View Full Version : Πρόβλημα με ήχο από αρχείο βίντεο - ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ
Parasight
22-06-2011, 10:35
Λοιπόν, έχω μια ψηφιακή Kodak Easyshare M575 κάνα χρόνο τώρα. Γράφει βιντεάκια σε μορφή MOV. Το αρχικό "πρόβλημα" είναι ότι στο PC μόνο με Media Player Classic παίζουν κανονικά, με οποιονδήποτε άλλον player o ήχος είναι παραμορφωμένος, σαν χαλασμένος. Και τεσπα, αφού έπαιζαν με MPC, δεν ασχολήθηκα παραπέρα.
Τώρα όμως θέλω να επεξεργαστώ κάποια βιντεάκια (πχ να προσθέσω κάποια text watermarks) και με όποιες ρυθμίσεις audio και σε όποια μορφή και αν μετατρέψω τα νέα βιντεάκια (AVI, MOV, MP4, MPG κλπ), εκεί πια η παραμόρφωση του ήχου είναι μόνιμη, ακόμη και με MPC. Έχω δοκιμάσει κάμποσα προγράμματα/μετατροπείς που βρήκα (ψάχνω και στα τυφλά βέβαια γιατί δεν ξέρω), αλλά με όλα το ίδιο αποτέλεσμα. Θα εκτιμούσα τη βοήθεια κάποιου πιο ειδικού πάνω στο θέμα ήχου, μήπως μπορέσω να βγάλω άκρη.
Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα, παραθέτω ένα δείγμα βίντεο στην αρχική μορφή (http://dl.dropbox.com/u/28379899/test.MOV) και ένα του πώς ακούγεται ο ήχος μετά από μια επεξεργασία (http://dl.dropbox.com/u/28379899/test_%28new_1%29.avi). Ίσως αν θέλει κάποιος να εξετάσει τα βίντεο για άποψη από πρώτο χέρι.
Comte de Saint-Germain
22-06-2011, 11:00
Έχω να πω ότι η φωνή σου μοιάζει με του μπιζάριου.
Parasight
22-06-2011, 11:20
Ε δεν έκανα και τόοοσο πολλή παρέα με τον μπιζάριο :P
Σόρυ για το οφτοπικ, αλλά
http://www.nerditry.com/images/sma.gif
Eχω χρησιμοποιήσει για να αλλάξω κωδικοποίηση σε βιντεο το amadis, οπότε προσπάθησε να δείς αν λειτουργεί για σένα.
rat_poison
22-06-2011, 13:02
Από τα metadata των αρχείων:
Στo original είναι κωδικοποιημένος σε mpeg AAC
Στο δεύτερο σε mpeg 1/2/3 (mpga), το γνωστό σε όλους μας και πολυαγαπημένο mp3
2 πιθανότητες:
Κάτι συμβαίνει τώρα είτε με (1) την μετατροπή του ήχου από aac σε mp3 ή (2) η κάμερά σου ή το container format ΜΟV γράφει το AAC με έναν μη-τυποποιημένο, ή εσφαλμένο τρόπο. Εγώ θα έβαζα τα λεφτά μου στο δεύτερο, γιατί τα αρχεία παίζουν σε άλλο player και σε άλλο δεν παίζουν, άρα σημαίνει ότι η επιτυχής αναπαραγωγή του αρχείο εξαρτάται από το εκάστοτε aac codec. Παρατηρώντας ότι τρέχοντας με μη-συμβατό player το αρχείο και τρέχοντας το re-encoded αρχείο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δοκίμασε να κάνεις το εξής
Προσπάθησε να ανοίξεις το αρχείο με κάποιον editor τύπου πρεμιέρ και ξανακάντο ρέντερ με το ίδιο ακριβώς codec. (έδιτ: mpeg aac για τον ήχο, το βίντεο είναι αδιάφορο)
Αυτά, και μην αγοράζετε πράγματα που πετάνε μη-τυποποιημένα/ή ιδιόκτητα φορμά εικόνας και ήχου γιατί μετά τρέχετε κάπως έτσι!
Parasight
22-06-2011, 17:23
Thanks, κάτι τέτοιο ήθελα από κάποιον ειδικό για να εντοπίσει το πρόβλημα. Και επειδή είμαι άσχετος, διευκρίνισε σε παρακαλώ τι εννοείς "editor τύπου πρεμιέρ".
Αυτά, και μην αγοράζετε πράγματα που πετάνε μη-τυποποιημένα/ή ιδιόκτητα φορμά εικόνας και ήχου γιατί μετά τρέχετε κάπως έτσι!Και πριν από αυτή τη μηχανή είχα παλιότερο μοντέλο Kodak Easyshare και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με κανέναν player και καμία επεξεργασία, οπότε ουσιαστικά μένοντας στην ίδια μάρκα/μοντέλο σκεφτόμουν ακριβώς να αποφύγω τέτοια προβλήματα. Αμ δε όμως.
edit:
Α και κάτι άλλο. Έχω ανεβάσει βιντεάκια από την Kodak κατά καιρούς και στο youtube, και παίζουν μια χαρά και online. Σε περίπτωση που βοηθάει.
KoiliaSamprela
22-06-2011, 17:27
εγώ πως να κάνω ένα dvd iso σε divx ....
ότι έχω δοκιμάσει γαμιέται στο sync ήχος / εικόνα
rat_poison
22-06-2011, 18:22
θέλεις ένα πρόγραμμα να κωδικοποιήσει ξανά τον ήχο σου. αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να γίνει με οποιονδήποτε κονβέρτερ. δοκίμασε αυτόν του VLC, αυτόν του adobe premier, ή αυτόν του Final Cut της apple.
Mιας που το MOV είναι apple, εγώ θα ξεκινούσα από εκεί.
@samprela
acidrip? dvd::rip?
και αν windows, easydvdshrink?
έχεις εγκαταστήσει στα ubuntu το libdvdcss2? (http://packages.medibuntu.org/natty/libdvdcss2.html)
KoiliaSamprela
22-06-2011, 21:48
με dvd::rip εισπράττω το fail θα δοκιμάσω και στον σατανά το ζρινκ
θενξ πάντως
KoiliaSamprela
22-06-2011, 22:37
με dvd::rip εισπράττω το fail θα δοκιμάσω και στον σατανά το ζρινκ
θενξ πάντως
το ζρινκ δεν κάνει convert to avi ... με τρολαρες μπαγάσα !
KoiliaSamprela
23-06-2011, 17:23
κέρδισα χρησιμοποιώντας το k9copy
Ra Pariah
11-07-2011, 19:52
Εάν σε μια ταινία προηγείται για κανά-δυο sec το κανάλι του ήχου, πώς ενεργώ για να το φέρω στα ίσα;
KoiliaSamprela
11-07-2011, 19:53
κλείνεις λίγο παραπάνω τα μάτια σου (ή τα αυτιά ανάλογα τι πάει γρήγορα)
Ra Pariah
11-07-2011, 19:55
Δεν άντεξα και σου την έριξα.
KoiliaSamprela
11-07-2011, 19:57
Δεν πειράζει , ακόμα σ'αγαπώ!
rat_poison
11-07-2011, 20:05
ανοίξεις με το vlc και κάνεις delay audio channel
Ra Pariah
11-07-2011, 20:09
Ευχαριστώ Κοιλίτσα για τίμιο τρόλιν και Ρατ για τη βοήθεια που παρέσχε. :dfinger:
Ra Pariah
11-07-2011, 20:36
συνειδητοποίησα ότι στο vlc με τα j και k μπορείς να κάνεις desync. πολύ απλό!
rat_poison
11-07-2011, 20:38
γενικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιεί κανείς κάτι άλλο
αλλά πού να νιώσουν τα κολόζωα
Hellblazer
11-07-2011, 20:51
Media player Classic + CCCP > VLC, scrub
rat_poison
11-07-2011, 20:56
ρε καπετάνο... τι λες;
KoiliaSamprela
11-07-2011, 21:04
το νου σου, μαζεύει μαχαίρια ....
MoRmEnGiL
11-07-2011, 23:44
CCCP + Zoom Player. Meta to xaos.
rage for order
11-07-2011, 23:52
γιατί να το προτιμήσει κάποιος αντί για το mpc-hc;
Ingolemo
12-07-2011, 21:22
γιατί να το προτιμήσει κάποιος αντί για το mpc-hc;
perissotera options, rythmizeis kalutera ta decoders (px vazeis to mp3 na pernaei apo ffdshow me winamp dsp plugin se powerdvd decoder kai akougetai toumpano) kai genika pio omorfo kai euxrhsto.
mia kalh ennalaktikh einai kai o km player.