PDA

View Full Version : [Cinema] Οι Ιππείς της Πύλου (2011)

Kaserinos
22-03-2011, 14:36
http://www.cinemart.gr/news/data/upimages/ippeis_tis_pyloup.jpg

Υπόθεση:
Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με την βοήθεια του Μπάμπη του 'Φου', βρίσκει καταφύγιο σ' ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι εκεί είναι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανιψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η... Δημοκρατία. Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και θα μαγευτεί. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι 'απαγορευμένες ουσίες' του Μπάμπη... οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της!

Ο δημοφιλής κωμικός Νίκος Καλογερόπουλος γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μια σουρεαλιστική και αλληγορική κωμωδία με πολιτικές προεκτάσεις αλλά και αναφορές στου μύθους της αρχαιότητας.

Λίγα λόγια του σκηνοθέτη

«Οι Ιππείς της Πύλου είναι μια ανατρεπτική κοινωνικοπολιτική σάτιρα και όχι μόνο. Στους Ιππείς, η αλληγορία έχει τον πρώτο λόγο και ύστερα οι ήρωες, που είναι απλοί καθημερινοί άνθρωποι και που ο καθένας έχει το χούι του, την μοίρα του και τον χαρακτήρα του. Το απρόοπτο πρωταγωνιστεί στην ταινία, τα στοιχεία της φύσης και οι μύθοι, με πρώτον το μύθο του Προμηθέα, που έδωσε την φωτιά στους ανθρώπους να ζεσταθούν και εκείνοι καήκανε.

Θέμα συνείδησης θέτουν οι Ιππείς. Συνείδησης και αυτογνωσίας. Οι Ιππείς της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, οι πολίτες του κόσμου, οι κοσμοπολίτες που έλεγε και ο Αντισθένης ο φιλόσοφος. Οι ενεργοί πολίτες που γίνονται εθελοντές και μπροστάρηδες για να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Για να σας σηκώσουν από "κρεβάτια, καρέκλες, πολυθρόνες, ντιβάνια" και να σας φέρουν στα fora, στις διαδηλώσεις, στις αγορές, στα θέατρα και στα σινεμά.

Στα περιβόλια μέσα στους ανθισμένους κήπους στη ΖΩΗ και στην Μεσσηνία φυσικά μην ξεχνιόμαστε!!!
Λαθρομετανάστης στην πατρίδα του ο ήρωας μας ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ δραπετεύει από την έδρα του την Αθήνα, προς άγνωστη κατεύθυνση για να γλυτώσει από Τειρεσία, τράπεζες, ΔΝΤ και τα ρέστα. Αντί-ήρωας στην ουσία. Μαθαίνει παθαίνοντας. Φεύγει σαν κλέφτης από το θέατρο του και από την ΕΣΤΙΑ του, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, χρέη και όνειρα. Μια σκουπιδιάρα από την Πύλο έρχεται να φορτώσει τα σκηνικά και τη μοίρα του. Την έστειλε ένας φίλος. Ευτυχώς που υπάρχουνε και αυτοί. Δυο τελάρα όμως από τα σκηνικά είναι μεγάλα και δεν χωράνε στην σκουπιδιάρα.

Είναι η θεά Αθηνά και ο Προμηθέας λυόμενος ο αρχιδοφούντης, κρίμα!
Πρέπει να φύγουν γρήγορα όμως πριν έρθουνε οι τράπεζες και του φορέσουν τα βραχιόλια. Πάμε, πάμε, πάμε λέει στον Μπάμπη, στον οδηγό της σκουπιδιάρας αλλά δεν ξέρει που πάει!! Πληροφορείται ότι πάει στην Πύλο..σαν τον άλλο Τηλέμαχο, τον γιο του Οδυσσέα που είχε πάει στη Πύλο να μάθει νέα για τον πατέρα του...
Η θεά Αθηνά, ο Προμηθέας και ο Καραγκιόζης μένουν στο θέατρο αμανάτι να κάνουν παρέα στην πρέζα και στους οικονομικούς μετανάστες. Εκεί στις γειτονιές της Αθήνας στους δρόμους των παππούδων μας...Πλατεία Θεάτρου, Αθηνάς, Σωκράτους, Ευριπίδου, Σοφοκλέους, Αριστοφάνους, Αισχύλου, Μενάνδρου...Η Ακρόπολη στο βάθος.

Αχ πατρίδα μου καημένη!
Κι απ' τα κόκκαλα βγαλμένη...
"Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε το ατύχημα" λένε οι λάμιες στην ταινία.
Σας περιμένω με αγάπη και σας υπόσχομαι το καλυτε(ρότε)ρο μου.

http://www.youtube.com/watch?v=eMpMcv9gMME

Στηριζουμε Καλογεροπουλο και σημερα-αυριο θα παω να το δω να σας πω εντυπωσεις.

freak brother
22-03-2011, 14:48
μεγαλη μουφα μου μυριζει , ο Καλογεροπουλος συμπαθης αλλα νομιζει οτι ειναι η μετεμψυχωση του Αριστοφανη ...επισης τεραστια ψωναρα και φανταζομαι ολη η ταινια θα περιστρεφετε γυρω στο ποσο γαματος ειναι.

NaSha_UniVerSo
22-03-2011, 19:17
Η ταινία μάμησε, πάτε δέστε την καρΓιόλια :-)

Amnesiac.
22-03-2011, 21:40
Είναι γυρισμένη στα Ιερά Χώματα. Δε μπορεί παρά να είναι τέλεια.

atom_smasher
23-03-2011, 03:26
μεγαλη μουφα μου μυριζει , ο Καλογεροπουλος συμπαθης αλλα νομιζει οτι ειναι η μετεμψυχωση του Αριστοφανη ...επισης τεραστια ψωναρα και φανταζομαι ολη η ταινια θα περιστρεφετε γυρω στο ποσο γαματος ειναι.

Ρε συ φρικ δεν γινεσαι ηθοποιος αν δεν σε τρωει το ψωνιο-σαρακι- να παιζεις. Τωρα επειδη γεμισαμε πουτανακια που δηλωνουν ηθοποιοι-ες σε χαλαει καποιος που 30 χρονια παλευει για το ψωνιο του;

freak brother
23-03-2011, 05:11
δεν με χαλαει , ο καθενας να κανει οτι γουσταρει , την ταινια δεν την εχω δει αλλα αυτον τον εχω δει να λεει τι ΓΑΜΑΤΗ που ειναι στον ολα 11 του θεμου αναστασιαδη. Το ψωνιο δεν γυριζει καλες ταινιες επισης :P

NaSha_UniVerSo
23-03-2011, 13:29
Επαναλαμβάνω τονίζοντας :

Η ταινία μάμησε, πάτε δέστε την καρΓιόλια :-)

atom_smasher
23-03-2011, 15:32
δεν με χαλαει , ο καθενας να κανει οτι γουσταρει , την ταινια δεν την εχω δει αλλα αυτον τον εχω δει να λεει τι ΓΑΜΑΤΗ που ειναι στον ολα 11 του θεμου αναστασιαδη. Το ψωνιο δεν γυριζει καλες ταινιες επισης :P

Αντιθετως, θα ελεγα πως το να τη λεει γαματη ειναι προμοσιον και το κανουν ολοι. Ακομα και ο τζονις ντεπ για τον τουριστα... Ψωνιο-ταλεντο ειναι αυτο που κανει τις καλες ταινιες. Τεσπα, να πας να την δεις και να μας πεις. Ο αλλος γκρινιαζει οτι ειναι γαματη οντως.

freak brother
23-03-2011, 17:08
ε ναι και ο τζονι ντεπ το λεγε για τον τουριστα γιατι η ταινια ηταν παπαριά :P αχαχα τεσπα ας μας πουν αυτοι που την ειδαν.

phthoggon
23-03-2011, 19:43
εγώ το καλογερόπουλο ευτυχώς τον άκουσα να προωθεί στο κόκκινο την ταινία του, και όχι στο θέμο (μ' αρέσει που έλεγε κατά τ' άλλα ότι θα πάει στόμα σε στόμα η ταινία αυτή, χεχ). Είναι απολαυστικός και καλά κάνει που λέει ότι είναι γαμάτη η ταινία του (κανένας δημιουργός δε θα έφτιαχνε κάτι εάν δε πίστευε αυτό από μέσα του). θα δούμε λοιπόν, ταινία που να κλάψεις τα λεφτά σου σίγουρα δεν θα ναι.

00i00
14-12-2011, 22:34
μια τραγικοτις...

πραγματικα απο τις χειροτερες ταινιες που ειδα ποτε, χωρις καμια διαθεσις υπερβολης

φλυαρη, σπαταλη, χωρις κανεναν προορισμο
τεμεκ σουρρεαλισμος για νεοχασικλες και τραβηγμενος απο τον λαιμο συμβολισμος που...δεν συμβολιζει τιποτα
το χρυσο ρουθουνι η ΜπαρμπαΚιρκη μου βγαλε οικτοθυμο (μια λεξις) ενω ο Σπυριδακης αποτι φαινεται δεν ξερει να τυλιγει τετραφυλλα
το δε καλαματιανο αποδεικνυειται κιουσπα τελικα αφου ο Καλογεροπουλος με ενα μπουρι ....σουρωσε!!!
για τον δε Καφετζοπουλο τι να λεμε...ο τυπος ειναι εδω και χρονια συνωνυμος με τον εμετο και την ευκοιλια

με αφησε με την αισθησις οτι ο Υπερσυμπαθης Καλογεροπουλος ηθελε να αποτισει εναν φορο τιμης στα πατρια χωματα του κανοντας μια ταινια που παταει στις κοινωνικοελεσντιδικες του Βεγγου στα 70ς

Art In Haste
14-12-2011, 22:52
Συμφωνώ, την είδα και γω προχθές. Μια αθλιότητα, το μόνο που προσφέρει είναι κούραση. Αν και έχει ένα καλό, τις τοποθέσιες που δείχνει. Γνωρίζει κανείς κάτι για τον Πολύμυλο, λίγο που έψαξα δεν βρήκα κάτι παρά μόνο πως ανήκει σε ξενοδοχείο.

freak brother
14-12-2011, 23:09
οτι εγραψα και γω χωρις να την δω το λεπον , επισης δοθηκε εμφαση στις τοποθεσιες γιατι τα λεφτα τα εσκασε ενα μεγαλος εφοπλιστης απο κει και ηθελε να διαφημίσει φαση την περιοχη , που το αξιζει ουτως η αλλεως.

edit: Κασερινος τελικα την ειδες?

Kaserinos
15-12-2011, 13:34
Ειχα παει και την ειχα δει οταν ειχε βγει στους σινεμαδες, αλλα δεν βρηκα τον λογο να ποσταρω κιολας.
Την περιμενα πολυ πολυ καλυτερη, αφου ειχε ενα στορυ υποσχομενο και ο Καλογεροπουλος με επεισε μιλωντας ενθουσιωδως για την ταινια.
Μεσα σε ενα συννεφο μαστουρας η υποθεσις, με υπερβολικα ξεχειλωμενα περα-δωθε του πρωταγωνιστη που ολη την ωρα κατι ψαχνει.
Οι ομορφες σκηνες με τα φανταστικα τοπια δεν εσωσαν την φαση. Ουτε 2 αστεια σκηνικα που σκαγε λιγο το χειλακι σου.
Γενικα νοημα δεν πολυβγαινει, ιδεες και θεσεις υπαρχουνε αλλα βγαινουν τοσο απλοικες που προσωπικα ξενερωσα.
Με καλυψανε και οι απο πανω σε ενα μεγαλο ποσοστο σε οτι ειπανε.

Ο Καλογεροπουλος γυρισε την ταινια ΚΑΘΑΡΑ για παρτη του.
Με τα δικα μου κριτηρια δεν την κατατασσω στις ΚΑΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ.
Απλα πολυ πολυ κατωτερη του αναμενομενου και μια απογοητευση απο εναν Καλογεροπουλο (προσωπικα τον θεωρω τεραστιο καλλιτεχνη) που εκτος απο το θεατρο ηταν εξαφανισμενος για χρονια απο τον κινηματογραφο.

freak brother
18-12-2011, 20:21
http://www.youtube.com/watch?v=Qo1jkKCsfS0&feature=g-all-f&context=G2a83696FAAAAAAAABAA

Lazyass
22-02-2012, 17:36
Πέτυχα αυτήν την γραφικότητα

bHsvBNqEKQg