PDA

View Full Version : [TV] The Killing

Kelldorain
04-04-2011, 01:12
http://www.youtube.com/watch?v=u9av38iK_Y0

http://www.imdb.com/title/tt1637727/
Νέα σειρά του AMC, βασισμένη σε μια σειρά που προβάλλεται στη Δανία. Όλη η σεζόν θα έχει να κάνει με την έρευνα μιας δολοφονίας και απ'ότι λένε είναι αρκετά ατμοσφαιρικό (όπως και όλες του AMC) και δεν θα έχει πολλές αυτοτελείς υποθέσεις όπως γίνεται σε csi κλπ. Σήμερα βγαίνουν τα 2 πρώτα επεισόδια, κάθε Δευτέρα νέο, 13 συνολικά η σεζόν.

MaX Payne
04-04-2011, 16:00
το δε κανεις?

βασικα εχει δει κανεις το οριτζιναλ δανεζικο (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Killing_%28TV_series%29);αγγλια λεει σαρωσε

το βρηκα με eng subs
20 επεισοδια
μπορει να αρχισω το οριτζιναλ να δουμε και καμια σειρα που δεν μιλανε αγγλικα

Odonian
04-04-2011, 21:14
Δες και πες μας.

Phoebus
05-04-2011, 14:31
Είδα το pilot. Πολύ, πολύ καλό. Κατέβασα και τα δανέζικα στο tvtorrents.com (με subs).

antimusic
06-04-2011, 15:23
το δε κανεις?

βασικα εχει δει κανεις το οριτζιναλ δανεζικο (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Killing_%28TV_series%29);αγγλια λεει σαρωσε

το βρηκα με eng subs
20 επεισοδια
μπορει να αρχισω το οριτζιναλ να δουμε και καμια σειρα που δεν μιλανε αγγλικα

Δες και πες μας.

δες και πες μας στο ξεχωριστό θρεντ για το δανέζικο, εδώ (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?25786-Forbrydelsen-(The-Killing))

Kelldorain
13-04-2011, 19:41
Λοιπόν είναι πολύ ωραίο και λόγω χρόνου φαίνεται ότι θα αφιερώσει εξίσου μεγάλο χρόνο στην δολοφονία και στις συνέπειες σε όσους εμπλέκονται, 2-3 πράγματα:
Το πρόβλημα ως τώρα είναι πως είναι σίγουρο ότι κάτι παίζει με τον υποψήφιο, κι αν όχι μ'αυτόν τότε σίγουρα με κάποιο μέλος της ομάδας του. Αν απλά τον έδειχναν λόγω του αμαξιού δεν υπήρχε λόγος να αφιερώσουν τόσο πολύ χρόνο. Οπότε ελπίζω σύντομα να γίνει ξεκάθαρο ότι κάποιος από εκεί συνδέεται και να το εκλαμβάνει η σειρά ως δεδομένο. Επίσης νομίζω είναι φανερό ότι η άλλη χάκαρε το mail, αλλά βέβαια δεν μπορούσαν να το δείξουν και με διαφορετικό τρόπο. Γενικά πάντως αναλύεται πολύ καλά η υπόθεση.
Επίσης όσοι έχετε δει το δανέζικο και τα 3 επεισόδια αυτού: η πλοκή κλπ είναι ακριβώς ίδια; Γιατί σκέφτομαι να το κατεβάσω, απλά δεν ξέρω ποιο προτιμώ να δω πρώτα.

Phoebus
13-04-2011, 20:26
η πλοκή κλπ είναι ακριβώς ίδια;

Όχι.

Εννοείται πως το δανέζικο είναι καλύτερο.

enitharmon
14-04-2011, 15:25
από το αμερικάνικο είδα μόνο το τρεηλερ και οι σκηνές που είδα είναι ακριβώς ίδιες. Αυτο σε συνδιασμό με το ότι δεν χωνεύω καθόλου την ensign Ro, με αποτρέπουν από το να δω το αμερικάνικο. Συν του ότι πιστεύω ότι στο αμερικάνικο θα έχει ανούσιες υπερβολές.

Kelldorain: αν το πάνε όπως στο δανέζικο, θα μάθεις στο τελευταίο επεισόδιο ποιος είναι. Υπάρχουν υποψίες, ενδείξεις κλπ, αλλά μέχρι το τελευταίο τίποτα δε θα είναι σίγουρο. Επίσης δεν είναι μόνο αστυνομικό θριλέρ, αλλά το πάνε καλά και για πολιτικό και αυτό το συνεχίζουν και στη δευτερη σηζον

Kelldorain
14-04-2011, 16:11
Kelldorain: αν το πάνε όπως στο δανέζικο, θα μάθεις στο τελευταίο επεισόδιο ποιος είναι. Υπάρχουν υποψίες, ενδείξεις κλπ, αλλά μέχρι το τελευταίο τίποτα δε θα είναι σίγουρο. Επίσης δεν είναι μόνο αστυνομικό θριλέρ, αλλά το πάνε καλά και για πολιτικό και αυτό το συνεχίζουν και στη δευτερη σηζον

Ναι δεν εννοώ να πουν όνομα κατευθείαν, απλά ελπίζω σχετικά σύντομα να γίνει δεδομένο ότι υπάρχει περαιτέρω σχέση με το πολιτικό γραφείο πέρα από το κλεμμένο αμάξι, για να γίνεται πιο καλά η σύνδεση.

Πάντως προς το παρόν υπερβολές δεν έχει, με εξαίρεση 2-3 σκηνές στο 1ο επεισόδιο που δημιούργησε ένταση χωρίς λόγο, αλλά δεν φαίνεται να έχουν σκοπό να συνεχιστεί αυτό και σε ατμόσφαιρα-σκηνοθεσία είναι άψογο. Τη Forbes δεν την έχω δει στο Star Trek, αλλά εδώ (όπως και στο BSG και το True Blood) παίζει πολύ καλά. Βασικά θα ξεκινήσω και το δανέζικο μάλλον, αφού λέτε τόσο θετικά λόγια.

enitharmon
14-04-2011, 21:46
στο σταρ τρεκ ηταν υποφερτή (είχε ψιλοσυμπαθητικό ρόλο), αλλά true blood ήθελα να τη βαρέσω

αν ξεκινησεις το δανέζικο, δύσκολα θα σταματήσεις πάντως

οσο για το άλλο

σύνδεση θα υπάρξει, απλά δε θα ξέρεις αν έχει σχέση με το φόνο, αν είναι τυχαίο, αν τον παγίδευσαν, αν τελικά αυτός είναι ο δολοφόνος ή όχι, κλπ, κλπ

MaX Payne
29-05-2011, 12:39
αυτο το βλεπει κανεις;

διαβαζα κριτικες και το ψιλοθαβουνε

antimusic
29-05-2011, 12:50
wat? εγώ διαβάζω οτι το θεωρούν την καλύτερη αμερικάνικη σειρά αυτή τη στιγμή κλπ. και παίζει και να είναι (δε βλέπω treme).

Kelldorain
29-05-2011, 13:37
Τα πρώτα επεισόδια ήταν πάρα πολύ καλά αλλά μετά έπεσε πολύ. Η πολιτική ιστορία ενώ ξεκίνησε με ενδιαφέρον έχει γεμίσει στα κλισέ, ειδικά αυτό που έγινε στο τελευταίο επεισόδιο. Επίσης η οικογένεια του κοριτσιού, αρχικά ήταν κάτι σχετικά πρωτότυπο, αλλά πλέον παρακαλάω να τελειώσουν οι σκηνές τους, ειδικά για Forbes τείνω να συμφωνήσω με enitharmon, αν και κυρίως είναι θέμα writing. Γενικά το θέμα είναι ότι οκ, έχεις 13 επεισόδια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψεις τον δολοφόνο πριν το ~12, αλλά αντί μέχρι εκεί να γεμίζουν τα επεισόδια με ανάλυση χαρακτήρων τραβάνε ιστορίες υπόπτων που ξέρουμε ότι τελικά δεν θα έχουν σχέση με το φόνο.
Όσο για το δολοφόνο

έχουμε έναν τύπο ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ, αν αυτό δεν είναι προφανές foreshadowing δεν ξέρω τι να πω

Πάντως sepinwall και avclub ψιλοκράζουν τα τελευταία επεισόδια. Γενικά καλό είναι αλλά μετά τα πρώτα επεισόδια περίμενα παραπάνω.

MaX Payne
29-05-2011, 13:59
ναι και εγω sepinwall και avclub ειδα
μεταξυ μας και στο δανεζικο πουταν 20 παλι ειχε ιστοριες με υποπτους που δεν ειχαν σχεση με το φονο αλλα σε κραταγε

enitharmon
30-05-2011, 23:19
αυτό που είπε ο αποπάνω

Kelldorain
20-06-2011, 15:50
έχουμε έναν τύπο ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ, αν αυτό δεν είναι προφανές foreshadowing δεν ξέρω τι να πω

:moutza:
Οκ το να λήξουν τη σεζόν χωρίς να αποκαλύψουν το δολοφόνο δεν το περίμενα (πολλοί προφανώς έχουν ξενερώσει αλλά εγώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα). Πάντως Belko και Richmond που για μένα ήταν οι υποψήφιοι σίγουρα δεν είναι και γενικά δεν μου κολλάει -οκ πέρα του Holder προφανώς, αλλά και πάλι δεν νομίζω- κανείς απ'το καστ, ίσως τον εισάγουν στη 2η σεζόν. Πάντως σε συνέντευξη η δημιουργός είπε ότι στη 2η θα λυθεί και θα μπει και νέα υπόθεση.

Γενικά μετά τα μέτρια επεισόδια στη μέση, η σειρά ανέβηκε αρκετά στο τέλος, για το χθεσινό απ'ότι βλέπω ανάμεικτες αντιδράσεις αλλά τουλάχιστον ήταν πρωτότυπο.

enitharmon
20-06-2011, 16:04
τι παπαριες. σορρυ κιολας

Kelldorain
20-06-2011, 16:07
Χμ κοίτα, υπήρχε το ενδεχόμενο να το λήξουν με ένα σωρό plot holes ή να το αφήσουν για τη 2η. Μεταξύ των 2 καλύτερο το 2ο. Γενικά συμφωνώ ότι το περίμενα καλύτερο, ελπίζω να αλλάξει κάτι στους δημιουργούς στη 2η, αλλιώς δεν με κόβω να συνεχίζω για πολύ.

KoiliaSamprela
06-07-2011, 20:36
το είδα , λοιπόν 0 δεν το λες, αλλά με το ζόρι 5ρακι.

Σε καμιά περίπτωση δηλαδή δεν πρόκειται να το πρωτινό σε άνθρωπο (που συμπαθώ)

enitharmon
11-07-2011, 14:31
καθήστε δείτε το δανέζικο, πόσες φορές θα το πούμε πχια

KoiliaSamprela
11-07-2011, 16:04
δεν ξέρω ξένα μαντάμ!

enitharmon
11-07-2011, 18:47
ψαξε βρες υποτιτλοι, κανεις δεν εκανε ελληνικους ακομα, τι κανουν εκει στο subsgr?

Harbinger of Death
06-08-2011, 03:03
Γιατρέ άρχισα το Αμερικάνικο, είμαι στο 3. Διορθώνεται;

έντιτ: στο θρεντ για το δανέζικο πήγαινε, βαριέμαι να το μετακινήσω είμαι από κινητό παρατήστε με.

Harbinger of Death
06-09-2011, 16:21
Τελείωσα πρώτη σεζόν, και πέρα από το ότι αναλώνεται σε τελικά άσχετους υπόπτους και υποθέσεις για να γεμίσει επεισόδια (βλ. έχασα το γιο μου) γαμάει πολύ. Μεγάλο ατού οι πρωταγωνιστές, το κρύο Seattle και οι πρωταγωνιστές.

Μέχρι τη δεύτερη σεζόν, αρχίζω Δανέζικο, τα λέμε εκεί.

Το AMC γενικά δείχνει καλά σημάδια. Εύγε.

Ghoul
17-11-2012, 17:43
δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο γενικά, ψιλοαδιάφοροι χαρακτήρες και ηθοποιία, αλλά σε κρατάει για κάποιο λόγο.

η πλοκή, ειδικά στα πρώτα επεισόδια, έχει υπερβολική -μέχρι αηδίας σε σημεία- ομοιότητα με την πρώτη σεζόν Twin Peaks (με το φόνο της Laura Palmer).

ευτυχώς η δεύτερη σεζόν ήταν σαφώς καλύτερη. στα θετικά η σύνδεση με τις εκλογές και την πολιτική.