Log in

View Full Version : Jag Panzer - The scourge of the light - 2011

warlord mkII
28-02-2011, 15:48
Κατόπιν απαίτησης του Ra, κάνω thread για τον καινούριο δίσκο των Jag Panzer ώστε να μη χαθεί στο us metal thread.

Jag Panzer - The Sourge of the light 2011 (SPV/Steamhammer)

http://www.uploadpix.org/images/jagpanzers.jpg

Condemned to fight
The Setting of the sun
Bringing the end
Call to arms
Cycles
Overlord
Let it out
Union
Burn
The book of Kells

Μετά από 5 ακροάσεις:

Οι JP είναι μπάντα που μας είχε μάθει να έχουμε υψηλότατες απαιτήσεις. Θα πρέπει μάλλον να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι η ακμή τους παρήλθε. Ο δίσκος ξεκινά με το καλό condemned to fight, ένα κλασσικο JP της μετά την επανασύνδεση εποχής τραγούδι με highlight τί άλλο, την ερμηνεία του Tyrant. Συνέχεια με το The setting of the sun, ένα mid tempo ύμνο με φοβερή ερμηνεία και βιολιά, μου θύμισε τα μεγαλεία του Age of mastery. Ακολουθεί όμως ένα από τα χειρότερα τραγούδια που έχουν γράψει: Bringing the end. Τα 5 λεπτά που διαρκεί σε φέρνουν σε κατάσταση αμόκ από την βαρεμάρα και την ενόχληση. Ευτυχώς ακολουθεί το call to arms που το έχετε ακούσει 2 ποστς πιο πάνω οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι. Το Cycles απλά αδιάφορο, το Overlord καλό κλασσικό JP ωραίες φωνητικές μελωδίες, το Let it out περίεργη περίπτωση, αφού με το τσαμπουκά και την πάρτα διάθεσή του θα έπρεπε να με εξιτάρει αλλά για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να προσδιορίσω δεν τα καταφέρνει.
Αν δεν τραγούδαγε ο Tyrant, το Union θα ήταν ένα ακόμα αδιάφορο τραγουδάκι, αλλά ΤΟ λαρύγγι το ανεβάζει περίπου 500%.
Τα τελευταία 2 τραγούδια του δίσκου, Burn (όχι δεν είναι διασκευή) και The Book of Kells θυμίζουν κι αυτά τις κορυφαίες στιγμές των fourth judgement/age of mastery! Μεγάλες σε διάρκεια (6 και 8 λεπτά), με επικό συναίσθημα, βιολιά, μελωδίες, όλα τέλεια!

Αφού έγινε "κανονικό" review, ας πω ότι το εξώφυλλο είναι ωραίο και ταιριαστό με το μουσικό περιεχόμενο του δίσκου, η παραγωγή μπόμπα και ότι ο καινούριος κιθαρίστας Christian Lasegue είναι παιχταράς και δεν φαίνεται καθόλου η απουσία του Broderick.

Γενικό συμπέρασμα: Καλός δίσκος, για μένα πολύ ανώτερος του casting the stones, αλλά δεν αντέχει σε σύγκριση με τις παλιές δόξες (από την επανασύνδεση και μετά, γιατί για πριν δεν αντέχει το 90% του μέταλ, όχι ο καινούριος τους δίσκος).

http://www.youtube.com/watch?v=A_0qPO7tOeE

Ra Pariah
28-02-2011, 16:37
Το review του Warlord είναι αντικειμενικότατο και αντικατοπτρίζει 100% την πραγματική διάσταση του δίσκου. Αν απομονώσετε σημεία και βάζατε τον Deris ξέρω 'γω να τραγουδήσει, θα γέλαγε και το σκυλί! :rofl: Πολύ απλά θα μιλάγαμε για ένα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μέτριο αποτέλεσμα. Αλλά ο Τύραννος είναι Τύραννος και ανεβάζει 356346346 κλάσεις οποιοδήποτε κομμάτι ερμηνεύσει!!

Παρόλα αυτά θέλω να κάνω νύξη διαφόρων πραγμάτων:

1) Το "Casting the Stones" έχει απλώς μερικά μέτρια κομμάτια. Δεν νομίζω ότι συνολικά είναι κακό. "The Mission", "Vigilant", "Achilles", "Legion Immortal", "Battered and Bruise", "The Harkening" είναι μερικά πολύ ευχάριστα κομμάτια.

2) Το "Casting..." νομίζω ξενέρωσε τον κόσμο επειδή έχει μια Symphony X διάσταση ή ίσως Conception.. Έχει δλδ prog/power αέρα.

3) Το καινούργιο σίγουρα μου αρέσει, αλλά δεν μπορώ να το κατατάξω ακόμα στην δισκογραφία της μπάντας.

4) Ακόμη και να καταλήξω ότι είναι το λιγότερο αγαπημένο μου album με Τύραννο, και πάλι δεν θα πω για τον χειρότερο δίσκο Panzer. Σκεφτείτε τι βγαίνει σήμερα... Δηλαδή πάλι οι σαρανταπεντάρηδες ήρθαν και δίδαξαν ΜΕΤΑΛΛΟ. Οι νέοι (Cauldron, Striker) όλο άλλα λόγια να αγαπιόμαστε είναι.

Θα επανέλθω..

warlord mkII
28-02-2011, 17:27
Στο casting the stones μου έλειπαν οι μελωδικές γέφυρες του Tyrant και το songwriting δεν ήταν και στα καλύτερά του. Αν ήταν μια προγλ/πάουερ δισκάρα δεν θα με χάλαγε τίποτα, αλλά είναι μέτριο...
Στους πάντζερ δεν με χαλάνε ούτε τα νεοκλασσικά σημεία, ούτε τα πλήκτρα ούτε τίποτα αφού η ποιότητα της μπάντας αποτελεί εγγύηση, αρκεί να υπάρχει έμπνευση. Στον τελευταίο δίσκο (ίσως και λόγω ενθουσιασμού αφού είναι πολύ λίγες οι ακροάσεις) φαίνεται να υπάρχει αρκετή παραπάνω απ' ότι στο casting. Από τα κομμάτια που αναφέρεις, τα achilles (γιατί μόνο 2:46?) και το legion immortal είναι έπη, τα άλλα πολύ καλά, αλλά ο υπόλοιπος δίσκος είναι κάτω του μετρίου.

Το τελευταίο δυστυχώς έχει μεγάλη δόση αλήθειας αν και υπάρχουν νέες μπάντες που παίζουν σοβαρό και καλό μέταλ (τα έχουμε ξαναπεί while heaven wept, doomsword, enforcer, wrathblade, battleroar, atlantean kodex πχ). Το κακό είναι ότι όλες αυτές προσκυνάνε τα θηρία του παρελθόντος και δεν μπορούν να πάνε το μέταλ πιο μπροστά (χε μη γελάτε οι ανοιχτόμυαλοι, ο ρα καταλαβαίνει τί εννοώ, πρόοδος δεν σημαίνει soulfly για τον κλασσικομεταλλά)

metamelia1
28-02-2011, 19:34
HEAVY METAL

\m/

Amnesiac.
28-02-2011, 20:41
Το κακό είναι ότι όλες αυτές προσκυνάνε τα θηρία του παρελθόντος και δεν μπορούν να πάνε το μέταλ πιο μπροστά (χε μη γελάτε οι ανοιχτόμυαλοι, ο ρα καταλαβαίνει τί εννοώ, πρόοδος δεν σημαίνει soulfly για τον κλασσικομεταλλά)

Σοβαρή ερώτηση χωρίς ίχνος ειρωνίας : Τι εννοείς.

Για να εξηγούμαι : Πώς αντιλαμβάνεσαι την πρόοδο στο μέταλ; Εννοώ ρε παιδί μου ότι συνήθως η έλλειψη προόδου είναι από τα θετικά του κλασικού μέταλ (για αυτούς που ακούνε) και δε μπορώ να σκεφτώ πού υπάρχει χώρος για εξέλιξη. Γενικά μπορεί να υπάρξει μπάντα που παίζει κλασικό μέταλ και δεν προσκυνά τα θηρία του παρελθόντος; Το αντιλαμβάνομαι σαν να λέει κάποιος άλλος ότι οι Τάδε πάνε μπροστά τον 70s ήχο ή κάτι τέτοιο και δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό.

Ra Pariah
28-02-2011, 21:38
1) Το κλασικό metal δεν είναι μια στενωπός όπου δεξία υπάρχει το false metal και αριστερά το alternative rock ξέρω 'γω.. Είναι μια μουσική με δικό της χαρακτήρα και νόρμες, μοτίβα, θέματα με το σύνολο των οποίων πολλές φορές σε εκπλήσσει ευχάριστα. Για παράδειγμα οι Mercyful Fate με το "Melissa" δημιούργησαν κάτι εντελώς δικό τους. Το ίδιο και οι Slauter Xstroyes και πάει λέγοντας... Στο πρόσφατο παρελθόν οι The Lord Weird Slough Feg σεβόμενοι ονόματα όπως οι Thin Lizzy, Brocas Helm κ.λπ. κατάφεραν να φτιάξουν έναν δικό τους ήχο. Το ίδιο περίπου κι οι Hammers of Misfortune.

http://www.youtube.com/watch?v=9DMVpvlp020&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=LKbyfve_j2c

2) O Νίκος μιλάει και για αυτοπεποίθηση από την πλευρά της μπάντας. Πίσω στα '80 υπήρχαν μπάντες στις γειτονιές του Chicago οι οποίες έπαιζαν σαν μανιασμένα θηρία. Δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα ονόματα. Αυτό το φαινόμενο έχει εκλείψει στις μέρες μας. Η κλασικομεταλλική πιτσιρικαρία σήμερα μου βγάζει μια παρακμή.. Εξαίρεση αποτελούν οι Enforcer, βεβαίως-βεβαίως. :grin::grin:

ikonoklast
28-02-2011, 21:53
Στο πρόσφατο παρελθόν οι The Lord Weird Slough Feg σεβόμενοι ονόματα όπως οι Thin Lizzy, Brocas Helm κ.λπ. κατάφεραν να φτιάξουν έναν δικό τους ήχο. Το ίδιο περίπου κι οι Hammers of Misfortune.

Ναι αλλά ο Cobbett και ο Scalzi εκτός από φίλοι μοιράζονται και την ίδια νοοτροπία πάνω στη μουσική και ουσιαστικά και οι δύο μπάντες που αναφέρεις είναι μαζί, μια και μοναδική εξαίρεση στο σύγχρονο χεβιμεταλ. Πόσες άλλες περιπτώσεις μπορείς να αναφέρεις για μπάντες με δραστηριότητα από το 2000 και μετά που κάνουν κάτι αντίστοιχο;

Ra Pariah
28-02-2011, 22:14
@ Fixxxer: απόλυτη σχέση.

@ Ikonoklast:

Τί εννοείς αντίστοιχο; Ακριβώς σαν Hammers δεν ξέρω κάποιον να παίζει. Καλλιτεχνικώς ανήσυχες μπάντες, όμως, μπορώ να σου πω μερικές:

Isole
Last Empire (θεοί!)
Powers Court
Katagory V
Primordial
Smaug
Cauldron Born
Witches Mark
Grand Magus
Inner Wish
Etrusgrave

κ.λπ.

4FpUrqSwNcc

ikonoklast
28-02-2011, 22:14
Τι σχεση εχουν οι καταπληκτικοι Hammers Of Misfortune με το απλο βαρετο ανουσιο παρωχημενο χεβιμεταλ??

Ε ναι, με τις συνθποπ δισκάρες τους όπως το The Bastard. :moutza:

warlord mkII
28-02-2011, 22:18
Σοβαρή ερώτηση χωρίς ίχνος ειρωνίας : Τι εννοείς.

Για να εξηγούμαι : Πώς αντιλαμβάνεσαι την πρόοδο στο μέταλ; Εννοώ ρε παιδί μου ότι συνήθως η έλλειψη προόδου είναι από τα θετικά του κλασικού μέταλ (για αυτούς που ακούνε) και δε μπορώ να σκεφτώ πού υπάρχει χώρος για εξέλιξη. Γενικά μπορεί να υπάρξει μπάντα που παίζει κλασικό μέταλ και δεν προσκυνά τα θηρία του παρελθόντος; Το αντιλαμβάνομαι σαν να λέει κάποιος άλλος ότι οι Τάδε πάνε μπροστά τον 70s ήχο ή κάτι τέτοιο και δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό.

Απάντησε ο Ρα!

chris_boss
28-02-2011, 22:25
@ Fixxxer: απόλυτη σχέση.

@ Ikonoklast:

Τί εννοείς αντίστοιχο; Ακριβώς σαν Hammers δεν ξέρω κάποιον να παίζει. Καλλιτεχνικώς ανήσυχες μπάντες, όμως, μπορώ να σου πω μερικές:

Isole
Last Empire (θεοί!)
Powers Court
Katagory V
Primordial
Smaug
Cauldron Born
Witches Mark
Grand Magus
Inner Wish
Etrusgrave

κ.λπ.

4FpUrqSwNcc

αυτό ενώ είναι πολύ ωραίο, είναι τρομερά κακοπαιγμένο ή κακοφτιαγμένο, κρίμα

ΥΓ. Που πήγε το ποστ του φίξξξερ για τον γελάει ο κόσμος ντέρις;

Ra Pariah
28-02-2011, 22:32
ΥΓ. Που πήγε το ποστ του φίξξξερ για τον γελάει ο κόσμος ντέρις;

:touched::touched:

Στα άλλα που λές, δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω ότι η παραγωγή του Witches Mark είναι κακή. Περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον. :D

ikonoklast
28-02-2011, 22:43
Ra Pariah, ναι βασικά το ξανασκέφτηκα και μαλακία είπα. Απλώς πχ μπάντες όπως οι primordial και οι grand magus δεν είναι ακριβώς ό,τι έχω στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι κλασικό heavy metal.

εδιτ: όντως ωραίο αυτό το witches mark.

GuardianOfIvorytower
28-02-2011, 23:52
Είναι κ αυτό ανάμεσα σε αυτά που θα ακούσω άμεσα. Μπορώ όμως να πω εκ των προτέρων ότι καταλαβαίνω απόλυτα κ συμφωνώ 100% με τα λεγόμενα του warlord για τον Tyrant :)

atom_smasher
01-03-2011, 03:03
το προηγουμενο μ αρεσε και με το που ειδα το ποστ ετρεξα να το κατεβασω. παραλληλα κατεβασα ομως και το ep tyrrants και chain of command του 2004. εχω μεινει λιγο μαλακας με αυτα τα 2 προς το παρον.

warlord mkII
01-03-2011, 17:50
Atom, το Tyrants είναι μνημείο του μέταλ!!! To chain of command ειναι δισκάρα αν και δεν τραγουδά ο Tyrant, τα περισσότερα τραγούδια βέβαια υπάρχουν σε άλλους δίσκους με τον Tyrant. Ελπίζω να έχεις ακούσει το ample destruction! Αν όχι, κατέβασέ το κι ετοιμάσου για το σοκ της ζωής σου!

atom_smasher
01-03-2011, 19:04
ναι βρε, εχω ακουσει.

Raven Lord
02-03-2011, 20:18
καλά τα λέει ο γουόρλορντ. μέτριο το άλμπουμ. νομίζω μετά από λίγο καιρό θα το ξεχάσουμε.

commissar
02-03-2011, 21:14
καλά τα λέει ο γουόρλορντ. μέτριο το άλμπουμ. νομίζω μετά από λίγο καιρό θα το ξεχάσουμε.

αυτό, ρε γαμώτο. το έχω ακούσει 3 φορές από χθες, πραγματικά ήθελα πολύ να το κάνω να μου αρέσει αλλά δεν. :-|

θαμπς απ για το εκπληκτικό εξώφυλλο.

tsimpouklano
08-03-2011, 23:53
Βρήκα τις προάλλες στο Alone 5 γιούρο το Casting the Stones και το τσίμπησα. Έχει κομματάρες, βλ. The Mission, Vigilant, Achilles (ΕΠΟΣ), ευκολόπεπτο heavy με ωραίες συνθέσεις γενικότερα ακούγεται όμορφα, γαμηστερό στην αρχή που φθήνει όμως από τη μέση και μετά (το Cold πολύ Megadethιακό Youthanasia θυμίζει). Θα τσεκάρω οπωςκαιδήποτε ό,τι προτάσεις έπεσαν παραπάνω γιατί τώρα ανακαλύπτω την JP μαγεία.

warlord mkII
08-03-2011, 23:58
Κατέβασε αμέσως: Tyrants EP, Ample Destruction, Chain of Command, Shadow Thief, Age of Mastery, The fourth judgement, Thane to the throne και μπες στον μαγικό κόσμο του ποιοτικού, πορωτικού με απίστευτες κιθάρες και υπερθεϊκά φωνητικά us power metal.

Καλό ταξίδι!

commissar
09-03-2011, 00:00
γιατί όχι το mechanized ρε, δισκάρα είναι

Ra Pariah
09-03-2011, 00:00
Καλά, όλα αυτά που αναφέραμε σε προηγούμενα post είναι κάποια underground ονόματα τα οποία προσπαθούν να έχουν κάποια προσωπικότητα στις μέρες μας. Αν θες να ασχοληθείς με τον ήχο, αφού λιώσεις τα Panzer, ξεκίνα με Helstar, Vicious Rumors, Riot κ.λπ.. Τέλος, πινκάρα για το "Casting the Stones". \m/

warlord mkII
09-03-2011, 00:10
γιατί όχι το mechanized ρε, δισκάρα είναι

είπα να σταματήσω εκεί γιατί το πήγαινα για δισκογραφία... Για μένα δεν υπάρχει δίσκος panzer που δεν αξίζει να τον αγοράσεις, πόσο μάλλον να τον ακούσεις. Ακόμα και τα 2 τελευταία έχουν τραγουδάρες μέσα.

Και heir apparent να ακούσεις, και titan force, και mystic force και crimson glory και liege lord και και και ... ε έλα από το us metal thread και θα βρεις άπειρες προτάσεις!

tsimpouklano
09-03-2011, 00:11
Thanks παιδιά θα κοιτάξω ό,τι postάρατε και θα επανέλθω με post-σεντόνι με εντυπώσεις.

Τι εξωφυλλάρα...
http://www.metal-archives.com/images/2/0/1/9/2019.gif
:pink:

warlord mkII
09-03-2011, 00:13
ΕΤΣΙ! Βυζιά, καρφιά, αλυσσοπρίονα, μουστάκια και ερείπια!! ΜΕΤΑΛ!

Ταιριάζει απόλυτα με τη μουσική του ΕΡ.

GuardianOfIvorytower
09-03-2011, 00:55
Κολασμένο EP, τι να λέμε τώρα...

commissar
09-03-2011, 23:21
http://video.aol.com/aolvideo/aol-music/burn/818767987001

Ra Pariah
09-03-2011, 23:27
:malakia:

GuardianOfIvorytower
10-06-2011, 00:28
Στις 2 ακροάσεις ο δίσκος μ αρέσει, σίγουρα ο Τύρανος ανεβάζει τα τραγούδια πολύ, ξεχώρισα το εναρκτήριο Condemned to Fight, το Overlord κ τα 2 τελευταία

HereComesTheMothership!
12-06-2011, 19:05
Πολυ καλο αλμπουμ το ακουσα 3 φορες το ευχαριστηθηκα,δεν θα το ξανα ακουσω ποτε.

Xstroyer
13-06-2011, 21:44
Mεγάλη μπάντα οι Jag Panzer, αλλά αυτό ο δίσκος δεν λέει. Σε βάθος χρόνου θα μείνει απλώς ως άλλος ένας τίτλος στη δισκογραφία τους. Μέτριες συνθέσεις και τα solos φαντάζουν εντελώς ασύνδετα με τα τραγούδια. Ήδη τον είχα ξεχάσει, μέχρι που είδα αυτό το thread...

HereComesTheMothership!
13-06-2011, 23:25
Mεγάλη μπάντα οι Jag Panzer, αλλά αυτό ο δίσκος δεν λέει. Σε βάθος χρόνου θα μείνει απλώς ως άλλος ένας τίτλος στη δισκογραφία τους. Μέτριες συνθέσεις και τα solos φαντάζουν εντελώς ασύνδετα με τα τραγούδια. Ήδη τον είχα ξεχάσει, μέχρι που είδα αυτό το thread...

Ουτως η αλλως χωρις τον Broderick τα κομματια δνε εοχυν καμια ιδιατερη lead αξια ειναι απλα μεταλ leads.

atom_smasher
14-06-2011, 01:22
αλλιως ηταν τι; κλασικη μουσικη; οπερα; οπερετα; μουσικη δωματιου;

Helm
14-06-2011, 01:27
συμφωνώ ότι τα σόλο Broderick ήταν στους Panzer κάτι παραπάνω από το φιλλερ μεταλ λιντ που μπαίνει επειδή 'εδώ μπαίνει το σόλο'. Τρομερή εκφραστικότητα και ροή, σε μερικές φάσεις και μικρές-συνθέσεις, αλλά είναι λεξιλογικό ζήτημα, ακόμα μεταλ λιντς ήταν.

Xstroyer
14-06-2011, 11:11
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοεί ο HereComesTheMothership... Από πλευράς τεχνικής βέβαια, ο Lasegue μια χαρά τα πάει, απλώς δεν "λειτουργούν" τα πράγματα. Είναι αυτό που περιγράφει ο Helm.

HereComesTheMothership!
15-06-2011, 01:42
Απλα ο Μπροντερικ ειναι τεχνικοτερος και μελοδικοτερος απο τον μεσο λιντ καθε μεταλ συγκροτηματος..ειναι ατου ενως συγκροτηματος να εχιε εναν βιρτουοζο λιντ η εναν βιρτουοζο ντραμερ,μπασιστα κλπ γιατι δενει το ολο αποτελεσμα του ηχου με κατι πιο ποιοτικο απο το μεσο τιριριριριριριριρρι (πεντατονικο η μινορε αρμονικο)

Ruthless
15-06-2011, 10:01
Σιγά τα ωά. Λες και χρειάστηκε ο κάθε Broderick για να βγει το καλύτερό τους album στο παρελθόν που πλέον σταματούν τα πάντα(βάλτε εδώ Ample Destruction ή Chain of Command, ανάλογα με τα γούστα του καθενός).

Εκτός αν θεωρείτε το Thane to the Throne πχ καλύτερο των παραπάνω albums. Εκεί πάσο. Εγώ μια φορά προτιμώ το μέσο τιριριριριρι.