Log in

View Full Version : Ωχρά Σπειροχαίτη- Τίτλοι Τέλους

Candiru
20-03-2011, 14:52
Η Ωχρά Σπειροχαίτη δεν υπάρχει πια.
Αυτή η ανακοίνωση δεν μας γεμίζει χαρά αλλά ούτε και λύπη. Πρόκειται για μια ώριμη απόφαση.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια παρέας, μουσικής ομάδας, sui generis πολιτικής συλλογικότητας, υπαρξιακού συγχρωτισμού κλείνουμε έναν κύκλο της ζωής μας – μαζί και χώρια ο καθένας για τον εαυτό του. Έναν μεγάλο, ουσιαστικό και ανεκτίμητο κύκλο βιωμάτων και εμπειριών. Μια δυνατή παρακαταθήκη ζωής. Κι όχι με τη στείρα προσέγγιση της εγωιστικής αυτοπραγμάτωσης. Αλλά με την προσέγγιση της συγκίνησης που καταργούσε τα όρια τα δικά μας και των Άλλων και γινόταν ένα διαβατήριο σχέσεων, ανοιχτών, αμοιβαίων, βαθιά αλληλέγγυων.

Ένα εγχείρημα που μας πήγε πολύ πιο πέρα από όσο φανταζόμασταν και που, από ένα σημείο και πέρα, πάψαμε να υπολογίζουμε ως όριο.
Οι λόγοι του τέλους δεν αφορούν επ’ ουδενί μια διαπραγμάτευση των συλλογικών μας αξιών. Είμαστε αταλάντευτοι στις αρχικές μας επιλογές είτε κάποιος θα μπορούσε να μας λοιδορεί είτε να μας τιμάει γι’ αυτό. Θεωρούμε ότι η μεγάλη μας αγάπη για την μουσική, η μεγάλη μας εκτίμηση στη δύναμη του συλλογικού μέσου – για την καταστροφή αυτού του άθλιου πολιτισμού και την ανοικοδόμηση απελευθερωτικών σχέσεων – οδήγησε στην παραγωγή και την στήριξη ενός έργου που συνειδητά δεν εντάξαμε ποτέ στην καπιταλιστική Ύβρι, στην εμπορευματική δικτατορία, στα θεαματικά τσίρκο. Και, αν υπάρξει κατά μόνας ή επιμέρους συνέχεια στο μέλλον, τότε θα είναι φυσική προέκταση αυτής της συνειδητής επιλογής.

Διαγράψαμε μια μεγάλη τροχιά – περισσότερες από 20 περιστροφές γύρω από τον ήλιο – στην οποία δοκιμάστηκε και ο πυρήνας των μεταξύ μας σχέσεων, που πάντοτε όριζαν ένα σημείο εκκίνησης και το εχέγγυο για ένα δημιουργικό πεδίο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο αναγνωρίζουμε τους λόγους του τέλους. Αντιπαλέψαμε την αναπόδραστη φθορά του χρόνου, τις αμείλικτες προσωπικές πραγματικότητες που, στο βαθμό που δεν συναντιούνταν, επίμονα ασκούσαν φυγόκεντρες δυνάμεις σε επίπεδο υπαρξιακών προκρίσεων και προτεραιοτήτων. Κάποια στιγμή δεν μπορούσαμε πλέον να ανταποκριθούμε και να υποστηρίξουμε αυτό που η ωχρά σπειροχαίτη είχε γίνει. Ψηλαφίσαμε και αναγνωρίσαμε και ένα όριο του συλλογικού, στο οποίο εγκλωβίζονταν πλέον οι προσωπικές δυνατότητες και το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό.
Αφήνουμε το κατατεθειμένο έργο μας να κάνει τον κύκλο του με όλες τις πολιτικές συνδηλώσεις, που με φροντίδα το θωρακίσαμε, και ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς όλες και όλους που μοιραστήκαμε μαζί τις στιγμές αυτής της διαδρομής.

Η συγκίνησή μας για όλες εκείνες τις σχέσεις που κερδίσαμε στο μεγάλο αυτό ταξίδι είναι ανείπωτη. Χωρίς υπερβολές, νιώθουμε πολύ τυχεροί άνθρωποι. Ξέρουμε ότι στο δρόμο τού «να πράττουμε αυτά που πρεσβεύουμε» κάναμε πολλά λάθη. Αλλά ήμαστε ειλικρινείς. Αυτό νιώθουμε ότι δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει. Όπως και την γονιμότητα των αμοιβαίων μας στιγμών. Χωρίς κοινό, χωρίς καλλιτέχνες, χωρίς αποστάσεις, μέσα σε ένα αδιαχώριστο Εμείς. Όλοι και όλες.

Η Ιστορία συνεχίζεται στους δρόμους, στις ζωντανές μας καρδιές, στις δυνατές μας αγκαλιές, στις απίθανες φωνές μας… που ξέρετε εσείς…«όταν ψιθυρίζουνε μαζί είναι ήσυχες κι ανόητες».

Ας είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας.
Τα λέμε…

Βλάσης, Κώστας, Μανόλης, Παναγιώτης, Χάρης

http://wxra.squat.gr/

Dythor
20-03-2011, 23:58
Πιο αχρείαστα ξύλινη γλώσσα πεθαίνεις.

ikonoklast
21-03-2011, 14:28
Σαβούρα μπάντα.

Reject
21-03-2011, 14:46
Ikonoklast=the truth.
Στο καλό,δεν θα μας λείψετε.

dreamweapon
21-03-2011, 15:09
για ηρεμήστε λίγο οι τρεις από πάνω.

μιλάμε για μια απ' τις 5-6 πιο σημαντικές και επιδραστικές μπάντες της ελληνικής σκηνής (προσωπικά μπορώ να τους παραλληλίσω μόνο με τις μπάντες της διατάραξης, τους last drive, τους εν πλω, τις τρύπες, τους deus ex machina και τους nightstalker).

μια μπάντα που καθόρισε όσο λίγες τι σημαίνει diy κουλτούρα στην ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.

τώρα για μουσική, στίχους, ξύλινες γλώσσες και λοιπά οκ γούστα, αλλά ούτε πεθαίνεις, ούτε σαβούρα, ούτε στο καλό.

ikonoklast
21-03-2011, 15:15
τι σημαίνει diy κουλτούρα στην ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.

Τι σημαίνει;

cybernaut
21-03-2011, 15:17
Do-It-Yourself.
Στο μουσικο κομματι όμως, δεν καταλαβαινω παντως πως το ενα συνδεεται με το αλλο.

dreamweapon
21-03-2011, 15:17

Τι σημαίνει;
τζαμπέ

Reject
21-03-2011, 15:19
μιλάμε για μια απ' τις 5-6 πιο σημαντικές και επιδραστικές μπάντες της ελληνικής σκηνής (προσωπικά μπορώ να τους παραλληλίσω μόνο με τις μπάντες της διατάραξης, τους last drive, τους εν πλω, τις τρύπες, τους deus ex machina και τους nightstalker).

Oύτε καν....να στο πω και αλλιως επειδή αρκετά ευγενικός ήμουν,ήταν απαράδεκτοι παπάρες,οι Ζαχαρόπουλοι του diy,δήθεν και αρχισαβούρα μουσικά,στιχουργικά και εικαστικά.

Και μην ξαναπείς για πρωτομάστορες DIY κουλτούρας ενώ υπήρχαν οι Γκούλαγκ, και κυρίως οι Ναυτία....

dreamweapon
21-03-2011, 15:34
οι Ζαχαρόπουλοι του diy
το χόντρυνες πολύ.
πρωτομάστες είναι θες δε θες, γιατί ξέρεις ότι η ελληνική diy κουλτούρα του σήμερα είναι βασισμένη πολύ περισσότερο στην post-πρέζα, καταληψιακή, πιο πολιτικοποιημένη/"ψαγμένη" σκηνή των early/mid-90s. της οποία οι ωχρά είναι ένα απ' τα σημαντικότερα κεφάλαια.
τελοσπάντων είναι κουβέντα που δε της αρμόζει το φόρουμ γιατί θέλει εμπειρία και εμπλοκή (μουσική και προσωπική) που θα ξεφτιλιστεί εδώ μέσα.
αλλά είμαι περίεργος, για σμέρνα και αλτtc έχεις παρόμοια γνώμη;

ikonoklast
21-03-2011, 15:36

Τι σημαίνει;
τζαμπέ

Πάρε μια για το «τζαμπέ» αρχικά. :moutza:

Δε ρώτησα τι σημαίνει diy, ρώτησα τι σημαίνει «diy κουλτούρα στην ελλάδα εδώ και 25 χρόνια» και πως συνεισέφεραν οι Ωχρά σε αυτήν, όποια και να 'ναι.

Reject
21-03-2011, 15:38
οι Ζαχαρόπουλοι του diy
το χόντρυνες πολύ.
πρωτομάστες είναι θες δε θες, γιατί ξέρεις ότι η ελληνική diy κουλτούρα του σήμερα είναι βασισμένη πολύ περισσότερο στην post-πρέζα, καταληψιακή, πιο πολιτικοποιημένη/"ψαγμένη" σκηνή των early/mid-90s. της οποία οι ωχρά είναι ένα απ' τα σημαντικότερα κεφάλαια.
τελοσπάντων είναι κουβέντα που δε της αρμόζει το φόρουμ γιατί θέλει εμπειρία και εμπλοκή (μουσική και προσωπική) που θα ξεφτιλιστεί εδώ μέσα.
αλλά είμαι περίεργος, για σμέρνα και αλτtc έχεις παρόμοια γνώμη;

Δεν τους πάω μία,αμφότερους.
Για την diy νοοτροπία στα είπα,απο τα τέλη 80ς κιόλας οι Ναυτία.....πρωτομάστορες και κορυφή.Και όχι γαμημένοι παράκμες σαν τους Ωχρα.

dreamweapon
21-03-2011, 16:19
Τι σημαίνει;
τζαμπέ

Πάρε μια για το «τζαμπέ» αρχικά. :moutza:

Δε ρώτησα τι σημαίνει diy, ρώτησα τι σημαίνει «diy κουλτούρα στην ελλάδα εδώ και 25 χρόνια» και πως συνεισέφεραν οι Ωχρά σε αυτήν, όποια και να 'ναι.
μη με μουτζώνεις άδικα γιατί η απάντηση μου ήταν ειρωνική προς την χαζή ερώτησή σου. ίσως θα 'πρεπε να σε 'χω μουτζώσει εγώ αλλά αυτη φεησμπουκοφάση του φόρουμ με τα πινκς και τις μούτζες δε μ' αρέσει.

τελοσπάντων, δεν τίθεται νομίζω θέμα ερμηνείας ή άποψης στο τι είναι σήμερα αυτή η κουλτούρα και πώς την επηρέασαν οι ωχρά. μια βόλτα απ' τις συναυλίες/καταλήψεις/στέκια/distro είναι. είναι αυτό που είναι, με την μισο-πανκ μισο-κουλτουριάρικη φάση της, την υπερβολική αναρχίλα/θεωρητικίλα, την απόσταση από τις μικρές ανεξάρτητες σοβαρές εταιριούλες, την πιο ανοιχτή μουσικά (σε σχέση με 90ς και 80ς ε) σκηνή, την αλεργία προς τα αντίτιμα.

πάντως καταλαβαίνω απόλυτα πώς γίνεται να μη γουστάρει κάποιος ωχρά και γενικά συντεχνία πλην. απλά μου φάνηκαν υπερβολικά και άδικα τα σχόλια. αν οχι ignorant (κι έτσι). οι ωχρά είναι συναυλιακή εμπειρία ορόσημο για όσους ξεκίνησαν τη συναυλιακή τους διαδρομή στο ελληνικό underground στα μέσα με τέλη του '90 (χρόνια πέτρινα ε).

Marillion
21-03-2011, 16:30
δεν εχω ακούσει νότα ωχρά αλλα πρόσφατα ημουν με κάτι παλικάρια πολύ εχέμυθα και ωραία και μου τα παρουσίαζαν όπως ο dreamweapon. ο οποίος ξέχασε τους bokomolech στις μπάντες που ανέφερε.

phthoggon
21-03-2011, 16:37
εντάξει, o μόνος λόγος για να έχεις αρνητική άποψη για μία τέτοια μπάντα είναι να την έχεις φάει στη μάπα λόγω πολιτικού χώρου ή δε ξέρω τι. Εγώ ακούω τα 3-4 πολύ καλά κομμάτια τους μία φορά στις τόσες και διαβάζω τα κείμενα/στίχους/ετς που τα θεωρώ και αρκετά επιδραστικά κιόλας (για μένα μιλάω, δε ξέρω για άλλους). Αυτά που γράφουν στο κείμενο έχουν σημασία και είναι αληθινά και για αυτό τα γράφουνε με στόμφο και πάθος. Στην κυνική υπερπληροφορημένη γενιά του Dythor δε μου φαίνεται και απίθανο που θεωρούνται ξύλινα, αλλά το κεφάλι σας είναι, όχι αυτά. Κι ο Ζαχαρόπουλος έχει γράψει σημαντικά και επιδραστικά πράγματα αλλά εσείς μένετε στο στυλ/αυτοθέαση/κόμπλεξ του. Καλά να πάθετε.

ikonoklast
21-03-2011, 18:19
Προσωπικά αντιπαθώ τους ίδιους γιατί μου φέρνουν κατευθείαν στο μυαλό αναρχοπατέρες σε καταλήψεις/«κοινωνικούς χώρους». Καραφλοχαίτουλες κακοφορμισμένους ξερόλες τιποτολόγους. Όλοι αυτοί λατρεύουν τους Ωχρά Σπειροχαίτη. Μουσικά τώρα, δε μου είπαν ποτέ τίποτα και παρ' ότι ξέρω ότι δεν είναι άσχημοι παίκτες, οι φωνές τους είναι ενοχλητικές και οι δε στίχοι και ο ευρύτερος «λυρισμός» τουλάχιστον κενός αν όχι απαίσιος κι αν όχι αστείος. H δε diy ελληνική κουλτούρα σίγουρα χαρακτηρίζεται από μπάντες όπως οι Ωχρά, χορίς αυτό να λέει και πολλά και χωρίς να παρουσιάστηκε ποτέ με κάποια ιδιαίτερη ενιαιότητα για να βγάλεις και συμπεράσματα για το πόσο επιδραστικοί ήταν.

Πείτε παρ' όλα αυτά από περιέργεια ποιά είναι αυτά τα 5-6 κομμάτια που έχετε στο μυαλό σας όσοι είπατε ότι τους εκτιμάτε.

Ra Pariah
21-03-2011, 18:25
"Αλβανικό" είμαστε.

Πόσο κάνει 10 συν 7
21-03-2011, 18:36
Προσωπικά αντιπαθώ τους ίδιους γιατί μου φέρνουν κατευθείαν στο μυαλό αναρχοπατέρες σε καταλήψεις/«κοινωνικούς χώρους». Καραφλοχαίτουλες κακοφορμισμένους ξερόλες τιποτολόγους. Όλοι αυτοί λατρεύουν τους Ωχρά Σπειροχαίτη.

ε πολιτικά είναι κουλ οι τύποι, έχω κε μια αφισούλα τους περι τέχνης στο δωμάτιο παροτι δε μαρέσουν τα αλφάδια!!!!

:dfinger:

GG*
21-03-2011, 18:37
αντε να παρουν σειρα και οι χασμα

croissant429
21-03-2011, 18:38
συμφωνω απολυτα με ikonoklast (λετε να ειναι κακο αυτο...?)

ikonoklast
21-03-2011, 18:41
@ 18: Μη μπερδεύεσαι. Η πολιτική στάση των ίδιων είναι εντάξει, με το diy τους, τα αντιεμπορευματικά τους, 800 χρόνια τώρα, με την «πολιτική αναρχία» τους, δεν έχω πρόβλημα με αυτά. Το τι μου φέρνουν στο μυαλό σαν μπάντα όμως είναι μια άλλη ιστορία.

KoiliaSamprela
21-03-2011, 18:50
είχαν παίξει στο σχολείο μου το 1991 ή 1990 , δεν θυμάμαι
ούτε τότε τους άκουγα, δεν τα πάω καλά με τις αρρώστιες , αλλά ένας συνάδελφός μου ο Γιάννης που γουστάρει και ελεύθερο κάμπινγκ και τέτοια τους γούσταρε ...
Θα του το πω μάλλον αύριο

ikonoklast
21-03-2011, 18:59
"Αλβανικό" είμαστε.

Α ναι, ξέχασα να πω ότι μου θυμίζουν και μικροφωνικές της αναρχίας για μετανάστες/ρατσιστικές επιθέσεις κλπ, clandestino, active member, chumbawamba - enough is enough και αυτό που λες.

Reject
21-03-2011, 19:04
Προσωπικά αντιπαθώ τους ίδιους γιατί μου φέρνουν κατευθείαν στο μυαλό αναρχοπατέρες σε καταλήψεις/«κοινωνικούς χώρους». Καραφλοχαίτουλες κακοφορμισμένους ξερόλες τιποτολόγους. Όλοι αυτοί λατρεύουν τους Ωχρά Σπειροχαίτη. Μουσικά τώρα, δε μου είπαν ποτέ τίποτα και παρ' ότι ξέρω ότι δεν είναι άσχημοι παίκτες, οι φωνές τους είναι ενοχλητικές και οι δε στίχοι και ο ευρύτερος «λυρισμός» τουλάχιστον κενός αν όχι απαίσιος κι αν όχι αστείος. H δε diy ελληνική κουλτούρα σίγουρα χαρακτηρίζεται από μπάντες όπως οι Ωχρά, χορίς αυτό να λέει και πολλά και χωρίς να παρουσιάστηκε ποτέ με κάποια ιδιαίτερη ενιαιότητα για να βγάλεις και συμπεράσματα για το πόσο επιδραστικοί ήταν.

Πείτε παρ' όλα αυτά από περιέργεια ποιά είναι αυτά τα 5-6 κομμάτια που έχετε στο μυαλό σας όσοι είπατε ότι τους εκτιμάτε.

Ακριβως αυτο.
Εγω θα προσέθετα ότι μου βγάζουν και μία πρεζομιζέρια, μία κατάσταση σανδάλια αντρικά,βαρετές συζητήσεις επί των ίδιων γαμημένων θεμάτων με την ίδια κλισαρισμένη φρασεολογία,η επανάσταση που θα ξεκινήσει από τα ρακάδικα και θα γιγαντωθεί μετέπειτα στο λαίβ των Ωχρά Σπειροχαίτη....

phthoggon
21-03-2011, 19:27

lifestyle κριτική το κόβω αυτό περισσότερο, πούστηδες ποστ ροκάδες με τα καρώ πουκάμισά σας και τέτοια. Δεν φταίνε αυτοί εάν συνδέεις με αυτούς κάποιους άλλους που σου τη σπάνε, ούτε οι Ωχρά Σπειροχαίτη (σαν οντότητα εννοώ) εάν ξέρεις τους ίδιους σαν άτομα και τη σπάνε. Όσον αφορά το πιο ουσιώδες "«λυρισμός» τουλάχιστον κενός αν όχι απαίσιος κι αν όχι αστείος" δεν έχει νόημα να πω πολλά γιατί είμαστε πολύ διαφορετικοί μάλλον, απλά ξέρω γω, πόσταρε καμιά μπάντα που να είναι και λυρικοί και θεατρικοί και ακραία (η αφελέστατα, εάν θες) ιδεαλιστές. Γιατί έχω την εντύπωση πως γενικά αυτά τα πράγματα δεν σου αρέσουν, και δε φταίει ο συγκεκριμένος λυρισμός των Ω.Σ.

Αυτά που μου αρέσουν είναι κυρίως από το 2ο δίσκο, το πρώτο δε το ακούω ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, κούφιοι άνθρωποι, κάνον σονγκ, ναγκασάκι, τέτοια φάση.

ikonoklast
21-03-2011, 19:49
«Lifestyle κριτική» θα ήταν αν έλεγα ότι αυτοί είναι αναρχοπατέρες κλπ, δεν το λέω κάπου. Αντίθετα, είπα ότι εκτιμώ την πολιτική τους στάση όλα αυτά τα χρόνια. Το τι σου φέρνει εμπειρικά στο μυαλό η μουσική όμως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να σου αρέσει κάτι και χωρίς να λέω ότι φταίνε οι ίδιοι λέω ότι έχω έναν συγκεκριμένο λόγο για να τους αντιπαθώ. Στα άλλα, λυρικοί και «ιδεαλιστές» (ιδεολόγοι), οι active member είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Να ένα τυχαίο κομμάτι. (http://www.youtube.com/watch?v=x0rVi6KdtwE)

phthoggon
21-03-2011, 20:29
πολύ safe παράδειγμα πάντως οι active member (καθαρά καλλιτεχνικά όμως τώρα μιλάω) πάντοτε μιλάει έτσι στεντόρεια και καταγγελτικά και με συγκεντρωμένη οργή/θυμό ο τυπάς, είναι πάντα "σοβαρός", δεν υπάρχει περίπτωση να υπερβάλει τόσο ώστε να γελάσεις μαζί του ή να σε ανατριχιάσει με την τυρίλα/υπερβολικότητα/στόμφο/ενθουσιασμό του. Είναι αρκετά safe λυρισμός συναισθηματικά εννοώ! Αυτός είναι ένας λόγος που τείνω να ψάχνω μπάντες όπως ΩΣ που αρχικά μου προκαλούν αυτή την αρνητική αισθητική αντίδραση "μπλιαχ, τι είναι αυτό που ακούω" γιατί αυτή η ευθύτητα και ο ενθουσιασμος συνήθως κρύβουν πολύ περιεχόμενο και πάθη και -γκουχ- ποιότητα πίσω από το κιτς-είκοσι χρόνια πριν αυτό θεωρούνταν κουλ τώρα όχι- το οποίο είναι ανούσιο και αξίζει να το ξεπεράσεις. Αυτό το αναφέρω επειδή το βλέπω συχνά να κρύβεται κάτω από την επιφάνεια στις δικές σου (ή πχ, του κάρχαρτ) προτιμήσεις/συζητήσεις και πάντα ήθελα να το πω!

ikonoklast
21-03-2011, 20:54
Α. Οκ, σε λιγότερο «safe» στρατευμένη τέχνη μου αρέσει πολύ ο Alex C. http://www.reverbnation.com/alexc

edit: Δεν κατάλαβα ποιό είναι αυτό που λες ότι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια στις προτιμήσεις κλπ. Νομίζω ότι οτιδήποτε κάπως πιο «κοροϊδέψιμο» ή «ακραίο» που έχω αναφέρει ότι μου αρέσει εσύ το έχεις κοροϊδέψει! Με αρχή το ελληνικό hip-hop ή pop ηλεκτρονική μουσική.

phthoggon
21-03-2011, 21:22
κρίμα, δε μ' αρέσει ο alex c! =(

αυτό που νομίζω ότι κρύβεται (το λέω γενικότερα στο κάτω κάτω, μη το πάρεις ότι είναι αποκλειστικό για σένα) είναι μία απροθυμία να προσεγγιστεί αυτό που φαίνεται ανκουλ ή τυρί, αυτά που συνδέουμε με καταστάσεις ή lifestyle ή κουλτούρα που δε μας αρέσει αλλά πιθανόν να κρύβει κάτι από κάτω. Δεν νομίζω να έχω κοροϊδέψει αυτά που ακούς όμως γιατί γενικά μου αρέσουν (πόσταρα πάντως κάποτε lady gaga προς απάντηση ειρωνικά)

Dythor
21-03-2011, 21:47
Αυτά που γράφουν στο κείμενο έχουν σημασία και είναι αληθινά και για αυτό τα γράφουνε με στόμφο και πάθος. Στην κυνική υπερπληροφορημένη γενιά του Dythor δε μου φαίνεται και απίθανο που θεωρούνται ξύλινα, αλλά το κεφάλι σας είναι, όχι αυτά.

Χέσε μας ρε παππού με την κυνική και υπερπληφορημένη γενιά μας, τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς απ' αυτό που έγραψα; Λες και διάβασες sensitive bullshit ή κάτι τέτοιο. Μια χαρά με αγγίζουν αυτά που λένε και ταυτίζομαι με ορισμένα, το θέμα είναι πως θα μπορούσε να τα έχει πει με πολύ απλούστερο και πιο κατανοητό τρόπο, ο συγκεκριμένος είναι αντιλειτουργικός σίγουρα και (για 'μένα) αντιαισθητικός. Και ξέρεις ε, όσο καλύτερα έχεις στο μυαλό σου αυτό που θες να πεις, τόσο πιο απλά μπορείς να το πεις. Αλλιώς είσαι λίγο... αμπλαούμπλας!

Επίσης δεν περίμενα να το πει ο ικόνοκλαστ αυτό αλλά μια και το 'πε και ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΑ:

Μουσικά τώρα, δε μου είπαν ποτέ τίποτα και παρ' ότι ξέρω ότι δεν είναι άσχημοι παίκτες, οι φωνές τους είναι ενοχλητικές και οι δε στίχοι και ο ευρύτερος «λυρισμός» τουλάχιστον κενός αν όχι απαίσιος κι αν όχι αστείος.

Κουτουλιές από ξύλινα κεφάλια μόνο κατά τ' άλλα.

phthoggon
21-03-2011, 22:02
εγώ χαίρομαι που σου αρέσουν, δεν είναι και αυτονόητο από το ποστ σου. Το θέμα πέρι έκφρασης είναι λίγο ανούσιο γενικά, είναι σαν να σου δείχνουν ένα κώλο στο σέξιον και εσύ να λες μάπα το στρινγκ. Όμως αρκετοί άνθρωποι έχουνε κάνει κτήμα τους αυτού του είδους το λόγο, δεν είναι ανάγκη ούτε σωστό να απλοποιούνται όλα! (προφανώς η α/α/αριστερά έχει θέμα με αυτό το πράγμα αλλά αυτό με τη καμία δεν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, σιγά το sui generis)

Dythor
22-03-2011, 03:25
Δε ξέρω μωρέ σουι τζενερις και φενγκ σουι εγώ βαριέμαι να διαβάσω και ν' απασχολώ το μυαλό μου με το τι εννοεί εδώ κι όταν το καταλαβαίνω λίγο μετά να είναι κάτι πάναπλο, απολαβές προς κόστος, η ζωή είναι μικρή, τέτοια.

dreamweapon
22-03-2011, 05:01
οι φωνές τους είναι ενοχλητικές και οι δε στίχοι και ο ευρύτερος «λυρισμός» τουλάχιστον κενός αν όχι απαίσιος κι αν όχι αστείος.
δηλαδή μας λες αυτό το πράμα, και μετά λες bd foxmoor. είναι λίγο αστείο.
ο φθόγκον τα είπε πολύ καλά.
οι ωχρά έφτυναν τα πνευμόνια και τις ψυχές τους στο παίξιμο (και στα στούντιο και στις συναυλίες), στους στίχους, στις μελωδίες, στις ερμηνείες. τώρα άμα ο ένας φαλτσάριζε σκούζοντας, ο άλλος έχωνε σόλο χαρντ ροκ γ' εθνικής και γενικά ακούγονταν λίγο τριτοκοσμικοί με τα βιολιά, τα ακορντεόν και τις κιθάρες, τι να λέει.
ξαναλέω όμως κάτι, η ευθύτητα/ορμή/ενθουσιασμός που είπε πριν ο φθόγκον είναι κενό γράμμα αν αναλυθεί αφηρημένα, αποστασιοποιημένα και απεδαφικοποιημένα, σαν μουσική που βιώνεται ατομικά, μοναχικά, ιντερνετικά. οι συναυλίες των ωχρά σπειροχαίτη ήταν πολιτισμικό βίωμα, σημείο αναφοράς.
τελοσπάντων ικόνοκλαστ εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ξανακούσεις μερικά τραγούδια γιατί οι μελωδίες τους είναι απ' τις πιο εκφραστικές και παθιασμένες βρε παιδί μου, χαίρονται πολύ που παίζουνε μαζί όλοι γύρω γύρω, πετάνε που και που κάτι στίχους που μυρίζουν αλκοολ από το ίλιον μέχρι την τούμπα.
εσωτερική διαδρομή, αθήνα, κούφιοι άνθρωποι, κιθάρες, διάβασε με απ' την αρχή, οι στίχοι..

υγ.
μαρίλιον, bokomolech?? είχα σχεδόν ξεχάσει ότι υπήρξαν! τόσο επιδραστικοί όσο και υποτιμημένοι

metamelia3
23-03-2011, 01:50
του μπαρμπα γιαννη τ. (http://www.youtube.com/watch?v=JNd59ung8iU) <~~υπεραριστουργημα
ναγκασακι (http://www.youtube.com/watch?v=H26gQ9FxSJs)
εσωτερικη διαδρομη (http://www.youtube.com/watch?v=sgaf_KP_-6M)
οι κουφιοι ανθρωποι (http://www.youtube.com/watch?v=lBVvAtjulzk)
καπεταν σαφακας (http://www.youtube.com/watch?v=mEfdgWyRSHk)

και αλλα.
και λαϊβ οσες φορες τους ειχα δει ηταν απιστευτοι. δεν νομιζω να υπαρχει αλλη μπαντα να με κανει να νιωθω τοσο καλα σε diy live.
τωρα, θεωρητικα η +τεχνια-, δεν βαριεσαι. λιγο γραφικοι, λιγο πλαισιωμενοι απ'ολο το αναρχοπανηγυρακι αλλα νταξ, ποιος χεστηκε στην τελικη.

sabbattack
23-03-2011, 11:21
Θα φύγω μια μέρα (http://www.youtube.com/watch?v=AtYXQ4A1_nA)

αυτό εδώ πατάει κάτω δισκογραφίες. δε ξέρω από ποιές μπάντες, αλλά μιλάμε για απίστευτα δυνατό κομμάτι.

ikonoklast
30-06-2011, 18:54
Συγχρωτίζομαι με φρικιά λόγω των ημερών και ΠΑΛΙ μου έχει κολλήσει αυτή η μαλακία:

http://www.youtube.com/watch?v=iHpFKbGyGiM

Μου αρέσει και λίγο!

rage for order
30-06-2011, 19:26
δες μήπως σου αρέσει και αυτό (και σε 720p):

lBVvAtjulzk

VidnaObmana
06-09-2011, 02:44
Απο τις καλυτερες ελληνικες μπαντες, παλι καλα που προλαβα να τους δω λαιβ (Δεκεμβρης 2009 στην Παντειο, οικονομικη ενισχυση συλληφθεντων απο Ρεσαλτο).

Μουσικα/στιχουργικα/αισθητικα για μενα ειναι κορυφαιοι.

Πολιτικα αν και δεν ταυτιζομαι με τις αποψεις του οφειλω να παραδεχτω οτι εχουν σταθεροτητα στη θεση τους και συνεπεια λογων-πραξης.Σαν ατομα προσωπικα δεν τους ξερω, αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια.Θα μπορουσες να τους πεις "κολλημενους" ή "γραφικους" με τα πολιτικα/κινηματικα κλπ αλλα δινουν την αισθηση οτι ειναι 'τρου',πιστευουν πληρως αυτα που πρεσβευουν και μαχονται για τις ιδεες τους.

Οσο για κορυφαια κομματια ... Παρα πολλα και οσο πιο πολυ τους ακουω τοσο πιο πολλα αγαπημενα κομματια βρισκω. Και τα 3 αλμπουμς ειναι παρα πολυ καλα, με το πρωτο να ξεχωριζει καπως.

Οποτε για κομματια εχουμε κ λεμε (youtubes βρισκονται ευκολα)

Πρωτος Δισκος (1996-1997)

Εσωτερικη Διαδρομη
Αθηνα
Ρεκβιεμ για το Νικο
Εθνικα Ιδεωδη
Κιθαρες
Θα φυγω μια μερα
Περιθωριο
Οι στίχοι
Ιων

Δευτερος δισκος (2002)

Να γαληνευεις
Θεραπευτικη Αγωγη
Οι κουφιοι ανθρωποι
Με λες επιθεση

Τριτος Δισκος (2010)

Τα χρώματα
Προσχεδια για τη Μακρονησο Ι
Προσχεδια για τη Μακρονησο ΙΙ
Προσχεδια για τη Μακρονησο V

Εκτος δισκων :

Αορατη Μερα

=-=

Τελος στο wxra.squat.gr υπαρχει μια δημοσιευμενη πτυχιακη με θεμα την αντιεμπορευματικη μουσικη σκηνη στην Ελλαδα με βαση τους Ωχρα Σπειροχαιτη

VidnaObmana
13-06-2012, 16:35
Λοιπον ο τραγουδιστης των Ωχρα ετοιμαζει προσεχως καινουρια μπαντα παρομοιου υφους, απο οτι καταλαβα θα ναι και καποια παλια μελη των Ωχρα αλλα πιθανως και καινουρια :)

Ας ριξω και ενα youtube γνωστο χιτακι βεβαια

kOXRFCVYNF4