View Full Version : Γιαννης Πετριδης : Για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοτεροι...
Music Gates
05-03-2011, 20:43
Τον Γιαννη Πετριδη (και την εκπομπη του), τον ανακάλυψα τυχαία σε πολυ τρυφερη ηλικια ενα καλοκαιρι στις αρχες της δεκαετιας των 80ς.
Δεν υπηρχε ιδιωτικη ραδιοφωνια και τη μουσικη μου ενημερωση τη καλυπτα μέσω της πειρατικης ραδιοφωνίας του 772, (Αλέξη Βένετη..αληθεια ξερει κανεις αν συνεχιζει πουθενα;) και του 267 ( ο γνωστος Τσαουσοπουλος που δεν ειχε καμμια σχεση το τοτε με το τωρα όσον αφορα τις μουσικες του επιλογες).
Πρεπει ομως να ομολογησω οτι οφειλω την μουσικη διαπαιδαγωγηση μου στις ακροασεις των καθημερινων εκπομπων του Πετριδη!!
Ο Πετρίδης μου έμαθε οχι μονο οτι δεν υπαρχουν ταμπελες στην καλη μουσικη αλλα και τι θα πει μουσική ενημέρωση. Οτι δεν αξιζει μονο να ακους τις μελωδιες..αλλα να ψαχνεις και τις ιστοριες γυρω απο καθε τραγουδι..
Συνεχιζω να τον ακουω ακομα και σημερα..Υπαρχουν φορες που διαφωνω μαζι του αλλα συνεχιζω να εκτιμω αφανταστα τη γνωμη του..
Για την αντικειμενικοτητα αλλα και το ανοιχτο μυαλο του σε καθε ειδος μουσικης...για την απλοτητα του και τις σχεση του με τους ακροατες του,παροτι ειναι ενας ζωντανος θρυλος στον χωρο του..για την εγκυροτητα του..για την εξισου μεγαλη του αγαπη προς το καλο κινηματογραφο..
Για οσους δεν εχουν ιδεα για ποιον μιλαω..μπορουν να παρουν μια ελαχιστη ιδεα απο αυτο το trailer.
http://www.youtube.com/watch?v=nDFyw4c70TU&NR=1
Το ερεθισμα να γραψω αυτο το post το πηρα απο την καταπληκτικη δουλεια που εκανε ο ΑΓ6 ηχογραφωντας 144 εκπομπες απο το μοναδικο αφιερωμα που εκανε ο Πετριδης για τη περιοδο 1955-1970.
Και οχι μονο αυτο..αλλα αποφασισε να τα μοιραστει κιολας..
Το λιγοτερο που μπορω να κανω για να τον ευχαριστησω ειναι να σας ενημερωσω οτι αν θελει καποιος να βρει τα links, μπορει να επισκφθει το blog του και να κατεβασει ολες τις εκπομπες.. Η διευθυνση του ειναι στο bloglist μου..
05-03-2011, 20:55
Thanx mate!
Music Gates
05-03-2011, 21:23
μεγαλοεργολαβος
Να ειμαι ειλικρινης..δε το γνωριζω...
Το θεμα ειναι ομως οτι ειναι ο μοναδικος που αξιζει να τον ακους..και να τον διαβαζεις..κατα την ταπεινη μου γνωμη..
Παρεπιπτοντως..ας ανοιξει καποιος φιλος ενα thread με αξιολογες εκπομπες και μη εργολαβους παραγωγους..
dreamweapon
05-03-2011, 21:23
μεγαλοεργολαβος
αυτό
ραδιοφωνικός δανίκας
Music Gates
05-03-2011, 21:27
Διαφωνω με τους προηγουμενους φιλους.. αλλα δημοκρατια εχουμε..
Πεστε καποιον καλυτερο..με γενικες γνωσεις περι μουσικης ομως..και ιστορια πισω του..
και γιατι να εχει καποιος ''γενικες'' γνωσεις περι μουσικης και οχι ''ειδικες''?
δεν ηταν ολοι μπακαλιδες σαν και του λογου του
οταν στα 80s ο Ζηλος εκανε εκπομπες industrial/harsh noise ο μουστακαλης (μα ειναι δυνατον?) το πιο ''υπογειο'' πραμα που επαιζε ηταν R.E.M. ξερω γω
σιγα μην δειξουμε και σεβας στον πολυεθνικουχο
οσο για εκπομπες...αθηνα ειστε και φαινεστε
pitchfork
05-03-2011, 23:12
Μόνο Mayhem και Dimmu Borgir
KoiliaSamprela
05-03-2011, 23:15
Ζήλος λατρεία και μόνο για το πόσο αρρωστάκι ήταν με τα δισκάκια ...
Φάση να σκάει στο παζάρι δίσκων στο Ρόδον, και να φεύγει με δανεικά για εισιτήριο.
Για μένα μεγάλος δάσκαλος ήταν (πλέον δεν παρακολουθώ, γιαυτό και "ήταν") ο Χρ. Δασκαλόπουλος, και ο κύριος Art Nouvau Νίκος Κοντογούρης.
Πόσο κάνει 10 συν 7
06-03-2011, 13:40
ετυχε να τον ακουσω κανα δυο φορες αλλα δεν εμεινα. ωστοσο εχω να πω οτι ειναι απο τους κορυφαιους στο ειδος του μιας και το ραδιοφωνο ητανε παλιοτερα το κυριο μεσο που "μορφωνε" τον κοσμο σχετικα με την ροκ εν ρολ. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι μεγαλα συγκροτηματα οπως οι Stones και οι Βeatles αναγνωρισαν την προσφορα του πειρατικου βεβαια ραδιοφωνου. Δεν ηταν λιγες οι φορες που ακομη και οι ιδιοι οι καλλιτεχνες εκαναν πολλες εκπομπες για την αγαπημενη τους μουσικη ε.
Το αχτι μου: δεν προλαβα να ακουσω τον Παυλο στον Εν Λευκω και δεν εχω ακουσει μια γαμημενη ραδιοφωνικη εκπομπη του Ντυλαν (νομιζω ακομη παιζει ο πουστης :touched:)
Το τυχερο μου: προλαβα να πετυχω και τον ακουω ακομα τον Νικο Παναγιωτοπουλο της Mare Nostrum απο Τριτο που με μυησε στην μουσικη των 60s [ελιτ mode]που αποτελει την βαση των οσων σκουπιδιων ακουμε σημερα [/ελιτ mode]
ikonoklast
06-03-2011, 13:58
δεν εχω ακουσει μια γαμημενη ραδιοφωνικη εκπομπη του Ντυλαν (νομιζω ακομη παιζει ο πουστης :touched:)
Μιλάμε για τον γκουρού ντύλαν;
Πόσο κάνει 10 συν 7
06-03-2011, 14:02
ενας ειναι ο Ντυλαν βλακα.
ikonoklast
06-03-2011, 14:05
ένας είναι ο βλάκας μεταξύ μας, βλάκα! Αυτόν (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?24859-%CE%9D%CF%84%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CE%A4%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%86%CE%BB%CF%86%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%BB) τον ντυλαν λέμε; Που κάνει/έκανε εκπομπή;
Πόσο κάνει 10 συν 7
06-03-2011, 14:19
http://pinkego.files.wordpress.com/2008/07/theme_time_by_zach_tremholm.jpg
ikonoklast
06-03-2011, 14:30
Ποιός είναι αυτός :?:
Πόσο κάνει 10 συν 7
06-03-2011, 14:41
ο Βob Dylan.
θελεις τωρα να πιαστουμε απο αυτο που λεει ο φιλος εδω (http://www.youtube.com/watch?v=LVLdzl9B3Yw&feature=player_embedded) στα 6 λεπτα και 34 δευτερολεπτα και να μπορεσουμε να μαλωσουμε απλα και ωραια:?:
ikonoklast
06-03-2011, 17:44
Συμφωνώ με τον τύπο στο 6:34!
μεγαλοεργολαβος
αυτό
ραδιοφωνικός δανίκας
Γαμιέται ο Δανίκας πατόκορφα.
cybernaut
07-03-2011, 19:36
Για μένα μεγάλος δάσκαλος ήταν (πλέον δεν παρακολουθώ, γιαυτό και "ήταν") ο Χρ. Δασκαλόπουλος, και ο κύριος Art Nouvau Νίκος Κοντογούρης.
θα αναφέρω μονο δυο πράγματα που άκουσα πρωτη φορα στην εκπομπη του. (Thank You Master, επαιζε για χρονια 4-6 σαββατοκύριακα στον ροκ φμ)
Monster Maagnet kai Hawkwind.
end of story
regularpaul
07-03-2011, 20:24
o οποιος δασκαλο παιζει στο κοκκινο παρασκευη/σαββατο
και μαλιστα οι εκπομπες του παραμενουν προς ακροαση ανεβασμενες εδω (http://www.stokokkino.gr/ekpompes/25)
KoiliaSamprela
07-03-2011, 21:01
έχει και Μηλάτο εκεί ε? :)
regularpaul
07-03-2011, 21:45
ναι και πολλες αλλες ενδιαφερουσες εκπομπες
αλλα ειμαι ταγμενος στον καλυτερο ιντερνετικο σταθμο
εδω ειμαστε: http://www.indiegroundradio.com/
cybernaut
07-03-2011, 21:50
Άλλος μεγαλοεργολαβος απο κει !
Αλλα οκ, δεν ειναι απαραίτητο να μην το βλεπεις 'εμπορικα΄το πραμα για να αγαπας/ξερεις την μουσική..
Μερικά τρίβια :
1.Με τον Ζηλο παμε στο ιδιο οδοντιατρείο. Τον εχω πετυχει εκει. Ο δε οδοντογιατρος κ αυτος ψαγμενος.
Τ-shirts Villa 21 κ δεν συμμαζευεται. Ωραιος ο Ζήλος κ εκανε κ γαματη εκπομπη στην τβ μην ξεχναμε,
αλλά τι τα θες, με τετοια κόρη..
2.Ο Δασκαλοπουλος οσες γνωσεις εχει στην μουσικη, αλλες τοσες εχει κ στην μπάλλα.
Έκανε αθλητικη (ποδοσφαιρικη δηλαδη!) εκπομπη με τον Γεωργιου, στον τοτε σταθμο του Αποδητηριάκια..
Είδικεύεται (με το χαρτι κ με τον νομο) στα 7".
3.Ο Πετριδης μολις πρωτοάκουσε Madonna αποκριθηκε :
"Αυτη σε 2 χρονια δεν θα την θυμαται κανεις ! "
Πλεον στα ραδια δεν μπορεις να βρεις καλες εκπομπες, κ σιγουρα οχι απο ανθρωπους που ειναι -με την παραδοσικη εννοια- ραδιοφωνικοι παραγωγοι . Στον Best (www.bestradio.gr
ειναι μερικοι τετοιοι αλλά ο σταθμος παιζει πιο πολυ Ηλεκτρονικα κ δεν ξερω ποσους ενδιαφερει εδω.'Αλλωστε θα τον γνωριζετε ηδη.
Υπάρχει όμως και το ίντερνε. Στο http://www.radiobubble.com υπαρχει αρκετη ποικιλια.
Δωστε βαση στον Νικο Χασιωτη, στον 'δικο μας Ρεπλικαντο ΑΚΑ Ντοκτορ Χου. κ στην εκπομπη Week In (μου διαφευγει το ονομα του) αλλα ειναι καταπληκτικος. Επισης πετυχαινεις διαφορα αφιερωματα σε δισκογραφικες εταιριες ή σε είδη κ επι τη ευκαιρεία μαθαίνεις/θυμασαι διαφορα πραματακια.
Indiegroundradio.gr επισης, αλλα ο Παυλαρας θα χει να πει περισσοτερα επ αυτού !
cybernaut
07-03-2011, 21:51
[inside joke]Να το τελειο παραδειγμα inb4!![/inside joke]
KoiliaSamprela
07-03-2011, 22:00
Το ραδιόφωνο είναι ίδια φάση με τα παλιά δισκάδικα, που έσκαγες και περίμενες τον ιδιοκτήτη να παίξει κάτι για να ψαρώσεις.
Τώρα με τέτοια διάδοση της πληροφορίας, ίσως και να είναι περιττό.
Ο Πετριδης μολις πρωτοάκουσε Madonna αποκριθηκε :
"Αυτη σε 2 χρονια δεν θα την θυμαται κανεις!
Ήταν δυνατό να καταλάβει από την ακρόαση τα ποσά που θα έπεφταν στο μέλλον για την προώθησή της;
Amnesiac.
08-03-2011, 21:07
Έτσι είναι αυτά τα εμπορικά σκατά, τα σκάνε οι πολυεθνικές και κάνουν διάσημη τη madonna και κάθε madonna!
freak brother
08-03-2011, 21:24
μονο πανο ανεστοπουλο , ραδιο επικοινωνια 94.1 ελληνικο ροκ και οχι μονο... και κυριακατικη εκπομπη με μπαλαντοειδη . Ο δασκαλος μου :P
cybernaut
09-03-2011, 01:03
που επαιζε ολο τον δισκο στο repeat 2-3 fores? Κ διαβαζε κ κεινα τα γελοια ποιήματα ακροατών !
btw θυμαται κανεις απο τους (καπως) μεγαλυτερους μια εκπομπη στο Ραδιο Κυκλος,
ονοματι ΄Η Νύχτα της Επόμενης Ημέρας' ? Me παρουσιαστες καποιους Γιαννη Μελαχροινο κ Κωστα Κυριακάκη ή καπως ετσι..
Ολη την εβδομαδα μεχρι και Πεμπτη ειχε φηφοφορία για μια μπαντα απο ενα μουσικό είδος,
Παρασκευή εβγαινε ο νικητης, μαζευονταν 50 μπαντες κ στο τελος του χρονου ψηφιζαμε για την καλυτερη.
Δεν θυμαμαι ποιος ειχε βγει, θυμαμαι ομως τελευταια μπαντα ηταν οι Warlord..
Άκουγα μόνο χρυσές δεκαετίες 70-80-90.
regularpaul
09-03-2011, 17:13
Νικος Μελαχρινος, Γιαννης Κυριακακης νομιζω
και νωριτερα επαιζε και ο Πανος Χρυσοστομου
ολοι αυτοι δεν επαιζαν μονο μεταλ για αυτο ακουγα και εγω, μην παρεξηγηθω!
Η εκπομπη που λεει ο Ακης ηταν τρομερα επιτυχημενη, εκανε σε καποιο θεατρο στην Αργυρουπολη λαιβ
και μαζεψε καπου 5.000 ατομα, που προφανως δεν ειχαν ερθει μονο για τους Raw Silk/Wasteland (<---ωραιοι αυτοι)
cybernaut
09-03-2011, 18:48
Στους οποίους Raw Silk έπαιζε ενας από τους δύο προαναφερθέντες νομιζω ?
Θυμαμαι πολλα απο αυτην την εκπομπη, εκει ακουσα πρωτη φορα το ασμα Love and Rockets,
κ στην συνέχεια ανακαλυψα τους Bauhaus.. (που ήταν η προιστορία τους..)
Πω ρε γμτ μιλάμε για 20 χρονια πριν..
http://www.youtube.com/watch?v=1SBs0g7qF-s&playnext=1&list=PL3DCB13284C3BF928
regularpaul
09-03-2011, 19:00
εκτροχιαστηκε η κουβεντα περι πετριδη αλλα ποιος νοιαζεται?
ο φλωρακης επαιζε στους raw silk
εδω εισαι
USAIcXB1SBM
cybernaut
10-03-2011, 01:42
η μουσικη είναι φρίκη παράλυτος αλλά ο τυπος ειχς τρομερη μονιμη στηλη στο χαμμερ.
Ίσως την καλυτερη έβερ για αντεργράουντ πραγματακια μαζι με τους κομμαντος.
οσο υπήρχε λογος να διαβάζεις το χαμμερ γιατι μετα έβγαινε μόνο για να βοηθάει τον μικέ στην τουαλέτα.
BURNIN AMBITION
10-03-2011, 04:41
re malaka tous raw silk thaveis? eleos. isws to kaluetro ellhniko diskaki ever (uparxoun kai oi crush giauto lew isws)
ok akous stoner garagies kai oti allo, alla afou den akous re kamari mou ta porwtika ta dika mas ase tous anthrwpous
megalo atophma.vevaia einai arga kai den eimai sober opote kati mporei na mh katalava. ela savvato na akouseis kalo heaaaavy metal
grotta kafe bar solwmou 3 exarheia
apo to prwi me kalooooo heavy metal.
pws mou irthe auto sto mualo de xerw
mallon prepei na kanw thread gia thn grota
BURNIN AMBITION
10-03-2011, 05:28
wraia me moutzwnoun kai gia tous raw silk.
to forum pou oloi agaphsame
Ra Pariah
10-03-2011, 06:08
Λοιπόν, να μιλήσουμε λίγο σοβαρά για τα καλύτερα για τα καλύτερα ελληνικά cds, επειδή κάποια πράγματα διαιωνίζονται ως θέσφατα και απορώ πραγματικά ώρες-ώρες για την ασφάλεια των παραδεδομένων απόψεων. Λοιπόν, Crush, Inner Wish και Spitfire είναι δισκοί με ψυχή και τσαγανό σε μια δύσκολη εποχή, αλλά δεν είναι τα μοναδικά καλά ελληνικά metal cds. Λοιπόν:
Battleroar "To Death and Beyond": όπου οι Bathory συναντούν το αμερικάνικο ατσάλι-ε. ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΣ δίσκος. Ούτε "ναι μεν, αλλά.." ούτε "τους αδικεί η παραγωγή" ούτε "εντάξει τις προσπερνάω τις μπαλάντες" ούτε "καλό παιδί με πωρωτική φωνή, αλλά δεν ήταν στη μέρα του". ΤΕΛΕΙΟΤΗΣ.
Mystery "Mystery": έχω βαρεθεί να ακούω για την παιδεία των Κεντροευρωπαίων και πώς το συναίσθημα παντρεύεται την κατάρτιση και για το πόσα γαμάτα 7" βρίσκονται θαμμένα στις Κάτω Χώρες. Έχετε ακούσει αυτό το διαμάντι; Αν το "The Return" ήταν σε κανά Vault ή σε κανά Lion's Pride, θα βγαίναν οι συλλέκτες να καταλάβουν το κοινοβούλιο.
Sarissa "Demos 87/89": πρέπει κάποια στιγμή να απενεχοποιήσουμε τα ντέμο και δή τέτοιας ποιότητας ντέμο. Πόσα και πόσα αμερικάνικα διάσπαρτα ντέμο τα ονομάζουμε φουλ (Steel Assassin το πιο τρανταχτό παράδειγμα);;; Λοιπόν, τί να πείς τώρα γι' αυτό το ΕΠΟΕΠΟΣ; Δεν περιγράφεται με λόγια.
Phantom Lord "In Twilight World": δεν χτυπάει πρωτιά σε καμιά περίπτωση, αλλά είναι ένα γαμηστερό αλμπουμάκι το οποίο κλασικά θάφτηκε από το χάμμερ. Ίσως από τις πρώτες ελληνικές μπάντες που έδειξαν αξιοσέβαστο musicianship σε όλα τα επίπεδα.
Power Crue "The Sign of Rage": Οδοστρωοδοστρωτήρας. Αν είχε καλά φυσικά τύμπανα, θα χτύπαγε πρωτιά. Φοβερές συνθέσεις, με πωρωτικές πριστικές ριφάρες και καθηλωτική φωνάρα. Απαραίτητο.
Αυτά τα ολίγα. Κατ' εμέ (με εξαίρεση το Phantom Lord, το οποίο το συμπεριέλαβα πιο πολύ ως outsider) κανένα δεν έιναι υποδεεέστερο των ασφαλών επιλογών που προανέφερα. Burnin, δεν απευθύνομαι σε σένα αποκλειστικά, απλώς συζητησούλα ανοίγω για όποιον θέλει να συμμετάσχει.
warlord mkII
10-03-2011, 10:03
Μάριε, τί ψάχνεις τώρα... Εδώ μέσα έχουν πει τον Μάρκο φάλτσο!
Σ' αυτά που γράφεις θέλω να προσθέσω και το a vertigo edda demo των airged l'amh, τα demos των nemesis (που είναι εκτός πραγματικότητας!! δεν υπάρχει τέτοια τελειότητα!), τη δισκογραφία των innerwish, τους θεούς και θεοσεβούμενους και με ύμνο της ΑΕΛ denial price (και το demo των blade), το dark rhapsodies των dark nova, τη ντεμακλα των stendor, τους Guardian Angel,τους Deceptor, τους elwing (πρωτοτύπισα πάλι), τους northwind που αν ήταν πχ ιταλοί θα είχαμε πάθει παράκρουση και βέβαια τους Steamroller!
Όλα τα παραπάνω δεν έχουν ίχνος "cult" ή "obscure", είναι αξιοπρεπέστατες και προσεγμένες δουλειές.
Βέβαια σε ένα παράλληλο σύμπαν, ελληνικό μέταλ = Μπομπ Κατσιώνης και Γκας Τζι.
edit για να είναι έστω και ξωφαλτσα ον τόπικ: εγώ άκουγα ΣΤΕΡΓΙΟΥ (όχι τον φούρνο ρε) και Αλέξανδρο Ριχάρδο (μη γελάτε, έκανε γαμάτη εκπομπή, έβαζε από beatles μέχρι coroner!)
Ra Pariah
10-03-2011, 13:52
Νίκο, είπες μια πάρα πολύ σωστή κουβέντα, ότι όλη η δισκογραφία των Inner Wish είναι πάρα πολύ καλή! Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το πρώτο που χτυπάει πενηντάρια "στην καθησιά του" μνημονεύεται! Όπως πάλι τα Crush και Spitfire είναι παρομοίως πολύ ακριβά. Η γνωστή ιστορία: ό,τι βρίσκεται με 12 ευρώ σνομπάρεται.
Κατά τ' άλλα, συμφωνώ πέρα για πέρα με όσα λες!
dopefiend
10-03-2011, 14:35
μανογουοράς ο πετρίδης :?:
http://1.bp.blogspot.com/_rmcj0srKjuE/TOwhGST6ZWI/AAAAAAAAACk/ACZ4FJT4YaA/s1600/400_petr1_large.jpg
warlord mkII
10-03-2011, 14:37
aaxaaxaxaxaxaxaxaxaxa πεθαινω!
metamelia3
11-03-2011, 20:07
Ωραιος ο Ζήλος κ εκανε κ γαματη εκπομπη στην τβ μην ξεχναμε,
αλλά τι τα θες, με τετοια κόρη..
ποια ειναι η κορη του;
λολ
εντιτ....στο τιουμπ βανε ''zirconia''
metamelia3
11-03-2011, 20:14
00ι00 δεν μου εκανε νταουνλοουντ την κορη του ζηλου!
wraia me moutzwnoun kai gia tous raw silk.
to forum pou oloi agaphsame
πίνκαρα για γκρότα. :dfinger:
λολ
εντιτ....στο τιουμπ βανε ''zirconia''
τι λες τώρα! :|
καλυτερα για σενα
μια ebm λατερνα ειναι μωρε....απο αυτες με τους υδροσωληνες στα μαλλια
χορευτρια τεμεκ
metamelia3
11-03-2011, 20:24
φαξ σεηκ.
σαν να εχεις ξυρισει τον ζηλο και να του εχεις βαλει με φοτοσοπ γυναικειο σωμα.
ο οποιος ζηλος, αλητης ρουφιανος δημοσιογραφος κλπ αλλα για καποιο λογο μου ειναι αρκετα συμπαθης. και απο αποψη κριτικων και κειμενων κατι εκατομμυρια σταδια πανω απ'τους τυχαρπαστους του συγχρονου ελληνικου μουσικου τυπου.
freak brother
11-03-2011, 20:26
re malaka tous raw silk thaveis? eleos. isws to kaluetro ellhniko diskaki ever (uparxoun kai oi crush giauto lew isws)
ok akous stoner garagies kai oti allo, alla afou den akous re kamari mou ta porwtika ta dika mas ase tous anthrwpous
megalo atophma.vevaia einai arga kai den eimai sober opote kati mporei na mh katalava. ela savvato na akouseis kalo heaaaavy metal
grotta kafe bar solwmou 3 exarheia
apo to prwi me kalooooo heavy metal.
pws mou irthe auto sto mualo de xerw
mallon prepei na kanw thread gia thn grota
την γκροττα δεν την καψανε γιατι μαζευε εθνικια?
cybernaut
20-03-2011, 15:35
Λοιπον να ο Βασίλης Δουβίτσας απο το radio bubble που σας ελεγα.
Οι εκπομπες του μου θυμιζουν πολυ Δασκαλοπουλο, περισσοτερο για την δομη αυτων κ για το γεγονος πως αναλωνεται στα συναυλιακά δρώμενα παρα οτιδήποτε άλλο.
Επισης μοιραζομαστε τεραστια αγαπη για Cat Power, Spiritualized + Nick Cave , μας χωριζει μια ημερα μονο σε ημερομηνια γεννησης (νταξει κ μερικα χρονακια !)
Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970 – έστω και για 4 μέρες, με χωρίζει χάσμα γενεών από όσους γεννήθηκαν στα sixties. Άκουσα πολύ ραδιόφωνο, έκανα κι εγώ τον «πειρατή» για ένα φεγγάρι, βαρέθηκα τη μελέτη στη μουσική και παράτησα δύο όργανα (μπάσο και τενόρο σαξόφωνο) στη μέση, εκπληρώνοντας αργότερα την προφητεία που θέλει τους αποτυχημένους μουσικούς να γίνονται μνησίκακοι μουσικοκριτικοί. Πτυχιούχος της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση στην ψυχολογία, εργάζομαι από το 1988 στον χώρο των εκδόσεων..... Για μία δεκαετία και πλέον, εργάστηκα ως συντάκτης και επιμελητής σε περιοδικά πληροφορικής, νέας τεχνολογίας και μουσικής. Το 1996 ήμουν στην ομάδα έκδοσης του πρώτου ελληνικού ηλεκτρονικού περιοδικού, «Aeon21», από το 1998 ήμουν εξωτερικός συνεργάτης του ενθέτου «Art & Θεάματα» της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», το 2000 εξέδωσα το περιοδικό «Play» για PC & video games, ενώ στη συνέχεια διετέλεσα αρχισυντάκτης και διευθυντής του περιοδικού «Ποπ & Ροκ». Από τον Μάιο του 2002 έως τον Οκτώβριο του 2007 υπήρξα διευθυντής σύνταξης της Εγκυκλοπαίδειας «Δομή». Έχω μεταφράσει και επιμεληθεί αρκετά βιβλία στον χώρο της μουσικής, μεταξύ άλλων και τα: «Ο Βασιλιάς Μελάνι» του Nick Cave (Εκδόσεις Λιβάνη, 1990), «Εγκυκλοπαίδεια της Ποπ, Ροκ & Σόουλ Μουσικής» του Irwin Stambler (Εκδόσεις Νεφέλη, 1992, 3 τόμοι), «Broken Music» του Sting (Εκδόσεις Μίνωας, 2004). <br /><br />Έχω ασχοληθεί επίσης με το μάνατζμεντ ελληνικών ροκ συγκροτημάτων, όπως οι Closer. Έχω κάνει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου, αλλά δεν ενδιαφέρουν κανέναν, εκτός από τον ατζέντη μου, που πρέπει να στρωθεί να μου βρει δουλειά…
Ημερομηνία γέννησης 01/01/1970
http://radiobubble.gr/el/audio/user/177
Πόσο κάνει 10 συν 7
07-06-2011, 00:21
οποιος προλαβει προλαβε.......
http://tvradio.ert.gr/radio/liveradio/trito.asp
http://zero1blog.com/wp-content/uploads/2009/10/830212-sonicyouth.jpg
Πόσο κάνει 10 συν 7
21-06-2011, 00:07
οποιος προλαβει προλαβε.......
http://tvradio.ert.gr/radio/liveradio/trito.asp
http://www.atlantisfm.gr/wp-content/uploads/2011/03/David-Bowie.jpg