View Full Version : Ο.Σ.Ε ("αναδιοργάνωση"-αυξήσεις)
Sotos_The_Tequiler
04-12-2010, 12:56
Μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια των τρένων φέρνει η αναδιοργάνωση του ΟΣΕ
Αθήνα
Αυξήσεις- φωτιά, από τις αρχές του 2011, φέρνει στα εισιτήρια των τρένων η εφαρμογή του νόμου για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του ΟΣΕ, που απελευθερώνει πλήρως τα κόμιστρα για τις επιβατικές και εμπορικές σιδηροδρομικές μεταφορές.
Σύμφωνα με τα Νέα, από την 1η Ιανουαρίου 2011 το κόστος των εισιτηρίων στα τρένα αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου που θα παραμείνει σε λειτουργία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρξουν αυξήσεις από 175% (Πάτρα- Καλαμάτα) έως και 210% (Αθήνα- Στυλίδα), σε σχέση με σήμερα.
Με τις αυξήσεις αυτές, τα εισιτήρια των τρένων θα εξισωθούν πλήρως με αυτά των ΚΤΕΛ για τις ίδιες διαδρομές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το σιδηροδρομικό εισιτήριο θα αντιστοιχεί στο 90% του εισιτηρίου των λεωφορείων.
Επίσης, από την Πρωτοχρονιά καταργούνται όλα τα μειωμένα εισιτήρια και οι ατέλειες που είχαν για τις μετακινήσεις τους με τον ΟΣΕ κάποιες κατηγορίες επιβατών (αστυνομικοί, στρατιωτικοί κ.λπ.).
Στόχος των αυξήσεων, όπως ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, είναι ο μηδενισμός των ελλειμμάτων του ΟΣΕ μέσα στο 2011.
Σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνο τα έσοδα από τις επιβατικές μεταφορές θα ανέλθουν το 2011 σε 112 εκατ. ευρώ από 61 εκατ. ευρώ το 2009. Για το 2012 και το 2013 τα έσοδα θα διαμορφωθούν σε 115 εκατ. ευρώ και 119 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.
Τα δρομολόγια
Στο νέο καθεστώς, η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα εκτελεί πλέον το μεταφορικό έργο, θα αποφασίζει μόνη της για το πρόγραμμα δρομολογίων που θα εκτελεί, καθώς και για την τιμολογιακή πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του χρόνου θα ανασταλεί η λειτουργία των δρομολογίων του ΟΣΕ σε μεγάλα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, σε λειτουργία θα παραμείνουν μόνο οι προαστιακές γραμμές, καθώς επίσης και οι γραμμές: Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Αθήνα- Στυλίδα, Στυλίδα- Λειανοκλάδι, Αθήνα- Καλαμπάκα, Θεσσαλονίκη- Καλαμπάκα, Αθήνα- Βόλος και Θεσσαλονίκη- Λάρισα.
Αντίθετα, σε προσωρινή αναστολή το 2011 αναμένεται να τεθούν οι γραμμές της Πελοποννήσου (εκτός Πατρών- Καλαμάτας), της Δυτικής Μακεδονίας (διατηρείται η γραμμή Θεσσαλονίκη- Σέρρες), τα δρομολόγια προς τη Φλώρινα και αυτά από Κούλατα, Ειδομένη και Πύθιο. Πάντως, από το 2012 προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσουν τόσο οι τουριστικές γραμμές της Πελοποννήσου (Πύργος και Διακοπτό- Καλάβρυτα) όσο και οι γραμμές Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, Λάρισας - Βόλου και Λάρισας- Παλαιοφάρσαλου- Καλαμπάκας.
Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα δρομολόγια που αναστέλλονται, τελικά θα διατηρηθούν σε λειτουργία μέσω της ετήσιας κρατικής επιδότησης, ύψους 50 εκατ. ευρώ, την οποία προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει επίσης περικοπές και στις δαπάνες μισθοδοσίας, οι οποίες αναμένεται να μειωθούν άνω του 50% σε σχέση με το 2009.
Μόνο με τον τερματισμό των ζημιογόνων δρομολογίων η εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει καθαρό κέρδος 34,1 εκατ. ευρώ, ποσό ίσο με τις ζημιές που καταγράφει κάθε χρόνο ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Αθήνας. Με την επικείμενη μείωση του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προβλέπεται να γίνουν 751 μετατάξεις), το 2011 η δαπάνη μισθοδοσίας θα ανέλθει σε 48,5 εκατ. ευρώ.
πηγή in.gr
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231069938
rage for order
04-12-2010, 14:29
μουνόπανα.
rage for order
04-12-2010, 14:30
μουνόπανο.
δεν αφορά τον ΟΣΕ αλλά τις αστικές συγκοινωνίες αλλά παρ' όλ' αυτά πάρτε και αυτό να το 'χετε:
Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξετάζει την εφαρμογή ζωνών, με αυξήσεις τουλάχιστον κατά 30% στην τιμή του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, ενώ σκοπεύει να αλλάξει και το χρόνο διάρκειας της ισχύος του εισιτηρίου, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.
και αύξηση τιμής και μείωση διάρκειας.
από tvxs.gr (http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-30-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82)
Drumsick
04-12-2010, 14:41
+ κατάργηση/συγχώνευση πολλών λεωφορειακών γραμμών απο 1/12, με αποτέλεσμα να γίνεται της πουτάνας στα λεωφορεία. Γαμώ την παναγία τους.
http://tell.fll.purdue.edu/JapanProj/FLClipart/Nouns/vehicle/bicycle.gif
το σπιτάκι τους
The Good Son
04-12-2010, 18:28
Ευχαριστηθείτε τα ποδήλατα πριν τα φορολογήσουν ή βάλουν εισιτήρια στους ποδηλατόδρομους.
Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε (ΚΙ ΑΛΛΑ) για ποδηλατόδρομους, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Επίσης ο ΟΣΕ καλά θα κάνει να γίνει ιδιωτικός ή κάτι, η οικονομική του κατάσταση είναι να κλαις αυτή τη στιγμή. Δεν υπήρχε άλλη λύση (ΤΜ).
Ευχαριστηθείτε τα ποδήλατα πριν τα φορολογήσουν ή βάλουν εισιτήρια στους ποδηλατόδρομους.
Και το σφιχτό κωλαρίνο που θα κάνουμε ποδηλατώντας Ευκαρπία - Καλαμαριά - Μηχανιώνα και τα σκυλοδαγκώματα που θα φάμε (τι σκατά με τα κωλόσκυλα, άμα περνάς πεζός σε γράφουν στην πούτσα τους άμα σε δούνε να ποδηλατείς καταϊδρωμένος σου αρπάζουν το πόδι)
για να μην αναφέρω και τα πλεονεχτήματα του να πας ποδηλατάδα Θεσσαλονίκη Αθήνα για να δεις τους DHG αφού ο ΟΣΕ θα γαμιέται κιέτσι.
:dfinger:
ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο πέρνουν το τραίνο για να δούν DHG και φτάνουν έξω απο τον χώρο της συναυλίας 1 ώρα πριν την έναρξη, στην ελλάδα πρέπει να κατέβεις απο το προηγούμενο βράδυ, να φτάσεις σε κάποια φάση απο τις 6 ώς τις 10 το πρωί (άγνωστη ώρα κάθε μέρα), μετά το live να τρέξεις να προλάβεις το τραίνο της επιστροφής το οποίο αν δεν το προλάβεις δεν χάλασε ο κόσμος σε κάποια φάση μέσα στο επόμενο 12ωρο όλο και κάποιο θα περάσει
trololololololololololo
04-12-2010, 22:42
http://images1.memegenerator.net/ImageMacro/4048982/-.jpg?imageSize=Large&generatorName=Eduard-Khil-Teaches
http://images2.memegenerator.net/ImageMacro/4049029/-TROLOLOLOLOLOLOLOLOLO.jpg?imageSize=Large&generatorName=Eduard-Khil-Laughs
0:30
http://www.youtube.com/watch?v=aAssBeS8D10&feature=related
ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο πέρνουν το τραίνο για να δούν DHG και φτάνουν έξω απο τον χώρο της συναυλίας 1 ώρα πριν την έναρξη, στην ελλάδα πρέπει να κατέβεις απο το προηγούμενο βράδυ, να φτάσεις σε κάποια φάση απο τις 6 ώς τις 10 το πρωί (άγνωστη ώρα κάθε μέρα), μετά το live να τρέξεις να προλάβεις το τραίνο της επιστροφής το οποίο αν δεν το προλάβεις δεν χάλασε ο κόσμος σε κάποια φάση μέσα στο επόμενο 12ωρο όλο και κάποιο θα περάσει
Ξερωγώ όταν τα'σκαγα και έπαιρνα IC Θεσσαλονίκη - Αθήνα, έφτανα πάντα την προκαθορισμένη ώρα ±15' οπότε τι να πω, δε μου φαινότανε τόσο επική η αβεβαιότητα,
αλλά τώρα μεταξύ μας το ποδήλατο είναι η καλύτερη λύση.
KoiliaSamprela
05-12-2010, 10:41
Δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουμε (ΚΙ ΑΛΛΑ) για ποδηλατόδρομους, μαύρο φίδι που τους έφαγε. Επίσης ο ΟΣΕ καλά θα κάνει να γίνει ιδιωτικός ή κάτι, η οικονομική του κατάσταση είναι να κλαις αυτή τη στιγμή. Δεν υπήρχε άλλη λύση (ΤΜ).
Σου διαφεύγει η έννοια της κοινής ωφέλειας. Το ότι είναι άχρηστοι και δεν μπορούν να ελέγξουν τα λαμόγια που διορίζουν σε θέσης κλειδιά και κάνουν όλες τις ρεμούλες γιατί να το πληρώσει ο μέσος πολίτης που εξυπηρετείται από το τρένο.... και το κάθε τρένο, όπως με την Ολυμπιακή όπως με τις "άγονες γραμμές" στην ναυτιλία κ.ο.κ
nekrobutcher
05-12-2010, 16:58
+ κατάργηση/συγχώνευση πολλών λεωφορειακών γραμμών απο 1/12, με αποτέλεσμα να γίνεται της πουτάνας στα λεωφορεία. Γαμώ την παναγία τους.
και το εισητήριο θα φτάσει 1,30- 1,50...tragic
Σου διαφεύγει η έννοια της κοινής ωφέλειας. Το ότι είναι άχρηστοι και δεν μπορούν να ελέγξουν τα λαμόγια που διορίζουν σε θέσης κλειδιά και κάνουν όλες τις ρεμούλες γιατί να το πληρώσει ο μέσος πολίτης που εξυπηρετείται από το τρένο.... και το κάθε τρένο, όπως με την Ολυμπιακή όπως με τις "άγονες γραμμές" στην ναυτιλία κ.ο.κ
Μπορείς να μου αναφέρεις έναν ως παράδειγμα οργανισμό σιδηροδρομιών που με εισιτήρια σκέτη ξεφτίλα (όπως τα ελληνικά, που στην πράξη πας με πέντε (5) ευρώ Αθήνα-Αλεξανδρούπολη) είναι επιτυχημένος; Δεν αρκεί ρε παπαθανάση η καλή διαχείρηση όταν τα έσοδα από τα εισιτήρια δεν φτάνουν ούτε για να πληρώσουν ούτε ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ μισθούς (!!!), άσε τη συντήρηση σε βαγόνια, γραμμές κτλ. Κοινή λογική είναι, σε όλη την Ευρώπη τους πιάνουνε τον κώλο.
Σε άλλα νέα να σταματήσει και τάχιστα η μυθολογία του λαουτζίκου-κοσμάκη (ΤΜ) που δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα.
φοβερό μαλάκα. διαμαρτυρία για τις υπερβολικά χαμηλές τιμές των εισιτηριών στις μαζικές συγκοινωνίες. το είδαμε και αυτό.
Dragonlord
05-12-2010, 17:56
Ο ντάιθορ κάνει κάποια διπλωματική a la president;
πως πας με πέντε ευρώ Αθήνα-Αλεξανδρούπολη;
Παίρνεις εισιτήριο για τον πρώτο προορισμό ή για έναν κοντινό (π.χ. Σέρρες), ανεβαίνεις στο τρένο που πάει Αθήνα και δε σε ελέγχει ποτέ κανείς.
Ο ντάιθορ κάνει κάποια διπλωματική a la president;
Ώχου ρε αδερφέ μου, είσαι εντελώς χαριτωμένος καραγκιοζάκος. Δεν είναι βιώσιμο έτσι, τι να κάνουμε, καθίστε να κλαίτε σα τις χήρες με το γαμημένο 1% ποσοστό σας μπας και αλλάξει τίποτα. Σκάσε τώρα.
Dragonlord
05-12-2010, 18:05
:pink:
νταιθορ, οι μαζικές συγκοινωνίες είναι (ή θα έπρεπε να είναι) δημόσιο αγαθό, όπως η παιδεία και η υγεία. αυτό σημαίνει ότι ούτε τα 5 ευρώ που λες δε θα 'πρεπε να δίνουμε, συγκεκριμένα θα έπρεπε να είναι δωρεάν. αν αυτό το αίτημα δε χωράει στη σημερινή οικονομία τότε αυτό που πρέπει να αλλάξει δεν είναι το αίτημα αλλά η οικονομία.
επίσης, κόψε αυτό το κατωριμικό ύφος του νικητή που ειρωνεύεται του νικημένους του 1% γιατί ενώ στον κατώριμο είναι καλτ και βγάζει γέλιο σε σένα είναι απλώς εμετικό.
Dragonlord
05-12-2010, 18:21
Εγώ βρίσκω εξαιρετικό πάντως το γεγονός ότι με τον ντάιθορ είμαστε χαχα και χουχου από κοντά και μετά έρχεται ιάρ να μου πει να σκάσω και ότι είμαι "χαριτωμένος καραγκιοζάκος". Τι πάει τόσο στραβά με μερικούς ανθρώπους; Πατ πατ.
asimoulis
05-12-2010, 18:28
μην ασχολείστε με τον dythor όταν γίνει της πουτάνας θα ξυπνήσει. πασοκικός - ντεμέκ - ρεαλισμός λέγεται και είναι μια βαθιά μαστούρα που συνοδεύεται από υποχώρηση συνείδησης. κολλήσανε πολλοί, απλά μην κάθεστε πολύ ώρα στην τηλεόραση.
SpiritCrusher
05-12-2010, 18:30
Χμ οκ, τότε θα έπρεπε να χρηματοδοτείται από τη φορολογία και ως αποτέλεσμα θα είχαμε μια αύξηση στους φόρους. Το θέμα είναι, στη παρούσα οικονομική κατάσταση μπορεί ο μέσος συνταξιούχος ή ο πολίτης με το βασικό μισθό να σηκώσει παραπάνω φόρο απλά για τον ΟΣΕ; Ίσως να είναι πιο λογική η τωρινή λύση με την αυξηση των τιμών, δεδομένου ότι το κόστος πάει μόνο σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Βασικά, με το ίδιο σύστημα, ας κόψουν και τους φόρους για ΕΡΤ και ας το κάνουν συνδρομητικό για όποιον θέλει.
Θα μου πεις πως αν είναι τζάμπα τότε θα αρχίσει να το χρησιμοποιεί και κόσμος που τώρα απλά δεν. Μπορεί να μειωθούν και οι βενζίνες και άρα να χαθούν και μερικά χρήματα από εκείνους τους φόρους που θα πρέπει αναπληρωθούν αλλού (αν και οκ χεστήκαμε).
Dragonlord
05-12-2010, 18:34
spiritcrusher αυτός είναι ακριβώς ο αναδιανεμητικός ρόλος του κράτους. Ο "μέσος εργαζόμενος" θα έδινε μέσω φόρων λιγότερα για ΜΜΜ από όσα δίνει κατά μέσο όρο άμεσα, γιατί από τους πλούσιους (οι οποίοι και τα χρησιμοποιούν σπάνια) θα έπαιρναν πολύ περισσότερα. Και ναι, θα ήταν μεγάλο και το περιβαλλοντικό όφελος. Πχ εμείς σε κάποια φάση είχαμε προσπαθήσει να παίρνουμε λεωφορείο για τη δουλειά αντί για αυτοκίνητο. Δίναμε ένα ευρώ ο καθένας στην κάθε διαδρομή, δηλαδή 4 ευρώ την ημέρα πηγαινέλα για μια διαδρομή 2 χιλιομέτρων. Το κάναμε καμιά βδομάδα και μετά ξαναρχίσαμε να παίρνουμε το αμάξι (είχαμε σκεφτεί και για ποδήλατο αλλά είναι αρκετά επικίνδυνο, συν ανηφόρα το μεσημέρι μετά τη δουλειά που δεν παλεύεται).
νταιθορ, οι μαζικές συγκοινωνίες είναι (ή θα έπρεπε να είναι) δημόσιο αγαθό, όπως η παιδεία και η υγεία. αυτό σημαίνει ότι ούτε τα 5 ευρώ που λες δε θα 'πρεπε να δίνουμε, συγκεκριμένα θα έπρεπε να είναι δωρεάν. αν αυτό το αίτημα δε χωράει στη σημερινή οικονομία τότε αυτό που πρέπει να αλλάξει δεν είναι το αίτημα αλλά η οικονομία.
Ναι ρε γλυκέ μου, δεν έχω καμία αντίρρηση. Να αλλάξει με τα χίλια. Είναι άλλο πράγμα όμως ένα συνολικότερο αίτημα κι άλλο να κλαίγεσαι σαν το μπούλη τον ντράγκονλορντ ότι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα. Σ' ΑΥΤΗΝ την οικονομία (η οποία και κατ' εμένα, ναι, πρέπει ν' αλλάξει) κάποια πράγματα λειτουργούν με κάποιον τρόπο. Ε, ή αλλάξτε την οικονομία ή αποδεχτείτε τα.
stam and the witches
05-12-2010, 18:47
Btw ubu, ο ΟΣΕ είναι στις ΔΕΚΟ, τα σχολεία-νοσοκομεία κλπ όχι. Δε δικαιολογεί ούτε κατά ένα χιλιοστό φυσικά τις αυξήσεις στα εισιτήρια, απλά ΔΕΚΟ <> δημόσιο.
KoiliaSamprela
05-12-2010, 18:55
Μπορείς να μου αναφέρεις έναν ως παράδειγμα οργανισμό σιδηροδρομιών που με εισιτήρια σκέτη ξεφτίλα (όπως τα ελληνικά, που στην πράξη πας με πέντε (5) ευρώ Αθήνα-Αλεξανδρούπολη) είναι επιτυχημένος; Δεν αρκεί ρε παπαθανάση η καλή διαχείρηση όταν τα έσοδα από τα εισιτήρια δεν φτάνουν ούτε για να πληρώσουν ούτε ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ μισθούς (!!!), άσε τη συντήρηση σε βαγόνια, γραμμές κτλ. Κοινή λογική είναι, σε όλη την Ευρώπη τους πιάνουνε τον κώλο.
Σε άλλα νέα να σταματήσει και τάχιστα η μυθολογία του λαουτζίκου-κοσμάκη (ΤΜ) που δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα.
Γελάω με εμένα που προσπάθησα να σου απαντήσω.
Φαντάζομαι πως ως δωρεάν εννοείς να καλύπτεται από την φορολογία, κι ειλικρινώς δε μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό νομίζετε ότι η ύπαρξη ενός τεράστιου κουμπαρά που πρέπει να καλύψει πολυποίκιλες ανάγκες είναι προτιμότερη και αποδοτικότερη μέθοδος διαχείρισης. Η πράξη δείχνει πόσο προβληματική είναι αυτή η μέθοδος, τόσο για το επιπρόσθετο διαχειριστικό κόστος και την πολυπλοκότητα που εισάγει, όσο και για το γεγονός ότι η κεντρική διαχείριση γίνεται κατ' ανάγκην από άτομα πλήρως αποσυνδεδεμένα από τις παραγωγικές διαδικασίες και τις πραγματικές απαιτήσεις.
Εγώ βρίσκω εξαιρετικό πάντως το γεγονός ότι με τον ντάιθορ είμαστε χαχα και χουχου από κοντά και μετά έρχεται ιάρ να μου πει να σκάσω και ότι είμαι "χαριτωμένος καραγκιοζάκος". Τι πάει τόσο στραβά με μερικούς ανθρώπους; Πατ πατ.
Νομίζω ότι όλοι οι ηάρ χρήστες έτσι είναι πάνω-κάτω από κοντά. Είναι κώδικας της φάσης το χαριτωμένος καραγκιοζάκος, amidoinitright?
The Good Son
06-12-2010, 00:36
Είμαι πολύ περίεργος αν ακόμα μετά τα μέτρα τα τραίνα θα είναι τίγκα στους γύφτους και τους ξένους(!!!).
Επίσης dythor αυτό με το τραίνο και τον πρώτο προορισμό το έχουμε σκεφτεί όλοι. Αλλά δεν ξέρω κανέναν που να το έκανε. Εσύ ξέρεις;
rage for order
06-12-2010, 00:55
Είμαι πολύ περίεργος αν ακόμα μετά τα μέτρα τα τραίνα θα είναι τίγκα στους γύφτους και τους ξένους(!!!).
Επίσης dythor αυτό με το τραίνο και τον πρώτο προορισμό το έχουμε σκεφτεί όλοι. Αλλά δεν ξέρω κανέναν που να το έκανε. Εσύ ξέρεις;
δεν πιάνει πάντα. μερικοί σε θυμούνται και έχω πετύχει ελεγκτές που σημειώνουν θέση και προορισμό όταν βλέπουν εισιτήριο για ενδιάμεσο σταθμό.
Ναι.
Και γενικά άμα κάνετε τέτοιες παπαριές μην απορείτε και εξεγείρεστε για τη συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας.
The Good Son
06-12-2010, 01:21
Και γενικά άμα κάνετε τέτοιες παπαριές μην απορείτε και εξεγείρεστε για τη συνολική οικονομική κατάσταση της χώρας.
Ούτε καν. Το γιατί, θα στο εξηγήσουν άλλοι καλύτερα από εμένα.
...αλλά είπες να ποστάρεις τη μαλακία σου για ζέσταμα.
Sotos_The_Tequiler
06-12-2010, 19:20
ο ΟΣΕ δε χάνει και τόσα λεφτά πια από τους τζαμπατζήδες ώστε να θεωρείται λόγος διαφυγόντων κερδών, ούτε έφτασε εδώ που έφτασε επειδή κάποιοι (ελάχιστοι κατα τη γνώμη μου) έκαναν τη μαλακία που λες. Κακοδιαχείριση και βόλεμα σου λένε τίποτα;
ο ΟΣΕ δε χάνει και τόσα λεφτά πια από τους τζαμπατζήδες ώστε να θεωρείται λόγος διαφυγόντων κερδών, ούτε έφτασε εδώ που έφτασε επειδή κάποιοι (ελάχιστοι κατα τη γνώμη μου) έκαναν τη μαλακία που λες. Κακοδιαχείριση και βόλεμα σου λένε τίποτα;
Και κακός στρατηγικός σχεδιασμός από την πλευρά του κράτους για τον ρόλο των σιδηροδρομικών μεταφορών από το 1950 και έπειτα. Εάν είχε αναπτυχθεί πριν δεκαετίες ένα σοβαρό δίκτυο που θα στήριζε φθηνές και γρήγορες εμπορευματικές μεταφορές τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά (και θα μπορούσαν να συνεχίζουν να προσφέρουν επιβατικές μεταφορές με φθηνό εισιτήριο).
Δεν ξέρω αν είναι σωστό να πληρώνει ή όχι παραπάνω (ή εξ'ολοκλήρου) αυτός που χρησιμοποιεί το μέσο τα έξοδα του μέσου - κι όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν σύμφωνα με την φιλελεύθερη ή νεοφιλελεύθερη οικονομική λογική - αλλά με τους μισθούς που δίνει ο ίδιος τομέας-κλειδί του συστήματος αυτού (ιδιωτικός) αυτή τη στιγμή, τίποτα δε πρέπει να ναι ιδιωτικό στα πλαίσια της κοινωνικής πρόνοιας.
Όλα αυτά που λέτε, με άλλα λόγια, ίσως έχουν βάση όταν ο εργάτης/εργαζόμενος/καταναλωτής αμοίβεται εξίσου καλά, όχι στη τριτοκοσμική Ελλάδα.
Η με άλλα λόγια, Dythor λες πίπες.
Amnesiac.
06-12-2010, 23:28
Όλα αυτά που λέτε, με άλλα λόγια, ίσως έχουν βάση όταν ο εργάτης/εργαζόμενος/καταναλωτής αμοίβεται εξίσου καλά, όχι στη τριτοκοσμική Ελλάδα.
Με αυτή τη λογική βέβαια θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι μαλακία να πληρώνει ο εργάτης/εργαζόμενος/καταναλωτής, με τους μισθούς που παίρνει από τον ιδιωτικό τομέα, τα υπέρογκα έξοδα ενός κακοδιαχειριζόμενου οργανισμού, άρα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.
τρου. οπότε πρέπει να παραμείνει στο κράτος και να βρεθούν ποιοι τα τρώγαν/τρώνε να τους κατασχεθούν τα πάντα, για αρχή, να νοικιάζονται στις τιμές που αξίζουν τα ακίνητά του ΟΣΕ, να απολυθούν οι εργαζόμενοι φαντάσματα και 1002 ανάλογα ακόμα.
βρείτε έναν μάγκα να το κάνει.
Sotos_The_Tequiler
06-12-2010, 23:45
και κάτι που δεν ειπώθηκε είναι πως η Δυτική Ελλάδα αδικαιολόγητα έχει μείνει εδώ και χρόνια χωρίς Σιδηροδρομικό δίκτυο με τις πολύ φτηνές δικαιολογίες κατά καιρός για δυσκολίες λόγω διαμόρφωσης εδάφους κλπ κλπ.
Harbinger of Death
07-12-2010, 11:56
τρου. οπότε πρέπει να παραμείνει στο κράτος και να βρεθούν ποιοι τα τρώγαν/τρώνε να τους κατασχεθούν τα πάντα, για αρχή, να νοικιάζονται στις τιμές που αξίζουν τα ακίνητά του ΟΣΕ, να απολυθούν οι εργαζόμενοι φαντάσματα και 1002 ανάλογα ακόμα.
βρείτε έναν μάγκα να το κάνει.
:thumbsup:
Σώτε, ένα μάτσο πίπες (ως συνήθως).
Αναμφίβολλα ο ΟΣΕ δεν έφτασε εδώ που έφτασε γιατί ο ένας, ή και τρεις ή και πενήντα άτομα τη μέρα αντί να κόψουν Θεσσαλονίκη - Αθήνα, κόβουν Θεσσαλονίκη - Λιτόχωρο και κατεβαίνουν Αθήνα. Όταν όμως μας έχει καλλιεργηθεί η αντίληψη του "υπάρχει κόλπο, να σώσω και πέντε φράγκα" ενώ στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτά τα φράγκα ΔΕΝ μας σώζουν (εντάξει, δεν λέω, υπάρχουν και άνθρωποι που πεινάνε, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν ούτε μικρό ποσοστό αυτών που κάνουν τέτοιες φοβερές πονηράδες), τότε υπάρχει πρόβλημα. Το οποίο μεγενθύνεται σε φοβερό βαθμό όταν η περίπτωση γίνεται γενικότερη αντίληψη και τρόπος ζωής. Και δυστυχώς έχουμε δείξει ως κράτος πολλάκις ότι κάτι τέτοιο το έχουμε πλέον κάνει όχι απλά τρόπο ζωής αλλά έχει περάσει στο DNA μας και διαιωνίζεται. Γι' αυτό και η μεγάλη γενίκευση από πλευράς μου από τον ΟΣΕ στη γενικότερη οικονομική κατάσταση. (Για τον φίλο μου τον Σώτο που αντιλαμβάνομαι του ήταν αδύνατον να σκεφτεί τόσο μα τόσο βαθιά).
Φτηνή η δικαιολογία του δύσπλαστου του εδάφους στη Δυτική Ελλάδα? Ή δεν έχεις πατήσει ποτέ ή δεν έχεις ιδέα από 2-3 βασικά τεχνικά πράγματα φίλος.