμα διχως αυριο, διχως ψυχη, διχως συναισθημα, διχως ουσια. Παρε 1 καλο σολιστα, βαλε κι εναν γρηγορο ντραμερ και βγαζεις 100 τετοιους δισκους. Σιγα μη συγκρινουμε τις πιπες των 2 τελευταιων δισκων με τραγουδια οπως Holy War,s, Tornado Of Souls, Peace Sells, Wake Up Dead, Hangar 18 και αλλα, ημαρτον.

Marillion
25-10-2011, 20:26
πφ. το βιβλίο των μεγάλων κλισέ.

Ford Prefect
25-10-2011, 20:36
Εντωμεταξύ η τσουτσού είπε κομμάτια μόνο από το Rust και ένα από το Peace Sells και μας το παίζει και ανοιχτόμυαλο μουσικόφιλο αγόρι

redeemer
25-10-2011, 20:55
Κολλήσατε και σεις.Σκεφτείτε πως το σινγκλακι του Abominations έχει το μισό riff κλεμμένο από το Vortex και μετά λέμε "έλλειψη έμπνευσης" Cryptic και Risk.Kαι το αστειότερο όλων είναι πως το United Abominations το ακολουθούσαν κάτι δηλώσεις "return to form for Megadeth" κλπ.

Ford Prefect
25-10-2011, 20:57
Αφόρητη επιτηδευμένη μετριότητα το Abominations.

FIXXXER
25-10-2011, 21:11
πφ. το βιβλίο των μεγάλων κλισέ.
Α συγγνωμη, δε θα το ξανακανω, πες μου εσυ πως πρεπει να μιλαω. :moutza: :moutza: :moutza: :moutza: :moutza:

Εντωμεταξύ η τσουτσού είπε κομμάτια μόνο από το Rust και ένα από το Peace Sells και μας το παίζει και ανοιχτόμυαλο μουσικόφιλο αγόρι
Συγγνωμη που δεν εβαλα ολο το τρακλιστ για να υποστηριξω το επιχειρημα μου. :moutza: :moutza: :moutza: :moutza:
Επειδη δεν εβαλα ολα τα τραγουδια, σημαινει οτι δεν τα ξερω κιολας :touched:
Ρε Φορντ, ποσο βλακας γινεσαι οταν θελεις? Αντε γραψε στο Χαμερ για τη Λουλου την παλιοπουσταρα :rofl:

Ford Prefect
25-10-2011, 21:14
Είσαι μαλάκας γιατί εγώ το είπα φιλικά και ΤΙΜΗΤΙΚΑ και εσύ είσαι σκατόπαιδο και παρεξήγησες. :(

Κανείς δεν είπε ότι δεν ξέρεις, είπα ότι μας το παίζεις μεταλ απελευθερωμένος και όταν έφτασε η στιγμή να πεις τραγουδάρες to prove your point είπες από το Rust και το Peace Sells, τα πιο χεβυμέταλ.

Αλλά είσαι μαλάκας και με πλήγωσες παλιοαρχίδι.

FIXXXER
25-10-2011, 21:25
Τοτε ξαναδιαβασε τι εγραψα και που πηγαινε, πηγαινε στον Μαριλιον που λεει οτι εμπαιναν σε αλμπουμ πριν 20 χρονια οι πιπες των δυο τελευταιων.
Εκτος αν κανουμε ακυρη συγκριση με Countdown + Youthanasia που δεν εχουν καμια σχεση με το ανεμπνευστο ΘΡΑΣ που παιζουν στα 2 τελευταια.
Σορρυ για το βλακας αν ειναι ετσι, με παρεξηγησες. Δεν ηθελα να σε πληγωσω, μου εισαι πολυ συμπαθης γενικα, απλα γελαω οταν μιλας για καποια συγκροτηματα

Ford Prefect
25-10-2011, 21:32
:pink:

Marillion
25-10-2011, 21:49
ασε μας ρε φιξξξερ. λες και είχε μόνο το rust in peace και το hangar 18 το rust. όχι είχε και υποδυέστερα (βλ. lucretia, five magics, dawn patrol). ε και για να ισχύει για το rust, φαντάσου τι ξεκινά να γίνεται από countdown & δώθε (αλλά και πριν). σε κάθε περίπτωση ναι όσο σκατόψυχα υποστηρίζεις ότι τα τελευταία 2,3 είναι παπαριές αλλο τόσο ειρωνικά μπορώ και εγώ να κράζω την εμπάθεια σου και να λέω οτι λες κλισαρισμένες πατενταρισμένες απόψεις που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την μουσική αυτή καθεαυτή. για να επιστρέψω στην αρχή του post, άνετα το μισό endgame πατάει τα όποια ''fillers'' των κλασικών δίσκων. μπορεί να μην έχουν την ίδια βαρύτητα ή την ίδια πολιτιστική σημασία αλλά καθαρά μηχανικά ο τύπος έκατσε και έγραψε riffs που άλλοι θέλουν 5 δίσκους για να γεμίσουν (και καλούς δισκους). τώρα αντε γάματο αυτό, πες εκφράζω υποκειμενικές απόψεις. ρε ανθρωπε, εσύ μου έδωσες αρχικά να καταλάβω ότι δεν σαρέσουν γιατί τα έχουν ξανακάνει αυτά οι megadeth λες και οι τύποι ειναι οι θεωρητικοί φυσικοι του techno thrash. το σωσες λίγο στο επόμενο αλλά αναφορές σε ac/dc & motorhead ριχνουν το ήδη πεσμένο επίπεδο της τυπικά ανούσιας κουβέντας μας. (τρολλάρουμε και flam-αρουμε)

στο άλλο ζήτημα που δεν κρύβει καμμιά μεγάλη αλήθεια από πίσω : από κάτι risk κτλ, δεν θα κάτσω να υποστηρίξω ότι ειναι πιο ''καλά'' γιατί είπαμε ο καθένας θα το εκλάβει όπως μπορεί και θέλει, αλλά νομίζω πως δεν είναι κοινό μυστικό οτι έπεσε λιιιιγο παραπάνω δουλειά στο κομμάτι σύνθεσης και ενορχήστρωσης. δλδ πέρα απτην πολυπλοκότητα, τα τραγούδια μοιάζουν με προιόντα επίπονης σύνθεσης σε αντίθεση με αυτά του risk που φαίνονται να γράφτηκαν & να ηχογραφήθηκαν στο πόδι. τώρα το αν λείπει η εμπνευση, η ψυχή, η ειλικρινεια κτλ το αφήνω στην κρίση σας, πάντως σαν προιον (το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε για χέβι μεταλ μπάντα 30 σχεδόν χρόνων με χορηγίες, πολυεθνικές κτλ) είναι πιο πλήρες για τα ροκ/μέταλ αγοραστικά standards.

Ford Prefect
25-10-2011, 22:07
Το Dawn Patrol είναι απαραίτητο στον δίσκο, υπερκούλ Mustaine και δουλεύει εξαιρετικά για ίντρο στο Rust in Peace...Polaris. Τα Lucretia (κυρίως) και Five Magics είναι μεν υποδεέστερα αλλά είναι υποδεέστερα όπως είναι αντίστοιχα τα Escape και Trapped Under Ice, δηλαδή δεν χάλασαν κανένα.

Το countdown σίγουρα έχει fillers. Το Youthanasia είναι υπερτούμπανο (και έχει πολλά κομμάτια) εκτός από το Elysian Fields που είναι ψιλομάπα.

Πάντως, μετά από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα για μπινελίκια, δεν θα σχολιάσει κανείς ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα των Megadeth είναι ότι ο Mustaine έχει χάσει την φωνή του; Ξέρω ότι κάποιοι γελάνε λέγοντας "ποια φωνή;" αλλά λένε μαλακίες, μια χαρά γκαμάτα τραγούδαγε, τα δόντια και η μύτη είναι trademark και αγαπάμε, τώρα απλά δεν βγαίνει. Και είναι θέμα. Κομμάτια έπρεπε να τα λέει πιο ψηλά και τα λέει στο ίδιο υποτονικό range που αφαιρούν από το τελικό αποτέλεσμα πολύ.

Το 13 πάντως με κάθε άκουσμα γίνεται και πιο συμπαθές μουσικά. Ακόμα και αυτά τα επιτηδευμένα γαργαλάνε τόσο πολύ μέρη του εγκεφάλου με λατρεμένες αναμνήσεις που του συγχωρείς πράματα, όπως τα προαναφερθέντα.

Ra Pariah
25-10-2011, 22:09
"πιο ψιλά", ψηλέ

The Good Son
25-10-2011, 22:12
το σινγκλακι του Abominations έχει το μισό riff κλεμμένο από το Vortex

ποιο vortex;

redeemer
25-10-2011, 22:17
Μια χαρά κομματάρες είναι και το Lucretia και το Five Magics (ειδικά αυτό έχει κάποιες απ τις καλύτερες στιγμές του Mustaine σε σόλο).Αν ντε και καλά πρέπει να βρούμε ένα πιο χλιαρό κομμάτι αυτό ειναι το Poison was the cure.Αλλά οκ μιλάμε για έναν από τους 2-3 καλύτερους θρας δίσκους τώρα.

Φωνή Μαστέην ποτέ δε με ενδιέφερε και είναι μικρό κακό.Οντως κάτι δε πάει καλά,και σε πολλά λάηβ η φωνή του έσπαγε-παραπάνω από το συνηθισμένο.

wom
25-10-2011, 22:21
Εγώ είμαι με ArtInHate + Fix ...και το System ειναι πολύ καλό.

Από εκει και μετά όμως κλάμα, και δεν βλέπω λόγο οι μισοί να ασχολούνται με ένα δίσκο που δεν τους αρέσει και οι άλλοι μισοί να ψάχνουν 1 ρεφραίν & 1,5 riff σε 50 λεπτά μουσικής για να πείσουν ότι γουστάρουν.

Κάτι χιλιάδες κυκλοφορίες υπάρχουν άγνωστες, δεν ψήνεστε να βρείτε κάτι να σας αρέσει?

Ford Prefect
25-10-2011, 22:25
Αν ντε και καλά πρέπει να βρούμε ένα πιο χλιαρό κομμάτι αυτό ειναι το Poison was the cure.

Αυτό δεν το διάβασα. Στην πεντάδα μαζί με το Take No Prisoners και τα τρία προφανή.

chris_boss
25-10-2011, 22:47
"πιο ψιλά", ψηλέ

έχεις να μου χαλάσεις 50άρικο;

Reject
26-10-2011, 00:05
Α ναι,
ποτέ μου δεν συμπάθησα τους Megadeth, μου φαινόντουσαν ανέκαθεν υπερβολικά κουραστικοί και μπερδεμένοι.
Αλλά όταν είχε βγεί το Cryptic Writings ο φίλος μου ο Βασιλαλάκης μου τα είχε σπάσει με αυτόν τον δίσκο, και οφείλω να πώ πως είναι αρκετά γλυκό άκουσμα στα αυτιά. Όχι μέταλ σίγουρα, αλλά ποιός νοιάζεται?

H.
26-10-2011, 00:39
Όχι μέταλ σίγουρα

Μην του τα λες όμως έτσι απότομα του κ. Συντάκτη, είναι και σε κρίσιμη ηλικία, θα φάει καμιά πιπεριά με την καρδιά του και θα τρέχουμε.

FIXXXER
26-10-2011, 00:53
στο άλλο ζήτημα που δεν κρύβει καμμιά μεγάλη αλήθεια από πίσω : από κάτι risk κτλ, δεν θα κάτσω να υποστηρίξω ότι ειναι πιο ''καλά'' γιατί είπαμε ο καθένας θα το εκλάβει όπως μπορεί και θέλει, αλλά νομίζω πως δεν είναι κοινό μυστικό οτι έπεσε λιιιιγο παραπάνω δουλειά στο κομμάτι σύνθεσης και ενορχήστρωσης. δλδ πέρα απτην πολυπλοκότητα, τα τραγούδια μοιάζουν με προιόντα επίπονης σύνθεσης σε αντίθεση με αυτά του risk που φαίνονται να γράφτηκαν & να ηχογραφήθηκαν στο πόδι. τώρα το αν λείπει η εμπνευση, η ψυχή, η ειλικρινεια κτλ το αφήνω στην κρίση σας, πάντως σαν προιον (το επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε για χέβι μεταλ μπάντα 30 σχεδόν χρόνων με χορηγίες, πολυεθνικές κτλ) είναι πιο πλήρες για τα ροκ/μέταλ αγοραστικά standards.

ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ο δισκος προφανως ειναι αρκετα πολυπλοκος και δε θελει εμπειρο καν αυτο για να το καταλαβεις, απλα θελει να μην εισαι κολλημενος, οπως εσυ, επισης τα Five Magics, Take No Prisones, Lucretia ειναι κομματαρες, οπως και το 90% των τραγουδιων στους 4 δισκους με το κλασικο line up.

BLiTzER
26-10-2011, 03:29
υποδεέστερα όπως είναι αντίστοιχα το Trapped Under Ice, δηλαδή δεν χάλασαν κανένα.

Really? .

atom_smasher
26-10-2011, 03:58
ελα ρε! εχουν βγαλει τοσους δισκους απο το cryptic?!

Marillion
26-10-2011, 05:55
fixxxer OK

Ford Prefect
26-10-2011, 13:23
Όχι μέταλ σίγουρα

Μην του τα λες όμως έτσι απότομα του κ. Συντάκτη, είναι και σε κρίσιμη ηλικία, θα φάει καμιά πιπεριά με την καρδιά του και θα τρέχουμε.

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν είναι ο τρόπος σου να κάνεις φίλους, να τους σπας τα αρχίδια.

H.
26-10-2011, 13:36
Σε έχω ανάγκη, το παραδέχομαι.

The Good Son
26-10-2011, 15:43
Βασικά με κάνατε και άκουσα κάποια κομμάτια από το δίσκο!

Ό,τι άκουσα ήταν τυπικό θρας, όχι κάτι άσχημο, νομίζω ότι άνετα θα μπορούσαν να είναι κομμάτια τα οποία θα βρίσκονταν σε κάποιον εως early 90s δίσκο megadeth. Το πρόβλημα που εντοπίζω και δεν βλέπω να σχολιάζει κάποιος σε όσα λέτε είναι (α) σε τι εποχή βγήκαν οι δίσκοι που εκθειάζουν όλοι (βλ rust in peace) και (β) σε τι φάση της ζωής σας τον ακούσατε.

Από μουσικής άποψης δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα που να κατατάσσει τον δίσκο έναν κακό θρας δίσκο. Από κει και πέρα, τη σήμερον ημέρα, 20 χρόνια μετά τα μεγαλεία του thrash, το να βγαίνει ένας τέτοιος δίσκος, για μένα χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Όπως λέει και ο thread starter, καλύτερα να το διαλύανε το μαγαζί. Αν θέλουνε να απευθυνθούνε σε κοινό που περιμένει από αυτούς δίσκους που να παραπέμπουν εκεί, όπως λέει ο φικσκσκσερ περιμένει από μπάντες όπως Motorhead, τότε νομίζω το καταφέρνουν.

Επίσης όταν κρίνετε δίσκους όπως το rust in peace θυμηθήκατε πότε το ακούσατε; Οι περισσότεροι φαντάζομαι τον ακούσανε με την προκατάληψη ότι είναι "από τους δίσκους που διαμόρφωσαν το thrash" και σε μια εποχή που χτίζανε τα μεταλλικά τους ακούσματα. Ε, δεν είναι και ότι πιο αξιόπιστο να κρίνεις μετά κομμάτια όπως το "Lucretia". Προσωπικά βρίσκω πως αν το άκουγα να βγαίνει σήμερα δεν θα μου έλεγε τίποτα όπως και αρκετά κομμάτια από το rust/countdown. Αλλά εάν τα ακούσω δεδομένης της ιστορίας που έχω με αυτά, ε θα τα σιγοτραγουδήσω.

Witchkiller
27-10-2011, 01:38
.Αν ντε και καλά πρέπει να βρούμε ένα πιο χλιαρό κομμάτι αυτό ειναι το Poison was the cure.

o χριστός και η παναγία.............

Το countdown σίγουρα έχει fillers

θέλω να μου πεις ένα....όχι κάποια. Βρες μου ένα

Ford Prefect
27-10-2011, 02:22
Νόμιζα ότι μου είχες πειράξει το quote μέχρι που είδα ότι εγώ έγραψα μαλακία, το Cryptic εννοούσα.

Tο Countdown είναι στην κατηγορία Rust/Υouthanasia.

Εσύ πρέπει να έχεις μεγάλη αδυναμία στον Dave πάντως γιατί μιλάμε για δίσκο με κρύσταλλο παραγωγή, ούτε σκόνη βρωμιάς.

Witchkiller
27-10-2011, 03:22
Εσύ πρέπει να έχεις μεγάλη αδυναμία στον Dave πάντως γιατί μιλάμε για δίσκο με κρύσταλλο παραγωγή, ούτε σκόνη βρωμιάς.

έχω μεγάλη αδυναμία στον μαστουρέιν ,όντως. Το countdown είναι έπος έπων και δεν είναι και τόσο "άκουαφόρτε" όσο πιστεύετε. Τραγουδάρες, ρεφραινάρες, σολάρες...το 13 πάντως μια χαρά μαλακία είναι

redeemer
27-10-2011, 11:01
.Αν ντε και καλά πρέπει να βρούμε ένα πιο χλιαρό κομμάτι αυτό ειναι το Poison was the cure.

Ποιο είναι χειρότερο δηλαδή;

chris_boss
27-10-2011, 11:17
η παναγία με μεγάλη διαφορά

Witchkiller
27-10-2011, 16:22

Ποιο είναι χειρότερο δηλαδή;

λεβέντη μου δεν υπάρχει χειρότερο και καλύτερο εκεί μέσα. Απλά το Take No Prisoners τα κοιτάει τα υπόλοιπα μ'ένα βλοσυρό ύφος

T0rn@d00fS0ulS
28-10-2011, 10:16
Θα διαφωνήσω για Cryptic και Hero, ωραια δισκακια. Και το system συμπαθες, το risk εχει 4-5 κομματάκια που αξίζουν για πιο χαλαρές διαθέσεις. Κατα τ'αλλα όποιος θρασοχαρντκοροnuοτιδηποτε μεταλας (μουσικοφιλος) σεβεται τον εαυτο του ας ακουσει το unto the locust που βγαλαν οι machine head και ειναι καλη περιπτωση μπουλντοζας \m/

FIXXXER
03-11-2011, 03:37
u07HAjurtWo

H.
03-11-2011, 14:47
Πιο όμορφος από την πραγματικότητα ο Mustaine.

The Donnn
05-11-2011, 23:28
He used to be in Metallica, you know

machine head
15-01-2012, 17:19
για μενα
ενας απο τους καλυτερους δισκους που εβγαλαν τελευταια