Log in

View Full Version : Wilderness

Marillion
01-10-2011, 09:46
Ηχογραφούν απ'το 2005 αλλά υπάρχουν απ'τα μέσα '90s. Eχουν βγάλει τρεις δισκους αλλά δεν έχω ακούσει νότα πέρα απ'τον πρώτο, ο οποίος είναι ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Post-punk ντεμπούτο που τιμά την ιστορία του genre. Εχουν κάνει λόγο πως τα φωνητικά τους θυμίζουν Lydon εποχής pil που ισχύει. Ακόμα, πως φέρνουν αρκετά στους πρώιμους Savage Republic που επίσης ισχύει. Τέλος μια ομοιότητα στην κυκλική/επαναλαμβανόμενη σχεδόν μαθηματική μουσική των Lungfish που επίσης έχει αναφερθεί ισχύει και αυτή.

Oι Wilderness στο ομώνυμο album τους έχουν ανεβάσει αρκετά τον retroπήχη (retroπήχης εξήγηση : οι estranged παίζουν σαν τους καμίλιονς του σήμερα) και καταφέρνουν να βρουν την χρυσή τομή μεταξύ συνέχειας και εκσυγχρονισμού που το post punk θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει εξαρχής. Ετσι, είτε μέσω ενός πιο ''ανοιχτού'' κιθαριστικού παιξίματος, με μπόλικες δυναμικές που παραπέμπουν ακόμα και σε '90s post rock, είτε του μπασταρδέματος αυτού με την post-hardcore dischord σε συνδυασμό με την οργανικότατη και άρτια postpunk παραγωγή, ακούγονται πως θα μπορούσαν να το βγάλουν σε πέντε χρόνια και πάλι μέσα στα πράγματα να είναι. Γενικά τσεκάρετε και νομίζω θα βγείτε κερδισμένοι. Εχω μάθει πως στα επόμενα δύο έριξαν πολύ τους τόνους (μετάφραση : οι κιθάρες φλωρέψανε) αλλά δεν ξέρω οπότε πείτε.

Z4jrFE_Tn2M&feature=related
pXVkECXStI8&feature=related
xftmeHzitKs&feature=related

mourning apocalypse
01-10-2011, 10:46
Υπάρχει κάποιο λινκ για το πρώτο?

h2he
01-10-2011, 17:33
Ρε μαριλλιε εννια στις δεκα φορες μιλας για μουσικές που δεν με ενδιαφέρουν στο ελάχιστο, αλλά κάθομαι και διαβάζω τα ποστ σου γιατί τουλάχιστον γράφεις γι' αυτά που θες να παρουσιάσεις.

Marillion
01-10-2011, 23:21
εχμ, θενκ γιου, το παλεύω ακόμη αν και παλιότερα το σεντόνι ήταν μονόδρομος.
Mourning με ένα γρήγορο search δεν βρήκα τπτ αλλά με το slsk θα το βρεις σε λίγα secs

Marillion
04-10-2011, 18:55
αυτό εδώ δεν φαίνεται να έπιασε, μπορεί να φταίει και η περιγραφή. τσεκάρετε και ενα κλιπάκι πάντως :

wnrcLUg5MV4&feature=related

Reject
04-10-2011, 19:00
Δεν μ' άρεσαν.
Ενώ έχουν συμπαθητικά στοιχεία, έχουν αυτό το μπουρδούκλωμα με το post hardcore που με ξενέρωσε.

Ομοιότητες με Savage Republic? ούτε καν.

Marillion
04-10-2011, 19:24
εντάξει πανκη καμμια σχέση

Reject
04-10-2011, 19:57
Νευράκια? Στεναχώρια? Θιχτήκαμε? Τι?

Την γνώμη μου είπα, αλτροκά.

Marillion
04-10-2011, 20:05
για τις επιρροες σαβατζ πήγαινε η λεπτή ειρωνία προφανως, δεν ξερω τι καταλαβες

Reject
04-10-2011, 20:07
Σε αυτήν αναφέρομαι και εγώ.
Εμένα ΔΕΝ μου φάνηκε ότι έχουν επιρροές από Savage Republic, και είναι καθαρά η άποψη μου, δεν πάει να πεί ότι είναι σωστή, και κυρίως, δεν σε ειρωνεύτηκα.
Και οι λεπτές, και οι χοντρές ειρωνείες ξέρεις που ε.

Marillion
04-10-2011, 20:25
εντάξει οτι το ''ουτε καν'' είναι προβοκατορικο ειναι, ειδικά δε οταν δεν συνοδευεται από μια στοιχειώδη εξήγηση. ασε που ειναι κριμα να πας να ακυρώσεις την επιρροή που ανέφερα με μια ακρόαση πιθανότατα πεταχτα και ακόμα χειρότερα (πάλι πιθανότατα) μόνο των τεσσάρων τραγουδιών που ποσταρίστηκαν στο θρεντ.

Reject
04-10-2011, 20:34
οκ, εξηγούμαι.Και το "ουτε καν" δεν ήταν προβοκατόρικο
Κατέβασα τον πρώτο τους, τον έβαλα να παίζει, δεν βρήκα ούτε το tribal στοιχείο/ και την τρομοκρατία των πρωιμων savage republic, ούτε το ταξιδιάρικο του Ceremonial (ελάχιστες μελωδίες τους που μοιάζουν και με αυτές που είχαν οι S.R δεν τις κάνεις και σημείο αναφοράς, μιάς και αυτές οι μελωδίες είναι πολύ συνηθισμένες στο post punk), δεν είχαν την λυρικότητα των τελευταίων S.R, και γενικά, δεν μου έκαναν να έμοιαζαν κάπου μαζί τους.
Εμένα στα αυτιά μου μου ακούστηκε σαν μία post hardcore μπάντα της dischord να προσπαθεί να βάλει κάποια στοιχεία από μελωδικό post punk, αυτό.

Marillion
04-10-2011, 20:52
κιομως πολλά ρυθμικά παραπέμπουν σε Savage. δες το drumming των end of freedom & your hands που ποσταρίστηκαν. εντάξει οι Sr είναι μπαντα τριων δεκαετιών και δεν βίωσαν τα '90ς σαν αυτούς που ακούγονται ελαφρώς ποστροκ αλλά υπάρχει πρακτική ομοιότητα στο χτίσιμο των τραγουδιών γύρω απ'το συνήθως επαναλαμβανόμενο ρυθμικό. τώρα για τρομοκρατία δεν θα αναφερθώ γιατί ειναι αισθητικό το θέμα αλλά εντάξει αυτή η εξοντωτική point by point σύγκριση βγάζει σε λάθος συμπεράσματα αφού η επιρροή είναι απλώς επιρροή (και δεν είναι η μόνη) διχως να προσπαθεί να βγει μπρος με το ζόρι.

Reject
04-10-2011, 21:06
Ναι ρε πουλάκι μου, δεν σου λέω ότι μπορεί να μην άκουγαν Savage Republic, ή να μην έχουν επηρεαστεί από αυτούς. Αυτό όμως, δεν φαίνεται στον ήχο τους. Και το end of freedom όντως μοιάζει, και πιο ειδικά με αυτό εδώ http://youtu.be/tVkygUMZ4Rc, αλλά εν γένει, δεν έχουν συνολικά επιρροές από savage republic.
Πόσο πιο απλά να στο πω, οι Savage Republic μου αρέσουν πάρα πολύ, αυτοί εδώ δεν μου άρεσαν....

Ghoul
04-10-2011, 23:22
τις αναλύσεις που κάνετε δεν τις γνωρίζω. οπότε θα πω τα εξής ρηχά:
όσο μου άρεσε η μουσική, άλλο τόσο δε μου άρεσαν τα φωνητικά.
για την ακρίβεια, δε μου άρεσε ο συνδυασμός τους.

από Savage Republic τι ακούμε;

Marillion
05-10-2011, 08:23
Πόσο πιο απλά να στο πω, οι Savage Republic μου αρέσουν πάρα πολύ, αυτοί εδώ δεν μου άρεσαν....

αυτό πάντως είναι άσχετο

ghoul ξεκίνα με tragic figures & ceremonial

KoiliaSamprela
05-10-2011, 09:48

τα παλιά :touched:

rudie
05-10-2011, 17:53
ghoul ξεκίνα με tragic figures & ceremonial

και συνέχισε με τα υπόλοιπα, δεν είναι και πολλά

οντοπικ, από την περιγραφή ψήθηκα πολύ και τσακίστηκα να ακούσω, αλλά σαν αποτέλεσμα μου φαίνονται και μένα λίγο άνευροι αυτοί εδώ, πλην συμπαθείς. αλλά μόνο τα utube άκουσα, και κάπως πρόχειρα οπότε..

Marillion
05-10-2011, 17:55
Ε το customs δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητο. το τελευταίο (1938 ) ήταν ΟΚ πάντως

rudie
05-10-2011, 18:46
Συμφωνούμε για customs, αλλά όχι και απλά οκ το 1938. Μια χαρά δυνατό αλμπουμ είναι, και τα κομμάτια είχαν βγει όταν τους είδα ακόμα καλύτερα λάιβ.

rudie
05-10-2011, 18:52
Και είναι και το Jamahiriya, σχετικά απαραίτητο κι αυτό.
διασκευές που 'ναι καλύτερες από το οριτζιναλ:

http://www.youtube.com/watch?v=buMrW2QVRpw

Marillion
05-10-2011, 19:01
τους σαβατζ τους πρωτοπέτυχα σε μια ψιλοπερίεργη φάση (το 06 με buzzcocks) και δεν είδα τα πρόσφατα λαιβ για να δω πως αποδίδουν τα τρακς του τελευταίου. σε κάθε περίπτωση δεν ειναι μετριος δισκος και δεν εννοώ κάτι τετοιο, απλά εχω να τον ακούσω από τότε και τότε μου είχε φανεί ελαφρώς τραβηγμένος σε διάρκεια και λίγο αποπροσανατολισμένος όταν επιχειρούσαν αυτά τα μεγάλα τζαμαρίσματα. αλλά οκ, κάτι τέτοια (http://www.youtube.com/watch?v=6o5QB6rpLMA)είναι ακρως ερωτευσιμα.

rudie
05-10-2011, 19:15
το ιστορικό που παίξανε μόνο θεσσαλονίκη και με μπαζκοξ,ε; τυχερέ. εγώ την επόμενη φορά που είχαν έρθει, στο αν, το 1938 είχε μόλις βγει.
αυτά τα τζαμαρίσματα που λες ειδικά είναι που έχουν άλλη δυναμική λάιβ. γενικά πάντως θυμάμαι όταν τους είχα δει ότι είπα ''είναι λάιβ μπάντα''.

Reject
05-10-2011, 21:07
τις αναλύσεις που κάνετε δεν τις γνωρίζω. οπότε θα πω τα εξής ρηχά:
όσο μου άρεσε η μουσική, άλλο τόσο δε μου άρεσαν τα φωνητικά.
για την ακρίβεια, δε μου άρεσε ο συνδυασμός τους.

από savage, πιάστα χρονολογικά. μόνο κερδισμένος θα βγείς.
Τα φωνητικά των wilderness λογικό να μην σου αρέσουν, και εμένα μου την σπάνε οι φωνακλάδες του post hardcore κινήματος-και γενικά είμαι της άποψης πως και θεικη να είναι η μουσική, αν τα φωνητικά ειναι σκατά, δεν μπορώ να ακούσω ούτε νότα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι Antioch Arrow.

Marillion
06-10-2011, 16:56
καλά ρε συ τι εννοείς σκατά φωνητικά πέρα από wilderness. δλδ για Punk μιλάμε ετσι;

Reject
06-10-2011, 20:39
άντε να εξηγηθώ.
Δεν γουστάρω την post hardcore γκαρίλα, μου κάνει πολύ προσποιήτη. Π.χ τα φωνητικά των Hot Snakes με αηδιάζουν, ενώ των Enstranged τα λατρεύω. Των Gray Matter τα λατρεύω, των Rites of Spring τα σιχαίνομαι (ασχέτως που είναι της ίδιας εποχής και φάσεις, καταλαβαίνεις ελπιζω που είναι η διαφορά).

Το ζήτημα δεν είναι καλής ή κακής φωνής, είναι του πως εκφράζεται ο τραγουδιάρης. Π.χ ο Roger Miret έχει απαράδεκτη φωνή, αλλά γουστάρω απίστευτα τον τρόπο που τραγουδάει. Ο Ian ΜcKaye στους Minor Threat εννοείται πως μου άρεσε, στους Fugazi τον απεχθάνομαι.
Ελπίζω να πιάνεις την διαφορά.

Βασικά είμαι από αυτούς που αν μία μπάντα έχει εξαιρετική φωνή (όπως οι 7 seconds) και μέτρια προς καλή μουσική (όπως οι Pagan Babies) την γουστάρω πάρα πολύ. Αντίθετα, δεν μπορώ να ακούσω ούτε νότα από μπάντες με εξαιρετική μουσική, και τραγικό τραγουδιάρη, όπως πχ στους Hot Snakes που ανέφερα πιό πάνω.

Και στο post hardcore να πάμε.Τους Trusty τους γουστάρω πάρα πολύ, λόγω της φωνής που θυμίζει Descendents, συν ότι η μουσική είναι πολύ ωραία.Οι Holly Rollers έχουν ωραία μουσική, αλλα ο άλλος αρχίζει αυτό το γαμημένο προσποιητό που σιχαίνομαι.Simple.

Marillion
06-10-2011, 21:08
οκ σεβσστά όλα. μόνο με το ''προσποιητό'' έχω ένσταση.
hot snakes πάντως έχουν και ένα τέτοιο που θα έδινε μεγα μπονους αν το έκαναν συχνότερα :

WLP9m0v3-Gw

Reject
02-11-2011, 15:15
βρήκα πάρα πολύ φθηνά σε βινύλια το πρώτο και το vessel states.
Το πρώτο μου άρεσε απλα, αν και (πάλι) δεν θα έλεγα ότι έχει καποια σχέση με Savage Republic. Ως συνήθως με ξένισαν τα φωνητικά, και ο σουπερ σύγχρονος ήχος.
Το vessel states δεν το άκουσα καλά ακόμα, αλλά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση...