PDA

View Full Version : Godspeed You! Black Emperor - 17-18/12 @ Gagarin

fssst_boing!
18-12-2010, 04:24
τα συλλυπητήρια μου σε όσους κάθονταν διπλα στα ηχεία και μπροστα μπροστά.

Μόλις χάσατε το 15% με 20% της ακουστικής σας ικανότητας. Αναμενομένο ήταν αλλά την επόμενη φορά να προσέχετε.

Comte de Saint-Germain
18-12-2010, 12:43
Ωραία, τώρα πείτε και καμιά κριτική να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Όχι τόσο setlist οσο ποιότητα ήχου, πόσο καλά έπαιξαν, πλήθος και ποιότητα κόσμου κλπ.

cynic
18-12-2010, 14:25
E 2misi ores pexane. 10.35-1.05, kosmos tiga, kai oi 2 meres sold out alloste. Hxos para poli kalos, arketa 8orivodis alla oxi enoxlitikos.Kai imoun 2i seira. Poli kali apodosi, se simeia apogionontan i fasi. Foveri douleia to violi. Piotita kosmou ,pera apo kati voskous pou sfiragane gia ta provata pou kai pou, borw na pw oti itan ok.Perimena ta xeirotera, gia auto kai piga brosta, alla i banda den edwse kai poli peri8orio, kana 2 fores pou girisa na dw ti pezei pisw mono agalmata eida.

Boom!
18-12-2010, 17:03
Πολυ πατηρντι η φαση, αναμενομενο βεβαια. Ορατοτητα σχετικα περιορισμενη. Μπροστα μου ηταν δυο ενοχλητικοι, ο ενας κουνιοταν σαν εκκρεμες περα δωθε, του παταγα μπουνια ανετα, οχι πολυ φασαρια παντως γενικα. Η μπαντα ηταν αψογη και ως ηχος (πολυ μπροστα ισως παραηταν δυνατος, λιγο πιο πισω που ημουν εγω ιδανικος) και ως αποδοση, εκπληκτικα και τα βιζουαλς.

Amnesiac.
18-12-2010, 17:44
Παιδιά να ρωτήσω, μου έστειλε ο τικεταρίνα ένα ημαίηλ που δεν ξέρω τι είναι αλλά υποθέτω ότι είναι η αγορά μου γιατί έχει τίτλο "η αγορά σας", αλλά οι χαρακτήρες του δε διαβάζονται, βγάζει τα κλασικά Γραμμικά Β'. Το δοκίμασα στο Μάκη, σε ουμπούντου και σε windows και παντού τα ίδια.

Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να το διαβάσω και να το τυπώσω;
(inb4 αρχαιολόγοι κτλ)

Ra Pariah
18-12-2010, 18:02
Θηλυκό είναι. Γραμμική Β'.

inb4: Βαρβάρα να με λέει ναζί της γραμματικής. :touched:

Amnesiac.
18-12-2010, 18:07
Πλάκα κάνεις!

Απάντα και στην ερώτηση.

Ra Pariah
18-12-2010, 18:11
Αμνίζιακ, εγώ κατά λάθος αλλάζω ρυθμίσεις στο VLC και αντί να τις επαναφέρω το κάνω απεγκατάσταση και το επαναγκαθιστώ. Μάλλον δεν μπορώ να σε βοηθήσω. :|

Edit: παρόλα αυτά έχω περάσει Ιστορική Γλωσσολογία και ξέρω Γραμμική β'.

nothingman
18-12-2010, 18:34
αν και λογικά θα το έχεις δοκιμάσει:
view > character encoding > greek

τι ώρα θα είσαι εκεί ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ;

fssst_boing!
18-12-2010, 18:41
ο κοσμος ηταν εκκλησια (παραδόξως) , αν και πιάστηκα γιατί αν άλλαζες θέση μισό μέτρο μετά δεν την ξαναέπαιρνες πίσω με τίποτα.

ο ήχος ήταν άψογος , πολύ καλοί

επειδή ήμουν απάνω να πω πως ο τύπος στις κονσολες είχε τρελαθει να αλλάζει μπομπινες (δεν πρόλαβε ούτε να κλάσει) για τα βιντεο που έδειχναν ( ναι ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ μπομπινες ούτε DVD ούτε προτζεκτορες της πλακας).

Οποιος καθοταν μπροστά και δεξια ή αριστερά στα ηχεία , τότε είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟ πως έχασε μέρος της ακοής του ειδικά στο τέλος.

Δεν ξέρω αν το ασθενοφόρο ήταν για κάποιους από αυτούς αλλά ενδέχεται.

cynic
18-12-2010, 18:52
Ti na pw de mou fanike toso ekofantikos o ixos brosta.H 15lepti noise eisagogi eftase konta sta oria nai.Htan poli dinata, alla an me xekoufene 8a kana pisw.Apo tin alli, tosa xronia se live me skata ixo kai la8os entaseis, isws kai na xw koufa8ei etsi ki alliws.
Tespa protimisa to brosta opos eipa gia na apofigw tous gidovoskous.Kai stous Mogwai eixe doulepsei to trick, kai tora doulepse pali, opote ok.

freak brother
18-12-2010, 19:29
τι ωρα αρχισε περιπου?

cynic
18-12-2010, 19:38
10.35 me 9 na anoigoun oi portes.Fiasko..

Kaserinos
18-12-2010, 21:23
Ωτασπιδες και ελαφρυς ρουχισμος, οπως παντα δλδ.

Ω ρε παναγιες που θα πεσουνε.

carheart
18-12-2010, 21:29
και εδώ, αν θέλει κανείς εισιτήριο για απόψε -πέραν εκείνου για το ATP που έχει περισσέψει!- ας με ενημερώσει ψιλοάμεσα

Agoraphobic_S.I.
18-12-2010, 21:51
Να πω πως παραμένω ακόμα - και λέω να μείνω για καμπόσο - κάπου ανάμεσα στο Ανατολικό Χάστινγκς, τις εικόνες, τον Ήχο...

Η μουσική της βίας δεν ορίζεται.

mindscape
18-12-2010, 22:42
Setlist You! Black Emperor

Hope Drone
Moya
Albanian
Rockets Fall on Rocket Falls
Gathering Storm
Monheim
World Police and Friendly Fire
The Sad Mafioso

http://www.setlist.fm/setlist/godspeed-you-black-emperor/2010/gagarin-205-athens-greece-13d285e1.html

Dythor
19-12-2010, 04:18
Όντως πάρα, μα πάρα πολύς κόσμος όμως οι έμπειροι του Γκαγκάριν βρήκαν το σκαλοπατάκι ευθεία μετά την είσοδο, κάθισαν πρώτες φάτσες και είχαν απόλυτη ορατότητα χωρίς στριμωξίδι, σχετικά αυτά ε, του Αλτεργκράου το σολντάουτ ήτανε. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ να μου πείτε με τις καριόλες και τις φωτογραφίες, όχι Μπάρπαρα Μπελζ Πωζ Φωτόγκραφη φάση, σηκώνω τη γιατομπούτσο ψηφιακή μου στα μάτια του κοσμάκη, τον τυφλώνω και με το φλας και μου αρέσει ΤΟΣΟ η φωτογραφία μισή κεφάλια μισή φώτα που αποφασίζω να βγάλω άλλες διακόσες ΙΔΙΕΣ κάθε δυο λεπτά φάση. Τελευταίο στα του κόσμου, στη δική μου μέρα κάγκουρες δεν είχε, ούτε πολύ ενοχλητικούς περαδώθες. Γενικά περίμενα απαίσιες συνθήκες αλλά λόγω δικής μου προσέλευσης από νωρίς και ευτυχών συγκυριών ήταν παραπάνω από υποφερτά.

Στα του λάιβ τώρα, Η Καλύτερη Ποστ Ροκ Μπάντα Στον Κόσμο έδειξε γιατί θεωρείται δικαίως τέτοια. Από την αρχή μέχρι το τέλος οι GY!BE μας βομβάρδισαν ηχητικά τοπία ξερά και μονοκόμματα με φόντο ένα πάρα πολύ έντονο νόιζ στοιχείο, κατ' αρχάς στις επιλογές του σέτλιστ αλλά και στις εκτελέσεις των κομματιών. Για να μην πάει ξεροσφύρι, τα τοπία αυτά τα στόλισαν με επίμονες, στριγκές και πολύ προσεκτικά επιλεγμένες μελωδίες και φράσεις με λήντινγκ όργανο το (πολύ σωστά ανεβασμένο) βιολί. Όλο αυτό το μίγμα δημιούργησε μια θορυβώδη πανδαισία που δεν σε άφηνε να ξεφύγεις από πουθενά, πράγμα που στοιχειοθετεί τελικά και τη μοναδικότητα των GY!BE σ' αυτό που κάνουν· είναι από τις πολύ λίγες μπάντες του είδους που δεν χρησιμοποιούν τη μουσική τους σαν ευχάριστο και αποστασιοποιημένο χαλί, αντίθετα σπάζουν από την πρώτη στιγμή την αμηχανία και την αδράνεια προς την οποία ρέπει από μόνο του το ποστ ροκ και δημιουργούν μια αισθητική εμπειρία που σου τρυπάει το κεφάλι και καταλήγει να σε ταρακουνάει, να σε περιλαμβάνει από την αρχή μέχρι το τέλος και ενίοτε να σε αφορά συναισθηματικά. Αυτό είναι και για 'μένα το μεγαλύτερο κατόρθωμα των GY!BE, σ' έναν χώρο που όπως είπα ο στόχος αυτός πετυχαίνεται πάρα πολύ δύσκολα.

Αν πρέπει να ξεχωρίσω δυο-τρια κομμάτια αυτά θα είναι το World Police και το BBF3 μαζί με το Hope Drone. Κλειστά κατά προτίμηση μάτια, σκέτο τριπ και ανατριχίλα. Ο δύσκολος να αποδοθεί ήχος ήταν δυνατός και ακριβώς όπως έπρεπε, χίλια μπράβο γι' αυτό. Στα μείον του λάιβ σε πολλά σημεία του το video art (όχι, δε με ενόχλησαν οι πολιτικοποιημένες εικόνες, αντίθετα, αυτές που ήταν και με τον τρόπο που ήταν έδεναν μια πολύ ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα), το οποίο πετύχαινε αραιά και που το στόχο του αλλά αφενός μου κατέστρεψε το Hope Drone με κάτι καρακιτσάτα ανατολίτικα, αφετέρου τι κριθάρια, θάλασσες και πουλιά ρε μαλάκες, αφήστε τα αυτά για τίποτα Explosions in the Sky ξέρω 'γω. Να μην μιλήσουμε για κάτι μηχανεσεργοστασιοκαλώδια τύπου Τσάρλι Τσάπλιν - Μοντέρνοι Καιροί.

Αυτά παιδιά. Εγώ πέρασα πάρα πολύ καλά και δεν μετάνιωσα ούτε ένα από τα τριάκοντα ευρώ. Δεν είχα καμία προσδοκία και κατέληξα να δηλώνω ότι θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως, την επόμενη, ήθελα να πω και δύο πράγματα ακόμα.

Griffith
19-12-2010, 04:38
σκασε μωρε νταιθορ εχω να γραψω 500 χρονια και λες τις ιδιες μαλακιες.
τους λοιπους πολυ ψυχραιμους σας βρισκω.εγω εκει στο καγκελο μου, καπου αναμεσα στο antennas to heaven και το dead flag blues πηγα να πεθανω.

freak brother
19-12-2010, 04:56
εγω αραξα πανω , και τα βλεπα ολα κομπλενταν , και ειχε τοσο καλο εξαερισμο που ημουν με το μπουφαν . κομπλε , πολυς κοσμος και πολυς μπαφος γενικα. Φοβεροι οι γκιμπε, ετσι οπως επρεπε.

Comte de Saint-Germain
19-12-2010, 12:04
Χθες επίσης τίγκα, αλλά όχι σε ενοχλητικό επίπεδο. Αυτό με τους μπροστά-μπροστά δεν ισχύει, η μόνη προβληματική στιγμή ήταν-όπως ήταν και παραπάνω, στην εισαγωγή, όπου πραγματικά είχε πολύ θόρυβο. Μετά κανένα πρόβλημα. Ήχος πάρα πολύ καλός, δεν τον έλεγες και κρύσταλλο αλλά τους άκουγες καθαρά όλους-8 άτομα ε, δεν είναι εύκολο! 10 και τέταρτο ξεκίνησε η εισαγωγή, το έληξαν 1 παρά τέταρτο, άρα 2μιση ωρίτσες πάλι. εκεί γύρω στις 11μιση έκανε ένα peak η φάση κι από κει και πέρα απλά το κράτησαν σταθερά γαμάτα. Κόσμος αρκετά καλός, ευτυχώς hipsters λίγοι, ο μόνος ενοχλητικός (για μπουνιές) ήταν εκείνος ο απαράδεκτος φωτογράφος με το τσουτσούνι που στερέωνε στο φακό, ήθελε και φλας ο κεφτές. Καταραμένη φάρα.

cynic
19-12-2010, 12:54
Kala ontos , fotografikes me flash megalo fiasko.Ti vlakes...Eidika pros to telos.Apo setlist x8es itan to idio me proti mera?

Comte de Saint-Germain
19-12-2010, 14:28
Πολύ διαφορετικό, έπαιξαν λιγότερο "χιτάκια". Τώρα ακριβώς σετλιστ δε θυμάμαι, ας πει κάποιος άλλος.

fssst_boing!
19-12-2010, 16:28
Παίξαν Dead Flag χτες ;

σνιφ κλαψ...

freak brother
19-12-2010, 16:28
comte μπροστα μπροστα ησουν ? γιατι ειδα μια γνωστη αφανα :P

Griffith
19-12-2010, 16:38
παιξανε κομματια απο αλλα οχι μονο απο dead flag blues, static , antennas to heaven, providence, bbf3 και στο ανκορ απο 9.15.00.
αντε γεια.

wino
19-12-2010, 16:51
emena den me xalase pou htan dunata o hxos giati 8a epianan thn parla oloi an htan pio xamhla kai giati den eimaste aderfes :P
fwtografikes me flash aparadektes.
alla olo to live htan kataplhktiko, fovero, epiko zomg po8tana ola

Comte de Saint-Germain
19-12-2010, 18:59
comte μπροστα μπροστα ησουν ? γιατι ειδα μια γνωστη αφανα :P

Ναι, δεύτερη σειρά κέντρο. :p

nothingman
19-12-2010, 19:08
φοβερά πράγματα. με οποιοδήποτε άλλο γκρουπ, σε οποιαδήποτε άλλη βραδιά θα είχα ξενερώσει τόσο με τις συνθήκες που επικρατούσαν (που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα και με σκουντούσαν ανά τρία λεπτά για να περάσουν για μπαρ/τουαλέτες/βολτίτσα) που θα σκεφτόμουν να σηκωθώ να φύγω. μαλακισμένη άλτεργκράουντ ποτέ ξανά. στεναχωριέμαι που τους έδωκα τα λεφτάκια μου αλλά.

και τώρα κάτι που δεν ήξερα, υπολογίζω οι περισσότεροι το ξέρατε αλλά μου άρεσε και σχετικά λοιπόν με το ποίημα στο τέλος του BBF3:
"his" poem which he recites at the end of this monologue is, in fact, not a poem by him at all, but an almost straight recital of the lyrics to Virus by Iron Maiden. "Virus" was written by Blaze Bayley, former Iron Maiden vocalist, but the man on the recording is not actually Blaze.

Comte de Saint-Germain
19-12-2010, 20:16
Ναι, κι εγώ το πήρα πρέφα την ώρα της συναυλίας, αλλά μετά ήμουν εκστατικός και ξέχασα να το σχολιάσω σε οποιονδήποτε. :p

cybernaut
23-12-2010, 15:53
http://www.youtube.com/watch?v=7yD4xJ8yows