Log in

View Full Version : [Cinema] The Adjustment Bureau (2011)

Parasight
11-03-2011, 09:49
http://1.bp.blogspot.com/-BP0lVZh_Dp4/TVUr8DHr-dI/AAAAAAAACyk/gNzP8jF4mGY/s1600/The_Adjustment_Bureau_12910865922058.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1385826/

Πριν αρχίσετε οι ποιοτικοί το ανελέητο κράξιμο, κρίνοντας αυτή την ταινία πρέπει να κάνουμε δύο βασικές παραδοχές:

1. Πρωταγωνιστεί ο Matt Damon (προσωπικά δεν έχω πρόβλημα μαζί του, αλλά για κάποιο λόγο έχει μπει κι αυτός στο club του Nicolas Cage - που ούτε μαζί του έχω πρόβλημα αλλά τεσπα).

2. Είναι χολιγουντιανή ταινία. Κάτι που όμως κατά τη γνώμη μου εξυπηρετεί την ιστορία και τη μεταφορά της από το διήγημα του τρισμέγιστου Dick. Εννοώ ότι αν κάποιος θέλει να θέσει ρεαλιστικά ή έστω αληθοφανή/"εξηγήσιμα" πλαίσια σε όλα αυτά που γίνονται, καλύτερα ας μην ασχοληθεί καθόλου (αυτό βασικά ισχύει σχεδόν για το σύνολο του έργου του Dick, ο οποίος έγραφε συνήθως για κόσμους στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον). Είτε λοιπόν γουστάρεις από μόνος σου να μπεις και να απολαύσεις το τριπάκι, είτε απλά δε γίνεται.

Με βάση αυτά λοιπόν, πρόκειται για απολαυστικό ταινιάκι με το μόνο αρνητικό το ότι σου προσφέρει όλα τα μηνύματα στο πιάτο και μασημένα (αυτό είναι αρνητική απόρροια του 2 παραπάνω, δυστυχώς δε μπορείς να τα έχεις όλα). Όλα τα άλλα όμως είναι ωραία, ο Damon θυμάται τη Bourne ταυτότητά του αρκετά, η Blunt είναι σλουρπ, και γενικά με την ιστορία αγάπης που παίζεται μπορούμε να ταυτιστούμε ως ένα βαθμό όσοι έστω παλιά ακούγαμε Anathema.
Τεσπα, είχα και κάπου ένα χρόνο να πάω σινεμά, οπότε γούσταρα. Από μένα προτείνεται πάντως.

regularpaul
11-03-2011, 15:27
το ειδα κι εγω στο σινεμα ως φαν Ντικ (δεν ακουστηκε καλα αυτο!)
ειναι οπως το πες λιγο χολυγουντιανη μεταφορα,
το σεναριο αλλαζει αρκετα την ιστοριουλα του Adjustment Team
αλλα η κεντρικη ιδεα παραμενει
για αυτο και τελικα γουσταρα πολυ

φοβερο το γκομενακι

(να κνουμε ενα θρεντ με μεταφορες PK Dick στον σινεμά)

Parasight
11-03-2011, 15:38
Για να είμαι ειλικρινής, το διήγημα το διάβασα κάποια στιγμή πριν 15 ή κάπου τόσα χρόνια και δε θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες παρά μόνο το κεντρικό νόημα, οπότε προφανώς και θα θυμάσαι καλύτερα για το πόσο άλλαξε η ιστορία.

(Ναι πρέπει να γίνει τέτοιο thread, θα το κοιτάξω 8) )