PDA

View Full Version : Manowar 2010

Pages : [1] 2

Ra Pariah
11-11-2010, 19:14
C3sPRePCX6Y

:hungry::hungry::hungry::hungry::hungry::hungry:

Helm
11-11-2010, 19:40
μα καλά τώρα σοβαρά. Γιατί τί είχε η παλιά εκτέλεση; Βάζω στοίχημα ότι την είχε ηχογραφήσει όρθιος, σε λαιβ τεικ και χωρίς ρούχα.

Τέτοια σε κάνουν να δακρύζεις;

Ra Pariah
11-11-2010, 20:00
Helm, στο ER γράφουμε και σε ένα τέτοιο θέμα (υπέρ ή κατά των Manowar) οι συνήγοροι θα μαζεύουν μούτζες ή κατήγοροι πινκς. Το επανηχογραφούν επειδή μπορούν. Τελειώσαμε με αυτό.

Σε άλλα νέα...

ΟΙ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.

SpiritCrusher
11-11-2010, 20:07
Χμ; Μα όλοι όσοι επαναηχογραφούν, δεν το κάνουν γιατί μπορούν; Αυτό είναι δεδομένο, και σε 85% των περιπτώσεων μόνο κατήγοροι υπάρχουν σε τέτοια πράγματα, και όχι άδικα.

εδιτ: Εκτός και αν είπε ο μανατζερ στον Ντεμάιο ότι "οι φανς περιμένουν να ακούσουν το "καινούριο" Battle Hymns" και επειδή αυτός είναι λίγο στόκος, το κατάλαβε αλλιώς :!:

Ra Pariah
11-11-2010, 20:22
Ο DeMaio που είναι μάνατζερ του εαυτού του (:smile:) είπε στον εαυτό του "το "Battle Hymns" δεν είναι γνωστό στη Γερμανία, άρα γιατί δεν το επανηχογραφώ να το πλασάρω με καθαρή παραγωγή; Αλλιώς θα το προσέξει ο κόσμος με νέα παραγωγή αλλιώς με μια παμπάλαιη παραγωγή." Αν ψάχνεις εμπορικές εξηγήσεις, αυτή είναι η επικρατέστερη.

Αν όμως ψάχνεις μια οπαδική γνώμη, θεωρώ ότι σε μια εποχή όπου το πράγμα έχει γίνει τόσο αντι-metal, ώστε οι Machine Head να πλασάρονται από τον τύπο ως αρχιδάτοι και ριφάτοι, το "Battle Hymns" με τους -τουλάχιστον- τέσσερις ύμνους που περιέχει μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς μεταλλοποίηση των πραγμάτων. Ο κόσμος θα ξεχάσει το "aesthetics of hate" και θα ακούει "battle hymns" - και επίτρεψέ μου να προσθέσω ως επίλογο "και τα @@ μέσα!". :smile:

Helm
11-11-2010, 20:29
Τους manowar μπορεί να μην τους νοιώθω πολύ (όχι ότι τους θεωρώ κακούς) αλλά εσένα λίγο παραπάνω, ίσως μου εξηγήσεις.

Τι σχέση έχει το τι κάνουν οι manowar το 2010 με τον τόνο του παγκόσμιου μεταλ; Τι σχέση έχει τι λέει η γερμάνια για το battle hymns με το παγκόσμιο μεταλ; και τα αρχίδια μέσα σε τί; Σε ποιανού; Τα αρχίδια τίνος; Πραγματικά δυσκολεύομαι, σοβαρά ρωτώ.

commissar
11-11-2010, 20:33
οι Manowar ΓΑΜΑΝΕ machine head, slipknot, mastodon και hazunted μαζί με το υπόλοιπο σημερινό μέταλ που έχουν επιβάλλει οι αλλόθρησκοι αλλά οι manowar ξέρουν την αλήθεια και θα την διαδώσουν στον κόσμο και θα πάρουμε τα αρχίδια τους λέει, μην το ψάξεις παραπάνω, δεν θα βρεις άκρη.

Ra Pariah
11-11-2010, 20:47
Α)Τι σχέση έχει το τι κάνουν οι manowar το 2010 με τον τόνο του παγκόσμιου μεταλ; Β)Τι σχέση έχει τι λέει η γερμάνια για το battle hymns με το παγκόσμιο μεταλ; Γ)και τα αρχίδια μέσα σε τί; Σε ποιανού; Τα αρχίδια τίνος; Πραγματικά δυσκολεύομαι, σοβαρά ρωτώ.

A) Το 1992 όταν ο Κομπέιν ανέβαινε απότομα και όταν οι Maiden παρέπαιαν, το ίδιο κι οι Priest, βγήκε το "Triumph of Steel" και σε αυτό οφείλουμε ότι μπορούμε ακόμη να ακούμε τα Medieval Steel βινύλια ελεύθεροι.

Σκέψου τώρα κάτι ανάλογο για το 2010. Στη θέση του Κομπέιν, βάλε όποιον σου κάνει κέφι.

Β) Στη Γερμανία κάνουν ετήσια φεστιβάλ, είναι η μεγαλύτερη αγορά τους. Αν τα πάνε καλά στη Γερμανία έχουν πάτημα μετά και στις γύρω χώρες (μη σου πω κι ηπείρους).

Γ) "Και τα @@ μέσα" = έκφραση της αργκό που σημαίνει "γιούπι"

Helm
11-11-2010, 21:58
Α) από το 1992 μέχρι την πρόσφατη ανάκαμπψη εμπορικά του μεταλ, όσο δηλαδή ψόφαγε το άθλημα στα μάτια του κόσμου, κυκλοφόρησαν τα μισά από τα σημαντικότερα πράματα στο ιδίωμα, progressive metal, doom/death, black, 'ατμοσφαιρικό' μεταλ και τα λοιπά. Δεν έγινε καλλίτερο πράγμα από τον Κομπέιν σε ένα μεταλ το οποίο προσπαθούσε να κάνει επιτυχίες σε στιλ operation mindcrimes και black albums και κοπικατ σαβούρες 100 θρας άλμπουμ ίδια και 100 ντεθ μεταλ άλμπουμ ίδια από αριβίστες Αμερικάνους με μικρά attention spans.

Το ότι ψόφησε το πράμα και μεταλ φτιάχνανε μόνο μετά οι ανώμαλοι και ορκισμένοι ήταν κάλο. Τώρα που έχει κάνει μια επιστροφή βγαίνει το βαρετότερο post/metalcore/technodeath/slam/σκατένιο μαύρο μέταλλο εδώ και δεκαετία. Όλοι έχουν μια μεταλ μπάντα!

Πάει αυτός ο μύθος σου, αστον. Άμα ακούω Medieval Steel σήμερα (που δεν ακούω επειδή δεν μαρεσουν αλλά βάλε άλλη 80s ψαγμένη US μεταλ φάση) ακούω επειδή έψαξα, βρήκα και το γούσταρα, όχι επειδή οι Manowar έβγαλαν έναν δίσκο. Αν θες εξηγείς το κοζαλιτε επειδή δεν το πιάνω. Θες να πεις ότι οι Manowar μας φέρνουν κοντά εμάς τους βαρυμέταλλους; Δεν παίζει δηλαδή επειδή είμαι φτιαγμένος από ατσάλι αλλά τους Manowar τους κοιτάω από μακριά με απορία εδω και 15 χρόνια. Χεβι μεταλ ακούς για τον εαυτό σου ή για παρέες που θέλετε να τραγουδάτε όλοι μαζί με μπίρες και τέτοια;

Β) Πάτημα να κάνουν τι ρε Ra, ΧΙΡΟΙΚ ΚΟΝΚΟΥΕΣΤ; Manowar ακούνε όσοι ακούνε και γουστάρουνε και χαρά τους, τί εννοείς, δεν καταλαβαίνω μια. Τι θα τις κάνουν τις ηπείρους με τα αρχίδια τους; Πραγματικά το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι νομίζεις ότι άμα δεν υπήρχαν κράχτες του μεταλ σαν Manowar να θυμίζουν τί είναι το πραγματικό ατσάλι, ο κόσμος θα το ξεχνούσε.

Οι δίσκοι υπάρχουν. Θα υπάρχουν για πάντα. Όποιος ενδιαφέρεται ψάχνεται, δεν χρειάζεται να είναι 10 χρονών να του σκάσει ο μεταλοπατέρας να του δώσει δωρεάν πρώτη πρέζα hail to england. Και να χρειάζεται τέλος πάντων, το hail to england ηχογραφήθηκε, υπάρχει, δεν χρειάζεται επανηχογράφηση / overcompressed mastering για να είναι η πρέζα δυνατότερη.

Γ) Σοβαρά τώρα, τι, πως γίνεται τα αρχίδια μέσα. Δεν πονάει?

Neuroscar
11-11-2010, 22:14
Επεστρεψε ο χελμ :touched:
(γουελκαμ μπακ ντουντ)

Ra Pariah
11-11-2010, 22:21
Καταρχάς, να πω ότι το thread αυτό έγινε από τους μοντεράτορες για να μη σπάμε αρχίδια στο όφ τόπικ κι επίσης να πω ότι ποτέ δε θα φτιαχνα ένα τόπικ με τέτοιο τίτλο. Θα περίμενα να βγει ο δίσκος ή θα το πόσταρα στο HEAVY METAL=MANOWAR thread.

Helm, ποιός σου είπε ότι το metal είναι στα πάνω του τώρα; Εγώ γενικά δεν πιστεύω ότι ποτέ ήταν σε κάποια ιδιαίτερα πάνω ή σε κάποια ιδιαίτερα κάτω. Μέταλ ανέκαθεν παραγόταν. Κάθε περίοδος είχε τα καλά σημεία και τα κακά. Το "Triumph of Steel" μαζί με το "Painkiller", ωστόσο, ήταν πιθανότατα οι 2 τελευταίοι πραγματικά μεγάλοι δίσκοι από τις πραγματικά μεγάλες μπάντες. Γι' αυτό υπεραπλουστεύοντας λέω ότι ακόμα έχουμε μέταλ επειδή βγήκαν αυτοί οι δυο δίσκοι.

Για μένα το ζητούμενο πάντως δεν είναι να μαι σε ενα κωλοχώρι και να ανακαλύψω το τάδε ψαγμένο γκρουπ. Για μένα το μισό μέταλ είναι το να πας στο δισκοπωλείο, να πας στο live, στο κλαμπ και γενικά, αν γουστάρεις, να ακολουθείς τον τρόπο ζωής.

Εσύ, αν κατάλαβα καλά, το βλέπεις λίγο πιο εσωτερικά. Ντάξ θέλει συζήτηση από κοντά.

2Bfk2TH4Ilk

Πάρε και λίγο US. :dfinger:

Helm
11-11-2010, 22:37
Δεν απαντάς όμως.

1. Τί έκανε στο μεταλ ο Κομπειν ακριβώς; Μια ζωη την ακούω αυτή την πίπα με τον Κομπειν. Ακούω ατσάλια από όταν ήμουν σκατάκι και ο τύπος αυτοκτόνησε σχεδόν, το μεταλ δεν είδα να παθαίνει τίποτα, ούτε έλιωσε το Walls of Jericho μου στα χεριά όταν βγήκε το Ok Computer.

2. Το μεταλ (ας το πούμε τώρα μεταλ αυτό το πράγμα που κυκλοφορεί τέλος πάντων ) είναι σίγουρα στα πάνω του εμπορικά τελευταία και σέρνει μαζί ένα ρισπεκτ προς το πραγματικό μέταλ το οποίο δεν είχε σχεδόν ΠΟΤΕ ιστορικά. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ιδιώματος λες Iron Maiden σε άσχετους και αντί να σε ειρωνευτούν λένε 'πωω, κάτι πραγματικό... είναι... αυτοί οι Iron Maiden, ε;'. Εγώ σου λέω ότι αυτό είναι κάπως κακό για το μεταλ αλλά δεν έγινε και τίποτε, θα περάσει, θα ξεφουσκώσει (οι άσχετοι να τους μισούν και να τους κοροϊδεύουν τους Iron Maiden, εκτός αν ξεστραβωθούν και σταματήσουν να είναι άσχετοι - σε τέτοιες συνθήκες ακμάζει τόσο αφελής εφηβική μουσική σαν το HM). Σε κάθε περίπτωση, πως προσφέρουν η αντιπροσφέρουν οι manowar σε αυτό; Εγω σου λέω να ξαναηχογραφούν το γαμημένο το Battle Hymns το 2010 οι manowar είναι το πιο αντι-μεταλ πράγμα που έχω ακούσει εδώ και χρόνια. Το γαμημενο το Battle Hymns υποτίθεται ήταν για πάντα, υποτίθεται ήταν ΑΤΣΑΛΙ δεν ήταν γαμημένη λαμαρίνα που στόμωσε και σκούριασε επειδή 'η παραγωγή δεν ήτανε καλή'. Ιδέες είναι το Heavy Metal η ΣΚΑΤΕΝΙΑ ΔΙΚΑΣΗ KAI MASTER AT +6dB ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ. Με πιάνεις ελπίζω.

3. Τι είναι αυτό με τα αρχίδια μέσα;

Ra Pariah
11-11-2010, 23:00
A) Μου την μπαίνεις για τον Κομπέιν την πρώτη φορά που στην πραγματικότητα δεν είπα τίποτε γι' αυτόν.

Β) Έχω υποψίες ότι αυθαίρετα θεωρείς ότι στην παρούσα εποχή το μέταλ έχει τα πάνω του και γενικώς παίζει ένα έντονο vibe για τους Maiden ξέρω 'γώ. Άλλες χρονιές/περιόδους θεωρώ ότι είχε την ίδια δημοτικότητα. Μεταξύ σοβαρού κι αστείου να σου θυμίσω το soundtrack του "True Lies", τη συναυλία στη Μόσχα το '91

u_4QQHyL-Wg

To "You Could Be Mine" στο "Terminator II", μεταλλικές εκπομπές στην ελληνική τηλέοραση σε κρατικούς σταθμούς και άλλα πολλά.

Παρόλα αυτά η θέση μου είναι ότι όπως ακριβώς το "Triumph..." έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο στην μουσική μεταλλική ιστορία (κατ' εμέ πάντα), έτσι και το εν λόγω re-release μπορεί να αποτελέσει κι αυτό ευχάριστη έκπληξη και να σφυρηλατήσει συνειδήσεις (:dfinger:).

Γνωρίζω φυσικά ότι το ένα περιείχε φρέσκο υλικό, ενώ το re-release κομμάτια 30 χρόνων. Ωστόσο με τους βασιλείς της μουσικής ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι σε περιμένει (από την απόλυτη αστειότητα μέχρι την απόλυτη συγκίνηση/έμπνευση).

Reject
11-11-2010, 23:02
Ρα είσαι μεταλλοπρέζακας ρε φίλε.
κανένα μέταλ δεν σου σκότωσε ο κομπέην.Το ότι έδειξε στο ευρύ κοινό ότι "να ρε μαλάκες,υπάρχει και άλλη μουσική που είναι σκληρή χωρίς να είναι μέταλ" ήταν ότι πιό σπουδαίο έγινε στην μουσική βιομηχανία τα τελευταία 20 χρόνια.Εκτός αν είσαι στόκος ας πούμε και θεωρείς ότι η επανακυκλοφορία στηλ θανασιν ήρθε για να κόψει την γή στην μέση.
Τεσπά,κανένας Κομπέην δεν σας έφταιγε που ο κάθε ατάλαντος βλαχοποζεράς βαρούσε δίαλυση ή άλλαζε μουσικό στύλ,ο κόσμος πήρε χαμπάρι την απάτη του πόζερ/γκλάμ και ότι για να παίξεις καλή μουσική δεν χρειάζεται ούτε να έχεις μαλλί μέχρι τον κώλο,ούτε να είσαι φωτομοντέλο,ούτε να το παίζεις κακία και σκληράδα.
Να ευγνωμονείς λοίπον τον Κομπέην γιατί το όλο σκηνικό γύρω του ήταν μία ένεση πραγματικότητας και σε εσάς τους μεταλλάδες.Δες μέσα στα 90ς πόσο σοβαρεύτηκε το μέταλ και πόσο πιο ώριμο έγινε,και μουσικά αλλά και καλλιτεχνικά.Δες το εξώφυλλο του Soldiers of the night και του Word of mouth και κάνε την σύγκριση.

Ra Pariah
11-11-2010, 23:08
κανένα μέταλ δεν σου σκότωσε ο κομπέην.Το ότι έδειξε στο ευρύ κοινό ότι "να ρε μαλάκες,υπάρχει και άλλη μουσική που είναι σκληρή χωρίς να είναι μέταλ" ήταν ότι πιό σπουδαίο έγινε στην μουσική βιομηχανία τα τελευταία 20 χρόνια.Εκτός αν είσαι στόκος ας πούμε και θεωρείς ότι η επανακυκλοφορία στηλ θανασιν ήρθε για να κόψει την γή στην μέση.
Τεσπά,κανένας Κομπέην δεν σας έφταιγε που ο κάθε ατάλαντος βλαχοποζεράς βαρούσε δίαλυση ή άλλαζε μουσικό στύλ,ο κόσμος πήρε χαμπάρι την απάτη του πόζερ/γκλάμ και ότι για να παίξεις καλή μουσική δεν χρειάζεται ούτε να έχεις μαλλί μέχρι τον κώλο,ούτε να είσαι φωτομοντέλο,ούτε να το παίζεις κακία και σκληράδα.
Να ευγνωμονείς λοίπον τον Κομπέην γιατί το όλο σκηνικό γύρω του ήταν μία ένεση πραγματικότητας και σε εσάς τους μεταλλάδες.Δες μέσα στα 90ς πόσο σοβαρεύτηκε το μέταλ και πόσο πιο ώριμο έγινε,και μουσικά αλλά και καλλιτεχνικά.Δες το εξώφυλλο του Soldiers of the night και του Word of mouth και κάνε την σύγκριση.

Γι' αυτό δεν ήθελα να ανοίξω θρεντ! Επειδή θα έρχεται ο Ριτζέκτ και θα μου ζηταει τα ρέστα για τον Κομπέιν! :pink:

Ρε πραγματικά δε θέλω να πω κάτι γι' αυτήν την μπάντα στο συγκεκριμένο θρεντ. Το μόνο που πα είναι αυτό

"Το 1992 όταν ο Κομπέιν ανέβαινε απότομα"

Τί σας έφταιξε δεν μπορώ να καταλάβω... Βάλε στη θέση του "Στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης" και θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. :P

Ελπίζω να μην σκάσει και min-min. Έχουμε ήδη θρεντ για Νιρβάνα.

atom_smasher
11-11-2010, 23:18
Ημαρτον ρε συ παραια. Συμφωνω με χελμ, για να μην πω να πανε να ψοφησουν οι μανογουορ και πεσει κανας κεραυνος.. αχρειαστη επανακυκλοφορια για την συνταξη

Helm
11-11-2010, 23:39
1. τί γνώμη έχεις για τον Κομπειν σε συνάρτηση χεβι μεταλ

2. τί μου ποστάρεις Ρωσία 91 και μου λες για μεταλ εκπομπές στην κρατική τηλεόραση; Φυσικά σε κάποιες χώρες έγιναν όλα 10 χρόνια πιο αργά, εδώ μιλάμε για την Αμερικάνικη ποπ κουλτούρα, και πως αυτή γιγαντώθηκε και ομογενοποιησε την νερντ κουλτούρα του υπολοίπου πλανήτη με το ιντερνετ τα τελευταία 10 χρονια. Μας έρχονται τώρα φίλοι χρήστες και μας ποστάρουν 4chan μεμότυπα και οι άλλοι βαράνε παλαμάκια cutting edge, this is 2010 φάση. Στο κλίμα του 'μαλάκα τί παίζει ο άλλος' κιθαριστικου μεταλ yutube clip, στο κλίμα που θέλει τους metallica να βγάζουν 'επιστροφή στις ριζες' άλμπουμ με μπρικι μαστερινγκ από τον παραγωγό φάντασμα +12dB LOUDER THAN EVERYONE ELSE, στο κλίμα του guitar hero και του metalocalypse, το μεταλ έχει τα πάνω του. Μαν έχεις δει τι γίνεται στο youtube με την θεία μου την Φωτούλα να κάνει κοβερ την καινούρια super-tech-death μπάντα ενώ η μαμά συγυρίζει πίσω;

http://www.youtube.com/watch?v=HczJ1Hy5AOM&feature=player_embedded

αυτά τα θυμάσαι το 1995 για πες;

Ε σε αυτό το κοντεξτ πως συμβάλλουν η αντιπαλεύονται οι Manowar με επανηχογράφηση του ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ BATTLE HYMNS;

Που το πάω: το κόλλημα σου με τους manowar δεν έχει να κάνει μια με το πνεύμα του Heavy Metal, έχει να κάνει με ποδοσφαιρικό οπαδισμό και μια διάσταση τσιρκολαγνείας 'τί θα κάνουν μετά;!;!'. Δεν λέω ότι είναι κακή μπάντα ούτε ότι τους φτύνω. Λέω ότι είναι ΑΣΧΕΤΟΙ με τις εξελίξεις του μεταλ γενικά (ή αν έχουν παίξει ρόλο, ήταν οριακά αρνητικός μετά το 1990 όπως σχεδόν όλες οι παλιές μεγάλες μπάντες που υπάρχουν ακόμα με το να κοπιάρουν τον εαυτό τους και να κάνουν το μεταλ να φαίνεται συντηρητικό). Όταν οι Manowar έβγαζαν τα πρώτα άλμπουμ τους ήταν αυτό που κάνανε τρομακτικό, μαν, δεν ήταν 'ένα ακόμα manowar album'. Που είναι ο ΤΡΟΜΟΣ τώρα; Στο βίντεο του ΝτεΜαιο να ξαναηχογραφεί το γαμημένο το Battle Hymns για την Γερμανία; Τόσο σκατά;

Το HM είναι μοναχικό πράγμα. Οι manowar δεν είναι (στο κοντεξτ που συζητάμε, προφανώς ο νέος που σκλαβώθηκε από το bridge of death μονάχος του το έκανε και σε συνομιλία με τον Θεό του). Γιατί ενώ οι άλλοι χεβιμεταλλοι ξέρουν να βάζουν όρια και να λένε 'αυτό είχε σημασία -- αυτά δεν έχουν' εσύ (και άλλοι manowarαδες) δεν μπορείς να τα χώσεις στα άτομα που αποτελούν τους Manowar (που είναι πολύ διαφορετικό από την ΟΝΤΟΤΗΤΑ Manowar) για τις γελοιότητες που κάνουν τώρα; Θα σου πω γιατί, επειδή αυτά τα άτομα κάνανε πολύ συγκεντρωμένες προσπάθειες να πουλήσουν τους εαυτούς τους σαν την οντότητα, να κάνουν brand των manowar τις φάτσες τους. Είτε τους αγαπάς σύσσωμους, είτε 'δεν το καταλαβαίνεις'. Σαν τον Ολυμπιακό ένα πράγμα. Προσπαθούν να πουλήσουν τον εαυτό τους σαν τον Ορισμό Του Μεταλ και σας πιάνουν τα ενοχικά σας, κρατάνε ομήρους τις παιδικές σας αναμνήσεις από το Battle Hymns. Μπορείς να τα χώσεις στον DeMaio χωρίς να χάσεις τον αυτο-ορισμό σου!

Πες το. Ο Κομπειν δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ακούω -- δεν υπάρχει φανταστικός εχθρός προ των πηλών -- δεν με αναγκάζει κανένας να ακούω κακό μεταλ -- δεν χρωστάω τίποτε στον DeMaio του 2010. Κάνει κάλο. Δεν στα λέει αυτά τώρα ο Reject, στα λέω εγώ που ακούω ανάλογα πράγματα, καταλαβαίνω τι βρίσκεις στο Battle Hymns (το πρωτότυπο ντε).

Ra Pariah
12-11-2010, 00:02
Κούρασις, Helm. ;-)

Το ότι βλέπεις το σημερινό metal μέσα από τη στρέβλωση του youtube δε σημαίνει ότι έχει γιγαντωθεί και στην πραγματικότητα κιόλας.

Σχετικά με όλο το άλλο το σεντόνι το σχετικό με τους Manowar δε θα σου απαντήσω κάτι συγκεκριμένο. Είσαι ένα βήμα πριν από το τρόλινγκ. Σου λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί τόσο για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο. Μια πραγματική κακή στιγμή π.χ. υπήρξε ο τελευταίος δίσκος. Πιστεύω, ωστόσο, ότι αυτό το re-release μπορεί να προσφέρει κάτι.

Η εύκολη λύση είναι να το στηλιτεύσεις μέχρι εκεί που δεν παίρνει και να αρχίζεις να κράζεις μέχρι θανάτου τους μαλάκες τους Manowar-άδες, καθώς και την ίδια την μπάντα. Εγώ όμως για κάποιον αδιόρατο λόγο θέλω να το ακούσω και πού ξέρεις μπορεί να το αγαπήσω. :)

HAIL & KILL

Helm
12-11-2010, 00:18
Ντάξει, τίποτε δεν έβγαλε το θρεντ.

Hail & Kill.

atom_smasher
12-11-2010, 01:25
manowar ρε μουνια...

Raven Lord
12-11-2010, 01:43
not another manowar vs the world thread :roll:

Tribe
12-11-2010, 02:17
not another manowar vs the world thread :roll:

ayto.-

giati ka8e fora pou anoigei ena thread me tin leksi Manowar na ginetai ayto to prama ??? min to anoigetai ka8olou as paei sto diaolo kai afhste osous pisteyoun oti pisteyoun na to pisteyoun den 8a allaksei kai tipota.

Ra Pariah
12-11-2010, 14:41
Ξανατονίζω ότι το thread δεν το άνοιξα εγώ. Το απέκοψαν από το off topic.

Κι από κεί και πέρα ρε Helm σαν τί θα 'θελες να βγάλεις ένα γαμημένο thread πού το ονομάζουν "Manowar 2010";;

Στο τέλος έφτασες να με ρωτάς ποια είναι η γνώμη μου για τον Κομπέιν. :rofl::rofl:

Μήπως θες να συζητήσουμε καλύτερα τι θα κάνω μετά το μεταπτυχιακό μου ή ακόμα να συζητάγαμε για κάποιες περιπτώσεις όπου ψηφοδέλτια συγκεκριμένων κομμάτων δεν φτάνουν στα εκλογικά κέντρα;;

Ειρωνεύομαι επειδή απλούστατα αρνείσαι να δεχθείς ακόμη και σαν άποψη την -ονόμασέ την αφελέστατη και εντελώς "full κομπλέ παρωπίδες"- άποψή μου.

metamelia1
12-11-2010, 14:48
Ξανατονίζω ότι το thread δε μπλαμπλαμπλαμπλα

μπλαμπλαμπλαμπλα

HAIL & KILL

μπλαμπλαμπλα.

Jim Dandy Mangrum
12-11-2010, 14:53
h epanahxografhsh einai tragikh, gia na gelaei to sympan ketsi. geloiothtes tou ebraioDemaio

το "Battle Hymns" με τους -τουλάχιστον- τέσσερις ύμνους που περιέχει
e nai, Death Tone, Metal Daze, Fast Taker & Shell Shock.

BURNIN AMBITION
12-11-2010, 14:54
C3sPRePCX6Y

:hungry::hungry::hungry::hungry::hungry::hungry:ante gamhsou malaka
pros timhn nomiza oti erxontai live kai kaulwsa

se pinkara arixidi an kai de sou axizei
manowar re mounia

BURNIN AMBITION
12-11-2010, 14:56
malakes gamaei
me nowthw na to tragoudaw sto legacy kai kaulwnw
i kalytera sto poquito
hail to thee our infantryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Ra Pariah
12-11-2010, 15:01
Burnin αυτό το thread σε χρειαζόταν! :touched:

ZyyJcGgXAyY&feature

UCRCf8nJWKo&feature

Krux
12-11-2010, 15:09
πολύ μεγάλα πόστς ο Χελμ εδώ μέσα

atom_smasher
12-11-2010, 15:19
Ωπα! Να τη και η αρπαχτουλα πανω στο μνημα του Ντιο...Δυσθεωρατα υψη επικουρας...

warlord mkII
12-11-2010, 15:39
Manowar 2010...
Ένα φάντασμα του παλιού μεγαλείου. Μια καρικατούρα των εαυτών τους.
Ο ΝτεΜάγιο είναι τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου που δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Εμποράκος μαλακάκος.
Με τη στάση τους τα ... 20(!!!!) τελευταία χρόνια με έχουν πείσει ότι και όταν έγραφαν ύμνους και στίχους που για κάποιους έγιναν στάση ζωής (mountains, heart of steel κλπ) δεν είχαν επίγνωση του μεγαλείου τους. Απλά τους έκατσε.
Κρίμα μεν, από την άλλη δε ένα bridge of death αρκεί.

http://www.youtube.com/watch?v=EnpKZ3NF3Ug

:wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave:

atom_smasher
12-11-2010, 17:36
Manowar 2010...
Ο ΝτεΜάγιο είναι τρανταχτό παράδειγμα ανθρώπου που δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού. Εμποράκος μαλακάκος.
Με τη στάση τους τα ... 20(!!!!) τελευταία χρόνια με έχουν πείσει ότι και όταν έγραφαν ύμνους και στίχους που για κάποιους έγιναν στάση ζωής (mountains, heart of steel κλπ) δεν είχαν επίγνωση του μεγαλείου τους. Απλά τους έκατσε.
Κρίμα μεν, από την άλλη δε ένα secret of steel αρκεί.

:wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave:

Helm
12-11-2010, 17:45
Κι από κεί και πέρα ρε Helm σαν τί θα 'θελες να βγάλεις ένα γαμημένο thread πού το ονομάζουν "Manowar 2010";;

Αυτό που θέλω να βγάλω από κάθε άλλο Θρεντ: προσωπική έκθεση, κάποια βερσιόν της αλήθειας, κάτι που να έρχεται από την καρδιά, ανθρώπινος διάλογος.

Μήπως θες να συζητήσουμε καλύτερα τι θα κάνω μετά το μεταπτυχιακό μου ή ακόμα να συζητάγαμε για κάποιες περιπτώσεις όπου ψηφοδέλτια συγκεκριμένων κομμάτων δεν φτάνουν στα εκλογικά κέντρα;;

Αμέ, αν θες!

Ειρωνεύομαι επειδή απλούστατα αρνείσαι να δεχθείς ακόμη και σαν άποψη την -ονόμασέ την αφελέστατη και εντελώς "full κομπλέ παρωπίδες"- άποψή μου.

Δέχομαι την άποψή σου - την οποία όλως περιέργως κακοχαρακτηρίζεις ο ίδιος χωρίς εγώ να το έχω κάνει - προκαταβολικά, ακόμα και αν δεν την έχω καταλάβει. Σε συμπαθώ σαν άνθρωπο, η κριτική μου είναι για το φαινόμενο manowar όχι για σένα.

Επειδή σε βλέπω πολύ αμυντικό, να πω εγώ μια μικρή ιστοριούλα για να δεις ότι δεν είναι τώρα πόλεμος αυτό που σου κάνω

Ο πατέρας μου είναι από τον Πύργο, μικρός παραθέριζα κάθε καλοκαίρι στο Κατάκωλο (έχει τσούχτρες). Άκουγα εγώ Heavy Metal από τότε αλλά κυρίως Metallica και Helloween και άλλα τευτονικό-speed ακόμα, δεν είχα ανακαλύψει τον ευρύτερο χώρο του HM κανονικα. Ήταν εκεί και ένας ξάδερφος που άκουγε το Satanas Tedeum σε κασέτα και με φόβιζε!!! Εκεί γνώρισα κάτι παιδιά από τον δίπλα δρόμο λίγο μεγαλύτερα από μένα, μεταλλάδες επίσης, και λέγαμε καμιά κουβέντα στην παραλία, είχε πλάκα επειδή δεν είχα μικρός ποτέ μεταλλοπαρέες. Κάνα δυο καλοκαίρια μετά που βρεθήκαμε τυχαία σε κάποια συναυλία (μπορεί να ήταν και rockwave με manowar εδώ που τα λέμε) και τα λέγαμε... έτσι αρχίζουν να μου λένε για Manowar. Είχα ακούσει και δεν τους καταλάβαινα / δεν μου άρεσαν οι Manowar έμενα μέχρι τότε, αλλά ξέρω από Omen, από Heir Apparent, από Brocas Helm, από Cirith Ungol! Να το προσπεράσουμε δεν γίνεται;

Μαν, δεν γίνεται. Άκουσα τότε για πρώτη φορά ότι όποιος δεν ακούει Manowar είναι φολς και ότι πρέπει να 'ξεστραβωθώ' και τα ρέσα. Σε φάση με κάνανε μπλοκ αουτ τραγουδώντας το bridge of death δυο άτομα μαζί. Μόνοι τους. Έξω από τον συναυλιακό χώρο (ο ένας ήταν και καλλίφωνος!). Δεν ξέρω αν το πιάνεις πως είναι αυτό.

Και νταξ δεν έγινε και τίποτα θα μου πεις, έπεσα σε περίπτωση. Παραλλαγές του ίδιου σκηνικού (εντάξει, ίσως χωρίς το τραγούδι bridge of death ντουο α καπελα) έχουν γίνει με σχεδόν κάθε manowarα που με κόβει για παλιομεταλλο και ψάχνει να βρει τα γαλόνια μου ρωτώντας με για το ποιος είναι ο αγαπημένος μου δίσκος από τους 'θεούς'. Και όταν τους λέω δεν, κάποια παραλλαγή απαξίωσης και μειδιάματος πάντα.

Κάτι παίζει προφανώς με το πως οι manowarαδες αισθάνονται για τον εαυτό τους και την θέση τους στην ευρύτερη υποκουλτούρα. Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με την μουσική (που καλή, κακή, υπάρχει και άλλη μουσική ανάλογη έτσι; ) αλλά με το αισθητικό πλαίσιο και την επιχειρηματολογια DeMaio όλα αυτά τα χρόνια περί φολς μεταλ και κινγκς οφ μεταλ και τα ρέστα. Ακούγονται γραφικά αλλά άμα τα πεις τριακόσιες φορές σε έφηβους από ότι φαίνεται πιάνουν κάποιον τόπο.

Και καταλήγουμε τώρα στα ρεφλεξ σου: Δεν νομίζω ότι γούσταρες με το βίντεο του Ντεμειο να παίζει το Battle Hymns. Νομίζω ότι το πόσταρες - στο ER μάλιστα - σαν προβοκάτορας, για να υπάρξει κάποια αντίδραση. Για να νιώσεις ότι 'πολεμάς τους αλλόθρησκους'. Επειδή αυτό νομίζεις ότι χρωστάς στους manowar, να υπενθυμίζεις την κλισέ επιχειρηματολογία τους περί false και true kings of metal μια στο τόσο, σαν να λες 'πιστεύω ακόμα στο μεταλ'. Και όταν σου λέω ακόμα και εγώ που ξέρω για τι πράγμα μιλάω 'μαν, τί γίνεται, τί είναι αυτά;' είσαι πολύ αμυντικός. 'Τί με ρωτάς στο ER!' 'μούντζες στους αλλόθρησκους' και τα λοιπά. Τις έχω γραμμένες εγώ τις μούντζες, δεν διακυβεύεται το κοινωνικό μου προφίλ εδώ μέσα, έφυγα σε 2 μέρες. Ούτε διακυβεύεται το μεταλλαδικο μου προφίλ βάσει αν γουστάρω ό,τι μαλακία κάνουν οι Manowar. Εδώ δεν μιλάς με το ER, μιλάς μαζί μου. Μι μου ποστάρεις εμένα ειρωνείες και μετά σμάιλις που βάζουν τα γέλια και μετα Hail & Kill, κάνεις ότι κάνανε οι άλλοι οι Κατακωλέοι, δεν σε τιμά. Δεν πρόκειται να σε κοροϊδέψω ούτε να σε ειρωνευτω. Σε ρωτώ για την γνώμη σου για τον Κομπέιν επειδή είναι σχετική: σου πουλήσανε ψέμματα οι manowar και άλλοι μεταλλοπατέρες και εικάζω αν το ήξερες θα ήταν καλλίτερα για σένα και για την κατανόησή σου του ιδιώματος. Τρου δεν είναι να κάνεις ότι σου λένε οι manowar, τρου είναι να είσαι αληθινός στον εαυτό σου. Σου λεει ο εαυτός σου ότι αξίζει δάκρυ ο παπάρας ο άλλος να ξαναηχογραφεί το battle hymns το 2010;

Ford Prefect
12-11-2010, 18:59

Λοιπόν, εγώ θα συμφωνήσω ότι οι Νιρβάνα ενήργησαν ως αντι-κιτς ένεση στο μέταλ (το σοβαρό και ασόβαρο δεν τα δέχομαι σαν χαρακτηρισμούς φυσικά, that misses the point). Ακόμα και για τους ατσαλένιους μπορεί να ισχύει αυτό, καθάρισε το τοπίο από τους ευκαιριακούς με τους τρου, όλοι χαρούμενοι.
Θα διαφωνήσω ότι οι Νιρβάνα έδειξαν ότι υπάρχει και σκληρή μουσική που δεν είναι μέταλ, αυτή προφανώς προϋπήρχε (ρε πανκο-χαρντκορά!πώς το είπες αυτό;!) και η σκληρότητα των Νιρβάνα εν πάσει περιπτώσει οφείλεται στην 120% ΜΕΤΑΛ παραγωγή του Νέβερμάιντ, που αντιπαθούσε και ο Κομπέιν για τον ίδιο λόγο.

Δεν μου φταίει ούτε ο Κομπέιν, ούτε οι Νιρβάνα φυσικά, που η μέηνστρημ-πολυεθνική μουσική βιομηχανία έστρεψε το βλέμμα της στο γκραντζ και σταμάτησε να ασχολείται με ασύμφορες μπάντες τύπου Sanctuary. Γενικά αυτή η περιγραφή που γίνεται και έγινε και εδώ για τα χρόνια εκείνα νομίζω ότι οφείλει πολλά στην άκρα παραπληροφόρηση και ότινανισμό αρκετών της εποχής που δεν ξέρανε που πάνε τα τέσσερα. Αποψάρες βασισμένες σε προσωπικά βιώματα και αντίληψη χωριάτη που διαβάζει το US top ten. Και έχουν διαιωνίσει σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους κύκλους ένα μάτσο μπαρούφες, που πολύ σοβαρά παιδιά κατά τ'άλλα ενστερνίζονται. Να γίνει κουβέντα κάποια στιγμή. Το μέταλ μια χαρά πήγαινε πάντως. ΓΚΡΑΝΤΖ ΤΡΑΪΝΤ ΤΟΥ ΚΙΛ ΔΕ ΜΕΤΑΛ ΜΠΑΤ ΙΤ ΦΕΪΛΝΤ!

Η επανηχογράφηση του Battle Hymns, αντιθέτως από τις περισσότερες απόψεις με βρίσκει αδιάφορο. Είναι μια απλή εμπορική κίνηση, σχετικά έξυπνη καθώς θα πουλήσει, θα βγάλει περιοδεία και DVD και με την αφοσίωση των οπαδών τους απόλυτα χωνέψιμη. Σε σχέση μάλιστα με τις μετριότητες που βγάζουν τόσο καιρό, νομίζω ότι ο Μανογουωράκιας που συγχωρεί τα πάντα μάλλον καυλώνει να ξανακούσει ηχογραφημένο το Μπατλ Χιμν παρά "Mikro pedi me pires ap' to cheri Patera, na sou po tora katalaveno".

Είναι δύσκολος καιρός να είσαι πιστός στην αγάπη σου πάντως Ρα. Πολύ κέρατο ρε αδερφέ.

Marillion
12-11-2010, 19:02
σιγά μην είχε πολκα παραγωγή το νεβερμαιντ. πως προκύπτει αυτό περί μέταλ;
το μπλιτς ηταν 15 φορές σκληρότερο (αιχμηρό σωστότερα) και στα τεχνικά ζητήματα για την ακρίβεια!

εντιτ : αν δεν πείθεστε ορίστε
9702oPSqOE4&translated=1

Helm
12-11-2010, 19:23
μεταλ παραγωγή δεν είχε το νεβερμαιντ ούτε από τον Βιγκ που έκανε το εντζινιρινγκ ούτε από τον Γουαλας που έκανε την μίξη. Χεβι παραγωγή έχει ίσως και είναι πάρα πολύ προσεγμένη η μίξη (μα πάρα πολύ) με πολλά κόλπα που μεταλ αλμπουμς δεν τα χρειάστηκαν/φαντάστηκε ποτέ. Αλλάζουνε ταμπουρά για 2 δευτερόλεπτα σε choruses, έρχονται φεύγουν κιθάρες πλήκτρα για λεπτομεριες, ένα σορό πράγματα. Οι μεταλ παραγωγές από την άλλη είναι γραμμικές. Όπως αρχίζει το κομμάτι, με την ίδια sound identity θα τελειώσει. Άντε κανένα ακουστικό πέρασμα ή κάνα ριβερμπ. Εξαιρέσεις υπάρχουν (πχ το Promised Land που γινονται της παναγιάς τα μάτια... τυχαία η 'grunge' επιρροή εκεί; ), αλλά η 'μεταλ παραγωγή' αυτό είναι.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καθαρό, εκεί νομίζω ο Κομπειν κλώτσησε, επειδή βγήκε πολύ 'ποπ' και ξέρεις τώρα πως τα πήγαινε με το κοινό του ο άνθρωπος αυτός. Τα παράπονα του ήταν αντανάκλαση των παραπόνων του με τον εαυτό του, μια χαρά είναι η παράγωγη μακάρι να είχαν όλοι χιλιάδες δολάρια να δώσουν στον Άντυ Γουάλας.

"Γενικά αυτή η περιγραφή που γίνεται και έγινε και εδώ για τα χρόνια εκείνα νομίζω ότι οφείλει πολλά στην άκρα παραπληροφόρηση και ότινανισμό αρκετών της εποχής που δεν ξέρανε που πάνε τα τέσσερα. Αποψάρες βασισμένες σε προσωπικά βιώματα και αντίληψη χωριάτη που διαβάζει το US top ten. Και έχουν διαιωνίσει σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους κύκλους ένα μάτσο μπαρούφες, που πολύ σοβαρά παιδιά κατά τ'άλλα ενστερνίζονται. Να γίνει κουβέντα κάποια στιγμή."

Αυτό προσπαθώ να θίξω και ρωτώ για Νιρβανα.

Marillion
12-11-2010, 19:33
και στη τελική αμα θέλετε να ειστε τοσο διασπαστικοί φάτε και την καλτιά στα μούτρα

ZngPVsMOPg8&translated=1

atom_smasher
12-11-2010, 19:38
Ε παντως δεν ειμαστε ολοι οι μανογουερακιδες τυφλοι για να συγχωρουμε τα παντα! Ουτε κουφοι...ευτυχως δηλαδη που δεν τους εχουμε δει πολλες φορες..γιατι θα μας ξεκουφαναν με τις μπαρουφες τους. και δεν μιλαω για το ΣΕΦ, ουτε για το Αγκαθι. Εχουν καταντησει μαρκετινγκ ρε πουστη μου.

Mayhem
12-11-2010, 20:18
ντάξι μωρέ, περάσαν τα χρόνια, η έμπνευση έχει τελειώσει προ πολλού και αναγκαστικά το γυρνάμε στα παλιά μας επειδή δεν έχουμε τίποτα άλλο να δείξουμε, τόσες μπάντες το έχουν κάνει, συνηθισμένο φαινόμενο

Ford Prefect
12-11-2010, 20:58
Έλα παιδιά, ο ήχος της κιθάρας και των τυμπάνων στο Νέβερμάιντ δεν απαντάται στο πανκ, το γκαράζ, το ροκ γενικά, το χαρντκορ κλπ. Στο μέταλ υπάρχει αυτό το πράγμα και δεν χρειάζεται να πας πολύ μακριά, τον Wallace τον πήρανε έχοντας στο CV του τους Slayer του Reign in Blood και δώθε και τους Sepultura ας πούμε.
Προφανέστατα είναι πολύ πιο "ποπ" (μια πολύ ατυχής λέξη να περιγράψει απλά το ευκρινές κρύσταλλο ΓΚΑΖΙ) από αυτό που ήθελε ο Κομπέιν, που ο άνθρωπος το είπε. Το χαρακτήρισε και μέταλ και υπερβολικά καθαρό για τα γούστα του. Το γκαγκανίδι των Νιρβάνα συγγενεύει πολύ πιότερο με τον ήχο των Slayer και των Whitesnake του 1987 ας πούμε, αντί με τις βασικές επιρροές της μπάντας και την ίδια την μπάντα στο φινάλε (βλ. Bleach). Που του έκανε καλό βέβαια ιμο, ασχέτως τι ήθελε ο άλλος.

stam and the witches
12-11-2010, 22:26
Μα τι δεν καταλάβαινετε. Χρειάζεται ένας δίσκος για τη Γερμανία, υπάρχει θέμα εκεί με τη συλλογική μνήμη, είναι πασιφανές.

Reject
12-11-2010, 22:38

Λοιπόν, εγώ θα συμφωνήσω ότι οι Νιρβάνα ενήργησαν ως αντι-κιτς ένεση στο μέταλ (το σοβαρό και ασόβαρο δεν τα δέχομαι σαν χαρακτηρισμούς φυσικά, that misses the point). Ακόμα και για τους ατσαλένιους μπορεί να ισχύει αυτό, καθάρισε το τοπίο από τους ευκαιριακούς με τους τρου, όλοι χαρούμενοι.
Θα διαφωνήσω ότι οι Νιρβάνα έδειξαν ότι υπάρχει και σκληρή μουσική που δεν είναι μέταλ, αυτή προφανώς προϋπήρχε (ρε πανκο-χαρντκορά!πώς το είπες αυτό;!) και η σκληρότητα των Νιρβάνα εν πάσει περιπτώσει οφείλεται στην 120% ΜΕΤΑΛ παραγωγή του Νέβερμάιντ, που αντιπαθούσε και ο Κομπέιν για τον ίδιο λόγο.

Το Nevermind δεν είχε μέταλ παραγωγή.Σε καμία περίπτωση όμως.
Μπορεί να προυπήρχε η σκληρή μουσική που δεν ήταν μέταλ,όμως:
α)Κινούταν αποκλειστικά σε Underground κύκλους (είτε ήταν punk,είτε ήταν hardcore είτε ήταν οτιδήποτε που προέρχονταν από αυτά τα 2 είδη)
β)το μεγαλύτερο,συντριπτικό σχεδόν μέρος του τότε μουσικού κοινού θεωρούσε τους Guns n roses ως την πιο "επικίνδυνη" ροκ μπάντα,και τους Slayer ως την πιό ακραία.Και φυσικά,όλες οι πόζερ ροκ μπάντες απολάμβαναν δάφνες επιτυχίας,μιάς και ήταν και αυτές "επικίνδυνες".Ποιοί?οι Poison,Cinderella,Motley Crue.Αυτή ήταν η αντίδραση των Nirvana.Ουσιαστικά οι Nirvana δεν ήταν απλά μιά μπάντα,αλλά ήταν ένα αποτέλεσμα ζύμωσης επιρροών μιας 10ετίας στο Αμερικάνικο Underground.
Για αυτό και ο Κομπέην τους κατούρησε όλους αυτούς ανάμεσα στα μάτια.Φακτ.

(Για την ιστορία,δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι Nirvana-με κουράζουν)

Ford Prefect
12-11-2010, 23:14
Εγώ τους βαριέμαι.

Η παραγωγή είναι μέταλ. Τελείωσε. Φακτ. Σκάστε όλοι. Έχω δίκιο.

β) Επικίνδυνους λέγανε τους Γκανζ οι δημοσιογράφοι. Το αυτό λέγανε και για τους Μότλει Κρου, τα υπόλοιπα ούτε καν. Και εννοούσαν αληταμπουρία, ντραγκζ και αλκοολ καταχρήσεις. Σιγά τα πρωτότυπα δηλαδή. Πράγματα που λέγονταν για τους The Who, τους Stones και τους Σεξ Πίστολς ας πούμε και για το Ροκ γενικά και πολύ αόριστα. Το κοινό είχε τέτοιες παραστάσεις δεκαετίες και δεν εντυπωσιαζόταν ιδιαιτέρως, ούτε νομίζω ήρθαν οι Νιρβάνα σαν μια απάντηση σε κάτι τέτοιο.

Αν ήρθαν ως απάντηση σε κάτι οι Νιρβάνα ήταν ότι το κιτς είχε παραγίνει και υπήρχε χώρος και για κάτι διαφορετικό ως πρόταση από το μέταλ και κυρίως μια πρόταση προσιτή στον καθένα, μια νέα πρόταση φυλής προσαρμοσμένη στην αισθητική των 90ς που γενικότερα απομακρυνόταν (σύσσωμη σχεδόν) από τις υπερβολάρες των 80ς. Οι Νιρβάνα έχοντας στην φαρέτρα τους έναν ήχο μπόμπα της εποχής, catchy τραγούδια, έναν πολύ χαρισματικό frontman, έγιναν η σημαία της φυλής και ο δείκτης της βιομηχανίας για να εξαπλωθεί και να καρποφορήσει η γενικότερη Τάση της εποχής. Σημαντικοί προφανώς οι Νιρβάνα, όχι απλά μια μπάντα εννοείται αλλά σιγά την επανάσταση και σιγά πια. :Ρ

warlord mkII
12-11-2010, 23:21
Oι Nirvana δηλαδή είναι υπόδειγμα αισθητικής και καλού γούστου?

Με το λαδωμένο μαλλί και τη μπλούζα του Φρέντυ Κρούγκερ? Ήμαρτον.

Χίλιες φορές τα πέτσινα βρακάκια του Άνταμς και τραγελαφικά βιντεοκλίπ με άλογα να καλπάζουν σε Υπερβόρειες ασφαλτοστρωμένες λεοφόρους.

Το πραγματικό μέταλ πάντα underground ήταν, δεν κατάλαβε μία από γκραντζ και άλλα σατανικά. Όποιος πραγματικά γούσταρε μέταλ, έπαιζε μέταλ. Οι εταιρίες έτσι κι αλλιώς γραμμένους θα τους είχαν.

carheart
12-11-2010, 23:21
Κάθε thread για Manowar καταλήγει σε κουβέντα για τους Nirvana ενώ σε κάθε κουβέντα για τους Nirvana θα υπάρχει τουλάχιστον μια νύξη Manowar. Είναι καταπληκτικό

Δmanowar⋅Δnirvana ≥ ℏ/2

Ford Prefect
12-11-2010, 23:25
Αφού υπάρχει θέμα λέμε.

Αντικίτς είπαμε ρε warlord, ποιος μίλησε για καλό γούστο δηλαδή; Τώρα για το λαδωμένο μαλλί, δεν κατάλαβα. Τον λες άπλυτο;

warlord mkII
12-11-2010, 23:32
Τον λες άπλυτο

Χαλαρά.

00i00
12-11-2010, 23:58
@φορντ
στο βου) ο πανκης βαζει τον χαρακτηρισμο επικινδυνη μεσα σε '' ''.Για τα ντρογκια και τις ξυδοκαταστασεις ελπιζω στο ''Ροκ γενικα'' να βαζεις και τα χεβιμεταλς παραδειγματα (πολλα και χονδροειδη στα ορια αισχροτατης προπαγανδας - ζητω η PMRC).Σαφεστατα δεν ηρθαν ως καμια τετοια απαντηση οι Νιρβανες...απλα η πρεζοαισθητικη τους διεφερε απο οσες ειχε γνωρισει το μεηνστρημ κοινο μεχρι τοτε (για το αντεργκραουντ κοινο βεβαια ολα αυτα δεν σημαιναν και τιποτα)

Ναι και η απαντηση αυτην στο τοτε κιτς κατεληξε κι αυτην κιτς (βλεπε Μπους,Σιλβερτσερ κλπ αηδιες) κατι που ω τι παραξενο,συμβαινει με ολες τις απαντησεις...δυστυχως

@γουορλορντ
ναι το μεταλ δε χαμπαριαζει απο γκραντζ...ουτε κι απο τζαζ και προφανως ουτε απο τσαρλεστον
συμφωνουμε ομως οτι ουτε το γκραντζ χαμπαριαζε απο μεταλ,τζαζ και τσαρλεστον?

επισης...
http://1.bp.blogspot.com/_OqYS2bPs-mE/TEM2ZrFpl-I/AAAAAAAAANY/nkHkwn529mU/s400/kurt-cobain-courtney-love.jpg
κατι με λεει οτι η γκαρνταρομπα σου ειναι πιο κοντα στον απο πανω παρα στους απο κατω πχ...
http://wallpaper.metalship.org/images/manilla-road.jpg
(μη γινεις ΧΟΥΛΚ...για το ντυσιμο μιλαμε)

Και οντοπικ επειδης με ανεφερε ο ραπαπαριας...σημερα στην πλατεια ειχε ομιλια και επαιζε στο τερμα Ζαν Μισελ Ζαρ και σε θυμηθικα ρε

Krux
13-11-2010, 00:04
Last edited by Helm; Today at 16:54. Reason: κρουξ, θα προσπαθω να γραφω μικροτερα, αλλα μου ειναι δυσκολο

μεγάλα σε σημασία.

Ra Pariah
13-11-2010, 00:14
Με το γάλα?

Krux
13-11-2010, 00:24
Ρα ... ?

άστο
.

animae
13-11-2010, 02:15
Κάθε thread για Manowar καταλήγει σε κουβέντα για τους Nirvana ενώ σε κάθε κουβέντα για τους Nirvana θα υπάρχει τουλάχιστον μια νύξη Manowar. Είναι καταπληκτικό

Δmanowar⋅Δnirvana ≥ ℏ/2

Tελικά πάει καλά το διάβασμα, ε?

wom
13-11-2010, 11:46

Δmanowar⋅Δnirvana ≥ ℏ/2

Ίδιοι άνθρωποι γράφουν και στις δύο περιπτώσεις :)

ubu
13-11-2010, 12:36
ο άλλος λέει κιτς τους νιρβάνα επειδή ο κομπέιν είχε λαδωμένο μαλλί και φορούσε ριγέ μπλούζες. ο χριστός και ο απόστολος δηλαδή. ξέχασες να αναφέρεις ότι ήταν και αξύριστος.

διάβασα διαγωνίως το θρεντ οπότε αν είμαι οφφτοπικ σόρρυ, αλλά ξεπεράστε τον κομπλέξισμο του "γκραντζ εναντίον μέταλ" πλέον, λες και το γκραντζ ήταν κάτι ενιαίο και ομοιόμορφο και όλοι όσοι μπαίνουν κάτω από αυτή τη ταμπέλα (από τους mudhoney και soundgarden μέχρι ελεεινούς τύπου puddle of mudd) βρίσκονται στην ίδια μοίρα. το ίδιο φυσικά ισχύει και για την ταμπέλα του μέταλ (από τους sepultura και τους carcass μέχρι ελεεινούς τύπου manowar, σιγά που δε θα το λέγα) και για κάθε άλλη ταμπέλα γενικά. το σκεπτικό "τάδε είδος μουσικής εναντίον δείνα είδους" είναι τρίτη γυμνασίου στην καλύτερη και ήμαρτον, 30αρίσατε πλέον.

warlord mkII
13-11-2010, 14:10
@min min

ναι το μεταλ δε χαμπαριαζει απο γκραντζ...ουτε κι απο τζαζ και προφανως ουτε απο τσαρλεστον
συμφωνουμε ομως οτι ουτε το γκραντζ χαμπαριαζε απο μεταλ,τζαζ και τσαρλεστον?

Ε αυτό ακριβώς θέλω να πω. Κανένας δεν έκανε κακό σε κανέναν. Όποιος γούσταρε να παίξει ρούμπα, ρούμπα θα παιζε, στα παπάκια του και το μέταλ και το γκραντζ κι ολοι οι ρεμπέτες του ντουνιά.
Το γκραντζ εμμέσως έκανε ένα τεράστιο καλό στο μέταλ: τράβηξε τη δημοσιότητα με αποτέλεσμα να μας αποχαιρετήσουν πολλοί καραγκιόζηδες. Το μόνο κακό που βρίσκω είναι ότι οι μεγάλες δισκογραφικές δεν έδιναν καμμία σημασία σε πραγματικά καλές μέταλ μπάντες. Και μη πεταχτεί κανένας έξυπνος και πει ότι αντιφάσκω, απλά μετά το νεβερμαιντ περάσαμε στο αλλο άκρο: από κει που υπέγραφε ο κάθε τυχαίος σε πολυεθνική, φτάσαμε να μένουν ξεκρέμαστες φανταστικές μπάντες (κυρίως εξ αμερικής).

Στο θέμα της γκαρνταρόμπας τι να πω, η φωτογραφία manilla που βάζεις προφανώς είναι από photo session, δεν κυκλοφορούσαν έτσι να τους πετάνε τομάτες τα βλαχαδερά του Witchita.

Και για ν' απαντήσω και στον ubu παράλληλα, σιγά που οι νιρβάνα ήρθαν για ν' απαλλάξουν το κόσμο από το κιτς (που το γουστάρουμε με πάθος κιόλας) του μέταλ. Επίσης, δεν είπα πουθενά κιτς τους νιρβάνα, επισήμανα ότι η έκφραση "απάλλαξαν το μέταλ από το κιτς" είναι μια μεγαλόστομη αρλούμπα.

ikonoklast
13-11-2010, 15:32
COBAIN VS METAL 2010
Δεκαπέντε χρόνια τραγούδια.

Tribe
13-11-2010, 19:33
off topic kai on topic taytoxrona

http://www.youtube.com/watch?v=ozd4ATWQU38

to metal liwnei ton pago to gratz ti kanei ??

kleidwste to.

BURNIN AMBITION
13-11-2010, 19:49
Burnin αυτό το thread σε χρειαζόταν! :touched:

ZyyJcGgXAyY&feature

UCRCf8nJWKo&featurekatse twra diavazw tis malakies sas stis teleutaies 2 selides
se ligo krazw

BURNIN AMBITION
13-11-2010, 19:51

Δmanowar⋅Δnirvana ≥ ℏ/2giayto den eisai fusikos
fixer vres to lathos

BURNIN AMBITION
13-11-2010, 19:52
Manowar 2010...
Κρίμα μεν, από την άλλη δε ένα bridge of death αρκεί.

:wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave:bullshit detected

BURNIN AMBITION
13-11-2010, 19:52
Manowar 2010...
Κρίμα μεν, από την άλλη δε ένα secret of steel αρκεί.

:wave::wave::wave::wave::wave::wave::wave:de sas antexw
apoxwrw kai kanw ena teleio post

ubu
13-11-2010, 22:32
...χριστέ μου...

GuardianOfIvorytower
14-11-2010, 13:18
h epanahxografhsh einai tragikh, gia na gelaei to sympan ketsi. geloiothtes tou ebraioDemaio

χαχαχαχαχαχα κλασικός Jim Dandy

Witchkiller
15-11-2010, 17:34

εννοείται! Το metal daze ε'ιναι το καλύτερο κομμάτι τους. Αυτό το ξέρει όλη η βαλχάλα................

BURNIN AMBITION
01-12-2010, 17:24
to murisate oti vghke e? sas evala kai link sto links blogs lixoudies kai tourtes thread

namiroth
01-12-2010, 19:03
molis to akousa...
meta stenaxwrias mou ,dioti tous latreyw tous manowar (mexri to louder),exw na pw oti einai epoiikws aparadekto...kati ouranoksistes skalia katw apo to prwto(ntaks ayto oloi to perimename nomizw..),apsyxo,anousio, e kai pws na to kanoume...o logan den...

krima..

BURNIN AMBITION
01-12-2010, 19:23
loipon kai egw irtha na kraxw
epiko-domhtika omws

loipon meta apo dakrua neurwn pou exusa exoume aki leme

organa gamane akous to klik klik tou mpasou ta piatinia ta panta . einai super

OMWS re malakes sevasmo re
ti paparoaderfistiki fwnh eina isto hremo shmeio tou battle hymns?

KAI TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ
ΠΟΣΟ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΡΓΑ. ΠΙ ΟΑΡΓΑ ΑΠΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΤΑΡΓΟΥΔΙΑ. ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΑΘΟς ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΠΜ ΠΙΟ ΣΒΕΛΤΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΤΑ ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟ battle hymns eiai emetika. to kill kill einai sa na akouw vabir na tragoudane kill kill. auta

kai egw tous agapaw alla to battle hymns pleon den exei th sveltada tou

proswpika tha kanw mia teleutaia prospatheia
to vazw olo sto adobe audition to kanw pio svelto, to xanakouw kai vlepoume

gia thn wra omws vazw sto winamp to palio na mou fygei h maurila

skata

Tribe
06-12-2010, 20:22
η πρώτη πλευρά του δίσκου γαμάει! αν και θα συμφωνησω με μπερνι οτι θέλει ενα κλικ πιο γρήγορο.Ντραμς και μπασο ακούγονται γαμάτα!

την δευτερη με τις επικούρες δεν την ακούω μετα από αυτα που έγραψε ο προλαλησαντας.

Δεν χρειαζόταν πάντως κάτι τετοιο το 2010.

Ra Pariah
06-12-2010, 20:25
Σωστά, το 2010 χρειάζεται μονάχα τον Eddie αστροναύτη και τίποτ' άλλο!

edit: κι αν σε ρωτήσει κανείς "πώς σου φάνηκε το ομώνυμο;" απάντησέ του "στον Burnin δεν άρεσε!"

Krux
06-12-2010, 20:32
σταμάτα να βλέπεις εχθρούς της αλήθειας παντού μωρέ μαλάκα. αμάν πια.

Tribe
06-12-2010, 21:21
pariah ειμαι πιο τρου φαν των manowar απο εσενα!

δεν με νοιαζει ουτε για εντιδες αστροναυτες ουτε αλλες παπαριες.

Περιμένω όμως νέα δουλειά MANOWAR να έχει τραγούδια HEAVY METAL όπως το BATTLE HYMNS
.ααα και να έρθουν για κανα live.

namiroth
07-12-2010, 11:28
Σωστά, το 2010 χρειάζεται μονάχα τον Eddie αστροναύτη και τίποτ' άλλο!

edit: κι αν σε ρωτήσει κανείς "πώς σου φάνηκε το ομώνυμο;" απάντησέ του "στον Burnin δεν άρεσε!"

kai to ena malakia htan kai to allo malakia htan

to 2010 xreiasthke tous ACCEPT tou kai tous eixe..

Ra Pariah
07-12-2010, 16:01
Η επανηχογράφηση γάμησε κι έδειρε.

namiroth
07-12-2010, 16:31
...tous idious tous manowar

anyway... o kathenas..oti goustarizei..
end of story

Ra Pariah
07-12-2010, 16:33
YyRDrYjJTGk

Custom User
07-12-2010, 16:57
30 χρόνια τεχνολογικής ανάπτυξης μετά και η παραγωγή είναι χειρότερη. Φλατ, πλαστική και άνιωθη. Έτσι πρέπει να είναι όμως για να μας ακούνε οι Γερμανίες και οι Σουηδίες. Well done metal producers.

Witchkiller
07-12-2010, 17:08
δεν ξέρω ,δεν μου άρεσε παιδιά.

Κατ'αρχάς πόσες ακόμη αποδείξεις θέλετε για το ότι ο Logan ΔΕΝ είναι Manowar, είναι Άκυρος με αυτή τη μπάντα

Παικτηκά, ναι οκ, είναι άρτιο αλλά ρε παιδιά απλά δεν μου ακούστικε να έχει guts.....

Καλά ,από ήχο δεν μιλάμε. Που είναι η ζεστασιά και η ωμή ενέργεια του αυθεντικού?

δεν ξέρω, μου έκατσε στο λαιμό.

atom_smasher
07-12-2010, 17:17
Αρνουμαι να το ακουσω!

warlord mkII
07-12-2010, 17:20
Τα είπε καλά ο Witcie!

Να προσθέσω ότι: ο Adams πολύ πεσμένος, στο αυθεντικό μας σηκώνει κάθε σημείο του σώματος που μπορεί να σηκωθεί, στο καινούριο πάμε για χαμομήλι.
Η απαγγελία του αυθεντικού δεν πλησιάζεται από κανέναν.

Krux
07-12-2010, 22:33
ειλικρινά πιο χαζοί πεθαίνουν. μα να αντικατέστησαν την απαγγελία του Orson Welles ?

GuardianOfIvorytower
08-12-2010, 13:54
Αρνουμαι να το ακουσω!

Αυτό παιδιά, τίποτε άλλο. Διαφωνώ επί της αρχής!

stam and the witches
08-12-2010, 14:11
YyRDrYjJTGk

Αυτό είναι σαν Om στην αρχή, γαμάει.

Leech
08-12-2010, 14:35
Άκουσα το νέο "Battle Hymn" (το κομμάτι). Οκ εντυπωσιακός ήχος κλπ, αλλά το πρωτότυπο -παρά τη μέτρια παραγωγή του- εχει το προσόν ότι κάθε_γαμημένο_δευτερόλεπτό_του σε ανατριχιάζει.
Αυτό όχι. Αν δεν έγραφε Manowar θα ήταν "μια ικανοποιητική επανεκτέλεση που φυσικά δεν αγγίζει το μεγαλείο του αυθεντικού".
Δεν έχει νόημα να ακούσω τα υπόλοιπα.

The Good Son
08-12-2010, 14:48
Όσοι δεν νιώθετε την ανατριχίλα με το καινούριο αναρωτηθείτε το εξής: Εάν ένας μεταλλάς που τώρα ξεκινά ακούσει την επαναηχογράφηση και προφανώς πορωθεί γιατί θα είναι 12, όταν μετά από χρόνια ακούσει το πρωτότυπο θα ανατριχιάσει περισσότερο ή θα του φανεί ίδιο ή σαν demo ξερωγώ;

sabbattack
08-12-2010, 15:06
ξέρω άτομα που προτιμούν το Behind Blue Eyes από τους Limp Bizkit παρά από τους Who επειδή άκουσαν πρώτα το καινούριο και επειδή "δεν έχει αυτό το χαζό rock στη μέση" και "είναι αγνή μπαλάντα". Your argument is invalid

The Good Son
08-12-2010, 15:24
Ίσα ίσα αυτό που λες ενισχύει το επιχείρημά μου. Απλά το να έλεγα ότι το παλιό θα αρέσει λιγότερο μου φάνηκε υπερβολικό.

Witchkiller
08-12-2010, 15:34
Όσοι δεν νιώθετε την ανατριχίλα με το καινούριο αναρωτηθείτε το εξής: Εάν ένας μεταλλάς που τώρα ξεκινά ακούσει την επαναηχογράφηση και προφανώς πορωθεί γιατί θα είναι 12, όταν μετά από χρόνια ακούσει το πρωτότυπο θα ανατριχιάσει περισσότερο ή θα του φανεί ίδιο ή σαν demo ξερωγώ;

φίλε αν το demo σημαίνει βαρύτερο ήχο (γιατί το original έχει Βαρύτερο ήχο) και αν το demo σημαίνει ένα από τα διαχρονικότερα leads στην ιστορία του Ηeavy Metal (στο battle hymns, στις τάξεις των οπαδών της μπάντας το σόλο αυτό είναι σημείο αναφοράς και αυτό δεν είναι προσωπικό γούστο) και αν demo σημαίνει μία από τις συγκλονιστικότερες ερμηνείες στο metal (σε αντίθεση με την επανεκτέλεση όπου ο Adams, ε απλά είναι 50φεύγα ρε φίλε, γαμεί αλλά δεν είναι 30) τότε, ναι, DEMO KAI ΠΑΛΙ DEMO, KAI AΣ ΠΕΘΑΝΩ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ!

Από'κει και πέρα όλα είναι θέμα ερεθισμάτων. Ένα πιτσιρίκι που έχει μεγαλώσει με mp3s (και ΠΟΛΎ καλά κάνει) δεν ξέρω αν μπορεί να εκτιμήσει τον αναλογικό ήχο αλλά αν δεν καταλάβει την διαφορά στη "φούρια", στον "καννιβαλισμό" ,στην "επιθετικότητα", στο "πίσω και σας γάμησα ότι σας έμεινε αγάμητο" του αυθεντικού με την ,ελαφρώς, "βολεμένη" επανηχογράφιση τότε απλά δεν ακούει.

Μπόρει όλα τα παραπάνω να σου φένονται γραφικά ,προερχόμενα από ένα τύπο όπου το μουσικό του ημερολόγιο έχει κολλήσει στο 1985 (μερικές φορές βάζω και το alice in hell, έτσι για το prog της φτιάξης) αλλά ,φίλε, στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ απλά: το B.H. 2010 σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό αλλά έχει την ατυχία να συγκρίνεται με ένα ντοκουμέντο. Δεν λέω, καλή είναι η Πέγκυ Ζήνα αλλά η Κελεκίδου είναι πιο μούναρος ,τι να κάνουμε τώρα..................

namiroth
08-12-2010, 15:41
den pisteyw na akousei kanena 12xrono prwta to bj 2010...
isa isa pou me th voitheia tou internet kai ta discography torrents kai alla xilia myria telospantwn ola tha ta akousei...

episis h thelksi tis pataei kai tis dyo nomizw louloudi mou..

Witchkiller
08-12-2010, 15:49
episis h thelksi tis pataei kai tis dyo nomizw louloudi mou..

φίλε Κελεκίδου..δεν σου λέω να τσεκάρεις γιατί στάνταρ το έχεις κάνει...............

The Good Son
08-12-2010, 16:07
Το "ντεμο" σημαίνει το ίδιο με την περίπτωση που όταν αγοράζαμε reissues είχε μέσα και τα demo ή τις πρώιμες ηχογραφήσεις. Το λέω για να σου δείξω ότι τα λες αυτά γιατί έχεις δεθεί συναισθηματικά με την πρώτη - γνωστή ηχογράφηση που ακούς. Δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικό που να κάνει το ένα καλύτερο από το άλλο. Μπορεί να μην με πιστεύεις αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Και το 12 χρονο σαφώς και θα ακούσει το πρώτο (edit:to deftero) λόγω marketing. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να το εξηγήσω περαιτέρω αυτό.

Επίσης ο Logan είναι ότι πιο ιδανικό υπάρχει για τους Manowar αυτή τη στιγμή. Ξέρω ότι είστε κολλημένοι με την ωμότητα και την βαρβατίλα και την τρουίλα του ross αλλά οι 80s manowar έχουν πεθάνει καιρό τώρα. Αν συνέχιζαν με τα ίδια μυαλά το πιθανότερο θα ήταν να είναι "άλλη μια καλτ μπάντα που μας πρήζει ο εκάστοτε τρουμεταλλάς στο er". Πολύ πιθανό επίσης να ήταν κάποιοι άλλοι στη θέση τους! Ο Logan λοιπόν είναι ταμαμ γιατί τους ακολουθεί πιστά σε όποια επαγγελματική κίνηση κάνουν, παιχτικά είναι στην λεπτή γραμμή του shredding και του παραδοσιακού rock αυτοσχεδιασμού (καθώς μπουρμπουλήθρες + manowar = fail) και επίσης είναι λεπτούλης και εμφανισιακά σπάει την μυική μάζα στις ομαδικές Pics αλλά δεν τον λές και τσιλιμπήθρα λόγω γράμμωσης. Το μόνο που με χαλάει είναι το υπερβολικά λασπώδες distortion αλλά το καλύπτει η overall ικανότητα του να ανταπεξέρχεται και να παίζει καρμπόν τα τραγούδια σε κάθε Live.

Witchkiller
08-12-2010, 16:11
ok ,τότε ακούμε με διαφορετικά αφτιά (λογικό) στάνταρ. Δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσω παραπάνω.................

warlord mkII
08-12-2010, 16:26
Good son κάνεις λάθος φίλε. Δε κολλήσαμε με το Battle Hymns, το powerslave, το defenders of the faith, το open the gates απλά και μόνο γιατί τα ακούσαμε το 1985. Κολλήσαμε γιατί τα γαμημένα ορίζουν το heavy metal, γιατί 20τόσα χρόνια μετά μας καυλώνουν, μας ανατριχιάζουν, μας πορώνουν.
Οι επανηχογραφήσεις είναι σαν ξαναζεσταμένο φαγητό, χάνει κάτι από τη γεύση του. Όσοι το τόλμησαν πχ Saxon, Jag Panzer, Manowar, απέτυχαν και υπάρχει λόγος γι αυτό. Δεν είναι ίδια η καύλα μετά από 30 χρόνια, πως να το κάνουμε δηλαδή. Χέστηκα για τη παραγωγή και τις τεχνολογικές εξελίξεις, heavy metal ακούω με την καρδιά μου.

Όσο γι' αυτό:

Εάν ένας μεταλλάς που τώρα ξεκινά ακούσει την επαναηχογράφηση και προφανώς πορωθεί γιατί θα είναι 12, όταν μετά από χρόνια ακούσει το πρωτότυπο θα ανατριχιάσει περισσότερο ή θα του φανεί ίδιο ή σαν demo ξερωγώ;

ειλικρινά δεν μου καίγεται καρφί αν θα δεθεί συναισθηματικά με το ΒΗ2010. Καλά θα κάνει. Για μένα μετράει ότι ένα παιδί 12 χρονών, σε μια εποχή που για τη μάζα το ΗΜ είναι νεκρό (χα), θα γουστάρει Manowar και πιθανότατα αυτό θα τον οδηγήσει να ψάξει κι άλλα τέτοια γκρουπς.

SpiritCrusher
08-12-2010, 16:34
Αν ήθελαν κάποιον που απλά να ακολουθεί, το έκανε και ο Shankle. Tα δε σόλο του Lolgan είναι άνετα τα χειρότερα, ενώ στα λάιβ είναι όντως σταθερός στο να τα σκοτώνει. Σοβαρευτείτε.

ikonoklast
08-12-2010, 16:36
σε μια εποχή που για τη μάζα το ΗΜ είναι νεκρό (χα), θα γουστάρει Manowar

Βασικά αν το HM για τη μάζα ήταν νεκρό τότε οι Manowar δε θα πουλούσαν τα πατέρα και τις επανηχογραφήσεις υλικού του '82, θα πουλούσαν τα dubstep remix τους. (Εκτός αν το κάνουν κι αυτό δεν αποκλείω τίποτα).

The Good Son
08-12-2010, 16:38
Πώς ορίζεις το "απέτυχαν"; Γιατί αν για σένα αποτυχία είναι το να μην αρέσει ο δίσκος σε κάτι ξεχασμένους μεταλλάδες που ακούνε heavy metal με την καρδιά τους τότε κανείς δεν νοιάστηκε. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως το εγχείρημα αυτό συζητείται άρα οι πωλήσεις αυξάνονται. Επέστρεψε ο παλιός drummer και παίζει και στον δίσκο πράγμα θετικό για τις πωλήσεις και τέλος βγάλαν έναν δίσκο από το τίποτα (δεν χρειάστηκε να γράψουν νέα κομμάτια και να κριθούν για το πόσο τρου είναι εν έτει 2010) και μια περιοδεία με retro χρώμα. Όλα αυτά είναι $$ δηλαδή επιτυχία. Δεν ξέρω εάν οι μπάντες που αναφέρεις ξαναηχογράφησαν ολόκληρο δίσκο (τολμηρό εμπορικό βήμα) ή απλά κάποια κομμάτια για καινούριο δίσκο (αρκετά ασφαλές) αλλά το δεύτερο είναι σίγουρα μια αφορμή παραπάνω για να συζητηθεί η μπάντα και να πουλήσει κάτι παραπάνω.

Θα μου πεις ότι ταυτίζω την επιτυχία με το κέρδος. Κάτι που ισχύει για αυτές τις μπάντες είτε είναι manowar και έχουν εξελιχθεί σε μηχανή χρήματος ή jag panzer δηλαδή ξεχασμένοι δεινόσαυροι μεταλλάδες που θέλουν και κάνα μεροκάματο λόγω του "cult status". Όχι, επιτυχία σίγουρα είναι και το να ικανοποιήσεις μεγάλο μέρος του κοινού σου. Να σου θυμίσω όμως ότι το να αρέσει ένας δίσκος και το πώς πλασάρεται είναι κάτι που διαμορφώνεται εύκολα και πλάθεται.

Witchkiller
08-12-2010, 16:39
Αν ήθελαν κάποιον που απλά να ακολουθεί, το έκανε και ο Shankle. Tα δε σόλο του Lolgan είναι άνετα τα χειρότερα, ενώ στα λάιβ είναι όντως σταθερός στο να τα σκοτώνει. Σοβαρευτείτε.

αυτό λέω και εγώ. Ακριβώς το ίδιο πράμα................

warlord mkII
08-12-2010, 16:54
Πώς ορίζεις το "απέτυχαν"; Γιατί αν για σένα αποτυχία είναι το να μην αρέσει ο δίσκος σε κάτι ξεχασμένους μεταλλάδες που ακούνε heavy metal με την καρδιά τους τότε κανείς δεν νοιάστηκε.

Και γιατί να μην είναι ένα από τα κριτήρια επιτυχίας κι αυτό? Σε όλα τα επίπεδα (καλλιτεχνικό, εμπορικό) οι προσπάθειες αυτές είναι αποτυχημένες εξ ορισμού. Δε μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη γη που δεν μπορεί να βρει το αυθεντικό ample destruction και πρέπει να αγοράσει τις επανηχογραφήσεις. Άρα οι κινήσεις αυτές είναι καθαρά για τα φράγκα, για να τα πάρουμε από τους βλαμμένους οπαδούς που και τη κουράδα μας να τους πουλήσουμε θα τη χρυσοπληρώσουν. Και ειδικά για τους οπαδούς των Manowar αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο.
Γι αυτό θα τις κράζω και το μόνο καλό που μπορώ να δω είναι αυτό που είπες, να μπει το 12χρονο σε ένα σιντάδικο, να του γυαλίσει το ΒΗ2010 και να μάθει τους Manowar και παραπλήσιες μπάντες. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και χωρίς επανηχογραφήσεις.

green_machine
08-12-2010, 17:00
Πώς ορίζεις το "απέτυχαν"; Γιατί αν για σένα αποτυχία είναι το να μην αρέσει ο δίσκος σε κάτι ξεχασμένους μεταλλάδες που ακούνε heavy metal με την καρδιά τους τότε κανείς δεν νοιάστηκε.

Δεν ξερω ποσο ειναι ο warlord, αλλα μαλλον ειναι απο τους ξεχασμενους μεταλαδες που λες και αρκετα μεγαλο μερος του κοινου των manowar ειναι αυτοι, οποτε το 'κανεις δε νοιαστηκε' καπως αστοχο το βρισκω. Αλλωστε ακομα και οι πωλησεις δισκων (οχι μονο δισκων τετοιων συγκροτηματων, γενικα) απο αυτους επηρεαζονται, τι να σου πω, δεν νομιζω να υπαρχουν τοσα πολλα 12χρονα πια, οχι που θα ακουνε manowar, αλλα ακομα περισσοτερο που θα τρεξουν να δωσουν 15 ευρω για να αγορασουν ενα καινουργιο (remastered) δισκο ενω μπορουν να το κατεβασουν για να το ακουσουν στο κινητο. Και οπως γραφτηκε και πριν, πλεον με τα τορεντς και τις δισκογραφιες, το 12 χρονο παιζει να ακουσει πρωτα το original.

Συμφωνω παντως, πως οι επαναηχογραφησεις τους εφεραν στην επικαιροτητα, any publicity is good publicity και ετσι, αλλα για εναν οπαδο η επιτυχια ενος συγκροτηματος ειναι αποκλειστικα και μονο αν ακουγονται καλα στα δικα του αυτια, οχι το τι θα βγαλουν.

The Good Son
08-12-2010, 17:13
Και γιατί να μην είναι ένα από τα κριτήρια επιτυχίας κι αυτό?
Επειδή όπως σου γράφω και στο Post που έκανες quote, κανείς δεν νοιάστηκε. Όσο για τα υπόλοιπα, welcome to the music business. Προσπάθησα να σου εξηγήσω αλλά εις μάτην.

@green machine: @@ την επηρεάζουν. Δεν μπορώ να στο αποδείξω αλλά δεν πιστεύω ότι την επηρεάζουν τόσο. Το γιατί το ψιλοείπα πριν και βαριέμαι να ασχοληθώ να σου εξηγήσω επειδή δεν έχεις πολλά πόστ (!).

Όσον αφορά το θέμα κιθάρας τώρα. Σαν γούστο γουστάρω ross the boss και καταλαβαίνω πλήρως τι λέτε. Όμως αυτά είναι αντικειμενικά (edit: ipokimenika). Όπως ακριβώς δεν γουστάρετε solos Logan, κάποια άλλη μερίδα οπαδών γουστάρει. Το γιατί έχει την θέση αυτή είναι συνιστώσα διαφόρων πραγμάτων όπως συμπεριφορά στα tours, επαγγελματισμός, ικανότητα να παίζει τα κομμάτια άρτια, solos που ικανοποιούν μερίδα των οπαδών και άλλα που δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί δεν είμαι manager.
Παρ'όλ'αυτά όσον αφορά το θέμα shankle: Όπως μπορείτε να δείτε εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=0-XuvcU0SUk), ο τύπος δεν δένει σαν σύνολο. Ανούσιο shredding κάνει. Και το shredding είναι κάτι που ο μέσος οπαδός manowar δεν θέλει. Plus κάνει τον κιθαρίστα να φαίνεται πιο γρήγορος από τον demaio, plus ο χαρακτήρας του "γρήγορου" ανήκει στον demaio στην μπάντα. Γενικά ταιριάζει πολύ περισσότερο με οποιαδήποτε 80s hair metal band. Επίσης όπως μπορείτε να δείτε εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=p7uBfCiMh-o) από τα 3 σόλο ο shankle είναι πουθενάς όχι μόνο γιατί δεν ακούγεται αλλά γιατί φλυαρεί χωρίς λόγο. Αντίθετα ο Logan συνδυάζει και τους 2 προηγούμενους και παίζει φράσεις που μετά το πέρας του κομματιού τις θυμάσαι.

Witchkiller
08-12-2010, 17:18
Πώς ορίζεις το "απέτυχαν"; Γιατί αν για σένα αποτυχία είναι το να μην αρέσει ο δίσκος σε κάτι ξεχασμένους μεταλλάδες που ακούνε heavy metal με την καρδιά τους τότε κανείς δεν νοιάστηκε. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως το εγχείρημα αυτό συζητείται άρα οι πωλήσεις αυξάνονται.

Κατ'αρχάς αυτό το "ξεχασμένοι μεταλλάδες που ακούνε hm με την καρδιά τους"....τι ακριβώς θες να πεις? Μπορείς να μου δώσεις ορισμό του επίκαιρου hmetalά που ακούει hm με την καρδιά του? Απλά από περιέργια ρωτάω γιατί το κοινό των Manowar είναι παραδοσιακοί οπαδοί του heavy metal (στην πλειοψηφία του). Βοηθησέ με σε παρακαλώ

Το ότι συζητιέται, και? Οκ ,φυσικά και θα συζητιθεί, οι Manowar βγάζουν δίσκο ,όχι οι Steamroller, και βασικά επαναηχογραφούν κάτι τόσο κλασσικό. Από'κει και πέρα πως αυτό θα επιρρεάσει ,θετικά μιλάω, τις πωλήσεις του αφού στους κύκλους των παραδοσιακών μεταλλάδων πέφτει ,κυρίως, θάψημο?

Και άντε να δεχτώ ότι οι οπαδοί των Manowar είναι τύποι που θέλουν να τα έχουν όλα από την αγαπημένη τους μπάντα(σεβαστό, και εγώ είμαι έτσι με Running Wild) και θα τον πάρουν το δίσκο......με μισή καρδιά όμως..........αυτό κάνει το δίσκο επιτυχημένο? Επειδή δεν θα μείνει στο ράφι?

γαμώ

namiroth
08-12-2010, 17:18
oxi kai @@ thn ephreazoun...

isa isa pou aytoi exw thn entypwsh einai h pleiopsifia pou AGORAZEI pleon en antithesei me ta 12xrona,13xrona k.o.k. poy kanoun ena klik katevazoun diskous pou oloi aytoi ksepatwthikan sthn hlikia tous na anakalipsoun / apokthsoun kai meta apla skeftontai "omg ayto gamaei,rofl pou den to ksera o noob,LOL se mena" kai loipes omorfies..

alla oute gw exw arketa post distihws..

The Good Son
08-12-2010, 17:33
@Witchkiller: Όχι δεν μπορώ να σου δώσω ορισμό. Επίσης όπως είπαν παραπάνω any publicity is good publicity. Καλύτερα ένας δίσκος να συζητιέται και να θάβεται παρά να μην συζητιέται και να γαμάει. Ο πρώτος θα πουλήσει παραπάνω. Σου επαναλαμβάνω επίσης ότι το αν γαμάει είναι υποκειμενικό και διαμορφώνεται.

@namiroth: Τσέκαρε comments σε youtubes σε forums κλπ. Ούτε εγώ μπορώ να σου κάνω στατιστική μελέτη για το αγοραστικό κοινό των manowar, αλλά θα δεις ότι η ζυγαριά δεν γέρνει τόσο απόλυτα προς την "πλειοψηφία" που λες.

Στην τελική το νέο δίσκο όπως είπε ο witchkiller θα τον αγοράσει και μεγάλη μερίδα κολλημένων οπαδών. Δεν θα τους αρέσει; Σταρχίδια μας, κάνουμε μια κίνηση όπως στο Live που τους μάζεψαν όλους και ξεχνιέται το θέμα (και βγάλαμε και φράγκα). Οπότε έχουμε τους καινούριους οπαδούς και μια μεγάλη μερίδα παλαιών να το αγοράσει. $$. Επίσης ένα άλλο Plus του νέου δίσκου είναι τα δικαιώματα ε. Πολύ πιθανώς στα ραδιόφωνα/μαγαζιά να παίζεται το καινούριο. Και δεν μιλάω σαφώς για Ελληνικά μαγαζιά.

Witchkiller
08-12-2010, 17:34
isa isa pou aytoi exw thn entypwsh einai h pleiopsifia pou AGORAZEI pleon en antithesei me ta 12xrona,13xrona k.o.k. poy kanoun ena klik katevazoun diskous pou oloi aytoi ksepatwthikan sthn hlikia tous na anakalipsoun / apokthsoun kai meta apla skeftontai "omg ayto gamaei,rofl pou den to ksera o noob,LOL se mena" kai loipes omorfies..

+ και αυτό. Σε μερσώ Νάιλς

namiroth
08-12-2010, 17:40
ta xw dei .....
den shmainei oti oloi aytoi to agorasan.....
pio pithanon na eswsan mia playlist sto tube h na to katevasan....
to gousto tous einai asxeto sthn prokeimenh...

Witchkiller
08-12-2010, 17:45
@Witchkiller: Όχι δεν μπορώ να σου δώσω ορισμό. Επίσης όπως είπαν παραπάνω any publicity is good publicity. Καλύτερα ένας δίσκος να συζητιέται και να θάβεται παρά να μην συζητιέται και να γαμάει. Ο πρώτος θα πουλήσει παραπάνω. Σου επαναλαμβάνω επίσης ότι το αν γαμάει είναι υποκειμενικό και διαμορφώνεται.

@namiroth: Τσέκαρε comments σε youtubes σε forums κλπ. Ούτε εγώ μπορώ να σου κάνω στατιστική μελέτη για το αγοραστικό κοινό των manowar, αλλά θα δεις ότι η ζυγαριά δεν γέρνει τόσο απόλυτα προς την "πλειοψηφία" που λες.

Στην τελική το νέο δίσκο όπως είπε ο witchkiller θα τον αγοράσει και μεγάλη μερίδα κολλημένων οπαδών. Δεν θα τους αρέσει; Σταρχίδια μας, κάνουμε μια κίνηση όπως στο Live που τους μάζεψαν όλους και ξεχνιέται το θέμα (και βγάλαμε και φράγκα). Οπότε έχουμε τους καινούριους οπαδούς και μια μεγάλη μερίδα παλαιών να το αγοράσει. $$. Επίσης ένα άλλο Plus του νέου δίσκου είναι τα δικαιώματα ε. Πολύ πιθανώς στα ραδιόφωνα/μαγαζιά να παίζεται το καινούριο. Και δεν μιλάω σαφώς για Ελληνικά μαγαζιά.

Φίλε, σόρυ, αλλά μιλάς σαν manajer

Oκ ,με την ίδια λογική και το X - Factor είναι πετυχημένος δίσκος, και το Turbo επίσης,και τα load, reload.....μόνο που για την επιτυχεία του δίσκου αγόρι, και αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις, παίζει ρόλο και η υστεροφημία. Το Battle Hymn θα συνεχίσει να φιγουράρει σε σχετικά αφιερώματα,δημοψηφίσματα στην κορυφή, η επανηχογράφηση όχι. Αλήθεια σου λέω, θα το δείς. Έι, θα έχεις και τις σχετικές σου δημοσκοπίσεις και άκοπα.

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά σου λένε κάτι γιατί απ'ότι βλέπω αντμετωπίζεις την "επιτηχεία" με νούμερα. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Α, και που'σαι ,εφ'όσον δεν μπορείς να μου δώσεις ορισμό για τον "ξεχασμένο hmεταλλά που ακούει με την καρδιά του" μπλα μπλα τότε τότε πως ξέρεις ότι πέτυχε το εγχείρημα?

BURNIN AMBITION
08-12-2010, 18:04
απο το τελευταιο ποστ μου το θρεντ πηρε πολυ δρομο

γενικα, καλα τα λεει ο μαγισοσκοτωστρας

βασικα οσοι δε γουσταρουν μανογουορ, πουλο απ οτο θρεντ γιατι δεν εχει νοημα

οι μανογουορ για τους πιο πολλους, (οχι για εμας τους τρου βεβαια) εδω και καιρο, πολυ καιρο εχουν καταντησει γραφικοι. αρα τι να περιμενεις απο δαυτους σε μια δισκοκριτικη?
οταν ομως οπαδοι τους αρχιζουν και λενε τι μαλακιες ειναι αυτες μωρε, ε τοτε κατι παιζει.

το ριπλει δεν ειναι καλο
τελεια και παυλα.
οι μειντεν ειχαν κανει ριμαστερ ολα τα λμπουμ τους αλλα το αποτελεσμα ηταν μια χαρα. αλλα καναν ριμαστερ. δε βαλαν το ντικινσον να ξανατραγουδα ξερω γω κιετς. διορθωσαν καποια πραγματα μιας και η τεχνολογια εξελιχθηκε και ολα οκ.
το ιδιο εκανα α και οι τουιστιντ σιστερ στο στει χανγκρι. μια χαρα και εκει. οχι ομως οι μανογουορ. επρεπε ολα απ οτην αρχη. πηραν ενα ρισκο, και τελικα τα σκατωσαν

τελοσπαντων, το αλμπουμ ειαι καο. αυτο ειναι αντικειμενικο.
εχουμε ομως το αυθεντικο οποτε στα αρχιδια μας. και οι ανωριμοι ξανα εγραψαν το ασε κατω το δικανο γιαγια και το γαμησαν. ενταξει τι περιμενεις? ειδικα οταν τοσα χρονια εχεις ταυτιστει με το πρωτοτυπο

τελοσπαντων
το θεμα ειναι αλλο
μπορουν να παιξουν λαιβ ελλαδα και να τα γαμησουν ολα οπως τη τελευταια φορα?(2006 αν θυμαμαι καλα)? με το ντραμερ αυτο δε νομιζω. αν ομως μπορουν ε τοτε σταρχιδια μου. ας παιζω ντραμς και εγω.
η ουσια μετραει

και το ποστ αυτο ειναι ανουσιο
απλα βαριωμουν και ειχα καιρο να γραψω μαλακιες

The Good Son
08-12-2010, 18:08
Witchkiller Από τους δίσκους που αναφέρεις, νομίζω πως μόνο το Load πούλησε ικανοποιητικά. Σε άλλα νέα, εάν διαβάσεις τα προηγούμενά μου ποστ, θα διαπιστώσεις ότι κάπου λέω στον warlord IIasdf mdk "Θα μου πεις ότι ταυτίζω την επιτυχία με το κέρδος...Όχι, επιτυχία σίγουρα είναι και το να ικανοποιήσεις μεγάλο μέρος του κοινού σου". Συγκεκριμένα μάλιστα η γενιά μου θεωρεί τους δίσκους που αναφέρεις πολύ καλούς. Εκτός από το turbo lover γιατί δεν το πρόλαβαν όταν έβγαινε και τους το πασάρανε ως "ξεπούλημα των Priest". Προσωπικά βέβαια το ομότιτλο κομμάτι είναι από τα αγαπημένα μου priest. Ξέρω επίσης πολλούς που λένε ότι το x-factor είναι το καλύτερο maiden ενώ προσωπικά εγώ θεωρώ το outlaw torn από το load, το αγαπημένο μου τραγούδι metallica. Δεν σου τα λέω αυτά για να σε πείσω ότι είναι καλοί δίσκοι, αυτό είναι γούστο. Απλά επειδή συμφωνώ με το ότι η υστεροφημία και η ιστορία κρίνει έναν δίσκο σου δείχνω αυτό που σου λέω παραπάνω. Ότι το "τί είναι καλό" διαμορφώνεται. Αλλά όλα αυτά είναι άσχετα γιατί μιλάμε για επαναηχογράφηση, όχι για νέο δίσκο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το ένα με το άλλο. Τα λέει και ο demaio στο promo video. Η υστεροφημία θα επηρεαστεί από την κίνηση. Η οποία είναι για τα φράγκα χαίρω πολύ καλά κάνουνε γιατί είναι ΕΤΑΙΡΙΑ, ΠΑΡΤΕΤΟΧΑΜΠΑΡΙ.

Επίσης αν διαβάσεις τι λές, μου ζήτησες ορισμό για τον "επίκαιρο hmetalά που ακούει hm με την καρδιά του" όχι τον "ξεχασμένο hmεταλλά που ακούει με την καρδιά του". Για τον δεύτερο μπορώ να σου δώσω:ορίστε (http://www.king-mag.com/online/wp-content/uploads/2008/11/itdept.jpg).

warlord mkII
08-12-2010, 18:13
:moutza:

για το λινκ.

και δεν υπάρχει δίσκος turbo lover.

BURNIN AMBITION
08-12-2010, 18:14
α, επισης το τουρμπο που αναφερατε ειναι δισκαρα, το χ φακτορ σιγουρα δεν εινα ιτο χειροτερο μειντεν (εχουμε και το μπρειβ λολ) και γενικα αν ξεπερασεις τη φωνη του μπλειζ και καταλαβεις οτι κανουν κατι διαφορετικο πιο νταρκ κιετς και δεν εισαι μαλακοπιτουρας, ειναι καλο αλμπουμ, εμενα μου αρεσει αρκετα), και το λοαντ ριλοαντ ειναι σκατα. ειδικα το ριλοαντ ε.βεβαια σκατα θεωρω και το μισο μπλακ αλμπουμ οποτε...

Ra Pariah
08-12-2010, 18:19
Burnin, δεν σου τα παν καλά οι Sister στο "Still Hungry" επανηχογράφησαν ολάκερο τον αυθεντικό δίσκο.

Από 'κει και πέρα θέλω να πω το εξής: σέβομαι απεριόριστα "πάλιουρες" (:pink:) οπαδούς της μπάντας στη φάση των Warlord και Guardian, παρόλα αυτά έχω να πω απ' την πλευρά μου ότι αυτό που ακούω είναι η καλύτερη στιγμή των Manowar τα τελευταία 10 γεμάτα χρόνια. Το όλο συναίσθημα δηλώνει "παρόν", οι δε παικτικές επιλογές είναι ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-έ-ς. Κάποιες λέξεις του Adams που ακούγονται "κάπως" είναι εξαιτίας της ηλικίας του, όπως είπε κι ο Κώστας. Αυτό και μόνο εμένα μου φαίνεται βελτίωση. Δεν παραβλέπω το γεγονός ότι οι συνθέσεις είναι 30 χρονών (:dfinger:), εστιάζω περισσότερο σε μια τεχνοτροπία που θεωρούσα ότι οι Manowar την είχαν ξεχάσει προ πολλού όποτε έμπαιναν στο studio. Το πιθανότερο είναι να αγορασθεί. :dfinger:

Witchkiller
08-12-2010, 18:22
Witchkiller Από τους δίσκους που αναφέρεις, νομίζω πως μόνο το Load πούλησε ικανοποιητικά. Σε άλλα νέα, εάν διαβάσεις τα προηγούμενά μου ποστ, θα διαπιστώσεις ότι κάπου λέω στον warlord IIasdf mdk "Θα μου πεις ότι ταυτίζω την επιτυχία με το κέρδος...Όχι, επιτυχία σίγουρα είναι και το να ικανοποιήσεις μεγάλο μέρος του κοινού σου". Συγκεκριμένα μάλιστα η γενιά μου θεωρεί τους δίσκους που αναφέρεις πολύ καλούς. Εκτός από το turbo lover γιατί δεν το πρόλαβαν όταν έβγαινε και τους το πασάρανε ως "ξεπούλημα των Priest". Προσωπικά βέβαια το ομότιτλο κομμάτι είναι από τα αγαπημένα μου priest. Ξέρω επίσης πολλούς που λένε ότι το x-factor είναι το καλύτερο maiden ενώ προσωπικά εγώ θεωρώ το outlaw torn από το load, το αγαπημένο μου τραγούδι metallica. Δεν σου τα λέω αυτά για να σε πείσω ότι είναι καλοί δίσκοι, αυτό είναι γούστο. Απλά επειδή συμφωνώ με το ότι η υστεροφημία και η ιστορία κρίνει έναν δίσκο σου δείχνω αυτό που σου λέω παραπάνω. Ότι το "τί είναι καλό" διαμορφώνεται. Αλλά όλα αυτά είναι άσχετα γιατί μιλάμε για επαναηχογράφηση, όχι για νέο δίσκο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις το ένα με το άλλο. Τα λέει και ο demaio στο promo video. Η υστεροφημία θα επηρεαστεί από την κίνηση. Η οποία είναι για τα φράγκα χαίρω πολύ καλά κάνουνε γιατί είναι ΕΤΑΙΡΙΑ, ΠΑΡΤΕΤΟΧΑΜΠΑΡΙ.

Επίσης αν διαβάσεις τι λές, μου ζήτησες ορισμό για τον "επίκαιρο hmetalά που ακούει hm με την καρδιά του" όχι τον "ξεχασμένο hmεταλλά που ακούει με την καρδιά του". Για τον δεύτερο μπορώ να σου δώσω:ορίστε (http://www.king-mag.com/online/wp-content/uploads/2008/11/itdept.jpg).

και πάλι δεν μου απαντάς πουθενά. Αυτούς τους δίσκους (που πούλησαν καμπόσο, όχι τρελά αλλά καμπόσο) δεν τους θυμάται κανένας τώρα (οκ, οι Metallica δεν μηνμονεύονται για τα load). Μη μου πεις για το πιο κομμάτι σ'αρέσει κτλ κτλ. Και 'μένα το αγαπημένο μου από Maiden είναι το bring your daughter... αλλά είμαι στους "απ'ώξω" γι'αυτή την επιλογή μου.Προφανώς και οι Maiden δεν γίναν maiden Για το bring your daughter...........

Τα περί εταιρείας τι τα βάζεις σε κεφαλαία? Ναι, το ξέρουμε ότι είναι εταιρεία.....εγώ απλά προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις ότι αυτός ο δίσκος δεν είναι τόσο καλός όσο το αυθεντικό. Γιατί πολύ απλά ,όσο και να πουλήσει, το αυθεντικό θα μηνμονεύεται στον αιώνα των αιώνων. Θες να είναι αφιέρωμα στο epic? Θες να είναι στα 200,300,1000 καλύτερα? Θα υπάρχει. Αυτό, όχι η επανηχογράφηση. Απλά πράματα. Και φυσικά υπάρχουν και λόγοι που ΘΑ συμβεί αυτό. Τους ανέλυσα............

Αυτή η φώτο αντιπροσωπεύει ξεχασμένο μεταλά? Μάλλον ο εφήμερος μεταλλάς είναι πιο στυλάτος? Ωραίος................

BURNIN AMBITION
08-12-2010, 18:23
Burnin, δεν σου τα παν καλά οι Sister στο "Still Hungry" επανηχογράφησαν ολάκερο τον αυθεντικό δίσκο.

Από 'κει και πέρα θέλω να πω το εξής: σέβομαι απεριόριστα "πάλιουρες" (:pink:) οπαδούς της μπάντας στη φάση των Warlord και Guardian, παρόλα αυτά έχω να πω απ' την πλευρά μου ότι αυτό που ακούω είναι από τις καλύτερες στιγμές των Manowar τα τελευταία 10 γεμάτα χρόνια. Το όλο συναίσθημα δηλώνει "παρόν", οι δε παικτικές επιλογές είναι ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-έ-ς. Κάποιες λέξεις του Adams που ακούγονται "κάπως" είναι εξαιτίας της ηλικίας του, όπως είπε κι ο Κώστας. Αυτό και μόνο εμένα μου φαίνεται βελτίωση. Δεν παραβλέπω το γεγονός ότι οι συνθέσεις είναι 30 χρονών (:dfinger:), εστιάζω περισσότερο σε μια τεχνοτροπία που θεωρούσα ότι οι Manowar την είχαν ξεχάσει προ πολλού όποτε έμπαιναν στο studio. Το πιθανότερο είναι να αγορασθεί. :dfinger:an oi sister to eπανηχογραφησαν (δε το θυμομουν), τοτε ειχαν κανει γαμηστερη δουλεια γιατι το ακουγα αρκετα οταν βγηκε και μου αρεσε. πες μας και εσυ τη γνωμη σου πανω στην επανηχγραφηση των σιστερ για να δουμε τι ψαρια πιανουμε.

για το υπολοιπο κομματι διαφωνω αρκετα εως πολλλυυυυυυυυυυυυυυυυυ αρκετα οποτε δε μπαινω στη διαδικασια

Ra Pariah
08-12-2010, 18:30
Μην σου πω ψέματα, στο σπίτι μου ακούω το αυθεντικό ("Stay Hungry") κι όχι του 2004 ("Still.."), κυρίως επειδή αυτό έχω κι αυτό εμπιστεύομαι. Όπου έτυχε να ακούσω το "Still..." μου άρεσε πάντως.

BURNIN AMBITION
08-12-2010, 18:52
Μην σου πω ψέματα, στο σπίτι μου ακούω το αυθεντικό ("Stay Hungry") κι όχι του 2004 ("Still.."), κυρίως επειδή αυτό έχω κι αυτό εμπιστεύομαι. Όπου έτυχε να ακούσω το "Still..." μου άρεσε πάντως.συμφωνω ρε συ και εγω αυτο ακουω. ομως, αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οι σιστερ σεβαστηκαν το παρελθον τους. επαιξαν τα τραγουδια ακριβως οπως ηταν, και ετσι το αποτελεσμα ειναι ακρως ικανοποιητικο ασχετα που ειμαστε ολντσκουλ εμεις ε

JnB
08-12-2010, 19:39
το ριπλει δεν ειναι καλο
τελεια και παυλα.
οι μειντεν ειχαν κανει ριμαστερ ολα τα λμπουμ τους αλλα το αποτελεσμα ηταν μια χαρα. αλλα καναν ριμαστερ. δε βαλαν το ντικινσον να ξανατραγουδα ξερω γω κιετς. διορθωσαν καποια πραγματα μιας και η τεχνολογια εξελιχθηκε και ολα οκ.
το ιδιο εκανα α και οι τουιστιντ σιστερ στο στει χανγκρι. μια χαρα και εκει. οχι ομως οι μανογουορ. επρεπε ολα απ οτην αρχη. πηραν ενα ρισκο, και τελικα τα σκατωσαν

To τραγικό της φάσης είναι ότι το 2001 έκαναν remaster στο συγκεκριμένο και κυκλοφόρησε με το εξής εξώφυλο:
http://1.bp.blogspot.com/_0045QUb87lA/S4m0RqKvuEI/AAAAAAAABG8/BAMMo5ahh3o/s320/2whqd88.jpg

Προφανώς το τσίμπησα κάπου τότε και γαμάει.

Για την επανηχογράφηση γελάει ο κόσμος, ακόμα και οι οπαδοί.
Στην τελική, άμα γουστάρεις κάτι τέτοιο, βγάλε δίσκο και δίνε το σαν 2ο cd μαζί με αυτόν.
Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και δυστυχώς σαν μπάντα ορίζουν νέα επίπεδα πάτου όσο περνάει ο καιρός...

Ra Pariah
08-12-2010, 19:42
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ: ΣΤΙΣ 15/01/2011 ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ER ΘΑ ΑΚΟΥΣΘΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ALBUM ΚΑΙ Η ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ (Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΔΙΑ ΒΟΗΣ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΒΡΙΣΙΕΣ/ΜΠΗΧΤΕΣ ΤΥΠΟΥ "ΑΚΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ADAMS TO 2010, ΠΑΛΙΟΞΕΚΩΛΙΑΡΗ" 'Η "Ο ORSON WELLS ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ RE-RECORDINGS ΚΑΙ REMASTERS TΩΝ ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΩΝ ΚΟΣΜΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΘΕΜΙΤΕΣ

JnB
08-12-2010, 19:55
3 είναι οι εκδόσεις

BURNIN AMBITION
08-12-2010, 21:37
το ριπλει δεν ειναι καλο
τελεια και παυλα.

To τραγικό της φάσης είναι ότι το 2001 έκαναν remaster στο συγκεκριμένο και κυκλοφόρησε με το εξής εξώφυλο:
http://1.bp.blogspot.com/_0045QUb87lA/S4m0RqKvuEI/AAAAAAAABG8/BAMMo5ahh3o/s320/2whqd88.jpg

Προφανώς το τσίμπησα κάπου τότε και γαμάει.

Για την επανηχογράφηση γελάει ο κόσμος, ακόμα και οι οπαδοί.
Στην τελική, άμα γουστάρεις κάτι τέτοιο, βγάλε δίσκο και δίνε το σαν 2ο cd μαζί με αυτόν.
Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και δυστυχώς σαν μπάντα ορίζουν νέα επίπεδα πάτου όσο περνάει ο καιρός...pwww paw na to psaxw an exeis kana link dwse kai swse

atom_smasher
09-12-2010, 02:46
παρόλα αυτά έχω να πω απ' την πλευρά μου ότι αυτό που ακούω είναι η καλύτερη στιγμή των Manowar τα τελευταία 10 γεμάτα χρόνια. Το όλο συναίσθημα δηλώνει "παρόν", οι δε παικτικές επιλογές είναι ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-έ-ς. Κάποιες λέξεις του Adams που ακούγονται "κάπως" είναι εξαιτίας της ηλικίας του, όπως είπε κι ο Κώστας. Αυτό και μόνο εμένα μου φαίνεται βελτίωση. Δεν παραβλέπω το γεγονός ότι οι συνθέσεις είναι 30 χρονών (:dfinger:), εστιάζω περισσότερο σε μια τεχνοτροπία που θεωρούσα ότι οι Manowar την είχαν ξεχάσει προ πολλού όποτε έμπαιναν στο studio. Το πιθανότερο είναι να αγορασθεί. :dfinger:

1. παραπανω απο 10 χρονια...
2. βελτιωση που γυρισαν 30 χρονια πισω; σου λεει κατι οτι απλα επαναλαμβανουν τους εαυτους τους χωρις να σημαινει επ ουδενι πως ξαναθυμηθηκαν την τεχνοτροπια που ειχαν;

Ξερναω στην ιδεα της επανηχογραφησης. Φτυνω στα μουτρα τους και τους πεταω ενα 10ευρω για την συνταξη.

Αν το δουμε οπως το βλεπουν ομως αυτοι, καθαρα μαρκετινιστικα, εχει λογω υπαρξης. Αλλα οχι για μενα. Για τους πελατες τους μονο.

warlord mkII
09-12-2010, 03:32
πινκαρα ατομ

JnB
09-12-2010, 08:47
pwww paw na to psaxw an exeis kana link dwse kai swse

Δυστυχώς λινκ δεν παίζει :(

FIXXXER
09-12-2010, 09:09
Σορρυ για το οφφ τοπικ, απλα ηθελα να αναφερθω στις αποψεις του Good Son γενικα για τη μουσικη (που τις εχω δει και σε αλλα τοπικ κατα καιρους) και να σας πω οτι γενικα το παλικαρι ξερει και εχει προοπτικη και αντιληψη του πως λειτουργει η μαζα των ανθρωπων οταν κρινουν μια οποιαδηποτε δημουργια, ειτε ειναι μουσικη ειτε καποια αλλη εκφραση τεχνης. Τασσομαι μαζι του και θεωρω κι εγω πως πολλα απο τα αλμπουμ που εχουν αναφερθει στο παρον τοπικ θα ειχαν πολυ διαφορετικη αντιμετωπιση απο τη μαζα αν ειχαν κυκλοφορησει ειτε υπο αλλες συνθηκες, ειτε σε αλλη εποχη. Κατι το οποιο για μενα ειναι παρανοϊκο, αφου η μουσικη ειναι μουσικη και θα πρεπε να την αντιμετωπιζουμε καθαρα και μονο απο το πως μας κανει να νιωθουμε, κι οχι απο το τι απαιτησεις ειχαμε, τι ειδος μουσικης θα θελαμε να παιζει η εκαστοτε μπαντα και τι θεωρουμε πιο ψαγμενο. Αλλα ολα αυτα δεν εχουν σχεση με την επανακυκλοφορια του εν λογω δισκου, οποτε θα ξαναζητησω συγνωμη απο τους θαμωνες του τοπικ και θα αποχωρησω.

stam and the witches
09-12-2010, 16:40
Αυτό που εμένα μου προκαλεί προβληματισμό είναι λίγο πιο γενικό:

Ας πούμε ότι μία επανηχογράφηση θα πιάσει το feeling του αρχικού, ίσως το ξεπεράσει κιόλας. Το θέμα είναι, ρε παπάρες (manowar), η μουσική τρέχει, ποιος ασχολείται μαζί σας; 30 χρόνια μετά θα ακούμε τα ΙΔΙΑ; Δηλαδή, ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με μία μπάντα, έχει ΤΟΣΟ ισχυρή ανάγκη πια να γυρίσει σε αυτή; Μια ζωή τα ίδια, ώρες ώρες ζηλεύω τον κόσμο που νοιώθει αυτή την ασφάλεια της επιστροφής στα βασικά. Η αγαπημένη μου μπάντα (Sisters πχ) αν έβγαζε επανηχογράφηση του καλύτερου δίσκου της ή κάτι, θα τρωγε Χ. Όχι γιατί είναι ηθικό και θέλω το αυθεντικό vintage κλπ, είναι πιο απλό. Κάποια πράγματα τα βίωσα όταν έπρεπε και γίναν μέρος του εαυτού μου, έκτοτε έχουν μεσολαβήσει πολλά και έχω κάνει 10-20 βήματα, ΔΕ μπορώ να ασχολούμαι με τα ίδια με το ζόρι (όπου "με το ζόρι"=επανηχογράφηση). Αλλάζει ο άνθρωπος, πώς το λένε.

Amnesiac.
09-12-2010, 16:43
Παιδιά, αυτός θα γίνει σκυλάς! :rofl: :rofl:

atom_smasher
09-12-2010, 17:31
η ακομα χειροτερα χιπστερ με ελεεινο μουστακι

Helm
09-12-2010, 18:05
"Το θέμα είναι, ρε παπάρες (manowar), η μουσική τρέχει, ποιος ασχολείται μαζί σας; 30 χρόνια μετά θα ακούμε τα ΙΔΙΑ;"

Είναι μια σεβαστή θέση από κάποιον που ακόμα ψάχνει τι θέλει από την τέχνη. Άλλοι ακούνε 30 χρόνια τα ίδια (υποθέτω, δεν είμαι 45 ακόμα και νομίζω ούτε εσύ) επειδή αυτό που παίρνουν από την τέχνη δεν είναι αυτό που θέλουν αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό που χρειάζονται και θα χρειάζονται όσο ζουν.

Η ιδέα της προόδου και της εξέλιξης δεν κολλάει εύκολα με ρομαντική τέχνη σαν το Heavy Metal. Δηλαδή, δεν είναι αδύνατο, αλλά γενικά δεν έχει ευδοκιμήσει το εγχείρημα, ακομα και όταν το προσπάθησαν πολύ φιλόδοξοι και ταλαντούχοι άνθρωποι. Δεν οδηγεί πουθενά το HM αλλού, είναι σαν πέτρα, δεν είναι δέντρο. Το HM παραμένει λειτουργικό το 2010 για αυτούς που το ακούνε όχι επειδή κανιβαλίζεται η επίφαση του τελευταία από την ποπ κουλτούρα αλλά επειδή τα βασικά συναισθήματα που χτυπάει είναι διαχρονικά. Δεν μ'αρεσουν καν οι Manowar ιδιαίτερα, αλλά το Battle Hymn κάτι καταφέρνει διαχρονικό, πραγματικά. Εξού και το γελοίο του να επανηχογραφείται, λες και δεν το εμπιστεύονται ως είχε ούτε καν οι δημιουργοί του.

Ra Pariah
09-12-2010, 18:53
Ο Stam δεν είναι που κάποτε έγραφε για τραμπούκους μεταλλάδες?? :touched:

Σταθερός στην (μη) ποιότητα. :dfinger:

Μια μάντρα :moutza: όλη δική σου. Μην ζητήσεις να απαντήσω με σεβασμό στο εκπάγλου ηλιθιότητας post σου. Σκέψου μόνο ότι τα ομηρικά έπη διαβάζονται εδώ και 2.500 χρόνια. Do the math.

Helm
09-12-2010, 18:59
Εξέφρασε μια σεβαστή άποψη ο άνθρωπος και τον μουτζώνεις και του την λες ηλίθια. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν όπως αυτός για το ΗΜ και το κόλλημα άλλων με αυτό, να μην συζητήσουμε ποτέ, να μην συνεννοηθούμε; Για να έχεις εσύ χρήσιμους εχθρούς;

Καλά λες για τον Όμηρο, τα υπόλοιπα χρειαζόντουσαν; Σε έμαθε το HM να μουτζώνεις τον έναν και τον άλλον; :(

Amnesiac.
09-12-2010, 19:12
Σε έμαθε το HM να μουτζώνεις τον έναν και τον άλλον; :(

Αυτό είναι συζητήσιμο.

Ra Pariah
09-12-2010, 19:39
Helm, τείνεις να γίνεις ο Σωκράτης του ER! Kάπου ειδικά που λες ότι θες να ισιώσεις το στραβό κ.λπ. (σε άλλο τόπικ), όλα αυτά είναι ό,τι έκανε κι ο Σωκράτης στην Αθήνα. "Ήλεγχε" τους πολίτες και τους έβγαζε πάντα "άμπαλους". Τεσπά, αστειεύομαι προφανώς.. :P

Αναφορικά με τον Stam, τί να πω? Όποιον ανθρωπισμό μου δίδαξαν οι Kingsbane και οι Mayfair, μπροστά σε τέτοια δηθενατζίδικα και "θα_θέλαν_να_ναι_προοδευτικά" σχόλια πάει περίπατο.

edit: εκεί μιλανε οι Exciter!

Witchkiller
09-12-2010, 19:43
εκεί μιλανε οι Exciter!

απλά τα πράματα...............

Helm
09-12-2010, 19:56
Εύκολα εξάπτεσαι. Δεν βρισκω το ποστ Stam καθόλου ειριστικό. Τέλος πάντων, δέχομαι ότι το 'στυλ γραφής' στο ER ποτέ δεν θα το καταλάβω, οπότε αν δεν κάνει κακό στον διάλογο λέγετε ότι Exciter πράγματα θέλετε ο ένας στον άλλον. Εγώ πιστεύω ότι ο Stam χρειάζεται στοργή και προδέρμ πάντως και έχει πράγματα να πει ενδιαφέροντα και εμείς να του πούμε ενδιαφέροντα, για την παροδικότητα της τέχνης και το τι ψάχνουν οι κολλημένοι με manowar και τέτοια.

Witchkiller
09-12-2010, 20:29
Αυτό που εμένα μου προκαλεί προβληματισμό είναι λίγο πιο γενικό:

Ας πούμε ότι μία επανηχογράφηση θα πιάσει το feeling του αρχικού, ίσως το ξεπεράσει κιόλας. Το θέμα είναι, ρε παπάρες (manowar), η μουσική τρέχει, ποιος ασχολείται μαζί σας; 30 χρόνια μετά θα ακούμε τα ΙΔΙΑ; Δηλαδή, ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με μία μπάντα, έχει ΤΟΣΟ ισχυρή ανάγκη πια να γυρίσει σε αυτή; Μια ζωή τα ίδια, ώρες ώρες ζηλεύω τον κόσμο που νοιώθει αυτή την ασφάλεια της επιστροφής στα βασικά. Η αγαπημένη μου μπάντα (Sisters πχ) αν έβγαζε επανηχογράφηση του καλύτερου δίσκου της ή κάτι, θα τρωγε Χ. Όχι γιατί είναι ηθικό και θέλω το αυθεντικό vintage κλπ, είναι πιο απλό. Κάποια πράγματα τα βίωσα όταν έπρεπε και γίναν μέρος του εαυτού μου, έκτοτε έχουν μεσολαβήσει πολλά και έχω κάνει 10-20 βήματα, ΔΕ μπορώ να ασχολούμαι με τα ίδια με το ζόρι (όπου "με το ζόρι"=επανηχογράφηση). Αλλάζει ο άνθρωπος, πώς το λένε.

Επειδή το εκλεπτισμένο επίπεδο του Helm δεν το καταλαβαίνω γιατί είμαι ντουβάρι και λίγο πιο αμόρφωτος από γκασμά να ρωτήσω τι εννοείς.....

α)γιατί 30 χρονιά μέτα δεν πρέπει ν'ακούμε τα ίδια πράματα? Δηλ εγώ που ψοφάω με Sonny Boy Williamson (μέγιστος bluesman, απεβίωσε τέλη 60ies, αρχές 70ies αλλά τα εδώ και 50 και βάλε χρόνια κομμάτια του επιβιώνουν) και ακούω Accept εδώ και 20 χρόνια(και θ'ακούω μια ζωή) πρέπει να πάω σε "θεραπεία"? Το ίδιο και κάποιος παλιοροκάς που ακόμη στα 60 του ακούει Purple πχ? Ή το heavy metal είναι teenage μουσική ,μόνο, ενώ το κλασσικό ροκ (πχ) είναι πιο τζιβιτζιλιάρικο βρε αδερφέ. Πιο κουλτουρέ........

β) Η μουσική είναι "κάθε πράμα στον καιρό του και το Viagra στα 65φεύγα"?

γ) Υπάρχει ημερομηνεία λήξης της μουσικής? Και αν δεν υπάρχει γιατί να υπάρχει ηλικιακή ημερομηνεία λήξης (του οπαδού) σε κάθε μουσικό ύφος?

δ)Δηλ όποιος πάει από το ένα άκουσμα στο άλλο γίνεται πιο μόρτης - καλύτερος άνθρωπος? Δεν θυμάμαι να υπέγραψα κανένα συμβόλαιο αιώνιας πίστης στο heavy metal και στο blues αλλά αν ακούω Tank και στα 70 μου (και Θ'ΑΚΟΥΩ) σημαίνει ότι είμαι μπιτόνι?

όχι ρε αγόρι, τίποτα απ'όλα αυτά δεν ισχύουν. Εσύ θες το κάτι διαφορετικό σου ανά περίοδο. Μαγκιά σου. Εγώ θέλω μια ζωή Piledriver να στριγγλίζουν Sex With Satan Και Muddy Waters να σκούζει i just wanna make loe to you. Όπως δεν είσαι παροδικός (μουσικά) μην λες τον άλλον κολλημένο.

Τώρα συνεχήστε με τον Helm τα περί στοργής και ποιότητας

SODOMAΡΑ ΡΕ ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ REIGN IN BLOOD ΣΑΣ

Kωστάκης "Witchkiller"

Ford Prefect
09-12-2010, 20:38
Τι γαμώ το Reign in Blood σας ρε άνιωθε;;;

Witchkiller
09-12-2010, 20:48
Τι γαμώ το Reign in Blood σας ρε άνιωθε;;;

πρέπει να έχω εντυπωσιακά signatures (Sodomaρα λέμε)

carheart
09-12-2010, 21:11
Witchkiller, το ότι ο μέσος οπαδός των Manowar θέλει το metal του αυστηρά στάσιμο και επαναλαμβανόμενο για να το θεωρεί ωραίο και να το απολαμβάνει δεν είναι κάτι κατακριτέο από εμένα. Η Τέχνη όμως απαιτεί εξέλιξη και πρόοδο και νέες ιδέες να μπαίνουν όσο αλλάζουν οι καιροί, αλλιώς σταματάει να είναι Τέχνη και είναι κάτι νεκρό, ένα μουσειακό έκθεμα. Και κανένα πρόβλημα δεν έχω με τα μουσειακά εκθέματα. Μπορεί να θες μια ζωή να ακούς Accept για να πεθαίνεις στην κάβλα, αλλά το να πεθαίνεις στην κάβλα δεν (μπορεί να) είναι το μοναδικό ερέθισμα που θα πάρεις από την Τέχνη, διότι τότε θα έχεις μονόπλευρα ερεθίσματα, πράγμα που θεωρώ θανάσιμο για την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου χαρακτήρα και της ανθρώπινης ψυχής, που ας πούμε είναι ένα ζητούμενο. Δεν σου λέω (σε καμία περίπτωση) πως "οι Mastodon πιο τέχνη από Accept", απλά σε ρωτώ αν θα ήθελες να εξερευνήσεις άλλα συναισθήματα που μπορεί να σου προκαλέσει η μουσική πέρα από αυτά της γκάμας των Accept ή του Steve Ray Vaugn. Και αν όχι, κατά πόσο πιστεύεις πως μια μονόπλευρη μουσική προτίμηση θα μπορούσε να σημαίνει και μονόπλευρη συμπεριφορά και σε άλλα ζητήματα, και άρα συνολικά στον χαρακτήρα, και άρα μονόπλευρος άνθρωπος. Και κατά πόσο είναι πρόβλημα το να μονόπλευρος άνθρωπας. Αυτά.

Reject
09-12-2010, 21:14
ωραία ανάλυση Τέχνης.Εξελισσόμενη από το τρανσυλβανιαν στο 666 ιντερνασιοναλ.
ρε δεν παμε στο διαολο λεω γω?Καβλωνει ο αλλος με Αξξεπτ μεχρι να πεθανει?ε καλα κανει...δεν ειναι κριτικος τεχνης,ουτε μουσικοφιλος.οπαδος αξξεπτ ειναι,οπως θα μπορουσε να ειναι οπαδος τζερμ αττακ.
δωσ μου 3 ακορντα και παρε μου την ζωη.μην με πρηζεις ομως με εξελιξεις και αρχιδιες,ειμαι μονοπλευρος ανθρωπος και εγω.

carheart
09-12-2010, 21:16
Διάβασε τι έγραψα ξανά, και απάντα και εσύ αν θες

Reject
09-12-2010, 21:23
σου απαντησα ρε πουλακι μου.
Αν σε καποιον αρκει να καβλωνει με κάτι που υπαγεται σε μια μορφη Τεχνης (γιατι οσο παραξενο και αν ειναι,και οι Αξξεπτ υπαγονται σε αυτην την μορφη,εστω και υπο την πολυ ευρεια της εννοια),ε εμας δεν μας πεφτει λογος να τον θεωρουμε μονοπλευρο.Μπορει απο την αλλη θα θεωρηθουμε μονοπλευροι και εμεις που ψαχνουμε την Τεχνη και την εξελιξη της και μονο,και απορριπτουμε επιδεικτικα καθετι που εχει σχεση με αρχετυπα δείγματα της=ξεπερασμένα από πολλους μετέπειτα και σαν Τεχνη αλλα και σαν εν γενει παρουσια.
Αν καποιος βγαζει συναισθημα και πονο ξερω γω μονο ακουγοντας 5-6 πραγματα συναφη μεταξυ τους,δεν ειναι κακο.Δεν ειναι ομως μόνο επειδη "τοσο μπορει",αλλα μπορει να ειναι και επειδη τόσο θελει.Αν εχουμε φτασει στο σημειο θα το θεωρουμε μονοπλευρη αντιμετωπιση της Τεχνης αυτο,ειναι τρε τραζικ.Μονοπλευρη αντιμετωπιση θα ηταν το ακουω αξξεπτ και γαμω ολο το υπολοιπο συμπαν γιατι κανεις δεν υπαρχει μουσικα.Αυτό ομως οχι.
και στην τελικη,αυτος ο ανθρωπος μπορει να ακουει αξξεπτ για να καβλωνει.μπορει να συγκινειται με το Αμελι,μπορει να προβληματιζεται με κάτι αλλο.Μπορει για αυτον η μουσικη να σημαινει=καβλα.να εχει δηλαδη κατηγοριοποιησει τις Τεχνες αναλογα με τις συναισθηματικες του αναγκες.Δεν ειναι κακο.

Helm
09-12-2010, 21:25
Η Τέχνη όμως απαιτεί εξέλιξη και πρόοδο και νέες ιδέες να μπαίνουν όσο αλλάζουν οι καιροί, αλλιώς σταματάει να είναι Τέχνη και είναι κάτι νεκρό, ένα μουσειακό έκθεμα.

Το πρόβλημά σου είναι αυτή η 'Τέχνη' με το κεφάλαιο. Όταν ο άλλος φτιάχνει μουσική, δεν οφείλει τίποτε σε σένα ή στο στερέωμα, πρόοδο και σκατά (εκτός αν νοιώθει ότι θέλει). Κάνει αυτό που του βγαίνει. Ο ακροατής δεν οφείλει επίσης τίποτε σε κανέναν, βρίσκει αυτό που του μιλάει και το πάει μέχρι εκεί που αντέχει, καμιά φορά βαριέται, καμιά φορά όχι, δεν οφείλει να 'προχωρήσει'.

Το μοντερνιστικό κονσεπτ της ανθρωπότητας εν εξελίξει είναι πολύ ιστορικά νεότερο της μουσικής, της τέχνης γενικότερα. Τι οφείλει η τέχνη? Να υπάρχει. Τίποτε άλλο. Αν εσύ έχεις ανάγκη ένα εσωτερικό κονσεπτ μιας τέχνης κεφαλής μιας μοντερνιστικής μηχανής η οποία οδεύει προς το... κάπου (προς τα άστρα; ) είναι σίγουρα ενδιαφέρον και δικαίωμά σου, αλλά μη το αφήσεις να σε σταματήσει να επικοινωνήσεις με άλλους που η αντίληψή τους για την τέχνη είναι για κάλο ή για κακό μεσαιωνικότερη.

Reject
09-12-2010, 21:33
πάντως,εμενα θα με χαλουσε τρομακτικα αν οι Discharge επανηχογραφουσαν το Hear nothing και μου το πλασαραν σαν "νεα,βελτιωμενη εκδοση".Οτι και να εκαναν δεν θα μπορουσαν να φτασουν το πρωτοτυπο.Δεν θα το αγοραζα,θα το ακουγα και θα στεναχωριομουν.

(...εδω δεν παω να δω αυριο GBH και τις αρπαχτες-συναυλιες που θυμιζουν νεροβραστα φασολακια.....δεν μπορεις να φερεις το 1982 στο 2010 ρε μαλακα μου,τοτε ησουν ενα ρεμαλι που επαιζες διχως αυριο και τωρα εισαι ενας ροκ σταρ πλακωμενος στην κοκα για να βγαλεις ενα "Σωου")

Ford Prefect
09-12-2010, 21:43
Εγώ ρε παιδιά τώρα που τα λέμε, δεν θα είχα τίποτα σπουδαίο να πω, ειπώθηκαν ωραιότατα από άλλους, αλλά είναι και μαλακία η επανηχογράφηση. Δηλαδή από το 1982 μέχρι το 2010 αυτή ήταν η πρόοδος της τεχνολογίας; Εγώ περίμενα διαβάζοντας τα κρυφά/φανερά καλά σχόλια από τα αρρωστάκια ότι θα πετύχανε αυτό που λέει ο Good Son για καλύτερο ήχο και τέτοια.

Και το άκουσα και είναι πίπα. ΦΕΗΛ.

carheart
09-12-2010, 21:46
Το μοντερνιστικό κονσεπτ της ανθρωπότητας εν εξελίξει είναι πολύ ιστορικά νεότερο της μουσικής, της τέχνης γενικότερα. Τι οφείλει η τέχνη? Να υπάρχει. Τίποτε άλλο. Αν εσύ έχεις ανάγκη ένα εσωτερικό κονσεπτ μιας τέχνης κεφαλής μιας μοντερνιστικής μηχανής η οποία οδεύει προς το... κάπου (προς τα άστρα; ) είναι σίγουρα ενδιαφέρον και δικαίωμά σου, αλλά μη το αφήσεις να σε σταματήσει να επικοινωνήσεις με άλλους που η αντίληψή τους για την τέχνη είναι για κάλο ή για κακό μεσαιωνικότερη.

Δεν είναι έτσι, και δε νομίζω ποτέ να σταμάτησα να επικοινωνώ επειδή είχα διαφορετική ιδέα για την τέχνη, το αντίθετο. Για την ακρίβεια αυτό ακριβώς κάνω τώρα. Μα χωρίς να μειώνω την αξία του, πιστεύω πως κάτι που μένει παντελώς Ίδιο με την πάροδο του χρόνου, είτε είναι μουσικό κίνημα, είτε επιστημονική ιδέα, είτε λογοτεχνικό ρεύμα, και ενώ μπορεί κάλλιστα να είναι κάτι Θαυμαστό, δεν αντλεί επιρροές από την αναπόφευκτη ροή της ανθρώπινης εξέλιξης, πράγμα που το κάνει μονόπλευρο. Ακόμα και αν στην εποχή του ήταν επαναστατικό.

Δεν μου φαίνεται παράξενο που οι Accept υπάγονται στην τέχνη, Reject. Ούτε λέω πως η τέχνη είναι Ο Αυτοσκοπός (με Α κεφαλαίο!). Ρώτησα κάτι εντελώς συγκεκριμένο, αν πιστεύετε κάποιο πράγμα.

Μέσα σε ένα λεπτό κατηγορήθηκα ως "μπλακμέταλλος που μιλάει για τέχνη" και ως έρμαιο μια μοντερνιστικής μηχανής που δεν οδηγεί... πουθενά

κάνοντας μια ερώτηση

Ford Prefect
09-12-2010, 22:01
Παντελώς Ιδιο δεν είναι. Άλλες συνθέσεις έχει κάθε δίσκος. Και μία μπάντα αποτελείται από ανθρώπους που μπορεί κάλλιστα να εκστασιάζονται και να βρίσκουν την νιρβάνα με αυτό το στυλ. Είναι ατυχής η σύγκριση με την επιστημονική ιδέα, η οποία οφείλει να εξελίσσεται όταν είναι ανεπαρκής, το μουσικό κίνημα που είναι κάτι πολύ ευρύτερο από έναν τύπο που γράφει ριφφς.

Επίσης η αναπόφευκτη ροή της ανθρώπινης εξέλιξης δεν είναι κατά ανάγκη καλή, μπορεί και να ρέει προς τον πάτο, ας πούμε. Δεν μιλάω γενικά, κατά περίπτωση. Κατά τ'άλλα ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο. Δεν γίνεται να σε συγκινούν και να σε εξιτάρουν και τα δύο;

carheart
09-12-2010, 22:05
δεν είπα πως πρέπει να είσαι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο.

ρώτησα όσους είναι Μόνο στο ένα ή Μόνο στο άλλο, αν τους καλύπτει κάτι τέτοιο

atom_smasher
09-12-2010, 22:06
Εχεις δικιο, αλλα παραδεξου και συ ομως οτι ως τετοιος μιλησες.

carheart
09-12-2010, 22:07
?
το παραδέχομαι!

Helm
09-12-2010, 22:16
δεν σε κατηγόρησα για τίποτε. Όντως προσπαθείς να επικοινωνήσεις με τους μη-προοδευτικούς εδώ στο θρεντ και αυτό είναι γενναίο, σε παρότρυνα να συνεχίσεις.

Ένας δίσκος του 1984 δεν είναι ίδιος σήμερα όπως τότε επειδή τον ακούνε άνθρωποι διαφορετικά από τότε μέχρι τώρα και μέχρι όσο υπάρχουν. Πολλά όμορφα πράγματα μπορούν να προκύψουν από 'ξεπερασμένες' μοντερνίστηκα τέχνες. Το ΗΜ είναι ζωντανό και ας μην οδηγεί κάπου αλλού στην τέχνη όσο εμπνέει στην καρδιά του ακροατή ένα δέος και μια ορμή για το κάτι καλλίτερο στην δική του ζωή, αυτό γιατί είναι τόσο πρόβλημα; Το Battle Hymn (η το Mountains πχ) από Manowar την έχει αυτή την ικανότητα αποδεδειγμένα, γιατί να αλλάξει, γιατί να ξεχαστεί, γιατί να γίνει re-recorded; Δεν φτάνει που γινόμαστε εμείς άλλοι, ξεχνιόμαστε, γινόμαστε re-recorded καθημερινά;

Δεν νομίζω ότι ο μοντερνισμός δεν οδηγεί πουθενά. Ωραία θα είναι στα άστρα, δεν ήταν ειρωνεία. Στην τέχνη αυτό το μοντέλο της διαρκής προόδου δημιουργεί προβλήματα, ειδικά στην ρομαντική τέχνη η οποία έχει να κάνει με τα αρχετυπικά βασικά μέσα μας, τα οποία δεν έχουν αλλάξει ούτε προοδεύσει.

carheart
09-12-2010, 22:24
Προφανώς τα όσα γράφω προκύπτουν από την εναντίωσή μου στις επαναηχογραφήσεις των Manowar. Όταν πρωτοβγήκαν οι Manowar διόλου νεκροί και στάσιμοι ήταν, επανάσταση ήταν και το heavy metal. Αλλά 25 χρόνια μετά με τα ίδια κομμάτια υπάρχει νέκρα, σαπίλα, παππουδιά.

Φυσικά συμφωνώ για τα ωραία των "ξεπερασμένων". Δεν θα έλεγα άλλωστε πως τα δικά μου ακούσματα είναι αλλού για αλλού και ιδιαίτερα διαφορετικά και σίγουρα δεν το παίζω υπεράνω για αυτά.

Ούτε λέω πως ο αυτοσκοπός της τέχνης είναι το μοντέλο της διαρκούς προόδου. Άσε που αν μπούμε βαθιά σε συζήτηση για αυτό, η πρόοδος είναι κάτι υποκειμενικό, κλπ, κλπ. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτοσκοπός είναι και το μοντέλου της αέναης μη προόδου, σε αυτό κολλάω. Και αναρωτήθηκα κατά πόσο ένας άνθρωπος που βάζει ευαγγέλιο μια μορφή μουσική στην τέχνη του και σνομπάρει τις άλλες, κάνει το ίδιο και σε άλλες πτυχές της ζωής του. Ο πάνκης μου έδειξε μια εναλλακτική.

Δεν κάνω επισημάνσεις, ούτε ειρωνεύομαι. Αναρωτιέμαι και θέτω προς συζήτηση

Amnesiac.
09-12-2010, 22:38
Και αν όχι, κατά πόσο πιστεύεις πως μια μονόπλευρη μουσική προτίμηση θα μπορούσε να σημαίνει και μονόπλευρη συμπεριφορά και σε άλλα ζητήματα, και άρα συνολικά στον χαρακτήρα, και άρα μονόπλευρος άνθρωπος.

Δε διάβασα τα παρακάτω, άρα πιθανότατα θα έχει απαντηθεί, αλλά ας πω και γω τη γνώμη μου.

Γενικά νομίζω ότι είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάθε άνθρωπος ψάχνει απαραίτητα από τη μουσική πολλά πράγματα, μεγάλη ποικιλία συναισθημάτων, προοδευτικότητα, γενικά κάτι που να μπορεί να τον αντιπροσωπεύει και σαν άνθρωπο ή έστω κάτι που να είναι συνεπές στην ιδέα που έχει σχηματίσει για τον εαυτό του, στην "αισθητική" του. Ένας πολύπλευρος και προοδευτικός άνθρωπος μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιεί τη μουσική απλά για να ξεσκάσει και κάποιες άλλες δραστηριότητες να ικανοποιούν τις υπόλοιπες ανάγκες του, κάποιο βιβλίο π.χ. Γενικά η σημασία που δίνει καθένας στη μουσική αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και δε μπορεί να μετρηθεί κιόλας, άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στη μουσική που ακούει κάποιος και το κατά πόσο είναι μονόπλευρος σαν άνθρωπος.

stam and the witches
09-12-2010, 22:43
Προσωπικό ημερολόγιο ενός χίπστερ μπλόγκερ, γιατί δε μπορώ να τα εκφράσω με άλλο τρόπο:

Έχουν περάσει κοντά 10 χρόνια από το πρώτο μου μέταλ cd. Στην πορεία άκουσα εκτός των άλλων άπειρες μαλακίες που δεν ξέρω αν μου άρεσαν στα αλήθεια, όπως κάθε καυλωμένος έφηβος, θα ταν όμως τουλάχιστον δήθεν να πω ότι δε διαμορφώθηκα από τα θετικά αυτής της κουλτούρας. Δεν έχω μετανοιώσει για τίποτε κοινώς, δε φτύνω το παρελθόν μου, όπως ίσως δίνω τέτοια εντύπωση, αντίθετα υπάρχουνε στοιχεία τα οποία στογγυλοκάθησαν ως βίωμα στην (εκρηκτική μου ομολογουμένως) προσωπικότητα. Θα ακούσω ακόμα Entombed, θα τα σπάσω με Death Breath, θα καυλώσω τέρμα με τους θεούς Dead Congregation, θα βαρέσω τατουάζ Bolt Thrower (αλήθεια) κλπ κλπ. Αυτά όσον αφορά το πανέμορφο "δώσε μου 3 ακόρντα μέχρι να πεθάνω" του Πάνκη. Ένα πράγμα όμως το οποίο δε διαπραγματεύομαι είναι το να ακούω μουσική ως Άνθρωπος και όχι ως πελάτης. Τα βιώματά μου είναι προσωπικά και αδιαπραγμάτευτα, είναι πλήρως διαχωρισμένα από τον κάθε παπάρα έμπορο.

Βίωμα μπορεί να είναι είτε η εξέλιξη είτε η στασιμότητα. Witchkiller, όσο αγαπάς Sonny Boy Williamson, άλλο τόσο αγαπάω Lightnin Hopkins και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει εξέλιξη σε μία τέτοια στάση, το ξέρω πολύ καλά και σίγουρα το γουστάρω. Θα κάνω το βήμα παραπέρα όταν νοιώσω ότι πρέπει να γίνει, αυτά είναι πράγματα αυτονόητα. Εκεί τίθεται η διαχωριστική γραμμή με τους ΧΑΖΟΥΣ χεβυμέταλλους, δυστυχώς. Άκου Accept για μία ζωή, εγώ είμαι μαζί σου. Δείξε μου όμως ότι είσαι Άνθρωπος, ότι αυτό που κάνεις το βιώνεις, ότι είναι προσωπικό. Αν μου δείχνεις ότι η ευρύτερη στάση σου (όχι εσύ witch προφανώς - γενικά) είναι άμεση συνάρτηση εμπορικών δρώμενων (επανεκτελέσεις, reunion tour, κοινό λάιβ με Megadeth-Metallica για τους οπαδούς αυτού του ελεεινού reality που βάζει ακόμα χρήματα σε τσέπες και πολλά σχετικά παραδείγματα), τότε μάλλον θα ακούσεις και την ανάλογη κριτική, άσχετα αν δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και αν γίνεται με ελαφρύ προβοκάρισμα. Αυτό το εμπορικό πανηγύρι δυστυχώς έχω την εντύπωση ότι συμβαίνει μονάχα στο μέταλ, αυτό το δέσιμο οπαδών με μουσικούς, λόγω ιδιομορφιών αυτής της μουσικής που μάλλον είναι άλλη κουβέντα.

Εν ολίγοις, εκεί τίθεται το ζήτημα της εξέλιξης για μένα: όχι τόσο στο πόσα καινούργια πράγματα θα ακούσεις, όσο στο πόσο θα έχεις την αυτοαναίρεση χέρι χέρι, την ιδιότητά σου ως Άνθρωπος να κρίνεις γενικά και να θωρακίζεις τα βιώματά σου. Λυπάμαι, αλλά ο χεβυμέταλλος στατιστικά (και όχι φυσικά ο warlord, witchkiller και λοιποί συμπαθέστατοι χρήστες) δε μπορεί να το κάνει αυτό, δε διαμορφώνεται ο ίδιος, περιμένει τις εξελίξεις να τον διαμορφώσουν, και το πιο τραγικό, υπερασπίζεται φανατικά το τελευταίο στάδιο διαμόρφωσής του.

Αυτά.

FIXXXER
09-12-2010, 22:44
Γενικά η σημασία που δίνει καθένας στη μουσική αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και δε μπορεί να μετρηθεί κιόλας, άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στη μουσική που ακούει κάποιος και το κατά πόσο είναι μονόπλευρος σαν άνθρωπος.

Δε θελω να το παιξω εξυπνος, αλλα αυτα τα λεγαμε στο MetalBB (και εγω τασσομαι υπερ αυτης της αποψης) που ημασταν 20 χρονων και τωρα ειμαστε σχεδον ΤΡΙΑΝΤΑ (καποιοι τα πατησαν ηδη)

Amnesiac.
09-12-2010, 22:51
Γενικά η σημασία που δίνει καθένας στη μουσική αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και δε μπορεί να μετρηθεί κιόλας, άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ανάμεσα στη μουσική που ακούει κάποιος και το κατά πόσο είναι μονόπλευρος σαν άνθρωπος.

Δε θελω να το παιξω εξυπνος, αλλα αυτα τα λεγαμε στο MetalBB (και εγω τασσομαι υπερ αυτης της αποψης) που ημασταν 20 χρονων και τωρα ειμαστε σχεδον ΤΡΙΑΝΤΑ (καποιοι τα πατησαν ηδη)

Και το πόιντ σου ποιο είναι Ioannis, από τη στιγμή που συμφωνείς κιόλας; Ότι δεν είμαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που το σκέφτηκε και έδωσε απάντηση σ'αυτό το τόσο σύνθετο ζήτημα; Ότι τα λέω με ύφος 20χρονου; Ότι ο κάρχαρτ ακόμα να καταλάβει αυτά που εσείς λέγατε πριν από 10 χρόνια; Ότι το μεταλββ ήταν προοδευτικό φόρουμ;

Γενικά δε σε πιάνω για να είμαι ειλικρινής.

FIXXXER
09-12-2010, 22:54
Με πιανεις πληρως μαλλον! Η απαντηση ειναι ναι σε ολες τις ερωτησεις εκτος απο την τελευταια Alexandros.
75% καλα ειναι για ατομο που δουλευει στη ΛΑΡΙΣΑ.

Helm
09-12-2010, 23:05
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτοσκοπός είναι και το μοντέλου της αέναης μη προόδου, σε αυτό κολλάω.

Στην ρομαντική τέχνη, η έννοια της προόδου, της λογικής, της παράδοσης σε 'κοινή γνώση' και κονσενσους, είναι εχθρική, οπότε το ζήτημα δεν είναι η 'μη πρόοδος', είναι να μην έχει να κάνει με πρόοδο το πράγμα. Η διαφορά είναι αισθητή, αντικαθίσταται ένα μοντέρνο σχήμα με ένα αρχαίο και η γλωσσά αλλάζει, δεν είναι συμβατή. Δεν μπορεί κάτι να κριθεί ως παλιό όταν δεν υπάρχει πια χρόνος. Δεν είναι εύκολο να το χωρέσει το μυαλό ενός σύγχρονου ανθρώπου που βομβαρδίζεται από την πρόοδο καθημερινά, αλλά γίνεται να προσεγγίσει κανείς την τέχνη σαν κάτι αποδεσμευμένο (ως έναν βαθμό - που και εκεί είναι το θελκτικό, το ότι δεν είναι ολοκληρωτικό και τρομακτικό) από τον μοντέρνο τρόπο ζωής και τον πεπερασμένο, γραμμικό χρόνο. Εκεί προκύπτει το δέος που καμιά φορά ακουμπάει το Heavy Metal, σε αυτό το μυστήριο.

σταμ με βρίσκεις σύμφωνο με πολλά από όσα λες (είναι τραγικό και στενάχωρο να γνωρίζω χεβιμεταλλους πωρωμένους που δεν ξέρουν καν γιατί είναι αυτό που είναι) αλλά περισσότερο εκτιμώ το ότι έκανες αυτό το ποστ. Ίσως να ξανασκεφτείς που αποδίδεις τα χρέη ΧΑΖΟΜΑΡΑΣ στην εξίσωση καταναλωτισμού-τέχνης, νομίζω το βλέπεις λίγο υπεροπτικά το πράγμα. Δεν είναι χαζοί οι άνθρωποι, κουρασμένοι είναι και τρομαγμένοι, ψάχνουν για ταυτότητα και ομάδα. Δεν είναι μόνο ο χεβιμεταλας έρμαιο της καθημερινότητας του ιδιώματος του, είναι και οι άλλοι στα άλλα ιδιώματα, το πως προωθεί κάνεις την ευαισθησία για αυτά τα ζητήματα δεν είναι σίγουρα με τις εύκολες κατηγοριοποιήσεις.

wom
09-12-2010, 23:24
Πέρα από την συζήτησή σας τα πράγματα είναι απλά: υπάρχουν οι καλοί δίσκοι και οι υπόλοιποι ...

Α, υπάρχει και το battle hymns 2011 με αυτόγραφο και δώρο pdf!!

The vinyl picture disc, limited-edition version of "Battle Hymns 2011", the "reinterpretation" of MANOWAR's debut album, 1982's "Battle Hymns", can be personalized with your name and autographed by the band. Available for a whopping $199.95, it includes a numbered certificate of authenticity. According to a posting on MANOWAR's official webstore, The Kingdom Of Steel, if you pre-order now, you will also get the digital download immediately "for free," with a 16-page PDF booklet.

If you do not wish to spend $200 on the "autographed" version of the picture disc, the standard edition can be yours for "only" $49.95. This item can also be pre-ordered and includes the immediate "free" digital download as well as the 16-page PDF booklet. Shipping on both items is expected to begin around December 20.

Krux
09-12-2010, 23:25
δεν έχει σταματημό η κατρακύλα...

Ford Prefect
09-12-2010, 23:32
Πραγματικά, κάνει και ο ΝτεΜάιο κυριολεκτικά ό,τι μπορεί για να κάνει τους οπαδούς του να φαίνονται ηλίθιοι έτσι;

namiroth
09-12-2010, 23:38
kai ta katafernei apo oti fenetai.,..

00i00
09-12-2010, 23:40
τοσα ζαρκαδια βαραει ο Eric o Adams...γιατι δεν βγαζουν καμια εκδοσις με δωρο τα κερατα,κανα χιλιαρι ευρω ξερω γω

warlord mkII
10-12-2010, 00:16
wom, διάβασα το ποστ σου και μου ανέβημε το αίμα στο κεφάλι! Ρε τους τιποτένιους... Στη κατοχή θα ήσαντε μαυραγορίτες οι Μάνογορ.

Αλλά δυστυχώς θα υπάρξουν ζώα που θα τα σκάσουν και για αυτή τη παπαριά, μη μας πούνε και φολς οι αρμις οφ δι ιμορταλς...
Ξερνάω.

stelios_o
10-12-2010, 00:27
http://www.youtube.com/watch?v=EhuwkBfGKwQ

ορντερ γιορ κοπι ναου

warlord mkII
10-12-2010, 00:42
the kingdom of steal

rage for order
10-12-2010, 00:45
http://www.youtube.com/watch?v=EhuwkBfGKwQ

ορντερ γιορ κοπι ναου

3μιση το πρωί στην ΝΕΤ μετά τον K.C. και το Disco Fever.

namiroth
10-12-2010, 02:03
an parageilete sto epomeno tetarto kai mono tote pairnete dwro ena metaliko vraki to opoio me to pathma enos koumpiou ginetai kranos gia th mhxanh....

Witchkiller
10-12-2010, 02:11
an parageilete sto epomeno tetarto kai mono tote pairnete dwro ena metaliko vraki to opoio me to pathma enos koumpiou ginetai kranos gia th mhxanh....

γι'αυτό είσαι ψόφιος στις πρόβες? Γιατί ξενυχτάς αληταρά? Τσαντάκια? Να κάνεις χουμοράκι ξέρεις, να μάθεις κανά στοίχοι στο παπάρι σου.....................

namiroth
10-12-2010, 02:23

γι'αυτό είσαι ψόφιος στις πρόβες? Γιατί ξενυχτάς αληταρά? Τσαντάκια? Να κάνεις χουμοράκι ξέρεις, να μάθεις κανά στοίχοι στο παπάρι σου.....................

kai panks...

statik
10-12-2010, 03:32
οφφ τοπικ - δεν 8ελω να χαλασω την κουβεντα!!!

@ helm:

ρε φιλε μπορει να σαι σκατομεταλι του κερατα (:disco:) αλλα πραγματικα 8α μπορουσα να σε κανω παρεα! (:

@ ra pariah:

αν το live του ER γινει στην υπογα τελικα και ακουστουν "manowar" να 3ερεις οτι 8α πεσει κανα πετρομπουκαλο να γουσταρουμε και μεις οι "αντιμεταλς" *φλωρο*γκομενιτσες παντως ε. :grin:

@ stam and the witches:

"Η αγαπημένη μου μπάντα (Sisters πχ) αν έβγαζε επανηχογράφηση του καλύτερου δίσκου της ή κάτι, θα τρωγε Χ."

παλι οφφ τοπικ αλλα στην αγαπημενη σου μπαντα - κ ελπιζω να εννοεις τις καλογριες αν κρινω και απο το σιγκ σου!- για πριν απο το vision thing (μεχρι εκει ασχολουμαστε) ο αντρικος επανηχογραφησεις και "3αναπερασματα" (πολλων!) σημειων εκανε σε ολα τα cds που πλασαρε στην αγορα γιατι τα οριτζιναλε κομματια στα αρχικα κομμενα βινυλια/κασσετες ηταν πολυ "σκοτεινα" και πρωιμης/gary marx/graig adams εποχης οποτε τα 'χε αποκυρη3ει. αρα 8α πρεπε να χες δωσει ηδη Χ -αν λες βεβαια για τη νορμαλ "sisters era" προ @@διων και vision thingς μαλακιων κλπ.

γενικα, ποιος 8α το λεγε οτι ποσταρω σε 8ρεντ μανογουορ που εχει κατα κυριο λογο κιολας καλη ροη συζητησης!!! τεσπα συνεχιστε, και γω την παπαρια μου η8ελα να χωσω για την αναλογη εισπραξη μουτζας. (:

stam and the witches
10-12-2010, 04:11
@ stam and the witches:

"Η αγαπημένη μου μπάντα (Sisters πχ) αν έβγαζε επανηχογράφηση του καλύτερου δίσκου της ή κάτι, θα τρωγε Χ."

παλι οφφ τοπικ αλλα στην αγαπημενη σου μπαντα - κ ελπιζω να εννοεις τις καλογριες αν κρινω και απο το σιγκ σου!- για πριν απο το vision thing (μεχρι εκει ασχολουμαστε) ο αντρικος επανηχογραφησεις και "3αναπερασματα" (πολλων!) σημειων εκανε σε ολα τα cds που πλασαρε στην αγορα γιατι τα οριτζιναλε κομματια στα αρχικα κομμενα βινυλια/κασσετες ηταν πολυ "σκοτεινα" και πρωιμης/gary marx/graig adams εποχης οποτε τα 'χε αποκυρη3ει. αρα 8α πρεπε να χες δωσει ηδη Χ -αν λες βεβαια για τη νορμαλ "sisters era" προ @@διων και vision thingς μαλακιων κλπ.

Αυτό δεν το ξερα :!: Αλλά δεν αλλάζει κάτι, το βίωμα παραμένει βίωμα.

BURNIN AMBITION
10-12-2010, 04:15
Εν ολίγοις, εκεί τίθεται το ζήτημα της εξέλιξης για μένα: όχι τόσο στο πόσα καινούργια πράγματα θα ακούσεις, όσο στο πόσο θα έχεις την αυτοαναίρεση χέρι χέρι, την ιδιότητά σου ως Άνθρωπος να κρίνεις γενικά και να θωρακίζεις τα βιώματά σου. Λυπάμαι, αλλά ο χεβυμέταλλος στατιστικά (και όχι φυσικά ο warlord, witchkiller και λοιποί συμπαθέστατοι χρήστες) δε μπορεί να το κάνει αυτό, δε διαμορφώνεται ο ίδιος, περιμένει τις εξελίξεις να τον διαμορφώσουν, και το πιο τραγικό, υπερασπίζεται φανατικά το τελευταίο στάδιο διαμόρφωσής του.

Αυτά.και εσενα το προβλημα σου ειναι οτι?

γουιτσις και πανκης με καλυψαν

Marillion
10-12-2010, 12:14
γαμάει που δείχνει υπερcasual και σχεδόν κυριλέ δωμάτια (πιθανότατα ξενοδοχείου), με πίνακες μπρατσαράδων, σπαθιών, βυζιών κ κώλων. αντί να δείξει κανα μεταλ μπαρ ή κανα μπουντρούμι. πετάμε τον demaio στα πέτσινα να διαβάζει πλαγιως το χαρτί, πεταμε και τον φωτογράφο να μας πει την τεχνική που την κατάλαβαν μόνο οι φωτογράφοι, πετάμε και τον υπερσεξιστή αλογοουρά καλλιτέχνη να πει την ιστορία και τελειώσαμε. manowar 2010 ατσάλια και paypal.

Nasum
10-12-2010, 13:37
@ ra pariah:

αν το live του ER γινει στην υπογα τελικα και ακουστουν "manowar" να 3ερεις οτι 8α πεσει κανα πετρομπουκαλο να γουσταρουμε και μεις οι "αντιμεταλς" *φλωρο*γκομενιτσες παντως ε. :grin:

O Ρα Παράια είναι ο πιο εκλεπτισμένη μορφή φτιαγμένη από ατσάλι σε αυτό το σύμπαν,έχει φοβερό γούστο στο φαγητό,πίνει καφέ με εξωτικά αρώματα,έχει κοτσίδα που θα ζήλευε και ο Τζορτζ Ουάσινγκτον,τρώει γλυκά του κουταλιού,αν ζούσε ο Χάουαρντ θα είχε γράψει ήδη το "Ρα Παράια" επομένως το μόνο που θα καταφέρεις με το πετρομπούκαλο είναι να τον κάνεις ακόμα πιο πυρακτωμένο απ΄ότι είναι.

Φιλάκια,
Ο Δικός Σας Βασίλης

Ra Pariah
10-12-2010, 13:47
:pink::pink::pink:

Κι επειδή κάπου αναφέρθηκε:

EjYprnto5OY&feature

Α, ελάτε σε λίγο από το US metal thread να προσκυνήσωμεν όλοι μαζί Leather Leone. :μάικολ:

Helm
10-12-2010, 13:47
ρε φιλε μπορει να σαι σκατομεταλι του κερατα (:disco:) αλλα πραγματικα 8α μπορουσα να σε κανω παρεα! (:

Στάτικ, για πες, τι σου κάνανε οι μεταλλάδες; Εξ εμπειρίας άνετα η πιο άκακη λυκειακή υποκουλτούρα και μετά δεν χρειάζεται να τους ξαναφάς στην μάπα πάνε στις σπηλιές τους. Οπότε γιατί τόση προκατάληψη;

carheart
10-12-2010, 13:49
επίσης με ξεκωλιάζει στο σκάκι, αλλά θα επανέλθω

Witchkiller
10-12-2010, 16:58
από αυτό που κατάλαβα από τα συμφραζόμενα...

αν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος ,όχι νομίσει, ΤΟΛΜΗΣΕΙ να περάσει από το κεφάλι του ότι αυτός που έχει κολλημένη άποψη για τη μουσική και την εξεληξή της (δηλ μη εξέληξη) είναι και αυτός κολλημένος τότε πρέπει Άμεσα να μιλήσει με κάποιον ειδηκό....................

Αν είναι δυνατόν να βγάζουμε συμπεράσματα για το ψυχολογικό προφίλ κάποιου από το πόσο διατεθημένος είναι ν'ακολουθήσει τις εξελήξεις της μουσικής! ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΗ ν ΛΕΩ ΕΓΩ!

Κολλημένος/η είναι αυτός που προβαίνει σε ηλίθιες γενικεύσεις/κώδικες της πούτσας που επιρεάζουν την κοινωνική του/της ζωή ,όχι κάποιος που θα επιθυμίσει να θαφτεί στα βαθιά γεράματα με μια μπλούζα filth hounds of hades (αν δεν βρείτε αυτή μπορείτε να με θάψετε με μία Excecutioner's Song, δεν έχω πρόβλημα)................

Τι καθόμαστε και λέμε.........γιατί άμα το πάμε έτσι να μιλήσουμε και για fan boyδες συγκροτημάτων όπως theatre, late fate's κτλ οι οποίοι καταδικάζουν κάθε τι περσινό. Δηλ αυτοί δεν είναι κολλημένοι?

Έλα ,μαζευτήτε λίγο

stam and the witches
10-12-2010, 17:28
Εγώ προσωπικά δεν είπα τίποτα απολύτως από αυτά που αναφέρεις, διαβάστε ρε γμτ λίγο καλύτερα αυτά που λέει ο άλλος πριν βγάλετε αμυντικά αντανακλαστικά.

Ra Pariah
10-12-2010, 18:39
Κλασικά πράγματα: πινκάρα σε Witchie και μουτζάκλα σε Stam, έτσι... επειδή είμαστε μονόπλευροι.

animae
10-12-2010, 18:48
Κλασικά πράγματα: πινκάρα σε Witchie και μουτζάκλα σε Stam, έτσι... επειδή είμαστε μονόπλευροι.

λέει και για σένα όμως

Helm
10-12-2010, 19:37
Να σου πω τι είναι αντι-μεταλ τελείως: να βάζει το ER σύστημα social gaming με μούτζες και πινξ και να το υιοθετείς εσύ τρεχάτος. Κοινωνικές πιέσεις γυμνασίου φάση, λολ όλοι γελάμε με σένα και τέτοια. Εγώ νόμιζα ότι οι Manowar έλεγαν κάτι για αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό και να χαράζεις το προσωπικό σου μονοπάτι και τέτοια.

Witchkiller
11-12-2010, 13:53
Εγώ προσωπικά δεν είπα τίποτα απολύτως από αυτά που αναφέρεις, διαβάστε ρε γμτ λίγο καλύτερα αυτά που λέει ο άλλος πριν βγάλετε αμυντικά αντανακλαστικά.

τα αμυντικά αντανακλαστικά μου δεν λειτουργούνε στην προκειμένη περίπτωση. Δεν κινδυνεύει η ζωή μου, κουβέντα κάνουμε...........

Για εξηγισέ μου λίγο το παρακάτω ,εσύ το έγραψες

Κάποια πράγματα τα βίωσα όταν έπρεπε και γίναν μέρος του εαυτού μου, έκτοτε έχουν μεσολαβήσει πολλά και έχω κάνει 10-20 βήματα, ΔΕ μπορώ να ασχολούμαι με τα ίδια με το ζόρι (όπου "με το ζόρι"=επανηχογράφηση). Αλλάζει ο άνθρωπος, πώς το λένε.

σόρυ ρε φίλε αλλά κανείς δεν ασχολείται με το ζόρι με την επανηχογράφηση. Δεν θα έρθει ο Demaio να χώσει το lp με τον τσαμπουκά στο pick up

Witchkiller
11-12-2010, 14:15
Να σου πω τι είναι αντι-μεταλ τελείως: να βάζει το ER σύστημα social gaming με μούτζες και πινξ και να το υιοθετείς εσύ τρεχάτος. Κοινωνικές πιέσεις γυμνασίου φάση, λολ όλοι γελάμε με σένα και τέτοια. Εγώ νόμιζα ότι οι Manowar έλεγαν κάτι για αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό και να χαράζεις το προσωπικό σου μονοπάτι και τέτοια.

έλα ,το ξεχύλωσες..................

FaithFails
11-12-2010, 16:03
Αυτό με τις επανηχογραφήσεις - επανακυκλοφορίες δεν το'χω πιάσει ούτε γω. Τι λόγο ύπαρξης έχουν στην αγορά π.χ.?

Γενικά πάντως παίζει μια τάση για επανακυκλοφορίες σε πολλές 80τίλες φέτος.
Manowar, Stormwitch, Twisted Sister, Queensryche, Overkill, Destruction τρία (!) άλμπουμ και πάει λέγοντας. Αυτά μέχρι τώρα και αναμένονται τα άπειρα ακόμα.
wtf ??

cancer
11-12-2010, 16:06
Αυτό με τις επανηχογραφήσεις - επανακυκλοφορίες δεν το'χω πιάσει ούτε γω. Τι λόγο ύπαρξης έχουν στην αγορά π.χ.?
ela nte?!?!?!

:moutza:

FaithFails
11-12-2010, 16:11
cancer τι εννοείς??
Γιατί δηλαδή αυτό το μαζικό κύμα re-releases των 80s-90s φέτος τόσο πολύ?

cancer
11-12-2010, 16:18
ta rereleases/remasters den einai twrino fainomeno
px judas priest exoun vgalei 2-3 fores remastered me bonus tracks ta album tous.
edw oi alloi kanoun periodeia "draconian times"
ti mporei na simvainei?!?

ogqJtM3qMBM
vre faithfails

ta opoia kalitera na ta dwsw sti tzoulia tin idia.

FaithFails
11-12-2010, 16:28
στάνταρ δεν είναι τωρινό φαινόμενο ρε cancer. Τωρινό φαινόμενο είναι μόνο η μαζική τάση φέτος, που είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Είχαμε πήξει στις νέες μπάντες-κυκλοφορίες-ρεύματα ή ό,τι νάναι τεσπα για κάμποσα χρονάκια.

και ποιος θα δώσει τα λεφτά για μια επανηχογράφηση στην τελική? Πόσοι τόσο πωρωμένοι φανς υπάρχουν? Ή μήπως τα πιτσιρίκια? Μήπως τελικά μιλάμε για πολύ μικρές ομάδες αγοραστικού κοινού? where's the money?

Δεν το πιάνω ειλικρινά.

edit: εκτός αν εννοέις ότι δεν αγοράζει που δεν αγοράζει κανένας πια, απ'το τίποτα καλοί και αυτοί οι λίγοι.

redeemer
11-12-2010, 16:32
Remasters υπηρχαν και θα υπαρχουν για παντα στην αγορά,γιατι ειναι ο ευκολότερος τροπος για να επιτευχθει το αναγκαιο milking των οπαδων-μαζι με τα καραγουαου box sets και νεα best of compilations με 1.23 λεπτα ακυκλοφορητου υλικου!!!123.

Το θεμα είναι η συγχυση που δημιουργούν στον πιο αποστασιοποιημένο listener,που βρισκεται εξω απ τον χορό των καμμενων.Γιατι μπορει το remaster του χ γκρουπ με τα νεα μεσα να θερίζει (οπως τα remasters των Doors πχ) ή στον αντιποδα να θαβουν οργανα,να κόβουν μεσαια κοκ (σαν τη συλλογη των joy division με τα σινγκλακια).

FaithFails
11-12-2010, 16:34
δε νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανένας αποστασιοποιημένος listener.

redeemer
11-12-2010, 16:39
Ενας ξενος (ή όχι τοσο ψημενος αν προτιμας) listener είναι πολύ πιο πιθανό να ακούσει εναν δισκο απο τη στιγμη που εχει μια πολύ πιο "καλογυαλισμενη" παραγωγή και ηχο.Και εφοσον έχει μια Α άγνοια πάνω στα ψεγάδια του remaster/rerelease όντας αποστασιοποιημένος.

FaithFails
11-12-2010, 16:43
παίζει ναι
αν και πιο πιθανό είναι να συγκινηθούν μόνο οι Ra Pariah της κάθε σκηνής

The Good Son
11-12-2010, 23:03
Μπορεί να λέω μεγάλη μαλακία, γιαυτό εάν κάποιος γνωρίζει ας με διορθώσει. Αλλά άλλο remaster και άλλο μίξη από την αρχή. Το remaster έχει να κάνει με το πόσο "δυνατό Output" θα έχεις τελικά όταν παίζεις το τσεντέ σου. Έχει να κάνει και με μια "μάχη" που γινόταν στα 90s - 00s που αφορούσε το ποιος θα ακούγεται δυνατότερα. Αυτό όχι μόνο στο μεταλ - ροκ χώρο, γενικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα "θαψίματος". Οπότε το αποτέλεσμα είναι ίδιο απλά "ακούγεται καθαρότερα σε δυνατότερες εντάσεις".

Γενικότερα πάντως αν το δείτε αποστασιοποιημένα το θέμα από ρομαντικές καταστάσεις του πως τον παίζατε με τα πρώτα cd που αγοράσατε, όπως και από το θέμα "χρήματα", η επαηχογράφηση είναι κάτι ενδιαφέρον. Στην τελική και οι live δίσκοι δεν απέχουν πολύ σε φιλοσοφία. Δεν νομίζω κανένας σας όμως να παραπονιέται με το live after death πχ. Πολλοί ίσως έχουν δεθεί με εκτελέσεις από κει περισσότερο (όπως αυτή του rime of the ancient mariner). Εγώ αυτό που ήθελα να τονίσω και στην προηγούμενη παρέμβασή μου στο θρέντ (που ήταν γαμάτη) είναι ότι οι ρομαντικές προσεγγίσεις είναι για γέλια. Όλες οι μπάντες θέλουν να βγάλουν φράγκα και καλά κάνουν και το να αντιμετωπίζεις το θέμα με επιχειρήματα τύπου "παίζουν για τα φράγκα χωρίς καρδιά" είναι αστείο.

warlord mkII
12-12-2010, 00:46
Ρε γκουντσαν υπάρχει και μια λεξούλα που την ξέχασε ο Ντεμάιο κι όλοι όσοι κλέβουν τους οπαδούς με 4352364 λιμιτεντ επανηχογραφησεις/επανεκτελεσεις/λάιβς/τα κέρατα μου τα τράγια:

Αξιοπρέπεια.

wom
12-12-2010, 00:55
παίζει ναι

Αυτό ακούστηκε λίγο υποτιμητικό για κάποιον που και παίζει και ψάχνει την όποια μουσική θέλει ... και για ποιό λόγο θα μπορούσε να είναι valid σχόλιο από κάποιον που ακούει μόνο ότι του πασάρουν οι γνωστοί & djs στις ταβέρνες-club που παει "για ποτό" ?

rat_poison
12-12-2010, 01:10
Μπορεί να λέω μεγάλη μαλακία, γιαυτό εάν κάποιος γνωρίζει ας με διορθώσει. Αλλά άλλο remaster και άλλο μίξη από την αρχή. Το remaster έχει να κάνει με το πόσο "δυνατό Output" θα έχεις τελικά όταν παίζεις το τσεντέ σου. Έχει να κάνει και με μια "μάχη" που γινόταν στα 90s - 00s που αφορούσε το ποιος θα ακούγεται δυνατότερα. Αυτό όχι μόνο στο μεταλ - ροκ χώρο, γενικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα "θαψίματος". Οπότε το αποτέλεσμα είναι ίδιο απλά "ακούγεται καθαρότερα σε δυνατότερες εντάσεις".

Μεγάλη παράγραφος γκούντσαν, ξέρεις μπάλα. Η λεγόμενη συμπίεση δυναμικής περιοχής ξεκίνησε ως διαφημιστικό τρικ για να ακούγονται δυνατότερα οι διαφημίσεις σε σχέση με τις άλλες και κατέληξε ύστερα από ένα arms-race (http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war) στην απαισιότητα του mainstream ήχου που ακούμε. Αυτή η "μόδα", ή μάλλον παρασιτική μολυσματική ασθένεια, πέρασε σε όλες τις παραγωγές και εκτός mainstream γιατί πολύ απλά αυτός ήταν ο "ήχος" που ξέρανε οι μηχανικοί και εφαρμόζανε την ίδια μαλακία παντού. Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν τα κομμάτια που πλασάρονται ως χιτ και λαμβάνουν air-play θα ήταν λιγότερο ενοχλητικά αν είχανε σωστές τις δυναμικές τους περιοχές με πλήρες εύρος ήσυχων και δυνατών μερών. Ειδικά αν δεν προσέχεις, ένα συμπιεσμένο κομμάτι (ακόμα και η 9η του Μπετόβεν ξερωγώ) είναι βαβούρα.

από κει και πέρα, ότι είπε ο W.mkII
είναι ζήτημα τιμιότητας. Αν εσύ έχεις παππουδιάσει και στερέψει από ιδέες, κρίμα, αλλά μη μου ζητάς τα λεφτά σα ζητιανάκι.

Αντιπαράβαλλε δηλαδή την επανεκτέλεση π.χ. των Μάνογουορ με αυτήν των the Muffins στο 182, ή πάλι στο μέταλ πάμε στους Destruction που ξαναπαίζουν τα κομμάτια τους στο thrash Anthems. Από τη μια έχουμε μία δουλειά που γίνεται ίδια με την παλιά, μόνο που έχουμε κάτι κουρασμένους καραγκιόζηδες κι απ' την άλλη έχουμε ένα re-imagining να το πω με εντελώς διαφορετικές παραγωγές. Ή πάρε το Θανασάκη ξερωγώ (όχι το lightbidge) που σε κάθε δίσκο όλο και ξαναηχογραφεί μια διασκευή του εαυτού του.

Θέλω να πω, άλλο να ξανακάνεις κάτι με καινούριους όρους και νέες ιδέες, κι άλλο να ηχογραφείς τον ίδιο δίσκο δις.

<edit>βάλτε κι άλλα 3 στο 182, το σωστό είναι 185. Ουδεμία σχέση με blink.</edit>

Helm
12-12-2010, 01:44
Υπάρχει και ψυχολογικό φαινόμενο συνδεδεμένο με το remaster (το οποίο έχει διαφορετική τεχνική από το remix αλλά συχνά το ίδιο αποτέλεσμα == πιο συμπιεσμένο τελικό σήμα).

Το χεβι μεταλ είναι μουσική με ανδροπρεπή ψυχολογία, προφασίζεται πολεμική γραμμικότητα (ριφς, δίκασες κλπ, αυτά τα οριζόντια πράγματα 'οδηγούν κάπου', κάτι συγκεκριμένο σημαίνουν, ο καταιγισμός τους είναι μονοφωνία, δεν είναι συζήτηση) και τσίτα εντάσεις μεσ'τα μούτρα, τσιρίδες τεστοστερόνη κλπ. Αυτό που το 1987 ήταν η πιο τσίτα παραγωγή που μπορούσαν να κάνουν και είπε ο μουσικός 'οκ, κόψε τον δίσκο mr. Scott Burns, γουστάρω' το 2010 ακούγεται - ίσως - γραφικό άμα το βάλεις διπλά στο +6dB μάστερ της χ μοντέρνας μεταλ μπάντας. Τα ακούει αυτά ο παλιός μουσικός και νιώθει το τσουτσούνι του να ζαρώνει στην σύγκριση, θέλει και αυτός μπρίκι μάστερινγκ! Ειδικά τώρα που όλος ο κόσμος ακούει μουσική σε ipods και τέτοια άλλα μέσα που δεν έχουν πολλά ντεσιμπέλ ταβάνι. Με τον δίσκο με το μαλακό μαστερινγκ του 1981 μπορώ να ανεβάσω την ένταση στο στέρεο μου να πάει στο 7μισι και να τρίζει όλο το τετράγωνο και να δακρύζει η πουρομέταλ μπάντα που το έβγαλε από υπερηφάνια. Αλλά άμα το παίξω το τρακ τους στο ipod shuffle διπλά στους χ μοντέρνους μεταλ στην τσίτα που πιάνουν τα καημένα τα ψείρες ακουστικά, η διαφορά είναι τρομακτική.

Η μελωδική γραμμικότητα, το ριφ δηλαδή, είναι ας πούμε 'ανδρικό' φαινόμενο (δεν το κρίνω ως καλό ή κακό, απλά έτσι). Τα πλούσια ακόρντα, η αρμονία δηλαδή, τα κάθετα είναι πιο ανοιχτά σε ερμηνεία, πιο πολυφωνικά, μπορεί να σημαίνουν περισσότερα πράγματα, συζητήσιμο. Αυτό είναι ας πούμε, γυναικείο φαινόμενο. Ποιο είδος μεταλ έχει περισσότερο αρμονικό περιεχόμενο και λιγότερη έφεση στα γραμμικά ριφφ χ επανάληψη για πάντα; To μαύρο και το προοδευτικό μεταλ. Αυτά τα είδη είναι τα πιο 'πούστικα' μεταλ είδη, και όπως βλέπετε πλην μικρών εξαιρέσεων, δεν τρέχουν να τα κάνουν remaster στο +6dB. Πχ τα Fates που έγιναν πρόσφατα remastered είναι σχεδόν ίδια, άντε να έχει γίνει επιλεκτικό equalization και κάνα transient restoration για να ακούγονται ακομα περισσότερο οι αρμονίες και τα σκασίματα.

Το black metal ακομα περισσότερο με τις ομιχλώδεις παραγωγές και τα ανοιχτά ακόρντα σε όλες τις χορδές μέσα στην σούπα παραμόρφωση και το ρεβερμπ μπλαστμπιτ-για-πάντα δεν έχουν τίποτε να κερδίσουν από ριμαστερ.

Οπότε πέρα από τις αρπαχτές, δείτε αρκετά από αυτά τα remasters σαν προσπάθεια των σχετικών μπαντών να φαίνονται ακομα 'γαμάτοι' διπλά στον μοντερνο ακραίο ήχο, κάτι σαν κρίση μέσης ηλικίας. Δεν είναι για το καταναλωτικό κοινό, για τον ανδρισμό τους είναι.

The Good Son
12-12-2010, 04:25
Καταρχήν δεν ξέρω αν το παθαίνετε και οι υπόλοιποι, αλλά δεν μπορώ να διαβάσω ποστ του helm. Δεν λέω ότι είμαι ο πιο ενδιαφέρων χρήστης, αλλά κουράζομαι. Δεν καταλαβαίνω τί λες και γιατί το λες. Δεν διάβασα λοιπόν τί είπες.

Όσον αφορά το θέμα αξιοπρέπεια. Νομίζω ότι από την στιγμή που μπλέκεσαι στην μουσική βιομηχανία και επιβιώνεις σε αυτή, δεν την υπολογίζεις (την αξιοπρέπεια). Θαρρώ πως εάν την έθετες ως επιχείρημα στον Rod Smallwood στα 80s, καταλυτικότατο παράγοντα για την φήμη και την θέση των Maiden σήμερα (ήταν μαζί τους από το ξεκίνημα), θα γελούσε ή κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρα κάτι καλό και ρομαντικό αλλά νομίζω ότι γελιέστε όταν νομίζετε ότι νεότερες οι μπάντες ήταν πιο αξιοπρεπείς ή θεωρούσαν ότι το να βγάλουμε έργα για τους οπαδούς αψηφώντας το κέρδος είναι δεδομένο. Αν ήταν έτσι δεν θα φτάνανε εκεί που βρίσκονται.

Αλλά και στην τελική, ακόμα και σε ένα πιθανό σενάριο που τα πράματα είναι έτσι και που χαλάσανε στα γεράματα, μαγκιά τους. Το ψωμί τους βγάζουν, συνηθισμένοι στα κέρδη είναι. Λογικό, πολύ πιθανό ο καθένας να έκανε το ίδιο στη θέση τους. Η αξιοπρέπεια δεν γεμίζει στομάχια και αν την είχε ο κόσμος η ζωή μας θα ήταν πολύ καλύτερη, αλλά δεν είναι. Σε όλους τους τομείς, είτε είσαι πολιτικός, ή μουσικός, ή δημόσιος υπάλληλος. Οι αξιοπρεπείς δεν επιβιώνουν, γιαυτό είπα παραπάνω ότι "δεν θα φτάνανε εκεί που φτάσανε". Όμως αυτά τα ξαναείπα, όποιος θέλει ας ανατρέξει.

Helm
12-12-2010, 04:34
Το βρίσκω πολύ λογικό να μην καταλαβαίνεις τι και γιατί λέω, χρειάζεται πρώτα να το διαβάσεις.

rat_poison
12-12-2010, 05:13
Γκούντσαν, πάλι σωστά μιλάς, δεν καταλαβαίνω πού διαφωνούμε. Ίσως η μουμιοποίηση να είναι αναπόφευκτη για τους μαθουσάλες της μουσικής, αλλά μερικοί επιλέγουν να την κοπανήσουν από τη δουλειά πριν επέλθει αυτό το στάδιο. Αυτό είναι που σχολιάσα πριν και όχι ότι είναι καραγκιοζιλίκι να θες να συνεχίσεις να βγάζεις το ψωμί του με τη δουλειά του (που είναι και γαμάτη εδώ που τα λέμε).

H.
12-12-2010, 20:30
Καταρχήν δεν ξέρω αν το παθαίνετε και οι υπόλοιποι, αλλά δεν μπορώ να διαβάσω ποστ του helm. Δεν λέω ότι είμαι ο πιο ενδιαφέρων χρήστης, αλλά κουράζομαι. Δεν καταλαβαίνω τί λες και γιατί το λες. Δεν διάβασα λοιπόν τί είπες.

Λυπάμαι που θα το πω, πρέπει να είσαι σοβαρό άτομο ρε Helm, αλλά αυτό είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που ειπώθηκε στο θρεντ.

statik
12-12-2010, 23:08
@ nasum: lol και αγγαλιες (:

@ helm :

"Στάτικ, για πες, τι σου κάνανε οι μεταλλάδες; Εξ εμπειρίας άνετα η πιο άκακη λυκειακή υποκουλτούρα και μετά δεν χρειάζεται να τους ξαναφάς στην μάπα πάνε στις σπηλιές τους. Οπότε γιατί τόση προκατάληψη;"

καλα ελπιζω να καταλαβες οτι αυτο που ειπες περι εμπειριας ειναι φαουλ γιατι ουτως η αλλως ο κα8ενας εχει τα δικα του βιωματικα κολπα :Ρ απο εκει και περα αφου ζητησες εμπειρικη απογραφη, η συγκεκριμενη λυκειακη υποκουλτουρα (εγω βαζω και τη γυμνασιακη μεσα -ναι επαιζε και τετοια:Ρ) συνεχισε να μου σκαει στη μαπα λογω του οτι σε μικρο σχολειο/κοινωνια η παρεα μου ηταν -καλως η κακως- μεταλλαδες (εναν ολον και ολον πανκη ειχα που την ειχε κοπανησει κιολας:Ρ). δεν μπορει κανεις να μην κοινωνικοποιειται με τον ενα η τον αλλο τροπο, οποτε μπορεις να φανταστεις τι κολληματα/καφριλες εχω ακουσει και τι εχω φαει στη μαπα ως σημερα, γιατι φυσικα αυτο με τις σπηλιες δεν ισχυει - δεν χανεις κιολας τους παιδικους φιλους μονο για μαλακιες (ναι, για μενα ειναι μαλακιες τα 8εματα περι ΗΜ κλπ, και μαλλον αλλου πατανε οι σοβαρες κοινωνικες σχεσεις). αμα εσυ ακους και τη βρισκεις με play dead, sound και τζοιντιβιζιο κλπ και ο περιγυρος σου στα "χωνει" ολη μερα οτι κ καλα "γαμαει η μουσικαρα μας/ δν υπαρχει αλλη/ ειμαστε οι μονοι troo/ οι γοτ8οι ειναι φλωρια" κλπ, ε καπου 8α τσιναγες:Ρ περα απο την πλακα ομως, δεν την παλευω μια με την καργα ποζεριλα, με τα hail and kill, με κοναν βαρβαροτητες, τσιγκινα βρακακια, επικα σπα8ακια σφυρια και φωτιες και παμε να "αλωσουμε τους απιστους/ αμουσους" με περισιο αερα στο χεβιμεταλλικο μαλλι. ειμαι αλλη φαση ρε παιδι μου, προτιμω εσωτερισμο και σκοταδοκατασταση για παρτη μου οποτε ολα αυτα που σου ανεφερα μου προκαλουν μονο γελιο και ορε3η για κλωτσιδια. ντα3, 8α μου πεις ανεκα8εν οι 2 υποκουλτουρες του πανκ/νταρκ (και λοιπη ε3ελι3η) με το χεβι μεταλ πλακωνονταν αλλα προφανως για το λογο που ειπα. τωρα αν απο καποια φαση και μετα οι μεταλλαδες ψιλοχω8ηκαν στο gothic rock κλπ (paradise lost style) αλλο 8εμα, δεν με αφορα καν κ κατα τη γνωμη μου ειναι και λιγο σιχαμα να "γλυφεις εκει που εφτυνες". anyway, δεν ειναι 8εμα προκαταληψης, σαφως και παιζουν ατομα μεταλλαδες που ειναι και γαμω τα παιδια ("σκατομεταλια του κερατα" οπως τους λεω μεν αλλα "ντα3 παιδια" δε - κριμα που 'ναι ελαχιστα :beerz: :bash:) και επειδη μαλλον καπου νομιζω με αυτο σου το ποστ, απ' οσο καταλαβα 8ιχτηκες δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να το κανεις και απλα σου ε3ηγω οτι γενικα 8ελω δεν 8ελω 8α τους φαω στη μαπα μονο με τη διαφορα οτι 8α μαι απεναντι:Ρ (μαγκια, γαμαουα, μεταλιά κιετσι :Ρ)
οσο για το 8εμα περι πινκ/μουτζας δεν 3ερω αν ειναι antimetal (lol) αλλα αντι-διαλογος και ευκολος χειροκροτισμος ειναι σιγουρα.

γενικα νομιζω οτι αμα σοβαρευει ενα 8εμα σε καποια συζητηση εδω μεσα (ακομα και για manowar!!!!) παντα 8α παιζουν τυποι σαν τον Η η σαν τον the good son που απ' οσο εχω ψυλλιαστει 8ελουν να χωνουν μονο κωλους η να υποκλινονται σε ευκολες ειρωνιες. μπορει και να κανω λα8ος επειδη δεν πολυμπαινω συχνα και δεν κανω μεγαλους διαλογους, αλλα ετσι το 'χω πιασει οσο εχω δει. παμε για καταιγισμο μουτζας κλπ τωρα. (:

atom_smasher
12-12-2010, 23:52
Αγαπητε, τι κομπλεξ ειναι αυτο; λες και σου τα πρηζαν τοσο που πρεπει να παρεις εκδικηση. Μην πεφτεις και συ στην αντιστοιχη αλλη ακρη. Οσο για την θεματολογια περι ορεξεως κολοκυθοπιπα λεμε στο χωριο μου, φανταζομαι και στο δικο σου.

FaithFails
12-12-2010, 23:56
παίζει ναι

Αυτό ακούστηκε λίγο υποτιμητικό για κάποιον που και παίζει και ψάχνει την όποια μουσική θέλει ... και για ποιό λόγο θα μπορούσε να είναι valid σχόλιο από κάποιον που ακούει μόνο ότι του πασάρουν οι γνωστοί & djs στις ταβέρνες-club που παει "για ποτό" ?

δεν το είπα υποτιμητικά. καμία σχέση.εύκολο παράδειγμα ήταν.
ποιος είναι αυτός που του πασάρουν οι γνωστοί & djs διάφορα? Αν υπονοείς εμένα είσαι πολύ αλλού. Δεν ξέρω πού το'βγαλες τούτο. No prob τεσπα.

Helm
13-12-2010, 00:01
Μερσί για την απάντηση.

Δε θίχτηκα όσο με προβλημάτισε το να μου λες "για Αλβανός καλός είσαι" το τι προεκτάσεις έχει. Το ότι ακούω, παίζω και γράφω για HM με κάνει κάποιου είδους χεβιμεταλλα μάλλον, αλλά δεν με κάνει μέρος μιας ράτσας. Είμαι εκτός υποκουλτούρας. Από μακρυά όλοι ίδιοι φαίνονται, χέρια και πόδια και κεφάλι έχουν και γούνινο βρακάκι και ξέρω 'γω στέκονται όρθιοι και γκαρίζουν για τα πράγματα που κάποτε θα κάνουν με όλη αυτή την δύναμη που έχουν πάρει από το χέβι μέταλ και ποτέ δεν κάνουν τίποτε. Από κοντά είναι ο καθένας άνθρωπος.

Από ότι κατάλαβα, έχει σχηματίσει αυτά τα ρεφλέξ σου ένας ανταγωνισμός με τις μεταλλάδικες παρέες σου από το γυμνάσιο. Εγώ θα άλλαζα παρέες επειδή αν αυτά που πρεσβεύει αισθητικά και φιλοσοφικά η μουσική που ακούω μου είναι πολύ σημαντικά, η συνεχής αντίδραση (και ειδικά η χλεύη) από το κοντινό περιβάλλον θα με έφθειρε ψυχικά. Υποτίθεται οι κοντινοί φίλοι είναι κάτι και σαν στέγαστρο από την συνεχώς επικριτική εξώτερη κοινωνία. Αυτό υποτίθεται, αν αυτό ψάχνεις. Άλλοι ψάχνουν άλλα από την φιλία τους. Τρέφουν αυτοτιμωρητικές υπαρξιστικές παραδοχές ("δεν αξίζω τίποτε" "κανείς δεν καταλαβαίνει" κτλ) από αυτή την τριβή.

Πολλοί από τους χεβιμεταλλαδες που έχω γνωρίσει χρειάζονται φανταστικό - και βολικό - εχθρό, ναι, είναι ριζωμένο στο κέντρο αυτής της παρεξήγησης του "true metal versus the posers". Είναι γελοίο από μια απόσταση, ναι. Είναι όμως και κεντρικό για τον εφηβικό ψυχισμό του μεταλλά, του δίνει δηλαδή εκτός από νευρώσεις και παράνοιες (όπως ό,τι εφηβικό), δύναμη και κατεύθυνση (προς την αυτοτελείωση θεωρητικά, άλλο τώρα τι βγαίνει πρακτικά). Δεν μπορείς να το ξεριζώσεις εύκολα αυτόν τον φόβο του άλλου από το κέντρο του HM βιώματος (και όταν ξεριζώνεις ξαναφυτρώνει εκτός αν στο ενδιάμεσο πάει να ακούσει Mono ή κάτι άλλο συμπληρωματικό -- το HM οδηγεί προς την υπερβολή και την ύβρη). Ίσως βρεις ευγενικότερους χεβιμεταλλάδες που δεν θα τρίβουν τις ανασφάλειες τους στα μούτρα σου, αλλά πιο πραγματικά δεκτικούς, δύσκολο. Αυτά τα ξέρεις μάλλον οπότε εφόσον συνεχίζεις να τους κάνεις παρέα, κάτι χρειάζεσαι από την σύγκρουση. Και για να είσαι στο ER κάτι θα χρειάζεσαι από την σύγκρουση και εδώ. Προμηνύεις τις μούτζες σχεδόν λες και χαίρεσαι.

Έχω γνωρίσει αρκετούς γκοθάδες που έχουν αυτό το σύνδρομο κανείς-δεν-με-καταλαβαίνει, είναι αυτό το κατασκευασμένο δράμα ίσως εξίσου στο κέντρο του dark wave/goth rock βιώματος όσο η αντιδραστικότητα για τον Άλλον στον μεταλλά. Εσένα η υπογραφή σου λέει τώρα "anti-metal", είναι σαν να κυκλοφορείς με λυμένο ζωνάρι, νταξει ίσως στα μισοαστεία αλλά και στα μισοσοβαρά. Θες να τσακωθείς με τους καγκουρομανογουράδες (που ίσως τους φαντάζεσαι και λίγο) και μετά να πεις κοιτά τι αναίσθητοι που είναι, σαν τους κολλητούς μου, δεν με καταλαβαίνουν. Νταξει πιθανολογώ αλλά καταλαβαίνεις που το πάω, δεν είσαι αθώα στην σύγκρουση που αποζητάς ξανά και ξανά. Είναι και αυτή μια κάποια δόμηση χρόνου, μια κοινωνικοποίηση, μια ασχολία που φέρει αποδοχές σχετικές με την ανθρώπινη επαφή, χωρίς την τρομακτική τρυφερότητα που είναι τόσο ρίσκο.

Έτσι λειτουργούν και κάτι παρέες που βρίσκεται ο ένας με τον άλλον και αρχίζουν στο ψιλό να ειρωνεύονται και να σαρκάζουν για το παραμικρό και άμα τους πεις μα καλά το έχετε καταλάβει πόσο ψυχικό τραυματισμό κάνετε ο ένας στον άλλον σου λένε χέσε μας ρε, έτσι κάνουν οι φίλοι.

edit: Η. με στενοχωρεί να μην μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου, αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω τίποτε άλλο. Θα αναγκαστούμε να ζήσουμε αυτή την σχέση μας από απόσταση, εσύ να μην διαβάζεις τα ποστ μου για να μην στενοχωριέσαι που δεν καταλαβαίνεις, και εγώ να διαβάζω τα ποστ σου και να στενοχωριέμαι που τα καταλαβαίνω.

Jimmy
13-12-2010, 00:10
δεν θελω να ειμαι "αυτος" ο τυπος αλλα tl;dr

Helm
13-12-2010, 00:46
θελω να ειμαι "αυτος" ο τυπος

Custom User
13-12-2010, 01:24
δεν θελω να ειμαι "αυτος" ο τυπος αλλα tl;dr

Κανείς δε νοιάστηκε.

Χελμ, συνέχισε, τα λες όπως ακριβώς πρέπει σε κάθε ποστ και είμαστε κάποιοι που πινκάρουμε εξ' αποστάσεως σιγοψιθυρίζοντας "πες τα ρε άνθρωπε" ή κάτι τέτοιο.

Μια παρατήρηση όμως. Σε θρεντ των Manowar βρίσκεστε, δείξτε λίγο τον πρέποντα σεβασμό, χρησιμοποιήστε το ξ και το θ, δηλαδή γιατί όχι.

Marillion
13-12-2010, 19:12
χελμ με τον φόβο να φανώ ενοχλητικός που σχολιάζω δικό σου κείμενο πάλι θα ήθελα να προσθέσω και στην συνέχεια να ρωτήσω κάτι. το να περιγράφεις τα επιμέρους χαρακτηριστικά μιας μουσικής με έννοιες κοντινές σε genders είναι μεγάλο παράπτωμα. το οτι τα heavymetalladika riffs, οι τσιρίδες και ή ένταση συσχετίζοντε με την εκκριση τεστοστερόνης ή γενικά αντρικές ορμές και χαρακτηριστικά είναι κάτι που μόνο η βιολογία μπορεί να απαντήσει και στο συγκεκριμένο τόπικ (που έχει ηδη εκτροχιαστεί) δεν κατάλαβα πως (και γιατί) το έχωσες. το heavy metal είναι μουσική με ανδροπρεπή ψυχολογία λες. η μουσική (όπως και κάθε μορφής τέχνη) στα core συστατικά της δεν μπορεί να έχει καμμία ψυχολογία και κανέναν χαρακτήρα που να ορίζεται βάση γένους. το αν το ακραίο και σκληρό (δεν μιλάω καν για αισθητική γιατί δεν έχει να κάνει με την μουσική αλλά με τα ζόρια του καθενός) μπαίνει δίπλα στο επιθ. ανδροπρεπής είναι συμπέρασμα β άντε γ δημοτικού. δεν ξέρω βέβαια αν θες να πεις κάτι άλλο (που είναι και πολύ πιθανό γιατί μια χαρά λογικό άνθρωπο σε θεωρώ), αλλά αυτό βγάζει μάτια όπως το θέτεις.

επίσης στο ίδιο θέμα :

Τα πλούσια ακόρντα, η αρμονία δηλαδή, τα κάθετα είναι πιο ανοιχτά σε ερμηνεία, πιο πολυφωνικά, μπορεί να σημαίνουν περισσότερα πράγματα, συζητήσιμο. Αυτό είναι ας πούμε, γυναικείο φαινόμενο.

το ότι ένα ακόρντο είναι πολυφωνικό (το πιο ανοικτό σε ερμηνεία είναι υποκειμενικό ζήτημα ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει) πως θεωρείται γυναικείο φαινόμενο; βάση στατιστικών; γενικά χάθηκα και δεν θέλω καν να πιστέψω πως το βγάζεις βάση απήχησης γιατί γνωρίζεις και εσύ πολύ καλά ότι αν το ατσάλι (βασικά κάθε είδος μουσικής) δεν έχει πολλές γυναίκες δεν είναι θέμα μουσικού χαρακτήρα και σχετίζεται περισσότερο με κοινωνιολογικους παράγοντες. ακόμα, είναι ο άντρας τόσο μονοδιάστατος στις ερμηνείες που προσπαθεί να προσδώσει σε κάτι τόσο απλό όσο το πολυφωνικό ακόρντο; δεν είναι σεξιστική η κάτι τέτοιο η τοποθέτηση σου απλά δεν μου κάθεται καλά. σε ένα φόρουμ που γράφουν ρουθλεσηζ και άλλοι ανατολίτες αυτά τα πράγματα παρερμηνεύονται. δεν πιάνω καν τα πούστικα ιδιώματα -> γυναικεία γιατί προφανώς αστειευόσουν αλλά γενικά εξήγησε μου πως έκανες αυτές τις γενικεύσεις. όλα τα παραπάνω αναιρούνται αν τα γράφεις έχοντας στοιχεία που διαχωρίζουν έτσι απλά τα πράγματα (επιστημονικά προφανώς) αλλά για την ώρα προσωπικές παρατηρήσεις που μεταφράζουν την μουσική σε ανδροπρεπή-θηλυπρεπή το 2011 δεν μου κάνουν.

Helm
13-12-2010, 19:36
Marillion βλέπεις στενά την σεξουαλικότητα σε σχέση με εμένα και προτρέχεις λίγο στο να πεις πράγματα ξεπερασμένα χωρίς να τα εννοείς τελείως. Υπάρχει βιβλιογραφία στην ψυχολογία και στην φιλοσοφία να ασχοληθείς αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα. Αυτά που μοιάζουν με β ή γ δημοτικού συμπεράσματα είναι τέτοια μόνο όταν τα δεις τελείως κυριολεκτικά (αγόρια ρομπότ, κορίτσια φεριμπότ) και ειδικά, με κάποιου είδους σκοπιμότητα κατηγορηματική, που δεν έχω. Χέστηκα αν ο ρουθλες με παρεξηγήσει και πει 'ωραία, σεξιστής, δικός μας!', εσύ δεν χρειάζεται να με παρεξηγείς επίτηδες για παν ενδεχόμενο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν όργανο εξέτασης της ανθρώπινης κατάστασης το αρχέτυπο των γενών και να βγάλεις ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όχι επιστημονικά και όχι απαραίτητα 'αλήθεια' όμως χρήσιμα στο να ανοίξουν το μυαλό σου στην σφαιρική θέαση ενός ζητήματος. Μπορείς να εξετάσεις το HM σαν σοβινιστικό κατάλυπο, ή σαν φεμινιστικό κίνημα, ή σαν σαν ο,τι άλλο θες. Το πόσο δόκιμα είναι τα κάτοπτρα κρίνεται από το πόσο χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα. Κάθε ένας από εμάς είναι και άνδρας και γυναίκα, όπως είναι σκλάβος και κύριος, τέλος πάντων δεν θέλω να μακρηγορήσω για πράγματα τόσο βασικά θα φαίνεται λες και πατρονάρω. Πριν αποφασίσεις για το πόσο αξιόλογο είναι αυτό που λέω, κάτσε και σκέψου το δημιουργικά, με φαντασία. Και prima facie μαλακίες να σου λέει ο άλλος, πράγματα πραγματικά παράλογα, άμα προχωρήσεις πέρα από την επιδερμίδα μπορεί να σε ξαφνιάσει με το που οδηγούν.

Η έκκληση για Επιστήμη, και Δεδομένα κτλ, νταξει την κατανοώ αλλά δεν προσπαθώ να σε πείσω για τίποτα. Προτιμώ μάλιστα να μην σε πείσω, μόνο να σκεφτείς για 30 δευτερόλεπτα από λίγο πιο 'παράλογη' οπτική γωνία πράγματα που νομίζεις ότι τα έχεις ξεκαθαρίσει, όπως την ψυχοδυναμική του ήχου ας πούμε. Αν θες (ψευδο)επιστήμη και δεδομένα, υπάρχουν και τέτοια (ξεκινάς με θείο Freud και μετά με την μεγάλη σειρά σχολιαστών του, που είναι ουσιαστικά ο κλάδος), αλλά θα σου είναι άχρηστα αν εισέρχεσαι σε αυτή την αναζήτηση ψάχνοντας για κάτι να σε πείσει. Δεν είναι θρησκεία ο στοχασμός, νοηματοδότηση είναι περίπλοκης και μοναδικής πραγματικότητάς σου.

Marillion
13-12-2010, 20:02
Οκ ρε χελμ, καταλαβαίνω τα όσα λες και κατανοώ το ότι ο διαχωρισμός σε αρσενικό θηλυκό δεν γίνεται μόνο βάση γεννητικού οργάνου αλλά θεωρητικά κρύβονται και άλλα από πίσω. Αλλα το να μου λες ότι κοιτάω επιδερμικά κάτι επειδή δεν δέχομαι την περιγραφή της τέχνης βάση κριτηρίων και παρατηρήσεων που προκύπτουν από genders μου βγάζει άμυνα. Ούτε σεξιστή σε είπα, ούτε πως θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει πως θα εκλάβει ο καθένας τα όσα γράφεις, αλλά μιλώντας απλά, μου λες πως καμμιά φορά είναι καλό να αναθεωρούμε χρόνια εξέλιξης και να επιστρέψουμε σε μια αρχική θεώρηση γιατί κάτι φαίνεται να ξεχάσαμε (περί ανοίγματος μυαλού σε κάτι τέτοιο ο λόγος). Δεν υπάρχει καμμιά σκοπιμότητα, κουβέντα και επικοινωνία ζητάς, αυτό κανουμε. Δεν ζητάω πειστήρια απλά σχολίασα κάτι που μου φάνηκε σαν παραλογισμός. Και για να αγγίξουμε λίγο αυτό που λέει ο γκουντ σαν. Καμμιά φορά στα κείμενα σου, δεν ξέρω αν κυριολεκτείς, δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς λέξεις μεταφορικά κτλ. Επειδή τα κείμενα σου είναι πολύ προσωπικά και πολλές φορές θα κάνεις έναν κύκλο (ενδιαφέρον, βαρετό δεν το εξετάζω) ια να φτάσεις κάπου μου φαίνεται λίγο περίεργο που αντιδράς κατά αυτόν τον τρόπο σε σχόλια που πιθανότατα και εσύ θα έκανες σε μια σχετική ανάγνωση.

Στο θέμα μας πάντως, δεν περιμένω την επιστήμη να μου υποδείξει τι ακριβώς να πιστέψω αλλά όχι πως δεν θα την λάβω υπόψη. Ειδικά από ένα κείμενο από το οποίο η μόνη απάντηση που πήρα ήταν ένα : ψάξτο και σκέψου περισσότερο, δεν είμαι εδώ για απαντήσεις (ή μήπως όχι;). Δεν ξέρω καν τι σημαίνει ψυχοδυναμική του ήχου και πως σχετίζεται με τα όσα λέμε αν θα ήθελες ομως θα μπορούσες να μου το αναλύσεις, αυτό ζήτησα (και μου φαίνεται ιδιαίτερα επιστημονικός ο όρος). Δεν ζητάω να ερευνήσω την ψευδοεπιστήμη που λες (υπάρχουν πανεπιστήμια για gender σε ανεπτυγμένες χώρες για την ιστορία) αλλά ούτε αποζητώ την αλήθεια μέσα σε ένα φόρουμ. Γενικά δεν βλέπω τα πάντα υπό ένα πρίσμα αμφισβήτησης και κάνω μια απογευματινή κουβέντα σε ένα φόρουμ από το οποίο τυγχάνει που και που να διαβάζω κάτι ενδιαφέρον, αυτά.

Helm
13-12-2010, 20:40
Αλλα το να μου λες ότι κοιτάω επιδερμικά κάτι επειδή δεν δέχομαι την περιγραφή της τέχνης βάση κριτηρίων και παρατηρήσεων που προκύπτουν από genders μου βγάζει άμυνα

Προσπαθώ να σου πω ότι τα ποστ μου (θα ήθελα να) είναι άχρηστα σε έναν αναγνώστη που ψάχνει πράγματα να δεχτεί και να εντάξει στον τρόπο σκέψης του, ή πράγματα να αρνηθεί και να θυμώσει με ότι διάβασε. Δεν θέλω να είμαι αυθεντία στα μάτια κανενός. Εφαρμόζω μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ που κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο (από όσο ξέρω) επειδή η HM υποκουλτούρα είναι μικρής σημασίας και κάπως αστεία/ντεμοντέ γενικά. Είναι καθαρά δευτερεύον σε οτιδήποτε τόσο τραβηγμένο το αν τελικά θα το 'δεχτεί' κανένας. Το ζητούμενο είναι το αν γαργαλάει η ιδέα. Το να μου λες λοιπόν, "δεν με πείθεις" με κάνει να πιάνω το μέτωπο μου με κάποια αγανάκτηση.

Το να μου λες 'για ανάπτυξε το' όμως, δεκτό και κατανοητό και όντως να σου λέω 'άντε διάβασε κάνα βιβλίο' είναι βλακεία και άσε που και να πιάσεις βιβλίο Φρόιντ ας πούμε για Manilla Road δεν λέει μέσα, θα χρειαστεί να ενώσεις τα σημεία μόνος σου. Ο λόγος που δεν γράφω σεντόνι από τα γνωστά τώρα είναι ότι είναι πολύ κούραση για μένα να πιάσω ριζικά το ζήτημα σεξουαλικότητα/ταυτότητα γένους & μουσική. Σταδιακά στο μπλογκ μου και αυτές οι ιδέες ίσως διαλευκανθούν κάπως, είναι ένα εγχείρημα το οποίο θα πάρει μερικά χρονιά. Αν δεν πικάρει την φαντασία σου το μεσαίο τμήμα πχ στο κείμενο για το Unqestionable Presence περί πάλι σεξουαλικότητας και γραμμικής μελωδίας κτλ, δεν νομίζω ότι οτιδήποτε άλλο έχω να πω πάνω στο αντικείμενο θα το κάνει. Αν την πικάρει, πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μόνος σου να ενώσεις τα σημεία.

Για το πως γράφω το γνωρίζω ότι δεν είναι ο ποιο εύκολος τρόπος να μιλήσεις με τους άλλους. Δεν απάντησα στον Η. με κακία, με στενοχωρεί όντως που τα παρατάει με τα ποστ μου άλλα δυστυχώς: ο πιο άμεσος τρόπος να μιλήσεις με άλλους είναι με κοινά κλισέ και στα γρήγορα, το ER έχει την δική του γλώσσα, την οποία ενω καταλαβαίνω, δεν μιλώ. Είναι βασική κολακεία όταν πλησιάζεις κάποιον να του μιλάς στην γλώσσα του αλλά ανώτεροι λόγοι δεν μου το επιτρέπουν. Δεν δέχομαι κλισέ στην γραφή μου και αν κάποιος δεν βρίσκει αρκετά πιασίματα γνωστά για να ασχοληθεί με τα ποστ μου, με στενοχωρεί, αλλά το καταλαβαίνω και το δέχομαι.

αλλά μιλώντας απλά, μου λες πως καμιά φορά είναι καλό να αναθεωρούμε χρόνια εξέλιξης και να επιστρέψουμε σε μια αρχική θεώρηση γιατί κάτι φαίνεται να ξεχάσαμε

Το βρίσκω απολύτως θεμιτό να είναι αυτά τα πορίσματα 'χρόνων εξέλιξης' σε συνεχή αναθεώρηση, όπως σε οποιονδήποτε διάλογο θέλουμε να κρατήσουμε γόνιμο και δημιουργικό. Άμα τα παίρναμε τα πράγματα για τελειωμένα και δεδομένα πχ θα είχαμε τερματίσει στον βικτοριανό τρόπο σκέψης όπου ο άνθρωπος τάχα μου είχε υπερνικήσει το κτήνος μέσα του και οι χαμηλές απολαύσεις είναι για την πλέμπα και ο 'πεφωτισμένος αστός' θα ήταν ο ευφάνταστος γόνος κάτι μεταξύ τηλέγραφου-προς-τον-θεό και τζέντλμαν της διασκέδασης. Πολλά πράγματα που φαίνονται τελείως λογικά στην εκάστοτε εποχή είναι βασισμένα σε σαθρά - ή το ελάχιστο άξια αναθεώρησης - δεδομένα και βάσεις.

Αυτή η τάση του να βλέπει κανείς την αισθητική και την τέχνη (και την ανθρώπινη ψυχή) με στενούς επιστημονικούς όρους εμένα μου φέρνει σε πνευματική νωθρότητα και δειλία, προσωπικά. Επειδή η επιστήμη πολλά εξηγεί, αλλά δεν τα κάνει και απαραίτητα κατανοητά. Είναι ζήτημα λεκτικού μέσου και μεθοδολογίας, για αυτό σου μιλάω για βολικά - ή ευφάνταστα - κάτοπτρα. Η σεξουαλική φύση του ήχου, δηλαδή το τι παραπλήσιο στον ερωτισμό σε κάνει να νιώθεις το κύμα της μουσικής, είναι ένα ενδιαφέρον κάτοπτρο για να φτάσει κανείς σε κάποιες θεωρίες περί του γιατί ακούνε διάφορες υποκουλτούρες συγκεκριμένα είδη μουσικής. Δεν σου έχει φανεί ποτέ περίεργο πχ το πως οι άνθρωποι όταν είναι νέοι ακούνε έντονη μουσική και όσο μεγαλώνουν μαλακώνουν, σε συνάρτηση δηλαδή με την κορύφωση και το καταλάγιασμα της λίμπιντο; Για βάλε στον πατέρα σου να ακούσει 9 λεπτά Meshuggah στην τσίτα στο στέρεο να σου πει αν μοιάζει με βιασμός. Ούτε υπερνικά την κοινωνιολογική προσέγγιση που αναφέρεις ούτε είναι καν σε σύγκρουση το ένα με το άλλο, το ζήτημα είναι σε τι περαιτέρω θεωρίες ωθεί την φαντασία σου.

Ψευδοεπιστήμη ονόμασα την ψυχολογία επειδή αυτό είναι, δεν είναι αρνητικά φορτισμένη η λέξη για μένα. Το ότι υπάρχουν πανεπιστήμια που ασχολούνται με gender studies δεν την κάνει κανονική επιστήμη.

Για τα 'πούστικα' είδη μεταλ δεν έκανα καθόλου πλάκα (πέρα από την λέξη την ίδια), δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει ποτέ το black metal, με τις τσιριχτές φωνές χαμένες μέσα στην ομίχλη, τον σταθερό βόμβο που κοιμίζει, τις βαλτώδεις μελωδίες που σχεδόν δεν ακούγονται... για σύγκρινε το με την πυγμή ξέρω γω των Slauter Xstroyes... ξέρεις πόσες γυναίκες ακούνε black metal και πόσες Slauter Xstroyes; Ξέρεις πόσοι ευαίσθητοι άνδρες ακούνε black metal και πόσοι Slauter Xstroyes; Καλά, ούτε εγώ, αλλά με τα εμπειρικά σου δεδομένα κανε μια γενίκευση. Σκέψου και σε αυτή την συνάρτηση το πρόσφατο ενδιαφέρον της indie/hipster κοινότητας με το μαύρο μέταλλο, και θυμήσου πόσο αποδεκτή είναι η αμφιφυλοφιλία (και προφανώς και η ανάλογη ηθική και αισθητική διφορούμενη σκέψη) σε αυτόν τον χώρο.

commissar
13-12-2010, 20:42
σκουίρτινγκ το κάνατε.

carheart
13-12-2010, 20:46
The Rob Halford Matter goes black metal.

Χωρίς ίχνος κακίας ή ειρωνείας, τι συζητάτε ακριβώς; Δηλαδή ξεκινάτε από που, για να καταλήξετε σε τι;

Mitsmann
13-12-2010, 21:04
ε ο Χελμ, θα κατσει για λιγο να τα πει και μετα θα φυγει.

00i00
13-12-2010, 21:08
helm με την γιουλαι τι θα κανουμε? υπαρχει ελπις?

redeemer
13-12-2010, 21:09
Απο τους Μανογουορ στη λιμπιντο.

Με ολα τα ενδιαμεσα.

atom_smasher
13-12-2010, 21:14
Αυτο το ψευδοεπιστημη η ψυχολογια μου το εξηγεις λιγο γιατι δυσκολευομαι να κατανοησω πως το εννοεις.

Helm
13-12-2010, 21:18
http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoscience

Ford Prefect
13-12-2010, 21:21
Μαρίλιον, σε εκείνο το σκουίρτινγκ θρεντ είχαμε πιάσει το ίδιο θέμα. Αν δεν βαριέσαι κάνε μια περασά.

Εγώ να σχολιάσω λίγο αυτό που είπε ο γκουντ σαν. Μου φαίνεται ότι είσαι κυνικός με την κατάσταση χωρίς κανένα λόγο. Μια μπάντα κυκλοφορεί δίσκους και κάνει συναυλίες, αυτό είναι το mode of operation. Σε αυτό χωράνε πολλές εκδοχές, πιο μπίζνες έξυπνες, πιο ρομαντικές, με μεγάλη υποστήριξη, με μηδέν υποστήριξη κλπ, κλπ. Λοιπόν, οι Metallica έβγαλαν χρυσό δίσκο χωρίς single και video και με μηδέν υποστήριξη από το μέηνστρήμ ραδιόφωνο. Από την άλλη μπορείς να πάρεις έναν πιτσιρικά που θα βγάλει το Αντ1 φέημ στούντιο, θα πάει για ωντισιόν στην κριτική επιτροπή και θα ντυθεί, χτενιστεί και τραγουδήσει όπως του πούνε. Μεταξύ των δύο αυτών ακραίων σεναρίων υπάρχει πολύς-πολύς χώρος και μεγάλο περιθώριο να παραμείνεις αξιοπρεπέστατος. Και οι Rush κυκλοφόρησαν το 2112 όταν η εταιρεία τους έλεγε ότι γράφουν ακαταλαβίστικους δίσκους και αντι-εμπορικούς, οι κριτικοί τους θάβανε κλπ.

Δεν κατάλαβα γιατί η καλολαδωμένη μανατζερικά και εμπορικά μηχανή των 80ς Maiden είναι αναξιοπρεπής. Αναξιοπρεπές είναι να κάνεις κραυγαλέες αρπαχτές, να παίζεις μαλακίες που δεν θέλεις, να κυκλοφορείς δίσκους που δεν σου αρέσουν για να βγάλεις περισσότερα λεφτά. Λοιπόν, εγώ δεν ξέρω κατά πόσον αυτό μπορείς να το πεις τελειωτικά και για τους σημερινούς Maiden που είναι στο χρηματιστήριο, είμαι σίγουρος δε ότι δεν ισχύει καθόλου στους 80ς Maiden, ασχέτως αν το exposure και το κέρδος ήταν πάντα στο μυαλό τους. Και είμαι επίσης σίγουρος ότι την αξιοπρέπεια της μπάντας την έχει μια χαρά στα υπόψιν του ο rod με την έννοια μια γραμμής που δεν πρέπει να ξεπεραστεί, γιατί πολλοί οπαδοί Μέηντεν είναι αφελή ρομαντικά παιδάκια όπως περιγράφεις και θα σπαστούν.

Λοιπόν, εδώ οι Manowar ξαναγράφουν ένα δίσκο και τον χρεώνουν 200 δολλάρια για να έχει πάνω το όνομα του πελάτη. Κι αυτό από μία μπάντα που μόνη της αυτοπροσδιορίζεται σε ένα σύμπαν γνησιότητας και αυθεντικότητας, αντι-τρεντ και δεν ξέρω και γω τι άλλο, που σέβεται πάνω από όλα τον οπαδό. Δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Το να κάνουν κάτι τέτοιο οι KISS είναι σχεδόν επιβεβλημένο, ο Τζιν Σίμμονς δεν έκρυψε ποτέ τι εβραιοέμπορας είναι, ο ΝτεΜάιο από την άλλη νομίζει ότι ΟΛΟΙ οι οπαδοί του είναι ηλίθιοι και απλά ΨΕΥΔΕΤΑΙ ασύστολα. Το θλιβερό είναι ότι δεν έχει εντελώς άδικο και βρίσκει και τα κάνει.

Το να βγαίνεις εσύ και να λες ότι είναι κουτό παιδί όποιος πιστεύει γενικά στην αξιοπρέπεια στην τέχνη, όπως είπα είναι κυνισμός χωρίς λόγο. Το να δεις ότι συγκεκριμένα οι Manowar έχουν καταντήσει έμπορες από την εποχή που γλύφανε κοινά και κυκλοφορούσαν αβέρτα DVD είναι ένα πράγμα, δεν είναι κυνικό, είναι ρεαλισμός. Αλλά το να παρομοιάζεις κάθε καλλιτέχνη με έναν πολιτικό ή δημόσιο υπάλληλο που γεμίζει το στομάχι του δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις. Δεν υπάρχει λόγος να το δέχεσαι, ισοπεδώνεις κίνητρα και νοοτροπίες και εν τέλει παίρνεις μια πάγια θέση η οποία αναπόφευκτα αποστασιοποιεί την τέχνη από τον καλλιτέχνη που την γέννησε.

Η αξιοπρέπεια λες δεν γεμίζει στομάχια. Λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι πολλών τα στομάχια δεν είναι άδεια, να τα ξεχειλώσουν θέλουν ή να βγάλουν το παντεσπάνι τους γιατί το ψωμί είναι πολύ μπανάλ. Το γενικότερο πρόβλημα είναι ότι κάποιοι κάνουν τέχνη καπιταλιστικά πρωτίστως και εσύ αυτό το θεωρείς την φυσική τάξη πραγμάτων. Αλλά στο τέλος-τέλος κάποιοι καλλιτέχνες *εμπνέουν* και κάποιοι απλώς διασκεδάζουν. Το κέρδος και η επιτυχία είναι εφήμερα πράγματα αν δεν έχουν κάτι substantial από πίσω, τουτέστιν γαμάτη μουσική ή *κάτι* που να εμπνέει. Επειδή αυτό που μας αφορά εδώ είναι η τέχνη, είναι πάρα πολύ καλό και υγιές να διαφοροποιούμε τους αξιοπρεπείς από τους φραγκοφονιάδες. Μια χαρά μπορώ να απολαύσω και τους φραγκοφονιάδες, μου αρέσουν οι KISS αλλά άλλη άποψη έχω για τον Τζιν Σίμμονς και άλλη για τον Κλιφ Μπάρτον.

Marillion
13-12-2010, 21:21
Eντάξει σε γενικές γραμμές αρχίζω (αρχίζω λέμε ε) να σε καταλαβαίνω και το διάβασα με πολύ προσοχή το ποστ σου αν και είναι γνωστό πως το μυαλό μου (αλλά και η φαντασία μου) δεν κινούνται σε άνάλογους ρυθμούς και δεν πρόκειται να ενώσω τα κενά αν δεν υπάρχουν νουμεράκια σε σειρά που να μου το υποδεικνύουν.

Πάλι βέβαια για να συνεχίσουμε το σκουιρτινγκ ας πούμε κανα δυο ακόμα :

Το να μου λες λοιπόν, "δεν με πείθεις" με κάνει να πιάνω το μέτωπο μου με κάποια αγανάκτηση.

ρε μανούλα μου το δεν με πείθεις πιθανότατα να το άφησα να εννοηθεί (αλλά δεν το είπα ξεκάθαρα) επειδή το προηγούμενο ποστ σου ήταν ένα σχόλιο τύπου ''σκέψουλίγοπαραπάνω''. μην το βγάζεις out of context σου είπα πως δεν ψάχνω να πεισθώ, να καταλάβω πως σκέφτεσαι προσπαθώ (φαίνεται και απ΄το πρώτο μου ποστ).

επίσης συνεχίζοντας λίγο απ'το τέλος :

Για τα 'πούστικα' είδη μεταλ δεν έκανα καθόλου πλάκα (πέρα από την λέξη την ίδια), δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει ποτέ το black metal, με τις τσιριχτές φωνές χαμένες μέσα στην ομίχλη, τον σταθερό βόμβο που κοιμίζει, τις βαλτώδεις μελωδίες που σχεδόν δεν ακούγονται... για σύγκρινε το με την πυγμή ξέρω γω των Slauter Xstroyes

αυτό βέβαια υποκύπτει σε στερεότυπο θηλυπρεπή ομοφυλοφίλου όπου εκφράζεται με ότι ορίζει η κοινωνία ως θηλυκό. για να κάνουμε και λιγο πλάκα σε συνδυασμό με τα προηγούμενα, μια χαρά ανδροπρεπείς ομοφυλόφιλοι υπάρχουν για ανδροπρεπείς μουσικές ήταν η ένσταση.

Περί αμφισβήτησης των αντικειμενικών αξιών κτλ να πω πως ήδη η ισότητα των φύλων (περισσότερο η ομοιότητα της αντίληψης τους, ή η διαφορετικότητα αυτής που σχετίζεται με την κοινωνία και όχι το γένος) βρίσκεται υπό αμφισβήτηση (σε επίπεδο νοηματικής αντίληψης, όχι τπτ άλλο ε). Αυτό που έγραψα ήξερα πως μπορεί να παρερμηνευθεί κατά αυτόν ακριβώς τον τρόπο αλλά το έγραψα τελικώς, γιατί το είχα διαφορετικά στο μυαλό μου. Επέτρεψε μου να το ξεκαθαρίσω όμως :
Οτι φτάσαμε εκεί που φτάσαμε και ότι βγάλαμε μερικά συμπεράσματα σχετικά με το ανθρώπινο φύλο, δεν σημαίνει πως τελειώσαμε ούτε ότι τα μαζεύουμε και ψάχνουμε κάτι άλλο. Για να φτάσουμε εκεί όμως μπήκαμε ήδη στην λούμπα της αμφισβήτησης και η ισχύουσα επιστημονική άποψη βγήκε κατόπιν τέτοιων, συσχετισμών με άλλες επιστήμες, έρευνα κοκ. Καλή η φιλοσοφία και έχει πλάκα να αποδομούμε τα πάντα και να μας οδηγούν αλλού, αλλά νομίζω πως ο καθημερινός άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει πως η ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας που είναι και το ζητούμενο, δεν πηγάζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά από την ζύμωση χρόνων εμπειρίας, την συσχέτιση της βιολογίας με άλλες επιστήμες (όχι μόνο την ψυχολογία άντε) και την αμφισβήτηση θρησκευτικών προκαταλήψεων. Το θέμα χοντραίνει όταν μιλάμε για τέχνη δεκτό, γιατί ζητάμε όπως λες να δώσουμε λογικές εξηγήσεις με στενούς επιστημονικούς όρους στην ανθρώπινη έκφραση. Που να έμπλεκες όμως με έναν μαθηματικό που θα σου εξηγούσε τους Μανίλλα ροουντ με μια σειρά διαφορικών εξισώσεων ε και να του ελεγες για ''πνευματική νοθρώτητα'' και ''δειλία'' θα άρχιζε να στα λύνει επιτόπου. Εμπας περιπτώση όμως, εγώ μαθηματικός δεν είμαι ούτε ξέφυγα τόσο, ουσιαστικά το φάουλ έπεσε στο πως περιέγραψες εσύ την τέχνη και συγκεκριμένα το heavy metal και το ποιους όρους χρησιμοποίησες άρα εκεί επικεντρώνομαι (γιαυτό δεν αναφέρομαι και στο παράδειγμα που μου δίνεις). θα περιμένω μια σχετική δημοσίευση αν αλλάξεις γνώμη στο μπλογκ βέβαια (ε και εδώ εννοείται, απλά εκεί φαίνεται να έχεις μεγαλύτερη ελευθερία) και συνεχίζουμε.

Helm
13-12-2010, 21:38
αυτό βέβαια υποκύπτει σε στερεότυπο θηλυπρεπή ομοφυλοφίλου

όχι, εγώ τουλάχιστον δεν μιλάω για αυτό το στερεότυπο. Λέω ότι η γυναίκεια τάση (σε γέι, στρέιτ και μπάι , τετάρτης επιλογής ή ασέξουαλ) είναι (πολύ σχηματικά, μην το πάρεις σαν βιολογία) η δημιουργική/ευαίσθητη τάση, και ότι αυτή μαγνητίζεται από κάποιες τέχνες. Δεν χρειάζεσαι στερεότυπο, το στερεότυπο σταματάει πολλά βήματα πριν την αυτή κατάταξη. Αυτή είναι η χρήση του στερεότυπου/κλισέ, να κάνει σύνθετα πράγματα απλά, να τα κάνει χυδαία.

Περί αμφισβήτησης των αντικειμενικών αξιών κτλ να πω πως ήδη η ισότητα των φύλων (περισσότερο η ομοιότητα της αντίληψης τους, ή η διαφορετικότητα αυτής που σχετίζεται με την κοινωνία και όχι το γένος) βρίσκεται υπό αμφισβήτηση (σε επίπεδο νοηματικής αντίληψης, όχι τπτ άλλο ε).

Πάλι καλά.

αλλά νομίζω πως ο καθημερινός άνθρωπος πρέπει να κατανοήσει πως η ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας που είναι και το ζητούμενο, δεν πηγάζει από τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά από την ζύμωση χρόνων εμπειρίας, την συσχέτιση της βιολογίας με άλλες επιστήμες (όχι μόνο την ψυχολογία άντε) και την αμφισβήτηση θρησκευτικών προκαταλήψεων.

Από κοινωνικά κινήματα αριστερά και ανθρωπιστικά προκύπτει η τωρινή ας-την-πούμε ισονομία των δυο φύλλων, ή για να το πω πιο σωστά να χαρεί ο άλλος θείος, από την ιστορική συγκυρία που αυτές οι δυνάμεις (μαζί με τις άλλες που περιγράφεις) εξυπηρέτησαν.

Mitsmann, καλά λες, οπότε έφυγα. Ευχαριστώ για τον διάλογο με όποιους συζήτησα.

Marillion
13-12-2010, 21:55
σοβαρά τώρα όποιος δεν καταλαβαίνει για τι μιλάμε δεν διαβάζει τα ποστ. και για να καταλαβαίνω εγώ τι λέει ο χελμ βαριέστε που ζείτε.

@χελμ
απλά στο πρώτο δεν μπορώ να συνδέσω το γυναικεία τάση με το ευαισθησία. αυτό είναι που μου φαίνεται παρανοικό εξαρχής. καταλαβαίνω πως το ''γυναικεία'' το εννοείς με έναν τρόπο που υπερβαίνει την νοηματική σημασία της λέξης αλλά επειδή μου αρέσει να κυριολεκτώ και να γράφω και να μιλάω απλά μου φαίνεται παρατραβηγμένο. καλώς η κακώς η λέξη έχει συγκεκριμένη σημασία στην καθημερινή επικοινωνία και δεν γράφουμε ποίηση. βέβαια τώρα που το σκέφτομαι τζάμπα το συνεχίζω γιατί όπως έχουμε πει και οι δυο γράφεις όπως γράφεις άρα αντίρρηση καμμία. η διευκρίνηση ήταν το σημαντικότερο.

στο τελευταίο σκέλος, ναι προφανώς τα κινήματα έπαιξαν ρόλο αλλά είναι εικασία στα όρια της συνομοσιολογίας να πιστεύουμε πως εξυπηρέτησαν ορισμένες δυνάμεις. έχουμε αφήσει πίσω τον φεμινισμό κτλ νομίζω στην κουβέντα μας (δεν νομίζω να τον πιάσαμε καθόλου ευτυχώς). η ισονομία που γράφεις είναι παράγωγο τέτοιων κινημάτων, όχι το βιολογικό-ψυχολογικό κομμάτι που ενδιαφέρει εμένα. επειδή το θέμα που πιάσαμε με ενδιαφέρει (όχι βέβαια επικεντρωμένο στο hm αλλά στην μουσική συνολικά) είναι κρίμα που την κάνεις αν όντως την κάνεις δλδ.

animae
13-12-2010, 23:08
Ενδιαφέρουσα (τουλάχιστον επιφανειακά) η κουβέντα που έχετε ανοίξει, με σημεία όμως πολύ "θολά", για μένα πάντα. Πχ, 2 ερωτήσεις, χωρίς να έχω προχωρήσει παραπάνω στην κουβέντα από αυτό το ποστ.

Εφαρμόζω μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ που κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο (από όσο ξέρω) επειδή η HM υποκουλτούρα είναι μικρής σημασίας και κάπως αστεία/ντεμοντέ γενικά.....

...... περί πάλι σεξουαλικότητας και γραμμικής μελωδίας κτλ.....

....Ψευδοεπιστήμη ονόμασα την ψυχολογία επειδή αυτό είναι, δεν είναι αρνητικά φορτισμένη η λέξη για μένα....

Χωρίς καμία υπόνοια ή υποβιβασμού κάποιας προσωπικότητας ή οποιασδήποτε προσπάθειας για μια πράξη, πως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις μια σωστή (είτε από άποψη βάσεων, είτε από άποψη σωστής μεθοδολογίας αυτής της κίνησης) μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ και επίσης, τι σημαίνει αυτό, γιατί προσωπικά δεν καταλαβαίνω και πολλά από αυτήν την έκφραση.

Το ίδιο και για την δεύτερη εκφραση στο quote. Tι εννοούμε γραμμική μελωδία? Και από την στιγμή που ορίζουμε καλώς την γραμμική μελωδία(που σημαίνει το καταλαβαίνει αρκετός κόσμος-όχι οτι το δέχεται), πως συνδέεται με την σεξουαλικότητα. (παρακάτω λες ότι θα πάρει αρκετό καιρό αυτό-απλά δώσε αν μπορείς μερικά παραδειγματα).

Τέλος, πως εννοείς παραεπιστήμη την ψυχολογία? Καλό είναι, καθώς όλοι σε ένα φορουμ δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ώστε ο καθένας να καταλαβαίνει και λόγω προσωπικότητας τι και πως λέει καποιος κάτι, να έχουμε ένα κοινό "λεξιλόγιο". Η ψυχολογία δεν έχει "οριοθετηθεί" ως παραεπιστήμη. Άλλα πράγματα ναι, αλλά η ψυχολογία όχι. Αν από την άλλη εννοείς ότι, επειδή δεν ακολουθεί την επιστημονική μέθοδο των θετικών επιστημών, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιστήμη, τότε απλά διατυπωσέ το λίγο πιο καθαρά, γιατί η σκέψη του καθενός, σε ένα φορουμ δεν είναι κάτι το εμφανές. Ειδικά όταν η συζήτηση έχει να κάνει με κάτι το οποίο δεν είναι και τοσο συνηθισμένο.

atom_smasher
14-12-2010, 00:30
Ενδιαφέρουσα (τουλάχιστον επιφανειακά) η κουβέντα που έχετε ανοίξει, με σημεία όμως πολύ "θολά", για μένα πάντα. Πχ, 2 ερωτήσεις, χωρίς να έχω προχωρήσει παραπάνω στην κουβέντα από αυτό το ποστ.

Εφαρμόζω μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ που κανείς δεν ασχολήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο (από όσο ξέρω) επειδή η HM υποκουλτούρα είναι μικρής σημασίας και κάπως αστεία/ντεμοντέ γενικά.....

...... περί πάλι σεξουαλικότητας και γραμμικής μελωδίας κτλ.....

....Ψευδοεπιστήμη ονόμασα την ψυχολογία επειδή αυτό είναι, δεν είναι αρνητικά φορτισμένη η λέξη για μένα....

Χωρίς καμία υπόνοια ή υποβιβασμού κάποιας προσωπικότητας ή οποιασδήποτε προσπάθειας για μια πράξη, πως ισχυρίζεσαι ότι κάνεις μια σωστή (είτε από άποψη βάσεων, είτε από άποψη σωστής μεθοδολογίας αυτής της κίνησης) μισο-Φροϋδική ανάλυση στο χεβι μεταλ και επίσης, τι σημαίνει αυτό, γιατί προσωπικά δεν καταλαβαίνω και πολλά από αυτήν την έκφραση.

Το ίδιο και για την δεύτερη εκφραση στο quote. Tι εννοούμε γραμμική μελωδία? Και από την στιγμή που ορίζουμε καλώς την γραμμική μελωδία(που σημαίνει το καταλαβαίνει αρκετός κόσμος-όχι οτι το δέχεται), πως συνδέεται με την σεξουαλικότητα. (παρακάτω λες ότι θα πάρει αρκετό καιρό αυτό-απλά δώσε αν μπορείς μερικά παραδειγματα).

Τέλος, πως εννοείς παραεπιστήμη την ψυχολογία? Καλό είναι, καθώς όλοι σε ένα φορουμ δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, ώστε ο καθένας να καταλαβαίνει και λόγω προσωπικότητας τι και πως λέει καποιος κάτι, να έχουμε ένα κοινό "λεξιλόγιο". Η ψυχολογία δεν έχει "οριοθετηθεί" ως παραεπιστήμη. Άλλα πράγματα ναι, αλλά η ψυχολογία όχι. Αν από την άλλη εννοείς ότι, επειδή δεν ακολουθεί την επιστημονική μέθοδο των θετικών επιστημών, δεν μπορεί να θεωρηθεί επιστήμη, τότε απλά διατυπωσέ το λίγο πιο καθαρά, γιατί η σκέψη του καθενός, σε ένα φορουμ δεν είναι κάτι το εμφανές. Ειδικά όταν η συζήτηση έχει να κάνει με κάτι το οποίο δεν είναι και τοσο συνηθισμένο.

Θα διαφωνησω με το ψευδοεπιστημη και το αρθρο που μου δωσες οριζει ως ψευδοεπιστημη πραγματα στα ορια της ψυχολογιας. Απ οτι ειδα, καθοτι δεν ειμαι και ψυχολογος. Μια χαρα μεθοδους εχει και μια χαρα αποδεικνυονται. Για τα υπολοιπα απλα παρακολουθω την συζητηση.

BURNIN AMBITION
16-12-2010, 02:27
hello manowar and greetings from greece

I wont bother you by saying what an amazing band you are. you know that. best band in the world

to cut a long story short

thousands of people play rock band. but there are no manowar songs there. there is an option for any artistto add their songs to rock band, I thing it would be awesome if there were manowar songs for us to play. it would gain you even more fans I am sure

hope to see you soon in greece for a gig!!!!

Hail John!

You are not the first one of our brothers who have recommended putting songs onto Rock Band. It is something worth thinking about. As of right now we do not have any shows scheduled in Greece, but that may change at anytime. We are waiting for a hero to arise with the balls to bring us back to Greece for all of our True Metal Brothers and Sisters there. Keep checking our official website, www.MANOWAR.com for updates.

Hail and Kill,
MANOWAR

really appreciate the response guys!!!!
will be checkin the official site for news!!! take care
other bands play manowar play better (and kill)

sod1013
25-12-2010, 06:34
μονο οι μανογουορ μπορουν να ιντριγκαρουν τοσο πολυ τοσους πολλους ανθρωπους,ρε τι ειν αυτο το πραγμα.ειναι το μονο συγκροτημα που λεει love us or hate us και ισχυει.α ρε μανογουεραδες ηθελα να ξερα αν ακουγατε το μπλοου γιορ σπηκερσ και δεν ξερατε ποιος παιζει τι θα λεγατε.

atom_smasher
25-12-2010, 14:30
οτι λεμε και τωρα..ποζερια ολκης.

BURNIN AMBITION
25-12-2010, 14:47
που γαμαει βεβαιως βεβαιως

namiroth
25-12-2010, 15:04
aporia gia allo kommati isws??

GuardianOfIvorytower
25-12-2010, 20:40
που γαμαει βεβαιως βεβαιως

κ πάντα αντικειμενικά :)

Ra Pariah
01-01-2011, 01:29
Now this thread is about...

MANOWAR 2011

Να ΄μαστε καλά, παλιοκουφάλες!!!

sabbattack
01-01-2011, 11:14
:moutza: Επώνυμα και πορςτικα

The Good Son
04-01-2011, 00:16
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs471.ash2/74403_456763381414_722161414_5880361_7603644_n.jpg

SpiritCrusher
04-01-2011, 01:35
O Κολομπους πηρε το "background", σαν αυτόν, γκομενάκι. Ο Άνταμς χτύπησε το τσαχπινικο ξανθο και ο ΝτεΜάιο χτύπησε αυτό με τα μεγάλα βυζιά ενώ με το άλλο χέρι (μόλις πήγε να πατήσει το κουμπί ο φωτογράφος και κρατώντας το πόκερφέης του) πιάνει το κώλο του ΡοςΔεΜπος. Η φάτσα του Ρος τα λέει όλα.

GuardianOfIvorytower
04-01-2011, 14:55
Έπος η φωτογραφία!!!

statik
07-01-2011, 07:16
"Αγαπητε, τι κομπλεξ ειναι αυτο; λες και σου τα πρηζαν τοσο που πρεπει να παρεις εκδικηση. Μην πεφτεις και συ στην αντιστοιχη αλλη ακρη. Οσο για την θεματολογια περι ορεξεως κολοκυθοπιπα λεμε στο χωριο μου, φανταζομαι και στο δικο σου."

@ atom smasher:

γενικα στο συνολο του ποστ που ειχα γραψει ναι μεν την "ψιλοεπεφτα" στη μεταλια κλπ χωρις ομως να βγαινει σαν κομπλε3/αντιδραση οπως ειπες, δυστυχως το εχω 3αναπει εχω περιεργη συντα3η κ δν φανηκε η καποια υπερβολη ως χαβαλες που πηγα να κανω. το σοβαρο κομματι του ποστ μου ηταν απο τη φαση που εγραφα "περα απο την πλακα ομως..." κλπ :Ρ αρα 1. δεν μου τα επρηζαν ετσι οπως φανηκε λαν8ασμενα (ισα ισα βιωματικα εχω τυχει σε ευγενεστατους φιλους-αφου αυτους "πιασαμε"- και μιλησα για την γενικη κοινωνικοποιηση σε "λυκειακη φαση" που ειπε ο χελμ) και 2. δεν ειναι 8εμα εκδικησης/ αλλου ακρου αλλα οπως πολυ σωστα ειπες κολοκυ8οπιτας. η γενικη εικονα που εχω στο μυαλο μου (και πολλοι αποδεχονται/εχουν την ιδια) για τον "τυπικο μεταλλα" φανταζομαι ειναι αυτη που προανεφερα σε φαση ατσαλια/γαμαουα attitude/σε3ισμος-και-woman-be-my-slave/πολεμοι-και-σπα8ια-για-τους-αλλοπιστους κλπ. αυτο ειναι που δεν γουσταρω (οχι απο τους μεταλλαδες αλλα απο ολη την κοινωνια ας πουμε) και κραζω/κρινω.

@ helm: (απαντηση στο ποστ σου #204)

κατ' αρχην και μονο που λες "για Αλβανος καλος εισαι" μου δειχνει καποιον κεκαλυμμενο κρυφορατσισμο κ ελπιζω να κανω -μεγαλο- λα8ος... δεν 8α λεγα ποτε κατι τετοιο για κανεναν ας πουμε (με την εννοια της περι8ωριακης κατηγοριοποιησης). το οτι εσυ εισαι εκτος υποκουλτουρας δεν κανει αυτοματα τους υπολοιπους να μην δινουν μια συγκεκριμενη γενικη εικονα. για εκει μιλησα. η φραση "σκατομεταλι του κερατα" που παιζει να σε ε8ι3ε ειναι μεν υπερβολη αλλα την χρησιμοποιησα (κ για σενα συγκεκριμενα) στον εντελως χαβαλε. το 8εμα περι αντιδρασης/ρεφλε3 κλπ ειναι ε3 αρχης λα8ος διοτι οπως απαντησα και στον απο πανω το πρωτο κομματι του ποστ ηταν πιο πολυ υπερβολη (με καποιες αλη8ειες) απλα για να καταδει3ω τη συνολικη εικονα "μεταλλα". για το 8εμα περι παρεας και ανταγωνισμου: ισως δεν φανηκε απο τα γραφομενα μου και ημουν επιτηδες υπερβολικη ομολογουμενως, απλα να σου πω οτι δεν επαιζε κανενος ειδους ανταγωνισμος και χλευη απο τους δικους μου φιλους φυσικα (γι' αυτο αλλωστε και τους εχω ως σημερα οπως ειχα 3αναγραψει), παρα μονο καλοι διαλογοι και αρκετος ψιλοκοντριστικος και παντα ευγενικος *χαβαλες* (σε ολα τα επιπεδα οχι μονο για τη μουσικη!). απλα σε γενικοτερες κοινωνιες υποκουλτουρων των '90ς ε πως να το κανουμε οι μεταλλαδες τοτε ηταν πλειοψηφια και κατεγραφα/παρατηρουσα/κ καμια φορα δεχομουν συμπεριφορες προς τους "φλωρους" τους υπολοιπους γοτ8ους κ καλα. οταν εγραφα για περιγυρο εννοουσα λοιπον το συνολο της οποιας ηλικιακης κοινωνικοποιησης και το τι αυτος κουβαλουσε/εφερε επανω του. ευτυχως ποτε δεν εχω νιωσει χλευη απο κοντινο περιβαλλον, ποσο μαλλον επιλεγμενα επαναλαμβανομενη, ετσι δλδ κιολας οπως με "κατηγορησες" για μαζοχισμο - ειπαμε δεν ειμαι τοσο αρρωστη! :Ρ μονος σου κιολας το ειπες στην 3η παρ/φο του ποστ σου περι "φανταστικου εχ8ρου" του μεταλλα κλπ - αναγνωρισες δλδ ενα απο τα γνωρισματα της υποκουλτουρας σου. οσο για το αν ειμαι η οχι στο ER για να αντλω "κατι" (?) απο την τριβη που λες με τους "μεταλλαδες" παλι ακυρο γιατι εκτος του οτι δεν γραφω συχνα και δη σε μεταλλαδικα 8εματα (:Ρ), επισης δεν νομιζω οτι ειναι αποκλειστικα ΗΜ forum το ER! αν ηταν ετσι οχι reg δεν 8α ειχα κανει αλλα 8α το αγνοουσα μην εχοντας να μου πει τπτ και αντιστροφα. το "Προμηνύεις τις μούτζες σχεδόν λες και χαίρεσαι" 8α στο αποδομησω με δικο σου κομματι απο προηγουμενο σου ποστ που ειπες κατι για social gaming και για αμεση υιο8ετηση του. αυτο που η8ελα να πω για τον καταιγισμο μουτζας που ανεφερα πηγαινε στον αντι-διαλογο και τον γελοιο/πανευκολο χειροκροτισμο/αποδοκιμασια με το απλο πατημα μουτζας/πινκ (κ κυριως εδω μουτζας αφου ειναι ενα "μεταλλαδικο 8εμα" κ 3ανακυριως επειδη γραφει μια τυπα "αντι-"). και συ το ειδες κιολας γενικα εδω μεσα, καπου το ανεφερες νομιζω, ποιος εκατσε σοβαρα να ανοιχτει σε διαλογο κλπ εκτος απο λιγα (πολυ μετρημενα) ατομα? με το που γραφει μισο σεντονι κανεις, πεταγονται απο παντου να τον φανε/κρα3ουν καμια φορα μονο κ ΜΟΝΟ για το μεγε8ος κιολας (οκ σε κανεναν δν αρεσουν τα σεντονια αλλα αυτη η κουβεντα τα εχει/8ελει τι να κανουμε τωρα..)! αν μαλιστα εχεις και διαφορετικη οπτικη απο το "γενικο" πρεπει/ετσι ειναι? γαμησε τα! οσο για το συνδρομο του "γοτ8ου-που-δεν-τον-καταλαβαινει-κανεις" δεν 8α βαζα καν τον εαυτο μου σε κατηγοριοποιηση "γοτ8ιλας" και καλως η κακως δεν εχω γνωρισει και *κανεναν* τετοιο, παρολο που μαλλον συναγελαζομαι αρκετα σε τετοια "στεκια"(!)/χωρους "σκοτεινιας"(!) λογω ακουσματων/παρεων/ζωης. για να το λες ομως στανταρ 8α παιζουν και τετοια ατομακια αφου οπως ανεφερες τους εχεις γνωρισει - μονο που μαλλον λαν8ασμενα συνδρομα εχουν κ κατι αλλο εχουν καταλαβει γτ στην συγκεκριμενη κουλτουρα μονο αυτα δεν "προβαλλονται". οσο για το "κατασκευασμενο δραμα" των "κολπων" του dark/gothic δεν υφισταται καν. αλλο "εσωτερικοι"/μυστικιστικοι/"ναρκωτικιασμενοι"/πολιτικοι(!) στοιχοι παρεα με (εν γενει) "8λιβερη"(...) μουσικη και αλλο το στυλ που περιεγραψες και μονο σε ποζερια ακυρη/ασχετη φερνει... ας απολογη8ω λοιπον και για το 8εμα της υπογραφης μου που ειναι και το πιο αστειο απ' ολα! απο τον καιρο που εκανα ρετζιστερ ειχα γραψει στο κουτακι του sig "anti-metal smokey 80's basements" (παρμενο απο βιβλιο και σαν σιγκ/μοτο το εχω χρονια) και εμεινε μονο το antimetal δεν 3ερω καν πως! (μου ειχε φανει ε3αιρετικα γελοιο και ειπα να μην το διορ8ωσω για να διασκεδασω μονη μου σαν καμμενη(:Ρ), και αλλωστε δεν με απασχολει καν καμια "μεταλλαδικη συγκρουση" - αν ειναι δυνατον κιολας απο μια υπογραφη ε!). αμα σε χαλαει και σ' ενοχλει ομως την αλλαζω, δεν τρεχει! (: αυτο περι τρυφεροτητας μου φανηκε επισης πολυ ακυρο απο μονο του, δεν νομιζω ναι "μπαινεις" καπου για να "νιωσεις" οτι σε αγαπανε/νοιαζονται κλπ, ουτε ειναι το "περιβαλλον" σου ενα forum ελεος! οσο για το κομματι "Έτσι λειτουργούν και κάτι παρέες που βρίσκεται ο ένας με τον άλλον και αρχίζουν στο ψιλό να ειρωνεύονται και να σαρκάζουν για το παραμικρό και άμα τους πεις μα καλά το έχετε καταλάβει πόσο ψυχικό τραυματισμό κάνετε ο ένας στον άλλον σου λένε χέσε μας ρε, έτσι κάνουν οι φίλοι" πραγματικα ειναι οχι απλα 8λιβερο και αρρωστημενο, αλλα δεν 8α 8ελα να πιστευω οτι γενικα υπαρχει τετοιος τυπος "φιλων/παρεων" (οκ αλλο η γενικη κοινωνικοποιηση και γνωριμιες/επαφες και αλλο οι φιλοι ως δικοι σου αν8ρωποι - δεν λεω οτι στην ψιλοα8λια κοινωνια που ζουμε δεν παιζουν και αυτα, λεω ομως οτι ειναι παντελως αρρωστα και κατακριτεα, ισως εδω να μιλας για μαζοχισμο και ατομα που εμπιπτουν σ'αυτον και μακρυα απο μας! :Ρ). εν κατακλειδι οπως νομισες οτι βαζω σε νορμες απαντες μεταλλαδες ετσι εκανες και συ με το να προτυποποιεις -πι8ανολογωντας και για μενα ας πουμε- τους και καλα "γοτ8ους που 3ερεις" και μαλιστα περιφεροντας τους σε λαν8ασμενο κεντρο περι κουλτουρας μουσικης και κατασκευασμενης μιζεριας/ μαζοχισμου.

@ custom user:

ψιλοχεστηκα(!) αν ειναι 8ρεντ μανογουορ η οχι, ο σεβασμος δεν φαινεται απο τα 3 και τα 8 και σιγα μην κατσω να αλλα3ω και τον τροπο γραφης μου δηλαδηναπουμε :Ρ :Ρ (παμε για συγκρουση/τριβη/"κανεις δεν με καταλαβαινει"/flame κετς :Ρ)

οκ παλι σεντονι για το 8ρεντ manowar (2011 πλεον-καλη χρονια yo!) λογω περσινου(!) διαλογου με helm, δεν προλαβαινω να διαβασω το υπολοιπο πως ε3ελιχ8ηκε/8α ε3ελιχ8ει, μια μικρη (...) απαντηση ως παρεν8εση και συνεχιζετε ακα8εκτοι!

sod1013
07-01-2011, 11:09
ρε στατικ αυτο που κανεις ειναι τελειως παιδικο,αυθυποβαλεις τον εαυτο σου στην εικονα οτι οι μεταλαδες ειναι αυτοι με τα σπαθια και τους πολεμους επειδη σου φαινεται αντιπαθητικη η οτιδηποτε αλλο για να μπορεις να λες ειμαι αντι-μεταλ.εξηγησε μου τι σχεση εχουν οι ντεθαδες που την βρισκουν με β-μουβιζ με τους επικαδες που την βρισκουν με αρπιτζι και βαλχαλα και τους ντουμαδες που πινουν μπαφους?εκτος αν εισαι της γνωμης τρου μεταλ=μανογουορ :p.
σορυ για τα ακυρα αλλα ηθελα να τα πω.

Ra Pariah
07-01-2011, 16:54
Sb2rgF-Lin8

-=||=-

warlord mkII
07-01-2011, 19:29
Μάριε, γύρισα πιωμένος από πολλά τσίπουρα και βλέπω το βίντεο.... Η τρίχα κάγκελο. Πόσο τεράστια μπάντα ήσαντε. Α και ο Ανταμς μας προκαλεί να κάνουμε αλλαγή φύλλου για να του κάτσουμε.

Ra Pariah
07-01-2011, 19:37
Όλοι λυγίζουμε σε κάτι τέτοιες στιγμές, τί να λέμε; :dfinger:

stam and the witches
07-01-2011, 19:54
http://www.youtube.com/watch?v=yfB7vF7nCdA

Ra Pariah
07-01-2011, 20:02
Πεθαίνω με "κουνοκωλάδες"!

Αν διαβάσει κάποιος το ποστ της (?) Στάτικ, ας μου πει τι λέει σε μια σύντομη περίοδο (από κεφαλαίο σε τελεία).

warlord mkII
07-01-2011, 20:38
http://www.youtube.com/watch?v=oJpLu7X-0R8&feature=mfu_in_order&list=UL

EPIC.
METAL.
MANOWAR.

Edit: η στατικ λεει απλα μαλακιες.

namiroth
07-01-2011, 23:18
http://www.youtube.com/watch?v=tt84tfxwniw&feature=player_embedded

e na valoume k auto edw etsi gia to gousto....

Ra Pariah
07-01-2011, 23:44
OL7U2dZiJCk&feature

David, είσαι ο καλύτερος ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΣ ΕΒΑΑΑΑΡΡΡΡ!

Ra Pariah
09-01-2011, 22:18
OA3uR1fB5KI

necrosaturate
11-01-2011, 21:55
Mάριε για πάρτυ σου!

MANOWAR - 18 Μαρτίου PRINCIPAL
http://www.ticketarena.gr/

:touched::touched::touched:

sabbattack
12-01-2011, 00:42
megalo dilhmma...kai afierwma leei sto battle hymns...

meta th Boulgaria to kalokairi fobamai na pa8w deuterh htta me autous tous malakes...

atom_smasher
12-01-2011, 02:45
Ε παντα εχει ρισκο μια συναυλια τους. Εγω παντως μετραω 1 μαλακια και 1 πολυ καλη με σκατα ηχο. Δεν πληρωνω ομως για να τους ξαναδω. Τελειωσαν για μενα.

The Good Son
12-01-2011, 12:54
http://www.youtube.com/watch?v=tt84tfxwniw&feature=player_embedded

e na valoume k auto edw etsi gia to gousto....

Ρε φίλε την περίπτωση του shankle δεν την έχω καταλάβει. Ο τύπος στο βίντεο είναι ατσούμπαλος στη σκηνή, έχει την κιθάρα τόσο ψηλά που χτυπάει άσχημα στο μάτι και τα solo του είναι ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΕΣ. Δεν καταλαβαίνεις τί παίζει και γιατί το παίζει. Θυμίζει παιδάκι που προσπαθεί να μιμηθεί κάποιον που παίζει γρήγορα και ακούγεται θόρυβος με μερικές χωρίς νόημα νότες να ξεχωρίζουν. Απορώ πως αυτός ο άνθρωπος σήμερα διδάσκει ή πως τον είχαν ξεχωρίσει από 150 άλλους.