PDA

View Full Version : Live Fest ~ 20 & 21 May @ University of Patras

Ra Pariah
22-05-2011, 07:04
Γενικά τώρα τελείωσε. Ξημέρωμα Κυριακής. :touched:

mourning apocalypse
22-05-2011, 15:33
Έκατσα μόνο την παρασκευή καθώς σάββατο έπρεπε να ήμουν αθήνα λόγω δουλειάς:(.
Είχα πάει από τις 7,πολύ ωραίος ο χώρος και γενικά το όλο κλίμα που επικρατούσε.Από τις μπάντες με άφησαν μαλάκα οι death courier(ra ωραίος για την πρόβα) οι οποίοι μάλλον ήταν και η εμφάνιση της βραδιάς.Πράγματι φωνάρα ο bill αν και από την όψη φαινόταν περισσότερο για τύπος που θα πει το "νοσταλγός του ροκ εν ρολ".
Dala sun και fields καλοί αν και δεν ήμουν σε φάση να καταλάβω πολλά.
Επίσης ένα θαμπζαπ στους οργανωτές για τα καλαμάκια τα οποία ήταν τα καλύτερα που έχω φάει σε τέτοια υπαίθρια κατάσταση(συμπεριλαμβανομένων και πανυγηριών) όπως επίσης και για τις stella:dfinger:
Βtw το πέταγμα κουτακιών αποτελεί κάποιου είδους πατρινό έθιμο?Το είχα προσέξει και στο er fest.

Ra Pariah
22-05-2011, 15:49
κουτάκια = ένδειξη σπόλαυσης της συναυλίας από τον κόσμο. μιναρούπολις πατέντα. μπράβο σου που έσκασες για να στηρίξεις, μαλακία σου όμως που δεν ήρθες να συστηθείς. :p

dreamweapon
22-05-2011, 18:05
πανκ πατέντα είναι καλέ μου φίλε, όχι μιναρούπολις.

δεν πήγα στο φεστιβάλ, καταρχάς λόγω δουλειάς και απόστασης, και κατα δεύτερον επειδή μάλλον θα 'χα προτιμήσει cockney rejects/mob 47 θεσσαλονίκη, αλλά μπράβο στα παιδιά και τις μπάντες για την οργάνωση της φάσης. όταν το diy οργανώνεται λίγο πιο σοβαρά, μπορεί να καταφέρει θαύματα.

πάντως μιας και αναφέρεται ότι οι death courier ηταν η εμφάνιση της βραδυάς, θα 'θελα να πω δυο λόγια, με κάθε καλή διάθεση. προφανώς και η εμφάνιση μιας τόσο ιστορικής μπάντας είναι γεγονός που δε μπορεί να περάσει απαρατήρητο. πέρα απ' την συνεισφορά τους στην πατρινή underground σκηνή απ' τα μέσα του '80, τα demo και το lp τους είναι απ' τα καλύτερα πράγματα που 'χει βγάλει το death metal στην ελλάδα - για μένα το καλύτερο μαζί με τη γκρουπάρα acid death (μία ελάχιστα γνωστή και δυσεύρετη κυκλοφορία που συμμετείχαν οι death courier και αξίζει να ακουστεί είναι η εφταιντση συλλογή που 'χανε βγάλει το τότε φανζιν decapitated και η wipe out, όπου συμμετείχανε επίσης οι πολύ καλοί septicemia και οι could be worse - τους οποίους κάποιοι μεγαλύτεροι ίσως θυμούνται απ' τις συλλογές του ραδιο ουτοπία).
παρ' όλα αυτά, η μπάντα που ξαναεμφανίζεται τα τελευταία 1-2 (νομίζω) χρόνια, σίγουρα δεν είναι η ίδια με τότε. από τα τρία αρχικά μέλη, μόνο ο ένας παίζει αυτήν τη στιγμή. δε λέω πως είναι κατακριτέο, ούτε τους έχω ακούσει τώρα για να τους κρίνω μουσικά, και ποιος είμαι εγώ επίσης για να κρίνω, απλά νομίζω ότι τέτοιου είδους λογική "αναβίωσης" είναι εκτός της diy κουλτούρας.
τελοσπάντων, δε θα 'θελα να καταλήξει κουτσομπολιό που στην τελική δε θα ενδιαφέρει παρά μόνο 2-3 άτομα, αλλά νομίζω ότι πέρα απ' το θεαματικό reunion, δεν θα 'πρεπε να υπάρχει ούτε ένας πατρινός ντεθάς, μεταλλάς, γουατέβερ που να μην δίνει το ρησπέκτ πρώτα και κύρια σε ένα απ' τα πιο σταθερά και τρου άτομα της σκηνής, όπως είναι ο μητσάρας, ο πρώτος ντράμερ των death courier.

Harbinger of Death
22-05-2011, 18:14
Παραλίγο να το χάσω, νόμιζα ότι είναι το άλλο σαβκο. Ευτυχώς πήγα Σάββατο, και ήταν γαμάτα.

Τα διάφορα stoner δεν τα ακούω και δεν κάθισα κι όλας, αλλά Nechayevschina, Brotherhood και κάτι άλλοι που τζαμάρανε νωρίτερα και που δεν έπιασα το όνομά τους γάμησαν.

Είχα δει Nechayevschina στο An, με το σκατά ήχο, και έλεγα ότι επιτέλους τους ακούω κανονικά. Και μετά από ένα τραγούδι έπεσε το ρεύμα :P

Brotherhood θεοί με κεράκια και ξημέρωμα για ατμόσφαιρα. :thumbsup: Μπράβο στον κόσμο για την οργάνωση.

Ra Pariah
22-05-2011, 18:44
Παρασκευή

ΣΟΚ: ένας θεούλης χιπχοπάς άνοιξε το διήμερο. :dfinger: Δεν με χάλασε καθόλου αυτό που άκουσα.

Terra Incognita: μου άρεσαν κυρίως κάποιες τζιτζικίζουσες κιθάρες. Η μπάντα δεν είχε φωνητικά και γενικώς προσπαθούν να βγάλουν αρκετή ατμόσφαιρα στις συνθέσεις τους.

Progress of Inhumanity: χίλια μπράβο καταρχάς που ξανάρθαν στην πόλη! Προσωπικά το εκτιμώ πάρα πολύ. Η μουσική τους είναι τσίτα στο blast grindcore και μπορώ να πω ότι μου αρέσανε πολύ. :dfinger:

Death Courier: :touched::touched::touched::touched: Με υπερθεϊκή φωνή από τον Bill και πολύ λιτή σκηνική παρουσία οι Πατρινοί deathmetallers (κι άλλα :touched::touched:) παίξαν δεμένα και με πάθος το καινούργιο τους υλικό!! Αν συγκράτησα καλά, από παλιά κομμάτια το "Necrorgasm" παίξαν από το demo και το "Swamplife" από τον δίσκο. Οι καινούργιες συνθέσεις είναι πολύ δυναμικές, με ταχύτητες και τη φοβερή φωνή trademark της μπάντας. :headbang:

Sarabante: παίξαν ωραία, αλλά δεν είναι το στυλ μου.

Dala Sun: με προσθήκη δεύτερης κιθάρας νομίζω ότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση που τους έχω δει. Δώσαν και αρκετά cd! :ggrin:

Fields of Locust: δεν κατάφερα να μείνω, η κούραση ήταν μεγάλη. :oops:

Σάββατο

Οι πρώτες τέσσερεις μπάντες είναι τελείως έξω απ' τα νερά μου. Αλλά δεν χαλάστηκα επειδή η ατμόσφαιρά ήταν όμορφη με διάφορους φίλους που είχαμε πιάσει ψιλή κουβαντούλα, καθώς και τα γνωστά μπιράκια, σουβλάκια, μαλαματίνες κ.ο.κ.. Κατάφερε κι ήρθε κι ο RegularPaul ο οποίος είναι ένας μικρός θεός! :touched: Πολλά-πολλά :pink::pink:!

Nechayevschina: καταρχάς, είστε χαζοί που δεν φέρατε cd, εμείς πότε θα πάρουμε δλδ; :oops: Από 'κεί και πέρα η μπάντα είχε καλό ήχο, αλλά κάποια στιγμή το έντονο ανατολίτικο στοιχείο με κούρασε λιγάκι. :P

Stonenrow: ήδη πρέπει να είχε περάσει το φράγμα των τριών. Η μπάντα ανέβηκε χωρίς μπάσο στη σκηνή. Νομίζω έλειπε ένα δεύτερο μελωδικό όργανο. Κατά τ' άλλα πολύ σκισμένο doom/sludge. Κάπου τώρα βγαίναν και τα τελευταία σουβλάκια! :D

1000 Mods: όμορφα παίξαν και με ωραίο ήχο. Δεν μπορώ να πω παραπάνω, επειδή δεν γνωρίζω το είδος.

Brotherhood of Sleep: η μπάντα αφού απέδειξε στο πραγματικό πεδίο της μάχης (εστιατόριο Κουκούτσης για τους γνώστες) ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου :D, κλήθηκε να κλείσει το χορταστικότατο διήμερο. Ήταν απλώς απίστευτοι με εκπληκτική ατμόσφαιρα και πολύ δεμένοι! Το μπάσο ειναι η αδυναμία μου γενικά στον ήχο της μπάντας και δεν με απογοήτευσε παρόλο που τελείωσαν γύρω στις 06:10!!! Φυσικά κι η κιθάρα και τα τύμπανα ήταν εξαιρετικά. :dfinger:

Πολύ καλά πήγε και φέτος! :D Άντε και του χρόνου τα παιδιά να έχουν όρεξη και να μας ξαναχαρίσουν όμορφες στιγμές. :headbang:

Yanqui
22-05-2011, 20:21
sarabante,dala sun,progress καλύτερες εμφανίσεις πρώτης μέρας , fields καλοί σε κάποια φάση σταμάτησε η μια κιθάρα εντελώς.
circassian η καλύτερη φορά τους απόσες έχω δει.nechayevschina ομορφιές.

σουβλακάρες ΔΥΝΑΤΕΣ.χώρος όμορφος.αναμενότανε περισσότερος κόσμος η μπα?

regularpaul
23-05-2011, 12:51
Πολύ ωραία ήταν, ο Ra είναι ο πιο ανοικτομυαλος :D μουσικοφιλος που εχω γνωρισει, ο ανχολυ και η σνορκ κουκλοι απο κοντα, ο γκουλ αγαπημενος, ο enjoy crude και η λοιπη Πατρινη συμμορια αψογοι -απο καθε αποψη- οικοδεσποτες και λαϊβοργανωτες, τα σουβλακια πολυ δυνατα ελπιζω να εχει συνεχεια το φεστ και να το τιμαμε ολο κ περισσοτεροι καθε φορα

μου αρεσαν αρκετα οι 2 πρωτες μπαντες, οι Mass Culture δηλ. και οι αρκετα πορωτικοι -αν κι εξω απο τα νερα μου- ruined families

το μονο που δεν μου αρεσε και σχεδον μου χαλασε ολη την εικονα ήταν που ο Xstroyer επεσε μεσα λεγοντας:

Ελπίζω και τα μέλη από τα συγκροτήματα να παραμείνουν σε όλο το event και να μην την κοπανάνε σιγά σιγά, όπως γίνεται σε αντίστοιχες συναυλίες, μετά την εμφάνισή τους

θα το προσπερνουσα - θελοντας να γραψω μονο θετικα για την ολη φαση - αλλα εγινε τοσο μαζικα που σε κανει να αναρωτιεσαι

Dythor
23-05-2011, 13:05
Γαμώ ήτανε.

stam and the witches
23-05-2011, 13:13
Το παραπάνω είναι ένα θέμα και όταν βλέπω ότι παρεξηγιέται έτσι, μάλλον θέλει λίγες διευκρινήσεις.

Καταρχήν, μία μπάντα δεν παίζει ποτέ για μία άλλη μπάντα κλπ. Αν είσαι ένα μίνιμουμ χρόνο στο κουρμπέτι, πιστέψτε με σού είναι παντελώς αδιάφορο το να δεις μία άλλη μπάντα να κάθεται μπροστά για να σε ακούσει. Δεν έχει νόημα, είναι σα να παίζεις για το παρεΐνι και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Η πρόκληση είναι να παίζεις σε όσο περισσότερο "άσχετο" κόσμο μπορείς. Οι μπάντες στην πλειοψηφία τους είμαι σίγουρος ότι δεν προσβάλλονται, τώρα αν υπάρχει καμιά κραχτή περίπτωση σίγουρα είναι άλλη συζήτηση. Χώρια που προχτές έχω την εντύπωση ότι από τις 3 και μετά άρχισε να αδειάζει ο τόπος.

2ον, μετά από ένα λάιβ η κούραση δεν περιγράφεται, οπότε είτε κάτσεις είτε δεν κάτσεις δεν έχει σημασία.

regularpaul
23-05-2011, 14:08
σταμ, διαφωνώ σε τόσα επίπεδα με όσα πολύ βιαστικά έγραψες που αναγκαστικά το κόβω εδώ
έκανα την αμερόληπτη επισήμανσή μου για το πόσο με χάλασε η εικόνα του τέλους του φεστ
κι όποιος θέλει το λαμβάνει υπόψην του, όποιος θέλει το προσπερνάει

Enjoy_CruD
23-05-2011, 15:19
Ηταν ολα σουπερ ρε, μας εμεινε πολυ ωραιο feeling απο το ολο σεναριο και σας ευχαριστουμε ολους μας τιμησατε, γαμω και παλι γαμω....
Παρασκευη ειχε περισσοτερο κοσμο αλλα το Σαββατο επεσε λιγο η φαση, ηταν και 10 ωρες μουσικη κυριολεκτικα, αλλα νταξ ολα προς γνωση κ μεθαυριανη συμορφωση, μικροι ειμαστε ακομα....
Δε ξερω τι λετε ,αλλα ο πρωινος ηλιος που εσκαγε πανω στα κερακια των bos συνδιασμενος με το χεζο-σαλακι που ετρεχε απο τα στοματα των εναπομειναντων πτωματων-ηρωων που καθησαν μεχρι τις 6.30, μας αποζημειωσε ολους.....
Αντε μωρε παντα τετοια!

Harbinger of Death
23-05-2011, 15:44
Γενικά δε βλέπω τι νόημα έχει να κάτσεις να ακούσεις κάτι "για να στηρίξεις τη φάση", αν δε θες.

Coroner
23-05-2011, 16:07
σταμ, διαφωνώ σε τόσα επίπεδα με όσα πολύ βιαστικά έγραψες που αναγκαστικά το κόβω εδώ
έκανα την αμερόληπτη επισήμανσή μου για το πόσο με χάλασε η εικόνα του τέλους του φεστ
κι όποιος θέλει το λαμβάνει υπόψην του, όποιος θέλει το προσπερνάει

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Παύλο. Με τρώει ο κώλος μου να γράψω μπόλικα, αλλά δε θα τον κάνω γιατί φοβάμαι ότι θα παρεκτραπώ.

Γενικά το φεστιβάλ τα πήγε πολύ καλά. Μεγάλη μαλακία όμως η διάρκεια του Σαββάτου. Σόρρυ, αλλά ήταν αναμενόμενο ότι θα πάει ξημερώματα. Γω την έκανα νωρίς, γιατί απλά ήθελα να δω μόνο BOS, αφού γενικά οι μπάντες δεν είναι του στυλ που γουστάρω, και δε θα τη πάλευα να μείνω μέχρι το ξημέρωμα. Τσίμπησα cdάκια όμως ε.

Σόρρυ ρε Γιώργο...

stam and the witches
23-05-2011, 16:17
Edit: ^^ :pink::pink:

Θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σας τότε, γιατί νοιώθω ότι πάλι λέμε κάτι αλλά δεν κατονομάζουμε. Εγώ το σκεπτικό μου το εξήγησα, για τις μπάντες θεωρώ ότι σημαίνει ελάχιστα πράγματα το να κάτσει κάποιος με την ιδιότητα του μουσικού και όχι του οπαδού να τους δει λάιβ.

Πχ εγώ που έφυγα μετά τους Stonenrow, έχω δει mods και bos περίπου 10 φορές έκαστους, δεν ξέρω αλήθεια πόση επιβεβαίωση θα τους έδινα αν στεκόμουν εκεί παρά την κούραση και τα σχετικά. Είμαι σίγουρος ότι το στοίχημα των παιδιών θα ταν να κερδίσουν το πατρινό κοινό και όχι εμένα που πίνουμε καφέ κάθε μέρα ξερωγω. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, εγώ έχω ακριβώς την ίδια άποψη για όσους έρχονται να μας δουν πάντως.

12 stars circle your brow
23-05-2011, 16:33
Σταμ λες βλακείες, το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για το κοινό. Τις 2 μπάντες που ανέφερες δεν μπορώ καν να θυμηθώ πόσες φορές τις έχω δει και πόσες φορές έχω δει κι εσάς. Δεν έχει σημασία το αν ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΕ ΜΠΑΝΤΑ (ξεμωραμένε ροκσταρ), είσαι εκεί γιατί πρέπει να είσαι εκεί, γιατί η μουσική σκηνή είναι μικρή και γιατί αν μπορούμε να είμαστε κάπου, καλό θα ήταν να είμαστε.

regularpaul
23-05-2011, 16:33
ad lib

Ghoul
23-05-2011, 16:34
χαιλαιτ του φεστιβάλ για μένα οι Nechayevschina. δεν τους είχα ξαναδεί και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. τα τραγούδια τους αποδίδουν τουλάχιστον δέκα φορές πιο πάνω ζωντανά. τσικεντέλια στις κιθάρες, τρομερές μελωδιάρες στο μπάσο και ο λόκι πορωτικός να τζαμάρει χωρίς αύριο. ελπίζω να αλλάξουν γνώμη ώστε να τριπάρουμε ξανά μαζί τους.

την παρασκευή εξαιρετικοί όλοι τους. ξεχώρισαν ίσως οι Death Courier και Sarabante. αρκετά ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου.

το σάββατο αν και λιγότερος κόσμος, υπήρχε έξτρα κέφι και διάθεση!! εδώ ξεχώρισα τους Ruined Families, Mass Culture και τους ήρωες Brotherhood of Sleep που ειλικρινά έμεινα μαλάκας με την απόδοσή τους δεδομένης της ώρας και της κούρασης.

δυστυχώς, από τη μια άργησε να αρχίσει η συναυλία (9 παρά), από την άλλη δεν υπήρχε ο αυτονόητος σεβασμός ανάμεσα στις (οκτώ) μπάντες αναφορικά με το στήσιμο και τη διάρκεια των σετ, με αποτέλεσμα οι BoS να βγουν γύρω στις 5 το πρωί με ελάχιστο κόσμο. λιγότερο σημαντικό αλλά επίσης αυτονόητο μου φαίνεται αυτό που έθιξε ο (ηρωικός) παύλος, ειδικά σε τέτοιες αυτοργανωμένες συναυλίες. γενικά μιλώντας, θεωρώ πως δείχνεις το σεβασμό και την εκτίμηση σου προς τις άλλες μπάντες και τα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία να οργανωθεί ένα φεστιβάλ από όλους για όλους, με το να στηρίξεις τη συναυλία με την παρουσία σου και να βοηθήσεις όσο μπορείς στην οργάνωση, στο ψήσιμο, στήσιμο, ξεστήσιμο κτλπα. μου φαίνεται λίγο εγωιστικό να έρθεις, να ροκάρεις, να φύγεις. φυσικά οι απόψεις διίστανται. ξαναλέω ότι μιλάω γενικά. ειδικά, υπάρχει κατανόηση και αρκετά ελαφρυντικά αφού όλες οι μπάντες ήταν εκτός πατρών, το νταβαντούρι κράτησε μέχρι πρωίας, και λογική κούραση.

για να τελειώσω όπως άρχισα όμως, με μια δεύτερη σκέψη, χάιλαιτ του φεστιβάλ ήταν η όλη συναυλία όπως στήθηκε και οργανώθηκε με το φοβερό ήχο, τις άφθονες μπύρες και σουβλάκια, σε ένα χώρο που έχει πέσει πολύ μεράκι και όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμη καλύτερος. μπράβο στα παιδιά που το έτρεξαν λοιπόν και μακάρι να καθιερωθεί και να γίνεται -εφόσον υπάρχει διάθεση- πιο συχνά.

Harbinger of Death
23-05-2011, 17:03
ελπίζω να αλλάξουν γνώμη ώστε να τριπάρουμε ξανά μαζί τους.

:?:

regularpaul
23-05-2011, 17:06
για να έχουν όλοι μια εικόνα πάντως και να μην νομίζουν οι φίλοι αναγνώσται,
ότι κάθομαι με ένα μπλοκάκι και σημειώνω τα κωλόπαιδα που φεύγουν χωρίς άδεια από το φεστ
την ώρα των Stonenrow καταβεβλημένος, πήγα σε ένα απόμερο παγκάκι και έριξα ένα 20λεπτο υπνάκι
γυρίζοντας, έπαιζαν οι Mods και ο κόσμος ήταν αισθητά λιγοτερος
ξαναπήγα σε άλλο παγκάκι για ανασύνταξη δυνάμεων και γυρίζοντας αντίκρυσα 10-15 ατομα γύρω από τους BoS
κι άλλοι τόσοι να σέρνονται τριγύρω, μιλάμε για ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟ!

οπότε δεν εννοούσα τον Σταμ που μπορει να ήταν ψόφιος ή να γνώρισε καμια νέα μάγισσα,
αυτό θα ήταν λογικο και ολοι το κανουμε
αλλά χαλάστηκα με το ότι 5 από τις 8 μπάντες την έκαναν χωρίς να το πολυσκεφτούν
ε δεν ταιριαζε στην χτεσινή φάση, πώς να το κάνουμε?

στο μεταξύ ρε Σταμάτη, τα χει πει κι ο Dythor :pink: σε άλλη φάση
κι είναι ολοφάνερο σε όποιον έχει μια μικρή επαφή με τα δρώμενα στην τοπική σκηνή
ότι πάνω από τους μισούς (και λίγα λέω) παίζετε σε μπάντες
όποτε πετυχαίνω άτομα που δεν παίζουν, μου ρχεται να τους φιλήσω το χέρι
κάποτε είχα την καβάντζα των μανιταριών, πήγαν κι έκαναν τους Sadhus

άμα δεν κάθονται κι οι μουσικοί στα λάιβ, καλύτερα να το κλείσετε το μαγαζί :D

Neuroscar
23-05-2011, 17:40
την ώρα των Stonenrow καταβεβλημένος, πήγα σε ένα απόμερο παγκάκι και έριξα ένα 20λεπτο υπνάκι

:malaka:

stam and the witches
23-05-2011, 17:59
Παύλε έχω πάει σε ένα εκατομμύριο συναυλίες προσωπικά, underground στην πλειοψηφία τους. Δεν εννοώ ότι δεν είμαι οπαδός. Εννοώ ότι όταν σκάω σε μία συναυλία για να παίξω και έπειτα να παρακολουθήσω είναι αδύνατον να καταφέρω να δείξω το ίδιο πάθος και στα 2, νομίζω είναι αυτονόητο. Είμαι 100% σίγουρος ότι το ίδιο θα ισχύει και για τις άλλες μπάντες, είναι σχεδόν αδύνατον να παρακολουθήσεις συγκεντρωμένα τους επόμενους που παίζουν μετά από σένα, είναι κάτι σα νομοτέλεια. Υπάρχει όμως μία απόσταση μεταξύ του να περιπλανιέσαι στο χώρο γύρω πχ και του να φεύγεις στα καπάκια.

Το να φεύγεις αμέσως είναι μεγάλη χαζομάρα, συμφωνώ απόλυτα. Για προχτές όμως δεν ισχύει αυτό, αυτό λέω, όλοι φύγαν κατα τις 3-3μιση και υποθέτω ότι συνέβη για λόγους κούρασης και τα σχετικά.

Coroner
23-05-2011, 18:41
Το να μένει μια μπάντα μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής της, ειδικά σε συναυλίες με underground και DIY χαρακτήρα όπως το εν λόγω φεστιβάλ, αρχικά δείχνει σεβασμό σε αυτούς που την προσκαλλούν. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ροκσταριλίκι, χρήμα και διαχωρισμός μουσικού και ακροατή είναι υποχρέωση της μπάντας -στο μέτρο του δυνατού- να υποστηρίξει τη διοργάνωση τουλάχιστον με τη παρουσία της. Είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα...

Κατόπιν, όταν μιλάμε για φεστιβάλ με πολλές μπάντες κανένας δε ζητάει από τις μπάντες να παρακολουθούν με συγκέντρωση παρά την κούρασή τους την μπάντα που παίζει. Ωστόσο, μόνο και μόνο η παρουσία αποτελεί επίσης ένδειξη σεβασμού στις μπάντες που λόγω της σειράς (τυχαίας ή προαποφασισμένης) είναι καταδικασμένες να παίξουν στις τελευταίες θέσεις. Προφανώς δύσκολα θα μείνει κόσμος μέχρι τις 5 το πρωί, αλλά με βάση την προσωπική μου άποψη, οι μπάντες που μετέχουν στη διοργάνωση πρέπει να μείνουν μόνο και μόνο για συμπαράσταση στους μαλάκες που παίζουν τελευταίοι. Θα μπορούσαν να είναι αυτές στη θέση τους...

Προσωπικά, όταν παίζω σε μια συναυλία με κάποια μπάντα, στα παπάρια μου αν θα μας δουν οι άλλες μπάντες. Το ότι αυτό όμως σα γεγονός δε με ενοχλεί δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι δε σχηματίζω αρνητική άποψη για τις μπάντες που φεύγουν και θετική για τις μπάντες που μένουν, άσχετα με τη μουσική τους. Σε μένα αυτό δείχνει πολλά...

Τέλος, επειδή δεν υπάρχουν και δε πρέπει να υπάρχουν ροκσταριλίκια και μαλακίες, το να μείνει κάποιος σε ένα τέτοιο live μέχρι το τέλος αποτελεί ένδειξη ΚΑΥΛΑΣ. Μπορεί να παίζει κούραση, αλλά μη πει κανείς ότι δε κουράζονται αυτοί που το στήνουν και μένουν μέχρι τις 6 το πρωί που πρέπει να ξεστήσουν. Μη πει κανείς ότι ο μαλάκας που ψήνει τα σουβλάκια και δίνει τις μπίρες δε κουράζεται όσο οι μπάντες που στη τελική ανεβαίνουν να παίξουν μια ώρα και μετά μπορούν να αράξουν...

Πιο τέλος ακόμα, το θεωρώ κουτό να αναφερθώ στο διαχωρισμό μουσικού-ακροατή, καθώς και στο αν πρέπει μια μπάντα να "κερδίσει" το κοινό ή τις άλλες μπάντες που πίνουν καφέ μαζί. Ντάξει, ειδικά αν πίνεις καφέ με κάποιον σημαίνει ότι τουλάχιστον τον σέβεσαι και θες να τον υποστηρίξεις επειδή τον γουστάρεις πρώτα σαν άτομο/μπάντα και μετά για τη μουσική που δημιουργεί.

feeleash
23-05-2011, 18:53
http://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01590.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01604-1.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01612.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01606.jpg

greg
23-05-2011, 19:08
Παίζει κάνα video από τα live?? Ή καμιά φωτογραφία από τα σουβλάκια?

Neuroscar
23-05-2011, 19:10
Συμφωνω σε ολα με κορονερ.
Τρανο παραδειγμα - live sardonis θεσσνικη.

comma.divine
23-05-2011, 19:38
γενικά, όποιος έχει καμιά φώτο από το λάιβ, ας την ποστάρει εδωπέρα :D

LokiTricksterGod
23-05-2011, 20:13
για το θέμα της παρουσίας κιεμένα μου έκανε εντύπωση αυτό που σε κάθε μπάντα ήταν μόνο φίλοι γνωστοί μπροστά, αν και νομίζω έφτιαξε από ένα σημείο και μετά

γω έφυγα με τους υπόλοιπους νετσάγιεφς προς τη μέση του σετ των στονενροου, ήθελα να κάτσω μέχρι το τέλος αλλά με τρείς ώρες ύπνο και μετά από το λάηβ νομίζω απλά θα κοιμόμουν σε κανά παγκάκι σα τον παύλο αλλά μέχρι το πρωί, όσο αντέχει ο καθένας πιστεύω

μπάντα της μέρας (του σαββάτου) για μένα οι ruined families, και κρίμα που ήμασταν 7 άτομα ξερωγω μπροστά και χτυπιόμασταν σα τους καημένους γιατί τα παιδιά απλά τα ισοπέδωσαν όλα

mass culture πολύ συμπαθείς (και με καταπληκτικά φωνητικά) αλλά νομίζω θέλουν ακόμα πιο δουλεμένα κομμάτια και δέσιμο για να μη μείνουν στο τυπικό ποστμέταλ (ότι θα φτάναμε να το λέμε κιαυτό...)

circassian τους αδίκησε λίγο ο ήχος στις κιθάρες, τουλάχιστον εκεί που ήμουν, αλλά παραμένουν απ'τους αγαπημένους μου δε μπορώ ναμαι πολύ αντικειμενικός

despite everything λάτρεψα διασκευή πορτισχεντ, τρομερός ντράμερ, αλλά γενικά όχι τόσο του στύλ μου

stonenrow σταθερά καλοί όσο είδα, ακόμα και χωρίς μπάσο, απλά είναι τέτοια η φύση της μουσικής τους που άμα παίζει και κούραση δε μπορώ να τη φχαριστηθώ

και γαμώ τις διοργανώσεις γενικά, και ωραία καλαμάκια (σουβλάκια;...), και χίλια μπράβο στα παιδιά που το τρέξαν, και του χρόνου θα ξανασκάσω σίγουρα.

Enjoy_CruD
23-05-2011, 20:55
Feeleash, πρωτε ανθρωπε του σαββατου! δωσε κ αλλες φωτος στο λαο!!!!

Dragonlord
23-05-2011, 21:25
Δυστυχώς έπρεπε να είμαι Αθήνα λόγω πανεπί και τόχασα. Ό,τι είπαν Παύλος-Κόρονερ, ειδικά αν ισχύει (που εμπειρικά στάνταρ ισχύει) ότι οι περισσότεροι ξεχείλωσαν το χρόνο, είναι λίγο γαϊδουριά να φεύγεις όταν έχεις βάλει το λιθαράκι σου στο να παίξουν οι τελευταίοι στις πέντε.

feeleash
23-05-2011, 21:50
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

http://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01588.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01591.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01592.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01595.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01600.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01601.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01602.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01608.jpghttp://i75.photobucket.com/albums/i299/feeleash/DSC01609.jpg

nikolasfluxus
24-05-2011, 01:06
παιδιά δεν θέλω να εκτροχιαστεί κι άλλο το θρεντ,ούτε βέβαια ξέρω τι ακριβώς παίχτηκε στο λάιβ,
αλλά προσωπικά ούτε διανοούμαι για ποιον λόγο πρέπει κάποιος να κρατάει τους τύπους σε αυτές τις καταστάσεις,δηλαδή εγώ ούτε απαιτώ από κανέναν να με δεί,έιτε είναι θεατής,είτε φίλος,συνάδελφος,αδελφός(θα γίνω δικαστής σου και δήμιός σου ΑΛΗΤΗ),ούτε κάθομαι να δω οποιονδήποτε αν είμαι κουρασμένος/δεν έχω όρεξη/κερνάω πίπες σε κανα νιμού στις τουαλέτες

και αν μια σκηνή κρατιέται στα πόδια της από μια κλίκα από μπάντες,μάλλον κάτι έχει να πει αυτό για την σκηνή,ίσως δεν έχει νόημα ύπαρξης,ξερωγώ με το ζόρι να γίνουν λαιβάρες αμα δεν τραβάει το πράμα?
as afisoume tn kinwnia stn xaotita ths r paidia!!1

η στην τελική μην κλείνετε 65363455 μπάντες για μια νύχτα

Ra Pariah
24-05-2011, 01:17
Πρωτοφανείς παπαρολογίες :!: Σε δικαιολογώ βέβαια επειδή δεν ξέρεις πώς είναι τα πράγματα στο πανεπιστήμιο της πόλης. Δεν υπάρχει μόνιμο πι έι στημένο στο χώρο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεταφορά πολλών ηχείων που ζυγίζουν μπόλικα κιλά. Ειδικά αυτήν τη φορά το πι έι έφτανε και για τη Μαλακάσα ξέρω 'γώ και το κουβάλημα είχε πολλά ζόρια. Αυτό το πι έι λοιπόν ποιός θα το κουβαλήσει; Η τελευταία μπάντα και όποιος είναι υπεύθυνος του χώρου; Δε γαμιόμαστε λέω 'γώ...

Phantom Duck
24-05-2011, 01:23
επειδή το θέμα άνοιξε γενικότερα και φαντάζομαι ο νικόλας δε μίλησε για το συγκεκριμένο live, κάντε ένα γαμωσπλιτ να μιλήσουμε σαν άνθρωποι γιατί συμφωνώ αρκετά με αυτό που λέει σε γενικότερη κλίμακα και κυρίως σε ό,τι αφορά τα "κανονικά" live (μαγαζί, κεντρική μπάντα με support κλπ.).

nikolasfluxus
24-05-2011, 01:51
Πρωτοφανείς παπαρολογίες :!: Σε δικαιολογώ βέβαια επειδή δεν ξέρεις πώς είναι τα πράγματα στο πανεπιστήμιο της πόλης. Δεν υπάρχει μόνιμο πι έι στημένο στο χώρο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεταφορά πολλών ηχείων που ζυγίζουν μπόλικα κιλά. Ειδικά αυτήν τη φορά το πι έι έφτανε και για τη Μαλακάσα ξέρω 'γώ και το κουβάλημα είχε πολλά ζόρια. Αυτό το πι έι λοιπόν ποιός θα το κουβαλήσει; Η τελευταία μπάντα και όποιος είναι υπεύθυνος του χώρου; Δε γαμιόμαστε λέω 'γώ...
φυσικά και δεν ξέρω τι γίνεται στην πάτρα,αλλά γενικά όταν μια συλλογικότητα(λολ) αποφασίσει να διοργανώσει κάτι,προφανώς δεν στηρίζεται στις μπάντες που παίζουν για το συμμάζεμα έπειτα,αναλαμβάνει τις ευθύνες της και λέει :'είμαστε 10 άτομα και οι γκόμενες μας?ε δεν θα το κάνουμε πως θα γίνει' ή ξερωγω κανονίζει με τις μπάντες οτι παίζει και χαμαλίκι μετά.
το να απαιτείς από τον σταμ,που είναι και σαν ξόανο εδώ που τα λέμε,να καθήσει μέχρι το πρωί και να συμμαζέψει δεν βγάζει νόημα.

βασικά όσο μιλάμε για το 'κάθομαι να δω τους τάδε λόγω τρόπων',απλά μιλάμε για διαφορά νοοτροπίας,τώρα που έβαλες αυτό στο τραπέζι,είναι απλά απολύτως παράλογο.

Harbinger of Death
24-05-2011, 02:51
Ωστόσο, μόνο και μόνο η παρουσία αποτελεί επίσης ένδειξη σεβασμού στις μπάντες που λόγω της σειράς (τυχαίας ή προαποφασισμένης) είναι καταδικασμένες να παίξουν στις τελευταίες θέσεις. Προφανώς δύσκολα θα μείνει κόσμος μέχρι τις 5 το πρωί, αλλά με βάση την προσωπική μου άποψη, οι μπάντες που μετέχουν στη διοργάνωση πρέπει να μείνουν μόνο και μόνο για συμπαράσταση στους μαλάκες που παίζουν τελευταίοι. Θα μπορούσαν να είναι αυτές στη θέση τους...

Πως ακριβώς συμπαραστέκεσαι σε έναν μουσικό με το να κάτσεις να τον ακούσεις ενώ δε θέλεις; Απλά δημιουργείς μπούγιο; Πως βοηθάει αυτό; Ή μήπως θα είσαι από κάτω να δείχνεις ότι γουστάρεις, ενώ ας πούμε είσαι πτώμα και δε γουστάρεις καθόλου;

Το να φύγεις έτσι όπως είπαν ο σταμ και λοιποί δεν είναι ροκσταριλίκι. Αν μετά πας να τα σπάσεις σε κλαμπάκι, τότε ναι, αλλά αν πας να ξεραθείς ή να ξεκουραστείς, τότε τι πρόβλημα υπάρχει;

Όσο για το ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση τους, δες επόμενο μπλοκ.

Προσωπικά, όταν παίζω σε μια συναυλία με κάποια μπάντα, στα παπάρια μου αν θα μας δουν οι άλλες μπάντες. Το ότι αυτό όμως σα γεγονός δε με ενοχλεί δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι δε σχηματίζω αρνητική άποψη για τις μπάντες που φεύγουν και θετική για τις μπάντες που μένουν, άσχετα με τη μουσική τους. Σε μένα αυτό δείχνει πολλά...

Σε μένα αυτό δείχνει ότι αντιφάσκεις. Είτε σε νοιάζει αν θα κάτσουν να σε σεβαστούν (sic), και σχηματίζεις κακή άποψη για αυτούς που δεν κάθονται, είτε στ' αρχίδια σου, και σου φαίνεται κομπλέ να φύγουν. Αποφάσισε.

Dragonlord
24-05-2011, 08:13
Έλα τώρα, άμα πάω πχ σε μια ξένη χώρα και δω να πετάνε σκουπίδια κάτω θα πω ότι οκ, δε μένω εδώ οπότε εμένα σταρχίδια μου, αλλά θα μου κάνει κακή εντύπωση γι'αυτούς που τα πετάνε. Δεν είναι ότι σε καλεί η ντίντι να παίξεις στο ροκγουέηβ, σε ένα diy live οι μπάντες είναι και συνδιοργανωτές, είναι δικό τους το λάιβ. Άλλο τώρα να είναι 1-2 άτομα από την μπάντα κουρασμένα ή κάτι και να φύγουν, αλλά αν δε γουστάρει κανείς από την μπάντα να δει τις άλλες μπάντες, ξέρωγω, μήπως να μην παίζουν με μπάντες που δε γουστάρουν άλλη φορά;

manos g
24-05-2011, 08:52
Γραφω πολυ σπανια, και ας με συγχωρεσουν οι παλιοι που πεταγομαι σαν την τσουτσου, αλλα το θεμα με ενδιαφερει παρα πολυ και το βρισκω συνεχεια μπροστα μου ολο αυτο. Νομιζω οταν παιζουν ΜΑΖΙ 8 μπαντες, πρεπει να γινεται αυτο αυτο, να παιζουν μαζι 8 μπαντες. Δεν εισαι για παρτυ σου, κοιτας λιγο ππαραπανω απο τον εαυτο και πως θα παι3ει η μπαντα σου, εισαι μερος ενος συνολου, δεν δουλευουν κουβαλαιζερ, ηχοληπτες, φωτιστες παρατρεχαμενοι για να βγεις εσυ γαμματος και μετα τα γραφεις ολα και πας σπιτι σου. Εισαι αυτο, κουβαλας, στηνεις, δανειζεις, βοηθας την ιστορια να πετυχει. Αν αυτη η διαθεση δεν υπαρχει απο καποιον, νομιζω το καλυτερο που εχει να κανει πραγματικα, ειναι να μην παιρνει μερος σε τετοια "σκηνικα" ,των οποιων η οργανωση, η εκβαση, ακομα και η ποιοτητα του ηχου, εχει να κανει με το ποσο καλα θα συνεργαστουν οι συντελεστες του.

Ελπιζω να μην παρεξηγηθω, αλλα στα τελευταια 20 Live μας (με 2-3 εξαιρεσεις που ηταν οργανωμενες διαφορετικα) Πηγαινουμε στις 3-4 στον χωρο, στηνουμε το backline, το pa, κανω soundcheck σε ολες τις μπαντες, ηχο σε ολες τις μπαντες, παιζουμε, και οταν φυγουν ολοι, τα ξεστηνουμε, ξανα πακετο, στο αμαξι και πισω για υπνο.Και για να μην παρεξηγηθουμε, χωρις να πληρωνομαστε. Εχω βαρεθει λοιπον, σε αυτου του τυπου τις καταστασεις, να βλεπω "κυριες" να κουβαλανε την κιθαρα τους μονο και αυτη με το ζορι, να ανεβαινουν να παιξουν οση ωρα τους καυλωσει με καμια αισθηση συλλογικοτητας, κανοντας ολο το event να τελειωσει του αγιου πουτσου, να εχουν μαι διαθεση τα "δικα μας δικα μας, και τα δικας σας δικα μας" . Βρισκω οτι η διαθεση ,η ενεργεια και οι προθεσεις των dalasun και τον υπολοιπων παιδιων για να οργανωσουν καιτ τετοιο ειναι εξαιρετικες, φτιαχνουν κατι γαμματο τα παιδια εδω, και στεναχωρηθηκα πολυ με ολο αυτα. Δεν νομιζω λοιπον οτι διαπραγματευομαστε ποσο κουρασμενος ειναι καποιος η οχι, αλλα ποσο πραγματικα ειναι μερος ενος πραγματος που εχει 8 μπαντες, και κουβαλιεται, στηνεται, 3εστηνεται απο τις μπαντες και θα επρεπε να δουλευει για ολες τις μπαντες.

Coroner
24-05-2011, 10:42
Τα είπες όλα.

Harbinger of Death
24-05-2011, 11:26
Μπλέκουμε δύο πράγματα, ε. Άλλο να βοηθήσεις στο ξεστήσιμο, άλλο να κάτσεις να γουστάρεις στις επόμενες μπάντες.

Επίσης, πρακτικά, σίγουρα θα παίξεις κάποιες φορές με μπάντες που δεν είσαι τόσο σχετικός, ή που δε θες να δεις κουτουλού. Άσε που αν σε εξαντλεί το να παίζεις, δεν πα να παίξεις και με τα είδωλά σου, μερικές φορές θα θες να φύγεις απλά (άλλες θα γουστάρεις, αλλά είναι δικό σου θέμα, όχι "υποχρέωση").

Τέλος, για το στήσιμο/ξεστήσιμο, ναι ΟΚ, ωραία να λαμβάνουν όλοι μέρος, αλλά όπως ειπώθηκε υπάρχει μια ομάδα που διοργανώνει το όλο θέμα και τπ βάρος πέφτει εκεί, το οποίο είναι λογικό.

Coroner
24-05-2011, 11:35
Μάλλον δεν έχεις συμμετάσχει σε diy/underground lives. Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

12 stars circle your brow
24-05-2011, 11:40
Να μιλήσουν οι 1000mods για το θέμα :P

manos g
24-05-2011, 11:41
Οταν μιλαμε για τα μελη των μπαντων , το κονσπετ πισω απο το "στιριζω την φαση" εχει να κανει πιστευω με τα διαδικαστικα της συναυλιας, πολυ περισσοτερο απο ο,τι αλλο. Συμφωνω μαζι σου πολυ στο οτι δεν γινεται να τα γουσταρεις ολα. Θα μου αρεσε ομως οι μπαντες να την βρισκουν με την κατασταση, και τον χωρο και το τροπο που γινονται τα πραγματα, και να μεινουν γιατι γουσταρουν συνολικα αυοτ που γινεται
Επισης οταν η "διοργανωτρια" ομαδα, ειναι καυλωμενα παιδια που παιζουν κια αυτα σε μπαντες, και πανε να κανουν κατι για να γουσταρουν, με κυνδινο να μεινουν και χρεωμενοι (οχι να βγαλουν λεφτα και ξερω γω), τοτε εγω προσωπικα ντρεπομαι να σκεφτω οτι εχουν παραπανω ευ8υνες αυτοι για κατι απο ολους τους υπολοιπους συμμετεχοντες .....

ikonoklast
24-05-2011, 11:45
Παιδιά, ωραία αυτά τα γενικόλογα και όλοι συμφωνούμε αλλά μη ξεχνάτε ότι ο κόσμος θέλει ΙΝΤΡΙΓΚΑ. Για πείτε, ποιοί δεν έκατσαν να ξεστήσουν; Ποιοι κουβαλούσαν μόνο την κιθάρα τους (και αν); Ποιοί την έχουν δει τσιφλικάδες της σκηνής και πουλαμούρη;

R & R
24-05-2011, 12:02
Γραφω πολυ σπανια, και ας με συγχωρεσουν οι παλιοι που πεταγομαι σαν την τσουτσου, αλλα το θεμα με ενδιαφερει παρα πολυ και το βρισκω συνεχεια μπροστα μου ολο αυτο. Νομιζω οταν παιζουν ΜΑΖΙ 8 μπαντες, πρεπει να γινεται αυτο αυτο, να παιζουν μαζι 8 μπαντες. Δεν εισαι για παρτυ σου, κοιτας λιγο ππαραπανω απο τον εαυτο και πως θα παι3ει η μπαντα σου, εισαι μερος ενος συνολου, δεν δουλευουν κουβαλαιζερ, ηχοληπτες, φωτιστες παρατρεχαμενοι για να βγεις εσυ γαμματος και μετα τα γραφεις ολα και πας σπιτι σου. Εισαι αυτο, κουβαλας, στηνεις, δανειζεις, βοηθας την ιστορια να πετυχει. Αν αυτη η διαθεση δεν υπαρχει απο καποιον, νομιζω το καλυτερο που εχει να κανει πραγματικα, ειναι να μην παιρνει μερος σε τετοια "σκηνικα" ,των οποιων η οργανωση, η εκβαση, ακομα και η ποιοτητα του ηχου, εχει να κανει με το ποσο καλα θα συνεργαστουν οι συντελεστες του.

Ελπιζω να μην παρεξηγηθω, αλλα στα τελευταια 20 Live μας (με 2-3 εξαιρεσεις που ηταν οργανωμενες διαφορετικα) Πηγαινουμε στις 3-4 στον χωρο, στηνουμε το backline, το pa, κανω soundcheck σε ολες τις μπαντες, ηχο σε ολες τις μπαντες, παιζουμε, και οταν φυγουν ολοι, τα ξεστηνουμε, ξανα πακετο, στο αμαξι και πισω για υπνο.Και για να μην παρεξηγηθουμε, χωρις να πληρωνομαστε. Εχω βαρεθει λοιπον, σε αυτου του τυπου τις καταστασεις, να βλεπω "κυριες" να κουβαλανε την κιθαρα τους μονο και αυτη με το ζορι, να ανεβαινουν να παιξουν οση ωρα τους καυλωσει με καμια αισθηση συλλογικοτητας, κανοντας ολο το event να τελειωσει του αγιου πουτσου, να εχουν μαι διαθεση τα "δικα μας δικα μας, και τα δικας σας δικα μας" . Βρισκω οτι η διαθεση ,η ενεργεια και οι προθεσεις των dalasun και τον υπολοιπων παιδιων για να οργανωσουν καιτ τετοιο ειναι εξαιρετικες, φτιαχνουν κατι γαμματο τα παιδια εδω, και στεναχωρηθηκα πολυ με ολο αυτα. Δεν νομιζω λοιπον οτι διαπραγματευομαστε ποσο κουρασμενος ειναι καποιος η οχι, αλλα ποσο πραγματικα ειναι μερος ενος πραγματος που εχει 8 μπαντες, και κουβαλιεται, στηνεται, 3εστηνεται απο τις μπαντες και θα επρεπε να δουλευει για ολες τις μπαντες.

+10000000000000000000

regularpaul
24-05-2011, 13:02
Παιδιά, ωραία αυτά τα γενικόλογα και όλοι συμφωνούμε αλλά μη ξεχνάτε ότι ο κόσμος θέλει ΙΝΤΡΙΓΚΑ. Για πείτε, ποιοί δεν έκατσαν να ξεστήσουν; Ποιοι κουβαλούσαν μόνο την κιθάρα τους (και αν); Ποιοί την έχουν δει τσιφλικάδες της σκηνής και πουλαμούρη;

πλακα μας κανεις κι εσυ βρε φαφλατα?
δεν ειναι φανερο οτι μιλαμε για τους νετσαγιεφ?
ο σταμ την ειδε τραγουδιστης ροκσταρ, ο μπιλ εκανε τρεντυ κουρεμα, ο λοκι ειναι η γνωστη κραγμενη
διαολε ακομα και ο τυρης νομιζω αφηνει μουστακι!

ολα αυτα βεβαια δεν θα ειχαν κανενα νοημα αν δεν βιαζοταν ο σπαμ να απαντησει
σε ενα γενικο και οχι στοχευμενο σχολιο μου
και απλα ειχε αναρωτηθει ρε λες να γινε μαλακια κ να φυγαν οι παντες στο τελος? ας το χουμε υποψην νεξτ ταϊμ
τωρα θα μαστε ολοι μιαν αγαπημενη οικογενεια

μου κανω αυτομπαν για τον εκτροχιασμο της συζητησης
πισω στις φωτογραφιες απο το ΠΡΟΚΑΤ

BibleBlackBird
24-05-2011, 13:17
Πανω στο θεμα μας εδω, παιδια δεν ξερω πως το βλεπετε αλλα εμεις ως μπαντα (circassian) ειμασταν εκει ΚΑΙ τη παρασκευη για να 'στηριξουμε' τη φαση ΚΑΙ το σαββατο κατσαμε στο περισσοτερο σετ και ας παιξαμε 3οι. Ομως το σαββατο τα παιδια μας ειχαν πει να ειμαστε εκει απο τις 4 για να καθοριστει η σειρα, να γινει κανενα soundcheck, και φανταζομαι να βοηθησουμε λιγο. Εμεις πηγαμε και αργοτερα ηρθανε κιαλλες μπαντες.

Οταν ταξιδευεις για Αθηνα το επομενο πρωι, εισαι στον χωρο απο τις 4 ενω το λαιβ κρατησε μεχρι 6 το πρωι (πανω απο 12 ωρες) δεν θεωρω οτι το 'παιδια στηριξτε τη φαση' ειναι σοβαρη κουβεντα. Εγω δεν απαιτησα απο καμια μπαντα να ερθει να με δει, το γεγονος οτι παιζαμε στο ιδιο λαιβ υπεραρκουσε για εμενα, απο κει και περα ειναι θεμα κοσμου για το αν θα ανανεωνεται και αν θα παρακολουθησει το λαιβ γιατι προφανως ο περισσοτερος θα ειναι κοσμος της Πατρας και συνεπως δεν θα εχει ταξιδακι το πρωι και επισης ΔΕΝ θα ειναι στο λαιβ καπου 12 ωρες ++. Εγω προσωπικα ημουν πτωμα αφου παιξαμε αλλα εκατσα αρκετη ωρα ακομη. Θεωρω οτι οποιος εκανε την υπερβαση ειναι ΗΡΩΑΣ αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ολοι οσοι κουραστηκαν απ τις μπαντες μαλακες.

RUINED FAMILIES:dfinger:

Enjoy_CruD
24-05-2011, 13:47
Γιατι ετσι ρε μαγκες?....
Λυπαμαι που παιζει εντονη ειρωνικο/εριστικη κριτικη απο ανθρωπους που δεν ησαν εκει ωστε να κρινουν, ειδικα γνωριζοντας οτι ολα δουλεψαν σα καλολαδομενη μηχανη απο τη μερια μας (στησιμο, μπαρ, ψησιματα, πρωινο ξεστησιμο ειδικα τη κυριακη που επεσαν πανω στο stage ολη η ομαδα του προκατ και η δικη μας, μιλαμε για πανω απο 20 ατομα) χωρις να απαιτησουμε τιποτα απο κανεναν μουσικο εξαρχης, ουτε παρεβρισκομενο, ουτε καμια γραφικοτητα του στυλ "στηριξτε τη φαση" (κλαιν!) ....περαν απο ενα απλο προαιρετικο χερι βοηθειας σε μια (περαν της αρχικης στανταρ ομαδας διοργανωσης/τρεξιματος) απο κοινου αυτοργανωτη μη κερδοσκοπικη φαση, απο οποιον ειχε διαθεση κ δυναμη, χωρις τη παραμικρη υποχρεωση!) αλλα χειτερςγκοναχειτ οποτε σμπουτσαμας και σεις....

Απο την αλλη χαιρομαι πολυ, που αρκετοι καταλαβαν το χαρακτηρα του γλεντιου μας εξαρχης η στην πορεια (αξιοπρεπως παρουσιασμενη μουσικουλα και γλεντι στην εξοχη), και "προσαρμοσαν" τις διαθεσεις τους αναλογα, ωστε να κυλισουν ολα παρειστικα και ομαλα, μακρια απο αρχηγιλικια και κερδη. Τωρα για τις υπολοιπες μεταξυ σας λεπτομερειες, δε μας πεφτει λογος ουτε θα κρινουμε τη σταση της καθε μπαντας πριν και μετα, περαν του γεγονοτος οτι οσο πιο πολυ αργουσαν τα σετ, τοσο μεγαλυτερο πουλι θα τρωγαν οι τελευταιοι....αλλα και παλι αυτα ειναι θεματα underground αντιληψης/ομαδικης παιδειας (περαν των γραφικοτητων του "κολλιμενου" ελληνικου DIY) που ποικιλουν πολυ απο κεφαλι σε κεφαλι, οποτε δεν εχει νοημα να τα σιζηταμε αλλο, ειδικα μεσα απο ενα φορουμ.... οσοι μπανιζουν κανουν τα πραματα τους με τους ομοιδεατες τους ομαδικα και ισευθυνα, και τελειωνει η ιστορια.

Το μεγαλο κλου της υποθεσης το ποστ του Μανου.
Σπανια πιστευω καποιος με σχετικη εμπειρια στο κουρμπετι, τα εκφραζει τοσο αξιοπρεπως ρεαλιστικα και ομορφα τα πραγματα.
Χιλια μπραβο φιλε!

Coroner
24-05-2011, 13:56
Θεωρω οτι οποιος εκανε την υπερβαση ειναι ΗΡΩΑΣ αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι ολοι οσοι κουραστηκαν απ τις μπαντες μαλακες.

Δε νομίζω να ειπώθηκε κάπου ότι όποιος κουράστηκε και έφυγε είναι μαλάκας. Απλά, γίνεται μια γενικότερη κουβέντα με αφορμή το αρχικό ποστ του Παύλου.

BibleBlackBird
24-05-2011, 14:11
Γιατι ετσι ρε μαγκες?....
Λυπαμαι που παιζει εντονη ειρωνικο/εριστικη κριτικη απο ανθρωπους που δεν ησαν εκει ωστε να κρινουν, ειδικα γνωριζοντας οτι ολα δουλεψαν σα καλολαδομενη μηχανη απο τη μερια μας (στησιμο, μπαρ, ψησιματα, πρωινο ξεστησιμο ειδικα τη κυριακη που επεσαν πανω στο stage ολη η ομαδα του προκατ και η δικη μας, μιλαμε για πανω απο 20 ατομα) χωρις να απαιτησουμε τιποτα απο κανεναν μουσικο εξαρχης, ουτε παρεβρισκομενο, ουτε καμια γραφικοτητα του στυλ "στηριξτε τη φαση" (κλαιν!) ....περαν απο ενα απλο προαιρετικο χερι βοηθειας σε μια (περαν της αρχικης στανταρ ομαδας διοργανωσης/τρεξιματος) απο κοινου αυτοργανωτη μη κερδοσκοπικη φαση, απο οποιον ειχε διαθεση κ δυναμη, χωρις τη παραμικρη υποχρεωση!) αλλα χειτερςγκοναχειτ οποτε σμπουτσαμας και σεις....

Απο την αλλη χαιρομαι πολυ, που αρκετοι καταλαβαν το χαρακτηρα του γλεντιου μας εξαρχης η στην πορεια (αξιοπρεπως παρουσιασμενη μουσικουλα και γλεντι στην εξοχη), και "προσαρμοσαν" τις διαθεσεις τους αναλογα, ωστε να κυλισουν ολα παρειστικα και ομαλα, μακρια απο αρχηγιλικια και κερδη. Τωρα για τις υπολοιπες μεταξυ σας λεπτομερειες, δε μας πεφτει λογος ουτε θα κρινουμε τη σταση της καθε μπαντας πριν και μετα, περαν του γεγονοτος οτι οσο πιο πολυ αργουσαν τα σετ, τοσο μεγαλυτερο πουλι θα τρωγαν οι τελευταιοι....αλλα και παλι αυτα ειναι θεματα underground αντιληψης/ομαδικης παιδειας (περαν των γραφικοτητων του "κολλιμενου" ελληνικου DIY) που ποικιλουν πολυ απο κεφαλι σε κεφαλι, οποτε δεν εχει νοημα να τα σιζηταμε αλλο, ειδικα μεσα απο ενα φορουμ.... οσοι μπανιζουν κανουν τα πραματα τους με τους ομοιδεατες τους ομαδικα και ισευθυνα, και τελειωνει η ιστορια.

Το μεγαλο κλου της υποθεσης το ποστ του Μανου.
Σπανια πιστευω καποιος με σχετικη εμπειρια στο κουρμπετι, τα εκφραζει τοσο αξιοπρεπως ρεαλιστικα και ομορφα τα πραγματα.
Χιλια μπραβο φιλε!

Αν αναφερεσαι σε εμενα μαλλον με παρεξηγησες. Εγω δεν κατηγορησα για κανεναν λογο τη διοργανωση, και εκτιμησα τη προσπαθεια σας, προσφερθηκα να βοηθησω απο την πλευρα μου. Για εμενα ηταν ενα πολυ πετυχημενο ιβεντ και φανταζομαι πολυ περασανε αρκετα καλα. Το 'στηριξτε τη φαση' παει στα σχολια περι της απουσιας των μπαντων προς το τελος της συναυλιας. Πολυ απλα δεν το θεωρω κατακριτεο γιατι υπαρχει μια Χ,Υ κουραση την οποια φανταζομαι την ενιωσες και εσυ (ποσο μαλλον αν ταξιδευες), ασχετα αν ειχες ολη την ορεξη του κοσμου.

Δε νομίζω να ειπώθηκε κάπου ότι όποιος κουράστηκε και έφυγε είναι μαλάκας. Απλά, γίνεται μια γενικότερη κουβέντα με αφορμή το αρχικό ποστ του Παύλου.

βαρια κουβεντα το 'μαλακας', προφανως δεν ειπωθηκε απλως γινομουν υπερβολικος.

Enjoy_CruD
24-05-2011, 14:14
Δεν ειπωθηκε για σενα φιλε μου, γενικο σχολιο, τσιλ.

Xstroyer
24-05-2011, 14:47
Όταν εξέφρασα (μεταξύ άλλων και άκυρων) την αποψη και τον φόβο οτι σε παρόμοιες εκδηλώσεις και diy φάσεις, λέγοντας:

"Ελπίζω και τα μέλη από τα συγκροτήματα να παραμείνουν σε όλο το event και να μην την κοπανάνε σιγά σιγά, όπως γίνεται σε αντίστοιχες συναυλίες, μετά την εμφάνισή τους"

έπεσε η μούτζα στεφάνι και όλα αντιμετωπιζόντασαν με μια εκ των προτέρων θετικότητα.
Εμ, δεν είναι έτσι τα πράγματα και κατα βάθος το γνωρίζετε και το βλέπω τώρα σε όλα αυτά τα σχόλια. Εδώ ήρθα εγώ ο ξεκάρφωτος τη μια ημέρα και τη κοπανήσανε οι "της φάσης"...
Δεν έχω να πώ κάτι άλλο, oύτε μπλέκομαι περισσότερο στα πόδια σας, αν και γενικώς είδα τη διοργάνωση μια χαρά και συμφωνώ με τα λόγια των manos g και Enjoy_Crud για το θέμα.

VirusXI
24-05-2011, 15:01
Μιας που όπως φαίνεται ήμασταν οι supermen της υπόθεσης, να τοποθετηθώ κιεγώ. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα με τον ΜάνοΤζί, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω/είχαμε κι είχαν (τα παιδιά που έτρεξαν το live) την απαίτηση να αντέξουν όλοι μέχρι το πρωί. Λογικό είναι. Ούτε καν μπορείς να έχεις την απαίτηση να γουστάρει ο άλλος με το ζόρι. Κ μεις ακόμα, μέχρι εκείνο το 1ο λεπτό που ξεκινάς να παίζεις και ξεχνιούνται οι περασμένες ώρες η κούραση και τα πάντα όλα, δε τη πολυπαλεύαμε.

Τα diy live πάντα έχουν συγκεκριμένα λάθη (κι αναμενόμενα πλέον όταν παίζουν 8! μπάντες) μέσα σε όλα τα θετικά κ όμορφα αλλά ΔΕΝ είναι το αν θα κάτσουν να σε δουν οι άλλες μπάντες. Βέβαια οι Mass Culture εκτός του ότι με εντυπωσίασαν μουσικά για τα δεδομένα τους (μπάντα λίγων μηνών και μικρής ηλικίας αλλά αρκετά δεμένοι), σίγουρα μου άφησε πολύ θετική εντύπωση το ότι ήταν τόσο "καυλωμένοι" με όλη τη φάση που κάθησαν μέχρι το τέλος ενώ παίξαν πρώτοι.

Δηλαδή μιλάτε για κάτι που αφήνει θετική εντύπωση αν γίνει, αλλά όχι απαραίτητα κακή αν δε γίνει.

Ξαναλέω για να μην παρεξηγηθώ που μπαίνω σ'αυτή τη συζήτηση, το ότι δεν έμειναν οι μπάντες ως το τέλος μου φαίνεται λογικό σ'αυτές τις συνθήκες. Το τι οδήγησαν σ'αυτές τις συνθήκες είναι κάτι προς αποφυγή απ'τις μπάντες και το πατρινό τημ για το μέλλον, θέλω να πιστεύω.

Πάτρα θα ξανάρθουμε ελπίζω σύντομα γιατί μας αγάπανε και τους αγαπάμε, κ κάποιοι δε τα κατάφεραν καν =)

Κατα τ'άλλα πρώτη μέρα: οι Sarabante τα σπασαν, οι Dala με χάλασαν λίγο με τον ήχο αλλά παίξαν ωραία και οι Fields Of Locust που ανέμενα διακαώς τα σπάσανε επίσης. Ωραίο το έθιμο με τα μπυρόκουτα αλλά χάλαγαν το trip =P Οι προηγούμενες μπάντες που πρόλαβα μου ήταν αδιάφορες.

Δεύτερη μέρα: Για τους Mass Culture είπα παραπάνω, πολλά υποσχόμενοι, καλές ιδέες, με χαλάνε λίγο τα metalcorίζοντα φωνητικά αν και δίνουν κάτι διαφορετικό σ'αυτή τη μουσική. Circassian άψογοι με τον καλύτερο ήχο ως τότε (μετά πήραν τα σκήπτρα οι mods σόρρυ =P), Nechayev το ίδιο και οι Mods απλά έχουν ανέβει σε άλλο επίπεδο (πάλι, αυτό λέω κάθε φορά). Ruined Families εντυπωσιακοί αλλά καθόλου του γούστου μου.

Πολλά thanks στο ghoulάκο και στον Ra (που ανακάλυψε τον μαγικό κόζμο της Μαλαματίνας :dfinger:). Και στους Enjoy_CruD, Grim Fandango και τα υπόλοιπα παιδιά που το τρεξαν φυσικά =)

Harbinger of Death
24-05-2011, 15:24
Δηλαδή μιλάτε για κάτι που αφήνει θετική εντύπωση αν γίνει, αλλά όχι απαραίτητα κακή αν δε γίνει.

:thumbsup:

mushroom freaks
26-05-2011, 19:05
H poria mas sthn Patra to Savato to apogeuma ginotan me xara giati xserame pou apla pame kai ti pame na doume... Ola souper, apo ton xoro kai tis bantes mexri to apisteuto poliwro tarakounima twn autiwn mas kai egkefalikwn sixnothtwn mas... Perisi ekei fetos ekei kai pisteuoume na sinexistei...

Filia sta paidia ekei sthn 'mhnaroupolh', eixame kairo na sas doume...Peeeeeexse tapa toupa!!!