PDA

View Full Version : Δημόσιο forevah

nekrobutcher
18-05-2011, 22:05
asimouli αν εχει κάνει αίτηση ο τύπος και διορίστηκε ως οδηγός στον ΟΣΕ και έχει δουλέψει 30 χρόνια εκεί γιατί να πάει τραυματιοφορέας ας πούμε? ως οδηγός προσλήφθηκε όχι ως τραυματιοφορέας...τι πάει ελλειμματικός? όποιος δε δουλεύει σωστά και είναι κοπανατζής υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο της υπηρεσίας...ας το εφαρμόσουν..η περίπτωση απόλυσης στο δημόσιο προβλέπεται αν δε κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Amnesiac.
18-05-2011, 22:23
asimouli αν εχει κάνει αίτηση ο τύπος και διορίστηκε ως οδηγός στον ΟΣΕ και έχει δουλέψει 30 χρόνια εκεί γιατί να πάει τραυματιοφορέας ας πούμε? ως οδηγός προσλήφθηκε όχι ως τραυματιοφορέας...τι πάει ελλειμματικός? όποιος δε δουλεύει σωστά και είναι κοπανατζής υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο της υπηρεσίας...ας το εφαρμόσουν..η περίπτωση απόλυσης στο δημόσιο προβλέπεται αν δε κάνεις σωστά τη δουλειά σου.

Όταν ήμουν μικρός είχα πάει σε μια δημόσια υπηρεσία σε μια πολύ μακρινή χώρα που οι υπάλληλοι ήταν τόσοι πολλοί που δεν είχαν καν γραφεία και καρέκλες να κάτσουν και είτε κάθονταν στις καρέκλες αναμονής του κοινού είτε απλά κόβαν βόλτες. Το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί όπως καταλαβαίνεις δεν είχε να κάνει με την τεμπελιά των υπαλλήλων, αλλά με τον υπερπληθυσμό. Θα σου φαινόταν άδικο ας πούμε κάποιοι από αυτούς να πάνε σε κάποια άλλη υπηρεσία που έχει έλλειψη προσωπικού;

electra
18-05-2011, 22:26
όποιος δε δουλεύει σωστά και είναι κοπανατζής υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο της υπηρεσίας...ας το εφαρμόσουν..η περίπτωση απόλυσης στο δημόσιο προβλέπεται αν δε κάνεις σωστά τη δουλειά σου.
θα μου θυμίσει κάποιος σε ποια χώρα ζούμε

nekrobutcher
18-05-2011, 22:29
ανάλογα .. ο διοικητικός ας πούμε οκ ας πάει διοικητικός κάπου άλλου αλλά τον οδηγό ή τον δικαστικό επιμελητή που να τον πας? ο υπερπληθυσμός που λες έχει να κάνει με το εξής, ότι όλοι ήθελαν να μπουν σε "εύκολες" υπηρεσίες, που είναι οι δήμοι για παράδειγμα, και όχι στα δικαστήρια -ένα άλλο παράδειγμα- που είναι σκέτο γαμήσι..όπως και να χει ο εργαζόμενος έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τη θέση του και την εργασία που έχει ρίξει τόσα χρόνια..η άποψη οτι ο δημόσιος υπάλληλος τα ξίνει και καλά να πάθει είναι μια μαλακία και μισή...δεν είναι όλοι έτσι

ναι το πρόσεξα κι εγώ ...απάντησα αυτόματα στον ασιμούλι

δε σου κάνει εντύπωση που υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο και κανένας δεν έχει μπει στον κόπο να το εφαρμόσει? και δε θα σου πω ψέμματα αλλά οι συνδικαλιστές είναι οι πρώτοι που δεν έχουν καμία διάθεση εφαρμογής του...

Amnesiac.
18-05-2011, 22:52
νεκρομπούτσα αν έναν οδηγό που περίσσευε σε κάποιο Δήμο τον στέλναν σε ένα νοσοκομείο που έχει έλλειψη θα σου φαινόταν άδικο κοινωνικά; Από τη στιγμή κιόλας που και τους δυο τους πληρώνει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος;

asimoulis
18-05-2011, 23:42
τι σχεση εχει το δημοσιο με τους μεταναστες?

είναι 2 από τα πάμπολλα καυτά ελληνικά πολιτικά ζητήματα* που οι μισοί λένε άσπρο και οι μισοί μαύρο. ονομάζω από δω και πέρα την πολιτική που εφαρμόζεται ως πολιτική της διελκυστίνδας** δηλαδή η χρυσή τομή για να ικανοποιηθούν όλοι κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται καμμιά τομή(sic). για παράδειγμα. ο παπουτσής. αριστερά του ΠΑΣΟΚ τον βρίζουν επειδή δεν είναι πολύ αριστερός δηλαδή δεν διαλύει τα ΜΑΤ και την αστυνομία. δεξιά του ΠΑΣΟΚ τον βρίζουν επειδή είναι ανίκανος και έχει προσκυνήσει το μαρξιστικό παρακράτος( τα ματ δεν δέρνουν όσο θα πρεπε και μια φορά που πήγαν να δείρουν τους έκανε φασαρία). παραλογισμός. η μισή ελλάδα βρίζει το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν πουλάει τη ΔΕΗ και η άλλη μισή γιατί την πουλάει. οι μισοί*** λένε στο διάολο με τους μετανάστες και οι άλλοι μισοί "κάτω τα χέρια". αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. όταν σπάσει το σκοινί της διελκυστίνδας θα έχουμε νεκρούς****. πρέπει κάποιος υπεύθυνα να παίξει ένα ρόλο και να βρει λύσεις που για μένα υπάρχουν. λύσεις μέσα στο σύστημα με συναίνεση και λογική. και πολύς κόσμος περιμένει από την αριστερά να βοηθήσει την κατάσταση.

*πολιτικό ζήτημα = το ζήτημα το οποίο δεν μπορεί μια έγκυρη αρχή (π.χ. η επιστήμη) να αποφανθεί με σιγουριά πως λύνεται αλλά επαφίεται στην άποψη του καθένα.

**http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/Tug_of_war_2.jpg/220px-Tug_of_war_2.jpg

***τώρα δεν είναι μισοί αλλά όταν καταλαγιάσουν τα πράματα θα κρίνουμε καλύτερα.

****η πολιτική της τυφλής κόντρας σε όλα οδηγεί στην καλύτερη (αν έχεις κάποιον συσχετισμό) στον εμφύλιο. στεγνά. ο λένιν και το κόμμα του μπόρεσαν να το διαχειριστούν και μαγκιά τους. τα όρθια ζωντανά τύπου τσίπρα όχι. στην χειρότερη οδηγεί σε τεράστια αποχή, απομόνωση της αριστεράς και άλλα ζοφερά πράγματα.

electra
18-05-2011, 23:44
ανάλογα .. ο διοικητικός ας πούμε οκ ας πάει διοικητικός κάπου άλλου αλλά τον οδηγό ή τον δικαστικό επιμελητή που να τον πας? ο υπερπληθυσμός που λες έχει να κάνει με το εξής, ότι όλοι ήθελαν να μπουν σε "εύκολες" υπηρεσίες, που είναι οι δήμοι για παράδειγμα, και όχι στα δικαστήρια -ένα άλλο παράδειγμα- που είναι σκέτο γαμήσι..όπως και να χει ο εργαζόμενος έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τη θέση του και την εργασία που έχει ρίξει τόσα χρόνια..η άποψη οτι ο δημόσιος υπάλληλος τα ξίνει και καλά να πάθει είναι μια μαλακία και μισή...δεν είναι όλοι έτσι

ναι το πρόσεξα κι εγώ ...απάντησα αυτόματα στον ασιμούλι

δε σου κάνει εντύπωση που υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο και κανένας δεν έχει μπει στον κόπο να το εφαρμόσει? και δε θα σου πω ψέμματα αλλά οι συνδικαλιστές είναι οι πρώτοι που δεν έχουν καμία διάθεση εφαρμογής του...

Χωρίς ίχνος ειρωνείας, πραγματικά αναρωτιέμαι τι εικόνα έχεις περί του δημοσίου και τι πραγματικά βιώματα.
Σίγουρα υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται. Ενδεικτική κατηγορία αυτοί που εξυπηρετούν κοινό. Ακομα και αυτές οι φωτεινές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ειδικά όταν δεν υπάρχει έλεγχος σοβαρός από κανέναν.

Οταν ημουν μικρη και 30φυλλενια ακομα και ειχα την ψυχικη αντοχη πιστευα οτι εαν ειχα δικιο σε κατι θα το εβρισκα οποτε και αφιερωνα χρονο και φαια ουσια ωστε να πραγματοποιήσω όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που θα μου κατοχύρωναν και καλά το δίκιο μου.
Τώρα που έχω μια πιο ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όταν κάτι λειτουργεί από τις βάσεις του λάθος κυρίως εξαιτίας της ανυπαρξίας δομών και στοιχειώδους οργάνωσης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σοβαρά.
Και δυστυχώς το ελληνικό δημόσιο ανήκει σε αυτή την ανεπανάληπτη κατηγορία.

Αλήθεια, έχεις επιχειρήσει ποτέ να κάνεις αναφορά σε υπάλληλο που 'εργάζεται' στο δημόσιο ακριβώς επειδή ταλαιπωρεί τον κόσμο ή αρνείται επιδεικτικά να κάνει τη δουλειά του; Πραγματικά πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις με τέτοιες ενέργειες ειδικά όταν οι θέσεις στο δημόσιο είναι κατά κανόνα βυσματικές;

Η άποψη που έχω σχηματίσει εγώ είναι ότι η επικρατούσα νοοτροπία στο δημόσιο είναι 'πως να εργαστώ λιγότερο' και συχνά υιοθετείται στην εργασιακή πορεία κάποιου καθώς οι συνάδελφοι του δουλεύουν ελάχιστα και δεν υπάρχει κανένα απολύτως κίνητρο για αυτόν να εξακολουθεί να εργάζεται με ικανοποιητικό ρυθμό. Απλά αισθάνεται μαλάκας να δουλεύει όταν οι άλλοι κάθονται.

Έπικ σκηνικό σε υποκατάστημα οαεδ : έλειπε η υπάλληλος υπεύθυνη για την καταγραφή κάποιων στοιχείων και επί 5' πολιτης γινοταν μπαλακι απο υπαλληλο σε υπαλληλο γιατι αρνουνταν να φορτωθουν οι υπολοιποι τη δουλεια του αδειουχου. Τη λυση την εδωσε ο διευθυντης τον οποιο και καλεσε υπαλληλος παρακαλω, ο οποιος διευθυντης και 'φορτωσε' τη δουλεια στη συμβασιουχα με αυτα τα λατρεμενα τα στειτζ ή σταζ. ΚΑΙ ΓΑΜΩ!
Επι των μεταταξεων τώρα, διαπιστώνω ότι υπάρχει η πρόθεση να στρέψουν την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης ώστε να περιοριστεί το πολιτικό κόστος και το επιτυγχάνουν και με το να αναπαραγάγουν μεγάλα ψεύδη περι του δημοσιου τα μμε. Αυτο ομως δε σημαίνει πως δε βλέπουμε το ιδιο το πρόβλημα. Γιατι πραγματι οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι υπεραριθμοι, δεν ειναι παραγωγικοί και συχνά τα προσόντα τους δε συνάδουν με τις θέσεις που καλύπτουν.
Η εκτίμησή μου είναι πως τώρα που έρχονται μετατάξεις και ενδεχομένως και απολύσεις θα παίξει της πουτάνας το βύσμα.

stam and the witches
19-05-2011, 00:18
Αν το σκεφτεί κανείς, το πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους είναι ολόιδιο με το μεταναστευτικό... έχουν μαζευτεί πολλοί και δεν πάνε πουθενά!!

nekrobutcher
19-05-2011, 15:21
επειδή τυχαίνει να έχω εμπειρία-αλλά αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο- να σου πω ότι συχνά γίνονται αναφορές πολιτών κατά υπαλλήλων και σε πληροφορώ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι τις τρέμουν τις αναφορές γαιτί απαξ και γίνει θα εξεταστεί. επίσης υπάρχει πλαίσιο αξιολόγησης απο τον προϊστάμενο, γίνεται κάθε χρόνο και ο κάθε υπάλληλος έχει προσωπικό φάκελο. εγώ θα ρωτήσω το άλλο γιατί λες ότι θα κάνεις απολύσεις - μετατάξεις και δε προσπαθείς να εξυγχρονίσεις το δημόσιο τομέα? γαιτί εκεί είναι το πρόβλημα.υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν λάτζα γιατί δεν υπάρχει μηχανοργάνωση! τυχαίνει να υπάρχει υπάλληλος που διαχιερίζεται καθημερινά 21,000 φακέλους! εαν υπήρχε ένας υπολογιστής ούτε τόσοι υπάλληλοι θα χρειάζονταν, ούτε τόση γραφειοκρατία. και ναι συμβαίνει πολλές φορές κάποιος να εργάζεται περισσότερο και κάποιος λιγότερο ανάλογα με το πόστο παίρνοντας τα ίδια λεφτά και ναι για αυτό το λόγο κοιτάει ο ένας πόσο δουλεύει ο άλλος..εξάλλου στο δημόσιο υπάρχει ένας μαλάκας που δουλεύει για άλλους 2.
αμνησιακ εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω τι είναι "κοινωνικά" δίκαιο..λες και ζούμε σε καμιά "δίκαιη κοινωνία" εγώ σου λέω αν είναι δίκαιο για τον εργαζόμενο..διότι αυτό είναι φαύλος κύκλος ..μπορώ κι εγώ να σου πώ γιατί να παίρνω 700 ευρώ και να πληρώνω από πάνω τους συνταξιούχους?

Deggial
19-05-2011, 17:43
εγώ θα ρωτήσω το άλλο γιατί λες ότι θα κάνεις απολύσεις - μετατάξεις και δε προσπαθείς να εξυγχρονίσεις το δημόσιο τομέα? γαιτί εκεί είναι το πρόβλημα.υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν λάτζα γιατί δεν υπάρχει μηχανοργάνωση! τυχαίνει να υπάρχει υπάλληλος που διαχιερίζεται καθημερινά 21,000 φακέλους! εαν υπήρχε ένας υπολογιστής ούτε τόσοι υπάλληλοι θα χρειάζονταν, ούτε τόση γραφειοκρατία. και ναι συμβαίνει πολλές φορές κάποιος να εργάζεται περισσότερο και κάποιος λιγότερο ανάλογα με το πόστο παίρνοντας τα ίδια λεφτά και ναι για αυτό το λόγο κοιτάει ο ένας πόσο δουλεύει ο άλλος..εξάλλου στο δημόσιο υπάρχει ένας μαλάκας που δουλεύει για άλλους

Μιας και αυτός είναι ο ερευνητικός μου τομέας, μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι το πρόβλημα με την μηχανογράφηση κολλάει συνήθως ακριβώς στο γεγονός ότι καθιστά κάποιες θέσεις εργασίας άχρηστες (δηλ. άχρηστες είναι εξ' αρχής εφόσον υπάρχει καλύτερη, αποδοτικότερη μέθοδος) και το πλεονάζον προσωπικό θα έπρεπε να πάρει μετάταξη, οπότε γκρινιάζουν οι συνδικαλιστές.

Επίσης, η χρήση Πληροφοριακών Συστημάτων εν γένει επιτρέπει πολύ πιο οριζόντιες οργανωτικές δομές, εφόσον τα υψηλόβαθμα στελέχη μπορούν να έχουν πολύ καλύτερη εποπτεία και το παραγωγικό στρώμα μπορεί να έχει μεγαλύτερες ευθύνες αλλά και περισσότερα περιθώρια για πρωτοβουλίες στην εργασία του. Οπότε έχεις και την γκρίνια όλων των μεσαίων διοικητικών στελεχών που θα χάσουν την θέση τους.

HAVOC
19-05-2011, 17:51
Bαλτε τις γαμημενες αρχαιολογικες/δασαρχεια/πολεοδομιες/κτλ κτλ σε ενα ηλεκτρονικο καζανι να κανΟμε τις δλειες μας.
Πουλο ολοι.
Ντεγκιαλ φερε την επανασταση. Καντους erase.

nekrobutcher
19-05-2011, 20:35
εγώ θα ρωτήσω το άλλο γιατί λες ότι θα κάνεις απολύσεις - μετατάξεις και δε προσπαθείς να εξυγχρονίσεις το δημόσιο τομέα? γαιτί εκεί είναι το πρόβλημα.υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν λάτζα γιατί δεν υπάρχει μηχανοργάνωση! τυχαίνει να υπάρχει υπάλληλος που διαχιερίζεται καθημερινά 21,000 φακέλους! εαν υπήρχε ένας υπολογιστής ούτε τόσοι υπάλληλοι θα χρειάζονταν, ούτε τόση γραφειοκρατία. και ναι συμβαίνει πολλές φορές κάποιος να εργάζεται περισσότερο και κάποιος λιγότερο ανάλογα με το πόστο παίρνοντας τα ίδια λεφτά και ναι για αυτό το λόγο κοιτάει ο ένας πόσο δουλεύει ο άλλος..εξάλλου στο δημόσιο υπάρχει ένας μαλάκας που δουλεύει για άλλους

Μιας και αυτός είναι ο ερευνητικός μου τομέας, μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι το πρόβλημα με την μηχανογράφηση κολλάει συνήθως ακριβώς στο γεγονός ότι καθιστά κάποιες θέσεις εργασίας άχρηστες (δηλ. άχρηστες είναι εξ' αρχής εφόσον υπάρχει καλύτερη, αποδοτικότερη μέθοδος) και το πλεονάζον προσωπικό θα έπρεπε να πάρει μετάταξη, οπότε γκρινιάζουν οι συνδικαλιστές.

Επίσης, η χρήση Πληροφοριακών Συστημάτων εν γένει επιτρέπει πολύ πιο οριζόντιες οργανωτικές δομές, εφόσον τα υψηλόβαθμα στελέχη μπορούν να έχουν πολύ καλύτερη εποπτεία και το παραγωγικό στρώμα μπορεί να έχει μεγαλύτερες ευθύνες αλλά και περισσότερα περιθώρια για πρωτοβουλίες στην εργασία του. Οπότε έχεις και την γκρίνια όλων των μεσαίων διοικητικών στελεχών που θα χάσουν την θέση τους.

άρα με τη μηχανοργάνωση θα λυνόταν το θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού....αυτό που λες δε το γνωρίζω διότι στην υπηρεσία που ήμουν το θέμα της μηχανοργάνωσης είχε τεθεί εδώ και καμιά 20αρια χρόνια..τώρα γιατί δεν έγινε ποτέ δε ξέρω..ίσως επειδή πάντα παίζει το παραμυθάκι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια?

ikonoklast
19-05-2011, 20:42
Δε νομίζω ότι υπάρχει πιο βαρετή κουβέντα στον κόσμο. Εδώ είναι η ερευνητική του Deggial σου λέει. Κάντε ένα split σε «Δημόσιο και Μηχανοργάνωση» και πηγαίντε το στο Now Playing.

HAVOC
19-05-2011, 20:54
Eισαι αλληλεγγυος. Σου το χωσα στα ανεκδοτα.

Deggial
19-05-2011, 23:36
άρα με τη μηχανοργάνωση θα λυνόταν το θέμα του πλεονάζοντος προσωπικού....αυτό που λες δε το γνωρίζω διότι στην υπηρεσία που ήμουν το θέμα της μηχανοργάνωσης είχε τεθεί εδώ και καμιά 20αρια χρόνια..τώρα γιατί δεν έγινε ποτέ δε ξέρω..ίσως επειδή πάντα παίζει το παραμυθάκι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια?

Αυτό που λέω είναι ότι σε κάθε περίπτωση χρειάζονται μετατάξεις και ένας γενικότερος ανασχεδιασμός του Δημοσίου για να εκμεταλλευτεί καλύτερα τόσο το εργατικό δυναμικό του όσο και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Κι αυτό δε το δέχονται εύκολα οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν βολευτεί σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό εργασίας και ξαφνικά θα πρέπει να επανεκπαιδευτούν και να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας.

Όσον αφορά την μηχανογράφηση, τα Πληροφοριακά Συστήματα και το κόστος: είναι αλήθεια ότι το αρχικό κόστος είναι σημαντικό, ωστόσο σε μια πετυχημένη εφαρμογή μπορεί να αποσβεστεί πάρα πολύ γρήγορα (ακόμη και εντός ενός έτους) από την μείωση του λειτουργικού κόστους. Το πρόβλημα είναι πως αφ' ενός είναι δύσκολο να προβλέψεις/μετρήσεις το οικονομικό όφελος για τον Δημόσιο Φορέα, αφ' ετέρου είναι σχετικά υψηλή η πιθανότητα αποτυχίας, επειδή

α) δεν υπάρχουν σοβαροί μηχανισμοί ελέγχου/πιστοποίησης ώστε να ελέγχεται εάν το Πληροφοριακό Σύστημα που αγοράζει η εκάστοτε δημόσια υπηρεσία πληρεί πράγματι τις προδιαγραφές και τηρεί τους κανόνες του Πλαισίου Ηλ. Διακυβέρνησης,

β) στην πραγματικότητα, η επιτυχία της εισαγωγής ενός ΠΣ δεν είναι θέμα τεχνολογικό ή τεχνικό, αλλά εξαρτάται κυρίως από την αλλαγή της κουλτούρας του οργανισμού και του τρόπου εργασίας. Όσο τέλειο κι αν είναι το ΠΣ, αν δεν εκπαιδευτούν οι εργαζόμενοι, δεν αλλάξουν οι διαδικασίες ή δεν αλλάξουν οι παλιές νοοτροπίες, το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό. Ένα συχνό παράδειγμα στην βιβλιογραφία είναι η περίπτωση μιας συμβουλευτικής στις αρχές του '90, η οποία είχε αγοράσει το IBM Lotus Notes για να δημιουργήσει ένα πρωτόγονο είδος wiki ώστε να μοιράζονται γνώση οι υπάλληλοι της. Τελικά δε το χρησιμοποιήσε ποτέ κανείς, για τον απλούστατο λόγο ότι είχαν καλλιεργήσει τέτοιο κλίμα ανταγωνισμού μεταξύ των συμβούλων της εταιρίας που κανείς δεν ήθελε να βοηθήσει οποιονδήποτε άλλο συνάδελφο.

Τέσπα, tl;dr: ναι μεν το αρχικό κόστος είναι σημαντικό, αλλά γίνεται γρήγορη απόσβεση και υπάρχει σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, ωστόσο υπάρχει και ένα σοβαρό ρίσκο αποτυχίας. Οπότε το "δεν υπάρχουν κονδύλια" είναι μεγάλη βλακεία.

HAVOC
19-05-2011, 23:48
γ) Οι ΔΤΥ χρησιμοποιουν σπαΖμενα σχεδιαστικα προγραμματα :P

asimoulis
20-05-2011, 01:26
λυσάξανε σήμερα στο mega για απολύσεις, αν δεν δουν αίμα δημοσίου υπαλλήλου δεν θα ηρεμήσουν. άντε φέρτε από δω τα ποστ αφήστε τους μετανάστες ήσυχους.

Harbinger of Death
20-05-2011, 03:07
Ch0xJH-q_v0

KoiliaSamprela
20-05-2011, 08:35
ωστόσο μια χαρά κλίμα έχουν περάσει για τους ιβολ δημόσιους υπαλλήλους

Amnesiac.
20-05-2011, 09:05

Ποιοί το έχουν περάσει ακριβώς; Το Σύστημα που θέλει τον κόσμο διχασμένο κτλ;

Η προσωπική εμπειρία του κόσμου δε μετράει καθόλου δηλαδή; Ή δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και ο κόσμος επηρεάζεται από "το κλίμα που περνάνε";

KoiliaSamprela
20-05-2011, 09:37

Η προσωπική εμπειρία του κόσμου δε μετράει καθόλου δηλαδή; Ή δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα και ο κόσμος επηρεάζεται από "το κλίμα που περνάνε";

μια χαρά βολεύει να έχουν κάποιον πιο βατό φταίχτη για τα χάλια της οικονομίας, not?
η προσωπική εμπειρία είναι συζητήσιμη, μιας και όλοι έχουν να σου πουν μια ιστορία με το "γαμημένο δημόσιο" , αλλά για πες μου, είναι η εμπειρία με τον υπάλληλο που την κάνει γαμημένη ή μήπως οι διαδικασίες ?
Πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο σχεδόν κάθε εβδομάδα, για το χέρι μου, η διαδικασία είναι στάνταρ, πας στον γιατρό σου δίνει ένα χαρτάκι, κόβεις εισιτήριο στο ταμείο , άνθρωποι σαν και μένα αρνούνται να κατανοήσουν την διαδικασία , και δεν λέω για "πρωτάρηδες" αλλά για τακτικούς , όλοι αυτοί βρίζουν τον γαμημένο δημόσιο υπάλληλο.

Raven Lord
20-05-2011, 09:51
πέρα από τη χαμηλή αποδοτικότητα και τη διαφθορά που κυριαρχεί στο δημόσιο, το θέμα είναι ότι με μαζικές απολύσεις το μόνο που θα καταφέρει το κράτος είναι να βυθίσει ακόμη περισσότερο την οικονομία.
εξάλλου, αναλογικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουμε τόσο τεράστιες διαφορές σε αναλογία δημόσιων υπαλλήλων/εργατικού δυναμικού και οι οποίες θα εξισσοροπηθούν με μια συντηρητική πολιτική προσλήψεων. το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η εύρεση λύσεων ώστε ο δημόσιος τομέας να γίνει πιο αποδοτικός.

KoiliaSamprela
20-05-2011, 09:52
. το ζητούμενο θα έπρεπε να είναι η εύρεση λύσεων ώστε ο δημόσιος τομέας να γίνει πιο αποδοτικός.
δηλαδή πόσο ποιο σωστό!

Amnesiac.
20-05-2011, 10:15

μια χαρά βολεύει να έχουν κάποιον πιο βατό φταίχτη για τα χάλια της οικονομίας, not?
η προσωπική εμπειρία είναι συζητήσιμη, μιας και όλοι έχουν να σου πουν μια ιστορία με το "γαμημένο δημόσιο" , αλλά για πες μου, είναι η εμπειρία με τον υπάλληλο που την κάνει γαμημένη ή μήπως οι διαδικασίες ?
Πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο σχεδόν κάθε εβδομάδα, για το χέρι μου, η διαδικασία είναι στάνταρ, πας στον γιατρό σου δίνει ένα χαρτάκι, κόβεις εισιτήριο στο ταμείο , άνθρωποι σαν και μένα αρνούνται να κατανοήσουν την διαδικασία , και δεν λέω για "πρωτάρηδες" αλλά για τακτικούς , όλοι αυτοί βρίζουν τον γαμημένο δημόσιο υπάλληλο.

Καλά το θέμα της "εμπειρίας με τον υπάλληλο" δε το θεωρώ καν πρόβλημα, εξάλλου με όλα τα κακά τους όσοι έρχονται σε επαφή με το κοινό είναι σχεδόν πάντα οι πιο "χωμένοι" και με το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.

Δεν πρόκειται να επεκταθώ στο θέμα του δημοσίου, γιατί μάλλον ανήκω στη μικρή μειοψηφία που η άποψη της για το δημόσιο είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που "προσπαθούν να περάσουν", αλλά μιας και αναφέρθηκε, πώς ακριβώς (καλά όχι ακριβώς, περίπου) αντιλαμβάνεστε την αύξηση της αποδοτικότητας; Με ποιά μέτρα θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Raven Lord
20-05-2011, 10:21
το πιο απλό, το οποίο όμως εφαρμόζεται σε νηπιακό στάδιο μόλις από την εισαγωγή του ΑΣΕΠ και μετά, είναι να προσλαμβάνονται άτομα σχετικά με το κάθε αντικείμενο.
ακόμη πιο απλό είναι να γίνουν μετατάξεις προσωπικού από υπηρεσίες που δεν έχουν αντικείμενο, σε άλλες με μεγάλο φόρτο εργασίας. π.χ. από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι στις διευθύνσεις τεχνικών υπηρεσιών ξύνουν τα παπάρια τους ενώ οι πολεοδομίες είναι υπερφορτωμένες. το προσωπικό των δύο υπηρεσιών είναι μηχανικοί, οπότε εύκολα μπορούν να γίνουν ανακατατάξεις.

από τη στιγμή λοιπόν που δεν εφαρμόζονται ούτε τα αυτονόητα στην οργάνωση του δημόσιου τομέα, ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Amnesiac.
20-05-2011, 10:30
Τη σπατάλη πώς τη μειώνουμε;

(α για να μη παρεξηγηθώ, εννοείται πως είμαι κατά των απολύσεων και γω, κουβέντα κάμνουμε)

Raven Lord
20-05-2011, 10:48
εξαρτάται τι εννοείς σπατάλη.

Amnesiac.
20-05-2011, 10:55
Κυρίως τα λεφτά που τρώγονται και αυτά που ξοδεύονται χωρίς λόγο.

Deggial
20-05-2011, 11:00
Δεν πρόκειται να επεκταθώ στο θέμα του δημοσίου, γιατί μάλλον ανήκω στη μικρή μειοψηφία που η άποψη της για το δημόσιο είναι ακόμα χειρότερη από αυτή που "προσπαθούν να περάσουν", αλλά μιας και αναφέρθηκε, πώς ακριβώς (καλά όχι ακριβώς, περίπου) αντιλαμβάνεστε την αύξηση της αποδοτικότητας; Με ποιά μέτρα θα μπορούσε να συμβεί αυτό;

Κοίτα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο προβλήματα:

α) άνιση κατανομή του εργατικού δυναμικού. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες με υπεράριθμους ή υπαλλήλους-φαντάσματα, και άλλες που με το ζόρι στελεχώνονται. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός και μετατάξεις.

β) απλοποίηση και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, κυρίως στο back-office τμήμα (σύνδεση μεταξύ Πληροφοριακών Συστημάτων, ούτως ώστε π.χ. το ΠΣ του Υπ. Οικονομικών να συνδέεται και να ανταλλάσει δεδομένα με τα ασφαλιστικά ταμεία). Υπάρχει ήδη το Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας και Ηλ. Διακυβέρνησης (http://www.e-gif.gov.gr/) που ρυθμίζει τους κανονισμούς που πρέπει να πληρούν τα ΠΣ του Δημοσίου ώστε να είναι δυνατή η αλληλοσύνδεσή τους και η παροχή ηλεκτρονικών υπηρσιών, ενώ έτσι κι αλλιώς από το 2009 είναι υποχρεωτική η τήρηση του Πλαισίου. Αυτό που λείπει, από την πλευρά της νομοθεσίας, είναι η εγκυρότητα των ψηφιακών εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών (ώστε αν π.χ. πάρω online ένα πιστοποιητικό γέννησης, αυτό να το δέχονται ως δικαιολογητικό οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες), το οποίο θα καλυφθεί με το νομο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που ψηφίζεται αυτές τις μέρες.

Μιας και ρωτάς για την σπατάλη, οι αργόμισθοι υπάλληλοι είναι ένα μέρος της σπατάλης - κι αν δε σου αρέσουν οι απολύσεις, τότε υπάρχουν τα περιθώρεια για αναδιοργάνωση ούτως ώστε να τους εκμεταλλευτούν σε άλλες, παραγωγικές θέσεις εργασίας. Είναι, όμως, και η όλη γραφειοκρατία για την εξυπηρέτηση μίας αίτησης που έχει σημαντικό κόστος (σε ανθρωποώρες, χαρτί, κλπ.) το οποίο μειώνεται σημαντικά εάν όλη η συνεννόηση μεταξύ δημόσιων οργανισμών γινόταν ηλεκτρονικά. Π.χ. αυτή τη στιγμή σχεδόν καμία υπηρεσία δεν χρησιμοποιεί e-mail για την εσωτερική συνεργασία. Και όσες χρησιμοποιούν, συνεχίζουν να στέλνουν και τα ίδια έγγραφα που έστειλαν με e-mail και με ταχυδρομείο, lol.

Επίσης, υπάρχει ήδη υποδομή που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οι δημόσιες υπηρεσίες για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες, όπως το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, το οποίο με το ζόρι κατάφερε να τραβήξει ένα αξιοπρεπές αριθμό δημόσιων οργανισμών τα δύο τελευταία χρόνια.

Ένα άλλο πρόβλημα σπατάλης είναι πως πολλές δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν οργανωμένο Τμήμα Προμηθειών ώστε να μειωθούν τα κόστη προμήθειας και αποθήκης.

Raven Lord
20-05-2011, 11:04
το θέτεις σε πολύ γενικό πλαίσιο και κάθε περίπτωση θέλει ξεχωριστή αντιμετώπιση.
χοντρικά, θα μπορούσαν να γίνονται διαγωνισμοί για όλες τις προμήθειες, να κοπούν οι ανενεργές επιτροπές, να δημιουργηθούν ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί κτλ κτλ

Deggial
20-05-2011, 11:50
το θέτεις σε πολύ γενικό πλαίσιο και κάθε περίπτωση θέλει ξεχωριστή αντιμετώπιση.
χοντρικά, θα μπορούσαν να γίνονται διαγωνισμοί για όλες τις προμήθειες, να κοπούν οι ανενεργές επιτροπές, να δημιουργηθούν ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί κτλ κτλ

Να γίνονται διαγωνισμοί, αλλά πρέπει επιτέλους να υπάρξει μια πιο streamlined γρήγορη διαδικασία για να προμηθεύεται κανείς τα υλικά στην ώρα τους. Π.χ. έχουμε αγοράσει καινούργιο server στο εργαστήριο μέσω διαγωνισμού, η όλη διαδικασία ξεκίνησε τον Οκτώβρη, τον Φλεβάρη επιλέχθηκε προμηθευτής, αλλά λόγω της όλης γραφειοκρατίας ακόμη δεν έχουμε πάρει τους servers - κι έχουμε και ένα Network-attached Storage ακόμη στο κουτί του από τον Αύγουστο, γιατί περιμένουμε τον νέο server για να το στήσουμε. Κι αυτό δε βαριέσαι, χρησιμοποιούμε τον παλιό. Για ανάγκες σε αναλώσιμα ή πρώτες ύλες, οι καθυστερήσεις μπορεί να δημιουργήσουν σημαντικό κόστος ή κώλυμα στην παραγωγή.

Όσον αφορά τον έλεγχο, όποιος έχει εμπειρία με τους διαγωνισμούς του Δημοσίου ξέρει ότι η υπάρχουσα γραφειοκρατία δε προσφέρει τίποτε πέρα από το να καθυστερεί τις διαδικασίες. Κανονικά, κάθε οργανισμός θα έπρεπε να μπορούσε να δρα αυτόνομα, να συντάσσει προϋπολογισμό χωρίς να χρειάζεται έγκριση άλλου οργανισμού (π.χ. Υπουργείου), να διατηρεί Τμήμα Προμηθειών και να αναλαμβάνει ο ίδιος την οργάνωση των προμηθειών και την διεκπεραίωση διαγωνισμών. Ο έλεγχος των οικονομικών από το κεντρικό φορέα που είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότηση του θα μπορούσε να γίνεται ανεξάρτητα, σε τακτική βάση, ούτως ώστε να εντοπίζονται τυχόν παρατυπίες και ευθύνες, δε χρειάζεται να γίνεται ξεχωριστά σε κάθε επένδυση ή διαγωνισμό.

katwrimos
20-05-2011, 12:43
Το πρόβλημα δεν είναι ο δημόσιος υπάλληλος που παίρνει 1000 ευρώ και η δουλειά του δεν χρειάζεται λόγω μηχανοργάνωσης. Ακόμα και αν τον απολύσεις, θα πρεπει να του δίνεις ταμεία ανεργίας κλπ.

Το πρόβλημα είναι κυρίως το οι μισθοί στο δημόσιο για ενεργες θεσεις είναι αουτ οφ γουακ. Δηλαδή δεν γίνεται να υπάρχουν 2 000 000 άνεργοι και να πληρώνεις τον οδηγό διχίλιαρα. Στις υψηλες κλιμακες πρεπει να πεσει το τσεκουρι, όχι στον τύπο που εκανε τον φύλακα στην αποθήκη των εγγράφων για 1000 ευρώ και πλεον δεν είναι απαραίτητος λόγω μηχανογράφησης.

Και στα πανεπιστήμια πρεπει να πεσουν μαζικες απολύσεις και συγχωνεύσεις κατα τη γνώμη μου, γιατι είναι γελοίο να μην υπάρχουν λεφτά για παθολόγους που κάνουν την πρακτική τους και να υπάρχουν τμήματα με εκατοντάδες | "φοιτητες" κάλτσουραλ ανθροπόλοτζυ ξερωγώ.

asimoulis
20-05-2011, 13:09
και υπάρχει και πάγωμα προσλήψεων (σε ένα βαθμό) μην το ξεχνάμε.

HAVOC
20-05-2011, 15:52
Το πρόβλημα δεν είναι ο δημόσιος υπάλληλος που παίρνει 1000 ευρώ και η δουλειά του δεν χρειάζεται λόγω μηχανοργάνωσης. Ακόμα και αν τον απολύσεις, θα πρεπει να του δίνεις ταμεία ανεργίας κλπ.

Το πρόβλημα είναι κυρίως το οι μισθοί στο δημόσιο για ενεργες θεσεις είναι αουτ οφ γουακ. Δηλαδή δεν γίνεται να υπάρχουν 2 000 000 άνεργοι και να πληρώνεις τον οδηγό διχίλιαρα. Στις υψηλες κλιμακες πρεπει να πεσει το τσεκουρι, όχι στον τύπο που εκανε τον φύλακα στην αποθήκη των εγγράφων για 1000 ευρώ και πλεον δεν είναι απαραίτητος λόγω μηχανογράφησης.

Και στα πανεπιστήμια πρεπει να πεσουν μαζικες απολύσεις και συγχωνεύσεις κατα τη γνώμη μου, γιατι είναι γελοίο να μην υπάρχουν λεφτά για παθολόγους που κάνουν την πρακτική τους και να υπάρχουν τμήματα με εκατοντάδες | "φοιτητες" κάλτσουραλ ανθροπόλοτζυ ξερωγώ.

Ξεχασες την εκκλησια. Και αυτοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι και αφορολογητοι. Και κακως τους πληρωνουμε θελουμε δε θελουμε.

katwrimos
20-05-2011, 17:25
Ξεχασες την εκκλησια. Και αυτοι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι και αφορολογητοι. Και κακως τους πληρωνουμε θελουμε δε θελουμε.

Καλά αυτό είναι αυτονόητο. Το κράτος πρεπει να σταματήσει να πληρώνει κληρικούς και να φορολογήσει την εκκλησία. Αν οι χριστιανοί γουστάρουνε παπάδες ας τους πληρώνουν μόνοι τους.

HAVOC
20-05-2011, 17:44
Η μεγαλη πλακα ξερεις ποια ειναι. Οτι εκτος του οτι σε αυτο το χαοτικο κρατος δεν ειναι κατι τετοιο αυτονοητο, εχουν μετατοπισει πλεον το focus στο νομοσχεδιο που ετοιμαζεται για τις μεταμοσχευσεις/δωρεα οργανων. Στα οπλα χριστιανοι!

Amnesiac.
20-05-2011, 17:59

Το "διαγωνισμοί για όλες τις προμήθειες" περισσότερα προβλήματα θα προκαλούσε παρά θα έλυνε. Φαντάσου να χρειαζόταν διαγωνισμός για την παραγγελία φωτοτυπικού ή γραφικής ύλης π.χ. Αυτό που ισχύει τώρα είναι να υπάρχουν ανώτατα όρια για τα οποία επιτρέπονται οι απευθείας αναθέσεις, τα οποία σε μικρές υπηρεσίες είναι αρκετά χαμηλά, π.χ. 5-6.000 €. Το οποίο στη θεωρία του είναι μια χαρά και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι "του πούστη, πόσα μπορεί να φάει κάποιος, άλλοι τρώνε εκατομμύρια". Στην πράξη η απάντηση είναι ΠΟΛΛΑ και με πολλούς τρόπους. Οι πιο συνηθισμένοι είναι οι εξής : α) υπερτιμολόγηση προμηθειών μέχρι του ποσού των 4.900 € π.χ. για πράγματα που μπορεί να κοστίζουν 1-2.000 € κανονικά. Αν αυτά δε φτάνουν πάμε στο β) το οποίο είναι "σπάσιμο" του έργου σε μικρότερα. Μια προμήθεια ή ένα έργο που κοστίζει 45.000 σπάει σε 10 παραγγελίες των 4.500 €. Αν και αυτό δεν αρκεί, πάμε στο γ) το οποίο είναι απευθείας αναθέσεις πάνω από το όριο επικαλούμενοι έκτακτη ανάγκη, π.χ. θεομηνία. Τα ποσά αυτά ισχύουν για δημόσιες επιχειρήσεις που μπορεί να είναι σε χωριά ξερωγώ, για μεγαλύτερες αυξάνονται και τα ποσά εννοείται. Και όλα αυτά νομότυπα ε, με τα παραστατικά τους και όλα τους.

Το να παρουσιάσεις μια επιτροπή σαν ενεργή είναι πανεύκολο, αρκεί να έχει μια "αποστολή" ψιλοαόριστη, που δεν ελέγχεται εύκολα και να φτιάξεις και 12 πρακτικά συνεδριάσεων. Κάποια στιγμή είχαν πει ότι θα καταργούνταν εντελώς οι αμοιβές των επιτροπών, το οποίο θα ήταν σοβαρό μέτρο, αλλά δεν έχει γίνει απόσο ξέρω.

Ανεξάρτητοι ελεγκτές υπάρχουν και χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορεί να πει κανείς ότι κάνουν όλοι σωστά τη δουλειά τους, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να πηγαίνουν στην Περιφέρεια εκθέσεις ελεγκτών με άπειρες και φριχτές παρατηρήσεις για την εκάστοτε υπηρεσία, οι οποίες απλά μπαίνουν στο συρτάρι.

Άρα τι μας μένει;

Raven Lord
20-05-2011, 18:26
δεν εννοώ να τελειώνει το χαρτί και να κάνεις διαγωνισμό. μπορείς να κάνει διαγωνισμό για προμηθευτή όπου θα δεσμεύεται για 1-2 χρόνια να σε προμηθεύει με τη συγκεκριμένη τιμή και μετά διαγωνισμός πάλι.

τι μένει? να αρχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Amnesiac.
20-05-2011, 18:35
Να γίνει αυτό σε τιμή συμφέρουσα για το δημόσιο δεν παίζει για πολλούς λόγους, ειδικά σε εποχή αβεβαιότητας, γιατί ο προμηθευτής θα μπορεί εύκολα να βγει χαμένος. Ποιός προμηθευτής θα δεχόταν π.χ. να παρέχει καύσιμα σε δημόσια υπηρεσία για 2 χρόνια με συγκεκριμένη, χαμηλή τιμή;

Άρα πάμε σε τιμή που θα προσφέρει ασφάλεια στον προμηθευτή, που σημαίνει αναγκαστικά υψηλή, άρα μη συμφέρουσα για το δημόσιο.

Raven Lord
20-05-2011, 20:30
καλά, έλα σε διαγωνισμό δημοσίου έργου και το ξανασυζητάμε αυτό περί συμφέρουσας έκπτωσης

HAVOC
20-05-2011, 20:34
Δυνατο πινκ.

Raven Lord
20-05-2011, 20:37
"πάμε σε τιμή που προσφέρει ασφάλεια στον προμηθευτή" λέει :!:
αχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα

Amnesiac.
20-05-2011, 20:41
Αν θες εξήγα κιόλας γιατί δε σε πιάνω.

Raven Lord
20-05-2011, 20:49
άσε το γέλιο είναι πικρό.
αλλά αν ήξερες πόσες εργολαβίες έχουν γίνει "δώρο" στο δημόσιο, δε θα διαφωνούσες με τη μέθοδο του διαγωνισμού. μεγάλη κουβέντα βέβαια. αν κάτσει κάποτε από κοντά θα σου εξηγήσω τι παίζει και πόσοι είναι διατεθημένοι να πουλήσουν "μπαίνοντας μέσα", απλά για να τζιράρουν.

Amnesiac.
20-05-2011, 20:55
Υποθέτω αναφέρεσαι στον κλάδο σου και δε τα ξέρω αυτά, αν δε βαριέσαι στείλε ένα περιληπτικό πιεμ γιατί με ενδιαφέρει.

Raven Lord
20-05-2011, 20:57
σε πολλούς εμπορικούς κλάδους συμβαίνει αυτό. τεσπα, τώρα δεν προλαβαίνω, θύμησέ μου σε άλλη φάση.

electra
21-05-2011, 01:16
επειδή τυχαίνει να έχω εμπειρία-αλλά αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο- να σου πω ότι συχνά γίνονται αναφορές πολιτών κατά υπαλλήλων και σε πληροφορώ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι τις τρέμουν τις αναφορές γαιτί απαξ και γίνει θα εξεταστεί. επίσης υπάρχει πλαίσιο αξιολόγησης απο τον προϊστάμενο, γίνεται κάθε χρόνο και ο κάθε υπάλληλος έχει προσωπικό φάκελο. εγώ θα ρωτήσω το άλλο γιατί λες ότι θα κάνεις απολύσεις - μετατάξεις και δε προσπαθείς να εξυγχρονίσεις το δημόσιο τομέα? γαιτί εκεί είναι το πρόβλημα.υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν λάτζα γιατί δεν υπάρχει μηχανοργάνωση! τυχαίνει να υπάρχει υπάλληλος που διαχιερίζεται καθημερινά 21,000 φακέλους! εαν υπήρχε ένας υπολογιστής ούτε τόσοι υπάλληλοι θα χρειάζονταν, ούτε τόση γραφειοκρατία. και ναι συμβαίνει πολλές φορές κάποιος να εργάζεται περισσότερο και κάποιος λιγότερο ανάλογα με το πόστο παίρνοντας τα ίδια λεφτά και ναι για αυτό το λόγο κοιτάει ο ένας πόσο δουλεύει ο άλλος..εξάλλου στο δημόσιο υπάρχει ένας μαλάκας που δουλεύει για άλλους 2.
αμνησιακ εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω τι είναι "κοινωνικά" δίκαιο..λες και ζούμε σε καμιά "δίκαιη κοινωνία" εγώ σου λέω αν είναι δίκαιο για τον εργαζόμενο..διότι αυτό είναι φαύλος κύκλος ..μπορώ κι εγώ να σου πώ γιατί να παίρνω 700 ευρώ και να πληρώνω από πάνω τους συνταξιούχους?
Δεν γνωριζω σε ποια υπηρεσια δουλευες αλλα γνωριζω οτι αν γινει αναφορα δεν εξεταζεται απαραιτητα γιατι μπορει ο ιδιος ο προισταμενος υπηρεσιας να μην την στειλει προς εξεταση. Αυτό σίγουρα αν η αναφορά είναι σε στυλ 'ο υπάλληλος είναι ερειστικός, ταλαιπωρει τον κοσμο γιατι δεν δινει σωστες πληροφοριες' κλπ. Ό,τι δλδ ειναι σε πλαισιο he says she says. Φειλ 1 για το δημοσιο. Αν γινει αναφορα οτι εν τελει μενει στο φακελο του υπαλληλου, ναι ισχυει αλλα δεδομενου οτι δεν υπαρχουν κυρωσεις στον υπαλληλο παλι μια τρυπα στο νερο. Συμπερασμα: Το θα σου κανω αναφορα οταν ο υπαλληλος δεν εξυπηρετει ισως αποτελει τροπο ασκησης πιεσης για να εξυπηρετηθει καποιος δεν το γνωριζει ο πολυς λαος ισχυει (ειδικα κατι καημενοι κυριουληδες της τριτης ηλικιας που αποκαλουν την υπογραφη μουτζουρα και αλλα τετοια γραφικα) οποτε spread the word. Γιατι προσωπικα θυμωνω οταν βλεπω τον παππουλακο που εχει περασει παγκοσμιο κατοχη χουντα και δε συμμαζευεται να τον ειρωνευεται και να τον ταλαιπωρει η κυρατσα δημοσια υπαλληλος που βαριεται να κανει τη δουλεια της. Και ναι το παραδεχομαι καταφευγω σε προσεγγισεις τυπου μπαμπουλα για να βγαλω ακρη γιατι οπως προανεφερα η γελοιοτητα δεν γινεται να αντιμετωπιζεται σοβαρα.
Για τις συνταξεις. Μην γινομαστε γραφικοι σε παρακαλω. Οι συνταξιουχοι που εχουν πληρωσει εισφορες τις οποιες και εχει ηδη κατασπαταλησει το κρατος προφανως και θα παιρνουν κανονικα (ελπιζω) τη συνταξη τους, η οποια και προκυπτει απο τις δικες σου και δικες μου εισφορες. Και λεω εχουν πληρωσει ειφορες γιατι εχω γνωρισει και κατι υπεροχες περιπτωσεις συνταξιουχων απο δεκο παρακαλω που βγηκαν στη συνταξη 38 ετων με αιτιολογια πολυτεκνη μητερα και βγαινοντας στη συνταξη τη θεση τους καλυψε το παιδι τους. Ολα αυτα εγιναν νομοτυπα αρα δε φταιει η κυριουλα αλλα το γελοιο νομοθετικο πλαισιο, πολιτικο συστημα και κρατος.

Περι μηχανογραφησης:

Η ελλευψη μηψανογραφησης ειναι το απλο και βασικο πχ που αποδεικνυει τη γελοιοτητα του δημοσιου.
Ολοι οι διαγωνισμοι να δημοσιευονται στο διαδικτυο κανενας με απευθειας αναθεση και τα πληροφοριακα συστηματα πρεπει να ειναι ονλαιν συνδεδεμενα. Και ολα αυτα γιατι εδω ειναι Ελλαδα και τπτ δε θα λειτουργησει σωστα αν δεν υπαρχουν κυρωσεις. Ειδικα για την ονλαιν συνδεση, ποσες κομπινες εχουν παιξει καθαρα απο αδυναμια ελεγχου του δημοσιου ;
Θα προτεινα να γινεται τρελο ποθεν εσχες στους υπαλληλους που εργαζονται σε τμηματα προμηθειων και να υπαρχει πολυ αυστηρο νομοθετικο πλαισιο για ολα. Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η ανομια.
Βρεθηκες κυριος να καπιλευεσαι τη δημοσια περιουσα. Ποτε ξανα συμμετοχη σε διαγωνισμο. Εκλεψες 10 γυρνα 100 πισω.

Τα χαλια της οικονομιας δεν οφειλονται στους απροσδιοριστου αριθμου δημοσιους υπαλληλους. Οκ προσωπικη ευθυνη φερουν οι πολιτες που τοσα χρονια ψηφιζαν τους ιδιους μλκς αλλα μην τρελαθουμε εντελως. Εχουν φαει εκατομμυρια ευρω και δεν εχει μπει κανενας φυλακη και το προβλημα ειναι ο δημοσιος υπαλληλος και η σπαταλη χρηματων απο τις θεσεις οικογενειαρχων με παιδακια. Το ονειρο του νεοελληνα ηταν καποτε να μπει στο δημοσιο σε λιγο θα γινει εφιαλτης. Το μεγαλυτερο προβλημα κατ εμε ειναι η ανομια και η ατιμωρισια. Ολα παραγραφονται κανεις δε μπαινει φυλακη.

Με μεγαλη μου απογοητευση, το ελληνικο πανεπιστημιο ειναι ισως το μοναδικο πχ που συναγωνιζεται σε μπουρδελοσυνη το ατοφιο δημοσιο κυριως γιατι δεν υπαρχει ελεγχος απο πουθενα. Και εδω η απογοητευση ειναι πολυ μεγαλυτερη γιατι το πανεπιστημιο υποτιθεται οτι μας βοηθαει να γινουμε περα απο σωστοι επιστημονες -που θα γελασω δις με τον ορο σωστος επιστημονας με οσα εχω δει- και ολοκληρωμενοι ανθρωποι. Και εδω εχει αποτυχει παταγωδως.

Ωραιες αυτες οι συζητησεις αλλα επιστρεφοντας στην πραγματικοτητα της ελλαδας, δεν πιστευω οτι θα αλλαξουν πολλα γιατι η πολιτικη διαφθορα ειναι τετοια που για την οποια επερχομενη αλλαγη παντα προκυπτει ενας τροπος προσαρμογης της στη διαφυλαξη και εξασφαλιση των συμφεροντων των ιδιων πολιτικων και κοινωνικων ομαδων.

atom_smasher
21-05-2011, 21:06

Ε ραντομ μαλακιες λες. Γιατι τους χιλιαδες παθολογους τους χρειαζεσαι ολους; Α και να κοψουμε τοτε ολες τις κοινωνικες επιστημες γιατι ειναι αντιπαραγωγικες ε; Να κρατησουμε τους παθολογους να μας δωσουν λυσεις και για τα κοινωνικα προβληματα. Ρε μαλακα δεν ειναι δυνατον να βρισκουμε λυση "ποναει κεφαλι, κοβει κεφαλι". Δεν μας οδηγει πουθενα.

nekrobutcher
23-05-2011, 02:00
electra αναλόγως την υπηρεσία διότι εκεί που ήμουν εγώ πρώτα αποφάσιζε ο δικαστής εαν θα πήγαινε στο πειθαρχικό συμβούλιο ο υπάλληλος...
από την άλλη για τους καημένους τους παπούληδες και για τις βαρεμένες οκ συμφωνώ εν μέρει σκέψου όμως μια υπάλληλο να πρέπει να εξυπηρετήσει 100 άτομα και βάλε την ημέρα, να ακούει και τα βρισίδια γιατί κακά τα ψέμματα ορισμένους τους τρώει ο κώλος τους για καυγά.