PDA

View Full Version : ΠΕΘΑΝΕ Η AMY WINEHOUSE

Mitsmann
23-07-2011, 19:43
πρωτος.

Tribe
23-07-2011, 19:43
ειχα μια συζητηση εχθες για την Winehouse και σημερα διαβαζω αυτο

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=296086

KoiliaSamprela
23-07-2011, 19:47
Προτιμήστε το δικό μου τόπικ για συλλυπητήρια

http://img153.imageshack.us/img153/8683/meandshrek.jpg

sod1013
23-07-2011, 19:48
κριμα εγω την συμπαθουσα-για ποπ σταρ μια χαρα ηταν.το μονο παρηγορο ειναι οτι θα γινει (ψιλο?)μυθος.

ikonoklast
23-07-2011, 19:48
Προσωπικά δε μου λέει τίποτα σα μουσική. Αλλά έχω να πω ότι όλο αυτό το πράμα από τις δισκογραφικές και τους προμοτερς που περιφέρουν έναν άνθρωπο στα τελευταία του για να κάνει διεθνείς περιοδείες μέχρι τα μέσα που καννιβαλίζουν κάθε της κίνηση, είναι πολύ θλιβερό ρε παιδί μου.

Τώρα αρχίζουν τα καλύτερα :!:

KoiliaSamprela
23-07-2011, 19:55
ΜΠΛΑΣΦΕΜΥ

Griffith
23-07-2011, 20:04
δεν έχει μεταδωθεί πιο γρήγορα θάνατος στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι βέβαιο.

~ladykiller~
23-07-2011, 20:25
5LTPRJqt2z4&feature=related

HAVOC
23-07-2011, 20:28
No, no no. Το πε μονη της.
Ντωμεταξυ στο twitter εχουν αρχισει ηδη σχολια τυπου, οταν θα πειτε rip για το τυχαιο ανωνυμο πρεζακι να ξαναπασχολεισετε το timeline μου και τετοια.

Εdit: Και το καλυτερ, προφιλ dianaInheaven oh, Amy is here.

Ιάβας
23-07-2011, 20:55
Κρίμα. Και θα την παντρευόμουν άνετα. Έυχομαι να με προσέχει.

ubu
23-07-2011, 21:10
Γαμώ τα παιδιά ήταν, κρίμα.

http://www.youtube.com/watch?v=4xCmeI6ZTzY

Amnesiac.
23-07-2011, 21:10
http://i.imgur.com/4MXCW.jpg

Deggial
23-07-2011, 21:23
Γαμώ τα παιδιά ήταν, κρίμα.

http://www.youtube.com/watch?v=4xCmeI6ZTzY

Την συμπάθησα όταν πρωτο-είχε πάει στο Never mind the Buzzcocks (s14e10), όσο ήταν ακόμη φυσιολογική κοπέλα.

metamelia1
23-07-2011, 21:25
μου ηταν ΠΑΝΤΑ αντιπαθεστατη, οπως και η μουσικη της. δε θα μας λειψει!

sofi-k
23-07-2011, 21:31
Το καταλαβαμε, σκασε τωρα.

House Of Low Culture
23-07-2011, 21:33
παιδιά δεν έγινε και κάτι, άλλο ένα κατασκεύασμα των δισκογραφικών στα σκουπίδια xD

KoiliaSamprela
23-07-2011, 21:34
ε, δεν ήταν μόνο αυτό

ubu
23-07-2011, 21:41
Οι δισκογραφικές κατασκεύασαν τέτοια φωνή. Τα κάνουν συχνά αυτά.

metamelia1
23-07-2011, 21:42
Το καταλαβαμε, σκασε τωρα.

ΠΟΙΟΝ ΕΙΠΕΣ ΣΚΑΣΕ ΜΩΡΗ

ubu
23-07-2011, 21:44
Σκάσε.

metamelia1
23-07-2011, 21:45
:x

Dragonlord
23-07-2011, 22:07
Μεγάλη φωνή, θα ήθελα να ακούσω κι άλλους δίσκους της. Επίσης πάντα με συγκινούσαν οι αυτοκαταστροφικοί αθρώποι. Is it better to burn out than to fade away? Θα πιω απόψε μια μπομπίτσα και για πάρτη της, να σχωρεθεί η ψυχούλα της.

House Of Low Culture
23-07-2011, 22:18
tespa, ubu, pe8ane, afto. pame.

House Of Low Culture
23-07-2011, 22:21
vres allh gamath gynaikeia fwni.

House Of Low Culture
23-07-2011, 22:23
h anastazia eixe kalyterh.

Dragonlord
23-07-2011, 22:29
εφφ, όσο αστείες είναι σε αυτές τις φάσεις οι αντιδράσεις "ΖΟΜΛ ΓΙΑΤΙΙΙΙ :-(((((((((", άλλο τόσο είναι και το και καλά κυνικό-σταρχίδιαμου επιδεικτικό στιλάκι.

metamelia1
23-07-2011, 22:32
ειμαστε ολοι νικητες στη γραφικοτητα!

House Of Low Culture
23-07-2011, 23:11
wraia as pioume mia mpompitsa stin ygeia ths.

House Of Low Culture
23-07-2011, 23:13
kai mou lete meta gia grafikotites..

House Of Low Culture
23-07-2011, 23:17
e0SjMo_tm10&feature=related

The Good Son
23-07-2011, 23:19
Από τις ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις πραγματικής καλλιτέχνιδος στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα.

rip

KLAPSE
24-07-2011, 00:53
ZMPOUTSA MASSSS

GG*
24-07-2011, 01:58
ΜΠΛΑΣΦΕΜΥ

ΧΕΛ ΓΙΕΑΑΑΑΑ

http://3.bp.blogspot.com/_H9F1DlCd0bY/TLNrPy4SYOI/AAAAAAAAM7c/mJj48Q7G9Cs/s1600/00+-+Band+3.JPG

Narzul
24-07-2011, 02:45
Απ οτι θυμαμαι σε ενα ντοκιμαντερ που ειδα πριν απο κανα 3μηνο , η κατασταση της ηταν τοσο τραγικη , που οι γονεις της παρακαλουσαν τον κοσμο να μην πηγαινει στις συναυλιες της και να μην αγοραζει cds της , ετσι ωστε να μεινει αφραγκη.
Anyway RIP και κριμα να πεθαινουν τοσο νεοι καλλιτεχνες , ειδικα οταν γινονται θυματα σε τοσο μικρες ηλικιες.

phthoggon
24-07-2011, 05:16
Επίσης πάντα με συγκινούσαν οι αυτοκαταστροφικοί αθρώποι. Is it better to burn out than to fade away?

δε ξέρω εάν το λες σοβαρά, αλλά εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο απ' όλα, η αισθητικοποίηση της φάσης αυτής, δείτε την καταραμένη παρακμιακή ροκ σταρ, η μόνη πραγματική και ειλικρινής και τρού, όχι σαν τους άλλους τους ψεύτες τους φλώρους που είναι με το χαμόγελο και πίνουν πορτοκαλάδα και ποζάρουν για φωτογραφίες. (Άρθρο στην ελευθεροτυπία πριν λίγο καιρό όταν ακύρωσε δεν ήταν και πολύ διαφορετικό). Δηλαδή, συγνώμη αλλά εάν πεθάνει ένα πρεζάκι στην ομόνοια περισσότερο θα λυπηθώ. Αυτό δεν έχει και κανέναν, αυτή με όλα τα λεφτά του κόσμου και τις εταιρείες του κόσμου ούτε θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της, ούτε αυτοί θέλουν να τη βοηθήσουν και την εκμευαλλεύονται μέχρι τελευταίας ρανίδας. Ε, γαμώ την παρακμή σας!

Dragonlord
24-07-2011, 05:47
Φυσικά και το λέω σοβαρά, και εννοώ και τα πρεζάκια στην ομόνοια, δεν είπα "οι διάσημοι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι". Είναι από τα πιο τραγικά πράγματα που μπορεί να συναντήσει κανείς ένας άνθρωπος που αυτοκαταστρέφεται, που ζορίζεται τόσο με τη ζωή που φτάνει μέχρι το θάνατο. Ο θάνατος μού προκαλεί δέος, είναι το τέλος του δρόμου, δεν έχει επιστροφή, πώς το λένε, όταν κάποιος πεθαίνει παύει να είναι μαζί μας, όπως κι εμείς θα πάψουμε να είμαστε με όσους είναι ζωντανοί όταν πεθάνουμε, δεν είναι μπάμιες να πεις πω, χάλασαν και τις πέταξα αλλά δε γαμιέται, αηδία ήταν. Ναι, αν μπορούμε να συγκρίνουμε τέτοια πράματα, το βρίσκω ακόμα πιο τραγικό από το θάνατο κάποιου που την πάλευε. Και θα ήσουν πολύ ανάξιος άνθρωπος αν εννοούσες πραγματικά το "good riddance" για το θάνατο κάποιου που έβλαψε κυρίως τον εαυτό του. Σα να λέμε, να πα να γαμηθούν και να ψοφήσουν οι αχάριστοι που δεν ξέρουν να γλεντήσουν τη ζωούλα τους (ακόμα κι όταν έχουν ΛΕΦΤΑ!!!;!;!). Οκέη, some people never go crazy.

phthoggon
24-07-2011, 05:56
To εντίταρα το good riddance πριν δω το πόστ σου (και το πιεμ του γκουντσαν :P) ουφ, κλισέ στα ριπ θρεντ, ενοχλεί ακόμα αυτό? Ένουγει, στα της ουσίας,

Με ενοχλεί το πρότυπο του cool που περνιέται για τα τζανκιά/ροκσταρς/παρακμή, όχι η έιμι χερσέλφ, σε αυτό πήγαινε η αντίδραση. Προφανώς και είναι περισσότερο κρίμα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν όλη την άνεση και τα υλικά αγαθά του κόσμου για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και δε το κάνουν, συγνώμη αλλά ποτέ δε θα τους δω ρομαντικά με τόση πραγματική κακία και αδικία στο κόσμο. Καλός μπορεί να είναι, άγιος, αλλά για ροκσταρ που πέθανε από ναρκωτικά/κραιπάλη, δε θα κλάψω ποτέ, σόρυ.

έντιτ: και για βάλω μια κατακλείδα, περισσότερη έμπνευση είναι για μένα ο καθημερινός κοσμάκης που την ΠΑΛΕΥΕΙ με τα ups και τα downs του ερχόμενος από πολύ δυσκολότερα background και που πάει στο γαμημένο rehab και γράφει για αυτό ένα βαρετό κομμάτι με ακουστική κιθάρα ντράγκαντρουγκα όλο σε ματζόρε με ήλιους και σύνεφφα στο βιντεοκλίπ, από αυτή με τη φωνάρα της και της μουσικάρες της (που έχει παρεπιπτόντως, μου αρέσει) και την αυτοαπέχθεια της.

House Of Low Culture
24-07-2011, 08:07
aftos o phthoghon kala sas ta leei(pera apo to oti tou aresei h amy). Kai to tag whinehouse of low culture para poly kalo, lol. Dragon, de vgikes na pieis kamia mpompitsa sthn ygeia twn prezakiwn ths omonoias pou pe8ainoun ka8e vradi(toulaxiston den to postares). Profanws kai milouses gia tous aftokatastrofikous rockstars typou winehouse sto sygkekrimeno "mpompitsa" post sou kserwgw kai de skeftikes kan ta prezakia sthn omonoia edw pou ta leme.. :rofl:

House Of Low Culture
24-07-2011, 08:13
kata ta alla:
http://chzmemebase.files.wordpress.com/2011/07/memes-gets-sad-about-amy-winehouse-not-norway.jpg

FIXXXER
24-07-2011, 10:37
Καποιος εγραψε οτι ειναι παρηγορο που θα γινει μυθος, στεναχωρο θα το λεγα εγω.
Γενικα, το αποπανω για τη Νορβηγια.-

ubu
24-07-2011, 10:48
Επειδή δεν μπορείς να στεναχωρηθείς για δύο συμβάντα συγχρόνως, μετά το πρώτο εξαντλούνται τα αποθέματα.

KoiliaSamprela
24-07-2011, 10:59
Επειδή δεν μπορείς να στεναχωρηθείς για δύο συμβάντα συγχρόνως, μετά το πρώτο εξαντλούνται τα αποθέματα.

δικό μου το ροζ!

FIXXXER
24-07-2011, 11:23

Σε πινκαρα, αλλα διαβασε ποστ φθογγου που θα πρεπε να ειναι κοινη λογικη αλλα κατα πως φαινεται, δεν.

Dragonlord
24-07-2011, 11:48
To εντίταρα το good riddance πριν δω το πόστ σου (και το πιεμ του γκουντσαν :P) ουφ, κλισέ στα ριπ θρεντ, ενοχλεί ακόμα αυτό? Ένουγει, στα της ουσίας,

Με ενοχλεί το πρότυπο του cool που περνιέται για τα τζανκιά/ροκσταρς/παρακμή, όχι η έιμι χερσέλφ, σε αυτό πήγαινε η αντίδραση. Προφανώς και είναι περισσότερο κρίμα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν όλη την άνεση και τα υλικά αγαθά του κόσμου για να βοηθήσουν τον εαυτό τους και δε το κάνουν, συγνώμη αλλά ποτέ δε θα τους δω ρομαντικά με τόση πραγματική κακία και αδικία στο κόσμο. Καλός μπορεί να είναι, άγιος, αλλά για ροκσταρ που πέθανε από ναρκωτικά/κραιπάλη, δε θα κλάψω ποτέ, σόρυ.

έντιτ: και για βάλω μια κατακλείδα, περισσότερη έμπνευση είναι για μένα ο καθημερινός κοσμάκης που την ΠΑΛΕΥΕΙ με τα ups και τα downs του ερχόμενος από πολύ δυσκολότερα background και που πάει στο γαμημένο rehab και γράφει για αυτό ένα βαρετό κομμάτι με ακουστική κιθάρα ντράγκαντρουγκα όλο σε ματζόρε με ήλιους και σύνεφφα στο βιντεοκλίπ, από αυτή με τη φωνάρα της και της μουσικάρες της (που έχει παρεπιπτόντως, μου αρέσει) και την αυτοαπέχθεια της.

Γι'αυτό έγραψα "αν το εννοούσες" το good riddance, γιατί ήμουν σίγουρος ότι δεν. Για το τελευταίο, δεν είπα ποτέ ότι οι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι είναι πηγή έμπνευσης, τραγικές φιγούρες είναι.

Dragonlord
24-07-2011, 11:54
wraia as pioume mia mpompitsa stin ygeia ths.

kai mou lete meta gia grafikotites..

aftos o phthoghon kala sas ta leei(pera apo to oti tou aresei h amy). Kai to tag whinehouse of low culture para poly kalo, lol. Dragon, de vgikes na pieis kamia mpompitsa sthn ygeia twn prezakiwn ths omonoias pou pe8ainoun ka8e vradi(toulaxiston den to postares). Profanws kai milouses gia tous aftokatastrofikous rockstars typou winehouse sto sygkekrimeno "mpompitsa" post sou kserwgw kai de skeftikes kan ta prezakia sthn omonoia edw pou ta leme.. :rofl:

Η πίκρα του χιλιομουτζωμένου που τον πνίγει το δίκιο του, ξεπέρασέ το. Εδώ που είμαι μόνο μπομπίτσες έχει, τι να κάνουμε. Και φυσικά και αλλιώς σε αγγίζει ο θάνατος κάποιου με τον οποίο έχεις έρθει σε επαφή με κάποιον τρόπο, και το back to black το έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές. Άμα δεν ήταν τόσο μάταιο θα καθόμουν στη φάση να κάνω και jpg "GETS SAD ABOUT NORWAY - NOT 105 PEOPLE DYING EVERY MINUTE".

Drumsick
24-07-2011, 12:00
Κατά λάθος μούτζα σε ουμπου.

metamelia3
24-07-2011, 12:07
για να πουμε την αληθεια (οπως παντα αλλωστε), ουτε ο ανηδονικος ανθρωπακος που την παλευει με τα απς εντ νταουνς ειναι καμια ιδιαιτερη πηγη εμπνευσης. γενικα, αυτοι που την παλευουν τα φταινε ολα. οσο για μια τυπισσα στην φαση της γουαϊνχαουζ, τι 27, αυτα που εζησε δεν θα τα ζησουμε κι αν μας δωσουν 300 χρονια. απαξ και ξεφυγεις απ'την βιοπαλη μια χαρα ζωαρα ζεις. μακαρι κι εγω να ζουσα 8 χρονια ξυδια, ναρκωτικα, γαμησια χωρις κανενα αγχος κι ας πεθαινα στα 27, ωραια θα'ταν.

carheart
24-07-2011, 12:50
phthoggon, υπάρχουν διάφορα αισθητικά μοντέλα που είναι από απεχθή ως απεχθέστατα. Αυτό του αυτοκαταστροφικού έχει χαρίσει ενίοτε Μεγάλα Πράγματα στις διάφορες τέχνες, καθώς η έμπνευση που θα δίνει το σκοτάδι μέσα στο πετσί σου, πιθανώς να οδηγεί σε αξιοσημείωτα πράγματα. H Amy Winehouse λόγω του τραγικού θανάτου της (αποτέλεσμα όλων αυτών που έλεγε ο ικόνοκλαστ μεταξύ άλλων) δεν θα χαρίσει στην Φωνή της μια καριέρα που θα την καθιέρωνε ως Μεγάλη Τραγουδίστρια και όχι ως κατασκεύασμα έξι μηνών των δισκογραφικών (που ούτε αυτό ήταν).

Λέω πως η σημασία του να ακούς στο ραδιόφωνο αυτό :

http://www.youtube.com/watch?v=TJAfLE39ZZ8&ob=av2n

μέσα σε ένα εμετό από lady gaga, adele και όλα τα σκατά που υπηρετούνται πιστά από τα ραδιόφωνα, είναι γεγονός -για μένα- ιδιαιτέρως σημαντικό

δεν στεναχωριέμαι ακριβώς για τον θάνατο ενός ανθρώπου από ναρκωτικά, κάθε μέρα πεθαίνουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι για εξίσου χιλιάδες λόγους, από πείνα, από ζέστη, από κρύο, από φτώχεια, από ακροδεξιούς ακροχριστιανούς νορβηγούς, από αμερικάνους, από ισραηλινούς, από μάγιας, από καρχαρίες, από εργατικά ατυχήματα για να στηθούν συναυλίες της amy/madonna, από αστυνομικούς, από καρδιά, από οτιδήποτε

Αν σας πιάνει σήμερα ο πόνος για τη νορβηγία, είναι Επειδή πέθανε η Winehouse και βρέθηκε ένα μέτρο σύγκρισης 100 αθώοι vs ένα πρεζάκι. Αυτό είναι κάπως ηλίθιο, δεν είναι καν RIP thread αυτό, σχολιασμός γίνεται επί των πραγμάτων που συνέβησαν, και κυρίως του σε πόσο ακόμα μεγαλύτερη καλλιτέχνιδα θα μπορούσε να εξελιχθεί αν τελικά ξεπερνούσε τα θέματά της. Τελικά την ξεπέρασαν αυτά

FIXXXER
24-07-2011, 12:57
Καλα σε γαμαει η Lady Gaga και απλα εισαι ασχετος που μας πουλας και την Amy Winehouse για ψαγμενη μουσικη :)

carheart
24-07-2011, 13:02
αρνούμαι να μουτζώσω τόσο κακό ποστ

The Good Son
24-07-2011, 13:02
Όσοι τονίζετε το πόσο αυτοκαταστροφικοί είναι οι καλλιτέχνες που πέθαναν από καταχρήσεις και ότι είναι "τραγικές φιγούρες" γιατί το κάνετε; Το γεγονός αυτό τους ρίχνει στα μάτια σας; Δεν μπορείτε να εκτιμήσετε το έργο τους μετά; Τί;

Dragonlord
24-07-2011, 13:12
Γιατί πρέπει να έχει να κάνει με το πώς βλέπουμε το έργο τους; Εγώ από την ανθρώπινη πλευρά το λέω απλά. Είναι αυτό που είναι (είναι).

Amnesiac.
24-07-2011, 14:31
http://i.imgur.com/S9w67.png

Griffith
24-07-2011, 14:37
η ίδια λογική λέει ότι ο keith richards είναι παρατρίχα τραγική φυσιογνωμία :touched:

phthoggon
24-07-2011, 14:44
για να πουμε την αληθεια (οπως παντα αλλωστε), ουτε ο ανηδονικος ανθρωπακος που την παλευει με τα απς εντ νταουνς ειναι καμια ιδιαιτερη πηγη εμπνευσης. γενικα, αυτοι που την παλευουν τα φταινε ολα. οσο για μια τυπισσα στην φαση της γουαϊνχαουζ, τι 27, αυτα που εζησε δεν θα τα ζησουμε κι αν μας δωσουν 300 χρονια. απαξ και ξεφυγεις απ'την βιοπαλη μια χαρα ζωαρα ζεις. μακαρι κι εγω να ζουσα 8 χρονια ξυδια, ναρκωτικα, γαμησια χωρις κανενα αγχος κι ας πεθαινα στα 27, ωραια θα'ταν.

Επειδή ο μόνος τρόπος για να χαίρεσαι τη ζωή είναι μόνο μέσα από ναρκωτικά ξύδια και να τα γράφεις όλα στο μουνί σου :smile: Ντάξει, τι να σου πω, ζήσε στη Μπωντλερική σου φαντασίωση. Εδώ η τύπισσα γράφει (με μια πρώτη ματιά) για κατάθλιψη, απόρριψη, αυτολύπηση, μιλάμε για έναν άνθρωπο που πρέπει να είχε είχε όλα και τίποτα από τα 20 του. Δεν γίνεσαι χαρούμενος με άμεση και υπερβολική επιτυχία, αναγνωρισιμότητα, πλήρη και συνεχή ικανοποίηση των θέλω σου, γαμημένα ΑΝΙΩΘΟΣ γίνεσαι. Νο pain, no fucking gain. Όσον αφορά την εξάρτηση από ουσίες, μεθύστακας δεν υποτίθεται ότι είσαι, κάτι δε ξέρεις? Όλα ωραία και καλά είναι στη ζωή τους? Ρε μαλάκες, η τύπισσα πέθανε ένα χρόνο μικρότερη από μένα δηλαδή, θύμα ήταν, σιγά μη πρόλαβε καν τα ζήσει τη ζωή to the max (άσε που πλάκα πλάκα οι επαγγελματίες μουσικοί δουλεύουν τις ίδιες και περισσότερες ώρες από τον κοσμάκη για να κάνουν αυτό που κάνουν). Και καλά σας γαμάει η βιοπάλη.

ikonoklast
24-07-2011, 16:20
Ο κόσμος λέει πολλά χαζά πράγματα όταν πρόκειται για θανατικά. Μεγαλοστομίες, συμπλέγματα, υπερβολές, βλακείες κάθε είδους, πράγμα λογικό εδώ που τα λέμε, ο θάνατος είναι το βασικά μη διαχειρίσιμο κονσεπτ για την ανθρώπινη συνείδηση. Ένα από τα πιο χαζά που συνηθίζονται είναι να συγκρίνεις θανάτους και καταστροφές που συμβαίνουν στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. «Λέτε για την amy αλλά δεν σας είδα να λέτε τίποτα για την νορβηγία». Χαρείτε πχ τον γελοίο πασόκο Χωμενίδη σε ένα πρόσφατο που πήρε το μάτι μου. (http://twitter.com/#!/CHOMENIDIS/status/90472912288616448)

Στο τοπικ: φθόγγον, αυτό που σου λένε είναι ότι η καλή μουσική γράφεται συνήθως απο πρεζάκια, καταθλιπτικούς, αυτοκαταστροφικούς και πειραγμένους σε αντίθεση με την κακή μουσική που γράφεται συνήθως από «απλούς καθημερινούς ανθρώπους που την παλεύουν».

stam and the witches
24-07-2011, 16:29
Το "δε σας είδα να λέτε για το τάδε" είναι Πάσχος Μανδραβέλης, τα χουμε πει.

Ον τόπικ, κρίμα, ήταν πολύ καλή.

phthoggon
24-07-2011, 16:32
Στο τοπικ: φθόγγον, αυτό που σου λένε είναι ότι η καλή μουσική γράφεται συνήθως απο πρεζάκια, καταθλιπτικούς, αυτοκαταστροφικούς και πειραγμένους σε αντίθεση με την κακή μουσική που γράφεται συνήθως από «απλούς καθημερινούς ανθρώπους που την παλεύουν».

Μαλακίες λένε, πίστεψέ με. :wink:

ikonoklast
24-07-2011, 16:33
Δε σε πιστεύω, κι εσύ την πρώτη ακους. ;)

phthoggon
24-07-2011, 16:37
Ακούω και Manowar και Primordial όμως, και τα προτιμώ από Amy Winehouse.

Caffrey
24-07-2011, 16:42
Συμφωνώ με φθόγγο, αυτή η ιδέα του καταραμένου καλλιτέχνη είναι μια ρομαντικοποίηση της δημιουργικής διαδικασίας, έτσι ωστε, απο τη μια, να δικαιολογείται η κοινωνία για τη καταστροφή που επιφέρει σε μια ψυχή που δε χωράει κει μέσα και αντιμετωπίζεται ως ΠΑΡΙΑΣ, και απο την άλλη, για να κερδίζει η τεχνη αυτή την εξώκοζμη αύρα της, που με τη σειρά της δίνει ταυτότητα και αξία στους αστούς, απ σας την έφερα απο αριστερά.
Καλά, σκάω.

Υπήρξαν τρομερά πολλοί μουσικοί που ζούσαν πιθανότατα, εξαιρετικά "βαρετές" και κανονικές ζωές, απλά εσείς έχετε μείνει στη φιλοσοφία περι τέχνης του 19ου αιώνα.
Και εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος "τύπος" καλλιτέχνη. Βρίσκεις καταθλιπτικούς και σχιζοφρενείς, κομμούνια και φασίστες, οικογενειάρχες και μποέμηδες, αδερφές και παλικάρια, γοργόνες και μάγκες χαχα καλο ε.

Ra Pariah
24-07-2011, 16:55
Περιττό να πούμε ότι όλα αυτά τα "maaan, πρέπει να τριπάρεις για να γράψεις καλή μουσική, άκου εμένα που ξέρω" τα λένε άτομα που δεν έχουν πιάσει ποτέ τους μουσικό όργανο. Συνεχίστε.

rat_poison
24-07-2011, 16:58
κάπου εδώ να παραθέσουμε το sketch του bill hicks για τους καλλιτέχνες και τα ναρκωτικά

http://www.youtube.com/watch?v=J10w3FuCwfQ

And these other musicians, who don't do drugs and in fact speak out against them... boy do they suck! What a coincidence! Ballless, soulless, spiritless, corporate little bitches, suckers of Satan's cock each and everyone of themΌσο για μένα, δεν πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί κανένα αριστούργημα στη φάση "ξύπνησα σήμερα το πρωί, έφαγα πρωινό, έδωσα ένα φιλί στη γυναίκα μου και πήγα στο γραφείο να δημιουργήσω". Κάτι πρέπει να σε τρώει να σε απασχολεί.

Τώρα για την Amy, ούτε άκουγα ούτε μ' άρεζε, οπότε δεν μπορώ να πω ότι με στενοχωρεί ο θάνατός της περισσότερο ή λιγότερο από οποιουδήποτε ανθρώπου που δε γνωρίζω / με ενδιαφέρει.

ikonoklast
24-07-2011, 16:59
Κι εγώ προτιμώ Primordial από Amy Winehouse, δεν μίλησα για την Winehouse.

Caffrey, είναι χαζό αυτό για τον ρομαντισμό γιατί δεν είναι αισθητική/φιλοσοφική η κουβέντα (όπως την θέτω εγώ τουλάχιστον) - είναι πιο πολύ ψυχολογία. Είναι λογικό οι άνθρωποι με πιο περίπλοκες, πιο ιδιαίτερες προσλαμβάνουσες, αυτοί με την λίγο λιγότερο ισορροπημένη ψυχοσύνθεση, άνθρωποι με πάθη και με αδυναμίες να αναπτύσσουν δεξιότητες στο να επικοινωνούν πράγματα μεσω της τέχνης, από την λογοτεχνία μέχρι τα μπλουζ. Πράγματι, υπήρξαν οι μουσικοί που ζούσαν «βαρετές και κανονικές ζωές», ίσως γι' αυτό δεν έγραψαν τόσο καλή μουσική όσο οι άλλοι.

edit: Άσχετο, δεν είναι αστείο όταν γράφει κάποιος μια μαλακία και μετά να γράφει «Συνεχίστε.» στα θρεντς; Όχι καπταιν, δε θα συνεχίσουμε, η μαλακία σου πάγωσε το χρόνο.

Reject
24-07-2011, 17:02
Δεν μπορώ να πώ πως με άγγιξε ο θάνατος της.Ήταν σίγουρα ένα τεράστιο ταλέντο, και την πήγαινα για το εν γένει καμμένο της στύλ σε σχέση με κάτι βλαχολέηντις τις σοου μπιζ που το παίζαν και ατομάρες.
Κρίμα σίγουρα, πολύ μικρή, αλλά αν πραγματικά έζησε τα πάντα στο φούλ και το γούσταρε, ποιοί είμαστε εμείς να την κρίνουμε?
Κατά τα άλλα, αν πεθάνει κανένας Lemmy από o.d, τα ρεστ ιν πις και "ήσουν θεός, δεν δέχομαι κουβέντα" θα δίνουν και θα παίρνουν....μαζί με την απαραίτητη κλάψα.

Αν θέλετε πάντως να ακούσετε καλή και ποιοτική ποπ μουσική από καθαρούς και μη προβληματικούς καλλιτέχνες, υπάρχει πάντα και αυτός (ή τα διάφορα a.o.r)

O1kDmnHyOBg

:puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke::puke:

phthoggon
24-07-2011, 17:05
Περιττό να πούμε ότι όλα αυτά τα "maaan, πρέπει να τριπάρεις για να γράψεις καλή μουσική, άκου εμένα που ξέρω" τα λένε άτομα που δεν έχουν πιάσει ποτέ τους μουσικό όργανο. Συνεχίστε.

το λες λίγο υπερβολικά, αλλά βασικά και αυτό και το άλλο το μεγαλύτερο κλισέ του "η καλύτερη τέχνη γράφεται όταν είσαι μέσα στη μαύρη κατάθλιψη, την παρακμή, τη προσμονή του θανάτου", γουοτέβερ. Μαλακίες, δε μπορείς να σηκώσεις το δαχτυλάκι σου όταν είσαι έτσι, τέχνη θα κάνεις? Δημιουργικός είσαι όταν ΝΙΩΘΕΙΣ και όταν είσαι ΔΥΝΑΤΟΣ, άσχετα με τι αισθήματα/αναμνήσεις θα σου βγούνε εκείνη τη στιγμή. Στο μεταξύ η Winehouse έκανε τους δύο δίσκους της 2003 και 2006, και όταν τους έκανε προφανώς είχε όρεξη και πάθος για ζωή και μουσική. Από 2006 μέχρι τώρα τι έκανε εκτός από το να τρεκλίζει στις συναυλίες? πσ. ωραίο ποστ κάφρευ.

Caffrey
24-07-2011, 17:08
Όσο για μένα, δεν πιστεύω ότι έχει δημιουργηθεί κανένα αριστούργημα στη φάση "ξύπνησα σήμερα το πρωί, έφαγα πρωινό, έδωσα ένα φιλί στη γυναίκα μου και πήγα στο γραφείο να δημιουργήσω". Κάτι πρέπει να σε τρώει να σε απασχολεί.

http://www.youtube.com/watch?v=LU_QR_FTt3E

Επίσης, ο χίκς έλεγε χίπικες μπουρδάρες για το θέμα, εκτός κιαν μιλούσε αποκλειστικά για το λειτ60ς-70ς ροκ.

Reject
24-07-2011, 17:10

το λες λίγο υπερβολικά, αλλά βασικά και αυτό και το άλλο το μεγαλύτερο κλισέ του "η καλύτερη τέχνη γράφεται όταν είσαι μέσα στη μαύρη κατάθλιψη, την παρακμή, τη προσμονή του θανάτου", γουοτέβερ. Μαλακίες, δε μπορείς να σηκώσεις το δαχτυλάκι σου όταν είσαι έτσι, τέχνη θα κάνεις? Δημιουργικός είσαι όταν ΝΙΩΘΕΙΣ και όταν είσαι ΔΥΝΑΤΟΣ, άσχετα με τι αισθήματα/αναμνήσεις θα σου βγούνε εκείνη τη στιγμή. Στο μεταξύ η Winehouse έκανε τους δύο δίσκους της 2003 και 2006, και όταν τους έκανε προφανώς είχε όρεξη και πάθος για ζωή και μουσική. Από 2006 μέχρι τώρα τι έκανε εκτός από το να τρεκλίζει στις συναυλίες? πσ. ωραίο ποστ κάφρευ.

PbgKEjNBHqM

JKWjFa_36L8

zGgfHZ02I2k

QrzGpVOPcTI

MNT7C-rMnPc

μερικά παραδείγματα επι τροχάδην, καλλιτεχνών που ήταν αδύναμοι, πολύ αδύναμοι, και γράφαν γαμώ τις μουσικές.....

Caffrey
24-07-2011, 17:14
Caffrey, είναι χαζό αυτό για τον ρομαντισμό γιατί δεν είναι αισθητική/φιλοσοφική η κουβέντα (όπως την θέτω εγώ τουλάχιστον) - είναι πιο πολύ ψυχολογία. Είναι λογικό οι άνθρωποι με πιο περίπλοκες, πιο ιδιαίτερες προσλαμβάνουσες, αυτοί με την λίγο λιγότερο ισορροπημένη ψυχοσύνθεση, άνθρωποι με πάθη και με αδυναμίες να αναπτύσσουν δεξιότητες στο να επικοινωνούν πράγματα μεσω της τέχνης, από την λογοτεχνία μέχρι τα μπλουζ. Πράγματι, υπήρξαν οι μουσικοί που ζούσαν «βαρετές και κανονικές ζωές», ίσως γι' αυτό δεν έγραψαν τόσο καλή μουσική όσο οι άλλοι.

Ε λοιπόν δικέ μου, το παραπάνω κείμενο είναι βουτηγμένο στη φιλοσοφία του 19ου αιώνα. Φωνάζει ρομαντιζμός σε κάθε πρόταση. Εσύ το πας σε αισθητική/φιλοσοφική κουβέντα απο μόνος σου! Συγκεκριμένα: το κάνεις αυτό δίνοντας μια νύξη για το τι είναι τέχνη (κάποιου είδους περιγραφή της 'πραγματικότητας' η 'μύνημα' που επικεινωνείται), και στη συνέχεια ονομάζοντας τί χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να είναι καλός καλλιτέχνης, και στη συνέχεια πάλι, μία ακόμα νύξη για το ποίος ακριβώς είναι ο λόγος που κάνουν τέχνη (τα πάθη/αδυναμίες που υποθέτω απαιτούν να εκφραστούν).
Οπότε μη μου λες εμένα! Μη μου λες εμένα! Εσύ το πας εκεί! Εσύ!

metamelia1
24-07-2011, 17:16
http://i.imgur.com/h6VpC.jpg

phthoggon
24-07-2011, 17:17
ριτζέκτ: δε λέω ότι δε μπορείς να γράψεις μουσικές όταν είσαι αδύναμος, κανείς δεν είναι εντελώς αδύναμος αλλιώς θα είναι νεκρός το επόμενο δευτερόλεπτο. Δυνατοί και ωραίοι ήταν όταν τα γράφανε, αλλιώς δε θα μπορούσαν να σηκώσουν καν τη κιθάρα. Ίσως εάν ήτανε και λίγο πιο δυνατοί δε θα χρειαζόταν να παίξουνε καθόλου μουσική πχ για να ξορκίσουν τη μιζέρια τους εάν αυτός ήταν ο στόχος τους, αυτό το δέχομαι. Αλλά ε δεν είναι και η πιο τυπική περίπτωση αυτή.

rat_poison
24-07-2011, 17:26
@Caffrey:
Σίγουρα αναφέρεται στη σύγχρονή του αμερικάνικη ποπ κουλτούρα, αλλά ο λόγος του δεν έχει αξία μόνο εδώ: πιχί κάπου κάποιος είπε

Εγώ δεν είμαι ποιητής στιχάκια να ταιριάζω
Μα μου τα φέρνει ο αργιλές και τα κατασκευάζω

ή κάπου αλλού λένε:

When logic and proportion
Have fallen sloppy dead
And the White Knight is talking backwards
And the Red Queen's "off with her head!"
Remember what the dormouse said:
"Feed your head"

Σίγουρο ο ίδιος ο καλλιτέχνης ξέρει την πηγή της έμπνευσής τους καλύτερα από όλους εκτός κι αν λέει ψέματα όταν τη μοιράζεται μαζί μας.

Έχει τελικά να κάνει με το είδος της τέχνης του καθενός. Θα δανειστώ αυτά που έλεγε ο Τσαμπρόπουλος μία φορά στην τελεόραση που τον έβλεπα και θα βάλω κ τη δική μου σκέψη λίγο. Υπάρχουν είδη που απαιτούν λογική, συναισθηματική και εκτελεστική διαύγεια, είδη που η ομορφιά αντλείται μέσα από την τελειότητα (όπως η κλασική μουσική). Στη τζαζ, στο μπλουζ, στην ψυχεδέλεια, η ομορφιά αντλείται απ' την προσωπική ατέλεια, απ' το φλερτ με το λάθος, απ' την ανορθόδοξη επιλογή, την καθυστέρηση, τη βιασύνη. Δεν μπορεί να λέμε με σοβαρότητα ότι τα ναρκωτικά είναι κακό ή καλό πράγμα για τη δημιουργικότητα. Είναι ένα εργαλείο, που μπορεί να σου ανοίξει κάποιες δημιουργικές πόρτες. Τώρα το τι θα το κάνεις αυτό το εργαλείο, κι αν θα χαθείς στο λαβύρινθο, αυτό είναι άλλο, δεν κάνει όμως το εργαλείο καλό ή κακό.

The Good Son
24-07-2011, 17:34
Φθόγγε, το στυλό δεν έχει και πολύ βάρος, οπότε εύκολα το σήκωνε ο Lennon όταν έγραφε το lucy in the sky with diamonds όμως δεν νομίζεις οτι η stratocaster έχει κάποιο μεγαλύτερο βάρος και θα εμπόδιζε τον hendrix όταν αυτοσχεδίαζε στο Star Spangled Banner;

rat_poison
24-07-2011, 17:35
Βασικά μαστουρώστε μια φορά, (όχι πολύ να μην μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας, ίσα ίσα να γλυκαθείτε) γκαβαλήστε το γκρουβ και μετά πείτε για τα ναρκωτικά και την έμπνεση

ikonoklast
24-07-2011, 17:36

Ε λοιπόν δικέ μου, το παραπάνω κείμενο είναι βουτηγμένο στη φιλοσοφία του 19ου αιώνα. Φωνάζει ρομαντιζμός σε κάθε πρόταση. Εσύ το πας σε αισθητική/φιλοσοφική κουβέντα απο μόνος σου! Συγκεκριμένα: το κάνεις αυτό δίνοντας μια νύξη για το τι είναι τέχνη (κάποιου είδους περιγραφή της 'πραγματικότητας' η 'μύνημα' που επικεινωνείται), και στη συνέχεια ονομάζοντας τί χρειάζεται ένας καλλιτέχνης για να είναι καλός καλλιτέχνης, και στη συνέχεια πάλι, μία ακόμα νύξη για το ποίος ακριβώς είναι ο λόγος που κάνουν τέχνη (τα πάθη/αδυναμίες που υποθέτω απαιτούν να εκφραστούν).
Οπότε μη μου λες εμένα! Μη μου λες εμένα! Εσύ το πας εκεί! Εσύ!

Ας πούμε ότι μίλησα με όρους «φιλοσοφίας του 19ου αιώνα» (καθόλου, αλλά οτιδήποτε στον κόσμο και να πει κάποιος μπορεί να αναχθεί σε αυτό - δε θα τα βάλω εγώ με την τρέλα) - δε μου απάντησες στην ουσία του ποστ μου. Πράγματι, η τέχνη είναι επικοινωνία, το λέω αυτό. Απο κει και πέρα αλλαντάλλων, απάντα σαν άνθρωπος.

Btw, ανέφερες τον Bach σαν παράδειγμα νοικοκυράς; Ίσως είναι αλήθεια, τα τεράστια από τα έργα του άλλωστε, αυτά για τα οποία ο κόσμος βαλαντώνει απο το κλάμα στις αίθουσες όπου παίζονται, είναι γραμμένα ακριβώς για το πως φιλάς τη γυναίκα σου και πας στη δουλειά. ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ για παράδειγμα. Χαλαρή μουσικούλα, για καθημερινά πράγματα.

Caffrey
24-07-2011, 17:37
When logic and proportion
Have fallen sloppy dead
And the White Knight is talking backwards
And the Red Queen's "off with her head!"
Remember what the dormouse said:
"Feed your head"

Η πως την λένε η έτσι θυμάμαι οτι είχε δηλώσει οτι δε μιλάει για ντρόγκα το συγκεκριμένο σημείο, αλλα για γνώση γενικά.

Υπάρχουν είδη που απαιτούν λογική, συναισθηματική και εκτελεστική διαύγεια, είδη που η ομορφιά αντλείται μέσα από την τελειότητα (όπως η κλασική μουσική). Στη τζαζ, στο μπλουζ, στην ψυχεδέλεια, η ομορφιά αντλείται απ' την προσωπική ατέλεια, απ' το φλερτ με το λάθος, απ' την ανορθόδοξη επιλογή, την καθυστέρηση, τη βιασύνη. Δεν μπορεί να λέμε με σοβαρότητα ότι τα ναρκωτικά είναι κακό ή καλό πράγμα για τη δημιουργικότητα. Είναι ένα εργαλείο, που μπορεί να σου ανοίξει κάποιες δημιουργικές πόρτες. Τώρα το τι θα το κάνεις αυτό το εργαλείο, κι αν θα χαθείς στο λαβύρινθο, αυτό είναι άλλο, δεν κάνει όμως το εργαλείο καλό ή κακό.

Δε ξέρω αν ισχύουν αυτά που λες για κλασσική και τζάζ. Στη συνέχεια, για τα μπλούζ και τη ψυχεδέλεια, ίσως να συμβαίνει αυτό περι ατελειών, αλλά δε βλέπω πώς έχει σχέση με αυτό που συζητάμε. Δηλαδή την σχέση ψυχικών προβλημάτων με την υπερτεχνάρα μας.

Περι ναρκωτικών ώς εργαλείο, συμφωνώ.

Caffrey
24-07-2011, 17:47
Ας πούμε ότι μίλησα με όρους «φιλοσοφίας του 19ου αιώνα» (καθόλου, αλλά οτιδήποτε στον κόσμο και να πει κάποιος μπορεί να αναχθεί σε αυτό - δε θα τα βάλω εγώ με την τρέλα) - δε μου απάντησες στην ουσία του ποστ μου. Πράγματι, η τέχνη είναι επικοινωνία, το λέω αυτό. Απο κει και πέρα αλλαντάλλων, απάντα σαν άνθρωπος.

Btw, ανέφερες τον Bach σαν παράδειγμα νοικοκυράς; Ίσως είναι αλήθεια, τα τεράστια από τα έργα του άλλωστε, αυτά για τα οποία ο κόσμος βαλαντώνει απο το κλάμα στις αίθουσες όπου παίζονται, είναι γραμμένα ακριβώς για το πως φιλάς τη γυναίκα σου και πας στη δουλειά. ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ για παράδειγμα. Χαλαρή μουσικούλα, για καθημερινά πράγματα.

Εγώ νομίζω οτι απάντησα επακριβώς στο πόστ σου. Απέδειξα οτι εσύ ο ίδιος το πάς στη φιλοσοφία της τέχνης. Και σε προηγούμενο πόστ μου δήλωσα πως θεωρώ οτι αυτή η οπτική της τέχνης προκύπτει απο τη φιλοσοφία του 19οθ αιώνα. Δεν υπήρχε στο μεγαλύτερο μερος της ιστορίας της τέχνης (αν όχι όλο) μέχρι το 19ο αιώνα, και στον 20 εμφανίστηκαν πολλές καινούργιες θεωρίες σχετικά.

Όχι, δεν είναι παράδειγμα νοικοκυράς ο Μπάχ. Ήσαν ένας παντρεμένος άνθρωπος όμως, συμφωνα με τις μαρτυρίες πολυκαλοπαιδί, και καθόλου καταθλιπτικός η/και πρεζάκιας. Επίσης, έγραψε τη πλειονότητα των έργων του μετα απο παραγγελιές της εκκλησίας. Συγγεκριμένα, κάποιο καιρό έπρεπε να γράφει μια καινούργια καντατα κάθε κυριακή, δεθυμάμαιγιαποσοκαιρό. Και οι καντάτες του είναι αυτό το πράμα. Αγγαρείες που έπρεπε να βγάλει σε πέρας για να φάνε τα παιδάκια του.
Εγώ ουδέποτε είπα για ποιές καταστάσεις είναι γραμμένη η μουσική του, αυτό απο που ήρθε τώρα?

rat_poison
24-07-2011, 17:51
Για τη τζαζ και τα ναρκωτικά, 3 παραδείγματα που αναφέρονται στην ηρωίνη θα σε πείσουν λες;

http://www.youtube.com/watch?v=uQyQ4NprVA0

http://www.youtube.com/watch?v=tu14kEuqGJc

http://www.youtube.com/watch?v=_6xRWQe3aFk

Ra Pariah
24-07-2011, 17:53
Βασικά μαστουρώστε μια φορά, (όχι πολύ να μην μπορείτε να πάρετε τα πόδια σας, ίσα ίσα να γλυκαθείτε) γκαβαλήστε το γκρουβ και μετά πείτε για τα ναρκωτικά και την έμπνεση

Εγώ θέλω να γίνει το άλλο. Να συνθέσεις κάτι δικό σου όταν είσαι νηφάλιος και να το αποδώσεις. Κατόπιν, να μαστουρώσεις και να μπεις εκ νέου στη διαδικασία σύνθεσης και εκ νέου να αποδώσεις την καινούργια σου ιδέα. Όλα αυτά να τα βιντεοσκοπήσεις και να τα ανεβάσεις σε κάποιον παροχέα και ύστερα να ανοίξει poll "προτιμάτε τη μουσική μου προ ή μετά την πρέζα;;;".

carheart
24-07-2011, 17:55
δεν το πιστεύω οτι γίνεται αυτή η συζήτηση

Caffrey
24-07-2011, 18:00
Για τη τζαζ και τα ναρκωτικά, 3 παραδείγματα που αναφέρονται στην ηρωίνη θα σε πείσουν λες;

Αμφιβάλλω οτι η πρέζα έκανε τον πάρκερ καλύτερο παίχτη. Του γαμούσε τη ζωούλα μόνον. Δεν έχω ανάλογη εμπειρία, αλλά και η μουσική του είναι άσχετη με την εμπειρία που τυπικά υποτίθεται οτι έχει κάποιος που τη βαράει. Αυτό που σίγουρα συνέβαλε στο να κάνει τον έτσι αυτό που είναι, είναι οτι εκσασκείτο σα το σκυλί, κτυπώντας 15ωρα μελέτης και τέτοια.

Επίσης, υπάρχει και ένα περιστατικό γνωστό όπου ο κόλτρειν όταν έπαιζε για το μάιλς (και έκανε πρεζα ταυτόχρονα), σε διάφορες συναυλίες, όταν ήταν η σειρά του για σόλο, ήταν στη τουαλέτα και έβγαζε ταντερά του, όποτε τον έπχιασε ο μαιλς και τον εκανε... μαυρό στο ξύλο! Δεν αποδυκνείει κάτι θα μου πείς, σωστά. Απλά ήταν ωραία ιστορία, δε μπορείς να πείς!

Και τέλοςπάντων, μη τα μπερδεύουμε, στο προηγούμενο πόστ μιλούσες για τελειότητες καθαρότητες και ατέλειες, όχι για ντρόγκα. Σαυτό απάντησα.
Αναμφίβολα υπήρξαν καλλιτέχνες πολλοι που κάναν τέτοια, και δεν αμφιβάλλω οτι κάποιους τους βοήθησε στη τεχνη τους.

HAVOC
24-07-2011, 18:01
Εγω συμφωνω παντως με την αποψαρα πως ο πονος που φερει ο καθενας στην μπσυχουλα του μπορει να οδηγησει σε καλλιτεχνικα μεγαλεια. Δεν τον θεωρω τον αποκλειστικο παραγοντα γεννησης ενος καλλιτεχνικου δημιουργηματος, ομως μπορει να αποτελεσει δυνατο κινητρο για εναν καλλιτεχνη.
Ο ιδιος πονος ομως οδηγει και στην εξαρτηση. Και εκει η δυναμικη αλλαζει.
Δυσκολευομαι αρκετα να πιστεψω πως καποιος ειναι great γιατι χαπακωνεται. Θαρρω οι συνθηκες για να ειναι καλος και να γινει σημαντικος προυπαρχουν. Οι ντρογκες ερχονται σε αυτον σαν κομπινγκ μεκανισμ, και αναλογως τις συνθηκες και την προσωπικη του δυναμη, ειτε τον αποτελειωνουν, ειτε του επιτρεπουν να λειτουργει παραλληλα σαν ατομο και σαν καλλιτεχνης.
Δυσκολευομαι να φανταστω δηλαδη εναν βασανισμενο (οπως το εννοει αυτος ετσι) να την πινει και να την ακουει για να γραψει, μαλλον ξεκιναει για να ξεχασει τον πολυ πονο του και να γραψει. Και εκει αρχιζει αυτη η ιδιαζουσα σχεση και το χασιμο.

stam and the witches
24-07-2011, 18:04

Πάω να σκίσω τα πτυχία μου.

HAVOC
24-07-2011, 18:06

Εγώ θέλω να γίνει το άλλο. Να συνθέσεις κάτι δικό σου όταν είσαι νηφάλιος και να το αποδώσεις. Κατόπιν, να μαστουρώσεις και να μπεις εκ νέου στη διαδικασία σύνθεσης και εκ νέου να αποδώσεις την καινούργια σου ιδέα. Όλα αυτά να τα βιντεοσκοπήσεις και να τα ανεβάσεις σε κάποιον παροχέα και ύστερα να ανοίξει poll "προτιμάτε τη μουσική μου προ ή μετά την πρέζα;;;".

Αmy παιδι μου, αυτο το μηνα, στις συναυλιες, να την πινεις λιγο και θα δεις τη διαφορα.

The Good Son
24-07-2011, 18:08

Αμφιβάλλω οτι η πρέζα έκανε τον πάρκερ καλύτερο παίχτη. Του γαμούσε τη ζωούλα μόνον. Δεν έχω ανάλογη εμπειρία, αλλά και η μουσική του είναι άσχετη με την εμπειρία που τυπικά υποτίθεται οτι έχει κάποιος που τη βαράει. Αυτό που σίγουρα συνέβαλε στο να κάνει τον έτσι αυτό που είναι, είναι οτι εκσασκείτο σα το σκυλί, κτυπώντας 15ωρα μελέτης και τέτοια.

Επίσης, υπάρχει και ένα περιστατικό γνωστό όπου ο κόλτρειν όταν έπαιζε για το μάιλς (και έκανε πρεζα ταυτόχρονα), σε διάφορες συναυλίες, όταν ήταν η σειρά του για σόλο, ήταν στη τουαλέτα και έβγαζε ταντερά του, όποτε τον έπχιασε ο μαιλς και τον εκανε... μαυρό στο ξύλο! Δεν αποδυκνείει κάτι θα μου πείς, σωστά. Απλά ήταν ωραία ιστορία, δε μπορείς να πείς!

Και τέλοςπάντων, μη τα μπερδεύουμε, στο προηγούμενο πόστ μιλούσες για τελειότητες καθαρότητες και ατέλειες, όχι για ντρόγκα. Σαυτό απάντησα.
Αναμφίβολα υπήρξαν καλλιτέχνες πολλοι που κάναν τέτοια, και δεν αμφιβάλλω οτι κάποιους τους βοήθησε στη τεχνη τους.

den nomizw oti o rat_poizo iponoei oti h hrwini ekane ton parker na kelaidaei, alla oti kallitexnes tetoiou velinekous einai aftokatastrofikoi.

00i00
24-07-2011, 18:08
ειναι να γελας και να κλαις ταυτοχρονα με τσιριδα με ορισμενα πραματα εδω μεσα

Caffrey
24-07-2011, 18:11
den nomizw oti o rat_poizo iponoei oti h hrwini ekane ton parker na kelaidaei, alla oti kallitexnes tetoiou velinekous einai aftokatastrofikoi.

Ώπ, σωστά. Συγγνώμη ρατ πόιζον!
Έστω. Τότε είχε μια τέτοια κουλτούρα η τζάζ όντως. Σήμερα όχι και τόσο. Αν ήταν να με πείσουν τρία παραδείγματα, έχω άλλα τρία αντιπαραδείγματα (όχι για τη τζαζ μόνο, γενικά μιλάω) κλπ.

ikonoklast
24-07-2011, 18:14
Ωραία κουβέντα είναι κανονικά αλλά από ότι καταλαβαίνω πάει να εκτραπεί σε «ντρόγκες και μουσική» που είναι/δεν είναι για μεταλχαμερ.

Καφρεη, άντε γαμήσου ρε μαλάκα. Στο ποστ μου μιλάω με όρους ψυχολογίας, όπως οι προσλαμβάνουσες, οι παραστάσεις και οι δεξιότητες. Αν έχεις τις πρώτες και αναπτύξεις και τις δεύτερες τότε το αποτέλεσμα στην επικοινωνία είναι ιδιαίτερο και αυτό είναι που ενδιαφέρει αρκετούς ανθρώπους άρα τι έχουμε; Σημαντική τέχνη. Η δεξιότητα δεν είναι αισθητικός όρος, πως λέμε ότι ένας τυφλός μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες στην ακοή και στην οσμή; Πως λέμε ότι ένα δυσλεκτικό βαριάς μορφής μπορεί να αναπτύξει δεξιότητες στα μαθηματικά; (έχω γνωρίσει τέτοιο παιδί btw). Ε, το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στη μουσική όπως και σε κάθε μορφή τέχνης. Και τελοσπάντων γαμήστε μας, μαζέψτε τους 100 σημαντικότερους δίσκους από τη δισκοθήκη σας και σκεφτείτε το βιογραφικό των ανθρώπων που τους έγραψαν και τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο κεφάλι τους την εποχή που γράφτηκαν. Στους 90 από τους 100 δικούς μου έχω μόνο τέρατα και εδώ κανονικά τελειώνει η συζήτηση.

εδιτ: Δεν είμαι επιθετικός, χαϊδευτικά το λέω το αντε γαμήσου!

rat_poison
24-07-2011, 18:17
νομίζω συμφωνούμε διαφωνώντας κάφρεϊ, προφανώς υπάρχουν εκατέρωθεν παραδείγματα, απλά μου τη δίνει άνθρωποι νηφάλιοι (μόνο από εκ νόμου απαγορευμένες ουσίες, όχι αληθινοί straight-edgers) να λένε ότι δε σε βοηθάν πουθενά, ότι είναι (φύσει) κακό πράγμα και ότι νηφάλιος == καλύτερος. και μετά να πάνε και να πλακώνονται στις μπύρες ξερωγω και στα ουίσκια.

επίσης, σταμ, τι εννοείς αγόρι μου;

stam and the witches
24-07-2011, 18:19
Εννοώ ότι λες γενικόλογες μαλακίες.

my_troubled_Mind
24-07-2011, 18:20

Πάω να σκίσω τα πτυχία μου.

καλά,δεν έχει και πολύ άδικο ο ρατ ποϊζον εδώ.

stam and the witches
24-07-2011, 18:21
Και η αλήθεια είναι ότι έχω αφιερώσει τόσα χρόνια από τη ζωή μου στη μουσική με διάφορους τρόπους, απόψε δα φεύγω για το μουσικό εργαστήρι του Ross Daly, κι έρχομαι και διαβάζω ότι σύμφωνα με έρευνες γενικά ισχύει ότι αν την ακούσεις παίζεις καλά.

phthoggon
Ρε παιδιά οι καλλιτέχνες δεν είναι "αυτοκαταστροφικοί". Geeks είναι συνήθως, που έχουνε λεφτά και είναι μέσα σε κυκλώματα όπου μπορούν να παίρνουνε πρέζα πανεύκολα. Δε θέλουν να καταστρέψουν τη ζωή τους για να γράφουνε ΤΕΧΝΑΡΑ, αδύναμοι είναι να ξεφύγουν από μία εξάρτηση που τους αρέσει, αλλά κάποια στιγμή θα τους τελειώσει τη ζωή.

Όταν είσαι μαστουρωμένος πάντως ότι μαλακία και να παίξεις ενθουσιάζεσαι "πωωω, ριφφάρα" "κοίτα, ένα ντο, και μετά ένα σολ, απίστευτο!". Όταν ακούς τι έγραψες την επόμενη μέρα, delete κατευθείαν. Για αυτό μάλλον, όπως έλεγε ο κάφρει, ο Parker και ο Coltrane δε περίμεναν από τη πρέζα για να γράψουν μουσική. Γράφαν μουσική και την ονόμαζαν με βάση ένα από τα πράγματα που γούσταραν μάλλον περισσότερο από τη ζωή και δε μπορούσαν να κάνουν χωρίς αυτό.

Caffrey
@ικονοκλαστ!
Και να που η ιδεολογία διυσδύει σχεδόν χωρίς να γίνεται αντιληπτή και στο νέο ποστ σου! [/ντεριντα]
Δεν εστίασα στην έννοια της δεξιότητας αυτής καθαυτής, αλλά στον οριζμό της τέχνης ώς επικοινωνίας. Αυτό είναι μέρος της φιλοσοφίας της τέχνης.
Και μη μου πείς μααα μουυυυ αν δεν ήταν επικοινωνία η τέχνη, θα τη κρατούσε ο καθένας για τον εαυτό του. Είναι σαφές απο το προηγούμενο ποστ οτι έχεις ενα πολυ συγκεκριμένο είδος επικοινωνίας στο μυαλό σου.

rat_poison
24-07-2011, 18:22
καλά όταν σοβαρευτείς, ξαναπόσταρε κάτι που να προχωρά τη συζήτηση και θα ασχοληθώ μαζί σου.

επίσης, πεθαίνω με μαζικό μουτζωτή pro-drug/abuse posts.

Βγες έξω να σε δούμε ρε ΚΝΙΤΗ

stam and the witches
24-07-2011, 18:25
Είμαι όσο σοβαρός είσαι εσύ όταν μου αναφέρεις ότι πίνοντάς την παίζεις καλή/καλά μουσική.

JnB
24-07-2011, 18:26
Το ηαρ που θέλουμε

Ra Pariah
24-07-2011, 18:27
Θεϊκό ποστ Σταμάτη το τελευταίο. :touched:

Εν τω μεταξύ ον/οφφ τόπικ, επειδή κάπου αναφέρθηκε ο Lemmy: να πούμε ότι ο εν λόγω κύριος γυμνάζεται κάθε μέρα κι ότι αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την κορμοστασιά του. Ο μύθος που τον θέλει 24 ώρες το 24ωρο ανάμεσα σε ουσίες, γκρούπις και αλκοόλ είναι μύθος. Κυρίως για να ευθυγραμμιστεί με όλη αυτήν την ψευδο-κουλτούρα του άσωτου βίου και στη συνέχεια να έχει οπαδούς μερικούς χρήστες από 'δώ μέσα, μόνο και μόνο γι' αυτό το lifestyle.

rat_poison
24-07-2011, 18:28
Προσωπικά μιλώντας, σε αυτή την κατάσταση έχω τις καλύτερες και τις χειρότερες παικτικά στιγμές μου. Κυρίως έχει να κάνει με τη διάθεση και το πόσο πολύ/λίγο έχω πιει. Απλά την ευχαριστιέμαι περισσότερο. Προφανώς και ζάντα καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου κι άμα θέλω να μελετήσω τεχνική θα είμαι νηφάλιος και ξεκούραστος, αλλά θα σου το θέσω έτσι:

Έχεις κάνει ποτέ live χωρίς να πιεις ούτε μία μπύρα; Κι αν ναι, πόσο μαγκωμένος ήσουν;

phthoggon
24-07-2011, 18:30
Άλλο ρε ρατ πόιζον να πίνεις κάνα μπάφο να χαλαρώσεις, άλλο η ηρωίνη και η Winehouse και οι καταραμένοι καλλιτέχνες.

rat_poison
24-07-2011, 18:32
ααααααααααακριβώς εκεί είναι το πόιντ μου (το είπα κ νωρίτερα όταν χαρακτήρισα τις ουσίες ως εργαλείο)

stam and the witches
24-07-2011, 18:32
Παίζω πάντοτε 100% νηφάλιος, προτιμώ να πίνω τον κώλο μου μετά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κουβέντα μας. Μία μουσική διαδρομή είναι υπερβολικά σύνθετη, μακριά και δύσκολη για να χωρέσει σε αυτήν ένα τέτοιο στερεότυπο. Όπως γενικά το στερεότυπο του καλλιτέχνη-αποκαΐδι. Σταματήστε να διαβάζετε μεταλ χαμμερς, να αντιλαμβάνεστε τους καλλιτέχνες ως αποκομμένους από τη ζωή σούπερ ήρωες, η ζωή εκεί έξω είναι πιο δύσκολη.

ikonoklast
24-07-2011, 18:36
Δεν εστίασα στην έννοια της δεξιότητας αυτής καθαυτής, αλλά στον οριζμό της τέχνης ώς επικοινωνίας. Αυτό είναι μέρος της φιλοσοφίας της τέχνης.
Και μη μου πείς μααα μουυυυ αν δεν ήταν επικοινωνία η τέχνη, θα τη κρατούσε ο καθένας για τον εαυτό του. Είναι σαφές απο το προηγούμενο ποστ οτι έχεις ενα πολυ συγκεκριμένο είδος επικοινωνίας στο μυαλό σου.

Όχι, δεν έχω. Και ναι, το μα-μου θα σου πω.

Caffrey
24-07-2011, 18:37
Και τέλοσπαντων εκεί που θέλω εγώ να καταλήξω είναι στο οτι η ιδέα οτι οι καλλιτέχνες μας (η οι άνθρωποι των ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ασπούμε και όλοι αυτοί) είναι πάντα η απόλυτη μποεμ αλανικη απάντηση στο μικροαστιζμό, και η αριστερή ιντελιγκέντσια, είναι μουφάρα. Τέτοιες ρομάντισαιζντ εκδοχές δεν είναι αληθείς, και δε βοηθούν ιδιέταιρα πουθενά θαρρώ. Ο χάιντεγκερ παιδιά ήταν ναζί, και δε το μετάνιωσε ποτέ του. Ο βάγκνερ ήταν λίγο φασιστάκι. Ο στραβίνσκι ήσαν λίγο φασιστάκι και αστός. Ο κάραγιαν επίσης ναζί. Ο μπετόβεν κωλόπαιδο του κερατά. Ο μπάχ νυκοκυραίος. Ο λουίτζι νόνο κουμούνι. Ο τσαικόφσκυ παλιοπουσταριό. Ο μπουλέζ παλιοστρεηταριό. Ο αρτώ σχιζοφρενής και πρεζάκιας ταυτόχρονα. Ο ματίς τίγκα αστός. Ο σούμπερτ μικροαστός. Ο τουλούζ λωτρέκ νάνος. Ο σωκράτης φτωχομπινές. Ο ηράκλειτος φασιστάκι. Ο αριστοτέλης μισογύνης.

Comte de Saint-Germain
24-07-2011, 18:39
η ομορφιά αντλείται απ' την προσωπική ατέλεια, απ' το φλερτ με το λάθος, απ' την ανορθόδοξη επιλογή, την καθυστέρηση, τη βιασύνη

ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΙΕΣ

rat_poison
24-07-2011, 18:49
Ναι ρε κάφρεϊ γι' αυτό και λέω ότι η δημιουργία του καθενός έχει να κάνει με το τη ζωή κάνει και τι άνθρωπος είναι. Σε όλα τα παραδείγματα που ανέφερες αυτά τα χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα στα δημιουργήματά τους. Απλά, είναι πολύ πιο συνηθισμένο έντονες και παθιασμένες δημιουργικές προσωπικότητες να είναι αυτοκαταστροφικοί ή/και χρήστες ουσιών.
Από κει και πέρα όπως δε γίνεται να δημιουργηθεί ένας δίσκος σαν το wish you were here από νηφάλιους ανθρώπους, άλλο τόσο αδύνατο είναι είσαι πίτα και να αυτοσχεδιάζεις οκτάφωνες φούγγες μπροστά στον αυτοκράτορα, δεν το αμφισβητεί αυτό κανείς εδώ νομίζω

Dythor
24-07-2011, 18:56
φυσιολογική κοπέλα.

Τράβα γαμήσου ρε μαλάκα, τράβα γαμήσου.

00i00
24-07-2011, 19:24
ε μετα πως να μην ποσταρω...

Από κει και πέρα όπως δε γίνεται να δημιουργηθεί ένας δίσκος σαν το wish you were here από νηφάλιους ανθρώπους,

πρεπει να εισαι ο μεγαλυτερος Floyd fan εσυ τελικα
δηλαδη τα λογια του ομωνυμου και του Shine On δεν τα ακουσες ποτε ε?
παραβλεπουμε οτι το συγκεκριμενο ειναι το πιο anti-drug album τους και οτι οι ιδιοι γενικα μεσα στην τιγκα στις σκονες δεκαετια ηταν η πιο σομπερ μπαντα
βεβαια υπηρχε ο εθισμος του Wright στην κοκα (μεταγενεστερα αν θυμαμαι καλα), αλλα αδυνατω να πιστεψω οτι ο ιδιος ηταν η κινητηρια μορφη πισω απο το album
και ακομα περισσοτερο οτι το πιο ''αναισθητο'' ντρογκι μπορει να δωσει εμπνευση σε ενα απο τα πλεον ''ανθρωπινα'' και γηινα album τους

συνεχιζομε ακαθεκτοι οφφτοπικ

my_troubled_Mind
24-07-2011, 19:35
χωρίς να θέλω να προσβάλω τη μνήμη της πάντως,η winehouse είχε φύγει εδώ και καιρό :/

Caffrey
24-07-2011, 19:41
Από κει και πέρα όπως δε γίνεται να δημιουργηθεί ένας δίσκος σαν το wish you were here από νηφάλιους ανθρώπους, άλλο τόσο αδύνατο είναι είσαι πίτα και να αυτοσχεδιάζεις οκτάφωνες φούγγες μπροστά στον αυτοκράτορα, δεν το αμφισβητεί αυτό κανείς εδώ νομίζω

Υποθέτω οτι εννοείς οτι δε μπορεί να δημιουργηθεί αυτή η πολύ ιδιέταιρη αισθητική/ήχος των φλόυντ χωρίς κάποια εμπειρία με χόρτοου. Ίσως να είναι και έτσι. Επέτρεψε μου να πιστεύω οτι μπορεί να γίνει όμως και αυτό που λές.

Νομίζω οτι ο λόγος σου ΤΑΛΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ανάμεσα στην ιδεα του "είναι πιο συνιθισμένο να κάνουν εργάρες αυτοκαταστροφικοί καλλιτέχνες" και την ιδεα του "η ντρόγκα βοηθάει στη δημιουργική διαδικασία". Αυτές οι δύο δεν είναι η ίδια ιδέα. Θα πρέπει νομίζω να υπάρχει μια συνοχή πάνω στο τί ακριβώς κουβεντιάζομε!

Δε νομίζω οτι η ντρόγκα/αλκοολ μπορεί να σε πάει πολύ μακρυά στη διαδικασία της σύνθεσης. Σε ένα τζαμάριζμα κατα βάση νομίζω οτι αυξάνει τη συνδιαστική ικανότητα της σκέψης (που θεωρώ οτι είναι η βάση της δημιουργικότητας), και αυτό σε κάνει να "υπερβαίνεις" σε ένα βαθμό τον εαυτό σου. Αλλά δε νομίζω οτι σε βοηθάει πολύ περα απο μερικές ενδιαφέρουσες φράσεις, και ίσως μερικά καλά κομμάτχια βγαλμένα απο τζαμσεσιον μέσα σε δομές που ήδη έχεις ενσωματώσει στη μουσική αντιληψή σου (όπως είχε κάνει ο μπάχ με τις φούγκες, τόσες πούχε γράψει), μαθαίνοντας τις ενόσω νηφάλιος.
Πέρα απο το υλικό που μπορεί να σου δώσει μια διαφορετική κατάσταση της σκέψης, για να κάνεις μουσική θέλεις εν τέλει και πολλή λογική διεργασία και ενδεχομένως ένα χόρτο να μη βοηθάει το μυαλό σου να σκέπτεται αυτά τα σημεία της μουσικής που έχουν να κάνουν με τη δόμηση, και αυτά που θέλουν κριτική σκέψη.
Για να μη πω για ηχογραφήσεις, μιξαρίζματα, μάστερινγκς, λολ.

Reject
24-07-2011, 20:03
Θεϊκό ποστ Σταμάτη το τελευταίο. :touched:

Εν τω μεταξύ ον/οφφ τόπικ, επειδή κάπου αναφέρθηκε ο Lemmy: να πούμε ότι ο εν λόγω κύριος γυμνάζεται κάθε μέρα κι ότι αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από την κορμοστασιά του. Ο μύθος που τον θέλει 24 ώρες το 24ωρο ανάμεσα σε ουσίες, γκρούπις και αλκοόλ είναι μύθος. Κυρίως για να ευθυγραμμιστεί με όλη αυτήν την ψευδο-κουλτούρα του άσωτου βίου και στη συνέχεια να έχει οπαδούς μερικούς χρήστες από 'δώ μέσα, μόνο και μόνο γι' αυτό το lifestyle.

όταν λέω εγώ ότι είμαι καρά-φέηκ, χαλιέστε....

sod1013
24-07-2011, 20:23
πεταξτε τους δισκους σας φτιαγμενους απο κεφαλακηδες κ ακουτε τους υπολοιπους να γουσταρετε.

KLAPSE
24-07-2011, 20:30
siga min lipithoume gia ta zamplouta prezakia. Oust re.

KoiliaSamprela
24-07-2011, 21:13
ταξικό μένος στο πένθος !

scarecrow
24-07-2011, 21:53
To σίγουρο είναι ότι νεκρή θα πουλήσει περισσότερο.

Dal-
24-07-2011, 22:05
Στανταράκι με 1,10 απόδοση, δίσκος με ακυκλοφόρητα μέσα στο τρίμηνο.

my_troubled_Mind
24-07-2011, 22:09
με αφορμή το ταγκ ''SKATA STON TAFO TΗS'' να θυμίσω στους παλότερους τα ''ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ COBAIN'' που βρίσκαμε στα θρανία.

Ra Pariah
24-07-2011, 22:13
Μην κοιτάτε εμένα, εγώ δεν τά 'γραφα.

ubu
24-07-2011, 22:40
Και για να ειπωθεί και το προφανές, ο θάνατος μίας 27χρονης είναι πολύ τραγικότερος από τον θάνατο ενός 67χρόνου (βλέπε Dio), ανεξάρτητα από το ότι ήταν η δική της αδυναμία να παλέψει την εξάρτηση που τον προκάλεσε και ανεξάρτητα απ' το πόσο γουστάρει κανείς την μουσική της μεν ή του δε. Η ηλικία είναι κάτι μετρήσιμο, αντικειμενικό και 40 χρόνια είναι πολλά, μια ζωή ολόκληρη. Και θα είναι πολύ τραγικότερος ο θάνατος της 27χρονης και από τους επερχόμενους θανάτους όλων των παιδικών σας ηρώων, Ozzy, Plant, Waters και όποιων άλλων πλησιάζουν ολοταχώς το μέσο προσδόκιμο ζωής. Όπως ήταν τραγικότερος και ο θάνατος του Schuldiner. Αυτά σχετικά με όλα τα "σκατά στον τάφο της" που ειπώθηκαν.

Phantom Duck
24-07-2011, 22:54
Ναι ρε κάφρεϊ γι' αυτό και λέω ότι η δημιουργία του καθενός έχει να κάνει με το τη ζωή κάνει και τι άνθρωπος είναι. Σε όλα τα παραδείγματα που ανέφερες αυτά τα χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζονται ξεκάθαρα στα δημιουργήματά τους. Απλά, είναι πολύ πιο συνηθισμένο έντονες και παθιασμένες δημιουργικές προσωπικότητες να είναι αυτοκαταστροφικοί ή/και χρήστες ουσιών.

δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που γράφει ο μινμιν, αλλά κρίμα που δε σκέφτηκαν να κρατήσουν τον μπάρετ τότε.

metamelia3
24-07-2011, 23:13
εμενα μου φαινεται αστειο που ακομα πιστευετε εστω και πιο "επεξεργασμενα" στον υπαρξιακο πονο και την αγωνια της υπαρξης που παραγει τεχνη. αρχιδια λοιπον. ειδικα τα τελευταια 10 χρονια που τοσο τα ερεθισματα να γινεις καλλιτεχνης (φτηνα υλικα, εννοιολογικη και ψηφιακη τεχνη ως κυριαρχο παραδειγμα, ολο και περισσοτερες κοινωνικες ομαδες που συσπειρωνονται βασει πολιτιστικων προτυπων) οσο και οι φορμες (απο microμπλογκερ μεχρι μεγαλοσυγγραφεας, απο νοϊζας του myspace μεχρι μαεστρος στο τοκυο, απο μινιμαλιστης του gimp μεχρι κατασκευαστης μεγαλων γλυπτων για δημοσιους χωρους) ειναι αστειο να πιστευετε στην βασανισμενη ιδιοφυια.

ο καφρεϋ το ειπε πιο σωστα απ'ολους: ρομαντισμος ειναι αυτο. αν δεν σας πειραζουν τα γαλλικα μου, η τεχνη ειναι περισσοτερο απο ποτε τυχαια και απονοηματοδοτημενη. φανταστειτε το σαν μια απεραντη γυμνη επιφανεια οπου ο καθενας βλεπει μονο ως ομοια σημειακα εξογκωματα τα εργα (ή τις καταστασεις) που στιγμιαια του αρεσουν και τα οποια εξαφανιζονται ή αντικαθιστανται με αλλα με ταχυτατους ρυθμους. σ' αυτο το πραγμα μια γουαινχαουζ, ενας στραβινσκυ, ενας βασιλης καρρας ή ενας τυχαίος με myspace είναι ολοι εξίσου ασήμαντοι. δεν εχουν σημασια λοιπον τα βασανα και οι καταρες του καθενος. το λυκόφως των ειδώλων, ολα στην πλακα ειναι, ολα περαστικα ειναι, η "τεχνη" ειναι ενα γιγαντιο και αδιανοητα ανομοιογενες συνολο, τοσο διασπασμενο που κοντευει να θεωρηθει απο απολυτως αφηρημενη μεχρι κενη εννοια. κι αυτο ειναι το μεταμοντερνο. καλως ηρθατε στην ερημο του πραγματικου.

Amnesiac.
24-07-2011, 23:28
Βρήκαμε ποιος γράφει τα δελτία τύπου του The Boy :pink:

Dragonlord
24-07-2011, 23:54
http://1.bp.blogspot.com/_9EVtay8NgSQ/TM7Te4rN-YI/AAAAAAAAAEc/v6Ksz4YAaTI/s1600/nihilists.jpg

freak brother
25-07-2011, 02:19
μεγαλο ταλεντο , αν δεν λεω μαλακιες οχι μονο ειχε ωραια φωνη , αλλα εγραφε και τα τραγουδια της που σε σχεση με αυτα που παιζουν τα μεηνστριμ καναλια - ραδια ηταν κατι που ειχε ποιοτητα . Μυθος δεν θα γινει φανταζομαι αλλα θα ακουγονται για καιρο τα τραγουδια της.

00i00
25-07-2011, 02:39
εμενα μου φαινεται αστειο που ακομα πιστευετε εστω και πιο "επεξεργασμενα" στον υπαρξιακο πονο και την αγωνια της υπαρξης που παραγει τεχνη. αρχιδια λοιπον. ειδικα τα τελευταια 10 χρονια που τοσο τα ερεθισματα να γινεις καλλιτεχνης (φτηνα υλικα, εννοιολογικη και ψηφιακη τεχνη ως κυριαρχο παραδειγμα, ολο και περισσοτερες κοινωνικες ομαδες που συσπειρωνονται βασει πολιτιστικων προτυπων) οσο και οι φορμες (απο microμπλογκερ μεχρι μεγαλοσυγγραφεας, απο νοϊζας του myspace μεχρι μαεστρος στο τοκυο, απο μινιμαλιστης του gimp μεχρι κατασκευαστης μεγαλων γλυπτων για δημοσιους χωρους) ειναι αστειο να πιστευετε στην βασανισμενη ιδιοφυια.

τα φτηνα υλικα ειναι συνυφασμενα με την ποπ και λαικη μουσικη
οι κοινωνικες ομαδες υπαρχουν απο τα 60ς...οπως και οι τοτε μπλογκερς,οι φανζιναδες
ο μινιμαλισμος επισης βρηκε τον δρομο του προς τις μαζες απο τοτε
τιποτα απο ολα αυτα δεν σταματησε κανεναν να παραγει τεχνη με τον ''κλασικο'' τροπο...δηλαδη οχι τον ''τωρα_θα_κανω_τεχνη''

ο καφρεϋ το ειπε πιο σωστα απ'ολους: ρομαντισμος ειναι αυτο. αν δεν σας πειραζουν τα γαλλικα μου, η τεχνη ειναι περισσοτερο απο ποτε τυχαια και απονοηματοδοτημενη. φανταστειτε το σαν μια απεραντη γυμνη επιφανεια οπου ο καθενας βλεπει μονο ως ομοια σημειακα εξογκωματα τα εργα (ή τις καταστασεις) που στιγμιαια του αρεσουν και τα οποια εξαφανιζονται ή αντικαθιστανται με αλλα με ταχυτατους ρυθμους. σ' αυτο το πραγμα μια γουαινχαουζ, ενας στραβινσκυ, ενας βασιλης καρρας ή ενας τυχαίος με myspace είναι ολοι εξίσου ασήμαντοι. δεν εχουν σημασια λοιπον τα βασανα και οι καταρες του καθενος. το λυκόφως των ειδώλων, ολα στην πλακα ειναι, ολα περαστικα ειναι, η "τεχνη" ειναι ενα γιγαντιο και αδιανοητα ανομοιογενες συνολο, τοσο διασπασμενο που κοντευει να θεωρηθει απο απολυτως αφηρημενη μεχρι κενη εννοια. κι αυτο ειναι το μεταμοντερνο. καλως ηρθατε στην ερημο του πραγματικου.

αυτο το μεταμοντερνο παιζει μπαλα εδω και μισο αιωνα...θα παρει καμια φορα πρωταθλημα ή τζαμπα οι μεταγραφες?
εννοω...οταν ακους τον Ανεστο ξερωγω σκεφτεσαι τον ρομαντισμο και ξεπερασμενες μορφες εκφρασης η απλα ολες μα ΟΛΕΣ οι θεωριες περι τεχνης πανε βολτα και αφηνεσαι στο beat?

ας μην υποβιβαζουμε την απολαυση του να ακους μουσικη με το να σκεφτομαστε σαν κριτικοι πριν νοιωσουμε σαν ακροατες

Chillin Villain
25-07-2011, 05:07
Βρήκαμε ποιος γράφει τα δελτία τύπου του The Boy :pink:

τσιρίζω

freak brother
25-07-2011, 10:34
http://1.bp.blogspot.com/_9EVtay8NgSQ/TM7Te4rN-YI/AAAAAAAAAEc/v6Ksz4YAaTI/s1600/nihilists.jpg

o flea εδω μοιαζει με τον ρουνει :p

Dr.Gonzo
25-07-2011, 11:56
JKWjFa_36L8

μερικά παραδείγματα επι τροχάδην, καλλιτεχνών που ήταν αδύναμοι, πολύ αδύναμοι, και γράφαν γαμώ τις μουσικές.....

Μικρη οφτοπικ παρενθεση: Ρε πανκη, τι κομματαρα ειναι αυτη...

freak brother
25-07-2011, 14:37
Παίζω πάντοτε 100% νηφάλιος, προτιμώ να πίνω τον κώλο μου μετά, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κουβέντα μας. Μία μουσική διαδρομή είναι υπερβολικά σύνθετη, μακριά και δύσκολη για να χωρέσει σε αυτήν ένα τέτοιο στερεότυπο. Όπως γενικά το στερεότυπο του καλλιτέχνη-αποκαΐδι. Σταματήστε να διαβάζετε μεταλ χαμμερς, να αντιλαμβάνεστε τους καλλιτέχνες ως αποκομμένους από τη ζωή σούπερ ήρωες, η ζωή εκεί έξω είναι πιο δύσκολη.

ενα κουιζ , πες μου τους καλυτερους μουσικους σε καθε ειδος που δεν περναν ποτες ναρκωτικα και συγκρινε τους με τους καλυτερους στο ειδος που παιρναν!! πχ Μαρκος με... βασικα αυτοι την πιναν ολοι... ε τζιμι με?? :p οταν εχει να κανει με αυτοσχεδιασμο και ψυχεδελοκαταστασεις χωρις ουσιες δεν μπορεις να γραψεις μουσικη. ειναι φακτ :p Ο Λεμι δεν ξερω αν γυμναζετε καθε μερα , εμενα μια χαρα λιωμιδι μου φανηκε οσες φορες τον εχω δει και μια χαρα καπνιζει τον κωλο του και πινει ενα τζακ την μερα. Και ας μη μιλησουμε για καταχρησεις.. επαιζε στους χοκγουιντ.

rat_poison
25-07-2011, 14:55
οι οποίοι τον έδιωξαν όταν πιάστηκε με σταφ ανάμεσα καναδά / usa αν θυμάμαι καλά

KoiliaSamprela
25-07-2011, 15:19
βασικά χτύπαγε αμφεταμίνες , που ήταν εκτός ψυχεδέλειας :)

ο μύθος λέει ....

Swollen
25-07-2011, 15:25
ναρκωτικά κ μαλακίες

akveNxCnGS4

ον τόπικ, rip στο καϊδι

00i00
25-07-2011, 15:26
τι χτυπαγε και τι εκτος?
στα 60ς ειδικα ηταν απο τα πλεον διαδεδομενα ντρογκια γενικα
επισης και οι υπολοιποι Hawkwind επιναν speed,οποτε ειναι λιγο αστειο να τον εχουν διωξει λογο ασυμφωνιας...ουσιων
ο λογος ηταν η συλληψη (ειχε και πρεζα εντωμεταξυ) η οποια ηρθε και εκατσε πανω σε κατι αλλα ντραβαλα που ειχαν με τους μπατσους

Dr.Gonzo
25-07-2011, 15:39
Σκάει σεντονάκι:

Παρότι δεν συμφωνούμε ιδιαιτέρως, το πίνκαρα το παρακάτω αναφερόμενο ποστ του Σταμ.

Μία μουσική διαδρομή είναι υπερβολικά σύνθετη, μακριά και
δύσκολη για να χωρέσει σε αυτήν ένα τέτοιο στερεότυπο. Όπως γενικά το στερεότυπο του
καλλιτέχνη-αποκαΐδι.

Αυτό ισχύει, αλλά για κάθε καλλιτέχνη-αποκαϊδι που πραγματικά, περισσότερο "καίγεται" παρά
εκφράζεται, μπορεί να υπάρχουν άνετα και κάποιοι (λιγότεροι;...) αυτοκαταστροφικοί μεν, μεγαλοφυίεις
δε, που μπορούν ακριβώς να διαχειριστούν την απαιτητική τέχνη της μουσικής, πέραν του καψίματος και
της φυσικής καταστροφής που πιθανόν βιώνουν. Ο Bonzo ας πούμε, δεν έπινε για να παίξει καλύτερα,
έπινε επειδή ήταν μπεκρής, αλλά η μέθη και η μαστούρα δεν έβγαιναν "πάνω" από την ερμηνεία του.
Θέλω να πω πως σε ορισμένες και μάλλον σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχει τόση επιδεξιότητα/τάλεντο που
η χρήση ή μη ουσιών παίζει ελάχιστο ρόλο στην έκφραση του καλλιτέχνη - για την περίπτωση ασφαλώς
που ο καλλιτέχνης είναι πραγματικά τόσο ικανός στο να αποδώσει την τέχνη του.

Σταματήστε να διαβάζετε μεταλ χαμμερς, να αντιλαμβάνεστε
τους καλλιτέχνες ως αποκομμένους από τη ζωή σούπερ ήρωες, η ζωή εκεί έξω είναι πιο
δύσκολη.

Αυτό που λες εδώ είναι λιγότερο φιλολογικό και πολύ πιο βαθύ... Πραγματικά η ζωή εκεί έξω είναι
πολύ δύσκολη - στην υπόγεια αλλά τεράστια πίεση της επανάληψης της καθημερινότητας, στην πιέση
του κοινωνικού συνόλου προκειμένου να ...ανήκεις σε κάποιο σύνολο, στην πίεση των υποχρεώσεων
να ζεις με τις συνθήκες που αξιώνεις (πόσο μάλλον αν απλά έχει μία οικογένεια και άνθρωπους που
βασίζουν την διαβίωσή τους σε εσένα), στην πίεση του να είσαι συνεπείς στις σχέσεις σου... φιλικές,
ερωτικές, οικογενειακές, επαγγελματικές.

Ο συνεπής αγώνας για τα παραπάνω κάνουν τον καθημερινό άνθρωπο ήρωα, χωρίς εισαγωγικά, αλλά δεν είναι αυτός το θέμα μας... το θέμα μας είναι ο βασανισμένος καλλιτέχνης.

...Αυτόν, έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες πως κακώς τον κάνουμε Σουπερ Ήρωα. Αυτός ο καλλιτέχνης είναι άνθρωπος αδύναμος (ή και ανήμπορος), φυγάς και φυγόπονος...
Δεν είναι απαραίτητα χειρότερος επειδή λύγισε στην πίεση που άλλοι 1000 συνάνθρωποί του θα υπέφεραν, δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για "καλύτερος/χειρότερος".
Άρα, καταλήγοντας, αυτό που μετράει είναι το αντίκτυπο που έχει το έργο ένος καλλιτέχνη στο κοινό του και όχι οι συνθήκες τις οποίες βιώνει ο καλλιτέχνης.
Κλασσικό παράδειγμα, ο Κομπέην: Έγραψε μουσικάρες, έγραψε κομματάρες, έπαιξε σε μια μπάντα-δυναμίτη. Αυτό.
Ήταν επίσης ψυχωτικός και τοξικομανής, αλλά αυτό μόνο ...συμπάθεια για τον προσώπό του μου προκαλεί.
Σίγουρα όχι δέος ή θαυμασμό - αλλά κάποια συμπάθεια, όπως για κάθε βασανισμένο και αδύναμο ψυχικά άνθρωπο, είτε rock-star είναι, ή υπάλληλος security....

Έτσι κάπως ένοιωσα και για την Amy - ναι, ήταν μαλάκω που δεν μπορούσε να δει πως απλά καταστρέφεται - αλλά σκέφτηκα πως πίσω από τα φώτα και τα ντόλαρς (κλισέ!) ήταν μάλλον μόνη και ανασφαλής, όπως πάρα πολλές άλλες 27χρονες στον κόσμο...(inb4 "είμαι 27 χρονώ πανεπιστήμονας και έχω σπίτι, αμάκσι και 4 παιδίε").

Οπότε τελικά είναι παπαριά να αξιώνουμε τους μουσικούς βάσει του πόσο πρεζάκια ή κατεστραμένοι είναι.
Απλά, πάρα πολλοί μουσικάρες τυχαίνει να ήταν/είναι κάτι από τα παραπάνω. Εξίσου αρκετοί, όχι. ;)

Ford Prefect
25-07-2011, 15:46
Στηρίζω Caffrey σχεδόν. Σχεδόν γιατί και εγώ βρίσκω την τέχνη επικοινωνιά και η τέχνη είναι εκ φύσεως ρομαντζάδικη και ο Μπαχ έγραφε εμπλοκή έργα κάθε εβδομάδα αλλά έβαζε και λίγο ψυχούλα μέσα... Δεν θέλω να φτάσουμε στο άλλο άκρο του Κάλκι που τα ισοπέδωσε όλα με τις μεταμοντέρνες παπαριές.

Για την Amy Whinehouse είναι πολύ στενάχωρο γιατί ήταν μια κοπέλα 27 ετών που την είχα γνωρίσει και λίγο μέσα από την μουσική της και εγώ αυτό το λέω γνωριμία και επικοινωνία και να πάνε να γαμηθούν όσοι τα εκμηδενίζουν αυτά τα πραγματικά πράγματα.

Εγώ είμαι μεταλχάμμερ τύπος και δεν τα βλέπω γουάου αποκομμένοι σούπερ ήρωες και ντρόγκια και βάσανα.

00i00
25-07-2011, 16:00
οταν εχει να κανει με αυτοσχεδιασμο και ψυχεδελοκαταστασεις χωρις ουσιες δεν μπορεις να γραψεις μουσικη. ειναι φακτ :p

μερικες ερωτηξεις:
1ον. μπορεις να ξεχωρισεις τον αυτοσχεδιασμο απο την ''ψυχεδελοκατασταση''?
2ον. μπορεις να ξεχωρισεις οταν ακους λαιβ αυτοσχεδιασμους και ''ψυχεδελοκααστασεις'' αν ο μαλλιας παιζει υπο την επηρρεια?
3ον. αναμεσα σε δυο καλλιτεχνες του ιδιου υφους εσυ μπορεις να ξεχωρισεις ποιος την μπινει και ποιος οχι?

House Of Low Culture
25-07-2011, 16:06
nai, nai kai nai

freak brother
25-07-2011, 16:14
οταν εχει να κανει με αυτοσχεδιασμο και ψυχεδελοκαταστασεις χωρις ουσιες δεν μπορεις να γραψεις μουσικη. ειναι φακτ :p

μερικες ερωτηξεις:
1ον. μπορεις να ξεχωρισεις τον αυτοσχεδιασμο απο την ''ψυχεδελοκατασταση''?
2ον. μπορεις να ξεχωρισεις οταν ακους λαιβ αυτοσχεδιασμους και ''ψυχεδελοκααστασεις'' αν ο μαλλιας παιζει υπο την επηρρεια?
3ον. αναμεσα σε δυο καλλιτεχνες του ιδιου υφους εσυ μπορεις να ξεχωρισεις ποιος την μπινει και ποιος οχι?

οχι , αλλα ξερω οτι ολοι οι μουσικοι που μαρεσουν πιοτερο ειχαν κουσουρια με τα σεα και τα μεα .

Grief
25-07-2011, 16:29
Πάντα μου έκανε εντύπωση πώς τα R.I.P. threads γεμίζουν είτε με HEAVY METAL δηλώσεις τύπου "ΣΚΑΤΑ στον τάφο του τάδε" είτε με υπερευαισθησίες τύπου "Σαν να έχασα δικό μου άνθρωπο" κ.λ.π. χωρίς ουσιαστικά να επικεντρώνονται στο γεγονός, δηλαδή στον χαμό ενός καλλιτέχνη που μπορεί κάποιοι να γούσταραν. Πώς κατέληξε επίσης το τόπικ να μετατραπεί σε μια μακροσκελή κουβέντα για τον Bill Hicks και τον Lemmy, επίσης δεν το κατάλαβα. Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ με carheart, θα προτιμούσα 1000 φορές το brainwashing με καλλιτέχνες τύπου Winehouse, παρά τις υπόλοιπες παπαριές με τις οποίες μας βομβαρδίζουν τα ραδιόφωνα. Ontopic λοιπόν
WbVp09E1LRg

House Of Low Culture
25-07-2011, 16:41
sorry kiolas alla ka8e kommati tis einai san audition tou super idol, ana8ewreiste ti akoute ;)

freak brother
25-07-2011, 16:54
http://www.youtube.com/watch?v=CY2gfDV-16w

:fear:

House Of Low Culture
25-07-2011, 16:57
χαχα, όχι σαν αυτό το θεό ρε. Σαν τα άλλα τα "καλά" και τις "μεγάλες" φωνές που περνάνε στους τελικούς :P

aka κύπρια billie holiday και το συνάφη τους

ubu
25-07-2011, 16:59
Η ποιότητα του βίντεο δεν είναι καλή αλλά η ερμηνεία είναι εξαιρετική. Αρπάτε την.

http://www.youtube.com/watch?v=2mJ5p2pZ0DU

House Of Low Culture
25-07-2011, 17:00
αναγούλα.

freak brother
25-07-2011, 17:01
http://www.youtube.com/watch?v=AtUXIUCgYJc

ubu
25-07-2011, 17:08
House Of Low Culture, ακούστηκες και να ξέρεις ότι η άποψή σου είναι βαρύνουσα και θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν όταν θα διαμορφώνουμε το οριστικό πόρισμα σχετικά με την αξία της μουσικής της Amy Winehouse. Σε ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας, η συνεισφορά σου ήταν ανεκτίμητη.

Milton
25-07-2011, 18:32
μου αρεσε που ειχε ανδρες στα φωνητικα της/πανω στη σκηνη, που εγραψε μονη της εναν ολοκληρο δισκο μονο με κομματαρες μεσα σε εξι μηνες, μου αρεσε που ηταν αβολη, που δεν κουνουσε τον κωλο της και δεν χαιδευε τα βυζια της, που οταν την εβλεπα σε καμια φωτογραφια μεσα στα μαυρα χαλια, για καποιο ανωμαλο λογο μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ. γενικα σκατα, δεν ηταν δικος μου ανθρωπος και μαλακιες τετοιες, μονο που ελεγα καμια φορα απο μεσα μου, ενα δισκο ακομα, αντε ενα δισκο ακομα, κρατησου για ενα δισκο ακομα. κατα πασα πιθανοτητα και εναν ακομα να εβγαζε το ιδιο θα ελεγα και για τον επομενο. απο τις μεγαλυτερες φωνες/μουσικους που εχουν περασει ποτε απο το μεηνστρημ, κανοντας τους μεηνστρημ να ειναι περηφανοι που ακουνε μεηνστρημ. και το Frank και το Back to black μου αρεσαν παρα, παρα, παρα πολυ.
Αυτο που ποσταρε ο Grief ειναι οντως εκπληκτικο περφορμανς, ριχνω κι αυτο.

http://www.youtube.com/watch?v=fl7R4Ir1fKc

edit: και ΚΥΡΙΩΣ αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=YIYtGdtrx5A

Drumsick
25-07-2011, 20:42
WbVp09E1LRg

Aπίθανη ερμηνεία. Κρίμα ρε γαμώτο.

Candiru
25-07-2011, 22:55
RIP! φοβερη φωνή, πολύ συμπαθητικά τραγούδια και φυσικά το Back to Black το κορυφαίο της

Dragonlord
26-07-2011, 03:01
Πάντα μου έκανε εντύπωση πώς τα R.I.P. threads γεμίζουν είτε με HEAVY METAL δηλώσεις τύπου "ΣΚΑΤΑ στον τάφο του τάδε" είτε με υπερευαισθησίες τύπου "Σαν να έχασα δικό μου άνθρωπο" κ.λ.π. χωρίς ουσιαστικά να επικεντρώνονται στο γεγονός, δηλαδή στον χαμό ενός καλλιτέχνη που μπορεί κάποιοι να γούσταραν.
Πάντα μου έκανε εντύπωση πώς άνθρωποι βλέπουν σε κάποια threads πράγματα που δεν υπάρχουν, όπως ποστ τύπου "Σαν να έχασα δικό μου άνθρωπο" επειδή έτσι έχουν στο κεφάλι τους ότι είναι όλα τα R.I.P. threads.

Agoraphobic_S.I.
26-07-2011, 04:32
Μας τα πρήξατε, βάλτε την κι αυτή μπανερ να τελειώνουμε.

cloud
26-07-2011, 15:56
WbVp09E1LRg

Το χαμόγελο στο τέλος... :(

Dr.Gonzo
26-07-2011, 16:00
http://4.bp.blogspot.com/-OW075gmwok4/TiYfaJDQYII/AAAAAAAAAB8/XRjr3qPD9tY/s1600/jack+Sparrow.jpg

neil_perry
26-07-2011, 16:07
Ολιγον ακυρον αλλα παρατηρησα οτι το pitchfork ειχε βαλει στο frank 4.9 και στο back to black 6.4.Αστειοι τυποι.

metamelia1
26-07-2011, 20:44
http://s3.amazonaws.com/kym-assets/photos/images/original/000/152/832/yu-no-guyamy.jpg?1311441826

χελιδόνι
31-07-2011, 20:06
ψηστε κανα εννιαμερο στο σπιρτοκουτο

ikonoklast
31-07-2011, 20:23
Εντωμεταξύ είχα ακούσει ότι ο πατέρας της προσπαθούσε τελευταία να χρησιμοποιήσει τη φάση για να κάνει καριέρα.
Η πραγματικότητα ξεπερνά τις προσδοκίες, ο τύπος είναι ο νέος σινάτρα :!:

http://www.youtube.com/watch?v=dMYWkOnJYnw

Swollen
01-08-2011, 11:50
προσβολή για το σινάτρα
ο τύπος είναι ξέρασμα εε

ikonoklast
01-08-2011, 17:22
Ειρωνικά το 'πα αλλά με μια δεύτερη ανάγνωση και ο σινάτρα ξέρασμα εε (δντ) ήταν.

nekrobutcher
02-08-2011, 00:54
http://www.youtube.com/watch?v=NDXgKIpJyIk

House Of Low Culture
04-08-2011, 07:51
House Of Low Culture, ακούστηκες και να ξέρεις ότι η άποψή σου είναι βαρύνουσα και θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν όταν θα διαμορφώνουμε το οριστικό πόρισμα σχετικά με την αξία της μουσικής της Amy Winehouse. Σε ευχαριστούμε πολύ που την μοιράστηκες μαζί μας, η συνεισφορά σου ήταν ανεκτίμητη.

epitelous, allo ena super gamato post apo allon enan super aristero pou akouei amy whinehouse. Ksyneis pato, agorina mou omorfi.

sod1013
04-08-2011, 09:19
ΝΑΙ εσυ ακους μονο κασσετες κατευθειαν απο τσιαπας.

12 stars circle your brow
04-08-2011, 09:22
epitelous, allo ena super gamato post apo allon enan super aristero pou akouei amy whinehouse. Ksyneis pato, agorina mou omorfi.

όχι οτι μου πέφτει και λόγος (σιχαίνομαι και την winehouse στα εξτρα), αλλά τι σχέση αυτό ρε τύπε;
ούτε συ ακούς jarost marksa (http://www.metal-archives.com/bands/Jarost_Marksa/3540269010), να σε χαίρεται η αριστερά!!!

House Of Low Culture
04-08-2011, 09:50
profanws ki exei sxesi i mousiki pou akous kai lypasai pou psofise, otan aftovaftizesai antikapitalistis super aristeros..de mporeis na akous afta pou sou dinoun ta mme kai oi polye8nikes kserwgw, stirizeis kata kapoion tropo :/

edit: ti sxesi exw egw me tin aristera 12circles

12 stars circle your brow
04-08-2011, 09:54
το ενδεχόμενο να του άρεσε σαν μουσικός/τραγουδίστρια και να μην την έβλεπε σαν κοκα κόλα δεν παίζει;

δεν ξέρω, ναρ θυμάμαι οτι ησουν!

KoiliaSamprela
04-08-2011, 09:59
profanws ki exei sxesi i mousiki pou akous kai lypasai pou psofise, otan aftovaftizesai antikapitalistis super aristeros..de mporeis na akous afta pou sou dinoun ta mme kai oi polye8nikes kserwgw, stirizeis kata kapoion tropo :/

edit: ti sxesi exw egw me tin aristera 12circles

εφόσον δεν έχεις σχέση με την αριστερά πως ξέρεις τι πρέπει να ακούν?
Αν αυτά που "πουλάν" οι πολυεθνικές τα "κατεβάζεις" πως τους ταΐζεις ? και πως είναι δυνατόν να έχει πολιτικό υπόβαθρο ο θάνατος της Άμυ Γουάινχάους και προδίδεις τα πολιτικά σου πιστεύω? εγώ στεναχωριέμαι για τον κάθε θάνατο, είναι κακό και κατακριτέο? τότε ναι είμαι ένοχος.
Γενικά έχεις χάσει λίγο τον έλεγχο σε αυτό το θρεντ όμως ε?

House Of Low Culture
04-08-2011, 10:21
apopanw an to pame etsi, ki esy efoson den eisai egw giati nomizeis pws mporeis na krineis an exw xasei ton elegxo?
12circle, eaak hmoun mexri to 3o etos, nar eixa paei se kana dyo ekdilwseis. E i8ela na dw ti paizei, ki eksekollisa.

KoiliaSamprela
04-08-2011, 10:22
εντάξει πάσο, σε αφήνω στο παραλήρημα

House Of Low Culture
04-08-2011, 10:35
kota

KoiliaSamprela
04-08-2011, 10:38
παραδοσιακά :)

The Good Son
04-08-2011, 11:11
Χολκ σαγαπάω αλλά αυτό με τις πολυεθνικές ήταν λίγο μαλακία ε. Δηλαδή και ο θαν. παπακωνσταντίνου - ο σάκης ρουβάς των αριστερών- σε εταιρεία δεν είναι;

House Of Low Culture
04-08-2011, 11:27
idia ki omoia o 8anasis kai i amy mwre? Idio stixo? Idia polye8niki? Entaksei pio xalaros einai..

The Good Son
04-08-2011, 11:39
Δεν ήξερα ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις στην κακία μιας πολυεθνικής, νόμιζα το έθεσες σε φάση "τί γράφει το διαβατήριό σου; εταιρεία; δεν μπαίνεις".

Έλα μωρέ η πλειοψηφία αυτών που ακούμε σε πολυεθνικές είναι (κάπου είπα να αναφέρω παραδείγματα τύπου ratm έως marley που ήταν στην island), αυτό δεν αποκλείει όμως να υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα.

House Of Low Culture
04-08-2011, 12:16
ti ennoeis "akoume"? Oute Ratm oute marley akouw. Xax, oute 8anasi pleon

stam and the witches
04-08-2011, 12:49
an dn akuc tpt tote giati mas ta les ola afta..

Xtikio
04-08-2011, 12:53
pramatika de kserw ti na grafsw. Holc re malaka, dld ti eidous apopseis einai aftes? pios se ta leei etouta? (peran ths manas mou)

House Of Low Culture
04-08-2011, 13:21
ti ennoeis gia ti mana sou?

House Of Low Culture
04-08-2011, 13:22
an dn akuc tpt tote giati mas ta les ola afta..

den akouw marley, ratm kai 8anasi ara den akouw tpt. xazos eisai?

stam and the witches
04-08-2011, 14:15
gamaei o 8anasis an 8es na ksereis, exei stixares kai den einai san ola ta skoypidia pou mas plasarou..ksypnhste ree

The Good Son
04-08-2011, 14:17
Έλα ρε μλκ, μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα. Είπα δυο παραδείγματα που μου ήρθαν πρώτα στο μυαλό ως "αριστερά" και "επαναστατικά". Προφανώς μπορώ να βρω κι άλλα. Οι melvins πχ που γουστάρεις, στην atlantic ήταν.

regularpaul
04-08-2011, 14:40
εξαιρετική εξέλιξη το νήμα
παραθέτω -για μπούγιο κ μόνο - τι λεει ο Buzz για τη σχέση των Melvins με την Atlantic

- But you can't make a living putting out music that people aren't going to understand. It won't move units!

- And that's fine. But I'm not willing to put myself in the position where I have to prove myself to them. I would certainly take their money though! How could you not? For our first record, Atlantic gave us 100 grand and 100% artistic control. They just said, "You do what you want - here's money." And we had to record the album with that but I mean - that wasn't all that difficult! Under those circumstances, working with a major label was basically a cakewalk. Every band should have that kind of luck. Unfortunately, most bands are only interested in being superstars. They want to sell out at any cost because they want to be big stars. And I've never seen even one example of somebody who did that and didn't end up compromising themselves for fame.

namiroth
04-08-2011, 14:51
http://www.youtube.com/watch?v=uMkOIV_TN5A&feature=player_embedded

metamelia1
04-08-2011, 14:57
:touched:

House Of Low Culture
04-08-2011, 18:45
den polygoustarw melvins pleon
epeidh htan sthn atlantis

chris_boss
23-08-2011, 17:10
No illegal substances were found in Amy Winehouse's body according to toxicology results, although alcohol was present, her family has said.

VidnaObmana
23-08-2011, 17:24
No illegal substances were found in Amy Winehouse's body according to toxicology results, although alcohol was present, her family has said.

So what did she die of ?

Milton
23-08-2011, 17:29
κρις μποςς ρηπορτινγκ λαηβ φρομ δε σεντερ φορ ρησερτς ιντου εημι ουαηνχαουσεζ ντεθ. ρε Βιντνα.

chris_boss
23-08-2011, 17:33

So what did she die of ?

Well, a source close to the family reported that she died of a broken heart!

cromags
15-09-2014, 17:59
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2014/9/14/1410700429972/Amy-Winehouse-statue-005.jpg
Fans travelled from mainland Europe and even Hawaii to get a first glimpse of the memorial on Sunday morning, which sculptor Scott Eaton said he hoped was "reflective and contemplative", breaking into loud applause as the black screen obscuring the statue was taken down and the grey blanket pulled away to reveal the statue posed with one hand on her hip.

Pornofunk
16-09-2014, 02:06
exei ena mikro kai ena megalo vyzi

Parasight
16-09-2014, 08:08
Δηλαδή δύο.

Drumsick
16-09-2014, 10:39
exei ena mikro kai ena megalo vyzi

Aυτό ισχύει λίγο πολύ για όλες τις γυναίκες. Στο άγαλμα ωστόσο, είναι απ'ότι φαίνεται ζήτημα προοπτικής της φωτογραφίας.

http://www.blogcdn.com/slideshows/images/slides/293/139/4/S2931394/slug/l/amy-winehouse-statue-unveiling-1.jpg

casshern
16-09-2014, 12:37
Η δεξιά δε φαίνεται να έχει τέτοια θέματα.
:pingpong: