PDA

View Full Version : 8elo na pao s allh sxolh

Kanic
19-01-2011, 17:29
Exo perasei s mia sxolh h opoia apo oti fainetai m afhnei pagera adiaforo(dn 8a anafero poia einai auth). Hmouna malakas me to mhxanografiko, ok to xero. Omws dn exo skopo na katso edo. Mia pi8anh enalaktikh einai na xanadoso me 10%. An kai xero kapoia pragmata gia auto, dn exo idea gia tn olh diadikasia, to google m petaei alla pragmata, sto yp.paideias dn vrisko tipota k sto thlefono me grafoun kanonika. An yparxei kapoios o opoios borei na me enhmerosei ososn afora to pos ginetai auth h diadikasia, poia einai h pro8esmia, pou pao ktl. 8a to ektimousa.

Jimmy
19-01-2011, 17:36
http://ischool.e-steki.gr/

JnB
19-01-2011, 17:50
Ζω για μια εποχή που όλες οι λέξεις θα γράφονται με το πρώτο τους γράμμα.

S p g t s s.

redeemer
19-01-2011, 18:22
Τι λες ρε άνθρωπα γαμάει η σχολή σου.

Nodoordonotthereisnotry
19-01-2011, 18:40
Mia pi8anh enalaktikh einai na xanadoso me 10%.

Έχω την εντύπωση πως αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται πλέον στους υποψήφιους εισακτέους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αντ' αυτού θα πρέπει να στρωθείς και να ξαναδώσεις πανελλήνιες ( θα πρέπει να συννενοηθείς με το σχολείο που πήγαινες ή με κάποιο που μένεις κοντά, αυτό το διάστημα, ή και τα δύο) ή να τελειώσεις την παγερά αδιάφορη σχολή στην οποία έχεις περάσει και να δώσεις για την σχολή που σ'ενδιαφέρει κατατακτήριες εξετάσεις ή απλή κατάθεση του βαθμού πτυχίου σου, όπου στην δεύτερη περίπτωση, όμως, θα πρέπει να έχεις βγάλει από 9 και πάνω και κομματάκι δύσκολο να το κάνεις αυτό σε μια σχολή που δε σ' ενδιαφέρει. Σε συμβουλεύω να μην το πολυσκεφτείς ως "χάσιμο" χρόνου, αλλά να επενδύσεις στις πανελλήνιες και να περάσεις σε κάποια άλλη επιλογή σου.

Phantom Duck
19-01-2011, 19:18

Έχω την εντύπωση πως αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται πλέον στους υποψήφιους εισακτέους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφού πας που πας να απαντήσεις σε αυτό το θρεντ, προσπάθησε να μη γράψεις ΠΑΠΑΡΙΑ. Το 10% υπάρχει, απλά ισχύει μόνο για δύο χρόνια μετά τις πανελλήνιες που δίνεις.

Marillion
19-01-2011, 19:55
αυτό σε πείραξε εδώ του είπε να τελειώσει την σχολή του!!! φοβερή συμβουλη ρε νοντου :-/

εγώ πέρασα με 10% αλλά πάνε και 6-7 χρόνια από τότε. αν θυμάμαι καλά πήγα με τα δικαιολογητικά μου στο σχολείο (απολυτήριο και ότι άλλο θέλει) και πήρα το μηχανογραφικό μου στο οποίο λογικά θα χε πάνω κάποια κατηγορία 10%. στη συνέχεια το πας να το περάσουν σε υπολογιστές εκεί που ορίζει το σχολείο (ίδια διαδικασία με αυτήν που έκανες δλδ και την ίδια περίοδο που τα συμπληρώνουν όλοι). ουσιαστικά παίζεις με τα ποσοστά για να μπεις εξαρτάται οπότε απ'τον αριθμό των εισαχθών σε κάθε σχολή κ.ο.κ. να υπολογίζεις να μπεις σε σχολή με πιο πεσμένα μόρια από αυτά που έβγαλες γιατί το κάνουν πολλοί, ενδεικτικά εγώ έπεσα 2000 μόρια σε σχολή με κατώτατο όριο εισαγωγής. αυτά ευχομαι να βοήθησα και να ισχύουν τα ίδια, πάνε ρώτα στο σχολείο σου για σίγουρα.

Nodoordonotthereisnotry
19-01-2011, 20:18

Έχω την εντύπωση πως αυτή η δυνατότητα δεν δίνεται πλέον στους υποψήφιους εισακτέους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφού πας που πας να απαντήσεις σε αυτό το θρεντ, προσπάθησε να μη γράψεις ΠΑΠΑΡΙΑ. Το 10% υπάρχει, απλά ισχύει μόνο για δύο χρόνια μετά τις πανελλήνιες που δίνεις.

pink στον αποπάνω και μούτζα στον duck καθώς έχω γράψει "έχω την εντύπωση" για κάποιο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, δεν έδωσα συμβουλή να τελειώσει την παγερά αδιάφορη σχολή του, νομίζω. Απλά κατέθεσα την εναλλακτική που είχε το παιδί με δεδομένη την εντύπωση που είχα...άσε που έγραψα "παγερά αδιάφορη", "κομματάκι δύσκολο" και πάει λέγοντας.

Dythor
19-01-2011, 21:37
sth syxronh zwh oloi oi epistimones exoun dyo ptyxia teleiose afto kai meta kane to allo kai pou ksereis file mou isws telika na se endiaferei afto pou kaneis, na 8ymasai pws h zwh merikes fores fernei ta pragmata opws den ta perimenoume!!!

KoiliaSamprela
20-01-2011, 09:44
μάθε καμιά τέχνη και μην πας σε σχολή

εκτός αν είναι καράτε

Drumsick
20-01-2011, 10:37
Πήγαινε γίνε ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κτλ. Χωρίς μαλακίες τώρα. Εκτός αν σκοπεύεις να πας έξω να δουλέψεις. Εδώ, ο,τι πτυχίο και να πάρεις, θα το βάλεις στον κώλο σου και θα καταλήξεις να σκίζεσαι σε κάνα σουπερμάρκετ για τρεις κι εξήντα, εκτός αν κάνεις και 15 μεταπτυχιακά και ξεχωρίσεις. Η ελληνική αγορά έχει κορεστεί, δε χρειάζεται άλλους πτυχιούχους.

Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά, τώρα στα γεράματα, να πάω σε κάνα ιεκ ηλεκτρολογίας και μετανοιώνω που δεν το'κανα εξαρχής. Θα ήμουν σίγουρα πιο ευτυχισμένη επισκευάζοντας πρίζες. Και μας τα'λεγαν οι καθηγητές στο λύκειο, αλλα ποιός τους άκουγε..

rage for order
20-01-2011, 10:51
υδραυλικός σου ταιριάζει περισσότερο.

Making_Mischief
20-01-2011, 14:24
egw thelw na kanw 10% gia na exw paso alla de ginetai :x

redeemer
20-01-2011, 16:13
egw thelw na kanw 10% gia na exw paso alla de ginetai :x
Να δώσεις πανελλήνιες τότε, για να το συνδυάσεις και με σπουδές στο Πολυτεχνείο:!:

Comte de Saint-Germain
20-01-2011, 17:03
Πήγαινε γίνε ηλεκτρολόγος, υδραυλικός κτλ. Χωρίς μαλακίες τώρα. Εκτός αν σκοπεύεις να πας έξω να δουλέψεις. Εδώ, ο,τι πτυχίο και να πάρεις, θα το βάλεις στον κώλο σου και θα καταλήξεις να σκίζεσαι σε κάνα σουπερμάρκετ για τρεις κι εξήντα, εκτός αν κάνεις και 15 μεταπτυχιακά και ξεχωρίσεις. Η ελληνική αγορά έχει κορεστεί, δε χρειάζεται άλλους πτυχιούχους.

Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά, τώρα στα γεράματα, να πάω σε κάνα ιεκ ηλεκτρολογίας και μετανοιώνω που δεν το'κανα εξαρχής. Θα ήμουν σίγουρα πιο ευτυχισμένη επισκευάζοντας πρίζες. Και μας τα'λεγαν οι καθηγητές στο λύκειο, αλλα ποιός τους άκουγε..

Πάντως αυτό περι μεταπτυχιακών μεγάλος μύθος ε, μόνο μεταπτυχιακά δεν θέλει η ελληνική αγορά. Εκτός αν σκοπεύεις να μπεις στο δημόσιο οπότε δε μιλάμε για ελληνική αγορά. Κατά τα άλλα υπάρχει όντως "κορεσμός πτυχίων" και είναι λογικό, αφού υπάρχει σχολή σε κάθε κωμόπολη της ελλάδας και γενικώς οι εισακτέοι είναι και άπειροι συνολικά, αλλά και δεν υπάρχει αντιστοχία ανάμεσα σε εισακτέους-απαιτήσεις αγοράς. Υπάρχουν και σχολές για τις οποίες δεν υπάρχει καν αγορά. Πρακτικά επαγγέλματα που λες μάλλον δεν είναι καλή εποχή, γιατί η κρίση τα έχει χτυπήσει γερά κι αυτά. Σίγουρα πάντως είναι κάτι για το οποίο πάντα θα υπάρχει κάποια δουλεια. Κατά τα άλλα να 'ναι καλά η ναυτιλία που δεν επηρεάζεται παρά μόνο από τη διεθνή αγορά.

Kanic
20-01-2011, 17:27
Efxaristo gia thn olh voitheia paidia. To na meino s auth th sxolh dn einai epilogh, exo dei ta ma8hmata k tnepomenon examhnon k me osh autognosia katexo gnorizo pos auto dn einai epilogh. Ostoso h texnh p proteine o koiliasabrela einai kalh enalaktikh gia na spaseis th routina(th synisto k s allous). Mia erotish omws. An ta metaptyxiaka einai toso axrhsta tote pos "diaprepeis" toso oste na exeis mia kalyterh egguhsh gia douleia? Ena ptyxio ftanei ontws?

redeemer
20-01-2011, 20:55
Πάντως αυτό περι μεταπτυχιακών μεγάλος μύθος ε, μόνο μεταπτυχιακά δεν θέλει η ελληνική αγορά. Εκτός αν σκοπεύεις να μπεις στο δημόσιο οπότε δε μιλάμε για ελληνική αγορά. Κατά τα άλλα υπάρχει όντως "κορεσμός πτυχίων" και είναι λογικό, αφού υπάρχει σχολή σε κάθε κωμόπολη της ελλάδας και γενικώς οι εισακτέοι είναι και άπειροι συνολικά, αλλά και δεν υπάρχει αντιστοχία ανάμεσα σε εισακτέους-απαιτήσεις αγοράς. Υπάρχουν και σχολές για τις οποίες δεν υπάρχει καν αγορά. Πρακτικά επαγγέλματα που λες μάλλον δεν είναι καλή εποχή, γιατί η κρίση τα έχει χτυπήσει γερά κι αυτά. Σίγουρα πάντως είναι κάτι για το οποίο πάντα θα υπάρχει κάποια δουλεια. Κατά τα άλλα να 'ναι καλά η ναυτιλία που δεν επηρεάζεται παρά μόνο από τη διεθνή αγορά.
Agreed.
Καταρχάς το μεταπτυχιακό δεν κατοχυρώνει επαγγελματικά δικαιώματα.Αυτά βρίσκονται στο βασικό πτυχίο.Και ναι,από τη στιγμή που το μεταπτυχιακό σου κοστίζει στον εργοδότη,αποτελεί μειον,όχι συν.Στο δημόσιο οκ,να σου δίνει και 100ε παραπάνω;Η ουσία είναι πως master,Ph.D τα κάνεις καθαρά για τη πάρτη σου πλέον,και όχι στα πλαίσια εύρεσης εργασίας.

H.
20-01-2011, 21:32
Το μεταπτυχιακό δεν κοστίζει τίποτα σε κανέναν εργοδότη στην Ελλάδα για τον πολύ απλό λόγο ότι οι δουλειές πλέον είναι "η θέση είναι αυτή, τα λεφτά είναι αυτά, δεν πα να 'σαι και επίκουρος στο Μετσόβειο, την θες?". Το σίγουρο είναι ότι οτιδήποτε πλέον μετά το πτυχίο το κάνεις απλά για την κάβλα σου (save δημόσιο, το οποίο συρρικνώνεται ταχύρρυθμα βέβαια).

Αυτό με τους ηλεκτρολόγους / υδραυλικούς έχει σταματήσει να υφίσταται. Κερδοφόρα δουλειά μεν, το τρελό ατού της όμως ήταν τα πολλά μαύρα λεφτά, και πλέον ο κόσμος που γνωρίζω αλλά και το επάγγελμα που κάνω μου δίνουν σαφή εικόνα ότι πλέον ο εκάστοτε πελάτης ζητάει απόδειξη. Κοινώς βλέπω να γίνονται ένα απλό βιοποριστικό επάγγελμα, αν δεν είναι ήδη, στο πολύ άμεσο μέλλον. Όπως πρέπει δηλαδή.

Και όλα αυτά καταλήγουν στην αιώνια κοινή συνιστώσα στη σύνδεση εκπαίδευσης με μελλοντική εργασία: Κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς αδιαφορώντας πλήρως για το αν υπάρχουν ή όχι δουλειές στον τομέα και τον τόπο σου. Γιατί αν όντως το αγαπάς θα πετύχεις ακόμα και σε πολύ περιορισμένες αγορές.

Xtikio
20-01-2011, 21:37
se pinkara.

stam and the witches
20-01-2011, 21:41
sth syxronh zwh oloi oi epistimones exoun dyo ptyxia teleiose afto kai meta kane to allo kai pou ksereis file mou isws telika na se endiaferei afto pou kaneis, na 8ymasai pws h zwh merikes fores fernei ta pragmata opws den ta perimenoume!!!

Γαμώ το αντίχριστο, πόσο πιο πικρό.

"Πάρε το πτυχίο σου, και μετά πήγαινε σε ό,τι ωδεία θες, ωραίο είναι να χεις ένα χόμπυ αλλά να βγάζεις τα λεφτά σου από αλλού ώστε να το συντηρείς!!"

Αποτέλεσμα: Ωδείο στα 20φεύγα όταν ο καθένας το ξεκίναγε στα 10, ένα κάρο ανεκπλήρωτοι πόθοι, μία 40αρα ψωλές χρωστούμενες και ένα κάρο κόμπλεξ.

Xtikio
20-01-2011, 21:44
de kserw pws ta vlepeis ta pramata kai ti thes na kaneis panw sth mousikh, omws an to thes pragmatika graftous olous kai kanto. oso analwnesai sto tripaki ths parapanw frashs mono provlhmata ston eafto sou dhmiourgeis.

ikonoklast
20-01-2011, 21:53
an to thes pragmatika graftous olous kai kanto.

Όταν λέμε «graftous olous» εννοούμε «μάνα θα πάω στα καράβια» ή τάισμα για άλλα τόσα χρόνια για ό,τι κάνεις με τη μουσική ή οτιδήποτε;

Το λέω γιατί υπάρχει και κόσμος που δεν έχει τα περιθώρια για να grapsei olous.

νneurotic
20-01-2011, 22:01

Όταν λέμε «graftous olous» εννοούμε «μάνα θα πάω στα καράβια» ή τάισμα για άλλα τόσα χρόνια για ό,τι κάνεις με τη μουσική ή οτιδήποτε;

αιχυς αινα δηκειω

Xtikio
20-01-2011, 22:45

kai oi 2 epiloges einai anoixtes. ama se pernei sta xwnoun goneis, opws emena. an de se pernei exei douleies na kaneis, part time kai na zeis mia xara (edw toulaxisto). genika de leei na fas th zwh sou me kati pou mono se talaipwrei.

H.
20-01-2011, 23:08
Και στην τελική όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει θα διακριθείς, δεν υπάρχει περίπτωση.

ikonoklast
20-01-2011, 23:36
χαχαχαχαχα

GG*
21-01-2011, 00:43
και ζησανε αυτοι καλα και εμεις καλυτερα

Phantom Duck
21-01-2011, 00:51
καλά δεν τα λέω αφεντικό;;;

FIXXXER
21-01-2011, 01:27
Tha thela na anoixei kapoios kapote topic "perasa sti sxoli ton oneiron mou kai eimai sigouros gia tin epilogi mou"

Dythor
21-01-2011, 05:03
Αυτό με τους ηλεκτρολόγους / υδραυλικούς έχει σταματήσει να υφίσταται. Κερδοφόρα δουλειά μεν, το τρελό ατού της όμως ήταν τα πολλά μαύρα λεφτά, και πλέον ο κόσμος που γνωρίζω αλλά και το επάγγελμα που κάνω μου δίνουν σαφή εικόνα ότι πλέον ο εκάστοτε πελάτης ζητάει απόδειξη. Κοινώς βλέπω να γίνονται ένα απλό βιοποριστικό επάγγελμα, αν δεν είναι ήδη, στο πολύ άμεσο μέλλον. Όπως πρέπει δηλαδή.

Μέχρι πολύ πρόσφατα σίγουρα δεν ήταν έτσι και μου ακούγεται πολύ λάθος η παρατήρηση ότι ο κόσμος δεν ζητάει πλέον απόδειξη.

KoiliaSamprela
21-01-2011, 11:00
η σχολή των ονείρων Vs την εργασιακή πραγματικότητα είναι επίσης ένα ωραίο debate.

Deggial
21-01-2011, 11:49
Και όλα αυτά καταλήγουν στην αιώνια κοινή συνιστώσα στη σύνδεση εκπαίδευσης με μελλοντική εργασία: Κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς αδιαφορώντας πλήρως για το αν υπάρχουν ή όχι δουλειές στον τομέα και τον τόπο σου. Γιατί αν όντως το αγαπάς θα πετύχεις ακόμα και σε πολύ περιορισμένες αγορές.

Easier said than done.

Ειδικά το τελευταίο κομμάτι δεν ισχύει καθόλου. Όσο κι αν αγαπάς το αντικείμενο σου, η εύρεση καλής εργασίας δεν περιορίζεται στην γνώση του αντικειμένου αλλά και σε άλλα προσόντα - πόσο συνεργάσιμος και εργατικός είσαι, οι γνωριμίες που έχεις οι οποίες μπορούν να σε στηρίξουν (*), κλπ. Μπορεί να είσαι ιδιοφυία στον τομέα σου αλλά επικοινωνιακές ικανότητες μηδέν. Οι εκκεντρικές προσωπικότητες (π.χ. ο αντικοινωνικός Νεύτωνας ή ο Άινστάιν) που κατάφεραν να ξεχωρίσουν είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας.

(*) Δεν εννοώ π.χ. το βύσμα, αλλά πιο λογικές καταστάσεις. Είναι φυσιολογικό να θέλω να προσλάβω άτομα που μπορώ να εμπιστεύομαι, ειδικά για θέσεις ευθύνης, κι ας έχουν λιγότερα προσόντα από κάποιον υποψήφιο που δεν τον γνωρίζω καθόλου. Απ' την άλλη, προφανώς θα ήθελα και άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν, κι όχι υπαλλήλους που κάνουν την δυνατή ελάχιστη προσπάθεια για να υποστηρίξουν οικονομικά κάποια άλλη δραστηριότητα (π.χ. μουσικό συγκρότημα) τους που τους ενδιαφέρει πολύ περισσότερο.

EDIT: That being said, προφανώς το να ασχοληθείς με αντικείμενο που σε ενδιαφέρει αυξάνει και σημαντικά τις πιθανότητες σου να βρεις εργασία, εφόσον αυτό σημαίνει ότι θα είσαι πιο εργατικός και παραγωγικός. Αλλά δεν υπάρχει κάποιου είδους θεϊκής δικαιοσύνης, κάρμα ή ό,τι άλλη μαλακία που θα εγγυηθεί πως οι κόποι σου ανταμείβονται.

Amnesiac.
21-01-2011, 11:58
Άσε τον άνθρωπο να ζήσει το όνειρο του ντε.

Dragonlord
21-01-2011, 12:08
cool story bro.
9 στους 10 μαστόροι σου λένε "50 ευρώ συν φπα". Άμα θες απόδειξη, δίνεις το συν φπα. Μάντεψε πόσοι ζητάνε απόδειξη.

Raven Lord
21-01-2011, 12:20
same here. μέχρι τώρα κανείς δεν έχει ζητήσει

H.
22-01-2011, 00:42
Εντάξει παιδιά, δεν ξέρω τι γίνεται στα Τρίκαλα και στην Κόρινθο, δεν ζω εκεί, δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Εδώ τουλάχιστον η φάση αργά αργά αλλάζει. Το βλέπω θέλοντας και μη λόγω δουλειάς.

Φυσικά όταν λέω ότι κόβεται απόδειξη εννοώ προφανώς με την υποχώρηση του στεγνού εκβιασμού "άλλη τιμή με απόδειξη, άλλη χωρίς". Η γενικότερη οικονομική δυσχέρεια με τη συνοδευόμενη ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ψυχολογία του καταναλωτή κάνει πλέον τον κάθε επαγγελματία να ψιλοφοβάται να κάνει τέτοιες αρχιδιές πλέον.

Edit: Deggial συμφωνώ πολύ πολύ με όσα λες, ίσως έκανα τραβηγμένη γενίκευση. Το πιο σωστό είναι να πω "οι περισσότερες πιθανότητες είναι να πετύχεις" κάτι το οποίο σίγουρα και με την απαραίτητη θέληση ισχύει by all means. Στην τελική ψάχνεις και τον τόπο που σου προσφέρει και τις συνθήκες για να δημιουργήσεις πάνω στο αντικείμενο που αγαπάς.

casshern
22-01-2011, 01:14
Εντάξει παιδιά, δεν ξέρω τι γίνεται στα Τρίκαλα και στην Κόρινθο, δεν ζω εκεί, δε μπορώ να εκφέρω άποψη. Εδώ τουλάχιστον η φάση αργά αργά αλλάζει. Το βλέπω θέλοντας και μη λόγω δουλειάς.

Φυσικά όταν λέω ότι κόβεται απόδειξη εννοώ προφανώς με την υποχώρηση του στεγνού εκβιασμού "άλλη τιμή με απόδειξη, άλλη χωρίς". Η γενικότερη οικονομική δυσχέρεια με τη συνοδευόμενη ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ ψυχολογία του καταναλωτή κάνει πλέον τον κάθε επαγγελματία να ψιλοφοβάται να κάνει τέτοιες αρχιδιές πλέον.

Edit: Deggial συμφωνώ πολύ πολύ με όσα λες, ίσως έκανα τραβηγμένη γενίκευση. Το πιο σωστό είναι να πω "οι περισσότερες πιθανότητες είναι να πετύχεις" κάτι το οποίο σίγουρα και με την απαραίτητη θέληση ισχύει by all means. Στην τελική ψάχνεις και τον τόπο που σου προσφέρει και τις συνθήκες για να δημιουργήσεις πάνω στο αντικείμενο που αγαπάς.

Iowa it is, loipon.

H.
22-01-2011, 01:39
Ετς, Iowa ρε μουνάρες!