PDA

View Full Version : [Cinema] Ironclad (2011)

Raven Lord
10-08-2011, 20:39
http://www.imdb.com/title/tt1233301/

εχουμε και λέμε...
αγγλία του 1215. ο βασιλιάς ιωάννης, αφού υποχρεώθηκε να υπογράψει τη magna carta, επιστρέφει με μισθοφορικό στρατό και τις ευλογίες του πάπα για να τιμωρήσει τους ευγενείς που τη συνέταξαν και να ανακαταλάβει την εξουσία. ένας βαρόνος με τον ακόλουθό του, ένας ναΐτης ιππότης και τέσσερις σκληροτράχηλοι μισθοφόροι αναλαμβάνουν να επιτάξουν κάστρο στρατηγικής σημασίας και μαζί με την ολιγάριθμη φρουρά του να καθυστερήσουν τις δυνάμεις του βασιλιά μέχρι να έρθει ο γαλλικός στρατός και να επαναφέρει την τάξη. και τότε το πατιρντί αρχίζει. η ταινία έχει απ'όλα. βομβαρδισμούς με καταπέλτες, με βέλη, μάχες σώμα με σώμα και γενικά χορταστική βία. οτιδήποτε προεξέχει από το ανθρώπινο σώμα κόβεται με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς και οποιοδήποτε μεσαιωνικό όπλο. και ατσάλι. πολύ ατσάλι. ψήγματα ειδυλλίων και ιδεολογικών τοποθετήσεων θα μπορούσαν να λείπουν και η διάρκειά της να ήταν περίπου 3 λεπτά μικρότερη.

η παραγωγή είναι βρετανική και είναι γυρισμένη σε τοποθεσίες της ουαλίας. το καστ είναι αρκετά δυνατό και παρόλο που ο σκηνοθέτης από ότι είδα έχει σκηνοθετήσει μόνο μπαρούφες στο παρελθόν, εδώ έκανε καλή δουλειά με τις μάχες. φοβερή ιστορική ακρίβεια, όπως ηταν αναμενόμενο, δεν υπάρχει.

η ταινία απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους τη βρίσκουν με τις μάχες, τη βία και τη ρεαλιστική απεικόνιση κομμένων ανθρώπινων μελών. κουλτουριαραίοι, χιπστερς και λοιποί από χιπ- ή σε -ερς μακρυά!

12 stars circle your brow
10-08-2011, 20:57
τι δουλειά έχει ο Giamatti σε τέτοιες πατάτες γαμώτο; ουφ, σκαω, συγγνωμη για την ακυρη παρεμβαση.

JnB
10-08-2011, 21:05
Ωραία ταινιούλα, να τη δείτε.

chris_boss
11-08-2011, 12:18
τι δουλειά έχει ο Giamatti σε τέτοιες πατάτες γαμώτο; ουφ, σκαω, συγγνωμη για την ακυρη παρεμβαση.

κάνει το βασιλιά

Neron
11-08-2011, 13:16

Μετά τον "John Adams" και στην εκδίκηση της ξανθιάς να παίξει, δεν πρόκειται να πέσει στα μάτια μου αυτός ο ηθοποιός.

Mitsmann
11-08-2011, 13:26
ξυλο και σφαγες στη Βρετανια του 1215.

Οξω Νταηθορς απ το τοπικ.

Raven Lord
12-08-2011, 08:32
ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι παρόλο που η ταινία στερείται ιστορικής ακρίβειας σε κάποια θέματα (π.χ. αριθμοί των αντίπαλων παρατάξεων, τοποθεσία του κάστρου κτλ) είναι αρκετά ακριβής σε άλλα θέματα που εκ πρώτης μου φάνηκαν κινηματογραφικές υπερβολές αλλά συνέβησαν στ'αλήθεια (φυσικά δε θέλω να σποιλεριάσω :P )

atom_smasher
05-11-2011, 04:09
ωραια ταινια οντως. σφαγη και δανοι "μισθοφοροι" μου ακουγεται λιγο υπερβολικο βλεποντας τους απογονους τους αλλα γενικα οκ