Log in

View Full Version : τρόποι για να αποφευχθεί το ringwear

carheart
12-03-2011, 20:47
Όσοι έχετε δισκοθήκες (σχετικά μεγάλες) και έχετε έρθει στο αδιέξοδο του στριμώγματος, τι κάνετε για να μην συμβεί ringwear στους δίσκοι σας;

http://vinylpreservation.files.wordpress.com/2009/04/ringwear.jpg?w=231&h=229

κάτι τέτοιο δηλαδή.

πως καταφέρνετε να είναι εντελώς ευθεία οι δίσκοι; τι ράφια έχετε;

πως το σώζετε;

οι δεκάξι πρώτοι ας μουτζώσουν, αλλά παρακαλώ τον δέκατο έβδομο να θέσει τη βάση για μια χρήσιμη κουβέντα

TrinuxSamonii
12-03-2011, 20:49
Θέλει πατέντα μόλις επιστρέψω θα απαντήσω.

Marillion
12-03-2011, 21:04
http://www.housetohome.co.uk/image/550/550/imageBank/c/CD-storage-from-IKEA.jpg
εγω εχω κατι τετοια 25 ε από ikea. χωράνε πάνω από 180 cd η κάθε μία και είναι ξύλινες. έρχονται σε διάφορα χρώματα. τις έχω 4 χρόνια και δεν έχω πρόβλημα

commissar
12-03-2011, 21:10
έχω την εντύπωση ότι ο θρεντ στάρτερ μιλάει για δίσκους, βινύλια, μπορεί και όχι βέβαια.

carheart
12-03-2011, 21:11
ναι δίσκοι θέλουμε

(γελάω με το similar thread)

Coloubra
12-03-2011, 21:51
Egw tous exw valei se kati siderenis piato8ikes pou sta xorismata xoraei kamia 10aria to polu diskous me apotelesma na min exoun polu varos kai na min piezonte meta3i tous kai parado3os den fenete aidia an kai patenta giati einai se sira o enas piso apo ton allo kai einai wraio sto mati
Tora min pareis piato8iki alla olo kai kati analogo 8a uparxei me xorismata fantazome gi ana kanei thn doulia

kapos etsi einai

http://www.elletipi.com/foto/grandi/I700PP.jpg

carheart
12-03-2011, 21:59
κάτι τέτοιο σκεφτόμουν.

μέχρι τώρα ψιλοέπαιζα με κάτι μεταλλικά διαχωριστικά βιβλίων αλλά δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά και χρειάζομαι επιπροσθέτως αρκετά

σκεφτόμουν μέχρι και να τοποθετήσω τους δίσκους έξω από τα sleeves, αλλά δεν ξέρω

δεν υπάρχει τραγικό ringwear στις συνθήκες συσσώρευσης που τα έχω, αλλά δεν πολυψήνομαι να τους αφήσω στο έτσι. Έχουν και τάσεις αύξησης και πλήθυνσης οι άτιμοι

wom
12-03-2011, 23:25
Η μόνη λύση είναι να κρατάς τους δίσκους έξω από το cover, και σε διαφορετικά μέρη. Αλλίως live with it.

00i00
12-03-2011, 23:29
αυτο...καμια επιστημονικια ραφιερα δεν μπορει να κανει τιποτας
ειτε τα εχεις τα τεμαχια 10-10 ειτε ολα μαζι πλαγια/καθετα/οριζοντια το ενα πανω στο αλλο....δεν...

γιαυτο σταματα να αγοραζεις μπλακμεταλ βινυλια...

Reject
14-03-2011, 15:14
Προσπάθησε ώστε να μην στριμωχνονται οι δίσκοι αρκετά.
Για να καταλάβεις αν οι δίσκοι έχουν ελεύθερο χώρο θα πρέπει να μπορείς να τους φερεις πέρα-δώθε,μετακινόντας τους με το χέρι δεξιά-αριστερά.Αν κινούνται με ευκολία τότε δεν πιέζονται,αν όχι υπάρχει πρόβλημα.
To ringwear όσο και να προσπαθεία πάντως,δεν θα το αποφύγεις,εκτός αν έχεις ξεχωριστά τους δίσκους από τα εξώφυλλα τους=μπόλικος χώρο,μπόλικο πρήξιμο,και ακόμα μεγαλύτερη ζοχάδα όταν θέλεις να ακούσεις έναν συγκεκριμένο δίσκο και κάθεσαι και ψάχνεις ανάμεσα σε λευκα (ή μη) εσώφυλλα.
Πάρτο λίγο πιό χαλαρά μωρε,ακόμα και το ringwear έχει την καύλα του....

carheart
14-03-2011, 16:23
Ήθελα κυρίως στην εμπειρία σας στο εξής. Προτιμάτε μεγάλα ή μικρά ράφια; Εγώ λέω πως στα μεγάλα, η παραμικρή κλίση μισής μοίρας (που δεν είναι παρατηρήσιμη) μπορει να φέρει την πίεση 150 βινυλίων σε ένα ακριανό, ακόμα και αν νομίζουμε πως "είναι εντελώς ίσια". Στα μικρά ράφια θεωρώ οτι δεν συμβαίνει τόσο έντονα αυτό. Έχετε κάποιον ξυλουργικό (ή μη) τρόπο χωρισμού ενός μεγάλου ραφιού σε δύο ή τρία μικρότερα; Κάποιο διαχωριστικό, κάποια μαλακία από το ικέα, ό,τι σας έρθει;

Να τα βγάλω έξω από τις θήκες και να τα έχω αλλού, απλά δεν προλαβαίνω, δεν παίζει.

Τείνω να πιστέψω πως το ringwear έχει όντως την κάβλα του και να ηρεμήσω, αλλά περιμένω πατέντα Trinux που υποσχέθηκε

Reject
14-03-2011, 16:35
εγω έχω ράφια τα οποία έχουν μεγάλο μήκος (1.3 μέτρα),αλλα χωρίζονται εσωτερικά από ξύλο,σε 2 ή τρία μέρη.
Αυτό το έκανα κυρίως για να χωρίσω εσωτερικά τα ράφια και να λειτουργούν σαν στήριγμα,να μην κάνει το κάθε ράφι βαθούλωμα και να μετατοπίζεται το βάρος κάπως ισόποσα.
Τα διαχωριστικά σε κάθε ράφι βρίσκονται σε διαφορετικη στοίχηση σε σχέση με το απο πάνω/κάτω του ράφι,για αυτόν το λόγο.Και ετσι και οι δίσκοι διατηρούνται σε (κάπως) ευθεία.
Χθές παρατήρησα ότι κάποιοι δίσκοι,12-13 ετών που είχα αγοράσει καινούργιους,έχουν ένα ελάχιστα ελαφρό ringwear(το οποίο φαίνεται μονο αν πέσει φώς επάνω στο εξώφυλλο),αλλά σιγά μην σκάσουμε κιόλας ρε συ carheart.

TrinuxSamonii
15-03-2011, 01:15
Τείνω να πιστέψω πως το ringwear έχει όντως την κάβλα του και να ηρεμήσω, αλλά περιμένω πατέντα Trinux που υποσχέθηκε

Η μισθωτή σκλαβιά με κρατά μακριά απο πληκτολόγιο και ενίοτε απο σημαντικότερα πράγματα στη ζωή...DHG, 90's ER party ΚΛΠ ΓΑΜΩ ΤΟ ΘΕΟ. Κατα τ'άλλα, ράφια ξύλινα (το ξύλο είναι πιο "ζωντανό" υλικό αν και μελαμίνες και τέτοια μια χαρά λειτουργούν) βιδωτά στον τοίχο και όρθια χωρίσματα ανα παλάμη (15-20 δίσκους περίπου) ξεκινάς απο χαμηλά, κι όσο αυξάνεις το θησαυρό σου συμπληρώνεις αναλόγως. Έχεις και σχετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα. Με τη μετακόμιση το άφησα λίγο και δεν το έκανα εδώ αλλά Ιούλιο/Αύγουστο που θα χω το χρόνο μου θα το φτιάξω και τση Κρήτη!

Αλλά...το ringwear έχει όντως την κάβλα του.Το νου σου όμως ναναι ίσα. χάρακα μολύβι στ'αυτί και φαντασία.

ΕΝΤΙΤ: Τα χωρίσματα καλύτερα κι αυτά βιδωτα ή ΔΥΝΑΤΗ ξυλόκολα. Και να ναι ψηλά, πάνω απο το μισό του δίσκου, για να σπάει το βάρος.