View Full Version : 11/9/2001
Djerdjelesh
11-09-2011, 00:29
Πέρασαν 10 χρόνια ε;
http://thesensus.com/wp-content/uploads/2009/09/twin-towers.jpg
~ladykiller~
11-09-2011, 00:37
Που εισάστανε στον σεισμο του 99?
(και κυρίως τι κάνατε την ώρα κείνη )
9/11 θες να πεις
:( :( :( :( :( :( :( :( :(
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
http://agilescout.com/wp-content/uploads/2011/08/911-remember.jpeg
O! say can you see by the dawn’s early light,
What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming,
Whose broad stripes and bright stars through the perilous fight,
O’er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?
And the rockets’ red glare, the bombs bursting in air,
Gave proof through the night that our flag was still there;
O! say does that star-spangled banner yet wave,
O’er the land of the free and the home of the brave?
On the shore dimly seen through the mists of the deep,
Where the foe’s haughty host in dread silence reposes,
What is that which the breeze, o’er the towering steep,
As it fitfully blows, half conceals, half discloses?
Now it catches the gleam of the morning’s first beam,
In full glory reflected now shines in the stream:
’Tis the star-spangled banner, O! long may it wave
O’er the land of the free and the home of the brave.
And where is that band who so vauntingly swore
That the havoc of war and the battle’s confusion,
A home and a country, should leave us no more?
Their blood has washed out their foul footsteps’ pollution.
No refuge could save the hireling and slave
From the terror of flight, or the gloom of the grave:
And the star-spangled banner in triumph doth wave,
O! thus be it ever, when freemen shall stand
Between their loved home and the war’s desolation.
Blest with vict’ry and peace, may the Heav’n rescued land
Praise the Power that hath made and preserved us a nation!
Then conquer we must, when our cause it is just,
And this be our motto: “In God is our trust;”
And the star-spangled banner in triumph shall wave
O’er the land of the free and the home of the brave!
ikonoklast
11-09-2011, 00:45
Ήμουν σπίτι, με πήρε ο πατέρας μου τηλέφωνο και μου είπε να ανοίξω την τηλεόραση.
Θυμάμαι ότι ένιωσα μια φοβερή χαρά, απο τη μία λόγω γνήσιου αντι-αμερικανισμού «ναι ρε τους πούστηδες» και απο την άλλη λόγω παιδικής κάβλας με το θέαμα «ωωω μαλάαααακα δες πως σκάει το αεροπλάνοοοο».
freak brother
11-09-2011, 00:48
επαιρνα συνεντευξη απο τους kreator σε ενα ξενοδοχειο στο παλαιο φαληρο για το metal disorder !! καλτ
Δεν το πήρα είδηση καν.
Ξυνόμουν όλη μέρα και πήγα γυμναστήριο το απόγευμα που είχαν ανοιχτή τιβί, χάζεψα 4-5 δευτερόλεπτα και είπα "πάλι αεροπορική τραγωδία τα μουνόπανα? πούτσα στις αδηφάγες αεροπορικές να ψοφήσουν κλπ" και μετά συνέχισα να χαζεύω την ξανθιά με την κωλάρα που έκανε αλτήρες μπροστά μου. Αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές στείλε πμ ακόμα σε θυμάμαι.
Τα νέα τα έμαθα την άλλη μέρα.
rat_poison
11-09-2011, 00:57
Ήμουν σπίτι και διάβαζα φυσική γενικής
σταμάτησα, είδα λίγο τηλεόραση και βγήκα έξω
βασική απορία που μου δημιουργήθηκε όταν το είδα: δεν είναι περίεργο που οι πύργοι χτυπήθηκαν από διαφορετικές γωνίες και έπεσαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, και μάλιστα φουλ κάθετα προς τα κάτω;
Djerdjelesh
11-09-2011, 01:00
Είχα μόλις δώσει το τελευταίο μάθημα της εξεταστικής και έλιωνα στο δωμάτιο (μεσημεριανή σιέστα) όταν με φώναξε ο father να έρθω στο σαλόνι. Το 2ο αεροπλάνο το είδα live και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί. Με τους δικούς μου, αλλά και με τα φιλαράκια τηλεφωνικά μιλούσαμε για αλλαζονεία, θεία δίκη κλπ. Αθώες κουβέντες, δεν είχαν σκάσει ακόμα οι θεωρίες συνομωσίας και τα zeitgeists.
Αργότερα το απόγευμα πήγα σε ένα γερομπαρμπέρη στο κέντρο του ηρακλείου για κούρεμα (είχα μαλλιά τότε) και μου έλεγε αυτός ότι η θεία δίκη τιμώρησε αυτούς που είχαν χάσει το μέτρο και νόμιζαν ότι είναι οι κυρίαρχοι του σύμπαντος.
Συμπαθέστατος ο ΚυρΓιάννης, έχω καιρό να τον δω, καλά να 'ναι όπου κι αν βρίσκεται.
Art In Haste
11-09-2011, 01:00
Στο σπίτι μιας θείας στο χωριό, αραχτός στον κήπο με τον αξά να πίνουμε τσίπουρο. Κάποια στιγμή μας φωνάζει η θεία να δούμε κάτι στην τηλεοράση, την γειώνουμε μέχρι που βγαίνει έξω και μας ζαλίζει να μπούμε να δούμε. Την στιγμή που μπήκαμε χτυπήθηκε και ο δεύτερος πύργος. Από κει και πέρα σχεδόν όπως ο Ικονοκλαστ...
Θυμάμαι ότι ένιωσα μια φοβερή χαρά, απο τη μία λόγω αντι-αμερικανισμού «ναι ρε τους πούστηδες» και απο την άλλη λόγω παιδικής κάβλας με το θέαμα «ωωω μαλάαααακα δες πως σκάει το αεροπλάνοοοο».
scarecrow
11-09-2011, 01:03
Σπίτι και εγώ
Θυμάμαι ότι ένιωσα μια φοβερή χαρά, απο τη μία λόγω αντι-αμερικανισμού «ναι ρε τους πούστηδες» και απο την άλλη λόγω παιδικής κάβλας με το θέαμα «ωωω μαλάαααακα δες πως σκάει το αεροπλάνοοοο».
commissar
11-09-2011, 01:10
-_E3_t64AqU
Έδινα την επόμενη μέρα Θερμοδυναμική και διάβαζα. Μπουχτησμένος μετά από κάποιες ώρες για να καταλάβω έννοιες που το λυκειακό μου μυαλό ήταν ακόμα αδύνατον να αποδεχθεί είπα να κάνω ένα διαλειμματάκι για κάνα 10λεπτο ανοίγοντας tv. Είδα ότι έπεσε ένα αεροπλάνο σε έναν πύργο, δεν έδωσα και πολύ σημασία, λέω καμιά χοντρή μαλακία είτε του πιλότου ή καμιά μηχανική βλάβη και τότε.
Κόπηκα με κάτι ανάμεσα στο ασσόδυο.
ikonoklast
11-09-2011, 01:21
Έδινα την επόμενη μέρα Θερμοδυναμική και διάβαζα. Μπουχτησμένος μετά από κάποιες ώρες για να καταλάβω έννοιες που το λυκειακό μου μυαλό ήταν ακόμα αδύνατον να αποδεχθεί
Γελάω ΚΑΘΕ φορά.
οντοπικ:
http://thepressproject.gr/theme.php?id=5873
Δέκα χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου. Τι καταλάβαμε εμείς και τι κατέλαβαν οι ΗΠΑ.
«Που ήσασταν την 11η Σεπτεμβρίου;» ρωτούν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τους αναγνώστες, τους ακροατές και του τηλεθεατές τους. Επιβεβαιώνουν με αυτό τον τρόπο ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους και το Πεντάγωνο αποτελεί (ή θα έπρεπε να αποτελεί) την σημαντικότερη στιγμή στο βίο κάθε ανθρώπου που βρισκόταν εν ζωή το 2001.
Είναι άγνωστο αν οι ιστορικοί του μέλλοντος θα συμφωνήσουν με αυτή την παρατήρηση. Σε κάθε περίπτωση, άλλωστε, η ιστορία γράφεται από τους νικητές οπότε το πραγματικό ερώτημα είναι αν την ιστορία του 20ου αιώνα θα την γράψουν οι ΗΠΑ - όπως έκαναν εν πολλοίς στον 20ο αιώνα.
Σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ασήμαντο γεγονός για τα ιστορικά δεδομένα. Οι ΗΠΑ χρειάστηκαν μόλις λίγες ημέρες για να σκοτώσουν τον ίδιο αριθμό ανθρώπων στο Αφγανιστάν ενώ ήταν θέμα ωρών να τα καταφέρουν και στο Ιράκ. Το Ισραήλ χρειάστηκε μόνο δυο επιθέσεις για να δολοφονήσει πολύ περισσότερους αμάχους στο Λίβανο και τη Γάζα ενώ ακόμη και σε μικρές τοπικές συγκρούσεις στην υποσαχάρεια Αφρική σκοτώνονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Η 11η Σεπτεμβρίου δεν σκότωσε απλώς 3.000 άτομα. Σκότωσε το κύρος μιας υπερδύναμης. Το ιστορικό γεγονός λοιπόν δεν ήταν οι επιθέσεις αλλά η προσπάθεια μιας υπερδύναμης να ανακτήσει τη δύναμή της με πρόσχημα την απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις.
Δέκα χρόνια αργότερα, καθώς η Standard &Poor΄s υποβάθμιζε την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ, για πρώτη φορά σε διάστημα 70 χρόνων, αρκετοί αναλυτές υποστήριξαν ότι ο 21ος αιώνας δεν θα είναι αμερικανικός. Ο Immanuel Wallerstein μιλά πλέον για την παρακμή της αμερικανικής αυτοκρατορίας ενώ τα γεγονότα φαίνεται να δικαιώνουν και παλαιότερες εκτιμήσεις του ιστορικού Paul Kennedy για την «αυτοκρατορική υπερεπέκταση».
Η δεκαετία που ακολούθησε μετά την 11η Σεπτεμβρίου αποτέλεσε και ένα πλήρη κύκλο σε ό,τι αφορά τη στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στο πολιτικό Ισλάμ και συγκεκριμένα στις πιο ακραίες εκδοχές του. Η χώρα που εξέθρεψε κινήματα εξτρεμιστών μουσουλμάνων, ως ανάχωμα στην επέκταση της ΕΣΣΔ και στην άνοδο αριστερών κινημάτων, κήρυξε τον πόλεμο στα ίδια τα παιδιά της. Στην προσπάθεια ελέγχου των ενεργειακών αποθεμάτων αλλά και στρατηγικών περασμάτων για το παγκόσμιο εμπόριο η Δύση δαιμονοποίησε το Ισλάμ και τον αραβικό κόσμο με τρόπο που δεν θα μπορούσε να προβλέψει ούτε ο Εντουαρντ Σαιντ.
Η εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν, όμως, αποτέλεσε το συμβολικό τέλος αυτής της περιόδου. Σήμερα οι ΗΠΑ δείχνουν διατεθειμένες να συνεργαστούν και πάλι με το πολιτικό Ισλάμ αναζητώντας μια δεξιά, συντηρητική απάντηση στην Αραβική Ανοιξη που απειλεί να ανατρέψει όλα τα φιλοαμερικανικά καθεστώτα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.
Ο κόσμος άλλαξε δυο φορές από την 11η Σεπτεμβρίου. Και μοναδικός κοινός παρανομαστής ήταν η αποσάθρωση της αμερικανικής ισχύος. Ακόμη και αν οι ευρωπαίοι καταφέρουν να βυθίσουν πρώτοι το πλοίο τους (σαν τους πειρατές στο Αστερίξ), η οικονομική ισχύς μεταφέρεται αργά αλλά σταθερά προς Ανατολάς. Μένει να δούμε πότε θα μεταφερθεί και η γεωπολιτική ισχύς προς τα εκεί.
χελιδόνι
11-09-2011, 01:24
βασική απορία που μου δημιουργήθηκε όταν το είδα: δεν είναι περίεργο που οι πύργοι χτυπήθηκαν από διαφορετικές γωνίες και έπεσαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, και μάλιστα φουλ κάθετα προς τα κάτω;
γεια σου ,rat_poison.καπου καποτε πληροφορηθηκα οτι πολλα κτιρια κατασκευαζονται με τετοιο τροπο ωστε να πεφτουν καθετα νοματεργουατ.
νομιζω ηταν κυριακη.το βλεπανε ηδη στην τηλεοραση οταν μπηκα στη σαλα της τηλεορασης.ο πατερας μου μιλουσε με εναν γνωστο του ο οποιος ανεφερε οτι ακυρωσε μια παραγγελια για κοσμημα , διοτι θεωρουσε οτι θα καταρρευσει το συστημα και δεν ηταν καιρος για τετοια.
rat_poison
11-09-2011, 01:29
ummmm wat?
http://en.wikipedia.org/wiki/Collapse_of_the_World_Trade_Center#Mechanics_of_Twin_Towers.27_collapse
tldr: οι πύργοι δεν έγυραν (λογικό αν σκεφτείς την διαφορά στην μάζα), αλλά δημιουργήθηκαν αστοχίες που οδήγησαν στην κατάρρευση "προς τα μέσα".
Ήμουνα ούτε γυμνάσιο και μου έκανε εντύπωση. Μια 'βδομάδα μετά μου 'ρθε στο μέιλ μια εικόνα ΓΚΟΝΤ ΜΠΛΕΣΣ ΑΜΕΡΙΚΑ από τον καθηγητή πληροφορικής μου. Αυτά.
Firestorm3
11-09-2011, 02:24
http://i.imgur.com/FC6HU.jpg
Mitsmann
11-09-2011, 03:12
ειμουν στο ΦΥΣΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ εκεινη τη μερα. Διναμε κατι. κοπηκα φυσικα.
η πιο διαδεδομενη κονσπιρασυ θηορυ παντως αναλυει γιατι το χτυπημα των αεροπλανωνε δεν δυναται τεχνικα να καταρρευσει τους πυργοι, και οτι επισης το μεσαιο μικροτερο κτιριο των WTC που δε χτυπηθηκε απο κανενα πλαπλανο (κοπηραητ αδερφη μιτς οταν ηταν 4) δεν δυναται να κατερρευσε ολοσχερως στο ετσι.
αλλα αυτα ειναι για τους Λιακοπουλοι.
http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/128216_700b.jpg
Ethereal
11-09-2011, 03:53
κοιμομουνα(κλασσικο σαπισμα μεχρι αργα το μεσσημερι) και με ξυπνησε το τηλεφωνο.μου ειπαν αυτο και κεινο,βαλε τιβι.μεχρι να πιω καφε ειχε πεσει και το δευτερο αεροπλανο.
μολις συνηλθα πηγα για προβα(soulfade,τοτες) που βεβαια μονο προβα δεν καναμε,λιωσαμε βλεποντας τα γεγονοτα.
α και ηταν τριτη,οχι κυριακη που αναφερθηκε πιο πανω.το βραδυ ειχε τσ.λ. σαλκε-παο 0-2.
Djerdjelesh
11-09-2011, 04:17
Επώνυμο pink για Soulfade
Sculpture of human innocence εκείνες της εποχές δυνατά στα Μεταλλικά Παράσιτα, Studio FM1 :touched:
Ethereal
11-09-2011, 04:21
Επώνυμο pink για Soulfade
Sculpture of human innocence εκείνες της εποχές δυνατά στα Μεταλλικά Παράσιτα, Studio FM1 :touched:
:dfinger:
Harbinger of Death
11-09-2011, 05:28
Εγώ είδα το έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τιβί.
stam and the witches
11-09-2011, 05:44
Είχα ξεκινήσει μόλις 2α γυμνασίου, έλιωνα στο Oni (παιχνιδάρα) και με φώναξε ο πατέρας μου να δούμε όλοι μαζί αυτό που έδειχνε η τηλεόραση και δεν το πιστεύαμε. Είδαμε το 2ο αεροπλάνο λάιβ αλλά δεν καταλάβαμε αμέσως τι συνέβαινε, νομίζαμε ότι ήταν replay του 1ου. Ούτε ο παρουσιαστής δεν είπε κάτι.
Θυμάμαι ότι αηδίασα και τρόμαξα με το πόσο εύκολα αποδίδεται η συλλογική ευθύνη. Τα επόμενα χρόνια βιώσαμε τη νέα πολιτική πραγματικότητα, μία ιστορική καμπή η οποία είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αντικείμενο γιγαντιαίων μελετών από τους ιστορικούς σε 1000 χρόνια από τώρα.
Firestorm3
11-09-2011, 06:03
σιγα μην υπαρχουν ανθρωποι σε 1000 χρονια
οντοπικ, αληθεια θυμαστε;;;;;;;;;;; εγω το μονο που θυμαμαι απο τετοια γεγονοτα ηταν αυτο στα τεμπη: δακρυζε η μανα μου και τη ρωτουσα γιατι. δε μπορουσα να καταλαβω γιατι στεναχωρεθηκε. δικα της ηταν τα παιδια;;;;;;;;;;;;
Raven Lord
11-09-2011, 06:11
δεν είχα ιδέα τι παίχτηκε μέχρι που με πήρε η μάνα μου τηλ για να σιγουρευτεί ότι δεν είχα κάποια συμμετοχή στη φάση. θυμάμαι ότι αγχώθηκα αν θα γίνει το ματς champions league. τελικά έγινε κ ρίξαμε πούτσο στη σάλκε 0-2. ήταν μια καλή μέρα.
Raven Lord
11-09-2011, 06:17
εγω το μονο που θυμαμαι απο τετοια γεγονοτα ηταν αυτο στα τεμπη: δακρυζε η μανα μου και τη ρωτουσα γιατι. δε μπορουσα να καταλαβω γιατι στεναχωρεθηκε. δικα της ηταν τα παιδια;;;;;;;;;;;;
επάξια :moutza:
θυμάμαι πολύ καλά τη φάση στο πέταλο μαλιακού. έφευγα δευτέρα ξημερώματα από 3καλα για να πάω για δουλειά αθήνα. μόλις περνάω τη λαμία με προσπερνάνε μερικά ασθενοφόρα κ περιπολικά. σε 15' σταματάω 100μ από το σκηνικό. ρωτάω τι παίχτηκε στους μπάτσους κ λένε ότι τράκαρε μια εκδρομή από 3καλα. την ίδια μέρα συνόδευε ο πατέρας μου την εκδρομή του σχολείου που δουλεύει προς την ίδια κατεύθυνση. κινητό είχα μόνο εγώ από την οικογένεια. μέχρι να εξακριβώσω ποιοι ήταν έφαγα μεγάλο σοκ.
Firestorm3
11-09-2011, 07:44
μικρος ο κοσμος
freak brother
11-09-2011, 10:20
πουτσα στην σαλκε μεσα εξω (α ρε εποχες) με τους Γερμανους να λενε οτι εχουν ψυχολογικα λογω των πυργων , και την επομενη μερα απο το χτυπημα λαιβ διαφανα κρινα στα βραχακια στον λυκαβητο με "φονιαδες των λαων αμερικανοι" και τετοια !!
ZVFxlSKFI4I
KoiliaSamprela
11-09-2011, 10:57
δούλευα :( και λέγαμε μήπως είναι καλή ιδέα να σχολάσουμε .... δεν ψήθηκε κανείς ...
rottenside
11-09-2011, 12:18
Ημουν 2α γυμνασιου, μολις ειχαν αρχισει τα σχολεια. Σκεφτομουν τι θα συζηταμε για το γεγονος σε 10 χρονια κ ποσο θα επηρεασει τον κοσμο. 10 χρονια μετα νομιζω οτι βαριεμαι να κανω διαπιστωσεις.
enitharmon
11-09-2011, 13:01
με πήρε η μάνα μου τηλ για να σιγουρευτεί ότι δεν είχα κάποια συμμετοχή στη φάση
lol wat?
nekrobutcher
11-09-2011, 13:26
http://enthemata.wordpress.com/2011/09/11/foto1/
το βλεπαμε σπιτιμ με τον μητσο τον thrashαπη
εγω ημαν σε φαση να στρωσω εφημεριδες κατω και να τον παιξω γονυπετως αλλα το ανεβαλα διακρινοντας μια αδιορατη θλιψη στα ματια του μητσου η οποια με ...ο μητσος παντα ηθελε να φαει χοτ ντογκ στην νεα γιορκη
τελικα το βραδυ πηγαμε για ρετσινα στου Σατανα οπου μαζι με αλλους 30 μπαρμπαδες βλεπαμε τις μεταδοσεις τρωγοντας σουβλακια και κοντοπλευρα..ημασταν ολοι εντονα προβληματισμενοι
η βραδια εληξε με γλυκο ψητο κυδωνι με παγωτο
commissar
11-09-2011, 13:36
<Mitsmann> Φιξξξερ θα σε επαιζα σκακι σημερα, αλλα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΣΟΥ?????
God Hates Us All is the ninth studio album by American thrash metal band Slayer. Released on September 11, 2001.
http://www.youtube.com/watch?v=AMbRi_RYE-g
Neuroscar
11-09-2011, 14:19
Ετοιμαζομασταν με τον σπυρο να κλεισουμε εισητηρια για παντερα σλευερ.
Και μετα ακυρωθηκε.
Α ρε σπυρο.
=(
Raven Lord
11-09-2011, 14:21
με πήρε η μάνα μου τηλ για να σιγουρευτεί ότι δεν είχα κάποια συμμετοχή στη φάση
lol wat?
ήταν πριν βγει η ειδηση ότι πρόκειται για ισλαμιστές. :P
enitharmon
11-09-2011, 14:23
αυτό το κατάλαβα, αλλά τί έκανες στα νιάτα σου και νόμιζε τέτοια πράματα η μάνα σου :fear:
αθήνα, μακρια μαλλια, περιεργη μουσικη, τρομοκρατια
Ήμουν σπίτι, και την είχα πέσει στον καναπέ.
Ξαφνικά έκτακτα νέα, μου φαινόταν απίστευτο αυτό που έγινε στον πρώτο πύργο.
Στον δεύτερο, είχα χύσει πάνω μου.
asimoulis
11-09-2011, 14:43
μόλις έχουμε μετακομίσει θεσσαλονίκη, έχω μαλώσει άσχημα με τον πατέρα μου, ούτε θυμάμαι γιατί αλλά νιώθω χάλια και περπατάω χωρίς να ξέρω τους δρόμους οπότε βρίσκω ένα κουρείο, ξυρίζω το κεφάλι μου , μέχρι να γυρίσω σπίτι έχουν πέσει οι πύργοι και μες στο γενικότερο σούσουρο το έχουμε ξεχάσει με τον πατέρα μου κι όλα καλά.
Επίσης κάποιο γελοίο καραγκιοζάκι (νομίζω και πιθανότατα ο Ντέγκιαλ) δεν έλεγε 'δω μέσα ότι το μέτρο της ηλιθιότητας είναι το αν πιστεύεις ότι το 'καναν οι ίδιοι οι αμερικάνοι και πως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ έχει αποδειχτεί λάθος και ξέρωγωτι; Όχι πως έχει καμία ιδιαίτερη σημασία, σημασία έχει αυτό που λέει ο ικόνοκλαστ στην πρώτη σελίδα.
Δείτε και (1993):
TLC76Sew9fk
"So they're looking for a new explanation in the form of a new common enemy. And so they've invented one, which we're going to hear a great deal more about in the future, and that is Islamic fundamentalism, which they say is the great wave that's threatening the West."
Kaserinos
11-09-2011, 14:56
ειχα φροντιστηριο το απογευμα. εννοειται οτι δεν ειχα διαβασει χριστο.
λιγο πριν φυγω ανοιγω την TV και βλεπω το σκηνικο. για μια στιγμη σκεφτηκα οτι θα μπορουσαμε να μην κανουμε μαθημα.
πηγα φροντιστηριο. κανεις δεν ειχε παρει χαμπαρι τιποτα.
αρχιζω να λεω το σκηνικο, με την επιδιωξη να χασουμε οσο περισσοτερο μαθημα γινεται. κανεις δεν νοιαστηκε.
και λιγο πριν ξεκινησει η εξεταση των ασκησεων, λεω με δραματικο υφος : "αυτο που εγινε παραειναι σημαντικο για να το προσπερασουμε ετσι απλα."
κανεις δεν νοιαστηκε. το μαθημα εγινε κανονικα. με εξετασαν. εφαγα και 2 παναγιες για την αδιαβασια μου.
Επίσης κάποιο γελοίο καραγκιοζάκι (νομίζω και πιθανότατα ο Ντέγκιαλ) δεν έλεγε 'δω μέσα ότι το μέτρο της ηλιθιότητας είναι το αν πιστεύεις ότι το 'καναν οι ίδιοι οι αμερικάνοι και πως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ έχει αποδειχτεί λάθος και ξέρωγωτι;
Ναι, είναι ηλίθιο να πιστεύεις κάτι αποκλειστικά λόγω προκατάληψης και χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, όχι δεν είπα ότι επιστημονικά έχει αποδειχθεί λάθος. Αυτό που έχει αποδειχθεί επιστημονικά, από FEMA, NIST και εκατοντάδες ανεξάρτητους ερευνητές (προφανώς είναι σημαντικό αντικείμενο μελέτης μηχανικών, για να κατασκευάζονται ασφαλέστεροι ουρανοξύστες), είναι το πώς κατέρρευσαν τα κτήρια.
phthoggon
11-09-2011, 15:36
Ήμουν σπίτι, με πήρε ο πατέρας μου τηλέφωνο και μου είπε να ανοίξω την τηλεόραση.
Θυμάμαι ότι ένιωσα μια φοβερή χαρά, απο τη μία λόγω γνήσιου αντι-αμερικανισμού «ναι ρε τους πούστηδες» και απο την άλλη λόγω παιδικής κάβλας με το θέαμα «ωωω μαλάαααακα δες πως σκάει το αεροπλάνοοοο».
Ήμουν σπίτι, και την είχα πέσει στον καναπέ.
Ξαφνικά έκτακτα νέα, μου φαινόταν απίστευτο αυτό που έγινε στον πρώτο πύργο.
Στον δεύτερο, είχα χύσει πάνω μου.
ήτανε ένα κομπιουτεράδικο πειρατικό στο μαρούσι δίπλα στο σταθμό κάποτε, περνάω από κει και βλέπω δύο γνωστούς από σχολείο μεγαλύτερους/οι γαμήκουλες της γειτονιάς στυλάκι. Μου λένε για τη Burzum μου μπλούζα και ότι θα τον φάνε τον Βικέρνες όταν βγει, να προσέχω μη μου τη πέσει κανένας στο δρόμο και εγώ νιώθω πολύ αλήτης και approved και έτσι. Κάποια στιγμή δείχνει ο ένας στην τηλεόραση και μου λέει "κοίτα τι πάθανε οι αμερικανοί!" Κοιτάω και δείχνουνε τα στιγμιότυπο να σκάνε τα αεροπλάνα πάνω στους πύργους συνεχώς. "Πενήντα χιλιάδες νεκροί λένε" "Καλά να πάθουνε ρε οι μαλάκες, ποιοι νομίζουνε ότι είναι!" "Θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος τώρα, της καριόλας" "Ας γίνει, να ξεχωρίσουνε οι ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ" Γύριζα σπίτι καβλωμένος και και περίμενα πώς και πώς να βγουν οι πρώτες εφημερίδες να διαβάσω λεπτομέρειες. Γενικά,
hii17sjSwfA
Marillion
11-09-2011, 15:44
για το οποιο υπάρχει και ένα ντοκυμαντέρ εδώ (http://www.imdb.com/title/tt0381710/)για οποιον ενδιαφέρεται (τα λέει ωραία και κατανοητά ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα από στατική).
σχολια τύπου ειναι δουλειά από μέσα κ.ο.κ. είναι οργασμικά για την φαντασία και τις αισθήσεις αλλά σε κάνουν το ίδιο γραφικό με το να παίρνεις στα σοβαρά κάθε θεωρία συνομωσίας που κυκλοφορεί εκεί έξω χωρίς κανένα στοιχείο για μπακαπ. ότι είπε ακριβώς ο ντεγκ στις 2 πρώτες προτάσεις.
πιθανότατα εμμέσω τρολλαρίσματος είδαμε να γράφονται χοντράδες (και να τις πινκάρουν κάποιοι υπάνθρωποι-''χιουμορίστες''), που εμένα προσωπικά μου προκαλούν θλίψη. είναι τουλάχιστον κρετινισμος το να χαιρεσαι με τετοια περιστατικά όποια έκβαση και αν είχαν απ'την αμέσως επόμενη μέρα. πριν με πείτε ''κλισέ'' ή στην χειρότερη ''αφελή'' το κόβω αλλα να πω πρωτα πως dythor γράφεις σαν μεγάλος μπουφος
Marillion, δεν θα χαλαστώ για τους πουσταράδες τους κεφαλαιοκράτες που εργαζόντουσαν στους δίδυμους και νόμιζαν ότι κινούσαν τα νήματα παγκοσμίως....
Marillion
11-09-2011, 15:57
Δεν ήταν μόνο εργαζόμενοι & μόνο άτομα στους πύργους που πέθαναν εκεινη την μέρα (250 μόνο στα αεροπλάνα + 55 στο πεντάγωνο ετσι; entit : 125 στο πεντάγωνο δίορθωσις )βαλε και τα ατομα που πεθαναν ενω προσπαθούσαν να σώσουν τρίτους. αυτό μόνο καθιστα παρόμοιες δηλώσεις αστείες. περα απαυτο παντως αφού πεθαναν οι κεφαλαιοκράτες εντάξει, γαμήσαμε, γιχα
Δε σου λέω πως ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ και ΟΜΙΤΖΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΑΛΙΕΝ, σου λέω πως δεν εμπιστεύομαι κανένα σχετικό επιστημονικό πόρισμα ειδικά όταν ξέρω και ένα-δύο πράγματα για το πως διαμορφώνονται και κάτω από ποιές συνθήκες. Εφ' όσον υπάρχει μια χαρά κίνητρο δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να έγινε από τα μέσα, ειδικά από τη στιγμή που είναι το πιο πασιφανές πράγμα στον κόσμο το πως εντάχθηκε το γαμημένο αυτό χτύπημα σε μια θεαματική πραγματικότητα νομιμοποίησης της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της ανατολής. Δηλαδή πόσο χαζεμένο πρετεντεροδίαιτο πρέπει να 'σαι ρε πούστη μου για να λες ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ κι από την άλλη να χαίρεσαι με το βλακώδη τρόπο που μάλλον χαίρεσαι για χτυπήματα σε (ΠΑΝΤΑ) περασμένες εξεγέρσεις (π.χ. μπουρλοτιέρηδες το '21 και ξέρω 'γω τι).
Τέλος πάντων και για να μην πλατειάζουμε, για 'μένα δεν έχει καμία σημασία το πρώτο σκέλος, δηλαδή από ποιόν έγινε και πως. Το ζήτημα είναι το πως χρησιμοποιήθηκε και ποιόν εξυπηρέτησε σ' αυτή τη στιγμή της ιστορίας κι αυτό, αν δεν είσαι εντελώς προβληματικό, είναι παραπάνω από φανερό. Ε, από 'κει και πέρα, από τη στιγμή που έγινε και για το γαμώτο της υπόθεσης, ελπίζω να ήταν στην πρόθεσή του μια απάντηση των κολασμένων προς τους μακελάρηδές τους απ' ότι μια ακόμα στρατηγική κίνηση του κεφαλαίου.
Υ.Γ.:
http://i.imgur.com/QiX8a.jpg
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΑΙΡΣΤΟΡΜ
phthoggon
11-09-2011, 16:14
Ε, από 'κει και πέρα, από τη στιγμή που έγινε και για το γαμώτο της υπόθεσης, ελπίζω να ήταν στην πρόθεσή του μια απάντηση των κολασμένων προς τους μακελάρηδές τους απ' ότι μια ακόμα στρατηγική κίνηση του κεφαλαίου.
πάλι καλά που της γης οι κολασμένοι δεν απαντούν σχεδόν ποτέ με την υπέρμετρη χαζομάρα που απαντάς εσύ σε ένα άλλο ποστ, γιατί αλλιώς δε νομίζω να είχε μείνει φύλλο και φτερό σε αυτό τον κόσμο από νωρίς.
Θα συζητηθεί στην επόμενη συνέλευση.
http://4.bp.blogspot.com/-BoHfL0BY2u8/ThlFiHUCnRI/AAAAAAAATXE/uSoX8Ck3v2k/s1600/NukExp2.jpg
freak brother
11-09-2011, 16:16
προτεινω ενα ποιντ συστεμ τυπου καρμαγεδον , πχ για καθε νεκρο τραπεζιτη καπιταλιστη 100 ποντοι για καθε πυροσβεστη που πηγε να σωσει καπιταλιστικα σκουληκια 40 ποντοι και για καθε καθαριστρια η χαμηλομισθο του wtc + καθε νεκρο παιδακι στο αφγανισταν ιρακ κλπ 10 βαθμοι και τοτε ωριμα και ψυχρα με απλα μαθηματικα να δουμε αν θα πρεπε να πανυγηριζουμε και να κερναμε μπακλαβα στους δρομους η να στεναχωρηθουμε για αυτο που συνεβη.
9/11 θες να πεις
:( :( :( :( :( :( :( :( :(
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
http://agilescout.com/wp-content/uploads/2011/08/911-remember.jpeg
O! say can you see by the dawn’s early light,
What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming,
Whose broad stripes and bright stars through the perilous fight,
O’er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?
And the rockets’ red glare, the bombs bursting in air,
Gave proof through the night that our flag was still there;
O! say does that star-spangled banner yet wave,
O’er the land of the free and the home of the brave?
On the shore dimly seen through the mists of the deep,
Where the foe’s haughty host in dread silence reposes,
What is that which the breeze, o’er the towering steep,
As it fitfully blows, half conceals, half discloses?
Now it catches the gleam of the morning’s first beam,
In full glory reflected now shines in the stream:
’Tis the star-spangled banner, O! long may it wave
And where is that band who so vauntingly swore
That the havoc of war and the battle’s confusion,
A home and a country, should leave us no more?
Their blood has washed out their foul footsteps’ pollution.
No refuge could save the hireling and slave
From the terror of flight, or the gloom of the grave:
And the star-spangled banner in triumph doth wave,
O! thus be it ever, when freemen shall stand
Between their loved home and the war’s desolation.
Blest with vict’ry and peace, may the Heav’n rescued land
Praise the Power that hath made and preserved us a nation!
Then conquer we must, when our cause it is just,
And this be our motto: “In God is our trust;”
And the star-spangled banner in triumph shall wave
O’er the land of the free and the home of the brave!
Σιγά ρε Mel Gibson.
KoiliaSamprela
11-09-2011, 16:33
Ετοιμαζομασταν με τον σπυρο να κλεισουμε εισητηρια για παντερα σλευερ.
Και μετα ακυρωθηκε.
Α ρε σπυρο.
=(
είχαμε κανονίσει και για πουλμανάκι , από την δουλειά μου απ ευθείας για το live της δεκαετίας ...
Δε σου λέω πως ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ και ΟΜΙΤΖΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΑΛΙΕΝ, σου λέω πως δεν εμπιστεύομαι κανένα σχετικό επιστημονικό πόρισμα ειδικά όταν ξέρω και ένα-δύο πράγματα για το πως διαμορφώνονται και κάτω από ποιές συνθήκες. Εφ' όσον υπάρχει μια χαρά κίνητρο δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να έγινε από τα μέσα, ειδικά από τη στιγμή που είναι το πιο πασιφανές πράγμα στον κόσμο το πως εντάχθηκε το γαμημένο αυτό χτύπημα σε μια θεαματική πραγματικότητα νομιμοποίησης της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της ανατολής. Δηλαδή πόσο χαζεμένο πρετεντεροδίαιτο πρέπει να 'σαι ρε πούστη μου για να λες ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ κι από την άλλη να χαίρεσαι με το βλακώδη τρόπο που μάλλον χαίρεσαι για χτυπήματα σε (ΠΑΝΤΑ) περασμένες εξεγέρσεις (π.χ. μπουρλοτιέρηδες το '21 και ξέρω 'γω τι).
Ναι, πράγματι υπάρχει μια χαρά κίνητρο, το οποίο σαφώς δηλώνει το ενδεχόμενο να είχε κάποιον ρόλο η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά από μόνο του δεν αποδεικνύει τίποτε. Έτσι κι αλλιώς, κίνητρο είχε και η Al Qaeda και οποιαδήποτε άλλη τρομοκρατική οργάνωση που βλέπει τόσο εχθρικά τις ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι πως, έπειτα από 10 χρόνια έρευνας των συνομωσιολόγων, δεν υπάρχει κάποιο επαληθεύσιμο γεγονός που να υποστηρίζει την θεωρία της εμπλοκής της αμερικανικής κυβέρνησης. Αυτό δεν αποδεικνύει την μη εμπλοκή της, αλλά τουλάχιστον σημαίνει πως δεν είναι ενδεχόμενο που θα έπρεπε να λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη.
Τώρα, όσον αφορά τα επιστημονικά πορίσματα: δεν είμαι μηχανικός και δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω την μελέτη της FEMA ή της NIST ή τις έρευνες ανεξάρτητων ερευνητικών κέντρων, αλλά μπορώ να έχω εμπιστοσύνη επειδή είναι δημόσια διαθέσιμες για κριτική από την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα. Εκτός αν όλοι οι μηχανικοί ανά τον κόσμο έχουν μέρος στην συνομωσία ή κάτι...
asimoulis
11-09-2011, 18:35
πιθανότατα εμμέσω τρολλαρίσματος είδαμε να γράφονται χοντράδες (και να τις πινκάρουν κάποιοι υπάνθρωποι-''χιουμορίστες''), που εμένα προσωπικά μου προκαλούν θλίψη.
μη κλάψεις.
Marillion
11-09-2011, 20:31
Δηλαδή πόσο χαζεμένο πρετεντεροδίαιτο πρέπει να 'σαι ρε πούστη μου για να λες ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ κι από την άλλη να χαίρεσαι με το βλακώδη τρόπο που μάλλον χαίρεσαι για χτυπήματα σε (ΠΑΝΤΑ) περασμένες εξεγέρσεις (π.χ. μπουρλοτιέρηδες το '21 και ξέρω 'γω τι).
...
τεσπα αντε τσιρς
Agoraphobic_S.I.
11-09-2011, 21:02
Είτε έγινε από μέσα είτε όχι, την ευθύνη γι αυτό το χτύπημα (και τους πολέμους που ακολούθησαν) δεν την έχει κανείς άλλος από τους ιμπεριαλιστές δυτικούς. Οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι είναι (δυστυχώς) το μόνο αντίπαλο δέος στο δυτικό κεφάλαιο, ποιός ξέρει όμως τι θα προκύψει μετά τις τελευταίες εκδημοκρατιστικές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο. Ε;
Κάπου ονλάιν ήμουν (πιθανότατα άι αρ σι) και με ειδοποίησαν να τσεκάρω τιβί. Είχε πέσει ήδη το ένα αεροπλάνο και, λίγα λεπτά αργότερα, είδα σε ρήαλ τάιμ να πέφτει και το 2ο. Μου πήρε αρκετή ώρα να αντιληφθώ ότι όλο αυτό που έβλεπα ήταν πραγματικό...
Ήμουν σπίτι αραχτός, δούλευα και στην ΟΑ τότε, ιπτάμενος, με παίρνει ένα φιλαράκι μου τηλέφωνο
"Που ΄σαι ρε μαλάκα, είδες τι γίνεται στην Νέα Υόρκη; Πέφτουν αεροπλάνα πάνω σε ουρανοξύστες"
η αναμενόμενη απάντηση από εμένα
" Α γαμήσου με τις παπαριές σου, ηλίθιε, καμμιά ταινία βλέπεις". Με τα πολλά με έπεισε και άνοιξα τιβί.
Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή χάρηκα, πάρτε τα ρε πούστηδες κτλ. Αλλά όσο να 'ναι ύστερα από ώριμη σκέψη... Ντάξει, αθώοι άνθρωποι, κρίμας.
The Donnn
11-09-2011, 21:51
Ήμουν Βοστώνη. Με ξύπνησε ο συγκάτοικος μου 9 παρα 10 το πρωί με ανοιχτή την τηλεόραση
"dude wake up, there's been an accident in New York"
Γυρίζω και βλέπω τον πρώτο πύργο να καίγεται, δεν κατάλαβα καλά καλά τί έγινε.
Συγκάτοικος: "your sister lives right there right?"
Εγώ: "yes, but she's not in New York right now"
Συγκάτοικος: "where is she?"
Εγώ: "she's on an airplane returning to New York"
Και κάπου εκεί είδαμε και το δεύτερο αεροπλάνο να σκάει στον άλλο πύργο. Μετά δεν θυμάμαι, ήμουν σε σοκ. Η αδερφή μου (που όντως έμενε ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τους πύργους) ήταν σε πτήση από Λονδίνο και επέστρεφε εκείνο το πρωί. Τους έστρεψαν πίσω στο Λονδίνο, προσπάθησε να με πάρει από τα δορυφορικά τηλέφωνα του αεροπλάνου, αλλά είχαν πέσει όλες οι επικοινωνίες. Έγινε 2 το μεσημέρι να μάθω πως ήταν καλά, επειδή δεν είχαν πει ποιές πτήσεις ήταν, ή από πού ερχόντουσαν.
1. Το υπνοδωμάτιο της καταστράφηκε, έσπασαν όλα τα τζάμια και έγινε της πουτάνας.
2. Την επομένη ξύπνησα με άσπρα μαλλιά.
Γενικά είμαι τυχερός στην ατυχία μου με τα τρομοκρατικά. Ήμουν στης αδερφής μου την προηγούμενη ευδομάδα. πριν την επίθεση. Στις επιθέσεις του Λονδίνου, το λεωφορείο που εκράγηκε ήταν ΕΞΩ από το κτήριο που έμενα (ήμουν Κύπρο για διακοπές). Μου είπαν μετά πως στο προθάλαμο μαζεύανε κομάτια από τα θύματα.
KoiliaSamprela
11-09-2011, 22:04
καλά, γάμησέτα μεν, να σε έχουμε στα υπ όψιν για ποδαρικό δε :)
Kaserinos
11-09-2011, 22:09
ΛΕΦΤΑΣ ο Κυπριος.
freak brother
11-09-2011, 22:29
Κυπριος.
φιξντ
Beyond Within
11-09-2011, 22:33
έπαιζα fifa 2000 στο πλευστεησον και περίμενα να πάει 6 το απόγευμα να κατεβώ για μπάλα.
Καλά ρε μλκ Donn, ζούσες Boστώνη, σπούδασες ξέρωγω τι έκανες, και επέστρεψες ΚΥΠΡΟ?
Τι σκατά σου έλειψε? Το χαλούμι?
έπαιζα fifa 2000 στο πλευστεησον και περίμενα να πάει 6 το απόγευμα να κατεβώ για μπάλα.
...παρ' όλο που το 2001 είχε βγει κανένα χρόνο πίσω. Άπονη ζωή, μας πέταξες στου δρόμου την άκρη.
ρε δεν αναφερατε οτι χασαμε τους Pantera, αφου ακυρωσανε εξαιτιας της επιθεσης
Firestorm3
11-09-2011, 23:24
ΚΑΛΗΜΕΡΑ DYTHOR
http://i.imgur.com/QiX8a.jpg
freak brother
11-09-2011, 23:29
Καλά ρε μλκ Donn, ζούσες Boστώνη, σπούδασες ξέρωγω τι έκανες, και επέστρεψες ΚΥΠΡΟ?
Τι σκατά σου έλειψε? Το χαλούμι?
ε θα χει τπτ οικογενειακες επιχειρησεις :P
nekrobutcher
12-09-2011, 00:38
μολις ειχα ξυπνησει απο μεσημεριανο υπνο...μου λεει η αδερφη μου "ρε συ εκαναν επίθεση στην αμερικη!"
http://images.encyclopediadramatica.ch/f/f5/Raining_men.jpg
τετάρτη ή πέμπτη δημοτικού νιάνιαρο τα είδα όλα στην τιβι κλπ κλπ και είχα στεναχωρεθεί ας πούμε
μεγαλώνοντας και αναθεωρώντας, το ήθελε πολύ ο κώλος τους...
τετάρτη ή πέμπτη δημοτικού νιάνιαρο τα είδα όλα στην τιβι κλπ κλπ και είχα στεναχωρεθεί ας πούμε
μεγαλώνοντας και αναθεωρώντας, το ήθελε πολύ ο κώλος τους...μη ξεχνάμε γιαπωνίες, βιετνάμια και συναφή
Συνηθως αναποδα παει, οταν εισαι δημοτικο αντε γυμνασιο, ακους τον πατερα σου ή τη μανα σου ή καποιον τελος παντων να λεει ποσο μαλακες ειναι οι αμερικανοι, οι τουρκοι, οι αλβανοι ή καποιος λαος τελος παντων, και οταν μεγαλωνεις συνειδητοποιεις πως τα θυματα της 11ης Σεπτεμβριου ή τελος παντων καποιας τετοιας τρομοκρατικης επιθεσης ειναι ανθρωποι με δουλειες και οικογενειες, για να μην αναφερθουμε στους πυροσβεστες και οσους ηταν στα ασθενοφορα.
Τωρα βεβαια στο ΕΡ, το φορουμ του παραλογου, "τα ηθελε ο κωλος των αμερικανων", αρα επρεπε να πεσουν οι διδυμοι πυργοι και να σκοτωθουν 3500 ανθρωποι που ηταν ελαχιστα υπευθυνοι για οποιονδηποτε αλλον πολεμο και βιετναμ και οποιες αλλες μαλακιες αναφερεις.
Αν επρεπε να περασουν ενα "μηνυμα" οι τρομοκρατες, οπως υποννοεις, θα μπορουσαν να ειχαν δολοφονησει προεδρους, να ειχαν ριξει το Αγαλμα της Ελευθεριας που αποτελει συμβολο επισης, να ειχαν κανει τρομοκρατικη επιθεση με θυματα white collars.
Marillion
12-09-2011, 08:16
γενικά ο κυνισμος που διακρίνει τους περισσότερος σε αυτό το θέμα είναι τόσο αντιφατικός με το ''ανθρωπιστικό-αριστερό'' τους προφίλ. εντάξει κανένας δεν νομίζω να είναι τόσο χαζός για να μην καταλαβαίνει πως οι αμερικάνοι από τους δίδυμους πύργους και μετά σκότωσαν τον δεκαπλάσιο πληθυσμό (πόσο μάλλον πριν). ακόμα μεγαλύτερο φεηλ είναι οι όποιες πελατειακές-οικονομικές σχέσεις είχε το αμερικάνικο κεφάλαιο και οι αμερικάνικες κυβερνήσεις με τους ίδιους που προκάλεσαν την επίθεση. το ξέρουμε πως η αμερική είναι μια shady ιμπεριαλιστική χώρα στα θέματα της εξωτερικής της πολιτικής. εμένα μου προκαλεί αηδία ο ναρκισσισμός με τον οποίον αντιμετωπίζουν οι Αμερικάνοι και ο διεθνής τύπος την μνήμη των θυμάτων και δείχνει για ακόμη μια φορά πως ο Δυτικός κόσμος είναι ο σημαντικότερος με έναν πρωτοφανή οπισθοδρομικό τρόπο. Παρακολουθώντας την τελετή που έγινε χθες προχθές απλά μου βγήκε ένα wtf. Αλλά ένα και ένα κάνουν δύο οπότε συνεχίζουμε.
Το θέμα είναι οτι η 11η σεπτεμβριου δεν χτυπησε κανεναν και τίποτα. Εκανε backfire στον αραβικό κόσμο που ήδη είχε χάσει την δυτική υποστήριξη προ πολλου και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το ότι οι αριθμοί ειναι δυσανάλογοι δεν υποβαθμίζει την ανθρώπινη τραγωδία. Δηλαδή με το χέρι στην καρδία, εστω οτι γνωρίζατε έναν ανθρωπο που έχασε συγγενή στους δίδυμους πύργους, θα του λεγατε παπατζιλίκια τύπου ''μην κλαις κουφαλα, εχεις κάνει χειρότερα & αν όχι εσύ η κυβέρνηση που στηρίζεις;''. στοιχειώδης ελλειψη λογικής από νέους ενεργούς ανθρώπους που θέλουν να μας σώσουν κιολας (την βάψαμε). επίσης dythor ναι, δεν σε νοιαζει γιατί και πως έγινε και σε ενδιαφέρει το πως χρησιμοποιήθηκε αλλά αποτι φαινεται δεν σε ενδιαφέρει και το ''τι έγινε''. στην άνεση του μικρόκοσμου μας με τα εγχώρια προβλήματα είναι ιδιαίτερα ευκολο να βλέπεις τον θανατο κάποιων χιλιάδων ανθρώπων με οπτικη γωνία ιστορικού πριν καν έρθει η ώρα να καταγράψει αντικειμενικά την ιστορία. α ναι, έγινε και αυτό φάση. μπορεί το guardian να αναφέρεται στους δίδυμους πύργους και να τρώει την κατακραυγη του κόσμου που δεν κάνει παρόμοια ρεπορτάζ για προσωπικές ιστορίες ιρακινων, και γω μαζί τους. αλλά το επιχείρημα ''εχει και χειρότερα'' είναι γελοίο, υποβαθμίζει κάθε ίχνος ανθρωπιάς, προάγει εγωκεντρισμό & δείχνει πως η στατιστική προσέγγιση των πραγμάτων σας εξομοιώνει με τους ανθρώπους που κατηγορείτε. tl dr μην κλάψεις και τέτοια.
μεγαλώνοντας και αναθεωρώντας, το ήθελε πολύ ο κώλος τους...μη ξεχνάμε γιαπωνίες, βιετνάμια και συναφή
Αναρωτιέμαι αν συνειδητοποιείς καν πόσο ρατσιστική είναι αυτή η άποψη. Τα ήθελε ο κώλος 3000 ατόμων που απλώς τυγχάνει να είχαν την ίδια υπηκοότητα με όσους κατηγορείς για τις πυρηνικές βόμβες ή τον πόλεμο στο Βιετνάμ;
regularpaul
12-09-2011, 10:45
στο σεισμό που συζητάτε έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν θυμάμαι γρι
εδώ τουλάχιστον κάτι μου ρχεται
ήμουν στο πατρικό για φαί λοιπόν, άνοιξα τιβι κι ειδα τι γινόταν νομίζοντας ότι είναι δυστύχημα
και είδα λάιβ το 2ο, οπότε σκέφτηκα ότι πρόκειται για επίθεση
μου ηρθαν κι εμένα χουλιγκανικές σκέψεις κλπ
αλλά το τότε ER για μένα ήταν το φόρουμ του stonerrock.com
όπου μιλούσα με 100αδες αμερικάνους, πολλοί εκ των οποίων Νεοϋορκέζοι
οπότε μπαίνοντας στο φόρουμ, ξεχάστηκαν γρήγορα οι χουλιγκανισμοί
και μπήκαμε στο ανθρωπιστικό του πράγματος
όλα αυτά μέχρι που συνδέθηκε ο cybernaut
άρχισε να λέει για ιμπεριαλισμούς κλπ και φυσικά για εβραίους
και η κουβέντα πήρε τον δρόμο της :D
Agoraphobic_S.I.
12-09-2011, 11:10
Μήπως, λέω μήπως, αυτοί οι κακόμοιροι οι 3 χιλιάδες αν ζούσαν στον πόλεμο με το ιρακ θα είχαν καταταγεί σαν μισθοφόροι στο στρατό για να τσεπώσουν τα φράγκα όπως πολλοί φτωχοί με οικογένειες και δουλειές, σφάζοντας και βασανίζοντας γυναικόπεδα;
Φιξξερ μήπως θα είχες καταταγεί κι εσύ;
Comte de Saint-Germain
12-09-2011, 11:16
Ε, ας τους σκοτώσουμε προληπτικά γιατί δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί ένας από αυτούς να είναι ο επόμενος Χίτλερ.
Agoraphobic_S.I.
12-09-2011, 11:19
Μ΄αρέσει πάντως που ο ανθρωπισμός του ΕΡ ξυπνάει μόνο όταν υπάρχει ΨΟΦΟΣ. Είστε ευαισθητούλια τα καημένα!
Comte de Saint-Germain
12-09-2011, 11:22
Πραγματικά, διάβασε πάλι το προηγούμενο ποστ σου και έλα πες μας για επιλεκτικό ανθρωπισμό.
Agoraphobic_S.I.
12-09-2011, 11:26
Δεν είμαι γενικά ανθρωπιστής, δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το ανθρώπινο γένος γενικά κι αόριστα, αλήθεια.
freak brother
12-09-2011, 11:33
ψαρωτικο!
asimoulis
12-09-2011, 11:43
Δηλαδή με το χέρι στην καρδία, εστω οτι γνωρίζατε έναν ανθρωπο που έχασε συγγενή στους δίδυμους πύργους, θα του λεγατε παπατζιλίκια τύπου ''μην κλαις κουφαλα, εχεις κάνει χειρότερα & αν όχι εσύ η κυβέρνηση που στηρίζεις;''.
όχι, πρέπει να το σκεφτεί μόνος του με καθαρό μυαλό. όχι ότι έχει κάνει χειρότερα ή καλύτερα, ούτε να μην κλαίει, αλλά ότι η χώρα του φταίει. τα άλλα με τις συγκρίσεις είναι ψεύτικες μαλακίες συμφωνώ.
freak brother
12-09-2011, 11:48
Δεν είμαι γενικά ανθρωπιστής, δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου το ανθρώπινο γένος γενικά κι αόριστα, αλήθεια.
ειπε ο Χιτλερ και πατησε το ον στον φουρνο
Agoraphobic_S.I.
12-09-2011, 11:51
Ναι, στη λαοκρατία θα γίνεις μια τέλεια καθαρίστρια.
Amnesiac.
12-09-2011, 11:54
Σόρρυ για την παρέμβαση, απλά για να μη λέμε ό,τι θέλουμε :
Hitler was a sensitive man
He went to art school when he was younger
He wanted to be a painter
Hitler was a vegetarian
He was also a non-smoker
He hired gay and handicapped officers
He was concerned about overpopulation
If Hitler was alive today
He’d listen to The Cure, The Smiths, and Depeche Mode
Συνεχίστε.
Να με συγχωρεις Αγκοραφοβικ, εκανα ποστ και μετα καταλαβα οτι ειναι αδιανοητο να μιλαω με καποιον σαν εσενα που εχεις βγαλει συμπερασμα χωρις να ξερεις το παραμικρο για μενα (και το εχω καταλαβει απο το πως μου τη μπαινεις ενιοτε στο τσατ), οποτε το εσβησα. Κανε διαλογο μονο σου και ζησε στην κοσμαρα σου.
με τετοιο αβαταρ εσυ περιμενεις να σε παρει κανεις στα σοβαρα?
Συγγνωμη ε.
http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=2331&dateline=1306903057
Παρτε κι αυτο τωρα που γυριζει, εχω λιωσει με το σκηνικο.
09RXJeX6ajA
Σκάει που λες ο αγκοραφόμπικ τάδε και σου λέει, "Ναι, δεν ήταν υπεύθυνοι για τα εγκλήματα της Αμερικής αλλά αν ζούσαν ίσως πήγαιναν και στο Ιράκ. Άρα; Άρα καλά τους κάνανε!". Και αυτός ο τυπάκος τώρα είναι αναρχικός και μέρος του κινήματος. Σκέτη θλίψη.
Ακόμα και αν κάνουμε την (εντελώς γελοία) υπόθεση ότι αυτοί οι τρεις χιλιάδες ήταν όντως φονιάδες των λαών, αυτό πώς ακριβώς δικαιολογεί αυτόν τον φρικιαστικό θάνατο; Δηλαδή απ' τη στιγμή που (υποθετικά) ευθύνονται για τα εγκλήματα της Αμερικής τότε ξαφνικά είναι ΟΚ να δολοφονηθούν μαζικά; Δηλαδή, είμαστε γενικά ενάντιοι στην θανατική ποινή αλλά όταν αυτή έχει τη μορφή δύο αεροπλάνων που σκάνε σε ισάριθμους ουρανοξύστες ξαφνικά γίνεται ΟΚ. Γιατί, επειδή προσφέρει θέαμα;
Απ' όπου και να την πιάσεις αυτή την άποψη είναι γελοία και μόνο που γίνεται αυτή η κουβέντα είναι λυπηρό.
Το παραπάνω ποστ φυσικά δε σημαίνει ότι η αμερικανοφιλία του φίψερ δεν είναι για γέλια. Ακόμα και αν το κάνει εσκεμμένα ώστε να προκαλέσει.
Τα λες υπεροχα στο ποστ σου το αποπανω και σε πινκαρα.
Στο αποκατω απο το αποπανω, τι να σου πω, ησουν αρκετα πιο ακραιος απο μενα και στην εκφραση σου και σε αυτα που εγραψες, αλλα παρολα αυτα διακρινεις καποια αμερικανοφιλια στα δικα μου σοβαρα και "σοβαρα" ποστς, δηλαδη:
1. σε αυτο που λεω στον τσσκς οτι λεει μαλακιες πιο ηπια απο οτι του τα λεει ο ντεγκιαλ η απο οτι τα λες εσυ στον αγκοραφομπικ
2. σε αυτο που απανταω στον αγκοραφομπικ μετα τη γελοια του ερωτηση προς εμενα
3. σε αυτο που απανταω στον αττιλα μετα το "καταπληκτικο" χιουμορ του για το αβαταρ μου
4. σε αυτο που βαζω τον ΜΑΤΤ ΜΠΑΡΛΟΟΥ να τραγουδαει τον εθνικο υμνο της Αμερικης με στολη μπατσου
Οκ ουμπου, μη φοβασαι, μπορεις να εκφρασεις την αποψη σου την επομενη φορα χωρις να φοβηθεις μηπως ταυτιζεται με τη δικη μου, λολ
Όχι φίξερ, στα ασόβαρα ποστ αναφέρομουν. Η όλη φάση με τους ύμνους, τα εθνικά χρώματα και τις σημαίες μου φαίνεται αστεία, ακόμα και αν το κάνεις για να προβοκάρεις τα αντιαμερικάνικα αισθήματα του φόρουμ.
Εν πάση περιπτώσει, δε θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας.
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/31.jpg
εγώ θυμάμαι πως πήγαινα για ψωνια και πέτυχα φιλο στο δρόμο και μου λέει το κοσμοϊστορικό γεγονός, δεν τον πίστεψα ως προς την δραματικότητα και δεν έχω και τηλεοραση για να επιβεβαίωνα. Το βράδυ που πήγα στο νοσοκομείο για τον πατέρα μου που ήταν άρρωστος τα είδα όλα και στην κυριολεξία και μεταφορικά στην τιβί του δωματίου.
Αυτές τις μέρες με διέγραψαν από επαφές και 2-3 αμερικάνοι, βρίζοντας με, επειδή έκανα άλμπουμ στο facebook με παρωδίες και black humor του γεγονότος. Και μάλιστα αυτό το μπλακ χιούμορ ήταν και αμερικάνικης προέλευσης.
enitharmon
12-09-2011, 14:14
συγκινούμαι όταν σκέφτομαι οτι αν αρχιζε κανα βομβαρδισμο/πολεμο η βόρεια κορέα ή η κινα δε θα ενοχλούσε τόσο, γιατι "δεν ειναι αμερικανοι"
και οταν μεγαλωνεις συνειδητοποιεις πως τα θυματα της 11ης Σεπτεμβριου ή τελος παντων καποιας τετοιας τρομοκρατικης επιθεσης ειναι ανθρωποι με δουλειες και οικογενειες
Μαλάκες, ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ; ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ;
Επίσης ρε μαλάκες κανείς δε λέει ότι αυτοί οι 3.000 τέλος πάντων είχανε άμεση ευθύνη και θα 'πρεπε να είναι οι πρώτοι στόχοι μιας εξέγερσης και ξέρω 'γω τι (αν και εδώ μέσα πάρα πολλοί μόγγολοι με την αστική λογική που τους βολεύει είπαν τη γελοιότητα του ότι δεν έχουν καμία ευθύνη, αποκρύπτοντας εγκλήματα). Απλούστατα όμως όταν έχεις κάποιον που τρώει χώμα δυο δεκαετίες τώρα, που τον έχεις γαμήσει από 'κει που βαστιέται, που γενικά είναι σε ένα επίπεδο ζωής που παρακάτω δεν πολυπάει κι αυτός ο κάποιος βαρέσει μία στα τυφλά στο δυνάστη του το πρώτο γαμημένο πράγμα που θα 'χεις να πεις ας μην είναι ΕΕΕΕ ΑΣΤΟΧΗΣΕΣ.
freak brother
12-09-2011, 14:32
συγκινούμαι όταν σκέφτομαι οτι αν αρχιζε κανα βομβαρδισμο/πολεμο η βόρεια κορέα ή η κινα δε θα ενοχλούσε τόσο, γιατι "δεν ειναι αμερικανοι"
ε αν ειχε η κινα η η βορεια κορεα γαμησει οποιαδηποτε χωρα ειχε πετρελαια και εγκαθιδρυσει δικτατοριες σε ολο τον πλανητη και ριξει πυρηνικα κλπ και γενικα δουλευει με 2134123213 προπαγανδιστικους μηχανισμους να κανει ολο τον κοσμο σαν τα μουτρα της , ναι τοτε θα αντιπαθουσαμε εξισου τις στρατοκαβλες κυβερνησεις τους.
Βασικά ναούμ, εγώ σπάζομαι με κάτι υποκριτικά αρχιδάκια που μιλάνε για θλίψη και πόνο εκ των υστέρων.
Αφού βρε πουσταράδες, οι περισσότεροι μόλις έσκασε και το δευτερο αεροπλάνο, καυλώσατε τρελά, τι μας το παίζετε οσίες παρθένες και ηθικολόγοι της πούτσας τώρα?
Στην Ελλάδα ο αντιαμερικανισμός τότε άγγιζε το 95% σύμφωνα με εκθέσεις του State Department (είμασταν η νο1 αντιαμερικάνικη χώρα στον πλανήτη), όλο το 5% στο e.r είναι?
Με μία ψύχραιμη ματιά, ήταν όχι απλά λυπήρο, αλλά τραγικό αυτό που έγινε, και κυρίως για τις αθώες ψυχές που έφυγαν.Αλλά μην μας το παίζετε παναγίτσες ρε καριόλια.Αφού όταν το είδατε, αρχικά γουστάρατε.
Μα το θεό όσο καιρό σε θυμάμαι να γράφεις, γράφεις μαλακίες.
Dythor, κανεις δε λεει ότι δεν ευθύνεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ για το χτύπημα στις 11/9. Προφανώς και αυτή ήταν που προκάλεσε τα τόσο έντονα αντιαμερικάνικα αισθήματα στους τρομοκράτες με αποτέλεσμα να καταφύγουν στην εν λόγω επίθεση. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τις αθώες ζωές που χάθηκαν, άλλο να αποδίδεις ευθύνη στις αμερικάνικες κυβερνήσεις και την εξωτερική τους πολιτική και άλλο να θεωρείς δικαιολογημένη τη σφαγή 3.000 ανθρώπων.
Firestorm3
12-09-2011, 14:43
Μα το θεό όσο καιρό σε θυμάμαι να γράφεις, γράφεις μαλακίες.
ΠΕΣΤΑ
Dythor, κανεις δε λεει ότι δεν ευθύνεται η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ για το χτύπημα στις 11/9. Προφανώς και αυτή ήταν που προκάλεσε τα τόσο έντονα αντιαμερικάνικα αισθήματα στους τρομοκράτες με αποτέλεσμα να καταφύγουν στην εν λόγω επίθεση. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τις αθώες ζωές που χάθηκαν, άλλο να αποδίδεις ευθύνη στις αμερικάνικες κυβερνήσεις και την εξωτερική τους πολιτική και άλλο να θεωρείς δικαιολογημένη τη σφαγή 3.000 ανθρώπων.
Η συσσώρευση κεφαλαίου από το δυτικό καπιταλισμό την τελευταία τριανταετία και βάλε δεν έγινε στις πλάτες εκατομμυρίων ανατολιτών, κρατών ολόκληρων που ισοπεδώθηκαν; Θα είχε κανένα νόημα όλη αυτή η ιστορία αν δεν υπήρχαμε εγώ κι εσύ ν' αγοράζουμε ΙΚΕΑ βαμμένο με το αίμα αυτών των ανθρώπων; Τι σόι ΚΚΕδίστικη αποποίηση ευθύνης είναι αυτή;
ΝΑ 'ΡΘΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΙΑΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ
Αλέξη άλλη όμως η αντίδραση του όταν το πρωτοείδαμε (που ΟΛΟΙ κάβλωσαν, όχι το 95% που λες) και άλλο το όταν συνειδητοποιήσαμε το πραγματικό κόστος σε αίμα. Αισθητή η διαφορά.
Μη λες κόσμο με το μικρό του όνομα εσύ, μου 'ρχεται μια αναγούλα κάπως.
Αλέξη άλλη όμως η αντίδραση του όταν το πρωτοείδαμε (που ΟΛΟΙ κάβλωσαν, όχι το 95% που λες) και άλλο το όταν συνειδητοποιήσαμε το πραγματικό κόστος σε αίμα. Αισθητή η διαφορά.
Αυτό λέω και εγώ ρε συ όμως, απλά με λίγα καντήλια εξτρά....
Η συσσώρευση κεφαλαίου από το δυτικό καπιταλισμό την τελευταία τριανταετία και βάλε δεν έγινε στις πλάτες εκατομμυρίων ανατολιτών, κρατών ολόκληρων που ισοπεδώθηκαν; Θα είχε κανένα νόημα όλη αυτή η ιστορία αν δεν υπήρχαμε εγώ κι εσύ ν' αγοράζουμε ΙΚΕΑ βαμμένο με το αίμα αυτών των ανθρώπων; Τι σόι ΚΚΕδίστικη αποποίηση ευθύνης είναι αυτή;
ΝΑ 'ΡΘΟΥΝΕ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΙΑΣΟΥΝΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ
Και αυτό κάπως δικαιολογεί την σφαγή στο μυαλό σου;
Ξέρω 'γω, κάπου ανάμεσα στο "δεν κάνεις τίποτα γι' αυτό" και στο "όχι μόνο δεν κάνεις τίποτα αλλά στηρίζεις έμπρακτα τη φάση, για την ακρίβεια ο κάθε εσύ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δυστυχίας και υποδούλωσής μου" βρήκα έναν επαρκή λόγο!
Μη λες κόσμο με το μικρό του όνομα εσύ, μου 'ρχεται μια αναγούλα κάπως.
Γιατί μανάρα μου? Σου χαλάω τα τσάκρα?
Απλά με αηδιάζεις λίγο βρε Stratoz.
Δεν πειράζει ρε αγορίνα, δεν θα σε κάνω φίλο μου ποτέ για να σε λέω κι εσένα με το μικρό σου, μην ανησυχείς (και κόψε και τα αντ από το fb please).
Και οντόπικ: απλά Αλέξη η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο σκέλος (της στιγμιαίας κάβλας) με τα δυσάρεστα συναισθήματα για τις τόσες χαμένες ζωές μπορεί να μην έγινε μετά από κάποιο, αρκετό, χρονικό διάστημα όπως (πιθανολογώ) φαντάζεσαι. Γι' αυτό το λέω.
metamelia3
12-09-2011, 15:14
εγω Σοφια πιστευω οτι παρουσιαζετε βαρυτατες περιπτωσεις εγκεφαλικης βλαβης
what's the big deal? οι αμερικανοι σκοτωσαν 3 χιλιαδες αμαχους σε 1 βδομαδα στο αφγανισταν αλλα δεν κλαψομουνιασε ο μισος πλανητης
enitharmon
12-09-2011, 15:22
Ξέρω 'γω, κάπου ανάμεσα στο "δεν κάνεις τίποτα γι' αυτό" και στο "όχι μόνο δεν κάνεις τίποτα αλλά στηρίζεις έμπρακτα τη φάση, για την ακρίβεια ο κάθε εσύ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δυστυχίας και υποδούλωσής μου" βρήκα έναν επαρκή λόγο!
όταν θα στην αναβει ο χ εξεγερμενος να το θυμασαι αυτο και να μην κατουρηθεις πανω σου, γιατι αποδοθηκε δικαιοσυνη
Φυσικά και θα κατουρηθώ πάνω μου, αυτό δεν αναιρεί την ομορφιά στιγμής καθώς και το ότι όντως θα 'χει αποδοθεί δικαιοσύνη. Τι να κάνομε, αθρώποι είμαστε.
VidnaObmana
12-09-2011, 20:04
R.I.P to the 2976 American people that lost their lives on that day, and R.I.P to the 48,644 Afghan people and the 1,690,903 Iraqis that paid the ultimate price for a crime they did not commit.
Agoraphobic_S.I.
12-09-2011, 21:20
Και αυτός ο τυπάκος τώρα είναι αναρχικός
Όχι μάνες.
χμ, χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα παραπάνω τοστσ, κάποιες σκέψεις για την 11/9. είναι δεδομένο ότι κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι πραγματικά συνέβη, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές "εκδοχές" για το όλο συμβάν. η πρώτη εκδοχή είναι εκείνη που θέλει τον μπιλάντε να ρίχνει τους πύργους, ενώ, η δεύτερη και πιο "συνωμοσιολογική" είναι αυτή που θέλει την τρομοκρατική επιχείρηση να πραγματοποιήθηκε εκ των έσω. πολύ απλά ώστε να νομιμοποιηθεί στα μάτια των αμερικανών, και όχι μόνο, ο πόλεμος στο ιράκ, να νομιμοποιηθούν ακόμα πιο ψυχαναγκαστικοί μηχανισμοί ελέγχου και γενικά ακόμα πιο οξυμένες εξουσιαστικές πρακτικές. μεγάλο κέρδος για την αμερικανική κυβέρνηση με άλλα λόγια.
ο καθένας υιοθετεί μια από τις δύο ερμηνείες, αν και η δεύτερη παρουσιάζεται ως πιο πιστευτή. προσωπικά δεν στέκομαι σε αυτό, αλλά στο γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος τείνει να πιστέψει πιο εύκολα ένα σενάριο που θέλει το χτύπημα να πραγματοποιήθηκε με σκοπό το κέρδος από την κυβέρνηση, παρά να το έκανε κάποιος για τα "ιδανικά" του. όποια και αν είναι αυτά. δηλαδή, φαντάζει πιο λογικό να σκοτώσεις και να σκοτωθείς για το κέρδος, παρά για ένα ανώτερο ιδανικό που πιστεύεις.
ανεξάρτητα από όλα τα άλλα λοιπόν (το ποιος πραγματικά το έκανε δηλαδή), για μένα μακροπρόθεσμα η 11/9 είναι μια μεγάλη νίκη του καπιταλισμού και της φιλελεύθερης θεώρησης των πραγμάτων. πολύ απλά διότι πάνω από όλα νομιμοποίησε τον αγώνα για ένα ανώτερο σκοπό ως κάτι "παράλογο", ενώ την πάλη για το κέρδος ως κάτι απόλυτα "λογικό".
Δυο λεπτά. δυο λεπτά.
Είχα την εντύπωση ως τώρα ότι αυτό με τη συνωμοσιολογία και την "δουλειά εκ των έσω" ήταν μεταξύ σοβαρού κι αστείου, χαβαλέ κάνουμε, λες να, πλάκα δεν θα 'χε, και τα λοιπά. Θέλετε να μου πείτε ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ΣΟΒΑΡΑ ότι έχουμε να κάνουμε με προβοκάτσια που απλά την πληρώσαν ψιλοακριβά με τρία χιλιαρικάκια ζωές οι Αμερικάνοι?
freak brother
12-09-2011, 23:44
μπορει στο μυαλο τους να θυσιασαν 3000 ζωες για να ζησουν 100 ανθρωποι ακομα πιο πλουσιοι , ποιος ξερει? Εμενα μου φαινεται απιθανο απο τον Μπους !
korrupt3r
13-09-2011, 04:03
Requiescat in pace ...
http://www.acquiremag.com/2009/11/17/ezio.jpg
stam and the witches
13-09-2011, 04:25
Όταν στη Βραζιλία (νομίζω) η κυβέρνηση αρνούταν να δώσει μισό κονδύλι για τη θεραπεία του AIDS, οι νοσούντες βγαίναν με σύριγγες στους δρόμους και βαρούσαν υγιή κόσμο για να δοθεί λίγη προσοχή στο πρόβλημα επιτέλους. Δεν είναι θέμα απόδοσης ευθύνης με λίγα λόγια, απλά δυστυχώς η κοινωνία αντιδρά αντανακλαστικά σε οτιδήποτε εκβιαστικό (είτε αυτό είναι απεργία είτε είναι σφαγή). Αυτή η πικρή αλήθεια φαίνεται καλύτερα πιστεύω και στις επιθέσεις σε Λονδίνο και Μαδρίτη στη συνέχεια.
Η Αλ-Κάιντα παραμένει πάντως μία επικίνδυνη αρχιδιά για ευνόητους λόγους, δε μπορείς να χεις 800 αραβικές χώρες να παλεύουν για το αυτονόητο (κράτος-ίσα δικαιώματα-εργασία) και να χεις 10 μαλάκες να θέλουν να σε γυρίσουν στα χαλιφάτα.
Η Αλ-Κάιντα παραμένει πάντως μία επικίνδυνη αρχιδιά για ευνόητους λόγους, δε μπορείς να χεις 800 αραβικές χώρες να παλεύουν για το αυτονόητο (κράτος-ίσα δικαιώματα-εργασία) και να χεις 10 μαλάκες να θέλουν να σε γυρίσουν στα χαλιφάτα.
Ε πες ότι αυτό είναι το πρόβλημα των Αράβων ντε, δεν έχουν κοσμικό κράτος!!!!!!!!!!!!!!11121!@@!!!!!!!!!!11!
freak brother
13-09-2011, 10:12
Όταν στη Βραζιλία (νομίζω) η κυβέρνηση αρνούταν να δώσει μισό κονδύλι για τη θεραπεία του AIDS, οι νοσούντες βγαίναν με σύριγγες στους δρόμους και βαρούσαν υγιή κόσμο για να δοθεί λίγη προσοχή στο πρόβλημα επιτέλους. Δεν είναι θέμα απόδοσης ευθύνης με λίγα λόγια, απλά δυστυχώς η κοινωνία αντιδρά αντανακλαστικά σε οτιδήποτε εκβιαστικό (είτε αυτό είναι απεργία είτε είναι σφαγή). Αυτή η πικρή αλήθεια φαίνεται καλύτερα πιστεύω και στις επιθέσεις σε Λονδίνο και Μαδρίτη στη συνέχεια.
για αυτο για την Βραζιλια που λες υπαρχει καποια πηγη?
metamelia3
13-09-2011, 16:08
τι πηγες; δεν τα ξερεις συ αυτα τα πρεζονια τι κανουν;
freak brother
13-09-2011, 19:23
ηξερα οτι βαζουν lsd στα ψευτικα τατουαζ που ειχε στις τσικλες οταν ημουν δημοτικο :(
http://www.jtice.com/albums/Motivational_Posters/what_no_way.jpg
Art In Haste
14-09-2011, 17:31
"I ain't going to say attack don't let the media make u believe that was terrorist that did it. #OTIS." (http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/14914280.stm)
"I want to be very, very clear, however: I understand and agree with the analysis of the problem. There is an imminent threat. It manifested itself on 9/11. It's real and grave. It is as serious a threat as Stalinism and National Socialism were. Let's not pretend it isn't."
~~~~~Bono~~~~~
Radienergeia
15-12-2012, 19:03
Δυο λεπτά. δυο λεπτά.
Είχα την εντύπωση ως τώρα ότι αυτό με τη συνωμοσιολογία και την "δουλειά εκ των έσω" ήταν μεταξύ σοβαρού κι αστείου, χαβαλέ κάνουμε, λες να, πλάκα δεν θα 'χε, και τα λοιπά. Θέλετε να μου πείτε ότι ΟΝΤΩΣ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ΣΟΒΑΡΑ ότι έχουμε να κάνουμε με προβοκάτσια που απλά την πληρώσαν ψιλοακριβά με τρία χιλιαρικάκια ζωές οι Αμερικάνοι?
Ναι.
Οτι ήταν "εκ των εσω" δουλειά είναι το μόνο σίγουρο και οι αποδείξεις είναι ολόβερ, αν φυσικά σε ψήνει να το κοιτάξεις.
Τι να κλάσουν 3 χιλιαρικάκια ζωές μπροστά στο χρήμα και τον έλεγχο??? Μαλάκα μόνο manipulation λέμε. :dfinger:
Ενδεικτικό βιντεάκι όσον αφορά τη γενικότερη "εκ των έσω" σαπίλα, ελαφρώς κουραστικό στην αρχή αλλά καλό, είναι αυτό (http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=dXimYWhoWKI&NR=1).
Κι αν σου κάθεται βαρύ το δίωρο, γκούγκλαρε "proof that 9/11 was planned" ή κάτι παρόμοιο, θα βρείς μπόλικο υλικό.
http://www.911hardfacts.com/
http://www.conspire.com/911-was-planned-by-the-us-government/
γέλασα λίγο μ'αυτό (http://www.zimbio.com/TheConspiracyZone/articles/33/Smoking+gun+proof+9+11+planned+Illuminati) αλλά.. wait, what?
Εντάξει, με επιχείρημα τύπου "googlαρε συνωμοσία 9/11, δουλειά εκ των έσω" και βιντεάκια και site ανυπόγραφα δε μπορώ να κοντραριστώ. Sorry αλλά δεν έχει νόημα καν να το κουβεντιάσω αν το ξεκινάμε έτσι.
Κωλαράκι Τορνευτό
15-12-2012, 22:27
Δυο λεπτά. δυο λεπτά.
Ναι.
Οτι ήταν "εκ των εσω" δουλειά είναι το μόνο σίγουρο και οι αποδείξεις είναι ολόβερ, αν φυσικά σε ψήνει να το κοιτάξεις.
Τι να κλάσουν 3 χιλιαρικάκια ζωές μπροστά στο χρήμα και τον έλεγχο??? Μαλάκα μόνο manipulation λέμε. :dfinger:
Ενδεικτικό βιντεάκι όσον αφορά τη γενικότερη "εκ των έσω" σαπίλα, ελαφρώς κουραστικό στην αρχή αλλά καλό, είναι αυτό (http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=dXimYWhoWKI&NR=1).
Κι αν σου κάθεται βαρύ το δίωρο, γκούγκλαρε "proof that 9/11 was planned" ή κάτι παρόμοιο, θα βρείς μπόλικο υλικό.
http://www.911hardfacts.com/
http://www.conspire.com/911-was-planned-by-the-us-government/
γέλασα λίγο μ'αυτό (http://www.zimbio.com/TheConspiracyZone/articles/33/Smoking+gun+proof+9+11+planned+Illuminati) αλλά.. wait, what?
Σοβαρεψου, εισαι σκεπτομενο ατομο
πάντως αν το σκηνοθέτησαν για το χρήμα και τον έλεγχο είναι προφανές ότι τα έκαναν πουτάνα και στα δύο
ikonoklast
15-12-2012, 23:15
Σωστά, ούτε χρήμα, ούτε έλεγχος υπάρχει...
Πράγματα τα οποία προφανώς πριν την 09/11 επίσης δεν υπήρχαν..
στο ιράκ η κατάσταση ξέφυγε και οι εγχώριες ελίτ τραβήχτηκαν με αποτέλεσμα η αμερική να επικεντρωθεί και πάλι στο αφγανιστάν.
ήταν μάλλον ο τραγικότερος πόλεμος ως προς την έκβαση μετά απ'αυτόν του βιετνάμ με τους αμερικάνους να ρίχνουν άπειρο χρήμα και τελικά να αναγκάζονται να παραχωρήσουν εκλογές και στη συνέχεια να χάνουν απολύτως τον έλεγχο αφού μετέτρεψαν τη χώρα σε φαινομενικό μπουρδέλο (πλιάτσικο σε μουσεία, τρομοκρατία, απαγωγές). ούτε καν σοβαρά στατιστικά στοιχεία για το τι συμβαίνει εκεί κάτω δεν μπορούν να αντλήσουν, πόσο μάλλον να ελέγξουν και το τι γίνεται.
στο ιράκ λοιπόν, τα σκάτωσαν πολύ απλά.
Radienergeia
16-12-2012, 03:17
Εντάξει, με επιχείρημα τύπου "googlαρε συνωμοσία 9/11, δουλειά εκ των έσω" και βιντεάκια και site ανυπόγραφα δε μπορώ να κοντραριστώ. Sorry αλλά δεν έχει νόημα καν να το κουβεντιάσω αν το ξεκινάμε έτσι.
Ωραία, ας κάνουμε λοιπόν συζήτηση με βάση τις προσωπικές μας εμπειρίες απ'το γεγονός (που δεν έχουμε γιατί κανείς μας δεν ήταν εκεί) ή ακόμα καλύτερα με βάση αυτά που "νομίζουμε" επειδή έτσι.
Και με τα λινκς ή την προτροπή μου ψάξεις μόνος σου, πάλι γι'αυτά που "νομίζουμε" θα λέμε αλλά η διαφορά είναι οτι αυτά που "νομίζουμε" θα είναι βασισμένα κάπου.
Καθόλου ανυπόγραφα, αν έμπαινες στον κόπο θα έβλεπες ποιοί μιλάνε και τι είναι/ήταν αυτοί οπότε και ποιά η σχέση τους με το γεγονός.
Οπως είδες πόσταρα κάτι, δε χρειάστηκε καν να γκουγκλάρεις. Κι αυτό για να αιτιολογήσω ως ενα σημείο το γιατί εγω πιστεύω οτι ήταν σκηνοθετημένο.
Λέγεται συζήτηση. Σε φάση δες το τάδε και πες τη γνώμη σου. Τουλάχιστον θα είναι βασισμένη κάπου.
Απο 'κει και πέρα..αγαπημένο ηαρ. Ας μιλήσουμε για βυζιά καλύτερα. Η τη μενουμίσιον. Η το τι φάγαμε σήμερα.
carheart
16-12-2012, 03:24
ε ναι, αλλά απλά όσο δεν λειτουργεί η στάση Deggial περί οποιασδήποτε συνομωσιολογίας δεν του βγει σε 0101010111010 στα ειδικά μπλε γυαλιά που φοράει κάθε πρωί, άλλο τόσο ακυρώνει κάθε συζήτηση το "hello???? είναι σίγουρα φτιαχτό!!!"
(σήμερα έφαγα ψάρι μπακαλιάρο και σαλάτα)
Ωραία, ας κάνουμε λοιπόν συζήτηση με βάση τις προσωπικές μας εμπειρίες απ'το γεγονός (που δεν έχουμε γιατί κανείς μας δεν ήταν εκεί) ή ακόμα καλύτερα με βάση αυτά που "νομίζουμε" επειδή έτσι.
Και με τα λινκς ή την προτροπή μου ψάξεις μόνος σου, πάλι γι'αυτά που "νομίζουμε" θα λέμε αλλά η διαφορά είναι οτι αυτά που "νομίζουμε" θα είναι βασισμένα κάπου.
Καθόλου ανυπόγραφα, αν έμπαινες στον κόπο θα έβλεπες ποιοί μιλάνε και τι είναι/ήταν αυτοί οπότε και ποιά η σχέση τους με το γεγονός.
Οπως είδες πόσταρα κάτι, δε χρειάστηκε καν να γκουγκλάρεις. Κι αυτό για να αιτιολογήσω ως ενα σημείο το γιατί εγω πιστεύω οτι ήταν σκηνοθετημένο.
Λέγεται συζήτηση. Σε φάση δες το τάδε και πες τη γνώμη σου. Τουλάχιστον θα είναι βασισμένη κάπου.
Απο 'κει και πέρα..αγαπημένο ηαρ. Ας μιλήσουμε για βυζιά καλύτερα. Η τη μενουμίσιον. Η το τι φάγαμε σήμερα.
τα 2/3 που έβαλες είναι ανυπόγραφα βασικά.
δεν έψαξα να δω τι μαρτυρίες εμπεριέχει το πρώτο γιατί είναι και βιβλίο, αλλά έχω διαβάσει μπόλικες τέτοιες ''μελέτες''.
η απλή λογική για να κάνεις debunk το επιχείρημα εκ των έσω, είναι πως με το πρόσχημα εναντίον της τρομοκρατίας μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου, δεν βοηθιέται μόνο η Αμερική, αλλά σχεδόν κάθε αυταρχικό πολιτικό καθεστώς όπως της Ρωσίας, Κίνας κτλ, που μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να μεγαλώσει την ισχύ του σε παγκόσμιο επίπεδο ή να αυξήσει τον έλεγχο σε εγχώριο. γεγονός που φέρνει την Αμερική σε δύσκολη θέση και μεγαλύτερη αγωνία να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη Μέση Ανατολή διότι από τον Β' Παγκόσμιο και μετά φαίνεται πως δεν θέλουν να αφήσουν άλλους να κάνουν κουμάντο. Καλή ώρα τα λόγια του George Bush (του μεγάλου) : ''Οτι λέμε γίνεται''.
Επίσης, η χώρα έχει γνωρίσει ξανά τις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες επί Ρέιγκαν, επι Κλιντον κτλ και γενικά σε μια σειρά συνεχων χρηματοδοτήσεων των πλέον τρομοκρατικών οργανώσεων/ δικτατόρων (κόντρας, σουχάρτο, Πινοσετ, παπαδόπουλολ κ.α.). μπορεί η κυβέρνηση Bush (του μικρού) να φαίνεται παντελώς ξέκωλη διότι συνέπεσε με την πρωτοφανή απορρύθμιση της οικονομίας (η οποία ξεκίνησε με τους Δημοκρατικούς) αλλά it's just another day at the office αναφορικά με την εξωτερική τους πολιτική.
Σε δεύτερη φάση, είναι τόσο τρομακτικής εμβέλειας το σχέδιο που δεν μπορείς να το ελέγξεις. Δεν είναι θεατρικό έργο, ούτε μαλακία απτ'α σκετσάκια του alpha, μιλάμε για ένα εκτεταμένο σχέδιο εγχώριας τρομοκρατίας που προυποθέτει την υπαρξη εκατοντάδων παραμέτρων ώστε να επιτευχθεί χωρίς να βγουν παραέξω αδιάσειστα στοιχεία. Οι αμερικάνοι έχουν καταφέρει να συγκαλύψουν (απ'την κοινή γνώμη της χώρας τους και όχι απ'τον υπόλοιπο κόσμο) μπόλικα πράγματα αλλά ποτέ κάτι τόσο εξωπραγματικό. Οπότε βάζεις κάτω τα δυο αυτά επιχειρήματα και έχεις μια λογική αντιμετώπιση αυτής της θεωρίας στα χέρια σου.
Κωλαράκι Τορνευτό
16-12-2012, 12:40
RE LEKE TI MALAKIES LES, AFOU EKEINH TH MERA DEN EIXE PAEI STH DOULEIA KANENAS EVRAIOS STOUS DIDYMOUS PYRGOUS, KI AUTO TYXAIO?????
Νομίζω στην πορεία του thread θα βρεις μερικά links που έχω βάλει, τα οποία καλύπτουν τα επιχειρήματα των συνομωσιολόγων.
Όπως έχω ξαναπεί, το πιο χαζό στην συνομωσιολογία για τους δίδυμους πύργους είναι ότι έχουν μελετηθεί από πολλούς επιστήμονες, καθώς, πέρα από την επίσημη έκθεση, έχει ενδιαφέρον σε πολιτικούς μηχανικούς για να μάθουμε πώς να χτίζουμε πιο ασφαλείς ουρανοξύστες (π.χ. το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα ασανσέρ που σταμάτησαν να λειτουργούν πολύ νωρίς, κ.λπ.). Κι όλως περιέργως, δεν είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα που διατυμπανίζει συνομωσίες, αλλά ο κάθε άσχετος που απλά έχει δει τα βιντεάκια της πτώσης...