View Full Version : Μαλβίνα Κάραλη (και πολιτική σάτιρα γενικότερα)
metamelia3
20-06-2011, 11:54
λοιπον, η εν λογω κυρια εκανε την πιο δημιουργικη χρηση της ελληνικης γλωσσας που εχω συναντησει ποτε και ειναι αδιαμφισβητητα η μονη πραγματικα καλη πολιτικη σατιρα που εχω δει στα λημερια μας. συζητηστε το γιατι εχει παψει η πολιτικη σατιρα καθως ο λαζοπουλος οποτε παει να αγγιξει κατι πολιτικο δεν το κανει με χιουμορ αλλα με κλαψα.
επισης εχει κανεις καμια ιδεα για ενα κειμενο της που δημοσιευτηκε οταν δημιουργηθηκε η ΕΣΗΕΑ και το ζουμί του ηταν "μακριά απ'την ΕΣΗΕΑ";
Mitsmann
20-06-2011, 13:05
η Καραλη ηταν 310 χρονια μπροστα. τελος αποψης. φουλ στοπ.
rat_poison
20-06-2011, 13:08
καρατσεκαρισμένο αυτό.
Για όποιον θυμάται
ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΔΕΜΠΟΡΑ
ikonoklast
20-06-2011, 13:30
η μονη πραγματικα καλη πολιτικη σατιρα που εχω δει στα λημερια μας.
μποστ, ιωάννου, καλαϊτζής, στάθης, μητρόπουλος.
οντοπικ, δεν έγραφε άσχημα για το τσαγκαρουσιανέικο. Τα τηλεοπτικά της με τα «ιεκ ταπερμαν» τότε δεν τα καταλάβαινα γιατί ήμουν μικρός, τώρα δεν έχω λόγο να τα παρακολουθήσω.
Ο κάλκι κάνει θρεντ με αφορμή το αφιέρωμα Lifo Weekend, χοχοχοχοχ.
Ford Prefect
20-06-2011, 13:34
η μονη πραγματικα καλη πολιτικη σατιρα που εχω δει στα λημερια μας.
ιωάννου, στάθης,
Word. Ειδικά ο Ιωάννου είναι ΕΠΟΣ. Την μισή πολιτική ιστορία του τόπου στα 80ς την παρακολουθούσα από τα άλμπουμ του (ο θείος φανατίκλας, άπαντα).
Η Μαλβίνα καλή ήταν. Μερικές φορές ήταν βαρετή. Επίσης της άρεσε ο Χριστόδουλος. Αυτά.
ikonoklast
20-06-2011, 13:41
Έβγαλες το μποστ απο το quote, τι, για να με ΤΣΑΤΙΣΕΙΣ πάλι; Ο μποστ κλειδώνει την μεταπολεμική ελλάδα.
Ford Prefect
20-06-2011, 13:44
Γιατί τον Μποστ τον ξέρω από κάτι εικονογραφήσεις σε ιστορίες του Ουάιλντ που έχω από παιδί, από το πρήξιμο μεγαλυτέρων για τα φοβερά του ανορθόγραφα και από μια διαφήμιση με το ούζο καραβάκι που έκανε την ετικέτα. Όχι για την μεταπολεμική του πολιτική σάτιρα, οπότε θα ήταν ψέμα από μέρους μου. Αλλά σε πιστεύω.
Μέσα μου όμως δεν θα είναι ποτέ καλύτερος του Ιωάννου.
croissant429
20-06-2011, 14:05
Ποτέ δεν την συμπάθησα ιδιαίτερα.
Το στυλ "βγαίνω,κράζω,βγάζω γέλιο" εύκολα γίνεται βαρετό.Ειδικότερα όταν έχεις το ακαταλόγιστο,ελέω σάτιρας....
Το οτι χρησιμοποιούσε καλιαρντά και εκφράσεις που ψάρωναν τον (τότε) ανυποψίαστο τηλεθεατή, δεν μου λεει κάτι εμένα.
Τουλάχιστον μιλούσε σωστά ελληνικά.
metamelia3
20-06-2011, 14:11
οταν ελεγα η καλυτερη πολιτικη σατιρα ειχα στο μυαλο μου τηλεοραση, ραδιοφωνο και κινηματογραφο, οχι γελοιογραφια.
επισης, ναι, το αφιερωμα μου εδωσε την αφορμη να κατσω να ξαναδω αυτη την τρελεγκω που εβλεπαν μετα μανιας οι δικοι μου οταν ημουν μικρος και πλεον μπορω να καταλαβω τι λεει! τωρα τα κολλητηλικια με τον τσαγκαρουσιανο ειναι οντως ανησυχητικα πραγματα και περιμενα να ακουσω κανα καυτο κους-κους οτι ηταν κι αυτη κρυφο-παπαχελας. με απογοητευετε.
ikonoklast
20-06-2011, 14:20
Γιατί τι έχει ο Τσαγκαρουσιάνος. Το «01» πρέπει να ήταν το πρώτο χιπστερ περιοδικό στην ελλάδα έβερ, καλκι σίγουρα θα το λάτρευες αν το προλάβαινες. (όταν έφυγε ο τσαγκαρουσιάνος διευθυντής έγινε ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, πόσο πιο καλτ)
metamelia3
20-06-2011, 14:28
τι αν το προλαβαινα ρε βλακα, ιδια ηλικια εχουμε.
εχεις τευχη του ή μπορω να τα βρω καπου στο νετ;
ikonoklast
20-06-2011, 14:31
Γιατί ποιός σου πε ότι εγώ το πρόλαβα. Μοναστηράκι/θησείο θα βρεις τεύχη.
http://www.lifo.gr/uploads/image/325338/01.jpg
metamelia3
20-06-2011, 14:50
παιζει η εν λογω συνεντευξη της μαλβινας στον βητα στην lifo, την διαβαζα χθες, ψαξ.
ikonoklast
20-06-2011, 14:56
Ε, το πάμε αυτό. Να, πάρε ΧΑΒΟΚ να γουστάρεις:
http://www.lifo.gr/team/weekend/25399
Χαχαχαχα. Τα εχω δει τα αφιερωματα της lifo ωσαν blast from the past.
Καταρα στο λαδεμπορα, οξω πουστη απ'την παραγκα, γαμω την ατυχια μου γαμω σε συνδυασμο με το τσιφτετελι και τις στολες και την καουκα και το καλιαρντο.
Ξεχνατε οτι ειμαι βαμπιρι και την προλαβα σε ηλικια που μπορουσα να κατανοησω σε τι αναφεροταν.
Αν την γουσταρα για ενα πραγμα περαν του υφους που μ ταιριαζε με τον χαβοκικο μου χαρακτηρα, ηταν για το γεγονος οτι οταν εχωνε τα εδινε σε ατομα που ηταν στην κορυφη τους εκεινη την εποχη και οχι σε παρατραγουδα για τα οποια ειχε συνηθως προστατευτικη διαθεση. Τεραστια διαφορα απο την μιζερια και την κλαψα της σημερινης αηδιας που μας βομβαρδιζει.
Ο ποκοπικος την κυνηγησε ασχημα.
Εχω διαβασει και τα βιβλια της, την αγαπω περισσοτερο εκει.
Comte de Saint-Germain
20-06-2011, 16:18
http://www.best-books.gr/images/detailed/0/%CE%97_%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%96%CE%99%CE%9D%CE%91_%CE%A4%CE%97%CE%A3_%CE%9C%CE%91%CE%9B%CE%92%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%A3.jpg
Έβλεπα μικρή και καταλάβαινα τα μισά, διάβαζα και το οπισθόφυλλο της Ελευθεροτυπίας και καταλάβαινα λιγότερα από τα μισά, αλλά πάντα γελούσα με την εμμονή της με τη βασιλομήτωρ.
Βέβαια εγώ γελάω και με τη "σάτιρα" της Ελληνοφρένειας οπότε μάλλον δε μετράω.
Comte de Saint-Germain
20-06-2011, 16:44
Εχεις δοκιμασει?
Από ξεφύλλισμα που είχα κάνει σο βιβλίο όταν είχε πρωτοβγεί σε μια έκθεση βιβλίου στο ψυλόκαστρο, παραθέτω την αρχή μιας συνταγής για κέικ με φρούτα ή κάτι παρόμοιο.
Παίρνουμε ένα έτοιμο κέικ από το σούπερ μάρκετ...
nekrobutcher
20-06-2011, 16:46
ταπερμαν...
στην αρχή έβγαινε με στρατιωτική στολή στην εκπομπή
scarecrow
20-06-2011, 16:47
αδιαμφισβητητα η μονη πραγματικα καλη πολιτικη σατιρα που εχω δει στα λημερια μας.
http://www.e-radio.gr/repository/2010/Ellinofreneia_480.jpg
Κάποτε έβλεπα Μητσικώστα, αξιοπρεπέστατος και φοβερά αστείος και κάποτε άρχισε να καλεί στο στούντιο τους ανθρώπους που ενοχλούνταν από τη σάτιρά του και τα βρίσκανε (τις περισσότερες φορές). Η Μαλβίνα δε μου πολυάρεσε ομολογώ :|
freak brother
20-06-2011, 17:17
απο τα παιδιατα μου στα 90s ακουγαμε στο σκαι 100.4 (τοτε) Μιτσι ολη η οικογενεια στο ραδιο.. επικ.
Α επίσης δεν ξέρω πόσο "σοβαρή" σάτιρα ήταν, αλλά νομίζω ότι για αρκετά χρόνια είχε μεγάλη πέραση στη γενιά των γονιών μας η εκπομπή του Γιάννη Καλαμίτση (ζουμ ζουμ ζουμ) στον Αντ1. Δε θυμάμαι βέβαια τίποτα από δαύτην πέρα από το εκνευριστικό τραγουδάκι που διασκεύαζε κάθε μέρα με στίχους της επικαιρότητας και τη στάνταρ φράση "το πρoτεκτοράτο δε βγαίνει απ'τον πάτο".
ο πανουσης {θα} ειναι καλυτερος.θυμαμαι που την εβλεπα με τν μανα μου μικρος κ τους σχολιασμους της σε κατι επιδειξεις ρουχων.
Είναι από τις πρώτες μνήμες της ζωής μου, τελείως μπόμπιρας με την άκρη του ματιού, στο ΣΚΑΙ τότε αν θυμάμαι καλά και πριν σταματήσει αυτός στην πρώτη του μορφή. Πότε ακριβώς αλήθεια;
cybernaut
20-06-2011, 18:04
http://www.youtube.com/watch?v=jYwPGooe1tI
ήταν πολύ μπροστά, rest in peace κ τα τοιάυτα !
http://i22.photobucket.com/albums/b320/takeahnase/clap1.gif
http://www.youtube.com/watch?v=8h254SgpzrM
http://www.youtube.com/watch?v=029qzlEh1mE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Q9JJKPBLa9g
http://www.youtube.com/watch?v=Xz2mhT_plSs
KoiliaSamprela
20-06-2011, 21:11
δεν ήμουν στην φάση της, πάντα την βαριόμουνα , κακή προσπάθεια απομιμήσεις στην έκφραση η Ανίτα Πάνια , με ποδανά και "αλάνικο τουπέ"
Beyond Within
20-06-2011, 22:19
http://www.youtube.com/watch?v=xuqVXnvWstY
:touched:
πάω να ακούσω το ρομπέν των χαζών
Kaserinos
20-06-2011, 22:44
Πηρα στην μανα μου τα Χριστουγεννα αυτο :
http://books.vres.gr/uploads/books_images/71/70902.jpg
Θα το διαβασω που θα παει.
Εχω βαλει στο ματι και αυτο..
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/NakasPaper/assets/PHOTOS%20T%20200/T360166000-200.JPG
Γενικα αρκετα ψαρωτικη την εβρισκα, δεν καταλαβαινα και γω μικρος πολλα...
Μου εχει μεινει η φαρσα που της ειχε κανει ο Μπονατσος και κλωτσαγε τους "μπατσους" που ειχα ερθει να την μαζεψουν.
Ειχε δει κανεις την εκμπομπη που ειχε κανει ο Θεοδωρακης γι'αυτην και τον Μπονατσο?
phthoggon
21-06-2011, 02:10
θυμάμαι 14-15 χρονώ να βλέπουμε κάτι τέτοια (δεν είμαι σίγουρος για το συγκεκριμένο βίντεο αλλά είναι πολύ πολύ πιθανό) και μετά να λέμε σα μαλακισμένα που πρωτοπροσπαθούν να αρθρώσουν κάτι σε φάση "έχω άποψη και γω" για τους αμερικάνους που στο κάτω κάτω τι είναι ρε φίλε? μία μάζωξη λαών ότι νάναι ενώ εμείς!! ιστορία τόσο χρόνια!! Και εμείς καλά εντάξει τότε αλλά εσύ ρε φίλε πρέπει να έχεις τριανταπενταρίσει και ακόμα ακούς για φυλετική ομοιογένεια των ελλήνων και έρχεσαι να μας το ποστάρεις. "Διότι αυτό δε ξεχνιέται, και ακόμα το διατηρούμε μέσα μας το βίτσιο". Πωπω ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
antimusic
21-06-2011, 02:31
τι κρίση επιπέδου σας έχει πιάσει και δεν έχει αναφερθεί η φράση "ΤΕΡΜΑ ΚΑΒΛΑ" ακόμα; μόνο για κάτι τσαπανίδηδες είστε.
Kaserinos
21-06-2011, 02:33
Νεοτερη και με μακρυ μαλλι ναι.
ηταν και γαμω τις γκομενες.
Phantom Duck
21-06-2011, 02:58
θυμάμαι 14-15 χρονώ να βλέπουμε κάτι τέτοια (δεν είμαι σίγουρος για το συγκεκριμένο βίντεο αλλά είναι πολύ πολύ πιθανό) και μετά να λέμε σα μαλακισμένα που πρωτοπροσπαθούν να αρθρώσουν κάτι σε φάση "έχω άποψη και γω" για τους αμερικάνους που στο κάτω κάτω τι είναι ρε φίλε? μία μάζωξη λαών ότι νάναι ενώ εμείς!! ιστορία τόσο χρόνια!! Και εμείς καλά εντάξει τότε αλλά εσύ ρε φίλε πρέπει να έχεις τριανταπενταρίσει και ακόμα ακούς για φυλετική ομοιογένεια των ελλήνων και έρχεσαι να μας το ποστάρεις. "Διότι αυτό δε ξεχνιέται, και ακόμα το διατηρούμε μέσα μας το βίτσιο". Πωπω ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
χαχαχ περιμένω ξαφνική στροφή στο θρεντ γιατί κι εγώ την είχα μέσα μου σαν μια ανάμνηση με γονείς στην τβ "πες τα μαλβίνα με τους μαλάκες" αλλά μετά από αυτά τα βιντεάκια απλά κοιτάω την οθόνη και θέλω να σκάσω μπουκέτα.
μετά όμως το μετανιώνω γιατί είχε λούσει το θέμο λάιβ όταν ακόμα ήταν ευηπόλυπτος τζέρναλιστ.
fact: otan mphkan ta tanks sto polytexneio, eixe vgei gymnh sto mpalkoni ths me mia ellhnikh shmaia gia na diamartyrithei (20 xronwn)
karatsekarismeno
regularpaul
21-06-2011, 10:07
επίσης έπεισε τον Κόκκαλη να δώσει την απροσμενη ευκαιρια στον Αλέφαντο
οσοι είχαμε δει την επικη συνεντευξη στο Seven X, το θυμομαστε καλά!
ikonoklast
21-06-2011, 11:11
http://www.youtube.com/watch?v=k0wRyP4A00I
0:22-3:40 τρόμαξε το μάτι μου.
Σ' έχω βάλει σπίτι μου εσένα ε; =/
Ποτέ δε μ' άρεσε. Όπως επίσης μου τη δίνουν όλοι οι εξυπνάκηδες που είναι καβατζωμένοι και κρίνουν εκ του ασφαλούς τα πάντα όλα.
'Ηταν και άσχημη.
enitharmon
21-06-2011, 14:17
οι γυναίκες μπορούνε αν κρατάνε όπλο στον ελληνικό στρατό;
freak brother
21-06-2011, 14:29
τι εννοεις?
KoiliaSamprela
21-06-2011, 14:34
οι γυναίκες μπορούνε αν κρατάνε όπλο στον ελληνικό στρατό;
ναι
freak brother
21-06-2011, 14:37
ε προφανως ναι . εδω οδηγουν αρματα .
KoiliaSamprela
21-06-2011, 14:38
ε προφανως ναι . εδω οδηγουν αρματα .
δεν μπορούσαν πάντα, κάποτε τις είχαν για διοικητικές και νοσοκομειακές θέσεις , τώρα πλέον είναι και μάχιμες
freak brother
21-06-2011, 14:41
ε ναι ρε .Πιο παλια επισης δεν μπορουσαν να ψηφισουν ε :p Εμενα η διοικητης της στρατονομιας στο νησι ειχε και μεγαλη πουλαδα και ηταν περιπου 50 χρονωνε.
croissant429
21-06-2011, 17:09
μια χαρα κρατανε οπλο γυναικες, άλλωστε ενοπλες υπηρεσίες κάνουν και αυτές
metamelia3
23-06-2011, 00:19
χαχαχαχαχ, ετσι, να ξεθαφτει καμια μπινια σαν το βιντεο "ελληνες" εψαχνα οταν ανοιξα το θρεντ. διαμαντακι.
εν τω μεταξυ, δεν ξερω κατα ποσο το πηραμε πρεφα, αλλα δεκαετια του '90 υπηρξε γενικα ετσι ενα ρευμα διανοουμενων που πατουσαν λιγο και προς αριστερα μερια αλλα παντα δηλωνοντας υπερηφανοι ελληνες. αυτη η βλαχια των νεοελληνων ελληνιστων μην χεσω την οποια διελυσε ο ρενος αποστολιδης με μια απλη κινηση (http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/204864). το μαλβινακι λοιπον, κατα πασα πιθανοτητα, αν ζουσε σημερα θα ηταν το εναλλακτικο πλαισιωμα της ΣΠΙΘΑΣ, ενα απολιθωμα και οχι "αυτη που θα τα πει οπως ειναι". αλλα ετσι παει το πραμα, λιγο λαϊφσταϊλ, λιγο πολιτικη επικαιροτητα, πολλη φιλολογια, πολλους αρχαιους και λιγο νιτσε, να σου ο ελληνιστης! και ποιος τον καλεσε; κανεις!
εχω ακουσει την φοβερη προταση "τι ιταλικη αυτονομια, η δικη σου γενια θα επρεπε να διαβαζει μονο πρωιμο μαρξ (νταξ, πες καλα ως εδω, αυτο το "μονο" μας τα χαλαει λιγο) και ρηγα φεραιο"
ΚΑ-ΤΣΑΝΓΚ!
εν τω μεταξυ, να προσεχουμε λιγο και την ποιοτικη διαφορα που υπαρχει αναμεσα στον φασιστα και τον διανοουμενο ελληνιστη. ο ενας ειναι φασιστας με την εννοια της ισχυος, ο δευτερος ειναι απλα συντηρητικος, που καταληγει στον φασισμο μακροσκοπικα, αλλα σε αλλον φασισμο και με αλλον τροπο.
Πόσα είδη φασισμού υπάρχουν?
metamelia3
23-06-2011, 00:32
μπολικα.
Δεν το καταννοώ αυτό, γι' αυτό προφανώς και ρώτησα. Δεν είναι κάτι ενιαίο και εξ' ίσου απεχθές όπως το αντιλαμβάνομαι δηλαδή? Θα ήθελα να μάθω τις κατηγορίες αν και είναι οφτόπικ.
Οντόπικ λοιπόν, η γυναίκα πάντα μου ήταν αδιάφορη. Νοήμων σίγουρα, αλλά αδιάφορη.
metamelia3
23-06-2011, 00:42
αρχικα, λολ, μια που λεω για τον ρενο αποστολιδη:
ogrcV_b0Y6g
κοιτα, αν δεχθουμε οτι φασισμος ειναι οποιαδηποτε κοινωνικη οργανωση που εξαναγκαζει τους πολιτες της σε συμπεριφορες, φαντασου ποσα ειδη μπορεις να βγαλεις.
metamelia3
23-06-2011, 00:47
ακομα καλυτερα ισως, μπορουμε να τον αντιληφθουμε ως καθε σχεση που επιβαλει εκβιαστικα την συναινεση σε καποιο ειδωλο της πραγματικοτητας.
metamelia3
23-06-2011, 00:52
εχω ορεξη για βια. ποιο μαλακισμενο με μουτζωσε να του σπασω κανα παϊδακι;
ikonoklast
23-06-2011, 00:58
Κοίτα, ο κύκλος της κάραλη είχε έτσι κι αλλιώς την ψυχοπάθεια του, μπορούσε να συνυπάρχει με τους τσαγκαρουσιάνους και τον σταμάτη κραουνάκη (http://www.youtube.com/watch?v=Bw8awkNR3y4) όσο και με τη λιάνα κανέλλη τον διονύση χαριτόπουλο (τον οποίο παντρεύτηκε κιόλας) κλπ. Υπάρχει πολύς κόσμος της γενιάς της κάραλη που είναι έτσι και πολλοί απο αυτούς είναι και πολύ εγγράμματοι άνθρωποι. Ένα χαοτικό πράγμα που όπως περιλαμβάνει καλιαρντά και λατινικά μαζί μπορέι να περιλαμβάνει «αντι-μικροαστίλα» και μικροαστικό εθνικισμό, η μακεδονία είναι ελληνική κλπ.
Υπάρχει μια διαφορά όμως και ίσως είναι πιο πολύ αισθητική παρά πολιτική, ο εθνικισμός της κάραλη (και της κανέλλη εγώ μπορώ να πω) παραμένει σκατένιος αλλά δεν είναι ουρανοκατέβατος και μονολιθικός. Έχει, εκεί, τις καταβολές του, στον Άρη, στο εθνικοαπελευθερωτικό που συνδέεται με το κοινωνικοανατρεπτικό, έχει ένα μπαγκράου ή/και τουλάχιστον προέρχεται απο ανθρώπους που έχουν ένα βάθος κουλτούρας και συνήθως ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Δες την διαφορά με τον εθνικισμό του cybernaut ή όποιου άλλου μαλάκα, που δεν θα μπει ποτέ στην ουσία της ελληνικής γραμματείας πχ, αλλά θα μηρυκάσει ό,τι βρει απο δω κι απο κει στο youtube για να επιβεβαιώσει μια φαντασιακή ανωτερότητα «της φυλής του».
Αν ζούσε η κάραλη, δεν ξέρω αν θα ήταν με τη Σπίθα, μάλλον το κόμμα θα ήταν. Αλλά στο αυτό πλαίσιο θέσεων, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά.
metamelia3
23-06-2011, 01:08
αυτον τον διαχωρισμο τον κανω και στο ποστ μου θα ελεγα.
ikonoklast
23-06-2011, 01:11
Δεν είπα ότι διαφωνούμε, απλά εγώ είμαι πιο έγκυρος :!:
metamelia3
23-06-2011, 01:16
γιατι - οπως λεει κι ο μπαντιου - εισαι αριστερος και αρα λες παντα την αληθεια, σωστα;;;;
ikonoklast
23-06-2011, 01:27
Λέει τέτοιο πράμα ο μπαντιού;
Και τελοσπάντων, στην ελλάδα αριστεροί είμαστε όλοι να πουμε - καλή ώρα απο τη μαλβίνα μέχρι τον καρατζαφέρη. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ είμαι και λέω πάντα την αλήθεια :!:
carheart
23-06-2011, 08:52
ο κομμουνιστής του ικόνοκλαστ
metamelia3
23-06-2011, 14:07
Λέει τέτοιο πράμα ο μπαντιού;
"Η Πολιτική και η Λογική του Συμβάντος". γελοιο κειμενο στο οποιο επιχειρει να κανει μια τυπικη μοντελοποιηση του πολιτικου λογου. εκει που παει να αναπτυξει το μοντελο εχει μια διατυπωση του τυπου "εχουμε τους ομιλητες Α, Β και Γ. ο ομιλητης Α ειναι αριστερος αρα λεει παντα την αληθεια". διασκεδαστικο, δεν λεω.
εντιτ: βασικα εχω την εντυπωση οτι η διατυπωση ειναι "κατηγορουνται για ενα εγκλημα οι Α, Β και Γ, ο Α ειναι αριστερος αρα λεει παντα την αληθεια".
ikonoklast
23-06-2011, 14:52
Δεν το έχω διαβάσει αλλά σιγά μη κυριολεκτεί, κάνα σχήμα θα κάνει που δεν κατάλαβες :!:
Εγώ νομίζω το εξής. Πως αυτός ο έντονος αντιεθνικιζμός στην αριστερα που έχουμε σήμερα, και που δείχνουν κάποιοι να θεωρούν αυτονόητο, συμβαίνει περίπου τα τελευταία χρόνια. Στα σέβεντιζ και πίσω, είναι η ιδέα μου, πως και οι αριστεροί είχαν αυτό τον ελαφρύ εθνικιζμό.
Τελοσπάντων, οι περισσότεροι έλληνες απο 40 και πάνω, θεωρώ, οτι δε ταυτίζουν την ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ με τη δεξια και το φασιζμό, όπως κάνουμε εμείς κιεσείς..!
Δε λέω αν έχουν δίκιο η άδικο, απλά υπάρχει μια κάποια διαφορά στην οπτική, που ασπούμε ο κάλκι τη μεταφράζει αυτόματα σαν βλακεία/άγνοια απο μέρους αυτών.
Υπάρχουν και μεγαλύτεροι σε ηλικία αριστεροί που τσαντίζονται αμα τους πεις οτι ο πατριωτιζμός τους ισοδυναμεί με φασιζμό, και συγκεκριμενα μπορεί να σε θεωρήσουν μέρος της καπιταλιστικής παγκοζμιοποίσης και ισοπέδωσης!
KoiliaSamprela
23-06-2011, 15:39
από την άλλη, έτσι απλά
ΜΠΑ
ikonoklast
23-06-2011, 16:10
Είναι λίγο πιο περίπλοκο, «πιο διεθνιστικές τάσεις» στο ελληνικό εργατικό κίνημα υπήρχαν από πάντα, ήταν για παράδειγμα οι αρχειομαρξιστές, η τροτσκιστική αντιπολίτευση στο σταλινισμό, ο Άγις Στίνας, οι αναρχικοί κλπ. Τους έτρωγε η μαρμάγκα φυσικά (και ο ΔΣΕ μερικούς, χοχοχ) μέχρι τη χούντα και πιο πολύ μέχρι την μεταπολίτευση που άρχισε να υπάρχει πιο ουσιαστική επικοινωνία και συγχρωτισμός και με τις ευρωπαϊκαί αριστεραί και ο αριστερός πατριωτισμός άρχισε να γίνεται λίγο μπαναλ. Τα περί «εθνικής κυριαρχίας» και «λαϊκής ανεξαρτησίας» άλλωστε τα φόρεσε πολύ ωραία ο Αντρέας - πολύ πατριώτης όταν έφερε τελικά τις βάσεις των αμερικανών. Στην πραγματικότητα ακόμα και σήμερα η πιο διεθνιστική ματιά εντός αριστεράς παραμένει μειοψηφία, είναι οι του ευρύτερου ευρωκομμουνισμού ΣΥΝ/αλτουσεριανοί κλπ, οι διάφορες τροτσκιστικές διασπάσεις, η ΚΟΕ (συζητήσιμο) και το ΝΑΡ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι παραδοσιακά πράματα, και αντίθετα με αυτό που λες Caffrey τα τελευταία χρόνια έχουν φυτρώσει μια σειρά από «πιο πατριωτικές φωνές», κυρίως έντυπα με σχιζοειδή αριστερή/εθνικιστική φιλολογία όπως η το Άρδην, η Ρήξη, το Ρεσάλτο κλπ που καταλήγουν ανοιχτά στην μεγάλη αγκαλιά της Σπίθας του Μίκυ που χωράει αυτούς όσο και κάθε χουντοφασίστα πικραμένο.
metamelia3
23-06-2011, 16:15
Δεν το έχω διαβάσει αλλά σιγά μη κυριολεκτεί, κάνα σχήμα θα κάνει που δεν κατάλαβες :!:
τι μωρε βλακα, εχει την παραδοχη οτι αναμεσα στους διαφορους πολιτικους λογους που εκφερονται σε ενα θεσπισμενο συστημα, αυτος που φερεται κατα του συστηματος (στον καπιταλισμο ο αριστερος για τον μπαντιου) ειναι αυτος που δεν ψευδεται. ποσο να το παρεξηγησεις αυτο;
ikonoklast
23-06-2011, 16:22
Όσο το να πεις ότι «ο μπαντιού λέει ότι οι αριστεροί λένε πάντα την αλήθεια». Στ' αρχίδια μας όμως!
metamelia3
23-06-2011, 18:37
http://chzmemebase.files.wordpress.com/2010/11/b04f78ce-2c1d-4864-8e3f-d82aaf4cb029.jpg
stam and the witches
24-06-2011, 04:58
Τα περί «εθνικής κυριαρχίας» και «λαϊκής ανεξαρτησίας» άλλωστε τα φόρεσε πολύ ωραία ο Αντρέας - πολύ πατριώτης όταν έφερε τελικά τις βάσεις των αμερικανών.
Επειδή έχω βαρεθεί τις πιουρίστικες μαλακίες αριστερά και δεξιά, να σε πληροφορήσω ότι:
- Χώρα χωρίς συμμαχίες δεν υπάρχει, αν πιστεύεις ότι σε αυτή τη χώρα με αυτό το ιστορικό (πχ Κύπρος) μπορείς να ασκήσεις ό,τι πολιτική σου καυλώσει τότε καλύτερα να τα λες αυτά με στενούς σου φίλους γιατί παραέξω θα πέσει το γέλιο της αρκούδας
- Ο Παπανδρέου γυρόφερνε επί Σισμίκ τις αμερικανικές βάσεις που σαμποτάρανε τα ελληνικά ραντάρ για να τις βομβαρδίσει
Λίγος γαμημένος ρεαλισμός, πόσο πιο απλά να το θέσω, αν ήσουν στην εξουσία τι σκατά θα κανες :?:
ikonoklast
24-06-2011, 05:10
Αλήθεια το λες τώρα, ετοιμάζεσαι να υποστηρίξεις τις βάσεις;
- Χώρα χωρίς συμμαχίες δεν υπάρχει, αν πιστεύεις ότι σε αυτή τη χώρα με αυτό το ιστορικό (πχ Κύπρος) μπορείς να ασκήσεις ό,τι πολιτική σου καυλώσει
σοβαρα τωρα πιστευεις οτι η αμερικανοδουλη χουντα ασκουσε οτι πολιτικη της καυλωνε και πιο ειδικα στο κυπριακο?μας δουλευεις η μιλας σοβαρα?
metamelia3
24-06-2011, 09:08
λολαρω. τον ειχα για κκε, τελικα ειναι οακκες.
croissant429
24-06-2011, 09:33
λολαρω. τον ειχα για κκε, τελικα ειναι οακκες.
σιγά μην είναι και λακές....
stam and the witches
24-06-2011, 13:29
Edit: Αττίλα, δεν είπα ότι η χούντα έκανε ό,τι της καυλώσει, είπα ότι από κει και στο εξής με τη μισή Κύπρο κατεχόμενη και όλο το καθεστώς στο Αιγαίο έχεις δεμένα χέρια και πόδια, αυτό μονάχα.
Δεν υπερασπίστηκα καμία αμερικάνικη βάση, ήμαρτον. Λέω, κάνετε πολιτικές αναλύσεις της πούτσας ("πατριώτες δήθεν, αλλά τους είδαμε όταν α ου α ου"). Αυτά.
Edit: Κάλκι στο υπουργείο Εξωτερικών τώρα.
ikonoklast
24-06-2011, 14:18
Αγόρι μου καλό, αν κάνεις πολιτική πάνω στο «η ελλάδα στους έλληνες», και τσαμπουκαλεύεσαι με τα «έξω από το ΝΑΤΟ» και «έξω από την ΕΟΚ» και «έξω οι βάσεις» για να αρπάξεις ψήφους από την αριστερά και επι της ουσίας ανανέωνεις την σύμβαση με τους αμερικανούς και ενισχύεις τον ρόλο της ελλάδας σαν τοπικό επιχειρησιακό προτεκτοράτο, είσαι «πατριώτης»; Όχι, είσαι γελοίος λαϊκιστής. Πράγματι, λοιπόν, πατριώτες δήθεν αλλά τους είδαμε όταν.
Δεν χρειάζεται να πετάγεσαι σα την τσουτσου ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ μυρίσεις γεωπολιτική για να κάνεις μαλακισμένα σχόλια, υπερασπίσου τις βάσεις, πες ότι ο παπαντρέου ήταν πατριώτης, πες τα χοντρά ή μην πεις τίποτα, χέσε μας να πούμε.
stam and the witches
24-06-2011, 14:47
Μπορείτε να τα λέτε με τον Κάλκι και το Cybernaut για το έθνος και τη φυλή, λες και νοιάζεται κανείς, αλλά εδώ είπες μαλακία (για τον Κάλκι δε μιλάω καν γιατί δεν τον ενδιαφέρει η κουβέντα, τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, και δεν το λέω υποτιμητικά), και την είπες όχι επειδή είναι η πολιτική σου θέση τέτοια αλλά επειδή δε σε απασχολεί, σε αφήνει αδιάφορο, δεν ξέρω.
katwrimos
24-06-2011, 14:51
- Χώρα χωρίς συμμαχίες δεν υπάρχει, αν πιστεύεις ότι σε αυτή τη χώρα με αυτό το ιστορικό (πχ Κύπρος) μπορείς να ασκήσεις ό,τι πολιτική σου καυλώσει
σοβαρα τωρα πιστευεις οτι η αμερικανοδουλη χουντα ασκουσε οτι πολιτικη της καυλωνε και πιο ειδικα στο κυπριακο?μας δουλευεις η μιλας σοβαρα?
H αμερικανόδουλη χούντα των Παπαδόπουλου+κολάμπορειτορς πιθανώς οχι. Η χούντα Ιωαννίδη-σκληροπυρηνικών που εκανε το πραξικόπημα στην κύπρο, οκ, προφανώς εξακολουθούσε να επηρεάζεται απο την αμερική αλλα μην λεμε μαλακίες, το όλο εγχείρημα στην κύπρο εγινε με δική της απόφαση. Πως να στο πώ, ο Παπαδόπουλος (τη χούντα του οποίου στήριξαν οι αμερικανοι επι 6.5 χρονια) κοιμόταν με το όνειρο να προσγειώνεται στο παρίσι ως προεδρος της ελληνικής δημοκρατίας ενώ ο Ιωαννίδης κοιμόταν με το όνειρο να μπει στρατηλάτης στην πόλη και να πετάξει τους απίστους στη μαύρη θάλασσα. Και ναι, η χούντα αυτή ασκούσε ότι πολιτικες της καύλωναν και γιαυτό την σιχάθηκαν στο τελος οι αμερικανοι και σφυρίξαν στους στρατηγούς να τελειώνουν με τον Ιωαννίδη και ήρθε ο καραμανλής.
Και ούτε η Χουντα παπαδόπουλου πήγαινε κάθε πρωί στην πρεσβεία για να παραλάβει της εντολες της ημερας. Απλώς είχε κανει τη συννενόηση οτι θα εξασφάλιζε την παραμονή της ελλάδας στο νατο, οτι θα εξασφάλιζε τα αμερικανικά επιχειρηματικά συμφεροντα κλπ, ενώ απο την άλλη μεριά οι αμερικάνοι για να τους ανταμείψουν θα αντιμετώπιζαν την χούντα ως νομιμη κυβερνηση και θα παρείχαν κάποια υλική στήριξη. Η χούντα Ιωαννίδη προφανώς ηθελε να συνεχίσει αυτή την συνεννόηση, αλλα εβαζε τις τρελες φιλοδοξίες περι πολεμου με την τουρκία πάνω απο τα συμφεροντα του νατο, γιαυτό και οι αμερικάνοι κάποια στιγμή αποφάσισαν οτι το ρίσκο ενδο-νατοικής σύρραξης ηταν μεγαλύτερο απο το ρίσκο να δει τον φλωράκη πραιμ μίνιστερ και απεσυραν τη στήριξη μετα τα γεγονότα της Κύπρου.
ikonoklast
24-06-2011, 14:56
Μπορείτε να τα λέτε με τον Κάλκι και το Cybernaut για το έθνος και τη φυλή, λες και νοιάζεται κανείς, αλλά εδώ είπες μαλακία (για τον Κάλκι δε μιλάω καν γιατί δεν τον ενδιαφέρει η κουβέντα, τον ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, και δεν το λέω υποτιμητικά), και την είπες όχι επειδή είναι η πολιτική σου θέση τέτοια αλλά επειδή δε σε απασχολεί, σε αφήνει αδιάφορο, δεν ξέρω.
Δεν είναι πολιτική μου θέση να φύγουν οι βάσεις; Ή ό,τι ο Αντρέας δεν ήταν παπατζής; Που είπα μαλακία ακριβώς;
stam and the witches
24-06-2011, 15:45
Και δικιά μου πολιτική θέση είναι να φύγουν οι βάσεις. Το να λες φόλα πατριώτη τον Παπανδρέου επειδή δεν έγινε αυτό απέχει πολύ όμως.
ikonoklast
24-06-2011, 16:16
Δεν είναι μόνοι οι βάσεις, εξήγησα, είναι και το ΝΑΤΟ, είναι και η ΕΟΚ - που πήγαν αυτοί οι τσαμπουκάδες δηλαδή; Και ταυτόχρονα και οι «αριστερές» «συμμαχίες» με το τότε «μεσογειακό μέτωπο» με τους Καντάφηδες, τους Αραφατ, τις ιδεολογικές τέντες με τους Σαμιρ Αμιν, οι «τρίτοι δρόμοι». Ένα ακατάσχετο παπατζιλίκι δηλαδή που χωρούσε κυριολεκτικά τα πάντα, ο Αντρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος σ΄αυτό. Και φυσικά φόλα «πατριώτης», καθώς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μιλάς για «εθνική ανεξαρτησία», «λαϊκή κυριαρχία» και να έχει οποιοδήποτε νόημα αν δεν κάνεις τον ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ πόλεμο στον ιμπεριαλισμό. Το άλφα και το βήτα είναι αυτά τα πράγματα, τώρα αν για σένα ο αντι-ιμπεριαλισμός είναι «πιουρίστικες μαλακίες», και αφου ταυτόχρονα είσαι ενάντια στις βάσεις έλα να μου πεις πως γίνεται για τριάντα χρόνια μετά ακόμα Σούδα και Άκτιο να επανδρώνουν τα μουνιά για ΚΑΘΕ δολοφονική επιχείρηση στην ανατολή. Τα λέει και το ρεσάλτο αυτά;
stam and the witches
24-06-2011, 16:21
Δηλαδή αντί να δεις το ποτήρι μισογεμάτο, ότι δηλαδή ο Αντρέας κινήθηκε μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια με μεσογειακά μέτωπα κλπ, έρχεσαι και μιλάς για πόλεμο στον ιμπεριαλισμό από μία εξαρτώμενη χώρα-σκουπίδι που δε μπορεί να διασφαλίσει ούτε τον αέρα που αναπνέει, γιατί είσαι ιδεαλιστής. Στην εξωτερική πολιτική δε χωράει πιουρισμός, αυτό λέω εγώ και θεωρώ ότι η παγκόσμια ιστορία με δικαιώνει.
ikonoklast
24-06-2011, 16:41
Άλλο πράγμα το παπατζιλίκι εδώ κι εκεί, άλλο οι ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ για απεξάρτηση της χώρας από τους «λάκκους των λεόντων». Το ένα είναι αστική διπλωματία, το άλλο είναι προσδοκίες ενός λαού που βίωσε στο πετσί του για 40 χρόνια τι σημαίνει «αμερικανικός δάκτυλος». Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ δεν θα ερχόταν ποτέ στην εξουσία χωρίς το δεύτερο, χρειαζόταν και την αριστερή ρητορική και την πλατιά λαϊκή βάση για να βγει να τα πουλήσει όλα. Γιατί και τα δύο μαζί δεν συνυπάρχουν, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως δεν υπήρξε «ιστορικός συμβιβασμός», όπως δεν συνυπήρχαν ποτέ αγεφύρωτα πράγματα μέσα σε οποιαδήποτε σοσιαλδημοκρατία οπουδήποτε, οποτεδήποτε και μόνο Μεγάλα Λαμόγια όπως ο Αντρέας μπόρεσαν να το κρύψουν αυτό κάτω από το χαλάκι για τόσα χρόνια.
«ιδεαλιστής» είναι άλλο πράγμα από «ιδεολόγος», έλεος με αυτό πια.
stam and the witches
24-06-2011, 21:23
Η παραπάνω απάντησή μου εξακολουθεί και ισχύει. Παρουσιάζεις τα πράγματα άσπρο-μαύρο, δεν είναι έτσι ούτε στην προκειμένη ούτε (φυσικά) γενικά.
ikonoklast
24-06-2011, 23:11
Αφού είσαι (και) ΠΑΣΟΚΟΣ.
stam and the witches
24-06-2011, 23:31
Εύγε.
cybernaut
03-07-2011, 02:08
Σ' έχω βάλει σπίτι μου εσένα ε; =/
σε μενα απευθυνεσαι ? αν ναι, ποιος εισαι κ τι εννοεις
bump
Επειδή δεν το'χω με τα torrents για βιβλία κτλ, ας ψάξει κάποιος κι ας ποστάρει - αν υπάρχει κάπου - το "Είκοσι ένα κείμενα για τη Μαλβίνα" του Ραφαηλίδη. Ευχαριστώ.
Πόσο κάνει 10 συν 7
21-11-2012, 02:01
Τι συνέντευξη!
http://img7.imageshack.us/img7/3716/6262l.jpg
Άκης Πάνου - Μαλβίνα 1 (http://www.youtube.com/watch?v=J-Vu6eDXEnY&list=UUXWZATpW-gS0w1lQQTO2qsg&index=30&feature=plcp)
Άκης Πάνου - Μαλβίνα 2 (http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=FH-ycVAhtII&feature=endscreen)
Άκης Πάνου - Μαλβίνα 3 (http://www.youtube.com/watch?v=qXPRkVmnjDc&list=UUXWZATpW-gS0w1lQQTO2qsg&index=28&feature=plcp)
Άκης Πάνου - Μαλβίνα 4 (http://www.youtube.com/watch?v=3Ke2nX5quRM&list=UUXWZATpW-gS0w1lQQTO2qsg&index=27&feature=plcp)
Άκης Πάνου - Μαλβίνα 5 (http://www.youtube.com/watch?v=1BanpfqhVgg&list=UUXWZATpW-gS0w1lQQTO2qsg&index=26&feature=plcp)
cybernaut
22-11-2012, 00:29
Δες την διαφορά με τον εθνικισμό του cybernaut ή όποιου άλλου μαλάκα, που δεν θα μπει ποτέ στην ουσία της ελληνικής γραμματείας πχ, αλλά θα μηρυκάσει ό,τι βρει απο δω κι απο κει στο youtube για να επιβεβαιώσει μια φαντασιακή ανωτερότητα «της φυλής του».
τώρα το πρόσεξα αυτό διότι δεν πολυπροσέχω τις πομπώδεις αοριστολογίες του ικονοπλατς
ο οποίος εσκεμμένα προσπαθεί να γίνει δυσνόητος χάριν εντυπωσιασμού καταλήγοντας συνήθως να μην έχει πεί τίποτα.
Σου λέω λοιπον φιλαράκι πως την επόμενη φορά που θα αναφερθεις με αυτόν τρόπο προς το πρόσωπό μου θα σου σπάσω τα μούτρα :)
Απλά και όμορφα. Σε κάποιο λάιβ, σε κάποια κοινή παρέα, όλο και κάποιος θα μου το σφυρίξει πως είσαι εκεί..
Μετά κόπων και βασάνων αντιλαμβάνομαι πως έχεις κερδίσει αυτό που νομίζεις πως πλέον είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου,
να ποστάρεις ωσάν το φόρα να είναι το τσιφλίκι σου δηλαδή, να βρίζεις κάθε μέρα κ άλλο άτομο, να μιλάς με αποτρόπαιο ύφος
για ανθρώπους που δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το παρελθόν και το ποιόν τους, στηριζόμενος σε κάνα δυο προτάσεις, να χλευάζεις αυτά που δεν καταλαβαίνεις..
Είναι επιβεβαιωμένα η τακτική σου, το κάνεις συνεχώς και τυφλά.
Είσαι ο ορισμός του ψευτόμαγκα, ο ορισμός της φράσης 'κρύβομαι πίσω από το πληκτρολόγιο'.
Συνέχισε τον επιμορφωτικό σου αγώνα για το τι κρύβεται πίσω από την Ευρωπαική και παγκόσμια κριση ιδωμένη μέσα από το πρίσμα του κομμουνιστή
που δεν αφήνει περιθώρια λάθους για την αποψάρα του χωρίς εμένα ως παράδειγμα προς αποφυγή στα πάμπολλα άκυρα, φαιδρά
παραδείγματά σου.
[κακός] Σε μια δεύτερη σκέψη λέω να σου σπάσω τίποτα άλλο γιατί σιχαίνομαι τα σπυράκια στην μούρη σου ..
Η καράφλα, το απύθμενο κόμπλεξ κ η αγαμία που σ' έχει βαρέσει κατακούτελα είναι κοινά χαρακτηριστικά με τον έταιρο φωστήρα
attention whore παύλα 700 χιλιάδες ποστς σε ένα χρόνο. [/κακός]
Επίσης δεν εχω κάνει λόγο ποτέ για κάποια ανωτερότητα «της φυλής μου», παρά μόνο για ανωτερότητα γλώσσας και παιδείας.
VidnaObmana
22-11-2012, 00:53
Επίσης δεν εχω κάνει λόγο ποτέ για κάποια ανωτερότητα «της φυλής μου», παρά μόνο για ανωτερότητα γλώσσας και παιδείας.
Ουτε αυτο ισχυει ομως
menumission
22-11-2012, 01:01
Καλά τα λέει ο ικόνοκλαστ μαλάκα.
Phantom Duck
22-11-2012, 01:19
Σου λέω λοιπον φιλαράκι πως την επόμενη φορά που θα αναφερθεις με αυτόν τρόπο προς το πρόσωπό μου θα σου σπάσω τα μούτρα :)
μετράνε και τα ποστ μετά τις 23-06-2011 που έγραψε τα παραπάνω; αν ναι να ψάξω να σου στείλω μερικά να γίνει λίγο τζέρτζελο, από τον αιγέα είχε να πέσει ξύλο στο ίντερνετ.
cybernaut
22-11-2012, 01:46
κοινωνική προσφορά στο ER που θέλουμε!
εντιτ:
Ουτε αυτο ισχυει ομως
για πες
πώς ορίζεται μια "ανώτερη γλώσσα"; Σε τι μετριέται αυτή η ανωτερώτητα;
The Good Son
22-11-2012, 02:08
Ρωτήστε τον Θρασερ. Ξέρει κάποιες κοπέλες παραπάνω, που χειρίζονται την γλώσσα.
Coloubra
22-11-2012, 02:37
ena efxaristo dialima kai mporite na sinexisete
http://ithaque.gr/wp-content/uploads/2012/01/malvina-karali.jpg
http://www.lifo.gr/uploads/image/325364/ScreenShot994.jpg
http://www.lifo.gr/uploads/image/325273/Image13-1a.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-hum3Jj7XcIU/T9D5ISwSeGI/AAAAAAABFSc/qeXuZf789kI/s1600/Karalh_Malvina_3.jpg :pink:
ikonoklast
22-11-2012, 05:43
Θα στα πω απλά γιατί έχεις και πρόβλημα με τις πομπώδεις αοριστολογίες: «Σοβαρές» κουβέντες με καμμένους εγώ δε κάνω, άρα ούτε και μαζί σου. Σε θεωρώ ΜΑΛΑΚΑ και μπορώ να στο πω με όσους τρόπους θες όπου με πετύχεις, σε ένα live, σε ένα μπαρ, στο ιντερνετ, στον ασύρματο, σε ένα πάρκο ή σε ένα ΚΕΠ. Δεν έχω πρόβλημα να έρθει ένας ΜΑΛΑΚΑΣ να με βρει για να μου σπάσει τα μούτρα απλά ίσως περιμένεις στη σειρά γιατί προηγούνται καμια 600.000 συμπολίτες μας πιο μαλάκες και πιο επικίνδυνοι από ενα τύπο που απλώς λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ στο ιντερνετ.
chris_boss
22-11-2012, 18:28
μετράνε και τα ποστ μετά τις 23-06-2011 που έγραψε τα παραπάνω; αν ναι να ψάξω να σου στείλω μερικά να γίνει λίγο τζέρτζελο, από τον αιγέα είχε να πέσει ξύλο στο ίντερνετ.
οδός ελλήνων, οδός εκείνων
http://s7.postimage.org/jtsp5nee1/WP_000376.jpg
Agoraphobic_S.I.
22-11-2012, 19:14
ΘΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΕΙΣ Τ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟΦΑΣΙΣΤΑ
να μαζευτουμε παιδια να στησουμε και κανα μπετ να ισιωσουμε
αλλα ποσταρετε φωτος-ιστορικο κτλ να ξερουμε που θα πονταρουμε
GraveMiasma
23-11-2012, 00:21
Yes Minister, politikh satyra tou BBC.Dekaetia 80. Seira me 20lepta epeisodia pou diadramatizetai se ena dwmatio. Sodomizei 8atseriko susthma kai synthrhtikh koinwnia.Para polu kalo xioumor, dialogoi kalyteroi apo blackadder. Tsekarete kai to monterno analogo Thick of It, an kai oxi toso kalh seira.
metamelia3
23-11-2012, 02:35
Θα ήθελα να μπορούσα να σε μουτζώσω πολλές φορές:
α) δεν διαδραματίζεται σε ένα δωμάτιο
β) είναι κάργα θατσερική* προπαγάνδα (αυτό που είναι ο κύριος "στόχος" της σειράς είναι να παρουσιάσει μία διογκωμένη, διεφθαρμένη και δυσλειτουργική γραφειοκρατία του δημοσίου)
Κατά τ' άλλα έχει πολύ γέλιο όντως, αλλά καλημέρα που ανακάλυψες το γιες μινιστερ/γιες πραημ μινιστερ το 2012.
* Η ίδια η Θάτσερ έχει γράψει ένα δικό της σενάριο (http://www.yes-minister.com/thatcherscript.htm) για το γιες μινιστερ
GraveMiasma
23-11-2012, 16:06
Apo poio shmeio fainetai oti to anakalupsa to 2012 ?
Epeidh den katalabainw th logikh sou sto epomeno shmeio 8a h8ela na dieukrinhseis to exhs: "β) είναι κάργα θατσερική* προπαγάνδα (αυτό που είναι ο κύριος "στόχος" της σειράς είναι να παρουσιάσει μία διογκωμένη, διεφθαρμένη και δυσλειτουργική γραφειοκρατία του δημοσίου)"
H aitiologhsh pou exeis ston asterisko den einai arketh giati h pragmatikh aitia einai oti h seira eixe megalh epityxia se bretania.
metamelia3
23-11-2012, 18:41
Πω ρε πουλάκι μου.
Η Θάτσερ αυτό που έκανε ήταν να διαλύσει το κράτος πρόνοιας (που βασίζεται στο δημόσιο) και να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Αυτό που κάνει η σειρά είναι να σου λέει ότι το δημόσιο συνεπάγεται άμεσα ένα διεφθαρμένο γραφειοκρατικό κράτος. Κουλ;
menumission
28-11-2012, 11:49
you wishbone (http://nameberry.com/nametalk/threads/87385-Wren-amp-Thatcher)
http://www.youtube.com/watch?v=b6lJ3zwG5SA
"The Vultures Fly High" was "actually written for Wishbone Ash and it had even darker words... so I tried to make it a little lighter".
http://en.wikipedia.org/wiki/Betty_Thatcher#About_the_lyrics
Να'χαμε να λέγαμε για την αχρεία τώρα, δείτε κάνα Billy (http://www.anyclip.com/movies/billy-elliot/police-chase/) Elliot (http://www.youtube.com/watch?v=TLZClsaDEw0&feature=relmfu)
cybernaut
18-12-2012, 21:15
απλώς λέει ΜΑΛΑΚΙΕΣ στο ιντερνετ.
δεκτόν,
αλλά για πες μας ρε φίλε που μπήκες 2,5 χρόνια μετά από μένα στο ΕΡ και έχεις 10.000 (!!!) ποστ παραπάνω,
ΕΣΥ τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ σου που τις λες?
Sotos_The_Tequiler
02-07-2015, 17:00
«Αυτοί οι τύποι, οι μικροαστοί, δε σκέφτονται ποτέ τους να αυτοκτονήσουν γιατί η ζωή τους ανήκει στο Θεό, αλλά στην ουσία, επειδή δεν αποφασίζουν ούτε για τη ζωή τους, ούτε για το θάνατό τους. Είναι αμνήμονες εκεί που τους συμφέρει, αλλά οραματιζόμενοι το μέλλον δε ζουν ποτέ ένα παρόν της προκοπής.
Κάνουν μακροπρόθεσμα όνειρα που, κατά κανόνα, τα προφταίνει ο θάνατος. Χτίζουν ντουβάρια. Αγοράζουν οικοπεδάκια. Δεν ψάχνουν τσάντες, γιατί σπάνια ερωτεύονται και όπως όλοι οι βλάκες, ποτέ δε νιώθουν ανίσχυροι.
Τρέμουν τις υποχρεώσεις, αλλά τελικά παντρεύονται μια υπομονετικιά, αφού την πρήξαν επί χρόνια τόσο, που δε θέλει πια ούτε να τους χέσει. Κάνουν δύο μόγγολα, γιατί “ένα ίσον κανένα”. Ή τρία, αν τα δύο πρώτα είναι κορίτσια. Και βέβαια, τους αρέσουνε πολύ οι βιζιτούδες, τις οποίες πάντα ρωτάνε μετά το πήδημα: “Πώς ξέπεσες έτσι;”
Όχι, δεν έχουν αρκουδάκι οι μικροαστοί. Μόνο σκουπίδια. Σε τρόφιμα, σε ιδέες, σε τρόπο ζωής, σε πράξεις. Την ξέρω απέξω κι ανακατωτά την Αδελφότητα (…). Τρέμει μην πιαστεί κορόιδο και πάντα πιάνεται. Υπεκφεύγει. Στρεψοδικεί. Αναβάλλει. Υποκρίνεται. Ζητάει τα πάντα και δε δίνει τίποτα. Παριστάνει τη Δίκαιη. …
Αρνείται τα τεστ πατρότητας για να γλιτώσει τη Διατροφή και πάντα είναι από κοντά ένας μειλίχιος και τίμιος επαρχιακός δικηγοράκος, πρόθυμος να σπιλώσει την άπορη κακομοίρα.
Ο Μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα. Γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης, άρα παλικάρι. Δεν είναι αντιπαθής σαν υπέρμετρος, είναι σιχαμένος σαν πλαγιοδρόμος. Νομίζει πως είναι διπλωμάτης και πως λύνει γόρδιους δεσμούς, στην ουσία όμως ξεμπερδεύει μόνο τον εαυτό του και τρελαίνει όλο τον κόσμο γύρω του.
Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από αυτά τα ήσυχα, μειλίχια ανθρωπάκια, τους μικροαστούς».
.
[Απόσπασμα από το άρθρο Βλέπει τσόντα ο Πρόεδρος; (Περιοδικό 01, 1995)]