View Full Version : Το θεώρημα του παπαγάλου
marianna2525
22-03-2004, 14:20
Επιτέλους διάβασα κι'εγώ αυτό το καταπληκτικό μυθιστόρημα για τα Μαθηματικά.
Όσοι αγαπάτε τα Μαθηματικά, θα το λατρέψετε αυτό το βιβλίο.
Όσοι μισείτε τα Μαθηματικά, θα τα αγαπήσετε με αυτό το βιβλίο.
Θα συμφωνήσω κι'εγώ με κάποιον προλαλήσαντα, πως "το θεώρημα του παπαγάλου" είναι το αντίστοιχο του "Κόσμου της Σοφίας" για τα Μαθηματικά.
Περισσότερα στο http://www.hartopolis.gr/xeni_logo.html
(Μήπως γνωρίζει κανείς την ιστοσελίδα που έχουν (αν έχουν) οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΟΛΙΣ; )
The_Painless
22-03-2004, 14:52
Αυτό πρέπει να το διαβάσω και μετά να πω στη μάνα μου ότι αγάπησα τα μαθηματικά :P Παίζει να φάω και μπουνιά.
marianna2525
22-03-2004, 14:58
Αυτό πρέπει να το διαβάσω και μετά να πω στη μάνα μου ότι αγάπησα τα μαθηματικά :P Παίζει να φάω και μπουνιά.
Οι 650 σελίδες του θα σε συναρπάσουν, έχει αρκετή αστυνομική πλοκή, αλλά και ταξίδια στον χρόνο και χώρο.
The_Painless
22-03-2004, 15:02
Θα το δοκιμάσω τότε. Thanks. Να τελειώσω ό,τι έχω αφήσει εδώ και πάμε για άλλη μία καλή εξόρμηση!
freak brother
22-03-2004, 19:01
egw den ta misw auta me misoun..
asimoulis
22-03-2004, 19:03
to thewrhma tou papagalou einai fantastiko...
den xreiazetai na agapate idiaitera ta mathimatika...
speusate...
Angrafan
22-03-2004, 19:07
agglikos titlos parakalw
rincewind2k
22-03-2004, 19:59
den to palepsa meta tous ellhnes. isws to ksanapiasw alla xlwmo...
nikodimos
22-03-2004, 19:59
egw ws ma8hmatikos dustuxws 8a diafwnhsw. to biblio exei polu perissotero endiaferon gia osous den exoun megalh sxesh me ta ma8hmatika kai thn istoria tou. gia osous 3eroun einai san na 3anadiabazoun ta idia "ntumena" me mia astunomikh plokh pou omws exei telika mikrh shmasia. einai sigoura ena kalo biblio gia osous exoun mishsei ta ma8hmatika, polu suxna logw kakwn empeiriwn sto sxoleio kai exoun thn apopsh oti einai axrhsta klp. sou dinei thn swsth pleura tous, auth pou einai mesa sth zwh telika, oxi oi formalistikes me8odoi pou kanoume sta sxoleia.
apla gia enan ma8hmatiko einai bareto, meta bias to teleiwsa.
Raven Lord
22-03-2004, 20:04
ο πατέρας μου είναι μαθηματικός και μου είπε ότι του άρεσε... εγώ δεν το έχω αγγίξει ακόμα...
marianna2525
23-03-2004, 12:07
Το πρωτότυπο βιβλίο είναι γαλλικό, Le Theoreme Du Perroquet, συγγραφέας Denis Guedj.
nikodimos
23-03-2004, 21:54
ye einai 8a elega tupika galliko :P
marianna2525
24-03-2004, 12:48
Ο άτιμος ο Poisson με την κατανομή του φταίει για όλα. :P
Raven Lord
24-03-2004, 13:30
Ο άτιμος ο Poisson με την κατανομή του φταίει για όλα. :P
και να'ταν μόνο αυτό... :P (βλέπε λόγος :D )
marianna2525
24-03-2004, 13:48
Στο δικό μας μάθημα χρησιμοποιούμε πολλές στατιστικές κατανομές για να τις προσαρμόσουμε σε πειραματικά δεδομένα.
Το κακό είναι, πως ενώ τα παιδιά διδάσκονται σε προηγούμενο έτος Στατιστική και Πιθανοθεωρία, όταν έρθει η ώρα να δουλέψουν τις κατανομές στο μάθημά μας, έχουν πλήρη άγνοια, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος...
Raven Lord
24-03-2004, 16:50
Στο δικό μας μάθημα χρησιμοποιούμε πολλές στατιστικές κατανομές για να τις προσαρμόσουμε σε πειραματικά δεδομένα.
Το κακό είναι, πως ενώ τα παιδιά διδάσκονται σε προηγούμενο έτος Στατιστική και Πιθανοθεωρία, όταν έρθει η ώρα να δουλέψουν τις κατανομές στο μάθημά μας, έχουν πλήρη άγνοια, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος...
τα έχω αρκετά πρόσφατα αυτά... και είναι αλήθεια ότι και εγώ έμαθα κατανομές όταν έκανα κυκλοφοριακή τεχνική και όχι στατιστική (γιατί άραγε? :P )
marianna2525
26-03-2004, 14:16
τα έχω αρκετά πρόσφατα αυτά... και είναι αλήθεια ότι και εγώ έμαθα κατανομές όταν έκανα κυκλοφοριακή τεχνική και όχι στατιστική (γιατί άραγε? :P )
Όταν ξεκίνησα το διδακτορικό, μου λέει ο επόπτης καθηγητής: "Για το συγκεκριμένο θέμα, θα μάθεις καλύτερη Στατιστική και από μένα".
Τάπαιξα τότε, μόνο την καμπύλη Gauss θυμόμουν.
Στρώθηκα για τα καλά στο διάβασμα και έμαθα.
Τελικά φαίνεται, πως όσοι διδάσκουν Μαθηματικά στις Πολυτεχνικές, μάς τα κάνουν απωθητικά.
Μόνο όταν δούμε, που εφαρμόζονται όλα αυτά, τα μαθαίνουμε.
Άρα είμαστε πολύ πρακτικοί άνθρωποι οι Πολυτεχνίτες (και ερημοσπίτες :P )
nikodimos
26-03-2004, 18:36
nai klasika oloi oi papares pou ebgalan to ma8hmatiko kai ekanan ena psiloPhD ekei pera pane sta polutexneia (tei kai oti allo 8es bale) kai bgazoun to axti tous. ta kanoun ola polu pio duskola apo oso prepei. blakes.
Raven Lord
29-03-2004, 10:54
nai klasika oloi oi papares pou ebgalan to ma8hmatiko kai ekanan ena psiloPhD ekei pera pane sta polutexneia (tei kai oti allo 8es bale) kai bgazoun to axti tous. ta kanoun ola polu pio duskola apo oso prepei. blakes.
φταίει και το γεγονός ότι κάνουμε μαθηματικά στα πρώτα έτη και είμαστε κι εμείς λίγο στα @@ μας... :D
από μαθηματικούς θυμάμαι ότι είχαμε μόνο έναν τελείως παπάρα... όλοι οι υπόλοιποι ήταν μια χαρά καθηγητές, αλλά εγώ δεν πατούσα ποτέ στο μάθημα... :roll:
marianna2525
29-03-2004, 12:07
@Raven Lord
Η τιμωρία για τις κοπάνες είναι, να διαβάσεις τώρα το θεώρημα του παπαγάλου. :P
nikodimos
29-03-2004, 17:57
Opoios 8elei ena xeraki sta ma8hmatika edw eimai e... Kai gamae ws ka8hghths na 3erete. Eimai kai sxetika fthnos (opws gnwrizete). :D
Tiananmenman
19-04-2004, 19:21
ta flolologika biblia gia ta ma8hmatika einai san ta monterna biblia filosofias.epikindyna.