View Full Version : A Song of Ice and Fire
enitharmon
15-05-2011, 02:39
είχαμε την πρώτη συζήτηση για το game στο τσατ, οποτε είπα να κάνω θρεντ. Ό,τι ποστάρετε να λέτε από ποιο βιβλίο είναι το σποιλερ, μη διαβασουμε κατά λάθος κάτι, κρίμα είναι
το θέμα έχει ως εξής:
<wraithgr> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=1199) εγώ απλά μετά από ένα σημείο άρχισα να σκέφτομαι "καλός βλάκας και αυτός" («-- για τον Eddard λέει)
<enitharmon> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=58) ρε, αυτα που γινονται με eddard ειναι για πολλες σκεψεις
<enitharmon> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=58) πως το αντιμετωπιζει κλπ. αν επραξε σωστα
<wraithgr> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=1199) ναι. το θέμα είναι αν αξίζει για την προσωπική του τιμή να πεθάνει τόσος κόσμος, η απάντηση φυσικά είναι όχι
<enitharmon> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=58) δεν ειναι μονο προσωπικη του τιμη
ειναι νομοι, αξιες, duty γενικοτερα
<wraithgr> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=1199) είναι ξεκάθαρο όμως οτι και τους νόμους τους υπακούει μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την εικόνα του εαυτού του που έχει χτίσει στο μυαλό του
<enitharmon> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=58) κι αν εφαρμοζεις του νομους αναλογα με τα προσωπικα σου συμφεροντα, τοτε ποιο το νοημα;
<wraithgr> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=1199) δηλαδή ειδικά προς το τέλος
και η μεγάλη αλήθεια
<wraithgr> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=1199) τελικά ο τρόπος να τα διαβάσεις αυτά τα βιβλία είναι να δεχτείς οτι ποτέ τίποτα καλό δε θα συμβεί στους χαρακτήρες
ή αν συμβει θα ακολουθήσει κάτι χειρότερο σύντομα
για το θέμα του eddard θα επανέλθω
SpiritCrusher
15-05-2011, 02:45
Ναι οκ, τι; Κι εμένα με χάλασε μιας και όσο έχω διαβάσει ήταν ο πιο σοβαρός χαρακτήρας, αλλά εδώ που τα λέμε έπραξε όπως θα έπραζε ο Ned. Κυρίως λόγω του αποτελέσματος αυτού το συζητάμε ακόμα :P
Προσωπικά νομίζω ότι ο Μαρτιν το έκανε και λίγο επίτηδες για να δείξει πως όλα αυτα που αντιπροσωπεύει ο Ned, σε αντίθεση με παραμύθια/φαντασυ κτλ δεν κερδίζουν πάντα και να προσγειώσει και λίγο τα πράγματα.
Επίσης αυτό που κάνεις με τα συνεχόμενα chapters είναι βλακεία :P Δεν ξέρω, κι εγώ σπάζομαι όταν βλέπω σχετικά μποοορινγκ chapters αλλά οκ τα γεγονότα συμβαίνουν με μια αλληλουχία. Επίσης να πω ότι τα έκανες για Ned chapters ok, τι Daenerys μωρέ :P
enitharmon
15-05-2011, 02:53
ρε χαζε, αυτα με τη daenarys ηταν παραδειγμα ειπαμε. Και με Eddard και με Jon το ιδιο γίνεται και σπάζομαι με τον εαυτό μου και προσπαθώ να κρατηθώ λέμε. Να είσαι στο Vale, να γίνεται της πόρνης και να σταματάει το κεφάλαιο για να σε πρήξει με την daenarys πάλι, ε πετάγομαι μια στο επόμενο κεφάλαιο tyrion, τι να κάνω. (μαλακία ξέρω, αλλά)
Όσοι πέθαναν για τις αξίες και τα κολλήματα του Eddard, είχαν ορκιστεί ότι θα πολεμησουν και θα πεθάνουν, δεν το βρίσκω παράλογο. Το δίλημμα είναι αν όντως έπρεπε να κάνει όπως του είπε ο Renly, strike! Γενικά αποδείχθηκε πολύ τίμιος και πιστός σε αξίες. Το θέμα είναι όταν έχεις να κάνεις με τύπους τύπου cersei, μένεις πιστός σε ιδανικά, ή παίζεις το παιχνίδι, για να μην αφήσεις την εξουσία στο συνάφι τους. Κι αν πράτωντας έτσι, τελικά καταλήγεις σαν κι αυτούς
SpiritCrusher
15-05-2011, 03:06
Βασικά είσαι ακόμα στο Game Of Thrones, σωστά; Αν κρίνω από το παραπάνω που λες, τότε σου λείπουν 2 βασικά στοιχεία για το σκηνικό με Ned, αλλά σποιλερς. Να περιμένεις :P
Και κάπως έτσι η αγωνια σου πήγε 100 φορές πιο πάνω. ΑΣΕ ΤΟ CLASH OF KINGS ΚΑΤΩ, διαβασε τα σωστά.
enitharmon
15-05-2011, 03:14
χαχ :pink:
θα τελειώσω αύριο μεθαύριο το game. Το clash of kings έχει τη μικρότερη γραμματοσειρά που έχω δει σε βιβλίο, με τους ρυθμούς που διαβάζω τις σελίδες, δε θα το τελειώσω ποτε
wraithgr
15-05-2011, 04:07
Απλά να σημειώσω οτι τον λέω βλάκα κυρίως διότι (Game of Thrones spoiler)
Στη φάση που του είπε ο Renly "πες μου και θα σου μαζέψω 100 στρατιώτες σε 10 λεπτά", ΕΠΡΕΠΕ να του είχε πει να το κάνει. Απλά σκάλωσε στο πως ίσως να φαινόταν (οτι δηλαδή πάει να πάρει την εξουσία για τον εαυτό του). Αν ήταν τόσο κολλημένος με το καθήκον και το δίκαιο, έπρεπε να είχε αποκηρύξει αμέσως το μπάσταρδο και να κράταγε την πρωτεύουσα μέχρι να έρθει ο Stannis...
Kelldorain
15-05-2011, 12:16
Απλά να σημειώσω οτι τον λέω βλάκα κυρίως διότι (Game of Thrones spoiler)
Στη φάση που του είπε ο Renly "πες μου και θα σου μαζέψω 100 στρατιώτες σε 10 λεπτά", ΕΠΡΕΠΕ να του είχε πει να το κάνει. Απλά σκάλωσε στο πως ίσως να φαινόταν (οτι δηλαδή πάει να πάρει την εξουσία για τον εαυτό του). Αν ήταν τόσο κολλημένος με το καθήκον και το δίκαιο, έπρεπε να είχε αποκηρύξει αμέσως το μπάσταρδο και να κράταγε την πρωτεύουσα μέχρι να έρθει ο Stannis...
Δεν θυμάμαι καλά το σημείο γιατί έχω καιρό να το διαβάσω οπότε παίζει να το αιτιολόγησε αλλιώς, αλλά ο Ρένλυ παρουσιάζεται αρκετά ανώριμος, οπότε ο Ένταρντ παίζει πέρα από το ηθικό του θέματος, να φοβήθηκε και τι μπορεί να έκανε ο Ρένλυ αν έπαιρνε έτσι την εξουσία.
Γενικά συμφωνώ απόλυτα με spirit εδώ:
Προσωπικά νομίζω ότι ο Μαρτιν το έκανε και λίγο επίτηδες για να δείξει πως όλα αυτα που αντιπροσωπεύει ο Ned, σε αντίθεση με παραμύθια/φαντασυ κτλ δεν κερδίζουν πάντα και να προσγειώσει και λίγο τα πράγματα.
Γιατί νομίζω η ιστορία του Νεντ δεν είναι σε καμία περίπτωση "ηρωική" ιστορία, περισσότερο ειρωνική μου φαίνεται. Περισσότερο ταιριάζει αυτό που είχε ειπωθεί ότι "ένας καλός άνθρωπος δεν γίνεται αυτόματα και καλός βασιλιάς" και για την περίπτωση του.
Εν τω μεταξύ πρέπει να 'μαι ο μόνος που του αρέσουν τα κεφάλαια της Daenerys ε;
Drumsick
15-05-2011, 12:21
Ούτε καν. Ντάνυ, άρυα και Τζον τα αγαπημένα μου.
enitharmon
15-05-2011, 12:23
δεν είσαι ο μόνος
δηλαδή καταλήγουμε ότι για να γίνεις βασιλιάς/αρχηγός οτιδηποτε, πρέπει να παίζεις με τους κανόνες της εξουσίας κι όχι το ανάποδο
SpiritCrusher
15-05-2011, 13:20
δηλαδή καταλήγουμε ότι για να γίνεις βασιλιάς/αρχηγός οτιδηποτε, πρέπει να παίζεις με τους κανόνες της εξουσίας κι όχι το ανάποδο
Χμφ όχι απαραίτητα. Αν δεν παίζεις με τους κανόνες και το παίξεις όπως ο Ned λογικά μπορείς να κερδίσεις. Γιατί; Δες το προηγούμενο ποστ :P
To όλο θέμα με τον Ned έγινε έτσι και για τον ρεαλισμό του θέματος, δεν είναι μόνο ασπρο - μαυρο αλλά υπάρχουν και άλλα περίεργα γεγονότα που επηρρεάζουν την όλη φάση.
E όσο να'ναι όταν από την μια έχεις κεφάλαια με Ned/Tyrion/Cersei/Varys/Baelish κτλ με δολοπλοκίες, πισώπλατες μαχαιριές, ποιος κάνει τι κτλ. είναι απίστευτη ξενέρα να σου πετάει το άρλεκιν της άλλης με τον sun and stars της (αχ!) και τον μικρό εξερευνητη-νίντζα.
atom_smasher
15-05-2011, 20:53
E όσο να'ναι όταν από την μια έχεις κεφάλαια με Ned/Tyrion/Cersei/Varys/Baelish κτλ με δολοπλοκίες, πισώπλατες μαχαιριές, ποιος κάνει τι κτλ. είναι απίστευτη ξενέρα να σου πετάει το άρλεκιν της άλλης με τον sun and stars της (αχ!) και τον μικρό εξερευνητη-νίντζα.
Kelldorain
15-05-2011, 23:00
Χμ ναι συμφωνώ ότι όταν γίνονται καλά τα κεφάλαια με Tyrion/Baelish κλπ δεν φτάνονται, αλλά αυτό που μου αρέσει προσωπικά σε αυτά της Daeneys είναι ότι εξελίσσονται σε έναν τόπο για τον οποίο δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα και βγάζει κάτι το πρωτότυπο. Κάποια κεφάλαια της πχ (και στο 1ο βιβλίο και αργότερα) είναι λες και προέρχονται από άλλο βιβλίο εντελώς. Για Μπραν συμφωνώ , επίσης δεν αντέχω με τίποτα αυτά της Κάτλυν.
Zoonchild
16-05-2011, 13:06
τα κεφαλαια με την Ντανυ απο ενα σημειο και μετα(ηδη απο το 2ο μισο του πρωτου βιβλιου) μια χαρα γαματα ειναι. Ασε που η Ντανυ εχει και πολυ μεγαλυτερη εξελιξη σαν χαρακτηρας απο αρκετους αλλους του βιβλιου.
atom_smasher
16-05-2011, 17:49
Το 5ο επεισοδιο εχει σημεια εκτος βιβλιου; Δεν τα θυμαμαι ολα αυτα. ωραιο παντως.
LokiTricksterGod
16-05-2011, 19:12
το μισό εκτός βιβλίου ήταν, και καλύτερα μάλιστα. για τη σκηνή λόρας/ρένλυ δεν είμαι και πολύ βέβαιος αν ήταν 'σωστή', σου δείχνει ξεκάθαρα δηλαδή ότι εκεί τέθηκε η βάση για να ψηθεί για τον θρόνο ο ρένλυ, αλλά απ'την άλλη στο βιβλίο δε λέει ποτέ πώς του μπήκε η ιδέα.
σπόιλερ για όσους δεν έχουν διαβάσει το τρίτο (τα ξαναδιαβάζω τώρα) :
πω τα κεφάλαια της κατελυν γίνονται όλο και πιο ανυπόφορα, ξεκινώντας απ'το clash of kings, και το χειρότερο είναι ότι με τόση απώλεια δε μπορώ καν να νιώσω κάτι κάθε φορά που της σφάζουν κάποιον αγαπημένο, και είναι και τίγκα στην αυτολύπηση αχ φταίω αχ το ένα αχ το άλλο. δηλαδή καταλαβαίνω πως είναι η οπτική γωνία μιας μέσης γυναίκας στον κόσμο του μάρτιν (έστω ευγενούς) αλλά τα πάω γαμιώντας πλέον. πολύ μάρεσε η μεταμόρφωση στο red wedding και μετά, χάνεται η κλαούνα τουλάχιστον.
enitharmon
16-05-2011, 23:43
πούστη λοκι, με τρώει να ανοίξω το σποιλερ, αλλά θα κρατηθώ.
Ο Renly όταν του είπε strike, το είπε για να ειναι σίγουροι ότι ο Ned θα γίνει προστάτης του βασιλείου, μέχρι να ενηλικιωθεί το μπάσταρδο, δεν ανέφερε πουθενά να γίνει αυτός βασιλιάς. Ακόμα κι αν "παθαίναν" κάτι τα μπάσταρδα, θα έπρεπε να μη δεχθεί κι ο Stannis το θρόνο, ώστε να ενθρονιστεί αυτός. Οπότε ποιο το νόημα της σκηνής
α, επίσης δεν το έχω τελειώσει ακόμα το πρώτο, οπότε δεν ξέρω αν ξεκαθαρίζεται, αλλά έχω την υποψία, ότι η Lysa τελικά σκότωσε τον Arryn, γιατί ήθελε να στείλει το γιο της μακρυά
atom_smasher
17-05-2011, 05:02
eni μην το ανοιξεις. αν θες σου απανταω και για το σποιλερ σου. λοκι αλλαζουν τα πραγματα...
wraithgr
19-05-2011, 09:20
Μπήκαμε αισίως στο 3ο βιβλίο προχτες, και (storm of swords spoiler)
Επιβεβαιώσαμε από το 2ο κεφάλαιο οτι τη βλακεία την κληρονόμησε από την Catelyn η Sansa...
enitharmon
23-05-2011, 16:45
Βασικά είσαι ακόμα στο Game Of Thrones, σωστά; Αν κρίνω από το παραπάνω που λες, τότε σου λείπουν 2 βασικά στοιχεία για το σκηνικό με Ned, αλλά σποιλερς. Να περιμένεις :P
το τέλειωσα το game, έχω μπει ολοταχώς στο CoK, και ποια 2 στοιχεία εννοείς; το πρωτο είναι ότι μάλλον ο Littlefinger έβαλε το δαχτυλάκι του (το δείχνουν και στο 7ο επεισόδιο μάλλον όπως του έριξα μια ματιά), το δεύτερο δεν το έχω βρει ακόμα.
Το Clash έχει περισσότερους διαλόγους και λιγότερες περιγραφές ή είναι η ιδέα μου;
rat_poison
23-05-2011, 16:54
αγοράζουμε, ή pdf?
enitharmon
23-05-2011, 17:40
γενικά ισχύει ό,τι και με ΗΒΟ, αξίζουν τα λεφτά τους (ειδικά το ΗΒΟ για να γυρνάει τέτοιες σειρές), αλλά ο Martin δεν (θα) ξέρει τι να τα κάνει τόσα λεφτά, ειδικά τώρα με τη σειρά, οπότε χωρίς τύψεις, pdf (αν και 9 ευρώ το κάθε βιβλίο έχει και το αμαζον έχει προσφορά και τα 4 με 20€)
SpiritCrusher
23-05-2011, 17:50
το τέλειωσα το game, έχω μπει ολοταχώς στο CoK, και ποια 2 στοιχεία εννοείς; το πρωτο είναι ότι μάλλον ο Littlefinger έβαλε το δαχτυλάκι του (το δείχνουν και στο 7ο επεισόδιο μάλλον όπως του έριξα μια ματιά), το δεύτερο δεν το έχω βρει ακόμα.
Το Clash έχει περισσότερους διαλόγους και λιγότερες περιγραφές ή είναι η ιδέα μου;
Δεν ελεγα για Littlefinger. Αυτός όπως ξέρουμε πάει με όποια πλευρά κερδίζει και το παίζει παντού διπλό ταμπλό για να είναι και στην ασφάλεια του.
Τα 1o που έλεγα είναι το γιατί έφυγε ο Renly. Νόμιζα πως στο 1ο δεν λέει και τίποτα πέρα ότι την έκανε ενώ το αναλύει στα μισά του CoK. Όχι ότι είναι κάτι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, ούτε και τόσο σημαντικό μπροστά στο:
...2ο, και πιο σημαντικό (μιας και αν δεν γινόταν αυτό ο Ned θα κέρδιζε) είναι αυτό που λέει κάτω στη σελίδα 43 της αγγλικής έκδοσης (το 1ο Tyrion Chapter του CoK). Όχι, να μην το δεις, να φτάσεις εκεί κανονικά :!:
enitharmon
24-05-2011, 00:42
σε παρακαλώ, έχω φτάσει ήδη στην 100η σελίδα, χωρίς να πηδάω κεφάλαια
α, αυτό λες. μαλακία. να το μάθει και ναυτοκτονήσει
wraithgr
24-05-2011, 01:10
Τσίμπησα blood and gold και feast for crows 5 λίρες έκαστο \m/
antimusic
24-05-2011, 01:33
α ναι, είναι αυτό που χώρισαν το κάθε βιβλίο στα 2. σε έκλεψαν.
SpiritCrusher
24-05-2011, 02:01
α, αυτό λες. μαλακία. να το μάθει και ναυτοκτονήσει
E αυτό είναι και όλο το ζουμί της υπόθεσης. Δεδομένου ότι η ίδια η Cersei λέει πως αν δεν είχε γίνει αυτό, θα είχε χάσει, βλέπεις πως η όλη συζήτηση στη 1η σελίδα πιο πριν για τον "τρόπο" που διάλεξε ο Ned είναι λίγο άκυρη. Ο τρόπος του θα δούλευε αν δεν γινόταν αυτό το τελείως τυχαίο γεγονός. Ακόμα και ο Ρενλης να έμενε, ίσως πάλι να το έχαναν.
wraithgr
24-05-2011, 09:30
α ναι, είναι αυτό που χώρισαν το κάθε βιβλίο στα 2. σε έκλεψαν.
Βασικά στις αγγλικές εκδόσεις μόνο το τρίτο είναι χωρισμένο, αυτά που έγραψα ήταν το 3ο(β) και το 4ο...
Τεσπα
Κράσερ αυτό που λέτε με ένι το είχα διαβάσει και ήθελα να το πνίξω το σκατό, και τώρα και τη μάνα της, τα είπαμε, αλλά δε συμφωνώ απόλυτα οτι από αυτό σώθηκε η Cersei γιατί υποψιάζομαι οτι ο Littlefinger είναι πλευρά από μόνος του, δεν παίζει να μην τον πρόδιδε τον Stark (σκέψου πόσο εύκολα μπορεί να κάνει ότι θέλει με την Cersei σε σχέση με το Ned, τουλάχιστον από άποψη πλιάτσικου, εκμετάλλευσης κλπ)
enitharmon
24-05-2011, 23:21
βσκ που λέτε, είμαι σχεδόν στη 200η σελίδα του CoK και ο Varys είναι από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχει επινοήσει άνθρωπος
Zoonchild
25-05-2011, 09:18
που να φτασεις και στον Jaqen(ο οποιος δινει -μαλλον- και ενα μικρο χιντ σχετικα με το τι παιζει με τον Varys)
LokiTricksterGod
26-05-2011, 12:55
για όσους έχουν διαβάσει το τρίτο
And who are you the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red a lion still has claws,
And mine are long and sharp my lord,
as long and sharp as yours.
πόση ανατριχίλα γαμώτο, έτσι που ναι γραμμένο το απόσπασμα με τους στίχους ανάμεσα παίζει ναναι απ'τις πιο δυνατές σκηνές του μάρτιν γενικά
wraithgr
27-05-2011, 22:54
Σχεδόν τελείωσα και το τρίτο(Α)... Εντάξει απλά δεν έχω ιδέα πως θα προχωρήσει η κατάσταση, πόσο πιο χάλια να πάνε τα πράγματα δηλαδή...
Εντιτ: Α, τόσο.... :( :( :( :(
SpiritCrusher
09-06-2011, 21:35
0 όμως ε. Σε φάση το ξεπέταξε από το πουθενα και τσακ μπαμ, λες και το κάνει επιτηδες. :P
enitharmon
09-06-2011, 22:10
εμένα μου είπε ο MrMaiden ότι στο τέλος του 4ου
συμβαίνει κάτι κακό στην Arya χωρίς να μου πει τί και δεν ήταν κάτι από αυτά που μάντεψα κι έχω λυσσάξει λίγο.
Και μιας και το πιάσαμε, έχω την αίσθηση ότι στο 2ο δε συμβαίνουν πολλά πράματα. Είμαι στη μέση περίπου και νομίζω ότι περισσότερο χτίζονται οι χαρακτήρες μέσω συζητήσεων παρά μέσω εξελίξεων (όχι ότι με χαλάει ε, τα κεφάλαια Tyrion και ειδικά οι συζητήσεις με Varys είναι σκέτη απόλαυση). Βέβαια σε μισή σελίδα μπορεί να χαθεί το μισό westeros, αλλά καταλάβατε τί λέω.
α, ναι και οι Red priests είναι πραγματικά συναρπαστικοί και τρομαχτικοί ταυτόχρονα
Drumsick
09-06-2011, 22:22
Δεν κάνουν τέτοια σπόιλερς ρε μιστερμειντεν.
Στο 3ο βιβλίο
που τελειώνει ένα κεφάλαιο και σ'αφήνει με την εντύπωση πως ο κλεγκέιν σκότωσε την άρυα
πέταξα το βιβλίο με δύναμη, αποφάσισα να το παρατήσω, και πήρα τηλέφωνο αυτόν που μου τα πρότεινε/δάνεισε και τον άρχισα στα μπινελίκια.
Μετά βέβαια κοίταξα παρακάτω τους τίτλους κεφαλαίων να δω τι παίζει και ηρέμησα.
Το 4ο είναι λίγο ξενερωτικό γιατί σε βγάζει σχεδόν τελείως απ'τα περιβάλλοντα και τους χαρακτήρες που'χεις συνηθίσει.
enitharmon
09-06-2011, 22:32
όποτε λέτε ότι κακό συμβαίνει (αντίδραση σαν της Χ παραπάνω όταν GoT spoiler σκότωσαν το Ned και The Wire spoiler σκοτώθηκε ο Omar) εγώ καταλαβαίνω ότι κακό συμβαίνει στους Σταρκ, γιατί για τους υπόλοιπους ποιος νοιάζεται, σιγά μη στεναχωρηθούμε κιολας αμα ψοφήσει ο Jaime πχ. Αν και τον Tyrion δεν τον κόβω να ζει πολυ, παραεχει απλωθεί
wraithgr
10-06-2011, 00:19
0 όμως ε. Σε φάση το ξεπέταξε από το πουθενα και τσακ μπαμ, λες και το κάνει επιτηδες. :P
Πως εννοείς μηδέν; Όλο το κεφάλαιο μια προδιάθεση ήταν, το διάβαζα στο δρόμο προς το γραφείο και ήμουν σε φάση όχι ρε γμτ να δεις που θα γίνει αυτό και κείνο... Είχα πολύ καιρό να χαλαστώ τόσο για χαρακτήρες σε βιβλίο/ταινία/whatever...
Για το red wedding λέω προφανώς. Ακόμα και τώρα που είμαι στο 25% του 4ου σκέφτομαι οτι δεν έχει νόημα να διαβάζω μόνο και μόνο για να δω τους χαρακτήρες που αντιπαθώ να ψοφάνε...
SpiritCrusher
10-06-2011, 01:17
E αυτό λέω, πήρε ένα τσάπτερ από το πουθενα και απλα το εληξε εκει. Το σκέφτηκα μετά και είναι λες και
επίτηδες άρχισε όλο το story από τους Starks ώστε να δημιουργήσει μια συνδεση με τον αναγνωστη ώστε μετα όταν τους σκοτώσει να σοκάρει. Ή όταν πάνε όλα στραβα να κρατα σε αγωνία πως διάολο θα ξεφύγουν. Από την άλλη δεν βλέπεις σε κανέναν άλλον χαρακτήρα να πηγαίνουν όλα τόσο στραβα λες και τους μουτζωσαν. Και μιλάμε ακόμα και σε ραντομνεςς ε. Σκέψου και το πως απλά μας προσπερασε όλα όσα έκανε ο Robb στο Καστερλι και απλά μας τον έφερε πίσω παντρεμένο, σπασμένη υπόσχεση σε Φρει και δεν ξέρω κι εγώ τι, είναι λες και το τραβηξε απ' τα αυτιά για να τον φάει ετσι :P Γενικά μαζί με τον σχετικό "ευνουχισμό" Tyrion με έχει ξενερώσει λίγο τώρα, μιας και χάθηκαν τα chapters που μου αρεσαν, αυτά δηλαδή με το πως η μια πλευρά αντικρούει την άλλη και όλη αυτή τη διαμάχη.
Ενι που είσαι; Όταν λες 2ο εννοείς CoK ή το 2o του Storm Of Swords;
edit: Για το σημείο που λέει η Drumsick
όπως έχω πει δεν είμαι φαν Arya αν και τα chapters της έφτιαξαν μετά το CoK (κυρίως γιατί περιέχουν ενδιαφέρον χαρακτήρες και λιγότερο Arya :P ) και ακόμα κι εμένα με ενόχλησε, γιατί ήταν καπακι απο θανατο των άλλων και οκ την ξεπάστρεψε με chapter 2 σελίδων ξέρω'γω και τελείως αψυχολόγητα. Βέβαια μετά σκέφτηκα πως το λέει περίεργα και μπορεί καλλιστα να την πετυχε με την πλατιά πλευρά του τσεκουριού οπότε και να ζει, και το τσεκαρα βλεπωντας το chapter. Παρόλα αυτά το υπόλοιπο SOS δεν προμυνηεται ενδιαφέρον :P Όχι τίποτα άλλο θα πήξουμε ΑΚΟΜΑ περισσότερο σε Daenerys.
enitharmon
10-06-2011, 02:18
γαμώ τους εφτά θεούς σας, ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΓΑΜΩΣΠΟΙΛΕΡ ΣΑΣ, απλά έχω αποδεχτεί ότι θα πεθάνουν όλοι, οπότε προσπαθώ να μη στεναχωριέμαι.
clash of Kings ακόμα. Το Storm το έχω σε μία έκδοση, χιλιωνεκατοτοσο σελίδων, οπότε για μένα είναι ένα βιβλίο.
όταν διαβάζω το θρεντ για τη σειρά, που λένε "πωπω, θα πάνε να πολεμήσουν και δε θα μας δείξει πώς θα εξελιχθεί", σκάει κουρασμένο χαμόγελο που νομίζουν αυτό είναι το συγκλονιστικότερο που μπορεί να συμβεί.
atom_smasher
10-06-2011, 03:52
όταν διαβάζω το θρεντ για τη σειρά, που λένε "πωπω, θα πάνε να πολεμήσουν και δε θα μας δείξει πώς θα εξελιχθεί", σκάει κουρασμένο χαμόγελο που νομίζουν αυτό είναι το συγκλονιστικότερο που μπορεί να συμβεί.
wraithgr
11-06-2011, 00:00
Κρασερ.συμφωνφω απολυτα με το πρωτο σποϊλερ, γενικα.οκ τι.στο.πεος.ποσο.μισος.πια....
Ενναλακτικα μπορει απλα να θελει να σπρωξει Daenerys στη συμπαθεια που οκ προτιμω να ερθει να τους καψει ολους παρα να μεινει Lannister η Tyrell η Baelish(καλα δε παιζει θα καψω το βιβλιο) στο θρονο...
SpiritCrusher
11-06-2011, 03:04
Δεν ειμαι φαν Daenerys, παρόλο που όπως και με Arya, έχουν γίνει πιο ενδιαφέροντα τα chapters της από
Όταν εσκασε μύτη ο Barristan και έγινε το όλο σουσουρο με τους Unsullied και μπήκαν και άλλοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο κόλπο. Παρόλα αυτά θέλω να ξεράσω λίγο που σε όλα τα τσαπτερς της είναι "αχ έχει μπλε ματια και είναι κούκλος, όμως ο άλλος με αγαπαει". Χεστηκαμε ρε πουτανί, δε θέλουμε να διαβασουμε Twilight.
Θυμήθηκα τώρα και αυτό που έλεγε ο Zoon ότι έχει τη μεγαλύτερη εξέλιξη σαν χαρακτήρας. Αν το καλοσκεφτείς όμως είναι λογικό μιας και έχει τα περισσότερα chapters από οποιοδήποτε άλλον.
να ρωτισω ο 1ος κυκλος της σειρας τελειωνει εκει που τελειωνει το 1ο βιβλιο? γιατι θα τα ξεκινισω την αλλη βδομαδα να ξερω τι παιζεται.
Kelldorain
15-06-2011, 22:56
Λογικά ναι. Αλλά για μένα καλό είναι να αρχίσεις απ'το πρώτο βιβλίο κι ας έχεις δει τη 1η σεζόν, γιατί αλλιώς ίσως δυσκολευτείς με χαρακτήρες που στο βιβλίο έχουν παρουσιαστεί πιο αναλυτικά.
απ το πρωτο θα αρχισω εννοειτε , απλα ηθελα να ξερω ποσο spoiler θα χω,γιατι δεν κρατηθηκα να μην συνεχισω την σειρα για να διαβασω πρωτα τα βιβλια. :rsad:
wraithgr
18-06-2011, 14:24
ΟΚ πάει και το 4ο.... Πάλι καλά που βγαίνει σε ένα μήνα το 5ο, αν και έτσι που πάει (στο 4ο γράφει ο Μάρτιν οτι το 5ο θα βγει το 2005) θα περιμένουμε πολύ για το 6ο...
Ακολουθεί χέβι σπόιλερ ε
Δεν μου άρεσαν πολυ τα κεφάλαια Cersei, οκ ήταν ολοφάνερο από μακριά οτι 1) ήταν απίστευτη μαλακία να επιτρέψει στον septon να ανασυσταθούν οι orders militant, 2) Ο Valonquar δεν είναι ο Tyrion αλλά ο Jaime και 3) οτι η νεότερη βασίλισσα δεν ήταν η Margarey αλλά η Daenerys και (πιθανόν) η Sansa. Η οποία να ψοφήσει, αν είναι να συνεχίσουν να υπάρχουν οι Stark μέσω αυτής της ηλίθιας προτιμώ καθόλου (καλά ακόμα τσαντίζομαι με τον Μάρτιν όταν σκέφτομαι το red wedding)... Επίσης δεν ανησυχώ καθόλου για κάποιο λόγο που η Arya "τυφλώθηκε", στάνταρ προσωρινό θα είναι αλλιώς πώς σκατά θα αλλάζει ταυτότητες αν είναι πάντα τυφλή; Εκτός αν μιλάμε για καμιά φάση Zatoichi, λωλ...
εντιτ, τώρα που είπα για το red wedding, επιβεβαιώθηκε και οτι οι westerlings ήταν βαλτοί από Tywin (πόσο πιο τσάτσος αυτός ο άνθρωπος, καλά τον κανόνισε ο Tyrion όμως). Φοβάμαι βέβαια οτι το παράχεσε, αν όλο άσχημα πράγματα συμβαίνουν στους χαρακτήρες που συμπαθούμε στο τέλος δε θα έχει νόημα το βιβλίο.. Δηλαδή αυτή τη στιγμή από συμπαθείς έχουν μείνει μόνο Jon Snow, Tyrion, Blackfish (που δεν είναι καν κεντρικός χαρακτήρας), Bran και Arya (κυρίως γιατί είναι Starks) και με τα χίλια ζόρια Daenerys (κυρίως γιατί θέλω να υπάρχει και μια συμπάθεια που να μην τραβάει τα πάνδεινα)...
enitharmon
18-06-2011, 14:37
με τρομαζει η ταχυτητα που διαβάζεις ε. σε μια βδομαδα τελειωσες το 4ο;
SpiritCrusher
18-06-2011, 15:01
Μετά το CoK πάει νερό :P
Κι εγώ στο 4ο είμαι, αλλά έχω να το πιάσω 3-4 μέρες γιατί έχω εξεταστική τώρα.
rat_poison
18-06-2011, 15:52
Το πήρα κι εγώ το πρώτο. Κολληματικό είναι το μπάσταρδο!
wraithgr
18-06-2011, 18:39
Έχω περίπου 40' δρόμο απο/προς δουλειά την ημέρα, και καμιά φορά διαβάζω και λίγο πριν κοιμηθώ, αλλά κυρίως αυτό που είπε ο κράσερ, διαβάζονται πανεύκολα τα άτιμα... Κυρίως με το καροτάκι οτι θα συμβεί κάτι καλό, οτι θα έρθει λίγο πιο στα ίσια της η ιστορία σαν κανονικό fantasy novel και οι κακοί θα καταποντιστούν και οι καλοί θα θριαμβεύσουν....
Μόνο που 1) δεν γίνεται ποτέ αυτό και 2) Ούτως ή άλλως, δεν υπάρχουν καλοί, μόνο περισσότερο ή λιγότερο κακοί.. Ακόμα και αν το τραβάει από τα αυτιά ο Martin για να είναι έτσι..
Amnesiac.
18-06-2011, 18:42
Αγαπάμε Άμαζον. Πήρα τους 5 τόμους , 25 λίρες σύνολο με δωρεάν μεταφορικά και μου ήρθαν 1,5 μέρα μετά με κούριερ. Beat that play.com
SpiritCrusher
18-06-2011, 21:16
Χμ; Το boxset με τους 5 δεν είναι που δεν έχει βγει ακόμα;
επίσης
http://images2.playserver1.com/ProductImages/4/5/2/6/3/2/0/2/20236254_500x500_1.jpg
Amnesiac.
18-06-2011, 21:16
Το τρίτο βιβλίο είναι 2 τόμοι.
SpiritCrusher
18-06-2011, 21:24
Έχω περίπου 40' δρόμο απο/προς δουλειά την ημέρα, και καμιά φορά διαβάζω και λίγο πριν κοιμηθώ, αλλά κυρίως αυτό που είπε ο κράσερ, διαβάζονται πανεύκολα τα άτιμα... Κυρίως με το καροτάκι οτι θα συμβεί κάτι καλό, οτι θα έρθει λίγο πιο στα ίσια της η ιστορία σαν κανονικό fantasy novel και οι κακοί θα καταποντιστούν και οι καλοί θα θριαμβεύσουν....
Βασικά φταίει και ότι το CoK είναι το πιο μεγάλο. Κι εμένα μου πήρε αρκετό καιρό να το τελειώσω σε σχέση με τα επόμενα. Έχει και μικρότερο font σε σχέση με τα SoS ( που είναι ίδια με το GoT; ) και σου δίνει την εντύπωση ότι διαβάζεις πιο γρήγορα.
Επίσης στο CoK φτιάχνει τα θεμέλια για τις καταστάσεις που εξελίσσονται στο SoS οπότε διαβάζοντας τα SoS κλείνεις διάφορα ερωτηματικά που σου είχαν μείνει και καίγεσαι πιο πολύ.
SpiritCrusher
18-06-2011, 21:26
Το τρίτο βιβλίο είναι 2 τόμοι.
...
Ναι ρε γαβ γαβ αλλά και στο amazon τα έχει μόνο για pre-order λέει
http://www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_nr_i_0?rh=k%3Aa+song+of+ice+and+fire%2Ci%3Astripbooks&keywords=a+song+of+ice+and+fire&ie=UTF8&qid=1308420856
edit: Οκ βλέπω ένα με 4 τόμους και 23 λίρες οπότε μάλλον αυτό θα λες
Amnesiac.
18-06-2011, 21:34
χαχ αυτά τα βιβλία πήρα αλλά ξεχωριστά, δεν είχα δει ότι υπάρχει και σετάκι. 25 μου βγήκαν.
Αλλά μου βγήκε σε καλό γιατί από 25 λίρες και άνω έχει Super Saver Delivery.
SpiritCrusher
18-06-2011, 21:36
Super saver είναι με courier? Νόμιζα πως χρέωνε παραπάνω;
Amnesiac.
18-06-2011, 21:37
Ναι, αυτό νόμιζες.
.
Δωρεάν είναι, με κούριερ, όπως αποδείχτηκε στην πράξη.
enitharmon
18-06-2011, 21:39
τελειώνω το CoK όπου να 'ναι\μ/
SpiritCrusher
18-06-2011, 21:41
Καλή φάση.
wraithgr
19-06-2011, 02:42
τελειώνω το CoK όπου να 'ναι\μ/
σκάει κουρασμένο χαμόγελο που νομίζουν αυτό είναι το συγκλονιστικότερο που μπορεί να συμβεί.
:P
(για να είμαι ξεκάθαρος, εννοώ 'ε ρε και τι σε περιμένει στο SoS' ε)
enitharmon
19-06-2011, 13:00
το τελειωσα
ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ (σε αυτη την περίπτωση, γαμημενα κοράκια)
στα των σποιλερζ
ο Theon μονο θλιψη. τον λυπάμαι σοβαρά. Εντωμεταξύ τι ωραία που θα είχε πάει ο πόλεμος, αν επιτήθονταν όντως στο Lannisport.
Πα να ξεκινήσω πρώτο κεφάλαιο!
εντιτ: το βιβλίο ειναι βαρύ!
εντιτ2:
"- Three. They never blow three. Not for hundreds and thousands of years. Three means...
- Others"
atom_smasher
19-06-2011, 20:58
παιζει κανα pdf ειδικα για 2ο, 3ο 4ο ; εχω καιρο που τ α χω διαβασει και βρισκονται ελλαδα και θελω να κανω ριφρεσ εν οψει 5ου. ευχαριστω
enitharmon
27-06-2011, 15:48
3ο βιβλιο, σελιδα 187 της αγγλικης εκδοσης. εκει που ο Harwin βρισκει την Arya. Νιώθεις ευγνωμοσύνη που κάτι καλό πάει να συμβεί και ξέρεις ότι στην επόμενη σελίδα μπορούν να καταστραφούν όλα
wraithgr
28-06-2011, 00:07
<wraithgr> (http://www.electricrequiem.com/forum/member.php?u=1199) τελικά ο τρόπος να τα διαβάσεις αυτά τα βιβλία είναι να δεχτείς οτι ποτέ τίποτα καλό δε θα συμβεί στους χαρακτήρες
ή αν συμβει θα ακολουθήσει κάτι χειρότερο σύντομα
SpiritCrusher
28-06-2011, 13:34
Γιατί μωρέ; Η Nymeria μια χαρά περνάει.
enitharmon
29-06-2011, 10:14
επειδή με τρώει και επειδή είχα σκεφτεί ένα ενδεχόμενο το οποίο ξέχασα, θα γράψω εδώ μια υποψία να τη θυμάμαι
ο Tywin έστειλε κοράκι στο θείο της Jeyne να σκοτώσει το Robb (γι'αυτό λυσάει ο λύκος κάθε φορά που τον βλέπει), μαζι με τη μπαλάντα του Castamere για να ξερει τι περιμενει τους Westerlings αν δεν
SpiritCrusher
08-07-2011, 22:55
A, έφτασε στα καταστήματα:
Play.com Dispatch Confirmation orders@play.com to me
Your order for A Dance with Dragons has been posted.
atom_smasher
09-07-2011, 04:06
εχω 10 μερες για να ξαναδιαβασω το 2,3 και 4 και 10 μερες μετα να το απολαυσω το 5 μαζι με την αλμυρα στην λεβεντογεννα!
Zoonchild
11-07-2011, 09:12
και σε μενα το στειλανε απο αμαζον 8) 8) 8)
KoiliaSamprela
11-07-2011, 12:09
και σε μενα το στειλανε απο αμαζον 8) 8) 8)
ποιο AMAZON μίλα καταραμένε
Zoonchild
11-07-2011, 14:10
The following items have been shipped to you by Amazon.com:
USA :maikl:
enitharmon
11-07-2011, 14:22
είμαι στη σελίδα 500 του storm και ακόμα περιμένω το ΜΕΓΑΛΟ που θα συμβεί και διαβάζω την κάθε σελίδα με φόβο και δέος
enitharmon
11-07-2011, 16:50
έχουμε μερικούς ηθοποιους για τη δευτερη σεζον:
Margaery (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Natalie_Dormer) άρα μάλλον θα έχουμε και εξτρα σκηνες με αυτην
Brienne (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Gwendoline_Christie)
Asha που έγινε Yara (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Gemma_Whelan)
επίσης ποσό καλύτερος Illyrio θα ήταν αυτός (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Ian_McNeice)
και πέθανε και η Old Nan (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Margaret_John)
SpiritCrusher
11-07-2011, 22:46
Margaery (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Natalie_Dormer) άρα μάλλον θα έχουμε και εξτρα σκηνες με αυτην
Χμ; Γιατί; Λογικά δεν έχεις φτάσει αλλά στο βιβλίο κάνει πιο συχνές εμφανίσεις αργότερα. Απλά επειδή εμφανίζεται για το "γεια" σχετικά νωρίς στη σειρά έκαναν το casting από τώρα;
rat_poison
11-07-2011, 23:37
Νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί.
Η φάση στο Eyrie στο πρώτο βιβλίο είναι ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ. Είναι η πρώτη σημαντική διαφορά που βλέπω σε σχέση με τη σειρά. Θα δω κι άλλες τέτοιες μέχρι να τελειώσει ο πρώτος τόμος;
enitharmon
12-07-2011, 02:27
Χμ; Γιατί; Λογικά δεν έχεις φτάσει αλλά στο βιβλίο κάνει πιο συχνές εμφανίσεις αργότερα. Απλά επειδή εμφανίζεται για το "γεια" σχετικά νωρίς στη σειρά έκαναν το casting από τώρα;
ειναι σχετικά γνωστή φάτσα μωρέ και μάλλον θα της δωσουν διάλογο από τη δεύτερη σεζόν κι όχι από την τρίτη (όπως και με τον Loras). Και όπως και με τον Theon που έχει μεγαλύτερο ρόλο μετά, μάλλον θα την χτίσουν κι αυτην από τη δευτερη σεζον με εξτρα σκηνές, αυτό εννοούσα
επίσης http://www.imdb.com/list/u7Kq7k8qfwA/ καλές προτάσεις για Stannis και Davos
rat, τελειες ειναι ολες οι σκηνες με Varys αλλα δε θυμαμαι ολες τις διαφορες τωρα
wraithgr
12-07-2011, 13:44
Katevike to dance sto kindle... De to kobw na koimamai simera...
enitharmon
12-07-2011, 22:03
που τελειώνει το πρώτο μέρος του storm of swords? στη μονή έκδοση είμαι εκεί που ο Jon γυρνάει στο Τοίχος και ο Sam συναντάει ό,τι και να 'ναι αυτό. Είμαι στο δεύτερο μέρος πλέον;
τι στο καλό, πότε θα φτάσει το σημείο που πετάμε το βιβλίο όλο αγανάκτηση και βρίζουμε το μαρτιν;
SpiritCrusher
12-07-2011, 22:11
που τελειώνει το πρώτο μέρος του storm of swords? στη μονή έκδοση είμαι εκεί που ο Jon γυρνάει στο Τοίχος και ο Sam συναντάει ό,τι και να 'ναι αυτό.
Κάαααπου εκεί ναι.
KoiliaSamprela
12-07-2011, 22:39
Katevike to dance sto kindle... De to kobw na koimamai simera...
εντυπώσεις μέχρι τώρα?
enitharmon
13-07-2011, 01:38
ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΝΑΡΝΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ
wraithgr
13-07-2011, 02:40
ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ, ΜΟΝΟ ΝΑΡΝΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ
em...
Και στο Narnia όλοι πεθαίνουν ε....
Κοιλια 1.5 κεφάλαιο διάβασα, κλασικός Martin, μάλλον θα βγει σωστή μια παλιότερη υποψία μου που δεν πολυτρελαίνομαι αλλά οκ τι να λεμε, έχει Tyrion μέσα οπότε \m/
atom_smasher
13-07-2011, 03:59
που να το παραγγειλουμε και μεις και να ερθει ως την παρασκευη; καμια ιδεα;
enitharmon
13-07-2011, 14:09
σποιλερ του Λοκι για το τριτο
πω τα κεφάλαια της κατελυν γίνονται όλο και πιο ανυπόφορα, ξεκινώντας απ'το clash of kings, και το χειρότερο είναι ότι με τόση απώλεια δε μπορώ καν να νιώσω κάτι κάθε φορά που της σφάζουν κάποιον αγαπημένο, και είναι και τίγκα στην αυτολύπηση αχ φταίω αχ το ένα αχ το άλλο. δηλαδή καταλαβαίνω πως είναι η οπτική γωνία μιας μέσης γυναίκας στον κόσμο του μάρτιν (έστω ευγενούς) αλλά τα πάω γαμιώντας πλέον. πολύ μάρεσε η μεταμόρφωση στο red wedding και μετά, χάνεται η κλαούνα τουλάχιστον.
εμενα ειχε αρχισει να μου τη σπαει που ελεγε συνεχεια "good hips for childbirth, big teats to nurse και τετοια. Τιποτα δεν πηρε απο το βορρα αυτη η γυναικα. Αλλα red wedding για να γλυτωσουμε απο catelyn, οχι. Το Robb θα τον σκότωναν όπως και να 'χει μάλλον. Και τωρα καποιος να ανασκωλοπήσει τον κωλογερο
enitharmon
13-07-2011, 14:13
ρε τι μηδέν, από τη στιγμή που γρύλιζε ο grey wind δεν είχες καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά; Πιστεύω ότι (και ίσως το επιβεβαιώσει ο Tywin στη συνέχεια) ότι αν δε γινόταν από τον πορνόγερο, θα το έκανε ο θείος της Jeyne
SpiritCrusher
13-07-2011, 15:05
Βασικά όχι, το πήγαινα για κάτι άλλο. Και btw, ξέρω πως είχες πει σε προηγούμενο ποστ ότι το κρατάς κτλ αλλά μέχρι εκεί που έχω φτάσει στο Feast δεν έχει πει τίποτα περι θείου. Πιθανότατα να είναι άσχετο.
enitharmon
13-07-2011, 15:20
τζαμπα γρυλιζε ο Grey Wind? αποκλειεται. απλα ισως υπονοείται, όπως και η ομοφυλοφιλία του Renly
σποιλερ απο CoK(ο θανατος του οποιου ηταν οντως 0 κι απο το πουθενα)
SpiritCrusher
13-07-2011, 15:30
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να είπε στο θείο να αναγκάσει τη Jeyne να πιάσει παιδί ώστε μετά μέσω του θείου να χειραγωγεί το βασίλειο, αν φτάσει σε τέτοιο σημείο. Αλλά ναι, δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο παρόλο που η παρατήρηση σου παλιά για τα γράμματα του Tywin έχει βάση :wink:
wraithgr
13-07-2011, 16:38
basika entajei oti 8a paijei kapoia prodosia to jerame me to syndyasmo grylismatos kai apomakrynsis tou grey wind kai maegi katagogis (opou auti i original maegi eixe kanei tsatsia kai stis 2 plevres apo oti fainetai meta, genika de 8a ekplago an oi maegi exoun kapoia sxesi me others i genikotera to "kako" tou kosmou)... Apla oti kai na epa8e i catelyn to kerdise apeleu8eronontas ton Jaime, pou oso kai na prospa8isei o Martin einai ena antipa8itiko skouliki... Apla olo kai mou fainetai paei na sprojei Daenery opws eixa pei pio prin kai skasila mas genikotera....
Sorry gia to asynanrtito post, apo kinito....
enitharmon
13-07-2011, 16:42
ε η Daenarys ειναι η νομιμη βασιλισσα, τι να κανουμε. μεχρι στιγμης ειναι δικαιη τουλαχιστον. να μαθει ο Jon οτι ειναι διαδοχος ΤΩΡΑ και να συνεχιστει το πανηγυρι. Θελω απεγνωσμενα να μαθω τι απεγινε ο Σαμ, αλλα δεν αντεχω να διαβασω αλλο
Zoonchild
13-07-2011, 17:21
τα πεθερικα του ρομπ μια χαρα στο κολπο ηταν, το λεει ξεκαθαρα στο 4o. Μονο η κακομοιρα η νυφη δεν ειχε ιδεα και ο αδερφος που πηγε μαζι με τον ρομπ =(. η κατ δεν μας τελειωσε ακομα, ε, περιμενε να διαβασεις επιλογο για ανατριχιλα 8)
enitharmon
13-07-2011, 19:48
τριτο βιβλιο
αχαχαχχα, πνιγηκε το μαλακισμενο. Και Lord Baelish to the rescue, τρομακτικος χαρακτηρας
Zoonchild
14-07-2011, 08:54
@ενι
και που να μαθεις ποιος κανονισε το πνιγμο :grin:
enitharmon
14-07-2011, 10:41
του μπασταρδου εννοεις; Ο Littlefinger δε λέει ότι το έκανε; Do things to confuse your foes?
Zoonchild
14-07-2011, 11:31
αυτος το κανονισε οντως, λαθος το εθεσα. Που να δεις ποιος εκανε την πραξη ομως. Δεν ειναι το ζευγος τυριον παντως :twisted:
enitharmon
14-07-2011, 11:46
ε, οτι ηταν το ζευγος δεν το πιστεψα στιγμη. Υποπτευομαι ή Shae γιατι ειχε λυσσαξει να παει να σερβιρει ή τη γρια Tyrell, γιατι σε καποια φαση εσιαξε τα μαλλια της Sansa και ισως βουτηξε κανα πετραδι και το εβαλε διακριτικα στο κρασι. Και μιας και ο Littlefinger εχει βαλει το δαχτυλακι του, Shae μαλλον ε. Ποτε το μαθαινουμε;
Zoonchild
14-07-2011, 12:41
συντομα, αν θυμαμαι καλα. Νομιζω το λεει ο petyr προς το τελος του βιβλιου ;-)
enitharmon
15-07-2011, 19:49
τελος
σποιλερς τελος 3ου
εχω πεθάνει. στις τελευταιες 200 σελιδες γινονται τοσα πραματα που δεν τα προλαβαινεις. Γελουσα οταν ο littlefinger εσπρωξε τη lysa, αυτος ο διαολος εχει τυλίξει στο δαχτυλό του ολόκληρο το westeros και κάνει ό,τι θέλει. Επιβεβαιώθηκα για queen of thorns και ποιος σκότωσε τον Arryn (ευτυχώς δεν είναι όλα τόσο απρόβλεπτα). Tyrion ποσο θεος
rat_poison
16-07-2011, 12:54
game of thrones
why is it always the innocents who suffer most, when you high lords play your game of thrones?
Μα πόσο γκαύβλα είσαι ρε Varys, πες μου, πόσο
Και το σκεφτόμουν κι εγώ
Α ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, λες και τον νοιάζει το χωριάτη ποιος μαλάκας θα κερδίσει
Και το λέω και εκτός σπόιλερ, φόλα Varys είμαστε
enitharmon
16-07-2011, 15:46
ποσο γαματο θα ηταν ενα Varys POV κεφαλαιο ε
wraithgr
17-07-2011, 22:06
Μπα, τοτε θα έπρεπε να τα εξηγήσει όλα με τη μία...
rat_poison
18-07-2011, 22:16
http://www.cartographersguild.com/feature/WesterosMap.jpg
atom_smasher
19-07-2011, 18:06
Η αη μαρινα εκανε το θαυμα της! σημερα κατεφθασε το 5ο βιβλιο και μολις μπηκε στην βαλιτσα για την Κρητη!
KoiliaSamprela
19-07-2011, 22:28
σήμερα έφτακε ελλάδες και εδώ
commissar
20-07-2011, 10:44
George R.R. Martin’s Song of Ice and Fire may turn out to be eight books instead of seven
Talking to the Atlantic, George R.R. Martin admits that he may not be able to wrap up his massive A Song of Ice and Fire series in just two more books.
He says that wrapping everything up in two more books is "my plan, my intent, that's what I'm going to try to do. But at this point, I know better than to promise anything and write it out in blood." And he reiterates that the series was originally planned as just a trilogy, and it's grown quite a bit since then.
http://io9.com/5820288/george-rr-martins-song-of-ice-and-fire-may-turn-out-to-be-eight-books-instead-of-seven
καταπληκτικά.
enitharmon
20-07-2011, 13:22
να αφησει τα κομικκον και τις συνεντευξεις και αν κατσει να γραψει. Οταν βγήκε το FfC είχε υποτίθεται έτοιμο το 60% του Dance, και θα εβγαινε "συντομα". Άμα πάει έτσι, θα εκδίδουν οι κληρονόμοι μισοτελειωμένα χειρόγραφα
wraithgr
25-07-2011, 01:44
Και γενικά όλο και περισσότερο μου δίνει την εντύπωση οτι δεν ξέρει που το πάει, όλο θέλει να "σπάει" τα στερεότυπα και να ανατρέπει καταστάσεις αλλά από ένα σημείο και μετα έχει πετάξει 20 threads και όντως, να δω πως σκατα θα το τελειώσει...
atom_smasher
05-08-2011, 14:55
τελειωνω το 5ο και το παω σιγα σιγα γιατι ξερω οτι θα κανει καμια 3ετια στην καλυτερη για το επομενο και με βλεπω να 45αριζω για να το τελειωσει ...
atom_smasher
08-08-2011, 03:59
George R.R. Martin γαμω την παναγια σου και τον χριστο σου!Πραγματικα.γαμω την παναγια του δηλαδη.
Zoonchild
08-08-2011, 10:10
George R.R. Martin γαμω την παναγια σου και τον χριστο σου!Πραγματικα.γαμω την παναγια του δηλαδη.
που εφαγε τον μπασταρδο της καρδιας μας λες? :rsad:
μην παιρνεις και ορκο οτι δεν ειναι φτηνο cliffhanger παντως
Queen of the Hi-Ace
08-08-2011, 12:13
Έχω αρχισει να φοβαμαι οτι εχω μπλεξει σε κατι που είτε δεν θα τελειωσει ποτε, ή οταν τελειωσει θα με απογοητευσει. Κριμα που δεν μπορω να σταματησω να το διαβαζω.
atom_smasher
08-08-2011, 14:00
που εφαγε τον μπασταρδο της καρδιας μας λες? :rsad:
μην παιρνεις και ορκο οτι δεν ειναι φτηνο cliffhanger παντως
ε ναι.
Zoonchild
08-08-2011, 14:12
μετα τις προσφατες χαζομαριτσες που εχει κανει, δεν πιστευω τιποτα
αλλωστε σκεψου πως τελειωσε το στορυ της brienne στο 4ο ;-).
funishment
08-08-2011, 15:03
αν κάποιος έχει διαβάσει τα βιβλία στα ελληνικά τον παρακαλώ να μου πει πώς έχουν μεταφράσει το Imp.
LokiTricksterGod
09-08-2011, 00:31
δε παίζει ρε να πέθανε ο τζον, δε θα το κανε έτσι. εκτός κι αν ξερει οτι περιμενουν κλιφχανγκερς οι αναγνωστες πλεον και ειπε να το παιξει εξυπνος. ωραιο γενικα, τσαντιστηκαν πολλοι με τους αργους ρυθμους αλλα εδω τουλαχιστον ειναι οι ενδιαφεροντες χαρακτηρα. η ιστορια του reek παιζει ναναι ο,τι πιο ανατριχιαστικο και σαπιο εχει γραψει, θα το θελα μονο του σε χορρορ νουβελα.
atom_smasher
09-08-2011, 04:12
ναι, οκ. με αρεσε μεχρι το σημειο εκεινο. τωρα απλα περιμενω να ηρεμησω γιατι το βλεπω και θελω να βρω το μειλ του να του γραψω μερικες παναγιες και κατι ψιλα για την μανα του.
phthoggon
09-08-2011, 06:05
λοιπόν δε ξέρω τι λέτε εδώ αλλά πάρτε λίγο ελληνικό black metal στη σούφρα σας να το νιώσετε καλά.
YJNAJPQO2-M&feature=related
Do you want to wake the Dragon?
Fear cuts deeper than swords!
But full of heart, and breath of hope
We trek landscapes, and sail to all shores
On a game of thrones
Khalakka Dothrae mr'anha
Rakh! Rakh haz!
Fire and blood
Blood of the Dragon
"I am the Blood of the Dragon"
She told as she took the stallion's heart
In both hands, lifted it to her mouth
And plunged her teeth, into the tough stringy flesh
Khalakka Dothrae mr'anha
Rakh! Rakh haz!
Khalakka Dothrae mr'anha
Rakh! Rakh haz!
Fire and blood
Blood for the Dragon
The false will wear the burning crown
The iron vicious crown
And death will claim them
But fire,
Fire cannot ever kill a dragon...
Our standards will ever boldly fly
A three headed dragon, red on Black
Our heritage of Silver hair, and indigo eyes
Those who escaped the Doom of Valyria
The Conquerers of the Seven kingdoms!
Awake the Dragon!
funishment
10-08-2011, 01:07
QTTW8M_etko
έχει σπόηλερζ φαντάζομαι.
commissar
13-08-2011, 03:43
σπόιλερς για το 3ο.
μόλις διάβασα το κεφάλαιο του red wedding. 1,10 έδινε ότι θα πέθαινε ο Ρομπ, το υποψιαζόμουν και το περίμενα, γιατί να γλιτώσει ο μοναδικός Σταρκ που δεν είχε δικά του κεφάλαια. και μετά άρχιζε να γρυλίζει ο λύκος και εγώ ήμουν σίγουρος ότι κάποια πουστιά θα γινόταν στο γάμο αλλά πάλι ήλπιζα ότι κάτι θα γίνει και θα τα γαμήσουν όλα μαζί με τον Ούμπερ τον ΓκρέητΤζον και τώρα είμαι στο τσακ να το παρατήσω το μπουρδέλο και να διαβάσω όλα τα σπόιλερς που έχετε γράψει και να πάει να γαμηθεί.
ξέρω από τώρα το τέλος της 7λογίας, θα μείνουν όλοι οι αχώνευτοι να ρίχνουν σκατά στους τάφους όλων των αγαπημένων χαρακτήρων. παναγίες και χριστούληδες βραδιάτικα.
enitharmon
13-08-2011, 13:26
commissar welcome to the club
η μονη παρηγορια ηταν αυτο που διάβασα μετά, ότι το κεφάλαιο αυτό το έγραψε τελευταίο, γιατί ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος. έχει λίγη τσίπα τουλάχιστον
κατα τα άλλα, έχει κανείς κάνα σοβαρό .πδφ για το πεμπτο βιβλίο; (μέχρι να βγει σε paperback)
wraithgr
29-08-2011, 01:30
Το τελείωσα στην παραλία και
παρα λίγο να φύγει το kindle στη θάλασσα ε. Τι μαλακίες είναι αυτές, ούτε στη λάμψη δεν θα περίμενα τόσο βεβιασμένα cliffhangers. Ειδικά αυτο με τον Jon που σιγά μην έχει πεθάνει κιόλας, έτσι για ξεκάρφωμα το έκανε. Ίσως παίξει φάση να τον "αναστήσει" η melisandre βεβαια, ποτέ δεν ξέρεις... Πάντως γενικά εξακολουθώ να πιστεύω οτι μετά το red wedding την γάμησε τελείως τη φάση. Δηλαδή οι "κακοί" φάγανε τους "καλούς" και μετά ήρθαν κάτι "χειρότεροι" και γίνανε όλοι μουνί και σταρχίδια μας... Είμαι λίγο άντε να τελειώνουμε από το 4ο βιβλίο, ακόμα και εκεί που οι "κακοί" (πχ Cersei, Turncloak) τρώνε πούλο είναι γιατί υπάρχει κάποιος χειρότερος στη μέση (sparrow, bolton), που μειώνει την ικανοποίηση τουλάχιστον για μένα. Κάτι πήγε να περισώσει με τον Connington και μετά τον "σκότωσε" πριν προλάβει να πατήσει πόδι σπίτι του...
ενι αν ακομα δεν βρήκες πες να σου στείλω λινκ.
atom_smasher
29-08-2011, 02:21
Ε ναι.
μολις το τελειωσα αυτη την στιγμη...Εχει καιρο να μου παρει βιβλιο τοσο πολυ καιρο. Γαμω την παναγια του για να μην ξεχνιομαστε.
Παιδια πολύ αργά δεν πάνε τα πράματα;;
ion_storm
31-08-2011, 14:57
Λοιπόν μολις τελείωσα το δεύτερο βιβλίο CoK και σε θα πιάσω από βδομάδατο τρίτο.
Μου κανει εντύπωση το ότι άκουσα άπό πολύ κόσμο ότι από δω και πέρα η πλοκή πάει αργά αργά, διάβασα και κάτι για οκτώ βιβλία και τρώω πρώτη ξενέρα.
Το χειρότερο όμως ειναι ότι άκουσα από μια παρέα γνωστών που διαβάζουν το τελευταίο τώρα ότι οι Stark απειλούνται με εξαφάνιση και έφαγα δεύτερη μεγάλη ξενέρα όμως. Αν ειναι να πέσει το μαύρο θανατικό όμως να τους πάρουν όλους οι Άλλοι. χαχ.
atom_smasher
31-08-2011, 15:30
τον μαρτιν να παρουν οι αλλοι να ξεμπερδευουμε. Ε δεν ειναι ετσι ακριβως παντως οπως στα ειπαν οι γνωστοι σου..
enitharmon
31-08-2011, 16:05
αν σας ξεφυγει σποιλερ απο 5ο θα σας πάρει ο διάολος.
wraith, το κατέβασα αυτο που είπες, χίλια θενξ, είναι για kindle ε;
atom_smasher
31-08-2011, 16:18
καλα δεν λεω τιποτα.
wraithgr
01-09-2011, 09:18
Α καλα, το ειχα ξεχασει οτι στο εστειλα... Anyway οτι φορματ και να ειναι υπάρχουν converters/readers δωρεαν, πχ calibre.
Και σμασερ πρόσεχε τι κατάρες ρίχνεις, σκέψου να φάει κανένα αρνί ολόκληρο και να σκάσει (tm) ο χοντρός, πώς θα δούμε μετά τους χαρακτήρες που μισούμε να ψοφάνε; Γιατί εδώ που τα λέμε δεν έχει αφήσει και καμιά συμπάθεια ζωντανή ο π..., τον Connington πήγε να τον κάνει λίγο ενδιαφέρων και τον "σκότωσε" και αυτόν ήδη...
atom_smasher
01-09-2011, 11:14
χεχε
OK. Για όποιον τον ενδιαφέρει η ελληνική έκδοση. Τελείωσα χθες το δεύτερο και πήγα σήμερα στο Anubis για το τρίτο.
Για το Α μέρος (του τρίτου βιβλίου) είναι έτοιμη η καινούρια έκδοση και με ενημέρωσαν ότι σε 10 μέρες θα είναι έτοιμο και το Β μέρος.
12 stars circle your brow
16-09-2011, 21:08
πόσα φράγκα έχεις σκάσει ως τώρα ρε συ;
Νομίζω γύρω στα 24 όταν πήρα το 2ο από Public και άλλα 20 έσκασα σήμερα.
atom_smasher
20-09-2011, 15:27
πόσα φράγκα έχεις σκάσει ως τώρα ρε συ;
εμεις νομιζω μια 100αρα...πανε και πολλα χρονια, για τα ελληνικα. Τα 8 πρωτα αν δεν κανω λαθος(2 τομοι καθε βιβλιο).
στα αγγλικα 50 και για τα 5..
katwrimos
25-09-2011, 12:32
Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλα θέλω απλως να πω οτι αυτο είναι ενα ΓΑΜΑΤΟ τοπικ και συνεχιστε να ποστάρετε ΕΔΩ αντι να σποιλεριάζετε το τοπικ με τη σειρα γαμω το κερατό σας απαίσιοι σποιλεριαστές, ΟΚ??
Art In Haste
01-10-2011, 17:53
Why Hodor says “Hodor”
1. Hodor actually attained enlightenment from years of meditation and only says ‘Hodor’ to underscore the inherent futility of communication between groups with different values
2. Hodor is extremely intelligent but was cursed by Maggie the Frog to only say one word
3. Hodor is a brilliant mastermind who uses Obfuscating Stupidity to get everyone else to underestimate him while he secretly controls Littlefinger, Varys, and Euron as the Puppetmaster from the shadows.
#HODOR IS THE THREE-EYED CROW #AND WILL WIN THE IRON THRONE #HODOR IS ALL THREE HEADS OF THE DRAGON #EVERYDAYIMHODORIN #HODOR COMES FROM THE BRAAVOSI VALAR HODORIS WHICH MEANS ALL MEN MUST KOW THEIR NAME
HODOR
στα αγγλικα 50 και για τα 5..
Ναι 50 και για τα 5 μου βγήκαν και μένα, και τα διάβασα αυτό το καλοκαίρι. Συμφωνώ με τα πόστς σου περι ADWD...
Κλαίω με το προηγούμενο Hodor ποστ :D
enitharmon
27-10-2011, 04:36
τελειωσα το 4ο σχεδόν
σποιλερ απο 4ο λοιπόν
είναι εξαιρετικό ότι όσο σε στεναχωρεί με τα άσχημα που παθαίνουν οι συμπαθητικοί χαρακτήρες, τόσο απολαμβάνεις τις σκηνές που ψοφάνε ή απειλούνται με ψόφο κάποιοι lannisters (Joffrey και Cersei συγκεκριμένα). Τα κεφάλαια Cersei με High Septon είναι από τα καλύτερα του βιβλίου από άποψη γραψίματος. Η Catelyn και στο θάνατο για ξύλο είναι
enitharmon
01-12-2011, 17:24
http://www.fanboy.com/wp-content/uploads/2011/07/Westeros.jpg
ion_storm
03-12-2011, 18:49
http://www.anubis.gr/previews/xorosDrakonPrologos/#/1/
Πρώτο κεφάλαιο Daenerys από το Dance of Dragons.
Raven Lord
05-12-2011, 11:14
χμμμ, όχι και spoiler αλλά για καλό κ για κακό...
... So that’s the route I chose to take.
Tyrion, Jon, Dany, Stannis and Melisandre, Davos Seaworth, and all the rest of the characters you love or love to hate will be along next year (I devoutly hope) in A Dance with Dragons, which will focus on events along the Wall and across the sea, just as the present book focused on King’s Landing.
—George R. R. Martin June 2005
.............. :(
με αυτούς τους ρυθμούς, αν φύγει και το dance, θα αργήσουμε να δούμε τη συνέχεια
Να σημειώσω εγώ, έχοντας διαβάσει και τα 5 βιβλία, ότι ο Μάρτιν γαμιέται ε.
Αν και ο Jon δεν πέθανε, είναι μέσα στον Ghost. Λέω εγώ.
Art In Haste
14-01-2012, 22:48
Δείγμα από The Winds of Winter (http://www.georgerrmartin.com/if-sample.html).
atom_smasher
16-01-2012, 17:56
καυλωσα.
enitharmon
03-03-2012, 23:30
5o
χεστήκαμε άμα είναι μέσα στο Ghost (θα έβγαζε ένα νόημα ο πρόλογος όμως), έχω βαρεθεί να σκοτώνει αγαπημένους χαρακτήρες για την ανατροπή, λίγη χαρά δώσε μας. Δηλαδή τι να το κάνω άμα ο Bran μείνει δέντρο, ο Jon είναι λύκος, η Arya μείνει να μαθητεύει και κατά τα άλλα το μπασταρδο συνεχίζει να γδέρνει κόσμο για πλάκα. Ούτε η Poppy Bright τέτοια σκατοψυχιά
σε άλλα νέα δεν έχουμε Reeds και απ'ο,τι φαίνεται ούτε ramsay στη δευτερη σεζον
5o
χεστήκαμε άμα είναι μέσα στο Ghost (θα έβγαζε ένα νόημα ο πρόλογος όμως), έχω βαρεθεί να σκοτώνει αγαπημένους χαρακτήρες για την ανατροπή, λίγη χαρά δώσε μας. Δηλαδή τι να το κάνω άμα ο Bran μείνει δέντρο, ο Jon είναι λύκος, η Arya μείνει να μαθητεύει και κατά τα άλλα το μπασταρδο συνεχίζει να γδέρνει κόσμο για πλάκα. Ούτε η Poppy Bright τέτοια σκατοψυχιά
σε άλλα νέα δεν έχουμε Reeds και απ'ο,τι φαίνεται ούτε ramsay στη δευτερη σεζον
δεν πιστεύω να είναι μέσα στον ghost, θα τον αναστήσει η priestess
wraithgr
13-04-2012, 10:25
Ήρθα για Πάσχα και είδα κάποιους φίλους boardgameάδες και έχω φρέσκια (για μένα) θεωρία συνομωσίας:
5th book spoiler(!)
Ο Jon Snow λέει δεν είναι γιος του σταρκ, αλλά της αδερφής του σταρκ και του rhaegar targaryen που αγαπιόντουσαν και τελικά ο baratheon τους σκότωσε και τους 2 για ευνόητους λόγους. Γιαυτό δεν μιλάει ποτέ ο σταρκ για τη μάνα του "γιου" του. Και άρα ως targaryen ο Jon σιγά μη πεθανει, θα ζήσει να καβαλησει έναν από τους 2 δράκους που περισσεύουν...
Drumsick
13-04-2012, 10:32
Μιας και το θίξατε, ποιό καλό παιδί θα μου δανείσει το 5ο????
Art In Haste
13-04-2012, 11:57
Ήρθα για Πάσχα και είδα κάποιους φίλους boardgameάδες και έχω φρέσκια (για μένα) θεωρία συνομωσίας:
5th book spoiler(!)
Ο Jon Snow λέει δεν είναι γιος του σταρκ, αλλά της αδερφής του σταρκ και του rhaegar targaryen που αγαπιόντουσαν και τελικά ο baratheon τους σκότωσε και τους 2 για ευνόητους λόγους. Γιαυτό δεν μιλάει ποτέ ο σταρκ για τη μάνα του "γιου" του. Και άρα ως targaryen ο Jon σιγά μη πεθανει, θα ζήσει να καβαλησει έναν από τους 2 δράκους που περισσεύουν...
Ενδιαφέρον σενάριο και με αρκετές πιθανότητες αφού περισσεύει ένας δράκος και όχι δύο.
12 stars circle your brow
13-04-2012, 11:58
Μιας και το θίξατε, ποιό καλό παιδί θα μου δανείσει το 5ο????
στ' αγγλικά το 'χω, αν θες στο δίνω αλλά όταν κατέβω αθήνα πάλι (για plissken)
εκτός αν βρεθεί κάποιος άλλος και στο δώσει νωρίτερα
Drumsick
13-04-2012, 12:01
Αν το'χει κανείς στα ελληνικά, θα το προτιμούσα. Αν όχι, φέρτο εσύ! Θενκς =)
Χωρίζεται σε 2 μέρη. Τώρα διαβάζω το πρώτο (στα ελληνικά ε).
Αν έχεις υπομονή μέχρι να το τελιώσω, στο δανείζω εγώ.
Drumsick
13-04-2012, 12:36
Έχω, αμέ. Στείλε πμ όταν το τελειώσεις. Ευχαριστώ!
wraithgr
15-04-2012, 18:32
5th book spoiler(!)
Ενδιαφέρον σενάριο και με αρκετές πιθανότητες αφού περισσεύει ένας δράκος και όχι δύο.
Τον άλλο λες ο μικρός targaryen που μόλις έκανε απόβαση στο westeros ε; τον είχα ξεχάσει αυτόν...
5th book spoiler(!)
a song of ice and fire wink wink
enitharmon
24-04-2012, 04:06
το 5ο βγηκε και σε πεηπερμπακ ε, μην ξοδευεστε αλλο αδικα
για wraith παλια θεωρια αυτη και μαλλον ισχυει. ο robert δεν ηξερε τιποτα, πιστευε οτι ο targaryen βιασε τη lyanna. Αυτη το εσκασε μαζι του, αλλα δε μπορουσε να γινει επισημο, γιατι αυτος ηταν παντρεμενος. Η Lyanna ηξερε οτι ο Robert παιζει να σκοτωνε το γιο της αν το μαθαινε, γι'αυτο ολα αυτα τα "promise me Ned" που διαβαζαμε συνεχεια στο πρωτο βιβλιο. Απο τι πεθανε η Lyanna δεν εχει ειπωθει, μπορει και στη γεννα.
στη σειρα τωρα. ωραια χτιζουν τη σιχαμαρα για το joffrey. ακουσα καλα ομως, η jeyne ειναι απο volantis? αρα δε θα παιξει θεμα την οικογενεια κλπ;
Magellan
24-04-2012, 12:54
απο wikipedia (στη λιστα με νεους χαρακτηρες)
Oona Chaplin (http://en.wikipedia.org/wiki/Oona_Castilla_Chaplin) as Talisa, a healer from Volantis. She is Robb Stark's romantic interest, a role played in the novels by the noblewoman Jeyne Westerling.
enitharmon
24-04-2012, 13:11
εμπιστευομαι καπως περισσοτερο το westeros.org απο το βικι. το ΗΒΟ την εχει ονομασει jeyne χωρις επιθετο, θα δουμε. Αν ειναι healer απο volantis να δω πως θα το μαζεψουν μετα
εμπιστευομαι καπως περισσοτερο το westeros.org απο το βικι. το ΗΒΟ την εχει ονομασει jeyne χωρις επιθετο, θα δουμε. Αν ειναι healer απο volantis να δω πως θα το μαζεψουν μετα
έχω απαντήσει και στο άλλο θέμα σχετικά μαυτό. λογικά απλά έκρυβε ποια είναι, θα την πετύχει στο κάστρο ξερωγω ως Jeyne
Ελα που ενώ το σκεφτόμουν, δεν έκανα ποτέ την σύνδεση με τον τίτλο.... Mind = blown
Raven Lord
30-04-2012, 11:49
5th book spoiler(!)
θα πάω τη συνομωσία λίγο παραπέρα και θα σημειώσω ότι μπορεί κ ο μαρτιν να διαβάζει τα fora και τα blog που γράφουν γι'αυτές τις θεωρίες και να μη θέλει να τελειώσει τη σειρά με κάτι που έχει προβλεφθεί.
edit: καλή αναμονή τώρα. στο επόμενο βιβλίο θα έχω γεράσει... :(
ion_storm
30-04-2012, 12:09
Μάλλον τα διαβάζει.
Αλλά αν όντως έχει σκεφτεί κάτι τέτοιο ως πλοκή το οποίο έχει αφήσει να εννοηθεί με όσες ενδείξεις έχει αφήσει και το αλλάξει μόνο και μόνο για την έκπληξη, αλλάζοντας το αρχικό του πλάνο, ε είναι και πολύ μάπας. Αν και δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους αναγώστες. Επίσης μάλλον έχει καταλλήξει σε κάποιο τέλος καθώς λέει βαδίζει από δω και πέρα σε συγκεκριμένο πλάνο και προσπαθςί να μαζεψει την ιστορία καθώς του έχει ξεχειλώσει λίγο, ειδικά αν βγάλει και όγδοο βιβλίο.
από Wiki.
Displeased with the provisional title A Time For Wolves for the final volume, Martin ultimately announced A Dream of Spring as the title for the seventh book in 2006.[10] Martin is firm about ending the series with the seventh novel "until I decide not to be firm",[14] leaving open the possibility of an eighth book to finish the series.[34] With his stated goal to tell the story from beginning to end, he will not truncate the story to fit into an arbitrary number of volumes.[28] Martin is confident to have published the remaining books before the TV series overtakes him,[18] although he told major plot points to the two main Game of Thrones producers in case he should die.[18] (Aged 62 in 2011, Martin is by all accounts in robust health.)[51] However, Martin indicated he would not permit another writer to finish the series.[39] He knows the ending in broad strokes as well as the future of the main characters,[18] and will finish the series with bittersweet elements where not everyone will live happily ever after.[26] Martin hopes to write an ending similar to The Lord of the Rings that he felt gave the story a satisfying depth and resonance. On the other hand, Martin noted the challenge to avoid a situation like the finale of the TV series Lost, which left fans disappointed by deviating too far from their own theories and desires
http://www.amazon.com/Books-Thrones-Feast-Crows-Swords/dp/0345529057/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1335844368&sr=8-4
Μολις τα παρηγγειλα και ειμαι χαρουμενος :pink:
$22 για τα 4 πρωτα, δε με χαλασε
wraithgr
01-05-2012, 09:30
Οταν καποιος που συμπαθεις σου λεει οτι ξεκιναει να διαβαζει game of thrones απο τη μια χαιρεσαι που θα διαβασει γαματα βιβλια, απο την αλλη νιωθεις λιγο οπως ισως νιωθουν οι παππουδες που ζησανε β.π.π. οταν ακουνε τον εγγονο να λεει οτι τον πηραν στα ο.υ.κ.
Καλλιο αργα παρα ποτε, να χαιρεσαι που δεν περιμενα 5 χρονια σα μαλακας να βγει το πεμπτο βιβλιο, και να λυπασαι που οταν τελειωσω θα περιμενουμε σα μαλακες μαζι αλλα 5-6 για το εκτο βιβλιο και λογικα θα πεθανει πριν ολοκληρωσει τη σειρα, οποτε θα μεινουμε κι οι δυο με το πουλι στο χερι!
enitharmon
12-05-2012, 02:15
drumsick ελα δω για φλεημ
enitharmon
15-05-2012, 02:08
έβαλα το καινουριο μου πληκτρολόγιο και ξεκινάω: (προφανώς σποιλερ απο ολα τα βιβλία)
ξεκινάω με αυτά που είπε ο μρ μεηντεν στο αλλο θρεντ: η σκηνή στο μπουρδέλο με τη ροουζ να κλαίει μας δείχνει πόσο σκατόψυχος είναι ο littlelfinger. καλώς ή κακώς ο μαρτιν από το δεύτερο βιβλιο και μετά έχει γεμίσει τις σελίδες με τόσες περιγραφές και διαλόγους, που ενώ βοηθάνε στην κατανόηση χαρακτήρων, καταστάσεων κλπ μπορούν να παραληφθούν (οποτε χωρανε οι 1000 σελιδες σε 10 επεισόδια χωρίς να χάνονται τόσα πράματα). Και το να μας υπενθυμίζουν πόσο εγωκεντρικός είναι ο petyr δεν ειναι κακό).
Η Janey - Talisa θα παίξει το ρόλο της και δεν έχει σημασία από πού είναι. Συνεχίζω με σποιλερ γιατί κάποιοι φιξξξερς θα διαβάσουν αυτά εδώ, ας είναι προειδοποιημένοι τουλάχιστον (μεγαλο σποιλερ απο το 3ο)
δεν έχει διαφορά αν αυτή είναι η janey of house dethymamai ή η Talisa από volantis, ο κωλογερος ο Frey θα προσβληθεί έτσι κι αλλιώς. Μια ξένη από το volantis βολευει και καλύτερα, γιατί αντε να εξηγείς ποιοι είναι οι westerlings, τι συνομωσία κάνανε με τον tywin και μπλαμπλαμπλα. Ο Robb φαίνεται αξιοτιμος μέχρι ηλιθιότητας, παντρευτεται μια βάρβαρη πληβεία και έτσι εξηγείται και καλύτερα η τσαντίλα λόγω προσβολής του κωλόγερου μετά. Η westerlings δε μας νοιάζουν και πολύ, η προδοσια γίνεται μια χαρά και με σκέτο το Bolton, γι'αυτό τον βλέπουμε και πρώτο πλάνο τόσες φορές. Η αλλαγή αυτή δε θα επηρεάσει καθόλου ό,τι επακολουθήσει.
Απ'ο,τι φαίνεται κανείς δεν ενοχλείται από τη γνωριμία arya - tywin. Ενδιαφέρον αυτό.
α, ναι και για την ygritte "πουτανακι", πιο μετά χωνεται γυμνή μέσα στα σκεπάσματα του jon, πόσο αθώο φαίνεται το τρίψιμο που του έκανε τώρα.
το κλέψιμο των δράκων μάλλον γλυτώνει πολλούς διαλόγους περί house of the undying. δεν ξέρω τι εξυπηρετεί, ας είναι.
γενικά δε βλέπω μεγάλες αποκλίσεις από την ουσία, περισσότερο με ενοχλεί που η Daenarys φαίνεται ακόμα να μην έχει αυτοπεποίθηση
Raven Lord
15-05-2012, 12:36
α, ναι και για την ygritte "πουτανακι", πιο μετά χωνεται γυμνή μέσα στα σκεπάσματα του jon, πόσο αθώο φαίνεται το τρίψιμο που του έκανε τώρα.
ειδικά αυτό τραβηγμένο. τα βιβλία εξηγούν πολύ καλά ότι αυτή είναι η κουλτούρα των wildlings. είναι δηλαδή απόλυτα φυσιολογικό η υγκριτ να περιμένει ότι αφού ο τζον την έπιασε αιχμάλωτη πρέπει να την πηδήξει (κ να γουστάρει κιόλας από τη στιγμή που την κέρδισε στη "μάχη").
wraithgr
15-05-2012, 15:42
και οκ η daenerys ποτε απεκτησε αυτοπεποιθηση στα βιβλια και δεν το πηραμε χαμπαρι;
enitharmon
15-05-2012, 15:44
πολλές φορές φαίνεται να το παίζει παιδούλα, αλλά δε φαίνεται να νιαουρίζει τόσο ρε
freak brother
15-05-2012, 16:56
και μενα μου την εχει σπασει το γκομενακι.
wraithgr
15-05-2012, 17:53
ε οκ και ο tarly σκοτωσε whitewalker :)
εννοω οτι οκ εξακολουθει να ειναι παιδακι (ποσο ειναι, 15-16 στο dance; ) και καθε 10 σελιδες καθεται και ονειρευεται τον δυνατο αντρακλα που θα τη σωσει και θα της χαρισει το westeros στο πιατο... σκεφτομαι οτι θα ειχε πολυ ενδιαφερον να βλεπαμε την ιστορια αν δεν ειχε πεθανει ο drogo, να βλεπαμε ποσο θα της αρεσε...
antimusic
15-05-2012, 18:07
ήδη δεν της άρεσε, ξεκίνησε ο τζενκις χαν προς το γουεστερος και αυτή με την πρώτη ευκαιρία έκλαιγε για τις χήρες και τα ορφανά και τον πήρε στο λαιμό της. για να μην αναφερθούμε στο clusterfuck της meereen όπου επί ένα βιβλίο ολόκληρο κωλοβαράει με τα γνωστά αποτελέσματα.
απλά στη σειρά χτυπάει περισσότερο και πιο άμεσα, με αυτές τις κακές σκηνές που της γράφουν ξανά και ξανά (χτυπάει ποδαράκι στο πατωμα, είμαι η μαμά των δράκων, άκου να σου πω κλπ)
επίσης πετύχατε έναν γυναικείο χαρακτήρα που αντί να είναι δούλα και κυρά ή να συνομωτεί στα κρυφά τολμάει να φέρεται στα ίσα προς έναν άντρα και τη βγάλατε πουτανάκι, εύγε.
enitharmon
15-05-2012, 18:14
κανείς δεν την έβγαλε, έγινε μια αναφορά στο θρεντ της τηλεοπτικής σειράς και είπα εδώ γιατί δεν θεωρώ οτι υπερβάλουν στη σειρά με τα τριψιματα
atom_smasher
16-05-2012, 03:46
και οκ η daenerys ποτε απεκτησε αυτοπεποιθηση στα βιβλια και δεν το πηραμε χαμπαρι;
έλα, η daenerys του "dracarys" και των unsullied καμία σχέση δεν έχει με την αρχική daenerys.
Συμφωνω, αλλα...
Αντε να την βατεψει κανας ανηψιος/θειος να ηρεμησει, αν και το βλεπω για το τελος αυτο
funishment
28-05-2012, 02:03
kOfTvtWYBek
The indie rock band The National has been making some serious guest spots on some geeky soundtracks. After contributing a song to Portal 2 way back when, the band has now performed the Lannister-praising tune "The Rains of Castamere" for the upcoming Game of Thrones second season soundtrack.
μου αρέσει. (http://io9.com/5913172/listen-to-the-nationals-new-lannister+happy-song-from-the-game-of-thrones-soundtrack)
_UnHoLy^MaRtYr_
29-05-2012, 11:02
βγανει ενα σαουντρακικο δεος αντιστοιχο με αυτο του sycamore trees. φερνουν κ οι τιτλοι =)
fiwtDoxHT2Y
mrmaiden
29-05-2012, 19:43
Στο παρακάτω link υπάρχουν όλα τα excerpts από το Winds of Winter
+ το κεφάλαιο που έχει ανεβάσει εδώ και καιρό στο site του ο Martin
https://docs.google.com/open?id=0B4uB5dqTYBLwSmNzUVE3M1VHZVE
excerpts από Victarion, Arianne,Tyrion και ολόκληρο το κεφάλαιο του Theon.
Επίσης o Μartin έγραψε στο blog του ότι αυτήν την περίοδο γράφει για τους Dothraki. Ιnb4 dracarys ξανά :-D
mrmaiden
29-05-2012, 21:38
Mέσα και οι reeds:touched: (http://insidetv.ew.com/2012/05/29/game-of-throne-season-3-cast/)
http://insidetv.ew.com/2012/05/29/game-of-throne-season-3-cast/
Σε αυτούς που γράφει θα προστεθούν κι άλλοι, ένας από τους οποίους θα είναι και ο Vargo Hoat όπως ξέρουμε εδώ και μερικές μέρες από τις auditions
Art In Haste
29-05-2012, 21:42
Beric Dondarrion έχουμε ήδη δει στον πρώτο κύκλο, Lady Selyse και Shireen καλά καλά δεν υπάρχουν στα βιβλία, τί να τις κάνουμε στην σειρά;
mrmaiden
29-05-2012, 21:47
Eίχε ακουστεί ότι θα γίνει recast o Beric, oπότε μάλλον γι αυτό το αναφέρει. Για τις άλλες συμφωνώ μαζί σου
funishment
29-05-2012, 22:19
ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΜΑΙ για την κυρα-Ολέννα και θέλω να πάρουν την Maggie Smith:
TVMtffzbAwk
Art In Haste
04-06-2012, 18:43
Ε δεν άφησαν και πολλά όρθια στην 2η σεζόν. Άντε να δούμε πως θα το συνεχίσουν.
ηλίθιο σκηνικό με jon snow/qhorin halfhand
Αυτό δεν γίνεται στο βιβλίο;
mrmaiden
04-06-2012, 19:25
Απογοήτευση
Aντί για Rhaegar και προφητεία με prince that was promised είδαμε Drogo...(To RW δεν είχα ελπίδες ότι θα το έδειχναν)
Eλπίζω στην 3η σεζόν που θα έχουν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, λόγω γυρίσματος του Storm of Swords σε 15-20 eps να μην κάνουν πάλι αλλαγές χωρίς λόγο αν και απ' ότι φαίνεται οι τύποι γράφουν τη δικιά τους ιστορία η οποία βασίζεται στο Ice and Fire :sad:
Στα βιβλία ο Snow πώς τους πείθει; Γενικά εξηγείτε λίγο παραπάνω, να μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε ένα βαθμό το θρεντ και όσοι δεν έχουμε διαβάσει.
Art In Haste
04-06-2012, 20:17
Στα βιβλία ο Snow πώς τους πείθει; Γενικά εξηγείτε λίγο παραπάνω, να μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε ένα βαθμό το θρεντ και όσοι δεν έχουμε διαβάσει.
Βασικά και σε αυτό είναι αλλαγμένη η ιστορία.
Lord Commander Jeor Mormont sends Jon Snow and Qhorin Halfhand on an advanced reconnaissance of the Skirling Pass. In the pass, Snow and Halfhand find themselves being hunted by wildling warriors. Facing certain defeat, Halfhand commands Snow to act as an oathbreaker to infiltrate the wildlings and learn their plans. To create proof he has truly turned, Halfhand forces Jon to fight him, and Jon kills him with the aid of his direwolf Ghost.
enitharmon
05-06-2012, 13:51
συγκινηθείτε μαζί μου. (όσοι δεν έχουν διαβάσει μέχρι και το 3ο δεν ανοιγουν)
Ναι ισως αλλα και παλι ειναι πιτσιρικας και εγινε ξαφνικα βασιλιας, δεν ινε ψημενος, συν οτι ο φρευ ειναι απλα ενας απο τους bnnermen του, και παλιομαλακας, ποση δυναμη μπορει να εχει
:touched::touched::touched:
enitharmon
05-06-2012, 14:02
και τώρα που διάβασα και τις γκρίνιες: (rudie φυγε απο το θρεντ, μη γινεσαι φιξξερ, θα σποιλεριαστεις ασχημα, ευθυνη δε φερουμε)
RW δεν έπαιζε να δείξουν. Αν έδειχναν Rhaegar όλοι θα τρεχαν να ψαχνουν ποιος/τι/γιατί είναι αυτός και τα σποιλερ για την επομενη σεζον θα πεφταν αβερτα. Επισης δεν ξέρω πως θα ένιωθα ως τηελεθεατης αν μου πετουσαν ενα χαρακτηρα απο το πουθενα. Εδώ δεν αναφέρεται καν o Azor Ahai.
Για τους westerling κανεις δε νοιάζεται, ξεκολλήστε. Το RW θα είναι το Blackwater της 3ης σεζόν, έχω πίστη.
Α και επιτέλους δείχνουν γιατί οι Others είναι τόσο κίνδυνος
Magellan
05-06-2012, 14:12
συγκινηθείτε μαζί μου. (όσοι δεν έχουν διαβάσει μέχρι και το 3ο δεν ανοιγουν)
Ναι ισως αλλα και παλι ειναι πιτσιρικας και εγινε ξαφνικα βασιλιας, δεν ινε ψημενος, συν οτι ο φρευ ειναι απλα ενας απο τους bnnermen του, και παλιομαλακας, ποση δυναμη μπορει να εχει
funishment
05-06-2012, 14:23
Το μόνο που θέλω από τον γάμο είναι να είναι όσο ξαφνικό και σοκαριστικό ήταν για μένανε στο βιβλίο. Να μη το γαμήσουν στα χιντς ας πούμε, όπως με Μπραν-Ρίκον που τους "έκαψε" ο παπαρίδης. Και φαντάζομαι ότι ο μόνος τρόπος να το κάνουν αυτό θα είναι να το παρουσιάσουν σαν ακόμα ένα γεγονός στην πεζή καθημερινότητα του Γουέστερος, τίποτα σπέσιαλ. Τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που θα γίνει σπέσιαλ.
rudie φυγε απο το θρεντ, μη γινεσαι φιξξερ, θα σποιλεριαστεις ασχημα, ευθυνη δε φερουμε
Έχω διαβάσει ήδη πολλά σπόιλερς από wiki, δεν κρατιόμουν.
Elfstone
05-06-2012, 15:06
Αν έδειχναν Rhaegar όλοι θα τρεχαν να ψαχνουν ποιος/τι/γιατί είναι αυτός και τα σποιλερ για την επομενη σεζον θα πεφταν αβερτα. Επισης δεν ξέρω πως θα ένιωθα ως τηελεθεατης αν μου πετουσαν ενα χαρακτηρα απο το πουθενα. Εδώ δεν αναφέρεται καν o Azor Ahai.
Πότε όμως θα γίνει νύξη στο παρελθόν; Η σειρά έχει αποφύγει τα flashbacks (ελπίζω να αναθεωρήσουν στο μέλλον) κι εδώ ήταν μια καλή ευκαιρία να δώσουν λίγα μυθολογικά στοιχεία και λίγο μυστήριο για να ασχολείται ο θεατής και να επενδύσει στη σειρά (ή και στα βιβλία!). Μου φάνηκε τρομερά βιαστική η σκηνή στο HotU, αν και πολύ εντυπωσιακά αυτά που έδειξαν.
Kelldorain
05-06-2012, 15:51
Το RW θα είναι το Blackwater της 3ης σεζόν, έχω πίστη.
Από τη στιγμή που δεν θα καλύπτει όλο το βιβλίο, τότε και 'γω πιστεύω ότι σίγουρα με αυτό θα τελειώσουν. Απλά ίσως να το βάλουν στο 9o επεισόδιο α) για να κλείσουν σεζόν με Catelyn β) για να το κλείσουν κάπως "ευχάριστα" (όσο γίνεται τέσπα) και να αποφύγουν τις αντιδράσεις των καθυστερημένων "οmg κόβω τη σειρά" που υπήρχαν και με Ned
ion_storm
13-06-2012, 16:49
http://www.vulture.com/2012/06/game-of-thrones-theon-alfie-allen-interview.html?mid=rss
What did you ask him about in return?
You know, I asked him about who Jon Snow's real parents were, and he told me. I can't say who, but I can tell you that it involves a bit of a Luke Skywalker situation. It will all come to fruition eventually.
Είναι πιθανό να επιβεβαιώνεται η θεωρια για τους γονείς του Τζον.
atom_smasher
13-06-2012, 17:22
ελα. πεφτω απ τα συννεφα...
ion_storm
13-06-2012, 17:44
Αν πέφτεις από τα σύννεφα για την υποτιθέμενη επιβεβαίωση, τότε είμαι περίεργος να δω τι άλλες "πηγές" έχεις για την εγκυρότητα της θεωρίας, την οποία από ότι καταλαβαίνω την θεωρεις δεδομένη.
enitharmon
13-06-2012, 17:45
με Luke Skywalker θα εμοιαζε αν ο πατερας του ηταν white walker
ion_storm
13-06-2012, 17:46
Η αν παππούς και ο πατέρας του θεωρούνται κακοί στο ξεκινημα της σειράς.
atom_smasher
13-06-2012, 17:57
οχι μωρε απλα κατι τετοιο περιμενεις οποτε δεν ξαφνιαζομαι. αν ηταν γουαιτ γουοκερ τοτε ναι θα ξαφνιαζομουν!
ion_storm
13-06-2012, 18:15
Αν το θέτεις έτσι οκ.
Αλλά πολλά περιμένει, πολύς κόσμος από τα βιβλία, τα οποία έχουν απλώσει και μπλέξει επίσης πολύ. Το θέμα είναι τι θα δούμε από όλες τις θεωρίες κτλ να ισχύει στο τέλος. Ε αυτό είναι μια υπόνοια επιβεβαίωσης μιας από τις θεωρίες που κυκλοφορούν. Μέχρι και ότι ο Νεντ είναι ζωντανός έχει ακουστεί.
enitharmon
13-06-2012, 18:43
τον σωσαν οι δεινοσαυροι;
atom_smasher
14-06-2012, 16:52
εκτελεσαν τον μπορομιρ στην θεση του...
ion_storm
14-06-2012, 17:50
Δουλειά των Shape-shifters απο το Fringe είναι, οι οποίοι είναι πράκτορες των Άλλων για να εκνευρίσουν τους Lannister.
Φαίνεται ότι έχω αναφέρει μια από τις πιο άκυρες - αστείες θεωρίες που κυκλοφορούν ε?
Στα σοβαρά τώρα. Βάση δίνω μόνο στα παρακάτω.
Γονείς του Τζον και σύνδεση με κρύπτες του Winterfell (γενικά κάτι παίζει έκει), ο Blackfish την κoπανήσε με την έγκυο γυναίκα του Ρομπ, από το Riverun και o Three-eyed crow είναι ο Bloodraven.
Drumsick
14-06-2012, 21:13
Χωρίζεται σε 2 μέρη. Τώρα διαβάζω το πρώτο (στα ελληνικά ε).
Αν έχεις υπομονή μέχρι να το τελιώσω, στο δανείζω εγώ.
Πως πάει η ανάγνωση, μαν?
atom_smasher
15-06-2012, 03:42
Δουλειά των Shape-shifters απο το Fringe είναι, οι οποίοι είναι πράκτορες των Άλλων για να εκνευρίσουν τους Lannister.
Φαίνεται ότι έχω αναφέρει μια από τις πιο άκυρες - αστείες θεωρίες που κυκλοφορούν ε?
Στα σοβαρά τώρα. Βάση δίνω μόνο στα παρακάτω.
Γονείς του Τζον και σύνδεση με κρύπτες του Winterfell (γενικά κάτι παίζει έκει), ο Blackfish την κoπανήσε με την έγκυο γυναίκα του Ρομπ (τι λες εδω?που το δες αυτο;δεν θυμαμαι κατι τετοιο απ το βιβλιο), από το Riverun και o Three-eyed crow είναι ο Bloodraven.
ion_storm
15-06-2012, 09:40
@atom
Όταν ξαναδιάβαζα πριν κανα 2 μήνες επιλεκτικά μερικά κομμάτια από τα βιβλία σκάλωσα λίγο με την περιγραφή της Jeyne, στο κεφάλαιο που ο Jaime μπαίνει στο Riverrun. Είμαι και σε φάση ανατροπών κτλ λόγω βιβλίου και ότι κάτι θα παίζει στο βάθος και με τα πολλά βρήκα αυτό:
http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/66930-the-jeyne-westerling-theory/
Λίγο τραβηγμένο αλλά στέκει άνετα. Συν το γεγονός ότι o Blackfish είναι πολύ καλός χαρακτήρας για να μην κάνει κάτι σημαντικό, ή να έχει εξαφανιστεί έτσι απλά. Τα ίδια και για τον Benjen.
atom_smasher
15-06-2012, 12:09
@atom
Όταν ξαναδιάβαζα πριν κανα 2 μήνες επιλεκτικά μερικά κομμάτια από τα βιβλία σκάλωσα λίγο με την περιγραφή της Jeyne, στο κεφάλαιο που ο Jaime μπαίνει στο Riverrun. Είμαι και σε φάση ανατροπών κτλ λόγω βιβλίου και ότι κάτι θα παίζει στο βάθος και με τα πολλά βρήκα αυτό:
http://asoiaf.westeros.org/index.php/topic/66930-the-jeyne-westerling-theory/
Λίγο τραβηγμένο αλλά στέκει άνετα. Συν το γεγονός ότι o Blackfish είναι πολύ καλός χαρακτήρας για να μην κάνει κάτι σημαντικό, ή να έχει εξαφανιστεί έτσι απλά. Τα ίδια και για τον Benjen. Σαφως δεν θα εξαφανιστει ο μαυροψαρις. καπου θα τον ξαναδουμε. για τον μπεντζεν φοβαμαι οτι θα ναι ηδη ζομπι εκει στον Βορρα. Για την κοπελια θυμαμαι οτι η ίδια η μανα της η κατι τετοιο το τσεκαρε οτι δεν εχει γκαστρωθει.
enitharmon
15-06-2012, 12:20
τρίτο βιβλίο
η Jeyne λέει στο Robb ότι η μανα της τής έδινε να πιει μείγμα μπύρας, γάλατος και μπαχαρομυρωδικών. Moon tea είναι τσαι με βότανα νομίζω, οπότε παίζει να της έδινε άλλο πράμα από αυτό που είπε στο Jaime μετα
ion_storm
15-06-2012, 12:20
Ο Benjen ή θα γυρίσει ζομπι ή ως Άλλος (αν γίνεται), ή με πληροφορίες ή κάτι, πάντως κάτι θα κάνει.
Τέσπα η θεωρία λέει, επειδή μάλλον βαριέσαι να διαβάσεις :P, ότι η Τζεην έφυγε παρα τη θέληση της μάνας της ή οποία αναγκάστηκε να την καλύψει, και ότι η ίδια γούσταρε Ρομπ και το παιδί το κράτησε ενάντια στις οδηγίες της μάνας της, εξαιτίας του αγνού τους έρωτα και τρέχα γύρευε. Συν ότι ο αδερφος της που ήταν και αυτός πιστός στον Ρομπ παίζει και να ζει, επιδή απλά δεν τον είδαμε πουθενα να πεθαίνει στα σίγουρα.
Ακόμα οι περιγραφές, σωματικές και συμπεριφοράς, είναι λίγο αμφιλεγόμενες και συγκρουόμενες για το ποια ακριβώς περιγράφουν ως Τζεην, ότι και καλά η αδερφή της παριστάνει ότι είναι αυτή, για να τηρηθεί η συμφωνία και να μην μπλέξουν με τους Lannister.
Το ολο σχέδιο είναι της Τζεην και του Blackfish, ο οποίος τονίζει στον Jaime ότι θα προστατεύει για πάντα τη γυναίκα του Βασιλια του κτλ.
enitharmon
15-06-2012, 12:25
ολα αυτα λογικα θα φανουν στην τηλεοπτικη σειρα, δεν τους πολυπαιρνει να ξεπετάξουνε χαρακτήρες και ανατροπες όπως ξεπετιούνται στα βιβλία
atom_smasher
16-06-2012, 12:44
η μηπως δεν φανουν με την εκπληκτική τυπισσα απο το βολαντις οποτε δεν θα εχουν και στο βιβλιο καμια σημασια;
Art In Haste
21-06-2012, 14:13
Ωραία σελίδα - http://www.towerofthehand.com/ - με αρκετές αναλύσεις και παρουσιάσεις θεωριών - http://www.towerofthehand.com/essays/. Σου δίνει την επιλογή να δηλώσεις μέχρι ποιο βιβλίο έχεις διαβάσει και νομίζω πως ανάλογα που έχεις φτάσει αποκρύπτει πράγματα. Το μόνο αρνητικό είναι πως καλύπτει μέχρι και το 4ο βιβλίο στις θεωρίες του και δεν έχει γίνει ακόμα update για το 5ο βιβλίο.
ion_storm
25-06-2012, 10:21
j7lp3RhzfgI&feature=player_embedded
George R. R. Martin, please write, and write faster
You’re not going to get any younger, you know
Winter is coming, I’m growing impatient
And you’ve still got two more damn books left to go
So write, George, write like the wind!
I curse the day that my friend ever loaned me
An old dog-eared paperback called Game of Thrones
How could I know that this seed would grow into
An addiction that held me, right down to my bones
Now, five books later, I lurk with the masses
Indignant, entitled, and waiting for word
That the great Bearded Glacier has finally published
Nine hundred more pages of crack for the nerds
Why does every new verse of your song
Keep taking you so goddamn long?
please give us boiled leather, and sigils and steel
We need our allotment of incest and intrigue
And six page descriptions of every last meal
So write, George, write like the wind!
Lewis took five years to chronicle Narnia
Tolkien had twelve years, and Rowling took ten
Lucas spent nearly three decades on Star Wars
And we all know how that one turned out in the end
You’re not our bitch, and you’re not a machine
And we don’t mean to dictate how you spend your days
But please, bear in mind, in the time that you’ve had,
William Shakespeare churned out thirty-five friggin’ plays
And if you keep writing so slow
You’ll hold up the HBO show
‘cause we won’t stop whining until we’re appeased
Crap out the chapters–and George, while you’re at it
Stop killing our favorite characters, please
And write, George, write…like the wind!
(George R.R. Martin, please write, and write faster
Before you are dead, George, please write like the wind)
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231214791 !!!!!
Art In Haste
27-09-2012, 12:06
Winter is coming.
funishment
18-12-2012, 17:10
ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ 5ο
δεν έχω να πω κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί
μακάρι να ζήσει άλλα 30 χρόνια και το μυαλό του να μείνει στη θέση του, μπας και κλείσει ποτέ η ιστορία
επίσης αυτό:
η ιστορια του reek παιζει ναναι ο,τι πιο ανατριχιαστικο και σαπιο εχει γραψει, θα το θελα μονο του σε χορρορ νουβελα.
Tyler_Durden
19-12-2012, 13:29
Εγώ πριν λίγο τελείωσα το 2ο. Κι από τον ενθουσιασμό να δω κανα σχόλιο, ανοιξα ένα σπόιλερ ο τρόμπας, και έφαγα μεγάλη φρίκη με αυτό που είδα για παρακάτω :? Υποθέτοντας οτι κανα ελληνικό pdf δε θα υπάρχει, παίζει να κάνει κανένα καλό παιδάκι την καλή με pdf του τρίτου βιβλίου, να κάνω μια δοκιμή στα αγγλικά πριν πάω να πάρω την ελληνική έκδοση;
Art In Haste
19-12-2012, 13:32
Για δες εδώ (http://mahacopia.blogspot.com/2012/08/george-martin-a-storm-of-sword.html).
Tyler_Durden
19-12-2012, 13:34
thanx ;)
Art In Haste
10-01-2013, 02:15
Νέο κεφάλαιο... (http://georgerrmartin.com/if-sample.html)
atom_smasher
10-01-2013, 17:16
αντε εχει περασει ήδη 1,5 χρονος απο το τελευταιο βιβλιο...ελπίζω στο 2014 να το χει βγαλει!...
tamagothi
10-01-2013, 18:15
Letter to Luis Héctor Álvarez Álvarez[1]
Zapatista Army for National Liberation
Mexico
November – December 2012
“Most men would rather deny a hard truth than face it”
Tyrion Lannister to Jon Snow
“A craven can be as brave as any man, when there is nothing to fear. And we all do our duty when there is no cost to it. How easy it seems then, to walk the path of honor. Yet sooner or later in every man’s life comes a day when it is not easy, a day when he must choose.”
Master Aemon Targaryen to Jon Snow
To: Luis Héctor Álvarez Álvarez.
Somewhere in Mexico (I hope)
From: Subcomandante Insurgente Marcos.
Chiapas, México.
Señor Álvarez…
Err…Allow me a moment, Señor Álvarez, to explain a little bit about where the epigraphs come from; the quotes are from the book: A Song of Ice and Fire. Book One: Game of Thrones. 1996. George R.R. Martin. The television series Game of Thrones, which gets its name from the first volume of the saga, isn’t bad (Peter Hayden Dinklange, who gives image and voice to Tyrion Lannister, ironically, stands above the other actors and actresses; Jon Snow is played by Kit Harington, and Master Aemon Targaryen by Peter Vaughan), and you can obtain the first two seasons at a reasonable price from your favorite video seller (say yes to piracy).
The DVD that I watched was an unrequested gift from an street vendor on Eje Central, Mexico City (that is to say, someone bought it there and sent it to me)…oops, Mexico City’s “left” government is going to enforce article 362 of the criminal code against me because, let’s face it, it’s applicable to just about everything (they would be the envy of Gustavo Díaz Ordaz…oh, oh, and this article was proposed in 2002 by then-mayor of Mexico City, Andrés Manuel López Obrador, and approved by the Mexico City legislature which had a PRD majority…hmm…don’t use this part…I wouldn’t want them to say that I am at the service of the right…you know how much I worry about what is said about me.)
The image was a little pixelated, but you could see and hear it pretty well. And at a good price, they tell me; in any case, it’s cheaper than paying for HBO, and without the anxiety of having to wait another week to know what happened with little Bran (Isaac Hempstead Wright), or with the dazzling Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).
However I would also recommend reading the books – yes I know that this presidential term reading books isn’t in fashion and buying hair gel is cheaper – but one advantage is that you can take a course in practical philosophy (ah, the paradoxes) through the dialogues of Tyrion Lannister (who, I am told, is a literary projection of Mr. George R.R. Martin). The other advantage is that you can “spoil” (or whatever it’s called these days) copiously on your favorite blogs. Although it will earn you the enmity of many, your points (still negative) will increase significantly for posting. Just don’t go too far, because if it occurs to you to say that what happens in “Dance of Dragons”…ok…ok…ok…I’ll stop…say no to spoiling.
You’re Welcome.
Sincerely,
Marquitos Spoil.
http://enlacezapatista.ezln.org.mx/2013/01/08/letter-to-luis-hector-alvarez-alvarez1/
:-o:-o:-o
enitharmon
10-01-2013, 23:40
πολλή καλή αφορμή για να ξεκινήσεις να διαβάζεις κι εσύ
...through the dialogues of Tyrion Lannister (who, I am told, is a literary projection of Mr. George R.R. Martin).
To projection του Martin βρίσκεται στον Lord Manderly του White Harbor
wraithgr
18-01-2013, 01:02
Άλλο literary projection, άλλο topological projection...
Κυρία Μαριάννα
15-03-2013, 10:24
ήμουν χαλαρή... αλλά τι σκατά συμβαίνει στο 3/β βιβλίο;!!
το έκλεισα χθες -με κόπο- για να κοιμηθώ και τελικά κάθισα καμιά ώρα να σκεφτώ πως θα γίνει με τον χρόνο για να μπορέσω να διαβάσω περισσότερο σήμερα.
atom_smasher
15-03-2013, 12:46
ήμουν χαλαρή... αλλά τι σκατά συμβαίνει στο 3/β βιβλίο;!!
το έκλεισα χθες -με κόπο- για να κοιμηθώ και τελικά κάθισα καμιά ώρα να σκεφτώ πως θα γίνει με τον χρόνο για να μπορέσω να διαβάσω περισσότερο σήμερα.
Τυχερή! έχεις και το 4ο και το 5ο βιβλίο να διαβάσεις! εμείς...περιμένουμε...
Mitsmann
16-04-2013, 10:19
Παιδια προσοχη μη το ανοιξετε, εχει σποιλερ απ τη σειρα.
μπραβο, το ανοιξες!!
atom_smasher
16-04-2013, 12:36
Έλα ρε και δεν έχω δει ακόμα την σειρά. μην με ξενερώνεις!
Tyler_Durden
27-04-2013, 00:58
Ξέρω οτι οι περισσότεροι που διαβάζετε τα βιβλία στον παρόν θρεντ, είτε τα έχετε τελειώσει είτε είστε πιο "προχωρημένοι" από μένα, αλλά μόλις πριν λίγο διάβασα το κεφάλαιο Νταινέρυς που για πρώτη φορά χρησιμοποιεί τους δράκους (τρίτο βιβλίο α' τόμος) κι έχω πορωθεί τόσο άσχημα που με κάποιον πρέπει να το μοιραστώ ρε αδερφέ:
"Ντρακάρυς!" ρε φίλε :touched::touched::touched:
Γενικά πάντως νομίζω οτι το τρίτο βιβλίο παίζει να είναι το πιο πορωτικό ως τώρα. Το είχα παρατημένο για διάφορους λόγους εδώ και κανα δίμηνο, και εδώ και μια βδομάδα κοντεύω να το τελειώσω στο χαλαρό. Εντελώς πορωτική γραφή.
Ανυπομονώ να ξεκινήσω τρίτη season GoT.
atom_smasher
27-04-2013, 17:48
ναι οκ. αλλα και το 5ο καλό ήταν. ;)
Tyler_Durden
14-05-2013, 13:44
Τελείωσα και τον δεύτερο τόμο του τρίτου. Στα σίγουρα ως τώρα το καλύτερο βιβλίο μέχρι εδώ.
Πραγματικά ο κακός χαμός. Κι αν μέτρησα καλά είχαμε 9 θανατικά σε αυτό το βιβλίο. Ακόμα με στοιχειώνει η περιγραφή του Red Wedding, τα τύμπανα, το ουρλιαχτό του Greywind, και το κομμένο του κεφάλι ραμμένο πάνω στο λαιμό του Ρομπ :(
Επίσης μιας και αν γράψω τα παρακάτω στο θρεντ της σειράς θα φάω κράξιμο από τους αμιγώς τηλεοπτικούς, θέλω να πώ τα εξής για την τρίτη season του GoT ως τώρα:
Στο ενδιάμεσο άρχισα και την τρίτη season της σειράς (έχω δει μέχρι και το 5ο επεισόδιο), κι έχω ξενερώσει πολύ. Και δεν το λέω χιπστεράδικα, αλλά με την έννοια οτι παίζουν πραγματικά ΠΟΛΛΕΣ αλλαγές, ελλείψεις και ηλίθιες προσθήκες. Έχουν αφαιρέσει για παράδειγμα μέχρι τώρα γαμηστερά σκηνικά όπως τον Δολοφόνο Σαμ!!! και μας δείχνουν μαλακίες με την Μάργκαιρυ σαν Λαίηντι Νταϊάνα που πηγαίνει σε νηπιαγωγεία και χαιρετά τα πλήθη. Επίσης πράγματα που αποκαλύπτονται υπέροχα και αναπάντεχα στο βιβλίο, στη σειρά δίνονται κατευθείαν στο πιατο: (Βλέπε πως σκάει μύτη ο Σερ Μπαρισταν, ή πως ξεγράφεται ολόκληρη τη ραδιουργία του Μπάϊλις με τον Σερ Ντοντος για την Σάνσα κλπ)
Όσοι έχετε διαβάσει και το τρίτο βιβλίο, βλέπετε κι εσείς με την ίδια ενόχληση τις αλλαγές στη σειρά, ή εγώ είμαι ο περίεργος;
Τέλος, τώρα είμαι στη φάση που δεν ξέρω τι να κάνω. Να περιμένω λίγο μέχρι να πάρω το "A Feast for Crows" ή να σκάσω άλλο ένα 22ευρο μέσα σε 2 βδομάδες στον Ανούμπι (διαβάζω τις ελληνικές εκδόσεις γιατί με αγγλικά στα pdf, πάω σαν την χελώνα). Έχω ακούσει οτι το 4ο είναι λιγότερο εντυπωσιακό από το 3ο (λογικό από μια άποψη) αλλά σε κρατάει σε αυτήν την τσίτα που σε έβαζε όλο το τρίτο;
Zoonchild
14-05-2013, 13:49
το 4ο ειναι με διαφορα το πιο βαρετο της σειρας ως τωρα
προετοιμασου για πολλα χασμουρητα
Tyler_Durden
14-05-2013, 13:54
:( Ισχύει οτι δεν έχει POV κεφάλαια από Τύριον, και Σνόου;
Art In Haste
14-05-2013, 13:59
Ούτε Daenerys, είναι χωρισμένο. Όσοι δεν είναι στο 4ο είναι στο 5ο και τούμπαλιν.
Tyler_Durden
14-05-2013, 14:06
μας γάμησε...
rat_poison
14-05-2013, 14:11
Κακή εμφάνιση για το Westeros στο 4ο ματς του πρωταθλήματος. Μόνο οι Γκρεϋτζόηδες διακρίθηκαν.
Προς το τέλος λίγο φτιάχνει νομίζω το 4
Κυρία Μαριάννα
14-05-2013, 14:27
εγώ πάντως το 4ο το έχω εδώ και κάνα μήνα και είμαι στα μισά ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα το είχα τελειώσει προ πολλού.
για την σειρά πυο λες, γενικά έχω μια τάση να τα διαχωρίζω και ποτέ δεν μπήκα στη φάση "το βιβλίο είναι καλύτερο" μιας και ποτέ δεν έχει τύχει να συμβεί το ανάποδο.
μπορεί βέβαια να μην έχω την ίδια καύλα που είχα στην 1η σεζόν και δεν τα είχα διαβάσει.
funishment
14-05-2013, 14:52
αυτές τις μαλακίες κάθεστε και λέτε για το 4ο και το πιάνουμε όλοι με μισή καρδιά και προκατειλημμένοι.
εγώ το βρήκα μια χαρά ενδιαφέρον, δεν ήταν page-turner που λέμε, δεν είχε ΣΤΑΡΚΣ ΚΑΙ ΛΥΚΟΙ αλλά νισάφι πια, καλοί είναι κι οι κάτω απ' τ' αυλάκι.
Tyler_Durden
14-05-2013, 14:58
Εγώ αυτό που βρίσκω ενοχλητικό στην τρίτη σεζόν, δεν είναι οτι απλά αλλάζουν το βίβλιο. Ούτως ή άλλως δε θα μπορούσε να μεταφερθεί αυτούσιο στην τηλεόραση. Σίγουρα κάποια πράγματα θα έπρεπε να "συμμαζευτούν" για λόγους μπάτζετ ή έστω τηλεοπτικής αφήγησης. Αυτό που με ενοχλεί είναι οτι πολλές φορές στη σειρά υπάρχουν επιπρόσθετες σκηνές που δεν εξυπηρετούν τίποτα, και αφαιρούνται πραγματικά ενδιαφέροντα σκηνικά που ήδη υπάρχουν. Και μάλιστα σε αυτήν την σεζόν (σε αντίθεση με την πρώτη που ήταν αρκετά πιστή με το βιβλίο) πολλές φορές μου δίνεται η αίσθηση οτι οι υπεύθυνοι της σειράς, επίτηδες προσπαθούν να αλλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για να βάλουν είτε την προσωπική τους σφραγίδα, είτε ίσως για να δημιουργήσουν ντόρο γύρω από τις αλλαγές τις σειράς σε σχέση με το βιβλίο και να στρέψουν την προσοχή προς τη σειρά. Μεγαλύτερη αποτυχία όμως θεωρώ το εξής: Διαβάζοντας το τρίτο βιβλίο ακόμη και σε χαρακτήρες που άλλωτε θεωρούσα αδιάφορους ή και βαρετούς (βλέπε κεφάλαια Κάτλυν ή Σανσα) πάντα σε αυτό το βιβλίο υπήρχε κάτι ενδιαφέρον να διαβάσεις. Υπήρχε μια διαρκής ένταση. Εδώ απ' οτι ακούω (έχω δει μέχρι το 5ο επεισόδιο) ακόμη και στο 7ο δεν γίνεται τίποτα που να προωθεί το μύθο και οι περισσότεροι τηλεοπτικοί φίλοι της σειράς λένε οτι βαριούνται. Θέλω να πω, οτι χρειάζεται προσπάθεια για να κάνεις βαρετό ή μέτριο ένα υλικό που στην πρωτότυπη μορφή του ακόμη και η πιο αδιάφορή στιγμή του κρύβει ένα ενδιαφέρον. Λογικά κρατούν τους γάμους και τους θανάτους για όσο το δυνατόν πιο αργά για το "μεγάλο φινάλε" (θυμίζω οτι ο Red Wedding είναι σχεδόν στη μέση του βιβλίου) αλλά ειλικρινά έχω απορία πως θα χωρέσουν τόσα σκηνικά σε 3 επεισόδια.
enitharmon
14-05-2013, 15:04
οι ελληνικες εκδοσεις ειναι απαραδεκτα ακριβες, τι να σου πω. Το 3ο βιβλιο ειναι οντως αυτο στο οποιο γινονται τα περισσοτερα πραματα και ειναι το καλυτερο ως τώρα, αλλά το 4ο δεν το βαρέθηκα. Έχεις POV Cersei, Jaime, Brienne, Sam, μαθαινεις για Dorne και τετοια, αλλά σημαντικα πραματα οπως στο 3ο δε γινονται. Μεινε με τα αγγλικα πδφ και δες πως παει η κατασταση. Ετσι κι αλλιως δυο σου μεινανε μονο, μεχρι να τα τελειωσεις σιγα μην εχει βγει το 6ο
για τη σειρα: πολλές αλλαγές δε με ενοχλούν, αλλά κάποια πράματα (όπως το σκηνικό με το γάμο της Σανσα που στο βιβλιο ειναι τελειως τηλεοπτικα γραμμενο και θα μπορουσε να εχει μεταφερθει τηλεοπτικα ένα προς ένα) δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται ειλικρινά. Φοβάμαι μην τα σκατώσουν και με το RW
enitharmon
14-05-2013, 15:07
Λογικά κρατούν τους γάμους και τους θανάτους για όσο το δυνατόν πιο αργά για το "μεγάλο φινάλε" (θυμίζω οτι ο Red Wedding είναι σχεδόν στη μέση του βιβλίου) αλλά ειλικρινά έχω απορία πως θα χωρέσουν τόσα σκηνικά σε 3 επεισόδια.
τριτη σεζον δε θα ειναι ολο το τριτο βιβλιο, purple wedding και τα υπολοιπα θα ειναι 4η σεζον. Η τριτη θα τελειωσει με μάχη Yunkai
Tyler_Durden
14-05-2013, 15:15
οι ελληνικες εκδοσεις ειναι απαραδεκτα ακριβες
Eντελώς όμως. Tο τρίτο βιβλίο που στα ελληνικά είναι δίτομο στην καλύτερη κάνει ( 2Χ18 ) 36ευρώ, και τα επίτομα (1o,2o,4o) στα 22-23 ευρώ, και οι αντίστοιχoi αγγλόφωνοι αναγνώστες τα χαίρονται με μέσο όρο 10-12 ευρώ το βιβλίο :(
Αυτό για το περιεχόμενο της τρίτης σεζόν δεν το ήξερα, αλλά ίσα-ίσα αυτό τους αφαιρεί άλλη μια δικαιολογία. Από τη στιγμή που θέλουν να το πάνε πιο αργά, άνετα θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε δευτερεύουσες αφηγήσεις του βιβλίου, και να μην τις ξεπετάνε κατευθείαν στο πιάτο όπως κάνουν ήδη.
btw ελληνικό pdf να φανταστώ ούτε σαν υποψία ε;
enitharmon
14-05-2013, 15:29
καποιος ειχε ζητησει νομιζω, κοιτα στις προηγούμενες σελίδες
atom_smasher
14-05-2013, 15:48
εγώ πάντως ακόμα δεν έχω δει ούτε ένα επεισόδιο, οπότε κρατάω την μαγεία του 3ου βιβλίου. Το 4ο όπως και να το κάνεις είναι το πιο μέτριο. φίλερ κομματάκι φάση..
Art In Haste
14-05-2013, 16:10
Γενικά το έχουν γαμήσει με τις αλλαγές φέτος, πραγματικά φοβάμαι τί θα δω κάθε φορά αλλά προσπαθώ να αδιαφορώ όσο μπορώ. Αν και σπάζομαι σε αλλαγές που δεν έχουν λόγο ύπαρξης και ίοα ίσα στο βιβλίο ήταν πολύ πιο δραματικά. Για Θέον μόνο συμφωνώ, θα ήταν πολύ ξέμπαρκο να μας τον δείχναν σε 1-2 χρόνια χωρίς εξήγηση αν και εντάξει το 5λεπτο σε κάθε επεισόδιο δεν έχει λόγο ύπαρξης.
SpiritCrusher
14-05-2013, 17:38
To 4o ήταν οκ. Αν μη τι άλλο το Dorne έβγαζε και ένα Conan feeling. :P Απλά οι πιο πολλοί νομίζουν ότι τα βιβλία είναι για τον Rob, Cersei, Tyrion κτλ. όταν στη πραγματικότητα ο πρωταγωνιστής είναι το Westeros και αυτό είναι απλά μια από τις ιστορίες του. Άτομα θα έρθουν και θα φύγουν όπως το αρμόζει η ιστορία.
Επίσης το 4ο ήταν λογικό να έχει νέα άτομα. Ουσιαστικά το 2ο έχτιζε χαρακτήρες και γεγονότα που τελείωσαν στο 3ο. Εν μέρη λόγω αυτής της ύπαρξης του 2ου φαίνεται το 3ο τόσο γαμάτο, δίνει την αίσθηση πως τρέχει τις εξελίξεις όταν στη πραγματικότητα ο λόγος που μπορεί να γίνει αυτό το τρέξιμο είναι ένα βιβλιο ~1000 σελίδων πιο πριν. Όταν τελειώνει αυτό και ξεμένεις από εξελίξεις χρειάζεσαι ένα νεό "2o" να δώσει βάσεις για τα μελλοντικά σούπερ ντούπερ σημεία. Κάπως έτσι έπεσε ο άχαρος ρόλος στο 4ο.
Στα της TV έχω σταματήσει να νοιάζομαι για το πως το πάνε μιας και ήδη τα έχουν κάνει σκατά. Ξέρουν και οι ίδιοι πως ο Martin δε θα προλάβει να βγάλει τα βιβλία πριν τις αντίστοιχες season οπότε πιστεύω πως θα αλλάξουν ακόμα περισσότερα πράγματα και θα το κάνουν σαν εναλλακτική πραγματικότητα, σε φάση τι θα γινόταν αν στο τέλος νικήσει ο Χ -αντι για τον Ψ στα βιβλία- και πως θα ήταν γραμμένο όλο αυτό από τον ίδιο τον Martin. Με αυτό τον τρόπο και δε θα βλάψει τα βιβλία και θα δώσει πωλήσεις στη σειρά για τους fans που θέλουν να δουν και την άλλη λύση.
Για τα βασανιστήρια τα είπαμε και στο άλλο. Και να θέλουν να το πανε κάπου είναι νωρίς για να βλέπουμε 5 λεπτά σε κάθε ep για 2-3 χρόνια.
Αυτό για το τέλος της season είναι σίγουρο; Εγώ έλεγα πως σύμφωνα με τη παράδοση θα έχουμε Red wedding στο 9ο και Cat ress στο 10ο έτσι για το cliffhanger με wow effect. Ήδη έχουν τονίσει την σημασία του ress με Thoros και Melissandre.
Tyler από τη μια τα ελληνικά είναι ακριβά από την άλλη στα αγγλικά το παράπονο σου είναι πως σε κουράζουν επειδή είναι pdf (και όχι η γλώσσα απ' ότι καταλαβαίνω). E πάρε τα βιβλία στα αγγλικά να είσαι οκ.
Art In Haste
14-05-2013, 19:31
Επίσης, με βάση αυτά
κάτι μου βρωμάει στην υπόθεση της μουνέζας του ρομπ.. θα δείξει..
επειδη η Talisa δεν ειναι οριτζιναλ χαρακτηρας του βιβλιου, οποτε αγωνιουμε μαζι σας!
Μέχρι τώρα είχα πειστεί πως απλά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τρώμε στην μάπα κάποια Ταλίσα και πως απλά θα την σκότωναν και αυτή μαζί με τους άλλους και τέλειωσε το θέμα. Μετά το τελευταίο επεισόδιο μπήκα σε σκέψεις, λέει πως είναι έγκυος και γράφει αυτό το γράμμα. Δε ξέρω, μπας και αλλάξαν τον ρόλο της με την λογική πως και καλά του λέει ψέμματα ποια είναι; Βρίσκει τρόπο να απομακρυνθεί στο επόμενο επεισόδιο κτλ κτλ. Όπως και να το κάνουμε η Jeyne παίζει κάποιο μικρό ρόλο στην συνέχεια των βιβλίων για να την εξαφανίσουν έτσι τώρα.
SpiritCrusher
14-05-2013, 19:40
Πεθαίνει ο Tyrion.
Για κοκκινιστό.
Μην δίνετε σημασία, απλά είδα πως αυτοί του GoT TV thread φαίνονται να είναι online οπότε θέλω να δω αν θα τρολλαριστουν όταν το αποπάνω φανεί στο recent posts της κεντρικής σελίδας. Κάποιοι θα φοβηθούν καν να πατήσουν εδώ οπότε παίζει να κράξουν στο άλλο αν πιάσει. Happy times.
ion_storm
14-05-2013, 21:14
H αληθεια είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι με το αν έχει όντως ρόλο η Ταλίσα/Τζεην παρακάτω.
Κυκλοφορούν μερικές θεωρίες βασικά. Με το αν είναι έγκυος, με το αν εφυγε με τον Blackfish, με την μάνα της που κατα βάθος δουλεύει να καταστρέψει τους Lannister (προφητείες κτλ).
Στη σειρά σε περιπτωση που τα βιβλία παρακάτω ισχύουν αυτολεξί τότε έχουν ενώσει το χαρακτήρα της Ταλίσα με τη μάνα της Τζεην και τελεώσε η ιστορία.
Αν και νομίζω ότι κατι παραπάνω συμβαίνει και αναμένω στο επόμενο επεισόδιο να γυρίσει πισω/ δραπετευσει στο γάμο με Blackfish.