View Full Version : [Cinema] Valhalla Rising (2009)
Parasight
13-01-2011, 14:13
Απορώ που δεν υπάρχει topic για αυτό το ΕΠΟC.
dQgoGccHJD4
Βαρύς, αργός και στιβαρός ρυθμός. Καμία σχέση με χολιγουντοπατέντες, εντελώς ωμό. Σε σημεία μου έφερε στο μυαλό πολύ το Van Diemens Land, από πλευράς ατμόσφαιρας και χαρακτήρων. Δείτε και πωρωθείτε.
warlord mkII
13-01-2011, 14:17
Μέγα έπος, το έχω δει στο mute και να παίζουν doomsword!!!!
phthoggon
13-01-2011, 14:27
Καταπληκτική φωτογραφία, δείτε το μόνο σε υψηλής ποιότητας rip (υπάρχει ένα mkv με ελληνικούς υπότιτλους που κυκλοφορεί). Αν και γίνονται ελάχιστα πράγματα στη διάρκεια της η ταινία σε καθηλώνει για δύο ώρες. Not much else πέρα από ατμόσφαιρα πάντως, εκτός κι αν κάποιος έχει την όρεξη να το δει 2-3 φορές μπας και ξεκλειδώσει κάτι από τη συμβολική και πολύ αραιή πλοκή.
Valhalla Rising 2009.BDRIP.Xvid.UniverSalAbsurdity
αυτο εχω εγω με ελληνικους ξεχωριστους...
ταινειαρα ναι...και σωστη η παρατηρησις για Van Diemens
στα + τα σκοτωματα που ειναι ωμα και λαχταριστα (πινκς στο ξεκοιλιασμα)
και οι ινδιανοι που ΔΕΝ ειναι φιλικοι χιπιδες αλλα γαμανε χωρις σουξουμουξου
σκατενια ατμοσφαιρα...καμια ελπις...λασπη...κενο
μια ομορφια
Raven Lord
17-01-2011, 11:37
το πρώτο μισάωρο τα έσπασε. όταν σταμάτησαν τα ξεκοιλιάσματα και τα ανοίγματα κρανίων βαρέθηκα.
Harbinger of Death
27-09-2011, 23:43
ΜΠΑΜΠ. Τι απατεώνες είστε ρε. Σας άκουσα και την κατέβασα. ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ.
Στην ταινία δεν υπάρχει ουδεμία λογική. Από ένα σημείο και πέρα απλά φώναζα στην οθόνη. Δεν έχει κάποια πλοκή να χαλάσω, αλλά ας βάλω spoiler για το καλό:
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΡΚΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.
Και ξαφνικά ανέβαιναν ένα ποτάμι.
Γιατί στον πούτσο οι Ινδιάνοι έριξαν πρώτα ένα βέλος και μετά τους άφησαν να πλακωθούν μεταξύ τους;
ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΨΑΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΙΣΩ;!
Μετά, όταν λένε ότι πρέπει να κάνουν κάτι ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΚΗΝΗ;
Ο γαμημένος ο γέρος, πληγωμένος, πως έφτασε τον ακμαίο υπερήρωα, ανεβαίνοντας το βουνό προς το τέλος; Ο γιος του τσήφτεν, από που έσκασε; Δεν είχε πεθάνει;
Στο τέλος, ΟΚ, οι Βίκινγκ ήταν σιωπηλοί γιατί είναι βαρύθυμοι τύποι. ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΙΝΔΙΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΑΛΑΖΟΥΝ;
ΓΙΑΤΙ πήγε να τον σκοτώσουν;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;!
Και το κερασάκι:
The original ending of the film had One-Eye boarding a spaceship and being flown away. Nicolas Winding Refn, however, decided that it would be too easy for the audience to interpret, and took it out.
.&-
Ευχαριστώ.
phthoggon
28-09-2011, 00:14
Αυτό το πράγμα ανάμεσα από τα αυτιά σου. Use it.
Πλάκα κάνω, αλλά πρώτον δεν είναι ανάγκη να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τα πάντα για να γουστάρεις μία τέτοια ταινία, 2ον, ξαναπροσπάθησε. Ο συμβολισμός είναι φίλος σου!! Και τέλος πάντων ο τύπος είναι ο Όντιν και τιμωρεί την ύβρι και φεύγει και με κάνα διαστημόπλοιο κιόλας άμα λάχει.
Harbinger of Death
28-09-2011, 00:29
Αν ισχυριστεί κάποιος ότι το έργο ήταν συμβολικό, θα τον πιστέψω, αλλά ήταν τόσο άκυρο και θολό που δε θα βάλω το μυαλό μου να δουλέψει, γιατί απλά θα βγάζω νοήματα από το κεφάλι μου. Σβήστηκε ήδη.
phthoggon
28-09-2011, 00:35
Ε ναι μάλλον πρόκειται για κακό συμβολισμό όπου το νόημα ψιλοχάνεται στην πορεία. Αυτό που μου άρεσε πάντως είναι ότι βλέπεις ένα θρεντ στο οποίο ο ένας λέει ότι το είχε βάλει στο mute και άκουγε Doomsword, ο άλλος ότι όταν σταμάτησαν τα ξεκοιλιάσματα βαρέθηκε, εγώ που γράφω ότι η πλοκή είναι αραιή και ακατανόητη, και έρχεσαι κιόλας να μας ζητήσεις και τα ρέστα :P
MoRmEnGiL
29-09-2011, 18:01
Btw: Valhalla Rising 2009 1080p BluRay x264-AVCHD