PDA

View Full Version : Franz Ferdinand

cloud
22-03-2004, 13:56
Mallon nea mpanta einai ayth, gia thn opoia diavasa kapoia kolakeytika sxolia sto Bhma. Einai apo thn Skwtia kai exoun enan Ellhna sth synthesh tous. Exthes akousa kai ena tragoudaki sto radiofwno, kalo htan, paizoun (kai aytoi) garage. Polloi lene oti isws epanalavoun thn epityxia twn White Stripes an kai dyskolo. Exete akousei tpt?

Kveldssanger
22-03-2004, 14:01
Wow, another garage band... Τι καλά, τι καλά και άλλοι ήρωες που θα σώσουν τη rock μουσική στον 21ο αιώνα...

cloud
22-03-2004, 15:13
ntaks kai mena mou thn spaei olo ayto to hype gyrw apo thn anaviwsh tou garage, alla an aksizei kati, den exoun kai pollh shmasia ta ypoloipa...Kai aytoi edw kati lene.

asimoulis
01-02-2006, 16:43
gamatoi einai...

poli xoreutikes katastaseis...

metamelia2
01-02-2006, 16:44
Γιά τον πούτσο μπάντα είναι. Και δεν παίζουν γκαράζ.

nothingman
01-02-2006, 17:15
εντάξει, ένα τραγούδι μόνο είχε ακούσει ο άνθρωπος λέει

γι' αυτό που παίζουν και για το κοινό που απευθύνονται είναι οκέι και έχουν μια σχετική πλάκα. Από εκεί και πέρα οι FF και αντίστοιχα οι κάθε FF που εμφανίζονται από καιρούν εις καιρόν στο προσκήνιο είναι το εύκολο άλλοθι όσων ακούνε λαϊκό_ποπ ξερω γω για να το παίξουν εναλλακτικοί και το εύκολο άλλοθι όσων ακούνε ψαγμένα για να το παίξουν τρου μουσικόφιλοι (εντιτ: το πιο πάνω θεώρημα ισχύει με τις σχετικές εξαιρέσεις βέβαια). Είναι μια χαρά, ιδίως όταν το σιντί τους στο έχουν φέρει δώρο :ρ

MeLinDa
01-02-2006, 17:23
εμένα μ 'άρεσε το σιντακι.ίσως παίζει ρόλο οτι μου το φεραν δώρο.

Tonosalata
01-02-2006, 17:28
otan eisai methismenos kai theleis na xorepseis mia xara einai.
ws ekei¬

Weiss
01-02-2006, 17:50
εμένα πάντως μια χαρά μπάντα μου φαίνονται, το πρώτο τους μου είχε αρέσει πολύ κιόλας, απλά δεν κάνουν τίποτα καινούριο, δεν παίζουν απολύτως τίποτα καινούριο και αυτό φάνηκε και στο 2ο δίσκο που κουράστηκε λίγο η κατάσταση γενικά. πάντως σιγά, πέσατε να τους φάτε, λες και πρέπει κάθε μουσική που ακούς να σου προσφέρει το-κάτι-παραπάνω.
αυτά, με κάνατε να υπερασπιστώ τους franz ferdinand (οι οποίοι έχουν και τέλειο όνομα btw).

metamelia2
01-02-2006, 18:17
Ναθινγκμαν όσο μεγαλώνει το hype τόσο περισσότερο αντιδρας, οπότε συγγνώμη γιά την αντίδραση μου.

Νομίζω πως η πιό ορθή γνώμη είναι του Πορν.

metamelia2
01-02-2006, 18:18
λες και πρέπει κάθε μουσική που ακούς να σου προσφέρει το-κάτι-παραπάνω.

Δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να σου προσφέρει και τίποτα.

Buddy Lackey
01-02-2006, 18:21
skata einai

Atheist
01-02-2006, 18:25
Γιά τον πούτσο μπάντα είναι. Και δεν παίζουν γκαράζ.

Weiss
01-02-2006, 18:26
umm, ok, εγώ τους franz ferdinand τους άκουγα καθαρά για διασκέδαση (παρελθοντικός χρόνος, είπα ότι με έχουν κουράσει πλέον), πράγμα το οποίο εγώ το θεωρώ προσφορά enough. και στην τελική επίσης, μου άρεσαν, δεν καταλαβαίνω γιατί καθόμαστε και αναλύουμε το αν είναι γκαραζ ή αν θα σώσουν το ροκ, μία ωραία μπάντα από τις χιλιάδες είναι που παίζει αναμφισβήτητα "εύκολη" μουσική, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρέσουν σε κάποιον? χαζομάρες ιμο.

Tonosalata
01-02-2006, 18:29
etsi opws ta leei sto peripou. xorefte kai peraste kala k mhn kanete tous diskolous.

Candiru
01-02-2006, 18:38
έχουν πολλές επιδράσεις από πολλά είδη της ροκ, αλλά προς το μελωδικό, το ποπ και το ευκολοχώνευτο. Πάντως έχουν 2-3 εξαιρετικά κομμάτια, καλύτερο δε για μένα είναι το Michael που φέρνει λίγο προς new wave/post punk των 80ς.

Η πρώτη τους δουλειά ήταν κλάσειςανώτερη από την δεύτερη.

Ετσι για χαλαρωτικά ακούσματα στην δουλειά, στο αμάξι, κλπ. είναι πολύ καλοί

Solo Carriera
01-02-2006, 18:47
μια χαρά μπάντα είναι. έχουν αξιοπρεπέστατα κιθαριστικά pop κομμάτια, πιασάρικα riffs, συμπαθείς στίχους και καλαίσθητο στήσιμο γενικότερα, απ' το όνομα της μπάντα ως το artwork.

κλάρκι, είσα ψιλοελιτιστής του κώλου, σόρρυ κιόλας. επίσης σταματήστε να κρίνετε τους καλλιτέχνες από τους ακροατές τους.

nothingman
01-02-2006, 18:50
και ξεκολλήστε επιτέλους με το "γκαράζ παίζουν" της υπόθεσης, ένα τραγούδι λέμε είχε ακούσει ο Κλάουντ όταν το έγραψε

Ναθινγκμαν όσο μεγαλώνει το hype τόσο περισσότερο αντιδρας
...
χμ, γιατί αυτό;

Darkling
01-02-2006, 18:58
γιατι ειναι μοναχικος καλκαλαρης πολεμιστης των χαηπς.

metamelia2
01-02-2006, 19:01
umm, ok, εγώ τους franz ferdinand τους άκουγα καθαρά για διασκέδαση (παρελθοντικός χρόνος, είπα ότι με έχουν κουράσει πλέον), πράγμα το οποίο εγώ το θεωρώ προσφορά enough. και στην τελική επίσης, μου άρεσαν, δεν καταλαβαίνω γιατί καθόμαστε και αναλύουμε το αν είναι γκαραζ ή αν θα σώσουν το ροκ, μία ωραία μπάντα από τις χιλιάδες είναι που παίζει αναμφισβήτητα "εύκολη" μουσική, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρέσουν σε κάποιον? χαζομάρες ιμο.

Πρώτον, οι θεωρίες του "θα σώσουν το ροκ" κλπ είναι οι κλασσικές μαλακίες του ΝΜΕ και μόνο. Μα ποιός θα το πρωτοκάνει πιά; Οι Bloc Party; Oι Franz Ferdinand; Οι Kaiser Chiefs; Οι Futureheads; Oι Bravery; Αν είναι έτσι, είμαστε οκ. Γιά ποιά σωτηρία μιλάμε;
Δεύτερον, δεν ξέρω πως σου κάθησε αυτό αλλά κανείς δεν σου αρνήθηκε το δικαίωμα να ακους Franz Ferdinand. Πως θα μπορούσαμε άλλωστε; Και επίσης αν το παρατήρησες δεν έκανε κανείς καμμιά ανάλυση γιά το αν παίζουν γκαραζ ή αν είναι "εύκολη" μουσική ή τα παιδιά του Ραχμάνινοφ.

Solo Carriera
01-02-2006, 19:08
επειδή θέλω να τον μπήξω στην weiss έρχομαι προς υπερασπισή της να σε ενημερώσω ότι κατάλαβες περίπου τίποτα απ' όσα είπε.

metamelia2
01-02-2006, 19:12
γιατι ειναι μοναχικος καλκαλαρης πολεμιστης των χαηπς.

χαχαχαχχαχααχαχ

Νάθινγκμαν όταν ο μουσικός τύπος προωθεί κάτι το οποίο δεν σου "γεμίζει" το αυτί με τρόπο ο οποίος το εξυψώνει εις βάρος άλλων πραγμάτων του ιδίου χώρου που ίσως να άξιζαν λίγη παραπάνω προσοχή με αηδιάζει. Είμαι αντιδραστικός αλλά πιστεύω δικαιολογημένα. Αν έχετε αντίθετη άποψη δεν είναι ανάγκη να επιτεθείτε κατευθείαν. Επίσης bear in mind ότι δεν προσπαθώ να γίνω ο μεσσίας του άντεργκραουντ ούτε ο τιμωρός του mainstream.

dyingfreedom
01-02-2006, 19:12
Απλά άλλο ένα υπερεκτιμημένο γκρουπάκι της σειράς.
Τελείως αδιάφοροι.

metamelia2
01-02-2006, 19:14
επειδή θέλω να τον μπήξω στην weiss
να γίνω ψεύτης να πω ότι δεν φαίνεται;

έρχομαι προς υπερασπισή της να σε ενημερώσω ότι κατάλαβες περίπου τίποτα απ' όσα είπε.
ανάλυση πλζ

nothingman
01-02-2006, 19:18
εγώ θέλω να τον μπήξω στον Σόλο και έρχομαι να πω ότι εννοεί ότι άλλα έγραψε και σε άλλα απάντησες... κοινώς εννοεί ότι είναι ένα πράγμα το γκρουπ και η μουσική του και άλλο ο μέσος φαν του, το περιοδικό που το προωθεί κτλ.
Όσο χαζό είναι να γουστάρει κάποιος ένα συγκρότημα επειδή το λέει το ΝΜΕ και το κάθε ΝΜΕ (δλδ πόσο πιο εύκολο παράδειγμα πια!) τόσο κομπλεξικό είναι να απορρίπτει κάτι επειδή δεν είναι "μυστικό" αλλά το ακούνε πολλοί.

στο περίπου

άσχετο, αλλά μιας και ανέφερες το ΝΜΕ να σε ενημερώσω ότι το αγαπημένο σου Σόνικ στο τελευταίο τεύχος ψιλό-αποθεώνει τους Arctic Monkeys :-o

Weiss
01-02-2006, 19:22
1. δεν είπα εγώ περί σωτηρίας του ροκ, κάποιος άλλος το είπε κι εγώ διαφώνησα, με το ποστ που έκανες quote
2. δεν είπα ότι μου αρνείστε το δικαίωμα να ακούω ff, γενικά αντέδρασα στο "δεν το ακούω γιατί δεν μου προσφέρει τίποτα", το οποίο θεωρώ χαζό γενικά, ειδικά δε όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου τύπου indie μουσική, η οποία δε μου φαίνεται να σηκώνει τέτοια ανάλυση. Άμα αυτή η μουσική σε κάνει να περνάς καλά (και ιμο οι franz ferdinand έχουν κατεξοχήν τέτοια ανεβαστική μουσική), ουφ τώρα, σιγά μην κάθεσαι να σκέφτεσαι αν θα μπορούσαν να είναι πιο ψαγμένοι. αυτό. και ως γενικότερο πλαίσιο σκέψης, όχι συγκεκριμένα για τους ff. και βαρέθηκα.

metamelia2
01-02-2006, 19:22
το ποιό μου σονικ; :|

metamelia2
01-02-2006, 19:27
1. δεν είπα εγώ περί σωτηρίας του ροκ, κάποιος άλλος το είπε κι εγώ διαφώνησα, με το ποστ που έκανες quote
Επειδή κανεις σας δεν το κατάλαβε, απλά εννοούσα ότι δεν κάναμε εμείς που γράψαμε πριν ποστάρεις κάποια μεγαλειώδη ανάλυση γιά τους FF.

2. δεν είπα ότι μου αρνείστε το δικαίωμα να ακούω ff, γενικά αντέδρασα στο "δεν το ακούω γιατί δεν μου προσφέρει τίποτα", το οποίο θεωρώ χαζό γενικά, ειδικά δε όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου τύπου indie μουσική, η οποία δε μου φαίνεται να σηκώνει τέτοια ανάλυση. Άμα αυτή η μουσική σε κάνει να περνάς καλά (και ιμο οι franz ferdinand έχουν κατεξοχήν τέτοια ανεβαστική μουσική), ουφ τώρα, σιγά μην κάθεσαι να σκέφτεσαι αν θα μπορούσαν να είναι πιο ψαγμένοι. αυτό. και ως γενικότερο πλαίσιο σκέψης, όχι συγκεκριμένα για τους ff. και βαρέθηκα.

Κοίτα το άβαταρ μου. Πολύ ψαγμένοι, ε; Τους ακούω ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ!

Tonosalata
01-02-2006, 19:29
oi opoies arktikes maimoudes (ektos apo akoma mia band tou leeds) exoun faei toso sprwksimo kai tosh diafimhsh kai ftiaxtike ena terastio hype sto onoma tous pou poulisan ta kerata tous me to pou vgike o diskos.

metamelia2
01-02-2006, 19:34
εγώ θέλω να τον μπήξω στον Σόλο και έρχομαι να πω ότι εννοεί ότι άλλα έγραψε και σε άλλα απάντησες... κοινώς εννοεί ότι είναι ένα πράγμα το γκρουπ και η μουσική του και άλλο ο μέσος φαν του, το περιοδικό που το προωθεί κτλ.
Σαφώς. Η αντιδραστικότητά μου πηγάζει απ'τους φανς και τα περιοδικά κλπ. Επόμενο κεφάλαιο.

Όσο χαζό είναι να γουστάρει κάποιος ένα συγκρότημα επειδή το λέει το ΝΜΕ και το κάθε ΝΜΕ (δλδ πόσο πιο εύκολο παράδειγμα πια!) τόσο κομπλεξικό είναι να απορρίπτει κάτι επειδή δεν είναι "μυστικό" αλλά το ακούνε πολλοί.
Δεν το κάνω αυτό το πράγμα. Μου αρέσουν αρκετές mainstream μπάντες. Αυτά που σχολιάζω τόση ώρα αφορούν μπαντίτσες του σωρού οι οποίες υπάρχουν μόνο και μόνο λόγω προμοσιον. Κοινώς, μ'αρέσουν οι White Stripes αλλά δεν μπορώ τους FF γιατί ενώ δεν αξίζουν μία εμποδίζουν τους Mando Diao να προβληθούν.

Ελπίζω να αρχίσατε να καταλαβαίνετε τι λέω γιατί το χέρι μου δεν την παλεύει γιά πολύ ακόμα.

Candiru
01-02-2006, 19:41
να σωθεί το ροκ, χαχα, μεγαλύτερη παπαριά από αυτλή δεν έχει ξαναειπωθεί και δυστυχώς επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε δεκαετία. και μάλιστα λέγεται από αυτούς που καταποντίζουν το ροκ ανά τις δεκαετίες και το έχουν μετατρέψει σε αναλώσιμο μιας χρήσης προϊόν

Το ροκ θα σωθεί όταν απεγκλωβιστεί από τον κλοιό της Μουσικής βιομηχανίας, όσες μπάντες το έχουν πετύχει και παράγουν συγχρόνως αξιόλογη μουσική αυτές κρατάνε το ροκ ζωντανό.

metamelia2
01-02-2006, 20:04
Στείλτε τον πίσω στο κλουβί του αυτόν κάποιος.

cloud
01-02-2006, 20:20
Κλάρκι, ελπίζω να τσέκαρες τις ημερομηνίες πριν το ξεθάψεις.
Τεσπα, το πρώτο τους δισκάκι γαμάει και μακάρι να έβγαιναν 2-3 τέτοια κάθε χρόνο που ναι μεν δεν έχουν πρωτοτυπία αλλά τα ακούς και γουστάρεις.

House Of Low Culture
01-02-2006, 20:26
κλάρκι

Κλάρκι

soulless9
01-02-2006, 20:43
baretoi

metamelia2
01-02-2006, 21:06
Κλάρκι, ελπίζω να τσέκαρες τις ημερομηνίες πριν το ξεθάψεις.
Δεν το ξέθαψα εγώ.

Σόλο και κλάουντ L4yer Cake τι σας λέει;

SpiritCrusher
01-02-2006, 23:30
Ελπίζω να αρχίσατε να καταλαβαίνετε τι λέω γιατί το χέρι μου δεν την παλεύει γιά πολύ ακόμα.

Το ήξερα πως τα ποστς σου είχαν κάποια σχέση με την μαλακία.

:P

sabbattack
02-02-2006, 05:51
άσχετο, αλλά μιας και ανέφερες το ΝΜΕ να σε ενημερώσω ότι το αγαπημένο σου Σόνικ στο τελευταίο τεύχος ψιλό-αποθεώνει τους Arctic Monkeys :-o

Na to pw? 8a to pw.

No offence. Oi maimoudes einai ap' ta pio a8lia pragmata pou mou pasaran ton teleutaio kairo. Malista to zwo pou mou tous pasare (enas agglos se ena forum) mou eipe oti gamoun aneta to Hypnotize...

Ma poso malakes einai oi Aggloi?

On topic now, oi Franz Ferdinand pink. Kai ta 2 cd tous. Polu prosegmenoi mousikoi, kai sta @@ mou an tous prow8oun me ta papoutsia h oxi. An den h8ela na akousw oti prow8eitai zmproxnwntas den 8a eixa akousei pote mpantares.

Tonosalata
02-02-2006, 06:09
sabatak.

oi opoies arktikes maimoudes (ektos apo akoma mia band tou leeds) exoun faei toso sprwksimo kai tosh diafimhsh kai ftiaxtike ena terastio hype sto onoma tous pou poulisan ta kerata tous me to pou vgike o diskos.

3 mines prwtou vgei to album evlepa diafimiseis sto msn apo orange gia arctic monks.einai profanes oti ta megala kefalia pesan me ta moutra na vroun tous epomenous kaizer tsifs tou west yorkshire. to 8ema ienai oti to kanoun toso vrwmika, pou 8elw na kserasw sta moutra tous.

mousika klain main, mia apo autes tis mpantes.

Whatever People Say I Am, That's What I'm Not was released on 23 January and has sold more than 360,000 copies.

The Arctic Monkeys have beaten the Beatles in a list of the greatest British albums ever.

Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not came fifth in the NME poll while the Beatles’ Revolver only made ninth place.

Top of the list was the self-titled debut album from The Stone Roses, released in 1989.

Second was The Queen Is Dead by The Smiths, followed by Oasis with Definitely Maybe and The Sex Pistols with Never Mind The Buzzcocks.

NME said the Arctic Monkeys deserved to be in such exalted company despite the fact their album was only released on Monday.

It is shaping up to be the fastest-selling debut album of all time, with nearly 120,000 copies sold on its first day in the shops.

“Consider some of the great British debuts: The Smiths, Definitely Maybe, Original Pirate Material. Now consider the Arctic Monkeys,” NME said.

http://breakingnews.iol.ie/entertainmen ... =y7x5x747z (http://breakingnews.iol.ie/entertainment/story.asp?j=170506766&p=y7x5x747z)

dld OK .
marketing kai h dinamh tou internet sta xai tous.

metamelia2
02-02-2006, 10:26
The Arctic Monkeys have beaten the Beatles in a list of the greatest British albums ever.
:|

Solo Carriera
02-02-2006, 11:26
and The Sex Pistols with Never Mind The Buzzcocks.

metamelia2
02-02-2006, 12:02
χαχαχα... Το Nevermind The Buzzcocks ήταν -νομίζω- ντοκιμαντέρ γιά το συγκρότημα στο οποίο εμφανίζεται και ο Bill Bailey (Manny από Black Books).

Tonosalata
02-02-2006, 12:46
as ypothesoume typografiko :oops:

VirusXI
02-02-2006, 13:22
εμένα πάντως μια χαρά μπάντα μου φαίνονται, το πρώτο τους μου είχε αρέσει πολύ κιόλας, απλά δεν κάνουν τίποτα καινούριο, δεν παίζουν απολύτως τίποτα καινούριο και αυτό φάνηκε και στο 2ο δίσκο που κουράστηκε λίγο η κατάσταση γενικά. πάντως σιγά, πέσατε να τους φάτε, λες και πρέπει κάθε μουσική που ακούς να σου προσφέρει το-κάτι-παραπάνω.
αυτά, με κάνατε να υπερασπιστώ τους franz ferdinand (οι οποίοι έχουν και τέλειο όνομα btw).

αυτά.

soulless9
02-02-2006, 15:43
se oles tis efhmerides edw agglia lene pws oi arctic monkeys exoun poulhsei mesa se ena mhna tis mises kopies apo oses eixan poulhsei oi beatles se enan xrono. me alla logia, se ligo tha kseperasoun tous beatles. espasan rekor taxythtas pwlhsewn. alla..

baretoi... apisteyta baretoi omws...

I bet you look good on the dancefloor nanananananaanna.... :ddrowsy:

Kingdom Gone
03-06-2006, 17:31
άκουσα από σπόντα το 2ο τους και το γούσταρα αρκετά, ειδικά για να ξυπνας το πρωι και να το ακούς είναι ότι πρέπει. το 1ο που πήρα και το άκουσα λίγο μου φάνηκε πιο βαρετό (εκτός απ' το πρώτο μέρος του take me out που είναι εξαιρετικά κολλητικό). ϊσως επειδή το άκουσα μετά βέβαια.
εντάξει, αυτό που κάνουν το κάνουν καλά.

Kingdom Gone
04-06-2006, 18:27
μια χαρά μπάντα είναι. έχουν αξιοπρεπέστατα κιθαριστικά pop κομμάτια, πιασάρικα riffs, συμπαθείς στίχους και καλαίσθητο στήσιμο γενικότερα, απ' το όνομα της μπάντα ως το artwork.

κλάρκι, είσα ψιλοελιτιστής του κώλου, σόρρυ κιόλας. επίσης σταματήστε να κρίνετε τους καλλιτέχνες από τους ακροατές τους.

ούτε καν ε. ορίζουν τη μετριότητα.

House Of Low Culture
04-06-2006, 18:47
γιατί Franz Ferdinand ρε αμοιβάδες?

Kingdom Gone
04-06-2006, 18:50
egw giati exw ksepoulithei teleiws, oi alloi itan etsi apo panta ypothetw.

FIXXXER
05-06-2006, 03:41
Παραδοξως που αρεσαν αρκετα, και ειδα και την συναυλια τους στο Rock Am Ring σημερα, δεν περιμενα ποτε να μου αρεσει κατι τοσο brit και pop (χωρις να ειναι brit pop). Τελος παντων, Coldplay δεν ειναι. :P

carheart
05-06-2006, 10:10
Kingdom Gone, πρόλαβες και το έσωσες.

metamelia3
05-06-2006, 20:12
To This Fire είναι ωραίο κομματάκι. Καρχαρτ κάνε πως δεν το διάβασες αυτό πλζ

cavity
06-06-2006, 10:34
και το dark of the mantinee :oops:
καλά, λίγο :oops:

Kingdom Gone
06-06-2006, 10:40