PDA

View Full Version : The Matrix Reloaded

Elfstone
26-08-2003, 01:22
Epeidh ki egw pisteuw pws to Matrix Reloaded htan tainiara, tha pw thn apopsh mou...
Prwta na doume auto pou lene pws to Matrix steketai mono tou san taineia, de xreiazetai sequel etc. Nomizw pws osoi to lene auto ekleisan thn taineia meta to fili ths Trinity kai den eidan ton Neo na yposxetai pws auto den einai to telos alla h arxh. H anakyriksh tou Neo san One (profanhs o anagrammatismos pisteuw) de tha mporouse para na einai h arxh tou olou concept tou Matrix. Prokeitai gia mia taineia pou afhse epoxh, dhmiourgise mia kainourgia mythologia kai to na steketai monh ths tha htan apla lyphro.
Steketai loipon to Reloaded san kalh synexeia? Gia na doume...

Dinei kainourgia stoixeia gia ton kosmo tou Matrix? Apeira.

Htan mia taineia me braindead action pou ikanopoiei opadous tou Rambo? Sigoura oxi afou apo ta onomata twn ships ths Zion kai twn xaraktirwn, mexri tis pinakides twn amaksiwn stis katadiwkseis h taineia einai gemath me symvolismous kai kryfa nohmata. Oi dialogoi me ton Merovingian, thn Oracle kai ton Architect anoigoun aneta syzhthseis pou diarkoun wres. Ara oi kathgories gia steira Hollywoodianh action de stekoun.

Synepeia me to prwto Matrix? Apolyth. Oti symvainei exei mia ekshghsh. Fysika mporoume na syzhthsoume me opoion diafwnei...

Special effects ktl. An kai den eimai eidikos, emena me ikanopoihsan. Estw ki an h skhnh me tous 100 Smith den einai toso realistikh, san idea einai tromaktikh kai eixe porwsh sth megalh othonh.

Neo-Trinity erwtas. De to kserate dhladh? Kai pou einai to provlima? O erwtas makes the world go round kai an kai einai to eukolo thelgitro gia kathe morfh texnhs (kai kata synepeia taboo gia tous "poiotikous" metallades) de nomizw pws apotelei autoskopos edw pou mporei na enoxlei.

Telika kai mono o arithmos twn site me ths thewries peri tou Matrix Reloaded einai arketos gia na peisei oti h taineia einai amfilegomenh kai ara klassikh. Proswpika de mporw na perimenw gia to Revolutions!

Kveldssanger
26-08-2003, 01:40
Ego tin apopsi mou tin eipa sto thread gia to Animatrix... An thelei kapoios mporei na ti dei ekei, gia na mi grafo ta idia... Apolyth apogoiteysh...

Solo Carriera
26-08-2003, 01:56
apogoitefsh sketh. mesthn varemara.

Newsted
26-08-2003, 04:45
kala sovarologite? giati?

Deggial
26-08-2003, 11:12
Όσον αφορά τα ειδικά εφέ, είναι άξιο απορίας πως κατάφεραν να δημιουργήσουν τόσο απαίσια γραφικά. Το πρόβλημα είναι πως προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν 100% computer generated special effects, αλλά δεν αφιέρωσαν αρκετή ώρα πάνω σε αυτό.

Η σκηνή με τους κλώνους του Smith έχει σπαστή και αφύσικη κίνηση (με εξαίρεση τους 5-6 Smiths που βρίσκονται κοντά στον Neo. Αυτοί είναι ηθοποιοί). Οι εκρήξεις όταν ο Neo πετάγεται έξω από το κτήριο φαίνονται ψεύτικες και pixelιάζουν. Το ίδιο και η έκρηξη με τη μοτοσυκλέτα της Trinity.

Kveldssanger
26-08-2003, 13:19
Kai apanto edo gia na kleisei o kyklos kai na to eleytherosoume to thread gia to Animatrix :cool:

To na vazeis kapoious xaraktires na analonontai se makroskeleis monologous exontas tous ypoloipous na tous koitane me anoixto to stoma, to theoro mallon kinisi entyposiasmou para diathesi na analysoun zitimata pou "apasxoloun" tous anthropous (moira, ikanotita epiloghs klp).... Genikotera h tainia akrivos epeidh, kalos h kakos, htan ena blockbuster ta edine ola me ena "too much" tropo. Fysika den me peirazei h emporikotita ths tainias alla to gegonos oti, opos eipa, pairnei poly sta sovara to eayto tis... Entaxei, mia oraia tainioula ftiaxate, min to parakanete... An to antimetopizan san mia kali sci-fi tainia, isos na mi mou xtypage toso asxima... Alla olo to hype gyro apo tin tainia tin proothei os kati to epanastatiko... Pantos gia ta paradeigmata pou me rotises tha sou anafero tria pou tin "filosofia" (oros pou mporei na akougetai asximos, alla den mporo na skefto kapoion kalytero) thn dinoun me pio emmeso tropo kai pio ousiastika einai ta Dead Man, Hana-Bi kai Rosencrantz and Guildenstern are dead...

FIXXXER
26-08-2003, 15:48
Variemai na katso pali na grapso tin apopsi mou, apla theoro oti oso gamaei to proto Matrix, allo toso gamaei kai to deutero. An se kapoion den arese oute to proto, ton katalavaino apoluta, den einai to gousto tou. Alla eilikrina de boro na katalavo giati se kapoion na aresei to proto ki oxi to deutero. Polu paromoies tainies. Oso gia ta effe, entaxei, kati diabasa ekei pera alla eipa na to prosperaso... kalutera de ginotan.

Elfstone
27-08-2003, 01:24
Opws to theteis, einai teleiws ypokeimeniko, ara opws to parei kaneis.
Den tis exw akousta tis taineies, an tis petyxw tha tis noikiasw. Pantws to oti asxoleitai me "filosofia" ena blockbuster isws na mhn einai epanastatiko (giati kaka ta psemata o kosmos de xampariazei, koimatai...) alla einai sigoura aksiologo.

BooBooKittyFuck
28-08-2003, 07:14
Opws eixe pei k enas filos mou kapote, an kapoies fores mia periergh thewria h opoia briskete sto mualo ligwn anthrwpwn ksefugei sto eurh koino tote otidhpote allo tha einai mia prospatheia diorthwshs autou tou lathous. uperebalan oso perissotero ginotan, o kosmos sth zion xoreue gumnos epeidh thn epomenh tha tou mpip mpip mpip mpip to opoio den dikaiologite opoia porwsh k an prosfere sth plithos o morpheus,o neo tha mporouse na piasei olakerh th gh sto mikro tou daxtulaki k na thn petaksei sto diasthma enw oi dialogoi htan polu filosofimenoi se shmeio to bathutero nohma na xanete, kati pou den ginotan toso entona sto prwto.
tha elega oti tpt den mporei na antikatastisei to original matrix kai tis idees pou mas prosefere . auta :))

freak brother
28-08-2003, 07:22
tha goustara na mouna sthn zion oles oi gkomenes htan apisteutes alla pali thlefwno den tha perna gia ton poutso...

symposium_lexotanil
28-08-2003, 11:48
deite to 13o patoma kalytera

FIXXXER
28-08-2003, 14:09
Kala... deite to Dark City kalutera pou einai tou 1998.

symposium_lexotanil
28-08-2003, 14:11
xm eixa skopo na to anafero ki auto sto parapano post mou,alla i ypothesi tou 13ou patomatos einai akoma pio konta sto matrix.kai episis proigithike tou matrix.
kai episis deite blade runner pou einai i aparxi olon auton ton tainion.
ante deite kai to metropolis tou 1925

symposium_lexotanil
28-08-2003, 14:12
deite ki ena theo

<----

FIXXXER
28-08-2003, 14:18
Metropolis gia to boutso. Ki as einai cult, ki as itan gamati to 1925.

dead
28-08-2003, 16:02
1927 nomizo k ine gia ton poutsou psilo

symposium_lexotanil
28-08-2003, 17:14
xm na min to paro na to do dld?
eimai periergos na do pos einai

Deggial
28-08-2003, 17:33
Το Metropolis το είδα στο Fast Forwardx3 :p Για την εποχή της, πολύ καλή ταινία. Αυτός ο σκηνοθέτης όλο κάτι τέτοια κομμουνιστικά γύριζε :Ρ

Έχει γυριστεί σε anime με αρκετά διαφορετικό σενάριο.

nikodimos
28-08-2003, 19:54
To Metropolis gamei manes. 3estrabw8eite. Shmera niw8w xuma.

Kai to anime einai akreta kalo.

Scythe
30-08-2003, 00:26
Paidia eleos me to 13o patwma....den einai etsi ta pragmata...h toulaxiston de kseroume akoma an einai etsi...kai ap oti diavasa se kapoio site pou hostarize to olokainourgio (peripou mias vdomadas omws twra) trailer tou revolutions telika mallon den exei katholou sxesh me to 13o patwma kai ksefeugei pros thn deuterh pithanh epilogh ;) (kleinw mataki edw ki opoios katalave katalave giati spoileras den eimai oute tha ginw pote :P)
Epishs: Auta pou leme peri monologwn pou de vgazoun nohma ...guyz sorry....mhpws eiste apo autous pou vgainane apo to lotr I sto telos kai legane "ax ti malakia...pws teleiwse etsi apotoma?"?Mhpws? Re paides...ntaks...to pa kai to ksanalew:PERIMENTE TO REVOLUTIONS! Oi antrhwpoi profanws to kserane oti tha arxisei to dyspisto koino ta "auto den esteke, auto de mou arese, auto de to ekshghsan, auto de vgazei nohma" kai lene as to vgaloume me mikrh diafora na dwsoume mia katalhksh re paidaki mou tespa kai na rthoun ola kai na desoune prin mas petaksoun sth pyra kai ginoume apo wachofski vaflofski...(de sas arese e?to kserw...oute kai mena).
Tespa the point is oti pisteuw oti ola tha rthoun kai tha paroun th thesi tous sto revolutions. To Reloaded auto pou ithele na kanei htan aplws na thesei ton provlhmatismo kai na afhsei ena xroniko diasthma skepshs! Auto egw to vriskw kataplhktiko kai san idea aneksarthta kai antikeimenika alla kai san emporiko tryk.
Auto pou me apasxolei emena perissotero den einai kata poso me ikanopoihse to 2 (giati auto me ikanopoihse apolyta) alla kata poso tha kataferei to 3 na teleiwsei auto to monadiko (apo kathe pleura) dhmiourghma tou sygxronou kinhmatografou toso kala oso to arxise to ena. Auto einai pou me kaiei emena perissotero....

Twra omws pou anazwpyrwsate thn floga tou matrixoviou mesa mou paw na kanw ena poll pou tha pesei poly gelio :)

FIXXXER
02-09-2003, 15:34
To xera oti o Scythe (logo Pliroforikis) tha katanoisei pliros tin tainia.... oso gia to eboriko trik pou les, de to eixa skeftei etsi, kai ontos dimiourgithike toso hype, pou gamaei san idea.

Solo Carriera
02-09-2003, 15:55
Apo pote prepei na 'sai ptyxiouxos plhroforikhs gia na katanoiseis to matrix?

Tespa, egw to pa kai to ksanalew:

OXI ALLA SEQUELS! HMARTON!!!

FIXXXER
02-09-2003, 15:59
Proton, de nomizo oti o Scythe exei ptuxio, borei kai na apatomai, kai deuteron, ego den exo oudemia sxesi me tin Pliroforiki. Parola auta tous ious kai ta bugs kai ta aparxaiomena programmata ta katalava. Opote de xreiazetai na exeis ptuxio Pliroforikis. Alla ama exeis kai mia kaula me tin Pliroforiki goustareis perissotero, opos o filtatos Scythe as poume.

rincewind2k
02-09-2003, 16:05
oxi allo karbouno.

katalabete epitelous oti eidate MISH TAINIA. MISH opws leme OXI OLOKLHRH.

kai solo, to matrix htan sxediasmeno gia trilogia eksarxhs. Bebaia to studio eipe kati san "huh? ougk? tarzan?", opote ta adefakia symbibasthkan me mia tainia, kai afou ayth gamhse prosarmosan th synexeia ws sequel.

(malista nomizw pws eixa diabasei kapou kapws kapote oti to "Matrix" htan to deytero meros ths arxikhs trilogias, kai oxi to prwto)

MoRmEnGiL
04-09-2003, 01:29
deite to animatrix.auto exw mono na pw.

symposium_lexotanil
04-09-2003, 14:19
xm ekana kapou post gia to animatrix.
siga ti malakia.
katapliktika ta animations kai to feeling,alla oi istories itan gia to pouli tou neo.opos ksanapa itan sa na piran asxeta animations kai tous valan apo ena stoixeio tou matrix gia na kollisoun sto olo concept..............
kapos diasozontai ta 2 renaisance (pou me tin xilioeipomeni istoria "rise of the machines,take over by the machines" ktl) eksigoun -kai kala- tin proeleusi tou matrix (les kai den to kserame idi) kai athoonoun kapos tis mixanes (deixnontas en oligois oti ypodoulosan ton anthropo gia na diatirithoun kai na epikratisoun oi idies,kathara gia logous epiviosis).monadiki kali stigmi (senariaka) einai to teleytaio (matriculated),to opoio einai kai ligaki xasimo.
ola ta parapano den anairoun to oti aksizei na dei kapoios to dvd,kathws ta animations einai theika OLA kai to matrix feeling mallon apodidetai kalytera me tetoio tropo.

FIXXXER
04-09-2003, 14:39
Nai re gia to Animatrix ki ego auto eixa pei, oti den einai toso gamato gia tin istoria me exairesi ta epeisodia pou eipes, oso gia ta animations. Kati istories me ton athliti kai me to spiti pou eixe bug einai malakies.
To gamato einai oti kathe ena apo ta 9 epeisodia eixe diaforetiki aisthitiki, to ena itan retro, to allo eixe 3d animations, to allo itan san giaponeziko comic ktl ktl

BooBooKittyFuck
04-09-2003, 19:33
lete anousia praagmata dioti pethane o giannopoulos opote oute to matrix oute tpt allo epanastatiko metraei pleon. O GIANNOPOULOS HTAN O NEO THS ELLADAS

(Hmarton, ti lew, swste me)

symposium_lexotanil
04-09-2003, 19:43
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax

rincewind2k
04-09-2003, 20:02
ante na psofane enas enas siga siga ('h grhgora grhgora)

Jeditraitor
05-09-2003, 10:48
Symfwnw me ton Scythe!!!Pwpw kwsta then mporouses na to theseis kalytera!!Ontws to Reloaded kanei auto pou leei to onoma:"ksanafortwnei" to thema ths tainias, to paei ARKETA mprosta me to pws ekselissetai h istoria sta teleutaia 20 lepta...siga mh xreiazetai kai ptyxio pliroforikhs gia na to katalaveis.oute egw exw kai omws to katalava...ti eimai dld?katharo myalo kai oreksh na exei kaneis thelei, giati an paei prokathllhmenos giati tou exoun pei oi filoi tou oti einai skata, i epeidh exei diavasei thn fyllada to sinema, e tote as parei na dei to ararat -gousto tou kapelo tou!

Ainte perimenete na deite to revolutions kai meta peite thn apopsh sas gia oloklhro to thema ths trilogias, to opoio einai pragmatika mia oash ston kosmo ths episthmonikhs fantasias...out.

Scythe kalh epistrofh apo Eskiltuna-perimenw thn kotsida tou Gildenlow

BooBooKittyFuck
05-09-2003, 12:24
Panw pou phgame na kanoume mia swsth epanastatikh koubenta tsoup mas ta xalas Jeditraitor. e ntrophs pia. :P rincewind2k exw ena kalo sxedio gia mia bomba sth boulh (elpizw na mhn exw dwsei ta pragmatika mou stoixeia sth forma eggrafhs tou forum)

lost_icon
05-09-2003, 14:34
(elpizw na mhn exw dwsei ta pragmatika mou stoixeia sth forma eggrafhs tou forum)

ixixixixi!! kalws to!:D

dead
05-09-2003, 15:47
Nai re gia to Animatrix ki ego auto eixa pei, oti den einai toso gamato gia tin istoria me exairesi ta epeisodia pou eipes, oso gia ta animations. Kati istories me ton athliti kai me to spiti pou eixe bug einai malakies.
To gamato einai oti kathe ena apo ta 9 epeisodia eixe diaforetiki aisthitiki, to ena itan retro, to allo eixe 3d animations, to allo itan san giaponeziko comic ktl ktl

Kali fasi to Animatrix, to episodio pou mou arese perrisotero itan auto me mia kopela k kati paidakia i think pou ine se ena spiti pou exei xalasei to matrix k dimiourgei bugs me apotelesma ta paidakia na aiwrountai pano apo to patwma klp k sto telos skane oi agents(?) i kati paromoio k tous mazeoun olous. Thymamai oti ixe korufaio animation k apisteuta xrwmata.

To diaforetiko styl tou kathe animation ine epidi to Animatrix xrisimopoithike na porwsei ton kosmo prin vgei to Matrix:Reloaded. Kathe episodio evgene se divx ana mina (9mines diladi) k yphrxe sto fileplanet (http://www.fileplanet.com) gia download (me 56k lol). Ta diaforetika styl ana episodio ine epidi to kathena exei sxediastei apo diaforetiko studio/skinotheti.

Auta. Den exo ti na kano. Kleino vdomada sto new job mou k akoma ta 3unoume. hahahhahah. auta ine swsta skinika. Tsiouz.

BooBooKittyFuck
14-09-2003, 05:07
Dead elpizw na suniditopoihses oti apo tote pou milhses den exei apanthsei kaneis. mas to xalases. ntroph :P

MoRmEnGiL
14-09-2003, 07:40
lolz :p einai 3enerwtos o dead :p

BooBooKittyFuck
14-09-2003, 20:40
fusika. oloi einai. ta forumz den einai gia sobares apanthseis ! eleos pia : P

Ithilmir
15-09-2003, 01:16
To deytero Matrix arketa kalo, alla den ftanei me tipota to prwto.Anamenomeno omws.. To arnhtiko me to Reloaded (ektos ap'ta grafika) htan to oti den eixe to idio sfixtodemeno kai omala ekselisomeno senario poy eixe to prwto.H tainia se kapia simeia ekane koilies, kai se kapoia alla prospathouses na akouseis kai na katalaveis ola auta pou legontousan toso grhgora. Ektos autoy to senario yposthrizetai apo ena synothileuma filosofiwn kai thriskeiwn, pou katantaei kapws kourastiko. Kata ta alla (an afhsoume tis leptomereies) htan poly wraia kai efxaristh tainia, kai perimenw na vgei h trith...

rincewind2k
15-09-2003, 02:45
ennoeis perimeneis na bgei to deytero meros ths tainias pou eides