Log in

View Full Version : Up The Hammers VI - 10/11/12/03/2011

warlord mkII
11-03-2011, 11:51
10/03/2011 - Warm up party

Η βραδυά δεν ξεκίνησε καλά αφού η Ελληνική Αστυνομία έκανε το θαύμα της κλείνοντας το κέντρο και μετατρέποντας έτσι την αδιάφορη διαδρομή Καλλιθέα - Αλεξάνδρας σε σαφάρι!

Μετά από μάχη με Ινδιάνους, ταξιτζίδες και λοιπούς ιθαγενείς της πρωτεύουσας φτάνω στο Bat City, συναντώ λατρεία Ρα και πολλούς καλούς φίλους (ανάμεσά τους και κάποιοι πρώην er χρήστες), τρώω το κλασσικό κράξιμο "που είσαι χαμένος εσύ ρε @#$$!$%^", γνωρίζω κόσμο, ωραία φάση.

Πρώτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Γερμανοί speed metallers Speedwhore. Δυστυχώς δεν μου έκαναν κάποια εντύπωση, ίσως έπαιξαν και παραπάνω από όσο θα έπρεπε αφού και τα τραγούδια τους δεν τα ξέρουμε και μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους.

Συνέχεια με τους αγαπημένους μου Strikelight, οι οποίοι για άλλη μια φορά τα έδωσαν όλα! Αγνό μέταλ όπως αυτό παιζόταν στο νησί (όχι τη Σπιναλόγκα βρε) πριν από 30 χρόνια αλλά με φοβερή αγάπη και νεανική ορμή! Τα καινούρια τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο αφήνουν πολλές υποσχέσεις!

Σειρά των Dexter Ward. Δυστυχώς ο Marco δεν μπόρεσε να έρθει λόγω κάποιου προσωπικού προβλήματος αλλά τον αντικατέστησε ο Τραμπάκουλας αξιοπρεπέστατα! Έπαιξαν 4 δικά τους τραγούδια (Antarctic dreams, Youngblood, Double Dragon, Evil Nightmares) και διασκευή του We Rock. Είχα πάει με χαλαρή διάθεση στο warm up σκεφτόμενος ότι θα ακολουθήσουν 2 μέρες ανελέητου για τα 37 μου χρόνια κοπανήματος αλλά όταν ακούς μέταλ τετοιου επιπέδου κάθε χαλαρότητα φεύγει και το headbanging είναι ανελέητο!

Και πάμε στο κεφάλαιο Sacred Steel. Λοιπόν σπίτι μου δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσω cd τους. Δεν μου αρέσει η φωνή του Gerrit και πάντα μου δημιουργούσαν ένα περίεργο συναίσθημα ότι ακούω κάποιον που πετάει συνθήματα πάνω σε ριφφς... Στο σανίδι όμως τα δώσανε όλα, ο κόσμος στην Ελλάδα τους λατρεύει και έγινε πανικός, παίξανε πάρα πολύ καλά και με τρελή πόρωση. Sacred bloody steel, metal is war, heavy metal to the end και η διασκευή στο battlecry των omen ξεχώρισαν.

Αυτά για το warm up, θα τα πούμε και για τις επόμενες μέρες.

warlord mkII
12-03-2011, 03:55
Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ δεν έγινε ποτέ!

Βγήκαν μόνο οι JAGUAR, δίδαξαν μέταλ και αυτό ήταν!

Αν κάποιος υποστηρίξει ότι εμφανίστηκαν και άλλες μπάντες, μη τον πιστέψετε (ίσως μόνο για τους Sorcerer).

Ra Pariah
12-03-2011, 05:40
Υπερβολές! :pink:

warlord mkII
12-03-2011, 14:02
Ε ψιτ Μάριε, πάρε μια υπερβολή:

http://www.youtube.com/watch?v=3NJh0YZUlaM&feature=mfu_in_order&list=UL

Στην ιστορία θα μείνει η συζήτηση μεταξύ της er παρέας, όπου ο witchkiller κι εγώ με συνοπτικές διαδικασίες εκμηδενίσαμε αμερικές, ιταλίες, γερμανίες

namiroth
12-03-2011, 14:04
Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ δεν έγινε ποτέ!

Βγήκαν μόνο οι JAGUAR, δίδαξαν μέταλ και αυτό ήταν!

Αν κάποιος υποστηρίξει ότι εμφανίστηκαν και άλλες μπάντες, μη τον πιστέψετε (ίσως μόνο για τους Sorcerer).

Λοιπον το ριπορτ μπορει να γινει ως εξης

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα

...ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΚΙΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΟΜΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΣΑΛΙΩΤΑ,,,

VirusXI
12-03-2011, 14:06
ήρθαν τα πάνω κάτω και το πίσω μπροστά.

Sorcerer - μετριότητες. Δεν περίμενα κάτι άλλο από μια μπάντα που παίζει το 2ο (;) live της και ουσιαστικά δεν νιώθει τη μουσική της. Μπορεί να χαμε πάθει πλάκα πίσω πριν 10κάτι χρόνια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να νιώσουν και να παίξουν όπως πρέπει. Μόνο θετικό η φωνή, αναλλοίωτη.

Sacred Steel - όσο χάλια κι αν είναι στα album τους, είναι δύναμη live. Μπάντα που ξέρει να φτιάχνει ήχο και να παίζει live. Και να θάβει τα φωνητικά της γιατί ξέρει επίσης =P Εξεπλάγην.

Solstice. Περιμένα τα χειρότερα. Ο τραγουδιστής παλευόταν ευτυχώς, επέλεξαν να τιμήσουν New Dark Age και ο κιθαρίστας από Lamb Of Thoth έσωσε τη κατάσταση ηχητικά. Αλλά ήρθε το καινούριο κομμάτι για να με επιβεβαιώσει, μέτριο heavy metal της πούτσας που μόνο ο ψωνισμένος θα μπορούσε να γράψει.

Jaguar - ok, not my kind of beer, αλλά ο μπασίστας με την ηχάρα του και το πιτσιρίκι που βάραγε δίχως αύριο με καναν να το απολαύσω όσο κάτσαμε.

warlord mkII
12-03-2011, 18:01
Δυστυχώς σήμερα μου έκατσε μια δουλίτσα και δεν θα μπορέσω να πάω. Βέβαια μετά τους Jaguar, μόνο Manilla θα μπορούσα ν απολαύσω (αν και για μένα η 2η μπάντα που ήθελα πολύ να δω είναι οι martyr).

Λοιπόν τώρα που είμαι νηφάλιος, μπορώ να πω ότι ....Jaguar, nwobhm κι αν πεθάνω σήμερα θα πάω ευτυχισμένος.

Sorcerer εμένα μου άρεσαν (ναι θα συμφωνήσω με Virus ότι η φωνή τα επισκίασε όλα και ήταν από τις πιο εντυπωσιακές που έχω δει), ο κόσμος σε παροξυσμό, επικοντουμίλα του υψηλοτέρου επιπέδου, ωραία περάσαμε.
Power Crue αγαπάμε, πάντα παίζουν ωραία, φωνάρα.
Sacred Steel, τα είπα στο 1ο ποστ, μου μυρίζουν λίγο τραγίλα αλλά είναι πορωτικοί live.
Solstice... Περίμενα πολύ περισσότερα, ο συμπαθέστατος Ινκας δεν μου άρεσε, ο ντράμμερ ΘΕΟΣ, ο Walker ήτανε σα τον Μεγακλή Βιντιάδη πριν καραφλιάσει, ο άλλος ήταν καραφλοδαίμονας ωραίος, το μπάσο με ψιλοχάλασε και γενικώς περίεργη κατάσταση όπου η καύλα αντάλλασε θέση με τη βαρεμάρα συνεχώς.
Και μετά βγήκαν οι νησιώτες, μας έμαθαν 2-3 πραματάκια για το heavy metal, στη μέση του σετ έψαχνα διανυκτερεύον γραφείο τελετών να στείλει νεκροφόρα να με πάρει γιατί πίστευα ότι δεν θα επιζήσω!

Γνώρισα πολύ και καλό κόσμο, είστε γαμώ τα παιδιά, σας αγαπώ και ελπίζω να τα λέμε από κοντά πιο συχνά, είδα τρελές συμπάθειες χρήστες του er που είχα χρόνια να δω και είναι συγκινητικό και ωραίο...

HEAVY METAL.

Witchkiller
13-03-2011, 16:13
με βάση το προσωπικό μου γούστο αυτό το uth ήταν το χειρότερο απ'όλα. Αποψή μου είναι αυτό ,οκ ,φυσικά και δεν περιμενω να συμφωνήσετε.

ΕΚΕΊ ΌΜΩΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ είναι ότι κάποιες μουσικές δεν είναι για Live ή δεν λειτουργούν τόσο καλά όσο κάποιες άλλες. Kαι όσο και καλές να είναι οι άλλες οι μπάντες όταν την βραδυά κλείνει μία ΒΡΩΜΙΚΗ HEAVY METAL/ROCK'N'ROLL μπάντα τότε καταλαβαίνουμε ΌΛΟΙ ποιοι είναι οι κυριάρχοι του παιχνιδιού. Όταν δε τυχαίνει αυτή η μπάντα να έχει βγάλει ένα δίσκο σαν το power games, ένα από τα 10 καλύτερα ,κακοτράχαλα ,βρώμικα ,λυσσασμένα δείγματα αγγλικού Heavy Metal και καμπόσα ακυκλοφόρητα που ξυρίζουν καιφάλια τότε ,ε ,ΓΑΜΗΣΤΕ ΜΕ με τους sorcerer ,τους sacred steel και τους solstice.

Μόνο το The Fox να αναιβένανε και να παίζανε φτάνει.

Warlord πολύ μου αρέσει όταν βγάζουμε (για 561231675236150 φορά) το πόσο πολύ το nwobhm γαμεί όλο το metal, έτσι με συνοπτικές διαδικασίες.

Mάριε ,παραδέξου το ,πλέον θες να κάνεις μία μπάντα να παίζει κάτι ανάμεσα σε filth hounds ,rock untill you drop, wheels of steel και power games

jack the ripper
13-03-2011, 17:45
εν συντομια για χθες:

Procession: πολυ καλοι ! ειχα ακουσει λιγο ενα αλμπουμ τους αλλα δεν το ειχα ακουσει αρκετες φορες να βγαλω γνωμη! ΠΑΡΑ πολυ καλη αποδοση!

Dawn Of Winter: υπερφωναρα ο τυπος! πολυ καλοι! τα 2 γρηγορα κομματια τους δε με τρελαναν βεβαια καθως τα αργα τους ταιριαζουν περισσοτερο πιστευω

While Heaven Wept: Ο βασικος λογος που πηγα στο UTH. Παιξανε αρκετα απο το παλιο! Δυστυχως απο το νεο επελεξαν να παιξουν μονο το vessel και το to wander the void.. Καλοι ήτανε αλλα περιμενα καλυτερα. Η φωνη στην αρχη ηταν πολυ χαμηλα, μετα διορθωθηκε αυτο..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FURTHEST SHORE ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ? :(

Ruthless
14-03-2011, 02:22
Καλά και χρυσά όσα λέτε για την πρώτη μέρα αλλά...

9XqH4Rla3jA

Γαλλικός ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ!

Λίγοι τους είδαν λόγω ώρας, αλλά έδειξαν, πως είναι το σωστό heavy metal από οπαδούς για οπαδους πάνω από όλα. Γιατί όλοι τους ήταν στις πρώτες γραμμές σε όλες σχεδόν τις μπάντες του φεστιβάλ.

Περισσότερα από βδομάδα που γυρνάω στην πατριδα, με όλες τις διαφωνίες κλπ κλπ.

Ra Pariah
14-03-2011, 19:53
Λοιπόν, κάποια στιγμή τη δεύτερη μέρα πήγα και λέω στον Greg "πώς βλέπεις την κατάσταση;", μου απαντάει "καλά παίζουν". Νόμιζε ότι τον ρώταγα για τους Hurlement. Δεν τον ρώταγα γι' αυτό όμως, αλλά για την ΠΟΛΥ μικρή στήριξη του φεστιβάλ από τους Αθηναίους. Τίποτα, ξεφτίλα πραγματική.. Κάποια στιγμή όπως μου 'πε κι o Greg πρέπει οι Αθηναίοι να μην ξεπέρναγαν τους 40-50 παρευρισκόμενους.

Θα αναφερθώ ενδεικτικά σε ένα συγκεκριμένο σκηνικό: ανεβαίνουν την Παρασκευή δεύτεροι οι Skull Fist και παίζουν πολύ ψυχωμένα κι όμορφα το υλικό τους. Από κάτω γινόταν χαμός και ο κόσμος, δεδομένου ότι κόντευε μόλις έξι το απόγευμα, ήταν πάρα πολύς. Με το που τελειώνει αυτή η μπάντα, ανεβαίνουν στη σκηνή οι Power Crue. Λοιπόν, σαν να έπεσε ποντικοφάρμακο, όλη η αρένα αδειάζει και μένουν μπροστά με δυσκολία είκοσι άτομα, τα οποία τουλάχιστον τα μισά τα γνώριζα με το μικρό τους. ΚΑΤΑΝΤΙΑ. (περιττό να πω ότι δείρανε κανονικά και με τον νόμο οι PC).

Λοιπόν, όλη αυτή η αντιμετώπιση του στυλ: "κηδειομπάντες", "πάμε να δούμε το πιο γυαλιστερό κολάν", "κοίτα, φοράει γαντάκι-γουνάκι ο κιθαρίστας", "έχει τέσσερα διαφορετικά ραφτά White Wizzard" κ.λπ. μόνο κακό μπορεί να κάνει στον αυθεντικό κλασικομεταλλικό ήχο.

Ελπίζω του χρόνου σε μεγαλύτερη στήριξη από τους ντόπιους. Το UTH είναι ό,τι πιο ωραίο συμβαίνει στην πρωτεύουσα από φεστιβάλ, είναι κρίμα να πάψει να υφίσταται.

warlord mkII
14-03-2011, 21:18
Το μόνο ελαφρυντικό για τον κόσμο είναι η οικονομική κατάσταση. Μιλώντας με διάφορους, το ποσοστό των ανέργων άγγιζε το 50% στους γνωστούς μου!

Εμένα με χάλασε η συμπεριφορά αρκετών από τις μπάντες που απλά ήρθαν, έπαιξαν, έφυγαν.

Ελπίζω ο Μανώλης να αντέξει πολλά χρόνια ακόμα γιατί αυτό το φεστιβάλ πέρα από τις σημαντικές μπάντες που μας έχει επιτρέψει να δούμε χωρίς να τρέχουμε στις γερμανίες, είναι κάτι σαν οικογενειακή μάζωξη!

Ra Pariah
14-03-2011, 21:54
Solstice - Cimmerian Codex

UzYnB4Fje9Q

Solstice - Cromlech

HqakGtwfdxw

Ένα όνειρο πραγματοποιήθηκε.

Procession - Solitude (Candlemass cover) με Geritt στη φωνή

gqQBhCkvJ1k&feature

Το UTH VΙ ανακηρύσσεται στο φεστβάλ του ΚΑΡΑΦΛΑ. Πιο metal τύπος δεν γίνεται.

rAiBJjJjj1U&feature

Οι Οστρογότθοι ήσαν πραγματικά πωρωτικοί.

gfwjAHaKdMo

Classics Never Die. Προσθέστε και τον πιο ισορροπημένο κιθαρίστα του 3ημέρου.

ΥΓ: Νίκο, ό,τι και να λέμε, η κρίση η οικονομική μας έχει ξεζουμίσει ολουνούς. Στη χειρότερη θέση βρίσκονται σίγουρα όσοι βρέθηκαν στα καλά του καθουμένου δίχως μισθό. :oops: Ας μην κάνουμε, όμως, αυτό το thread παράρτημα του politics section. Δεν νομίζω να είναι αυτό το ζητούμενο. Εγώ ξέρω ότι με 70 έουρα είδα 19 μπάντες. Μπάντες σοβαρές και μετρημένες (με προφανή εξαίρεση τους Speedwhore). Η ποιότητα του φεστιβάλ για ακόμη ένα χρόνο ήταν πολύ πάνω από τον μέσο όρο.

mrmaiden
14-03-2011, 22:22
Solstice - Cimmerian Codex

UzYnB4Fje9Q

Solstice - Cromlech

HqakGtwfdxw

Έτσι:headbang::headbang::headbang::headbang:

Xstroyer
16-03-2011, 15:30
Οstrogoth πάνω απ'όλα.

Sorcerer και σεμινάριο επικού doom. Μυσταγωγία (το νέο κομμάτι δεν λέει, αλλά στα @@ σε σχέση με αυτό που βιώσαμε)
Sacred Steel ισοπέδωση (μόνο για μεταλλάδες και οχι φλοκάτες).
Το τρίπτυχο The Sleeping Tyrant/Cimmerian Codex/Cromlech από Solstice ήταν όνειρο (καλό και το νέο κομμάτι)
Κάβλα οι Dawn Of Winter, τίμιες εμφανίσεις από Power Crue και Procession.
Γλέντι σε Jaguar (γιατί έτσι γίνεται πάντα σε NWOBHM) αν και κάτι χάλαγε τη κατάσταση.
Full συναίσθημα σε While Heaven Wept, αν και ο ήχος δεν ήταν αυτός που έπρεπε και έγιναν λαθάκια, δεν τρέχει μια όμως.
Πολύ καλό το υλικό των Wishdoom αν και δεν λειτουργεί πολύ καλά live, δυνατοί και οι Skull Fist.
Mεγάλη απογοήτευση (δυστυχώς) οι Martyr.
Aυτά. Τέλος.

warlord mkII
16-03-2011, 16:30
Τελικά μόνο εγώ ξετρελάθηκα με το καινούριο Solstice? Μου θύμισε Isen Torr!

VirusXI
16-03-2011, 18:11
ναι.

=P

2η μέρα.
Dawn Of Winter άνετα η μπάντα του festival (eh και πριν καν γίνει το φεστ η αλήθεια είναι, κατά με πάντα).
Procession πολύ καλοί, βραβείο κολλητικότερου doom metal riff 2010 (chants of the nameless).
Θα αποφύγω περίτεχνα να πω κάτι για WHW, αν και είναι μουσικάρες.

KEDLViv8ZMg

Ghoul
16-03-2011, 19:37
μπαντα του φεστιβάλ με διαφορά οι Procession.

η πρώτη μέρα ήταν απογοητευτική κυρίως λόγω της κακής εμφάνισης Solstice. απροβάριστοι, πολλά λάθη ο Walker, μέτριος ήχος, δεν τους βγήκε το συναίσθημα. η επιλογή των κομματιών θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη (ή να παίξουν παραπάνω) και το καινούριο μου φάνηκε ένα μέτριο Isen Torr κομμάτι.
Sacred Steel αν και δε μου αρέσουν σα μπάντα, είχαν καλή απόδοση και έβγαλαν αρκετή δύναμη.
Sorcerer εξαιρετικοί. μια μπάντα μόνος του ο τραγουδιστής.
Jaguar η αποκάλυψη της βραδιάς. δεν είχα ακούσει νότα και ισοπεδώθηκα από την ενέργεια και την αλητεία που έβγαλαν τα παππούδια. Δίδαξαν.

2η μέρα πήγαμε από νωρίς.
για τους Emerald ας μην εκφέρω γνώμη καλύτερα.
Procession άψογη εμφάνιση, συναίσθημα, ανατριχίλες, φωνάρα, δύναμη, DOOM. ήταν όλα εκεί. όπως τους περιμέναμε. καλή και η διασκευή αν και θα προτιμούσα να το τραγουδήσει ο φελίπε.
Dawn of Winter τίμιοι. αν και δε με τρελαίνουν μουσικά, έπαιξαν πολύ καλά, με συναίσθημα και τα όλα τους. ο τραγουδιστής εξαιρετικός frontman και εδώ, χωρίς να έχει καμια φωνάρα έχει το γνώθι σ'εαυτόν ξέροντας τα όρια του χωρίς να υπερβάλει.
WHW πολύ καλοί συνολικά αν και δεν κάλυψαν τις προσδοκίες μου. τους περίμενα λίγο πιο δεμένους και καλύτερη επιλογή κομματιών.
Ostrogoth κι αυτοί άψογοι. πώρωση στα "Full Moon's Eyes" και "Paris By Night" (sing along μαζι με WoTaN :touched:). δυστυχώς έχασα "Heroes' Museum" γιατι άργησα λίγο να μπω. σε ορισμένες φάσεις βαρέθηκα γιατί δεν είναι του γούστου μου όλα τα κομμάτια τους, όμως σε γενικές γραμμές γάμησαν.

πολύ καλή διοργάνωση συνολικά. εντυπωσιάστηκα από την ακριβή έναρξη κάθε μπάντας. η προσέλευση από εξωτερικό και επαρχία ήταν αρκετά έντονη αλλά γενικά θα μπορούσε να είχε περισσότερο κόσμο. αυτά. και του χρόνου!

warlord mkII
17-03-2011, 09:54
Διαβάζω στα ιντερνετς ότι οι Jaguar είχαν punk attitude..... Ρε πάτε καλά? Τί πανκ ρε πούστημ.... 10000000000000000% metal, όπως θα παρακαλούσαν να το έχουν άπειρες μπάντες. Επειδή έχετε (αυτοί που τα λένε ε) μάθει με τον κάθε μίζερο κουράδα που τρέμει στο σανίδι, σας φαίνονται punk οι jaguar?

Και το λέγαμε για χαβαλέ με τον witchkiller..

Witchkiller
17-03-2011, 15:55
Το ότι οι Jaguar είναι 101% ,πιο κλασσικό δεν πάει ,Heavy Metal είναι δεδομένο. Το ότι έχουν punk/rock'n'roll "άποψη" στη μουσική τους και αυτό ισχύει (όσον αφορά το γκάζι και την βαρβατίλα της χροιάς τους ,όχι τα riffs). Η μπάντα είναι ισοπεδωτικό Heavy Metal ,σύμφωνοι, αλλά θα πρέπει να συμφωνίσεις ότι ο "αέρας" τους βγάζει ένα "μπάχαλο" που εγώ προσωπικά το λατρεύω.

Τώρα γι'αυτό που είπες δεν ξέρω τι εννοείς αλλά εάν το σχόλιο που διάβασες για Punk attitude έγινε υποτιμητικά για μία τέτοια μπάντα ,τότε τι να πω. Έτσι είναι αγόρι. Άμα δεν έχεις έχεις ύφος Μαέβιους Παχατουρίδη πλέον (στο πιο σκοτεινό), δεν αγγαλιάζεις στοργικά την κιθάρα σου την ώρα που σολάρεις ,δεν έχεις τουλάχιστον δύο τραγούδια με σημεία "ωωω-ωωω-ωωω" ,δεν έχεις στίχοι για μάχες και είσαι μονοκίθαρος έχεις punk άποψη.

Reject
17-03-2011, 16:04
επειδή Warlord τα του πανκ της εποχης 77-79 δεν τα γνωριζεις,θα σου πω πως μπαντες όπως οι Jaguar,Vardis,Iron Maiden(πρωτου δισκου),sledgehammer ήχουν πολυ καλά στα δικα μου αυτιά,και όσο παράξενο και αν σου φαίνεται,έχουν μία τάση (οχι μουσικη ξεκάθαρα,αλλα σε αντίληψη) προς το punk της εποχής.Ενώ οι angelwitch,diamond head εχουν ξακαθαρα χαρντ ροκ/χεβυ μεταλ αντίληψη.
Για να καταλάβεις τι εννοώ,ακου το παρακάτω (που ειναι μία από τις πιο κλασσικές πανκ μπάντες του 1977) και θα μπορούσε άνετα με λίγο διαφορετικό παιξιμο να είναι nwobhm

4s2jOb8so0A

Witchkiller
17-03-2011, 16:26
ακριβώς αυτό λέω και'γω αγόραρε............το ίδιο πράμα. Οι ομοιότητες στην αισθητική είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρες. Και για να μην αφήνω κουβέντες να αιωρούνται όπου αισθητική = βρώμικος,βαρβατίλα ήχος ,τάση για τσιτωμένο γκάζι....................

Witchkiller
17-03-2011, 17:20
Τελικά μόνο εγώ ξετρελάθηκα με το καινούριο Solstice? Μου θύμισε Isen Torr!

άμα σου πω ότι ήταν και το μοναδικό κομμάτι τους που μου άρεσε............

warlord mkII
17-03-2011, 17:23
Βάζετε πολλά θέματα, θα προσπαθήσω να είμαι περιεκτικός:

Ναι, νομίζω ότι ειπωθηκε υποτιμητικά το punk attitude... Εδώ φτάσαμε, αν δεν βγεις ζωσμένος φισεκλίκια, αν δεν έχεις εξώφυλλο φραζέτα, πάει δεν είσαι μέταλ!

Πάνκη το θέμα Punk - nwobhm είναι από τα αγαπημένα μου και το έχω ψάξει πάααρα πολύ. Λοιπόν οι περισσότεροι που έπαιζαν σε nwobhm μπάντες εκείνη την εποχή λένε ότι η επηρροή του πανκ περιορίστηκε στο diy attitude. Ότι ήταν απογοητευμένοι από τις δισκογραφικές και αποφάσισαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους με ντέμος, φανζινς, διοργάνωση συναυλιών, ανεξάρτητες εταιρίες κλπ. Αυτή είναι μια στερεότυπη απάντηση των nwobhm μουσικών στην ερώτηση "σας επηρέασε το πανκ?". Όταν το περιορίζεις σε μουσική επηρροή, οι απαντήσεις ποικίλουν από "βέβαια, είχα δει τους Χ και ζήλεψα την βία και την επαφή με το κοινό" μέχρι "με τίποτα, εμείς ξέρουμε να παίζουμε μουσική!"
Η αλήθεια είναι (όπως πάντα) κάπου στη μέση, το πανκ προηγήθηκε του nwobhm και οι μεταλλάδες δανείστηκαν πολλά. Δεν είναι κακό αυτό. Αλλά 30 χρόνια μετά, να υποστηρίζεις ότι οι jaguar έχουν έστω και τη παραμικρή σχέση με πανκ, ε είναι αστείο.

Από τις μπάντες που αναφέρεις διαφωνώ ριζικά με τους Vardis, οι άνθρωποι έπαιζαν επιμεταλλωμένο boogie - κάτι σαν status quo μετά από πολλά ναρκωτικά!

http://www.youtube.com/watch?v=cdXPa6QVHU0
το οποίο κομμάτι δεν είναι καθόλου χαρακτηριστικό της μουσικής της μπάντας!
Νομίζω ότι για την άποψή σου παίζει ρόλο η εμφανης ομοιότητα με motorhead και rock 'n' roll

Οι Sledgehammer είναι πολύ πιο κοντά στο κλασσικό Hard rock παρά στο πανκ,

http://www.youtube.com/watch?v=v9tsieZjGVk&feature=related
και οι jaguar είναι αγνό παρθένο heavy metal με κάτι αρχ.... ΝΑ!

http://www.youtube.com/watch?v=wPkmYdkFY8I

Το κομμάτι που πόσταρες, ναι με λίγο διαφορετικό παίξιμο και πολύ διαφορετικά φωνητικά θα μπορούσε να είναι nwobhm!

Marillion
17-03-2011, 17:47
ελα δεν ειναι μόνο έτσι εκτός αν βγάζεις στην απεξω την άλλη λιγότερο γυαλισμένη πλευρά του nwobhm με tank/venom/motorhead κτλ.

ειδικά οι motorhead που ντεμπούταραν πάνω στο αποκορύφωμα του hype για το punk της Βρετανίας (αν και την ουσιαστική δουλειά ξεκίνησαν να την κάνουν περίπου το 1979) είχαν αρχίσει να δίνουν μεγάλη έμφαση στην ενέργεια τα power chords, τα γρήγορα τραγούδια όπου όλως τυχαίως περισσότερα κοινά με το punk παρά με το metal της εποχής είχαν.
και έγιναν και άλλες αλλαξοκωλιές τότε, δηλαδή έβλεπες τον Algy να παίζει με damned & saints πριν κάνει τους tank ή τους venom να λένε είμαστε μακρυμάλληδες punks.
συμφωνώ στα περί diy attitude αλλά ντεμπούτο maiden που λέει ο πανκης βγήκε σε πολυεθνική (αντί για def leppard) και ήταν απτα πρώτα crossover albums ε, μα τη παναγία.
γενικά καταλαβαίνω πως δεν μπορείς να πεις το nwobhm punk metal κίνημα σήμερα, αλλά τότε που τα πάντα ήταν σε ψιλοεμβρυακή μορφή, ε μπορούσες να το αποκαλέσεις τέτοιο ε και κάθε μουσικοιστορικός που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να το δει έτσι.

warlord mkII
17-03-2011, 18:27
Μαρίλλιε, είπα ότι το θέμα είναι τεράστιο και δεν μπορεί να αναλυθεί σε ένα ποστ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του nwobhm είναι ότι δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο ήχο, περιλαμβάνει από προγκ ροκ και αορ μπάντες μέχρι πρωτο-μπλακ (βενομ).
Έχει επικρατήσει πάντως η άποψη ότι "καθαρό" nwobhm έπαιζαν οι μπάντες που είχαν τον λεγόμενο neat sound, δηλαδή μπάντες που ηχογράφησαν για την neat και είχαν κοινά χαρακτηριστικά στον ήχο τους (blitzkrieg, satan, avenger, raven) αλλά και μπάντες που ηχογράφησαν σε άλλες ανεξάρτητες δισκογραφικές αλλά έμοιαζαν με τις προαναφερόμενες όπως πχ hollow ground, mithra, sweet savage, jaguar.
Οπότε δεν αφήνω επίτηδες κανέναν απ' έξω...
Μα κι εγώ αυτά λέω, ότι υπήρξε επίδραση του πανκ και υπήρχαν μπάντες που το παραδέχονταν καθαρότατα (tank, venom) αλλά υπήρχαν και μπάντες που βγάζαν σπυράκια με τέτοιες απόψεις για την μουσική τους (diamond head, gaskin, bitches sin, no quarter, saxon).
Οι Motorhead με τίποτα δεν ανήκουν στο nwobhm (το έχω και σαν τεστ σοβαρότητας κειμένου/βιβλίου αυτό). Είναι καθαρά 70ς μέταλ, επηρρεάστηκαν τρελά από το πανκ και από το κλασσικό ροκ 'ν' ρολλ και με τη σειρά τους επηρρέασαν το μισό nwobhm.
Το ντεμπούτο maiden ναι βγήκε σε πολυεθνική και καλά έκανε, αλλά μέχρι τότε ο χαρις είχε ρίξει πόρτα σε αρκετές προτάσεις γιατί ήθελαν να έχουν λόγο στο πως θα παίζουν οι maiden. Το όνομά τους το έχτισαν στα κλαμπάκια παίζοντας. Μάλιστα, ο μύθος λέει ότι ο απεσταλμένος της ΕΜΙ σε μία συναυλία τους, δεν κατάφερε καν να τους δει από τον πανικό που γινόταν στο κλαμπ, αλλά βλέπωντας την πόρωση του κόσμου εισηγήθηκε να τους υπογράψουν!
Τέλος το nwobhm σε καμμία περίπτωση δεν θα το χαρακτήριζα κάπως σαν κίνημα (ο ίδιος ο cox (tygers of pan tang) λέει ότι δεν υπάρχει κίνημα αφού δεν υπήρχε κοινή ηχητική βάση - εισαγωγή της εγκυκλοπαιδειας του mcmillan) και σίγουρα δεν θα το χαρακτήριζα μεταλ-πανκ κίνημα αφού στο nwobhm συμπεριλαμβάνονται άπειρες μπάντες που δεν έχουν τη παραμικρή σχέση με το πανκ (ethel the frog, anthem, arc, force, gaskin, witchfynde, samson, tredegar, omega, no quarter, quartz, άπειρες πραγματικά!)

Witchkiller
17-03-2011, 18:51
Νικόλα μόνο για Jaguar θα διαφωνήσω .όπως προείπα θεωρώ ότι η σχέση της μπάντας με το punk έγγυται στην αισθητική της δηλ στο χυμαδιό και απίστευτα ωμό του ήχου της ,όχι στη μουσική. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση που μεγάλη μερίδα από punks με τους οποίους έχω μιλήσει γουστάρουν εως και λατρυεούν το power games. Κανένας από αυτούς μουσικά δεν βρίσκει ,εμφανή τουλάχιστον, punk επιρροές στη μουσική τους αλλά στο ακατέργαστο του ήχου τους (και πως να το κάνουμε ,οι πουσταράδες έχουν ήχο σιδηρόδρομο :touched:)

edit: πολύ μου αρέσει που μεταλλάδες και πάνκηδες ανταλλάσουν πολιτισμένες ,σοβαρές απόψεις για την αλλιλεπίδραση των ιδιωμάτων που γουστάρουνε. Τελικά αν δεν είσαι "καμμένος" (και ξέρουμε πολύ καλά ότι τέτοιοι υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ και στα δύο μέρη) κάνει κουβέντες μούρλια.

Σε άλλα νέα πάω να ολοκλυρώσω το καινούριο έπος της μπαντάρας μου "e mail from a she-male"

warlord mkII
17-03-2011, 19:08
Το να αρέσει κάτι σε πανκς, δεν το κάνει πανκ!
Το ίδιο λέμε σχεδόν, οι jaguar είναι χύμα μέταλ με τις ριφάρες τους, τις σολάρες τους, τη φωνάρα, το μπάσο... Ναι, οι γρήγοροι ρυθμοί στο μέταλ είναι κυρίως πανκ επηρροή (αν και εδώ έχω να πω ότι υπάρχουν οι budgie, το fireball και το speed king των deep purple και αρκετά άλλα που προϋπήρχαν του πανκ) αλλά οι περισσότερες nwobhm μπάντες αφομοίωσαν καλά την πανκ επηρροή, την ανακάτεψαν με πολλές άλλες (70s metal, classic rock, prog rock, blues) και έδωσαν νέα πνοή στο "κουρασμένο" 70ς μέταλ.

GuardianOfIvorytower
17-03-2011, 21:56
Επειδή είπατε κάτι για πολιτισμένες συζητήσεις, θα γίνω λίγο Wotan για το χαβαλέ της φάσης και θα πω:

Ουυυυυυυυυυυυ, έξω το άμουσο punk από το heavy metal μου!!!!!!!!!!!!!!!

χαχαχαχαχαχαχα φιλούμπες αγόραροι

witchi έπος ο τίτλος

Reject
17-03-2011, 22:51
έχουμε επίπεδο ως λαός,πώς να το κάνουμε.
Στην Αγγλια υπήρχε αρκετη αλληλεπιδραση αναμεσα στα 2 μουσικά είδη,και αυτό φαινεται αρκετά στο τρίτο κύμα του punk(GBH,Exploited) και στο Αγγλικό thrash metal (Onslaught,Talion).
Ο Αlgy Ward όντως έπαιξε σε 2 από τους πιο σημαντικούς punk δίσκους του 77,The Damned-Machine gun etiquette/The Saints-Eternally yours.
Βασικά,για εμένα,και εντελώς δημοκρατικά,οποιος τρουμεταλος αποκυρήσσει το nwobhm (είτε είναι πιο μελωδικό,είτε ειναι πιο πανκιζων,είτε πιο κοντα στο μεταλ) είναι για φάπες.Γιατί οπως και να έχει,ειναι το πιο αυθεντικο κινημα που εβγαλε ποτε το metal στην ιστορια του,μακραν.
Σε κουβέντες μου με άτομα όπως ο Αl Quint (50άρης punk,ακόμα ενεργός,Αμερικάνος),παραδέχεται και γουσταρει απόλυτα την όλη φάση του nwobhm.Αντίθετα,μιλάει τρομακτικά υποτιμητικά για μπάντες όπως οι Virgin Steele/Manowar κτλ κτλ μιας και τα έζησε όλα αυτά,και μου χει πεί συγκεκριμένα πως "αυτοί σε συγκριση με το nwobhm ήταν απλα ενα τσίρκο,βλέπαμε μπάντες όπως οι Tank και οι πρωιμοι Iron Maiden και παθαιναμε πλακα και με αυτα γελούσαμε"
Σφαχτειτε.

freak brother
17-03-2011, 22:59
επιτελους μια ενδιαφερουσα μουσικη συζητηση εχουμε πηξει στα τρολς.

Ra Pariah
17-03-2011, 23:17
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου, μη νομίσετε ότι σνομπάρω! :P

Το πρώτο full των Jaguar ξεχειλίζει στο distortion, ΔΙΑΟΛΕ! Από παντού σού 'ρχονται μεταλλικές κιθαριές και σε αφήνουν σέκο και σε κώμα! Από τα πιο ολοκληρωμένα δισκάκια NWOBHM που έχουν φτάσει στα χέρια μου.

Στα του live: καλά κάναν και βασίσαν το set-list τους στο ντεμπούτο και τα 7άρια. Μάλλον είναι και το καλύτερο υλικό τους.. Παρόλα αυτά η κιθάρα που άκουσα στο ΑΝ ήταν ένας μακρινός συγγενής αυτού που περιέγραψα ανωτέρω. Φτώχαινε τον συνολικό ήχο η τόσο απλοϊκή κιθαριστική γραμμή. Το rhythm section αντίθετα μου ακούστηκε αρκετά μεταλλικό, πολύ κοντά σε αυτό που φανταζόμουν. Τέλος, ο τραγουδιστής ήταν πάρα πολύ ενεργητικός, αλλά σε σημεία θα μπορούσε να ήταν ένα-δυο κλικ πιο ουσιαστικός. Δεν φάλτσαρε πάντως ή κάτι τέτοιο..

Τέλος, Reject, αν είναι σφαζόμαστε για τα λεγόμενα του Al Quint, ας το κλείσουμε το μαγαζί καλύτερα.. Το ότι αυτός ο κύριος δεν πάει την "κλίκα της πανοπλίας" (Manowar, Virgin Steele, Medieval Steel κ.λπ.) δεν σημαίνει κάτι. Μπορεί να μην τη γουστάρει για στιχουργικούς λόγους ή για οτιδήποτε άλλο μπορεί να χωρέσει ο νους μας. Και, γενικότερα μιλώντας, αν αρχίσω να σου απαριθμώ "αιρετικά" quotes από σημαντικούς μουσικούς, δεν θα τελειώσουμε ούτε μεθαύριο.

warlord mkII
18-03-2011, 00:04
Βασικά,για εμένα,και εντελώς δημοκρατικά,οποιος τρουμεταλος αποκυρήσσει το nwobhm (είτε είναι πιο μελωδικό,είτε ειναι πιο πανκιζων,είτε πιο κοντα στο μεταλ) είναι για φάπες.Γιατί οπως και να έχει,ειναι το πιο αυθεντικο κινημα που εβγαλε ποτε το metal στην ιστορια του,μακραν.

Μεγάλη κουβέντα γιατί για κάθε έναν πραγματικό μεταλλά που ένιωθε τη φάση υπήρξαν εκατό που απλά είδαν φως και μπήκαν. Επίσης το nwobhm έχει τη τραγικότερη κατάληξη σαν "κίνημα" αφού σχεδόν όλοι προσπάθησαν να κατακτήσουν την Αμερική γυρίζοντάς το σε πουστρίλες.
Ακόμα και σοβαρότητες μπάντες όπως οι Tygers of Pan Tang, Saxon, Holocaust (σαν Holosade) ζήλεψαν τη δόξα των Def Leppard!
Ένα κίνημα που ξεκίνησε σαν εχθρός των εταιριών, έγινε το τέλειο θύμα τους!

Παρόλα αυτά η κιθάρα που άκουσα στο ΑΝ ήταν ένας μακρινός συγγενής αυτού που περιέγραψα ανωτέρω. Φτώχαινε τον συνολικό ήχο η τόσο απλοϊκή κιθαριστική γραμμή.

Μάριε, στο στούντιο έχει γράψει 234235 κιθάρες, στο live έπρεπε να τα αποδώσει όλα αυτά με μία και κατά την άποψή μου το κατάφερε πάρα πολύ καλά!

πολύ μου αρέσει που μεταλλάδες και πάνκηδες ανταλλάσουν πολιτισμένες ,σοβαρές απόψεις για την αλλιλεπίδραση των ιδιωμάτων που γουστάρουνε. Τελικά αν δεν είσαι "καμμένος" (και ξέρουμε πολύ καλά ότι τέτοιοι υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ και στα δύο μέρη) κάνει κουβέντες μούρλια.

Κώστα, από τη στιγμή που ο πάνκης λέει την άποψή του και τη στηρίζει με επιχειρήματα, δεν υπάρχει λόγος να τσακωθούμε. Τα έχουμε πει, πολλές φορές στο ER υπερβάλω, μηδενίζω κλπ αλλά αυτό εξαρτάται και από την διάθεση του συνομιλητή...

μιλάει τρομακτικά υποτιμητικά για μπάντες όπως οι Virgin Steele/Manowar κτλ κτλ μιας και τα έζησε όλα αυτά,και μου χει πεί συγκεκριμένα πως "αυτοί σε συγκριση με το nwobhm ήταν απλα ενα τσίρκο,βλέπαμε μπάντες όπως οι Tank και οι πρωιμοι Iron Maiden και παθαιναμε πλακα και με αυτα γελούσαμε

Ας έβλεπε όμως και κανά Jag Panzer, Riot, early Savatage, Armored Saint, Overkill, Agent Steel και μάλλον δεν θα γέλαγε! Το αμερικάνικο μέταλ είναι απόλυτα χαοτικό, ακόμα χειρότερο από το nwobhm να το κατατάξεις και να το χωρίσεις σε "κινήματα"...
Κι εμένα μου τη σπάει τρελά η ποζεριά/φιλαργυρία των manowar, θεωρώ τους Virgin Steele δ εθνική του αμερικάνικου μέταλ αλλά δεν μπορώ να πω ότι αυτά τα γκρουπς ορίζουν "κάτι"...
Μάλιστα, τρέφω μεγαλύτερο σεβασμό σε μπάντες εξ αμερικής που έμειναν στο ένα ντέμο γιατί αυτό που έπαιζαν ήταν τόσο ΣΟΒΑΡΟ ΜΕΤΑΛ που καμμία εταιρία δεν θα το κυκλοφορούσε από ότι σε αρκετές nwobhm μπάντες που βγάλαν ένα 7", δεν έγιναν οι νέοι maiden και τα παράτησαν.. Το ξέρω ότι η προηγούμενη πρόταση δεν βγάζει κάποιο νόημα, δεν μπορώ να εξηγήσω τί νιώθω με λόγια, ίσως παίζει ρόλο το ότι έχω πάει στην Αμερική και ξέρω ότι εκεί το χρήμα είναι θεός με την πολύ κακή έννοια και εγώ σαν ρομαντικός μεταλλάς συγκινούμε με τη συνειδητή απόφαση ανθρώπων να παίξουν heavy metal έτσι όπως δεν έχει καμμία τύχη να αρέσει σε πολυάριθμο κοινό!

Σε άλλα νέα πάω να ολοκλυρώσω το καινούριο έπος της μπαντάρας μου "e mail from a she-male"

Τί email ρε, βρες άλλη ομοιοκαταληξία, αυτή δεν είναι αρκούντος τρου!

Reject
18-03-2011, 00:34
Για riot,overkill,savatage (ολους πρωιμους) μου ειχε πει οτι τους ειχε δει,και ηταν μαλιστα αυτος που με παροτρυνε να ακουσω δουλειες τους (για την ιστορια riot μου αρεσαν,οβερκιλλ ενας δισκος μονο(feel the fire) και savatage-sirens/dungeons).Και για ολους μου ειπε τα καλυτερα.
Μου ειχε πει οτι του εκανε παντα τεραστια εντυπωση το πως ειναι χωρισμενοι οι οπαδοι σε μουσικες φυλες στην Ευρωπη,και οτι έχουν "απαγορευτικα" σε αυτα που ακούνε."Δεν πρεπει να ακούς αυτο γιατι αλλιώς δεν εισαι punk/metal/whatever".
Επίσης αναφέρθηκε οτι στην Αμερικη έπαιζαν οι Black flag μαζι με τους Saint vitus το 1982,oι Slayer με τους Corrosion of conformity το 1984,ή οι Exodus με τους Verbal Abuse, ενώ στην Ευρώπη ποτε μα ποτε δεν θα τολμούσαν να κάνουν τέτοιο εγχείρημα γιατι θα έπεφτε 100% ξύλο.
Γενικά,με διάφορους Αμερικάνους της εποχής που μιλάω χρόνια,μου το έχουν αναφέρει ότι είμαστε και γαμω τους κλειστόμυαλους σε αυτό το ζήτημα.Και εγώ έτσι ήμουν,μέχρι που κατάλαβα 5-10 πράγματα πριν καποια χρόνια.

Για τους Manowar είναι μια ιστορία πολύ περίεργη.Με Νεουορκεζους που μιλάω,punks απο την μία,αλλά αρκετα ανοιχτομυαλους από την άλλη και με ποικίλα ακούσματα,θεωρουν οτι οι Manowar ήταν πάντα κάτι σαν joke band,πράγμα που ποτε δεν το άκουσα για τους Riot.

Eνας πολυ γαμάτος τύπος,είναι ο Nate (ιδιοκτητης της http://www.gloomrecords.com/ ),ο οποίος συμμετείχει σε διάφορες hardcore μπαντες στα 80ς και 90ς,και έχει το blog http://truepunkmetal.blogspot.com/ όπου μπορεις να βρείς πράγματα για τα οποία θα εκπλαγείς.

Περι Αγγλίας που λες,το βιοτικό επίπεδο των Αγγλων (τοτε,1977-1982) ήταν τόσο χαμηλό,η συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες,για αυτό και πάρα πολλές μπάντες δεν μπορούσαν να ηχογραφήσουν κάτι παραπάνω από ένα 7αρακι,και μετα day job.Σε αντίθεση με τους Αμερικάνους της εποχής,που βίωναν την απόλυτη χλιδή σε πολλές μεγαλουπόλεις (με εξαίρεση κάποιες περιοχές της Ν Υόρκης/ή της πολιτείας της California),και σε μικρές πόλεις η κάθε μπάντα μπορούσε να έχει ενα προβάδικο στο γκαράζ της,γενικά οι Αμερικάνοι ήταν πολύ πιο ευνοημένοι σε αυτό το ζήτημα τότε....

warlord mkII
18-03-2011, 11:53
Μου ειχε πει οτι του εκανε παντα τεραστια εντυπωση το πως ειναι χωρισμενοι οι οπαδοι σε μουσικες φυλες στην Ευρωπη,και οτι έχουν "απαγορευτικα" σε αυτα που ακούνε."Δεν πρεπει να ακούς αυτο γιατι αλλιώς δεν εισαι punk/metal/whatever".
Επίσης αναφέρθηκε οτι στην Αμερικη έπαιζαν οι Black flag μαζι με τους Saint vitus το 1982,oι Slayer με τους Corrosion of conformity το 1984,ή οι Exodus με τους Verbal Abuse, ενώ στην Ευρώπη ποτε μα ποτε δεν θα τολμούσαν να κάνουν τέτοιο εγχείρημα γιατι θα έπεφτε 100% ξύλο.
Γενικά,με διάφορους Αμερικάνους της εποχής που μιλάω χρόνια,μου το έχουν αναφέρει ότι είμαστε και γαμω τους κλειστόμυαλους σε αυτό το ζήτημα.Και εγώ έτσι ήμουν,μέχρι που κατάλαβα 5-10 πράγματα πριν καποια χρόνια.

Τεράστιο ποστ σε αξία!
Οι αμερικάνοι γενικά είναι πολύ πιο ανοιχτοί, μπορεί σήμερα κάποιος να πάει στη μαντόνα και αύριο στους slayer.
Αυτή η τάση που υπάρχει (και εδώ μέσα κυριαρχεί) του "ακούω απ' όλα - προς θεού μη μας πούνε και κολλημένους" εμένα μου γυρνάει τα άντερα. Όταν ρωτάω κάποιον "τί ακούς" και μου απαντάει "απ' όλα" τρελαίνομαι! Τί "απ' όλα", σουβλάκι παραγγέλνεις?
Συνήθως το λένε άτομα που έχουν επιδερμική σχέση με τη μουσική, δεν κάθονται να αναλύσουν τί ακούνε αλλά καταπίνουν αμάσητα όσα τους πασάρει το σύστημα των δισκογραφικών/περιοδικών/καναλιών και του λάιφ στάιλ. Δυστυχώς τέτοιο σύστημα υπάρχει παντού, ακόμα και στο τρου μέταλ και αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός του μουσικόφιλου είτε αυτός ακούει μέταλ, είτε πανκ είτε λαϊκά.
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο τραγικά και από τις 2 πλευρές. Από τη μία έχουμε αυτούς που θα πάνε στο σονισφηρ και θα νιώσουν μέταλλα με τους μέιντεν και τους σλίπνοτ και από την άλλη έχουμε άτομα που σνομπάρουν τους jaguar γιατί δεν έχουν στίχους για σπαθιά και μάγισσες.

Reject
18-03-2011, 19:34
Ναι ρε συ warlord,αλλά εδώ δεν μιλαμε για διαφορες madonna με Extreme noise terror!
δλδ οι Celtic Frost έχουν πολλές διαφορές με αυτούς εδώ?
F30Et7eDiIQ

Μήπως οι Cockney Rejects έχουν τόσο τραγικές διαφορές με το heavy metal της εποχής τους?? (1980)
FX3rL1Ow5Kk

Και γιατί ένας που ακούει hard rock φάση Sweet,Slade,Rose tatoo να μην μπορεί να ακούσει τους Cock Sparrer?
Vq85vxM2DoY

Δεν είναι το "απ'ολα" το ζήτημα,είναι ρε σύ ότι αυτά που ανέφερα,ειναι παρεμφερή μαζί τους μεχρι παρεξηγήσεως.Δεν είναι τόσο χαώδεις οι διαφορές.

cybernaut
18-03-2011, 21:49
Πάντως κ στην Ελλαδα εχουν μικρύνει πολύ οι ψαλιδες κ το μουσικόφιλο κοινό ειναι πολυ πιο ανοιχτομαυλο απ' ότι μια δεκαετία πριν, χορεύουμε στον Moby κ τους Prodigy, κοπανιομαστε στους Slayer και στους Megadeth.

Aπό την άλλη, μερικά κατάλοιπα Μετσαλ Χαμμερ καλά κρατούν.. (δεν θα ξεχασω ποτε Καραολίδη να χανει την θεση του ως αρχισυντακτης αφου τολμησε να βαλει εξωφυλλο Nirvana εκει στα mid-90's)

Xstroyer
19-03-2011, 00:34
Πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, οπότε ας πω και εγώ την αποψή μου. Γκάζι και χύμα ήχος, σε καμία περίπτωση δεν είναι απόλυτο χαρακτηριστικό και αποκλειστική πατέντα της punk. Οι Jaguar είναι Heavy Metal και δεν βλέπω punk επιρροές στο New Wave Of British Heavy Metal, αφού έχει ελάχιστη χρονική διαφορά από την υπάρχουσα punk και για ένα διάστημα ήταν χρονικά ταυτισμένα. Το δε Βρετανικό Heavy Metal προϋπήρχε του NWOBHM (π.χ. Judas Priest). Punk επιρροές βέβαια, συναντάμε σε κάποιες thrash μπάντες, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
Όσον αφορά την αισθητική, μην μπερδευόμαστε. Άλλο η αισθητική, άλλο η μουσική καθεαυτή, ενώ ήδη υπήρχε πριν το NWOBHM η punk/rock n roll αισθητική των Motorhead. Eπίσης, το NWOBHM δεν ήταν τόσο περιορισμένο ηχητικά, όσο η υπάρχουσα τότε, punk. Από τους Saracen μέχρι τους Venom, υπάρχει μεγάλο φάσμα, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς.

Ενδιαφέρον έχει το σχόλιο του Reject περί κοινών συναυλιών Black Flag/Saint Vitus κτλ... όλα αυτά στην Αμερική βέβαια. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε οτι τέτοιου είδους συμπράξεις έδωσαν το έναυσμα μετά από χρόνια ή γέννησαν ιδιώματα όπως το sludge που συνδυάζει τον ήχο των συγκεκριμένων μπαντών (ή ας πούμε το Sabbath-ικό doom με το hardcore καλύτερα). Καμία από αυτές τις μπάντες που αναφέρονται όμως, δεν έχει τις άμεσες επιρροές της στο κλασικό Heavy Metal και αυτό λέει πολλά.

00i00
19-03-2011, 00:41
Eπίσης, το NWOBHM δεν ήταν τόσο περιορισμένο ηχητικά, όσο η υπάρχουσα τότε, punk.

μαλλον πρεπει να ακουσεις κι αλλο punk...το αντιθετο ισχυει

Xstroyer
19-03-2011, 00:50
Eπίσης, το NWOBHM δεν ήταν τόσο περιορισμένο ηχητικά, όσο η υπάρχουσα τότε, punk.

Ακόμα και αν ίσχυε (για την punk των 70s) sorry αλλά δεν θα πάρω. Προτιμώ να μείνω στην "άγνοιά" μου. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν ήταν περιορισμένο το NWOBHM

Clockwork Orange
19-03-2011, 14:03
Αυτή η τάση που υπάρχει (και εδώ μέσα κυριαρχεί) του "ακούω απ' όλα - προς θεού μη μας πούνε και κολλημένους" εμένα μου γυρνάει τα άντερα. Όταν ρωτάω κάποιον "τί ακούς" και μου απαντάει "απ' όλα" τρελαίνομαι! Τί "απ' όλα", σουβλάκι παραγγέλνεις?
Συνήθως το λένε άτομα που έχουν επιδερμική σχέση με τη μουσική, δεν κάθονται να αναλύσουν τί ακούνε αλλά καταπίνουν αμάσητα όσα τους πασάρει το σύστημα των δισκογραφικών/περιοδικών/καναλιών και του λάιφ στάιλ. Δυστυχώς τέτοιο σύστημα υπάρχει παντού, ακόμα και στο τρου μέταλ και αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός του μουσικόφιλου είτε αυτός ακούει μέταλ, είτε πανκ είτε λαϊκά.
Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο τραγικά και από τις 2 πλευρές.

Το οποιο ομως δεν ειναι κακο ε! Δεν μπορουν ολοι να ακουν φανατικα μουσικη και να ψαχνουν τα παντα! Θες λογω χρονου η διαθεσης ειναι πολλοι που βολευονται απο αυτα που τους παρασει το λαιφ σταιλ! Τα οποια ειναι ευπεπτα ακριβως για να πασαρονται ευκολα.
Και για αυτο αποκτησαμε χατζηγιαννηδες και στο μεταλ αλλωστε! Δεν αλλαξε ομως κατι στο πως παιζεται η μουσικη που εσυ,εγω,ο ρα,ο πανκης και ο καθενας ακουει αυτα που ακουει!
Η φραση "απολα" με εκνευριζει και μενα λιγο βεβαια (η μαλλον με εκνευριζε) αλλα απλως δειχνει την τρου αγνοια καποιου που εχει επιδερμικη σχεση με την μουσικη! Χαμογελας απο μεσα σου και τον αφηνεις στην αγνοια του και δεν νομιζω να τον χαλασει κιολας!

Marillion
19-03-2011, 14:41
ναι εχει αντιστραφεί αυτό που λέει ο warlord, βασικά τα πρώτα χρόνια και ειδικά στις 2 περιοδείες που εκαναν οι flag με τους vitus υπήρχε τρομερή απαξίωση από τους punks αλλά ακόμα μεγαλύτερη από τους μεταλλάδες της εποχής(πηγή συνεντευξη vitus προ 2 μηνών σε mrr). συνολικά πάντως λιιιγο πιο δεκτικοί οι punks όπου μέσω αυτού του κυκλώματος γνώρισε και τον Wino με τους obsessed τότε αλλά πάλι καμμία σχέση με την ευρώπη που γενικά έριχναν ανθρώπινη αντιμετώπιση σε τέτοιους περίεργους. σε ενα live στην ευρώπη κάπου στο 1989 πήγε ένας στον chandler και του λέει : ''παίζετε doom metal'' και λεει ο άλλος ''ωραία''. Μέχρι τότε ο ιδιος αποκαλούσε την μουσική του hardcore metal.

τώρα το πως γιναν ανοικτόμυαλοι οι αμερικάνοι μαλλον εχει να κανει με γενικότερες ζυμώσεις και το περίφημο δίκτυο των τοπικών σκηνών όπου κάθε κωλοχώρι βγάζει μπάντες & το underground κοχλάζει σε κάθε τι rock. τέτοια πράγματα σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν την μουσική τους με τρόπο σεβαστό και βλέπεις την κατάσταση σφαιρικότερα. εδώ είμαστε όλως παραδόξως λίγο αποκομμένοι, γίναμε λίγο πιο snob χωρίς αυτην την άμεση αλληλεπίδραση. λίγο γενικόλογα μπορουν να φανούν σε κάποιον ολα αυτά αλλά η club scene τους είναι μάλλον η πιο θρυλική σολο το κόσμο και αμα βλέπεις τη μια μέρα voivod με support soundgarden και την αλλη husker du ε θα αρχίζεις να αναθεωρείς δε γινεται.

Witchkiller
19-03-2011, 18:13
ΠΟι Jaguar είναι Heavy Metal και δεν βλέπω punk επιρροές στο New Wave Of British Heavy Metal, αφού έχει ελάχιστη χρονική διαφορά από την υπάρχουσα punk και για ένα διάστημα ήταν χρονικά ταυτισμένα. .

εδώ θα διαφωνίσω. Το punk προυπήρχε του nwobhm καμιά 10άρια χρόνια. Εκτός και αν δεχτούμε ότι το nwobhm ξεκινάει από το 1972 με την δημιουργία των Raven ας πούμε (καμία διάθεση για ειρωνία αγαπητέ ,απλά χιούμορ κάνω).

Το nwobhm έχει μπάντες τρανταχτά επιρεασμένες από punk με παραδείγματα τους (λατρεμένους μου) Venom και Τank.

Το χύμα σίγουρα ήταν προνόμιο του punk ,άρεσε στα μέταλλα και το υοθετίσαν (και ,αν θέλετε την αποψή μου ΆΓΙΑ κάνανε).

To γρήγορο σίγουρα δεν είναι προνόμιο του punk αλλά αναλογίσου την αλλάγη της αισθητικής της μουσικής μετά από το πέρασμα συγκτοτημάτων όπως οι Ramones και οι Stooges KAI στο metal. Kαι μιλάω για την χρονική περίοδο του nwobhm. Aπό εκεί που το πιο γρήγορο άκουσμα ήταν το Exciter των Judas Priest και το Kill The King από Rainbow με ενορχηστρώσεις ,ριφφάρες όχι ευκολόπαιχτες κτλ βγαίνουν μπάντες οι οποίες απλοποιούν το παιξιμό τους ,(σε μεμονωμένες στιγμές πάντα ,όχι στο σύνολο των τραγουδιών τους,) και γκαζώνουν. Τα παραδείγματα πάρα πολλά ,charlote the harlot ,if i were king ,axe crazy ,witching hour ,struck by lighting ,hard ride ,ufo.....ok ,δεν λέω ότι αυτές οι μπάντες στο συνολό τους κάνανε τεμενάδες στους Ramones αλλά ΜΟΙΡΑΊΑ επιρεαστήκανε από κάτι που τους "έκανε". Απλοποιημένο παίξιμο ,(περισσότερη )ταχύτητα, τραχύτητα ,χυμαδιό ,πράγματα τα οποία λοίπανε από το κλασσικό rock.

Για να μην μιλήσουμε (την ίδια χρονολογικά πάντα περίοδο) για την αμερική ,έτσι?

warlord mkII
20-03-2011, 14:36
To thread εξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα του er!
Τί να πρωτοσχολιάσω!

Πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, οπότε ας πω και εγώ την αποψή μου. Γκάζι και χύμα ήχος, σε καμία περίπτωση δεν είναι απόλυτο χαρακτηριστικό και αποκλειστική πατέντα της punk. Οι Jaguar είναι Heavy Metal και δεν βλέπω punk επιρροές στο New Wave Of British Heavy Metal, αφού έχει ελάχιστη χρονική διαφορά από την υπάρχουσα punk και για ένα διάστημα ήταν χρονικά ταυτισμένα. Το δε Βρετανικό Heavy Metal προϋπήρχε του NWOBHM (π.χ. Judas Priest). Punk επιρροές βέβαια, συναντάμε σε κάποιες thrash μπάντες, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.
Όσον αφορά την αισθητική, μην μπερδευόμαστε. Άλλο η αισθητική, άλλο η μουσική καθεαυτή, ενώ ήδη υπήρχε πριν το NWOBHM η punk/rock n roll αισθητική των Motorhead. Eπίσης, το NWOBHM δεν ήταν τόσο περιορισμένο ηχητικά, όσο η υπάρχουσα τότε, punk. Από τους Saracen μέχρι τους Venom, υπάρχει μεγάλο φάσμα, με πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς.

Μινμιν, δεν ισχύει το αντίθετο, ισχύουν και τα δύο μάλλον!
Στο nwobhm συμπεριλαμβάνονται μπάντες από όλο το φάσμα της ροκ/μέταλ μουσικής (για το πανκ δεν ξέρω, αλλά δεν έχω λόγο να σας αμφισβητίσω για την ποικιλία του)! Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο λέμε ότι δεν ήταν "κίνημα", αλλά χρησιμοποιήθηκε ο όρος για να περιγράψει τις βρετανικές μπάντες της νέας τότε γενιάς (αν και τελικά συμπεριλήφθησαν και καραβάνες που δισκογράφησαν καθυστερημένα σ΄αυτή τη χρονική περίοδο) και οδήγησαν στην έκρηξη του heavy metal στην Βρετανία από το 1978 μέχρι βαριά το 1983. Ο όρος nwobhm έχει ξεχειλώσει τόσο από έμπορους δίσκων και βλαμμένους συλλέκτες που θέλουν να πουλήσουν μούρη για την Χ άγνωστη μπάντα που ανακάλυψαν, ώστε έχω δει σε λίστες να συμπεριλαμβάνονται power pop, punk, aor, folk, τηςπαναγιαςταματια μπάντες! Αυτό οδηγεί σε τρομερή σύγχυση κάποιον που δεν έχει ψαχτεί με το "κίνημα" ή που τώρα το ανακαλύπτει, ή οδηγεί σε αφορισμούς από άτομα που είναι αποκλειστικά μεταλλάδες και δεν ακούνε καν hard rock!
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σαν nwobhm θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται μόνο οι μπάντες με τον neat sound, δηλαδή από τους aIIz και τους diamond head μέχρι τους satan, τους buffalo, soldier, elixir, desolation angels, geddes axe, fist, trident, iona, lonewolf κλπ. Μπάντες που το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η ανανέωση του κλασσικού μεταλλικού ήχου. Σε καμμία περίπτωση σε αυτές τις μπάντες (δεν είναι μόνο οι παραπάνω ε) δεν διακρίνω Punk επηρροές, πέρα της diy νοοτροπίας και της άμεσης επαφής με το κοινό! Σε μουσικό επίπεδο, οι μπάντες αυτές είναι μια μεταλλική έκδοση της μεγάλης βρετανικής χαρντ ροκ/70ς μέταλ παράδοσης, με άμεσες αναφορές στους sabbath/priest/motorhead/ufo. Oι motorhead λοιπόν είναι για μένα το κλειδί της υπόθεσης, αφού είναι η πρώτη ίσως crossover μπάντα.
Περιφερειακά του neat sound υπάρχουν μπάντες που έπαιξαν τα πάντα, από κλασσικό hard rock (πεθαμένο ήδη το 1978) πχ bleakhouse, limelight, nightwing, spider, wild horses, μπάντες που έπαιξαν soft rock/aor πχ general wolf, shy, gogmagog, girl, statetrooper, μπάντες που έπαιξαν prog rock πχ omega, force, big daisy, anthem.
Στη πρώτη φάση του nwobhm υπήρξαν και μπάντες που έπαιξαν βαρύτατα επηρρεασμένο από πανκ και Motorhead metal όπως οι vermillion (που για μένα είναι καθαρό πανκ), οι tank, torture, megaton, demolition.
Στη δεύτερη φάση τα πράγματα γίνονται ακόμα "χειρότερα" αφού υπάρχουν power metal μπάντες πχ trojan, marshall law, epic metal μπαντες πχ virtue αλλά και thrash (όπου οι πανκ/venom επηρροές είναι ξεκάθαρες πχ atomkraft, warfare) οι οποίες για τα δικά μου γούστα είναι μαζί με τους venom η ντροπή της μουσικής γενικότερα!

Όλα αυτά τα λέω γιατί πρέπει να καταλάβουμε το τεράστιο μέγεθος και τη πολυμορφία του nwobhm (ακόμα και αν το περιορίσουμε στο neat sound, άλλη μουσική παίζουν οι diamond head και άλλη οι satan), οπότε είναι λάθος να καταλήξουμε στο συμπέρασμα "το πανκ επηρρέασε το nwobhm"! To σωστό είναι να πούμε ότι στα late 70s/early 80s υπήρξαν μπάντες στη Βρετανία που μπόλιασαν το μέταλ με πανκ στοιχεία (και νομίζω ότι έγινε και το αντίστροφο).

mrmaiden
20-03-2011, 17:05
Mετά από πάρα πολύ καιρό μια σοβαρή συζήτηση για μουσική. Όλα όσα γράφτηκαν έχουν πράγματα που συμφωνώ, αλλά μάλλον κινούμαι περισσότερο σε αυτά που έγραψαν ο Alex και ο Witchie.

00i00
20-03-2011, 17:18
γουορλορντ η πολυμορφια που υπηρχε στον πανκ χωρο δεν υπηρχε στο ιδιο μετρο στον μεταλ
δεν ειναι μια ακομα κοντρα του ποιος την εχει πιο τρανια...απλα ετσι εχουν τα πραματα
και εχει να κανει με την φυση των δυο ειδων...το πανκ ειναι απο την μανα του ελευθεριαζων (σικ) σε αντιθεση με το μεταλ που (ειμαι σιγουρος) συμφωνας οτι λειτουργει σε πιο σφιχτα πλαισια

θα ηθελα να δωσω και μερικα παραδειγματα με ντοκουμεντα αλλα το γιουτιουμπι μου εχει κλαταρει

ας αναλαβει ο αλεξ

Xstroyer
20-03-2011, 20:27
η πολυμορφια που υπηρχε στον πανκ χωρο δεν υπηρχε στο ιδιο μετρο στον μεταλ
Ξεφεύγουμε από το NWOBHM και συγκεκριμένη περίοδο και μιλάμε για metal γενικώς;
Για να μιλήσουμε με σαφήνεια θα πρέπει να προσδιοριστεί πρώτα το ηχητικό φάσμα, τόσο της punk όσο και του metal χώρου, πράγμα που για πολλούς λόγους δεν είναι τόσο απλό. Αλλά αν μιλάμε γενικώς, πιστεύω οτι σε καμία περίπτωση η πολυμορφία του metal δεν υποσκελίζεται από αυτή της punk. Aυτό βέβαια έχει να κάνει και με ποιόν μιλάς και πως αντιλαμβάνεται το metal... Διαβάζοντας κάποιος ένα "metal" περιοδικό τύπου Metal Hammer θα πάθει πλάκα με το μουσικό εύρος των μπαντών του "χώρου" και το τι παρουσιάζουν ως "metal" οι συντάκτες τους. Μιλώντας με κάποιον μόνιμο θαμώνα του Dr. Feelgood τις Δευτέρες και αναγνώστη του Steel For An Age, τότε το φάσμα του metal είναι απόλυτα συγκεκριμένο.
Δεν ξέρω αν η αντίστοιχη ανοιχτομυαλιά - κλειστομυαλιά υπάρχει και στο χώρο της punk, αλλά μόνο αν οριοθετηθούν τα 2 είδη θα μπορέσει να πει κάποιος με σαφήνεια ποιό έχει την μεγαλύτερη πολυμορφία.

Ruthless
20-03-2011, 22:19
Thread derail ftw. Τέσπα, Πέμπτη είδα λίγο, γιατί ήμουν κομμάτια από το ταξίδι. Δεν έχασα και πολλά, special surprise από Solstice που δεν ήρθε ποτέ και τα @@ μας κουνιούνται. Speedwhore ήταν Δ εθνική, Strikelight γούσταρα, μετά έφυγα. Τραμπάκουλας απογοήτευσε με την αμφίεσή του βέβαια, περιμένα παραπάνω. :P

Για Παρασκευή τώρα. Wishdoom ξεκινάν γερά, αλλά λίγος κόσμος. Το νέο album είναι πολλά υποσχόμενο. Skullfist πολύ ενέργεια, τρελός επιστήμονας μεγάλη μορφή, ντράμερ που ως εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα, και γενικά περάσαμε πολύ ωραία. Power Crue δυνατοί, με χαμό σε Before the End, Forever, Torture, μέτρια πράγματα στα καινούρια. Sorcerer φωνάρα, Northern Seas και πουτάνα όλα, αλλά έλειπε κάτι για να απογειώσει το live. Sacred Steel απλά ΠΟΛΕΜΟΣ και προσκύνημα στην ιερή καράφλα του θεού. Κλασσική εγγύηση στα live, χαμός κάτω, το Heavy Metal To The End η καλύτερη στιγμή του fest. Solstice άνετα η απογοήτευση του festival, αλλά και μόνο που είδαμε Cimmerian Codex live φτάνει. Jaguar τώρα, δυνατοί, χαβαλές, αλλά δε νομίζω κανείς να τους είπε πάνκηδες που λέτε. Απλά υπήρχε ένα γιομαμάν attitude βγαλμένο από χιπχοπάδες ξέρω γω, που ξενέρωσε πάρα πολύ κόσμο. Σε πιο

Κυριακή τώρα, ξεκινάνε Hurlement και ήταν η αποκάλυψη του διημέρου. Κλείνουν με Mercenaire και μετά ενώ έλεγε medley Demis Roussos/Nana Mouschouri το setlist τους, μας την κάναν. Έτσι αρκεστήκαμε απλά σε medley Hellenic Warriors/Sortilege όπου ξύπνησε για τα καλά ο κόσμος την 2η μέρα. Emerald τους σνόμπαρα και τελευταία μου επαφή ήταν από τότε που είχαν τον χάλια τραγουδιστή, Με αυτά που είδα θα ασχοληθώ παραπάνω σίγουρα. Procession καλοί αλλά δεν είναι για συναυλία το υλικό τους. Στο τέλος βγήκε κι ο καραφλός θεός για διασκευή Solitude. Martyr πολύ ενέργεια ως μπάντα, παίζει παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη μπάντα πέραν των Sacred Steel(φυσικά), αλλά η επιλογή κομματιών ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Βέβαια η γυναίκα του τραγουδιστή ήταν αρκετή για να τα ξεχάσουμε αυτά και απλά να την χαζεύουμε. Dawn of Winter δεν είδα νότα, δεν θα ανεχτώ να καταρρεύσει η εικόνα του φαλακρού θεού(το solitude πριν δεν μετράει). WHW καλοί, αλλά περίμενα περισσότερα από το Vast Oceans Lachrymose. Βέβαια και σε αυτούς κάτι έλειπε για να απογειώσει το live. Και τέλος Ostrogoth. Όσοι βιάστηκαν και είπαν για Jaguar και μαθήματα heavy metal, 1 μέρα μετά οι Βέλγοι τους αποστόμωσαν. Λόγω ηλικίας δεν την πάλευαν και πολύ, αλλά υπήρχε φιλότιμο ρε πούστη μου. Και όταν παίξαν με το ζόρι στο τέλος για 2η φορά το Full Moon's Eyes, χαμός κάτω. Και το tribute στο τέλος, είδα τα 4 πρώτα κομμάτια, καλή φάση με αέρα party παρά live με τον κόσμο να τραγουδά κλπ. Από τους καλύτερους τρόπους να κλείσει το τριήμερο αυτό.

Γνώρισα και μερικούς από δω μέσα που δεν ήξερα, και χάρηκα.

ΥΓ: Βέβαια όλα αυτά με το ζόρι τα θυμάμαι μετά από όσα ζήσαμε Θεσσαλονίκη. Αλλά αυτά αργότερα.

Witchkiller
21-03-2011, 01:13
Tι. Jaguar τώρα, δυνατοί, χαβαλές, αλλά δε νομίζω κανείς να τους είπε πάνκηδες που λέτε.

ούτε εμείς τους είπαμε.................

Ruthless
21-03-2011, 10:44
Διαβάζω στα ιντερνετς ότι οι Jaguar είχαν punk attitude..... Ρε πάτε καλά? Τί πανκ ρε πούστημ.... 10000000000000000% metal, όπως θα παρακαλούσαν να το έχουν άπειρες μπάντες. Επειδή έχετε (αυτοί που τα λένε ε) μάθει με τον κάθε μίζερο κουράδα που τρέμει στο σανίδι, σας φαίνονται punk οι jaguar?

Και το λέγαμε για χαβαλέ με τον witchkiller..
Γι'αυτό λέω. Και με φίλους και γνωστούς που γράφουν εκεί(στα ίντερνετς ντε), δεν είπαμε για πανκ ποτέ. Απλά ότι είπα εγώ στο ποστ μου, ότι κάτι μας χάλαγε. Κάτι που δεν το είχαν οι Ostrogoth την επόμενη μέρα που αυτοί, ναι, διδάξαν heavy metal αλητείες.

warlord mkII
21-03-2011, 11:53
Ruthless δεν το είπα για σένα!!!! Στο ροκιν και διαφοροι στο facebook λέγανε για punk attitude...

Ruthless
21-03-2011, 12:32
Καλά, αν ασχολείστε με ρόκινγκ καλά να πάθετε. Κάθεστε και κάνετε αναλύσεις επί αναλύσεων για κάτι που γράφτηκε εκεί. Εδώ άκουσα πως ειπώθηκαν άπειρες παπαριές για Manowar εκεί, πήγα, διάβασα, γέλασα, έκλεισα. Προς στιγμή νόμισα ήταν για κανά άλλο forum όπου υπάρχουν σαφώς πιο σοβαρά άτομα(στο οποίο γράφεις κι εσύ από όσο ξέρω).

Πάντως το είχαν λίγο αυτό το γιο οι Τζάγκουαρ. Χωρίς αυτά θα ήταν η μπάντα του διημέρου, αλλά τελικά το χάσαν στο τέλος.

ΥΓ: Θα ψάξω να δω τι γράφτηκε και για UTH στο ρόκινγκ για να γελάσω αργότερα.

Reject
21-03-2011, 14:44
Ας αναλάβει ένας mod να μεταφερθούν κάπου τα ενδιάμεσα (ασχετα/σχετικα) posts.Και μιλάμε για τα περαιτέρω εκεί.

warlord mkII
23-03-2011, 15:25
περίμενα το σπλιτ αλλά δεν...

Μιλώντας με κάποιον μόνιμο θαμώνα του Dr. Feelgood τις Δευτέρες και αναγνώστη του Steel For An Age, τότε το φάσμα του metal είναι απόλυτα συγκεκριμένο.

Συμφωνώ απόλυτα και είναι ένα από τα στοιχεία που με έχουν κάνει να λατρεύω το μέταλ, το ότι οι Candlemass και οι Agent Steel είναι και οι δύο καραheavy metal αλλά τόσο διαφορετικοί! Οι όροι ανοιχτόμυαλος - κλειστόμυαλος πάντα μου προκαλούν μια έκπληξη αφού και για μένα που ακούω κατά 99% heavy metal αυτό δεν είναι καθόλου περιοριστικό στο εύρος της μουσικής που ακούω!
Το τί είναι heavy metal και τί όχι, έτσι όπως αντιλαμβάνομε τον όρο εγώ, ο xstroyer, o ruthless, ο ρα, ο witchie κλπ δεν είναι εύκολο να εκφραστεί με λόγια, είναι μια εσωτερική διαδικασία, είναι η ανατριχίλα σε μια κραυγή του Ανταμς, είναι η ψυχική ανάταση που αισθανόμαστε με τους στίχους του Shelton, είναι το ανελέητο headbanging στο ρυθμό των Accept και πολλά ακόμα. Το παράδοξο είναι ότι παρά τη πολυμορφία του heavy metal, για κάποιον σαν εμάς (χωρίς να έχει ελιτιστική έννοια αυτό) η έννοιά του είναι σαφέστατα ορισμένη στις καρδιές μας.

Παραθέτω ένα άρθρο που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και έχει σχέση με την κουβέντα μας. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να βλέπεις την άποψη των πρωταγωνιστών!

http://www.cloakndagger.gr/index.php/component/content/article/35-articles/189-flaming-metal-system

Στο άρθρο δίνονται εμμέσως απαντήσεις, μέσα από τα λεγόμενα των μουσικών, για αυτά που συζητούμε εδώ.

Džoni_Novak
24-03-2011, 04:52
rockin

Jaguar.ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ.Νταξει προσωπικα μου ρθε το ταρακουλο απο κει που δε το περιμενα καν.Για να νιωσετε περιπου για τι εμφανιση μιλαμε,ας πουμε πχ οτι σβηνουν απο το χαρτη για πλακα εμφανιση Angelwitch αν πιασουμε κατι αμεσα συγκρισιμο και μη σας πω οτι σβηνουν και εμφανιση Ενφορσερ τοοοτε στο UTH.Θα μου πειτε,μπορει η ενεργεια και το νευρο της εμφανισης των Ενφορσερ να ξεπεραστει?Κι ομως,σημερα οι Τζαγκουαρ φωναξαν τους πλανητες να παραταχθουν στη σειρα,τους στησαν στα 4 και τους γαμησαν εναν εναν.Και πηγαν και στο διπλα συμπαν και κανανε τα ιδια.Δεν εχω παρα να υποκλιθω σε αυτον τον εξωπραγματικο φροντμαν που ειχε παρει 3 μπουκαλια Βιαγκρα και σιγουρα 5-6 lsd(και στο ουσιαστικο κομματι του θεματος:φωναρα).Το ενα καταιγιστικο-ξυραφενιο ριφφ διαδεχοταν το αλλο,ρυθμοι και αισθητικη πανκ συναυλιας,αυτοσχεδιασμοι,τζαμαρισματα,τραγουδια εκτος σετλιστ,το κοινο σε πολλα τραγουδια πανω στη σκηνη να κωλοχτυπιεται μαζι με τη μπαντα.Guest vocals απο ολη τη μπροστινη σειρα(αναμεσα σε αυτους και 3 φορουμιτες παρακαλω!)Κι ολα αυτα με ΗΧΑΡΑ.Δεν ειμαι υπερβολικος,να πουν και οι αλλοι.Ακομπλεξαριστη μπαντα.μπαντα με χιουμορ,μπαντα φτιαγμενη για λαιβς,μπαντα που τιμαει αυτον που ειναι απο κατω και εχει πληρωσει για να τους δει(καια αυτους).Οι βασιλιαδες της βραδιας,τα σπασαν και φυγαν.

Jaguar: Ε και we have a winner here. Περιμενα να παιξουν καλα, αλλα οχι τοσο καλα. Μεγαλη καυλα απο κοινο και γκρουπ. Ο τραγουδιστης τρελοκομειο κανονικα, οι υπολοιποι να παιζουν με νευρο και παθος. Το κοινο να παιρνει το μικροφωνο σε σημεια, οι μισοι στο καγκελο να εχουν γινει ενα με το συγκροτημα...Και νταξ, ολες οι κομματαρες. Αν επαιζαν και ενα καημενο Coldheart (τι υπερτατη ριφφαρα στην αρχη) θα ηταν ονειρο. Οχι πως δεν ηταν. Τι να λεμε, ολα τα επη μαζι. Axe Fucking Crazy, Dutch Connection, Back Street Woman, Master Game, Prisoner και και και. Χεβυ μεταλ και αλητειες με λιιιγο punk attitude στο ολο σκηνικο. Πανικος και ισοπεδωση....

JAGUAR ! εφτασε η ώρα για ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα . Συγχωρείστε με αν δεν είμαι αντικειμενικός (είναι ήρωες του αγαπημένου μου κινήματος) αλλά πραγματικά με τους αγγλους έζησα μια από τις καλύτερες συναυλίες στη ζωή μου . Heavy metal , rock 'n' roll , punk όλα σε ένα μπλέντερ μαζί με τα μυαλά μας . Μιλάμε πως οι τύποι απλά ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ . Το κοινό ήταν ψιλο-κρύο στην αρχή αλλά αυτός ο τρελάρας ο τραγουδιστής μας πήγε από τους -50 στους +60 μέσα σε δευτερόλεπτα . Τι είχε πάρει ρε γαμώτο ? Ότι και να ήταν με αυτή την σκηνική παρουσία (και οι υπόλοιποι δν πήγαν πίσω) ήταν σαν να είχαμε πάρει κ εμείς την ίδια ποσότητα . Η απόδοση της μπάντας σε δυσθεώρητα επίπεδα και ο τραγουδιστής πέρα από την ενεργητικότητα είχε ΦΩΝΑΡΑ , όσο τραγούδουσε δηλαδή , γιατί ο γράφοντας δν χαράμησε καμία ευκαιρία να τραγουδήσει/γκαρίσει τους ύμνους της μπάντας αλλά και του κινήματος γενικότερα .
Αρχη με το Run ragged (μα μόνο εγώ το ήξερα ? :P ) και Gulf war syndrome , κομμάτια από το Run Ragged του 2003 . Ατέλειωτο κοπανίδι με τους ύμνους του παρελθόντος . Όλοι γύρω μου σε μια απίστευτη έκρηξη αδρεναλίνης ακολουθώντας το παράδειγμα του τραγουδιστή ο οποίος έκανε σαν μικρό παιδί που ανοίγει το μεγαλύτερο δώρο της ζωής του . ΘΕΟΥΛΗΣ είσαι ρε ! εσύ κ εκείνο το παιχνίδι που είχες και χοροπηδούσες κάθε τόσο , που χρησιμευε σαν σπαθί , σαν βάση μικροφώνου , σαν βοηθημα για air-guitar playing . Όταν έφτασε δε η ώρα για τον ανυπέρβλητο ύμνο που ακούει στο όνομα AXE CRAZY , μπάντα και κοινό έγιναν ένα . Οι μουσικοί δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν ... Μετά το τραγούδι έβλεπα τον μπασίστα (με rickenbacker και μπλούζα rush - caress of steel το αλάνι) να έχει το βλέμμα της -ευχάριστης- έκπληξης . Τα δυο επόμενα τραγούδια σήμαιναν το τέλος του επίσημου σετλιστ όπως το βλέπαμε τυπωμένο στο χαρτί . Αλλά όταν το κοινό έχει πάρει φωτιά πιο εύκολο είναι να ρίξεις οινόπνευμα παρά να χρησιμοποιήσεις τον πυροσβεστήρα . Ζήσαμε για να ακούσουμε 3 τραγούδια εκτός σετλιστ που έστειλαν το AN club στον αέρα ! Στο dutch connection δεν κρατήθηκα και ανέβηκα στη σκηνη για να κοπανηθώ δίπλα από τον μπασίστα ! Στιγμές heavy metal πόρωσης και μεγαλείου ... Σε αυτά τα 3 τραγούδια ο τραγουδιστής κατέβηκε στο κοινό για να χτυπηθεί δίπλα σε άτομα π δν ανέβηκαν στη σκηνή .
Μετά από αυτό το λαιβ κατάλαβα ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ μπάντα είναι οι jaguar , πόσο άδικο είχαν όσοι τους έθαβαν και τους έλεγαν ξεπουλημένους , πόσο ένα λαιβ μπορεί να σου φτάξει τη διάθεση για μια βδομάδα και να σου χαλάσει το σβέρκο για δυο , πόσο περισσότερο μετράνε οι underground φάσεις και φυσικά πόσο αγαπώ αυτή τη μουσική !
ειδικό ενθύμιο από την συναυλία ραφτό με το λόγκο της μπάντας (το άβαταρ μου) που μου το έδωσε ο ίδιος ο τραγουδιστής για να με ανταμείψει για το κοπάνημα και τις ερμηνείες που έκανα ! FUCKING A MAN !
AXE CRAZY !