PDA

View Full Version : [Cinema] Drive (2011)

KoiliaSamprela
25-09-2011, 11:56
Ένας κασκαντέρ του χόλιγουντ κάνει και την σοφεράντζα σε ληστείες.
Σε μια φάση γίνονται περίπλοκα τα πράγματα και αρχίζουν οι μπελάδες.

Director: Nicolas Winding Refn
Writers: Hossein Amini (screenplay), James Sallis (book)
Σταρ και κριθαρ ο Ryan Gosling

http://www.filmoria.co.uk/wp-content/uploads/2011/08/drive-movie-poster-ryan-gosling.jpg

jack the ripper
25-09-2011, 11:58
το ειδα χθες...δεν ηταν ασχημο αλλα τπτ το ιδιαιτερο..για 8-9 ευρω στο σινεμα δεν αξιζει ιμο

KoiliaSamprela
25-09-2011, 12:08
Λοιπόν , το είδα εχτές, ακόμα δεν έχω καταλήξει αν μου άρεσε πολύ η πάρα πολύ, αλλά σίγουρα δεν κουράστηκα στιγμή.
Πήγα να το δω χωρίς να έχω ιδέα, ευτυχώς ο ένας φίλος της παρέας με Προετοίμασε ότι πρόκειται για τον σκηνοθέτη του Bronson (ταινία που μου άρεσε πολύ αλλά με κούρασε λίγο) και του Valhalla Rising (δεν την έχω δει :oops:) , οπότε με σιγουριά δεν περίμενα να δω κάτι "γρήγορο".

Το σενάριο είναι απλό , ρηχό και τετριμμένο , όσοι κρίνεται ένα φίλμ κατ αρχήν σεναριακά, ίσως δεν σας αρέσει.
Η σκηνοθεσία έβγαζε μια 70ίλα σε μένα , τέτοια που με καθήλωσε, η μουσική λατρέψιμη (έκτος από μια επιλογή) και ένα γενικότερο μουντό αργώ συναίσθημα που το γούσταρα με 1000.
Ξεκινάει με την πιο "περίεργη" αλλά συνάμα πιο αληθοφανή καταδίωξη με αυτοκίνητα που έχω δει, αρκετή να με τραβήξει.

Στο δεύτερο μέρος της ταινίας τα πράγματα ξεφεύγουν λίγο αλλά ευχάριστα (για τον θεατή).
Από το θέμα acting , αυτός ο τυπάκος είναι αξιοπρεπέστατος , ιδικά σε μια ταινία που οι ατάκες του είναι με το ζόρι μια σελίδα Α4.
Η γκομενίτσα από την άλλη (Carey Mulligan) έχει ένα διαρκές "κλαυσίγελο" βλέμμα που γενικά με απωθεί. Θα μου πεις ρε αδερφέ το απαιτεί ο ρόλος, ε , εντάξει, εγώ είπα πάντως.

Καταλήγω, χωρίς να είναι μια "σινεφιλ" ταινία , νομίζω θα ικανοποιήσει πολύ κόσμο!

jack the ripper
25-09-2011, 12:18
Ξεκινάει με την πιο "περίεργη" αλλά συνάμα πιο αληθοφανή καταδίωξη με αυτοκίνητα που έχω δει, αρκετή να με τραβήξει.

πραγματικα φοβερη σκηνη! για μενα η καλυτερη στιγμη του εργου ανετα.

απο εκει και περα ευχαριστη ταινια επαναλαμβανω αλλα μαλλον θα την ξεχασω γρηγορα.
για τη μουσικη επιλογη κοιλια η ενσταση σου φανταζομαι ειναι εκει που :
εχουν σκοτωσει τον παππου τον εργοδοτη του στο συνεργειο και παει και τον βρισκει? :P

cynic
25-09-2011, 13:16
Leakare σημερα σε dvdscreener για οποιον ενδιαφερεται.

KoiliaSamprela
26-09-2011, 10:16
A9J4R4KYv-s

Impure
29-09-2011, 19:41
Μου άρεσε παρα πολυ, αλλα μην το δειτε σε screener ρε παιδια θα χασετε ολη την μαγεια της εικόνας που βγαζει 80ιλα κατ'εμε.
και παντα παμε τεταρτες με 2φορ1 cinema με cosmote

http://www.youtube.com/watch?v=-DSVDcw6iW8&feature=related

Lazyass
30-09-2011, 03:19
η ταινία αξίζει σινεμά για άπειρους λόγους.φοβερό soundtrack

Zoonchild
30-09-2011, 09:03
οντως φανταστικο soundtrack, εξαιρετικη σκηνοθεσια, μου θυμησε λιγο Michael Mann(ΗΕΑΤ, Insider) στο πως δημιουργει ατμοσφαιρα με μουσικη/εικονα/εκφρασεις προσωπων κλπ

μια χαρα για σινεμα, ασυζητητη

FIXXXER
24-10-2011, 03:23
οντως φανταστικο soundtrack, εξαιρετικη σκηνοθεσια, μου θυμησε λιγο Michael Mann(ΗΕΑΤ, Insider) στο πως δημιουργει ατμοσφαιρα με μουσικη/εικονα/εκφρασεις προσωπων κλπ

μια χαρα για σινεμα, ασυζητητη

Αυτο ακριβως, πολυ καλη γενικα και αξιζε 100% που την ειδα σινεμα, ξεκιναει και με ροζ γραμματα.
Η μουσικη τα σπασε.

Kasrith
24-10-2011, 03:32
MV_3Dpw-BRY

antimusic
22-11-2011, 15:53
believe the hype, ταινία της χρονιάς με μια επιφύλαξη για το tree of life.

Kelldorain
22-11-2011, 16:45
Ισχύει, (αν και το Tree of Life για μένα μετά το 45λεπτο έπεσε λίγο), τεράστιος Gosling, μου θύμησε λίγο Delon απ' το Le Samourai.

KLAPSE
23-11-2011, 06:31
omorfia

~ladykiller~
23-11-2011, 12:13
πριν κάνα μήνα το είδα. οι μισοί είχαν ενθουσιαστεί οι άλλοι μισοί έτσι κ έτσι ενώ η αδερφή μου που έχει μια λατρεία προς τον Gosling μου είπε πως εντάξει δες το.
πραγματικά το είδα με την κολλητή μου κ από το πρώτο τέταρτο αναρωτιόμασταν γιατί δεν το κλείνουμε κ συνεχίζουμε να το βλέπουμε.

Cinnamon
27-11-2011, 16:45
Πολυ ωραιο, αγαπω το σαουντρακ και τον Γκοσλινγκ γενικα.

KLAPSE
28-11-2011, 01:15
http://i39.tinypic.com/ouv51h.gif

Rita Lovely
17-12-2011, 13:27
Ωραία ταινία και ο γκόσλινγκ:pink:

KoiliaSamprela
17-12-2011, 14:20
βάλε και ένα κόμμα , μπερδεύεις με το νόημα!

Kaserinos
17-12-2011, 15:06
βάλε και ένα κόμμα , μπερδεύεις με το νόημα!

Ο σύνδεσμος ‘και’ έχει περισσότερες της μιας χρήσεις.
Όταν λειτουργεί καθαρά ως συμπλεκτικός, ενώνει δηλαδή παρόμοια πράγματα, δεν μπαίνει κόμμα πριν από αυτόν, κι αυτό γιατί το κόμμα καταργεί ακριβώς αυτήν τη λειτουργία, τη σύνδεση των πραγμάτων. Π.χ. Κάνε αυτό που σου είπα εγώ και η μητέρα σου. Πήγε να αγοράσει τρόφιμα και απορρυπαντικά.
Όταν όμως λειτουργεί ως π.χ. επιδοτικός, δηλαδή δίνει έμφαση σε αυτό που ακολουθεί, τότε μπορεί να μπει κόμμα. Π.χ. Κάνε αυτό που σου είπα, και δε θα το μετανιώσεις. Φοβήθηκε, και με το δίκιο του.
Όταν πάλι προηγείται δευτερεύουσα πρόταση, η οποία πρέπει να διαχωριστεί από την κύρια, πάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κόμμα. Π.χ. Χρησιμοποίησε κάθε μέσο όταν προτάθηκε για διευθυντής της εταιρείας, και στο τέλος πήρε τη θέση.
Ο ‘και’ μπορεί να εκφράζει και ευχή: Αχ, και να το ‘ξερα νωρίτερα. Εφόσον δε συνδέει κάποια πράγματα και αφού τα επιφωνήματα συνήθως ακολουθούνται από στίξη (για να βοηθηθεί ο αναγνώστης στη σωστή ανάγνωση), και πάλι προηγείται κόμμα. Βλέπε και τη φράση ‘Ε, και;’
Ο σύνδεσμος ‘και’ μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και πρώτος σε μια πρόταση, π.χ. όταν μεταφέρουμε ένα διάλογο: ‘Και τότε μου είπε… Και μετά συνέχισε…’
Φυσικά ο κανόνας είναι ότι συνήθως πριν το ‘και’ δεν μπαίνει κόμμα, γιατί συνήθως ο ‘και’ συνδέει.
Σε πολλές όμως περιπτώσεις στο λόγο που ο ‘και’ δε συνδέει αλλά λειτουργεί με άλλο τρόπο, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανάγκη για στίξη, προκειμένου να διαβαστεί σωστά μια πρόταση, τότε σημειώνουμε κόμμα πριν από αυτό.

regularpaul
17-12-2011, 18:10
στην αφίσα, μόνο σε μένα μοιάζει πολύ στον Κουίν (από Ντεξτερ) και καθόλου στον Γκοσλιν'?

Rita Lovely
20-12-2011, 21:56
Δεν ξέρω τον Ντέξτερ, αλλά ο Γκόσλινγκ παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του.

Krux
02-04-2012, 23:27
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lslmjl8X0R1qgqzcio1_500.gif

ται νι α ρα

enitharmon
04-04-2012, 02:04
δε νομίζω, δεν προτάθηκε ούτε για ένα οσκαρ

freak brother
04-04-2012, 02:31
δεν πηρε οσκαρ το ντραιβ και πηρε η παπαρια του σκορσεζε :-|

Pinatero
04-04-2012, 12:57
δεν την περιμενα τοσο καλη! η ουσια ειναι στην ατμοσφαιρα που βγαλε με μουσικες και σκηνοθεσια 70ιλα!