View Full Version : Άνοδος ακροδεξιάς στην Ευρώπη
enitharmon
18-04-2011, 13:11
ξεκινάμε
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=268313
Σε θρίλερ για την Πορτογαλία και κατά συνέπεια την Ευρωζώνη μετατρέπονται τα αποτελέσματα των εκλογών στην Φινλανδία. Η θεαματική άνοδος των ποσοστών του εθνικιστικού και ακροδεξιού κόμματος «Αληθινοί Φινλανδοί» το οποίο κατέλαβε 39 έδρες από τις 5 που είχε στο προηγούμενο κοινοβούλιο, ενδέχεται να βάλουν στην κυβέρνηση ένα κόμμα που αντιτίθεται στη συμμετοχή της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης για τις χώρες της Ευρωζώνης.
12 stars circle your brow
18-04-2011, 13:15
ας πει κάποιος στον χαζογραφιά οτι δεν ειναι σκανδιναβικη χωρα η φινλανδία
ikonoklast
18-04-2011, 13:56
ας πει κάποιος στον χαζογραφιά οτι δεν ειναι σκανδιναβικη χωρα η φινλανδία
Όχι, είναι αληθινοί φινλανδοί.
Αυτό για όσους τώρα και όποτε κελαηδάνε χαρούμενα ότι "η κρίση είναι μια ιστορική ευκαιρία για την άνοδο της Αριστεράς και για την Επανάσταση" και τέτοια. Προφανώς ο κόσμος πολώνεται στα δεξιά και γίνεται φασίστας πριν προλάβει να γίνει αριστερός.
Shadowking
18-04-2011, 14:10
προφανώς.
:moutza:
tsimpouklano
18-04-2011, 14:13
Απλά οι φασίστες ξέρουν καλύτερη προπαγάνδα.
12 stars circle your brow
18-04-2011, 14:14
απλά οι φασίστες λένε τα πιο βολικά πράγματα για τον μέσο ηλίθιο (το ίδιο πράγμα λέμε τώρα αλλα εντάξει)
House Of Low Culture
18-04-2011, 15:21
για τον μέσο νορβηγό, φινλανδό, σουηδό wannabe..
freak brother
18-04-2011, 16:07
Αυτό για όσους τώρα και όποτε κελαηδάνε χαρούμενα ότι "η κρίση είναι μια ιστορική ευκαιρία για την άνοδο της Αριστεράς και για την Επανάσταση" και τέτοια. Προφανώς ο κόσμος πολώνεται στα δεξιά και γίνεται φασίστας πριν προλάβει να γίνει αριστερός.
αυτοι που κελαηδανε προφανως δεν ξερουν στοιχειωδη πραγματα ιστοριας μαλλον.
Η αλλιως οταν πεφτουν πεινες.
χαχαχαχαχα
katwrimos
18-04-2011, 18:26
Συγγνόμη αλλα στη Σουηδία η ακροδεξιά έχει αντίστοιχα ποσοστά με τον καρατζαφέρη. Επίσης -σε αντίθεση με τον καρατζαφέρη- είναι εντελώς απομονωμένοι απο τα άλλα κόμματα και τα ΜΜΕ. Επίσης σύμφωνα με τα πρόσφατα πολς, το ποσοστό των σουηδών υπέρ της υποδοχής περισσότερων προσφύγων αυξήθηκε το 2010 σε all time high.
Το πρόβλημα του ευρωπαικού τη πάρτυ είναι γενικότερο και δεν περιορίζεται στη Φινλανδία, απλώς οι φιλανδοί ποτέ δεν πήραν μαρσαλ πλαν, πακέτα ντελόρ και τέτοιες ιστορίες οπότε δεν γουστάρουν να πληρώνουν για να τρώνε οι παπάδες. Επίσης το Σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα της Φινλανδίας ανέβασε τα ποσοστά του λέγοντας ακριβώς το ίδιο πράμα, οτι δεν ειναι λογικό να πληρώνουν οι Φινλανδοί για να κάθονται οι άλλοι.
Κατα τα άλλα, ο κατώριμος σας στέλνει χαιρετισμόυς απο το Χέλσινκι!
freak brother
18-04-2011, 18:32
ρε Λουκα μας εχεις βγαλει τα ματια με την ορθογραφια σου... αργγγγκκκ
katwrimos
18-04-2011, 18:42
ρε Λουκα μας εχεις βγαλει τα ματια με την ορθογραφια σου... αργγγγκκκ
πρόσεξε μη στα βγάλω με τιποτα άλλο ;)
atom_smasher
18-04-2011, 20:32
Στην Δανια παλι εχουν ενα υγιεστατο 15% και ειναι και γαμω τις μουρες στην τιβι...Αλλα απ την αλλη εδω ολοι εθνικια ειναι κατα βαθος, οποτε...
nekrobutcher
18-04-2011, 21:13
ναι οκ αυτοί δε θέλουν να πληρώνουν αλλά ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω ποιους πληρώνουν...εμας? κι εμείς και όταν λέω εμείς εννοώ τους πολίτες είμαστε με άδειες τις τσέπες αρα? ποιους έχει ωφελήσει τελικά αυτό το εκφυλισμένο απόλυτα νεοφιλελεύθερο οικοδόμημα της ευρωπαϊκής ένωσης? ποιούς έχει ωφελήσει η ΟΝΕ? αφου κανείς δεν είναι ευχαριστημένος....(αλήθεια δεν είναι Σκανδιναβοί οι Φιλανδοί? εγώ μόνο για τη γλώσσα τους ξέρω, ότι δεν προέρχεται απο την ινδοευρωπαϊκή)
Art In Haste
18-04-2011, 22:39
Ούτε γεωγραφικά, ούτε γλωσσικά, ούτε φυλετικά.
atom_smasher
18-04-2011, 23:13
ωραια κοριτσακια παντως!
Art In Haste
18-04-2011, 23:16
Ότι ναναι όμως, συγκατοικούσα κάποτε με μία. Vitu....
nekrobutcher
19-04-2011, 01:48
γιατί όχι γεωγραφικά?
Harbinger of Death
19-04-2011, 01:59
http://en.wikipedia.org/wiki/Scandinavia
Art In Haste
19-04-2011, 02:01
Σκανδιναβία ουσιαστικά είναι η Σουηδία, η Νορβηγία, και η Δανία. Σκανδιναβικές χώρες είναι και η Ισλανδία, Νησιά Φερόες, Γροιλανδία άλλα όχι ως μέρος της Σκανδιναβίας φυσικά.
metamelia3
19-04-2011, 02:43
θελετε απλα να τις ονομασουμε "χωρες ψωλοκρυου" και να τελειωνουμε με το τι ειναι σκανδιναβια και τι οχι;
απολαμβανω τον χαρακτηρισμο "υγιεστατο" για το 15% του ατομ_σμασερ.
freak brother
19-04-2011, 02:54
Σκανδιναβια για μας τους α-συνορους ειναι οπου εχει ψωλοκρυο ξανθιες ευκολες αλκοολικες μουναρες πολλες αυτοκτονιες και δεν ειχε ποτε κομμουνισμο .
atom_smasher
19-04-2011, 04:17
καταρχην ο που μουτζωσε να ξηγηθει, εκτος αν ειναι τσονος. 2ον ψωλοκρυες ξανθιες επισης που μονο τυφλα γαμας σε κανα νησακι, γιατι εδω συνηθως τρως χυλοπιτες ως μεταναστης β'. Ενας φιλος, οχι απο τα παλια, λεει καλκι οτι καλα ειναι να εμφανιστει αυτο το ακροδεξιο κομματι και να μην παιζει κρυφτουλι και ξεγελαει τον κοσμο. Σαν μοχλος συσπειρωσης κλπ. για την αλλη μερια. Και για να ξερεις τι εχεις απεναντι σου. Εδω τουλαχιστον ειναι εθνικια και το λενε. Το προβλημα οπως ανεφερα ειναι οτι ειναι ΟΛΟΙ σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι νομιζεις αν και δεν θα γυρισει σχεδον κανεις να σου πει εισαι ανεπιθυμητος ή βρωμιαρη μας τρως τα λεφτα. Αλλα αυτο σκεφτονται...Οι δανοι επισης ειναι αρχοντες της ειρωνειας. πουτσοειρωνειας σαν και του ιαρ δηλαδη. Το σχολιο περι υγιεστατου ηταν τετοιου επιπεδου. Δανεζικη ειρωνεια.Η φινλανδια δεν ανηκει ειπαμε. Αλλα στηριζουμε φινλανδεζες. ωραια τυπακια και προσχαρες κοπελες οσες εχω γνωρισει. Εχουν διαφορετικη νοοτροπια αρκετα απο Σκανδιναβους. Οχι, αντρες δεν ξερω.
Παντως τα ξυδια τους τα πινουν. και εκτιμουν και περισσοτερο τους γκρικ λοβερς. Οι χωρες ψωλοκρυου ονομαζονται νορντικ ολες μαζι. Σοσιαλιστικο καπιταλισμο εχουν εδω πανω. κομμουνισμος δεν βοηθαει τις εξαγωγες...τεσπα. Το προβλημα μενει παντως, και θα διογκωθει.
True Finns ρε φίλε, δηλαδή γάμησε με, χαχαχαχα. TRUE FINNS.
freak brother
19-04-2011, 04:46
καταρχην ο που μουτζωσε να ξηγηθει, εκτος αν ειναι τσονος. 2ον ψωλοκρυες ξανθιες επισης που μονο τυφλα γαμας σε κανα νησακι, γιατι εδω συνηθως τρως χυλοπιτες ως μεταναστης β'. Ενας φιλος, οχι απο τα παλια, λεει καλκι οτι καλα ειναι να εμφανιστει αυτο το ακροδεξιο κομματι και να μην παιζει κρυφτουλι και ξεγελαει τον κοσμο. Σαν μοχλος συσπειρωσης κλπ. για την αλλη μερια. Και για να ξερεις τι εχεις απεναντι σου. Εδω τουλαχιστον ειναι εθνικια και το λενε. Το προβλημα οπως ανεφερα ειναι οτι ειναι ΟΛΟΙ σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι νομιζεις αν και δεν θα γυρισει σχεδον κανεις να σου πει εισαι ανεπιθυμητος ή βρωμιαρη μας τρως τα λεφτα. Αλλα αυτο σκεφτονται...Οι δανοι επισης ειναι αρχοντες της ειρωνειας. πουτσοειρωνειας σαν και του ιαρ δηλαδη. Το σχολιο περι υγιεστατου ηταν τετοιου επιπεδου. Δανεζικη ειρωνεια.Η φινλανδια δεν ανηκει ειπαμε. Αλλα στηριζουμε φινλανδεζες. ωραια τυπακια και προσχαρες κοπελες οσες εχω γνωρισει. Εχουν διαφορετικη νοοτροπια αρκετα απο Σκανδιναβους. Οχι, αντρες δεν ξερω.
Παντως τα ξυδια τους τα πινουν. και εκτιμουν και περισσοτερο τους γκρικ λοβερς. Οι χωρες ψωλοκρυου ονομαζονται νορντικ ολες μαζι. Σοσιαλιστικο καπιταλισμο εχουν εδω πανω. κομμουνισμος δεν βοηθαει τις εξαγωγες...τεσπα. Το προβλημα μενει παντως, και θα διογκωθει.
και συ που το ξερεις? εχω κατι φιλοι πανω σκανδιναβια ερασμους και εχουν "παρει" ενα μικρο χωριο απο σκανδιναβες.. επισης 4/10 Σουηδεζες που γνωρισα στην Αγγλια ειχαν Ελληνα παππου πατερα η ειχαν καποτε Ελληνα γκομενο ακομα και ο παπανδρεου εχει σουηδεζα ξωγαμο... Μηπως εισαι λιγο μιζερος γενικα?
katwrimos
19-04-2011, 11:45
και συ που το ξερεις? εχω κατι φιλοι πανω σκανδιναβια ερασμους και εχουν "παρει" ενα μικρο χωριο απο σκανδιναβες.. επισης 4/10 Σουηδεζες που γνωρισα στην Αγγλια ειχαν Ελληνα παππου πατερα η ειχαν καποτε Ελληνα γκομενο ακομα και ο παπανδρεου εχει σουηδεζα ξωγαμο... Μηπως εισαι λιγο μιζερος γενικα?
LOL. Οι φίλοι σου προφανώς έχουν μεγάλη φαντασία. Ως ερασμίτης (που δεν μιλάς την τοπική γλώσσα) πιθανώς να σου κάτσει η μια στις 10 σκανδιναβές που έτυχε να είναι λιώμα η 1 στις 10 σκανδιναβές που έτυχε να γουστάρει να "ξεναγήσει" τον ερασμίτη. Απο κει και πέρα, αν μια σκανδιναβέζα γουστάρει μεσογιακό αίμα, μπορεί ΑΝΕΤΑ να πηδηχτεί με κάποιον άραβα που έχει γεννηθεί εδώ, μιλάει τη γλώσσα της, έχει δουλειά-σπίτι-αυτοκίνητο και δεν θα γυρίσει στην χώρα του σε 3 μήνες. Γενικώς ναι, ως ερασμίτης αν βγαίνεις τακτικά όλο και κάτι θα σου κάτσει αλλα ενα μικρό χωριό ΔΕΝ θα πάρεις.
Δηλαδή σόρρυ κιολας, μην κοιτάς τον κατώριμο που έχει περάσει τα 6.5 απο τα 8 χρόνια του στη σκανδιναβία σε σοβαρές σχέσεις, αλλα τον πρώην Φλατμειτ μου Ρόμπιν, ο οποίος είναι αντικειμενικά ωραίο παιδί και έξυπνο και γενικός ο τύπος που έρχονται οι φίλες της γκόμενας σου και σου ζητάνε να κάνεις το κονέ κλπ. Αυτός μου λέει οτι οι πιθανότητες να πηδήξεις σε διακοπές είναι γύρω στις τριπλάσιες και οτι ο μόνος τρόπος να για εξασφαλισμένη επιτυχία εντός των συνόρων είναι να το παίζεις καλό παιδί που θέλει το καλό τους, το οποίο μου έχουν επιβεβαιώσει και λοιποί άραβες, τούρκοι κλπ. Επίσης ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν έχει έρθει σουηδέζα ούτε μεθυσμένη ούτε ξεμέθυστη να μου ζητήσει να κάνω το κονέ με κάποιον λεχρίτη ερασμίτη, για σουηδούς φίλους μου ή ξένους γενημένους στη σουηδία μονο έρχονται. Προφανώς οι φίλοι σου σε φλωμώνουν στα παραμύθια και εσύ γουστάρεις.
Όσον αφορά την Φινλανδία, ναι εδώ πηδάς πολύ πιο εύκολα αλλα αυτό είναι γιατι οι περισσότεροι Φινλανδοί είναι απαράδεκτοι μεθύστακες, δηλαδή σοβαρά δεν νομίζω να υπάρχει φιλανδός άνω των 30 που να του σηκώνεται πλεον.
freak brother
19-04-2011, 13:50
φαντασια δεν εχουν απλα ειναι ωραιοι τυποι ο ενας δεν ηταν ερασμιτης .
Agenes Robot
19-04-2011, 14:54
H καλή ψωλή θα εκτιμηθεί παγκοσμίως
katwrimos
19-04-2011, 16:18
Μπα, απλώς σου πουλάνε παραμύθια... Προσωπικά δεν εχω γνορίσει ΚΑΝΕΝΑ που να έχει κανει οργια με σκανδιναβές εντός σκανδιναβίας, οι πιθανότητες να ξέρεις προσώπικά τα μοναδικά δύο άτομα που το κατάφεραν μου φαίνονται μηδενικές.
Ο κατώριμος όποτε ψάχνει εύκολες καταστάσεις με γκομενάκια προτιμάει ελληνίδες ερασμίτησες που τους λείπει ο μπαμπάς.
atom_smasher
19-04-2011, 19:50
Μπα, απλώς σου πουλάνε παραμύθια... Προσωπικά δεν εχω γνορίσει ΚΑΝΕΝΑ που να έχει κανει οργια με σκανδιναβές εντός σκανδιναβίας, οι πιθανότητες να ξέρεις προσώπικά τα μοναδικά δύο άτομα που το κατάφεραν μου φαίνονται μηδενικές.
Ο κατώριμος όποτε ψάχνει εύκολες καταστάσεις με γκομενάκια προτιμάει ελληνίδες ερασμίτησες που τους λείπει ο μπαμπάς.
Στηριζω κατωριμο και κατι παραπανω ξερει. Αν και να σου πω φρικ ποια ειναι η διαφορα. Εγω μιλαω για Δανεζες! Οι σουηδεζες να φανταστεις εχουν και μια πολυ μεγαλυτερη ευκολια στο να δοκιμαζουν καυλια εν αντιθεσει με τις Δανεζες που ειναι πιο σνομπ, κομπλεξικες και κοιτανε 1ον πορτοφολι και 2ον το χρωμα της φατσας σου!
Δεν εχω προσωπικη εμπειρια φιλος. Εχω περασει τα τελευταια 12 χρονια μου σε σχεσεις σταθερες και μονογαμικες. Αλλα εχω εδω ατομα που ειναι 2,5,8 και 15 χρονια και μετρανε τις πικρες με το κουταλι. Αυτο με το μικρο σουηδικο χωριο που γαμησαν οι γνωστοι σου που ειναι και ωραια παιδια κλπ ε μαντεψε, δεν ειναι ολοι ετσι!Τεσπα, ανεβα καμια βολτα και ελπιζω να παρεις και συ ενα μικρο σουηδικο χωριο!Αλλωστε ηδη θα εχουν πηδηχθει ολοι μεταξυ τους οποτε θα φερεις καινουρια πνοη στο χωριο!
ωραιο θρεντ για γαμησια κιπ γκοινγκ
freak brother
19-04-2011, 20:36
τεσπα δικιο θα χετε .
mourning apocalypse
19-04-2011, 20:40
Ας βγει παρακαλώ ένα τελικό πόρισμα για το σε ποιά χώρα γαμάς ΣΤΑΝΤΑΡ γιατί σκέφτομαι ταξιδάκι προς σκανδιναβικές χώρες το καλοκαίρι.
freak brother
19-04-2011, 20:55
ποστ πιξ να σου πουμε.
sabbattack
19-04-2011, 21:59
den xreiazetai, einai WRAIO paidi, ton exw parei egw :pink:
scarecrow
19-04-2011, 22:05
Να μεταφερθεί το thread στο sexion please
katwrimos
19-04-2011, 22:55
Ας βγει παρακαλώ ένα τελικό πόρισμα για το σε ποιά χώρα γαμάς ΣΤΑΝΤΑΡ γιατί σκέφτομαι ταξιδάκι προς σκανδιναβικές χώρες το καλοκαίρι.
Για να επανέλθουμε ον τοπικ, να έρθεις φιλανδια και ΝΑ ΤΙΣ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΡΓΙΟΛΕΣ που ψηφίζουνε φασιστάκια. Και να ρίχνεις χαστούκια στον ποπό φωνάζοντας ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ. Και μετα ποστ βιντεο στο ER
atom_smasher
19-04-2011, 23:32
Για να επανέλθουμε ον τοπικ, να έρθεις φιλανδια και ΝΑ ΤΙΣ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΡΓΙΟΛΕΣ που ψηφίζουνε φασιστάκια. Και να ρίχνεις χαστούκια στον ποπό φωνάζοντας ΕΤΣΙ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ. Και μετα ποστ βιντεο στο ER
και μαρια δημητριαδη μπεστ οφ να παιζει.
Αυτο το θρεντ εχει την καλυτερη εξελιξη που εχω δει εδω και χρονια στο ΕΡ
Art In Haste
20-04-2011, 18:39
Για να ρίξουμε λίγο το επίπεδο της συζήτησης...
http://www.cosmo.gr/Politics/Europe/319512.html
nekrobutcher
20-04-2011, 22:35
Αυτο το θρεντ εχει την καλυτερη εξελιξη που εχω δει εδω και χρονια στο ΕΡ
δε θα μπορούσε να υπάρξει άλλη εξέλιξη...ακα την κάνω και απ αυτό το θρεντ
freak brother
20-04-2011, 23:29
η ανοδος της ακροδεξιας ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με τον σεξουαλικο προσανατολισμο των γυναικων της εκαστοτε χωρας.
Το συμπέρασμα που βγάζω από το άρθρο είναι οτι η Ελλάδα δεν έχει ακροδεξιό κόμμα.
katwrimos
21-04-2011, 12:07
Το συμπέρασμα που βγάζω από το άρθρο είναι οτι η Ελλάδα δεν έχει ακροδεξιό κόμμα.
έχει και τα καλά της η αγαμία