View Full Version : Μανιφέστο για μια αληθινή δημοκρατία-Ελλάδα
semisonic
21-05-2011, 16:47
Aναδημοσίευση από eagainst (http://wp.me/pyR3u-6t0)
Βλέποντας την Ιβηρική χερσόνησο σε αναβρασμό, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, κυρίως νέων, να κατακλύζουν τις πόλεις Ισπανίας και Πορτογαλίας, αναρωτιόμαστε γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα. Γιατί συνεχίζουμε να σερνόμαστε πίσω από τα καθεστωτικά συνδικάτα και τα κομματικά σωματεία…Γιατί περιμένουμε να χυθεί αίμα στο δρόμο ώστε να ξεσπάσουμε την οργή μας…Γιατί δεν ξυπνάμε από το λήθαργο του καφέ, κλαμπ, παραλία…
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. Η διεθνής οικονομική σκηνή πιέζει την κυβέρνηση να συνεχίσει την αφαίμαξη των πολιτών, και αυτή ανταποκρίνεται με όλο και μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, με όλο και μεγαλύτερη αύξηση φόρων, με όλο και μεγαλύτερη καταπίεση των ανθρώπων που ζουν στον ελλαδικό χώρο. Όλων των ανθρώπων όμως; Μα φυσικά και όχι…Η καταπίεση αφορά μόνο αυτούς που δεν έχουν τεράστια περιουσία, αυτούς που αφιέρωσαν 18 χρόνια και πλέον στα θρανία με αντάλλαγμα μία κάρτα ανεργίας, αυτούς που δεν συμμετείχαν στο φαγοπότι των δανείων.
Ακούμε διάφορες προτάσεις για αναδιάρθωση, κούρεμα, επιμήκυνση και κατόπιν τους τραπεζίτες να δηλώνουν πως η οποιαδήποτε τέτοια διευκόλυνση προς την ελληνική οικονομία θα σημάνει αναγνώριση χρεωκοπίας της και παύση του δανεισμού…Τι σημαίνει παύση δανεισμού; Σημαίνει κατάρρευση της εθνικής οικονομίας, σημαίνει απότομο πέρασμα σε μια κατάσταση που κανείς από τους νέους ανθρώπους δεν έχει βιώσει ποτέ, και η πλειοψήφία του πληθυσμού φοβάται… Έτσι αφηνόμαστε στα χέρια της “αυθεντίας” των οικονομολόγων, των οίκων αξιολόγησης, των πολιτικών, ελπίζοντας πως αυτοί θα βρουν μια λύση…
Ακούμε αριστερούς και δεξιούς να ζητάνε αποχώρηση του ΔΝΤ, κατάργηση του μνημονίου και επιστροφή στο χθες…Αυτά ακριβώς τα αιτήματα κρατάνε τον κόσμο φοβισμένο μπροστά στα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, αυτά ακριβώς τα αιτήματα μάς προκαλούν το αίσθημα ενοχής απέναντι στο παρελθόν και το μέλλον μας, μας μετατρέπουν σε υποταγμένα ποίμνια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν αρχίζουν και τελειώνουν στο χρέος. Αντιθέτως, έχουν πολλές διαφορετικές ρίζες και καταλήγουν στο χρέος. Συστημική διαφθορά, αδιαφορία για τα κοινά, κοινωνική διάσπαση, χαμηλού επιπέδου εκπαίδευση, έλλειψη αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία, μας έχουν οδηγήσει στην λογική του “κοιτάμε το δέντρο του χρέους και των ελλειμμάτων και όχι το δάσος μιας ζωής-κυνηγητό”.
Είναι καιρός να αφήσουμε πίσω μας το φόβο για το αύριο. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως όλες οι ριζικές αλλαγές στην ιστορία δεν προήλθαν από ειδικούς και αυθεντίες. Αν βασιζόμασταν σε αυτούς θα ζούσαμε ακόμη σε ένα θεοκρατικό καθεστώς, ή θα λιθοβολούσαμε τους αντιφρονούντες, ή θα χρησιμοποιούσαμε ως γλώσσα μια αρχαία διάλεκτο ακόμη. Η κοινωνία εξελίσσεται και προκαλεί τις εξελίξεις. Η ιστορία είναι η ιστορία της κοινωνίας και όχι των ειδικών. Ας αναλάβουμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο σήμερα και στο αύριο. Ο μόνος τρόπος να αναδειχθεί μια νέα πραγματικότητα δεν είναι η καταφυγή στο βιβλίο ενός νεκρού ιδεολόγου, ο μόνος τρόπος είναι το άνοιγμα όλων σε όλους, είναι η αλληλεπίδραση στους δρόμους. Ας χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ως μέσο διάδοσης και ενημέρωσης και ας ανυψωθούμε σαν άνθρωποι, ας επαναστατήσουμε!
Ή “έξοδος από την κρίση” δεν είναι η άνοδος των οικονομικών δεικτών, δεν είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Η έξοδος από την κρίση είναι η ηθική και κοινωνική επανάσταση. Είναι μια πλατεία γεμάτη νέους ανθρώπους που ενώνουν τις φωνές τους, είναι μια συνέλευση που πλημμυρίζει από ιδέες και δημιουργικότητα. Είναι ένας χώρος εργασίας όπου οι εργαζόμενοι δεν είναι εκτελεστές του προιόντος, αλλά συνδημιουργοί του. Είναι το βίαιο σπάσιμο της αλυσίδας που μας έχουν περάσει στο μυαλό, στην καρδιά και στα πόδια. Έχουμε ευθύνη για το ότι ζούμε έτσι…έχουμε ευθύνη και χρέος να επαναστατήσουμε!
ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ
ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ikonoklast
21-05-2011, 17:17
Ο μόνος τρόπος να αναδειχθεί μια νέα πραγματικότητα δεν είναι η καταφυγή στο βιβλίο ενός νεκρού ιδεολόγου,
Μεταξύ μας, 163 χρόνια πριν (http://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1848/com-man/index.htm), είναι πάρα πολλά για να ζητάτε «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».
semisonic
21-05-2011, 17:26
Μεταξύ μας, 163 χρόνια πριν (http://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1848/com-man/index.htm), είναι πάρα πολλά για να ζητάτε «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».[/QUOTE]
Παρέθεσες όμως το κομμουνιστικό μανιφέστο...Τι σχέση εχει το παραπάνω κειμενο με το κομμουνιστικο μανιφεστο? Καμια απολυτως σχεση....Και λες "ζητάτε"...Δηλαδή εσυ φιλε μου δεν το ζητας?
Firestorm2
21-05-2011, 17:30
Γεια σου semisonic! a/s/l ?
rat_poison
21-05-2011, 17:36
Firestorm[0:1:end]
SPGTSS
.&-
ikonoklast
21-05-2011, 17:43
Μεταξύ μας, 163 χρόνια πριν (http://www.marxists.org/ellinika/archive/marx/works/1848/com-man/index.htm), είναι πάρα πολλά για να ζητάτε «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».
Παρέθεσες όμως το κομμουνιστικό μανιφέστο...Τι σχέση εχει το παραπάνω κειμενο με το κομμουνιστικο μανιφεστο? Καμια απολυτως σχεση....Και λες "ζητάτε"...Δηλαδή εσυ φιλε μου δεν το ζητας?
Το κομμουνιστικό μανιφέστο είναι ένα πολύ ωραίο κείμενο που εξηγεί τα πράγματα που θέλει να εξηγήσει το παραπάνω κείμενο. Το 1884. Αν δεν το έχεις διαβάσει, στο προτείνω.
Το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» με την μικρή αλλαγή είναι αίτημα της Γαλλικής Επανάστασης. Του 1789.
Το κείμενο που πόσταρες γράφτηκε το 2011.
semisonic
21-05-2011, 18:30
To κομμουνιστικό μανιφέστο ειναι ενα πολυ ωραιο κείμενο που αξιοποιήθηκε από μια ολιγαρχία, ένα Κόμμα, το οποίο δημιουργώντας μια άρχουσα τάξη, τη γραφειοκρατία, καταδυνάστευσε έναν πληθυσμό με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν όλοι οι παγκόσμιοι δικτάτορες.
Το παραπάνω κείμενο υπονοεί άμεση δημοκρατία...καμία σχέση λοιπόν με την καθιερωμένη έννοια του κομμουνισμού.
Τέλοσπάντων, καταλήγουμε σε ανούσιες συζητήσεις πιστεύω. Το αίτημα του 1789, λοιπόν, φαίνεται πως φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ...
Σε αυτό το θρεντ ένας άνθρωπος που νιώθει μια κάποια απόγνοση και επιθυμεί μια κοινωνική αλλαγή που λίγο καταλαβαίνει (? το συζητάμε), προτρέπει έναν άλλον λίγο-πολύ όμοιό του (? το συζητάμε) να πάει να ξεστραβωθεί επειδή η γλωσσά του αιτήματος του επιτρέπει μια τέτοια κρίση.
Μακάρι τα πράγματα να γίνουνε χειρότερα!
SpiritCrusher
21-05-2011, 19:47
Αυτοί είναι οι αναγνώστες σου :!:
δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά εντάξει.
ikonoklast
21-05-2011, 20:39
semisonic γιατί είναι ανούσιες αυτές οι συζητήσεις. Εγώ προσωπικά είμαι κομμουνιστής και συμμετέχω σε κάποια οργάνωση, ίσως λοιπόν δεν απευθύνεται σε μένα το κάλεσμά σου. Παρ' όλα αυτά δεδομένου ότι υπάρχουν κάπως βαρύγδουπες εκφράσεις μέσα σε αυτό όπως «Η κοινωνία εξελίσσεται και προκαλεί τις εξελίξεις.» και «Ας αναλάβουμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες απέναντι στο σήμερα και στο αύριο» δεν νιώθεις την ανάγκη να γίνεις πιο συγκεκριμένος σχετικά με το τι καλείς να γίνει και ποιόν ακριβώς;
Σε αυτό το θρεντ ένας άνθρωπος που νιώθει μια κάποια απόγνοση και επιθυμεί μια κοινωνική αλλαγή που λίγο καταλαβαίνει (? το συζητάμε), προτρέπει έναν άλλον λίγο-πολύ όμοιό του (? το συζητάμε) να πάει να ξεστραβωθεί επειδή η γλωσσά του αιτήματος του επιτρέπει μια τέτοια κρίση.
Αν εγώ είμαι ο πρώτος και ο subsonik ο δεύτερος δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό να του πω να ξεστραβωθεί. Όταν συγγράφεις ένα μανιφέστο ή απλά το μοιράζεις και καλείς κόσμο να το υιοθετήσει σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να μπορείς να το εξηγήσεις, να το συζητήσεις και να συγκρουστείς ενδεχόμενα με τους άλλους ανθρώποι. Βtw, δεν νιώθω κάποια ιδιαίτερη απόγνωση και το γεγονός ότι λίγο καταλαβαίνω την κοινωνική αλλαγή που επιθυμώ δεν είναι κακό πράγμα, από μόνο του.
Κακό δεν είναι τίποτε από αυτά που γινονται και περιγράφω, δεν κοιτώ με απογοήτευση ή κάτι τέτοιο. Είναι ενδιαφέρον το πως η πρώτη κουβέντα που λέγεται από τον έναν στον άλλον είναι 'το έχεις διαβάσει το κομμουνιστικό μανιφέστο; ίσως θά'πρεπε'. Δεν ξέρω αν είσαι τελείως έτοιμος να δεχτείς το βάρος του να το λες αυτό σε έναν νεόκοπο ενώ έχεις 9,000 ποστς και captain ego κτλ. Δηλαδή ελπίζω να γίνουν αρκετά χειρότερα τα πράγματα που όταν γνωρίσεις (/γνωρίσω) τον επόμενο semisonic να μην έχει σημασία αν έχει διαβάσει το γαμημένο το κομμουνιστικό μανιφέστο πια, αλλά πιο απλά και σταθερά πράγματα. Ελπίζω να βγάζει νόημα αυτό που λέω επειδή δεν έχω χρόνο να εξηγήσω πιο αναλυτικά.
το να μην καταλαβαίνεις την κοινωνική αλλαγή που επιθυμείς είναι μεγάλη κουβέντα, ίσως η μεγαλύτερη, άμα σε μαχαιρώσω, λέω. To Politics of Ecstasy και οι ecstatic youth played with fire, freedom washed over them κτλ
Ass Cobra
21-05-2011, 20:56
Οι διαχειριστες του σαιτ ειναι καστοριαδικοι. Αυτο απο μονο του εξηγει τα παντα σχετικα με το κειμενο.
Beyond Within
21-05-2011, 21:19
Ακούμε αριστερούς και δεξιούς να ζητάνε αποχώρηση του ΔΝΤ, κατάργηση του μνημονίου και επιστροφή στο χθες…Αυτά ακριβώς τα αιτήματα κρατάνε τον κόσμο φοβισμένο μπροστά στα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας, αυτά ακριβώς τα αιτήματα μάς προκαλούν το αίσθημα ενοχής απέναντι στο παρελθόν και το μέλλον μας, μας μετατρέπουν σε υποταγμένα ποίμνια του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν αρχίζουν και τελειώνουν στο χρέος. Αντιθέτως, έχουν πολλές διαφορετικές ρίζες και καταλήγουν στο χρέος. Συστημική διαφθορά, αδιαφορία για τα κοινά, κοινωνική διάσπαση, χαμηλού επιπέδου εκπαίδευση, έλλειψη αλληλεγγύης μέσα στην κοινωνία, μας έχουν οδηγήσει στην λογική του “κοιτάμε το δέντρο του χρέους και των ελλειμμάτων και όχι το δάσος μιας ζωής-κυνηγητό”.
Ωραία όλα αυτά, αλλά στην πρώτη πρόταση υπονοείς ότι δεν πρέπει να βγούμε από το ΔΝΤ και να καταργήσουμε το μνημόνιο. Με το χρέος τι θα γίνει; Θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας; Και πώς θα φέρουμε όλες τις αλλαγές που λες ενώ υπάρχει το μνημόνιο;
Όταν λες "ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" στο τέλος, εννοείς άμεση δημοκρατία ή είναι κάποιο καινούριο φρούτο; Και σε τι διαφέρει από την άμεση δημοκρατία των αναρχικών/αντιεξουσιαστών;
ikonoklast
21-05-2011, 21:32
Helm, κάνεις λάθος, η πρώτη κουβέντα ήταν του σεμισονικ και ήταν να μοιράσει το κειμενέτο του. Το οποίο θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον όχι τόσο σαν κίνηση (έχει δει πραγματικά ντουζίνες απο τέτοια μανιφέστα ανα περιόδους - κάποια πολύ πιο φιλόδοξα μάλιστα) όσο για το γενικότερο ενδιαφέρον του κοινωνικού σκηνικού στις χώρες PIGS (http://en.wikipedia.org/wiki/PIGS_(economics)). Τα σχόλια μου είναι δύο: 1. Η Ελλάδα δεν είναι Ισπανία, η ιστορία των κοινωνικών αγώνων και των πολιτικών συνθηκών είναι πολύ διαφορετική και ιδιαίτερα πολυτάραχη εδώ μετά τον wwii. Αυτό με διάφορους τρόπους που ας τους προσπεράσουμε έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα ισχυρή αριστερά (την πιο ισχυρή και πιο οξυμένη πολιτικά σε όλη την Ευρώπη) η οποία θέτει άτυπα και έναν πήχυ στο πως εξετάζεις τα πράγματα στο επίπεδο των κοινωνικών αγώνων.
2. Αυτός είναι και ο λόγος που αναφέρω το κομ. μανιφέστο που θεωρώ ότι είναι ο πήχυς γενικά για το πως χρειάζεται να γραφεί ένα μανιφέστο - πέρα απο την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και την κακή γραφειοκρατία. Είναι κατανοητό σε όλους, ιδιαίτερα αναλυτικό και με εξαιρετικό πολιτικό βάθος και έχει epic metal ύφος γραφής. Αν κάποιος επίδοξος συγγραφέας πολιτικών μανιφέστων του 2011 συνειδητοποίησει πόσο επίκαιρο εξακολουθεί να είναι αυτό το κείμενο του 1884, εκτός από «τις ατομικές και συλλογικές του ευθύνες απέναντι στο σήμερα και στο αύριο» θα αναλάβει και τις ευθύνες του απέναντι στο χθες που τον ξεπερνάει.
Το παραπάνω κείμενο υπονοεί άμεση δημοκρατία...καμία σχέση λοιπόν με την καθιερωμένη έννοια του κομμουνισμού.
Κάνεις μεγάλο λάθος, σύσσωμη η παραδοσιακή Γερμανική αριστερά, Ρόζα Λουξεμπουργκ κλπ, και οι συμβουλιακοί κομμουνιστάς όπως επίσης και πάρα πολλοί κριτικοί του Λενινισμού απο την Τροτσκιστική πλευρά υποστηρίζουν τα εργατικά συμβούλια, τις συνελεύσεις και την άμεση δημοκρατία.
Εντάξει κατάλαβα τι λες, χαίρομαι που είσαι και υπομονετικός και όλα, αλλά έχε και εσύ υπόψιν σου στο ψυχικό επίπεδο (το οποίο με απασχολεί, όχι τόσο το πολιτικό) τι κάνει αυτό
Helm, κάνεις λάθοςκαι αυτό
[semisonic,] κάνεις μεγάλο λάθος
σε μια συζήτηση, ευρύτερα. Τι έχουμε να χωρίσουμε το οποίο απαιτεί αυτήν την γλώσσα και τι έχουμε κοινό που απαιτεί... κάποια άλλη.
ikonoklast
21-05-2011, 21:42
Καταλαβαίνω τι λες αλλά για να είμαι ειλικρινής εσύ θεωρώ ότι έκανες λάθος ενώ ο σεμισονικ έκανε μεγάλο λάθος! Πρέπει να είμαστε ακριβολόγοι!
rat_poison
21-05-2011, 21:44
Συμφωνώ με ικόνοκλαστ εδώ. Το κομμουνιστικό μανιφέστο γαμάει σαν κείμενο και δε χρειάζεται κάθε φορά να ανακλύπτουμε αμερικές. Ας ξοδέψουμε φαιά ουσία να δούμε προς τα πού θα το πάμε τώρα κι όχι να γράφουμε πράγματα που έχουν ήδη ειπωθεί
Αυτό πάει και ως κριτική σ' αυτούς του άλλου θρεντ που θεωρούν το ριζοσπαστικοποιημένο κομμάτι της κοινωνίας αποτυχημένο αγωνιστικά και ιδεολογικά. Αν δε διαβάσεις Μαρξ πώς μπορείς να ξέρεις ότι λεν βλακείες ανεφάρμοστες και ανεδαφικές; Κι αν η κριτική γίνεται στο επίπεδο "μα όλα αυτά τα ελευθεριακά/σοσιαλιστικά ιδεολογικά ρεύματα στον 20ό αιώνα εγιναν ανέκδοτο" τότε ναι, συμφωνώ κατά κάποιο τρόπο μαζί του, όμως μόνο στο κομμάτι που αυτά προσπάθησαν να δουν το νεοφιλευθερισμό ως ένα τέρας με το οποίο μπορούν να συμμαχήσουν. Αν δεν κατέβει κάποιος στις πορείες να δει τη συμπεριφορά της καταστολής και την εφαρμογή της "δημοκρατίας" στο δρόμο, με τι αρχίδια κάθεται και ασκεί κριτική για αποτυχημένους αγώνες και μαλθακούς καναπεδοαγωνιστές;
Ρατ ποιζον είναι σαν να λες '...μα πως μπορούν να είναι τόσο χαζοί αυτοί οι άλλοι;;;!!! Μα πως μπορούν να κάνουν όλα αυτά τα ανακόλουθα πράγματα, χωρίς λογική και ειρμό, πως μπορούν αν έχουν αποψάρα χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται;'
Αγανάκτηση του εσωστρεφούς νερντ, οπλισμένου μέχρι τα δόντια με λογική - οι περισσότεροι στο ιντερνετ τέτοιοι είμαστε. Αν στρέψεις το ίδιο αναλυτικό σου κριτήριο - με το οποίο οπλίστηκες πολιτικά άλλοτε - στο να καταλάβεις τι προσπαθούν οι άνθρωποι υποσυνείδητα να καταφέρουν στην συζήτηση και την κοινωνική τους τριβή, θα καταλάβεις το γιατί είναι πολύ πολύ σημαντικό να ξανανακαλύψει ο καθένας την δίκη του Αμερική, γιατί είναι σημαντικό να λέει μαλακίες, να μην είναι διαβασμένος, να σε κατατροπώσει σε ένα ιντερνετ φορουμ κτλ.
rat_poison
21-05-2011, 22:09
...
Ίδιο είναι να κάνουμε μια καφενειοκουβέντα και ίδιο είναι να μου παρουσιάζεις μια κειμενάρα ως το μανιφέστον της αμέσου δημοκρατίας;
Τι να πω...
και τέλος πάντων δεν επιτίθεμαι τόσο στο κείμενο αυτό καθ' αυτό όσο σ' αυτούς που ασκούν κριτική για ιδεολογική χρεωκοπία στα κινήματα όταν οι ίδιοι δεν ξέρουν τι είναι και δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω
Και μετά μου λες για καινούρια κινήματα με φρέσκους ανθρώπους και ιδέες ενω όλοι πάνω κάτω τα ίδια λέμε, αυτό θέλω να πω.
ikonoklast
21-05-2011, 22:12
Μα γιατί να είναι εσωστρεφές νερντ ο άνθρωπος. Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ που μερικές φορές δημιουργει τρομερά κομπλεξ, το έχω δει πάρα πολλές φορές σε κόσμο απο όλο το πολιτικό φάσμα. Ο περισσότερος κόσμος δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική του συνείδηση σαν μια ακόμα μορφή δεξιότητας. Δεν γεννιέσαι πολιτικά καταρτισμένος, είναι κάτι που πρέπει να το μάθεις, όπως την μπάλα, το σεξ, την καλλιγραφία, το ποδήλατο, τις διαφορικές εξισώσεις. Θα ήταν φοβερό αν όλοι που έφταναν σε μια ηλικία μπορούσαν να συγγράφουν μανιφεστάρες για το τι θα κάνουμε και να είναι υπερ-ακριβείς στην κριτική τους σε όλους τους άλλους, τα σάπια κόμματα, τους νεκρούς ιδεολόγους, την αριστερά, τη δεξιά, όλους τους μαλάκες, δεν είναι όμως έτσι. Τις περισσότερες φορές ανεξαρτήτως προθέσεων λέμε και μαλακίες βρε παιδιά. Δεν είναι απαραίτητα τσογλάνι κάποιος αν σου πει, ξέρεις κάτι, είσαι λάθος ρε μάγκα, έχει ξαναγίνει αυτό που λες, διάβασε αυτό κι αυτό.
εδιτ: Δεν είναι τυχαίο ότι στο κείμενο παραπάνω υπάρχουν τόσες αναφορές στις «αυθεντίες» και στους ιδεολόγους, στην αντιπροσώπευση και όλα αυτά.
τσογλάνι δεν είναι, αλλά δεν βγάζει το αποτέλεσμα που περιμένεις (νομίζω). Δεν πρόκειται να διαβάσει το κομμουνιστικό μανιφέστο ο φίλος.
και όντως για το σεξ, είμαι πολύ καλός στο σεξ, κάνω εξάσκηση κάθε μέρα μόνος σπίτι μου.
ikonoklast
21-05-2011, 22:32
Ίσως να μη διαβάσει το κομμουνιστικό μανιφέστο επειδή του το είπε σαρκαστικά ένας κύριος που κρύβει το ένα μάτι στο ιντερνετ. Θα διαπιστώσει όμως μοιράζοντας το κείμενο του απο δω κι απο κει, στο τουητερ, στα μπλογκς, σε κάποια συνέλευση ίσως ή ακόμα και στο γραφείο στη δουλειά ότι θα του την πέσουν άπειροι με ερωτήσεις για τις ασάφειες του κειμένου, άλλοι θα αδιαφορήσουν και άλλοι θα γουσταρίσουν. Πάρα πολλοί απο τους «κομματικοποιημένους» θα τσινήσουν και ακόμα και αν γίνει κάποια κίνηση με πολλά άτομα και κατέβουν όλοι μαζί στο Σύνταγμα ένα ή και δύο απογεύματα, το τρίτο απόγευμα κάποιοι θα απογοητευτούν και δεν θα έχει τόσο κόσμο. Γιατί χρειάζεται κι άλλα πράγματα πέρα από αυτά. Πράγματα που τα μαθαίνεις στην πορεία. Το ξέρουμε, το έχουμε ξαναδει, με τρόπους πολύ πιο τρομακτικούς όπως ο Δεκέμβρης του '08. Αυτά δεν τα έχει δει ο νεολαίος της Ισπανίας, όπως και άλλα πολλά.
Είναι σα να είσαι πολύ καλός στο τρίλεπτο μπες/βγες σεξ λόγω αφου της καθημερινής εξάσκησης στο σπίτι και κάποια στιγμή κάποια γκόμενα γυρίσει και σου πει, ναι, ξέρεις κάτι πρέπει να κάνεις πολύ περισσότερα. Η πολιτική μαθαίνεται κυρίως εκτός youjizz.com και twitter (και) από τις φάπες που σου ρίχνει ο άλλος κόσμος και όχι, δεν εννοώ να ρίχνουμε μόνο φάπες.
Η δεσποινίς να τραβήξει να διαβάσει το κομμουνιστικό μανιφέστο αν θέλει περισσότερα, δεν θα κάτσω να της εξηγήσω γιατί τα τριάμισι λεπτά είναι η βέλτιστη διάρκεια συνουσίας που επιτρέπει στον αγωνιστή να διατηρήσει ενεργεία για το κίνημα, προτεινόμενη και από το κόμμα μετά άκρως επιστημονικής μελέτης.
Καταλαβαίνω τι λες πάντως (νομίζω). Το ζήτημα τα υποβόσκουν με τον παραλληλισμό σου το 'να μάθεις πολίτικη παιδί μου' με το σεξ και άλλες λειτουργίες του ανθρώπου ριζικές είναι ότι ίσως η πολίτικη σαν σύμβολο να είναι εξοφλημένη αυτή την ιστορική περίοδο, όχι η πράξη της πολίτικης, αλλά το τι συμβολίζει, να έχει πάρει μια θέση που κάποτε είχε η θρησκεία ("ελπίδα/τρόμος πωλείται για την τιμή αυτή"), και ότι αν είναι να γίνει κάτι πολιτικά ίσως πρώτα πρέπει να γίνει ανθρωπινά πια. Αυτή η πολίτικη για την οποία μιλάς μοιάζει πιο συχνά με σπορ, όχι σεξ.
Λιγότερη επίκριση περισσότερη κατανόηση και άλλα τέτοια ομοφυλοφιλικά χρειάζεται ένα μη-σπορ. Το λέω επειδή μα την παναγία όσο παρακολουθώ σε αυτή την ζωή την πολίτικη, ακούω νέους ανθρώπους να τραβάνε γραμμές εμείς από εδώ εσείς από εκεί, και ξέρω τι εξυπηρετεί αυτό, και δεν είναι βελτίωση του όλου, ούτε καν την φάσης τους πρωταρχικά (αν και προκύπτει δευτερογενώς συχνά), είναι πριμοδότηση του ατόμου, των ατομικών του αναγκών και παθολογίας μαζί. Ατομάρες είναι οι περισσότεροι αριστεροί νέοι που ξέρω (και εγώ μαζί), ατομάρες βλέπω και στα φόρουμ συχνά, δεν έχουν κατανοήσει τι είναι και τι τους έκανε ετσι, χρησιμοποιούν την ιδεολογία σαν όπλο όπως και οι εχθροί τους. Αυτό που κανείς δεν θέλει να κοιτάξει κατάματα είναι η ανθρωπινή φύση πίσω από τις ελπίδες και την απελπισία. Αυτοί που μας πουλάνε σκατά την ξέρουν μια χαρά και μας σχημάτισαν αναλόγως και εμείς κάνουμε τώρα τους καμπόσους με το κομμουνιστικό μανιφέστο ανά χείρας λες και είναι προϊόν.
ikonoklast
21-05-2011, 23:48
Η δεσποινίς να τραβήξει να διαβάσει το κομμουνιστικό μανιφέστο αν θέλει περισσότερα, δεν θα κάτσω να της εξηγήσω γιατί τα τριάμισι λεπτά είναι η βέλτιστη διάρκεια συνουσίας που επιτρέπει στον αγωνιστή να διατηρήσει ενεργεία για το κίνημα, προτεινόμενη και από το κόμμα μετά άκρως επιστημονικής μελέτης.
Το πρόβλημα είναι με τις ΠΟΥΤΑΝΕΣ που είναι πιο διαβασμένες από σένα.... «-Άντε μωρή να διαβάσεις το κομ.. -Α, και να σου πω, πόσο γελοίος είσαι να μου πεις ότι έχεις διαβάσει τα Grundrisse! Πόσο σου πήρε; Τρία λεπτά;;;» ***
Γι' αυτό παιδιά για παν ενδεχόμενο το σωστό είναι να την πέφτουμε στα γκομενάκια της ΑΛΗΘΙΝΗΣ δημοκρατίας. ΧΑΒΟΚΑΡΑ, μωρό μου, μας λείπεις απ' το θρεντ...
Στα υπόλοιπα που λες δε διαφωνώ αλλά νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός στα περί κατανόησης και σπορ. Επίσης οκ, γίνεται της καριόλας, δεν είπα να γίνουμε ΚΚΕ -ή με μας ή εναντίον μας- αλλά απαιτείς λίγο από τον άλλο ένα κατιτής. Ασε που αυτού του τύπου τα κινήματα είναι που θέτουν πρώτα και κύρια την διαχωριστική γραμμή «όχι στα κόμματα και τις οργανώσεις».
*** οι διάλογοι και οι καταστάσεις είναι προϊόν φαντασίας
η χαβοκ δεν μας έχει ανάγκη.
υπερβολικός ίσως είμαι, βασικά πάντα είμαι αλλά και το 30% να ισχύει από αυτά που βλέπω στην δυναμική των πολίτικων σχέσεων πάλι είναι τρομακτικό το πόσο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ με αυτό το οποίο φαίνεται ότι έχει να κάνει η διαδικασία. Τώρα όσο για το τι απαιτείς, και μόνο που σου μιλάει ο άλλος πολύ είναι αρχικά, από μια σκοπιά. Το τι το κάνεις αυτό το αρχικό έναυσμα είναι περίπλοκο. Όπως και το 'αυτοί το ξεκίνησαν πρώτοι' με το οποίο κλίνεις, πφφφφ.
asimoulis
22-05-2011, 01:47
πάντως είναι λογικό που είστε οφ τόπικ αφού το κείμενο δεν έχει να πει ΤΙΠΟΤΑ.
Bασικα πραγματακια ικονοκλαστ.
Ο θυμωμενος και αγανακτισμενος κοσμος ζηταει στην ουσια regulation του συστηματος (ναι αυτου που δημιουργησε κι εσενα, δεν μας εσκασες εδω απο την στεπα).
Δεν σε εχρισε μπροσταρη της φρικης του, ουτε σου ζητησε να κανεις πραξη το μανιφεστο σου. Αυτο ειναι δικο σου βιτσιο.
Ως εκ τουτου, το ερωτικο σου καλεσμα εξοκολουθει να μην βρισκει ανταποκριση. (Στανταρντ ουτε σε μενα).
On topic:
http://www.dailymotion.com/video/xiu8k9_yyy-yyyy-yyyy-yyy-yyyyyyy-yyyyyyy-2011_news
12 stars circle your brow
22-05-2011, 17:41
απορώ γιατί δεν τρώνε κάθε βδομάδα σφαλιάρες τα γίδια. όλοι αυτοί οι κλόουν βέβαια, ανεξάρτητα κομματικής ιδιότητας. μια καλή ιδέα θα ήταν να παίζουν μπουκέτα μεταξύ τους!
SpiritCrusher
22-05-2011, 17:46
μια καλή ιδέα θα ήταν να παίζουν μπουκέτα μεταξύ τους!
...κάτι που ήδη γίνεται, σιγά.
12 stars circle your brow
22-05-2011, 18:03
ναι αλλά όχι κάθε βδομάδα όπως τους ζητήθηκε.
Bασικα πραγματακια ικονοκλαστ.
Ο θυμωμενος και αγανακτισμενος κοσμος ζηταει στην ουσια regulation του συστηματος (ναι αυτου που δημιουργησε κι εσενα, δεν μας εσκασες εδω απο την στεπα).
Δεν σε εχρισε μπροσταρη της φρικης του, ουτε σου ζητησε να κανεις πραξη το μανιφεστο σου. Αυτο ειναι δικο σου βιτσιο.
Ως εκ τουτου, το ερωτικο σου καλεσμα εξοκολουθει να μην βρισκει ανταποκριση. (Στανταρντ ουτε σε μενα).
Τώρα τελευταία μουτζώνω χάβοκ πριν δω τι έχει γράψει κι αφότου δω εύχομαι να 'χα κι άλλη μία εύκαιρη.
ikonoklast
22-05-2011, 21:47
^^ Παθαίνω το ίδιο πράγμα με τα ποστς σου τα τελευταία δύο χρόνια.
http://resultados.elpais.com/elecciones/2011/municipales/
Λατρεια ικονοπλατς θελω σπικαζ. Ξερεις οπως αυτα που κανεις στη lifo.
semisonic
23-05-2011, 18:05
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ότι είπατε ενιαία. Με το "άμεσα δημοκρατία", εννοώ ότι πρέπει άμεσα να οδηγηθούμε στην μόνη πραγματική δημοκρατία που είναι η άμεση, χωρίς αντιπροσώπους. Δεν ανέφερα πουθενά πως πρέπει να μείνει το ΔΝΤ, απλά είμαι ενάντια στην αντιμνημονιακή ρητορική, με την έννοια οτι αποτελεί στείρα και ανούσια αντίδραση. Το κομμουνιστικό μανιφέστο εμπεριέχει το στάδιο της δικτατορίας του προλεταριάτο, θεωρεί αυτονόητο πως ένα Κόμμα θα διαχειριστεί την εξουσία και ύστερα από μια φάση θα την παραδώσει στο λαό, για να υπάρξει μια αταξική, αυτόνομη κοινωνία. Τα μέσα όμως πρέπει να ταιριάζουν με το σκοπό και το Κόμμα ποτέ δεν είχε σχέση με το σκοπό, ήταν και θα είναι ενας μηχανισμός εξουσίας και λογοκρισίας...
Το κείμενο δεν ήταν ιδεολογικό μανιφέστο, ήταν μια απλή προτροπή να ξεπεράσουμε τον ξύλινο λόγο και τις ανούσιες αριστερίστικες αναλύσεις. Αυτό που λέει στην ουσία είναι πως δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε άλλους ειδικούς, αλλά να ξεπεράσουμε την παρούσα κατάσταση βασιζόμενοι στη δική μας αλληλεπίδραση ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ...Όχι άλλο διαδικτυακό μπλα μπλα, ας βγούμε να μυρίσουμε άσφαλτο και χώμα...
semisonic
23-05-2011, 18:46
Απανταω στους εξυπνακηδες του κκε με αυτο
Από eagainst (http://eagainst.com/articles/ispanikos-mais/)
Άλλο η κριτική σε ενα κειμενο και άλλο το στυλακι τα ξερω ολα-δεν εχεις διαβασει ιστορικα κειμενα κτλ...
Διαβαστε το μανιφεστο των Ισπανων που εβγαλε εκατονταδες χιλιαδες και μετα πειτε μου ποσο κοσμο βγαζουν τα λογυδρια του κκε....οκ? Καληνυχτα
ikonoklast
23-05-2011, 18:52
Δεν ανέφερα πουθενά πως πρέπει να μείνει το ΔΝΤ, απλά είμαι ενάντια στην αντιμνημονιακή ρητορική, με την έννοια οτι αποτελεί στείρα και ανούσια αντίδραση.
Δε χρειάζεται να λες ότι είσαι ενάντια σε κάτι που είναι ενάντια σε κάτι. Είσαι υπερ του μνημονίου, ναι ή όχι; Πόσο πιο σαφές να γίνει.
Το κομμουνιστικό μανιφέστο εμπεριέχει το στάδιο της δικτατορίας του προλεταριάτο, θεωρεί αυτονόητο πως ένα Κόμμα θα διαχειριστεί την εξουσία και ύστερα από μια φάση θα την παραδώσει στο λαό, για να υπάρξει μια αταξική, αυτόνομη κοινωνία.
Αυτά είναι που δε μπορώ όμως, τις γελοιότητες. Καταρχήν θύμισέ μου, εσύ δεν είπαμε δεν είσαι κατά της ανάθεσης και των αντιπροσώπων; Γιατί δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς, δεν αναφέρεται πουθενά η δικτατορία του προλεταριάτου στο Κ.Μανιφέστο, ποια αυθεντία στο σφύριξε;
Όχι άλλο διαδικτυακό μπλα μπλα, ας βγούμε να μυρίσουμε άσφαλτο και χώμα...
:moutza: Έφυγε, μόνη της.
rat_poison
23-05-2011, 18:53
ΚΚΕς δεν είναι κανείς από μας, μην ψάχνεις χίμαιρες. Αν εξαιρέσεις την ανακρίβεια, το προηγούμενο ποστ σου είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, γιατί δεν έκανες κατευθείαν αυτό παρά κόπιαρες ένα μη-κείμενο χωρίς ουσιαστικό νόημα πέρα από αυτά που γράφονται κατά χιλιάδες και καθημερινά;
ikonoklast
23-05-2011, 19:38
Εσύ τώρα γιατί υπερασπίζεσαι τον έτσι; Μήπως είσαι ΠΑΣΟΚ;
χειρότερα! Είμαι μπερδεμένος! Μια ιστορική συγκυρία θα με σιάξει, όχι συζητήσεις σε φόρουμ.
αυτό είναι ένα αναμάσημα από Οικολόγους Πράσινους, αποκόμματα της αριστεράς και του αναρχικού κινήματος, τίποτε νέο, και τίποτε ως σοβαρή πρόταση διαταύτα, μια και όλα εκεί πάσχουν στην επόμενη σοβαρη κίνηση
η οποία θα είναι η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους μέσω πράσινης ενέργειας από αιολικά πάρκα.
Harbinger of Death
24-05-2011, 22:49
ΝΤΙΣΚΛΕΗΜΕΡ: Αδιάβαστος.
Άμεση δημοκρατία; Σήριουσλη; Πως θα δουλέψει αυτό;
ikonoklast
24-05-2011, 22:54
Δεν έχεις πάει ποτέ σε διήμερο ΕΑΑΚ;
Harbinger of Death
24-05-2011, 23:12
Όχι, δουλεύει με άμεση δημοκρατία;
ikonoklast
24-05-2011, 23:32
Δε σου λέω.
cybernaut
06-06-2011, 04:16
[οφφ τοπικ] ποια δημοκρατια
http://www.youtube.com/watch?v=gJEh6B47TrE&feature=related
ikonoklast
06-06-2011, 05:05
Cybernaut, για να στο πω 100% στη γλώσσα σου, o σεξιστής έλληνας λαός λέει: εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται.
Το σημερινό στο σύνταγμα σημαίνει δύο πράγματα: Ή θα γίνει (κυριολεκτικά) σφαγή για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Ή κλειδώνουν εκλογές μέσα στον Ιούλιο με κεντρικό πολιτικό δίλημμα «μεταρρύθμιση/μνημόνιο/εε/δντ» ή «τίποτα από όλα αυτά και χρεωκοπία». Τα πάντα όλα είναι ρευστά αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.
cybernaut
06-06-2011, 13:27
υπάρχει κ άλλη λύση (http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=834)
chris_boss
06-06-2011, 13:45
Cybernaut, για να στο πω 100% στη γλώσσα σου, o σεξιστής έλληνας λαός λέει: εδώ ο κόσμος καίγεται και το μουνί χτενίζεται.
Το σημερινό στο σύνταγμα σημαίνει δύο πράγματα: Ή θα γίνει (κυριολεκτικά) σφαγή για να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο. Ή κλειδώνουν εκλογές μέσα στον Ιούλιο με κεντρικό πολιτικό δίλημμα «μεταρρύθμιση/μνημόνιο/εε/δντ» ή «τίποτα από όλα αυτά και χρεωκοπία». Τα πάντα όλα είναι ρευστά αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.
προς τι οι μούτζες;
Εγω ειδα 5 και εριξα αλλη μια, δε διαβασα καν, οπως τον πινκαρω οταν εχει πολλα πινκς
υπάρχει κ άλλη λύση (http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=834)
Σαν να βλέπω από τώρα τα group στο facebook "ψηφίζουμε όλοι λευκό".
cybernaut
06-06-2011, 14:22
γιατι το απαξιώνουμε το συκγεκριμένο ?
Εκτός αν δεν συμφωνείτε πως πρεπει να υπαρχει κοινό σχέδιο, ή απλα δεν νοιάζεστε?
Και το failbook ένα μέσο ειναι, κ πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε κατά το δοκούν .
Δεν απαξίωσα τίποτα.
Απλά είναι κάτι που περιμένω να γίνει και το σημείωσα.
Peace.
menumission
06-06-2011, 14:53
γιατι το απαξιώνουμε το συκγεκριμένο ?
Εκτός αν δεν συμφωνείτε πως πρεπει να υπαρχει κοινό σχέδιο, ή απλα δεν νοιάζεστε?
Και το failbook ένα μέσο ειναι, κ πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε κατά το δοκούν .
πώς λέμε + Αθηνά + cartoon (http://www.etymonline.com/index.php?term=cartoon)
cybernaut
06-06-2011, 17:20
Δεν απαξίωσα τίποτα.
Απλά είναι κάτι που περιμένω να γίνει και το σημείωσα.
Peace.
συμφωνοι φιλε μου αλλα μια ειρωνια υπήρχε, ετσι ?
Απαξίωση με την εννοια, 'κοιτα να δεις γκρουπάκια που υπαρχουν, να πατάνε like οι ξανθιες κ να το παιζουν ψαγμενες'
το να γινει αυτο ναι μεν ειναι γραφικο, απο την αλλη τα μεσα που εχουμε ως λαος και ανθρωπότητα (για πρωτη φορα στην ιστορία btw )
είναι ΧΡΕΟΣ μας να τα προστατεψουμε κ να τα χρησιμοποιήσουμε με τον καλυτερο δυνατό τρόπο :)
peace κ απο δω ! (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ριζα και σε αυτη την λεξη, εκ του πήγνυμι, πηγνύω, παγιώνω > παγ-ος
μια παγιωμενη ειρηνική κατάσταση λοιπον.. ιδια ριζα κ το page.. )
peace κ απο δω ! (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ριζα και σε αυτη την λεξη, εκ του πήγνυμι, πηγνύω, παγιώνω > παγ-ος
βλεπε μαλαμος...παγωμενος τραγος-->παγος με τραγο---->παπαστρατος κοκ
εντιτ
http://www.youtube.com/watch?v=c-Y-lDT2LMk
μαλλια απο τρεις μεριες...συνεχισε ακη
KoiliaSamprela
06-06-2011, 17:27
βλεπε μαλαμος...παγωμενος τραγος-->παγος με τραγο---->παπαστρατος κοκ --> καρέλιας --> κερλες γουίσπερ-->γουαμ --> τζορτζ μάικλ -->κυπριος -->κυπρος είναι ελληνική -->ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ
cybernaut
06-06-2011, 17:29
http://www.youtube.com/watch?v=jTC6Je9CZ5w&feature=related
καπου εδω μεσα ειναι
Phantom Duck
06-06-2011, 17:34
έχει ένα δίκιο ο μάστορας
http://www.youtube.com/watch?v=cRlOWfyjJFc
κι επειδή όντως πρέπει να βλέπουμε τη ρίζα της γλώσσας...
http://en.wikipedia.org/wiki/Peace#Etymology
ΠΟΥΤΣΑ οι εβραίοι;;;
επισης να πουμε οτι ΚΑΙ το metal ειναι ελληνικη λεξις
να τα λεμε ολα
fromashesrise
13-06-2011, 10:04
http://www.dailymotion.com/video/xj708p_angel-vs-demon_creation
γροθια