Log in

View Full Version : Cathedral ~ 30/9/11 @ Block 33, Θεσσαλονίκη & 1/10/11 @ Gagarin 205, Αθήνα

croissant429
01-10-2011, 12:08
Στο Block33,πρωην Υδρόγειος,είχα να πάω τουλάχιστον 4 χρόνια(πρέπει να ήταν στο live των Deus x Machina το 2007).Το μέρος φυσικά δεν έχει αλλάξει και πολύ από τότε.Έχω την εντύπωση πάντως πως είναι ο καλύτερος συναυλιακός χώρος της πόλης.Eightball,Principal,Μύλος και Βίλκα δεν κινούνται στο ίδιο επίπεδο.
Σχετικά λίγος κόσμος(200 άτομα πάνω-κάτω) βρέθηκε στο club,και ομολογώ πως περίμενα περισσότερους.
Τα δύο support συγκροτήματα, High Noon(Θεσσαλονικη) και Black Juju(Λάρισα), έπαιξαν πολύ καλά.Ειδικά οι High Noon ,εμένα προσωπικά με εντυπωσίασαν.Παίζουν σαν να έχουν απεριόριστη ενέργεια.Ωραίες μελωδίες και stonerαδικο συναίσθημα.Με τον καιρό εύχομαι να βρεθούν ακόμα ψηλότερα.
Ήταν η τρίτη φορά που είδα ζωντανά τους Cathedral και μάλλον ήταν η καλύτερη.Να πω την αλήθεια δεν είχα μεγάλες προσδοκίες από το συγκεκριμένο live(εεε βγαίνουν στην σύνταξη,που να έχουν όρεξη κτλ..)αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα πανηγυρικά.
Οι πρώτες νότες από τα πλήκτρα άρχισαν στις 23:30.Έπειτα είδαμε μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.Τα μέλη του συγκροτήματος έδειχναν σε μεγάλη φόρμα και δεν μπορώ να βρω κάποιο αρνητικό στην απόδοσή τους.Ορεξάτοι,με δυναμική και ενέργεια, έδειχναν να τιμούσαν πραγματικά το farewell χαρακτήρα του live.Το συγκρότημα φαινόταν να απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει.Η κιθάρα του Jennings έπαιζε "παπάδες" και ο Dorian έκανε φυσικά και τους γνωστούς "θεατρινισμούς",για τους οποίους τον αγαπάμε.Όλα υπέροχα.
Ακούσαμε (σε περίπου τυχαια σειρά)vampire sun,midnight mountain,funeral of dreams,cosmic funeral,carnival bizzare,ebony tears,upon azrael's wings,corpsecycle,ride,hopkins και σίγουρα κάποια ακόμα που ξεχνάω....
Αυτά.Πάντα τέτοια!!!!!
Εγώ πάντως έφυγα άκρως ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη συναυλία.:dfinger:

http://img7.imageshack.us/img7/9745/045ho.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/3507/034kw.jpg

http://img8.imageshack.us/img8/7783/046qf.jpg

χάρηκα ο μαλάκας,αλλά μετά κατάλαβα πως ήταν το χαρτί με το setlist των Black Juju.......:razz::razz::lol:

Φύσκος
01-10-2011, 15:33
Ω, τίτλος κομματιού "My Sabbath Vein", λόγος για να τους ακούσεις.

Leech
02-10-2011, 03:35
Απλά υπέροχο το λαιβάκι τους και στην Αθήνα, δεν είδα Infidel, δυο-τρία κομμάτια Violet Vortex που είδα ήταν ικανοποιητικά, ε μετά Cathedral μια ομορφιά, το καλύτερο αντίο για μια ΜΕΓΑΛΗ μπάντα, βασικά ήταν η καλύτερη από τις τρεις φορές που τους είδα. Highlights τα Carnival Bizarre και Ebony Tears, αναμενόμενος χαμός στα χιτάκια τύπου Midnight Mountain και Hopkins.

Weedow
02-10-2011, 19:01
Πραγματικά πανέμορφο live. Για να δούμε βέβαια αν θα κρατήσει η farewell υπόσχεση. Όχι ότι θα με χαλάσει αν τους ξαναδώ σε 4-5 χρόνια ξέρω'γω...

Ghoul
03-10-2011, 15:53
Violet Vortex απίστευτοι. Η καλύτερη ελληνική Doom Metal μπάντα με διαφορά. Ελπίζω να το κρατήσουν το line up, να τους ξαναδούμε ή να μπουν σε κανά στούντιο.

Cathedral, παρά λίγο να μας πάρουν τα ζουμιά στο τέλος... το σετλιστ δεν είχε εκπλήξεις (+ Soul Sactifice, Enter the Worms, Utopian Blaster, NIght of the Seagulls σε αυτά που είπε ο κουρασάν). Κι εγώ δεν τους περίμενα τόσο ορεξάτους. Συγκινητική παρουσία (κλασσικά βέβαια). Εντάξει, τα δυο λαθάκια θέλω να πιστεύω ότι ήταν λόγω της καύλας της στιγμής. Όλα τα λεφτά όμως το βλέμμα που τους έριξε ο Dorrian. Να τους πήγε. Ο Scott Carlson, αλάνθαστος, αντικατέστησε επάξια το Leo Smee, αν και θα ήθελα να ακούσω ξανά αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο του τελευταίου. Αυτά, τελειότητες. Εις το επανιδείν.

7nH2l5yHBps

GuardianOfIvorytower
04-10-2011, 00:53
Ομορφιές