View Full Version : Πορεία 17/11/2010
Dragonlord
18-11-2010, 00:16
Πολύς κόσμος, καλή φάση γιατί από 5/5 είχε ατονήσει το πράμα.
Το τόπικ το άνοιξα βασικά για να γελάσουμε όλοι μαζί με τους κνίτες που ΕΤΡΕΧΑΝ στην πανεπιστημίου για να μπουν στην κεφαλή της πορείας.
Phantom Duck
18-11-2010, 01:46
η πορεία:
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/1582189s2qyge.jpg
επίδειξη κομματικής ταυτότητας για είσοδο στο κατάστημα:
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/9319280.jpg
Djerdjelesh
18-11-2010, 02:03
Το τόπικ το άνοιξα βασικά για να γελάσουμε όλοι μαζί με τους κνίτες που ΕΤΡΕΧΑΝ στην πανεπιστημίου για να μπουν στην κεφαλή της πορείας.
Έπος! Στεκόμουν και τους παρακολουθούσα, μόλις σταμάτησε η μπόρα και κάποια στιγμή ακούω μια γυναικεία φωνή σαν άλλη γυμνάστρια σε Δημοτικό Σχολείο να λέει "Πάμε τώρα παιδιά να τρέξουμε λίγο"
dopefiend
18-11-2010, 02:51
στην πάτρα εντελώς αναίτια φάγαμε κάμποσα δακρυγόνα από την αρχή σχεδόν της πορείας. ρίχνανε στο ψαχνό με πιστόλι στο κέντρο της πορείας, ένα πέρασε πάνω απ'το κεφάλι μου, άλλο έκαψε μια μπλούζα ενός παιδιού, άλλον τον πέτυχε στο πρόσωπο, γενικά ωραία πράγματα. είχε αρκετό κόσμο. παρόντες ο ψαριανός, ο ντάυθορ και ο νέος δήμαρχος πατρέων, γιάννης δημαράς!~ στο τέλος γίναν κάποιες μικροσυμπλοκές και προσαγωγές, καμια 200αριά άτομα εγκλωβίστηκαν στο παράρτημα (το παλιό πολυτεχνείο) και απέξω ματ, ασφαλήτες, παρακρατικοί. γενικά πολύ προκλητική η αστυνομία, χωρίς κανένα λόγο. μου θύμισε δεκέμβρη '08 σε φάσεις...
ρε ποστάρετε βίντεο με το ξύλο στο ΑΠΘ
ikonoklast
18-11-2010, 18:56
http://www.youtube.com/watch?v=oUH8c3MDVUY
tsimpouklano
18-11-2010, 20:22
Η πορεία στην Θεσσαλονίκη κύλησε ομαλά χωρίς το παραμικρό, παρά μόνο από μία τζαμαρία σε Γ'Σώμα Στρατού (νομίζω) και ΤΤ. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή μεν, διακριτική δε, γεγονός πρωτόγνωρο. Ξεκίνησε κατά τις 6 από το πολυτεχνείο, κατέβηκε εθνικής αμύνης, μετά τσιμισκή με την ανάλογη στάση μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία (μεταξύ συνθημάτων, και το "Πότε θα κάνει Ξαστεριά" που με έκανε να ριγήσω), μέχρι τα λαδάδικα, κατέβηκε παραλία και περπάτησε έως τον λευκό πύργο. Εκεί στην εταιρία μακεδονικών σπουδών άτομα από πάνω κατέβασαν σχετικό πανό, και από εκεί η πορεία ανέβηκε πάλι εθνικής αμύνης και κατέληξε στην πρυτανεία.
Για το ξύλο στο μνημείο, ξέρετε τι έπαιξε;
http://www.youtube.com/watch?v=oUH8c3MDVUY
Ρε τι γίνεται εκεί; Ποιοί είναι οι μεν και οι δε;
ikonoklast
18-11-2010, 20:31
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1225277
Jangling Jack
18-11-2010, 21:55
Khdeia stin thessaloniki i poreia, kathe xrono k xeirotera. prwti fora pou i poreia tou polytexneiou den gyrise sto polytexneio kai anagastikan kapoioi ksebarkoi n anapsoune fwties se kadous gia na feroune tous batsous
rat_poison
18-11-2010, 21:58
Επετειακές πορείες, οι: κάτι σαν τις μαθητικές παρελάσεις, μόνο που αντί για στολή φοράμε παρτάλια και αντί να περπατάμε συγχρονισμένα φωνάζουμε συγχρονισμένα. Νόημα 0, πέραν της βόλτας στην πόλη και της ευκαιρίας πίτσι μετά γκομενακίων.
πράγματι, έχει που έχει γίνει γιορτή η επέτειος του πολυτεχνείου, έχει που έχει ταυτιστεί με εθνικές εορτές και σχολικές αργίες στο μυαλό πολλών, ας καταργήσουμε και την πορεία ώστε να εκλείψει και το τελευταίο αγωνιστικό/κινηματικό στοιχείο της επετείου που την συνδέει ακόμα με την εξέγερση του '73.
μια από τα ίδια για την πρωτομαγιά.
rat_poison
18-11-2010, 22:12
Η πορεία είναι ένα εργαλείο διεκδίκησης, ενημέρωσης και εν δυνάμει σύγκρουσης. Όσοι είστε υπέρ, τι από αυτά πιστεύετε ότι εξυπηρετούν πορείες σαν τη χτεσινή;
με αφορμή και στο πνεύμα του τότε αγώνα να διεκδικήσεις τα αιτήματα του τώρα. τότε ήταν η χούντα των συνταγματαρχών, τώρα είναι η χούντα ΕΕ-ΔΝΤ.
rat_poison
18-11-2010, 22:17
πράγμα το οποίο έγινε τη δευτέρα ξερωγώ.
ε μην κατεβαίνουμε και κάθε μέρα. δεν είναι ότι το δικαιολογούν και οι συνθήκες.
Phantom Duck
18-11-2010, 22:21
για τη χθεσινή ή της δευτέρας λέμε; της σαλονίκης ή της αθήνας; εμείς εδώ πάντως φωκώσαμε κάτι τσέους, πούτσα ο στρως καν.
rat_poison
18-11-2010, 22:21
σωστά, ενώ με μία ξεφουσκωμένη πορεία χωρίς σαφή στόχο πέραν του επετειακού δώσαμε μια γροθιά στο ΔΝΤ...
λοιπόν, η πορεία ήταν όντως χαμηλότερη των περιστάσεων αλλά προσωπικά ρε παιδί μου προτιμώ αυτή την πορεία από καθόλου πορεία. πες με περίεργο. όντως το στοίχημα είναι να ξεπεραστεί το επετειακό της ημέρας και εδώ μπαίνει και η επικαιροποίηση των αιτημάτων που ανέφερα παραπάνω. αλλά σε καμία περίπτωση μια καθιερωμένη πορεία δεν λειτουργεί ανασταλτικά προς το κίνημα. οπότε αφού κίνημα και επετειακές πορείες δεν αλληλοσυγκροούνται και αφού μια επετειακή πορεία έχει την δυνατότητα να γίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια περαντζάδα, που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα;
BibleBlackBird
18-11-2010, 22:44
στο βιντεο λεει ομαδα Κνιτων ή μου φαινεται; Γιατι αλλα λενε στο ιντυμιντια.
Επισης συμφωνω με τον rat poison.
~ladykiller~
19-11-2010, 01:13
Qa8h5Uj7Zfs
metamelia3
19-11-2010, 15:48
απολαυστικοτατο το βιντεο.
μπαναλ ισως και δεν αρμοζει στο μεταμοντερνο μου στυλακι αλλα σκεφτομουν προχθες ποσο ταιριαζε το τραγουδι του ασιμου "τι κακο, τι κακο, ω τι κοσμο θωρω στο πανηγυρι αυτο για τον καθε χαρτινο ρωμιο". τσιρκο ηταν.
Dragonlord
19-11-2010, 23:01
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2010/11/19/%CE%BB%CE%AC-%CE%BF-%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF/
sabbattack
20-11-2010, 13:39
είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ να φάω τα κερδισμένα Internets μου ότι ο Αιθεροβάμων είναι τρολ.
Agoraphobic_S.I.
20-11-2010, 22:48
Όσοι χαίρεστε για της Αθήνας, πείτε μου τι διαφορετικό είχε από αυτές των προηγούμενων χρόνων.
Και των επόμενων.
Ό,τι διαφορά θα έχει τα επόμενα τριάντα χρόνια ολόκληρο το φάσμα της αρτηριοσκληρωτικής αριστερής φάσης σε σύγκριση με τον εαυτό του στα προηγούμενα τριάντα.
Δεν ξέρω αν το βάζεις μηδενιστικά ή σαν ανεκπλήρωτη προσδοκία αυτό που λες, αν ισχύει το δεύτερο πες μας κι εμάς ποιές ήταν οι προσδοκίες σου.
Dragonlord
21-11-2010, 06:45
Όσοι χαίρεστε για της Αθήνας, πείτε μου τι διαφορετικό είχε από αυτές των προηγούμενων χρόνων.
Και των επόμενων.
Εγώ χαίρομαι και για των προηγούμενων! Εσύ τι θα ήθελες να έχει; Να την πέσουμε με βαριοπούλες στη βουλή; (όχι ότι θα με χάλαγε)
Επίσης, τι διαφορετικό είχε η τελευταία αναρχοσυνέλευση και το τελευταίο diy live που πήγες από τα προηγούμενα και από τα επόμενα;
chris_boss
21-11-2010, 16:49
Και των επόμενων.
τον μπάντιλάκη σε μπλοκ με μαυροκόκκινες σημαίες
Agoraphobic_S.I.
21-11-2010, 16:56
Και των επόμενων.
Εγώ χαίρομαι και για των προηγούμενων! Εσύ τι θα ήθελες να έχει; Να την πέσουμε με βαριοπούλες στη βουλή; (όχι ότι θα με χάλαγε)
Επίσης, τι διαφορετικό είχε η τελευταία αναρχοσυνέλευση και το τελευταίο diy live που πήγες από τα προηγούμενα και από τα επόμενα;
Καμία! Γι' αυτό πηγαίνω τόσο σπάνια.
Να μην ξαναγίνει πορεία πολυτεχνείου θα ήθελα, καθώς το όλο εορταστικό κλίμα εδώ και 30+ χρόνια έχει κάνει την ταξική μνήμη σμπαράλια.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥΣ
Dragonlord
22-11-2010, 03:47
σα στίχος τάκο από το η σημερινή κοινωνία ακούστηκε αυτό.
σα στίχος τάκο από το η σημερινή κοινωνία ακούστηκε αυτό.
http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=3361&dateline=1285450980