Log in

View Full Version : Πρόβλημα με Repair

Drumsick
19-12-2010, 17:51
Λοιπόν, έχω το εξής θέμα.
Αφενός δε μπόρεσα να κάνω boot απ'το cd. Μπήκα κανονικά στα windows, άνοιξα το cd κι απο το μενού διάλεξα κανονική εγκατάσταση των windows, ώστε να επιλέξω παρακάτω να κάνει repair. Με το που ξεκίνησε να φορτώνει τα δικά του, μου πέταξε μήνυμα πως έχει πρόβλημα/δεν υπάρχει to ΒΟΟΤ.ΙΝΙ file και πως πρέπει να πάω να κάνω repair using the Recovery Console. Εγώ αυτή τη διαδικασία δεν την έχω ξανακάνει, και δεδομένου οτι δεν μπουτάρει απ'το cd, δε μπορώ να φανταστώ πως μπορώ.

Μπορεί να με καθοδηγήσει κάποιος?

Ingolemo
19-12-2010, 20:20
Me to pou ksekinaei to pc patas to delete (del) plhktro mexri na mpei sto bios.
Sto bios kapou mesa exei na rythmiseis to boot priority, prepei na valeis prwto to cd-rom (kai deutero opoio htan prwto prin e:P).
Pou akrivws einai auto den mporw na sou pw, einai analoga th motherboard.

Afou to kaneis auto kiexeis to (bootable logika) cd windows sto drive, klassika tha sou vgalei na pathseis ena plhktro gia na mpei sto setup prin fortwsei ta windows.

An milame gia winxp, otan mpei sto setup nomizw patas R gia na mpeis se recovery console (tha to grafei katw katw, isws na prepei na pathseis prwta f8, den thymamai kala, tha ta deis).

Apo kei afou dialekseis ta windows sou, kaneis fixboot kai fixmbr, h oti allo thes na kaneis teleospantwn.
A, tha sou zhthsei pass gia na mpei sto recovery, an den exeis valei pass sta windows patas apla enter.

Drumsick
19-12-2010, 20:24
Apo kei afou dialekseis ta windows sou, kaneis fixboot kai fixmbr, h oti allo thes na kaneis teleospantwn

Περισσότερο γιαυτό το σημείο αγχώνομαι. Δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να διαλέξω.

JnB
20-12-2010, 01:16
fixboot c:

(άμα ο σκληρός που έχεις τα windows σου είναι ο c:)

Μετά κάνεις restart και βγάζεις το cdάκι.
Μην ξεχάσεις να επαναφέρεις τα boot priorities του bios αν όλα οκ.

Άμα δε δουλέψει με αυτό κάνε και το fixmbr αλλά από ότι θυμάμαι σου χαλάει τα partitions ή κάτι τέτοιο.

Drumsick
20-12-2010, 01:26
Ωραία. Και έστω οτι κάνω ρηπερ το boot. Να σταματήσω εκεί και να μπω κανονικά στα γουίντοους και να κάνω αυτό που ξεκίνησα να κάνω εξαρχής? (δλδ να επιλέξω install windows και παρακάτω που θα έχει επιλογή να κάνω ρηπερ), ή εκεί που θα είμαι ήδη στο ρηκαβερυ κονσολ και θα κάνω ρηπερ το boot να κάνω και κάτι παραπάνω?
Δεν ξέρω τι πρόβλημα ακριβώς έχουν τα γουίντοους. Το βασικότερο είναι πως κολλάει και κρασάρει ο γουιντοους εξπλόρερ (κυρίως όταν δουλεύω φωτοσοπ παράλληλα), δεν πατιούνται λινκς στο μσν (δεν ξερω καν αν έχει να κάνει με γουίντοους αυτό) και κάτι τέτοια.

The Good Son
20-12-2010, 01:33
Δοκίμασε να βάλεις κάποιον άντρα να κάνει την δουλειά που θες.

JnB
20-12-2010, 02:19
Ωραία. Και έστω οτι κάνω ρηπερ το boot. Να σταματήσω εκεί και να μπω κανονικά στα γουίντοους και να κάνω αυτό που ξεκίνησα να κάνω εξαρχής? (δλδ να επιλέξω install windows και παρακάτω που θα έχει επιλογή να κάνω ρηπερ), ή εκεί που θα είμαι ήδη στο ρηκαβερυ κονσολ και θα κάνω ρηπερ το boot να κάνω και κάτι παραπάνω?
Δεν ξέρω τι πρόβλημα ακριβώς έχουν τα γουίντοους. Το βασικότερο είναι πως κολλάει και κρασάρει ο γουιντοους εξπλόρερ (κυρίως όταν δουλεύω φωτοσοπ παράλληλα), δεν πατιούνται λινκς στο μσν (δεν ξερω καν αν έχει να κάνει με γουίντοους αυτό) και κάτι τέτοια.

Θα σε βοηθήσει να μπαίνεις στα windows ώστε να σώσεις αυτά που θες, γιατί από αυτά που γράφεις δεν σε βλέπω να γλυτώνεις το φορμάτ.
Πριν κάνεις και αυτό με το install windows από το cd ενώ είσαι στα windows, κοίτα να έχεις σώσει τα απολύτως απαραίτητα, μια φορά την πάτησα έτσι νομίζοντας ότι θα κάνει ρηπέρ και τελικά τα έσβησε όλα και ξανάβαλε τα windows.

JnB
20-12-2010, 02:22
Βασικά τώρα που ξαναδιαβάζω τα προβλήματά σου, δοκίμασε να τρέξεις κατά σειρά (αφού κάνεις το fixboot c: )
spybot
malwarebytes anti-malware
regcure

Drumsick
20-12-2010, 02:29
Έχω κάνει ήδη τα μπακαπ μου και έτρεξα spybot, αλλά δεν έβγαλε κάτι το φοβερό. Απ'ότι μου πε ένας άντρας δηλαδή.
Θα κάνω fixboot και θα τρέξω τα άλλα που λες και βλέπουμε. Ευχαριστώ =)

Parasight
20-12-2010, 10:37
Με το φτωχό μου το μυαλό: Αφού, όπως λες, έχεις κάνει τα backup σου, ποιος ο λόγος που παλεύεις και βασανίζεσαι με spybots και antimalwares και δεν κάνεις ένα υγιές και καθαρό format;

Drumsick
20-12-2010, 14:18
Είπα και στο οφφ τόπικ, με οδηγούν σε νευρική κρίση τα φορματ. ΠΑΝΤΑ, μα ΠΑΝΤΑ κάτι πάει στραβά και δε βρίσκω τα προγράμματα που θέλω, έχω προβλήματα με τις εγκαταστάσεις και τέλος πάντων περνάω 2-3 βδομάδες συνεχούς εκνευρισμού και αγωνίας μέχρι να μπορώ να πω πως όλα είναι εκεί που τα θέλω. Ειδικά μετά την τελευταία φορά, που δε μπορούσα να βρώ φώτοσοπ κι έμεινα χωρίς για 3 βδομάδες, δεν ξανακάνω φορματ. ΠΟΤΕ.

Amnesiac.
20-12-2010, 14:39
Η Ελίτ του Μακ ΟΣ γελάει ΧΑΙΡΕΚΑΚΑ.

ikonoklast
20-12-2010, 14:40
Backup με Norton Ghost (http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_(software)) ή οποιο άλλο cloning και format στ' αυτιά.

Imo δεν νοείται εγκατάσταση winxp χωρίς φορματ κάθε (τουλάχιστον) 3 μήνες.

Drumsick
20-12-2010, 14:52
Με νόρτον γκοουστ κτλ δεν κάνεις μπακαπ σε κάποιον σκληρό που είναι επίσης συνδεδεμένος μόνιμα στο πισι? Ε εγώ δε βλεπω τι νόημα έχει αυτό, τη στιγμή που κι αυτός ο σκληρός θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσβληθεί από ιό, καεί κτλ.
Το μπακαπ μου το θέλω εκτός λειτουργίας και μακριά από τα γουίντοους.

Deggial
20-12-2010, 15:23
Με νόρτον γκοουστ κτλ δεν κάνεις μπακαπ σε κάποιον σκληρό που είναι επίσης συνδεδεμένος μόνιμα στο πισι? Ε εγώ δε βλεπω τι νόημα έχει αυτό, τη στιγμή που κι αυτός ο σκληρός θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσβληθεί από ιό, καεί κτλ.
Το μπακαπ μου το θέλω εκτός λειτουργίας και μακριά από τα γουίντοους.

Το Norton Ghost δε ξέρω πώς ακριβώς δουλεύει, αλλά υπάρχουν backup εργαλεία με versioning, δηλ. κρατάνε τις αλλαγές των αρχείων στην πορεία του χρόνου. Για Windows, γνωρίζω ότι το Acronis TrueImage το κάνει αυτό. Οπότε, όταν έχεις πρόβλημα, μπορείς να επαναφέρεις το σύστημα σε κάποια παρελθούσα χρονική στιγμή που γνωρίζεις ότι είναι virus-free κλπ.

Για φορματ κάθε 3 μήνες και λοιπές αηδίες, αυτά είναι τζάμπα χάσιμο χρόνου.

Parasight
20-12-2010, 19:20
Είπα και στο οφφ τόπικ, με οδηγούν σε νευρική κρίση τα φορματ. ΠΑΝΤΑ, μα ΠΑΝΤΑ κάτι πάει στραβά και δε βρίσκω τα προγράμματα που θέλω, έχω προβλήματα με τις εγκαταστάσεις και τέλος πάντων περνάω 2-3 βδομάδες συνεχούς εκνευρισμού και αγωνίας μέχρι να μπορώ να πω πως όλα είναι εκεί που τα θέλω. Νομίζεις ότι με τον τρόπο που ακολουθείς θα ξεμπερδέψεις πιο γρήγορα (αν ξεμπερδέψεις ποτέ); :P

Drumsick
20-12-2010, 22:37
Δεν ξέρω.. Δε θέλω φορματ =(
Αλήθεια, δε θέλω =(((

JnB
20-12-2010, 22:45
Δοκίμασες φιξμπουτ σε;

Drumsick
20-12-2010, 23:19
To παλεύω.
Μπήκα να αλλάξω το boot priority και είχε ήδη πρώτο το cdrom. Παρακάτω είχε HDD0 και HDD1. Πως ξέρω ποιό απ'αυτά είναι ο C? Και πως ξέρω οτι έχει επιλεγεί το σωστό cdrom? Έχω 2 πάνω στο κουτί. Στη λίστα είχε κι ένα usb cdrom (...).
Boot απ'το cd με τη σειρά cdrom, HDD0, HDD1 δεν έκανε πάντως -.-

JnB
20-12-2010, 23:27
Βάλε τα cd πρώτα και κάνε δοκιμές.
Θα σου πει press any button to boot from CD όταν είναι σωστό.

(εκτός αν έχεις προβληματικό cd windows...)

Drumsick
20-12-2010, 23:39
Μου το λέει ήδη το press any key, αλλά πατάω και με γράφει στ'αρχίδια του.

JnB
20-12-2010, 23:49
Χμμ.
Δηλαδή το πατάς και δεν κάνει τίποτα, μπουτάρει από το σκληρό;

Drumsick
21-12-2010, 00:04
Πατάω οτι να'ναι κουμπιά και γραφει τελίτσες, ό,τι κι αν πατάω (.......) και μετά μπουτάρει από τον σκληρό.
Και οκ, έστω οτι αποφασίζω να κάνω φορματ τελικά.. πάλι δε μπορω αφού δε μπουτάρει απ'το βρωμοσιντί!
Έχω άλλο ένα με γουίντοους, αλλά μου λέει πως είναι παλαιότερη βέρσιον (έχει sp1 αν θυμάμαι καλά) απ'αυτήν που έχω περασμένη.

Mayhem
21-12-2010, 01:25
οι τελίτσες βγαίνουν κανονικά. πιθανώς το cd δεν είναι σωστά γραμμένο ή έχει κάποιο πρόβλημα και δεν κάνει boot. βρες ένα cd που δουλεύει. και σιγά το δύσκολο να κατεβάσεις ένα φώτοσοπ, σε όλα τα τορρεντάδικα υπάρχουν αυτά

Drumsick
21-12-2010, 07:43
Όντως βγαίνουν οι τελίτσες ετσι κι αλλιώς (:oops:). Και το φωτοσοπ ναι, υπάρχει παντού, γεμάτο ιούς και μαλακίες.

Ingolemo
21-12-2010, 13:02
Gia to boot pantws, an to plhktrologio einai usb mallon xreiazetai na energopoihseis apo to bios thn epilogh (analoga to bios mporei na exei usb keyboard enable/disable, h usb legacy support, kati tetoio telospantwn)

JnB
21-12-2010, 14:00
Καλά ναι, όντως μπορεί απλά να μην σου αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο επειδή είναι usb μέχρι να φορτώσουν τα windows.
Ό,τι είπε ο αποπάνω δλδ.