View Full Version : Ψάχνω ποδήλατο
Drumsick
27-09-2011, 11:59
γυναικείο, trekking/city, κατα προτίμηση με ανάρτηση στο πιρούνι, νούμερο 42-44 (small). Διαθέτω γύρω στα 200ευ.
Αν πουλάτε ή έχετε κάνα γνωστό να πουλάει, πείτε.
freak brother
27-09-2011, 12:00
δεν ξερω τι ειναι αυτα τα τρεκινγκ και ψαγμενιες , και γω θελω ενα με κανα 200 αρι το πολυ και αν γινετε να χει και βοηθητικες για τα σαββατοκυριακα.
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/search/
Harbinger of Death
27-09-2011, 12:18
Σου βρήκα. (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?26529-%CE%A0%CF%89%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%BF&p=1137096#post1137096)
Ανακλαστικό κακό χιούμορ
Drumsick
27-09-2011, 12:19
Αυτό είναι αντρικό mountain, άσχετε!
στα 280€ αλλά θα κάνεις και κανά παζάρι. μάρκα εγγύηση, τελευταίο μοντέλο.
http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/1635473/
Drumsick
27-09-2011, 12:36
Πολύ όμορφο, αλλά παλιά αγγελία. Έστειλα μήνυμα (δεν έχω καρτα -.-) να δούμε. Θενκς.
Harbinger of Death
27-09-2011, 12:43
Αυτό είναι αντρικό mountain, άσχετε!
:(
Κανε τα κονε σου με Καντιρου (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?18673-THE-PICTURE-8RENT&p=1135854#post1135854)
Raven Lord
27-09-2011, 13:15
δεν ξερω τι ειναι αυτα τα τρεκινγκ και ψαγμενιες , και γω θελω ενα με κανα 200 αρι το πολυ και αν γινετε να χει και βοηθητικες για τα σαββατοκυριακα.
σου είπα τη γνώμη μου στο fb, αλλά εδώ θα πω την ιστορία. τώρα ασχολούμαι πιο "σοβαρά" κ δεν υπάρχουν τόσα θέματα με τις κλοπές στην επαρχία, οπότε έχω ένα "καλό" ποδήλατο, αλλά το 2002 στην αθήνα ήθελα κάτι για να κυκλοφορώ εντός ζωγράφου γρήγορα και αρκετά φτηνό ώστε να μην αγχώνομαι για θέματα ασφαλείας (κοινώς να είμαι στα αρχίδια μου αν μου το'κλεβαν), οπότε επένδυσα 100 ευρώ σε ένα MTB Sportech της πλάκας από το καρφούρ. το ποδήλατο βιάστηκε μέχρι θανάτου στις ανηφόρες του ζωγράφου και τις εξοχές της λάρισας μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από 5 χρόνια. οι ζημιές που είχα ήταν μια σπασμένη αλυσίδα σε ζωγραφιώτικη ανηφόρα 2-3 φόλες και 1 αλλαγμένη ζάντα, σύνολο ούτε 50ευρώ. είχα φτάσει σε σημείο να κατεβαίνω μοναστηράκι ή εξάρχεια με το ποδήλατο και να μετακινούμαι με αυτό σε όλες τις γύρω περιοχές, ενώ το αμάξι ξεχνούσα πού ήταν παρκαρισμένο. εν τω μεταξύ ανέβηκα και φουλ φυσική κατάσταση λόγω των κλίσεων της περιοχής. 150ευρώ συνολικά ήταν μια πολύ καλή επένδυση.
άφησε την τελευταία του πνοή είπα? τελικά όχι. αφού επέστρεψα έδωσα το κουφάρι του στον αδερφό μου να το κάνει ότι θέλει και χτες το επανέφερε στη ζωή με άλλα 50ευρώ. γνώμη μου λοιπόν για αθήνα, για να κάνεις τη δουλειά σου, φτηνό και καινούριο. μακρυά από μεταχειρισμένο.
Drumsick
27-09-2011, 13:35
Κακή συμβουλή ιμο. Χίλιες φορές ένα σοβαρό μεταχειρισμένο (ποδήλατο είναι παιδιά, το πολύ να θέλει τίποτα ρυθμίσεις/τακάκια/λάστιχα) πάρα τις πίπες των καρφούρ, με τα ίδια λεφτά. Μακριά από μας.
Diva Plavalaguna
27-09-2011, 13:53
Οι πιπες των καρφουρ (made in FYROM) εκαναν 118ε πριν ενα μηνα στις εκπτωσεις, με αναρτησεις μπρος-πισω.
κ επειδη γενικα πιστεβω κ εγω αυτο
(ποδήλατο είναι παιδιά, το πολύ να θέλει τίποτα ρυθμίσεις/τακάκια/λάστιχα)
γιατι δεν ισχύει μετακσυ φτηνων-ακριβων ποδηλατων ;
δεν το εχω πσακσει αλλα θεωρητικα αυτο που σκεφτομαι ειναι διαφορες στο υλικο των των διαφορων μερων του ποδηλατου .
απο αποπση γεωμετριας κατασκεβης δεν νομιζω να παιζει διαφορα. μιλαμε για κατι απλο, οχι για κατασκεβη μηχανης bmw.
casshern
27-09-2011, 14:26
Μια μηχανή bmw κοστίζει 10*φορές περισσότερο από ένα ράντομ κινέζικο/φυρομέζικο μηχανάκι, πάντως. Κάτι πρέπει να μας λέει αυτό.
Κλείστο και γρήγορα, (http://www.ricardo.gr/buy/sports-gym/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1/city-bikes/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%82-mbm-holland-crown-women/v/an654123194/) γενικά ψάξε εδώ (http://www.ricardo.gr/buy/sports-gym/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1/city-bikes/l/cn74592/lt5/)
και ο μινμιν μπορεί να σου μοντάρει 4 σίδερα σε ένα πλαίσιο, να αλφαδιάσει μια αλυσίδα ώστε να δίνει κίνηση στον πίσω τροχό και να έχεις ένα ποδήλατο με λιγότερα από 118€.
μπορείς επίσης να κάνεις ένα σωληνωτό πλαίσιο με 4 ρόδες και μοτέρ από cb400 και να λες οτι έχεις αυτοκίνητο.
γενικά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πλησιάσεις σε έναν όρο, με τα λιγότερα δυνατόν χρήματα.
η αλήθεια είναι οτι το ποδήλατο κατηγορίας καρφούρ είναι μια καταναλωτική κοροιδία. είναι κάτι που κοστίζει 10€, στο πουλάνε 150€ και έχεις την ψευδαίσθηση οτι αγόρασες κάτι φθηνό και καλό όπως επίσης και το οτι αν πάθει κάτι κλάην δεν θα κλάψεις τα λεφτά σου.
το περιθώριο κέρδους αυτών των "ποδηλάτων" είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό σοβαρών εταιριών που δαπανούν χρόνο, χρήμα και έρευνα για τα ποδήλατα τους.
είναι περίπου παρόμοια ιστορία με τα kia, τα daewoo, τα saang-yong κλπ.
ο τύπος που σκάει 12.000€ για ένα καινούριο hyundai (ενώ μπορεί να πάρει άνετα ένα passat 2 ετίας) είναι ο ίδιος τύπος που θα πάρει και το ποδήλατο καρφούρ.
και μην πει κανείς εδώ οτι "ναι ρε μαν αλλά λολ το hyundai είναι ολοκαίνουριο" γιατί τα συγκεκριμένα ούτε γερμανικά, ιαπωνικά παλαιότητας 5ετίας δεν μπορούν να συναγωνιστούν.
Phantom Duck
27-09-2011, 15:14
ισχύει, καίνε πολύ λιγότερο και δε δίνεις μία ακόμα κι αν διαλύσεις κολώνα.
BURNIN AMBITION
27-09-2011, 15:34
egw pira to ideal pro rider mou 50 eurwkai gamaei. sas to poulaw 100
Diva Plavalaguna
27-09-2011, 15:40
και ο μινμιν μπορεί να σου μοντάρει 4 σίδερα σε ένα πλαίσιο, να αλφαδιάσει μια αλυσίδα ώστε να δίνει κίνηση στον πίσω τροχό και να έχεις ένα ποδήλατο με λιγότερα από 118€.
ψηνομαι :)
σοβαρα τωρα μην ειστε μαλακες. δεν ειπα ντε κ καλα οτι δεν θα εχει διαφορα. αλλα ρωταω γιατι ;
ανεφερα το πλαισιο γιατι ειναι το ιδιο σε ποδηλατα τυπου μαουνταεν μπαηκ εδω κ καμια εικοσαετια κσερωγω.
ε δε νομιζω να ειναι κ τοσο δυσκολο να το αντιγραπσει οποιος θελει να παραγει δικο του. για εταιρειες μιλαω οχι για μινμινς.
ε βαζεις κ 2 ροδες κι ολα καλα μεχρι εδω.
απο κει και περα με ταχυτητες φρενα κτλ δεν κσερω τι διαφορες μπορει να παικσουν.
κ για υλικο που λεω, σκεφτομαι διαφορε σε βαρος, αντοχη, ευκαμψια/ακαμψια.
ε οποιος το χει πσακσει ασ δωσει καμια σοβαρη απαντηση να μαθουμε κ οι ασχετοι !
κ τα κια μια χαρα αξιοπρεπεστατα ειναι πλεον.
Coloubra
27-09-2011, 16:40
ena podilataki gia thn poli na se paei gia kafe gia voltitsa kai tetia den xriazete na einai akrivo thn kaneis thn doulia sou kai me ena f8iniariko alla opos kai na exei ena podilato twn 200 euro 8a sou vgazei psiloprovlimatakia se sxesi me ena pou kanei 1000 kai to pio vasiko 8a s kourasei giati sta f8iniarika podilata to sistima taxititwn einai mapa kai panta spane kai genika oli h kataskevi den voi8aei gia aneti volta
profanos kai paizei rolo to iliko tou podilatou o sxediasmos o mixanismos taxititwn zantika pou sta f8iniarika spane tros savoura sou mpenoun ta pirounia sta matia kai gelaei o kosmos meta sistima frenwn an einai aplo h me diskofreno h asirmato h oti skata 8es polu vasiko einai kai h antoxi tou skeletou na antexei genika kradasmous kai tetia na einai elafris alouminio an8rakonimata kai oxi siderokataskevi san skalosia gia oikodomi kai genika eimai ths logikos opos eipe h Drumsick kalitera ena kalo metaxirismeno mias kai den imaste gia kainourio twn 1000 para ena carrefouristiko pou to pio pi8ano einai na metras ta dontia sou se kana skalopataki pou 8a pas na kateveis
oi diafores twn parapano mporei na sou fenonte anousies alla pistepse me einai terastia diafora na pas voltitsa me ena podilato px 25kilwn se sxei me ena 8kilwn idika an 8es na kaneis voltes sthn poli den 8es na emfanizese pantou patoura ston idrota epidi esernes to 8ergio
h to klasiko ka8e fora pou alazeis taxitita kaneis prosefxh an 8a thn parei kai prepei meta apo ka8e volta na to paizeis bob o mastoras sfigontas vides potiria stis rodes kai frena gia na min skoto8eis thn epomeni
supermachoman
27-09-2011, 16:50
profanos kai paizei rolo to iliko tou podilatou o sxediasmos o mixanismos taxititwn zantika pou sta f8iniarika spane tros savoura sou mpenoun ta pirounia sta matia kai gelaei o kosmos meta sistima frenwn an einai aplo h me diskofreno h asirmato h oti skata 8es polu vasiko einai kai h antoxi tou skeletou na antexei genika kradasmous kai tetia na einai elafris alouminio an8rakonimata kai oxi siderokataskevi san skalosia gia oikodomi kai genika eimai ths logikos opos eipe h Drumsick kalitera ena kalo metaxirismeno mias kai den imaste gia kainourio twn 1000 para ena carrefouristiko pou to pio pi8ano einai na metras ta dontia sou se kana skalopataki pou 8a pas na kateveis
μια ανάσα ρε μουνιά
ψηνομαι :)
το σιδεραδικο μας κανει μονο μαλλιαρα ποδηλατα...
http://www.youtube.com/watch?v=eA9sEm0atdw
http://www.youtube.com/watch?v=tiKicbaQ0pI
(τιμες φιλικες)
Raven Lord
27-09-2011, 18:46
κανείς δε θα σας πουλήσει μεταχειρισμένο που όντως αξίζει. κατά 90% θα είναι γαμημένο όσο δεν πάει από τις διαδρομές. δεν είναι μόνο τακάκια κ σαμπρέλες. ποιος εγγυάται ότι το πλαίσιο δεν πήρε παραμορφώσεις, οι αναρτήσεις δεν έχουν μαλακώσει, τα καλώδια δε θέλουν όλα άλλαγμα κτλ κτλ.
επίσης, τονίζω ότι η λογική μου είναι για αθήνα που μόλις δουν "καλή" μάρκα στο έχουν κλέψει σε dt.
αν είναι να ακουμπήσεις ποσό 200Ε πάρε το φτηνότερο ideal. κακή ποιότητα δεν το λες και κάνει τη δουλειά του μια χαρά.
δε μιλάμε να πηγαίνεις για προπόνηση με το φτηνιάρικο εννοείται, αλλά ότι ανέφερα προηγουμένως το ανέφερα 100% εκ πείρας κ όχι με υποθέσεις και φιλοσοφίες. βεβαίως στο φτηνό χρειάστηκε να αφιερώσω αρκετό προσωπικό χρόνο για να μπορεί να κυκλοφορήσει στου Ζωγράφου, αλλά ελάχιστο χρήμα. και φυσικά δεν το συγκρίνω με το σημερινό μου ποδήλατο το οποίο γαμάει 8)
edit: θυμήθηκα άλλη φάση. ένας φίλος μου πήρε μεταχειρισμένο peygeot, αλλά σε άθλια κατάσταση κανα χρόνο πριν από εμένα (στα τελευταία της δραχμής) με 13.000δρχ. έδωσε άλλες 8.000δρχ για να το σουλουπώσει. του το έκλεψαν ένα βράδυ στην κυψέλη. μετά αγόρασε καινούριο ideal 200Euro.
Coloubra
27-09-2011, 18:57
den 8a diafonisw s'auto pou les pragmatika 8elei polu kalo tsekarisma ena metaxirismeno podilato na deis an ali8ia einai se kali katastasi alla an den 3ereis esu olo kai kapios filos sou 8a 3erei na to tsekarei gia sena prin to agoraseis
auto me to klepsimo pali isxiei gia a8hna kai to 3erw apo filous mou pou exoun katali3ei oloi me ta pio sapia podilata giati oti kalo piran to klene
tora gia to f8ino einai auto pou eipes oti 8elei prosopiko xrono alla proipo8esi g'auto einai na 3ereis na to sintiriseis pou den einai to idio efkolo gia olous
kai post pics apo kainourio podilato pou gamaei
Raven Lord
27-09-2011, 19:44
πλάκα κάνω, δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. ένα giant boulder των 350Ε, είναι αλλά του'χω φορέσει και μερικά πραγματάκια για να μπορώ να κάνω καμμιά δυνατή προπόνηση. έχω ανεβάσει φωτο όταν το αγόρασα η οποία είναι κάπου στο picture thread ή στο "υπερ του ποδηλάτου" thread πριν 3 χρόνια :P
korrupt3r
27-09-2011, 22:03
Πολύ όμορφο, αλλά παλιά αγγελία. Έστειλα μήνυμα (δεν έχω καρτα -.-) να δούμε. Θενκς.
αν ισχύει η αγγελία κ το δεις από κοντά με κάποιον που να ξέρει χτύπα το.