Log in

View Full Version : Ελλάδα το χειμώνα

Kuolema
25-12-2010, 20:39
Λέμε να φύγουμε κανα 5ημεράκι παραμονές πρωτοχρονιάς. Εντός Ελλάδος, όχι κάπου απόμακρα λόγω μωρού, δε μας νοιάζει το μακριά/κοντά. Πείτε καμια ιδέα. Όχι χιονοδρομικά/καγκουροκαταστάσεις.

Raven Lord
25-12-2010, 21:32
ελάτη τρικάλων :D

nikolasfluxus
25-12-2010, 23:32
εγώ είμαι στο Εμπόριο Πτολεμαίδας σε ένα καταπληκτικό νετ καφέ ψηθείτε

Jimmy
26-12-2010, 03:51
Το μακρυα γραφεται με υψιλον.

Mitsmann
26-12-2010, 03:53
Μετα απο τρια χρονια, εγω και τα χωρια της Ορεινης Ναυπακτιας θα ξαναβρεθουμε. επικουρες.

Harbinger of Death
26-12-2010, 04:01
Ορεινή Κορινθία :touched:

animae
26-12-2010, 04:12

Εκεί θα μαι πιθανότατα για ένα 3ήμερο μετά την πρωτοχρονιά.

Αν λοιπόν δεν βαριέστε(και μπορείτε φυσικά, λόγω του μωρού) τις μεγάλες διαδρομές, τότε μια πολύ περίπτωση είναι η εξής: Καστοριά για αρχή,ήσυχη και ωραία με την λίμνη, στην συνέχεια Πρέσπες για βολτα(ντάξει αυτό μπορείτε να το παρακάμψετε) και φαί και τέλος Νυμφαίο.
Γενικά πανέμορφες διαδρομές και αν πετύχετε χιόνι, είναι πραγματικά απίστευτα. Το κακό είναι ότι το Νυμφαίο, είναι αυτό που λες "απόμακρα".

Δεύτερη επιλογή Ιωαννινα, διαμονή έξω (εγώ είχα μείνει σε αυτό http://www.hotel-amfithea.gr/ οκ δωμάτια και αν θυμάμαι καλά, ψιλοκαλές τιμές) και εκδρομούλες γύρω γύρω (Ζαγοροχώρια, Ζίκο, στάση στο Μέτσοβο κλπ). Απίστευτο το τοπίο στον Ζίκο, γενικά ομορφιές.

Τρίτη επιλογή, λίμνη Πλαστήρα, σχετικά κοντά στην Καρδίτσα, πολύ όμορφα, ήσυχα.

Ίσως λόγω πολλών ημερών και μωρού , θα επαιρνα το 2, όπου έχει την πόλη που είναι πανέμορφη, αλλά και μπορείς να κάνεις εκδρομούλες γύρω γύρω με σχετικά μικρές διαδρομές (βέβαια για τα χωρια στα ζαγοροχώρια που είναι ψηλά θέλει ένα 3ωράκι).

εντιτ: Αποπάνε, θα το έβαζα και αυτό, αλλά μου φαίνονται πολλές μέρες για Τρίκαλα Κορινθιας. Όμορφα μεν, αλλά για 2ήμερο 3ήμερο είναι.

Harbinger of Death
26-12-2010, 04:30
Λόγω του ότι δεν έχει πράματα να κάνεις ή κόστους;

animae
26-12-2010, 04:40
Είναι λίγο ακριβά όντως(ειδικά αυτή την περίοδο), αλλά κυρίως σε 2-3 μέρες τα χεις δεί "όλα".

Harbinger of Death
26-12-2010, 04:44
Κι εγώ δυο τρεις μέρες κάθισα αλλά μου φαινόταν ότι τη βδομάδα την περνούσα άνετα.

Raven Lord
26-12-2010, 07:41

Εκεί θα μαι πιθανότατα για ένα 3ήμερο μετά την πρωτοχρονιά.

πού θα μένεις?
υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είμαι κ εγώ κάποιες μέρες κοντά στα φώτα... αλλά κ πάλι τώρα που το σκέφτομαι, κάθε σ/κ και αργία υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είμαι εκεί :P

Drumsick
26-12-2010, 13:11
Μεις θα κάνουμε πρωτοχρονιά στη ΣΤΕΜΝΙΤΣΑρα, ένα υπέροχο χωριουδάκι στο νομό αρκαδίας. Οκ, για την κου ίσως να μην ενδείκνυται αφού είναι απόμερα, αλλά ας υπάρχει η αναφορά στο θρεντ. Ο δρόμος για κει περνάει από τη Δημητσάνα η οποία είναι εξίσου γαμηστερή, μεγαλύτερη και με περισσότερη ζωή.

Kuolema
26-12-2010, 14:28
animae έγραψες. Καστοριά ή Γιάννενα λέγαμε κι εμείς ως βάση και εκδρομούλες από κει και πέρα :pink:
Τρίκαλα Κορινθίας πήγαμε πριν 2 μήνες or so αλλά όντως για πάνω από μέρα, άντε δύο δεν...
Jimmy, το μακριά γράφεται όπως το έγραψα.

Jimmy
26-12-2010, 16:31
Μετα απο τρια χρονια, εγω και τα χωρια της Ορεινης Ναυπακτιας θα ξαναβρεθουμε. επικουρες.

Γιατι να πας εκει στις ερημιες ρε Μιτς, εμενα καταγεται το μισο μου σοι απο αυτα τα κωλοχωρια και δεν παταω ποτε γιατι εχει 4 ανθρωπους σε καθε χωριο.

alaiah
26-12-2010, 16:38
Απίστευτο το τοπίο στον Ζίκο, γενικά ομορφιές.

wtf? υπάρχει όντως Ζίκος ή εννοείς Βίκος (ο φάρανξ :D );

animae
26-12-2010, 17:53
Απίστευτο το τοπίο στον Ζίκο, γενικά ομορφιές.

wtf? υπάρχει όντως Ζίκος ή εννοείς Βίκος (ο φάρανξ :D );

λολ και κάτι δεν μου πήγαινε καλά :oops:

alaiah
26-12-2010, 18:57
λολ :)

Γενικά πάντως για Γιάννενα, μπορείς άνετα να κάτσεις και 2 βδομάδες και να πηγαίνεις μέρα παρά μέρα εκδρομές και ακόμα να μην θεωρείς ότι τα είδες όλα.
Βασικό μείον για φέτος χειμώνα, η βροχή. Κι όταν λέμε βροχή εννοούμε καταράκτες για τρίωρα-τετράωρα (έχουν κατολισθήσει πάνω από 5 χωριά λόγω βροχής φέτος :| ), οπότε θέλει και ένα τσεκ με μετεωρολογικά site πριν κλείσεις....

αξίζει υπερβολικά τον κόπο πάντως, και ακόμα και αν δεν κάτσουν οι εκδρομές, οι βόλτες στον παραλίμνιο, στο τζαμί (Ιτς Καλέ) μέσα στο κάστρο, ή και στην παλιά πόλη (να περπατάς και να μυρίζουν οι ξυλόσομπες και τα τζάκια) είναι ότι πρέπει για χειμώνα.

για εκδρομές κει γύρω, σε μέγιστο μία ώρα απόσταση από την πόλη, βρίσκεις όση φύση θέλεις (φαράγγια, ποτάμια, ελατοδάση, μπόλικο χιόνι κλπ.) και πολύ παραδοσιακό χωριό (λίγο έρημα τέτοια εποχή βέβαια), γιοφύρια κλπ. ωραία πράγματα!

Kuolema
27-12-2010, 21:24
Έκλεισε για Γιάννενα (λατρεία)! Δεν το περίμενα, αλλά βρήκαμε πανεύκολα ξενοδοχείο. Σκέφτομαι Βοϊδομάτη και Πάπιγκο και γουστάρω τρελά. Ελπίζω μόνο να μη φρικάρει το μικρό τόσες ώρες στο δρόμο...

Raven Lord
27-12-2010, 21:34
είναι λίγο ζόρι η διαδρομή. θα πάτε κλασσικά από τη δυτική διαδρομή ή θα τολμήσετε εγνατία? (είναι περίπου τα ίδια χιλιόμετρα, λίγο παραπάνω από λαμία-τρίκαλα-καλαμπάκα, αλλά αρκετά καλύτεροι δρόμοι)

Kuolema
27-12-2010, 21:39
είναι λίγο ζόρι η διαδρομή. θα πάτε κλασσικά από τη δυτική διαδρομή ή θα τολμήσετε εγνατία? (είναι περίπου τα ίδια χιλιόμετρα, λίγο παραπάνω από λαμία-τρίκαλα-καλαμπάκα, αλλά αρκετά καλύτεροι δρόμοι)

Γιατί "τολμήσετε";

Raven Lord
27-12-2010, 21:41
επειδή ακόμη δεν έχει γίνει η κλασσική διαδρομή αθήνα-γιάννενα και οι περισσότερη προτιμούν την παλιά. βέβαια, και με την ολοκλήρωση της Ε65 - κάποια στιγμή στο μέλλον :roll: - σιγά σιγά αυτό αλλάζει.

jimid
27-12-2010, 21:43
Μεγάλο Πάπιγκο.

Ρίξε μια ματιά στον ιστότοπο της κοινότητας.
Είναι αρκετά πλήρης. Έχω κλείσει ήδη για 5-8/1.

Εντιτ: τώρα είδα ότι αναφέρθηκε ήδη... Have fun!

Kuolema
27-12-2010, 21:45
Την τελευταία φορά που πήγαμε (πριν 1,5 χρόνο) την είχαν μόλις ολοκληρώσει, αλλά δεν είχαν βάλει διόδια και μερικές... ταμπέλες. Αν έχει τελειώσει, why not.
Potentially ηλίθια ερώτηση: υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την Αθηνών-Πατρών;

Kuolema
27-12-2010, 21:46
Μεγάλο Πάπιγκο.

Ναι, είχαμε πάει πέρυσι. Θεϊκά είναι εκεί πάνω. Λογικά θα έχει χιόνια τώρα;
Καλά να περάσεις!

Raven Lord
27-12-2010, 21:57
Potentially ηλίθια ερώτηση: υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την Αθηνών-Πατρών;

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Athina,+Hellas&daddr=39.78922,21.22593+to:Ioannina,+Hellas&hl=el&geocode=FSyEQwIdJ-NpASnxQ3AGH72hFDHdjWZ2RTU2Jw%3BFaQiXwIdyuFDASmRz-FAGHtZEzGReAvaLL0AEw%3BFX9iXQIdzf49ASln3f7eoulbEzHAl7niLL0ABA&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=1&sz=8&via=1&sll=38.791805,22.27504&sspn=3.056844,4.938354&ie=UTF8&t=h&z=8

:D

edit: για χιόνια μην περιμένεις να βρεις εκτός των κορυφών γιατί έκανε πολλούς νοτιάδες (αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος της βδομάδας)

Kuolema
27-12-2010, 22:02
Σ' ευχαριστώ... όμως μου λένε τώρα ότι ο δρόμος αυτός είναι ακόμη χειρότερος, οπότε Αθηνών-Πατρών, συντηρητικά...

Raven Lord
27-12-2010, 22:06
διαφωνώ, τα μόνα δύσκολα σημεία, είναι Λαμία-Δομοκός (μιλάμε για μισή ωρίτσα διαδρομή) και Καλαμπάκα-Παναγία άλλα 40 λεπτά. τα υπόλοιπα είναι είτε αυτοκινητόδρομος, είτε πεδινά τμήματα χωρίς στροφές. είναι και η διαδρομή από τρίκαλα και μετά ασύγκριτα πιο ωραία (:P ).
δική σας η επιλογή όμως.

jimid
27-12-2010, 22:25
Μεγάλο Πάπιγκο.

Ναι, είχαμε πάει πέρυσι. Θεϊκά είναι εκεί πάνω. Λογικά θα έχει χιόνια τώρα;
Καλά να περάσεις!

Ελπίζω να μην έχει χιόνια μιας και έχω μείνει χωρίς αυτοκίνητο
και θα οδηγάω ξένο αυτοκίνητο. . .

Ον τόπικ. Πηγαίνω κάθε δείπνο τον Οκτώβριο στη γιορτή μου
Οπότερώτη φορά θα το δω χειμώνα.

Επίσης, μια άλλη καλή επιλογή είναι και η πατρίδα μου ακα Γρεβενά.
Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος από εκεί πείτε. :)

Kuolema
03-01-2011, 00:38
Μόλις γυρίσαμε. Προτείνω ανεπιφύλακτα Γιάννενα ως χειμερινό προορισμό. Η ομίχλη κάθε πρωί όλα τα λεφτά. Μυρίζει τζάκι παντού...
Πήγαμε πάλι Πάπιγκο... Δεν είχε χιόνια, αλλά άξιζε απίστευτα τον κόπο (την οδήγηση δηλαδή σε σχετικά κακό δρόμο). Τζίμιντ να πας Γλυκοπωλείο για ελληνικό και πατσιαβούρα (ακα πατσαβουρόπιτα). Ζήλεψα αυτούς που έκαναν ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη...

Θαμπς ντάουν το νησί στην Παμβώτιδα όπου σου πιάνουν τον κώλο για ένα πιάτο φαΐ της κακιάς ώρας και σου πρήζουν τα παπάρια να πάρεις ασημένιες αηδίες. Η μπέμπα όμως έκανε την πρώτη της βαρκάδα...

freak brother
03-01-2011, 04:08
η εκκλησια στο νησακι γαμαει... αν εξαιρεσεις καποιους ανωμαλους που χουν χαραξει κατι bathory και λοιπες μεταλ μπαντες με κλειδι πανω στις αγιογραφιες..

jimid
12-01-2011, 12:28
Μόλις γυρίσαμε. Προτείνω ανεπιφύλακτα Γιάννενα ως χειμερινό προορισμό. Η ομίχλη κάθε πρωί όλα τα λεφτά. Μυρίζει τζάκι παντού...
Πήγαμε πάλι Πάπιγκο... Δεν είχε χιόνια, αλλά άξιζε απίστευτα τον κόπο (την οδήγηση δηλαδή σε σχετικά κακό δρόμο). Τζίμιντ να πας Γλυκοπωλείο για ελληνικό και πατσιαβούρα (ακα πατσαβουρόπιτα). Ζήλεψα αυτούς που έκαναν ράφτινγκ στο Βοϊδομάτη...

Θαμπς ντάουν το νησί στην Παμβώτιδα όπου σου πιάνουν τον κώλο για ένα πιάτο φαΐ της κακιάς ώρας και σου πρήζουν τα παπάρια να πάρεις ασημένιες αηδίες. Η μπέμπα όμως έκανε την πρώτη της βαρκάδα...

Ήταν τέλεια.
Φαγητό, ποτό, γλυκά, πεζοπορείες και ράφτινγκ μετά βουτιάς στο Βοϊδομάτη συνοψίζουν την εκδρομή. Θέλω πάλι! :(