Log in

View Full Version : Windows 7 σε laptop

Odonian
21-02-2011, 05:06
Είχατε την εμπειρία να εγκαταστήσετε Win 7 σε laptop που είχε XP; Σκέφτομαι να το κάνω σε ένα καλούτσικο μηχάνημα που όμως θέλει έτσι κι αλλιώς format και γονατίζει με τα XP. Τι λέτε;

animae
21-02-2011, 05:13
... καλούτσικο μηχάνημα...και γονατίζει με τα XP

Ποτς γενεν ατό?

Odonian
21-02-2011, 05:28
Ε καλά λίγο υπερβολή. Απλά θέλω να το ελαφρύνω λίγο, να φανεί.

metamelia1
21-02-2011, 05:38
postαρε specs να σου πει την εμπεριστατωμενη του αποψη ο φαιερστορμ

Odonian
21-02-2011, 06:04
AMD Turion X2 2.1
4 GB DDR2

Aspire είναι. Τα άλλα δεν τα έχω πρόχειρα αυτή τη στιγμή.

metamelia1
21-02-2011, 07:01
κομπλε αυτα ηθελα

ΑΝΕΤΑ τη παλευει
εχεις το :thumbsup: του φαιερστορμ

animae
21-02-2011, 12:54
AMD Turion X2 2.1
4 GB DDR2

Aspire είναι. Τα άλλα δεν τα έχω πρόχειρα αυτή τη στιγμή.

Υπερβολή το πρώτο ποστ τότε.

Μια χαρά θα είναι, όπως λέει και ο firestorm.;)

Odonian
21-02-2011, 15:39
Χμ, δεν εννοούσα αν την παλεύει από άποψης υλικού, αυτό το ήξερα. Σόρι για το κακό πρώτο ποστ ήταν πολύ αργά. :ρ

Πιο πολύ για το αν θα δουλέψουν σωστά όλες οι μικρές μαλακίες των λαπτοπ, βλέπε bluetooth και touchpads και κουμπάκια κλπ. Θα τα βολέψω;

Dythor
21-02-2011, 17:24
Το συνηθέστερο πρόβλημα σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι οι drivers, πάρα πολλά λάπτοπς δεν έχουν για Win 7. Ειδικά αν το θες για HDMI σε τηλεόραση (που φαντάζομαι ότι γι' αυτό το θες), τσέκαρε πριν το κάνεις, 50% δεν θα φτάνει ήχος/εικόνα στην τιβί, ειδικά σε παλιό λάπτοπ.

Odonian
22-02-2011, 02:10
Να ας πούμε αυτά δεν τα ξεύρω.

metamelia1
22-02-2011, 02:45
μαλακιες σου λεει, μην τον ακους, ειναι ο Dythor :!:

μια χαρα τα βρισκεις. παντα υπαρχουν βιστα ντραιβερς και σχεδον παντα οι βιστα ντραιβερς πιανουν και στα 7 ;)

Odonian
22-02-2011, 02:46
Τώρα συνειδητοποίησα ότι στο πρώτο ποστ είχα γράψει ΧΡ. Πόσο νύσταζα; Βιστα έχει λολ.

ari-m
22-02-2011, 14:18
heh tote epivalletai na peraseis se 7 kai den anavalletai.

Amnesiac.
22-02-2011, 14:25
Από βίστα σε 7 δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα, πέρα από ένα θέμα με το shut down που λύθηκε με τη βοήθεια του ingolemo. Μου αναγνώρισε τα πάντα και βρήκε drivers για τα πάντα. Να το κάνεις.

Roswell47
22-02-2011, 15:23
Πείτε λίγο στον nooba τον Roswell πώς γίνεται εγκατάσταση 7 σε laptop με Vista προεγκατεστημένα;

12 stars circle your brow
22-02-2011, 15:36
διαλεξε συσκευη που θες να κάνεις boot, έχει πανέυκολο μενού, μην πατήσεις κατευθείαν εγκατάσταση αλλά στο ινφο/ιδιοτητες (δεν θυμαμαι τι λεει), τσεκαρε και πατα πρωτα format. Μετα πατας νεξτ και ολα γινονται μονα τους

Shadowking
22-02-2011, 15:54
Kαις ένα bootable cd με τα 7άρια, το βάζεις bootάρεις από κεί, στο installation menu θα σε ρωτήσει σε ποιο δίσκο/partition θέλεις να εγκαταστήσεις τα 7, επιλέγεις αυτό που χεις τα vista και του τραβάς ένα φορμάτ. Ε, μετά γίνονται αυτόματα όλα.

Αναλυτικά:

1) Κατεβάζεις win7 και τα γράφεις σε cd
2) Μπαίνεις στο bios και βάζεις το cd-rom 1ο bootable device
3) Restart με το cd των 7 μέσα
4) Format στο partition που χε τα vista (ένα κλικ είναι) και εγκατάσταση των 7 στο φρεσκοφορμαρισμένο partition.
5) Profit.

Roswell47
22-02-2011, 16:25
θενκς γκάιζ

23-02-2011, 23:32
άσχετο, αλλά επειδή την τελευταία βδομάδα καθάρισα και τα 2 πισιά μου, θέλω να πω ότι τα windows7 είναι σκέτη καύλα, παίρνει λίγες μέρες μόνο να τα συνηθίσεις, αλλά μετά είναι τέλεια.

Deggial
23-02-2011, 23:55
άσχετο, αλλά επειδή την τελευταία βδομάδα καθάρισα και τα 2 πισιά μου, θέλω να πω ότι τα windows7 είναι σκέτη καύλα, παίρνει λίγες μέρες μόνο να τα συνηθίσεις, αλλά μετά είναι τέλεια.

Μπα. Έχουν κάνει μερικές σχεδιαστικές επιλογές στο interface που είναι τρομερά ενοχλητικές, κυρίως το γεγονός πως δεν υπάρχει ένα πραγματικά ενοποιημένο περιβάλλον που να κάνει εύχρηστες τις εφαρμογές. Π.χ. στο Control Panel τα μισά πράγματα έχουν νέα εμφάνιση, τα άλλα μισά έχουν το παλιό στυλ διαλόγου με tabs. Το ένα τρίτο των εφαρμογών (όπως ο file explorer) έχουν κρυμμένο το οριζόντιο μενού, το άλλο τρίτο (π.χ. notepad) το έχουν στο παλιό στυλ, κι οι υπόλοιπες έχουν υιοθετήσει τα ribbons (π.χ. Paint). Γενικά, σε κάθε εφαρμογή πρέπει να κάθεσαι να ψάχνεις πού έχουν πάει οι επιλογές για διαχείριση αρχείων, εκτύπωση, κλπ.

Για third-party applications δε το συζητώ καν, επικρατεί το ίδιο χάος που επικρατούσε πάντα, κάθε vendor φτιάχνει το interface όπως γουστάρει.

Υ.Γ. Επίσης, σε επαγγελματικές εφαρμογές/πληροφοριακά συστήματα είναι αηδία τα προβλήματα που συναντάμε στην εγκατάσταση και την ασυμβατότητα των εφαρμογών της ίδιας της Microsoft (SQL Server, κλπ).

23-02-2011, 23:57
συνήθισε τα, λοοολ!

02-06-2011, 12:35
Τα νέα σας, παιδιά!

Τα δικά μου είναι τα εξής: Εδώ και 2 μέρες, το laptop που ψώνισα πριν ενάμιση χρόνο, φαίνεται να είναι στα τελευταία του. Μου 'χει πετάξει 3 φορές μπλε οθόνη, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τον δίσκο. Διότι μετά το reboot της μπλε οθόνης (αυτόματα, εγώ δεν έκανα κάτι), μου βγάζει μια μαύρη οθόνη με μερικά πράγματα και μου λέει οτι δεν αναγνωρίζει κάποιον δίσκο πάνω. Κάνω manually reboot και με βάζει κανονικότατα στα windows, startup, επανεκκινήση, shut down γινονται με κανονικες ταχυτητες, ο firefox δεν ανταποκρίνεται καν με το που ανοίγει (και κολλάει όλο το πισι και ξανα μπλε οθονη), ενώ το VLC κάθε 5-10' κολλάει και περιμένω κανα δίλεπτο να συνεχίσει. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο, πείτε τι κάνω!
(νομιζα οτι θα την γλιτωσω αφου το πλαισιο μου δινει 2 χρονια εγγυηση, αλλα τελικά δίνει 1, πήρα τ'αρχίδια μου και κλαίω, πείτε τι να κάνω να σταματήσει το κλάμα γιατί θα κλαίω.)

02-06-2011, 12:39
inb4 post KLAPSE.

KoiliaSamprela
02-06-2011, 12:41
Τα νέα σας, παιδιά!

Τα δικά μου είναι τα εξής: Εδώ και 2 μέρες, το laptop που ψώνισα πριν ενάμιση χρόνο, φαίνεται να είναι στα τελευταία του. Μου 'χει πετάξει 3 φορές μπλε οθόνη, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με τον δίσκο. Διότι μετά το reboot της μπλε οθόνης (αυτόματα, εγώ δεν έκανα κάτι), μου βγάζει μια μαύρη οθόνη με μερικά πράγματα και μου λέει οτι δεν αναγνωρίζει κάποιον δίσκο πάνω. Κάνω manually reboot και με βάζει κανονικότατα στα windows, startup, επανεκκινήση, shut down γινονται με κανονικες ταχυτητες, ο firefox δεν ανταποκρίνεται καν με το που ανοίγει (και κολλάει όλο το πισι και ξανα μπλε οθονη), ενώ το VLC κάθε 5-10' κολλάει και περιμένω κανα δίλεπτο να συνεχίσει. Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο, πείτε τι κάνω!
(νομιζα οτι θα την γλιτωσω αφου το πλαισιο μου δινει 2 χρονια εγγυηση, αλλα τελικά δίνει 1, πήρα τ'αρχίδια μου και κλαίω, πείτε τι να κάνω να σταματήσει το κλάμα γιατί θα κλαίω.)

τσεκ δισκ έχεις κάνει για αρχή?

02-06-2011, 12:46
είχα κάνει ένα τέτοιο στην μαύρη οθονη νομίζω, στα windows μεσα οχι. το error-checking μου λες, στις ιδιότητες του δίσκου;

Firestorm2
02-06-2011, 12:51
KLAPSE

Harbinger of Death
02-06-2011, 13:00
Με γρήγορη ανάγνωση σου κλατάρει ο δίσκος, όπως λες κι εσύ. Το θέμα είναι τι θες. Θες να σώσεις τα δεδομένα ή το λάπτοπ; Για το λάπτοπ, μάλλον θες καινούριο δίσκο και θα 'ναι κομπλέ. Για τα δεδομένα παίζει η μόνη λύση να είναι να κλαις. Δοκίμασε πάντως να βάλεις το δίσκο σε άλλο πισί ως εξωτερικό ή κάτι τέτοιο (να μην τρέχει το λειτουργικό από αυτόν τέλος πάντων) και δοκίμασε να κάνεις copy ό,τι θες.

Ψιλοcaptain Obvious, μάλλον.

rage for order
02-06-2011, 13:05
πήγαινε στην σελίδα του κατασκευαστή του δίσκου ή του λάπτοπ και τσέκαρε μήπως έχει κάποιο διαγνωστικό.

02-06-2011, 13:08
Harbinger τα δεδομένα τα σώζω έτσι κι αλλιώς as we speak, έχω συνδέσει δεύτερο λαπτοπ με ethernet και κρατάω ό,τι θέλω. Πως να βάλω τον δίσκο του λάπτοπ σαν εξωτερικό σε κάποιον άλλον; :S

Anyway, οπότε το λάπτοπ σώζεται; Ο Firestorm μου λέει οτι οι πλαίσιοι είναι κλέφτες και να πάρω στην Compaq να συνεννοηθώ για την εγγύηση, παίζει να ειναι τοσο απλο και να μην χρεωθώ τίποτα;

Harbinger of Death
02-06-2011, 13:18
Αν σώζεις τα δεδομένα, τότε ΟΚ. Τώρα για το λάπτοπ, αν όντως φταίει μόνο ο δίσκος, μπορείς εύκολα (λέμε τώρα, δεν το 'χω κάνει) να εγκαταστήσεις έναν άλλο και να δουλεύει ξανά όπως παλιά, στις μέρες της νιότης και της ανεμελιάς. Έτσι όπως τα περιγράφεις αυτό φαίνεται να συμβαίνει.

Ingolemo
02-06-2011, 15:25
Pare ena thlefwno to plaisio vasika, upoxreountai me nomo na dinoun 2 xronia eggyhsh. (eggyhsh pwlhth, oxi kataskeyasth e)

Kai pare kai antiproswpeia laptop na deis ti eggyhsh dinoun autoi.

Dr.Gonzo
02-06-2011, 20:38
Εχουμε κι εμεις εδω το ιδιο προβλημα στην εκκινηση!!!
Με ενα Lenovo, το πηραμε δεν το πηραμε μια εβδομαδα τωρα... :(
Στην εκκινηση λοιπον βγαζει μπλε οθονες, κανουμε "διαγνωστικα των windows" και σε καποιο log που βγαζει στο τελος, πριν κανεις επανεκκινηση, γραφει καπου:
"μη ενημερωμένη έκδοση κώδικα αποτρέπει την εκκίνηση του συστήματος"

Πειτε γιατι πηρε φωτια ο κωλος μας - θενκς.

02-06-2011, 20:43
Εμένα πάντως το error check μ' έφτιαξε, να μην τους κυνηγήσω λέτε, ε;

06-08-2011, 13:53
Τα νέα σας, παιδιά!

FML, είχα αφήσει το λαπτοπ ανοιχτό για 2 μέρες επειδή έλειπα, γυρίζω σπίτι και βλέπω την ίδια οθόνη που λέει οτι δεν υπάρχει δίσκος πάνω.
Κλείνω το πισί, αποφασισμένος πως θα κάνω πάλι disk check, το ανοίγω, και μετά από 2" σβήνει (χωρίς να κάνει καν εκκίνηση ουσιαστικά, η οθόνη δεν δείχνει κάτι). Ξανά και ξανά και ξανά...

Τι διάολο συμβαίνει πάλι;

06-08-2011, 14:45
... το έβγαλα από την φόρτιση και άνοιξε κανονικά, δεν ξέρω τι σκατά συμβαίνει.

metamelia1
06-08-2011, 22:05
paok