PDA

View Full Version : Amebix - Sonic Mass (2011)

Leech
19-09-2011, 20:02
http://www.roadburn.com/wp-content/uploads/2011/09/Amebix-Sonic-Mass-300x300.jpg

01. Days
02. Shield Wall
03. The Messenger
04. God Of The Grain
05. Visitation
06. Sonic Mass Part 1
07. Sonic Mass Part 2
08. Here Come The Wolf
09. The One
10. Knights Of The Black Sun

Στα Λαστ.φμσ έχουν ήδη αρχίσει οι διαμάχες, πάμε κι εδώ λοιπόν.
Θεωρώ απίθανο να αρέσει ο τρίτος δίσκος των Amebix στους "παραδοσιακούς" punks, μιας και εδώ δε βρίσκω τίποτα σχετικό με hardcore ή punk, τουλάχιστον όχι όπως τα έχω εγώ στο μυαλό μου. Εδώ έχουμε την πλήρη επικράτηση των Killing Joke αναφορών στη μουσική των Amebix, κάτω από μια ογκώδη και πολύ προσεγμένη (metal ίσως πει κάποιος) παραγωγή.
Προσωπικά δε με ενοχλέι καθόλου αυτή η ηχητική στροφή, πόσο μάλλον όταν καταλήγει σε μεγάλες στιγμές όπως τα δύο μέρη του ομώνυμου κομματιού ή το -γνωστό εδώ και καιρό- "Knights of the Black Sun", σε άλλα σημεία όπως το "Here come the wolf" όμως το πράμα δεν τραβάει καθόλου.
Συνολικά το πρόσημο παραμένει (πολύ) θετικό για μένα, απλά το "Knights..." μου είχε δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες που εντέλει δεν ικανοποιήθηκαν.

aVL8y8tlPhQHzTP0HXjs88

neil_perry
19-09-2011, 20:06
Το βρηκα μια μαλακια και μιση

Marillion
19-09-2011, 20:17
κοιτα να δεις, δεν εχω ακούσει το νεο αλλά στροφή στους amebix έχει ερθει απ'το arise κιολας. μπάντα που διελυσε μετα το monolith είναι λίγο ατοπο να ενδιαφέρει τους ''παραδοσιακούς'' πανκς και αμφιβάλλω αν το knights δημιούργησε προσδοκίες τέτοιου δραματικού πισωγυρίσματος. σε κάθε περίπτωση το πρώτο βιντ που πόσταρες μου φάνηκε χαζομαρούλα έτσι γρήγορα με την πρώτη αλλά θα περιμένω να τακουσω ολο μαζί μια για να πω το οτιδήποτε παραπάνω

neil_perry
19-09-2011, 20:21
Αυτο που ειναι το χειροτερο σε αυτο το σιντι ειναι η καλογυαλισμενη μεταλ παραγωγη και μερικα απαισια ριφς.Και τα καθαρα του Βαρονου.Και...

nikolasfluxus
19-09-2011, 20:29
αρνούμαι να το ακούσω όλο,μου αρκεί το λολ βίντεο σαν cinematic από παιχνίδι του 2004 και το αστείο knights of the black sun.
μάλιστα με έκανε να συνειδητοποιήσω οτι κακώς και εκ παραδρομής άκουγα Amebix =/

Reject
19-09-2011, 20:33
Μία μπάντα που αγαπούσα, εβγαλε μία εμπορική μαλακία με ήχο Nuclear Βλαξ.
Ε και τι να κάνουμε.
Ντρινκ εντ μπη μερρυ,κοζ τουμοροου γουει μεη νται

Marillion
19-09-2011, 20:36
μάλιστα με έκανε να συνειδητοποιήσω οτι κακώς και εκ παραδρομής άκουγα Amebix =/

ναι μαλακια εκανες, ευτυχως την γλύτωσες

Reject
19-09-2011, 20:44
Νικλας, πέταξες μαλακιούλα, αλλά δεν πειράζει, είσαι πουλέν.

phthoggon
19-09-2011, 21:55
Ρε πάνκηδες, (άντε να κάνουμε και καμιά υποκειμενική περί γούστου και αισθητικής να γουστάρουμε)

τι δε σας αρέσει από το Knights of the Black Sun? Δε βγάζει πάθος, συγκίνηση, δύναμη, νεύρο? Δηλαδή οκ να καταλάβω ότι γουστάρετε πιο πολύ χάος, πανικό, στα σπάμε όλα, αλλά είναι αυτό ενοχλητικό κιόλας (με τον τρόπο που λέμε στο θρεντ περί γελοίου, άσε τα "εμπορικά" επειδή μπορεί και να μην ισχύουν στο κάτω κάτω), ή απλά βαρετό?

Reject
19-09-2011, 22:00
Δεν είναι ενοχλητικό ρε,
απλά δεν είναι Amebix.
Είναι πολυ καλογυαλισμένο για να είναι αυτοί.

phthoggon
19-09-2011, 22:02
ρωτάω επειδή έχω από παλιά αυτή την απορία εάν οι πάνκηδες έχουνε μία ενσωματωμένη αποστροφή προς την επική μουσική, χαχα.

Marillion
19-09-2011, 22:10
για τους amebix πάντως είναι ένα παράδοξο που τους ακούς τόσο συχνά σε κουβέντες πάνκηδων και συνεχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. η ρομαντική τους προσέγγιση απέχει πολύ απ'τον ρεαλισμό όλων εκεινων των αναρχοπανκς-πρωτοκραστς. θα έλεγα πως το ενδιαφέρον πηγάζει (ακόμα) από τις ρίζες τους, μουσικά και τα κοινόβια ξέρετε, και πως δεν προλαβαν να γινουν κάτι σαν τους ναπαλμ ντεθ αλλά ολα αυτά παραμένουν εικασίες.
εμένα μου άρεσε παρα πολύ το knights και δεν με χάλασε η γυαλισμένη παραγωγή. αμα εχει και αλλα τέτοια πείτε το να το κατεβάσω πιο γρήγορα αποσο υπολογιζω

Reject
19-09-2011, 22:11
Δεν έχει να κάνει ρε, απλά είναι και ανεμπνευστο (βασικά σαν κάτι πολύ στημένο μου ακούγεται, πολύ επιτηδευμένο για Amebix) και η όλη γλίτζα της παραγωγής μου δημιουργεί αποστροφή.
Παράδειγμα:

wTTk4m3DVhs
(ελεεινός γλιτζικος ήχος)

eSqGmxq4Xes
(γαμηστερος)

Leech
19-09-2011, 22:12
Έχει κι άλλα "επικά" κομμάτια Μαρίλιον, απλά δεν τα βρήκα στο γιουτούμπι.

animae
19-09-2011, 22:44
Δεν έχει να κάνει ρε, απλά είναι και ανεμπνευστο (βασικά σαν κάτι πολύ στημένο μου ακούγεται, πολύ επιτηδευμένο για Amebix) και η όλη γλίτζα της παραγωγής μου δημιουργεί αποστροφή.
Παράδειγμα:

wTTk4m3DVhs
(ελεεινός γλιτζικος ήχος)

eSqGmxq4Xes
(γαμηστερος)

Λοιπόν, πάντα το είχα απορία. Όχι μόνο για τους πανκς βέβαια, αλλά ας μείνουμε εδώ.

Ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω αυτό το "ανεπιτηδευτο" που έχει το πανκ ταχα μου. Τι εννοούμε με αυτό και τι με το αντίθετο? Ότι, ότι και να τους βγεί εκείνη την στιγμή το γράφουμε δεν πα να ναι μια παπαριά και μισή? Τι το επιτηδευμένο έχουν οι υπόλοιπες μουσικές του κόζμου(και δη το μεταλς)?

Τι κακό υπάρχει σε έναν δίσκο όταν υπάρχει καλός ήχος? Είναι επιτηδευμένος? Ναι μπορεί κάποιος να *θέλει* καλό ήχο, είναι κακό αυτό ή θα πρέπει να τον κάνει "επιδευμένα" κακό για τηρήσει κάποια στανταρ των ανεπιτήδευτων"?

Γενικά έτσι έχω αυτές τις απορίες αρχικά. Σοβαρά τα ρωτάω ε και μιας και έχουμε και τον πανκη, είναι ευκαιρία.

00i00
19-09-2011, 22:45
το θεμα ανιμαε στην συγκεκριμενη περιπτωσις δεν ειναι ο ''καλος'' ηχος αλλα ο λαθος ηχος

Reject
19-09-2011, 22:50
Ανιμαε, δεν με έπιασες.
Λοιπόν, μου αρέσει κάτι όταν είναι πολύ χύμα-μπορεί να είναι καλοπαιγμένο οκ?- αλλά ηχητικά να είναι χυμαδιό, υποπαραγωγή ρε παιδί μου ή έστω, "όχι φαντεζί παραγωγή". Δεν γουστάρω τα σνερ να ακούγονται 100 χιλιομετρα μπροστα, τα θέλω πίσω. Δεν μου αρέσει στις κιθάρες κάθε νότα να είναι ευδιάκριτη.

Το πανκ κατα βάση είναι ανεπιτηδευτο, γιατί έτσι είναι η ραχοκοκκαλιά του.
Το μεταλ, ήταν πολυ πιο ανεπιτηδευτο παλιά, αλλά από την στιγμή που χώθηκε η εμπορικότητα, πολύ περισσότερες μπάντες (από ότι στο πανκ) ρίχνουν το βάρος στην ηχητική τελιότητα και όχι στο πάθος ή την έμπνευση. Εμένα τουλάχιστον έτσι ακούγεται το μεταλ στα αυτιά μου, εντελώς στερεότυπο και επιτηδευμένο.
Αλλά είναι η γνώμη μου.

phthoggon
19-09-2011, 22:51
το θεμα ανιμαε στην συγκεκριμενη περιπτωσις δεν ειναι ο ''καλος'' ηχος αλλα ο λαθος ηχος

...που σημαίνει δηλαδή να κάνεις τα πράγματα από την αντίθετη ακριβώς που τα κάνουν οι μεηνστρημάδες, προγκροκάδες, etc. Έ δες πόσο εύκολα αυτό μπορεί να αποτελέσει το νέο στάνταρ για το "αυτό παιδιά πρέπει να είναι έτσι" και να έρχονται εν έτει 2011 που κάνουν αυτό που όντως γουστάρουν (αν συμβαίνει έτσι), έστω nuclearblastικό ήχο. Επομένως σε αυτή την περίπτωση αυτοί είναι πανκ και η ιδεολογία αυτή έχει λίγο πρόβλημα?

Reject
19-09-2011, 22:54
Ναι, απλά δεν περιμέναμε τους amebix να δώσουν γραμμή για το πως είναι ηχητικά το πανκ.Ή πως πρέπει να είναι από εδώ και πέρα.
Και δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα μπάντας.
Η κάθε μπάντα μπορεί να κάνει ότι θέλει- το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει στην τελική.

Δεν θα μπορούσε το παρακάτω να μου αρέσει αν είχε παραγωγή Def Leppard-Hysteria (ούτε και θα έβγαινε το ίδιο φηλινγκ)

f-_G7A0RbjU

Και θα ήταν εξαιρετικά αηδιαστικό να ακούσω τους παρακάτω με τον ήχο του master of puppets

RgciG1GrwGQ

Είναι ζήτημα άποψης, καθαρά.

00i00
19-09-2011, 22:58

...που σημαίνει δηλαδή να κάνεις τα πράγματα από την αντίθετη ακριβώς που τα κάνουν οι μεηνστρημάδες, προγκροκάδες, etc. Έ δες πόσο εύκολα αυτό μπορεί να αποτελέσει το νέο στάνταρ για το "αυτό παιδιά πρέπει να είναι έτσι" και να έρχονται εν έτει 2011 που κάνουν αυτό που όντως γουστάρουν (αν συμβαίνει έτσι), έστω nuclearblastικό ήχο. Επομένως σε αυτή την περίπτωση αυτοί είναι πανκ και η ιδεολογία αυτή έχει λίγο πρόβλημα?

σταυροφορε οτι να'ναι καταλαβες

animae
19-09-2011, 22:58

Δεν μπορώ να πω κάτι για την συγκεκριμένη μπάντα, οπότε δεν μπορώ να διαφωνήσω για αυτό.

Σαν γενικότερες απορίες τις εξέφρασα, ίσως βέβαια καλύτερα θα ήταν σε άλλο θρεντ.
Οι απορίες παραμένουν βέβαια.

Πχ, ποιός ανίμαε, ποιος μινμιν, ποιος ριτζεκτ θα πεί στον Miller "μεγάλε, έχεις λάθος ήχο εδώ, σου γαμώ το σπίτι, οι amebix δεν *πρέπει* να ηχούν έτσι"?
Δηλαδή οκ, αν ξεφύγουμε από την φάση ότι αυτός έγραψε την μουσική και αυτός προφανώς έχει και την άποψη για το πως θα ηχεί το άλμπουμ και έχοντας ακούσει το άλμπουμ ως ένα βαθμό, ο ήχος του κάθε άλλος παρά κακός μου φάνηκε. Ίσα ίσα που τονίζει αρκετά το τι θέλει να πετύχει ο ποιητής εδώ. Βέβαια, πανκς δεν ακούω, οπότε δεν θα το θεωρήσω το παραπάνω ως σοβαρή πρόταση για κάποιον που ακούει τέτοια πράγματα, αλλά στα αλήθεια, τι είναι ο καλός και μη επιτηδευμένος ήχος?

Αν θυμάμαι σωστά ο Ριτζεκτ σε παλαιότερα του ποστ, έχει αναφέρει ότι δεν του αρέσει ο σύγχρονος μεταλ ήχος. Δεν θέλω να ασχολιάσω αυτό σαν γεγονός (από την άποψη του να το κρίνω), αλλά από την άποψη ότι και το πανκ έχει επίσης αρκετά καλουπιασμένο ήχο.

edit: μετά το είδα ετούτο:

Ανιμαε, δεν με έπιασες.
Λοιπόν, μου αρέσει κάτι όταν είναι πολύ χύμα-μπορεί να είναι καλοπαιγμένο οκ?- αλλά ηχητικά να είναι χυμαδιό, υποπαραγωγή ρε παιδί μου ή έστω, "όχι φαντεζί παραγωγή". Δεν γουστάρω τα σνερ να ακούγονται 100 χιλιομετρα μπροστα, τα θέλω πίσω. Δεν μου αρέσει στις κιθάρες κάθε νότα να είναι ευδιάκριτη.

Το πανκ κατα βάση είναι ανεπιτηδευτο, γιατί έτσι είναι η ραχοκοκκαλιά του.
Το μεταλ, ήταν πολυ πιο ανεπιτηδευτο παλιά, αλλά από την στιγμή που χώθηκε η εμπορικότητα, πολύ περισσότερες μπάντες (από ότι στο πανκ) ρίχνουν το βάρος στην ηχητική τελιότητα και όχι στο πάθος ή την έμπνευση. Εμένα τουλάχιστον έτσι ακούγεται το μεταλ στα αυτιά μου, εντελώς στερεότυπο και επιτηδευμένο.
Αλλά είναι η γνώμη μου.

Nαι το είχα καταλάβει αυτό που λες στην πρώτη παράγραφο, μέσες-ακρες.

Σε αυτό που λες στην δεύτερη.
Δεν είναι και αυτό πλέον επιτηδευμένο? Δηλαδή το να έχεις επίτηδες κακό ήχο, επίτηδες το σνερ -100db. Για το παθος και την έμπνευση δεν μπορώ να πω κάτι. Αλλά για τον ήχο, μου φαίνεται πως είναι στην ουσία το ίδια πράγμα όπως και στο μέταλ. Οι μεν ακολουθούν μια (όχι ειλικρινή)συνταγή και δε μια άλλη (όχι ειλικρινή).

Με λίγα λόγια μπαίνουν καλούπια και στο ένα και στο άλλο. Το πιο αρέσει σε μένα και πιο αρέσει σε σένα είναι άλλο θέμα, αλλά φαντάζομαι ότι αναγνωρίζεις και συ το καλούπωμα που υπάρχει και στις 2 μουσικές.

phthoggon
19-09-2011, 23:04

έτσι που το εκφράζεις εσύ μου θύμισε την ιδεολογία που όντως είναι υπαρκτή σε ένα μέρος του πανκ κόσμου για αντίθεση για την αντίθεση. Ο ριζτέκτ δεν τα γουστάρει αυτά επειδή είναι "λάθος" όπως το καταλαβαίνω αλλά γουστάρει το χύμα ήχο πανικό (όπως και γω στο μπλακ μέταλ είμαι του σχετικά σάπιου χαοτικού ήχου, αλλά ωραίου. Μια χαρά σωστού δηλαδή.

Reject
19-09-2011, 23:04
ανιμαε, σε καμία περίπτωση δεν έχει καλουπιασμένο ήχο.
Και αυτό γιατί, οι περισσότερες μπάντες, παίζουν πολλά διαφορετικά στυλ, όσο παραξενο και αν σου φαίνεται.
Δεν είναι π.χ Slayer που περιμένεις να ακούσεις την ίδια γαμημένη εισαγωγή-ίδιο στυλ-ιδιο ριφφ-ιδια όλα με τον προηγουμενο ή τον προπροηγουμενο δίσκο.

Και εξηγούμαι

RSN63yxvSQ8 (hardcore punk)

jtNk7FmqIRc (punk με Clash επιρροές)

ή ακόμα και σε είδη, δεν υπάρχει συγκεκριμένη μανιέρα όπως πχ thrash metal

t-BM2EWxOT4 (post punk)

Lcx9eItZDAQ (post punk όμως και αυτό)

animae
19-09-2011, 23:15
ανιμαε, σε καμία περίπτωση δεν έχει καλουπιασμένο ήχο.
Και αυτό γιατί, οι περισσότερες μπάντες, παίζουν πολλά διαφορετικά στυλ, όσο παραξενο και αν σου φαίνεται.
Δεν είναι π.χ Slayer που περιμένεις να ακούσεις την ίδια γαμημένη εισαγωγή-ίδιο στυλ-ιδιο ριφφ-ιδια όλα με τον προηγουμενο ή τον προπροηγουμενο δίσκο.

Και εξηγούμαι

RSN63yxvSQ8 (hardcore punk)

jtNk7FmqIRc (punk με Clash επιρροές)

ή ακόμα και σε είδη, δεν υπάρχει συγκεκριμένη μανιέρα όπως πχ thrash metal

t-BM2EWxOT4 (post punk)

Lcx9eItZDAQ (post punk όμως και αυτό)

Θα τα ακούσω σε λίγο αυτά που έβαλες, αλλά φαντάζομαι το ίδιο θα είναι με το να σου έβαζα πχ και γω ένα κομμάτι A.C.T, ένα κομμάτι Dream Theater, ένα Lamb of God, ένα burzum, ένα Slayer, ένα Lock Up κ.ο.κ. Mεταξύ τους δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση, αλλά αν κάτσει και το ψάξεις έχουν κάποιους κοινούς παρονομαστές.
Δεν μπορεί μια prog μπάντα (ή δεν θέλει) να ακουστεί χύμα από την στιγμή που θέλει να διαχωρήσει πληκτρα/κιθάρα. Αν είχαν οι Death του sound of perseverance είχαν χύμα ήχο, σε καμία περίπτωση δεν θα ακουγόταν ο δίσκος. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Reject
19-09-2011, 23:17
ναι ρε συ, φυσικά καταλαβαίνω.
Απλά είναι καθαρά ζήτημα έκφρασης όπως σου είπα. Μου αρέσει πραγματικά η μουσική να βγάζει κάτι πιο ζεστό, ανθρώπινο, και εγώ το νιώθω έτσι όταν η παραγωγή είναι "κάπως". Τα φουλ τριγκαρισματα, "ολα μπροστα να μπουκώνουν τα ηχεία" και τα υπερτέλεια φωνητικά με αποξενώνουν....

(απλα στην α περιπτωση σου εβαλα 2 κομμάτια από την ίδια μπάντα, και στην δεύτερη 2 κομμάτια, ιδιού είδους, απο διαφορετικές μπάντες δεν σύγκρινα δλδ doom με Minutemen).

00i00
19-09-2011, 23:20

έτσι που το εκφράζεις εσύ μου θύμισε την ιδεολογία που όντως είναι υπαρκτή σε ένα μέρος του πανκ κόσμου για αντίθεση για την αντίθεση. Ο ριζτέκτ δεν τα γουστάρει αυτά επειδή είναι "λάθος" όπως το καταλαβαίνω αλλά γουστάρει το χύμα ήχο πανικό (όπως και γω στο μπλακ μέταλ είμαι του σχετικά σάπιου χαοτικού ήχου, αλλά ωραίου. Μια χαρά σωστού δηλαδή.
αντικατεστησε την ''ιδεολογια'' με την νοοτροπια και εισαι μεσα

για το προηγουμενο ποστ σου περι mainstream και punk, παραθετω 3 παραδειγματα υποδειγματικης pop απο punk μπαντες....

http://www.youtube.com/watch?v=51OB2YoC4sg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=qHYOXyy1ToI

http://www.youtube.com/watch?v=lkKiZ9VSD6U
και φυσικα να μην ξεχναμε τους Ramones

περι prog (που λανθασμενα οι μεταλλαδες και ο περισσοτερος κοσμος εχει συνδεσει με υπερπολυπλοκες συνθεσεις και κιθαριστες που σολαρουν επι 17 λεπτα με τα δαχτυλα των ποδαριων τους...) και punk δεν θα γραψω τιποτα γιατι θα ξεφυγομε

animae
19-09-2011, 23:50
ναι ρε συ, φυσικά καταλαβαίνω.
Απλά είναι καθαρά ζήτημα έκφρασης όπως σου είπα. Μου αρέσει πραγματικά η μουσική να βγάζει κάτι πιο ζεστό, ανθρώπινο, και εγώ το νιώθω έτσι όταν η παραγωγή είναι "κάπως". Τα φουλ τριγκαρισματα, "ολα μπροστα να μπουκώνουν τα ηχεία" και τα υπερτέλεια φωνητικά με αποξενώνουν....

Ναι, αυτά είναι θέμα γούστου, δεν το συζητάμε καν.

Απλά στάθηκα σε 2 σημεία:
-Στο *τι* ήχο *πρέπει* να έχει ένα άλμπουμ
-Στο γεγονός ότι σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής έχουν ένα άλφα καλούπι.

@Μινμιν,
να πούμε και για το prog να πούμε και για το πανκ (άλλωστε η ουσία είναι να ξεφύγουμε).
Επίτηδες το είπα προγκ πάντως και όχι progressive και καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Συμφωνούμε ότι στο progressive δεν είναι η ουσία το ψωλάρισμα, αλλά το να πας ένα βήμα παραπέρα (βέβαια το ερώτημα είναι ποιός να πάει παραπέρα? Η μπάντα σε ήχους που δεν έχει ξαναπάει ή μια μπάντα την μουσική γενικότερα?), παρολαυτά τα τελευταία χρόνια υπάρχει και το λεγόμενο prog metal/rock.

00i00
20-09-2011, 00:09
@Μινμιν,
να πούμε και για το prog να πούμε και για το πανκ (άλλωστε η ουσία είναι να ξεφύγουμε).
Επίτηδες το είπα προγκ πάντως και όχι progressive και καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Συμφωνούμε ότι στο progressive δεν είναι η ουσία το ψωλάρισμα, αλλά το να πας ένα βήμα παραπέρα (βέβαια το ερώτημα είναι ποιός να πάει παραπέρα? Η μπάντα σε ήχους που δεν έχει ξαναπάει ή μια μπάντα την μουσική γενικότερα?), παρολαυτά τα τελευταία χρόνια υπάρχει και το λεγόμενο prog metal/rock.

progressive ειναι οτιδηποτε εχει να δωσει πεντε δεκα βηματα προς τα εμπρος αισθητικα ασχετα απο τα μεσα που χρησιμοποιει...το punk rock αν και ειχε ως εφαλτηριο (πολυ ψαγμενη λεξις...γαμαω) την ανεμελια,την ευθυτητα και πανω απολα τον ΤΣΟΓΛΑΝΙΣΜΟ του πρωιμου ροκενρολλ στην τελικη αποδειχτηκε πολυ πιο ουσιαστικο σε βαθος χρονου στην μουσικη ιστορια
μουσικος δεν ειμαι αλλα φανταζομαι οτι μια μπαντα που σεβεται τον εαυτο τις οτι κι αν παιζει σιγουρα θελει να εξερευνει νεα πεδια...εαν το κανει μαλιστα σωστα,ναι γιατι οχι, παει παραπερα και η μουσικη στο συνολο της

το prog rock υπαρχει απο τα 60ς και τους Nice,Soft Machine κλπ...το prog metal ειναι αλλη περιπτωσις και μην τα συνδεεις

warpath777
21-09-2011, 16:15
δεν ειναι ασχημο album απλα δεν εχει σχεση με Amebix... το god of the grain μου εφερε λιγο απο Prong της δευτερης περιοδου σε σημεια...