PDA

View Full Version : Αγορά wireless router

kontan
12-07-2011, 04:31
Ήρθε ο καιρός μου για να μπω στην ασύρματη εποχή (!), οπότε μετά από ένα σχετικό ψάξιμο που δεν απέδωσε καρπούς, είπα να απευθυνθώ στον παντογνώστη κύκλο (Google+ αναφορά) του ER. Δεν ειμαι κ πολύ σχετικός είναι η αλήθεια με το θέμα των routers/modems οπότε η μη-αποδοτικότητα της έρευνάς μου πιθανότατα να οφείλεται στο ότι δε ξέρω πως ακριβώς να ψάξω για αυτό που χρειάζομαι.

Κατέχω αυτή τη στιγμή ένα SpeedTouch ST780 το οποίο από πίσω δείχνει έτσι:
http://img24.imageshack.us/img24/3993/thomsonspeedtouchst780w.jpg

(χωρίς τη κεραία φυσικά).

Χρειάζομαι να συνδέω κανονικά τις δύο συσκευές που προβλέπονται, οπότε δε μπορώ να πάω σε κάτι που δεν έχει αυτό το... "προσόν". Χρειάζομαι στην ουσία αυτο ακριβώς που βλέπω στη φωτό ή έστω κάτι εφάμιλλο. Το πρόβλημα είναι οτι δε βρίσκω τίποτα στο ίντερνετς εκτός από κάτι αγγελίες 2-3ετίας.

Αγαπημένο ER μπορείς να βοηθήσεις τον Κοντάν να μπει στην ασύρματη εποχή; Λινξ για απευθείας αγορές, προσφορές δωρεάς, συμβουλές και συνταγές μαγειρικής όλα ευπρόσδεκτα!

Πλζ κ θνξ :)

Mitsmann
12-07-2011, 08:55
ερωτηση. εχεις και τηλεφωνια μεσω του παροχου σου η οχι?

KoiliaSamprela
12-07-2011, 10:50
Αγαπητέ Kontan
Την πούτσισες εν μέρη , διότι για να παίξει το τηλέφωνο (VoIP) σου περνάνε από την εταιρία σου (πάροχο) τις απαραίτητες ρυθμίσεις απ ευθείας οπότε ότι βάλεις επάνω διαφορετικό κατά ένα 99% δεν θα συγχρονίζει καν.

Εγώ που είμαι φίλος σου και το ξέρεις σου δίνω 2 (δύο) λύσεις.
(1) Παίρνεις τον πάροχο τηλέφωνο και των ρωτάς αν αγοράσεις άλλο modem/router γιατί θες και WiFi τι γίνεται ... σου λένε είτε τι είναι συμβατό για να αγοράσεις είτε σου ανταλλάσσουν το υπάρχων με ένα με wifi με κάποιο αντίτιμο.
(2) αγοράζεις ένα Access Point το κοτσάρεις από πίσω στην Ethernet κάνεις κάποιες ρυθμίσεις και είσαι μάγκας , όταν λέμε Access Point λέμε κάτι σχετικό με αυτό
TP-Link Wireless Access Point N 150Mbps TL-WA701ND (http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Access-Points/TP-Link-Access-Point-TL-WA701ND-150Mbps-TL-WA701ND.htm)

http://www.plaisio.gr/ProductImages/250x250/1571990.JPG

δεν το έψαξα και πολύ για να σου πω αν είναι καλό , αν σου κάνει ή όχι, απλά τις λύσεις

Once_Emperor
12-07-2011, 11:24
Gia th lysh #2 egw tha proteina Linksys WRT54GL. Fthno (~50euros), skyli, pairnei kai ta perissotera open firmware opote kanei kai papades en dynamei.

kontan
12-07-2011, 19:09
Φχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! Με συγκινείτε να ξέρετε.

ερωτηση. εχεις και τηλεφωνια μεσω του παροχου σου η οχι?
Ναι. Δύο διαφορετικές γραμμές.

@Σαμπρέλ: Με βλέπω να πέρνω τον πάροχο τηλέφωνο γιατι θα ήθελα να αποφύγω ΑΛΛΗ μια συσκευή (αυτό το access point) στον ήδη ανύπαρκτο ελεύθερο χώρο του γραφειου/δωματίου. Ελπίζω όντως να μπορούν να με συμβουλεύσουν καταλλήλως γιατί στο 90% των περιπτώσεων που τους χρειάστηκα ήταν γκαζμάδες.

Θα ενημερώσω για το χρονικό της περιπέτειάς μου. Ίσως να γράψω κ βιβλίο

Mitsmann
12-07-2011, 19:21
βασικα το υποπτευομουν οτι εχεις και τηλεφωνια (δε σου δινουν 780 στο ετσι) αλλα αφου εχεις, τοτε ισχυει οτι ειπε ο Κοιλια Σαμπρελατρεια. Δεν ειναι ευκολο να βαλεις ενα δικο σου της αγορας γιατι το configuration της τηλεφωνιας σεταρεται ειδικα σε template αρχεια για τον συγκεκριμενο (εκαστοτε) εξοπλισμο.
αυτα.

wom
16-07-2011, 23:18
Kontan, vivodi έχεις?

BURNIN AMBITION
17-07-2011, 16:23
παλι δε καταλαβα. τελικα ειμαι χαζος. αφου ρε παλικαρι εχεις ενα απ οτα καλυτερα ρουτερ της αγορας, το 780, τι ειναι αυτο που θες να κανεις και δε μπορεις? επειδη και εγω ψυλιαζομαι οτι εχεις βιβοντι,πες γιατι εχω και εγω, μπας και σε διαφωτισω λιγο καλυτερα

metamelia1
17-07-2011, 16:42
To put it simply μπερνη
θελει ρουτερ με ΚΕΡΑΙΟΥΛΑ
το δικο του δεν εχει
η φωτογραφια ειναι παραπλανητικη

BURNIN AMBITION
17-07-2011, 20:00
μα τοπ 780 εχω και εγω και εχει κεραια. αν την εσπασε γιατι δε το λεει ο ανθρωπας? αν δε θελει να σκασει τοσα λεφτα σπιντατς 585 και εκλεισαν τα προβληματα του. ομως ουτως ή αλλως αν εινα ισε εταιρια με νταμπλ πλει του δινουν εκεινοι ρουτερ. δε μπορει να βαλει οτι θελει εκτος και αν παει στο adslgrμαθει να χακερνει το ρουτερ και τακανει ολα κομπλε αλλα ειναι του ματς χασλ ρε παιδι μου. ακομα δε καταλαβαινω ακριβως τι θελει και γιατι, και γιατι η εταιρια του δε τον καλυπτει

h2he
17-07-2011, 20:40
780 μη wireless η vivodi δεν εδινε. Δεν γνωριζα οτι υπηρχε κιολας 780 χωρις wireless. Επίσης το 585 voip δεν παίρνει. Φίλε κονταν ξεκινα απο το τι πάροχο έχεις στην τηλεφωνία για να δεις εναλλακτικες.

KoiliaSamprela
17-07-2011, 20:43
εκτος και αν παει στο adslgrμαθει να χακερνει το ρουτερ και τακανει ολα κομπλε

γέλασα με το φόρουμ βασιλιά της ημιμάθειας

BURNIN AMBITION
17-07-2011, 21:04

γέλασα με το φόρουμ βασιλιά της ημιμάθειαςολα τα φορουμ ετσι ειναι. ειχε καποιοσ καταπληκτικους οδηγους μαν για οποτε το χρειαστηκα

metamelia1
17-07-2011, 21:05
From the United States of America - All Hail - Manowar!
ποθτανα ολα

KoiliaSamprela
17-07-2011, 21:35

γέλασα με το φόρουμ βασιλιά της ημιμάθειαςολα τα φορουμ ετσι ειναι. ειχε καποιοσ καταπληκτικους οδηγους μαν για οποτε το χρειαστηκα

Απλά εκεί έχω διαβάσει τα χειρότερα , τέσπα :) δεν το είπα για να σε θίξω ξέρεις ότι μου είσαι λατρεμένος

BURNIN AMBITION
17-07-2011, 22:36
οχι ρε τι να με θιξεις? δικο μου ειναι αλλωστε? στα τετοια μου. απλα μου εκανε εντυπωση αυτο που ειπες γιατι με εχει σωσει αρκετες φορες....

kontan
20-07-2011, 01:38
Yo!

Λοιπόν: έχω Cyta, πρόσφατη αλλαγή απο NetOne (η οποία μου έδωσε κ το router). Η φωτό ειναι όντως παραπλανητική κ αυτο που έχω ΔΕΝ εχει κεραία γιατι απλά δεν είχε ποτέ (δεν έσπασα κάτι, τα προσέχω τα πράματά μου :P). Με καναδυο τηλέφωνα στη Cyta με συνδέανε με το τεχνικό τμήμα κ ποτέ δε με συνδέανε οπότε δεν έχω νεότερα από τα λημέρια τους. Το να το παίζω iΜαγκάηβερ με manual απο το adslgr δε με ψήνει καθόλου επίσης. Ελπίζω να μπορούν να μου ανταλάξουν ή έστω να μου πουλήσουν ένα σε λογική τιμή όπως κ να χει. Τι να υπολογίζω πάνω κάτω εσείς που τα ξέρετε;

BURNIN AMBITION
20-07-2011, 01:46
re su afou de thes imagyver na kaneis sou dinoun ekeinoi router me xrhsidaneio. aka einai diko tous alla sto daneizoun gia oso xrono exeis sundesh
apaithse speedtouch 780.an sou lene ma mou pame parea apo ekei panta eimai mesa gia tsampoukades se etairies pou mas ta arpazoun kala kai malakizontai

kontan
20-07-2011, 02:10
Πρώτη φορά ακούω αυτό το "χρησιδάνιο", αλλά άμα καταφέρω να συνδεθώ με το αρμόδιο κέντρο (είμαι σίγουρος οτι απο το τεχνικό τμήμα θα με πασάρουν κάπου αλλου που θα κανω μια βδομαδα να τους πιάσω κ μέχρι να βγάλω άκρη θα εχει βγει κάποια νέα τεχνολογία), θα το κοιτάξω. Φχαριστώ που προσφέρεις τα μπράτσα σου Μπέρνη. Με συγκινείς, να το ξέρεις.

BURNIN AMBITION
20-07-2011, 02:18
siga re su. an de variomoun trela tha empaina sto site ths cyta na dw. meta ton bon jovi pio eukola. vivodi pou exw etsi douleuei.alles etairies to xariszoun kiolas. vevaia einai ths plakas
sxedon ton kovo pantws oti dikaiousai router man. allwste xwris kalo router to double play pws na paixei...tha prepe na sou parwxoun ta mounia

kathws egrafa auto to post stenaxwrithika poumai tempelhs kai mphka sto site.leei auta

Απεριόριστο ADSL Internet με επιλογές ταχυτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες σας
Ενεργοποίηση υπηρεσίας 30€ σε υφιστάμενη τηλεφωνική γραμμή
Wi-Fi modem/router
5 λογαριασμοί email με δυνατότητα πρόσβασης μέσω Webmail
50MB Webspace
Safe Internet (μέσο ασφαλούς πλοήγησης στο internet)

are prepei na sou dwsoun router. omws mias kai an px xalasei to router sou de mporeis na kaneis th douleia sou, genika oi etairies protimoun to xrhsidaneio tou router.einai pio elkhstiko gia autes wste na travhzoun pelates. logika prpei na uparxei kai thl gia blabes kateutheian. to kalutero einai na pas apo ekei re su

a kai to kalutero. an einai zwadia kai sou poun mamou emeis de parexoume allo router, pes tous me magiko ufos
e kala eseis tha xasete tha paw se allhetairia pou mou dinei to router kai de mou prhzei ta arxidia

na deis gia pote ta sou dwsoun. an xasw to stoixhma kernaw mpura

BURNIN AMBITION
20-07-2011, 02:20
a kai kati teleutaio
re mana mou leei sto site
wireless modem router
esu exeis wirelesss?

oxi
ara gamhse tous
gia tsampoukades eimai mesa.
ta exw kanei poutana sth vivodi polles fores

(den eixa se oles dikio alla ntax, eimai ntahs)

kontan
20-07-2011, 02:53
εγώ βαριέμαι να ειμαι πολύ νταής ειναι η αλήθεια :P

στη Cyta μεταφέρθηκα σε φαση επειδή έκλεισε η NetOne κ νομίζω πως δεν ισχύουν τα πάντα όλα όπως ισχύουν με την εξαρχής σύνδεση ή κάτι τετοιο. Δεν ειμαι σίγουρος όπως κ να χει. Θα συνεχίσω να προσπαθώ κ θα μάθω τι σκατά παίζει. Άντε να δούμε. Θενξ κ πάλι :)

ikonoklast
16-04-2015, 15:07
Δεν ανοίγω θρεντ, βρήκα ένα στην τύχη.

Προτείνετε router σκυλί στα 60-70ε που το παίρνεις με κλειστά μάτια. Έμφαση στην εμβέλεια και στην trusted μπράντα (linksys με αρέσει).

KoiliaSamprela
17-04-2015, 08:22

Προτείνετε router σκυλί στα 60-70ε που το παίρνεις με κλειστά μάτια. Έμφαση στην εμβέλεια και στην trusted μπράντα (linksys με αρέσει).

για αντικατάσταση από τον ISP ή για stand alone το θες?

Xtikio
18-04-2015, 18:54
Επίσης πείτε τι συσκευή χρειάζομαι για να κάνω amplify το σήμα ενως ρούτερ που είναι μακριά μου.

Ριπίτερ θέλω ; διαβάζω άσκημα πράματα για αυτά τα μαραφέτια

ikonoklast
20-04-2015, 07:58

για αντικατάσταση από τον ISP ή για stand alone το θες?

Stand alone.

Xtikio, ένα access point χρειάζεσαι.

wraithgr
21-04-2015, 00:35
xtikio πήρα αυτό τις προάλλες

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00NIUHAG6?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

Θα σου πω εντυπώσεις σε λίγες μέρες, προς το παρόν η εγκατάσταση ήταν πανεύκολη, και οι ταχύτητες στα δωμάτια που δεν έπιανε καλά πριν έχουν βελτιωθεί απίστευτα...

Xtikio
21-04-2015, 01:14
Eisai gkavlas.

Θα περιμένω

wraithgr
24-04-2015, 13:32
Λοιπον ως τωρα ουτε ενα drop, γενικα καλη εμπειρια. Το λαπτοπ που εχει και windows 8 αναγνωρισε αυτοματα οτι ειναι προεκταση του αλλου δικτυου και δε χρειαστηκε καν να βαλω κωδικους...

Xtikio
25-04-2015, 22:14
Πως ακριβώς γίνεται η εγκατάσταση ;