View Full Version : Valgeir Sigurðsson - Draumalandið
Amnesiac.
23-01-2011, 17:40
http://bandcamp.com/files/37/72/377209431-1.jpg
Το είχε ποστάρει ο Βικότνι σε κάποια φάση αλλά πέρασε απαρατήρητο μάλλον και είναι κρίμα. Πρόκειται για soundtrack που από το λίγο που έψαξα αφορά ένα ντοκυμαντέρ για την οικονομική ανάπτυξη της Ισλανδίας, αλλά καλύτερα να γράψει περισσότερα όποιος το δει, στο Cinema υποφόρουμ (όποιος το βρει κάπου με αγγλικούς υπότιτλους εννοείται ρίχνει ειδοποίηση).
Μουσικά τώρα, είναι ακριβώς ό,τι περιμένετε να ακούσετε όταν σας λέει κάποιος "ισλανδικό soundtrack", οπότε δε χρειάζεται να πω πολλά (το λατρεύω όταν γράφω ριβιουζ να βρίσκω πάντα τρόπο να μη χρειάζεται να πω πολλά).
Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο soundtrack να ξεχωρίζει και να προτείνεται και σε μη ισλανδόφιλους, είναι η Clint Mansellίλα που βγάζει σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά το τελευταίο κομμάτι θα μπορούσε να βρίσκεται άνετα στο Fountain.
Ε τι άλλο θέλετε, ισλανδίλα, ωραίες μελωδίες, ωραία ατμόσφαιρα, αν μου βρει κάποιος και από πού το ψωνίζω σε νορμάλ τιμή θα τον αγαπώ πολύ πολύ.
Βλέπεις Bedroom Community, είναι καλό. http://www.bedroomcommunity.net/releases/dreamland (δεν ξερω αν ειναι αρκετα νορμαλ τιμή) Κατά τ' αλλα να ακουσεις οπωσδήποτε και το προηγούμενό του, το "Ekvilibrium".
Amnesiac.
23-01-2011, 19:55
:thumbsup:
Περίεργο, πατάω τσεκάουτ και δε κάνει τίποτα, ενώ σε άλλα σιντίζ τους μου βγάζει το πέιπαλ κανονικά.
Θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα.
kalo k to Draumalandið alla to Ekvilibrium tha einai gia panta o megalos erotas
:thumbsup:
Περίεργο, πατάω τσεκάουτ και δε κάνει τίποτα, ενώ σε άλλα σιντίζ τους μου βγάζει το πέιπαλ κανονικά.
Θα ξαναπροσπαθήσω αργότερα.
Μου φαίνεται απίθανο να έχει γίνει sold out (δεν ξέρω αν τα cd τους τα βγάζουν limited), αλλά και από το experimedia που κοιτούσα έχει γίνει sold out. Υπάρχει και η λύση του Norman Records, αλλά στις 12 λίρες (χωρίς μεταφορικά) πάλι ακριβούτσικο θα σου βγει. Και 15,5 στο play που φαίνεται και in stock
Amnesiac.
23-01-2011, 20:14
Και 15,5 στο play που φαίνεται και in stock
Τι στο καλό, το μεσημέρι που κοίταξα δε το είχανε. Μάλλον κάποια μαλακία θα έκανα.
Πριν πω "ευχαριστώ!!" πες και τι άλλο ενδιαφέρον τσεκάρουμε από Bedroom Community και Ισλανδία γενικότερα.
έντιτ : Μη πεις Ben Frost.
Χαχ, εμενανε με άρεσε πάρα πολύ το "Processions" του Daniel Bjarnason και το "I drink the air before me" του Nico Mulhy από τα της Bedroom. O Sam Amidon είναι λίγο πιο γκεη, αλλά τσέκαρέ τον μπορεί να σ' αρεσει. Από εκεί και πέρα μιλώντας ισλανδικά αναφέρουμε σίγουρα το περσινό του Olafur Arnalds "And the have escaped the weight of darkness" (το αγαπημένο μου από τα δικά του). E και προφανώς Johann Johannsson, αλλά νομίζω ότι έχεις ακούσει ήδη.
Επίσης ωραιότατο, αλλά σε εντελώς άλλη, πιο ποπ φάση, ήταν το "Innundir Skinni" της Olof Arnalds
mnias pou milate gia islandia
http://images.hugi.is/islensk/158747.jpg
Miri - Okkar
eksairetiki poustila.tsekare
Amnesiac.
23-01-2011, 21:26
Ευχαριστώ!! το mediafire έχει πάρει φωτιά.
Αν και οφφτόπικ, μιας και πιάσαμε τις πουστρίλες, τσεκάρετε το Starflowers της Sinikka Langeland, Νορβηγίδα στο επάγγελμα, δεν ξέρω τίποτα γιαυτήνανε αλλά έχει φωνάρα. Αν διάβασα γι'αυτή στο sdm από σένα μη τσεκάρεις.
phthoggon
24-01-2011, 00:36
Οπουδήποτε έχει παίξει/τραγουδήσει ο Sam Amidon είναι τελειότητα (δηλαδή στους δύο δικούς του και σε όλους τους υπόλοιπους της εταιρίας!) ακόμα και σε αυτό που τραγουδάει στο καλύτερο κομμάτι του δίσκου (το πρώτο νομίζω)
nothingman
24-01-2011, 15:57
. . .
Πριν πω "ευχαριστώ!!" πες και τι άλλο ενδιαφέρον τσεκάρουμε από Bedroom Community και Ισλανδία γενικότερα.
έντιτ : Μη πεις Ben Frost.
Idiosyncratic, intelligent and involving, Iceland: Beyond Sigur Rós (2011), Serious Feather's latest not-for-profit film production, is a memorable celebration of Iceland's dynamic and diverse contemporary independent music scene.
www.seriousfeather.com/iceland/index.html
12 stars circle your brow
29-08-2011, 20:13
(όποιος το βρει κάπου με αγγλικούς υπότιτλους εννοείται ρίχνει ειδοποίηση)
το βρήκα, και με έξτρας, θες ν'ανεβάσω;
Amnesiac.
30-08-2011, 10:53
Φυσικά και θα το ανεβάσεις :!:
Amnesiac.
20-11-2011, 01:14
Το ανέβασες;
Επίσης, στο ριπίτ εδώ και ώρα
6L1ZlSbjn0M
20-11-2011, 10:39
lolol, όχι :oops:
πάω τώρα (τα έξτρας δεν τα θες, δεν έχουν υπότιτλους)
Amnesiac.
20-11-2011, 14:31
Πήγες;
αντε, περιμενει και αλλος κοσμος
21-11-2011, 20:45
ε αν περιμένετε να μου στείλετε πιέμ, δεν είμαι προφήτης να ξέρω ποιος το θέλει
(και προφανώς ο μπαμπούλας-καρχαρτ θα σβήσει τυχόν λινκς)