Log in

View Full Version : Roadtrip infos / ενοικίαση αυτοκινήτου

Κάπταιν Τζίμη
18-09-2011, 12:52
Μέσα Νοέμβρη οργανώνω roatrip με βάση το Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Κάποιος που το έχει κάνει γενικότερα στην Ευρώπη, έχει να προτείνει κάποια εταιρεία ενοικίασης για να πάρω μια ιδέα τι να προτιμήσω? (πχ. Hertz, Sixt κλπ).
Δεύτερον... Έχω ήδη εντοπίσει κοντινούς προορισμούς (πχ. Μέλανα Δρυμό, Στρασμπούρ, Κολμαρ). Δεδομένου οτι η πόλη είναι σχεδόν δίπλα στο τριεθνές (Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία), ποιά άλλη πόλη αξίζει κανείς να επισκεφθεί? :dfinger:

Αυτά και σας μερσώ προκαταβολικά.

KoiliaSamprela
18-09-2011, 12:57
με σιγουριά να σου πω ότι το δίπλωμά σου πρέπει να είναι με λατινικούς χαρακτήρες. Αν δεν είναι σου έχω φτηνή λύση.
Όσες φορές έχω νοικιάσει αμάξι στας Ευρώπας πάντα χρησιμοποιούσα Sixt χωρίς το παραμικρό πρόβλημα :).
Σιγουρέψου ΠΡΙΝ φύγεις τι καύσιμο χρησιμοποιεί το αμάξι*, στην Γερμανία σε νοικιάρικα παίζουν πολύ με υγραέριο, αν είναι με υγραέριο φρόντισε να έχεις μια καλή λίστα με πρατήρια που να μπορούν να σε καλύψουν.
Για πόσες μέρες θα πας?

*δεν θα ξέρεις από την στιγμή που το κλείνεις τι καύσιμο θα έχει, αλλά με την παραλαβή

Κάπταιν Τζίμη
18-09-2011, 13:08
Αρκετές, 10 σίγουρα. Κι εγώ μ'ένα γρήγορο ψαχτήρι στην Sixt έχω ψιλοκαταλήξει. Αν και απότι βλέπω θέλει να είσαι κάτοχος πιστωτικής κ εδώ μάλλον θα έχω θέμα. Επίσης όσες φορές έχεις νοικιάσει, το έχεις κλείσει από Ελλάδα ή κατευθείαν εκεί? Ρωτάω γιατί σκέφτομαι μήπως αν την κάνω απο εδώ την διαδικασία βγεί κανα παραπανήσιο κόστος, νταβατζιλίδικο...

KoiliaSamprela
18-09-2011, 16:00
τις περισσότερες φορές από Ελλάδα, χωρίς έξτρα κόστος.
Χωρίς πιστωτική ούτε Ελλάδα δεν σου νοικιάζουν, ούτε πουθενά, είναι θέμα εγγύησις

tssks
18-09-2011, 18:30
Konstanz.

Sotos_The_Tequiler
18-09-2011, 18:59
γιατί όχι με δικό σου αυτοκίνητο;

Κάπταιν Τζίμη
18-09-2011, 19:24
Κονστάντζ το'χω σκεφτεί, αλλά πλην της λίμνης έχει τπτ άλλο ενδιαφέρον?

Δικό μου τουτού δεν παίζει, γιατί απλά δεν υπάρχει.

Sotos_The_Tequiler
18-09-2011, 19:28
Αν είστε 4 άτομα και πάνω και ψήνεστε για αυτοκινούμενο τροχόσπιτο παίζει εκείνη την εποχή να βρείτε με ~100€ την ημέρα πάντως. Ακόμα και αυτά που παίρνεις από Ελλάδα είναι ασφαλισμένο για ταξίδι στο εξωτερικό κι επίσης δε χρειάζεται να έχεις επαγγελματικό δίπλωμα γιατί συνήθως είναι κάτω των 3,5 τόνων.

Κάπταιν Τζίμη
18-09-2011, 19:34
To'χα κοιτάξει και το ενδεχόμενο αυτό, αλλά μόνο για την περίπτωση που φεύγαμε απο Ελάντα. Άσε που δεν θα'μαστε τόσοι πολλοί, οπότε μάλλον είναι περιττό.

pixies
18-09-2011, 22:56
+1 για sixt
Αν καποιος απτην παρεα εχει πιστωτικη & διπλωμα πες να το κλεισει εκεινος και ας οδηγεις εσυ μετα.
Το θεμα τους ειναι ο οδηγος στον οποιο θα δηλωθει το αμαξι να εχει δωσει κ την πιστωτικη για εγγυηση.
Και δεν ειναι απαραιτητο να χρεωθει στην πιστωτικη το ποσο, εμεις cash πληρωσαμε στο τελος.

tssks
19-09-2011, 02:48
Κονστάντζ το'χω σκεφτεί, αλλά πλην της λίμνης έχει τπτ άλλο ενδιαφέρον?
ε έχει πολύ ωραία φύση, τσέκαρε και στο google earth την περιοχή, έχει και το νησάκι κλπ...

A ha ha
25-06-2012, 23:10
Μέσα Νοέμβρη οργανώνω roatrip με βάση το Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Κάποιος που το έχει κάνει γενικότερα στην Ευρώπη, έχει να προτείνει κάποια εταιρεία ενοικίασης για να πάρω μια ιδέα τι να προτιμήσω? (πχ. Hertz, Sixt κλπ).
Δεύτερον... Έχω ήδη εντοπίσει κοντινούς προορισμούς (πχ. Μέλανα Δρυμό, Στρασμπούρ, Κολμαρ). Δεδομένου οτι η πόλη είναι σχεδόν δίπλα στο τριεθνές (Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία), ποιά άλλη πόλη αξίζει κανείς να επισκεφθεί? :dfinger:

Αυτά και σας μερσώ προκαταβολικά.

πως πηγε η ενοικιαση?
εγω ψαχνω στην AUTOEUROPE και μιλησα στο τηλεφωνο και ολα φαινονται οκ,υπάρχει τπτ εξτρα που πρεπει να ξερω στις χρεωσεις?

Κάπταιν Τζίμη
02-07-2012, 14:10
Λοιπόν, Europcar επέλεξα τελικά. Την δεδομένη στιγμή είχε την καλύτερη τιμή. Μερτσέντα, A140 ή Α150, δεν θυμάμαι, χωρίς χιλιόμετρα. Έξτρα χρεώσεις δεν είχε, εκτός απο gps το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση στο έλεγε εξαρχής. Επίσης το τουτού το γυρνάς φουλαρισμένο (δηλ. όπως το παραλαμβάνεις), οπότε το φροντίζεις αυτό, εκτός αν η εταιρία ακολουθεί άλλη πολιτική, πράγμα που δεν το νομίζω. Αυτά εν ολίγοις...