View Full Version : Hipsters και το Αδιέξοδο του Δυτικού Πολιτισμού
metamelia3
19-09-2011, 20:21
http://www.adbusters.org/magazine/79/hipster.html?page=134
εγω γουσταρω, προσπαθω να ειμαι hipster.
Parasight
19-09-2011, 20:25
Δλδ ΠΟΥΣΤΑΡΑ;
Marillion
19-09-2011, 20:34
καμμια φορά αναρωτιεμαι αν αυτοί που υπογράφουν αυτά τα κείμενα με σκοπό να αποστασιοποιηθούν απ'τους ''χιπστερς'' και να δουν τα πράγματα από μια κ καλά ψυχραιμη πλευρά συνειδητοποιούν ότι κάνοντας γενικευσεις τύπου 'το πανκ εγινε πλαστικό', 'η χιπ χοπ δεν μπορεί να είναι φορέας κοινωνικών αλλαγών πλέον', γίνονται χειρότεροι απαυτους που κράζουνε και μάλιστα αντιφάσκουν όταν ρομαντικοποιούν το παρελθόν;
καμμια φορά αναρωτιεμαι αν αυτοί που υπογράφουν αυτά τα κείμενα με σκοπό να αποστασιοποιηθούν απ'τους ''χιπστερς'' και να δουν τα πράγματα από μια κ καλά ψυχραιμη πλευρά συνειδητοποιούν ότι κάνοντας γενικευσεις τύπου 'το πανκ εγινε πλαστικό', 'η χιπ χοπ δεν μπορεί να είναι φορέας κοινωνικών αλλαγών πλέον', γίνονται χειρότεροι απαυτους που κράζουνε και μάλιστα αντιφάσκουν όταν ρομαντικοποιούν το παρελθόν;
ε και επειδή το αμερικάνικο πανκ έγινε βορά στις ορέξεις των χιπστεράδων και τον κωλοπεριοδικών/κωλόsite, δεν μας νοιάζει.
Στην τελική κάτι όπως το αποκάτω δεν θα το ακουσουν ποτε χίπστερς, ουτε θα γινει φαση ουαου, δεν ειναι για ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ.
hQZmw5IpwTM
ΟΔΗΓΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ
Parasight
19-09-2011, 21:00
Reject πρόσεχε πώς εκφράζεσαι, οι αυτόματες αντιδράσεις σου και οι ετυμολογίες διάφορων λέξεων που χρησιμοποιείς μαρτυρούν κρυμμένες προκαταλήψεις και ομοφυλοφιλοαρνητικότητα(!)
phthoggon
19-09-2011, 21:13
λοιπόν, αφού διάβασα και τελευταίο ξερατό του H. από το "το ER που θέλουμε" νομίζω ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να νιώσουν οι H. οι Parasights και οι Rejects του κόσμου για κάποια πράγματα είναι να πασαλειφτούμε όλοι οι υπόλοιποι με λάδι στο γυμνό μας τριχωτό κορμί, να τους κυκλώσουμε και να τρίβουμε το στήθος μας πάνω στη μούρη τους με πόζες παρόμοιες με αυτές του Alex C, μέχρι να καταλάβουνε.
Hellblazer
19-09-2011, 21:48
>similar threads
>η χωματερή του πολιτισμού μας
pretty much
menumission
19-09-2011, 21:49
με αφορμή αυτό (http://en.wikipedia.org/wiki/Hipster_%28contemporary_subculture%29) θέλω να ποστάρω αυτό (http://www.goodreads.com/quotes/show/241320) κι αυτό (http://books.google.gr/books?id=dnt0zqKTlssC&pg=PR16&dq=on+the+road+norman+mailer+kerouac&hl=el&ei=2I13TpeTIoqr-ga-g92yDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=4&ved=0CDkQ6AEwAw#v=onepage&q=on%20the%20road%20norman%20mailer%20kerouac&f=false)
λοιπόν, αφού διάβασα και τελευταίο ξερατό του H. από το "το ER που θέλουμε" νομίζω ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να νιώσουν οι H. οι Parasights και οι Rejects του κόσμου για κάποια πράγματα είναι να πασαλειφτούμε όλοι οι υπόλοιποι με λάδι στο γυμνό μας τριχωτό κορμί, να τους κυκλώσουμε και να τρίβουμε το στήθος μας πάνω στη μούρη τους με πόζες παρόμοιες με αυτές του Alex C, μέχρι να καταλάβουνε.
ρε παπάρα, μία έκφραση είναι, μία γαμημένη λέξη.
Δεν την εννοώ με την ακριβή της έννοια, ουτε είμαι ομοφοβικός.
Δλδ αν έλεγα "τα σκατόμουνα οι χιπστερς" θα ήταν αποδεκτό?
Εγώ πάντως λέω να μαζευτούμε και να ρημάξουμε τα κορμιά των φθογγων όλου του κόσμου.
phthoggon
19-09-2011, 22:07
τι έγινε, χάσαμε το χιούμορ μας? Σε πέταξα και σένα με τους άλλους επειδή και συ μας πέταξες λίγο πιο πάνω το πουστάρες στη μούρη, το ξέρω ότι δεν είσαι ομοφοβικός. Τσιλ άουτ.
Φθόγκος, ο μη ομοφοβικός μπλακμέταλος.
Kaserinos
19-09-2011, 22:12
H., o ιδιος μαλακας.
τι έγινε, χάσαμε το χιούμορ μας? Σε πέταξα και σένα με τους άλλους επειδή και συ μας πέταξες λίγο πιο πάνω το πουστάρες στη μούρη, το ξέρω ότι δεν είσαι ομοφοβικός. Τσιλ άουτ.
ε την επόμενη φορά που θα βρίσω διαιτητή δεν θα του πώ "πουστάρα γαμώ την παναγία σου σφύρα φάουλ" αλλά "σφύρα φάουλ, γαμώ τον θεούλη σου".
Είναι συνειρμοί λέξεων που έρχονται αυτόματα, δύσκολα να τις κόψεις μετά απο 18 χρόνια (χοντρά) καντήλια.
phthoggon
19-09-2011, 22:21
μωρέ πέστου ότι θέλεις, απλά εγώ υπάρχει μία γενικότερη φάση με τα τελευταία θρεντς περί σεξισμού, για αυτό το πέταξα μέσα και το δικό σου. Στο γήπεδο δε νομίζω και να χαλαστεί και κανένας, αλλά εδώ ER είναι, έχουμε και πούστηδοι.
Δεν το ήξερα.
Αν έθιξα κάποιον, πάσο και ανακαλώ.
Parasight
19-09-2011, 22:26
τι έγινε, χάσαμε το χιούμορ μας? Σε πέταξα και σένα με τους άλλους επειδή και συ μας πέταξες λίγο πιο πάνω το πουστάρες στη μούρη, το ξέρω ότι δεν είσαι ομοφοβικός. Τσιλ άουτ.Εγώ είμαι με τη βούλα όμως!
metamelia3
19-09-2011, 22:32
το πηρες πολυ βαρια, ετσι;
Parasight
19-09-2011, 22:41
Ε δε στο λένε και κάθε μέρα. Λίγο το'χεις;
metamelia3
19-09-2011, 22:54
ρε ανθρωπε μου, δεν στο ειπα για να στην μπω. ειναι μια κριτικη που εκεινη την στιγμη μπορουσα να ασκησω και πραγματικα τιμη σου που την θεωρεις βαρια κατηγορια. αν ειναι να το συνεχισουμε το θεμα, ας δουμε καλυτερα ψυχραιμα κατα ποσο εγω κι ο caffrey εχουμε δικιο ή αδικο. το να θεωρησεις οτι απλα σε προσβαλλουμε ειναι αδιεξοδο και μαλακια ιμο.
Parasight
19-09-2011, 23:01
τι έγινε, χάσαμε το χιούμορ μας?:P
Όχι και να προσβληθώ, ούτε ένα μπινελίκι δεν ανταλλάξαμε. Πάντως παραδέχομαι ότι, πέρα από όλα αυτά, σήμερα παίζει να έγινα λίγο καλύτερος άνθρωπος κι εγώ. Χωρίς ειρωνία.
Peace out.
εγω παιδια πουστηδες θα τους λεω...ξερω οκ ειμαι ενας βλαχος ρατσιστης και φασιστας γιαυτο το πραμα
αλλα η αληθεια ειναι οτι το ''ομοφυλοφιλος'' εχει περισσοτερα γραμματα απο το ''πουστης'' και γενικα βαριεμαι να γραφω
βεβαια ειμαι ετοιμος να καμνω μια σημαντικη παραχωρησις....
θα σταματησω να λεω πουστηδες τους γαυρους απο σεβασμο στους πουστηδες
Συμφωνώ με τον 00i00.
Δοκίμασε και το "λούγκρα" όμως, είναι γνωστό οτι τα υγρά σύμφωνα δημιουργούν εύηχες λέξεις όταν συνδυάζονται.
το λουγκρα δεν εχει την ηχοκραδασμικη ποιοτις του πουστης
Έχεις 100% δίκιο.
Άσε τα παράγωγα, πούστρα, πουσταριό, πουστράκι...
επεσες στην παγιδα μου...εισαι ομοφοβικο σκουληκι
Ένα στα δύο.
Πάνω που άρχισα να σε συμπαθώ.
Μα τι να περιμένω από κάποιον που δεν ξέρει ποιες είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ VIP του Κλεάνθη. Αριστερά από την 7Α, ψάξου.
Εγώ πάντως λέω να μαζευτούμε και να ρημάξουμε τα κορμιά των φθογγων όλου του κόσμου.
Σε πρόλαβε ο σένμπεργκ χοαοχοαοχοαοχοαο καλα σκαω.
phthoggon
19-09-2011, 23:54
εγώ γέλασα πάντως
ρε παπάρα, μία έκφραση είναι, μία γαμημένη λέξη.
Δεν την εννοώ με την ακριβή της έννοια, ουτε είμαι ομοφοβικός.
Δλδ αν έλεγα "τα σκατόμουνα οι χιπστερς" θα ήταν αποδεκτό?
Στη πραγματικότητα εδώ τα λές καλά. Δε σε καθιστά προσβλητικό η χρήση μιας λέξης με αυτό το τρόπο αναγκαστικά. Τρου στόρι!
Ο λόγος είναι ο εξής (http://en.wikipedia.org/wiki/Semantic_change).
να σε πω...
εγω επειδης εχω απολυτηριο γυμνασιου...κανει να λεω ''πουστης'' που ειναι και ευκολο?
το ορκιζομαι στην ΠΑΟΚαρα δεν το κανω απο κακια
freak brother
20-09-2011, 00:58
zampon
nekrobutcher
20-09-2011, 01:04
πιο δηθεν πεθαινεις.. "Shoot me!"
Firestorm3
20-09-2011, 01:43
Έκατσα και το διάβασα!!!!!
Φοβερό άρθρο, ενδιαφέρουσες αλήθειες και γεμάτο δυνατές εκφράσεις. Να το διαβάσετε ΟΛΟ και να αφήσετε τα οφτοπικ, είστε πιο ανούσιοι και από μένα όταν τρολλάρω :!: Το θέμα έχει ΠΟΛΥ ζουμί και βαθύτερα αίτια, το ότι μείνατε απλά στο 'ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ' είναι τελείως ηλίθιο. Από 30 ποστς ΜΟΝΟ ο marillion είναι ontopic. Και ο Firestorm, ΛΟΛ!
Σαρκασμός και ειρωνεία, απάθεια, unoriginality, copy/paste, attention whores, άρνηση της 'hipster' ταυτότητας/φόβος μην 'εκτεθούν' ή μη γίνουν 'Πολύ Χιπστερ', προς τα έξω κουλ και μέσα τους Μηδέν, αυτοκαταστροφικοί, πουστιά, πουστήδοι, παρεξηγημένη απελευθέρωση, δε ξέρουν που παν τα τέσσερα, μπόλικο cognitive dissonance, το μπαστάρδεμα του μπασταρδέματος. Στη τελική είναι τελείως για το ΜΠΟΥΤΣΟ, το καταλαβαίνουν (!) και κάνουν και αυτοσαρκασμό.
Δείτε τα timelines. 2007 τα EMO με ηλικίες 15-20, 2011 οι ΧΙΠΣΤΕΡ με ηλικίες 18-25. Τυχαίο :?: Κάτι τύποι σαν αυτόν (http://en.wikipedia.org/wiki/Gavin_McInnes) πήραν μια για το μπούτσο και άδεια γενιά, μια πειραγμένη νεολαία και τη κάναν ότι γουστάρανε. Και φυσικά κάναν μια περιουσία απ'αυτούς.
όλα αυτά και άλλα πολλά με μια λέξη
ΔΗΘΕΝ.
http://www.adbusters.org/magazine/79/hipster.html?page=134
καλη επιτυχια
nekrobutcher
20-09-2011, 01:50
επειδη ειμαι απο χωριο - και λιγο μεγαλη για να ειμαι χιπστερ- και δε καταλαβαινω μπορεις να μου εξηγησεις τα "βαθυτερα αιτια " της ύπαρξης τους? μπαι δε γουει το βαισ ειναι σκετος εμετος
Firestorm3
20-09-2011, 02:01
Είσαι η νεκρομπουτσερ. Αλλα και αυτοι απο χωριο ειναι, so what.
Ουσιαστικα εχουν βαθυτερα αιτια και ταυτοχρονα δεν εχουν λογο υπαρξης. Εδωσα ερεθισματα, κατσε διαβασε και βγαλε συμπερασματα :!:
καλη επιτυχια
coolhipster
20-09-2011, 02:03
ημερομηνια εκδοσης αρθρου=2008
the point is invalid
slowpoke.jpg
nekrobutcher
20-09-2011, 02:07
ρε συ φαιρστορμ θα εμπαινα στη διαδικασια να γραψω εαν δε το ειχα διαβασει πρωτα? δηθεν που ξοδευουν τα λεφτα τους σε κολαν
Firestorm3
20-09-2011, 02:10
xipster to ar8ro paramenei alhthino, o typos pou to grapse htan mprosta. kai eisai xipster. nekro kalh epityxia
grapste tipota kalo. ante :!:
ikonoklast
20-09-2011, 16:04
Παιδιά, παγίδα είναι όλα αυτά, οι adbusters EINAI ο χιπστερ ακτιβισμός και θέλουν να μας κάνουν όλους χιπστερς.
Ντου απο παντού. Μην τους πιστεύεις, μην τους στηρίζεις.
λα λα λα (http://www.youtube.com/watch?v=lVmmYMwFj1I)
Reject πρόσεχε πώς εκφράζεσαι, οι αυτόματες αντιδράσεις σου και οι ετυμολογίες διάφορων λέξεων που χρησιμοποιείς μαρτυρούν κρυμμένες προκαταλήψεις και ομοφυλοφιλοαρνητικότητα(!)
Μην αγχώνεσαι δικέ μου, εγώ δεν έχω πλέον κανένα κώλυμα να σου πω τι κάνω στο μουνί της μάνας σου, καραγκιόζη.