Log in

View Full Version : Mekong Delta - Wanderer on the Edge of Time (2010)

GuardianOfIvorytower
31-01-2011, 23:50
Mekong Delta - Wanderer on the Edge of Time
Aaarrg Records, June 2010

http://www.metal-archives.com/images/2/7/0/1/270182.jpg

1. Intro - Concert Guitar
2. Ouverture
3. "A certain fool" (Le Fou) // Movement 1
4. Interlude 1 - Group
5. "The 5th element" (Le Bateleur) // Movement 2
6. Interlude 2 - Group
7. "The Apocalypt - World in shards" (La Maison Dieu // Movement 3
8. Interlude 3 - Concert Guitar
9. "King with broken crown" (Le Diable) // Movement 4
10. Intermezzo (instrumental) // Movement 5
11. Interlude 4 - Group
12. "Affection" (L'Amoureux) // Movement 6
13. Interlude 5 - Group
14. "Mistaken Truth" (Le Hérétique) // Movement 7
15. Finale

Λοιπόν, αυτό εδώ είναι μεγάλη δισκάρα. Δε λέει να ξεκολλήσει από τον player πάνω από μία βδομάδα. Ο Ralph Hubert πιστεύω μεγαλούργησε και πάλι, και του αξίζουν συγχαρητήρια. Θεωρώ ότι η νέα αυτή κυκλοφορία των Γερμανών είναι ένα σκαλί επάνω από το προηγούμενο ”Lurking Fear” του 2007, της πρώτης δηλαδή κυκλοφορίας της μπάντας μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το εξώφυλλο σε προηδεάζει πολύ θετικά για το περιεχόμενο, παραπέποντας σε παλιότερες κυκλοφορίες του γκρουπ και όντας και πάρα πολύ ωραίο. Ο δίσκος έχει σαφώς καλύτερη παραγωγή από τον προηγούμενο - κάποιοι είχαν πει ότι αυτό αποτελούσε μελανό σημείο του, ίσως έχουν ένα point, αν και προσωπικά δεν με ενοχλέι τόσο πολύ όσο άλλους. Αλλά το μεγάλο του ατού είναι η απίστευτη ποικιλία που προσφέρει. Πραγματικά, νομίζω ότι τα έχει όλα. Αυτό αντικατοπρίζεται και στα πολλά τραγούδια του δίσκου. Μη σας τρομάζει ο αριθμός τους, το μεγαλύτερο διαρκεί έξι και κάτι λεπτά, και υπάρχουν – όπως δηλώνουν και οι τίτλοι – πολλά ιντερλούδια και γενικότερα πολλά σύντομα instrumental.

Επανέρχομαι στην ποικιλία. Ο δίσκος κοιλάει απίστευτα γρήγορα, έχω βρεθεί πολλές να αναρωτιέμαι: “μα πότε τελείωσε πάλι?”, και δεν κουράζει καθόλου. Και ναι, σίγουρα η μουσική που μας έχουν συνηθίσει οι Γερμανοί δεν μπορέι σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί απλή και έυπεπτη – και δεν είναι -, αλλά είναι έτσι δομημένος ώστε να μη σε κουράζει. Υπέροχες εναλλαγές ρυθμών, μελωδιών, διάθεσης – η επιθετικότητα αντικαθίσταται από την πιο ήρεμη μελωδία και τούμπαλιν. Ο Martin Lemar μπορεί να μην τραγουδάει πολύ – μόνο σε 6 τραγούδια – αλλά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, είνια τρομερά εκφραστικός και νομίζω έχει ταιριάξει απόλυτα με αυτό που θέλει να μας παρουσιάσει ο αγαπητός Ralph Hubert. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τεχνική, η μπάντα του δίνει και καταλαβαίνει όποτε της το επιτρέπουν οι συνθέσεις, είναι λες και περιμένουν να μπει το γρήγορο σημείο / κομμάτι για να ξεσπάσουν. Υπάρχει και ορχήστρα που συνοδεύει τη πάντα, όχι συνέχεια, αλλά σε καίρια σημεία και δένει και αυτή πολύ καλά με τη μπάντα.

Υπάρχει και κάτι άλλο που πιστεύω προσθέτει στο δίσκο κύρος. Μπορείς να διακρίνεις στοιχεία από πολλές προγούμενες δουλειές τους, χωρίς να αντιγράφουν βέβαια. Τα ορχηστρικά μέρη παραπέμπουν στο “Pictures at an Exhibition”, τραγούδια όπως το εκπληκτικό “A certain fool” στο “Visions Fugitives”, ενώ άλλα σε παλιότερες κυκλοφορίες (“Kaleidoscope”, “Dances of Death”).

Τι άλλο να πω, μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο δίσκος και τον ακούω καθημερινά, και συνέχεια θέλω και άλλο. Ακούστε οι ενδιαφερόμενοι και πείτε, ξέρω ότι και η λατρεία ο JDM γουστάρει και αυτός πολύ.

Custom User
01-02-2011, 10:34
Πολύ το λες το ότι δεν κουράζει και έχω μια υποψία ότι σε κούρασε το Lurking Fear ή ότι κατά βάθος σε κουράζουν κάποιες απ' τις παλιές τους δισκάρες αλλά δε θες να το παραδεχτείς.

Αυτηνα εδώ είναι μακράν η πιο ευπεπτη δουλειά των Mekong Delta για έναν μέσο χαμερικό μεταλλά, μακράν η πιο "τυπική progressive metal" κυκλοφορία τους, ποιοτικότατη σίγουρα, ίσως περισσότερο mid tempo απ' όσο θα ήθελα, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό της φρεσκάδας προήρθε απ' τον LeMar, ο οποίος σε ορισμένες φάσεις είναι ίδιος ο Gidenlow, σ'αλλες όχι. Αυτά παρεμπιπτόντως βέβαια... Ποια Mekong Delta σε κουράζουν θέλω να μου πεις.

Krux
01-02-2011, 11:04
καταρχάς

http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?24325-Mekong-Delta-Wanderer-on-the-Edge-of-Time&highlight=mekong+delta

Ποια Mekong Delta σε κουράζουν θέλω να μου πεις.

Το Pictures... δεν θα έλεγα ακριβώς οτι με κούρασε, απλά εκεί οι Mekong το κουράζουν το θέμα.

Jim Dandy Mangrum
01-02-2011, 12:26
custom, mh kolas sth leksh kourash ketsi. poio poly pisteuw oti 8elei na tonisei to poso gamhstera omorfa kylaei o diskos kai oti mporei na ton akousei kai kapoios me ligotero doulemeno auti ston hxo auto, xwris na kourastei. mallon kati tetoio 8elei na pei.
einai epishs logiko na yparxoun atoma, akoma kai me empeiria ston "dyskolo" hxo, pou na 8ewroun kapoio h' kapoious diskous tous, ligo kourastikous. kalo einai auto gia th mpanta....
egw de 8ewrw kanena kourastiko isws epeidh eixa prwth epafh me dautous apto gymnasio, epa8a to katitis apo mikros kai twra pia tous exw synh8hsei....:D
loipon, o diskos an kai sxetika eukolos gia M.K., einai poiotika entypwsiakos kai gamei!

parathrhsh: parakalw na leipoun anafores se Gidenlow kai diafora tsourekakia otan milame gia M.K. kai loipous 8eous. euxaristw.

Custom User
01-02-2011, 14:12
χαχαχ ρε τα PoS σημεία είναι εμφανή σε σημείο παρεξηγήσεως, ας μη στρουθοκαμηλίζουμε.

sabbattack
02-02-2011, 18:11
inb4 Dead Soul Tribe και Tool

GuardianOfIvorytower
03-02-2011, 00:50
καταρχάς

http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?24325-Mekong-Delta-Wanderer-on-the-Edge-of-Time&highlight=mekong+delta

Sorry ρε συ, έκανα κ search κ δε μου έβγαλε τπτ, ας κάνει κάποιος moderator merge τα thread...

@custom: αυτό που λέει κ ο JDM, δεν είναι θέμα κούρασης το προηγούμενο, μ αρέσει πολύ κ το ακούω άνετα, ήθελα να τονίσω τη φοβερή ροή του νέου. Ό,τι έχω ακούσει από τη μπάντα μ αρέσει πάρα πολύ (έχω 1-2 μικρές μόνο :oops:)

FIREWIND
03-02-2011, 03:58
wraia kritikh!!!! egw den exw psa3ei ayto to group, ti moy proteineis? na 3ekinhsw me ayto poy paroysiases edo? 'h me allona disko?

GuardianOfIvorytower
04-02-2011, 00:03
Εξαρτάται κ τα γούστα σου...τα 4 πρώτα είναι techno-thrash, μετά κινούνται σε περισσότερα prog μονοπάτια, με έντονη τεχνική πάντα κ με πολλές δώσεις κλασικής μουσικής, ιδίως από το 90 κ μετά...από την πρώτη κατηγορία προτείνω είτε Principle of Doubt είτε Dances of Death, από τη δεύτερη Kaleidoscope ή Vision Vugitives να πάρεις μία καλή ιδέα :)

FIREWIND
04-02-2011, 00:22
s' efxaristw, file! mallon to dance of death 8a vro gia na dw an enai toso kalo oso to maiden. hahaha!!!! (ayto to maiden einai apo ta prwta metal poy eixa akousei)

sabbattack
04-02-2011, 00:24
firewind sobara ksekinhses to metal me to dance of death?

:fear:

FIREWIND
04-02-2011, 00:47
oi maiden einai megalh mpanta kai den vrisko kati memmpto sto syggekrimeno album..... de 8elo omws na mai off topic opote otan akouso mekong ddelta 8a pw kai thn gnomh mu.

Entrancemperium
06-02-2011, 03:38
περιμένουμε με αγωνία να ξέρεις.. ;)