View Full Version : ICS Vortex - Storm Seeker
INFERNUS
17-09-2011, 18:16
http://www.fearnet.com/eol_images/Entire_Site/2011617/ICS_Vortex_Storm.jpg
Για να ειμαι ειλικρινης δεν με αρεκε...
Το εχω ξαναναφερει πολλακις αλλα ο Vortex για main vocalist απλα σε στελνει λιγο...για υπνο
Μουσικα δε μου εκμυστηρευτηκε και κατι το ιδιαιτερο αλλα,παραδοξος,κατι τετοιο περιμενα...
Ra Pariah
17-09-2011, 18:23
Βάλε κι ένα εξωφυλλάκι για να 'σαι κύριος.
INFERNUS
17-09-2011, 22:16
http://www.fearnet.com/eol_images/Entire_Site/2011617/ICS_Vortex_Storm.jpg
Entrancemperium
17-09-2011, 23:02
τραγικός
Roswell47
18-09-2011, 04:15
hahahahah. κακο "ριβιου" οπως και κακο cd. ισως μονο το πρωτο τραγουδι αξιζει
Entrancemperium
18-09-2011, 04:21
Δε σου εκμυστηρεύτηκε ούτε εσένα τίποτα; :pink:
korrupt3r
18-09-2011, 05:33
νταξ δεν είναι κ κανα τρομερό άλμπουμ αλλά έχει στιγμές πολύ καλές.
κ στο σύνολο ακούγεται άνετα κ όμορφα.
εμένα τουλάχιστον δεν με κούρασε.
το εξώφυλλο επίσης θα ήταν πολύ ωραίο αν δεν έγραφε το όνομα του ξανθούλιακα
με τεράστια γράμματα κ δινόταν λίγη περισσότερη έμφαση στο πλοίο.
2Vz-ud3RnoA
tsimpouklano
18-09-2011, 12:19
Χλιαρό έως αδιάφορο. Καμία συγκίνηση.
Από περιέργεια, γιατί να γίνει topic & συζήτηση για ένα album που δεν σας αρέσει?
INFERNUS
18-09-2011, 13:30
Απλη αναφορα σε μια νεα κυκλοφορια κι απο κει και περα οι αποψεις διαφερουν:)
phthoggon
18-09-2011, 14:02
ρε πολύ ωραίο είναι το κομμάτι που πόσταρε ο κοράπτερ, jethro-tullίζειι. Έχει πολύ πλάκα που είναι μόδα πάντως τα προσωπικά άλμπουμ αυτών των λίγο βλάχο λίγο προσπαθούμε-κουλτούρα μεταλλάδων να είναι προγκ ροκ, λες και κάθονται και λένε μία μέρα "και τώρα θα κάνω το αριστούργημά μου" και μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει το αυτί τους. Και στο μεταξύ το κοινό στο οποίο απευθύνονται θέλει blastbeats και μυστικιστικά πλήκτρα ξέρωγω. Λίγο που το άκουσα πάντως οι καλύτερες ιδέες του είναι ουσιαστικά pop, ντυμένες με μία εντελώς αδιάφορη χέβι μέταλ παραγωγή/μίξη, τίγκα μπροστά κιθάρες, πίσω τύμπανα, ακόμα και τα φωνητικά δεν είναι και τόσο μπροστά. Γιατί να μη πάει all the way to the pop, φανταστείτε το δηλαδή κάπως έτσι πόσο πολύ θα ταίριαζε
S3_Yrmhwnu8
Ε τι ποπ μωρε σε συγκεκριμένο κοινό απευθύνεται έτσι και αλλιως. Και δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς από τον Hestnaes να κάνει τέτοια υπέρβαση (και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να την κάνει κιολας). Από την άλλη ο συγκεκριμένος δίσκος (σχετικά με αυτό που λέει ο Wom) μπορεί να σηκώσει συζήτηση σχετικά με το τι θα περίμενε κανείς, πόσο μεγάλο album ήταν το Lamented Souls και τελικά που κατέληξε ένας πολύ καλός metal τραγουδιστής, οποίος εδώ και αρκετά χρόνια έχει χάσει τη μπάλα και με τις συνεργασίες του και με την γενικότερη πορεία του. Και μάλλον θα πάει και στους Arcturus πάλι, θα βγάλουν ακόμα μια πιπα και θα γελάμε όλοι μαζί.
phthoggon
18-09-2011, 14:16
άσε που απευθύνεται βασικά, το ενδιαφέρον είναι εάν θα μπορούσε να κάνει την υπέρβαση που λες και συ. Εγώ ακούω πληθώρα καλών ιδεών εδώ και γενικότερα σε μέταλ προερχόμενους δίσκους που είναι κοντά στο "κάτι παραπάνω" (χαρακτηριστικό άλλο παράδειγμα οι enslaved). Η μουσική ικανότητα/ευαισθησία υπάρχει σίγουρα, ίσως αυτό που λείπει η γενικότερη pop (για τέτοιες προσπάθειες τουλάχιστον) θεώρηση/αισθητική, όπως και οι εξωτερικές επιρροές που "σπρώχνουνε" τους μέινστρημ καλλιτέχνες με την μορφή των παραγωγών etc.
Μα οι περισσότερες δημιουργίες αυτού του τύπου σχηματίζονται αποκλειστικά από τον εμπορικό στόχο της. Εγώ ακόμα και τις ικανότητες αμφισβητώ πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν κάποιοι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες βγαίνουν από το comfort zone τους (κρίνοντας βάση της ιστορίας τους δηλαδή, δεν ξέρω αν ο Hestnaes στο σπίτι του τη βρίσκει ακούγοντας Detroit techno ή θαυμάζει τις παραγωγές των Neptunes). Και ειδικά στον συγκεκριμένο που υπάρχει και το προηγούμενο μέτρο σύγκρισης (που για μένα ήταν βυθισμένο σε metal πλαίσια κάτι που το εξωθούσε πολύ ψηλά), δυσκολεύομαι να τον δω σε ένα διαφορετικό πλαίσιο. Απλά έχει ξεκινήσει μια πορεία που τον οδηγεί απλά σε Nuclearblastmetal. Το progressive rock που λες είναι απλά μια εύκολη και αποδεκτή συνταγή που θα μπορούσε να κάνει λίγο πιο νόστιμο ένα ξαναζεσταμμένο φαγητο.
phthoggon
18-09-2011, 14:47
ο χέστναες μπορεί όντως να διάλεξε την πορεία του nuclearblastmetal αλλά δε βλέπω το λόγο γιατί αυτό να χαρακτηρίζει την κάθε κίνησή του, την κάθε φορά που πιάνει την κιθάρα, ξέρεις? Δεν είναι ο The Devil's Advocate η NB να κάνει τους πάντες thralls πρέπει-να-κάνουμε-ένα-χιτάκι. (και για την ακρίβεια μπορώ να σου πω ότι η nuclear blast έχει ακόμα και υπέροχους καλλιτέχνες που αγαπώ πολύ τη μουσική τους). Ένα κομμάτι σα το storm seeker δε γράφεται "εύκολα", θέλει κάποια ψυχή και αρκετή μουσική ικανότητα/προσπάθεια. Γενικά μη βλέπεις έτσι απλουστευμένα άσπρο-μαύρο τα πράγματα, πάντοτε κάπου στο ενδιάμεσο είναι.
Δεν είπα οτι φταίει η NB γι' αυτό, αυτή μια χαρά έχει βρει τη γωνιά της στη μουσική βιομηχανία. Ούτε θεωρώ ότι η σχέση του με αυτό το είδος καθιστά αδύνατη την οποιαδήποτε άλλη έκφραση (αν και όπως είπα τον συγκεκριμένο δεν τον θεωρώ απόλυτα ικανό για κάτι τρομερά διαφορετικό, ως συνθέτη τουλάχιστον, ως ερμηνευτή το συζητάμε). Όμως όταν ένας καλλιτέχνης επιλέγει μια αρκετά σεηφ πορεία σε αρκετά βήματα της καριέρας του, δύσκολα θα κάνει το βήμα προς τα όρια του. Μετά εξαρτάται προφανώς και από την εικόνα που έχει σχηματίσει στο κεφάλι του ένας καλλιτέχνης για τον εαυτό του (κάτι που δεν μπορούμε να ξέρουμε προφανώς). Μιλώντας όμως για την ατμόσφαιρα που αποπνέει η περσόνα του μουσικού Simen Hestnaes το βλέπω λίγο δύσκολο να πιάσει μια κιθάρα, να του γυρίσει το μάτι και να γράψει κάτι έξω από τα δικα του στεγανά. Στην τελική αυτό που εσύ (και εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση) βλέπεις ως συμβιβασμό μπορεί να ικανοποιεί πλήρως της καλλιτεχνικές του ανησυχίες και να μην είναι απόφαση τύπου "βαζω το δημιουργικό integrity στην άκρη για να παράγω το ασφαλές αποτέλεσμα που θα μου φέρει κάποια παραπάνω χρήματα" (γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι το "Storm seeker" θα τον κάνει πλούσιο.
phthoggon
18-09-2011, 15:14
Στην τελική αυτό που εσύ (και εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση) βλέπεις ως συμβιβασμό μπορεί να ικανοποιεί πλήρως της καλλιτεχνικές του ανησυχίες και να μην είναι απόφαση τύπου "βαζω το δημιουργικό integrity στην άκρη για να παράγω το ασφαλές αποτέλεσμα που θα μου φέρει κάποια παραπάνω χρήματα" (γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι το "Storm seeker" θα τον κάνει πλούσιο.
ακριβώς, αυτό νομίζω και εγώ, για αυτό και το πήρα στα σοβαρά και το άκουσα, χωρίς να περιμένω βέβαια τίποτα τρομερό. Υπάρχει χώρος για δημιουργία ακόμα και μέσα από το συμβιβασμό θέλω να πω (βέβαια ίσως να μας βολεύει στο κάτω κάτω να το πιστεύουμε αυτό εμείς που δεν είμαστε και όλοι τρομεροί επαναστάτες, ε?)