Log in

View Full Version : Anoi3ame....

mage
16-04-2011, 11:13
.... kai nai sas perimenoume. Ante kante sefte, anoi3ame online katasthma me kosmhmata rologia kai diafora alla synafh!

http://www.deesse.gr

http://www.deesse.gr/banner/content/images/b2.jpg (http://www.deesse.gr)

The Good Son
16-04-2011, 14:08
Ανοίξατε κατάστημα με κοσμήματα και το βγάλατε "ντύσε";

Phantom Duck
16-04-2011, 14:26
κυριολεκτικά heavy metal.

babality
16-04-2011, 15:00
Ανοίξατε κατάστημα με κοσμήματα και το βγάλατε "ντύσε";

:moutza: παρτην ερωτα μου αγιατρευτε και περιμενα οτι θα λεγες για τους οικονομικα δυσκολους καιρους που περναει ο ελλην

phthoggon
16-04-2011, 15:12
mage, μία ερώτηση, (άντε επειδή πολύ φλώροι έχουμε γίνει τελευταία) όταν πουλάς μια αστραφτερή κωλόπετρα με 825 ευρώ πώς το δικαιολογείς στον εαυτό σου? Αφού τα 'χουνε τα δίνουνε, "εγώ δε παίρνω τίποτα μωρε, κάτι ψίχουλα μου μένουν", "καλά τους γάμησα", πώς?

Ra Pariah
16-04-2011, 15:17
Το 'χω ξαναδεί το έργο με βινύλια Burzum.

FaithFails
16-04-2011, 15:28
mage, μία ερώτηση, (άντε επειδή πολύ φλώροι έχουμε γίνει τελευταία) όταν πουλάς μια αστραφτερή κωλόπετρα με 825 ευρώ πώς το δικαιολογείς στον εαυτό σου? Αφού τα 'χουνε τα δίνουνε, "εγώ δε παίρνω τίποτα μωρε, κάτι ψίχουλα μου μένουν", "καλά τους γάμησα", πώς?

νταξ, καλύπτουνε τις απαιτήσεις του αστικού τρόπου ζωής, λέει στο σάιτ.
Χέβι μέταλ.

ikonoklast
16-04-2011, 19:02

Δεν το έπιασα αυτό ακριβώς. Γιατί να χρειαστεί να το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου κάπως;

Harbinger of Death
17-04-2011, 02:24

Να μπει στο FAQ παρακαλώ.

phthoggon
17-04-2011, 12:27

Δεν το έπιασα αυτό ακριβώς. Γιατί να χρειαστεί να το δικαιολογήσεις στον εαυτό σου κάπως;

Α, δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσεις ντε και καλά. Εγώ θα το εκάνα, προσωπικά. Ικόνοκλαστ, είσαι υποστηρικτής της ελεύθερης επιχειρηματικότητας χωρίς ηθικούς φραγμούς? Θα ντίλαρες με ελαφρή καρδιά διαμάντια από την Νιγηρία πχ (τυχαίο παράδειγμα). Θα πουλούσες αστραφτερές μαλακίες σε ατομάκια που ξέρεις ότι ισοδυναμούν με ένα μισθό τους, και τις αγοράζουν επειδή ένα λάιφσταιλ τους έχει πει ότι θα θεωρούνται γαμάτοι όταν τα έχουν? Δεν πειράζει μαν, έτσι κι αλλιώς αυτά δεν θα είναι προβλήματα πλέον όταν ρίξουμε το καπιταλισμό!

mage
17-04-2011, 12:44
825 Eyrw = 550 Mpyres = Eytyxia!

@phthoggon otan ton ri3ete 8a einai tsampa oi mpyres?

Amnesiac.
17-04-2011, 12:58

Α, δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσεις ντε και καλά. Εγώ θα το εκάνα, προσωπικά. Ικόνοκλαστ, είσαι υποστηρικτής της ελεύθερης επιχειρηματικότητας χωρίς ηθικούς φραγμούς? Θα ντίλαρες με ελαφρή καρδιά διαμάντια από την Νιγηρία πχ (τυχαίο παράδειγμα). Θα πουλούσες αστραφτερές μαλακίες σε ατομάκια που ξέρεις ότι ισοδυναμούν με ένα μισθό τους, και τις αγοράζουν επειδή ένα λάιφσταιλ τους έχει πει ότι θα θεωρούνται γαμάτοι όταν τα έχουν? Δεν πειράζει μαν, έτσι κι αλλιώς αυτά δεν θα είναι προβλήματα πλέον όταν ρίξουμε το καπιταλισμό!

Ούτε εγώ το κατάλαβα το πόιντ σου για να είμαι ειλικρινής. Το κατάλαβα δηλαδή, απλά δεν κατάλαβα γιατί κόλλησες με τις πέτρες (πέρα από το προφανές, ότι άνοιξε κάποιος τόπικ για πέτρες), πάνω κάτω μπορείς να το πεις αυτό για όλα τα αγαθά του κόσμου πέρα από ψωμί και γάλα ξερωγώ και ξέρεις πού θα οδηγηθεί η κουβέντα.

Άσε που συνήθως πέτρες 825 € αγοράζουν τα καπιταλιστικά γουρούνια που τα έχουν, άντε και κανάς απλός άνθρωπος όταν θέλει να κάνει πρόταση γάμου στο ΜΩΡΟ του, αντίθετα υπάρχουν χίλιες δυο μαλακίες που αγοράζουμε χωρίς να τις έχουμε καθόλου ανάγκη και τις χρυσοπληρώνουμε κιόλας.

Οι πέτρες παίζει να έχουν και μια κάποια πιο "αντικειμενική αξία", λόγω της σπανιότητας τους, σε σύγκριση με ένα ρούχο, μια κιθάρα, ένα ακριβό εστιατόριο π.χ.

The Good Son
17-04-2011, 13:02
Φθόγγε καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου αλλά το να μπαίνεις στον κόπο να κάνεις ποστ και να ανοίξεις κουβέντα το βρίσκω παιδικό. Στην τελική, νομίζω πως και συ αν πχ είχατε κάποια οικογενειακή επιχείρηση κοσμημάτων, από το να μην έβρισκες δουλειά, θα προτιμούσες να πάρεις το μαγαζί του μπαμπά.

(Δεν νομίζω να είναι κάποιος τόσο ηλίθιος, αλλά για καλό και για κακό: δεν λέω οτι ο mage έχουν οικογενειακή επιχείρηση-πήρε την δουλειά του μπαμπά)

Harbinger of Death
17-04-2011, 13:45

Ούτε εγώ το κατάλαβα το πόιντ σου για να είμαι ειλικρινής. Το κατάλαβα δηλαδή, απλά δεν κατάλαβα γιατί κόλλησες με τις πέτρες (πέρα από το προφανές, ότι άνοιξε κάποιος τόπικ για πέτρες), πάνω κάτω μπορείς να το πεις αυτό για όλα τα αγαθά του κόσμου πέρα από ψωμί και γάλα ξερωγώ και ξέρεις πού θα οδηγηθεί η κουβέντα.

Άσε που συνήθως πέτρες 825 € αγοράζουν τα καπιταλιστικά γουρούνια που τα έχουν, άντε και κανάς απλός άνθρωπος όταν θέλει να κάνει πρόταση γάμου στο ΜΩΡΟ του, αντίθετα υπάρχουν χίλιες δυο μαλακίες που αγοράζουμε χωρίς να τις έχουμε καθόλου ανάγκη και τις χρυσοπληρώνουμε κιόλας.

Οι πέτρες παίζει να έχουν και μια κάποια πιο "αντικειμενική αξία", λόγω της σπανιότητας τους, σε σύγκριση με ένα ρούχο, μια κιθάρα, ένα ακριβό εστιατόριο π.χ.

Παπάρια αντικειμενική αξία έχουν οι πέτρες. Πιστεύω ότι η αξία που τους δίνεται είναι απλά κατάλοιπο μιας εποχής πριν τα τεχνητά κοσμήματα, όπου πχ ο χρυσός ήταν ακριβός γιατί ήταν γυαλιστερός και όμορφος ενώ τίποτα άλλο δεν ήταν. Από τη στιγμή που φτιάχτηκαν τεχνητά κοσμήματα που μοιάζουν ίδια με τα ψεύτικα και είναι πολλές φορές φθηνότερα, δε βλέπω τι νόημα έχει να είναι ακριβά τα πραγματικά. Η "υπηρεσία" που προσφέρουν είναι η όμορφη όψη τους, και αυτό το προσφέρει καλύτερα κάτι άλλο.

Υποθέτω θα ακουστούν επιχειρήματα για αντοχή και βάρος και αίσθηση αλλά αυτά είναι μάλλον ki κι άλλες παπαριές, όταν μιλάμε για κάτι που κοστίζει από δύο ως είκοσι ενοίκια μιας μέσης οικογένειας ορσμθ. Προφανώς έχουν κάποια αξία λόγω σπανιότητας, αλλά συγκρίνετε με τις αντίστοιχες αξίες σπανίων τροφίμων και άλλων υλικών. Άσε που η σπανιότητα από μόνη της δεν έχει νόημα να έχει αξία, παρά μόνο αν συνδυάζεται και με κάποια χρησιμότητα.

Το πιο σημαντικό όμως νομίζω είναι αυτό: προφανώς έχουν και "αξία" επειδή είναι ακριβά και η επίδειξή τους αποδεικνύει ένα στάτους και ένα επίπεδο πλούτου, αλλά νομίζω ότι δε χρειάζεται να συζητήσουμε αν αυτή η αξία είναι πλασματική και ηλίθια.

Και τέλος:
http://i.imgur.com/wiKf2.jpg (http://imgur.com/wiKf2)

Phantom Duck
17-04-2011, 13:48
Πιστεύω ότι η αξία που τους δίνεται είναι απλά κατάλοιπο μιας εποχής πριν τα τεχνητά κοσμήματα, όπου πχ ο χρυσός ήταν ακριβός γιατί ήταν γυαλιστερός και όμορφος ενώ τίποτα άλλο δεν ήταν.

αυτό δεν ισχύει (κυρίαρχα), ο χρυσός είναι ακριβός γιατί είναι σπάνιος και δύσκολο να καθαριστεί κ.λπ., όπως αντίστοιχα είναι ακόμα πιο ακριβή η πλατίνα που υπάρχει σε μικρότερη συγκέντρωση.

Harbinger of Death
17-04-2011, 14:09
Πιστεύω ότι η αξία που τους δίνεται είναι απλά κατάλοιπο μιας εποχής πριν τα τεχνητά κοσμήματα, όπου πχ ο χρυσός ήταν ακριβός γιατί ήταν γυαλιστερός και όμορφος ενώ τίποτα άλλο δεν ήταν.

αυτό δεν ισχύει (κυρίαρχα), ο χρυσός είναι ακριβός γιατί είναι σπάνιος και δύσκολο να καθαριστεί κ.λπ., όπως αντίστοιχα είναι ακόμα πιο ακριβή η πλατίνα που υπάρχει σε μικρότερη συγκέντρωση.

Θεωρείς δηλαδή ότι η τιμή του αντικατοπτρίζει δίκαια τη σπανιότητα, τη δυσκολία καθαρισμού και την προσφορά του στη ζωή του αγοραστή; Είναι προφανές ότι δεν έχω άμεση γνώση στο αντικείμενο, πάρε την ιδέα του επιχειρήματός μου και διάνθισέ τη με πραγματικά δεδομένα, το (κυρίαρχα) σου μου λέει ότι μάλλον συμφωνείς απλά μου λες ότι ένα μέρος της αξίας του χρυσού είναι δικαιολογημένο. Ε, εγώ μιλάω για το υπόλοιπο, αν και μιλάω περισσότερο για πέτρες, που φτάνουν σε υπέρογκες τιμές πιο άνετα από το χρυσό.

phthoggon
17-04-2011, 14:19
Παιδιά, είναι απλά και γνωστά πράγματα και σίγουρα δε σηκώνει πολύ περαιτέρω ανάλυση, ας πουλάει ότι γουστάρει ο mage, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στο κόσμο του "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", όπως και εγώ έχω το αναφαίρετο δικαίωμα και να τον κράζω επίσης! Γκουντσαν, και βέβαια θα δούλευα και γω στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα μου που τυχαίνει να μη γουστάρω άμα δεν είχα στον ήλιο μοίρα, αλλά προσωπικά θα ένιωθα αρκετά ΦΕΗΛ έπειτα (όχι ότι αυτός χρειάζεται να νιώθει έτσι). Ε τουλάχιστον δε θα το πόσταρα στο ΙΑΡ και δε θα το βαζα και στο άβατάρ μου πάντως.

έντιτ: Αμνέζιακ, με το συμπάθειο αλλά όσον αφορά τον τυπά που παίρνει την δαχτυλιδάρα των 850 για το μωρό, μαλάκας είναι αυτός, μαλάκας είναι το μωρό, εκμεταλλευτής και των δύο είναι αυτός που το πουλάει.

Amnesiac.
17-04-2011, 14:47
Harbinger δεν είπα ότι δικαιολογημένα έχουν την αξία που έχουν, απλά έκανα τη σύγκριση με άλλα πράγματα (εστιατόριο π.χ.) που σίγουρα δε δικαιολογούν την (υπερ)αξία τους με αντικειμενικά χαρακτηριστικά.

Εννοώ ρε παιδί μου ότι αν πας στο Βαρούλκο και πληρώσεις 200 € για ένα αστακό, δύσκολα λες ότι ο αστακός αυτός ήταν 2-3 φορές καλύτερης ποιότητας από κάποιον άλλο αστακό κάπου αλλού. Εκεί μπαίνουν πιο υποκειμενικοί παράγοντες όπως η φήμη του μαγαζιού, η ζήτηση, άντε και η Τέχνη του μαγειρέματος και ό,τι άλλο θες.

Στις πέτρες, η αξία τους, πέρα από όλα τα παραπάνω, έχει και κάποια πιο αντικειμενικά χαρακτηριστικά, πώς να το κάνουμε. Το αν ο κόσμος θα μπορούσε να βολεύεται και με ψεύτικα κοσμήματα που μοιάζουν το ίδιο δε κάνει το χρυσό λιγότερο σπάνιο.

Amnesiac.
17-04-2011, 14:52
Παιδιά, είναι απλά και γνωστά πράγματα και σίγουρα δε σηκώνει πολύ περαιτέρω ανάλυση, ας πουλάει ότι γουστάρει ο mage, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα στο κόσμο του "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", όπως και εγώ έχω το αναφαίρετο δικαίωμα και να τον κράζω επίσης! Γκουντσαν, και βέβαια θα δούλευα και γω στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα μου που τυχαίνει να μη γουστάρω άμα δεν είχα στον ήλιο μοίρα, αλλά προσωπικά θα ένιωθα αρκετά ΦΕΗΛ έπειτα (όχι ότι αυτός χρειάζεται να νιώθει έτσι). Ε τουλάχιστον δε θα το πόσταρα στο ΙΑΡ και δε θα το βαζα και στο άβατάρ μου πάντως.

έντιτ: Αμνέζιακ, με το συμπάθειο αλλά όσον αφορά τον τυπά που παίρνει την δαχτυλιδάρα των 850 για το μωρό, μαλάκας είναι αυτός, μαλάκας είναι το μωρό, εκμεταλλευτής και των δύο είναι αυτός που το πουλάει.

Μωρέ μαζί σου, δε διαφωνώ, απλά κολλάς σε κάτι που κάνουν αναλογικά λίγοι άνθρωποι, ενώ υπάρχουν ένα εκατομμύριο παρόμοια πράγματα και συμπεριφορές πολύ μεγαλύτερης συχνότητας στον κόσμο που ζούμε. Ουσιαστικά σε χαλάει που αφήνουν ένα αντικείμενο να τους ορίσει, αλλά στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλα τα αγαθά που καταναλώνουμε. Ας πούμε πόσο διαφορετικό σου φαίνεται το να δίνεις λεφτά για συλλεκτικές εκδόσεις δίσκων; Όχι σε σένα προσωπικά, σαν "φιλοσοφία" ας πούμε.

Harbinger of Death
17-04-2011, 15:44
Εννοώ ρε παιδί μου ότι αν πας στο Βαρούλκο και πληρώσεις 200 € για ένα αστακό, δύσκολα λες ότι ο αστακός αυτός ήταν 2-3 φορές καλύτερης ποιότητας από κάποιον άλλο αστακό κάπου αλλού. Εκεί μπαίνουν πιο υποκειμενικοί παράγοντες όπως η φήμη του μαγαζιού, η ζήτηση, άντε και η Τέχνη του μαγειρέματος και ό,τι άλλο θες.

Στις πέτρες, η αξία τους, πέρα από όλα τα παραπάνω, έχει και κάποια πιο αντικειμενικά χαρακτηριστικά, πώς να το κάνουμε. Το αν ο κόσμος θα μπορούσε να βολεύεται και με ψεύτικα κοσμήματα που μοιάζουν το ίδιο δε κάνει το χρυσό λιγότερο σπάνιο.

Μέσα για τον αστακό. :thumbsup:

Για τη δεύτερο: η σπανιότητα του χρυσού δεν καταλαβαίνω γιατί ανεβάζει την αξία εφόσον υπάρχει υποκατάστατο.

Τεσπα, αυτά.

h2he
17-04-2011, 16:10
Δεν είναι μόνο η σπανιότητα του χρυσού που ανεβάζει την αξία του, είναι και οι χημικές ιδιότητές του που είναι ιδανικές για κάποιες χρήσεις (π.χ. δεν οξειδώνεται, είναι σχετικά αδρανές υλικό, μπορεί να κατεργαστεί εύκολα και να αλλάξει σχήμα, είναι εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρισμού), οπότε και η χρήση του από καλώδια για ηχοσυστήματα μέχρι ψεύτικα δόντια. Αυτή η σημείωση, άσχετη με το φιλοσοφικό ζήτημα της αγοράς κοσμημάτων.

Amnesiac.
17-04-2011, 16:25

Μέσα για τον αστακό. :thumbsup:

Για τη δεύτερο: η σπανιότητα του χρυσού δεν καταλαβαίνω γιατί ανεβάζει την αξία εφόσον υπάρχει υποκατάστατο.

Τεσπα, αυτά.

Απάντησε ο η2ηε για το χρυσό (εγώ δεν τα ξέρω καν αυτά).

Δεν έχω καταλάβει πού έχεις σκαλώσει ακριβώς, το πώς καθορίζονται οι αξίες των πραγμάτων είναι σύνθετο πράγμα και γίνεται ακόμα πιο σύνθετο από το γεγονός ότι σχεδόν κανείς άνθρωπος δε λειτουργεί πλήρως ορθολογικά.

Όλη αυτή η εκμετάλλευση που λέει ο φθόγγος (και η απληστία να προσθέσω εγώ) υπάρχει σε όλα τα αγαθά γύρω μας, δεν είναι οι πέτρες που διαφέρουν σε αυτό, απλά μάλλον σας κακοφαίνεται παραπάνω απότι ένα σπάνιο τεύχος κόμικ π.χ. γιατί οι πέτρες βρίσκονται εντελώς εκτός της γκάμας των πραγμάτων στα οποία βρίσκετε αξία εσείς προσωπικά.

Dragonlord
17-04-2011, 16:28
Ρε παιδί μου, εντάξει, αυτό δε σημαίνει ότι από ένα σημείο κι έπειτα δεν αρχίζει ο παραλογισμός, δηλαδή και εκατό ευρώ για ένα κόσμημα "αντικειμενικά" είναι πολλά λεφτά, δλδ δουλεύεις 2-3 μέρες για ένα ζευγάρι σκουλαρίκια αλλά οκ γούστα, αλλά εδώ σου λένε για 800+ ευρώ.

ikonoklast
17-04-2011, 16:36
Βασικά εμένα απορία μου έκανε το γιατί ο φθόγκον στάθηκε στο ότι είναι εκμετάλλευση η ίδια η τελική αγοραπωλησία του κοσμήματος και άρα ο κοσμηματοπώλας θα πρέπει να νιώθει ενοχές γι' αυτήν. Κάποιος ο οποίος αγοράζει ΜΠΙΖΟΥ των 825€ δεν νομίζω ότι νιώθει ότι τον εκμεταλλεύονται, το κάνει εν πλήρη συνειδήσει, θα αγοράσει επίσης τη μερτσέντα του, τις πισίνες του και γνωρίζει πολύ καλά πόσο ακριβώς κοστολογούνται αυτά και ποιά είναι η πραγματική τους αξία.

Αν στεκόσουν πχ στο ότι ο κακός ιντερνετικός κοσμηματοπώλας mage εκμεταλλεύεται πχ 10 υπαλλήλους και πρέπει να νιώθει ένοχος ή ότι καταδέχεται να πουλάει αντικείμενα για την εξόρυξη και την επεξεργασία των οποίων υπάρχει κόσμος που έχει φτύσει ΑΙΜΑ (ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΕ), θα μου φαινόταν πιο λογικό. Ίσως όμως κάτι τέτοιο να ήταν λιγότερο pinkable για να ξεκινήσει κάποιος flame στο ερ!

Amnesiac.
17-04-2011, 16:38
@ ντράγκον Ε καλά όλοι το κάνουμε αυτό. Και εσύ έδωσες τόσα λεφτά για το 500αράκι π.χ. επειδή το είδες και το *ερωτεύτηκες* ενώ θα μπορούσες με τα ίδια χρήματα να πάρεις κάτι που θα σε βόλευε πολύ περισσότερο. Καιγω κάνω τα ίδια και χειρότερα στο μέτρο που με παίρνει, όλοι το κάνουν, αυτό ακριβώς είναι το να μην είσαι ορθολογικός καταναλωτής, δε καταλαβαίνω γιατί βρίσκετε κάτι τόσο διαφορετικό και πιο ήβολ στο να τα σκάει κάποιος/κάποια για κοσμήματα.

nekrobutcher
17-04-2011, 16:51
καταρχίν μετράει ο χρόνος δουλειάς για ένα κόσμημα και πρώτα απ όλα να πω ότι αυτή τη στιγμή το 1 γραμμάριο χρυσού κοστίζει 45 ευρώ..αυτά

Marillion
17-04-2011, 16:54
εντάξει γενικά σε θέματα μετάλλων καταλαβαίνω τους παράγοντες σπανιότητας και ιδιοτήτων για να χτυπάνε τις τιμές. μην τα συγχέετε απαραίτητα με συλλέκτες που η αντικειμενική αξία αυτού που θα πανε να αγοράσουν 800 ευρώ θα βγαινει μεταβίας 1-2 είναι οριακά διαφορετικά αυτά τα δύο. ειδικά οταν μιλάμε για πράγματα που στην ψηφιακή εποχή ειναι διαθέσιμα με μια καλή broadband εφόσον τα θέλετε για την λειτουργική τους αξία (κομικς, πινακες, μουσικές κα). ειναι λίγο μαλακία που θα το πω αυτό αλλά γενικά η κοσμηματοποιία έχει κ αρτιστικο υπόβαθρο οπότε οι υπερκοστολογήσεις (+ αντίστοιχα τα υπερογκα εξοδα των υποψήφιων αγοραστών) πηγαίνουν χέρι χέρι. τώρα ναι, αν κάτσουμε να το δουμε σφαιρικότερα το θέμα και πούμε ''αφρικανικές χώρες καιγονται για λίγα πετράδια'' εχει δίκιο ο φθογκονας, απλά ειναι λίγο αποσπασματικός ο εκνευρισμός που εκδηλώθηκε εδώ (φταίει που κιετοτοπικ μιλά για κατι συγκεκριμένο ομως) γιατι καλιστα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες παραγωγής hardware, παραγωγής ενέργειας κ.ο.κ.. λίγο πολύ όλοι εκμεταλευονται μια κατάσταση και καίνε τα 3/4 του πλανήτη με τους υπόλοιπους να προχωρούν.
τωρα αν ο mage ειναι μικρότερο η μεγαλύτερο μερος του προβλήματος ειναι μάλλον αδιάφορο στην σημερινή πραγματικότητα της οποίας και ποσοτικά να το δεις αποτελεί το απειροελαχιστο ποσοστό της συνολικής ζημιάς. αν το εχει σκεφτει και ιδεαλιστικά το ζήτημα να βγει και να το πει εφοσον δεν βαριεται, αλλά δεν νομίζω να τίθεται κάτι τέτοιο, για τα λεφτά δουλευει. αν καποιος θελει να σκάσει 800 ευρω θα παει και διακοπες ο ανθρωπος (ο mage).

πάντως αν μπούμε στο τριπάκι του πως μπορουμε να κοιμηθούμε ήσυχα τα βράδυα και πως να δικαιολογήσουμε τις επιλογές μας μαυρο φύδι που μας έφαγε γιατί ζουμε σε κοινωνίες που εκμεταλευονται την τεχνολογική ανάπτυξη ωστε να μπορέσουν να επιβιώσουν άρα στηρίζουμε από μακρυά μια αδικία σε βαθμό εκμεταλευσης του πλανήτη (είτε κοινωνική -με την μορφή κάποιος ψοφά για να χουμε ρευμα και βενζίνη-, είτε οικολογική -με την μορφή εξάντλησης των φυσικών πόρων- και ως δια μαγείας και τα δυο συνδυάζονται). οπότε εγώ προσωπικά σκάω!

The Good Son
17-04-2011, 16:55
ο κοσμηματοπώλας θα πρέπει να νιώθει ενοχές γι' αυτήν.

Σε έναν ρομαντικό blackmetal κόσμο, ο κοσμηματοπώλης θα ένιωθε τύψεις που νταλαβερίζεται με τύπους που θα έδιναν τόσα φράγκα για μια πέτρα. Παράλληλα θα ένιωθε τύψεις γιατί κατα κάποιον τρόπο αποτελεί και αυτός μέρος της αλυσίδας της εκμετάλλευσης γιατί αποτελεί τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας αυτού που προσφέρει στον χ μαλάκα πλούσιο την γκλαμουριά/ψεύτικη ανάγκη επιδηξης/χλιδή. Τέλος θα πρεπε να νιώθει τύψεις γιατί αντί για αυτά θα μπορούσε να ηχογραφεί στα βουνά πρίμες κιθάρες, γυαλισμένες σαν διαμάντι.

Dragonlord
17-04-2011, 16:56
@σούπερμοντ
Ναι μωρέ, απλά σου λέω ότι βρίσκεις κοσμήματα και με 3 ευρώ, και με 80, και με 800 και με παραπάνω. Αντίστοιχα βρίσκεις αυτοκίνητα με 9000, με 15000 και με 80000 και παραπάνω. Λίγη υπερβολή όλοι την επιτρέπουμε στον εαυτό μας όταν μας αρέσει κάτι αλλιώς το μόνο που θα ψωνίζαμε στη ζωή μας θα ήταν τρόφιμα από το λιντλ, αλλά υπάρχει η λίγη υπερβολή και υπάρχει και η υπερβολική υπερβολή. Καλό είναι γενικά να βάζεις κάποιο όριο στη μη ορθολογικότητα της κατανάλωσής σου αν δε θες να φτάσεις σε σημείο γουρουνιάς. Είπαμε, να μην έχουμε μέτρο στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, στο γαμήσι και στο τρόλλινγκ, ε όχι και οχτακόσια ευρώ για κοσμήματα κύριε, μιλάμε για εκατόν εξήντα white russian στο σπιρτόκουτο κύριε (και είδατε τι καταφέρνει κανείς με μόλις τρία), σοβαρευτείτε.
Οντόπικ, ό,τι είπε ο ικόνοκλαστ, αν και ούτε κι εγώ θα ενθουσιαζόμουν στην ιδέα να πουλάω κοσμήματα των 800 ε.

Ra Pariah
17-04-2011, 17:02
Τέλος θα πρεπε να νιώθει τύψεις γιατί αντί για αυτά θα μπορούσε να ηχογραφεί στα βουνά πρίμες κιθάρες, κοφτερές σαν διαμάντι.

fixxxed

nikolasfluxus
17-04-2011, 17:04
είναι πασιφανές οτι το γκομενάκι δεν θα συγκινηθεί από το κάλλος της πέτρας αλλά από την αυταπάρνηση του μετροσέξουαλ μαλάκα της να προσφέρει τόσα λεφτά για να την κάνει ευτυχισμένη:pink:
δηλαδή αυτοσκοπός της αγοράς είναι η ίδια η αγορά,η συζήτηση περί αντικειμενικότητας είναι καθυστερημένη.
και για τέτοιον ηλίθιο τύπο ανθρώπου ποιος νοιάζεται αν τον εκμεταλλεύονται και ποιοι?

Atropos
17-04-2011, 17:04
Κοστίζει 45 ευρώ γιατί κάποιος το αγοράζει 45 ευρώ.
Και για 'μένα πάντως το παράδειγμα με τις πολύτιμες πέτρες είναι το πιο τρανταχνό. Το θεωρώ αδιανόητο να κοστίζει μια τόση δα πετρούλα τόσα χρήματα. Επίσης πιστεύω οτι ακόμη και αν ήμουν πλούσιος, ακόμη και τότε δε θα αγόραζα κάτι τόσο ακριβό γιατί νομίζω οτι με περνάνε για πολύ βλάκα. Και ναι μεν είναι σππανιο, θέλει δουλειά κ.τ.λ. αλλά δεν παύει να είναι μια πέτρα.
Επίσης δε νομίζω οτι ο κοσμηματοπώλης θα πρέπει να νοιώθει και ενοχές, είπαμε. Στο κάτω κάτω αυτό είναι στο χέρι μας αν θα το αγοράσουμε ή όχι, δε μας αναγκάζει κανείς.

Marillion
17-04-2011, 17:08
καταλαβαινετε πάντως οτι περα απτο καλωπιστικο το διαμάντι π.χ. χρησιμοποιεται κατα κορον στην μεταλλουργια η οποια παράγει καθετι μεταλλικο διαθετετε. οπότε αυτά για τα μία πετρίτσα είναι λιγο στον αέρα γιατί αναφέρεστε σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που τυγχάνει να έχετε στο μυαλό σας και όχι στο μεγαλύτερο ευρος χρησιμότητας του.

Dragonlord
17-04-2011, 17:08
ούτε ο πάγκαλος ή ο ψωμιάδης θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές τότε, στο χέρι μας είναι αν θα τους ψηφίσουμε

Amnesiac.
17-04-2011, 17:19
@σούπερμοντ
Ναι μωρέ, απλά σου λέω ότι βρίσκεις κοσμήματα και με 3 ευρώ, και με 80, και με 800 και με παραπάνω. Αντίστοιχα βρίσκεις αυτοκίνητα με 9000, με 15000 και με 80000 και παραπάνω. Λίγη υπερβολή όλοι την επιτρέπουμε στον εαυτό μας όταν μας αρέσει κάτι αλλιώς το μόνο που θα ψωνίζαμε στη ζωή μας θα ήταν τρόφιμα από το λιντλ, αλλά υπάρχει η λίγη υπερβολή και υπάρχει και η υπερβολική υπερβολή. Καλό είναι γενικά να βάζεις κάποιο όριο στη μη ορθολογικότητα της κατανάλωσής σου αν δε θες να φτάσεις σε σημείο γουρουνιάς. Είπαμε, να μην έχουμε μέτρο στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά, στο γαμήσι και στο τρόλλινγκ, ε όχι και οχτακόσια ευρώ για κοσμήματα κύριε, μιλάμε για εκατόν εξήντα white russian στο σπιρτόκουτο κύριε (και είδατε τι καταφέρνει κανείς με μόλις τρία), σοβαρευτείτε.
Οντόπικ, ό,τι είπε ο ικόνοκλαστ, αν και ούτε κι εγώ θα ενθουσιαζόμουν στην ιδέα να πουλάω κοσμήματα των 800 ε.

Ε τα όρια στην ορθολογικότητα της κατανάλωσης σου συνήθως μπαίνουν μόνα τους, ανάλογα με το πόσα λεφτά έχεις. Για κάποιον που βγάζει 4-5 χιλιάρικα το μήνα το να δίνει 800 € για μια πέτρα δε θα του φαίνεται και τόσο γουρουνίσιο. Αντίστοιχα το να βλέπει κάποιος εμένα με το Mac και εσένα με τον προτζέκτορα π.χ. πιθανότατα του φαίνεται τρελή γουρουνιά. Γενικά δεν υπάρχει κάποιο αυστηρά συγκεκριμένο όριο πέρα από το οποίο είσαι γουρούνι, αυτό λέω.

pitchfork
17-04-2011, 17:20
mage καλή επιτυχία
phthogon τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται?

Comte de Saint-Germain
17-04-2011, 17:57
Τα πιο σωστά τα είπε ο μαρίλιον και ο h2he, η αξία τέτοιων αντικειμένων δεν ανεβαίνει αποκλειστικά από το κόστος της επεξεργασίας τους (το οποίο είναι σημαντικό) ούτε από τη σπανιότητά τους, αλλά από το γεγονός ότι τέτοιου τύπου υλικά έχουν ιδιότητες εξαιρετικές για χρήση τόσο σε τεχνολογικά επιτεύγματα όσο και κατεργασίες άλλων υλικών (λόγω μεγάλης σκληρότητας και αντίστασης στη διάβρωση κατά βάση). Όταν κάποιος θέλει να φορέσει ένα τέτοιο αντικείμενο, ειδικά αν συμπεριληφθεί το κόστος της "καλλιτεχνικής αξίας" (σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι απαραίτητο ότι υπάρχει, αλλά ανεβάζει το κόστος πχ κι ενός πίνακα ακόμη και σε επίπεδα περιουσίας, παρότι μιλάμε για ένα πανί με μερικά γραμμάρια μπογιά) μπορεί να εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη. Η "καλλιτεχνική αξία" προφανώς κοστολογείται τελείως υποκειμενικά και πιθανώς το συνηθέστερο υπερβολικά, αλλά η αξία του υλικού αυτού για άλλες χρήσεις δεν θα πεσει επειδή ο συγκεκριμένος αγοραστείς δηλώνει ότι δεν το θέλει για αυτές τις χρήσεις.

Οπότε το ηθικό μέρος του ζητήματος τίθεται ως "είναι ηθικό να πουλάς άχρηστα πράγματα στον κόσμο;". Απάντηση δεν νομίζω ότι υπάρχει, όπως είπε κι ο dragonlord όλοι κάποια στιγμή αγοράζουμε θεωρητικά άχρηστα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους, ενώ κάποιους άλλους θα τους άφηναν αδιάφορους. Ο καθένας συγκινείται με άλλα "άχρηστα", κάποιοι είναι συλλέκτες, κάποιοι θέλουν να κάνουν διακοπές σε υπεροπολυτελή θέρετρα, κάποιοι θα αγοράσουν ένα οποιοδήποτε αντικείμενο πολύ υψηλής αξίας μόνο και μόνο για να νιώθουν ότι το έχουν ή για να το δείχνουν στους άλλους. Η αξία τέτοιων αγαθών μπορεί να είναι από σχεδόν τίποτε μέχρι οσοδήποτε. Μπορεί κάποιος να θέσει τα όρια του μέχρι ποια αξία η πώληση "αχρήστων" είναι ηθική; Ή να υπάρξει μια καθολική άποψη για το ποιες από αυτές τις ανάγκες είναι "λογικές" και ποιες "παράλογες"; Όλες παράλογες είναι σε τελική ανάλυση, αλλά έχει σημασία;

Amnesiac.
17-04-2011, 18:35
Αυτοί που λέτε ότι θα ντρεπόσασταν να πουλάτε πέτρες και γενικά είδη πολυτελείας στον κόσμο γιατί αισθάνεστε έτσι μπδγ.

Harbinger of Death
17-04-2011, 18:40
Δε νομίζω ότι αναφέρθηκε κανείς στη μεταλλουργική χρήση του χρυσού, για το κόσμημα μιλάμε συγκεκριμένα.

Προσπάθησα επίσης να απαντήσω στο ότι κάθε ανάγκη είναι παράλογη και στο ότι η υπερβολή κρίνεται με βάση το πορτοφόλι σου, αλλά δεν κατάφερα να βγάλω κάτι πολύ καλό. Παρ' όλα αυτά δεν ισχύει, να πάτε να γαμηθείτε.

Και τέλος, νομίζω ότι ο κοσμηματοπώλης πρέπει να δικαιολογήσει στον εαυτό του το γεγονός ότι λαμβάνει μέρος σε όλη αυτή τη διαδικασία, τι σημασία έχει που οι πελάτες του θα τα 'χουν να τα ξοδέψουν;

Amnesiac.
17-04-2011, 18:43
Ωραία, θα σου δώσω εγώ μια καλή δικαιολογία που τα λέω και γαμάτα (...). Με το να πουλάει άχρηστες μαλακίες σε πλούσιους ζει αυτός, μερικές οικογένειες ακόμα αν έχει υπαλλήλους και ταυτόχρονα συμβάλλει στο να επιστραφεί κεφάλαιο στην κοινωνία.

Πόσο πιο ΚΟΥΛ να γίνει;

SpiritCrusher
17-04-2011, 19:32
Τα πιο σωστά τα είπε ο μαρίλιον και ο h2he, η αξία τέτοιων αντικειμένων δεν ανεβαίνει αποκλειστικά από το κόστος της επεξεργασίας τους (το οποίο είναι σημαντικό) ούτε από τη σπανιότητά τους, αλλά από το γεγονός ότι τέτοιου τύπου υλικά έχουν ιδιότητες εξαιρετικές για χρήση τόσο σε τεχνολογικά επιτεύγματα όσο και κατεργασίες άλλων υλικών (λόγω μεγάλης σκληρότητας και αντίστασης στη διάβρωση κατά βάση).

Ε αυτό. Βασικά και μόνο από τον-κλασσικό-νόμο προσφοράς/ζήτησης και την σπανιότητα του με τη μία εκτοξευεται η τιμή του. Συνδύασε με την σπανιότητα και τις πολλές χρήσεις του, που φτάνει μέχρι και στα ακριβά τρυπάνια/μπλακενντεκερ. Αν το πάμε πιο πέρα σε σκλάβους, μεταφορές με ενοπλους και δεν ξέρω κι εγώ τι, ε ναι όσο να'ναι αυτή η Πετρούλα θα κοστίσει 800ευρώ. Δεν ξέρω γιατί σας δυσκολεύει.

mourning apocalypse
17-04-2011, 19:41
Aγοράζω το κόσμημα των 825ε.Μage ανέμενε pm.

Ra Pariah
17-04-2011, 19:49
Θα πληρώσεις με well hidden cash σε γράμμα;

Dragonlord
17-04-2011, 21:27
Ε τα όρια στην ορθολογικότητα της κατανάλωσης σου συνήθως μπαίνουν μόνα τους, ανάλογα με το πόσα λεφτά έχεις. Για κάποιον που βγάζει 4-5 χιλιάρικα το μήνα το να δίνει 800 € για μια πέτρα δε θα του φαίνεται και τόσο γουρουνίσιο. Αντίστοιχα το να βλέπει κάποιος εμένα με το Mac και εσένα με τον προτζέκτορα π.χ. πιθανότατα του φαίνεται τρελή γουρουνιά. Γενικά δεν υπάρχει κάποιο αυστηρά συγκεκριμένο όριο πέρα από το οποίο είσαι γουρούνι, αυτό λέω.

Όχι ακριβώς. Δηλαδή ναι, αν το πάρεις ψυχρά και μαθηματικά το πράγμα έτσι είναι και σίγουρα εμείς οι δύο που παίρνουμε κάτι παραπάνω από τον βασικό το βλέπουμε και στην πράξη προσαρμόζοντας τη ζωή μας ανάλογα, όμως από την άλλη δεν μπορείς να συγκρίνεις τα πάντα μόνο με όσα έχεις στην τσέπη. Αυτό είναι το ένα κριτήριο, το άλλο είναι το μίνιμουμ που χρειάζεται κάποιος για να ζήσει. Ε πώς να το κάνουμε, κι ας βγάζεις 5000 το μήνα, δεν μπορείς να δίνεις 1000 για πλάκα όταν ξέρεις ότι πολλές οικογένειες βγάζουν ενάμιση μήνα με αυτά τα χρήματα. Και δε σου λέω ότι θα τα δώσεις στους "φτωχούς" αντί να τα δώσεις για κόσμημα, αλλά ρε παιδί μου αν νιώθεις λίγο δεν μπορεί, αποκτούν μια παραπάνω βαρύτητα αυτά τα χρήματα, θα τα σκεφτείς ένα τσακ παραπάνω πριν τα δώσεις. Ε προσωπικά θα ένιωθα λίγο βρώμικος να πουλάω μπιχλιμπίδια που κοστίζουν όσο το νοίκι, τα γεύματα και τα φροντιστήρια μιας οικογένειας για ένα μήνα, αλλά εντάξει, σε καμία δραστηριότητα δεν αποφεύγεις να μπλεχτείς με πράματα άσκημα, πού να δείτε κάτι δικηγόρους που συναναστρέφομαι λόγω δουλειάς καθημερινά, στάζουν αηδία - αν υπάρχει όμως επιλογή, ε, προτιμώ να κάνω κάτι που μου φαίνεται λιγότερο απωθητικό. Οπότε θα προτιμούσα να πουλάω κοσμήματα των 5-10 ευρώ παρά των 1000. Τέσπα, δεν είναι σκοπός μου να την πω στον mage, απλά πήγε στο πιο φιλοσοφικό επί του θέματος η συζήτηση. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που δε θα έκανα, απλά δε θα ήμουν και απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό.

00i00
17-04-2011, 22:14
βαλε την μπιζουτιερα Morbid Angel,και καναν αναποδο σταυρο απο τιτανιο σε προσιτες λαικομεταλλαδικες τιμες και εισαι τζετ...λυγει το θεμα

Amnesiac.
17-04-2011, 22:17

Όχι ακριβώς. Δηλαδή ναι, αν το πάρεις ψυχρά και μαθηματικά το πράγμα έτσι είναι και σίγουρα εμείς οι δύο που παίρνουμε κάτι παραπάνω από τον βασικό το βλέπουμε και στην πράξη προσαρμόζοντας τη ζωή μας ανάλογα, όμως από την άλλη δεν μπορείς να συγκρίνεις τα πάντα μόνο με όσα έχεις στην τσέπη. Αυτό είναι το ένα κριτήριο, το άλλο είναι το μίνιμουμ που χρειάζεται κάποιος για να ζήσει. Ε πώς να το κάνουμε, κι ας βγάζεις 5000 το μήνα, δεν μπορείς να δίνεις 1000 για πλάκα όταν ξέρεις ότι πολλές οικογένειες βγάζουν ενάμιση μήνα με αυτά τα χρήματα. Και δε σου λέω ότι θα τα δώσεις στους "φτωχούς" αντί να τα δώσεις για κόσμημα, αλλά ρε παιδί μου αν νιώθεις λίγο δεν μπορεί, αποκτούν μια παραπάνω βαρύτητα αυτά τα χρήματα, θα τα σκεφτείς ένα τσακ παραπάνω πριν τα δώσεις. Ε προσωπικά θα ένιωθα λίγο βρώμικος να πουλάω μπιχλιμπίδια που κοστίζουν όσο το νοίκι, τα γεύματα και τα φροντιστήρια μιας οικογένειας για ένα μήνα, αλλά εντάξει, σε καμία δραστηριότητα δεν αποφεύγεις να μπλεχτείς με πράματα άσκημα, πού να δείτε κάτι δικηγόρους που συναναστρέφομαι λόγω δουλειάς καθημερινά, στάζουν αηδία - αν υπάρχει όμως επιλογή, ε, προτιμώ να κάνω κάτι που μου φαίνεται λιγότερο απωθητικό. Οπότε θα προτιμούσα να πουλάω κοσμήματα των 5-10 ευρώ παρά των 1000. Τέσπα, δεν είναι σκοπός μου να την πω στον mage, απλά πήγε στο πιο φιλοσοφικό επί του θέματος η συζήτηση. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που δε θα έκανα, απλά δε θα ήμουν και απόλυτα ικανοποιημένος με αυτό.

Αυτά που λες έρχονται λίγο σε αντίθεση με τη φιλοσοφία σου περί μεταφοράς του κεφαλαίου από τις τράπεζες των πλουσίων στην κοινωνία. Καλύτερα να χαλάνε οι πλούσιοι τα χρήματα τους σε άχρηστες μαλακίες από το να τα φυλάνε σε τράπεζες. Αν τώρα αυτοί που πουλάνε τις άχρηστες μαλακίες ταΐζουν και 2-3 οικογένειες πού είναι το κακό; Η ψευτοταπεινότητα είναι το πρόβλημα μας;

Άσε που και οι δυο μας (και πολλοί άλλοι) έχουμε πάρει πράγματα που κοστίζουν παραπάνω από ένα μέσο νοίκι χωρίς να τα χρειαζόμαστε πραγματικά, οπότε ας είμαστε λιγότερο απόλυτοι, ο καταναλωτισμός είναι ύπουλο πράγμα :!:

enitharmon
17-04-2011, 23:27
όσοι λέτε για μπιχλιμπίδια των 500 ευρώ, ελπίζω να μην έχετε iphone των 700 και λοιπά γκατζετ των αρκετών εκατοντάδων ευρώ

Comte de Saint-Germain
18-04-2011, 14:11
Ε πώς να το κάνουμε, κι ας βγάζεις 5000 το μήνα, δεν μπορείς να δίνεις 1000 για πλάκα όταν ξέρεις ότι πολλές οικογένειες βγάζουν ενάμιση μήνα με αυτά τα χρήματα.

Ναι, αλλά δεδομένου ότι η ίδια η αξία του κοσμήματος καθορίζεται από τους παράγοντες που είπαμε παραπάνω, ο ανήθικος της υπόθεσης δεν είναι αυτός που γίνεται προκλητικός κάνοντας τέτοια έξοδα; Το κόσμημα είναι κόσμημα είτε είναι από χρυσάφι είτε είναι από παπιέ-μασέ, αρκεί να είναι ΟΜΟΡΦΟ, από εκεί και πέρα αν επιλέγεις να κάνεις τέτοιου τύπου έξοδα (και όχι μόνο σε κοσμήματα) εσύ είσαι που δημιουργείς πρόβλημα στην κοινωνία. Δεν θα έπρεπε να νιώθεις άσχημα αν πουλούσες τέτοια μπιχλιμπίδια, ίσως να έπρεπε όμως αν τα αγόραζες.

έντιτ: λέω τα παραπάνω θεωρώντας ως δεδομένο ότι οι τιμές αυτές οφείλονται καθαρά στους παράγοντες που ανέφερα παραπάνω, γιατί εχω δει όντως και κοσμήματα από χαρτί να κάνουν 20 ευρώ, δεν μιλάμε για τέτοιου τύπου ανηθικότητα

enitharmon
18-04-2011, 14:57
για τα 20 ευρώ χάρτινα: δεν είναι μόνο το υλικό, είναι και το σχέδιο που σκέφτηκε αυτός που το φτιάχνει και η ώρα που του πήρε να το φτιάξει, αυτά πληρώνεις, όχι το χαρτί. και σοβαρά, μην το αγοράζετε, δεν υπάρχουν μόνο εκμεταλλευτές, υπάρχουν κυρίως ανόητοι, δεν είναι καν κάτι περίπλοκο.
Και στην τελική υπάρχει κόσμος που πληρώνει εκατοντάδες ευρώ για άβολα και ανθυγειινα παπούτσια, επειδή είναι ωραία και αρέσουν στους άντρες

nekrobutcher
19-04-2011, 01:56
θεωρώ πολύ μεγαλύτερη απάτη τα μπιχλιμπίδια των 20 ευρώ γιατί πολύ απλά για να το πουλήσει τόσο σημαίνει ότι το έχει αγοράσει 10 λεπτά απο τον κινέζο! και ότι συνεπάγεται αυτό..ξέρεις το αληθινό κόσμημα μένει..παράδειγμα αν θες να αγοράσεις δαχτυλίδι για γάμο τι θα πάρεις? αν οχι δαχτυλίδι των 8οο θα πάρεις ένα αληθινό.. όχι απο τσιγκινο κοκα κολα.

Harbinger of Death
19-04-2011, 01:59
Παναγιά μου. Τόσα κλισέ μαζεμένα :touched:

Παντρέψου με. Με αληθινό δαχτυλίδι, ε.

~ladykiller~
19-04-2011, 12:30
I DO!

nekrobutcher
19-04-2011, 12:43
Παναγιά μου. Τόσα κλισέ μαζεμένα :touched:

Παντρέψου με. Με αληθινό δαχτυλίδι, ε.

καλά δε περίμενα τίποτα καλύτερο (βλ. ιστορία με τυροσαλάτα ακα τσίπης)

Harbinger of Death
19-04-2011, 12:45
ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ!

Μεγάλες στιγμές.

nekrobutcher
19-04-2011, 12:50
δε φταίω εγώ εσύ απάντησες :) και ήμουν σίγουρη ότι θα απαντούσες εσύ απο κάτω

Harbinger of Death
19-04-2011, 12:59
Αυτα.

rudie
19-04-2011, 13:22
Egw mporw na apantisw apo panw?

KoiliaSamprela
20-04-2011, 09:21
η αλήθεια είναι ότι ο mage διαφήμισε το μαγαζί του, και καταφέραμε (σαν ER) να μιλήσουμε για το λαθρεμπόριο διαμαντιών , την αξία του χρυσού, και για το πόσο κλισέ είναι κάποιος να θέλει να παντρευτεί
:pink::pink::pink:

καλές δουλειές mage

mage
20-04-2011, 12:18
thanx olous :pink:

pitchfork
21-04-2011, 23:02
nekrobutcher σε παντρευόμουνα άνετα χωρίς να σε έχω δει ποτέ μου μόνο για το νικ σου.
Ήταν τεράστια οι γκρουπάρα και πολύ μπροστά.