PDA

View Full Version : Ερώτηση για οφσάηντ

Odonian
29-01-2011, 17:52
Το βάζω επίτηδες πολλές μέρες μετά την αγωνιστική και σε δικό του τόπικ για να μην έχουμε οπαδική κούραση. Το αυτογκολ του γαυρου με κερκυρα δεν ήταν οφσάηντ; Το ποστάρω γιατί έχω διαβάσει απόψεις ότι αφού ήταν αυτογκόλ δεν έχει σημασία που οι παίκτες του γαυρου ήταν πιο μπροστά. Επίσης έγινε ελάχιστη φασαρία στον Τύπο (καλά για την κερκυρα τι φασάρια να περιμένει κανείς). Τι λέτε;

http://www.youtube.com/watch?v=pycLxdEQJ-g

Μην αρχίσει μαλακισμένη αντιπαράθεση για διαιτησία παρακαλώ, είναι σαφής η ερώτηση.

namiroth
29-01-2011, 18:01
autos pou einai offside den epireazei th fash nomizw kai o pantelic pou to kanei kalyptetai....opote nomizw kanoniko einai....ektos an den vlepw kati kala..

scarecrow
29-01-2011, 18:05
Καθαρό.Οφσάιντ είναι ο Παπαδόπουλος που είναι πιο πίσω και δεν επηρεάζει την φάση.
Ο Πάντελιτς που εμπλέκεται στη φάση είναι σε κανονική θέση.

Odonian
29-01-2011, 18:34
Ίσως το ρεπλέι δεν είναι κατατοπιστικό, αλλά και ο παντελιτς δεν καλύπτεται ε.

namiroth
29-01-2011, 18:37
kalyptetai apo tous pisw tou apo oti vlepw

Odonian
29-01-2011, 18:39
Ανεξάρτητα από αυτό (βαριέμαι να βρω ριπλέι στην ευθεία), η φάση είναι αφορμή έτσι κι αλλιώς. Αν δεν υπάρχει καθόλου ο παντελιτς στη φάση και γίνονται ακριβώς τα ίδια. Είναι οφσάηντ;

Phantom Duck
29-01-2011, 18:43
τι σε νοιάζει ρε μλκ, ψάχνει ο βαρούχας διάδοχο;

Odonian
29-01-2011, 18:45
Θέλω να μάθω καλύτερα το παιχνίδι που παρακολουθώ. Εσύ γιατί ποστάρεις εδώ;

Phantom Duck
29-01-2011, 18:48
για να καταλάβω γιατί κάποιος καίγεται να αναδείξει μια αμφισβητούμενη (?) φάση που δε νοιάζει ούτε τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας (inb4 παράρτημα).

namiroth
29-01-2011, 18:50
Ανεξάρτητα από αυτό (βαριέμαι να βρω ριπλέι στην ευθεία), η φάση είναι αφορμή έτσι κι αλλιώς. Αν δεν υπάρχει καθόλου ο παντελιτς στη φάση και γίνονται ακριβώς τα ίδια. Είναι οφσάηντ;

den einai gt den epireazei kaneis apo tous ektethimenous th fash..

Odonian
29-01-2011, 18:53
Δεν έχει να κάνει με το ποιος παίζει, προσπάθησα να το κάνω σαφές, αλλά είσαι χάζός ή εμπαθής.

Η φάση με οδήγησε να σκεφτώ το παθητικό οφσάηντ. Συγκεκριμένα το τι σημαίνει "συμμετοχή" στη φάση. Όπως το έχω καταλάβει εγώ αν ένας παίκτης κινηθεί προς τη μπάλα (όπως κάνει ο παπαδοπουλος), συμμετέχει στη φάση.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι γίνεται μια μπαλιά και ο παίκτης που είναι οφσάηντ κινείται προς το τέρμα. Ο τερματοφύλακας που δεν ξέρει τι συμβαίνει, βγαίνει να διώξει, αλλά είναι άγγλος και τη στέλνει μέσα μόνος του. Ο παίκτης που έτρεχε δεν είχε συμμετοχή; Κάτι παρόμοιο γίνεται εδώ και θέλω να κατανοήσω τις (όποιες) διαφορές.

scarecrow
29-01-2011, 19:21
Η φάση με οδήγησε να σκεφτώ το παθητικό οφσάηντ. Συγκεκριμένα το τι σημαίνει "συμμετοχή" στη φάση. Όπως το έχω καταλάβει εγώ αν ένας παίκτης κινηθεί προς τη μπάλα (όπως κάνει ο παπαδοπουλος), συμμετέχει στη φάση.

Δεν έχει νόημα αυτό.Προφανώς και σχεδόν όλοι οι παίχτες θα κινηθούν προς την μπάλα.Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι συμμετοχή στην φάση γιατί μπορεί να είναι σε 10 μέτρα απόσταση από την μπάλα π.χ.

Mitsmann
29-01-2011, 19:25
ως γνωστον τηρω εμπαργκο για ελλαδιζοντα (σικ) θεματα.

εν τουτοις μου εζητηθη να σχολιασω επειδη παιζω και τερμα κλπ.
Κατ αρχην σαν τερμα δε μπορω να βοηθησω, κι αυτο γιατι παιζω μονο 8χ8 χωρις καμμια συνθηκη οφφσαιντ, οποτε σε αντιστοιχες φασεις τους προσεχω ολους ετσι κι αλλιως.

Κατα δευτερον ο Κωνσταντοπουλος για μενα δεν επηρεαζεται γιατι ετσι κι αλλιως μενει στη μικρη του περιοχη καθως βλεπει οτι η μπαλα παει στο διδυμο Τσιγκα-Παντελιτς και οχι στον χαλκεντερο αμυντικο (στοπερ, χρηστη Η.) οποτε δεν υπαρχει κανενα οφφσαιντ ουτε αν διυλισουμε αυγο κουνουπιου.

Odonian
29-01-2011, 20:32

Δεν έχει νόημα αυτό.Προφανώς και σχεδόν όλοι οι παίχτες θα κινηθούν προς την μπάλα.Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι συμμετοχή στην φάση γιατί μπορεί να είναι σε 10 μέτρα απόσταση από την μπάλα π.χ.

Ε δεν το λες και 10 μέτρα αυτό.

Μιτς δε διαφωνώ σε αυτό που λες. Άρα η ερμηνεία που δίνει εδώ ο επόπτης είναι ότι δεν επηρεάζεται ο τερματοφύλακας γιατί δείχνει να μην επηρεάζεται. Αν έβγαινε λάθος ο τέρμας πάνω στον παπαδόπουλο (από λάθος εκτίμηση στη φάση) και το κολλούσε ο (πες καλυπτόμενος) παντελιτς; Γενικά θεωρούμε ότι και οι παίκτες πρέπει να έχουν σωστή άποψη για το ποιος είναι οφσάηντ (και να ελπίζουν να τον έχει δει και ο επόπτης) ώστε να τον αγνοήσουν;

ari-m
29-01-2011, 23:25
entelws typika einai offside.

FIXXXER
29-01-2011, 23:50
Με αφορμη αυτο το θρεντ εγω εχω αλλη απορια!

Οταν ενας επιθετικος σε αντιστοιχο φαουλ-γιομα που εκτελειται απο τα πλαγια σχετικα μακρια απο την περιοχη, τι σκοπο ακριβως εξυπηρετει ο ΕΝΑΣ επιθετικος που βαζει πολλες φορες η ομαδα η οποια εχει κερδισει το φαουλ να ειναι σε προφανη θεση οφσαιντ, δηλαδη 2-3 μετρα μπροστα απο ολους τους αλλους, ο οποιος με την εκτελεση του φαουλ αρχιζει και τρεχει προς την αντιθετη κατευθυνση απο τους αλλους ωστε να μην επηρεαζει τη φαση??? Ειναι κατι τοσο απλο και προφανες που ειμαι ηλιθιος και δεν το χω καταλαβει?

SpiritCrusher
29-01-2011, 23:55
Με την δύσκολη οπτική γωνία της κάμερας έχω την εντύπωση πως ο Παντελιτς είναι οριακα offside. Εφόσον ισχύει αυτό ίσως να πει κάποιος πως εμποδίζει το line of view του τερματοφύλακα και άρα είναι παθητικό offside. Από την άλλη είναι αυτογκολ και δεν ξέρω κατα πόσο μετράει κάτι τέτοιο.

Κανένας άλλος δεν επηρρεάζει τη φάση οπότε αν πχ. δεν υπήρχε ο Παντελιτς όπως λες πιο πάνω τότε όλα θα ήταν οκ.

@Φιξ μπορεί να γίνεται για να αποφύγει τα man to man και να τον χάσουν μετά οι αμυντικοί ή ακόμα καλύτερα να τραβήξει κάποιον αμυντικό πανω του και να είναι onside όλοι οι υπόλοιποι. Υποθέτω ε, δεν το έχω ψάξει.

FIXXXER
30-01-2011, 00:01
Τωρα διαβασα το ποστ μου ξανα, επειδη εσβησα κατι και μετα δεν κοιταξα την πρωτη προταση πλεον δεν υπαρχει ρημα.
Οταν ενας επιθετικος λοιπον.
Και το πιο σημαντικο.