PDA

View Full Version : Saxon (opening act Spitfire), 7-4-2011, Fuzz Club

Raven Lord
08-04-2011, 13:31
Όταν θέλω να σχολιάσω live εμφάνιση Saxon, δεν υπάρχει αντικειμενικότητα. Ή μάλλον χάθηκε προ πολλού, πίσω στο 1999, μετά την κεραμίδα που δέχθηκα κατά κούτελα στο Ρόδον, ανυποψίαστος πιτσιρικάς για το τι πρόκειται να δω. Ακολούθησαν κι άλλες εμφανίσεις τους χωρίς να χαθεί ούτε ίχνος του συναισθήματος εκείνης της πρώτης φοράς.

Έτσι και χτες, σαν να μην πέρασε μέρα από τότε, ίσως εγώ λίγο πιο προετοιμασμένος και πιο υποψιασμένος πια, οι Saxon ήταν εκεί και τα έδωσαν όλα. Τα χρόνια, συνήθως αμείλικτος εχθρός για τους περισσότερους, ανίσχυρα να εμποδίσουν τη δυναμική αυτής της μπάντας. Για 2 ώρες και 20 λεπτά οι Saxon δίδαξαν μπαλλίτσα σε υπερφίαλους ελιτιστές της κωλάρας και γουοναμπήδες βασιλιάδες του metal και απέδειξαν γιατί είναι η καλύτερη live μπάντα στον πλανήτη. Και το κοινό ανταπέδωσε απλόχερα στο ασφυκτικά γεμάτο και σειόμενο Fuzz.

Σε λεπτομέρειες τύπου "ποιο ήταν το setlist" και αν ο ήχος ήταν καλός, δε θα μπω. Εύκολα κανείς μπορεί να τα εντοπίσει στο διαδίκτυο. Θα κλείσω με τα λόγια της ίδιας της μπάντας:

I can´t live I can´t breathe
You gotta give me what I need
Can´t go on can´t survive
I gotta rock to stay alive

ΥΓ. Ξέρω ότι με το παραπάνω, "ρίχνω" τους Spitfire, οι οποίοι, εκτός ότι τους θεωρώ πολύ καλή μπάντα, ζέσταναν ιδανικά το κοινό για μια τέτοια συναυλία. Παρόλο που ο ήχος τους "έθαψε".

phthoggon
08-04-2011, 15:05
XonLK4_hlQ4

Είχα να ακούσω saxon από το '97 με τα δωρεάν σιντιά του χάμερ, αν με ρωτούσες στο ενδιάμεσο για αυτούς θα απαντούσα με ένα μεχ ούτε καν αδιαφορίας, και με το που μπαίνει αυτό χθες και με φωνάζουν μου κόπηκε ο αυχένας λίγο. Πείτε ότι θέλετε για παππούδες και σκελετούς αλλά το καυτό μέταλλο καυτό μέταλλο ε (επίσης πρέπει να ισχύει αυτό που λέει ο ρέιβεν, σα ν' ακούς σιντι παίζουν)

Ford Prefect
08-04-2011, 15:14
Η μπάντα είναι καταδίκη λάιβ. Είναι της παλαιάς κοπής, που λάιβ είναι *καλύτεροι* από ότι στο CD. Την ιστορία την έχω πει πολλάκις. Αλοιφή, άρρωστος με ρίγη, πυρετό, αυτόν τον σιχαμένο της εξάντλησης, όλη μέρα στο πόδι από συναυλία σε συναυλία, Bloodstock 2001, τελευταίο λάιβ είναι οι headliners Saxon. Κάθομαι να τους δω από ιερή υποχρέωση μόνο γιατί δεν τους έχω ξαναδεί αλλά το μόνο που θέλω είναι να βρω μια γωνία να πεθάνω ήσυχος.

Από το δεύτερο κομμάτι τραγουδάω, κοπανιέμαι και παθαίνω πλάκα. Ο Μπιφ είναι απίστευτος μπριζωτής και crowd handler, η μπάντα τσακίζει, με λίγα λόγια, αυτή η μπάντα είναι Η ΕΓΓΥΗΣΗ ότι θα δεις λαϊβάρα. Αλλά λαϊβάρα, όχι ένα καλό απόγευμα και πίτσες μπλε.

Ra Pariah
08-04-2011, 18:41
Για 2 ώρες και 20 λεπτά οι Saxon δίδαξαν μπαλλίτσα σε υπερφίαλους ελιτιστές της κωλάρας και γουοναμπήδες βασιλιάδες του metal

Σε ποιούς αναφέρεσαι;

Raven Lord
08-04-2011, 18:50
σε όσους κοροϊδεύουν 1-1,5 ώρα και νομίζουν ότι μας κάνουν και χάρη

psychotron
08-04-2011, 19:01
ποθτανα όλα.

Το χθεσινό live ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους με ρωτάνε "γιατί είμαι κολλημένος με τα 80s" και "γιατί ξαναπάω σε συγκροτήματα-δεινόσαυρους που τα'χω δει 5-6 φορές το καθένα".

GuardianOfIvorytower
08-04-2011, 22:51
Δε χρειάζεται να είμαι εκεί, εγγύηση αυτή η μπαντάρα για τέλειες συναυλίες. Είδα κ setlist στο internet, έπος κ αυτό. Ζήτω οι "κωλόγεροι" :)

Xstroyer
08-04-2011, 22:58
Δε χρειάζεται να είμαι εκεί, εγγύηση αυτή η μπαντάρα για τέλειες συναυλίες.

Δεν ήμουν εκεί γαμώ το φελέκι μου και έχω σκάσει! Ταξίδι, αφραγκίες... το μόνο που έχω να πώ είναι οτι μαζί με Twisted Sister είναι οι καλύτερες live μπάντες που έχω δει. Ας κάτσουν άλλοι να μιλάνε για δεινόσαυρους, κωλόγερους κτλ, τα πάντα κρίνονται στο σανίδι. Τέλος.

Boom!
09-04-2011, 03:46
Γαμησαν τα παντα. Ride Like The Wind.-

mrmaiden
09-04-2011, 19:08
Μπάντα με παρουσία 32 χρόνων στη δισκογραφία και δεν υπάρχει ένα live τους που να έχω παρευρεθεί και να είναι μέτριοι:touched: 23 τραγούδια και 2 ώρες και 15 λεπτά σφυροκόπημα + ότι ακούσαμε από το πουθενά Ride Like The Wind και 1 μιση φορά το Princess Of The Night:dfinger:

Όπως είπε και ο Biff: Let's Hear Some British Guitars :grin:

Setlist

Hammer Of The Gods
Back In '79
Never Surrender
I've Got To Rock (To Stay Alive)
Call To Arms
Solid Ball Of Rock
Demon Sweeney Todd
Play It Loud
To Hell And Back Again
When Doomsday Comes