View Full Version : ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ikonoklast
13-11-2010, 21:45
Είχα μια συζήτηση με ένα φίλο και είπα να τσεκάρω κι εδώ. Ψηφάτε με αποκλειστικά δικά σας κριτήρια, τα οποία κάνετε και ένα κόπο να τα εξηγήσετε. Ράλλης και κυβερνήσεις εθνικής ενότητας εκτός του πολλ για προφανείς λόγους.
metamelia3
13-11-2010, 22:05
εμ... ολες;
KoiliaSamprela
13-11-2010, 22:18
ξέρεις ότι το πολλ είναι λίγο φέιλ μιας και η συντριπτική πλειοψηφία έχει "ακούσει" για πριν το 2000
The Good Son
13-11-2010, 22:27
ξέρεις ότι το πολλ είναι λίγο φέιλ μιας και η συντριπτική πλειοψηφία έχει "ακούσει" για πριν το 2000
Ίσως αυτό το κάνει πιο ενδιαφέρον.
stam and the witches
13-11-2010, 22:43
Ψηφίζω Σημίτη, γιατί αφενός η οποιαδήποτε έννοια αριστεράς-συνδικαλισμού κλπ εκφυλίστηκε σε εξευτελιστικό βαθμό και αφετέρου γιατί είχε τρομακτική ασυλία στα ΜΜΕ.
Edit: και γι αυτό!~
http://www.youtube.com/watch?v=0LWGq2clAHA
Ford Prefect
13-11-2010, 23:30
Aντρέας.
Όλοι έχουν κάνει σοβαρότατα λάθη και παρόμοια θα έκανε ο καθένας μας (αν και ομολογώ ότι οι αρχαιοκαπηλίες και οι υποκλοπές ξεφεύγουν αρκετά). Το να προσπαθήσει όμως να κλείσει φυλακή τον μοναδικό ουσιαστικό του αντίπαλο για να παίζει μόνος μπάλα, τον κάνει να κερδίζει εύκολα την ψήφο μου.
Raven Lord
14-11-2010, 07:12
όλα εξαρτώνται από το αν έχεις ζήσει κάποια κατάσταση και υπό ποιές συνθήκες την έχεις ζήσει. προσωπικά, δεν μπορώ να υπολογίζω γνώμες που βασίζονται στο "έχω ακούσει".
psychotron
14-11-2010, 09:55
Παπανδρέου 81-89 με τεράστια διαφορά.
Agoraphobic_S.I.
14-11-2010, 12:57
Παπανδρέου 81-89 γιατί έτσι μας βγήκε ο ικονοκλαστ και οι υπόλοιποι ταξικά συμφιλιωμένοι.
Η Παπανδρέου '81-'89 τουλάχιστον είχε ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο και όραμα, κι ασχέτως αν διαφωνεί κανείς με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίσει τις ηγετικές ικανότητες του. Η Μητσοτάκης '90-'93 είναι μεν αποτυχημένη, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν να υλοποιήσουν ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο.
Η Καραμανλής 2004-2009 είναι με άνεση η χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση, κι από τις χειρότερες στην ιστορία του κράτους, επειδή αποδείχθηκε εντελώς ανίκανη να εξυπηρετήσει τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους που έθεσε. Η υγειονομική μεταρρύθμιση δεν έγινε ποτέ, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, σε αντίθεση με το στρατηγικό σχέδιο, είχε αντικειμενικά την χειρότερη οικονομική διαχείρηση, κλπ, κλπ. Επίσης, έφτασε σε άλλα επίπεδα ξεδιάντροπης διαφθοράς που κατέληξαν σε μεγάλα σκάνδαλα. Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε τα προσχήματα, βρε αδερφέ.
KoiliaSamprela
14-11-2010, 14:17
επειδή βλέπω μια φοβερή αποστροφή για το 81-89 , και με τον κίνδυνο να μου κρεμάσουν κουδούνια, ψάξτε λίγο από πλευράς κοινωνικής πρόνοιας τι βελτιώθηκε σε αυτήν την περίοδο.
nekrobutcher
14-11-2010, 15:14
χάλι μαύρο όλες απο τη δεκαετία του 1990 και μετά..αλλά ψηφίζω γαπ γιατί τον μισώ θανατερά!
Η χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση πέρα από αναλύσεις καφενείου νομίζω ότι είναι η Παπανδρέου '81-'89, πιο εκφυλισμένη και οπορτουνιστική εφαρμογή αυτού που αυτός ονόμαζε "σοσιαλισμό" δεν νομίζω ότι έχει απαντηθεί στον πλανήτη όλον. Η πρόσφατη του χοντρού δεν είναι πολύ πίσω. Καλύτερη θα μπορούσε να είναι του Σημίτη αλλά έκανε μαλακιάρα τιτανίων διαστάσεων με τους Ολυμπιακούς οπότε σκατά παντού.
Διαβάστε και: Αντώνης Καρακούσης - Μετέωρη Χώρα
Phantom Duck
14-11-2010, 17:30
επειδή βλέπω μια φοβερή αποστροφή για το 81-89 , και με τον κίνδυνο να μου κρεμάσουν κουδούνια, ψάξτε λίγο από πλευράς κοινωνικής πρόνοιας τι βελτιώθηκε σε αυτήν την περίοδο.
χμ ντάξει γενικά και το 81-89 δεν είναι ενιαία περίοδος, άλλαξε λίγο πιο απότομα η φάση στη δεύτερη θητεία.
από κει και πέρα, ωραίο θρεντ για να αποκαλυφθούν οι κρυφοπασόκοι και κρυφοννεδίτες του φόρουμ. το γεγονός ωστόσο ότι νικά ο καραμανλής δείχνει ότι ακόμα κυριαρχεί το είδος του πασόκη.
ψήφισα γιωργάκη 09 γιατί σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να κόψει όσα πήραν σε σημίτη και καραμανλή 13 χρόνια και γιατί βλέπω μπροστά.
scarecrow
14-11-2010, 18:10
Είμαι μεταξύ Σημίτη και χοντρού.
Μάλλον Σημίτη λόγω euro και που μας έφερε τους Ολυμπιακούς αγώνες στο όνομα του αγίου φαγοποτίου :hungry:
sabbattack
14-11-2010, 18:20
Όσα "έδωσε" ο Αντρέας το 81-89 σε μισθούς, συντάξεις, δάνεια, πρόνοια κλπ κλπ κλπ (Τσοβόλα δώστα όλα anyone) από πίσω είχε φάει με κομπίνες τα 5απλάσια και ποτέ δεν εξήγησε σε κανέναν ότι προέρχονταν από δανεισμούς, πήγε ουσιαστικά να κάνει ένα New Deal σα του Ρούσβελτ αλλά φάγανε παραπάνω απ όσα σπρώξανε με αποτέλεσμα να τρέχουμε 20+ χρόνια μετά. Όχι οτι οι άλλοι ήταν καλύτεροι, εδώ η Siemens παραδέχτηκε πως λάδωσε και την οικουμενική του Ζωλώτα (μαζί με το Ζωλώτα, σιγά μη δεν έτρωγε)
Kι εγω την 81-89 του Ανδρεα.
Θεωρω τους υπολοιπους ευκαιριακους κλεφτες. Βρηκαν την πορτα ανοιχτη και μπηκαν.
Στην 81-89 φαση τοποθετω τους εμπνευστες και πρωτοδιδασκαλους του μετεπειτα φαγοποτιου στην πλατη μας, και ως εκ τουτου χειροτερους.
Phantom Duck
14-11-2010, 21:01
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/KaramanlisNatsinasAgora_crop.jpg
KoiliaSamprela
14-11-2010, 21:21
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/KaramanlisNatsinasAgora_crop.jpg
όχι ρε, αυτός είπαμε ήταν σωτήρας
KoiliaSamprela
14-11-2010, 21:31
Kι εγω την 81-89 του Ανδρεα.
Θεωρω τους υπολοιπους ευκαιριακους κλεφτες. Βρηκαν την πορτα ανοιχτη και μπηκαν.
Στην 81-89 φαση τοποθετω τους εμπνευστες και πρωτοδιδασκαλους του μετεπειτα φαγοποτιου στην πλατη μας, και ως εκ τουτου χειροτερους.
από το 82 και μετά αρχίσαμε να αγοράζουμε εφημερίδα από το περίπτερο της γειτονιάς μας και όχι με κόλπα + 1 βραδινή για το ξεκάρφωμα.
Το 1983 έπεσε η "συμμετοχή" των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων στο 22%.
Το 1984 ιδρύθηκαν τα ΚΑΠΗ.
Δεν ξεχνάω φυσικά τους Αρκουδέες και τους Κουλουμπίδες , όπως δεν ξεχνάω και τις εκατομμύρια ρεμούλες , από δημόσια έργα μέχρι τον τύπο και τα ΜΜΕ.
Ο Παπαντρέας έκανε και πράγματα που βοήθησαν τους φτωχούς, τους αληθινά φτωχούς που πιθανόν δεν έχετε ζήσει να τους δείτε. Δέχομαι ότι δεν είναι ο "ήρωας" που πάλεψαν να μας παρουσιάσουν , αλλά δεν ήταν χειρότερος από τον Καραμανλή του 74- 81 , ή του Σιμήτη ή του δεύτερου καραμανλή , για να μην μιλήσω για των δρακουμέλ και τον τωρινό χαλβά.
Κάποια πράγματα που θεωρείτε δεδομένα πριν το 81 δεν υπήρχαν.
Πείτε τώρα τι έχετε ακούσει :pink:
ikonoklast
14-11-2010, 21:50
τους αληθινά φτωχούς που πιθανόν δεν έχετε ζήσει να τους δείτε.
Δε νομίζω να έβγαιναν στη κάνιγγος κατά εκατοντάδες, 5 το πρωί για μεροκάματο στα 5ε οι "αληθινά φτωχοί που δεν έχουμε ζήσει να δούμε εμείς". Εκτός αν μιλάμε αποκλειστικά για έλληνες, οπότε "η ελλάδα στους έλληνες" κλπ.
Ενώ τώρα υπάρχουν ακόμα.
nekrobutcher
14-11-2010, 21:51
ο αντρέας έκανε πράγματα υπερ της "εκκοσμίκευσης" του κράτους..αναγνώρισε την αντίσταση, νομιμοποίησε το πολιτικό γάμο κλπ κλπ και έδωσε βήμα στη μέχρι τότε ανύπαρκτη μεσσαία τάξη καθώς οι προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις ήταν "ελιτιστικού" τύπου, το πρώτο μαζικό κόμμα ήταν το πασοκ με τις τοπικές οργανώσεις και τα λοιπά..απο εκεί και πέρα το πράγμα εκφυλίστηκε μέχρι και ο τελευαταίος αμόρφωτος τσοπάνος καβάτζωσε θέση στο δημόσιο..τα υπόλοιπα είναι γνωστά..
KoiliaSamprela
14-11-2010, 22:01
Δε νομίζω να έβγαιναν στη κάνιγγος κατά εκατοντάδες, 5 το πρωί για μεροκάματο στα 5ε οι "αληθινά φτωχοί που δεν έχουμε ζήσει να δούμε εμείς". Εκτός αν μιλάμε αποκλειστικά για έλληνες, οπότε "η ελλάδα στους έλληνες" κλπ.
Ενώ τώρα υπάρχουν ακόμα.
μιλάω για την δική μου οικογένεια και όχι για τι είδα και τι άκουσα
Αν σου κάνει έχει καλός αν δεν σου κάνει πάλι ... ξέρεις ;)
nekrobutcher
14-11-2010, 22:05
κοιλιά σαμπρέλα , αυτό που λες δεν είναι σωστό γαιτί το ίδιο μπορώ να πω κι εγώ, ότι το πασοκ κατέστρεψε τη δική μου οικογένεια..άσε δε βγάζεις άκρη έτσι
ikonoklast
14-11-2010, 22:09
Ενώ τώρα υπάρχουν ακόμα.
μιλάω για την δική μου οικογένεια και όχι για τι είδα και τι άκουσα
Αν σου κάνει έχει καλός αν δεν σου κάνει πάλι ... ξέρεις ;)
Έχει γίνει κατανοητό σε μένα και νομίζω σε όλους στο θρεντ ότι τα εκατό χρόνια περισσότερα που κουβαλάς στην πλάτη σου, σου δίνουν την εμπειρία, τις γνώσεις, το κριτήριο και την πολιτική οξυδέρκεια που δεν έχουμε εμείς όλοι.
Η οικογένεια σου ήταν πιο φτωχή από μια οποιαδήποτε οικογένεια μεταναστών που ζει στο κέντρο της αθήνας;
Το τότε κοινωνικό κράτος του 81-89 και οι παροχές που "δεν υπήρχαν πριν το 81" θεωρείς ότι υπάρχουν ακόμα;
KoiliaSamprela
14-11-2010, 22:51
Έχει γίνει κατανοητό σε μένα και νομίζω σε όλους στο θρεντ ότι τα εκατό χρόνια περισσότερα που κουβαλάς στην πλάτη σου, σου δίνουν την εμπειρία, τις γνώσεις, το κριτήριο και την πολιτική οξυδέρκεια που δεν έχουμε εμείς όλοι.
με κατάλαβες ....
Phantom Duck
14-11-2010, 22:51
ναι ρε δαπίτη ικόνοκλαστ αλλά θα σου πει ο άλλος ότι δεν τα κατάργησε (όλα) ο ανδρέας αλλά και οι άλλοι που ακολούθησαν, μείνε οντόπικ πριν με πινκάρει ο η.
stam and the witches
14-11-2010, 22:54
Η οικογένεια σου ήταν πιο φτωχή από μια οποιαδήποτε οικογένεια μεταναστών που ζει στο κέντρο της αθήνας;
Άλλο όμως μία απρόβλεπτη ταξική αντίθεση των τελευταίων 5 χρόνων με τα πιο παρανοϊκά χαρακτηριστικά (μεταναστευτικό) και άλλο ταξικές αντιθέσεις 70ετίας που το 81 αγγίχτηκαν επιτέλους (μοιρασιά του πλούτου στη μεσαία τάξη κλπ).
ikonoklast
14-11-2010, 23:27
μία απρόβλεπτη ταξική αντίθεση των τελευταίων 5 χρόνων με τα πιο παρανοϊκά χαρακτηριστικά (μεταναστευτικό)
λολ. Χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία, καπιταλισμός από το 2001 και έπειτα φτιάχνουν ένα εκρηκτικό μείγμα σε ολόκληρη τη μέση ανατολή. Εκατομμύρια αθρώποι από εκεί που έγιναν περισσότερο σκατά έρχονται ευρώπας για να βρουν μια άσπρη μέρα. Η συνέχεια είναι γνωστή. Τι είναι απρόβλεπτο με παρανοϊκά χαρακτηριστικά σε όλο αυτό;
Κατα τ' άλλα πράγματι, άλλο το 'να άλλο τ' άλλο. Δεν τα σύγκρινα, απλά είπα στον παππού απο πάνω ότι υπάρχουν ακόμα φτωχοί.
stam and the witches
14-11-2010, 23:35
Στο θέτω πολύ απλά, το ελληνικό κράτος δεν ήταν ποτέ έτοιμο από άποψη υποδομής να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο με την τόσο σύντομη ιστορία. Αλλιώς αξιολογείς ταξικές πολιτικές αιώνων και αλλιώς αυτό το χάος σήμερα. Πώς να στο θέσω, άλλο πράγμα ο παππούς μου και ο προπάππους μου και πάει λέγοντας που κυνηγιούνταν από χούντες, Μεταξά κλπ, επρόκειτο για πολιτική με καθαρή συνέχεια (και συνέπεια), στην οποία όπως και να το κάνουμε το 81 μπήκε ένα φρένο (για να γαμηθεί το σύμπαν μετά βέβαια). Το μεταναστευτικό δεν προλαβαίνεις ακόμα να το ερμηνεύσεις στα πλαίσια κάποιας αστικής πολιτικής, κάθε μέρα είναι και χειρότερο.
Όλα αυτά τα χαριτωμένα που λέτε για ταξική ισότητα, πιο ίσο μοιρασμό του πλούτου (μεσαία τάξη) κτλ παιδιά τα βλέπετε όπως τα ονόμασε ο Αντρίκος. Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτό λέγεται υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας πίσω από σκανδαλιστική ψηφοθυρία και μικροπολιτικά παιχνίδια που παίχτηκαν πάνω στο πόσο κάτση ήταν ο σοσιαλισμός τότε. Εκεί τέθηκαν οι βάσεις για το μπουρδέλο του σήμερα αφού ήταν εντελώς παράλογο και τρελό όλο αυτό που έγινε, δεν υπήρχαν οι αντικειμενικές συνθήκες, δεν ήταν ούτε κοντά.
Iκονακλαστ, συγκρίνεις εποχές που δεν συγκρίνονται. Τότε δεν υπήρχε τόσο μεγάλο μεταναστευτικό κίνημα στην ελλάδα. Τότε υπήρχαν διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες. Μην πας να συγκρίνεις το τότε με το σήμερα, με όρους του σήμερα.
Όντοπικ:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bb/KaramanlisNatsinasAgora_crop.jpg[/QUOTE]
Γιατί το έκτρωμα που λέγεται Αθήνα και έχει γίνει το "πρόσωπο" της χώρας, χτιστηκε τότε.
Σαν κυβερνήσεις, μπορεί Σημίτης και Καραμανλης jr να είναι χειρότεροι βέβαια, αλλά.
ikonoklast
14-11-2010, 23:44
Δεν συνέκρινα τίποτα, δεν αξιολόγησα τίποτα με τον ίδιο τρόπο. Το εξήγησα παραπάνω, διαβάστε το με πάθος.
Where the good times gone?
Dythor γεννήθηκες το 1990 ή μου φαίνεται?
Γεννήθηκα στις 11 Αυγούστου του 1990, να μου στείλεις δωράκι, να σε δω στο γάμο μου, να μου πεις και του χρόνου. Σε άλλα νέα φαντάζομαι ότι δεν εκφέρεις άποψη για οτιδήποτε συνέβη πριν ενηλικωθείς ε; Το Ολοκαύτωμα ας πούμε.
Oh wait.
Καλα, δε βρεθηκε ενας μαλακας να πει στον ΟΠ οτι
ΑΛΛΟ το ΠΑΣΟΚ 81-85
και ΑΛΛΟ το ΠΑΣΟΚ 85-89
ΠΑΣΟΚ 81-85 ισως η καλυτερη κυβερνηση μετα τη μεταπολιτευση.
ΠΑΣΟΚ 85-89 το απολυτο καραγκιοζιλικι
Ford Prefect
15-11-2010, 17:57
Για εξηγήσου.
Εντελως συνοπτικα, θα επανελθω και πιο μετα:
81-85 το ΠΑΣΟΚ εκανε αρκετα πραγματα για το "μεσο πολιτη", μερικα απο τα οποια θιγει ο Σαμπρελας, ιδιαιτερα στον τομεα των πολιτικων ελευθεριων καθως και οτι, αν και οι "μεγαλοι" συνεχισαν να τρωνε, εδωσαν και κανα ξεροκομματο προς τα κατω.
85-89 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ καραγκιοζηδες, διορισμοι με το τσουβαλι, φαγοποτι, πετρινα χρονια στον Ολυμπιακο, Μιμη, Τομπρας, Κοσκωτας, εκροη στελεχων οπως ο σχωρεμενος ο Τριτσης και αλλα πολλα.
ΙΜΗΟ η περιοδος "καραγκιοζιλικια" περιλαμβανει και ως 91, πραγματικα τραγελαφικα σκηνικα
Να υποθεσω οτι διαφωνεις;
Ford Prefect
15-11-2010, 18:23
Για το 81-85, ναι, θα διαφωνήσω. Γενικά πολύς κόσμος έχει μια θέση στην καρδιά του για τον Αντρέα, επειδή μοίρασε λεφτά, σε κόσμο που δεν τα έβλεπε. Το κλασσικότερο παράδειγμα είναι οι αγρότες φυσικά. Εδώ Κρήτη, το πιο κλασικό που ακούς είναι "επί Αντρέα έφαγε ο κόσμος ψωμάκι".
Το πρόβλημα όμως έγκειται ότι αυτά τα λεφτά δίνονταν έτσι, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα, αντιθέτως, τα έξοδα ανέβαιναν με ιλλιγιώδεις ρυθμούς, στο σημείο που φτάσαμε στην δεύτερη τετραετία να πιάσουμε κορυφή χρέους παγκοσμίως, εκτοπίζοντας το Μπαγκλαντές. Με λίγα λόγια, ο Αντρέας έκανε το κομμάτι του λαϊκίζοντας εξασφαλίζοντας μια ακόμη τετραετία, τρώγοντας και αυτός και οι συν αυτώ (κάτι απίθανοι τύποι πραγματικά) και όταν την εξασφάλισε απλά πάτησε το γκάζι, χάθηκε κάθε μέτρο. Δεν θυμάμαι πόσες φωνές έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να δανειζόμαστε τόσο, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσες παρασιτικές δημόσιες επιχειρήσεις, τόσους δημοσίους υπαλλήλους με τις σκανδαλώδεις προσλήψεις με την κάρτα μέλους, όλα αυτά ήταν εξώφθαλμα. Απλά επειδή συνοδεύονταν από προβλέψεις "σε 20-30 χρόνια θα χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία!", ο πολύς κόσμος απλά δεν τις λάμβανε υπόψη του. Και όμως εγώ θυμάμαι άπειρα άρθρα της εποχής να λένε ακριβώς αυτό, εποχή 88-89, ιδιαίτερα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και τους 4 Τροχούς(!) που έπαιρνε τότε ο πατέρας μου.
Όσο δε για την πρώτη τετραετία, έχοντας συνομιλήσει μερικές φορές προσωπικά με τον πρώτο υπουργό οικονομικών του Αντρέα (τον Δρεττάκη, ωραίος άνθρωπος, ικανός και τίμιος, γι'αυτό και χάθηκε φυσικά), από την αρχή ήταν έτσι το πράγμα, δίνε-τρώγε. Συνενοχή. Σοσιαλισμός και φράγκα αβέρτα η βιτρίνα, εμπαιγμός κάθε έννοιας σοσιαλισμού και λαϊκισμός και φυσικά σπατάλη με τον λογαριασμό στους επόμενους.
asimoulis
15-11-2010, 18:36
γιαυτό ψήφισα 81-89 κι εγώ τα ίδια ακούω. ο σημίτης πάλεψε για το high score κατρακύλας με χρηματιστήριο κλπ.
Για το 81-85, ναι, θα διαφωνήσω. Γενικά πολύς κόσμος έχει μια θέση στην καρδιά του για τον Αντρέα, επειδή μοίρασε λεφτά, σε κόσμο που δεν τα έβλεπε. Το κλασσικότερο παράδειγμα είναι οι αγρότες φυσικά. Εδώ Κρήτη, το πιο κλασικό που ακούς είναι "επί Αντρέα έφαγε ο κόσμος ψωμάκι".
Το πρόβλημα όμως έγκειται ότι αυτά τα λεφτά δίνονταν έτσι, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα έσοδα, αντιθέτως, τα έξοδα ανέβαιναν με ιλλιγιώδεις ρυθμούς, στο σημείο που φτάσαμε στην δεύτερη τετραετία να πιάσουμε κορυφή χρέους παγκοσμίως, εκτοπίζοντας το Μπαγκλαντές. Με λίγα λόγια, ο Αντρέας έκανε το κομμάτι του λαϊκίζοντας εξασφαλίζοντας μια ακόμη τετραετία, τρώγοντας και αυτός και οι συν αυτώ (κάτι απίθανοι τύποι πραγματικά) και όταν την εξασφάλισε απλά πάτησε το γκάζι, χάθηκε κάθε μέτρο. Δεν θυμάμαι πόσες φωνές έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να δανειζόμαστε τόσο, δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσες παρασιτικές δημόσιες επιχειρήσεις, τόσους δημοσίους υπαλλήλους με τις σκανδαλώδεις προσλήψεις με την κάρτα μέλους, όλα αυτά ήταν εξώφθαλμα. Απλά επειδή συνοδεύονταν από προβλέψεις "σε 20-30 χρόνια θα χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία!", ο πολύς κόσμος απλά δεν τις λάμβανε υπόψη του. Και όμως εγώ θυμάμαι άπειρα άρθρα της εποχής να λένε ακριβώς αυτό, εποχή 88-89, ιδιαίτερα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και τους 4 Τροχούς(!) που έπαιρνε τότε ο πατέρας μου.
Όσο δε για την πρώτη τετραετία, έχοντας συνομιλήσει μερικές φορές προσωπικά με τον πρώτο υπουργό οικονομικών του Αντρέα (τον Δρεττάκη, ωραίος άνθρωπος, ικανός και τίμιος, γι'αυτό και χάθηκε φυσικά), από την αρχή ήταν έτσι το πράγμα, δίνε-τρώγε. Συνενοχή. Σοσιαλισμός και φράγκα αβέρτα η βιτρίνα, εμπαιγμός κάθε έννοιας σοσιαλισμού και λαϊκισμός και φυσικά σπατάλη με τον λογαριασμό στους επόμενους.
Εγω μιλαω για κοινωνικες ελευθεριες, εσυ μιλας για αποτυχημενη οικονομικη πολιτικη.
Στο δικο μου περιγυρο, το πιο κλασσικο ειναι οτι "με τον Αντρεα, γραψαμε επιτελους το χωροφυλακα στα αρχιδια μας" (sic).
Αυτα που λες, δεν ειναι οτι δεν ισχυουν αλλα πιο πολυ πανε ομως προς την 2η τετραετια, οπου ναι, πραγματικα εγινε της πουτανας το καγκελο, φαγανε και οι μικροι (ψιχουλακια αλλα φαγανε) και οι μεγαλοι ξεκωλιαστηκανε να τρωνε (και ναι, δεν τιμωρηθηκε και ποτε κανεις, εδω ο Θεοφανης ο Τομπρας ανοιξε εργοστασιο με πορτοκαλαδες :)). Για σκανδαλωδεις προσληψεις κτλ, εγω θυμαμαι πρωην βουλευτη Ηλειας της ΝΔ να κραταει αρχειο ψηφοφορων για διορισμο σε δισκετα 5.25, και θυμαμαι και Νεοδημοκρατες να κλαινε με μαυρο δακρυ οταν τον ηπιανε απο Σημιτη για "το τι θα κανει το παιδι τωρα;", θυμαμαι και τα "γαλαζια παιδια" στο οχι και τοσο μακρινο παρελθον. Οποτε ο νεποτισμος και το βολεμα/πελατειακες σχεσεις ειναι (η ηταν) ιδιον, καθε κομματος εξουσιας, διαφωνεις σε αυτο, και αν διαφωνεις, γιατι δεν τα αλλαξε η Νεα Δημοκρατια;
Τωρα 4Τ (διαβαζα και εγω!) και Οικονομικο Ταχυδρομο, δεν τα λες και φιλοπασοκικα εντυπα ετσι;
Απο τα παραπανω προκυπτει κατ'εμε οτι το ΠΑΣΟΚ 81-85 δεν εκανε κατι που δεν θα εκανε η Νεα Δημοκρατια σε θεμα διορισμων, με bonus ομως οτι εδωσε ελευθεριες στο λαο και malus οτι ηταν ηδη εμφανεις απο τοτε ο κοντοφθαλμος οικονομικος σχεδιασμος.
TL;DR 81-85 = win σε κοινωνικη πολιτικη/πολιτικες ελευθεριες, απετυχε να δωσεις τις βασεις για κατι καλο, 85-89 διογκωθηκε το φαινομενο και γιναμε Ουγκαντα (προσοχη: διογκωθηκε δεν εγινε καμμια παρθενογεννεση).
Ford Prefect
15-11-2010, 19:07
Κανείς δεν είπε ότι η ΝΔ είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση με αυτό που έγινε στην οκταετία, μιλάμε για πραγματική εκτόξευση στη διαφθορά. Θυμάμαι εκείνο το στριπ του Γιάννη του Ιωάννου, με τον Αντρέα και τον Μητσοτάκη να βρίσκονται κρυφά σε ένα καφέ να τα πούνε, και ο Αντρέας να λέει στον Μητσοτάκη "ε, εσείς οι δεξιοί είχατε τρόπους, κανείς δεν ήξερε πώς και πόσα τρώγατε, εμείς πέσαμε με τα μούτρα", για να του απαντήσει ο Μητσοτάκης, "α, αυτήν την δεξιά την παλιοκαιρίσια να την ξεχάσεις! Τώρα ανοίξατε νέους δρόμους!".
Επίσης, δεν μπορείς να λες απλά "αποτυχημένη οικονομική πολιτική", αυτό είναι το understatement της χρονιάς, δεν μιλάμε για ένα επιμέρους θέμα, μιλάμε καθαρά για την σαφή αφετηρία και αναμφισβήτητη αιτία που αυτή τη στιγμή (και με τη συνδρομή εξίσου διεφθαρμένων ή απλώς ανίκανων διαδόχων της εξουσίας) είμαστε όπως είμαστε. Τι κοντόφθαλμος οικονομικός σχεδιασμός; "Όλοι χαρούμενοι, με πρώτον εμένα" ήταν ο σχεδιασμός του Αντρέα, που φυσικά δεν γίνεται απλά μοιράζοντας φράγκα και θέσεις.
Ο οικονομικός ταχυδρόμος είχε από όλα, απλά επι περιόδου Αντρέα, ειδικά στην δεύτερη θητεία που ήταν τραγικά εξώφθαλμη, ήξεραν και οι πέτρες τι γινόταν, ήταν δύσκολο για ενημερωμένους ανθρώπους να είναι φιλοπασοκικοί. Το αυτό ίσχυε και για τους 4Τ που δεν ξέρω τι κάνει τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποτε φιλοξενούσε φωνές από κάθε φάσμα και ήταν συχνό φαινόμενο οι σπόντες εκατέρωθεν μεταξύ των αρθρογραφούντων.
Κανείς δεν είπε ότι η ΝΔ είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση με αυτό που έγινε στην οκταετία, μιλάμε για πραγματική εκτόξευση στη διαφθορά. Θυμάμαι εκείνο το στριπ του Γιάννη του Ιωάννου, με τον Αντρέα και τον Μητσοτάκη να βρίσκονται κρυφά σε ένα καφέ να τα πούνε, και ο Αντρέας να λέει στον Μητσοτάκη "ε, εσείς οι δεξιοί είχατε τρόπους, κανείς δεν ήξερε πώς και πόσα τρώγατε, εμείς πέσαμε με τα μούτρα", για να του απαντήσει ο Μητσοτάκης, "α, αυτήν την δεξιά την παλιοκαιρίσια να την ξεχάσεις! Τώρα ανοίξατε νέους δρόμους!".
Επίσης, δεν μπορείς να λες απλά "αποτυχημένη οικονομική πολιτική", αυτό είναι το understatement της χρονιάς, δεν μιλάμε για ένα επιμέρους θέμα, μιλάμε καθαρά για την σαφή αφετηρία και αναμφισβήτητη αιτία που αυτή τη στιγμή (και με τη συνδρομή εξίσου διεφθαρμένων ή απλώς ανίκανων διαδόχων της εξουσίας) είμαστε όπως είμαστε. Τι κοντόφθαλμος οικονομικός σχεδιασμός; "Όλοι χαρούμενοι, με πρώτον εμένα" ήταν ο σχεδιασμός του Αντρέα, που φυσικά δεν γίνεται απλά μοιράζοντας φράγκα και θέσεις.
Ο οικονομικός ταχυδρόμος είχε από όλα, απλά επι περιόδου Αντρέα, ειδικά στην δεύτερη θητεία που ήταν τραγικά εξώφθαλμη, ήξεραν και οι πέτρες τι γινόταν, ήταν δύσκολο για ενημερωμένους ανθρώπους να είναι φιλοπασοκικοί. Το αυτό ίσχυε και για τους 4Τ που δεν ξέρω τι κάνει τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποτε φιλοξενούσε φωνές από κάθε φάσμα και ήταν συχνό φαινόμενο οι σπόντες εκατέρωθεν μεταξύ των αρθρογραφούντων.
Απαντω συνοπτικα και στους 2:
Ασημουλη, για το χρηματιστηριο ο Σημιτης φταιει η ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ που νομιζε οτι το Χρηματιστηριο μοιραζει λεφτα;
Φορντ:
1) Για περι κοινωνικες ελευθεριες/κοινωνικη πολιτικη γιατι αποφευγεις να σχολιασεις;
2) Οταν λες "αποτυχημενη οικονομικη πολιτικη", δεδομενου οτι η οικονομικη πολιτικη επηρεαζει ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ (μαζι και τα λεγομενα Εθνικα Θεματα), τοτε πως ειναι "understatement" :?:
3) αν καταλαβα καλα, λες οτι μεχρι το 1981 η οικονομια πηγαινε καλα και ειχαμε τις βασεις για αναπτυξη; (αφου τοτε εγινε η αφετηρια για το μετεπειτα μπαχαλο, οπως γραφεις)
4) Η Νεα Δημοκρατια (με την περιφημη "καθαρση") τι διορθωσε απο ολα αυτα;
Ford Prefect
15-11-2010, 19:58
1) Γιατί δεν είναι αυτό το θέμα. Οι κοινωνικές ελευθερίες όπως τις περιγράφεις ήταν επακόλουθο της πτώσης της χούντας, όχι της έλευσης του Αντρέα. Τα κοινωνικά που προώθησε ήταν αυτά που προώθησε η γυναίκα του με την ΕΓΕ, πολιτικός γάμος, διαζύγιο, το επώνυμο σταθερό κλπ, συν βέβαια το χέσιμο στους πολυτέκνους. Ακόμα και αν δεχτώ ότι η κυβέρνηση του Καραμανλή του Α' ήταν μπατσοκρατία (που δεν ήταν), το ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ μιλάει από μόνο του για το πού βρισκόταν η ελληνική κοινωνία.
Αλλά έστω και έτσι, αν δεχτώ δηλαδή ότι ο Αντρέας έφερε επανάσταση στις κοινωνικές ελευθερίες, αυτό ωχριά στο τι κατέστρεψε.
2) Αυτό λέω και εγώ. Εσύ το κάνεις understatement όταν μου ανταπαντάς για τις κοινωνικές ελευθερίες και το 85 και πέρα.
3) Κανείς δεν είπε ότι πήγαινε καλά. Αλλά δεν ήταν και ο *παγκόσμιος* πάτος που κατήντησε μαζί με το διαλυμένο κράτος. Και η διάλυση ξεκίνησε το 81, όχι το 85.
4) Ελάχιστα έως τίποτα. Η κάθαρση αφορούσε την πολιτική διαφθορά για το σκάνδαλο Κοσκωτά, το οποίο φυσικά περιορίστηκε να βγάλει λάδι τον Αντρέα και να τα ρίξει όλα στον Μένιο πρωτίστως και τον Τσοβόλα δευτερευόντως, τον οποίο μετά και δικαίωσε με διθυράμβους. Και βέβαια τον Κοσκωτά, ως το πρόσωπο του δαίμονα. Κατά τ'άλλα δύσκολο να καταδικάσεις έναν τύπο που μετά από όλα αυτά πάλι πήρε το 39% των ψήφων, δεν συνέφερε κανέναν κάτι τέτοιο.
Δυαδικη ερωτηση:
Υπηρχε κοινωνικα υπολογισιμη μεσαια ταξη πριν το 1981;
Ford Prefect
15-11-2010, 20:15
Κοινωνικά υπολογίσιμη; Τι εννοείς ρε αριστεροπερίεργε; Και τι έγινε μετά το 1981 δηλαδή και έγινε υπολογίσιμη;
Hint:
Σοσιαλισμός - Αναδιανομή του πλούτου με πιο ίσους όρους.
Ελληνικός Σοσιαλισμός - Δανειζόμαστε λεφτά που δεν έχουμε και τα μοιράζουμε στους μικρομεσαίους για να πάρουμε κανά ψηφαλάκι.
Tα οποια σπρωχνουμε σε πρωτη φαση βγαζοντας κατι αναλογο για τον εαυτο μας και στην πορεια σπρωχνωντας ο,τι εχει περισσεψει απο το δικο μας εξτραδακι.
Και φτανουμε κατι δεκαετιες μετα, να μην περισσευει τιποτα για σπρωξιμο στον κοσμο, και να θελουμε να βγαλουμε απο αυτα που δεν του φτανουν, οχι περισσευουν κιολας.
Η σημερινή αναμφίβολα, που πήρε την εξουσία με τα πιο απροκάλυπτα ψέμματα και συνεχιζει να καταστρέφει το νόημα της επικοινωνίας σε κάθε τομέα. Μια πραγματικά σκιώδης κυβέρνηση, αμριονέτα στην ΤρόΙκα. Τόσο ξεφτίλα μόνο οι κατοχικές, οι εμφυλιοπολεμικές και οι μετά την δημιουργία του Ελληνικού κράτους κυβερνήσεις έχουν δειξει.
Οσο για τον Καραμανλή τον νεώτερο, αυτός απλώς τα άφησε στο τέλος να καταρέουν όλα γιατί από τη μια ήξερε τι παίζει (όπωςκαι ο ΓΑΠ) και από την άλλη ήξερε πως με την μειοψηφία που είχε ήταν αδύνατο να εφαρμόσει τέτοια μέτρα.
Η απάτη της εκλογής του ΠΑΣΟΚ ήταν σχεδιασμένη από ΕΕ και τους ντόπιους Νενεκους που μας κυβερνάνε
ο Κώστας ο Α' (Α.Α.) γιατί έδειξε το δρόμο. Η επική αρχή της μεταπολίτευσης
Η σημερινή αναμφίβολα, που πήρε την εξουσία με τα πιο απροκάλυπτα ψέμματα και συνεχιζει να καταστρέφει το νόημα της επικοινωνίας σε κάθε τομέα. Μια πραγματικά σκιώδης κυβέρνηση, αμριονέτα στην ΤρόΙκα. Τόσο ξεφτίλα μόνο οι κατοχικές, οι εμφυλιοπολεμικές και οι μετά την δημιουργία του Ελληνικού κράτους κυβερνήσεις έχουν δειξει.
Βασικη αρχη management (τα λεω εδω για ποση; 20η φορα;)
Οταν ο μανατζερ σου σου λεει "Κωστα δεν ηθελα να το κανω αλλα με πιεσε ο αφεντικος", οι πιθανοτητες ειναι με το μερος της αποψης οτι το εκανε ο μανατζερ και απλα μεταθετει τις εντυπωσεις. Οποτε για οτι γινεται ΤΩΡΑ, αφηστε τις τροικες και τις μαλακιες, 100% συνειδητη επιλογη της κυβερνησης ειναι
atom_smasher
17-11-2010, 17:19
Νομιζω οτι απο την μεταπολιτευση και δωθε αρμενιζουμε στραβα. Ολες οι διακυβερνησεις διαδοχικα εχουν κανει την μαλακια τους. Και συνηθως η επομενη ακολουθει και τις ξεπερναει. Το θεμα ειναι που παμε και τι μας εχει απομεινει και οχι ποιος ηταν πιο μεγαλος μαλακας! θεωρω ισοτιμα υπευθυνα τα δυο μεγαλα κομματα για το χαλι αλλά και τα αριστερα για την αδυναμια να συνεννοηθουν. να κανουν κατι ρε παιδι μου ουσιαστικο που να φανει στον κοσμο. Να πουνε ΝΑ υπαρχει ελπιδα. Βεβαια μαλλον εχει να κανει με τα φτερα τους που κοπηκαν απο την καταρρευση του υπαρκτου..Αλλα του πουστη, περασαν και 20 χρονια απο τοτε. Δεν το ξεπερασαν ακομα;
Η ερωτηση ειναι ρητορικη. Θα απαντησω ομως.
Γιατι παγκοσμιως, η Αριστερα εχει ηττηθει απο τη Δεξια, εκτος αν ως Δεξια οριζεις τον Νεοδημοκρατη της γειτονιας σου, τον παππουλη που νοσταλγει τον "Βασιλεα" και τον Κωστα τον Χρυσαυγιτη, οποτε πασο. Και δεν εχειε ηττηθει μονο πρακτικα αλλα και θεωρητικα :)
atom_smasher
17-11-2010, 18:24
Επιπολαια απαντηση δινεις...Εσυ οριζεις σαν Δεξια τον νεοφιλελευθερισμο δηλαδη; και θεωρεις οτι εχει επικρατησει σε ολο τον κοσμο;
Επιπολαια απαντηση δινεις...Εσυ οριζεις σαν Δεξια τον νεοφιλελευθερισμο δηλαδη; και θεωρεις οτι εχει επικρατησει σε ολο τον κοσμο;
O νεοφιλελευθερισμος ειναι μια εκφανση της Δεξιας.
"κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ Πεζοπόρο τμήμα - Φράξια «Ωραία Ελένη» των Εξαρχείων. " <--- αυτο τι ειναι ακριβως;
Να στο θεσω λιγο διαφορετικα, να ξεφυγουμε και απο το συγκρουσιακο της φασης.
Η αποψη μου ειναι οτι μια σωστη εφαρμογη ενος Δεξιου μοντελου (κατι το οποιο δεν εγινε εδω, η μεγαλη πλακα ειναι οτι το "αριστερο" ΠΑΣΟΚ, αυτο εφαρμοσε το πιο Δεξιο μοντελο σε επιπεδο κοινωνικων υποδομων και διαρθρωσης, και αυτο δινει τροφη στους "Αριστερους") ευνοει το μεγαλυτερο μερος της κοινωνιας. Στην Ελλαδα το να μιλαμε ακομα με ορους "Αριστερα-Δεξια", ειναι παρωχημενο κατ'εμε αλλα το χρησιμοποιω χαριν της συζητησης.
Επισης, οπως δεν ειναι μια η "Αριστερα" δεν ειναι μια και η "δεξια" ετσι;
asimoulis
17-11-2010, 19:58
η Αριστερα εχει ηττηθει απο τη Δεξια.... ...αλλα και θεωρητικα :)
συμφωνώ. για μένα το πρόβλημα είναι όχι μόνο τα μέτρα λιτότητας στην ελλάδα και αλλού (παντού) αλλά και η ιδεολογική τους βάση.
δηλαδή αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του καπιταλισμού με περισσότερο καπιταλισμό με σκοπό (και καλά) να γυρίσουμε στον παλιό καπιταλισμό της ανάπτυξης.
και σε όλες αυτές τις αντιφάσεις η αριστερά δεν μπορεί να χωθεί πουθενά. έχω βαρεθεί την σκληρή κριτική στην αριστερά και πιστεύω πως και οι εποχές είναι δύσκολες με την έννοια ότι η δεξιά και ο ατομικός δρόμος κυριαρχούν σε ιδεολογικό επίπεδο. δεν ξέρω το ξαναείπα βλέπω άπειρους ανθρώπους γύρω μου και κυρίως νέους να έχουν συνθηκολογήσει και να στρέφονται στην ατομική εξασφάλιση σε ένα περιβάλλον τάξης και ασφάλειας. κοινώς καμμία συνείδηση. όλοι θα ήθελαν να είναι πλούσιοι.
δεν αδικώ κανέναν ούτε πιστεύω ότι μιλάμε για "πλύση εγκεφάλου". μεταπολεμικά ο καπιταλισμός στη δύση έφερε τρομερή ανάπτυξη και καλοπέραση σε σύγκριση με τη μιζέρια των απέναντι και ο κόσμος δεν το ξεχνάει αυτό.
atom_smasher
17-11-2010, 20:03
οχι ενα σωστο νεοφιλελευθερο μοντελο ευνοει κυριως αυτους που εκμεταλλευονται τους εργαζομενους. Απο κει και περα ευνοουνται εμμεσως με καποια ψιχουλα και οι μεσαιοι και μετα μενει η πλεμπα που πεθαινει της πεινας ή ζει σε συνθηκες υπο το οριο της φτωχιας. Το να χεις ενα ξεροκομματο να φας δεν το λες και επιτυχια. Οπως δεν λες και επιτυχια η χωρα να παραγει 4 δις και απο αυτα τα 3 δις μοιραζεται το 20% το πληθυσμου και αλλο 1 δις που το παιρνει το υπολοιπο 55%. Λυπαμαι αλλα ειναι ηλιθιος οποιος το δεχεται αυτο. Ουτε αριστερος, ουτε δεξιος. Απλα βλακας. Εκτος και αν ανηκει στο 20% οποτε μιλαμε σε αλλη βαση.
Σε λιγο την κανω απο εδω, οποτε θα σου απαντησω αργοτερα, πιθανοτερα αυριο, ακομα και αν ο τροπος σου δεν χρηζει σοβαρης απαντησης.
Ως κλασσικος αριστεροπεριεργος ομως, κραζεις, κραζεις και δεν κανεις μια αντιπροταση, ποσο μαλλον δε μια εφαρμοσιμη αντιπροταση
Agoraphobic_S.I.
17-11-2010, 21:03
μια εφαρμοσιμη αντιπροταση
ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ
Dragonlord
17-11-2010, 23:35
Ο ρωχάμης και ο σαμπρέλας δεν έχουν άδικο για τον αντρέα, πχ το 83 αν θυμάμαι καλά σταμάτησαν οι προίκες να πηγαίνουν στον άντρα και πήγαν ΚΑΙ αυτές που έγιναν παλιότερα στη γυναίκα. Μπορεί να φανεί σε κάποιους μικρό πράμα αλλά αυτό είναι μάλλον επειδή πλέον θεωρείται δεδομένο.
δεν αδικώ κανέναν ούτε πιστεύω ότι μιλάμε για "πλύση εγκεφάλου". μεταπολεμικά ο καπιταλισμός στη δύση έφερε τρομερή ανάπτυξη και καλοπέραση σε σύγκριση με τη μιζέρια των απέναντι και ο κόσμος δεν το ξεχνάει αυτό.
Χμ, και τώρα πέφτει στο λάκο που έσκαψε θρέφοντας το μεγάλο κεφάλαιο. Το περίεργο είναι ότι για τον καπιταλισμό στη δύση το θεωρείς θετικό, τον αντρέα που έφερε "τρομερή ανάπτυξη και καλοπέραση" με δανεικά τον ψήφισες για χειρότερο πρωθυπουργό. Ναι, εδώ ήταν πιο εξόφθαλμο και φαίνεται πιο απλό, αλλά η κρίση του χρέους χτυπά όλο και περισσότερες χώρες και σε όλο και περισσότερες τα εργασιακά δικαιώματα μειώνονται αντί να αυξάνονται, εμείς είμαστε μόνο η αρχή, το "έφταιγε ο αντρέας που δανείστηκε" είναι αφελές όταν τα ίδια συμπτώματα συναντώνται σχεδόν παντού.
σκανδαλιστική ψηφοθυρία
στις εκλογές ψηφίζουμε τζιμ μόρισσον.
ΥΓ: ψήφισα γαπ, μιλάμε για τον τύπο που κατάργησε τη συλλογική σύμβαση, τι να λέμε τώρα, οι άλλοι ήταν ερασιτέχνες
Μετα απο πολυ σκεψη, ψηφισα ΓΑΠ και εγω αν και μετα απο σκεψη το τοπ 3 μου παει ως εξης (με διαφορα στις τσιμες παντα)
1) ΓΑΠ - απιστευτος τυπος.
2) ΠΑΣΟΚ 85-89 + τα μπαχαλα με "καθαρσεις", "δεν προκαναμε συντροφοι", Οικουμενικες κτλ
3) Καραμανλης Β'
Γενικα, ΓΑΠ δεν παιζεται ρε παιδι μου. Οι αλλοι ειχαν μια δικαιολογια, εχουν καπου να τα ριξουν, μπορουσαν να πουν "πηγαιναμε για αυτο και δε μας εκατσε". Ο ΓΑΠ οπως και να το δεις ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ και ο πουστης τα εκανε σκατα σε χρονο μηδεν. Πραγματικος επαγγελματιας ο ανθρωπος, ηρθε και αρχισε να καθαριζει.
Την αριστερη αποψη την ειπε ο Dragonlord αλλα και απο τα δεξια να το δεις, παλι σκατα τα εκανε, σαφεστατη ελλειψη game plan, οικονομικη πολιτικη μιγμα "πωλειται λογω αναγκης" και πρωτοετους φοιτητη, ακυρωση σημαντικων στρατηγικων συμφωνιων για τη χωρα και η ανεργια ανεβηκε και ανεβαινει στα υψη και οσο για επιχειρηματικοτητα, η ολη φαση ειναι 3 λολ.
Μεγαλο bonus οτι σταζει αρκετα φραγκα για παρουσιαση του στις "Νεες Τεχνολογιες", οπου το τρολλαρισμα πεφτει συννεφο :)
KoiliaSamprela
27-01-2011, 20:07
... μπορώ να ξαναψηφίσω ?
σκανδαλιστική ψηφοθυρία
στις εκλογές ψηφίζουμε τζιμ μόρισσον.
Τι ακριβώς φαντασιώνεσαι ότι είπες μ' αυτή τη μαλακία;
Dragonlord
29-01-2011, 21:06
Σκέψου το άλλους δυο μήνες και ξαναμιλάμε.
Marillion
29-01-2011, 21:09
ποια κυβέρνηση ενεκρινε το άγαλμα καραμανλή στη παραλιά μας; (παπαγεωργόπουλου ιδέα ε ; )φανταστικό, σημερα τον έχεσε και το πρώτο πουλί ετσι ασπρος ασπρος που ηταν
freak brother
30-01-2011, 00:31
81-89
katwrimos
01-02-2011, 00:17
Η Παπανδρέου '81-'89 τουλάχιστον είχε ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο και όραμα, κι ασχέτως αν διαφωνεί κανείς με την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίσει τις ηγετικές ικανότητες του. Η Μητσοτάκης '90-'93 είναι μεν αποτυχημένη, αλλά τουλάχιστον προσπάθησαν να υλοποιήσουν ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο.
Η Καραμανλής 2004-2009 είναι με άνεση η χειρότερη μεταπολιτευτική κυβέρνηση, κι από τις χειρότερες στην ιστορία του κράτους, επειδή αποδείχθηκε εντελώς ανίκανη να εξυπηρετήσει τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους που έθεσε. Η υγειονομική μεταρρύθμιση δεν έγινε ποτέ, ο δημόσιος τομέας διογκώθηκε, σε αντίθεση με το στρατηγικό σχέδιο, είχε αντικειμενικά την χειρότερη οικονομική διαχείρηση, κλπ, κλπ. Επίσης, έφτασε σε άλλα επίπεδα ξεδιάντροπης διαφθοράς που κατέληξαν σε μεγάλα σκάνδαλα. Τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε τα προσχήματα, βρε αδερφέ.
quoted for truth
katwrimos
01-02-2011, 01:02
Ανδρέας
www.bit.ly/fq6nEr
Μητσοτάκης
http://www.bit.ly/edrVd6
Ανδρέας πάλι
http://www.bit.ly/dYP6AB
Σημίτης
http://www.bit.ly/gVL01f
Καραμανλής, μέχρι το 2007. Μετά δεν παίζουν νούμερα, αλλα χοντρικά, μολις άλλαξε η κυβέρνηση το ΑΕΠ είχε μειωθεί σε επίπεδα 2004 και όσον αφορά την απασχόληση γαμισέτα επίσης. Γενικώς δεν νομίζω να σας λείψουν τα νούμερα εδώ καθώς την κυβέρνηση αυτή την έχετε όλοι πρόσφατη.
http://www.bit.ly/eKKyJl
edit: για κάποιο λόγο τα ίματζις του σουηδού δεν εμφανίζονται. Κλικ στα links και καλλή διασκέδαση...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1. Οι κυβερνήσεις της ΝΟΥ ΔΟΥ είναι με διαφορά οι χειρότερες, μιλάμε για γεγονός που δεν ιφύσταται την παραμικρή αμφισβήτηση. Και υπολογίστε οτι μιλάμε για στοιχεία για την οικονομία ως σύνολο, αν σας έβαζα πχ τα εισοδήματα των φτωχών η εικόνα για τη νου δου θα ήταν ακόμα πιο σκατα. Γιαυτό, οι φίλοι δεν αφήνουν ποτέ τους φίλους να ψηφίσουν ΝΟΥ ΔΟΥ.
2. Τα ατομάκια που λέτε οτι ο Ανδρέας ήταν χειρότερος πρέπει να με ενημερώσουν επειγόντως τι καπνίζουν. ΟΚ, προφανώς ο Ανδρέας εκανε άπειρες φορές τον εαυτό του ρόμπα, αλλα έπαιζε στο γήπεδο με τον δρακουμέλ και τον μαύρο πήτ. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα περιθώριο για να πει κανείς οτι ήταν χειρότερος πρωθυπουργός. Τώρα αν ανοίκετε στην ΔΕΞΑ και πιστεύετε οτι οτι τα νούμερα δεν λένε την αλήθεια (μα πόσο εγωπαθής πρέπει να είναι κανείς για να πιστεύει οτι ξέρει την αλλήθεια που χιλιάδες διδακτορικοί και καθηγητές δεν τα έχουν προσέξει ή τα έχουν προσέξει αλλα κάνουν την πάπια γιατι ειναι ΟΛΟΙ πουλημένοι?) ή αν ανοίκετε στους ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΣ και θελετε να με κατηγορήσετε ως πασόκο (πιστεύετε πραγματικα οτι αν ήμουν πασοκος θα σας το έκρυβα για να μην τσακωθούμε?), θα σας απαντήσω οτι κι εγώ ψιλοσιχαίνομαι τον εαυτό μου που υπερασπίζομαι το πασόκ (θενκσ φορ δατ μαυρε πητ και δρακουμέλ!) και πριν απο μερικά χρονια μάλλον θα ήμουν μαζί σας. Αλλα τι να κάνουμε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο διαφωνίας. Τώρα, θα μου πείτε σημίτης και ανδρέας ρε κατώριμε? Και θα απαντήσω, ε τι να σας κάνω, ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Ας μην λαδώνατε/φοροδιαφεύγατε/ψηφίζατε/ζητάγατε ρουσφέτια/χώνατε το μέσον για να μην έχετε αποπάνω σας τον κάθε πασόκο η τον κάθε κατώριμο να σας κάνει τον έξυπνο.
3. Οι κυβερνήσεις της ΝΟΥ ΔΟΥ είναι με διαφορά οι χειρότερες, μιλάμε για γεγονός που δεν ιφύσταται την παραμικρή αμφισβήτηση. Και υπολογίστε οτι μιλάμε για στοιχεία για την οικονομία ως σύνολο, αν σας έβαζα πχ τα εισοδήματα των φτωχών η εικόνα για τη νου δου θα ήταν ακόμα πιο σκατα. Γιαυτό, οι φίλοι δεν αφήνουν ποτέ τους φίλους να ψηφίσουν ΝΟΥ ΔΟΥ.
Dragonlord
01-02-2011, 01:20
Μετά δεν παίζουν νούμερα, αλλα χοντρικά, μολις άλλαξε η κυβέρνηση το ΑΕΠ είχε μειωθεί σε επίπεδα 2004 και όσον αφορά την απασχόληση γαμισέτα επίσης. Γενικώς δεν νομίζω να σας λείψουν τα νούμερα εδώ καθώς την κυβέρνηση αυτή την έχετε όλοι πρόσφατη.
Ναι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μας λείψουν τα νούμερα εδώ!
Ford Prefect
01-02-2011, 16:12
Εγώ δεν τα κατάλαβα τα διαγράμματα, μου άρεσε το ανιμέισον πάντως.
Είδα ότι έχει 200 χιλιάδες παπαριές να δεις. Ωραία θα ήταν να είχαμε και έναν οικονομολόγο δίπλα μας να μας τα εξηγεί και κυρίως ερμηνεύει.
Κ. Καθηγητά, μιας και εγώ είμαι ένας από αυτούς που θεωρούν τον Αντρέα τον σκατότερο όλων (βασικά την αφετηρία της σκατίλας), να με διορθώσετε. Μπορείτε να μας εξηγήσετε την εξέλιξη του ελληνικού δημοσίου χρέους από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα; Αυτό το χρέος είναι ουσιαστικό πρόβλημα ή είναι άλλο ένα οικονομικοτέτοιο παζλ που θέλει 3 PhD για να αναλυθεί από κάθε άποψη;
Παρακαλώ σε απλά λόγια. Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν ψήφισα ποτέ μου νου δου και θα κάνω ότι μπορώ να μην ψηφίσει και κανείς φίλος μου (δεν ξέρω και κανένα).
freak brother
01-02-2011, 16:22
η διακυβερνηση Παπανδρεου μπολιασε τον κοσμο με την νοοτροπια που μακροπροθεσμα μας εφερε εδω που μας εφερε.
Ford Prefect
01-02-2011, 16:28
Εννοείς την νοοτροπία που κράζει κάθε τρεις και λίγο ο Κατώριμος;
katwrimos
02-02-2011, 12:11
Εγώ δεν τα κατάλαβα τα διαγράμματα, μου άρεσε το ανιμέισον πάντως.
Είδα ότι έχει 200 χιλιάδες παπαριές να δεις. Ωραία θα ήταν να είχαμε και έναν οικονομολόγο δίπλα μας να μας τα εξηγεί και κυρίως ερμηνεύει.
Κ. Καθηγητά, μιας και εγώ είμαι ένας από αυτούς που θεωρούν τον Αντρέα τον σκατότερο όλων (βασικά την αφετηρία της σκατίλας), να με διορθώσετε. Μπορείτε να μας εξηγήσετε την εξέλιξη του ελληνικού δημοσίου χρέους από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα; Αυτό το χρέος είναι ουσιαστικό πρόβλημα ή είναι άλλο ένα οικονομικοτέτοιο παζλ που θέλει 3 PhD για να αναλυθεί από κάθε άποψη;
Παρακαλώ σε απλά λόγια. Σας δίνω τον λόγο μου ότι δεν ψήφισα ποτέ μου νου δου και θα κάνω ότι μπορώ να μην ψηφίσει και κανείς φίλος μου (δεν ξέρω και κανένα).
Σχετικά με τα διαγράμματα, τα έχω φτιάξει ωστε να ξεκινάνε απο την αρχή μιας κυβέρνηση. Όσο η κουκίδα πηγαίνει προς πάνω σημαίνει οτι μειώνεται η ανεργία, όσο πηγαίνει προς τα δεξιά σημαίνει οτι αυξάνονται τα εισοδήματα (καθαρά εισοδηματα, υπολογίζοντας δηλαδή τα λεφτά που σου τρώει ο πληθωρισμός). Οι κυβερνήσεις του πασοκ μπορεί να ήταν σκατά αλλα μια φορα και η ανεργία μειώθηκε και τα εισοδήματα αυξήθηκαν σε ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις του. Επι ΝΔ η οικονομία ΠΑΝΤΑ παραδιδόταν σε χειρότερη κατάσταση απο οτι ήταν όταν την παρέλαβε.
Δεν είπα οτι ο ανδρέας είναι ο θεός, είπα απλώς οτι νταξ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΓΡΙΣΗ με τον δρακουμέλ και τον μαύρο πητ, ειναι παρανοικό έστω και να υπονοεί κανείς οτι υπαρχει το παραμικρό περιθόριο ενας λογικός άνθρωπος που κοιτάει τα δεδομένα να συμπαιράνει οτι η ΝΔ είχε καλύτερες κυβερνήσεις, γιαυτό οι φίλοι δεν αφήνουν ποτέ τους φίλους να ψηφίζουν ΝΟΥ ΔΟΥ
Όσον αφορά το χρέος, θα φτιάξω τα αντίστοιχα διαγράμματα όταν βρώ χρόνο, αλλα όλες οι κυβερνήσεις δανείστικαν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ όσο οι προκάτοχοι τους, δηλαδή δεν υπήρχε καμία κυβερνηση που να παρέδωσε μικρότερο χρέος απο ότι παρέλαβε, ακόμα και του Σημίτη που έχει και καλά φήμη εξυγειαντή της οικονομίας, αν λάβεις υπόψη σου τα κρυφά χρέη θα δείς οτι και αυτή επιβεβαιώνει τον κανόνα. Γενικώς στο θέμα του χρέους και τα 2 κόμματα είναι το ίδιο σκατα, αλλα είναι εντελώς διαφορετικό να δανείζεσαι και να υπάρχει ανάπτυξη απο το να δανείζεσαι και να είσαι στάσιμος. Το να δανείζεσαι είναι ΚΑΛΟ οταν είσαι σε κρίση και ΚΑΚΟ όταν είσαι σε ανάπτυξη, η Ελλάδα δανειζόταν ΠΑΝΤΑ όμως με αποτέλεσμα να την πατήσει γιατι όταν πραγματικά βρέθηκε στην ανάγκη, δεν είχε καμία αξιοπιστία ως χώρα. Η Ιαπωνία εχει το διπλάσιο χρέος απο εμάς, αλλα βρίσκει να δανειστεί γιατι απλώς είναι αξιόπιστη, δηλαδή ξέρεις οτι ο ιάπωνας αν δεν έχει λεφτά να σου δώσει θα προτιμήσει να σου δώσει την ΤΟΥΟΤΑ, το παλάτι του αυτοκράτορα και 12 παλλακίδες απο την ατίμαση του να σου πει "ξέρεις, σου έφαγα τα λεφτα, τα λέμε!". Απο την άλλη, αν διαβάσεις πχ ποστ του Ντράγκονλορντ, θα δείς οτι ο μέσος έλληνας θεωρεί δικαίωμά του να σου φάει τα λεφτά που δανείστηκε, γιατι "ετσι γουστάρω ρε αδερφέ". Οπότε κανείς λογικός άνθρωπος δεν είναι διατεθημένος να δανείσει στην ελλάδα. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το χρέος, είναι η αξιοπιστία.
η διακυβερνηση Παπανδρεου μπολιασε τον κοσμο με την νοοτροπια που μακροπροθεσμα μας εφερε εδω που μας εφερε.
ΟΚ μόλις κατέβω ελλάδα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσω ότι καπνίζεις, πρέπει να είναι σούπερ πράμα, δεν εξηγείται αλιώς το παραπάνω. Ρε φρικ, οκ, η νοοτροπία "δανειζόμαστε για να σκορπάμε σε συνταξιούχους και να μας ψηφίζουν" είναι σκατά, αλλα σε σύγγριση με τη νοοτροπία "δανειζόμαστε για να διορίσουμε 10 000 αγροφύλακες και να μας ψηφίσουν, α και μιας και είμαστε κυβέρνηση τους δίνουμε και το ελεύθερο να κάνουν τα εξάρχια πεδίο βολής, όπως και το να δέρνουν κύπριους και να καθαρίζουν μετανάστες", είναι πολύ καλύτερη. Γιατι ΟΚ και το πασοκ και η ΝΔ μεγάλα λαμόγια στην οικονομια, αλλα σε θέματα νοοτροπίας όπως και να το κάνουμε το πασοκ απλώς ανεχόταν την δεξιά τρομοκρατία, Η ΝΔ όμως την είχε μετατρέψει σε κύριο άξονα της πολιτικής της.
House Of Low Culture
03-02-2011, 12:51
ΛΑ.Ο.Σ όμως ?? :P
House Of Low Culture
03-02-2011, 13:05
Κατώριμε, είσαι ή μαλάκας ή μαλάκας.
KoiliaSamprela
03-02-2011, 13:30
επειδή κάποιος με βρίζει στα ταγκς να τα σβήσει !!!!!
chris_boss
04-02-2011, 13:05
Είναι απορίας άξιο πως γίνεται να τη βγάζει τόσο λάδι η κυβέρνηση Σημίτη. Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, όχι ασχετοσύνη ή ανικανότητα.
Είναι απορίας άξιο πως γίνεται να τη βγάζει τόσο λάδι η κυβέρνηση Σημίτη. Μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα, όχι ασχετοσύνη ή ανικανότητα.
+1
Hellblazer
04-02-2011, 14:34
Η κυβερνηση Παπανδρεου λεει θα κλεισει σχολεια και θα τα συγχωνευσει ε
Ford Prefect
04-02-2011, 15:25
Εμένα με βρίζουν σε ταγκς, σε ποστς και με δουλεύει και ο House! :(
KoiliaSamprela
04-02-2011, 15:35
Εμένα με βρίζουν σε ταγκς, σε ποστς και με δουλεύει και ο House! :(
μα με λένε παζόκο :(
Ford Prefect
04-02-2011, 16:07
Σύμφωνα με τον κατώριμο, αυτό είναι πολύ καλύτερο από εμένα, εγώ δερνω Κύπριους. :(
Δεν υπάρχει ΣΥΓΓΡΙΣΗ!
Ρε μαν, τι δύο γάμα. ΣΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΩ!
katwrimos
04-02-2011, 17:35
η γνώμη μου είναι η εξής
Τώρα, θα μου πείτε σημίτης και ανδρέας ρε κατώριμε? Και θα απαντήσω, ε τι να σας κάνω, ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Ας μην λαδώνατε/φοροδιαφεύγατε/ψηφίζατε/ζητάγατε ρουσφέτια/χώνατε το μέσον για να μην έχετε αποπάνω σας τον κάθε πασόκο η τον κάθε κατώριμο να σας κάνει τον έξυπνο.
Δεν είναι ότι τη βγάζει λάδι, απλώς ρε παιδί μου ο συναγωνισμος ειναι ΤΟΣΟ ανύπαρκτος που δεν μπορεί κανεις να φτάσει τοσο χαμηλα. Δηλαδή για να πετύχεις το record της ΝΔ πρέπει να πάρεις ότι χειρότερο έχει παράγει η ανθρώπινη διανόηση τα τελευταία 200 χρονια. Μπορεί απο πολιτική να μην ξέρω πολλά αλλα απο οικονομία κάτι γίνεται, και μπορώ να πω οτι χρειάζεται πραγματικά ταλέντο καταστροφής για να εφαρμόσεις ένα μείγμα απο δύο κατα βάση αντίθετες συνταγές -νεοφιλελεφθερισμό και κρατικοδίαιτη οικονομία- και να καταφέρεις απο την κάθε συνταγή να πάρεις ΟΛΛΕΣ τις αρνητικές συνέπειες και καμία θετική. Πραγματικά, στους πρωτοετείς που (παίζει να) με βάλουν να κάνω μαθήματα πολιτικής οικονομίας αργά η γρήγορα , η Ελλάδα μεταξύ 1990-93 και 2004-2009 θα είναι το παράδειγμα του μείον άπειρο. Δηλαδή όταν κάποιος με ρωτάει ποια είναι η χειρότερη οικονομική διακυβέρνηση απο τότε που ο πρώτος νεάντερταλ αντάλαξε το πρώτο ψάρι με έναν πέλεκυ, η ΝΔ είναι χαλαρά η απάντηση.
Το πασόκ δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι χειρότερο γιατι απλά δεν μπορεί, δηλαδή και να θέλει δεν θα τα καταφέρει. Τα επιτεύγματα της ΝΔ χρειάζονται πραγματικά ταλέντο, η λαμογιά του πασόκ δεν αρκεί.
Φορντ: Κατ αρχήν εύκολα κάνουμε τον έξυπνο με το σπελ τσεκ του ελληνικού μπρόουζερ. Κατά τα άλλα, μένοντας εκτός μπουρδέλου απο το 2003, είμαι ικανοποιημένος όσο μπορώ ακόμα να γίνομαι -αμυδρά- κατανοητός στα ελληνικά, ορθογραφίες και τέτοια τα γράφω στην πούτσα μου.
ikonoklast
04-02-2011, 17:55
κατώριμος: καλύτερος γιούζερ του φόρουμ. αλήθεια το λέω.
Ford Prefect
04-02-2011, 22:08
Φορντ: Κατ αρχήν εύκολα κάνουμε τον έξυπνο με το σπελ τσεκ του ελληνικού μπρόουζερ.
Κατ'αρχάς μην εξάπτεσαι, η έμφαση είναι στην ανορθογραφία, όχι τον ανορθόγραφο. Δεύτερον, ποιο σπελτσέκιν ρε άνθρωπε, τρίτον μπράουζερ.
chris_boss
05-02-2011, 15:42
η γνώμη μου είναι η εξής
Τώρα, θα μου πείτε σημίτης και ανδρέας ρε κατώριμε? Και θα απαντήσω, ε τι να σας κάνω, ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν. Ας μην λαδώνατε/φοροδιαφεύγατε/ψηφίζατε/ζητάγατε ρουσφέτια/χώνατε το μέσον για να μην έχετε αποπάνω σας τον κάθε πασόκο η τον κάθε κατώριμο να σας κάνει τον έξυπνο.
Δεν είναι ότι τη βγάζει λάδι, απλώς ρε παιδί μου ο συναγωνισμος ειναι ΤΟΣΟ ανύπαρκτος που δεν μπορεί κανεις να φτάσει τοσο χαμηλα. Δηλαδή για να πετύχεις το record της ΝΔ πρέπει να πάρεις ότι χειρότερο έχει παράγει η ανθρώπινη διανόηση τα τελευταία 200 χρονια. Μπορεί απο πολιτική να μην ξέρω πολλά αλλα απο οικονομία κάτι γίνεται, και μπορώ να πω οτι χρειάζεται πραγματικά ταλέντο καταστροφής για να εφαρμόσεις ένα μείγμα απο δύο κατα βάση αντίθετες συνταγές -νεοφιλελεφθερισμό και κρατικοδίαιτη οικονομία- και να καταφέρεις απο την κάθε συνταγή να πάρεις ΟΛΛΕΣ τις αρνητικές συνέπειες και καμία θετική. Πραγματικά, στους πρωτοετείς που (παίζει να) με βάλουν να κάνω μαθήματα πολιτικής οικονομίας αργά η γρήγορα , η Ελλάδα μεταξύ 1990-93 και 2004-2009 θα είναι το παράδειγμα του μείον άπειρο. Δηλαδή όταν κάποιος με ρωτάει ποια είναι η χειρότερη οικονομική διακυβέρνηση απο τότε που ο πρώτος νεάντερταλ αντάλαξε το πρώτο ψάρι με έναν πέλεκυ, η ΝΔ είναι χαλαρά η απάντηση.
Το πασόκ δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι χειρότερο γιατι απλά δεν μπορεί, δηλαδή και να θέλει δεν θα τα καταφέρει. Τα επιτεύγματα της ΝΔ χρειάζονται πραγματικά ταλέντο, η λαμογιά του πασόκ δεν αρκεί.
Καταρχήν να σου πω ότι δε βρίσκω κανένα λόγο και καμιά δικαιολογία για να ψηφίσει κάποιος ΝΔ.
Κι εγώ δεν έχω γνώσεις πολιτικής και οι οικονομικές μου είναι περιορισμένες. Όμως, οι "εκσυγχρονιστές" προκάλεσαν τόσα σκάνδαλα που δε γίνεται να περνάνε έτσι. Τα οργάνωσαν τόσο καλά που ακόμα και μια δεκαετία και βάλε μετά από κάποια, κανείς εκτός από το Μαντέλη δεν έχει λογοδοτήσει. Κι αυτουνού του έκλασαν βεβαια.
Και βρίσκεται ένας αμερικάνικος κολοσσός (Μπλούμμπεργκ) να κάνει μύνηση στην Ευρωπαϊκή τράπεζα για την -εν γνώσει της- παραποίηση οικονομικών στοιχείων από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση για να μπει στην Ευρωζώνη, κι όμως, γίνεται γαργάρα από τα μέσα.
Μπορούμε να πούμε και πιο συγκεκριμένα πραγματα αν θες.
Όποιος δεν έχει ψηφίσει την τωρινή κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν έχει καταλάβει τίποτα ε.
Hellblazer
05-02-2011, 17:18
Εξηγησε μας τοτε.
Η πράσινη λαίλαπα σε λίγο παραπάνω από 1 χρόνο δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Επίσης μετράει η διαχρονική ικανότητα ΠΑΣΟΚ/σοσιαλδημοκρατίας να περνάει με σχετική ευκολία πράγματα που η Δεξιά δεν θα μπορούσε με τίποτα να περάσει χωρίς να καεί το σύμπαν. Υπάρχει ένα μεγάλο IF βέβαια στο να κατοχυρωθεί κι επίσημα ως η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, κι αυτό είναι το αν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το γαμήσι ή θα τους στείλουμε Σαουδική Αραβία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
katwrimos
05-02-2011, 19:43
Καταρχήν να σου πω ότι δε βρίσκω κανένα λόγο και καμιά δικαιολογία για να ψηφίσει κάποιος ΝΔ.
Κι εγώ δεν έχω γνώσεις πολιτικής και οι οικονομικές μου είναι περιορισμένες. Όμως, οι "εκσυγχρονιστές" προκάλεσαν τόσα σκάνδαλα που δε γίνεται να περνάνε έτσι. Τα οργάνωσαν τόσο καλά που ακόμα και μια δεκαετία και βάλε μετά από κάποια, κανείς εκτός από το Μαντέλη δεν έχει λογοδοτήσει. Κι αυτουνού του έκλασαν βεβαια.
Και βρίσκεται ένας αμερικάνικος κολοσσός (Μπλούμμπεργκ) να κάνει μύνηση στην Ευρωπαϊκή τράπεζα για την -εν γνώσει της- παραποίηση οικονομικών στοιχείων από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση για να μπει στην Ευρωζώνη, κι όμως, γίνεται γαργάρα από τα μέσα.
.
Βασικά συμφωνώ αν και δεν νομίζω οτι ο μαντέλης θα τιμωρηθεί. Αν γίνει αυτό τοτε το πασοκ ανεβαίνει αυτομάτως στην εκτίμηση μου γιατι όπως και να το κανεις θα είναι η πρώτη φορά που κομμα τιμωρεί πρώην υπουργό του, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το μόνο αντίστοιχο που μπορώ να σκεφτώ είναι τιμωρία υπουργών άλλου κόμματος. Αν τιμωρηθεί (που επαναλαμβάνω δεν το βλέπω) μιλάμε για το μεγαλύτερο επίτευγμα του πασοκ απο τότε που ο ανδρέας αύξησε τις αγροτικές συντάξεις το 82.
Μέχρι να τιμωρηθεί όμως, δεν έχω ιδέα γιατί η κυβέρνηση σημήτη έχει γλυτώσει τις λαμογιές. Μια εξήγηση που σκεύτηκα είναι οτι ο ίδιος ο σημίτης δεν έγινε πλούσιος, αλλα μαλον μαλακία εξήγηση είναι γιατι το ίδιο ισχύει για τον καραμανλή. Το πιο πιθανό που μπορώ να σκευτώ είναι οτι στην κυβέρνηση σημήτη αυξήθηκαν κατα πολύ τα εισοδήματα και η απασχόληση (δες τα διαγράμματα που ποσταρα 2 σελίδες πρίν). Τωρα και αυτό το σενάριο μπάζει, γιατι μια αύξηση της τάξης του 6-7% το χρόνο (δηλαδή υπολογίζοντας πληθωρισμό μιλάμε για πραγματική αύξηση της τάξης του 2/3%) δεν δικιολογεί να βγάζεις λάδι τα φαγοπότια επι ολυμπιακών αγώνων, ακόμα και ο χειρότερος γλύφτης δεν δωροδωκείται με 2 και 3%.
Τελικά νομίζω οτι ο καθένας τη χαρίζει στο σημήτη για διαφορετικούς λόγους...
Οι φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί γιατι βελτιώθηκε η οικονομία
Οι κεντρώοι και κεντροαριστεροί γιατι αυξήθηκε η απασχόληση
προσωπικά εγώ τη χαρίζω στο σημήτη μόνο και μόνο γιατι ήταν ο μόνος πολιτικός της μεταπολίτευσης που είχε τα αρχίδια να τα βάλει με τους παπάδες (και θέλει πραγματικα τεράστια αρχίδια για να πεις "σταρχίδια μου οι ψήφοι, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό", αν θυμάσαι καλά σχεδον έχασε τις εκλογές του 2000 τις οποίες θα είχε κερδίσει άνετα αν δεν είχε την εκκλησία να λέει οτι ειναι ο αντίχριστος). Και νταξ προφανώς μια κυβέρνηση η οποία εκανε όσα λες αλλα έκανε και ένα σωστό ειναι για μένα προτιμότερη απο μια κυβέρνηση που εκανε τις ίδιες λαμογές χωρίς κανένα σωστό). Οπότε υποθέτω οτι ο καθένας βρίσκει ενα λόγο σαν τον παραπάνω με βάση τον οποίο κατατάσει τις κυβερνήσεις σημήτη ελαφρώς παραπάνω απο τις κυβερνήσεις ΝΔ. Και έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα του πολλ? Δατς μαι μπεστ γκεσ.
katwrimos
05-02-2011, 19:54
Η πράσινη λαίλαπα σε λίγο παραπάνω από 1 χρόνο δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Επίσης μετράει η διαχρονική ικανότητα ΠΑΣΟΚ/σοσιαλδημοκρατίας να περνάει με σχετική ευκολία πράγματα που η Δεξιά δεν θα μπορούσε με τίποτα να περάσει χωρίς να καεί το σύμπαν. Υπάρχει ένα μεγάλο IF βέβαια στο να κατοχυρωθεί κι επίσημα ως η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, κι αυτό είναι το αν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το γαμήσι ή θα τους στείλουμε Σαουδική Αραβία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
Ναι. Οραία κάνουμε το μάγκα αλλα πριν 3 μήνες που ο ΓΑΠ έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να τον σουτάρει, δεν υπήρξε καμία σοβαρή αποδοκιμασία. Όσον αφορά τα 500 ευρώ, τοσα παίρνεις γιατι τόσα σου αξίζουν, δεν φταίει ουτε ο ΓΑΠ ούτε ο καραμανλής γιαυτό. Φταίει το οτι η ελλάδα δεν παράγει τιποτα το οποίο να θέλει κανεις να αγοράσει. Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??
Αν θές ευρωπαικούς μισθούς, φτιάξε κι εσύ Φολκσβάγκεν για να δίνω τα ευρώ μου σε σένα και όχι στο γερμανό.
chris_boss
05-02-2011, 20:31
.
Βασικά συμφωνώ αν και δεν νομίζω οτι ο μαντέλης θα τιμωρηθεί. Αν γίνει αυτό τοτε το πασοκ ανεβαίνει αυτομάτως στην εκτίμηση μου γιατι όπως και να το κανεις θα είναι η πρώτη φορά που κομμα τιμωρεί πρώην υπουργό του, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το μόνο αντίστοιχο που μπορώ να σκεφτώ είναι τιμωρία υπουργών άλλου κόμματος. Αν τιμωρηθεί (που επαναλαμβάνω δεν το βλέπω) μιλάμε για το μεγαλύτερο επίτευγμα του πασοκ απο τότε που ο ανδρέας αύξησε τις αγροτικές συντάξεις το 82.
Μέχρι να τιμωρηθεί όμως, δεν έχω ιδέα γιατί η κυβέρνηση σημήτη έχει γλυτώσει τις λαμογιές. Μια εξήγηση που σκεύτηκα είναι οτι ο ίδιος ο σημίτης δεν έγινε πλούσιος, αλλα μαλον μαλακία εξήγηση είναι γιατι το ίδιο ισχύει για τον καραμανλή. Το πιο πιθανό που μπορώ να σκευτώ είναι οτι στην κυβέρνηση σημήτη αυξήθηκαν κατα πολύ τα εισοδήματα και η απασχόληση (δες τα διαγράμματα που ποσταρα 2 σελίδες πρίν). Τωρα και αυτό το σενάριο μπάζει, γιατι μια αύξηση της τάξης του 6-7% το χρόνο (δηλαδή υπολογίζοντας πληθωρισμό μιλάμε για πραγματική αύξηση της τάξης του 2/3%) δεν δικιολογεί να βγάζεις λάδι τα φαγοπότια επι ολυμπιακών αγώνων, ακόμα και ο χειρότερος γλύφτης δεν δωροδωκείται με 2 και 3%.
Τελικά νομίζω οτι ο καθένας τη χαρίζει στο σημήτη για διαφορετικούς λόγους...
Οι φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί γιατι βελτιώθηκε η οικονομία
Οι κεντρώοι και κεντροαριστεροί γιατι αυξήθηκε η απασχόληση
προσωπικά εγώ τη χαρίζω στο σημήτη μόνο και μόνο γιατι ήταν ο μόνος πολιτικός της μεταπολίτευσης που είχε τα αρχίδια να τα βάλει με τους παπάδες (και θέλει πραγματικα τεράστια αρχίδια για να πεις "σταρχίδια μου οι ψήφοι, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό", αν θυμάσαι καλά σχεδον έχασε τις εκλογές του 2000 τις οποίες θα είχε κερδίσει άνετα αν δεν είχε την εκκλησία να λέει οτι ειναι ο αντίχριστος). Και νταξ προφανώς μια κυβέρνηση η οποία εκανε όσα λες αλλα έκανε και ένα σωστό ειναι για μένα προτιμότερη απο μια κυβέρνηση που εκανε τις ίδιες λαμογές χωρίς κανένα σωστό). Οπότε υποθέτω οτι ο καθένας βρίσκει ενα λόγο σαν τον παραπάνω με βάση τον οποίο κατατάσει τις κυβερνήσεις σημήτη ελαφρώς παραπάνω απο τις κυβερνήσεις ΝΔ. Και έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα του πολλ? Δατς μαι μπεστ γκεσ.
Καλά κι εγώ ότι λογοδότησε είπα, όχι ότι τιμωρήθηκε ή πρόκειται να. Αλλά και να τιμωρηθεί, δε θα δώσω και τόσο μεγάλο κρέντιτ.
Η δική μου εξήγηση είναι ότι πρόκειται για ομερτα. Πέφτει ένας, πέφτουν όλοι. Δε σου φαίνεται παράξενο που σχεδόν όλα τα σκάνδαλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία; ζήμενς-ιντρακομ-μπόμπολας κλπ με συμβάσεις (ή διαγωνισμούς) ας το πω γραφικά, "αποικειακού χαρακτήρα";
Τα διαγράμματα τα είδα (πολύ ωραίο σάιτ) αλλά δε μου λένε και πολλά από τη στιγμή που όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, υπήρξε συστηματική παραποίηση επίσημων στοιχείων και δεικτών.
Οκ, το δέχομαι ότι πέρα από τους δείκτες, βελτιώθηκε και το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας τάξης αλλά βλέποντας το από μακριά, μου κάνει πιο πολύ σα σχέδιο αποχαύνωσης και επιμερισμού των ευθυνών ("μαζί τα φάγαμε").
Το ότι η κυβερνηση καραμανλή εκανε τις ίδιες λαμογιές δεν το δέχομαι (για μητσοτάκη δε θυμάμαι να είμαι ειλικρινής). Μπορεί να ανέβηκαν στην εξουσία όντας λιμασμένοι που λέει και η γιαγιά μου αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουν πρώτα ένα καλολαδωμένο σύστημα διαπλοκής πριν εγκαθιδρύσουν το δικό τους. Προσπάθησαν κι αυτοί να φανε πολλά αλλά δεν τους αφησε η ανικανότητα τους.
stam and the witches
05-02-2011, 23:07
Αν θές ευρωπαικούς μισθούς, φτιάξε κι εσύ Φολκσβάγκεν για να δίνω τα ευρώ μου σε σένα και όχι στο γερμανό.
Αν θες Volkswagen από Ελλάδα τότε δε θες σύμφωνο σταθερότητας. Και ναι, μου φταίει ο Σημίτης και ο Καραμανλής γι αυτό, γαμώ την Ευρώπη σας.
ikonoklast
05-02-2011, 23:20
Να σκέφτεστε πάντα ότι αν είχαμε νικήσει στον εμφύλιο τώρα θα φτιάχναμε ελ-LADA και θα τους είχαμε γαμήσει όλους.
Phantom Duck
06-02-2011, 01:52
η φέτα ρε μαλάκες μην ξεχνάτε τη φέτα
freak brother
06-02-2011, 01:54
Να σκέφτεστε πάντα ότι αν είχαμε νικήσει στον εμφύλιο τώρα θα φτιάχναμε ελ-LADA και θα τους είχαμε γαμήσει όλους.
συνθηκη της Γιαλτας φιλαρακο!
Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??
Nαι, δεν έχουμε βαριά βιομηχανία, αλλά και φτιάχνουμε κρασιά και φτιάχνουμε φέτες και φτιάχνουμε λάδια και έχουμε παγκοσμιο σαπορτ και ντιβελοπινγκ πολυεθνικών. Και ακόμα περισσότερα που δεν έχουμε.
Και γενικά το θέμα δεν είναι να φτάσουμε τα 2 χιλιάρικα που παίρνει ο γερμανός, αλλά να παίρνουμε τα λεφτά που είναι να πάρουμε με το ανάλογο κόστος ζωής.
katwrimos
06-02-2011, 14:18
Εχμ, ναι γιατι ως γνωστόν ο Τίτο και τα ανώτερα στελεχη της Γιουγκοσλαβίας κυκλοφορούσαν με Λάντα και ποτέ με μερσεντές!!! Απαπαπαπα!!
Για κουμουνιστές, το παράδειγμα της γιουγκοσλαβίας είναι μάλον ασύμφορο. Αν είχατε κερδίσει τον εμφύλιο και η Γιουγκοσλαβία αποτελεί το παράδειγμά σου, μπορεί να φτιάχνατε μερικά Λάντα (τα οποία δεν θα αγόραζε κανείς αν είχε την εναλακτική να αγοράσει φολκσβάγκεν) αλλα εβέντσουαλυ θα καταρέατε και εσείς μαζί με τους υπόλοιπους ανατολικούς και θα περνάγατε τα μισα 90ς βλέποντας τα εθνίκια που θα κατέληγαν στην εξουσία να σφάζουν αλβανούς και βούλγαρους και τούρκους και ρομά. Επίσης θα περνάγατε τα αλλα μισά 90ς και τα 00ς και τα 10ς παρακαλώντας την ΕΕ να σας κάνει μέλος της για να δείτε άσπρη μέρα. Α, και μην πεταχτεί κανας καθυστέρας να πει οτι "ο κατώριμος λέει οτι οι κουμουνισταί είναι κακοί", δεν ειμαι εγώ αυτός που έκανε τον παραλληλισμό με την Γιουγκοσλαβια!
Το σωστό δεν θα ήταν να κερδίζατε τον εμφύλιο του 45 και να είχατε πρωθυπουργο τον Ζαχαριάδη (ΧΑΧΑΧΑΧΑ πρωθυπουργος ο ζαχαριάδης κρατάω την κοιλιά μου απο τα γέλια μονο στη σκέψη). Το σωστό θα ήταν να κερδίζατε τον εμφύλιο των 60ς, να κρεμάγατε το βασιλιά στο σύνταγμα με τα έντερα πεταμένα έξω απο την κοιλιά για παραδειγματισμό, να είχατε Λαμπράκη πρόεδρο της δημοκρατίας, Παναγούλη πρωθυπουργό και να φτιάχνατε Ελ-Βόλβο!!
rat_poison
06-02-2011, 14:56
και μαθήματα υποθετικής ιστορίας λοιπόν....
Για αστρομαντεία, ταρό, ιστορικά what-if και χρηματιστηριακές προβλέψεις καλέστε 9011-555-1111.
ikonoklast
06-02-2011, 20:27
λολ
Dragonlord
06-02-2011, 20:35
Φταίει το οτι η ελλάδα δεν παράγει τιποτα το οποίο να θέλει κανεις να αγοράσει. Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??
θύμησέ μου μία τι ακριβώς παράγεις
katwrimos
06-02-2011, 22:13
Φταίει το οτι η ελλάδα δεν παράγει τιποτα το οποίο να θέλει κανεις να αγοράσει. Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??
Ενοείς εκτός απο Χεβυ μέταλ CDs? Η τι παράγει η σουηδία? Η τι σκατά τελοσπάντων?
casshern
06-02-2011, 23:08
Υπάρχει τόπικ.
Το προσπαθεί (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?25402-%CE%92%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%AC%CF%84%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9!!!-%CE%A0%CF%89%CF%82-%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF%CF%82) τουλάχιστον.
Marillion
06-02-2011, 23:19
το επιχείρημα παραγωγής-μισθών γενικά γαμάει και βλέπουμε πως όντως έτσι αποτυπώνεται σε κεντροευρωπαικές χώρες όπως η ελβετία!
σε πιανουν ώρες ώρες οι κρίσεις ταυτότητας και ξεχνάς από που κατάγεσαι ρε βλαχε!
edit : επίσης κατώριμε μιλα μας και για σουηδικές αυτοβιομηχανίες που πλέον ανηκουν σε ξένα χέρια και μάλιστα ανοίξαν παραρτήματα σε αφρικανικές χώρες όπου σίγουρα θα συμβάλλουν στις εκεί αυξήσεις των μισθών :-D
katwrimos
07-02-2011, 00:22
το επιχείρημα παραγωγής-μισθών γενικά γαμάει και βλέπουμε πως όντως έτσι αποτυπώνεται σε κεντροευρωπαικές χώρες όπως η ελβετία!
Ελβετία: Έχει 2 απο τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στον κόσμο, το Roche και τη Novartis, οπότε παράγει έρευνα και την εξάγει με τη μορφή φαρμάκων. Έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία τροφήμων (Nestle) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, εξάγει ρολόγια, τυριά, σοκολάτες κλπ. Αν το επιχείρημά σου είναι οτι οι κακοί ελβετοι είναι πλούσιοι απο τις τράπεζες, εχμ, μάλον ζεις σε άλλο πλανήτη γιατι τα τελευταία 3 χρόνια οι τράπεζες τους μπηκαν στο κώλο. Αλλα επειδή παράγουν πράγματα που ο κόσμος θέλει να αγοράζει, συνολικά η οικονομία πάει καλα.
Σουηδία: τι σημασία έχει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Βόλβο? Αμα η βόλβο παράγει αυτοκίνητα που κάποιος στην γερμανία γουστάρει να οδηγεί, ακόμα και αν η βόλβο πληρώσει μέρισμα 5% στον ιδιοκτήτη (που τα τελευταια 10 χρόνια ουτε 1% δεν δίνει), το 95% μένει και απο αυτό θα πάει στους εργαζομένους της καθώς και σε σουηδικές εταιρίες που παράγουν πχ ηλεκτρονικά συστήματα, οπότε ο σουηδός εργαζόμενος επωφελήται απείρως περισσότερο απο τον ιδιοκτήτη.
Πραγματικά, σταματήστε να πιστεύετε οτι ξέρετε που πάνε τα 4 και όλος ο υπόλοιπος κόσμος τρώει κουτόχορτο και οι σουηδοί ειναι κορόιδα που τους τα τρώει ο κινέζος καπιταλιστής. Η βασικά συνεχίστε να το πιστεύετε και να παίρνετε 500 ευρώ, σταρχίδια μου.
stam and the witches
07-02-2011, 01:06
Ρε Μπουχάριν να πούμε, δεν τελείωσες και το Χάρβαρντ, τράβα διάβασε κανα ζώδιο που θα ρθεις και θα πεις σε μία τριτοκοσμική χώρα (γιατί αυτό είμαστε) ΠΛΗΡΩΣ εξαρτημένη ότι τα θέλει και τα παθαίνει. Και στην τελική ρε επιστημονίσκε (του 5ου πεδίου, λολ) γύρνα στην πατρίδα σου να παλέψεις για το βιοτικό επίπεδο, ή μη μιλάς καθόλου.
nekrobutcher
07-02-2011, 01:14
Ρε Μπουχάριν να πούμε, δεν τελείωσες και το Χάρβαρντ, τράβα διάβασε κανα ζώδιο που θα ρθεις και θα πεις σε μία τριτοκοσμική χώρα (γιατί αυτό είμαστε) ΠΛΗΡΩΣ εξαρτημένη ότι τα θέλει και τα παθαίνει. Και στην τελική ρε επιστημονίσκε (του 5ου πεδίου, λολ) γύρνα στην πατρίδα σου να παλέψεις για το βιοτικό επίπεδο, ή μη μιλάς καθόλου.
τα είπες όλα
Marillion
07-02-2011, 01:23
εγω δεν ειπα τους σουηδούς κοροιδα και ανάπτυξη παρουσιάζουν ακόμα και με την συντηρητική κυβέρνηση. η κατάσταση στην επαρχία είναι φθίνουσα πάντως και βιομηχανικές πόλεις χανουν τα εργοστάσια τους η μία μετά την άλλη. χαρακτηριστικό παράδειγμα στον στενό μου κύκλο όπου μέσα σε 2 χρόνια έκλεισαν τα πάντα και έφυγαν έξω (τα εργοστάσια ε). για αυτοκινητοβιομηχανια πάντως δεν λεμε πως σας πιανουν κοροιδα αλλά όταν ανοίγεται σε αφρικανικές χώρες μην έχεις μούτρα να μιλάς ρε και μην παίρνεις και το μέρος τους κιόλας πανάθεμα σε. μεγάλα τσακάλια γενικά οι σουηδοί το δέχομαι αλλά αυτές τις κινήσεις δεν θα έπρεπε να τις δέχονται έτσι ασυζητητί (έχουν και ένα κόμπλεξ με την γενικότερη καλοσύνη τους και μου φαίνεται περίεργο).
παρολαυτα οι ελβετοί κράζουν τα τρία τελευταία χρόνια τράπεζες αλλά για πες μας για την νεστλέ που γιγαντώθηκε αμέσως μετά την λήξη του β παγκοσμίου πολέμου. είναι γενικά αστείο να μιλάμε για αυτοκινητοβιομηχανία και μετά να γυρνάμε σε σοκολάτες και ρολόγια (δεν είναι αμελητέα αλλά καταλαβαίνεις). για φαρμακοβιομηχανία δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω πάντως αλλά δεν θα βγάλουμε και τους ελβετούς εργατολαό τώρα.
katwrimos
07-02-2011, 01:43
πρώτον το πανεπιστήμιο που τελείωσα έχει ισχυρότερη παρουσία στον τομέα που σπούδασα απο το Χαρβαρντ. Δεύτερον εχω και μερικά χρόνια εμπειρίας στον τομέα, στο πιό κερδοφόρο τμήμα του πιό κερδοφόρου σκανδιναβικού ιδρύματος, αν και συντομα την κοπανάω και επιστρέφω στα θρανία. Αλλα ακόμα και να είχα τελειώσει το ντιρι και να δούλεβα στο σουβλατζήδικο του θείου μου, τους οικονομολόγους δεν τους κρινουμε απο τις σπουδές και την πείρα αλλα απο το πόσο καλά τα μοντέλα τους περιγράφουν τον κόσμο. Οπότε σκάσε και ξαναδιάβασε τα ποστ μου. Τριτοκοσμική χώρα δεν είναι η ελλάδα, διευθαρμένη ειναι απλως το παραμυθάκι "μας τα τρώνε οι ξένοι" βολεύει. Οχι οτι δεν τα τρώνε, αλλα εκτός απο αυτούς τρώνε και 1 εκατομύριο δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, παπάδες κλπ κλπ.
Όσον αφορά το τράβα στην πατρίδα σου, εκεί ειμαι.
παρολαυτα οι ελβετοί κράζουν τα τρία τελευταία χρόνια τράπεζες αλλά για πες μας για την νεστλέ που γιγαντώθηκε αμέσως μετά την λήξη του β παγκοσμίου πολέμου. είναι γενικά αστείο να μιλάμε για αυτοκινητοβιομηχανία και μετά να γυρνάμε σε σοκολάτες και ρολόγια (δεν είναι αμελητέα αλλά καταλαβαίνεις). για φαρμακοβιομηχανία δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω πάντως αλλά δεν θα βγάλουμε και τους ελβετούς εργατολαό τώρα.
Εχμ, ναι σωστό το ποιντ για τη νεστλέ αλλα παραείναι μακρυα. Αν το πάμε έτσι ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις στον καπιταλισμό έχουν τη βάση τους σε κάποια ανηθικη πράξη του παρελθόντος, δες το βιντεο του Κοεν που ποστάριστηκε σε άλλο τόπικ για να το πιάσεις. Το θέμα είναι οτι η Νεστλέ παράγει καλύτερες σοκολάτες απο την Κελλογκ πχ, ΣΗΜΕΡΑ, οπότε ΣΗΜΕΡΑ η μαμά σου δινει ευρώ στη νεστλέ, ο μπαμπάς σου δινει ευρώ στους γερμανούς, εσύ στον στηβ τζομπς κλπ. Αυτό δεν το κάνετε για να υποστηρίξετε την Ελβετία, το κάνετε γιατι θεωρείτε τα προιόντα τους οτι αξίζουν τα λευτά τους.
Δεν είπα οτι οι ελβετοί ειναι εργατιά σα τον παπαμηχαήλ και οι πρώτοι μάγκες του πειραιά. Ειπα οτι παράγουν πραγματα που είναι χρήσιμα και τα ζητάει ολος ο κοσμος, γιαυτό η οικονομία της πάει καλά ακόμα και αν οι τράπεζες τον πίνουν. Προφανώς δεν τους χαλάει να τρώνε και κατι ψιλά απο τα κλοπιμαία των δικτατόρων και των συγγενών τους (και του Τιτο, διαβάζεις εικονοκλαστ??), αλλα αυτό δεν αναιρεί το πόιντ οτι η παραγωγή αγαθών που ο άλλος θέλει να αγοράσει φέρνει πλούτο σε μια χώρα, οπότε αν δεν σας φτάνουν τα 500 ευρώ (τα οποία ακομα και αν ΚΑΝΕΝΑΣ ξενος δεν έκλεβε δεν θα ήταν πάνω απο 600) πρέπει κατι κι εσείς να παράγετε οπως ο Γερμανός, ο σουηδός κλπ
Phantom Duck
07-02-2011, 01:48
πρώτον το πανεπιστήμιο που τελείωσα έχει ισχυρότερη παρουσία στον τομέα που σπούδασα απο το Χαρβαρντ.
http://www.dap-papei.gr/
katwrimos
07-02-2011, 02:01
πρώτον το πανεπιστήμιο που τελείωσα έχει ισχυρότερη παρουσία στον τομέα που σπούδασα απο το Χαρβαρντ.
http://www.dap-papei.gr/
www.lu.se
'Eβαλες και τέτοιο?
http://img27.imageshack.us/img27/8578/26534772.png
katwrimos
07-02-2011, 02:15
'Eβαλες και τέτοιο?
http://img27.imageshack.us/img27/8578/26534772.png
μη με κάνετε να ποστάρω πικς απο το περσινό καρναβάλι, θα το μετανιώσετε
Mpampis Mpakalis
07-02-2011, 03:15
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μπώ και να πω ότι ο κατώριμος τα λέει καλά. Βγείτε καμια βόλτα από το ροζ συνεφάκι σας και παρτε είδηση πως λειτουργεί ο κόσμος.
sabbattack
07-02-2011, 04:13
Πες μας για την Ελβετία Μπάμπη Μπακάλη
Κατώριμε μια χαρά τα λες γενικότερα, αγαπημένος μου χρήστης κι έτσι, προς το τέλος τα χάνεις όμως λίγο.
Βασικά για κάποιον λόγο έχετε όλοι συνδέσει την "βαριά" βιομηχανία (αλήθεια, πως ορίζει ο καθένας το "βαριά"?) με τα αυτοκίνητα. Δεν λέμε, σίγουρα τύπος βιομηχανίας με εντάσεις κεφαλαίου αλλά ένας τομέας από τους πάρα πολλούς. Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα αμιγώς εκβιομηχάνισης, έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας.
Τι δεν παράγω κατώριμε? Τσιμέντα? (ΤΙΤΑΝ), φαρμακευτικά είδη (Κορές), ή κρασιά (καλά εκεί κι αν πέταξες ΤΟ άκυρο, αυτή τη στιγμή η Γαλλία γλύφει τα ταπεινά ελληνικά αρχίδια μας στο συγκεκριμένο)? Έχεις ανοιχτεί μήπως στην ελληνική επαρχία να δεις κανά 2-3 επιδοτησούλες πως πιάσανε και κάτι κάνουνε? Ενδεικτικά, αυτή είναι η δουλειά μου, να βλέπω εργοστάσια, και έχω δει ΠΟΛΥ παραγωγή πλαστικού παντώς είδους (από απλές σακούλες πολυαιθυλενίου, μέχρι BULK με όλη τη σημασία της λέξης παραγωγή μορφοσωλήνα). Από βιοκαύσιμα (αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερης δυναμικότητας εργοστάσιο παραγωγής ξύλινων pellets στην Ευρώπη, 8tn/hr) μέχρι χαρτόνι (εκεί να δείτε βαριά βιομηχανία..).
Το πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα στην τιμή, προσφορά υπάρχει, η Ελλάδα όμως έχει αφενός υψηλή φορολογία και ταυτόχρονα, στις καθ' όλα νόμιμες ιδιωτικές εργασίες με συμβάσεις κλπ κλπ, όσο και να κλαίνε οι Ντράγκονλορντς αυτού του κόσμου, έχει ΣΥΝΟΛΙΚΑ υψηλά εργατικά κόστη (με την έννοια του "όλου πακέτου", μαζί με ασφαλίσεις, επιδόματα κλπ κλπ).
rage for order
08-02-2011, 01:31
Το πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα στην τιμή, προσφορά υπάρχει, η Ελλάδα όμως έχει αφενός υψηλή φορολογία και ταυτόχρονα, στις καθ' όλα νόμιμες ιδιωτικές εργασίες με συμβάσεις κλπ κλπ, όσο και να κλαίνε οι Ντράγκονλορντς αυτού του κόσμου, έχει ΣΥΝΟΛΙΚΑ υψηλά εργατικά κόστη (με την έννοια του "όλου πακέτου", μαζί με ασφαλίσεις, επιδόματα κλπ κλπ).
υψηλά κόστη σε σχέση με ποιον; με την κίνα;
να πας εσύ να δουλέψεις τζάμπα που θα σου λένε μπράβο H. και θα νομίζεις ότι είσαι κάτι καλύτερο από βλάκας. βλάκα.
Εντάξει τράγο, αν είναι έτσι τότε κάτσε τότε στην ανεργία σου που καλπάζει αλλά όταν σωθούν τα έτοιμα και των γονιών και δυσκολευτείς με τον επόμενο λογαριασμό να θυμάσαι ότι ήταν επιλογή σου να είσαι αντιπαραγωγικός αριστεροπερίεργος και μην τυχόν σε δούμε σε κανέναν δρόμο..
Phantom Duck
08-02-2011, 01:44
http://www.perizitito.gr/images/A/12848.jpg
γελάω με φαρμακοβιομηχανία "φυσικά προϊόντα κορρέ".
rage for order
08-02-2011, 01:51
Εντάξει τράγο, αν είναι έτσι τότε κάτσε τότε στην ανεργία σου που καλπάζει αλλά όταν σωθούν τα έτοιμα και των γονιών και δυσκολευτείς με τον επόμενο λογαριασμό να θυμάσαι ότι ήταν επιλογή σου να είσαι αντιπαραγωγικός αριστεροπερίεργος και μην τυχόν σε δούμε σε κανέναν δρόμο..
ας αρχίσουμε να δίνουμε κώλο για ένα 5ευρω, μη μας πούνε και αντιπαραγωγικούς.
Γι' αυτό μάλλον δεν είπα φαρμακοβιομηχανία αλλά φαρμακευτικά είδη γενικότερα. Από την άλλη μπορείς όποτε δυσκολεύεσαι να απαντήσεις να παρερμηνεύεις σκόπιμα τα λόγια του άλλου ενώ καταλαβαίνεις τι θέλει να πει, δεν πειράζει, το ότι γεννήθηκες μπαστάρδι φταίει, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Κατά τα άλλα πολυγνωμικέ τύπε αφού ξέρεις ΚΑΙ από τα θέματα των μηχανικών όπως ανέλυσες και σε άλλο θρεντ, φώτισέ μας και εδώ. Είναι ή δεν είναι σοβαρή βιομηχανία ο Κορές? Τι υποστηρίζουν για τα προϊόντα του στο εξωτερικό? Τι λέτε στο 3ο έτος της Ιατρικής?
Edit: τραγόφατσα, δεν ξέρω αν θα δώσεις κώλο, όπως την βρίσκει ο καθένας, για να το λες μάλλον σε ψήνει, εμένα όχι. Εγώ δε νιώθω ότι δίνω κώλο προς το παρόν. Όταν σταματήσω να πληρώνομαι όμως έστω και "το 5ευρω" λόγω της ανεργίας τότε θα νιώσω ότι δίνω κώλο και τότε μπορεί να σου έρθω να με διδάξεις (να βγάλεις και κάνα 5ευρω, όχι τίποτα άλλο).
Phantom Duck
08-02-2011, 02:16
δεν ξέρω πώς λέτε τα σαμπουάν στα ΤΕΙ, αλλά γέλασα και μόνο που το αντιπαράδειγμά σου στη Novartis ήταν ο Κορρές.
Η Κορρές Φυσικά Προϊόντα είναι μία ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1996 και έχει τις ρίζες της στο παλαιότερο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας (http://www.korres.com/default.aspx).
καλή τύχη με τον καντίρου.
Chillin Villain
08-02-2011, 03:24
λάθος thread, lol
ikonoklast
08-02-2011, 05:15
Ενδεικτικά, αυτή είναι η δουλειά μου, να βλέπω εργοστάσια
κλαίω.
katwrimos
08-02-2011, 13:39
Κατώριμε μια χαρά τα λες γενικότερα, αγαπημένος μου χρήστης κι έτσι, προς το τέλος τα χάνεις όμως λίγο.
Βασικά για κάποιον λόγο έχετε όλοι συνδέσει την "βαριά" βιομηχανία (αλήθεια, πως ορίζει ο καθένας το "βαριά"?) με τα αυτοκίνητα. Δεν λέμε, σίγουρα τύπος βιομηχανίας με εντάσεις κεφαλαίου αλλά ένας τομέας από τους πάρα πολλούς. Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα αμιγώς εκβιομηχάνισης, έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας.
Τι δεν παράγω κατώριμε? Τσιμέντα? (ΤΙΤΑΝ), φαρμακευτικά είδη (Κορές), ή κρασιά (καλά εκεί κι αν πέταξες ΤΟ άκυρο, αυτή τη στιγμή η Γαλλία γλύφει τα ταπεινά ελληνικά αρχίδια μας στο συγκεκριμένο)? Έχεις ανοιχτεί μήπως στην ελληνική επαρχία να δεις κανά 2-3 επιδοτησούλες πως πιάσανε και κάτι κάνουνε? Ενδεικτικά, αυτή είναι η δουλειά μου, να βλέπω εργοστάσια, και έχω δει ΠΟΛΥ παραγωγή πλαστικού παντώς είδους (από απλές σακούλες πολυαιθυλενίου, μέχρι BULK με όλη τη σημασία της λέξης παραγωγή μορφοσωλήνα). Από βιοκαύσιμα (αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερης δυναμικότητας εργοστάσιο παραγωγής ξύλινων pellets στην Ευρώπη, 8tn/hr) μέχρι χαρτόνι (εκεί να δείτε βαριά βιομηχανία..).
ναι ρε Η. δεν λέω οτι δεν παράγεις τίποτα (γιαυτό λέω 500 ευρώ και όχι 0). Απλώς λέω οτι αυτά που παράγεις δεν αξίζουν πάνω απο 500 ευρώ οπότε με πιό σκεπτικό θα πρέπει να έχεις ίσο μισθό με το γερμανό?
Δες το αλιώς. Αν δεν υπήρχε χρήμα, τραπεζικό σύστημα και καπιταλισμός και απλώς γίνονταν ανταλαγές αγαθών, θα έφταναν οι εξαγωγές του τιτάνα και του κορρέ για να τις ανταλάξεις με 5 εκατομύρια αυτοκίνητα 10 εκατομύρια κινητά κλπ? Δεν νομίζω. Όμως αυτός που λέει "θέλω 1500 ευρώ καθαρά" λέει ακριβώς αυτό: οτι ακόμα και αν δεν παράγω αρκετά αγαθά για να τα ανταλάξω με μισό αυτοκίνητο και ένα κινητό ανα πολήτη, θέλω μισθό που θα μου επιτρέψει να αγοράσω και αυτοκίνητο και κινητό. Δηλαδή στην ουσία θες να ανταλάξεις χαρτι με βιομηχανικά προιόντα? Μπράβο μεγάλε, εμείς στο εξωτερικό τρώμε κουτόχορτο και δεν θα σε καταλάβουμε!
Eχεις κανα ρεπο σημερα? Γιατι αντιπαραγωγικο σε κοβω αυτες τις μερες. :P
Κατώριμε ελπίζω τώρα που επιστρέφεις στα θρανία να πηγαίνεις για εντατικά μαθήματα ορθογραφίας.
Σκέψου το, θα μπορείς να γράφεις σωστά και το "κωλοέλληνες".
KoiliaSamprela
08-02-2011, 14:31
εγώ να δεχτώ ότι η δουλειά μου αξίζει για 500 γιούρια , σιγά, δεν κάνω και κάτι φοβερό , θέλω όμως να μάθω γιατί πρέπει να έχω τα πιο ακριβά μακαρόνια, το πιο ακριβό ψωμί, και τις πιο ακριβές μπάμιες.
Η ουσία εκεί είναι , όχι στο πόσα παίρνεις , αλλά στο πόσα χαλάς, και δεν λέμε για κινητά ακίνητα και αυτοκινητάκια, αλλά για ένα πιάτο μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα και λίγο μυζήθρα. Για το πόσα λεφτάς θες για το πετρέλαιο για να μην παγώσεις τον χειμώνα. Εμένα αυτά τα πράγματα με απασχολούν στον οικονομικό τομέα, και ο ΓΑΠ απλά δεν ενδιαφέρεται.
(και δεν βάζω καν στην κουβέντα την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων έτσι? ούτε την μεθοδευμένη κατάργηση του κράτους πρόνοιας)
Amnesiac.
08-02-2011, 14:33
Σόρρυ για το οφφτόπικ, αλλά να βάζεις παρμεζάνα. Η μυζήθρα είναι σιχαμερή.
KoiliaSamprela
08-02-2011, 14:34
Σόρρυ για το οφφτόπικ, αλλά να βάζεις παρμεζάνα. Η μυζήθρα είναι σιχαμερή.
freak brother
08-02-2011, 14:43
Κατώριμε ελπίζω τώρα που επιστρέφεις στα θρανία να πηγαίνεις για εντατικά μαθήματα ορθογραφίας.
τιγκα ανορθογραφος , αλλα ειναι Ελληνας του εξωτερικου!
Marillion
08-02-2011, 14:47
δε θέλω να πικάρω περεταίρω τον κατώριμο και κατανοώ και τους λόγους της ανορθογραφίας (τους οποίους και εξήγησε) αλλά και το πολήτης ήταν υπέροχο και με πήρε λίγα σεκοντς να το καταλάβω :touched:
casshern
08-02-2011, 16:56
αγαπούλα, βάλε μπιπ στο περεταίρω.
Moonspellheim
08-02-2011, 17:27
Μπορω να αλλαξω τον Σημιτη και να βαλω τη σημερινη????
http://news247.gr/ellada/amyna/article772659.ece
Marillion
08-02-2011, 17:37
είσαι ο πρώτος που με διορθώνει (το χω γράψει σε άπειρα κείμενα και το χω δει γραμμένο μπόλικες φορές). ετοιμαζόμουν να σου ζητήσω τα ρέστα αλλά μόλις άνοιξα μπαμπινιώτη και είδα ότι είναι περαιτέρω. είσαι μεγάλη λουκία δηλαδή και θα με είχες γλιτώσει απ'τον κόπο να ανοίγω λεξικά όταν ετοιμάζομαι να διαβάσω για ρευστομηχανική αλλά εντάξει σε πινκάρω γιατί έτσι γράφουμε όλοι λίγο πολύ.
γλιτώνω ή γλυτώνω εντωμεταξύ; μη με πεις να ξανανοίξω τον μπαμπινιώτη. και μη με πεις να γραφω με 'μου'.
casshern
08-02-2011, 17:48
ήτανε μωρέ που έκανες σχόλιο για ορθογραφία στο ίδιο ποστ, γι'αυτό είπα να πικάρω με τη σειρά με(:ρ), αλλιώς σιγά.
:pink:
katwrimos
09-02-2011, 01:53
Για ποιό λόγο? Ελληνικά γράφω μόνο στο ΕΡ, αν είναι να μάθω κάτι μαλλον θα ξαναπιάσω τα γερμανικά. Είπαμε, αμα δε γουστάρετε, πείτε στον Ντράγκονλορντ να σας κάνει μοντ για να μου διορθώνετε τα ποστ.
εγώ να δεχτώ ότι η δουλειά μου αξίζει για 500 γιούρια , σιγά, δεν κάνω και κάτι φοβερό , θέλω όμως να μάθω γιατί πρέπει να έχω τα πιο ακριβά μακαρόνια, το πιο ακριβό ψωμί, και τις πιο ακριβές μπάμιες.
Η ουσία εκεί είναι , όχι στο πόσα παίρνεις , αλλά στο πόσα χαλάς, και δεν λέμε για κινητά ακίνητα και αυτοκινητάκια, αλλά για ένα πιάτο μακαρόνια με σάλτσα ντομάτα και λίγο μυζήθρα. Για το πόσα λεφτάς θες για το πετρέλαιο για να μην παγώσεις τον χειμώνα. Εμένα αυτά τα πράγματα με απασχολούν στον οικονομικό τομέα, και ο ΓΑΠ απλά δεν ενδιαφέρεται.
(και δεν βάζω καν στην κουβέντα την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων έτσι? ούτε την μεθοδευμένη κατάργηση του κράτους πρόνοιας)
Σύντομη απάντηση: Γιατι στην ελλάδα γίνεται του καρτέλ το κάγκελο.
Αμνέζιακ, η μυζίθρα είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση ΕΒΕΡ και όποτε έρχεται φίλος για επίσκεψη απο Ελλάδα, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ περνάει απο τη μάνα μου για να παραλάβει ενα δίκιλο
nekrobutcher
09-02-2011, 03:26
τιγκα ανορθογραφος , αλλα ειναι Ελληνας του εξωτερικου!
τι σα το Γιώργο που ήταν μετανάστης στη Σουηδία?? τέτοια φάση??
όσο για την ανεργία και το 5 ευρω, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τους συμφέρει να υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας ως μέσο πίεσης προς αυτούς που εργάζονται δηλ. σκάσε πάρε τα 5 ευρώ διαφορετικά πάρε πούλο..η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο
ikonoklast
09-02-2011, 03:52
όσο για την ανεργία και το 5 ευρω, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τους συμφέρει να υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας ως μέσο πίεσης προς αυτούς που εργάζονται δηλ. σκάσε πάρε τα 5 ευρώ διαφορετικά πάρε πούλο..η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο
BLAST!
http://2.bp.blogspot.com/_yMGxmAE_fYU/S4Wmd0LDsUI/AAAAAAAAAIE/Zf1WnqjNIs0/s320/mistos_timi_kerdos.jpg
PWNED SINCE 1865
nekrobutcher
09-02-2011, 03:55
άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το ζεις στο πετσί σου
ikonoklast
09-02-2011, 03:58
Καλά ναι, σωστό.
http://www.biblioasi.gr/images//covers/books/9789602244630.jpg
PWNED SINCE 1883
KoiliaSamprela
09-02-2011, 11:04
Σύντομη απάντηση: Γιατι στην ελλάδα γίνεται του καρτέλ το κάγκελο.
εκεί θέλω να καταλήξω πουλάκι μου, ότι δεν μπορεί το κράτος να προστατέψει τους πολίτες του και αυτόματα υπονομεύει "τα μέτρα " που παίρνει για την οικονομική -υποτιθέμενη- ανάκαμψη. Δεν μπορεί να μειώνεις τις παροχές και να μην ελέγχεις τις αυξήσεις στην αγορά , είσαι απλά άχρηστος και επικίνδυνος.
12 stars circle your brow
09-02-2011, 11:11
είσαι ο πρώτος που με διορθώνει (το χω γράψει σε άπειρα κείμενα και το χω δει γραμμένο μπόλικες φορές). ετοιμαζόμουν να σου ζητήσω τα ρέστα αλλά μόλις άνοιξα μπαμπινιώτη και είδα ότι είναι περαιτέρω. είσαι μεγάλη λουκία δηλαδή και θα με είχες γλιτώσει απ'τον κόπο να ανοίγω λεξικά όταν ετοιμάζομαι να διαβάσω για ρευστομηχανική αλλά εντάξει σε πινκάρω γιατί έτσι γράφουμε όλοι λίγο πολύ.
γλιτώνω ή γλυτώνω εντωμεταξύ; μη με πεις να ξανανοίξω τον μπαμπινιώτη. και μη με πεις να γραφω με 'μου'.
σ'εχω διορθώσει κι εγώ σε κείμενο, απλά δεν στο λεω (πηγαινε να τσεκαρεις!)
katwrimos
09-02-2011, 13:13
εκεί θέλω να καταλήξω πουλάκι μου, ότι δεν μπορεί το κράτος να προστατέψει τους πολίτες του και αυτόματα υπονομεύει "τα μέτρα " που παίρνει για την οικονομική -υποτιθέμενη- ανάκαμψη. Δεν μπορεί να μειώνεις τις παροχές και να μην ελέγχεις τις αυξήσεις στην αγορά , είσαι απλά άχρηστος και επικίνδυνος.
Ναι ρε, καμία αντίρρηση στο σκεπτικό σου. Το πρόβλημά μου με αυτό είναι οτι δεν νομίζω οτι ο μέσος Έλληνας διατίθεται να ζήσει χωρις αυτοκίνητο, χωρίς κινητό, χωρίς ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, χωρίς ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, χωρις κομπιούτερ κλπ. Γιατι ΟΚ ρε παιδί μου πες οτι ξαφνικά η ελλάδα ξεφορτώνεται τα καρτέλ, τοτε όντως κάποια βασικά αγαθά θα γίνουν πιο φτηνά αλλα τι γίνεται με τα άλλα αγαθά τα οποία είναι εξίσου απαραίτητα αλλα πρέπει να τα εισάγεις? Γιατι εκεί δεν υπάρχει καρτέλ, αμα θες τα αγοράζεις και απο το εξωτερικό. Για να παρεις αυτά τα αγαθά θα πρέπει να παράγεις κάτι με τα οποία θα τα ανταλλάξεις, η να δεχτείς οτι θα ζεις σε μια χώρα που δεν θα μπορείς να επωφεληθείς απο την πρόοδο της τεχνολογίας και αυτή μου φαίνεται πολύ καθηστεροάποψη για προφανείς λόγους.
BLAST!
http://2.bp.blogspot.com/_yMGxmAE_fYU/S4Wmd0LDsUI/AAAAAAAAAIE/Zf1WnqjNIs0/s320/mistos_timi_kerdos.jpg
PWNED SINCE 1865
Χα, ο ΓΑΠ ήταν πρόσφυγας στη Σουηδία όμως! Η χούντα του έδοσε πούλο!
Τωρα αυτό που λες για την ανεργία παίζει. Αλλα παίζει σε όλο τον γαμημένο κόσμο, δηλαδή και στη Σουηδία και στη Γερμανία και στην Ολλανδία έρχεται ο εργοστασιάρχης και σου λέει "ξερεις αν δεν συμφωνείς με το μισθολογικό μου σχέδιο τα μαζεύω και πηγαίνω στην Πολωνία", όμως ο μέσος μισθός παραμένει σε αστρονομικά ύψη σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατι? Γιατι παράγουν Αμστελ και Μπεεμβε και Έρικσον δύκτια και Φιλπς κλπ κλπ. Στη σουηδία μάλιστα δεν υπάρχει κατώτατος μισθός, μπορώ ΑΝΕΤΑ να παω σε σουηδική τράπεζα και να δουλέψω με 1 ευρώ το χρόνο. Το πρώτο ποιντ είναι οτι τα προβλήματα του καπιταλισμού ειναι ΕΝΑΣ απο τους πολλούς παράγοντες που η Ελλάδα είναι σε τέτοια κατάσταση και μάλιστα όχι ο μεγαλύτερος, ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η διαφθορά.
Όσον αφορά τον μαρξ, οκ θα αναφερθώ πιό εκτενώς στο τοπικ περι πολιτικής οικονομίας, αλλα επιγραμματικά σου αναφέρω το συμπέρασμα οτι αν υποθέσεις πως ο μαρξ ήταν σωστός σε ολα όσα είπε, καταλήγεις σε μια απο τις δύο επιλογές:
Α. Όλοι πρέπει να έχουν τον ίδιο μισθό. Αλλα αυτό είναι μια βλακεία κατα τη γνόμη μου. Καταλαβαίνω τη φιλοσοφική βάση αλλα δεν είμαι διατεθημένος να δεχτώ οτι η εργασία ενος γιατρού πρέπει να αμοίβεται το ίδιο με την εργασία ενος μπάτσου. Δεν λέω οτι απαραίτητα είναι λάθος άποψη αλλα υπάρχουν πολλά λογικά κενα τα οποία θα πρέπει κάποιος να συμπληρώσει για να την επανεξετάσω.
Β. Το κομμουνιστικό κόμμα αποφασίζει για τους μισθούς. Ε, οκ, αυτό το αποριπτω ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. Κανένας λογικός άνθρωπος σε κανένα μηκος και πλάτος του πλανητη δεν μπορει να υποστηρίζει οτι το σωστό είναι να βάλουμε 100 άτομα να αποφασίσουν για το πως θα πληρώνονται όλοι οι άλλοι. Η Ελευθερη Αγορά εδώ κανει PΑWN το μαρξ ενυ αουρ οφ δε ντεη, ενυ ντευ οφ δε γουήκ. Οταν 10 εκατομύρια καταναλωτές αποφασίζουν να αγοράσουν αι-Φον αντι για Νοκια και το αποτέλεσμα είναι ο εργαζόμενος της Απλ να παίρνει αύξηση και της Νόκια μείωση, υπάρχει κάτι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σε αυτή τη διαδικασία. Γιατι μπορεί ο καπιταλιστής να είναι ένα διαβολικό γουρούνι, αλλα θα αγοράσει το πολύ 2-3 κινητά, δεν μπορεί δηλαδή να επηρεάσει τη ζητηση. Δεν λέω οτι είναι τέλειο σύστημα (εδω (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?25294-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-The-Katwrimos-collection-of-notes-articles-papers-and-articles&p=1069565&viewfull=1#post1069565) έχω γράψει αναλυτικά τα προβλήματά της) αλλα σε ερωτήματα του στυλ "τι θα παράγουμε και πόσο θα πληρωθούμε για αυτό που παράγουμε" ειναι απλός σε different league απο το να βάλεις 100 μαλάκες να αποφασίζουν για την τύχη σου.
Marillion
09-02-2011, 13:16
σ'εχω διορθώσει κι εγώ σε κείμενο, απλά δεν στο λεω (πηγαινε να τσεκαρεις!)
ανται γαμεισου
ikonoklast
09-02-2011, 13:18
Η Ελευθερη Αγορά εδώ κανει PΑWN το μαρξ ενυ αουρ οφ δε ντεη, ενυ ντευ οφ δε γουήκ. Οταν 10 εκατομύρια καταναλωτές αποφασίζουν να αγοράσουν αι-Φον αντι για Νοκια και το αποτέλεσμα είναι ο εργαζόμενος της Απλ να παίρνει αύξηση και της Νόκια μείωση, υπάρχει κάτι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σε αυτή τη διαδικασία.
Πρωσπερνάο τα ιπολειπα γοιατι ώλοι βαριούντε για να πό απλός "ΛΩΛ" σε αυτι τιν πρότασυ.
enitharmon
09-02-2011, 13:23
εχω μπει σε πειρασμο να διορθωσω κειμενο του κατωριμου, αλλα δεν εχει νοημα. Το οτι εισαι απο το 2003 εξωτερικο δε λεει κάτι, είμαι περισσότερο από σενα εξω και δε γράγω τόσο ανορθόγραφα, οπότε försöka hårdare.
για τη μη υπαρξη κατωτατου μισθους στη Σουηδία: αν υπήρχαν εργοδότες που πλήρωναν 300 ευρώ κατα συρροή, κάποια στιγμή θα υπήρχε ανάγκη για νομικη διευθέτηση αυτού. Οι εργοδότες προφανώς έχουν ακόμα κοινωνική συνείδηση και υπάρχουν αρκετές δουλειές ώστε να μη χρειαστεί να δουλεύεις για 1€/ώρα
katwrimos
09-02-2011, 13:35
Η Ελευθερη Αγορά εδώ κανει PΑWN το μαρξ ενυ αουρ οφ δε ντεη, ενυ ντευ οφ δε γουήκ. Οταν 10 εκατομύρια καταναλωτές αποφασίζουν να αγοράσουν αι-Φον αντι για Νοκια και το αποτέλεσμα είναι ο εργαζόμενος της Απλ να παίρνει αύξηση και της Νόκια μείωση, υπάρχει κάτι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σε αυτή τη διαδικασία.
Πρωσπερνάο τα ιπολειπα γοιατι ώλοι βαριούντε για να πό απλός "ΛΩΛ" σε αυτι τιν πρότασυ.
Καλά οκ, προφανώς δεν ενοώ κυριολεκτικά το Ποουνινγ, αλλα το ποιντ μου παραμένει, το να αποφασίζουν οι καταναλωτές για το τι θα παραχθεί είναι απείρως προτιμότερο απο τους 100 μαλάκες που θέλουν να αποφασίζουν για μια ολόκληρη χώρα. Είναι βεβαια ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ η αγοραστική δύναμη του καθενός να αρκεί για να αγοράσει ένα αγαθό (πχ όντος ο μισθός μου είναι υπέρογκος γιατι τις υπηρεσίες του εργοδότη μου μπορεί να τις αγοράσει το 0.1% της σουηδίας, οποτε αμα έλεγα οτι αξίζω τα λεφτά μου γιατι μου τα δίνει η ελεύθερη αγορά θα ήμουν βλάκας - απο την άλλη ο εργαζόμενος της Απλ δικαιούται να λεει οτι αξιζει τα λευτά του γιατι ολοι μπορουν σε μια ανεπτυγμένη χώρα να αγοράσουν κινητο!). Όμως το πρόβλημα της αγοραστικής δύναμης λύνεται εύκολα μέσω της φορολογίας και της αναδιανομής, ενώ το πρόβλημα των 100 ζώων που θέλουν να αποφασίζουν λύνεται μόνο με σφαίρες και κρεμάλες, οπως είναι το σωστο για ΚΑΘΕ δικτατορα ΚΑΘΕ πολιτικης απόχρωσης, ναι?
Α και παρτε και ενα φαν κατωριμος τριβια: Δεν ήμουν πάντα ανορθόγραφος, στις πανελληνιες στην έκθεση είχα πάρει 17!! Ανορθόγραφο με έκανε η άτιμη κενονία που με έριξε στα ξένα χέρια!
katwrimos
09-02-2011, 13:40
εχω μπει σε πειρασμο να διορθωσω κειμενο του κατωριμου, αλλα δεν εχει νοημα. Το οτι εισαι απο το 2003 εξωτερικο δε λεει κάτι, είμαι περισσότερο από σενα εξω και δε γράγω τόσο ανορθόγραφα, οπότε försöka hårdare.
FÖRSÖK γαμώ το φελέκι μου, χωρίς α, ειναι προστακτική!!!
Δεν ξέρω, ίσως διαβάζεις βιβλία η έντυπα στα ελληνικα? Ξαναλέω δεν ημουν πάντα ανορθόγραφος, ανορθόγραφο με έκανε η άτιμη ξενιτιά, δες κατώριμος τρίβια στο παραπάνω ποστ.
edit: Τώρα είδα και το ποστ για τα 300 ευρώ, εχμ, οχι, αν όλοι οι εργοδότες δίναν 300 ευρώ θα δουλέβαμε όλοι στη Δανία, αμα δίνανε και της δανίας 300 θα βάζαμε τους φόρους στους πλούσιους στο 90%. Δεν λέω οτι η ελευθερη αγορά είναι παντού και πάντοτε σωστή, λεω απλώς οτι είναι ΑΠΕΙΡΩΣ προτιμότερη απο το να αποφασίζουν 100 μαλακες, ναι?
Άσε που το 35% των σουηδικών εταιριών είναι σε ιδιοκτησία νοικοκυριών και το άλλο 30-40% στην ιδιοκτησία του κράτους, οπότε αν όλοι οι CEOs αρχίσουν να ρίχνουν τους μισθούς, απλά θα τους απολύσουμε, ναι?
chris_boss
09-02-2011, 16:42
katwrimos, τι γνώμη έχεις για τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς που ζητούν τη συνδρομή του κράτους για να κρατηθούν;
katwrimos
09-02-2011, 18:45
katwrimos, τι γνώμη έχεις για τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς που ζητούν τη συνδρομή του κράτους για να κρατηθούν;
πολύ μεγάλο ζήτημα, ξεκίνα απο εδώ (http://www.amazon.com/13-Bankers-Takeover-Financial-Meltdown/dp/product-description/1400166845). Η γνώμη μου είναι οτι οι πολιτικοι φταίνε περισσότερο απο τους τραπεζίτες (οι οποίοι στην τελική κάνουν απλώς τη δουλειά τους), γιατι οι περισσότεροι θα μας δίναν και την κόρη τους για να μας παίρνει πίπες αν τους υποσχόμασταν μια καλοπληρωμένη θέση στην τράπεζα όταν βαρεθούν την πολιτική.
nekrobutcher
09-02-2011, 19:34
Ναι ρε, καμία αντίρρηση στο σκεπτικό σου. Το πρόβλημά μου με αυτό είναι οτι δεν νομίζω οτι ο μέσος Έλληνας διατίθεται να ζήσει χωρις αυτοκίνητο, χωρίς κινητό, χωρίς ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, χωρίς ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, χωρις κομπιούτερ κλπ. Γιατι ΟΚ ρε παιδί μου πες οτι ξαφνικά η ελλάδα ξεφορτώνεται τα καρτέλ, τοτε όντως κάποια βασικά αγαθά θα γίνουν πιο φτηνά αλλα τι γίνεται με τα άλλα αγαθά τα οποία είναι εξίσου απαραίτητα αλλα πρέπει να τα εισάγεις? Γιατι εκεί δεν υπάρχει καρτέλ, αμα θες τα αγοράζεις και απο το εξωτερικό. Για να παρεις αυτά τα αγαθά θα πρέπει να παράγεις κάτι με τα οποία θα τα ανταλλάξεις, η να δεχτείς οτι θα ζεις σε μια χώρα που δεν θα μπορείς να επωφεληθείς απο την πρόοδο της τεχνολογίας και αυτή μου φαίνεται πολύ καθηστεροάποψη για προφανείς λόγους.
BLAST!
PWNED SINCE 1865
Χα, ο ΓΑΠ ήταν πρόσφυγας στη Σουηδία όμως! Η χούντα του έδοσε πούλο!
Τωρα αυτό που λες για την ανεργία παίζει. Αλλα παίζει σε όλο τον γαμημένο κόσμο, δηλαδή και στη Σουηδία και στη Γερμανία και στην Ολλανδία έρχεται ο εργοστασιάρχης και σου λέει "ξερεις αν δεν συμφωνείς με το μισθολογικό μου σχέδιο τα μαζεύω και πηγαίνω στην Πολωνία", όμως ο μέσος μισθός παραμένει σε αστρονομικά ύψη σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατι? Γιατι παράγουν Αμστελ και Μπεεμβε και Έρικσον δύκτια και Φιλπς κλπ κλπ. Στη σουηδία μάλιστα δεν υπάρχει κατώτατος μισθός, μπορώ ΑΝΕΤΑ να παω σε σουηδική τράπεζα και να δουλέψω με 1 ευρώ το χρόνο. Το πρώτο ποιντ είναι οτι τα προβλήματα του καπιταλισμού ειναι ΕΝΑΣ απο τους πολλούς παράγοντες που η Ελλάδα είναι σε τέτοια κατάσταση και μάλιστα όχι ο μεγαλύτερος, ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η διαφθορά.
Όσον αφορά τον μαρξ, οκ θα αναφερθώ πιό εκτενώς στο τοπικ περι πολιτικής οικονομίας, αλλα επιγραμματικά σου αναφέρω το συμπέρασμα οτι αν υποθέσεις πως ο μαρξ ήταν σωστός σε ολα όσα είπε, καταλήγεις σε μια απο τις δύο επιλογές:
Α. Όλοι πρέπει να έχουν τον ίδιο μισθό. Αλλα αυτό είναι μια βλακεία κατα τη γνόμη μου. Καταλαβαίνω τη φιλοσοφική βάση αλλα δεν είμαι διατεθημένος να δεχτώ οτι η εργασία ενος γιατρού πρέπει να αμοίβεται το ίδιο με την εργασία ενος μπάτσου. Δεν λέω οτι απαραίτητα είναι λάθος άποψη αλλα υπάρχουν πολλά λογικά κενα τα οποία θα πρέπει κάποιος να συμπληρώσει για να την επανεξετάσω.
Β. Το κομμουνιστικό κόμμα αποφασίζει για τους μισθούς. Ε, οκ, αυτό το αποριπτω ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ. Κανένας λογικός άνθρωπος σε κανένα μηκος και πλάτος του πλανητη δεν μπορει να υποστηρίζει οτι το σωστό είναι να βάλουμε 100 άτομα να αποφασίσουν για το πως θα πληρώνονται όλοι οι άλλοι. Η Ελευθερη Αγορά εδώ κανει PΑWN το μαρξ ενυ αουρ οφ δε ντεη, ενυ ντευ οφ δε γουήκ. Οταν 10 εκατομύρια καταναλωτές αποφασίζουν να αγοράσουν αι-Φον αντι για Νοκια και το αποτέλεσμα είναι ο εργαζόμενος της Απλ να παίρνει αύξηση και της Νόκια μείωση, υπάρχει κάτι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σε αυτή τη διαδικασία. Γιατι μπορεί ο καπιταλιστής να είναι ένα διαβολικό γουρούνι, αλλα θα αγοράσει το πολύ 2-3 κινητά, δεν μπορεί δηλαδή να επηρεάσει τη ζητηση. Δεν λέω οτι είναι τέλειο σύστημα (εδω (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?25294-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-The-Katwrimos-collection-of-notes-articles-papers-and-articles&p=1069565&viewfull=1#post1069565) έχω γράψει αναλυτικά τα προβλήματά της) αλλα σε ερωτήματα του στυλ "τι θα παράγουμε και πόσο θα πληρωθούμε για αυτό που παράγουμε" ειναι απλός σε different league απο το να βάλεις 100 μαλάκες να αποφασίζουν για την τύχη σου.
πρώτη φορά βλέπω πρόσφυγα με τόσα πολλά λεφτά...[και μαλακία στον εγκέφαλο]
και στη Σουηδία εάν σε πετάξουν έξω απο τη δουλεία υπάρχει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας ώστε να μπορέσεις να ζήσεις με αξιοπρέπεια εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει και δεν δικαιούνται ούτε καν επίδομα ανεργίας..διότι οκ η ελεύθερη αγορά έχει τις στρεβλώσεις της αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα για να σε προστατέψει απο αυτές..αυτό δε μου φαίνεται και τόσο δίκαιο
katwrimos
10-02-2011, 01:09
και στη Σουηδία εάν σε πετάξουν έξω απο τη δουλεία υπάρχει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας ώστε να μπορέσεις να ζήσεις με αξιοπρέπεια εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει και δεν δικαιούνται ούτε καν επίδομα ανεργίας..διότι οκ η ελεύθερη αγορά έχει τις στρεβλώσεις της αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα για να σε προστατέψει απο αυτές..αυτό δε μου φαίνεται και τόσο δίκαιο
Συμφωνώ 100% εδώ. Το βασικό μου πόιντ ομως ειναι να εξηγήσω ΓΙΑΤΙ παιρνεις 500 ευρω, τωρα το γιατί η ελλάδα δεν έχει κοινονικό κράτος... τεράστιο θεμα και πολυ καταθληπτικό, ιδίως αν έχεις εκπεδευτεί σαν εμένα και καταλαβαίνεις σε ποσες αυτοκτονίες η περιστατικά χρόνιας κατάθληψης μεταφράζεται το κάθε ευρώ που κλέβει η ζιμενσ η το βατοπαιδι η ο εφοριακος, η ο αργοσχολος δημοσιος υπαλληλος...
katwrimos
10-02-2011, 01:14
Eχεις κανα ρεπο σημερα? Γιατι αντιπαραγωγικο σε κοβω αυτες τις μερες. :P
αυτό τώρα το είδα.. μετά απο 8 βδομάδες διακοπων σε 3 χρόνια (δικαιούμουν 21) να μην τα ΞΥΣΩ κι εγω λίγο?
nekrobutcher
10-02-2011, 01:41
Συμφωνώ 100% εδώ. Το βασικό μου πόιντ ομως ειναι να εξηγήσω ΓΙΑΤΙ παιρνεις 500 ευρω, τωρα το γιατί η ελλάδα δεν έχει κοινονικό κράτος... τεράστιο θεμα και πολυ καταθληπτικό, ιδίως αν έχεις εκπεδευτεί σαν εμένα και καταλαβαίνεις σε ποσες αυτοκτονίες η περιστατικά χρόνιας κατάθληψης μεταφράζεται το κάθε ευρώ που κλέβει η ζιμενσ η το βατοπαιδι η ο εφοριακος, η ο αργοσχολος δημοσιος υπαλληλος...
κατά τη γνώμη μου εάν οικονομία και κράτος πρόνοιας δε πάνε μαζι τότε το χασες το παιχνίδι.....και για όλα αυτά που γίνονται σήμερα μόνο στο πολιτικό σύστημα τα καταλογίζω..και όσο για τη διαφθορά που υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και πάλι οι πολιτικοί φταίνε, έκαναν τη χώρα μαγαζάκι τους...και κάθε φορά που ο πολίτης δε μπορεί να εξυπηρετηθεί και δε μπορεί να βρεί το δίκιο του, τότε μόνο θα χτυπήσει την πόρτα του πολιτικού για να ζητήσει χάρη..εάν όλα λειτουργούσαν σωστά ίσως να μη χρειαζόταν το λάδωμα..το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...
εσύ μπορεί να εξηγείς γιατί κάποιος παίρνει 500 ευρώ μόνο που πολλοί δε παίρνουν ούτε αυτά
katwrimos
10-02-2011, 18:36
κατά τη γνώμη μου εάν οικονομία και κράτος πρόνοιας δε πάνε μαζι τότε το χασες το παιχνίδι.....και για όλα αυτά που γίνονται σήμερα μόνο στο πολιτικό σύστημα τα καταλογίζω..και όσο για τη διαφθορά που υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και πάλι οι πολιτικοί φταίνε, έκαναν τη χώρα μαγαζάκι τους...και κάθε φορά που ο πολίτης δε μπορεί να εξυπηρετηθεί και δε μπορεί να βρεί το δίκιο του, τότε μόνο θα χτυπήσει την πόρτα του πολιτικού για να ζητήσει χάρη..εάν όλα λειτουργούσαν σωστά ίσως να μη χρειαζόταν το λάδωμα..το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...
εσύ μπορεί να εξηγείς γιατί κάποιος παίρνει 500 ευρώ μόνο που πολλοί δε παίρνουν ούτε αυτά
Οκ, δεν είναι τόσο ασπρο/μαυρο τα πράγματα. Σαφώς η οικονομική ανάπτυξη και το κοινονικό κράτος πάνε μαζί, αλλα αυτο δεν θα λύσει τα πάντα. Υπαρχει μια σειρά απο ζητήματα που είναι στραβά στην Ελλάδα και το πιό σοβαρό απο αυτά είναι η διαφθορά. Το οτι ο πολίτης αναγκάζεται να καταφύγει εκεί ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ σε γιατρό που σου ζητάει φακελάκι) αλλα όχι σε όλες. Δεν θα τα χώσω ποτε σε κάποιον που λάδωσε γιατρό για να του κάνει εγχείρηση, αλλα σε κάποιον που λάδωσε η έγλυψε για να χώσουν το γιό του στο δημόσιο θα τα χώσω και μάλιστα θα χαρώ να πάρει οχι 500 ευρώ αλλα 300 και 100. Γενικώς αν η πουστιά που κάνεις την κάνεις για να φάς τη θέση κάποιου άλλου είσαι για μένα στο ίδιο επίπεδο με τους μπάτσους και τους πολιτικούς και δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι. Αν την πουστιά που κάνεις την κάνεις γιατι αλιώς θα πεθάνεις, τοτε προφανώς είναι διαφορετικά τα πράματα και δύσκολα μπορει να πει κανεις οτι ειναι πουστιά με σιγουριά...
nekrobutcher
10-02-2011, 19:35
Οκ, δεν είναι τόσο ασπρο/μαυρο τα πράγματα. Σαφώς η οικονομική ανάπτυξη και το κοινονικό κράτος πάνε μαζί, αλλα αυτο δεν θα λύσει τα πάντα. Υπαρχει μια σειρά απο ζητήματα που είναι στραβά στην Ελλάδα και το πιό σοβαρό απο αυτά είναι η διαφθορά. Το οτι ο πολίτης αναγκάζεται να καταφύγει εκεί ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ σε γιατρό που σου ζητάει φακελάκι) αλλα όχι σε όλες. Δεν θα τα χώσω ποτε σε κάποιον που λάδωσε γιατρό για να του κάνει εγχείρηση, αλλα σε κάποιον που λάδωσε η έγλυψε για να χώσουν το γιό του στο δημόσιο θα τα χώσω και μάλιστα θα χαρώ να πάρει οχι 500 ευρώ αλλα 300 και 100. Γενικώς αν η πουστιά που κάνεις την κάνεις για να φάς τη θέση κάποιου άλλου είσαι για μένα στο ίδιο επίπεδο με τους μπάτσους και τους πολιτικούς και δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι. Αν την πουστιά που κάνεις την κάνεις γιατι αλιώς θα πεθάνεις, τοτε προφανώς είναι διαφορετικά τα πράματα και δύσκολα μπορει να πει κανεις οτι ειναι πουστιά με σιγουριά...
ναι οκ αλλά όπως είπα και παραπάνω όλο αυτό το συστηματάκι οι πολιτικοί το δημιούργησαν και οι πολίτες γλυκάθηκαν...όλο αυτό το πράγμα έχει πολύ βαθιές ρίζες στη νοοτροπία του Έλληνα οπότε δύσκολο να αποβληθεί.....
εδώ το χώσιμο πάει στους γιατρούς και σε όλο το σκυλολόι των νοσοκομείων...που και πάλι δίνει φακελάκι ο πολίτης για να προσέξουν τον δικό του άνθρωπο παραπάνω γιατί το σύστημα είναι σκατά μπλα μπλα μπλα και θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι.
κι εφόσων εσύ ο πολιτικός-χαμούρης έφτιαξες όλο αυτό το σύστημα πάνω απ όλα για το τομάρι σου μη μου τη βγαίνεις τώρα και πρασπιστής του δικαίου!
metamelia3
10-02-2011, 22:27
να σας πω τον καφε να ολοκληρωσουμε την ατμοσφαιρα;
nekrobutcher
10-02-2011, 22:42
πολλά βαρύς και όχι
Ρε Κάλκι σταμάτα πια να προσπαθείς να σαμποτάρεις την οποιαδήποτε συζήτηση. Άμα δεν ξέρεις (όπως εγώ) παρακολούθα, άμα ξέρεις γράψε κάτι εποικοδομητικό, νισάφι πια.
metamelia3
19-02-2011, 14:51
μα ειμαι σαμποτερ! κανω σαμποταζ! εχω ματια λεϊζερ και μαλλια τυρκουαζ!
Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
Το είδατε πρώτοι ε.
katwrimos
19-03-2011, 14:26
Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
Το είδατε πρώτοι ε.
Ναι. Αν ο γιωργακης στείλει βομβες στον γκαντάφι του συγχωρώ πολλά. Αλλα νομίζω οι Άγγλοι και οι Γάλλοι αναλαμβάνουν δράση πρώτοι.
chris_boss
19-03-2011, 15:30
κατωριμε :moutza:
Χωρίς στρατό κινδυνεύουν να μείνουν τα νησιά της Δωδεκανήσου, και ιδιαίτερα η Κως, η οποία παραμένει πλήρως αποκλεισμένη μετά την απόφαση της εταιρείας Blue Star Ferries να διακόψει τη μεταφορά με κατάσταση επιβίβασης στρατιωτών και πολεμικού υλικού με τα πλοία της, επειδή το υπουργείο Εθνικής Αμυνας της χρωστάει χρήματα.
το οποίο ισχυει εδω και μήνες ανεπίσημα. αλλά αμα είναι να συγχωρεσεις το γιωργακη, ας πανε εκεί τα λεφτα
Ναι, όταν λέω "εμπλοκή σε πολεμικό επεισόδιο" δεν αποκλείω οτι ορισμένοι βλάκες θα το στηρίξουν. Περίεργη μούγκα πάντως στα ΜΜΕ για την ελληνική συμμετοχή, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί κύκλοι μιλάνε για "αλλαγή δόγματος" και "ενεργό υποστήριξη των ελληνικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή".
ikonoklast
24-02-2015, 02:47
Αυτό το θρεντ έγινε το 2010. :touched:
Να γινει νεο πολλ με κυβερνηση Σαμαρα στις επιλογες!
Kingdom Gone
24-02-2015, 05:34
Και ΣΥΡΙΖΑ!
Α ναι για τον φρηκ μπρο και τους ανταρσυες!
freak brother
24-02-2015, 10:05
εγω ειμαι Λαπαβιτσικος .
KoiliaSamprela
24-02-2015, 19:18
Βασικά η κυβέρνηση Σαμαρα ίσως είναι χειρότερη από την ημέρα ίδρυσης του Ελληνικού κράτους και αυτό χωρίς ίχνος υπερβολής.
^ Ισχύει, αλλά θεωρώ ότι είναι άτοπο να συγκρίνουμε τις μνημονιακές κυβερνήσεις με τις προηγούμενες. Η μεταπολίτευση (=φούσκα) τέλειωσε στο καστελόριζο.
KoiliaSamprela
24-02-2015, 19:29
^ Ισχύει, αλλά θεωρώ ότι είναι άτοπο να συγκρίνουμε τις μνημονιακές κυβερνήσεις με τις προηγούμενες. Η μεταπολίτευση (=φούσκα) τέλειωσε στο καστελόριζο.
δεν το πιάνω οικονομικά, αλλά από θέμα ελευθεριών κρατικής αυθαιρεσίας ρεμούλας τραμπουκισμού και παραστρατιωτικών
asimoulis
24-02-2015, 19:40
Delete γιατί βλέπω και διευκρινίσεις κλπ σόρρυ και για τη μούτζα έφυγε γρήγορα λολ.
KoiliaSamprela
24-02-2015, 20:02
Delete γιατί βλέπω και διευκρινίσεις κλπ σόρρυ και για τη μούτζα έφυγε γρήγορα λολ.
ρε λατρεία :) δεν έχω θέμα με τις μούτζες, μου αρέσει η διαφωνία απλά εδώ μου αρέσει να κάνουμε και κουβέντα.
asimoulis
24-02-2015, 20:18
Απλά έχω ένα κόλλημα μωρέ με την χρόνια οικονομική δυσπραγία, αν μπορεί να το πιάσει το θέμα αυτή η αριστερά με ανθρώπινο και δίκαιο τρόπο πολύ πιο όμορφα. Ανεξάρτητα με εε ευρώ κλπ.
Kai pos auto to kollima diladi se ekane na moutzoseis Samprela gia tin kyvernisi Samara?
Theoreis oti i kyvernisi Samara ekane kati parapano oikonomika apo mia terastia trypa sto nero sta xronia poy upegrafe ta mnimomia to ena meta to allo kai pou efarmoze "austerity" gia na gemisoun siga siga ta tameia tis Elladas? Re man, milame gia kyvernisi pou skeftike oti o kaluteros tropos na kanei oikonomia i Ellada einai na paroume AKOMA perissotera (suntakseis, misthoi, foroi, kopsimo epidomaton, ta panta ola) apo tous ftoxous kai tous middloclassaious (ekselinismeno giati ETE eisai) kai na dosei ena xastoukaki sto magoulo ton eftrafon kai euporon eukatastaton purikauston eflogon eudaimonismenon upperklassaion. Kapoios eipe metaksy sovarou ki asteiou tis proalles oti paizei ola ayta ta xronia na min diavazan kan ti tous edinan apo tin Europi na upograpsoun oi diaforoi upourgoi, kai arxizo na pistevo oti mporei kai na egine ontos etsi
Dynato pink se Samprela
Kapoios eipe metaksy sovarou ki asteiou tis proalles oti paizei ola ayta ta xronia na min diavazan kan ti tous edinan apo tin Europi na upograpsoun oi diaforoi upourgoi, kai arxizo na pistevo oti mporei kai na egine ontos etsi
Επιβεβαιώθηκε σήμερα απ'τον πρώην αντιπρόεδρο
https://scontent-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11025755_453784514785908_3121077337865325750_n.png?oh=2f0834d8e2bfc1bd31987fea439543a0&oe=554EE0BB
asimoulis
24-02-2015, 22:25
@FIXXXER Mε καλύπτει απόλυτα όπως το θέτει ο Leech. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις 2 περιόδους. Τα λεφτά στα οποία οι Σαμαράς-Βενιζέλος δεν βάλανε χέρι γίναν και φύγαν κατά συντριπτική πλειοψηφία πριν το καστελόριζο. Και ένας από τους λόγους που δεν είναι πια στην εξουσία είναι ότι δεν τους βάλανε χέρι. Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.
επισης ο χοντρος ειπε προσφατα απο το βημα της βουλης(πιθανοτατα του ξεφυγε): 'δε λεμε ψεμματα ΠΛΕΟΝ'
stam and the witches
26-02-2015, 05:00
Ίσως και να επιμείνω στην προ 4μισαετίας τοποθέτησή μου για την κυβέρνηση Σημίτη. Μπορεί τότε να μην έγινε η απόλυτη εκτίναξη στους ουρανούς από άποψη αριθμών (αν και όσο πλησίαζαν οι ολυμπιακοί κάτι γινόταν), αλλά ήταν από το 96 που τέθηκαν αυτές οι βάσεις για την απόλυτη διαπλοκή και την αυτοκρατορία ΔΟΛ/Πήγασου, κατασκευαστικών κλπ.
Προβληματίζομαι ακόμα όμως. Η 2η τετραετία (85-89) του ΠΑΣΟΚ είχε σκανδαλάρες (και ταπεινωτική για το λαό αθώωση Παπανδρέου, κατά τη γνώμη μου), αλλά δεν ξέρω κατά πόσον μπορούμε να συγκρίνουμε με το κτήνος που δημιουργήθηκε στη συνέχεια.
Πιστεύω και πάντοτε πίστευα ότι η διαφθορά φέρει στάμπα ΠΑΣΟΚ. Πρασινοφρουροί μαφιόζοι στα χαμηλά μεν, με απόλυτο κουμάντο σε χώρους εργασίας στο δημόσιο, μηχανισμός μεγατόνων στα ψηλά δε, με υπογραφές/συμβάσεις κανονικά δωράκια στην ολιγαρχία της αλητείας.
Τελικά ψηφίζω 5ετία ΝΔ (04-09), λολ. Γιατί σημασία δεν έχει το ποιος είσαι, αλλά το πού μπορείς να φτάσεις.
ikonoklast
26-02-2015, 05:11
Έκανα το bump απλώς για να πω ότι το λεβελ μετά το 2010 είναι στον ουρανό.
Θυμίζω: Κυβέρνηση ΓΑΠ, Κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), Κυβέρνηση Πικραμένου (wat), Κυβέρνηση Σαμαρά (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ), Κυβέρνηση Σαμαρά (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).
Από όλες αυτές προσωπικά διαλέγω την τελευταία, νομίζω είναι συγκρίσιμη μόνο με την χούντα σε βάθος πολιτικής σήψης, φασιστικής νοοτροπίας και σκατοψυχιάς.
stam and the witches
26-02-2015, 05:24
Εεεε όχι μνημονιακές κυβερνήσεις. Να γίνει ξεχωριστό πολλ.
Η τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά δε με έπεισε ιδιαίτερα (για τη σκατοψυχιά της), ίσως να είχα το μυαλό μου στο countdown to ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζω κυβέρνηση Παπαδήμου. Τότε που η ολιγαρχία και οι εταίροι κατούρησαν τη λαϊκή θέληση, διόρισαν έναν τραπεζίτη και μοίρασαν θέσεις με αίθηση των πραγμάτων επιπέδου Μαρίας Αντουανέτας.
Τώρα που το σκέφτομαι, η κυβέρνηση Παπαδήμου θα μείνει στην ιστορία για τη συμπύκνωση του ιστορικού χρόνου και την αρχή του τέλους του ΠΑΣΟΚ. :headbang2:
freak brother
26-02-2015, 12:02
η κυβερνηση που θα ανεβασει το ποσοστο της χ.α αν γινει αυτο θα σημαινει αυτοματα οτι ειναι η χειροτερη κυβερνηση εβερ , μεχρι στιγμης παντως ειμαι με Κυβερνηση Καραμανλη ανετα .