PDA

View Full Version : [Cinema] Sunshine (2007)

ubu
01-05-2011, 21:52
http://img7.imageshack.us/img7/4595/sunshineposter.jpg

Ταινία επιστημονικής φαντασίας του Danny Boyle η οποία για κάποιο λόγο μου είχε διαφύγει τελείως. Ο ήλιος αργοπεθαίνει και μια αποστολή επιστημόνων οδηγεί ένα σκάφος το οποίο μεταφέρει μία γιγαντιαία βόμβα με σκοπό να κατευθύνουν την βόμβα στην καρδία του ήλιου ώστε αυτός να αναγεννηθεί. Σοβαρότατο scifi, μου θύμισε το Event Horizon χωρίς το horror κομμάτι. Προς το τέλος γίνεται υπερ του δεόντος περιπέτεια αλλά γενικά αξίζει. Παίζει ο άνεμος που χορεύει το κριθάρι.

imdb (http://www.imdb.com/title/tt0448134/)

~ladykiller~
01-05-2011, 22:10
την είχα αγαπήσει

Harbinger of Death
02-05-2011, 01:49
Σοβαρό Sci-Fi to Event Horizon; Πες αν είναι για να ξέρω αν θα δω αυτό.

FIXXXER
02-05-2011, 06:26
:moutza: επωνυμα ΜΟΝΟ, δεν αξιζεις την ανωνυμη
Μου χει ξεφυγει και μενα ubu, λεω να την κατεβασω, ειμαστε και φαν danny boyle σχετικα

ubu
02-05-2011, 08:38
Σοβαρότατο.

Γενικά Alien, The Thing και Event Horizon τα κορυφαία scifi/horror imo.

Harbinger of Death
02-05-2011, 12:21
Και τελευταίως είπα να δω κανα Alien, που δεν έχω δει. Θα δω κι αυτό μάλλον. Ίδωμεν.

Αλλά για το Event Horizon γελάει ο κόσμος.

Phoebus
02-05-2011, 22:53
Το'χα δει στο σινεμά. Συμπαθητικό μου'χε φανεί αλλά κάτι στο τέλος μ'είχε χαλάσει.

antimusic
03-05-2011, 05:36
τρεις ταινίες σε μία. you get your money's worth.

MoRmEnGiL
04-05-2011, 03:47
8eikh tainia. Alla den ftanei to Epos pou legete Event Horizon.

Harbinger of Death
07-05-2011, 05:05
Συγκρίνετε τη μάπα το Event Horizon με τούτο δω το ΕΠΟΣ; Κατά πρώτον έχουν πολύ κοντινές πλοκές, με άλλα λόγια, είναι το Event Horizon, DONE RIGHT.

Πανέμορφο, πορωτικό, ωραίοι ηθοποιοί, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ sci-fi (επιτέλους), σίγουρα είχε μούφες αλλά τις έκρυβε κάτω από την αποσταγμένη γαματιά που έσταζε από παντού. Δηλώνω ενθουσιασμένος.

Phantom Duck
07-05-2011, 14:09
Συγκρίνετε τη μάπα το Event Horizon με τούτο δω το ΕΠΟΣ; Κατά πρώτον έχουν πολύ κοντινές πλοκές, με άλλα λόγια, είναι το Event Horizon, DONE RIGHT.

δεν ξέρω πώς να στο πω, αλλά μόλις έκανες σύγκριση.

sabbattack
07-05-2011, 17:17

Πανέμορφο, πορωτικό, ωραίοι ηθοποιοί, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ sci-fi (επιτέλους), σίγουρα είχε μούφες αλλά τις έκρυβε κάτω από την αποσταγμένη γαματιά που έσταζε από παντού. Δηλώνω ενθουσιασμένος.

Γελάω, συγκρίνεις Michael Bay ταινία με Event Horizon και Liberate tutemet ex inferis....οοοοοοοοοοοοοοοκ....

Harbinger of Death
07-05-2011, 17:28
Ποια είναι η Michael Bay ταινία;

sabbattack
08-05-2011, 18:10
danny boyle, even. :$

Harbinger of Death
09-05-2011, 02:59
Η ταινία, φίλε, ήταν γαμάτη. Τώρα εάν την έκανε ο Danny Boyle λίγο με νοιάζει. Το Event Horizon ήταν μούφα κόνσεπτ, το διαστημόπλοιο τρελάθηκε, ΟΚ, μας έπεισε αυτό δεν αλλάζει.

FIXXXER
09-05-2011, 05:11
Ρε μαλακα, σταματα πια. Σε βλεπω να γραφεις ολα αυτα τα ποστς για το Event Horizon και θελω να απαντησω αλλα λεω οτι δεν εχει νοημα. Μεχρι που ειδα το σποιλερ το αποπανω. Καταρχας οταν εμεις ημασταν 16 χρονων και πηγαιναμε σινεμα να δουμε μια_ακομα_ταινια_επιστημονικης_φαντασιας και βλεπαμε το Event Horizon και χεζομασταν πανω μας απο τον Ντοκτορ Γουηρ, εσυ δεν ειχες ιδεα για τον κινηματογραφο και ερχεσαι τωρα μετα απο 14 χρονια να μας πεις οτι ηταν μουφα ξερω γω κι επειδη και νταξει, και ολα αυτα ταυτοχρονα αποθεωνοντας το (πολυ καλο οντως) Sunshine, το οποιο βγηκε το 2007 και επηρεαστηκε απο αρκετες ταινιες των προηγουμενων χρονων, συμπεριλαμβανομενου και του Event Horizon. Και δεν το παιζω μεταλλοπατερας, αλλα τουλαχιστον ας εχεις την βασικη ικανοτητα προοπτικης να καταλαβεις οτι η μια ταιναι βγηκε το 1997 και η αλλη δεκα χρονια αργοτερα.

Δε θα απαντουσα, αν τουλαχιστον ειχες καταλαβει χριστο απο την ταινια. Οι μαλακες στο Event Horizon διπλωσαν το χωροχρονο για να πανε μεχρι την ακρη του ηλιακου συστηματος σε χρονο ρεκορ, και οταν εγινε αυτο, το διαστημοπλοιο ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, τι τρελαθηκε και μαλακιες μας τσαμπουνας? Βαλε την ταινια να την ξαναδεις, γιατι μαλλον οχι απλα δεν την ειδες, αλλα ουτε καν την καταλαβες. Αντε βραδιατικα, ειπες οτι δεν συγκρινονται καν οι ταινιες, και τις εχεις συγκρινει ως τωρα σε 3 ποστς σου, δηλαδη OMG WTF.

00i00
09-05-2011, 05:22
Ρε μαλακα, σταματα πια. Σε βλεπω να γραφεις ολα αυτα τα ποστς για το Event Horizon και θελω να απαντησω αλλα λεω οτι δεν εχει νοημα. Μεχρι που ειδα το σποιλερ το αποπανω. Καταρχας οταν εμεις ημασταν 16 χρονων και πηγαιναμε σινεμα να δουμε μια_ακομα_ταινια_επιστημονικης_φαντασιας και βλεπαμε το Event Horizon και χεζομασταν πανω μας απο τον Ντοκτορ Γουηρ, εσυ δεν ειχες ιδεα για τον κινηματογραφο και ερχεσαι τωρα μετα απο 14 χρονια να μας πεις οτι ηταν μουφα ξερω γω κι επειδη και νταξει, και ολα αυτα ταυτοχρονα αποθεωνοντας το (πολυ καλο οντως) Sunshine, το οποιο βγηκε το 2007 και επηρεαστηκε απο αρκετες ταινιες των προηγουμενων χρονων, συμπεριλαμβανομενου και του Event Horizon. Και δεν το παιζω μεταλλοπατερας, αλλα τουλαχιστον ας εχεις την βασικη ικανοτητα προοπτικης να καταλαβεις οτι η μια ταιναι βγηκε το 1997 και η αλλη δεκα χρονια αργοτερα.

Δε θα απαντουσα, αν τουλαχιστον ειχες καταλαβει χριστο απο την ταινια. Οι μαλακες στο Event Horizon διπλωσαν το χωροχρονο για να πανε μεχρι την ακρη του ηλιακου συστηματος σε χρονο ρεκορ, και οταν εγινε αυτο, το διαστημοπλοιο ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, τι τρελαθηκε και μαλακιες μας τσαμπουνας? Βαλε την ταινια να την ξαναδεις, γιατι μαλλον οχι απλα δεν την ειδες, αλλα ουτε καν την καταλαβες. Αντε βραδιατικα, ειπες οτι δεν συγκρινονται καν οι ταινιες, και τις εχεις συγκρινει ως τωρα σε 3 ποστς σου, δηλαδη OMG WTF.

ρε σφιξξξερ σορρυς κιολας αλλα μηπως το Event Horizon ειναι το 2001:A Space Odyssey κακοδιασκευασμενο για αμερικανοζομπις?
εγω ως ενα ''ευκολο'' σηκουελ το ειδ παντως...οχι οτι με χαλασε

FIXXXER
09-05-2011, 05:32
ουδεμια σχεση η μια ταινια με την αλλη ε, με αλλη ταινια το μπερδευεις μαλλον, το Event Horizon ειναι καλτια θριλερ τρομου στα ορια του B movie, τι λες?

00i00
09-05-2011, 05:36
για το κονσεπτ ομιλαω...σιγα μην συγκρινω το ηβεντ με του κιουμπρικ

sabbattack
09-05-2011, 07:48
θα συμφωνίσω με φίξερ μινμιν, δεν μπορώ να βρω παρά ελάχιστες ομοιότητες στα 2 έργα που λες. Από την άλλη, το να δει κάποιος το Event Horizon σαν απλό sci-fi και να εστιάσει στο sci-fi τμήμα του είναι σαν να πάει να το κάνει στο Alien (το 1ο ε, του Σκοτ).

Και στα 2 το sci-fi είναι background φίλοι μου καλοί. Ταινίες τρόμου βλέπετε κατά βάθος. Και αν μιλήσουμε με κριτήρια ταινίας τρόμου, και τα 2 είναι τανιάρες.

Harbinger of Death
09-05-2011, 12:00

Τα επιχειρήματα αυτού του rant, είναι:
1) Εσείς (sic) βλέπατε sci-fi όταν εγώ δεν είχα ιδέα για τον κινηματογράφο.
2) Η ταινία βγήκε το 1997 οπότε δικαιούται να είναι μούφα για κάποιο λόγο, και πρέπει να μου αρέσει περισσότερο, αφού η μούφα της είναι δικαιολογημένη.

Αυτά;

Επίσης, η έκφραση δε συγκρίνονται, είναι απλά μια υπερβολική έκφραση που χρησιμοποίησα για να εκφράσω ότι το ένα είναι μούφα και το άλλο καλό, και λόγω της μεγάααλης τους απόστασης, η σύγκριση είναι μάταιη γιατί το Sunshine είναι πολύ καλύτερο. Δεν εννοούσα ότι είναι αδύνατη η σύγκριση των ταινιών για κάποιο λόγο που δεν ανέφερα.

Το γεγονός και μόνο ότι απαντήσατε λες και το είπα κυριολεκτικά είναι από μόνο του αστείο.

Τελικά, φίξερ, το συμπέρασμα είναι ότι απλά εσύ έχεις νοσταλγική συμπάθεια στην ταινία, εγώ δεν την είδα μικρός και δεν την έχω, και έκανες σαν παιδάκι που του βρίσανε τον Ολυμπιακό. Κατάλαβέ το, ας συμφωνήσουμε ότι η ταινία ήταν B-Movie και σας (sic) άρεσε και λόγω του ότι ήταν μούφα, και ας το λήξουμε εδώ. Εναλλακτικά προσπάθησε κι άλλο να αποδείξεις ότι είναι παρεξηγημένο αριστούργημα, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις :thumbsup:

tl;dr Το Event Horizon είναι καλτ κλάσικ, το Sunshine είναι ωραία ταινία, και λέμε μαλακίες εδώ και πολλά ποστ.

12 stars circle your brow
10-05-2011, 10:45
έντονη ταινία, ευχαριστούμε ubu!