PDA

View Full Version : Doomsword "The Eternal Battle" (ΜΜΧΙ)

Ra Pariah
16-02-2011, 23:32
http://www.meredy.com/ef.jpg

Errol Flynn

+

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Tom+G+Warrior+Metal+Hammer+Golden+Gods+Awards+ahXJePuwg1-l.jpg

Tom Warrior

=

http://img41.imageshack.us/img41/8616/dscovermedium.png

Λοιπόν, το νέο album των Ιταλών είναι γεγονός. Τον δίσκο τον λιώνω άκοπα και γενικώς μέχρις ώρας κυλάει νεράκι.

Τί θα ακούσετε: ταχύτητες παρόμοιες με αυτές του προηγούμενου full, ιδιαίτερα κινητικές κιθάρες με πολλά σφυρίγματα, μπουκώματα και κάποια λίγα γκρούβυ παιξίματα, κάποια πολυφωνικά μέρη με "αααααααα" και "οοοοοοοο" τα οποία έχουν βγει φοβερά, και ένα πολύ εύστοχο rhythm section. Ο δίσκος έχει απειροελάχιστη, αν όχι μηδαμινή, bathory-ίλα. Το αργόσυρτο επικό συναίσθημα έδωσε τη θέση του σε στιβαρότητα και ζόρικα κιθαριστικά παιξίματα. Τον Μαστροθάνατο δεν θα 'θελα να τον χαρακτηρίσω ακόμη με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, επειδή μου φαίνεται ότι έχει προσπαθήσει πολύ γι' αυτόν τον δίσκο και προτιμώ να μιλήσω αφού είμαι βέβαιος πρώτα για την όποια γνώμη μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιουργείται μια όμορφη αντίθεση μεταξύ της βαρβάτης μουσικής και των πιο λυρικών φωνητικών περασμάτων.

Εδώ είμαστε και τα λέμε.

From the North Comes the War. :dfinger:

Marillion
17-02-2011, 21:18
τακουω τωρα και το βρισκω αρκετά συμπαθές. μετρά η γνώμη μου;
ο deathmaster διαλεξε μια χαρά φωνητικά χωρίς εξάρσεις και οβερδετοπ θεατρικά (αν εξαιρέσεις αυτές τις ωραίες ιαχές που αναφέρει ο παραιας). δε με χαλούσε παλιότερα αλλά ταιριάζει στη μουσική τι να κάνουμε.
τελικά σαυτον τον δισκο μου έφερε η φωνή του λίγο σε scalzi. μαζί με βασίλη προφανώς.

Hogarth
17-02-2011, 22:43
Με την επιφύλαξη των 3 πρώτων ακροάσεων, Doomsword χωρίς εξάρσεις και "πρωτογονισμό" στα φωνητικά, συναίσθημα και, εν τέλει, epic doom περάσματα = αδιάφοροι. Ο δίσκος δεν είναι κακός, όπως "κακό" δεν ήταν και το My Name Will Live On. Αυτό που παίζουν και στα δύο ωστόσο, εφόσον το έχουμε ξανακούσει από άλλες μπάντες και μάλιστα καλύτερα εκτελεσμένο, είναι αδιάφορο. Αν τα φωνητικά δεν ήταν τόσο ρηχά και σε γενικές γραμμές ανέμπνευστα, ίσως σωζόταν. Πάω να ακούσω κάποιο απ'τα τρία πρώτα Έπη.

warlord mkII
17-02-2011, 22:46
Συμφωνώ 99% με hogarth γιατί το προηγούμενο εμένα μ αρέσει πολύ

Ra Pariah
17-02-2011, 23:01
Αυτό που παίζουν και στα δύο ωστόσο, εφόσον το έχουμε ξανακούσει από άλλες μπάντες και μάλιστα καλύτερα εκτελεσμένο, είναι αδιάφορο.

Ποιες "άλλες μπάντες" έχεις στο μυαλό σου;

Hogarth
18-02-2011, 00:16
Κράτα ότι το ευθυμούτσικο γρήγορο power/epic στα δύο τελευταία (με κάποια κομμάτια - εξαιρέσεις βέβαια, π.χ. Luni στο προηγούμενο), το οποίο έχει αντικαταστήσει το χαρακτήρα των Doomsword, δηλαδή το σκοτεινό/αργόσυρτο/χαμηλοκουρδισμένο/αρχέγονα πολεμικό στοιχείο, είναι αυτό που θεωρώ σύνηθες και χιλιοπαιγμένο. Δε θα (ξανα)κάνω το λάθος να αναφέρω συγκεκριμένες μπάντες ανοίγοντας ατέρμονους διαλόγους, δε θέλει και πολλή φαντασία νομίζω :P

Ra Pariah
18-02-2011, 00:19
Πώωω, τ' είστε 'σεις; :P Πες δυο ονόματα να γίνει κουβέντα βρε παιδί μου! :grin::grin:

GuardianOfIvorytower
20-02-2011, 14:07
Θα βρω χρόνο να το ακούσω αυτό εδώ κ θα πω κ γω...

atom_smasher
20-02-2011, 18:26
εμενα μ αρεσει αν και ειναι διαφορετικο αρκετα

GuardianOfIvorytower
21-07-2011, 23:19
Κ μένα μ αρέσει αρκετά, το ακούω την τελευταία βδομάδα κ κυλαει καλά. Βέβαια, η αλήθεια είναι, κάτι μου λείπει για να πω "Ω τι δισκάρα έβγαλαν πάλι"...